פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה בקשר למכון כושר
    שמואל
    11/04/2007

אני שאלתי אם זה עוצר את הגביהה...
    וענו לי פה:

עליך לבקש ממאמן מוסמך שיתאים לך תוכנית בהתאם לגיל שלך ע"מ לא לפגוע בהתפתחות
    אתה יכול להתחיל להתאמן ללא חשש כל עוד האימון יהיה מבוקר
    בהצלחה

אבל אני לא מבין משהו:
    אז לפי מה שאמרו לי זה אומר שאם המאמן טועה ויגיד לי לעשות יותר תרגילים ממה שצריך או משהו בסגנון
    אז זה כן יעצור לי את הגביהה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימון למתבגרים ..

יורם אילת
    11/04/2007

כל עוד האימון מתבצע תחת השגחה של מאמן שהוסמך לאימון ילדים וקטינים זה בסדר .
    כמובן שיש פעילויות מסוימות שמומלצות פחות .. בהצלחה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרתכם...
    עדי
    11/04/2007

שלום,
    אני מתאמנת כבר מספר שנים, לאחרונה התחלתי להתמיד במערך האימונים שכולל 5 פעמים בשבוע אימון אירובי (מסילה וקרוסטריינר). ו 3 ימים בשבוע אימון כוח הכולל משקולות.

שאלתי היא - לאחר האימון האירובי אני מרגישה לעיתים תכופות סחרחורת וחולשה. בעקרון יש לי לחץ דם נמוך, ורציתי לדעת האם אימון מהסוג שפירטתי קודם עלול לתרום להורדת לחץ הדם... באם התשובה חיובית - מה ניתן לעשות כדי להמשיך בשיגרת האימונים הנ"ל ללא תחושת חולשה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרתכם...

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך (היפוטנסיה)

יורם אילת
    11/04/2007

ראשית יש לזהות את הסיבות ללחץ דם נמוך ולטפל בהן: מחלה, תזונה לקויה, מחזור חודשי ועוד.
    לנוטלי תרופות מומלץ לבצע ברור לגבי תופעות הלוואי שלהן
    יש לדאוג לתפריט בעל כל אבות המזון.
    לדאוג לשעות שינה ומנוחה מספקות.
    שתייה מרובה יכולה להקל סימפטומים של לחץ דם נמוך. ...
    ניתן להיעזר במספר אמצעיים טבעיים על מנת להמריץ את מחזור הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן וג'וגינג
    נסים
    11/04/2007

אני בן 30.
    שתי בעיות.
    1. אני רוצה לדעת מהם התרגילים האופטימאליים להשגת תוצאות טובות לשרירי בטן. שמעתי שלא כדאי לעשות יותר מפעמיים בשבוע!. אנא תשובה.
    2. בימים אלה אני מצליח לרוץ על הליכון שעה מלאה בממוצע מהירות 8 ק"מ/ש. אך התחילו כאבי ברכיים, מציק קצת אך לא יודע מה. מה עלי לעשות, האם להפסיק?.

לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן וג'וגינג

הוספת תגובה

• כפיפות בטן וג'וגינג

יורם אילת
    11/04/2007

**באימון בטן כמו באימון של שאר השרירים בגוף יש לגוון כל הזמן . כל התרגילים טובים כל עוד הם מבוצעים נכון , יש לתת לכל שריר בגוף מנוחה לצורך התאוששות ובנייה מחדש , אפשר לבצע אימון בטן עד 3 פע' בשבוע .
    ** אפשר לבחור בפעילות אירובית שאינה גורמת לעומס על הברכיים כמו שחייה , או מכשירים אירוביים כמו ה "אליפטי" . בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    נערה במצוקה
    10/04/2007

אני נערה בת 15 וחצי
    משקל- 47 ק"ג
    וגובה- 162 ס"מ
    אני רזה בכל חלקי הגוף חוץ מהבטן! זה נורא מטריד אותי, ולא משנה מה אני עושה אני לא מצליחה להוריד אותה (אירובי פעמיים בשבוע,ריצה של 2 ק"מ פעמיים בשבוע) מה כן אפשר לעשות?
    בתודה מראש,
    נערה במצוקה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• הפחתת שומן נקודתית ?

יורם אילת
    10/04/2007

מיתוס מס ' 1 :
    "עבודה רבה על הבטן, תוריד את השומן באזור זה"
    עובדה: לא ניתן לבצע הרזייה מקומית לפי בחירה .
    בכדי לשרוף את השומן, יש לבצע פעילות אירובית, כגון הליכה, ריצה, אופניים, אליפטי,... בעזרת הפעילות האירובית רקמת השומן תרד מכל הגוף. יש לזכור כי אם באזור מסויים בגוף (למשל בטן) יש תאי שומן רבים במיוחד (ולכן שומן רב), ייקח לאזור זה זמן רב יותר מאזורים אחרים להיפטר מהשומן.
    *אימון בטן יש לבצע עם ימי מנוחה בין האימונים , משך האימון 5-15 דקות , טווח החזרות 10-25.
    *מראה בטן חטוב מתאפשר רק ע"י שמירת אחוז שומן נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן
    איציק
    10/04/2007

האם מותר לעשות כפיפוץ בטן על מיטה?

לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן

הוספת תגובה

• כפיפות בטן ...

יורם אילת
    10/04/2007

מותר אך לא מומלץ .. בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון לאחר לידה קיסרית
    לימור
    09/04/2007

שלום רב, אני אחרי 4 חודשים, היום חזרתי לחדר כושר אך המאמנים במכון אינם יודעים אם מותר לי לעשות כפיפות בטן/עומסים על שרירי הבטן ואין לי יכולת ליצור קשר עם המנתח מה עושים? ואיזו פעילות מתאימה (בהדרגה כמובן) מומלצת לאחר ניתוח קיסרי?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון לאחר לידה קיסרית

הוספת תגובה

• כפיפות בטן אחרי הריון ..

יורם אילת
    10/04/2007

עקרונות של תרגול שרירי בטן בצורה נכונה :
    - כיווץ שרירי רצפת האגן, לפני ובמשך המאמץ.
    - הכנסת בטן תוך כדי נשיפה והתארכות, מבלי לנתק ישבן מהמזרון.
    - בזמן התרגול הבטן תמיד נכנסת פנימה ובזמן מנוחה היא חוזרת למצבה הטבעי. ( אם הבטן יוצאת ושרירי רצפת האגן משתחררים תוך כדי התרגיל סימן שהמאמץ גדול מדי עבורם ויש להפסיקו לאלתר פן המאמץ יבוא על חשבון רקמות החיבור, יגרום לבלאי מצטבר, העלול לתרום להתפתחותן של צניחות, הרניות ופריצות דיסק).
    - תרגול הבטן צריך להיות איטי, בו זמני לכיווץ זקפי הגב ( = להצמיד עורף ארוך למזרון ).
    המינון משתנה מאחת לשניה אולם ניתן לנסות לבצע רק הכנסות בטן, תוך שמירה על השקע הניטראלי במותן (= מבלי לסובב אגן ומבלי שבית החזה ישקע), במשך חודש לפחות, 10 דקות כל יום, ורק אז כדאי לנסות תרגילי בטן קשים יותר, שוב בתנאי שהבטן לא תתבלט החוצה במהלך המאמץ!
    **מומלץ להשתתף בפעילויות שמיועדות לנשים אחרי הריון...
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת השמנה
    מיכל
    09/04/2007

שלום!

אני בת 28 שוקלת 50 גובהי 1.67 אני מאוד רזה בגוף במיוחד ברגלים בלי פרופורצייה לגוף מעוניינת להתחיל להתאמן במכון כושר ולהתאים לי תזונה על מנת לעלות במסת המשקל במטרה לעלות 10 קילו, הבעיה היא שאחרי ההריונות נשארה לי בטן. ואני רוצה מאוד לדעת איך אני מעלה במשקל ואוכלת יותר מבלי להגדיל את הנזק ואת הכרס הצמיגית שלי. האם אפשר להשמין ביתר הגוף ובו בזמן לחטב ולהוריד את הבטן? האם אפשר לעשות על הגוף שני פעולות שסותרות אחת את השניה באמצעות תזונה ותרגילים נכונים?

מה ההבדל בין תרגילים שמשמינים לתרגילים שמרזים מבחינת השפעתם על הגוף?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת השמנה

הוספת תגובה

• עלייה נכונה במשקל

אייל ברוכים
    09/04/2007

מיכל שלום,
    בתוכנית האימונים שלך עלייך לשים לב לכך שהמשקל שלך יעלה בעיקר בעקבות מסת שריר ופחות מהאוכל אך עדיין לשמור על מאזן קלורי חיובי בפרופורציה.
    בנוגע לבטן זוהי תופעה טבעית לחלוטין לאחר הריון - אני ממליץ לך להקדיש כל יום לפחות 15 דק' לתרגילי בטן וחיזוק שרירים מייצבים אשר הופעל עליהם עומס רב בתקופת ההריון.
    אסור לשכוח שאין לנו שליטה מאיפה יירד השומן בגוף בעקבות האימונים שאנו עושים,מבחינה פזיולוגית באזור הבטן ישנם יותר תאי שומן לכן אזור זה בעייתי יותר .
    עלייך להבין שגם תהליך העלייה במשקל וגם חיזוק הבטן דורשים זמן ואורח רוח ולא לעשות שום דבר בקיצוניות אשר בסוף יכול להוביל לפגיעה בגופך.

בהצלחה . . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונאית ובדיקת שומן
    שגיא
    08/04/2007

איפה אפשר למיצוא תזונאית וליבדוק אחוזי שומן?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונאית ובדיקת שומן

הוספת תגובה

• תזונה נבונה

אייל ברוכים
    09/04/2007

בקופ"ח אליה אתה שייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון כושר זה עוצר את הגביהה או לא??
    שמואל
    08/04/2007

אני בן 14 ואני מת ללכת לחדר כושר אבל אני מפחד שזה עוצר את הגביהה!

זה עוצר או לא?

הוספת תגובה

• תרגיל בהתאם לגיל

אייל ברוכים
    09/04/2007

עליך לבקש ממאמן מוסמך שיתאים לך תוכנית בהתאם לגיל שלך ע"מ לא לפגוע בהתפתחות
    אתה יכול להתחיל להתאמן ללא חשש כל עוד האימון יהיה מבוקר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש חוות דעת על תכנית אימונים
    אחד
    07/04/2007

שלום, אני מתאמן אימוני ריצה כבר תקופה מסוימת ורציתי לדעת האם אני עובד בצורה נכונה.

יום ראשון - אינטרוולים: 200 ריצה קלה, 100 ספרינט X חמש פעמים (אני יודע שזה אפקטיבי בעיקר באזור ה6-12 חזרות אבל אני מתחיל בינתיים ככה כדי להתרגל).

יום שני - ריצת 4,000 בקצב יחסית מהר (דופק 174 בערך בסיום הריצה), תמיד שאיפה לשפר תוצאה מהפעם הקודמת.

יום שלישי - מנוחה.

יום רביעי - שוב ריצת 4,000 כמו ביום שני.

יום חמישי - ריצה ארוכה, כרגע 30 דק' בקצב פחות מהיר מהריצות האחרות בשאיפה להתמיד באותו קצב כל הריצה, ולעלות לאט לאט כל פעם ב5 דק' נוספות.

שישי שבת - מנוחה.

אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית, תודה.

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים

אייל ברוכים
    09/04/2007

גיא , התוכנית טובה אך אני ממליץ לך לעשות 2 אימוני "איכות"(אימונים עצימים בדופק יחסית גבוה לדוגמה אינטרוולים) בשבוע + 3 אימוני "נפח"(ריצות ארוכות בדופק נמוך יחסית וכד' . . ) ולעלות את מרחק האינטרוולים לדוגמה 500מ'*5
    - יש לשנות ולגוון בסוג אימוני האיכות והנפח כל פרק זמן מסויים ולא להתקבע על אותו סגנון אימון

בהצלחה . . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון לגילאי 10-13

נאור
    16/08/2012

איך ילד בגילאי 10-13 צריך להתאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון לגילאי 10-13 - תגובה

ד''ר איתי זיו
    25/08/2012

הערותי....
    1. ניתן לבצע אימון פונקציונלי בחדר הכושר או בפארק או אף בים עם מכשירי כושר שונים.
    2. אימון כושר בגילאים הללו תלוי רבות בגיל הפיזיולוגי של הילד. יש ילדים בני 13 שגילם הפיזיולוגי הנו 15 לפחות או יותר ולהיפך!
    3. יתן לשלב אימון משקולות. אזי אין צורך לבודד שרירים אלא להפעיל בעת ובעומה אחת מספר קבוצות שרירים יחד. כמו כן חשוב במוחד לחהקפיד על טכניקת אימון נכונה, מספר חזרות בממוצע של 15-10 בכול תרגיל, 20-30 דקות אימון יספיקו , לא כולל קטע אירובי. כול זאת בהתאם למטרת האימון: הפחתת משקל, שיפור יכולת ספורטיבית מסויימת, שיפור כושר גופני כללי, העלאת מסת שריר ועוד.
    4. יתן כאמטור לבצע תרגילים בפרק לפי שיטת אימון מחזורי אזי מבצעים מספר תרגילים עם הפסקה ביניהם של 30-10 שניות בממוצע. ככול שרמת המתאמן משתפרת זמני המנוחה יתקצרו והתרגילים יהיו קשים יותר.
    מומלץ מאוד לפנות לאיש מקצוע בתחום לשם בניית תוכנית אימונים טובה ומקצועית. ממליץ על נדב בקר שמלמד בקמפוס שיאים- 0528631590. הוא מצוין!!!!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה + כמה הבהרות

אחד
    10/04/2007

1. ב500*5 מהי הכוונה? ספרינט של 500 מטר? או שהכוונה היא ליחידה אחת של ספרינט + התאוששות, למשל 100 ספרינט, 400 ריצה קלה = 500.

2. אין לי די זמן ל5 אימוני ריצה בשבוע, האם גם במתכונת הנוכחית אראה התקדמות, בהנחה שאני בהדרגה:
    א. מגדיל כל פעם את מספר החזרות באינטרוולים (*6, 7 והאלה...ובהתאמה את זמן ההתאוששות)
    ב. מגדיל את אורך הריצה שכרגע הוא 4,000 (שני ורביעי).
    ג. מגדיל את זמן ריצת הנפח, כאמור כל פעם ב5 דק'.

תודה רבה!
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון הפוגות

אייל ברוכים
    11/04/2007

5*500מ' = ל500 מ' 100% מהיכולת המירבית ולאחר מכן מנוחה עד שהדופק יורד לסביבות ה -120 שזהו דופק מנוחה באימון וחוזר חלילה . . . חשוב לזכור שיש לך 5 הפוגות כאלה ולחלק את הכוח כך שהזמנים יהיו פחות או יותר שווים במידה והאימון קשה מדי יש להוריד את מס' ההפוגות/אורך ההפוגה ולעלות בהדרגה.
    במקרה שלך עדיף לעשות 5 אימונים בשבוע אך גם אם 4 אימונים בשבוע תוכל לראות שיפור משמעותי בתנאי שתקפיד על הדרגתיות ותדירות.
    נ.ב
    ע"מ לעלות עצימות באימוני ההפוגות אתה יכול גם להגדיל את טווח ההפוגה ולא רק את מס' הפעמים.
    בהצלחה . . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אחד
    12/04/2007

לקחתי לתושמת ליבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים

נסים
    11/04/2007

אייל אתה יכול לפרט יותר?. מה זה אימון איכות ומה זה אימון נפח?!!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני איכות ונפח

אייל ברוכים
    11/04/2007

אימון איכות \ עצים- אימון שבו רמת הקושי גבוה מהרגיל 90-80 אחוז מהיכולת המירבית,אימון זה נועד ע"מ לשפר את מרכיבי הכושר הגופני עליהם אנו רוצים להיתמקד כגון: פעילות אנאירובית, כוח, זריזות, מהירות, כוח מתפרץ וכו' . . .
    חשוב לציין שאימון איכות לא מבצעים בתדירות גבוה 2-3 פעמים בשבוע ויש לאפשר לגוף זמן התאוששות לאחר האימון.
    אימון נפח- אימון שבו רמת הקושי אינה גבוה 75-60 אחוז מהיכולת המירבית,אימון זה יכול לשמש למטרת שיחרור,גו'גינג,הגדלת מרחק ריצה בפעמים הראשונות וכד' . . .

החשיבות של השילוב בין סוגי האימונים וסדר הביצוע שלהם חשוב מאוד בתוכנית האימונים.

*חשוב לציין שלא לכל מתאמן\ת מתאים אימון כזה או אחר ויש להתאים ספציפית לפי צרכים ומטרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצוב הבטן והחזה
    עומר
    07/04/2007

שלום אני עומר ואני בן16

1.רציתי לדעת למה יש לי רק 6 ריבועים בבטן שממש רואים ועוד שתיים מלמטה שרק אני יכול לשים לב אליהם הייתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות בשביל לפתח גם את הריבועים התחתוניים (מתחת לפופיק)

2. רציתי לדעת איזה תרגילים יוכלו לעזור לי לפתח את שרירי החזה..אני עובד בבית ואני רוצה לדעת כמה סטים ואיזה תרגילים יעזרו לי.

דרך אגב יש לי שרירים בידיים ואפשר לשים לב אליהם אבל שמסתכלים על הגוף זה נראה מוזר כאילו יש שרירים בידיים והחזה לא כל כך מנופח זה משגע אותי חחח

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    עיצוב הבטן והחזה

הוספת תגובה

• פרופורציה בין השרירים בגוף

אייל ברוכים
    09/04/2007

עןמר שלום,
    הצורה/מבנה של הבטן משתנה גנטית מאדם לאדם בהתאם לאחוז השומן.חוזק שריר וכו' . . .
    אם יש לך 6 "ריבועים" הנראים לעין אז אתה בסדר גמור.
    תרגילים לפיתוח החזה:
    1.בשכיבה לחיצת חזה כנגד משקולות: שיפועים - רגיל, חיובי ושלילי, חשוב לגוון בזוויות ע"מ לגרות
    את השריר.
    2.קירוב אופקי כנגד משקולות- פרפר: שיפועים - רגיל, חיובי ושלילי.
    3.מקבילים.
    4.שכיבות שמיכה.

בנוגע לגוף שלך עליך ליצור פרופורציה ע"י מתן דגש בתוכנית האימונים על שרירים כאלה או אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייב עזרה אני כבר מיואשש
    גיא
    06/04/2007

שלום , אני משקיע באימונים אירוביים ובאימונים של מסה ומשקולות
    הגובה שלי זה בערך 1.74 והמשקל 64.5 אני לאיודע כבר מה לאכול ומה לא
    אני מבקש , מתחנן אם תוכל להביא לי אולי תפריט תזונה להורדת אחוזי שומן . אני יודע שצריך
    להתאים לי במיוחד והכל אבל אני אשמח אם תוכל להביא לי פחות או יותר מה אפשר לאכול..
    או משו בסגנון , הכתפיים והידיים והרגליים שלי ממש שריריים ורואים ממש את השרירים והכל ולא רואים אפילו טיפת שומן, ובקוביות רואים רק בצדדים קצת צורה.. לא רואים ממש...
    אני אשמח אם תוכל איכשהו לעזור לי , תודה רבה !

הוספת תגובה

• ד"א אני בן 16.5

גיא
    06/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה

אייל ברוכים
    09/04/2007

הנחיות כלליות ובסיסיות לתזונה היומיומית :
    1. ארוחת בוקר מסודרת הכוללת פחמימות מורכבות(הגוף לאחר צום שינה וצריך ל"תדלק" אותו).
    2.עד שעה לאחר האימון לאכול ארוחה הכוללת שילוב בין חלבון ופחמימה מורכבת.
    3.לאכול 2-3 פירות ביום שעה לפני/אחרי האוכל.
    4.הקפד על ארוחות מסודרות (השתדל לא לאכול לפני השינה)
    5.הימנע ממאכלים שעוברים את ה-5% שומן.
    6.הקפד על מאזן יומי קלורי שלילי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות ברגע שאני מתעורר
    ערן
    06/04/2007

שלום,

אני בחור בן 25 ואני מבצע סט של 40 שכיבות שמיכה כל בוקר ברגע שאני יוצא מהמיטה.

השאלה שלי היא אם יכול להיות שזה מזיק לגב להתחיל בפעילות שכזאת ברגע שאני מתעורר ממצב שינה וקם מהמיטה (לפעמים אפילו אחרי 8 שעות שינה - שזה הרבה יחסית למה שאני רגיל) ללא מתיחות או חימום גוף כלשהו.

תודה,
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות ברגע שאני מתעורר

הוספת תגובה

• פעילות לאחר שינה

אייל ברוכים
    06/04/2007

ערן שלום,
    רצויי לבצע חימום בסיסי למפרקים ולשרירים לפני פעילות כל שהיא בבוקר ובכלל

בהצלחה . . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט תזונה נכונה שגיא
    שגיא
    05/04/2007

ההיתי רוצה לקבל מימך תפריט תזונה נכונה אני רוצה לעלות כצת את המסה של הגוף אני לא רוצה ללכת לתזונאית היא תיצחק עלי כי אני לא שמן בכלל החוזי השומן שלי נמוכים ההיתי רוצה לגדול עוד טיפה בשריר תודה רבה לך חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט תזונה נכונה שגיא

הוספת תגובה

• עלייה במסת שריר

אייל ברוכים
    06/04/2007

ע"מ לעלות מסת שריר עליך לאכול חלבון משולב עם פחמימה (מורכבת) לאחר האימון עצים יחסית (ממולץ עד שעה לאחר האימון ) ובנוסף לכלול גם בארוחות היומיומיות חלבון משלוב עם פחמימה. בנוגע לתוכנית תזונה אני ממליץ לך בכל זאת להפגש עם תזונאית קלינית ע"מ לבנות תוכנית מסודרת שתתאים לצרכים ולסדר יום שלך.

בהצלחה . . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי.. שגיא
    שגיא
    05/04/2007

אני בן 25 יש לי גוף חטוף ויפה אני צריך רק לעבוד על חזה עליון כי זה לא מחמי לגוף שלי אני רציתי שתיתן לי תרגילים שאני יוכל לעבוד איתם בבית יש לי משקולות של 10 קילו וכמה סטים לעשות מיכול דבר וכמה פעמים בשבוע . ועוד שאלה אני 170 ושוקל תמיד בין 65 ל 70 קילו לא יותר האים זה בסדר? אני רוצה לנפח את השרירים איך אני עושה את זה ? אני ישמח לקבל תפריט בסיסית . מצטער על כל השאלות ותודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לשאלתי.. שגיא

הוספת תגובה

• חיטוב חזה עליון

אייל ברוכים
    05/04/2007

ע"מ לתת דגש לחלק העליון של שריר החזה יש לבצע את התרגילים להלן בשיפוע חיובי:
    1. "בשכיבה" קירוב אופקי (פרפר) כנגד משקולות 15 חזרות * 3 סטים
    2.לחיצת חזה בשכיבה כנגד מישקולות 15 חזרות * 3 סטים
    בנוסף אני ממליץ לך לבצע מקבילים ושכיבות שמיכה
    - יש להתאמן בין 4-3 פעמים בשבוע
    חשוב לציין שלא כדאי לחזק רק איזור אחד בגוף אלא לחזק את כל הגוף ככלל עם דגש על איזור מסויים ע"פ הצורך.
    בקשר למשקל שלך אתה צריך לבדוק את אחוז השומן ולא את המשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה