מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוביות!!!אסף28/02/2007
אז איך בעצם מפתחים קוביות בבטן? לא עניתם על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד הקיץ
יורם אילת05/03/20073 דברים:
תזונה נכונה-אחרת תמיד יצטבר שומן מעל שרירי הבטן.
חיזוק-עליה במסת שריר בכלל ובשרירי הבטן בפרט.
פעילות אירובית-ריצה /אופניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמציקה לי כבר תקופהאלעד23/02/2007
שלום אני בן 15 וחצי, מתאמן במכון כושר 5 חדשים - חצי שנה.
בהתחלה התאמנתי 6 פעמים בשבוע (תכנית AB - יום חזה ויד קדמית יום יד אחורית גב וכתפים), ולא ראו תוצאות.
לפני חודש עברתי ל4 פעמים בשבוע לפני המלצת חבר.
שאלה ראשונה : זה בסדר שירדתי במספר האימונים בשבוע?
שאלה שניה : כמה פעמים בשבוע צריך להתאמן על בטן בשביל שיראו קוביות?
אני עובד כבר הרבה זמן ..
כפיפות רגילות 15*4
אלכסונים 2*15 כל צד
וחוץ מפס מוזר שיש לי בבטן לא רואים כלכך תקוביות...
איך להתאמן על בטן? תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוביות-ככל המרבה זה משובח?
יורם אילת27/02/2007לשאלתך
בנושא שרירי בטן- עבודה על הבטן היא לא ככל המרבה זה משובח.עבודה על בטן היא עבודה על שריר לכל דבר לכן יש לעבוד 3 פעמיים בשבוע 2-3 תרגילים בעומסים מתאימים.
חשוב לדעת שעבודה על שרירי בטן תחזק את השריר אך כדי לראות קוביות צריך לשמור על אחוז שומן נמוך וזה כמובן מחייב תזונה נכונה כלומר בלי שוקולדים ציפס וכו..
לגבי החלק הראשון -אם הבנתי נכון עבדת אימון AB 3בשבוע ולא נתת לשריר להתאושש לכן טוב עשית שעברת לAB פעמיים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח שרירי בטן מחדשsome_u23/02/2007
שלום,לפני כמה שנים הייתי ילדון שמנמן אך שנה לפני הצבא ביצעתי אימוני כושר קרבי בקורס מרוכז שארך כ9 חודשים
שכלל אימונים אירוביים,אנארוביים, מגוון תרגילים שמדמים פק"לים צבאיים.
וכדומה.
כיום אני בצבא כשנתיים וארבעה חודשים, ואייך לא, חזרתי להיות שמנמן (אומנם לא כמו פעם, אבל אני מתחיל לפתח כרס)
אני לא יכול להעזר בתוכניות הכושר הצבאיות, כי הן נכתבות בידי ילדות מטומטמות שקוראים להן מדסניקיות.
ממש אין שום היגיון בתוכניות הללו.
כמובן שבאזרחות אני אחזור להתאמן חזק, אבל בנתיים, מה אוכל לעשות כדי לשפר את המצב?
(קחו בחשבון שהזמן הפנוי שלי ביום הוא לא גדול מידי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
some_u23/02/2007אני מבצע בחודשים האחרונים תרגלים של שכיבות סמיכה שונות,
כפיפות בטן שונות
אך הדבר לא משפר את המצב בצורה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המצב
יורם אילת27/02/2007למה בדיוק אתה מתכוון מצב?
אם כוונתך לחיזוק הרי שתרגיל אחד לקבוצת שריר לא יכול לתת תוצאות. חובה לאמן את השריר במספר תרגילים בעומסים גבוהים
אם כוונתך לחיטוב דע שירידה במשקל מצריכה ייעוץ תזונתי מעבר לפעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון גופני בצבא
יורם אילת27/02/2007כדי לשמור על גוף חטוב ובמשקל תקין עלייך לנסות להקפיד כמה שיותר על 3 היבטים
תזונה-נסה להימנע מאכילת אוכל שמן בצבא הקפד לאכול לחם ,גבינות,ירקות,עוף הודו(לא מטוגן),תפו"א ,אורז או פסטה (חצי צלחת),פירות,טונה.
פעילות אירובית-הקפד לבצע 3-4 פעמיים בשבוע ריצה של שעה לפחות 9-10 ק"מ.
פעילות כוח-3 פעמים בשבוע עבודה של כוח על שרירי הגוף:
מתח-חיזוק גב 3 סטים 6-10 חזרות
push up-3 סטים 8-12 חזרות
אם ברשותך משקולות תוכל לחזק ידיים כתפיים ואף רגליים בתרגילים כגון כפיפת מרפק,פשיטת מרפק ,לחיצת כתפיים, ומכרעיים
בטן-כפיפות בטן 3 סטים 15-20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישבן וירכייםמוני22/02/2007
שלום,
אני בן 17 ויש לי ישבן וירכיים רחבים ושמנים מאוד. רציתי לדעת כיצד אוכל לחטב ולהרזות באיזור זה בתקופה קצרה יחסית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה-חיטב הגוף.
יורם אילת22/02/2007ירידה במשקל/צמצום מסת השומן היא תוצר עבודה של 3 פרמטרים
תזונה-חובה להקפיד על אורח חיים תזונתי בריא כלומר צמצום כמות השומן שאנו צורכים מהמזון.עדיף להרכיב תפריט תזונה אישי עם איש מקצוע.
פעילות אירובית-3 פעמיים בשבוע פעילות כגון הליכה,רכיבה וכו' בהתאם ליכולת המתאמן.
חיזוק-עבודה גופנית כנגד מכשירי כוח כדי להעלות מסת שריר לשפר קצב חילוף חומרים ולהגדיל הוצאה אנרגטית של הגוף.
כמובן שחובה להתייעץ עם מאמן כושר ביחס לעצימות האימון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכון כושר לילדים בני 13חסוי21/02/2007
שלום
אני ילד בן 13 אני רוצה לדעת
האם בגלל התעמלות בחדר כושר כולל משקלות אני אהיה יותר נמוך שהוא שאיברים אחרים לא התפחתו תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעולם נמוך
יורם אילת27/02/2007מאד רצוי לחזק את הגוף כבר מגיל צעיר אך ישנם מספר תרגילים שרצוי להימנע מהם
אנא תתיעץ עם מדריך הכושר בת בניית תוכנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר חתירה-על מה עובד?יעל20/02/2007
אני מעוניינת לרדת במשקל ובנוסף לפתח סיבולת לב-ריאה. התחלתי באימונים בחדר כושר ובשלב זה עושה בכל יום במשך 45 דקות אופני כושר. במקביל התחלתי, בפעם הראשונה, להשתמש במכשיר החתירה. עד כמה עבודה עם מכשיר זה אפקטיבית מבחינת שריפת קלוריות? כמה כדאי לעשות על המכשיר בכל אימון ועל איזה שרירים המכשיר עובד?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר חתירה-יתרונות
יורם אילת22/02/2007מכשיר החתירה הוא מכשיר אירובי שיש לו מספר יתרונות.
הוא משלב גם פלג גוף עליון-כלומר עבודה על שרירי ידיים וגב בנוסף לפלג גוף תחתון.
הוצאה אנרגטית גבוהה-כמות הקלוריות היא גבוהה שכן מכשיר זה משלב פלג גוף עליון עם תחתון דבר שמצריך מאמץ.
חשוב לדעת שמכשיר חתירה בעבודה לא נכונה יש עומס על גב תחתון לכן צריך להתחיל במספר דקות בעומס נמוך כדי שהגוף ילמד את התנועה בצורה הטובה ביותר ובהמשך ניתן לבצע 3 פעמיים בשבוע עד 45 ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה. ושאלה נוספת בנושא
יעל23/02/2007במידה ואני מעוניינת לרזות ובמקביל לחזק את הגוף-האם מכשיר החתירה, בהקשר לדבריך, יכול להיות תחליף להליכון או אופני כושר? כלומר,במקום הליכה על הליכון או רכיבה על אופניים אוכל לעשות במשך 4,5 פעמים בשבוע 45 דק על מכשיר החתירה?או שמה הליכון ואופניים עדיפים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה לצורך ירידה ??דנה לי19/02/2007
היי, שמי דנה, שוקלת 56 גובה 1.68 . (גיל 23)
בחצי שנה האחרונה העליתי כ - 3 קילו לכן החלטתי להתחיל באורח
חיים בריא יותר...
הבעיה היא כזו.. אינני מצליחה להתמיד כראוי בחדר כושר. מכיוון שכל פעם שאני מתמידה, בערך לאחר שלושה שבועות של אימוני כוח וסיבולת אני מתחילה להרגיש עליה במשקל (ללא שינוי בתזונה...) זה מפחיד אותי ואני ישר מפסיקה להתאמן....
האם זה הגיוני שאני מעלה במשקלי ? אם כן מה ניתן לעשות כדי לחזור למשקל אשר אני מעוניינת בו (53)...
אני מודעת לעובדה שמסת השריר שלי עולה, ואולי זו הסיבה לעלייה במשקל.. אבל איך אני יכולה להחזיק מעמד בהתמדה אם אני הולכת לחדר כושר להוריד במשקל, ובסופו של תהליך מעלה ? זה מתסכל, בבקשה תנו לי נקודת אור להעלאת מוטיבציה... :) תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה לצורך עלייה
יורם אילת22/02/2007דנה היי
חשוב להבין שירידה במשקל הוא תהליך שמורכב מ3 היבטים:
תזונה נכונה-צמצום מסת השומן
פעילות אירובית-הוצאה אנרגטית גבוהה בפעילות כגון הליכה ואופניים
חיזוק-בעבודה במכישרי כוח אכן אני מעלה במסת שריר אך בד בבד יש תהליך של הצרת היקפים שמתבטא בכך שעקב מסת שריר גבוהה יותר ההוצראה האנרגטית היומית שלי גדלה.
לטעמי חשוב פחות להסתכל על משקל הגוף אלא בעזרת מכשירים מתקדמים כמו הin body שיש לרשת go active ניתן לעקוב אחרי הרכב המשקל וביחוד אחרי מסת השומן ועל נתון זה לשים דגש כך שיתכן שמשקלי אחרי תקופה ארוכה ישאר אותו דבר כי עליתי במסת שרירי וירדתי בשומן אך ויזואלית זה יראה אחרת ותוכלי לבחון זאת גם על ידי מדידת הקפים
אל תתיאשי את בדרך נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיקבוקסהדס17/02/2007
ערב טוב,
אני עושה בהתמדה אימוני קיקבוקס כחמש שנים כ4-3 אימונים בשבוע
איזה סוג של פציעות/נזקים קיימות בתחום זה ?
איזה בדיקה אפשר לעשות כדי לבדוק את מצב המפרקים בגוף?
תודה ,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעות עקב אימון קיקבוקסינג
יורם אילת22/02/2007אימון אירובי של קיקבוקסינג הוא אימון בליסטי התנועות הם חדות ומהירות .
אימון מסוג זה יכול להביא לעומס על המפרקים ולכן יש חשש לדלקות כמו טניס אלבו שהיא דלקת במרפק או דלקות בכתף.
בדיקה של MRI יכולה לאתר פציעות מהסוגים דלעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני פעילות גופניתאיציק15/02/2007
אני מבצע פעילות גופנית הכוללת הליכה וריצה בשעות המוקדמות של הבוקר.שאלתי היא האם ניתן מבחינה בריאותית לבצע את הפעילות ללא תזונה מתאימה לפני הפעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני פעילות אירובית
יורם אילת22/02/2007מאד חשוב לציין את עצימות האימון האירובי שאתה עושה
בכל מקרה לא מומלץ לבצע פעילות גופנית ללא הכנה תזונתית לפניו כלומר רצוי בטווח של שעה וחצי לאכול פחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך כגון מספר פרוסות לחם או לחליופין פרי בסמוך מאד לאימון.
בהנחה שאינך מתעורר מוקדם לצורך ארוחה לפני האימון יש מקום לאכול בערב לפני השינה פחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך כגון לחם מלא כדי לא להכביד על העיכול בעת השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה בלבדאלכס15/02/2007
שלום שמי אלכס, אני בן 22 (גובה: 1.77, משקל: 87 ק"ג). לאחרונה העלתי במשקל וברצוני לדעת האם בריצה בלבד אתה יכול להוריד אחוזי שומן וק"ג\ים מכובדים או שעדיף להוסיף תרגילים נוספים בלבד לריצה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף חטוב
יורם אילת27/02/2007אלכס
כדי להוריד במשקל צריך להתמקד ב3 פרמטרים
פעילות אירובית-ריצה או אופניים או שחיה לבחירתך רצוי 3-4 פעמיים בשבוע לשעה
פעילות אנארובית-עבודה על חיזוק הגוף 3 פעמייים בשבוע לפי תוכנית אימוניים על פי הוראות מדריך בחדר כושר
תזונה נכונה רצוי בהמלצת דיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשרירטלי14/02/2007
שלום!
אני נמצאת כ-4 חודשים אחרי לידה ומחודש שביעי בערך התחילו לי כאבים כאלו שממש לא היו מובנים לי זה מין כאב כזה שהתחיל לי מהמפשעה השמאלית והקרין לי כאב לאורך כל הרגל .
הלכתי לרופאת המשפחה והסברתי לה בדיוק מה עברתי והיא אמרה לי שאני יכולה בשקט לחזור לפעילות גופנית ואכן כך עשיתי.
לאחר שבועיים של אימונים הכאב גבר וגבר וגבר עד שאפילו התנפח לי השריר מאחור.(בירך)
שוב נגשתי לאותה רופאה והיא נתנה לי נוגדי דלקת בשם:"בטרן" כמו וולטרן אבל סיימתי את החפיסה ועדיין אני לא יכולה למתוח את השריר ברגל שמאל ..למשל כשאני מתכופפת עם רגליים ישרות זה ממש כאבי תופת ....מה עושים? בבקשה תנו לי תשובות כי אני מאוד רוצה לחזור לפעילות גופנית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
יורם אילת27/02/2007מנתוני השאלה מאד קשה להעריך את המקור לבעיה לכן לטעמי עדיף שתראי אורטופד
כדי שתקבלי מענה הולם לבעיתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלת מסת שרירנועשת14/02/2007
שלום,
אני בת 19 שוקלת 57 הייתי רוצה להעלות במסת שריר ולהראות יותר מחוטבת , כי כרגע אני נראת כמו גוש שומן רוטט הייתי שמחה אם תמליץ לי מה אני צריכה לעשות בשביל זה , מבחינת אימון.
תודה=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה-חיטוב וחיזוק
יורם אילת22/02/2007התשובה לשאלתך מתחלקת לשניים-חיזוק כלומר לעלות מסת שריר וחיטוב להצר הקפים.
חיזוק-עבודה בחדר כושר 3 פעמיים בשבוע בעומסים מתאימים ליכולתך כאשר המטרה היא להגדיל עומסים במינון נכון מאימון לאימון(בפיקוח מדריך) .כאשר השריר מאותגר מאימון לאימון בעומס מעט כבד יותר נוצר מצב של היפרטרופיה כלומר העלאת מסת שריר. כמובן שאימוני כוח מחייבים שינויים באורח חיי התזונה שלנו ובעיקר בהקפדה על כמות חלבון מתאימה שמהווה את הבסיס לבניית שריר.
חיטוב- פירושו צמצום מסת השומן והיבט זה מושג על ידי תזונה נכונה ( להקפיד לאכול אוכל נטול שומן כלומר דיאטטי ,פעילות אירובית וכן עבודה במכשירי כוח לבניית מסת שריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תזונה נכונהיניב13/02/2007
אני עובד כבר כשנה בחדר כושר יש שינוי בנפח שלי אבל הייתי מעוניין להגדיל אותו ,יש לי בעיה שאני לא מצליח לאכול נכון ולפעמיים אני מגיע לאימון שאין לי הרבה כוח בגלל שלא אכלתי טוב רציתי לדעת מה כדי לי לאכול לפני אימון ואחרי אימון חשבתי גם לשתות אבקה של חלבון האם כדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה
יורם אילת22/02/2007הגדלת מסת שריר היא פונקציה של מספר פרמטרים
אימון נכון-ביצוע מדויק של תרגילים,קצב מתאים ,עומס ,תדירות וכו'.
תזונה -הבסיס לבניית מסת שריר היא כמות החלבון שאתה צורך והיא מחושבת ל1.6 גרם חלבון לכל
ק"ג בגוף כלומר אם אני שוקל 50 ק"ג אני צריך 80 ג חלבון ליום שעדיף לפזר אותם ב4 ארוחות .
כמובן שמאד חשוב להקפיד לאכול מנת חלבון של 25 ג אחרי האימון כגון קופסת גבינה 250 ג או קופסת טונה בתוספת פחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך כגון לחם מלא.
בנוסף על מנת שיהיה לי אנרגייה אני חייב לשמור על כמות פחמימות מתאימה ולכן לפני אימון רצוי לאכול מנת פחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך כגון לחם או בטטה או אורז מלא ומעט חלבון כדי לא להעמיס על מערכת העיכול לפני פעילות גופנית.
חשוב להבין שתזונה נכונה לא מסתכמת רק בארוחה לפני ואחרי אימון אלא היא צריכה להיות נכונה בכל יום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדה -כימיה בדםציפי מאירי10/02/2007
מהי בדיקת ck ומה משמעות התוצאה 291 ידוע לי הגבול העליון 145
תודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטב כי תפני לפורום רפואי
עמי עיני12/02/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט תזונתירועי08/02/2007
אני בן 28 מתאמן כחודשים מבנה גוף רזה ושרירי אני תאמן כ4 פעמים בשבוע והיתי רוצה המלצה של תפריט יומי אני מתאמן בשעת ערב כשעה וחצי אחרי אימון אוכל קודם כול חלבונים גבינות טונה אבל לא אוכל הרבה ביום ומרגיש רעב מה אוכלים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטב יהיה אם תפנה לפורום תזונה
עמי עיני12/02/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)