מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט - המשךירון27/11/2008
היי ענת.... תודה על ההתייחסות המהירה. בסיסו של תפריט זה היה לפני כשנה לצורך ירידה במשקל והורדה באחוזי השומן. לאחר שהושגו המטרות הראשונות הוחלף לפני חודשיים הברנפלקס של הבוקר לגרנולה והכמות הוכפלה ל200 ג'. שאר התפריט לא שונה רק שהכמויות של הפחממה והבשר הפכו ל200 ג' במקום מאה .ועברתי לקינואה/בורגול במקום אורז לבן/ספגטי בגלל הערכים התזונתיים וכמות החלבון הגבוהה של הקינואה והבורגול. בחודש האחרון החלה עליה במסת השריר לאחר שהפסקתי אירובי והמיקוד כרגע הוא על תזונה /אימון/מנוחה. מה שמטריד אותי שבספירת הקלוריות ישנם 2148 ק' ,האם זה מספיק ? את לימדת אותי שאת ה B/M/R צריך להכפיל ב 1.3 וזה נותן לנו 2262 שזה יותר ממה שיש בתפריט. בנוסף ישנם 227 ג' חלבונים בסך הכללי שכאמורים להיות 146 {לפי 73 קג' *2 ג'} אני מפחד שזה יגרום לעלייה לא הכרחית באחוזי השומן. מה דעתך ? ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או קיי
ענת פלדמן27/11/2008עכשיו זה יותר ברור.
1. קשה לי לעבוד עם קלוריות ברמת המיקרוב. זה פחות או יותר בסדר (גמור) מבחינת המאזן הקלורי, הקפד להישקל כל שבוע ובמקביל לקחת היקפים (למשל זרוע ובטן סביב הטבור) כדי לשמור על איזון אופטימלי. מספיק שאתה מוריד בננה אחת (150 קלוריות) ובמקומה לוקח תפוח (60 קלוריות) או פחות שני ביסים מהאורז. קשה לחשב ברמה מדוקדקת וגם איך אפשר לחיות ככה...
2. מסכימה לגבי החלבונים, כמות גבוהה מידי גם יכולה להיות מסוכנת - שלא לדבר באמת על הפיכתו של החלבון לשומן. לכן כדאי להוריד שייק חלבון - לפחות אחד. גם אם אתה מוותר על השייק המיידי של אחרי האימון שותה כוס חלב עם שני תמרים וכעבור שעה אוכל ארוחה מלאה של חלבון ופחממה זה מצוין.
3. מעקב פעם בחודש אחר אחוזי השומן. שלח לי את המייל שלך ואעביר לך מחשבון מדוייק פחות או יותר שאתה מחכניס נתונים לפי מידות ומדידות. מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט - המשךירון27/11/2008
היי ענת , מצרף תפריט עם מספר נתונים בתקווה שתעשי לי קצת סדר .... בן 37 , 184 ס"מ , 73 ק"ג , B/M/R:1740 . מתאמן 3 פעמים בשבוע ח.כוח. 6:00 - 200ג' גרנולה 636 ק /30 חל'/53.3 פח/ 16.2 ש' + גביע ביו 95 ק' / 7 חל'/6.5 פח/4.5 ש. 8:00 שיק חלבון 120 ק / 23 חל/ 3 פח / 1.2 ש+כפית סוכר ענבים. 10:00 כריך מ2 פרוסות לחם מלא + כף ג. לבנה 22.8 ק+ תפוח . 12:00 כריך משלוש פרוסות לחם מלא 34 ק +100 ג עמק לייט: 202 ק/ 30 חל/ + 5 ג' קריאטין עם כפית ס.ענבים 13:00 בננה 15:30 חצי מנת שייק חלבון + 3 תמרים {מיד לאחר האימון} 16:30 200 קינואה 764 ק/ 30 חל/ 128 פח/14 ש +200 ג חזה עוף 300 ק / 60 חל +סלט גדול. 18:00-19:00 סלט מארבע ירקות + טונה במים 117 ק'/27 חל' . המטרה היא להגיע לתפריט שמורכב מ 60%פחממות/20% חלבונים /20% שומן לצורך היפרטרופיה צריכת החלבון אמורה להיות 2 ג' לקילוגרם משקל וכמו שתבחיני יש יותר. האם אני אוכל מספיק ומה עלי לשנות כדי להפיק את המקסימום מסוג התזונה הזה . תודה מראש . ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ענת פלדמן27/11/2008יקירי, אתה במודעות שיא, הכל נראה מצוין (לא מתה על קריאטין ואפשר גם עם שייק אחד, זה של לפני האימון מיותר, אבל לא מזיק ברמות כאלו). מתי התחלת לאכול כך? האם אתה רואה שינוי לטובה מבחינת מטרות האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירון
חיים27/11/2008אני ממליץ לך לרדת לכיוון ה-150 גרם חלבון אני שוקל 74 ק"ג ואני אוכל 160 גרם והייתי מוסיף עוד איזה 200 קלוריות על מנת לעלות יותר במשקל וכך גם במסה, תנסה את זה ואני ממליץ לך לאכול הרבה אורז וקוסקוס זה גם בלי הרבה שומן יש בזה קלוריות מספקות ופחמימות מומלץ מאוד שעה וחצי לפני אימון. ואני אומר לך לאכול 160 כי בעבר הייתי אוכל 190-200 גרם ביום והבטן שלי פשוט הייתה מנופחת כל היום ונראתי כמו איזה שמן עם כרס ואני לא צוחק. ואל תפחד משומן כי בסופו של דבר הכל יורד בחיטוב! בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות נשרפות בשחייהדיקלה26/11/2008
שלום, אני רוצה לדעת בערך כמה קלוריות נשרפות בשחייה. ליתר דיוק, 30 דק' שחיית חזה 3 קמ' (20 בריכות של 150 מ'). תודה, דיקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את עושה
ענת פלדמן27/11/2008שלושה ק"מ בחצי שעה???? זה פנומנלי. שולחת מחשבון, קשה לי להעריך.
http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא 3 אלא 1
אהרון27/11/2008אין בריכות באורך 150 מ'. את מתכוונת ל50 מ (בריכה אולימפית). קצב של 6 קמ"ש זה ברמה של אליפות העולם ובהתחשב במרחק, מעבר לזה. את יכולה לחשב לפי הנוסחה: משקל (ק"ג)* 4 קלוריות * מרחק (ק"מ). הנוסחה נכונה לגברים. עבור נשים צריך להפחית 5-10%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..:)26/11/2008
תוןדה לך על התשובה אבל עדין לא הבנתי, ברור שאני מגוונת אבל השאלה שלי היא היתה האם לצרוך אחרי האימון חלבון קל שזה כמו ביצה גבינה,לעומת חזה עוף(שזה יותר חלבון אחרי אימון) בתוספת אורז(שזה פחות פחממות לעומת הארוחה השניה) השאלה מה עדיף לצרוך אחרי אימון מה יותר עדיף 30 גרם חלבון על 30 גרם פחממה או 20 גרם חלבון על 45 גרם פחממה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקירתי
ענת פלדמן26/11/2008את מבלבלת אותי עם כל המספרים :)) ראשית זה נכון שצריך לצרוך 3:1 פחממות על חלבונים (את רשמת 2:1 אני יודעת על מנט יותר) אבל זה לא משמעותי, זה הכוון. כלומר אחרי האימון יותר פחממה מחלבון. אחרי האימון. לפני: יותר דגש על פחממה.
15 גר' חלבון אחרי אימון זה מספיק, לא משנה אם זה מבשר, ביצים או טונה. לגמרי לשיקולך. ו... כן, שוקולד מריר 70 אחוזי קקאו הוא אנטיאוקסידנט, נוגדן עייפות, מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעננת:)26/11/2008
שלום לך ענת שאלה לי בקשר אלייך לגבי התזונה אני עושה ספורט על בסיס קבוע יומיומי. חצי שעה כוח וצחצי שעה אירובי יום אחד עובדת על קבוצת שרירים מסוימת וביום השני על קבוצת שרירים אחרת ומוסיפה חצי שעה אירובי לכל אימון בסך הכל יוצא לי שעה ועשרים דקות בערך לאימון כל יום . הארוחה הגדולה יחסית שאני אוכלת שלוש שעות לפני זה כוס אור זמלא+חזה עוף+מנת שמן טובה וירקות קצת. חצי שעה לפני פרי או חטיף אנרגיה או פרוסה עם דבש. ואחרי היאמון פיתה מקמח מלא+ביצה+גבינה צהובה אחת 5 אחוז+ירקות ומנת שמן...או במקום הביצה טונה\פסטרמה\וכו משתדלת להגיע ל20 גרם חלבון והיפתה נותנת לי 50 גרם פחממה לא עדיף להחליף בין הארוחה הזאת לבין הארוחה שבצהורים כי בפיתה יש יותר פחממות מהאורז ואומרים למלא את המאגרים ביותר פחממות,וגם החזה עוף יתן לי אחרי האימון יותר חלבון אך קראתי במאמר שתמיד צריך לתת יותר מהפחממות זאת אומרת אם אוכלים 20 גרם חלבון אז 40 גרם פחממה? מה יותר עדיף לאכול לפני ואחרי איזה ארוחה לדעתך ?! מדצ אחד בחזה יש יותר חלבון,מצד שני בארוחה השני בפיתה יש יותר פחממות מה יותר ייעל לאחרי אימון ולפני אימון ? מחכה לתשובה (: תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן26/11/2008מודעות שיא, וכל מה שאת כותבת הוא נכון. האם להחליף בין הארוחות? לא חייבת. האם האורז והארוחה שלפני בשילוב עם הפירות (שגם הם פחממה כאמור) מספקים לך מספיק אנרגיה לפעילות? אם כן - זה מעולה.
בעיקרון מה שאת אוכלת אחרי האימון הוא גם מצוין. זה מאד אישי ואם את לא מרגישה צורך לאכול המון אחרי אימון אז זה מתאים בהחלט.
מה שכן אפשר לעשות: אני תמיד בעד גוון כדי ליצור עניין ולא להשתעמם.את יכולה להוסיף לתפריט (לפני או אחרי) שוקולד מריר 70 אחוז עד 40 גר', לגוון עם קינואה שהיא יותר חלבון, לגוון עם דג (לא בהכרח טונה) כן להיות במודעות כמו שאת עכשיו, גם לזרום עם זה מידי פעם ובעיקר להנות מהאימונים ומהאוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוקולד??
:)26/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושראלון26/11/2008
שלום אני מתאמן בקבוצה של כושר קרבי כבר כמה חודשים ורציתי לדעת אם העובדה שהייתי מעשן נרגילה פעם בחודש בערך משפיעה. אם כן ההשפעה תעבור אם אני יפסיק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישנת בעבר או שעדיין
ענת פלדמן26/11/2008ואם הפסקת- כמה זמן אתה כבר לא מעשן? ממליצה להפסיק לעשן בכל מקרה אם לא עשית זאת עד כה. זה יקל מאד על שיפור הכושר וכמובן הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מפסיק עכשיו.
אלון26/11/2008הייתי מעשן שנה בערך ולאחרונה הפסקתי, לא כל כך הרבה זמן ואני מאמין שאני לא יעשן יוץר.... רק רציתי לדעת אם זה משפיע על הכושר שלי כי זה יחסית לא הרבה עישון.... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב
ענת פלדמן26/11/2008אז כמו שאין "חצי היריון" - זה או שאתה מעשן או שלא. וכמובן רצוי שלא. כשמתאמנים מבקשים לעבוד איתי אני שואלת אם הם מעשנים ואם התשובה חיובית אני מציעה להם טיפול ב NLP שעוזר להפסיק לעשן. לא אאמן מישהו שמעשן כי מה החכמה לעבוד על הבריאות ואחכ לקחת לריאות? בחר בבריאות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
עופר קיס26/11/2008לא ברורה השפעה של עישון פעם בחודש.
ברור שביצוע פעילות בסמוך לעישון מורידה מיידית את רמת היכולת עקב הגברת החיכוך של חלקיקי העשן וכן חד תחמוצת הפחמן שנקשרת בנאדיות הריאה טוב יוטתר מחמצן.
לגבי העישון החודשי מידת הנזק היא אינדיוידואלית וגנטית - משהו כמו רולטה רוסית
לפי ארגון הבריאות העולמי הפסקה של לפחות חצי שנה מורידה את העישון מרשימת גורמי סיכון עכשוית.
מקווה שברור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אטל04/12/2008סורי שאני מתערב אבל אתה יכול להמשיך לעשן נרגילה פעם בחודש זה לא מה שיגרום לך לפחות יכולת גופנית ואני בעצמי מעשן פעם ב וזה לא מפריע לי מבחינת בריאות ברורמ שעדיף הלי ביכלל אבל צריך גם לחיות ואם כיף לך לעשן פעם בחודש נרגילה אז אתה יכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה.גיא...25/11/2008
היי ענת. אני צריך שתגידי לי תרגילים ליד קדמית,יד אחורית,וגב. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זאת אומרת?
ענת פלדמן25/11/2008אתה יגול ללמד פה את כולנו :)) אתה עובד עם משקוליות, נכון? קצת קשה להסביר זויות במלל, תמונות יש למכביר באינטרנט, אני מציעה לך לגלוש באתרים דוברי אנגלית. לחפש triceps biceps זה כבר יביא אותך לאתרים עם וידאו והכל. אם אתה מהסס- שלח לי את הקישורים אפילו במייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיא
חיים25/11/2008תביא לי את האימייל שלך בבקשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוג חיטוב או חדר כשרשלומית25/11/2008
שלום אם המטרה שלי היא חיטוב והורדת אחוז שומן . 1. מה נותן לי בעצם העלאת מסת שריר .. מה זה אומר ביחס למטרות שלי...? 2. האם אוכל להשיג תוצאות זהות בין אם אבחר באימון בחדר כשר או בחוג של חיטוב ועיצוב (המתקיים פעמיים בשבוע) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שלומית
ענת פלדמן25/11/2008האם את גם מבקשת להוריד במשקל? אז התמונה שונה. בהנחה שהתשובה שלילית כשאת מחטבת את הגוף את מחזקת את השרירים, מעלה את נפח השריר במידה מסוימת ונהנית מיתרונות של שריר מחוזק יותר (שמגן גם על העצם והמפרק, תורם לפעילות פונקציונלית, שומר על מראה מחוטב ) לגבי אחוזי שומן: חשיבות יתרה לתזונה שלך.
2. מאד תלוי מה בדיוק את עושה בחדר הכושר, כמה בפעמים בשבוע ומה בדיוק את עושה בחוג העיצוב. אפשר לשלב בין השניים, פעמיים בשבוע חוג ופעמיים נוספות עבודה בחדר הכושר בלווי מדריך טוב שמסביר לך מה את עושה בדיוק ומתאים את האימון עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שלומית25/11/2008תודה על התשובה. משקל גופי סביר (53 קג על 158 ס"מ) בכל מקרה , גם אם ברצוני להוריד מהמשקל חשבתי שזה יותר קשור לפעילות האירובית שאעשה ופחות לאימון בחדר כשר / חוג חיטוב. (וכמובן בהפחתת פחמימות ושומנים..) בחדר כשר אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע עם משקולות חופשיות בלבד על שרירי רגליים גב, חזה,כתפיים,יד קדמית (וגם אחורית בינתיים..) 3 סטים 12 חזרות המטרה להגיע לפירמידה בקרוב ולפצל קבוצות שרירים.. האם חוג חיטוב פעמיים בשבוע יכול לספק אותו ערך? בדר"כ הפורמטים של החוגים הללו זהים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן25/11/2008עבודה על השרירים בסופו של דבר מביאה לשריפה קלורית יומית גבוהה יותר. אני מציעה לך להכנס לשיעור ניסיון ולראות אם הוא עומד בקריטריונים שלך כי את מאד מתקדמת בחדר הכושר. כך תוכלי להשוות, ואולי גם לשלב כי אנחנו בעד גוון גם לטובת יעילות האימון וגם בשביל ההנאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאה קלורית נוספת
איתי הר-ניר30/12/2010ההוצאה הקלורית הנוספת עם עליה במסת שריר זניחה.
כ עשרות בודדות של קק"ל ליממה בעבור כל ק"ג שריר.
בהנחה שהבחורה נמצאת במאזן קלורי שלילי, הוספת מסת שריר אינה רלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומית
איתי הר-ניר30/12/2010חיטוב זה פונקציה של % שומן נמוך ושמירה על מסת ששריר נאותה.
אצל רוב האנשים התהליכים האלו באים בנפרד, כלומר:
1. יש לבצע שינוי תזונתי בכדי להניע ירידה ב % שומן, בו זמנית פעילות גופנית לשמר או לצמצם ירידה במסת שריר.
2. פעילות גופנית בעלת הוצאה קלורית משמעותית תסייע לך לשמור או לרדת במשקל, תלוי במאזן שאת מקיימת עם התזונה שלך.
כפרמטר בודד, אין דבר שכזה פעילות גופנית שמחטבת יותר לעומת פעילות גופנית אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה?בן25/11/2008
היי מה שלומך דיברנו לפני חודש וחצי ושינתי קצת תהרגלים שלי, אני מתאמן כבר 8 חודשיים 3 אימונים בשבוע בדרך כלל , ווואלה לא הכי מבסוט מהתוצאות אז החלטתי לשנות תהרגלי אכילה ולראות אם זאת הייתה הבעיה הרכב האוכל שלי הולך ככה ארוחת בוקר ב-7 בבוקר 2 ביצים{עין}+טונה+סלט ירקות ב-10 עוד איזה יוגרוט .צהריים שעה 1 ארוחת צהריים שמתבססת יותר על פחמימות וכמות דלה של חלבון ,לאחר מכאן אימון שייק חלבון ובערב עוד איזה סלט או משהו . ביום שאני לא מתאמן זה פחות או יותר אותו דבר רק בגלל השייק.!! רציתי לשאול אותך אם זה טוב או לא טוב או צריך להוסיף להוריד..! וכמובן שאני מעוניין להישאר באותו משקל שהוא 85 ולהוריד באחוזי שומן.!! תודה מראש .!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי בן
ענת פלדמן25/11/2008שינוי הרגלי האכילה ככל הנראה הכרחי ומבורך. מה אתה בדיוק אוכל בצהרים? למה כמות דלה של חלבון? בסה"כ זה נראה בסדר, הוסף שתי מנות פרי והקפד לשתות מים. אפשר להוסיף גם אגוזי מלך, אבוקדו, לטבל במעט שמן זית, ככה בשביל השומנים הטובים.
כדאי מאד להישקל פעם בשבוע, כל כמה שבועות למדוד אחוזי שומן, על מנת להיות עם יד על הדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחמימות
בן25/11/2008בצהריים,בעיקר פחיממות אם זה אורז תפוחי אדמה חזה הודו או פסטה כמובן סלט ירקות ואני רוצה לדעת אם זה התפריט האידאלי או שיש מה לשפר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שאמרתי
ענת פלדמן25/11/2008יותר פירות, 2-3 מנות ביום, יוגורטים כדאי, ואפשר לקבל עוד רעיונות לתפריטים אצלי באתר. תפריט אידיאלי הוא כזה שנוח וטוב לך איתו ואתה יכול להתמיד כמה שיותר בהנאה ומתוך מודעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענתושחיים124/11/2008
ענת אני רוצה לשתף אותך באימון הראשון של התוכנית הראשונה זה היה אימוטן חזה ובטן וזה היה אימון טוב מאוד והרגשתי חזק מתמיד. לא יודע אם קראת בסוף את התוכנית אבל היא עובדת בשיטה כזאת: שבוע כוח במשקלי 4-6 חזרות, שבוע חזרות להגיע לכשל בחזרות משתנות של 7-9 10-12 12-15 והשבוע האחרון נקרא שבוע "ההלם" זה השבוע הכי קשה בתוכנית שבו יש 2 סופר סטים ודרופ סט אחד לכל שריר. התוכנית עובדת לפי עיקרון בסיסי שבו צריך לגרות את כל סיבי השריר וכך להביא לגדילה משמעותית יותר, לאחר האימון הראשון הרשתי חזק מאוד והגעתי למשקלים שלא ציפיתי בדחיקת חזה עם דאמבלים הגעתי ל25 ק"ג כל יד 6 חזרות ואני ציפיתי מקסימום ל22 וגם במקבילים תרגיל שאני מבצע מעט מאוד ולאחרונה שילבתי אותו בתוכנית וכרגע אני עושה אותו עם 2.5 ק"ג ואני חשבתי שאני לא יצליח בכלל לעשות אותו רגיל חח. ועכשיו לעדכון עצוב עכשיו חזרתי מבית החולים לצערי ביום שבת בשעה 4:30 בלילה קמתי עם כאבי תופת בבטן והגעתי באמבולנס לבית החולים לאחר שעות ארוכות במיון שכללו הקאות ושילשולים רבים וכאבים חזקים בבטן והרגשה כללית נוראית ולאחר שחיברו אותי לעירוי החליטו לאשפז אותי כאשר הגעתי למחלקת איפוז הרופא הבכיר בדק אותי ולא הצליח לגלות מה יש לי בקיצור נתנו לי 3 שקיות עירוי ועשו לי המון בדיקות בניהן צילום חזה וראש. הדבר הטוב היחיד שיצא מזה הוא שגיליתי מה הדופק שלי חח 48 ולחץ הדם הוא 110 פלוס מינוס אני לא זוכר בדיוק הרופא אמר שאלו נתונים של ספורטאי מצטיין והוא שאל אותי עם אני מתאמן וכאלה, נשקלתי במחלקה במשקל של המאזניים הזה שיש בקופות חולים וגיליתי שיש ירידה של 3 ק"ג!!! כנראה בגלל הרבה נוזלים ומכיוון שהקיבה הייתה ריקה לחלוטין (עקב צום) ויכול להיות גם שלא שקלתי נכון, וכרגע אחרי יומיים באישפוז אני משוחרר ואני אמור להיות במעקב וכרגע אני צריך עוד להתחזק ולהבריא ככה שבנתיים אין אימונים !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מתוק
ענת פלדמן24/11/2008כרגע חזרתי, אקרא בעיון בבוקר, ו.. כן, קראתי את התכנית. נמשיך מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן25/11/2008ראשית ברכות על אימונים, המודעות וההתמדה. מעורר השראה בהחלט !
ושנית: בריאות שלמה ! זה נשמע כמו וירוס מעצבן ואני מצטערת לשמוע. ברור שהמשקל הנמוך היה מכל ההתרוקנות והמחלה. ל-נ-ו-ח הרבה ולשתות מים ולאכול כמו שצריך ובעיקר להתפנק. משור על עצמך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לצורך היפרטרופיהירון24/11/2008
ערב טוב אחות גדולה. יש מצב שאשלח לך את התפריט היומי שלי על מנת שתחווי את דעתך ? ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וודאי
ענת פלדמן24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אנרגיה לאחרונה..פלג23/11/2008
שלום אני בחור שמתאמן רוב חיי בעיקר בריצה לאחרונה הגברתי את הקצב על מנת להוריד במשקל וירדתי מיוני האחרון 10 ק"ג!! 68על 1.72 ) לאחרונה אף הפסקתי לעשן וזה כמובן רק עזר (באופן יחסי רק כי באמת אני בכושר טוב) פתאום קורה משהו מוזר מין חוסר אנרגיה כזה הוספתי 4 ק"ג למשקלי שאני רץ אני מרגיש כאילו אני דורך במקום ללא עוצמה וכח כמו שהיה לי בקיץ (קשור אולי?) הריאות מרגישות קרות כאלה, לא שאין אויר ממש לא אבל אין כח לרוץ כאילו חומצות החלב משתוללות כאילו אני התחלתי להתאמן לראשונה אתמול!!! זה מאוד מאוד מוזר ומתסכל מה זה? למה זה יכול להיות קשור .? האם למזג האוויר? משקל? או שסתם השירים בנגן שלי כבר זקוקים לרענון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון יתר
עופר קיס23/11/2008פלג שלום
התשת את הגוף כפי הנראה על ידי אימונים ותזונה לא מאוזנת. יתכן גם שחתפת מחלת נשיקה. גש לרופא שלך תאר לו את ההיסטוריה של הפעילות שלך ואת נושא המשקל וברש את עצתו. אני מציע לך לבקש ממנו בדיקה גם לנוגדנים שלוירוס EBV
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד יכול להיות
ענת פלדמן24/11/2008שאתה זקוק למנוחה. גם את עצימות האימונים אה יכול להוריד קצת, לא יקרה כלום. המטרה היא להנות מהספורט ולא לסבול... אני ממליצה לך בחום לעשות בדיקת דם שגרתית, לבדוק רמות המוגלובין ופריטין ולתת את הדעת על התזונה. עדכן אותי לאחר בדיקת הדם ונדבר על מה אתה אוכל וכמה.
זה לא קשור למזג האויר, אולי עופר עלה על משהו. תבדוק את זה, טפל בעצמך, עדכן אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עופר וענת ...
פלג24/11/2008אולי באמת אבדק ואחזור אליכם תודה שוב על התשובות פלג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי,מחכה לשמוע בריאות שלמה ובהצלחה
ענת פלדמן24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכדאי הזה פתאום קצת מלחיץ..
פלג24/11/2008אני תמיד מפחד לעשות בדיקות כאלה לא יודע למה אני קצת פחדן בקטע הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחרור פחד
ענת פלדמן24/11/2008גורם חסימה מספר אחד למימוש עצמי מכל הבחינות. דרך הפורום קצרה ידי מלהושיע. מה שכן אתה יכול לעצום רגע עיניים, ולדמיין את עצמך כבר אחרי הבדיקה. זהו, זה כבר מאחוריך. בדוק את הרגשות שלך עכשיו, מה אתה רואה? מה קורה שם? הכל בסדר, נכון?
כולה בדיקת דם, חוות דעת של רופא. טפל בעצמך. רוב הסיכויים שהכל בסדר, גם אם חלילה צריך לטפל - אז אתה יודע בדיוק איך.
מחכה לשמוע שהכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ענת
פלג24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענתגיא...23/11/2008
הרבה זמן לא כתבתי פה שאלה אבל עכשיו אני צריך עזרה. אני צריך לעשות מבחן כוח עוד מעט בבית ספר שהוא ככה: 75 כפיפות בטן - אני לא מצליח,אני גרוע בבטן. מתח נמוך 23 עליות - את זה אני חושב שאני מצליח. שכיבות סמיכה רגל על רגל - מצליח, אני טוב בשכיבות סמיכה. דילגית 190 עם [מותר לעשות עד 3 הפסקות] לא משהו בדלגית אבל יכול להצליח. רציתי לדעת איך כדאי להתכונן למבחן הזה. תודה רבה , גיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיאקוש
ענת פלדמן23/11/2008אענה לך ברשותך בבוקר, אני מתחילה טיפול. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
גיא...23/11/2008אין בעיה בכלל, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מותק
ענת פלדמן24/11/2008אז בעצם אתה יודע במה אתה צריך להתשפר וזה כבר טוב. כלומר אם המהחן היה היום היית יודע פחות או יותר מה היו התוצאות.
מתי החלטת שאתה גרוע בבטן? זה נשמע כמו חסימה קלאסית של היכולות שלך. בוא תחליט עכשיו שאתה מעולה בבטן. למה? כי אתה חזק, מתאמן, רזה, וענק בספורט. מתאים? אתה מתחיל להתאמן על התרגילים עצמם של המבחן כשאתה יודע מראש שאתה עושה 75 לפחות. ואתה בטוח בזה, מדמיין את זה, חדור מטרה. בנוסף: קח משקולת כבדה יחסית, שים אותה על החזה בעדינות ותעשה ניעות לאחור מישיבה כך שהבטן עובדת בעצימות גבוהה יותר. תעשה לפחות 60 חזרות בתור התחלה לראות אם זה קל או קשה. זה מוסיף שרירים נוספים לפעולה מול התנגדות גבוהה יותר.
עשה פעם אחת אחרי חימום דינאמי כללי כמו שצירך את כל המבחן כולו ותראה בדיוק איפה אתה עומד. הקפד על חימום ומתיחות בסוף.
עדכן אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי..
גיא...24/11/2008עשיתי את האימון בבית חוץ מהדלגית, אני ינסה לעשות היום דילגית כי לא עשיתי מלא זמן. הצלחתי 75 כפיפות בטן. אני מקווה שאני יצליח גם במבחן. השכיבות סמיכה אני עושה בלי בעיה, והמתח אני חושב שאני גם יצליח צריך 23 ואני עושה איזה 15 במתח רגיל וזה יותר קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא היה לי ספק
ענת פלדמן24/11/2008שתצליח. זה נפלא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני משפר סיבולת לב ריאה?רון23/11/2008
שלום לך, שמי רון ואני בן 14, רציתי לדעת איך אני משפר את הסיבולת לב ריאה שלי, כרגע היא ממש לא רעה. המטרה שלי היא להימצא בפעילות כושר למשך זמן ממושך (אני נבחן לקבוצת כדורגל) הלכתי היום לאימון ראשון וראיתי שהם יותר בכושר ממני. עוד דבר אחד שאני רוצה לשאול הוא האם זה פוגע במערכת הלב ובתפקודה? אז בבקשה אם את יכולה לעזור לי אני מאוד אשמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוגע? לא. בדיוק ההיפך
ענת פלדמן23/11/2008משפר ומחזק. אז אתה מוזמן להתחיל. איך? הליכות מהירות בשילוב עם ריצה ושינויי מהירות. אפשרי שלוש -ארבע פעמים בשבוע. בכדור-רגל יש הרבה עבודת רגליים, זריזות ומהירות תגובה. אתה יכול לשלב אותם באימוני האירובי שלך. עד 40 דק' של ריצה קלה, מתחלפת לכמה שניות של ספרינט, שוב ריצה קלה, שתי דק' של ניתורים וכו'. באימון שאחרי אתה יכול "לנוח" עם ריצה קלה בשילוב עם הליכה מהירה. הרעיון הוא להתחיל, בהדרגה, עם הזמן האימון נהיה קל יותר ויותר.
מתיחות- חשוב. בעיקר אחרי. תרגילי כוח לרגליים כמו סקווט, ובכלל פוש אפ וכפיפות בטן יועילו לכושר הכללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה ...חנה23/11/2008
מה יותר מועיל , פעילות גופנית או עיצוב הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר מועיל למה?
ענת פלדמן23/11/2008שוב, זה תלוי מה המטרה שלך. אני בעד שילוב של שניהם. את וודאי מתכוונת ב"פעילות גופגית" ל"פעילות אירובית" כיון שגם עיצוב הגוף זו פעילות גופנית. פעילות אירובית מועילה יותר לשריפה שומנים. תרגילי כוח וחיטוב מועילים יותר בדיוק לזה. כוח וחיטוב, אם כי גם הם הכרחיים לתהליך ירידה במשקל ושימור השריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשתי השאלות שלי ...
חנה23/11/2008בקשר לכמה פעמים מומלץ , המטרה היא להורדה במשקל... וגם בשאלה השניה , מה יותר מועיל , המטרה גם היא , להורדה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן23/11/2008מומלץ כל יום, שילוב של שניהם. לפחות 45 דק' אימון אירובי ולפחות רבע שעה עיצוב ומתיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)