פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ תוך עיני
    לילך
    04/04/2007

שלום רב!

רציתי לשאול האם יש תרגילים או מכשירים ספציפיים בחדר כושר שמעלים לחץ תוך עיני או שעלולים לפגוע במתאמן הסובל מבעיה כזו

תודה מראש
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ תוך עיני

הוספת תגובה

• לחץ תוך עיני

יורם אילת
    05/04/2007

כל פעילות גופנית עצימה עלולה לעלות לחץ תוך עיני. אם קיימת אצלך בעיה רפואית כלשהי מומלץ להתייעץ עם רופא עניים . בהצלחה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות ספורטיבית
    שירן
    04/04/2007

היי... אני לא עושה פעילות ספורטיבית בכלל, כאילו אני יורדת מהבית נכנסת לאוטו וכאלה וגם אם יוצא לי ללכת אז זה לא הרבה. אני עוד שנה בערך מתגייסת ואני פוחדת שהגוף שלי לא יוכל לעמוד בדרישות של הטירונות כי קורעים שם את הצורה. יכול לקרות לי משהו אם אני פתאום בבת אחת יתאמץ? משהו שאני לא רגילה אליו אולי כמה שנים טובות. מחכה לתשובה, תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות ספורטיבית

הוספת תגובה

• פעילות גופנית לפני גיוס

אייל ברוכים
    04/04/2007

שירן שלום,
    שלב ראשון - תירגעי לא יקרה לך שום דבר
    בצבא יש דבר שנקרא סרגל מאמצים הבונה לחיילות החדשות בהדרגתיות את הכושר מ-0
    אבל למרות זאת אני ממליץ לך להתחיל לעסוק בפעילות ספורטיבית יומיומית כדי שיהיה לך יותר קל בהמשך דרכך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רזה מאוד עם בטן
    שירה דהאן
    04/04/2007

אני בחורה בת 21.5 במשקל 49 קילו, גובה 1.68 סנטי'.
    מבנה הגוף שלי מאוד רזה והמשקל שלי ככה כבר שנתיים.
    הייתי בחו"ל חודשיים, וחזרתי עם בטן שממש לא פרופוציונלית לגוף שלי.
    אני ממש ניראת כמו בחודשים הראשונים להיריון.
    איזה תרגילים תוכל להציע לי על מנת להוריד את הבטן הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    רזה מאוד עם בטן

הוספת תגובה

• הרזייה נקודתית ?

יורם אילת
    05/04/2007

מיתוס - "עבודה רבה על הבטן, תוריד את השומן באזור זה"
    עובדה: לא ניתן לבצע הרזייה מקומית לפי בחירה .
    בכדי לשרוף את השומן, יש לבצע פעילות אירובית, כגון הליכה, ריצה, אופניים, אליפטי,... בעזרת הפעילות האירובית רקמת השומן תרד מכל הגוף. יש לזכור כי אם באזור מסויים בגוף (למשל בטן) יש תאי שומן רבים במיוחד (ולכן שומן רב), ייקח לאזור זה זמן רב יותר מאזורים אחרים להיפטר מהשומן.
    *מראה בטן חטוב מתאפשר רק ע"י שמירת אחוז שומן נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי הקודמת
    מתוקונת
    04/04/2007

מהודעות אחרות כאן בפורום הבנתי שעליי לעשות פעילות אירובית (במקרה שלי ריצה) ופעילות אנארובית או משהו כזה...
    התקציב לי מאפשר לי ללכת לחדר כושר...
    השאלה שלי היא איזה תרגילים עושים לחיטוב והאם תוכל לפרט כאן כיצד עושים אותם. (בנוגע לבטן ירכיים וישבן) תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך להודעתי הקודמת

הוספת תגובה

• תרגילי חיטוב ועיצוב

אייל ברוכים
    04/04/2007

למתוקונת,
    גשי למדריך בחדר כושר בו בחרת להתאמן ובקשי ממנו להסביר ולהדגים לך תרגילים כך תוכלי להבין יותר טוב.
    תדאגי לכך שהתוכנית תכלול בתוכה פעילות אירובית לפחות של 30 דק' (יש לעלות בהדרגה) משולבת בתרגילי חיטוב ועיצוב לכל הגוף ולא רק לאיזורים שנראים לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוף לא חטוב- הצילו!
    מתוקונת
    04/04/2007

גובהי מטר 52 ומשקלי 47 ק"ג בעבר הייתי שמנמונת אבל ירדתי במשקל בצורה משמעותית.
    נשארה לי בטן קטנה, רגליים וישבן לא חטובים... אילו תרגילים אני יכולה לעשות כדיי לחטב את מקומות אלו?
    האם ריצה מחטבת?

לקביעת תור
    סגירה
    גוף לא חטוב- הצילו!

הוספת תגובה

• חיטוב ועיצוב ..

יורם אילת
    05/04/2007

עובדה: לא ניתן לבצע הרזייה מקומית לפי בחירה .
    בכדי לשרוף את השומן, יש לבצע פעילות אירובית, כגון הליכה, ריצה, אופניים, אליפטי,... בעזרת הפעילות האירובית רקמת השומן תרד מכל הגוף. יש לזכור כי אם באזור מסויים בגוף (למשל בטן) יש תאי שומן רבים במיוחד (ולכן שומן רב), ייקח לאזור זה זמן רב יותר מאזורים אחרים להיפטר מהשומן..
    *מראה בטן חטוב מתאפשר רק ע"י שמירת אחוז שומן נמוך.
    כדי להשיג את מטרתך עלייך לבצע אימונים אירוביים + אנאירוביים (כוח) + תזונה נכונה ומאוזנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!(שאלה איך להתאמן)
    מתן.
    04/04/2007

שלום שמי מתן ואני כמעט בן 12 ואני מאוד שמנמן (הרוםאים אומרים לי להרזות 20ק"ג) המשקל שלי 49 ק"ג ומטר 42
    ובכן רציתי לשאול איך כדאי לי להתאמן בגילי??
    אשמח אם תענה לי,
    ועוד משהו- יש לי בעיה אני 49 ק"ג ונראה כמו 60ק"ג מדוע כך??

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!(שאלה איך להתאמן)

הוספת תגובה

• איך להתאמן ..

יורם אילת
    05/04/2007

מתן שלום .. המרכיב הכי חשוב בתהליך ההרזייה הוא התזונה . מומלץ להתייעץ עם תזונאי קליני לבנייה של תפריט מסודר . לגבי פעילות גופנית .. אתה יכול לבצע כל פעילות שאתה אוהב .. שחייה , הליכה , ריצה , אופניים ... מומלץ לשלב גם אימוני חיזוק שרירים בהדרכה של מאמן מוסמך. בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיתאמן בבית דחוף..........
    שגיא
    03/04/2007

שאלתי היא האים זה בסדר שאני מיתאמן בבית שכיבות סמיכה .3 סטים של 10 יד קידמית וכפיפות בטן אני מיתאמן יום כן ויום לא האים זה בסדר לעבוד על אותו שריר 3 פעמים בשבוע כולל שבת והאיתי מעוניין שתיתן לי עצה איך לעבוד על חזה עליון דחוף אני רזה יחסית 170 ושוקל 70 קילו תודה....

לקביעת תור
    סגירה
    מיתאמן בבית דחוף..........

הוספת תגובה

• אימון ביתי

אייל ברוכים
    04/04/2007

1.שגיב בהקשר לשאלתך אם האימון שאתה עושה הוא בסדר השאלה היא בסדר לאיזו מטרה?
    2.אפשר ורצוי לעבוד על אותה קבוצת שרירים 3 פעמים בשבוע עם יום מנוחה בין אימון לאימון
    3.אני משער שאתה עדיין בגיל ההתבגרות ולכן אני ממליץ לך לתת דגש על תרגילי שכיבות שמיכה (בכמה זוויות) ומקבילים ע"מ לפתח ולחזק את שריר החזה ולא עם משקולות אלא אם זה בפיקוח של מאמן מוסמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי שגיא

שגיא
    04/04/2007

אני בן 25 יש לי גוף חטוף ויפה אני צריך רק לעבוד על חזה עליון כי זה לא מחמי לגוף שלי אני רציתי שתיתן לי תרגילים שאני יוכל לעבוד איתם בבית יש לי משקולות של 10 קילו וכמה סטים לעשות מיכול דבר וכמה פעמים בשבוע . ועוד שאלה אני 170 ושוקל תמיד בין 65 ל 70 קילו לא יותר האים זה בסדר? אני רוצה לנפח את השרירים איך אני עושה את זה ? אני ישמח לקבל תפריט בסיסית . מצטער על כל השאלות ותודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשובב - בנושא הגברת הפעילות הגופנית
    טמיר
    03/04/2007

שלום למומחים!
    רציתי לשאול אני נער בן 16. אני רץ מדי שבוע (פעם בשבוע) 8 ק"מ במשך 45 דקות עד שעה, אז כמה שאלות בנושא:
    א. האם זה איטי? ומה דעתכם על הקצב? ואיך כדאי לשפר אותו??
    אני בא ממשפחה של שמנים, ואני אמנם די (די) רזה ורציתי לפתח עוד שרירים. ישנה אופנה עכשיו שהרבה הולכים לחדרי כושר.
    אני אישית לא אוהב חדרי כושר, אני אוהב את הריצה שלי ככה באוויר הפתוח. בכל מקרה רציתי לדעת איך מפתחים שרירים: בטניים (קוביות) וגפיים העליונות ועושים את זה בבית?? (או בחוץ אבל לא בחדר כושר)
    תודה רבה לכם.......

הוספת תגובה

• העלאת הכושר הגופני

אייל ברוכים
    03/04/2007

בקשר לקצב הריצה יחסית לגיל שלך הוא בסדר גמור
    בכדי לשפר ולעלות את רמת הכושר הגופני אתה צריך לעלות את מס' האימונים לפחות ל3 פעמים בשבוע כששניים מהם מוגדרים כאימוניי איכות- אימונים של 80-90 אחוז מהיכולת הגופנית שלך
    - אימונים אילו יהיו למרחקים קצרים יותר ועוד אימון של ריצת נפח במקרה שלך 10 ק"מ קצב קל.
    בנוגע לפיתוח שרירים תעבוד 3 פעמים בשבוע מתח(גב+יד קדמית),מקבילים(חזה+כתפיים+יד אחורית),ותרגיליי בטן בכמה זוויות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לתוכנית אימון לילדים
    שירי
    02/04/2007

היי אני סטודנטית בווינגייט ומתחילה לאמן ילדים בגילאים 10-13 ואני צריכה עזרה בבניית תוכני אימון שתהיה יעילה אך לא משעממת בבקשה תעזרו לי...תודה

הוספת תגובה

• תוכנית לילדים

אייל ברוכים
    03/04/2007

שירי שלום,
    אני ממליץ לך לתת דגש בתוכנית על מרכיבי כושר גופני שתורמים להיתפתחותם ומעלים את הביטחון העצמי של הילדים בגילאים שציינת : קורדינציה, יציבה, אתגרים גופניים היכולים לשקף לילד את יכולותיו, תחרויות וכד' . . .
    כל זאת בנוסף לתרגילי חיזוק קבוצות שרירים עיקריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסת שריר
    שי
    02/04/2007

מדברים הרבה על כך שהגדלת מסת השריר מביאה לשריפה מוגברת של קלוריות במנוחה. על איזה סדרי גודל מדובר?
    כלומר, כמה קלוריות נוספות ביום ניתן לשרוף באמצעות הגדלת מסת שריר. קראתי פעם שמדובר בתוספת זניחה לחלוטין (עד מאה - מאה חמישים קלוריות ליום) - האם נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    מסת שריר

הוספת תגובה

• מסת שריר

יורם אילת
    02/04/2007

המומחים אומרים שמדובר באמת על כמות זניחה .. וכאשר המטרה היא הרזייה יש לשים דגש על פעילות אירובית ובעיקר על תזונה .. אבל בכל מקרה מסה שרירית תורמת לבריאות ליציבה טובה
    וליכולת גבוהה יותר לשמור על משקל תקין לאורך זמן . בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףףףף
    ויטיה
    01/04/2007

שלום אני הייתי מעוניין לקבל תרגילים לפיתוח כול חלקי הגוף אני חדש בתחום וקצת שמנמן אבל הייתי מעוניין לקבל תרגילים לפיתוח הגוף

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףףףףףףף

הוספת תגובה

• בניית תוכנית אימון

יורם אילת
    02/04/2007

ויטיה שלום ... מומלץ לפנות מאמן כושר מוסמך . בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוביות
    איציק
    01/04/2007

אפשר להגיע למצב שיראו את הקוביות גם בלי "לחזק" את השריר הכוונה לאמץ אותו

לקביעת תור
    סגירה
    קוביות

הוספת תגובה

• שרירי הבטן

אייל ברוכים
    01/04/2007

שריר הבטן בנויי מכמה שכבות והחיצונית ביותר אותה ניתן לראות היא הישר ביטני אותו מכנים קוביות.
    ניתן להבליט את שרירי הבטן ע"י הורדת אחוז השומן בשילוב של תרגילי בטן בזוויות שונות.
    ישנם אנשים שאחוז השומן שלהם נמוך מאוד גנטית וניתן לראות את "הקוביות" אך זה לא אומר שיש להם שירי בטן חזקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשה
    ויטיה
    01/04/2007

שלום אני בן 16 ואני קצת שמנמן אני הייתי רוצה לפתח שרירים בלי לעשות דיאטה עם כן אשמח לקבל עזרה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי בבקשה

הוספת תגובה

• אימון לעליה במסת שריר ..

יורם אילת
    01/04/2007

שלום .. אימון לעליה במסת שריר היא דבר מורכב שלוקח זמן ומצריך התערבות תזונתית .
    קווים מנחים למתאמן מתחיל
    להלן כמה קווים מנחים למתאמן המתחיל לעבוד על פיתוח גוף בחדר הכושר:
    1. התוכנית הראשונית- למתאמנים בתחילת דרכם ו/או למתאמנים שחזרו להתאמן לאחר הפסקה ממושכת באימונים, מומלץ לאמן את כל הגוף (כל קבוצות השרירים העיקריות בגוף- שרירי החזה, שרירי הכתפיים, שרירי הגב, שרירי הידיים, שרירי הבטן ושרירי הרגליים), במהלך כל אחד מהאימונים אותם הם מבצעים, בשלושת חודשי האימון הראשונים.
    2. עומסים- מטרת האימון הראשונית היא להכין את הגוף בהדרגה לעומסים החדשים המוטלים עליו, ולכן יש להימנע מהרמת משקלים כבדים מאוד בתחילת תכנית האימון, על-אף שהגוף עשוי לעתים לעמוד במעמסה. יש לזכור שמלבד השרירים משתתפות בכל תרגיל גם רקמות נוספות (כמו גידים, רצועות ומפרקים), ועומס רב מדי, יפגע תמיד ברקמה החלשה בשרשרת ויגרום לפציעה.
    3. תדירות- לשם השגת אפקט אימון ופיתוח שרירי הולם, יש להתאמן בתדירות שאינה עולה על שניים-שלושה אימונים בשבוע. זאת מאחר שתהליך ההתאוששות וההגעה לפיצוי יסף אופטימלי אצל המתחיל ארוך יותר. עם הזמן והאימונים, הגוף מסתגל לשגרת האימונים החדשה, ותהליך ההתאוששות וההגעה לפיצוי היסף האופטימלי מתקצר וניתן להוסיף עוד אימון/אימונים (בתוכנית המתקדמת יותר).
    4. מינון- בשלבים הראשונים של האימון אין להגזים במינון התרגילים, המערכות והחזרות וניתן להסתפק ב- 2 - 3 תרגילים לקבוצות השרירים הגדולות (כאשר בכל תרגיל יש לבצע 2 - 3 מערכות של 10-15 חזרות), וב- 2 תרגילים לקבוצות השרירים הקטנות (כאשר בכל תרגיל כ- 2 מערכות של 10-15 חזרות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק בטן
    אמירה
    31/03/2007

אילו תרגילים יעזרו לחזק את השריר הביטני הרוחבי?
    לאורכי ולאלכסונים מפנים את מלא תשומת הלב. ברור לי ששריר הבטן הוא אחד ... אבל בכל זאת....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק בטן

הוספת תגובה

• Transversus Abdominis- הרחב בטני

יורם אילת
    01/04/2007

Transversus Abdominis- הרחב בטני- שריר עמוק, נמצא בגובה צלעות 12-6 מתחת לישר ולאלכסונים. יש לו קשר ישיר לחוליות עמוד השדרה.מגיע עד הרקמה העוטפת את שרירי הגב העמוקים((Multifidus, ויחד איתם יוצר חגורת בטן טבעית המגינה על עמוד השדרה ומייצבת אותו בכל פעולה.
    איך לעבוד על Transversus ?
    "הידוק בטן בעמידת שש" - משיכת הטבור מעלה והרפיה לסירוגין , ללא שינוי הקשת המותנית .
    כיווץ החלק התחתון של הבטן בצורה עדינה ולאורך זמן, ונשימה לעבר החלק העליון של הבטן (נשימה סרעפתית ולא חזית) והרחבת הצלעות לצדדים.
    כשמדובר על שרירים מייצבים, מדברים פחות על כוח ויותר על: סיבולת, תזמון ושליטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    יעל
    31/03/2007

אני מתאמנת במכון כושר 3 פעמים בשבוע מזה חודש.
    האימון כולל:

ריצה על המסילה למשך 30 דק', ב-5 הדקות האחרונות אני רצה מהר.
    אליפטיקל (סקי עם ידיים) למשך 30 דק', בלי התנגדות.
    תרגילים שונים לבטן (בסה"כ 180 כפיפות).

כבר מהשבוע השני ראיתי שעליתי במשקל,
    וכיום אני שוקלת 2 קילו יותר מהמשקל ההתחלתי (כלומר, לפני שהתחלתי להתאמן),
    ולצערי זה עדיין במגמת עלייה.

ולשאלה המתבקשת: למה?!?!?!
    לא שינתי את התזונה, אני אוכלת כמו שאכלתי לפני, אז מילא לא לרדת במשקל,
    אבל להשמין?! אני ממש מיואשת.

אז מה לא בסדר? להפסיק לאכול? להתאמן יותר פעמים בשבוע?
    להאריך את משך האימון? מה?!

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• עליה במשקל ..

יורם אילת
    01/04/2007

אולי משקל גופך הכללי עלה וזאת תופעה מוכרת אצל מתאמנים מתחילים אבל צריך לבדוק האם מדובר בשומן או בשריר ?
    יכול להיות שעלית במשקל עקב הגדלת המסה השרירית , וזה דבר ממש טוב .
    המספר שמופיע על המשקל לא ממש חשוב מה שחשוב הוא מה הרכב גופך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל יכול להיות שמסת השריר שלי

יעל
    01/04/2007

גדלה מסוג האימון הזה שתיארתי?
    אני קצת בורה בכל העניין הזה, אבל איך בודקים אם מדובר בשריר או בשומן?
    ואם מסת השריר גדלה, מה זה אומר?

מצטערת על כל השאלות, אבל אני ממש מיואשת מהמשקל החדש,
    מעולם לא שקלתי ככה בעבר :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאזן קלוריות

אייל ברוכים
    01/04/2007

יעל שלום,
    העיקרון שהינך צריכה לשים לב אליו ע"מ לרדת במשקל בצורה מבוקרת ויעילה הוא מאזן קלוריות יומי שלילי אך לא בהפרש גדול מדיי. לדוגמה: הכנסת 1800 קלוריות במשך היום והוצאת 2000 .
    בנוגע לתוכנית האימונים שלך אני ממליץ לך גם להוסיף תרגילי חיטוב ועיצוב משניי סיבות עיקריות:
    1. ברגע שתחזקי את השריר הוא יגרום לכך שתשרפי יותר קלוריות בכל בפעילויות שתעשי גם
    במנוחה וגם במאמץ מכיוון ששריר הוא ריקמה אנרגטית שצורכת אנרגיה
    2. גופך יראה חטוב ומעוצב יותר מאשר תתאמני רק בפעילות אירובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה