מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה האחוז שריר שלי בגוף?גל15/09/2008
עשיתי היום בדיקה ארגומטרית במאמץ כחלק מהיותי שופט. יצא לי 63.5 משקל 171 גובה 12 אחוזי שומן. כמה אחוזי שריר אצלי בגוף? נראה לי האחוזי שומן זה מצויין, כמה צריך בשביל ריבועים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדרך אגב, הגיל שלי
גל15/09/2008אם זה חשוב, אני בן 18 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל
ענת פלדמן15/09/2008תודה שהוספת את גילך, לקבוצת הגיל הזאת אחוזי השומן בגוף שלך הם טובים מאד, פחות מ - 11 יחשב אחוזי שומן של ספורטאים כך ש 12 זה מצוין. מלבד משקלים מסוימים שמבטיחים מדידה של מסת השריר [מודה שאישית לא נתקלתי בזה] אין לי ממש דרך לומר לך מהם אחוזי השריר בגוף שלך. מה שאני כן יכולה לומר שזה לא מדד לקוביות. מה כן ייתן קוביות בבטן? שמירה על תזונה נכונה ואחוזי שומן טובים כמו שלך, פעילות אירובית [אתה שופט כדור רגל? נראה לי שאתה רץ יפה...] ותרגילי כוח, גם לבטן. שילוב כל הפרמטרים גם יחד בשילוב עם גנטיקה טובה, יבטיח קוביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת מאמץיוני14/09/2008
שלום עינת. לרוב אני כותב בפורום של כושר גופני לבני נוער, אך רציתי להתייעץ איתך בנושא הבא. איך אפשר למנוע מיקרה של שבירת מאמץ? האם יש סימנים לשבירת מאמץ? ואם כן מהם הסימנים? ואם כבר רשמתי בפורום שלך רציתי לשאול האם ישנם תרגילים שעובדים על כל שרירי הבטן? והאם את יכולה להמליץ על תרגילים קשים על בטן. יש לי אימון ריצה פעם אחת בשבוע עם עבודה על ידיים ובטן (לא בחדר כושר) עוד 2-3 אימוני שחייה. ימי ראשון ורביעי שעה כושר שעה שחייה (לפעמים חדר כושר ולפעמים ריצות וכו'..) ועוד אימון שחייה של שעה בימי שני. תודה מראש. יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעים מאד שמי ענת :)
ענת פלדמן14/09/2008יוני יקר, ברוך הבא גם לפורום זה. תרגילים לשרירי הבטן עובדים על כל הבטן כי לבטן אין חלוקה. זה נכון שיש תרגילים שמתמקדים בחלק התחתון ויש כאלו שבחלק העליון. אני מצרפת לך שני אייטמים שפרסמתי, שניהם נותנים תשובה אחרת לכפיפות הבטן הקלאסיות שהן מצויינות אבל כדאי לגוון. מה גם שהמאמר השני בהחלט מעלה את דרגת הקושי. הראשון כביכול מיועד לבנות, השני בהחלט לבנים.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543
האימונים שלך נשמעים מצויינים. אתה וודאי בכושר מצוין וקשה לי לחשוב שתגיע לתשישות, עייפות, חוסר חשק מאימון, או למה שאתה קורה "שבירת מאמץ" או "אימון יתר". יחד עם זאת כדאי להיות קשוב לגוף שלך ואם אתה מרגיש שאתה עובד איזה שבוע קשה מידי אז פשוט לקחת את זה יותר באיזי ולתת לגוף מעט מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני כנס
גיא...15/09/2008זה לא קשור אבל תשאר פה אל תחזור לפורום הקודם ,אף אחד שמה לא עונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים
יוני17/09/2008קודם כל תודה גיא על ההערה. גם תודה רבה ענת ובאמת כל הכבוד שאת לבד מצליחה להשתלט על כל כך הרבה הודעות!!!! דבר שני, הנה תוכנית אימוני הבטן שלי: 40 כפיפות בטן (רגליים 90 מעלות באוויר) שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן החזקת רגליים קרוב לריצפה 40 שניות 30 כפיפות בטן. שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן סיבובי רגליים 10 פנימה ו10 החוצה. 20 כפיפות בטן. שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן עם שתי רגליים ביחד 10 סיבובים ימינה 10 סיבובים שמאלה. 10 כפיפות בטן. שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן מרימים את הרגליים ומורידים לאט 15 פעמים. 20 כפיפות בטן. שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן מרימים את הרגליים ומזיזים אותם לאט בצורת קשת לצד אחד ובחזרה, ככה 15 פעמים. אחרי זה 30 כפיפות בטן. בסוף שכיבה סטטית באוויר (נשענים על קצות האצבעות ועל הידיים) גוף ישר עם הכנסת בטן ככה 3 סטים של 30 שניות 40 שניות ו50 שניות עם 10 שניות מנוחה בין כל סט. (אני יודע שכדי להקשות את התרגיל אפשר להרים רגל ויד נגדית וככה עדיף לעשות סטים עם פחות זמן כל אחד). את כל התוכנית הזאת אני עושה פעם או פעמיים בשבוע וזה לא לוקח יותר מ15-20 דקות ביום. האם התוכנית הזאת טובה? תודה מראש. יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה
ענת פלדמן17/09/2008מצוין, ברמת קושי גבוהה, אתה יכול גם לעשות הרבה חזרות בלי לנוח בין הסטים. נסה ותראה איך זה מסתדר לך. אם אתה ברמה גובהה זה ממש קשה ומאתגר. ככה יוצא לך לעבוד 10 דק' רצופות על שרירי הבטן. זו הרגשה מדהימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב
חיים117/09/2008שהתוכנית הזאת לא טובה כי היא ארוכה מדי עדיף שתבחר לך 3 תרגילים שאתה מרגיש שעובדים עלייך הכי טוב ושאתה מרגיש הכי קשה לך בהם ותבצע אותם 3 סטים 15 חזרות כל תרגיל ומנוחה של חצי דקה בין לבין וככה יהיה לך גירוי אותו דבר אפילו יותר חזק מכרגיל וגם תעבוד פחות זמן בקושי 10 דקות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה
ענת פלדמן17/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות שלי
חיים117/09/2008מצטער שיניתי את דעתי עדיף לך לעשות את כל התרגילים בלי מנוחה ב5-10 דקות ובצורה איטית ומבוקרת ורק מתי שאתה מרגיש ממש עייף קח מנוחה של 20-30 שניות ואז תמשיך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה
ענת פלדמן17/09/2008נכון שעדיף לעבוד לאט על השרירים על מנת להגיע לרבדים עמוקים של השריר, אפשר ללא סטים, אלא פשוט ברצף. זה מעלה את עצימות התרגיל. אפשר רצוף 10עד דק'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע
יוני17/09/2008אני יודע שצריך לעשות את התרגילים לאט על מנת שיהיה יותר קשה אבל תודה על ההערה בכל מיקרה. אז אני מאוד מקווה שהתוכנית טובה ומי שרואה את ההודעה וחושב שהתוכנית הזאת מתאימה לו גם יכול להעזר בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חמוד. תודה :))
ענת פלדמן17/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להוריד את הכרס?חסוי13/09/2008
היי אני בן 14 הגובה שלי הוא 1.68 והמשקל שלי הוא 62 ועשיתי דיאטה מ-ט-ו-ר-פ-ת וירדתי 14 קילו!@ אני נראה עכשיו בסדר גמור וכולם אומרים לי שאני לא צריך לרדת אבל עדיין נשארה מעיין "כרס" שומנית מעצבנת. איזה תרגילים כדאי לעשות כדי שהכרס הזאת תרד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי חמוד
ענת פלדמן13/09/2008ברכות ברכות על הירידה המדהימה במשקל !! גם אם הדיאטה המטורפת הייתה מאוזנת וגם אם לא ממש כדאי מעכשיו לאכול מאוזן בריא ונכון. מכל אבות המזון, ארוחות פרוסות נכון במשך היום. זה חשוב על מנת להוריד את אחוזי השומן בגוף - ובסיכומו של דבר בבטן. תרגילים יחזקו את השרירים שם אבל לא יורידו את הכרס כי אין ירידת שומנים נקודתית. אז אמרנו אוכל. יש באתר שלי דוגמאות של תפריט שבועי מאוזן שאתה יכול לקחת משם רעיונות.
במקביל לאוכל - כדאי לשלב פעילות אירובית. שחיה, אופניים וכו'. אתה בן 14 וזה גיל מופלא לסגל הרגלים נכונים לחיים. שווה לעשות תרגילי כוח בסיסיים לכל השרירים בגוף. כמו שכיבות סמיכה, מכרעים.
וכעת לתרגילים ממוקדים לשרירי הבטן ויעשו יופי את העבודה, בתנאי שאתה מיישם את התכנית שלנו: אוכל, אירובי, ותרגילים.
אל דאגה התרגילים מתאימים גם לבנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה(:
חסוי13/09/2008ו40 כפיפות בטן יעזרו בכל זאת? ואני עוד מעט חוזר לאימוני שחייה ומתחיל לאכול רגיל ולא כל האוכל שאני אוכל יהיה דיאטטי שבוע טוב(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפיפות בטן
ענת פלדמן13/09/2008יחזקו את הבטן. אבל לצערי זה לא מספיק. אימוני השחיה זה מצוין אגב. וכשאתה שוחה בקפד לחשוב על "להכניס" את הבטן בזמן השחיה. אתה תתפלא להווכח כמה זה מגביר את הקצב מיחד ועובד על השרירים מאידך. שווה בכל זאת לחשוב על עניין התזונה. גם אם האוכל אינו "דיאטתי" שווה לצמצם בכמויות, לאכול מסודר ולשתות מים. שיהיה בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצוב בטן נפולה לאחר לידת תאומיםהילה12/09/2008
בוקר טוב, לפני כחצי שנה ילדתי תאומים. בהריון העליתי כ- 30 קג. כיום אנימתאמת בסטודיו סי כשלוש פעמים בשבוע ומשתדלת גם לעשות פעילות אירובית. ללא ספק רזיתי מאוד ( אני רזה מטבעי) ויש האומרים כי ממש חזרתי לעצמי. וזה ננכון חלקית כלומר, כל המכנסים שלפני הלידה עולים עלי.. אבל הבעיה מבחינתי היא הבטן היא כזאת נפולה ולא מתוחה האם ישנן תרגילים שייעצבו אם כן מהם ? אעשה אותם בשמחה ובהתמדהיש...או שמא עליי לבצע ניתוח למתיחת הבטן? תודה : הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה יקירתי
ענת פלדמן12/09/2008כאמא [גם] לתאומים, אני מברכת אותך על הלידה ועל האושר הכפול !
המשיכי לאכול בריא ומאוזן, המשיכי באימונים ואכן רצוי לשלב פעילות אירובית. אני מצרפת לך תרגילים טובים בדיוק לחלק התחתון של הבטן.
זה נכון שהרבה מאד זה גנטי, אצל חלק מהמתאמנות שלי היה שיפור משמעותי אבל לא תמיד זה מספיק. ניתוח למתיחת בטן רצוי לעשות רק אם כלו כל הקיצים ואם זהו הריונך האחרון.
אני לרשותך לשאלות נוספות ולהלן המאמר. בהצלחה :)
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד פרט קטן
ענת פלדמן12/09/2008אבל חשוב, קחי בחשבון שלוקח לגוף שלנו לפחות שנה עד שהוא חוזר לעצמו מכל הבחינות. אז המשיכי בדרכך הנכונה, בריאות ואושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת עליה במסה.אלירן11/09/2008
שלום ענת. אני מתאמן כרגע באופן סדיר 3 פעמים שבוע אימוני כוח ומשלב איתם ריצות של 2-3 ק"מ בכל אימון. שאלתי היא אם אבקת עליה במסת שריר תאט אצלי את קצב שריפת אחוזי השומן בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלירן
ענת פלדמן11/09/2008אני מתנגדת עקרונית לאבקות. והתשובה היא לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה?
אלירן12/09/2008למה התנגדות לאבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי
ענת פלדמן12/09/2008כשאתה אוכל דברים טבעיים, לא מתועשים, שלא עברו תהליכים ועיבודים כימיים זה יותר בריא, במיוחד שיש חלבונים בביצים, דגים, בשר, למה אבקות? תראה, אני לא אעשה מחקר חתרני נגד ולא אהרוס ליצרנים את הביזנס שלהם. איש באמונתו יחיה וכל אחד שיעשה כראות עיניו, ויאמרו רבים שהאבקות והשייקים מצויינים להם. וזה נהדר !! אם זה טוב להם אז יופי. [מה קורה אחרי שיפסיקו עם זה זה כבר סיפור אחר]. אני דוגלת במתינות, שפיות, בריאות הגוף והנפש, לא בטוח שנמצא זאת באבקות... למתאמנים שלי אני לא ממליצה. אני ממליצה על דברים אחרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
אלירן14/09/2008אני פשוט לא מצליח להעלות במסת שריר... אי אוכל נכון ומתאמן 3פעמים בשבוע. אני שרירי אבל המבנה שלי קטן. אם יש דרך טובה יותר לבנות מסת שריר אני אשמח לקבל עצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלירן יקר
ענת פלדמן14/09/2008זה העניין. המבנה שלך קטן, או כך אתה טוען. זה מאד גנטי, והרבה פעמים אנחנו צריכים פשוט לקבל את זה. ובכל זאת אני מציעה שנעבור ביחד על התפריט שלך ועל מה בדיוק אתה עושה בחדר כושר.
1. עובד איתך מדריך צמוד? אם כן, שאל אותו בדיוק על מה עובד כל תרגיל.
2. מה בדיוק אתה אוכל? מה הגובה שלך? המשקל? יש לך מושג מהם אחוזי השומן שלך?
3. מתי התחלת להתאמן?? בניית מסת שריר לוקחת זמן
אל תדאג, ננסה לפצח את העניין. בכל מקרה שווה לעשות תאום ציפיות של הגנטיקה אל מול הפנטזיה. אני איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת, קראי את המאמר מעמוד השעראחרון11/09/2008
של דביר אלנקרי. יש שם פנינה: יש להקפיד על אכילה של שומן בלתי רווי, הנמצא בין השאר בגבינות שמנות ובבשר שמן, אני הייתי משלים: "אל תגעו בשמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, אגוזים, שומשום שמכילים רק שומן רווי" נחמד, לא? אני מציע לך לבקש מעורך האתר למנוע העברת מידע מטעה שעלול לגרום נזק לגולשים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניה
ענת פלדמן11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן11/09/2008תודה על ההערה המאירה. רצוי לכתוב תגובה למאמר, אני בטוחה שהכותב יקרא ויפנים. אז בוא נאמר כאן על מנת לעשות סדר שמחקרים הראו שתזונה עשירה בשומנים בלתי רוויים, כאלה הנמצאים באבוקדו, שמן זית, קנולה, אגוזים, שקדים וטחינה טובים לנו ומקטינים את הסיכון למחלת לב. מזונות כמו חמאה מרגרינה בשר שמן מוצרי חלב שמנים מעל 5 אחוז קוקוס ו"שטויות" כמו עוגיות גלידות ועוד מעלים את רמת הכולסטרול בדם.
מה שכן הוא מפרט בהמשך:
"מקורות טובים של פחמימות הם אורז, לחם מלא, שיבולת שועל, תפוחי אדמה, אטריות וכו’. דוגמא לשומן בריא: שמן זית, אגוזים, בוטנים, שמן דגים וכו’."
שוב תודה על התגובה. אפשר לכתוב גם ישירות לעורך ב"צור קשר". הוא בחור נחמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון, למה אתה "אחרון"?
ענת פלדמן11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תיקנתי
אחרון11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מה קרה. לא מצליח
אחרון11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מצחיק :))))))
ענת פלדמן11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה פעם נוספת
אהרון11/09/2008רולטה רוסית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינגו !
ענת פלדמן11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך אימון אירובי מיד לאחר אימון כחאריקו11/09/2008
שלום, אני בן 46, מתאמן כשנתיים. 3 פעמים בשבוע אני עושה חימום 10 דקות (הליכה+ריצה קלה) ואח"כ אימון כח בבית : 6 שכיבות שמיכה, 30 כפיפות בטן, 4 מתח. 4 מחזורים כאלה. לאחר אימון הכח אני יוצא להליכה+ריצה של כשעה. האם אימון אירובי (הליכה+ריצה) של שעה יעיל מיד לאחר אימון כח ? או אולי עדיף רק 20 דקות אירובי מיד אחרי אימון כח ? 3 פעמים נוספות אני עושה רק אירובי (הליכה+ריצה) של שעה עד שעה וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריקו
ענת פלדמן11/09/2008מה מטרת האימון שלך?
בעיקרון אין בעיה, האימון שלך נשמע מצוין. אם אתה חש עייפות שווה להתאים את התזונה לאימון וגם לשתות מים. אתה יכול לשתות משקה איזוטוני או לאכול חטיף קל אחרי אימון הכוח כדי שתוכל לרוץ אבל אם אתה מרגיש "טעון" כי אכלת מספיק עוד לפני האימון האנאירובי, שתה מים וצא לדרך
זה גם תלוי במטרת האימון שלך, אני מניחה שאתה פשוט רוצה לשמור על כושר, להיות בריא וחזק טפו טפו. המשך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, מטרת האימון שלי היא
אריקו11/09/2008ענת, מטרת האימון שלי היא לשמור על כושר ובעיקר להוריד משקל. BMI שלי 30. השאלה היא אם כדי לרדת במשקל עדיף אירובי רק 20 דקות אחרי כח או עדיף שעה אירובי אחרי אימון כח............. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן11/09/2008תודה. כן, עדיף שעה אירובי בלי קשר. אכן רצוי להגיע ל BMI נמוך יותר [בין 19 ל 25] היום אנחנו יודעים שבדיקת מסת הגוף אינדיקטיבית בלבד ושווה גם לבדוק אחוזי שומן, לאכול נכון ומאוזן. המשך בתהליך הנכון שאתה עושה לגוף שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירובי אחר כח
עופר קיס15/09/2008שלום לכולם
אם אפשר להוסיף קצת לענין הנל.
לצורך שינוי מטאבולי הייתי ממליץ על ביצוע אירובי קל של מספר דקות בודדות ומתיחות לתחילת בניה והתאוששות כל עוד אימון ההתנגדות קשה. אם העומס קל באמת אין זה משנה אם מבצעים פעילות אירובית לאחר האימון או לא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עופר !
ענת פלדמן16/09/2008בטח שאפשר, כל תוספת מבורכת. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- targilim lgavgil11/09/2008
שלום, יש לי כמה שאלות שאין לי מושג איפה למצוא את התשובה ואני ואודה מאוד למי שיוכל לענות לי. מאחר ומאז הצבא יש לי קצת כאבי גב אני מעוניין לפתח את שרירי הגב שלי. אני מכיר תרגיל טוב לחיזוק הגב: תרגיל של שכיבה על הבטן והרמת הרגליים כדי לחזק את הגב התחתון, ותוך כדי הרמת הידיים והראש קדימה לחיזוק הגב העליון. אני עושה 20 הרמות כאלה שכל אחת מהן 4 שניות. אחרי התרגיל הזה אני עושה 20 שכיבות שמיכה. אחרי זה אני עושה 20 כפיפות אולר לבטן. ועל כל זה אני חוזר 4 פעמים, כל יום, כך שהשכיבות שמיכה אני עושה 20 בראשון, 30 בשני, 40 בשלישי ו50 בסט האחרון. השאלות שלי הן כאלה: 1. האם אתם מכירים מתיחה טובה לגב התחתון? 2. האם אני עושה את התרגילים כמו שצריך? יותר מדי או פחות מדי פעמים? זמן? סטים? 3. האם אתם מכירים תרגיל אחר שהוא טוב יותר לגב? 4. כל כמה זמן? האם לחזור על התרגילים כל יום? או זה לא טוב? האם כל יומיים יותר טוב? האם אני מעמיס מדי עם הבטן גב והחזה? והאם עדיף לעשות יום בטן וגב ויום חזה או משהו כזה? 5. האם צריך לאכול אחרי? והאם צריך לאכול לפני? ואיך זה משפיע על ניפוח השרירים? 6. השאלה האחרונה היא מה התזונה הנכונה? אני אודה מאוד לכל מי שידע איך לענות לי. גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ענת פלדמן11/09/20081. מתיחה טובה: לגב התחתון: שכיבה על הגב, מביאים אם הברכיים לחזה, מחזיקים, אשר להתנדנד קדימה ואחורה או מצד לצד. אפשר לשכב על הגב, ברכיים כפופות ומניחים אותן פעם לימין לפעם לשמאל. זה גם מותח מתניים ובטן וגם גב תחתון
2. נראה לי ש 4 פעמים ביום זה יותר מידי. אתה מתכוון 4 סטים? או שלא הבנתי.
3. על תרגיל הגב שאתה עושה יש עוד וורסיות. למשל בשכיבה על הבטן, ידיים אוחזות זו בזו מאחור, רגליים לא עולות מהקרקע ואתה מסתכל לאחור כשאתה עולה מפעם לימין ופעם לשמאל.
ישיבת כף אל כף, גוף נוטה ישר וקדימה כשבטן מוכנסת ואתה נטוי כשהגב שטוח, זרועות למעלה ומחזיקים דקה.
4. אם הבנתי נכון אתה יכול לחזור על כל הסבב הזה שלוש פעמים ברצף, אפשר כל יום. מתיחות אחרי, תמיד. אם אתה מרגיש טוב עם זה אז אתה לא מעמיס מידי.
5.+6 על תזונה נכונה תמיד כדאי לשמור. הייתי שולחת אותך גם לשחות, זה מצוין לגב ובכלל פעילות אירובית כדאי מאד לשלב במשך השבוע, לפחות 3 פעמים. אכילה מאוזנת מכל אבות המזון [תפריטים לבנים אצלי באתר] לפני האימון, כשעתיים לפני - פחממות ועד שעה אחרי שילוב של חלבונים ופחממות. השרירים מתעצבים, אתה מפחית באחוזי שומן, אני לא צופה ניפוח משמעותי של השריר לפי תכנית זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה!חיים110/09/2008
ענת היום עשיתי אימון והוא היה די טוב התדלתי לעבוד לא עד כדי כך קשה כמו תמיד כי ביום שני יש לי מבחן מתח ואני רוצה להגיע כמה שיותר בריא ומשוחרר אז חשבתי לא לעשות אימון גב מחר ולעשות קצת כתפיים ומתח בערך 6 סטים מה את אומרת זה יעזור כדי לשפר כמה שיותר מהר ? ועוד שאלה לא קשורה היום דיברו איתנו על הטיול השנתי שיהיה עוד חודשיים וחצי בערך והוא לשלושה ימים אז אני חושב שאני ייקח איתי 3 טונה,2 שקיות שקדים,שקית גרנולה וזהו אני חושב כמובן שחוץ מאוכל ופירות וכל זה! מה את אומרת יש לך אולי עוד משהו שאפשר לקחת שהוא בריא ועשיר בחלבון ושהוא לא התקלקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים1
ענת פלדמן11/09/2008כן, כדאי לנוח, זה נשמע ממש נכון לעשות. לפני מבחן המתח תעשה חימום כמו שצריך. בהצלחה
לטיול: כל מה שרשמת זה מעולה, אפשר להוסיף חטיפי אנרגיה או חטיפי חלבון כאלה אם אתה אוהב, אפשר שעועית אדומה בקופסת שימורים, למרות שזה משימורים זה בריא. שווה להשוות מוצרים ולקרוא באותיות הקטנות ולראות מה הכי קרוב לטבעי. תהנה בטיול !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה את אומרת?
חיים111/09/2008ענת אז מה את חושבת על זה מחר אני יעשה אימון כתפיים קל ואימון מתח של 6 סטים ואחרי זה ריצה של 15-20 דקות, וביום שבת אני יעשה בבוקר אימון מתח של 4 סטים ביחד עם קצת בטן וריצה של 15 דקות מה את אומרת? הגוף יספיק לנוח בימי ראשון ושני נכון? אה ויום ראשון אמור להיות אימון רגליים אז מה את אומרת לעשות או לא? או שאני יעשה כמה תרגילים לרגליים עם משקל נמוך של עד 5 ק"ג כדי שלא יתפסו לי ואני יעבוד יותר על התאומים זה נשמע לך טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידידי היקר
ענת פלדמן11/09/2008אתה יודע הרי הכל, הרבה יותר טוב ממני כי אתה מכיר אותך ואני לא... זה נשמע מצוין, אתה בקיא בחומר ואני סומכת עליך. כל הכבוד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת...
חיים113/09/2008יש לי 2 שאלות: 1. הבנתי שיש כזה דבר ביספיס קצר וארוך איך מזהים ביספיס קצר וארוך ואני רוצה לשלוח לך תמונה כדי שתעזרי לי לדעת עם יש לי ביספיס ארוך או קצר, וגם אמרו לי שביספיס קצר עם אני לא טועה נותן את הצורה של "הגולה" בשריר ובמצב רפוי יש מן פיק כזה שנותן ליד את העיצוב ומראה יפה ויש אנשים שיש להם ביספיס ארוך ולהם יהיה יותר קשה לראות את הפיק הזה והצורה הזאת, תקני אותי בבקשה עם אני טועה וגם עם תוכלי להסביר לי קצת. 2. איך מזהים חילוף חומרים מהיר? ע"י כמות צואה ביום או בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדו ראשי וחילוף חומרים
ענת פלדמן13/09/2008השריר הדו ראשי בזרוע שלנו, biceps brachi-
bi- שניים
Ceps- ראשים
Brachi- זרוע
כלומר -הוא מורכב משתי קבוצות שריר. אני מצרפת לך את התמונה האנטומית של השריר
http://content.answers.com/main/content/img/oxford/Oxford_Sports/0199210896.biceps-brachii.1.jpg
התופעה שאתה מתאר [ואני חייבת להודות שזו פעם ראשונה שאני נתקלת במונח, אולי בגלל שאני לא מבלה בחדרי כושר] מורכבת משני דברים: סוג האימון והגנטיקה. סוג אימון שמחזק את השריר אבל "מאריך" אותו, כמו שחיה למשל ייתן לבייספס כולו, כשריר אחד [לא החלק הארוך או הקצר] מראה מוארך יותר. עבודת כוח, משקל גבוה, מספר חזרות נמוך ייתן לבייספס את מראה הגולה שאתה מדבר עליו. אבל כמו בכל דבר גם הגנים משחקים תפקיד. זה תלוי במבנה האנטומי שלנו וביכולת השרירית המולדת שלנו להגיע לתוצאות כאלה או אחרות.
2. תודה על השאלה !! הרבה אנשים חושבים שחילוף חומרים משמעותו פעילות מערכת העיכול. אז זהו שלא כך הדבר. חילוף חומרים הוא כמות הקלוריות היומית שהגוף "מבזבז" על תהליכים ופעולות החיים הבסיסיות המתרחשים בו בזמן מנוחה ואינם תלויים בנו למשל: פעילות המערכות הפנימיות (הלב, הכליות, הריאות, מערכת הדם ושאר האיברים הפנימיים) ושמירת חום גוף קבוע במנוחה. לנו כמעט ואין שליטה על ההוצאה הקלורית הזו של הגוף.
לחילוף חומרים השפעה מכרעת על היכולת שלנו לרזות ועל קצב הירידה במשקל. לספורטאים בדרך כלל יש חילוף חומרים גבוה, זאת עקב הפעילות הגופנית האינטנסיבית אותה הם מבצעים. ספורט מאיץ את המטבוליזם, וללא ספורט, דיאטה בדרך כלל לא פועלת. אדם עליו נאמר שיש לו חילוף חומרים גבוה, משמע שתהליך חילוף החומרים בגופו מהיר, כלומר קצב פירוק השומן שלו מהיר. חילוף חומרים איטי משמע קצב פירוק נמוך של השומן.
אז איך יודעים? מחשבונים אינדיקטיבים של BMR , קצב שריפה מטבולית במנוחה, או שעוני דופק שמודדים קלוריות ואז שמים אותם כל היום על היד ומודדים כמה שרפנו ביום, יש מכונים שבודקים את העניין בצורה מדוייקת יותר.
עשינו סדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חיים113/09/2008עזרת לי מאוד, את אולי יכולה לזהות איזה ביספיס יש לי קצר או ארוך לפי תמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
חיים113/09/2008ענת בתוכנית ABCD האימון אמור לערוך כשעה או שזה בסדר אם הוא גם מגיע לשעה ורבע כי קראתי במקומות שאימונים מסוג זה אמורים להיות בין 45-60 דקות מה את חושבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע לי
ענת פלדמן13/09/2008קצת יותר מידי, אתה לא מעמיס על עצמך יתר על המידה [תרתי משמע]? אם זה מרגיש לך טוב - זה לא ממש קריטי, אבל רצוי פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יכולה לנסות
ענת פלדמן13/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי!
חיים113/09/2008אני חושב שאני מעמיס מעט עליי ובגלל זה החלטתי לעבור לתוכנית ABC מה את אומרת איזו חלוקה יותר טובה?
1. AXBXCXA ככה יוצא שכל שבוע אני עובד על קבוצת שרירים מסויימת פעמיים
2. ABXCXAX
מה את אומרת איזו יותר עדיפה???
יותר מאוחר אני ישלח לך במייל את התוכנית!
ועוד שאלה מה יותר טוב ביספיס קצר או ארוך הכוונה שלי היא מה נותן ליד מבנה יותר יפה ??? או מה את מעדיפה אישית מבחינת המראה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה כזה
ענת פלדמן13/09/2008מתוק. מה זה משנה מה אני מעדיפה? השאלה היא מה אתה מעדיף? ואתה מעדיף את עצמך. התמונה מחמיאה מאד, אתה נראה על הכיפאק [הולם אותך שחור.. :)) ] אם אתה מכריח אותי לקטלג את השריר זה מעט קשה כי אתה בפוזה של "קצר". כלומר גם אם אני אעשה את התנועה [ויש לי בטוח שריר דו ראשי "ארוך" אז זה יראה ככה. אבל אבל אבל: בכל אופן זה לא משנה כי הרבה מזה זה גנטי ואם אתה עובד נכון, על השריר וחי בריא ומאוזן באופן כללי כמו שאתה עושה אז מה שיש זה מה שיש. וזה נראה מקסים.
לגבי תכנית האימונים - המאוזנת ביותר עדיפה, יומיים בשבוע על כל שריר נראה טוב, זה גם יפה שאתה מגוון מידי פעם זה מוציא את הגוף משגרה של אימון.
אתה מוזמן לשלוח לי את התכנית במייל אבל לא כדאי שכולם יהנו ממנה? אתה עוזר פה להרבה אנשים, גם בשאלות החכמות וגם בדוגמאות שאתה נותן. בן כמה אתה ? זה לא יאמן. כל הכבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב!
חיים114/09/2008ענת אני בן 14 וחצי ואני לא רוצה לכתוב את התוכנית שלי פה כי יכול להיות שהיא לא תעלה כמו פעם קודמת אז אני ישלח לך אותה למייל ואז את תעלי כי אין לי כוח לכתוב פה ואז יכול להיות שזה לא יעלה כי סתם מתסכל! כי זה די הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
ענת פלדמן14/09/2008נעשה כמו פעם קודמת, שלח לי ואני אציג אותה בפורום. זה יכול לעזור להרבה אנשים. בן 14 וחצי... מדהים. עד 120 :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חיים114/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת?גיא...10/09/2008
האם שכיבות סמיכה רק יעשו לי גוף עם שרירים יפים יותר. או שזה גם יחזק אותי מבחינת כוח ועוצמה??? ואיזה עוד תרגילים אני יכול לעשות כדי לשפר את הכוח שלי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
חיים110/09/2008גיא לפי הניסיון שלי כן זה משפר הרבה את הכוח ובאופן משמעותי כי בעיקרון מה שהרבה אנשים לא יודעים זה ששכיבות שמיכה עובדים בעיקר על כוח ואני יודע את זה ממקור אמין ומוסמך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה תכנס רגע
גיא...10/09/2008איזה עוד תרגילים יכולים לשפר לי את הכוח שאני יהיה יותר חזק ????? חוץ משכיבות סמיכה. שאני יהיה חזק יותר בפלג הגוף העליון וגם בתחתון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיא
ענת פלדמן11/09/2008חיים צודק, מלבד זאת כל התרגילים שאתה עושה כל כך יפה עד היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "בעיית ישבן " רציניתבן10/09/2008
שלום , אני בן , בן 18 וחצי ויש לי בעייה. מבחינת משקל אני תקין ואף רזה , אין לי כרס או שומן מוגזם בגוף. אך יש לי בעייה כבר הרבה מאוד זמן , הישבן שלי - הוא אינו פרופורציונאלי , כלומר אם להיות פחות פורמאלי , יש לי פשוט ישבן גדול ( וזה לא שהוא גדול ומוצק אלא פשוט גדול) , וזו בעייה נורא רצינית בשבילי ואני חש מובך ומתבייש בגוף שלי. רציתי לבקש באמת כי אני במצוקה , 3-4 תרגילים שמתמקדים בישבן ויכולים לעזור לי להצר היקיפים בכל האיזור הארור הזה , ובנוסף גם תרגילים למצק אותו. המון המון תודות מראש מכל הלב וערב טוב, בן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן בן
ענת פלדמן10/09/2008לפעמים הצורה של הישבן שלנו היא חלק ממבנה הגוף שלנו. בנוסף, יכול להיות שזו רק תחושה שלך ואם נשאל חברים שלך הם לא ידעו על מה אתה מדבר?
דבר אחרון לפני התרגילים: שווה למדוד אחוזי שומן בגוף [יש באינטרנט מחשבונים] כי הערכת אחוזי שומן תתן לנו תמונה טובה יותר ממשקל לגבי מצב הטוסיק. אולי יש שם בכל זאת מצבורי שומן [זה כנראה המקרה, אבל אני לא מכירה אותך אישית] ואז תרגילים ממוקדים לא יועילו ויש לשלב פעילות אירובית ולהקפיד על התזונה. מבחינת הרכבי המזון. זה חשוב כי רק תרגילים יחזקו את הטוסיק אבל לא "ימיסו" את השומנים.
אז ככה:
1. פעילות אירובית
2. תזונה נבונה
3. תרגילי כוח כלליים, תמיד טוב
4. תרגילים לטוסיק: שוכבים על הגב, ברכיים כפופות וכפות הרגליים על הקרקע, פיסוק קל בין הרגליים. מעלים את האגן למעלה ומכווצים את הישבן. האגן נשאר למעלה ורק מכווצים ומשחררים את שריר הטוסיק 20 פעמים.
נשארים למעלה ועכשיו הטוסיק כל הזמן מכווץ ועושים ניעות אגן למעלה, 20 פעמים
משאירים את האגן למעלה, הטוסיק כל הזמן מכווץ, ורק פותחים ברכיים לצדדים, 20 פעמים.
נשארים עם ברכיים לצדדים ומעלים אגן למעלה, 20 פעמים
במשך כל התרגיל הטוסיק מכווץ, לא מרפים [חוץ מהחלק הראשון]
למתיחות - מקרבים את הירכיים לחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, אני מיואש לגמרי =,(
בן20/10/2008אני קראתי את תשובתך לבעייתי ורציתי קצת לתת לך יותר אינפורמציה , גובהי הוא בסביבות 191-192 ומשקלי נכון להיום 82 ק"ג. אני מתאמן במכון כושר 2-3 בשבוע ובכל תחילת אימון אני רץ 25 דקות מתחיל ב-10 קמ"ש ומעלה ב0.5 קמ"ש כל חמש דקות. בדקתי במחשבון שבמכון את אחוזי השומן בגופי והמדד הצביע על 15%. הבעייה שלי נכון להיום היא באותו המקום ואף החמירה. קשה לי נורא לשמור על תזונה נכונה ויש לי "התקפי מתוק" אך אני לרוב מצליח לא לעבור את 1800-2000 קלוריות ליום. בבקשה מה עלי לעשות כדי שהישבן יצטמצם? שחייה יכול להיות לעזור? אני ממש אובד עצות ומובך לדבר על הנושא הזה כיוון שלרוב הגברים אין את הבעייה הזו שיש לי... :( המון המון תודות מראש! ולילה טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן
ענת פלדמן20/10/2008ה BMI שלך הוא 22 שזה תקין, אחוזי השומן שלך גם תקינים אבל מצבורי השומן שבכל זאת קיימים בגוף כנראה "יושבים" בטוסיק. אני מרגישה את הכאב והתסכול בהודעות שלך, קראתי את תשובתי הקודמת ובעצם, אם לא יישמת את הדברים - מדוע שיהיה שינוי? ההתחלה היא הרצון לשנות, שזה מצוין, ואני גם מברכת אותך על זה שאתה משתף ומדבר על זה, וממשיכים בלעשות. תזונה נכונה יותר, עד כמה שאפשר. זה לא תמיד "כמה" קלוריות אלא "אילו" קלוריות. שחיה תמיד מצוינת אבל גם ריצות או כל פעילות אירובית אחרת. - שאגב הייתי עושה יותר מ 25 דק'. לפחות 40. בשילוב עם תרגילי הכוח. הייתי ממליצה לך להתחיל עכשיו. תזונה נכונה ומאוזנת, להמשיך בספורט בעצימות גבוהה, שחיה היא סוג של תרפיה מדיטטיבית היא יכולה מאד להרגיע בנוסף לערך של האימון. אני מחזקת אותך מכאן, עד כמה שזה עוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחםיוסי10/09/2008
ענת לחם זה פחממות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ענת פלדמן10/09/2008וכשזה חלם מדגנים, קמח מלא, "בריא", זה פחממות מורכבות. אנחנו מעדיפים פחממות מורכבות על פחממות ריקות כמו לחם לבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לחם לבן הוא פחמימות מורכבות
אהרון11/09/2008וגם (כמעט) ריקות. לייצור קמח לבן מסלקים את הסובין שמרכז את רוב הוויטמינים ובעיקר המינרלים והפחמימות הבלתי זמינות (סיבים תזונתיים) אבל מבנה הפחמימות הנותרות אינו משתנה. מסקנה:1. פחמימות מורכבות יכולות להיות ריקות (דלות בוויטמינים, מינרלים וסיבים) 2. מזון מורכב מפחמימות פשוטות כמו הפרוקטוז שבפירות יכול להיות בעל ערך תזונתי רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזה התכוונתי, תודה על ההא\ע\רה !
ענת פלדמן11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת..
יוסי11/09/2008אז שאני הולך למכולת להביא לחם להגיד לו לחם מקמח מלא? ככה קוראים ללחם עם פחממות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי חמוד
ענת פלדמן11/09/2008כן, אפשרי לחם מקמח מלא, או לחם דגנים, או לחם בריאות. יש המון סוגים שעדיפים על לחם לבן. לא ממש משנות לך הקלוריות, נכון? אתה יכול לשאול את המוכר מה לדעתו הכי טעים, זה טעם אחר וצריך להתרגל אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי סומך על המוכר
אחרון11/09/2008הכי טוב זה לבדוק את ההרכב שמופיע על השקית. אם כמות הסיבים מעל 8 גר, אז זה בסדר. לחם הנקרא בריאות אינו בהכרח מלא. גם לחם שחור הוא לרוב עם צבע מאכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון, שאל אותו מה הכי טעים !!
ענת פלדמן11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
יוסי12/09/2008אז לפי מה לראות אם הלחם בסדר? לפי הסיבים? לפי הפחממות? לפי מה? דרך אגב קניתי היום לחם שקוראים לו "לחם מחיטה מלאה" ,זה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן12/09/2008לחם החיטה מלאה זה טוב מאד, מקווה שזה טעים לך. שווה לקרוא באותיות הקטנות שעל כל המוצרים מפורטים הערכים התזונתיים, גם כמות הקלוריות. בפעם הבאה השווה בין חבילה של לחם לבן [מה רשום עליו בטבלה?] וחבילה של לחם מחיטה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם קל עינן מחיטה מלאה טרום נבוטה
אהרון12/09/2008מכל הסוגים הגעתי למסקנה שהוא עדיף גם בטעם (זה אישי), גם בערך תזונתי כולל שפע סיבים. 160 קק"ל ל100 גרם, 38 לפרוסה. ( מבחינה זו לא הייתי סומך אבל לכאורה כולם מרמים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן12/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח שרירבר10/09/2008
שלום קוראים לי גדי,בן 13,ויש ילד בכיתה שלי שתמיד מתלהב שיש לו שרירים חזקיםץאני לא כלכך חזק ואין לי שרירים מפותחים.יש לי אפשרות לעשות כושר בבית.האם תוכלו לתת לי 3 תרגילים לפיתוח בטן ,3 לפיתוח רגליים,ו3 לפיתוח ידיים(כולל הסבר וכמה פעמים ביום).תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדי
ענת פלדמן10/09/2008שווה גם לשאול אותו בדיוק מה הוא עושה, אם הוא כל כך חזק.
התחל בהדרגה, לא מיד אימון עצים. הייתי ממליצה בתור התחלה:
5 דק' של חימום דינמי של כל הגוף [קפיצו על חבל, ריצה במקום]
1. פוש אפ לזרועות ולחזה, 10 פעמים עם ידיים בקו הכתפיים, מנוחה של חצי דקה, 10 פעמים עם ידיים רחבות מעט יותר מרוחב הכתפיים, מנוחה של חצי דקה, 10 פעמים ידיים כמעט נוגעות זו בזו, מנוחה של חצי דקה
2. בטן, מצורף מאמר שמתאים גם לבנים
3. ירכיים, מצורף מאמר שמתאים גם לבנים.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380
בכל אחד מהמאמרים יש הסברים מפורטים, במאמר הירכיים גם הסברים על תזונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונים במכון כושרמור10/09/2008
אני בן 34 , גובהי 1.85 ושוקל 72 ק"ג . אני מאוד מאוד רזה במיוחד בפלג הגוף העליון ( חזה ידיים וכתפיים ) ממש בימים אלו התחלתי להתאמן במכון כושר ( שלוש פעמים בשבוע ) כדי לפתח את פלג הגוף העליון ולהעלות ממש מעט במשקל . אינני מעוניין בכלל להיות בודי בילדר אלא בסך הכל להעלות 5 ק"ג , להוסיף מעט שרירים ולעצב כתפיים חזה וידיים . האם להשתמש באבקות להוספת קלוריות ? לכמה קלוריות אני זקוק כדי להעלות מעט במשקל ? אני חושש שאם אתאמן ולא אראה תוצאות , אתייאש . תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ענת פלדמן10/09/2008נתחיל מהסוף. לוקח זמן להעלות במשקל, וצריך סבלנות. כדאי להתחיל את התהליך בגישה חיובית ולא דפיטיסטית כשאתה כבר צופה מראש יאוש.
ולעניין התהליך עצמו. אני מניחה שאתה עובד בחדר כושר עם מדריך שמנחה אותך בדיוק מה לעשות. יכול להיות שהוא גם יעץ לך לקחת אבקות. אישית אני ממש נגד, אני מאמינה שאנחנו צריכים לאכול בריא מאוזן ובחכמה ולא לקחת תוספים. אתה לא רוצה להשמין אלא לבנות מסת שריר. לכן כדאי בכלל לאכול מכל אבות המזון, 6 ארוחות מזינות ביום. יש לי באתר דוגמאות תפריטים. כשעתיים לפני האימון תאכל פחממות ואחרי האימון הקפד בתוך כשעה על פחממות וחלבונים. זכור לשתות מספיק מים. האם אתה שוחה? שחיה בונה יפה מאד פלג גוף עליון ושווה לשלב אימונים בבריכה.
זכור שאתה נכנס לתהליך של בריאות ושפיות ששווה לאמץ אותו לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח סיבולת לב ריאה...ניר10/09/2008
שלום....רציתי לדעת איך לשפר סיבולת לב ריאה .קרוב ל5 שנים בקושי הזזתי את עצמי. אני ממש ממש לא בכושר, אני לא מסוגל לרוץ מעל 200 מטר ריצה קלה אפילו... השאלה שלי כאמור איך אני משפר לאט לאט את סיבולת לב הריאה שלי ובכלל את הכושר הגופני תודה על התושבה (אם תהיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שלא
ענת פלדמן10/09/2008תהיה תשובה? האמת היא שהיא נמצאת בתוך השאלה. סבולת לב ריאה מפתחים בהדרגה. זה נכון שיש כאלה שיש להם כושר טבעי גבוה יותר מלאחרים אבל זה לא אומר שאי אפשר לפתח אותו.
לא כדאי להתחיל מיד מריצה כי זה יכול ליאש. כדאי לשלב הליכה מהירה עם מקטעים קצרים של ריצה קלה, למשל 2 דק' כל פעם או אפילו דקה. כלומר 5 דק' הליכה מהיה ו 1 ריצה קלה ושוב 5 דק' הליכה מהירה ו 1 דקה ריצה קלה, כך במשך חצי שעה. באימון שאחרי שיהיה למחרת או אחרי יומיים נסה בהדרגה להגדיל את זמן הריצה שלך על חשבון ההליכה.
ננסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)