מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מורידים?..מישהי..23/03/2007
שלום.אני בת 15 גובהי 1.63 ומשקלי 48.5
אני רוצה לדעת כיצד אפשר להוריד את השומנים מצידי מותניים
ואיך לגרום לבטן להיות שטוחה לגמרי..!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהיה טוב
יורם אילת25/03/2007הקפידי על 3 דברים
תזונה נכונה-מומלץ להרכיב תפריט על ידי דיאטנית
פעילות אירובית -3 פעמיים בשבוע 45 דקות פעילות כגון הליכה או רכיבה על אופניים
חיזוק -3 פעמיים בשבוע עבודה על שרירי הגוף באימון 45 דקות מול תחנות כוח 3 סטים ב12 חזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שומןיוסי22/03/2007
שלום אני בן 14 אני קצת שמן ורציתי לדעת איך אני יכול להורד את השומן
אשמח אם תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזה לנצח
יורם אילת25/03/2007יש לבצע 2 דברים
תזונה -הקפדה על תפריט מאוזן .מומלץ להרכיב תפריט על ידי תזונאית.
פעילות אירובית- 3 פעמיים בשבוע הליכה או שחיה או רכיבה על אופניים למשך 45 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמיטל21/03/2007
שלום רב,
שמי מיטל ואני אחרי לידה כחודשיים וחצי נישארו לי לחזור לעצמי 5-6 קילו שפשוט מסרבים לרדת אני מיואשת נורא אני עושה ספורט 4 פעמיים בשבוע שזה הליכה מהירה 45 דקות ושעורי חיזוק ועיצוב גם 3 פעמים בשבוע ומתי שיש לי הזדמניות ביום אני עושה כפיפות בטן {שזה לפחות יש לי מוצקה ויפה} אני מקפידה על תזונה וכרגע אוכלת הרבה חלבוניים ומעט פחממות ירדתי איזה 2-3 קילו וזהו אני תקועה במשקל 56 כבר חודש מה קורה פה? מה אני יכולה לעשות כדי לרדת את ה5 קילו האלה? ואמרו לי שיש למדריכי כושר תפריט שמבוסס על חלבונים או משהו כזה שהם עושים לפני תחרות או משהו ויורדים איתו יפה במשקל אולי יש לך אותו בבקשה ותודה רבה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהיה בסדר
יורם אילת25/03/2007מיטל את עובדת יפה מאד
מעט סבלנות ,הגברת האימון האירובי (קצב ריצה ) הגברת אימוני הכוח (עומסים גבוהים יותר)
וכמובן תפריט קפדני יותר יעשו את העבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבולת שריריתקלי21/03/2007
שלום,
יש לי עבודה בספורט להגשה למחר על סיבולת שרירית
אני צריכה להגדיר סיבולת שרירית מה היא ולחבר 10 תרגילים של סיבולת שרירית ולכתוב על איזה שריר אותו תרגיל עובד
אז רציתי שתעזרו לי בבקשה לחבר עוד 5 תרגילים עם סיבולת שרירית, ואני ממנסה למצוא יצירתיים- צריך גם להמציא כמה
אז תעזרו לי בבקשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבולת שריר
יורם אילת25/03/2007סבולת שריר היא היכולת של השריר לעמוד בעומס לטווח ארוך.
כל תרגיל בוא נאתגר את שרירי הגוף במשקל נמוך אך בהרבה חזרות ישפר את סיבולת השריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון ועודף שומןGoldbear21/03/2007
אוקיי אז יש לי 2 שאלות.
הראשונה היא איפה אני יכול לקנות אבקת חלבון,כמה זה עולה ואם מישהו יכול להסביר לי כיצד להשתמש בזה.
השנייה היא שאני בן 12 וחצי,1.81(ברצינות) ואני שוקל 65 קילו.למרות שאומרים לי שאני אמור לשקול הרבה יותר בגלל הגובה שלי אני עדיין שמנמן ורואים את זה עלי.מה הבעיה?וכיצד אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה
יורם אילת25/03/2007אבקת חלבון ניתן לקנות במועדוני כושר או בחנויות לתוספי תזונה .ניתן להתייעץ במקום אם איש שרות שבדרך כלל הוא איש מקצוע מנוסה.
לגבי החלק השני של השאלה לא הבנתי אותה כהלכה אשמח אם תבהיר אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב בטןזואי21/03/2007
אני מחפשת מכשיר ביתי לעיצוב הבטן.
לאחרונה מפורסמים שלושה מכשירים שתפסו את תשומת ליבי:
ab swing
ab king pro
ab zone
אני מניחה שגם אם אעבור לגור על המכשירים הנ"ל בטני לעולם לא תשתטח כפי שמדגימים המפרסמים, אך תהיתי אם בכל זאת יש ערך לאימון עליהם ואם כן איזה מבניהם עדיף.
יש לציין שאני שייכת לזן העצל שמחפש מקסימום תוצאות במינימום מאמץ וכמו כן שאיני סובלת מעודף משקל, אלא סתם מבטן חסרת עיצוב.
תודה,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי קסם
יורם אילת25/03/2007מצטער זואי אך אינני מכיר את המכשור הנל
המלצתי לך היא לחזק את הבטן על ידי כפיפות בטן 20 חזרות 3 סטים 3 פעמיים בשבוע
תשקיעי קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקשההדר20/03/2007
אני בת 16 1.72 ושוקלת 54 קילו.. אני עושה המון המון ספורט כי אני ממש אוהבת. לאחרונה התגלו אצלי שברי מאמץ ואני צריכה להפסיק למשך חודש ואז לחזור להתעמל בהדרגה. אני ממש מפחדת להשמין כי אני אוכלת כמויות של שוקולדים וממתקים אבל אף פעם לא משמינה. האם ישנם תרגילים שאני יכולה לבצע על מנת לא להשמין בתקופת המנוחה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכורה למתוק
יורם אילת25/03/2007עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להכנס לכושראביטל20/03/2007
אבל אין לי כסף למנוי לחדר כושר...
התחלתי לעשות הליכה שלוש פעמים בשבוע למשך 40 דקות כל פעם ורציתי לדעת איזה תרגילים אפשר לעשות בבית בשביל לאט לאט לחזק את השרירים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כסף-לא נורא
יורם אילת25/03/2007ניתן לקנות משקוליות של 1 או 2 ק"ג ואז ניתן לחזק את שרירי הגוף באמצעות מגוון תרגילים שונים כגון כפיפות מרפק או לחיצת כתפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירירי הבטןשיר18/03/2007
שלום שוב. אני כבר רשמתי פה הודעה ובתגובה רשמת לי שאני צריכה לעשות פעילויות כמו רכיבה על אופניים,שחייה ועוד... רציתי לדעת האם רכיבה על אופניים מחטבת גם את בטן או רק את הרגלים? ובנוסף רציתי לדעת איזה עוד פעילות עובדות על שירירי הבטן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוביות
יורם אילת25/03/2007פעילות אירובית כגון רכיבה על אופניים או שחיה לא מחטבת במישרין את שרירי הבטן כי אין דבר שתורם לשריפת שומן מקומית
המטרה בפעילות אירובית היא לאבד מסת שומן כללית בהנחנה שנקפיד על התמדה דבר שיתרום בסופו של דבר גם לאיבוד מסת שומן באבורים בעיתיים
תרגילי בטן עובדים במישרין על שרירי הבטן אך כאמור תורמים לחיזוק ולא לשריפת שומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רואה שיפורשיר17/03/2007
אני בת 15 ובזמן האחרון עליתי במשקל. אני מנסה לרדת במשקל בעזרת תרגילים בסיסים כמו כפיפות בטן, עבודה על שירירי הבטן,הרגלים והמותתנים. אך אני לא רואה שיפור. רציתי לדעת באיזו תדירות צריך לבצע את התרגילים? ולמה אני לא רואה שיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
יורם אילת18/03/2007ירידה במשקל היא פונקציה של שמירה על תפריט קפדני לכן לשם כך הייתי ממליץ לך לפנות לדיאטנית על מנת שביחד תרכיבו תפריט שמתאים לך.
לגבי פעילות גופנית הקפידי לבצע 3 פעמיים בשבוע פעילות אירובית כגון שחיה הליכה או רכיבה על אופניים למשך 45 דקות לפחות בנוסף הקפידי לחזק את הגוף 3 פעמיים בשבוע בדגש על כל שרירי הגוף ולא רק אזורים בעיתיים.
ובעיקר ס ב ל נ ו ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כושר אני יכולה לעשותלילך15/03/2007
אני לילך בת 33 גובהי 165 ומשקלי 90 לפני חצי שנה נפצעתי בברך (נשברה) מאז אני לא עושה שום פעילות גופנית קשה לי לעלות במדרגות בגלל הברך איזו דרך אני יכולה להוריד את הבטן בלי לאמץ את הברך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה
יורם אילת18/03/2007מאד קשה לי לענות על שאלה זו מבלי לדעת יותר פרטים על חומרת פציעתך.
ציינת שהשבר היה לפני חצי שנה אך עדיין יש קושי בעלייה במדרגות. האם הקושי מורגש בשרירי פושטי הברך הוא במפרק הברך .
אם הקושי הוא בשריר הארבע ראשי יש לחזק אותו אם הכאב הוא במפרק יש להתייעץ אם אורטופד
בכל מקרה הייתי ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע בכיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למתוח את הבטןקרוליין15/03/2007
שלום רב, ירדתי המון במשקל ונשאר לי הרבה עור עודף בדופן הבטן, עשיתי ניתוח פלסטי, מיני מתיחה, לא מתיחה מלאה, ובניתוח הנ"ל הורידו לי רק את העור עודף ללא מתיחה.
הבטן לא מתוחה דיה ואני מתאמנת המון, יש אולי תרגילים למיניהם שממש עוזרים במתיחת העור?
אודה אם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פלסטי
יורם אילת18/03/2007תרגילי בטן לא מותחים את העור אלא מחזקים את שרירי הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל איזה מנתח עשית את המתיחת בטן?
אור (בת)19/03/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האיזון שבין שומן לשריראווה15/03/2007
אני בת 32 , תמד הייתי אתלטית, אני אוהבת ספורט ופעילות גופנית עזרה לי לשמור פחות או יותר על משקל סביר.
אך תמיד הייתה לי בעייה של התפתחות מהירה מידיי של שרירים ואז אני נראית הרבה יותר "גדולה" למרות שכמות השומן שלי בגוף קטנה מאוד. לאחרונה עברתי תאונת דרכים בה נפצעתי קשה - אך תודה לאל החלמתי כמעט לחלוטין, מאחר ולא התאמנתי זמן רב עליתי מעט במשקל אבל גם גיליתי שאני נראית"רזה" יותר כנראה בגלל שלא התאמנתי כלל.
ברצוני להדגיש, שגם בלי ממש להתאמץ וגם כשהורדתי את דרגת פעילות הגופנית שלי לאירובי בלבד, עדיין מתפתחים אצלי שרירים באזור הרגליים.
אני יודעת שיש גברים שהרגו בשביל זה, אבל אני בחורה ואני רוצה להיראות מעודנת יותר, מה עושים ואיך מוצאים את הרמה המתאימה לעיצוב וחיטוב ועדיין להיראות מעודנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים
יורם אילת18/03/2007כדי להיות חטובה באזור הרגליים הייתי מציא לך לא להתאמן בעומסים גבוהים בתרגילים באזור זה
בנוסף לפעילות אירובית קלה וכמובן שמירה על תזונה נכונה.
קשה לי להאמין שבפעילות כזו מתונה פלג הגוף התחתון שלך יתעבה כמובן תוך הקפדה על תזונה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אירובית במשך שנים ועלייה במששירלי15/03/2007
שלום
בת 51 ולפחות שני עשורים סופרת ק"מ בריצה למרחקים ארוכים, משהו כמו 3-4 פעמים בשבוע (שעה+). בחודשים האחרונים אני עולה בהתמדה במשקל (אין שינוי דרמטי בתזונה, מודה שאף פעם היא לא היתה מאוזנת...) העליה היא איטית אבל בעובדה לא הצלחתי אתמול להכנס לג'ינס של לפני שנתיים.
מה עושים? אולי יש תוספים (מזון) או אמצעים אחרים שיכולים לעזור
המון תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים קשים
יורם אילת18/03/2007שירלי היי
ענית על השאלה
בגיל 51 כדי לשמור על משקל מאוזן יש להקפיד יותר על תזונה נכונה (מסת השריר מתדלדלת ,חילוף החומרים יורד)
בהנחה שאינך מעונינית או אינך מסוגלת לעמוד בתפריט קפדני אזי יש להגביר בהדרגה את עומס הפעילות הגופנית הן בפעילות האירובית והן בפעילות לחיזוק הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה בצורה 8mati15/03/2007
לאחרונה שמעתי על הליכה "אין סופית" - הליכה בצורה 8. האם ידוע למישהו מה זה אומר? והיכן אפשר למצוא חומר רקע?
תודה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8
יורם אילת18/03/2007מתנצל
לא שמעתי על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכת 8
טובה24/03/2007מדובר בסוג של תרגילים העובדים על שיפור מעבר המידע בין שתי ההמיספרות. אפשר לקרוא על זה בחיפוש "תרגילי מוח", "מוח אחד" "שיטת רביב" וכו'.
מקווה שתמצאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)