פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק 56
    יהודה
    30/09/2008

שלום ענת בדקתי את הדופק.. במנוחה הוא 56.. ואחרי פעילות גופנית חזקה שעשיתי מדדתי דופק כמה שניות אחרי שסיימתי את הפעילות והוא היה 156 ולאחר דקה -דקה וחצי הוא היה 84.. אני בכושר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק 56

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    30/09/2008

האם התנשפת מאד בזמן הפעילות והיה לך קשה? במשך כמה זמן עשית את הפעילות? הייתי מודדת לא אחרי דקה וחצי אלא כמה הדופק אחרי עשר שניות ועוד 10 שניות ועוד 10 שניות. בגדול להגיע ל 84 אחרי דקה וחצי נשמע לי סביר, קשה לי לאמוד אם אתה בכושר שיא יחסית לעצמך או לא ממש. להיות בכושר זה מושג יחסי וברור לי שהשיפור הוא יחסית לעצמך ולכן כדאי למדוד גם בפעמים הבאות ואז אתה רואה אם שיפרת את הכושר. בסה"כ זה נשמע לי בסדר גמור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת
    גיא...
    30/09/2008

יש לי שני שאלות , היום אכלתי מלא בארוחת ערב של החג ובדקתי לפני הארוחה כמה אני שוקל ושקלתי 56 ואחרי הארוחה בדקתי ושקלתי 57!! האם זה הגיוני?\ עוד שאלה . הרגע עשיתי מתח עם 13 קילו עליי כאילו לקחתי את התיק הגדול של אח שלי מהצבא. את מכירה תיקים ממש גדולים . שקלית וזה שקל 13 קילו , שמתי עליי והצלחתי לעלות 4 עליות מתח אבל בקושי. האם זה בגלל שאני לא רגיל למשקל כזה עליי? אם הייתי במשקל הזה הייתי מרגיש אחרת נכון? בגלל שאני רגיל למשקל שלי כבר לא?

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת

הוספת תגובה

• הגיוני

ענת פלדמן
    30/09/2008

מאד שאחרי ארוחה גדולה ואפילו קטנה או אחרי שתיה אתה שוקל יותר. וודאי. לכן מומלץ להישקל ממש על הבוקר כל פעם בשביל לראות יחסיות ושינוי אמינים יותר.
    לשאלתך השניה. ברגע שאתה שם עליך משקל. כמו תיק או משקולות אז ברור שיותר קשה לך. אם היית במשקל כזה ולא היית בכושר גם אז היה קשה לך. אנשים מרגישים את זה בדרכ הפוך - כשהם מורידים במשקל ובמקביל עובדים על הכושר הרבה יותר קל להם לבצע פעולות שקודם היו כמעט בלתי אפשריות עבורם. אתה גם רגיל עכשיו למשקל שלך וגם עוד לא התאמנת על משקל של עוד 13 קילו. יחד עם זאת זה נשמע לי משקל כבד ועומס גדול מידי על המפרקים ועל הגוף בכלל. אם אתה רוצה לתגבר את האימון הרעיון של התיק הוא יפה, אבל אם הוא שוקל 5 קילו זה מספיק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת הורדתי את המשקל

גיא...
    30/09/2008

שמתי 6 קילו עכשיו ואני שוקל עם המשקל 63 קילו. והצלחתי לעלות 10 עליות ואחרי זה אני עושה בלי ואני מצליח 15 עליות בלי להתאמץ אפילו אני חושב שזה אחלה דבר ועם זה אני יכול להגיע לתוצאות מאוד גבוהות! ממליץ למי שרוצה להשתפר. גם אני עושה עם זה שכיבות סמיכה. וסקוואט. האם כדאי גם לרוץ עם זה ? ואז אני ירגיש יותר קל בריצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיאקוש

ענת פלדמן
    30/09/2008

זה נשמע לי עמוס מידי לריצה, לא יודעת. תנסה ותקשיב לגוף שלך. אם זה מכביד מידי על המפרקים אז תוריד בעומס. זה נכון שזו דרך טובה להשתפר. אחרי שתרוץ עם זה ואחכ תרוץ בלי זה וודאי יהיה לך קל יותר. בזהירות בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום גיא

יוני
    30/09/2008

שלום גיא. רציתי גם לשאול אותך. אתה עושה 30 מתח רצוף או בסטים? האם אתה יכול לרשום לי את תוכנית האימונים שלך כי אני מעוניין להשוות עם תוכנית האימונים שלי. ושאלה אחרונה, האם אתה רץ, שוחה, ורוכב על אופניים על מנת ללכת לתחרויות טריאתלונים? אם התשובה לשאלתי האחרונה היא כן אז אני מקווה עוד כחודש-חודשיים לראות אותך בתחרויות. דבר שני בקשר לריצה. ריצה זה הספורט האהוב עליי ולפי דעתי אם תרוץ עם משקל על הגב זה יכול לפגוע לך בגב. אני ממליץ לך או פשוט לרוץ מרחק גדול יותר או לרוץ על קצב מוגבר למרחק קצר יותר. אני יכול להחזיק על מרחק של 4 וחצי קילומטר בלי לרדת ממהירות של 11 קמ"ש, לעומת זאת אני רץ 3 ק"מ מעל 14 קמ"ש ועוד 1ק"מ הרפייה בקצב איטי והכל רצוף. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה.

גיא...
    01/10/2008

מממ.. אני עושה 30 סטים ב- 3 סטים. הפסקה של 10 שניות בין סט לסט. ובקשר לטריאתלון , לא ממש לא אני לא רוצה טריאתלון אני לא אוהב תחרויות. הנה התוכנית אימון: תוכנית אימון+אוכל שכיבות סמיכה רגיל: התרגיל עובד בעיקר על החזה וגם על הידיים [ סט 1 של 15] שכיבות סמיכה בשיפוע שלילי - הידיים והראש נמוכים יותר מהרגליים וכך זה מעמיס יותר על הידיים. בנוסף התרגיל עובד על חלקו העליון של החזה[סט 1 של 15] שכיבת סמיכה בידיים קרובות (נקרא גם יהלום) - מעביר את העומס לידיים ולכתפיים.[סט1 של 15] שכיבת סמיכה בידיים רחוקות - מעביר את העומס לחזה [סט 1 של 15] נ.ב: שכיבות סמיכה 15 שניות מנוחה בין סט לסט. מחכים דקה וחצי לפני המעבר לתרגיל הבא. עליות מתח: מתח רגיל - מתח העובד בעיקר על הגב, ומעט על הכתפיים והשכמות[2 סטים של 11] מתח רחב - מתח העובד בעיקר על השכמות ויד קדמית.[2 סטים של 11] 15 שניות מנוחה בין סט לסט. מחכים דקה וחצי לפני שעוברים לתרגיל. סקוואט: סקוואט על 2 רגליים: 3 סטים של 15 15 שניות מנוחה בין סט לסט. שחייה: 3 פעמים בשבוע[לא עושים תוכנית אימון ושחייה באותו יום] ריצה: אחרי התוכנית אימון אופניים:אחרי ריצה. ואני לא עושה עם המשקל כי זה לא נוח. אני רק עושה במתח עם עוד 6 קילו עליי כדי שאני יוכל להתרגל למשקל כבד יותר ואז יהיה לי קל יותר לעלות עם המשקל שלי , ממליץ זה ממש ממש עוזר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית האימונים שלי

יוני
    01/10/2008

תוכנית טובה מאוד גיא. אבל עדיף שעל חזה תעבוד פחות מכיוון ששחייה מפתחת המון את שרירי החזה. אני יכול להמליץ לך על תרגילים טובים לבטן (חוץ מכפיפות בטן), וגם תרגילים טובים לכתפיים ורגליים. אתה יודע מזה מקבילים? אם לא אני אסביר לך. ואם אתה מעוניין שאני אגיד לך את תוכנית האימון שלי אז רק תבקש. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע מה זה מקבילים

גיא...
    01/10/2008

תן את האימון שלך בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה באינטרנט

יוני
    02/10/2008

ביום ראשון אני ארשום לך את תוכנית האימון שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת
    גיא...
    29/09/2008

תקשיבי יש משהו שאני ואח שלי דומים בו זה שאחרי שאנחנו אוכלים ארוחה גדולה נגיד כמו [ארוחת צהריים או ארוחת ערב] אנחנו איזה 5 דקות אחרי חייבים ללכת לשירותים. למה זה? ואיך אפשר למנוע את זה? ואיך הוא גם אחרי שהוא היה בשרותים הוא לא מרזה? כאילו כל פעם שאני אוכל אני רואה שהשמנתי טיפה אבל אז אני חייב לשרותים והכול חוזר לאותו מקום!!!!!!!!!!! נמאס לי

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    29/09/2008

זה טוב, יציאות בריאות זה דבר מצוין. אח שלך יותר גדול ממך בגיל. שאל אותו איך הוא היה ונראה בגילך. רוב הסיכויים שאתה תגדל לתפארת, בלי לחץ. אל תנסה למנוע את זה ואל תנסה לשנות את הטבע. ממה נמאס לך? התמקד בדברים הטובים שיש בך. נסה שוב לחזור לדברים שאתה כן אוהב בעצמך.
    בוא ננסה כזה דבר. קח דף ורשום את כל הדברים שאתה רוצה להיות ושאתה (עדיין) לא. כמו "גדול" "חזק" וכל מיני מילות מפתח חיוביות. הסתכל על הרשימה הזו וכעת תוסיף לפני כל מילה את המילה "אני". כי זה שלך, זה פשוט לוקח זמן. התמקד ברשימה הזו, בהרפיה מלאה מתוך קבלה עצמית ומודעות מוחלטת שכל דבר בעיתו, שהכל בסדר ושאתה בדרך הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שאלה
    גיא...
    29/09/2008

רציתי לדעת שמות של סוגי מזון שהם משמינים כדי שאני יוכל לשלב בתוכנית שלי. אשמח לדעת כמו: אגוזים אמרו לי,כל סוגי האגוזים, גבינות עם אחוזי שומן גבוהים, אשמח אם תגידי לי עוד תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ענת שאלה

הוספת תגובה

• לא

ענת פלדמן
    29/09/2008

כדאי לאכול יותר מידי שומן בתפריט שלך. אתה יודע כבר שעדיף לשמור על איזון. אגוזים זה נכון, שמן זית לטבל את הסלט, אבוקדו בריא מאד, שוב במידה, טחינה גולמית, בשרים למיניהם. לא חסר, עדיף במידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבולבל
    בני
    29/09/2008

שלום לך ענת :) אני מתאמן הרבה זמן ויש לי בעיה לפעמים עם הדימוי של הגוף אני לא מצליח להבין כיצד הוא נראה כלפיי אחרים לפעמים שמן ,לפעמים חטוב לפעמים סקסי ולפעמים מנופח .... אני מבין שזה עניין של טעם והגוף שלי מקבל הרבה תשומת לב אך משום מה התשומת לב כיום פחות חיובית מבעבר (פעם 90& מהתגובות היו וואוו איזה סקסי איזה חטוב וכו' וכו') במהלך התקופה האחרונה עבדתי יותר על העלאת מסה וניפוח במקומות מסויימים ולכן תצרוכת הקלוריות שלי והתאיבון גדלו וכנראה בגלל זה במקומות מסויימים ירד החיטוב מה ההמלצה שלך לגביי לגבי ייעול תכנית האימונים שלי לגבי משקל? סטים? חזרות? ותרגילים? הפעולות שלי הן בעיקר 2 תרגילים שונים לשריר 4 סטים לרוב ו12 חזרות בשרירים שברצוני לנפח המשקל הוא גבוה בקשר לחזהאני יפרט-דחיקה 4 שיפועים שונים(שיפועיים חיוביים) ,3 סטים ,12\15 חזרות (משקל בינוני) אומנם דרגת קושי האימון היא ממש קשה ואינני מסיים את הסט האחרון אך מצד אחד אומרים לי שירד העיצוב והחיטוב מהחזה ויש יותר נפח (כמו כן בחזה קשה וללא שומן כמדומני) נב: כמובן שאני מתייחס לאחוזי השומן בגוף (שכרגע אינם ידועים לי) וכמובן שאני משלב אירובי אך מהי לדעתך הצורה שבה אני אמור להתאמן? האם להוריד משקל בדחיה ולעשו יותר חזרות? אם לשלב תרגילים חדשים לחזה(שאני אשמח להכיר) תודה מראש ושנה טובה בני

לקביעת תור
    סגירה
    אני מבולבל

הוספת תגובה

• בני

ענת פלדמן
    29/09/2008

אל תכעס, הייתי רוצה למקד את התשובה שלי בנושא מעט שונה. לפי מה שאתה מציין דימוי הגוף שלך מושפע ממה שהחברה חושבת עליך. הייתי רוצה לעזור לך לאהוב את הגוף שלך Regardless. כלומר בלי קשר למה חושבים אומרים מפרגנים כן או לא. איך הגוף שלך נראה - לך - ?? זה מה שחשוב.איך אתה נראה לעצמך. ויותר מזה, האם הדימוי והביטחון שלך הם תלוי מצב הגוף שלך. כלומר אם לא היית חטוב ושרירי היה לך עדיין דימוי עצמי גבוה ביטחון ואהבה עצמית?
    נקודה למחשבה.
    ולעניין הפיזי: אתה כנראה צודק לגבי האבחנה של תגבור התאבון, אחוזי השומן מאד מושפעים מהתזונה, מינון וטיב, ובהחלט יכול להיות שהייתה עליה באחוזי השומן. הצעת היעול הראשונה שלי תהיה להקפיד בעיקר על האוכל, להמשיך עם האירובי. מה שאתה עושה באנאירובי זה לא ממש ישנה עד שלא תשלב נכונה את שאר הפרמטרים.
    תרגילי הכוח שאתה עושה הם טובים, במיוחד אם המטרה שלך היא ניפוח. תרגיל חזה קלאסי שאפשר לגוון איתו זה הפוש אפ - שכיבות סמיכה בכמה זויות. האם אתה עושה גם תרגילי איזון לחיזוק השכמות והגב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין בבלבלות

בני
    29/09/2008

אכן ידעתי שתתייחסי לנושא הדימוי .... פעם כן סבלתי ממה שהחברה חושבת עליי היום ממש לא ... היום נפגע בעיניי המראה כפי שהוא אינני מצליח להבין כיצד גופי נראה באמת כי מתערבבים לי תמונות של כמה תקופות וכן השינויים מהירים אם אכלתי הרבה באותו שבןוע ואם זלזלתי באימונים בקיצור זה הבלבול ... אני מבין שזה נשמע א הגיוני אבל נסתי לנתח ממה הוא נובע ואחד הדברים הם שאני מתאמן ולא ככ יודע על מה אני מתאמן ניפוח או חיטוב ? המטרה שלי היא ממש לא ניפוח ברצוני לחטב את כל השרירים בקשר לשכיבות סמיכה את ממליצה לעשות אותם ביום נפרד מהדחיקה או באותו יום כי אני עושה מידי פעם שכיבות סמיכה בכל מיני זוויות ובקשר לשכמות וגב אני עושה ישר אחרי אימון חזה בדר"כ תודה שוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    29/09/2008

זה נשמע לי מאד הגיוני, הרבה יותר ממה שאתה חושב. אני מטפלת במקרים כאלה, אתה לא היחיד. יש פער בין איך שאתה נראה חיצונית לבין איך שאתה נראה "פנימית" בגלל שינויים, תקופות, לפי מה שאתה אומר זה אפילו תלוי שבוע מסוים. זה הגיוני, זה בסדר וזה בר טיפול. לא דרך הפורום לצערי.
    תוצאות "חיצוניות" תראה שוב אם תשלב נכונה את עניין התזונה, ואז נראה את החיטוב. לגבי שכיבות הסמיכה - זה לא נורא לעשות בשילוב עם הדחיקה, בתנאי שאתה לא באימון יתר, כלומר לא מתאמץ יותר מידי. תקשיב לגוף שלך. מכלול של כמה דברים: תזונה, אירובי, חיוביות לגבי התהליך הנכון שאתה עושה לעצמך ופעילות אנאירובית מתוך מודעות וקשב לגוף שלך - כולי תקווה שיגרמו לך שביעות רצון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על אימון כוח
    לול
    28/09/2008

רציתי לדעת מה ההבדל בין המוט שאני מוריד לחזה במכשיר המולטי טריינר (התפיסה שלי היא כ-20 סנטימטר לפני סוף המוט) לבין מתח. (ההבדל אני מתכוון על איזה שרירים 2 התרגילים עובדים) תודה חשוב לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על אימון כוח

הוספת תגובה

• לול

ענת פלדמן
    29/09/2008

כמה שאלות על מנת שהתשובה תהיה מדויקת. זה קשה בלי לראות מה בדיוק אתה עושה שם:
    מה אורך המוט? האם במולטיטריינר אתה בשכיבה או בישיבה? כל שינוי זוית חשוב. האם 20 ס"מ מהקצה זה אומר שהידיים ברוחב כתפיים? האם אתה מפעיל כוח גם בחזור או רק בהלוך?
    בעליית מתח עובדים הקדמי של הזרוע, התחת ראשי של הזרוע, הכתפיים, השכמות, גם החזה, אפילו הבטן וזוקפי הגו
    במוטלי אם אתה בשכיבה אז הגב מנוטרל פחות או יותר, עובדים בעיקר שרירי החזה אבל גם כתף וזרוע קדמית. אם אתה מפעיל כוח גם בחזור אז גם פועל התלת ראשי של הזרוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בישיבה

לול
    29/09/2008

אז מהתגובה שלך אני מבין ש-2 התרגילים עובדים פחות או יותר על אותם השרירים? (אני מחזיק את המוט טיפה יותר מרוחק הכתפיים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

ענת פלדמן
    29/09/2008

כן, פחות או יותר על אותם שרירים, רוחב ידיים יעבוד בזויות שונות על שרירי החזה. כדאי לגוון בין שני התרגילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורת האימון
    יוסי
    28/09/2008

ענת שלום! תגידי כאשר אני עושה אימון גב,חזה,וכתפיים במה כדי להתחיל?,ולמה תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    צורת האימון

הוספת תגובה

• זה ממש

ענת פלדמן
    28/09/2008

לא משנה. אין סיבה... כדאי להתחיל בחימום דנאמי. ההמשך לשיקולך. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרו לי אבל..

יוסי
    28/09/2008

שיש שרירים קטנים ושרירים גדולים וצריך קודם לתחיל בקטנים שמעת על זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המממ

ענת פלדמן
    28/09/2008

אולי, לא זוכרת. אני מודה שאני רחוקה משמועות של חדרי כושר כי יש לי סטודיו פרטי. זה לא נשמע לי כזה קריטי אבל אולי יש בזה היגיין מסוים. עופר אולי יוכל להאיר את עינינו בנידון. ציינת שלוש קבוצות שרירים לא גדולות במיוחד. שרירי הכתף קטנים יותר אחר החזה ושריר הגב הגדול ביותר בין שלושתם. זה לא נשמע לי כזה משנה הסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כבר, "לפי הספר" זה הפוך

אהרון
    28/09/2008

קודם הגדולים ובסוף הקטנים. ההסבר הוא שהקטנים משתתפים להפעלת הגדולים וכדי שהיא תהיה יעילה, השרירים הקטנים לא צריכים להיות עייפים. אבל אין להתייחס לזה כמו לתורה מסיני. יש אפילו הטוענים שעדיף כל פעם סדר שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני זוכר ככה..

אריק
    29/09/2008

גדולים ואחרי זה קטנים.. בגלל זה גם עובדים על הקטנים פחות סטים, כי הם פעילים גם בשרירים הגדולים (למשל בדחיקת חזה הכתפיים והיד אחורית עובדות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במה להתחיל

עופר קיס
    01/10/2008

עליך להתחיל באימון חזה כיוון שגם אימון חזה וגם כתפיים מעמיסים על הכתף הקדמית שתהפוך לשריר מגביל. לכן התחל בחזה, עבור לגב וקנח בכתפיים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

חיים1
    02/10/2008

איך אפשר לעשות גב כתפיים וחזה באותו אימון זה לוקח המון זמן לפחות שעה וחצי אם לא שעתיים ! בעיניי תוריד את הגב ותוסיף שריר קטן, יד אחורית אולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעופר קיס

יוסי
    02/10/2008

תודה על התשובה... ויש לי עוד שאלה שאני עושה אימון יד קדמית ויד אחורית, במה כדי להתחיל? תודה מראש יוסי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת
    גיא...
    28/09/2008

ענת אני רוצה מאוד לרוץ טוב אבל לרוץ טוב ולהשאר אותו משקל ולא לרדת. אבל לא קשור עכשיו , איך אני יכול להשתפר בריצה שאני יוכל להגיע גם למרחקים ארוכים כמו 5 -6 קילומטר שזה מלא! אני לא מצליח לרוץ רצוף קילומטר וחצי בערך. אז רציתי שתמליצי לי על תוכנית ריצה שאני יוכל לעשות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הי ענת

הוספת תגובה

• הי גיא

ענת פלדמן
    28/09/2008

לשיפור כושר הריצה הייתי לוקחת את הדרך הזאת של 6-5 ק"מ ומתחילה לצלוח אותה בהדרגה. אימון אינטרוולים. 5 דק' הליכת חימום 3 דק' ריצה קלה חזרה להליכה מהירה ושוב 3 דק' ריצה קלה. וכך הלאה. אפילו 2 דק' לריצה בהתחלה זה מספיק. מאימון לאימון הגדל את זמן הריצה על חשבון זמן ההליכה. אתה תראה שעם הזמן אתה פשוט ממשיך לרוץ את כל המרחק. זה יופי של אימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז עכשיו.

גיא...
    28/09/2008

אז עכשיו אני שם נעליים ויוצא. להתחיל ב - 5 דקות הליכה חימום,3 דקות ריצה קלה , עוד פעם 5 דקות הליכה מהירה,ועוד פעם 3 דקות ריצה????? והאם כדאי לרוץ יום אחרי יום ? ואם לא אז לעשות אחרי יומיים 4דקות חימום , 4 דקות ריצה , 4 דקות הליכה מהירה , 4 דקות ריצה. ככה כל יום או יומיים לעלות באחד בריצה ולרדת באחד בהליכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    28/09/2008

ואתה יכול גם יום אחרי יום אם אתה לא עייף במיוחד. וכל פעם להוריד בהליכה ולהוסיף לריצה. אולי כדאי שתתחיל היום משתי דק' ריצה ולא 3. בתור התחלה. תהנה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גיא...
    28/09/2008

אני יכתוב לך איך הלך שאני יחזור , לקחתי IPOD ויצאתי להית'!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להת' תהנה

ענת פלדמן
    28/09/2008

יש מצב שאקרא אותך רק מחר בבוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת

גיא...
    28/09/2008

חזרתי לפני שעה ומשהו , והיה אחלה למרות שאני לא חסיד של ריצה כי זה מרזה. הקיצר האם כדאי לעשות את האימון של השכיבות סמיכה והמתח ואחרי זה ללכת לרוץ ואחרי זה לאכול את הארוחה אחרי אימון שלי?? והאם אני יראה תוצאות של גדילה או שאני יראה יקטן בגלל הריצה? וגם האם: חביתה מ - 3 ביצים,קוט'ג,ירקות,2 חזה עוף,וקופסת טונה זה טוב אחרי אימון? והאם זה מספיק אוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    29/09/2008

כן, אפשר לעשות קודם את אימון הכוח, אולי לאכול עוד משהו קטן לפני הריצה כמו בננה או כמה תמרים . אתה לא אמור לקטון בגלל הריצה. כמה זמן זה אימון הריצה שלך? כן, זה נשמע מספיק אוכל לאחרי האימון, זה נשמע המון אבל אני מכירה אותך ויודעת שאתה מסוגל. תישקל היום ותישקל אחרי שבוע אימונים ואז נראה אם אתה מרזה ומה צריך לשנות. רק כך נוכל לדעת בעצם את השפעת האימון והאוכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האימון לןקח בערך 20 דקות

גיא...
    29/09/2008

כאילו גם נחתי בדרך אבל בס"ך הכללי 20 דקות אני חושב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהערכה

ענת פלדמן
    29/09/2008

גסה אתה שורף קרוב ל 200 קלוריות בריצה הזאת. אתה לא ממש תרזה מזה אם תמשיך לאכול כרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהה אוקיי.

גיא...
    29/09/2008

ענת בקשר לדבר לשאלה הקודמת, אולי כדאי שאני ישנה את התפריט ואני ישים בו דברים "בריאים" כביכול אבל שיש בהם יותר אחוזי שומן. הקיצר שישמינו אותי יותר. אז האם כדאי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגוון תמיד כדאי

ענת פלדמן
    29/09/2008

אתה פועל מתוך מודעות וזה כבר חשוב. אז התשובה היא כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שאלה
    30/09/2008

אבל ענת תראי זה אני עידן היה לנו גם שיחה דומה לשל גיא ואני התחלתי לרוץ עם חבר שלי השאלה אם השריר שלי לא ישרף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידן

ענת פלדמן
    30/09/2008

מטרות הריצה שונות ממטרת חיזוק השריר. בריצה למרחקים ארוכים נכנים לפעולה מה שאנחנו קוראים "סיבים אדומים", שצורכים חמצן. בעבודת כוח נכנסים לפעולה "סיבים לבנים" שעובדים על כוח מתפרץ למשל, ניתורים ומה שקשור לעבודה אנאירובית. הריצה מפתחת סבולת לב ריאה, ויתרונותיה רבים וטובים לבריאותינו הכללית. אם אתה רץ במידה ובהתאם לרמת הכושר שלך אין סיבה שיגרם נזק ולא ישרף שום שריר. במקביל כדאי להפעיל בצורה אנאירובית את שרירי הרגליים, לאכול מספיק קלוריות ולאכול בצורה נכונה ונבונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם קינואה נחשב לאוכל טוב לאוכל אחרי
    דני
    28/09/2008

אם קינואה נחשב לאוכל טוב גם כתחליף לבשר באורחה ערב ? (ביום שאני מתאמן ) פשוט קראתי אליו ברשת ואמרו שהוא ממש בריא ומכיל את כל חומצות אמינו מצוטט מתוך כתבה באתר הזה 8. לזרעי הקינואה ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. בניגוד לדגנים אחרים הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם ואיכות החלבון בה גבוהה במיוחד. הקינואה עשירה גם בזרחן, בברזל ובמגנזיום וכן בסיבים תזונתיים.

הוספת תגובה

• אכן כך

ענת פלדמן
    28/09/2008

אני חסידה גדולה של קינואה. אתה לא צריך לשכנע את המשוכנעת. מכינים אותה כמו אורז אם כי ערכיה התזונתיים אכן שונים. (לא טובים יתר אלא שונים). מומלץ. אשמח לפרט את המתכון שלי. כתחליף לבשר? מידי פעם כן, יתרונות הבשר בעינם עומדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עומר
    27/09/2008

הי ענת! כמו שאמרתי לך פעם, אני מתאמן בבית. בזמן האחרון יוצא להיות הרבה אצל סבא וסבתא שלי אז חשבתי אולי להרשם למכון כושר שקרוב אליהם, ככה שלפעמים אני אתאמן בבית ולפעמים במכון. השאלה שלי היא אם שני מקומות אימון ושתי תכניות אימון שונות זה "בסדר". שנה טובה ותודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עומר

ענת פלדמן
    28/09/2008

אני בעד גוון ושינוי ויציאה מהשגרה כשמדובר בתכנית אימונים. זה מכניס הרבה עניין מנטלית ופיזית. אז מומלץ מאד. ושנה טובה גם לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודפי שומן, שוקל לעבור ניתוח.
    אבי
    27/09/2008

לענת שלום,

אני יודע שכבר התייעצתי איתך בעבר בפורום בקשר לעודפי השומן הרבים שהצטברו לי רק ואני מדגיש רק באזור הבטן, ולהגיד לך את האמת קצת התייאשתי ואני אפילו שוקל לעבור ניתוח.

כבר שמעתי וקראתי את כל אותם המלצות, אם זה תזונה נכונה ושמירה על כושר גופני וכ"ו וכ"ו, אבל אני בן אדם שקשה לו מאוד לשמור על תזונה נכונה וספירת קלוריות עקב הלו"ז היומי ואני חושב שאם הצלחתי להוריד קרוב ל 25-30 אז כנראה שזה איכשהו עובד למרות שאי אפשר לדעת אף פעם אם הדרך נכונה או לא ( לפי דעתי הדרך לא טובה ובריאה אבל אין מה לעשות ).

אני לא יכול לעשות דיאטה כפי שאני רוצה כי כרגע אני במצב של תת משקל ואנשים חושבים שאני אנורקס וצריך להשמין למרות שאני בכלל לא חושב כך, אבל מכיוון שרזיתי נשארו לי עודפי שומן רבים באזור הבטן ואינני יכול להוריד אותם, ואני לא חושב שהזמן בא לקראתי...

שאלתי היא מה את חושבת על כל העניין של ניתוחים למרות שזה קצת אבסורד לצפות לתשובה אחרת אבל בכל מקרה אני רוצה לנסות, האם ישנם עוד דרכים חוץ מתזונה נכונה וכ"ו? שקלתי לפתח את הגוף במכון כושר אבל גם הרעיון הזה ירד מהפרק.

הוספת תגובה

• אבי

ענת פלדמן
    28/09/2008

בפילוסופית החיים שלי ניתוח נכנס כאופציה רק כשכלו כל הקיצים, נוסו כל האופציות האפשריות ויש צורך אמיתי בעזרה חיצונית של סכין מנתחים. אני לא ראיתי אותך, לא חקרתי את המקרה שלך לעומק וקשה לי לתת חוות דעת אישית עבורך. זה לא אחראי מצידי לתת לך תשובה לכאן או לכאן. יש לי המון המון מה לומר בנושא, גם ברמה הפיזיולוגית וגם ברמה המנטלית אבל זה לא נכון לעשות את זה על דפי הפורום כי אתה מתאר מקרה מאד מסוים ששוב - עד שלא אכיר אותך ממש לא אוכל לתת חוות דעת אחראית. כאן נכנסת מבחינתי מגבלת הפורום כשכמה שאני רוצה לעזור - אני לא ממש יכולה. אם תרצה נוכל לניפגש במסגרת אישית ונבחן לעומק את האפשרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנות לחצי מרתון
    אריק
    27/09/2008

שלום לכולם, אני מתאמן לחצי מרתון שיתקיים בחודש נובמבר. שאלותי: 1) האם כדאי לרוץ מוקדם בבוקר (לפני העבודה) או בערב? המירוץ עצמו יהיה השעה 9:00 בבוקר. 2) אם האימון בבוקר, אפשר\בריא לרוץ מרחקים ארוכים על בטן ריקה? --> מכיוון שאי אפשר לאכול ואז לרוץ ... 3) בריצות ארוכות, האם - מומלץ\רצוי\חייבים - לאכול תוך כדי ריצה? ג'לים למינהם? אם כן מה מומלץ ביותר, מכיוון שאני רוצה להתאמן גם על זה? 4) מה התזונה המומלצת ליום שלפני המירוץ וביחוד מה התזונה לבוקר התחרות, והחשוב ביותר כדאי להתעורר שלוש שעות או יותר לפני, כלומר בחמש וחצי בערך , רק כדי לאכול? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הכנות לחצי מרתון

הוספת תגובה

• אריק

ענת פלדמן
    28/09/2008

1. יש אנשים שקל להם יותר להתאמן בבוקר ויש כאלו שקל להם יותר בערב. זה תלוי גם באורח החיים שלך ובסדר היום. אבל אם התחרות היא בבוקר שווה את תנאי האימון לעשות כך שיהיו כמה שיותר דומים.
    2. אני לא ממש אוהבת להתאמן על בטן ריקה אבל זה לא אומר שאתה צריך להעיר את עצמך בלילה כדי לאכול. ארוחה קלה יכולה להספיק, כחצי שעה לפני. כריך עם גבינה וירקות למשל או אפילו בננה כחצי שעה לפני. לשתות מים במהלך הריצה בהחלט אפשרי. גם בשביל זה נועדו האימונים. תנסה ותראה איך זה מסתדר לך. שכריך לא יהיה כבד לך מידי למשל.
    3. תוך כדי ריצה לאכול: לשתות מים בטח שכן. לגבי התוספים - זה מאד אישי. אם אתה מרגיש חולשה במהלך הריצה אז תצטייד. זה נכון שכדאי שתנאי האימון יהיו דומים לתנאי תחרות ולכן רצוי לקחת את זה בחשבון. אז פשוט תנסה.
    4. חשוב להקפיד על תזונה נכונה כל החיים. וזה לא סתם משפט, כי אם לא תאכל נכון כל הזמן אז ארוחה מזינה רק ערב לפני לא ממש תעזור. אז שוה להקפיד על מה אוכלים וכמה - תלוי בנתונים הפיזיים שלך - ובבוקר התחרות לאכול כמו לפני האימונים. שוב, אתה לא חייב להתעורר בחמש וחצי רק בשביל לאכול. כן כדאי משהו קטן לפני, ואתה כבר תדע מה מתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, ותסלם על המהירות...

אריק
    28/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :) ושנה טובה

ענת פלדמן
    28/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה בחורף?
    חיים1
    27/09/2008

ענת החורף כבר מגיע ועכשיו כשאני חושב על זה, לא ממש קל לרוץ בחורף וגם לבצע פעילות אירובית כי לרוב יורד גשם וחוץ מזה הפעילות האירובית שלי תיקטן בגלל שבחורף לא משחקים הרבה כדורגל, אז אני רוצה לדעת עם זה אפשרי לרוץ בזמן שיורד גשם (לא מבול) כי אני ממש לא רוצה ליפול חולה בחורף הזה. אז מה את אומרת זה בסדר לרוץ בגשם לפחות פעמיים בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה בחורף?

הוספת תגובה

• זו

ענת פלדמן
    28/09/2008

שאלה קצת בעייתית. כי תאר לך שאני אומרת לך שאין בעיה לרוץ בגשם וחס וחילילה שלא נדע קורה משהו או שאתה מחליק או שאתה מצטנן. לי אישית זה לא מפריע, אני עושה אימונים בחוץ אם הגשם קל והמסלול מאפשר זאת - אבל זה אישי. אם יש לך בבית מדרגות אפשר לעלות בריצה ולרדת בהליכה, לעשות את זה עם מוסיקה, לדעת שזה במקום ריצה ויש יופי של אימון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי

חיים1
    28/09/2008

הבנתי את הנקודה! בכל אופן אני אנסה לרוץ בזמנים שאין גשם !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזהירות ובהצלחה

ענת פלדמן
    28/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה
    אנונימי
    27/09/2008

שלום .. אני בן 16 ורציתי רציתי לשאול מה כדאי לאכול לפני ריצה ..?? יש לי אימוני ריצה 3 פעמים בשבוע ואני רוצה לדעת מה כדאי לי לאכול לפני הריצה וכמה זמן לפני הריצה תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    27/09/2008

כשעתיים לפני אתה יכול לאכול פסטה למשל, ארוחה שכוללת פחממות. אפשר גם כחצי שעה לפני לאכול בננה למשל. זה תלוי באיזו שעה אתה רץ ומה אתה אוהב לאכול. אז בעיקרון פחממה לפני. או שעתיים כארוחה מלאה או כחצי שעה לפני כמשהו קטן כמו פרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת.
    גיא...
    27/09/2008

קבלי ביטול לגבי החדר כושר , היום הלכנו ואמרו שאסור יותר רק מגיל 17 ומעלה. אז אני כמובן עובר הביתה. שזה לא נורא. רציתי לדעת משהו , נכון יש כל מיני סוגי שכיבות סמיכה? הנה הם:שכיבות סמיכה בשיפוע חיובי - הידיים והראש גבוהים יותר מהרגליים וכך זה מקל על התרגיל. בנוסף התרגיל עובד על חלקו התחתון של החזה שכיבות סמיכה בשיפוע שלילי - הידיים והראש נמוכים יותר מהרגליים וכך זה מעמיס יותר על הידיים. בנוסף התרגיל עובד על חלקו העליון של החזה שכיבת סמיכה בעמידת ידיים - מאמץ בעיקר את הכתפיים והשכמות, דורש איזון ידיים טוב בעמידה. שכיבת סמיכה ביד אחת - מקשה על התרגיל דורש שיווי משקל וסיבולת שריר. שכיבת סמיכה בידיים קרובות (נקרא גם יהלום) - מעביר את העומס לידיים ולכתפיים. שכיבת סמיכה בידיים רחוקות - מעביר את העומס לחזה כל אחד שמה עובד על מקום אחר בגוף וזה נראה לי ממש ממש טוב. אז האם לעשות את התוכנית שלי ככה: שכיבות סמיכה: מה שרשום למעלה. עליות מתח:מתח רגיל - מתח העובד בעיקר על הגב, ומעט על הכתפיים והשכמות. מתח רחב - מתח העובד בעיקר על השכמות ויד קדמית. מתח על יד אחת - מתח שדגש העבודה היא של היד האחורית וקצת הקדמית ולא ממש עובד על הגב והשכמות. סקוואט: סקוואט עם רגל אחת , סקוואט עם 2 רגליים. אופניים: עושה איזה כמה קילומטרים. ריצה: רק עם בא לי גם 3 קילומטר. כולל האוכל: אוכל: 6 ארוחות ביום. בוקר: חביתה מביצה אחת,איזשהו ירק , קפה ארוחת בית ספר: 3 לחמניות : אחת עם נקניק וחמאה ,שני עם חמאת בוטנים וריבה , שלישי עם נקניק עם חסה. ארוחת צהריים:מה שאמא מכינה [ קציצות בדרך כלל , פירה אורז , וכל השאר חזה עוף גם] ארוחה אחרי אימון שחייה+חדרכושר:חביתה מ -3 ביצים ,חזה עוף[3חתיכות],קופסת טונה, קוטג ,ירקות. ארוחת ערב:קופסת טונה במים עם 2 לחם מיונז, קורנפלקס עם חלב. זהו כעיקרון: האם נראה לך אני ירזה? אני גם שוחה דרך אגב. אבל האם השחייה והריצה והאופניים ירזו אותי? או שהתזונה יש בה מספיק אוכל?

לקביעת תור
    סגירה
    ענת.

הוספת תגובה

• גיא

ענת פלדמן
    27/09/2008

התזונה על הכיפאק, אל תשכח את הפירות. לעשות את כל הסט שרשמת של שכיבות הסמיכה זה יותר מידי, במיוחד אם אתה עושה מתח. שווה לבחור כל פעם תרגיל אחד או לעבור סט אחר בלבד על כולם. לא מפתיע אותי שאין כניסה עד גיל 17, אני אפילו מסכימה עם המדיניות הזו. אתה לא תרזה, אתה בשלבי גדילה אוכל מספיק והכל בסדר . הכל בסדר :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

גיא...
    27/09/2008

הרגע עשיתי את התוכנית שרשמתי. זה קשה אבל אם אני מצליח זה טוב! כאילו נראה לי. ואני לא מתכוון לעשות את זה כל יום. אני רוצה לעשות את זה 4 פעמים בשבוע , וכל פעם את אותו תוכנית. אנני מקווה שכעבור חודש ומשהו אני יראה שינויים בשרירים. וגם שאני יגדל , עוד שאלה. לאכול איזה פרי לפני כל אימון? וכמה זמן אחרי האימון אני יכול לאכול את הארוחה הזאת:חביתה מ -3 ביצים ,חזה עוף[3חתיכות],קופסת טונה, קוטג ,ירקות.????? כי זאת הארוחה אחרי האימון שלי. אז תגידי לי בבקשה כעבור כמה זמן אחרי האימון לאכול אותה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה!

חיים1
    27/09/2008

אחי איך אתה מצליח לאכול את כל זה אחרי אימון? אני אוכל רק פרי רבע שעה אחרי ואז חצי קופסת קוטג' וקופסת טונה ומשם אני ממשיך כרגיל אכול, אה ולפני אימון אני אוכל אורז,פתיתים,קוסקוס,ספגטי ואיזשהו סוג של בשר או קצת טונה בערך 4 כפות. אני חושב שזה מוגזם לאכול כל כך הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    27/09/2008

אבל גיא יכול... גיא: את הפרי אתה יכול לאכול או לפני האימון כחצי שעה לפני או יחד עם ארוחת הצהרים או כרבע שעה אחרי האימון. זה לא ממש משנה. את הארוחה הגדולה שציינת לאחרי האימון אתה יכול לאכול כשעה אחרי האימון. בכלל לפני האימון, כשעתיים לפני אתה אוכל ארוחה עם פחממות -כמו שרשם חיים. תודה !
    פרי גם אפשר כארוחת לילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה