פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות
    ב
    08/03/2011

אני נשואה+ 2 בשנות ה30 לחיי נשואה 10שנים בעלי אדם טוב אבל יש חילוקי דעות על התנהלות כלכלית ולא מזמן היינו במשבר גדול בנושא יש לנו חשבונות ניפרדים הוא מאוד אוהב הגרלות ומניות וחשבתי שהוא עושה זאת במידה סבירה ובסוף התגלה לי שהוא עשה את זה קצת יותר מידי הצטברו חובות ואני לקחתי את זה קשה מאוד והחלטתי שנישאר ונסדיר את החובות קשה לי איתו אני עשה זאת למען הילדים וגם בגלל שאני לא לגמרי שלמה בשר לעזיבה.
    זה התברר לי רק בזמן הזה אף על פי שתמיד ידעתי שהוא לא מתנהל הכי נכון כלכלית אז שרדנו.
    בשנתיים האחרונות אני עובדת עם גבר שהתאהבתי בו מעל הראש הוא גם אהב אותי ונתן לי אהבה לא לקחנו את זה מחוץ למישרד לא מין ולא פגישות אבל אהבה רגש גדול וענק תמיד יש עליות ומורדות בנינו אני תמיד רוצה יותר והוא כזה אובד עיצות וזהו פעם האחרונה לפני שבועיים הוא פשוט אמר לי שאני צריכה להבין שאי אפשר לקחת את זה רחוק ושגם אני לא יכולה וניפגעתי מאוד ושוב ניתוק וכרגע אנחנו מדברים על עבודה וברוח טובה. אני מתפוצצת מבפנים אני כל כך רוצה אותו ורוצה להיות איתו ומפחדת להתקרב אליו ברור לי שהתוצאה תהיה אותה תוצאה ושאולי הוא גם ידחה .
    אבל אני לא מצליחה לוותר עליו בלב אני ממש כואבת וקשה לי.
    מה אני עושה לא מצליחה לצאת מיזה?
    חשבתי ליזום שיחה איתו כדי לבדוק האם הוא מרגיש כמוני אבל אני פוחדת להרגיש דחוייה ונודניקית.
    אני רוצה לציין שאני זו שכל הזמן מנסה לחזור אליו חזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדקי מה את מרגישה

עדי בדיחי
    09/03/2011

שלום ב,

אני מבינה מהודעתך כי היום היחסים מול בעלך לא משביעים רצון- אם זה ההתנהלות שלו לגבי כסף, מניות.. דברים שמובילים למשבר כפי שציינת. אני מאמינה שלאחר שנתגלה לך שישנם חובות רבים מכפי שידעת גם חווית משבר אמון לא פשוט וחוסר ביטחון לחיות לצידו. למרות כל זאת החלטת להישאר איתו- וכביכול קיבלת אותו כפי שהוא, למרות שהוא לא יודע להתנהל כלכלית כפי שהיית רוצה.

במקביל (?) חלה פרשת אהבים בינך לבין גבר אחר, כנראה אהבה שמפצה אותך על חסרים שיש לך היום עם בעלך. אהבה שמאפשרת לך להרגיש נאהבת, להעניק אהבה, ללא כל המגבלות הכלכליות, עניינים עם הילדים וכל מיני מתחים שמגיעים לתוך הבית דווקא כי אתם גרים יחד, נשואים הרבה שנים וכו'. האהבה שיש לך היום בעבודה היא למעשה ריענון "מצוין" עבורך. את גם מספרת שאין ביניכם, בינך לבין ה"מאהב", יחס דומה לקשר הזה. את רוצה אותו תמיד יותר, ואילו הוא אולי רוצה, אולי מהסס, אולי עם הרבה מצפון, אולי מרגיש אשמה- לא רוצה להתקרב מדי ומבקש להיות במרחק.

השאלה שאת מציגה לא קשורה כלל לבעלך אלא לאיך להתקרב לגבר בעבודה ללא תחושת דחיה, או איך להישאר מספיק בטוחה וקרובה אליו אם אגלה לו לגמרי מה אני חשה.. אני חושבת שזה שהוא שומר על מרחק לא בא סתם- הוא, אולי את לא לגמרי תסכימי, גם שומר עלייך. הקשר איתו פשוט מספק לך את המשבצת שחסרה לך היום עם בעלך. לא אוכל לתמוך ולעודד אותך לגשת, להתקרב, כאשר את מחויבות ונשואה.. זה יביא אותך לפלונטר גדול בהרבה ויזיק לך בהמשך. הנישואין שלך צריכים סיוע- ואת צריכה לבדוק מה את מרגישה- האם את מוכנה להישאר עם בעלך וללכת ליעוץ, או כל עזרה אחרת- לעבוד טוב על הקשר ולהחזיר את האמון? או- שבאמת באמת לא טוב לך איתו ומוכנה להיפרד ולצאת מהקשר. ואז- השאלה שלך לגבי קירבה לגבר אחר- תהיה גם עבורך רלוונטית יותר. כי תרגישי כבר מוכנה יותר. הכן הייתי מבקשת עבורך שתחשבי האם את יכולה עוד לתת צ'אנס לבעלך, יחד איתו לעבוד טוב על הנישואין שלכם, לעבוד על ההתנהלויות שלא טובות לך, ולנסות לא להסתנוור מהמסביב (ברור שאם היית נישאת לגבר מהעבודה- גם איתו היו משברים.. פשוט בעבודה זה הרבה יותר מוגן ובטוח).

אם את באמת חשה שבעלך ואת כבר לא מתאימים- כדאי לשקול את הצעדים, לאחר שניסית הכל ובדקת אם את עדיין אוהבת, עדיין מרגישה התאמה. אופציות מהצד תמיד יהיו לך, חשוב שתזכרי.. מעבר לזה- הגבר האחר לא מראה סימנים של קירבה ורצון לקשר, מעבר למה שקיים היום, כך שכדאי שתחשבי גם על נקודה זו.. יתכן וקירבה נוספת אליו אכן תפגע בך, ולא כדאי.

היי חזקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פער גילאים בין בני הזוג
    נועה
    08/03/2011

היי...אני בת 25 ואני במערכת יחסים עם גבר גרוש+ 2 בן 55. אנחנו משתי מדינות זרות( הכרתי אותו במדינה שלו). אנחנו מכירים כבר כמעט שנתיים, שבמשך השנה הראשונה בעיקר ניהלנו קשר מיני, ושמרנו את הקשר הזה על פרופיל נמוך מפאת החשש לתת לקשר הזה בכלל צ'אנס. לאחר שנה וקצת חזרתי לארץ ונשארנו בקשר ( ללא תכנון מראש) של אימיילים וסקייפ יומיום. במשך כל הזמן הזה שהייתי בחזרה בארץ למדנו להכיר אחד את השני יותר ויותר לעומק והתפתח בינינו קשר כל כך חזק ועמוק עד שהחלטנו לתת לזה צאנס אמיתי ורציני, ולאחר חצי שנה של קשר בלי לראות ולהיות אחד עם השני החלטתי לחזור לשם ולעבור לגור איתו. ( אני חייבת לציין שהייתה לי מערכת יחסים ארוכה רצינית אחת, אבל אף פעם לא עברתי לגור עם מישהו).
    מהרגע שחזרנו להיות ולגור ביחד ועד היום, האהבה בינוני גודלת מיום ליום, למעשה אני מזמן הגעתי למסקנה שלא הייתי מאחלת לעצמי בן זוג יותר מדהים ממנו שמספק אותי בכל רמה אפשרית, ולא הייתי משנה בו שום דבר חוץ- מהגיל!
    למשפחה שלי לא היה קל כשהפלתי עליהם את הפצצה, אבל אני בסך הכל באה מבית מאוד פתוח ולא שמרני בכלל, ובסופו של דבר הם רואים שאני כל כך מאושרת וטוב לי וזה מה שהכי חשוב להם.
    כמו שכבר הזכרתי מקודם הבעיה והדילמה העיקרית שלי זה הפער גילאים הגדול.
    ככל שהקשר שלנו נהיה יותר ויותר רציני ומדהים כך גם יותר ויותר אני מוטרדת מהדילמה הזאת.
    אני יודעת שלאנשים מסויימים זה קשה "לבליעה" לשמוע על זה, אפילו כבר יותר מיחסים בין שני גברים. אני נמצאת במשבר, אני לא יודעת אם אני עושה את הדבר הנכון? אני מרגישה שמצאתי את אהבת חיי, אבל יש לזה הרבה השלכות לא פשוטות בכלל...
    אני אשמח מאוד לעצות ודעות. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פער גילאים בין בני הזוג

הוספת תגובה

• הגיל לא קובע - ההרגשה מנצחת

ב
    08/03/2011

אני לא מכירה אותך ואני לא אדם מיקצועי פשוט עיניין אותי הסיפור שלך.
    אני רוצה לאמר לך שיש השלכות לגיל ומן הסתם שגם אם זה יסתדר אז כניראה שהוא לא יעביר איתך חיים שלמים ביגלל הפער אבל אני חושבת שאם את אוהבת אותו תיהי איתו ותלכי עם הלב שלך זה הדבר החשוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פער גילאים בין בני הזוג - השלכות

עדי בדיחי
    09/03/2011

הי נועה,

את מתארת אכן קשר שהוא לגמרי אהבה מבחינתך. אמנם התחיל אחרת- אבל היום את רואה בו קשר לכל דבר. כמובן וצפוי עד מאוד שהתגובות מסביב יהיו כאלה - אין לך שליטה על זה, כנראה את עוד תחווי אותן מכל מיני. אני מבינה שהיום את לא מתגוררת בארץ ליד משפחתך אלא איתו? או שלא הבנתי נכון?

בכל מקרה, לשאלתך- קשר עם פער גילאים כזה, בד"כ מספר על שני אנשים שלכל אחד מהם יש את החלק הזה שנורא זקוק לשני המשלים אותו. ואת מתארת מעין משהו כזה. העיניין הוא לא ההווה, לדעתי. ההשלכות כפי שציינת רבות, יש משמעות רבה למה שיקרה בעתיד. היום את בת 25, בעוד 5 שנים בת 30, בעוד 10 בת 35. הוא יהיה בן 65. את תרצי ילד, הוא - לא בטוח. מה תהיה ההשפעה עלייך, על הזוגיות ועל הילד? יש לציין שגיל כזה, 65, טומן גם לא מעט צורך לדאגה בריאותית וכל מה שקשור לזה.

אז נכון שיש זוגות שמצליחים לשמר כזאת זוגיות ויש זוגות שאף מתחתנים ומקימים בית. השאלה היא עבורך יותר צריכה לעסוק במה את מפסידה ומה הולך להיות לך חסר לא עכישו, ב-3 שנים הקרובות.. אלא כשתהיי אשה, עם ילדים, ובית, ותצטרכי הרבה תמיכה, הכרה, ועזרה. האם הוא יוכל לספק את זה? ממרום שנותיו..

אני חושבת שזאת נקודה שצריך לשים עליה דגש. אשמח לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

נועה
    09/03/2011

היי עדי,
    כן אני כרגע חייה איתו ואני לא נמצאת בארץ.
    כל ההשלכות שתיארת זה בדיוק ההשלכות שכבר חשבתי עליהן והן אלו שמטרידות אותי.
    מבחינת להביא ילדים הוא פתוח לזה לגמרי בכל רגע שאני אחליט שאני רוצה ( כמובן שהוא לא יירצה להביא ילדים בעוד יותר מ10 שנים מעכשיו).
    זאת בדיוק הסיבה שאני אובדת עצות. אני באמת חושבת שאין בן זוג שיותר מתאים לי ממנו חוץ מהגיל שלו, מבחינתו אני אהבת חייו ומדובר בגבר מאוד אנטיליגנט ומושך שהיה בהרבה מערכות יחסים וגם היה נשוי 10 שנים ( הוא גם עובד במקום שהסביבה מאוד צעירה ובנות בגיל שלי ואפילו יותר צעירות מתחילות איתו כל הזמן, כך שהוא לא איתי בגלל שהוא תפס לו מישהו צעירה). יש בינינו מערכת יחסים מעוררת קנאה, אנחנו משלימים אחד את השני בצורה מטורפת, אנחנו לא רבים אף פעם, מדברים ופתוחים על הכל. אני יודעת שלא נוכל לחיות לעד ביחד ולהזדקן ביחד, אך מצד שני בשנים האחרונות בעיקר אני הגעתי למסקנה שאהבת אמת כזאת לא מוצאים כל יום, אם לא בכלל. אני מכירה ויודעת שהרבה זוגות אומנם בני אותו גיל בערך שמתחתנים והכל " טוב ויפה" הרבה מהם מתחתנים כסוג של פשרה או בגלל לחץ של " זמן הולך ואוזל", אבל מה אם כבר אחרי 5-10 שנים, אחרי שכבר יש להם ילד או שניים או שהם מתגרשים או שהם ממשיכים לחיות ביחד אבל לא מאושרים בכלל במערכת היחסים שלהם?! החיים קצרים והם באמת לא צפויים, כמו שאני יודעת בתור עובדה שבתוך 30- 40 שנה החיים שלי יתהפכו לגמרי בגללו, אי אפשר לדעת מה יביא העתיד ואני יכולה להתחתן עם מישהו שאחרי שנה חס וחלילה ימות מאלף סיבות.
    אני בנאדם שפועל מהרגש ולא ממש מההגיון, אני לא יכולה לנתרל את מה שהלב שלי אומר ומרגיש, ואני ממש לא מצליחה לראות את עצמי מסיימת את הקשר הזה בגלל מה שייצפה העתיד בעיקר שהכל כל כך טוב בינינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשות מנצחים

עדי בדיחי
    10/03/2011

הי שוב נועה,

את בהחלט מתארת מצב בו גם אם תעזבי- אני די משוכנעת ממה שאני קוראת כאן- שאת תחזרי. את בחורה שפועלת מהרגש, את נשמעת לי כן ריאלית ולא "מדמיינת" או מפנטזת על איזו מציאות שלא קיימת. את יודעת לאן את נכנסת. את אכן לא תזכי להזדקן איתו, ואנחנו אכן לא יודעים מה יבוא מחר ומה היה קורה לו התחתנת עם גבר צעיר, כמוך למשל.

אז מצד אחד כפי שייעצו לך כאן- לכי עם הלב שלך. מצד שני- את צריכה להיות חזקה לעמוד מול הרוחות שיהיו מסביב - כשאת בחו"ל זה כמו "רחוק מהעין רחוק מהלב".. וכשתתקרבי חזרה למשפחה זה לבטח יגרור את שלו. מעבר לזה, את נשמעת לי מאוד עצמאית, גם עצם המגורים שם בגילך, ויודעת סה"כ מה טוב לך. אז סמכי על עצמך קודם כל ויהיה בסדר. זה לא שאין זוגות כמוכם- יש, אני מניחה שזה אפילו לא מעט כ"כ, ואם מבחינת דפוסי חשיבה, תחומי עינין, וכימיה- אם כל אלו מתגברים על פער השנים והשלב בחיים ששונה כ"כ- אז מה טוב. עם רגשות קשה מאוד להתווכח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת איך לפנות אליו...
    אני
    07/03/2011

שלום,
    נשואה שנה בתחילת ההריון הראשון.
    בשבועות האחרונים לא קיימנו יחסים- יותר בגללו מאשר בגללי. הייתה איזושהי סיטואציה מינית לפני כשבוע שנגמרה ממש לא טוב...לא יודעת אם מותר לתאר כאן...
    מאז כמעט ולא נגע בי- גם מגע לא מיני ממש- ליטוף של הגוף, הנחת ידיים וכו' דבר שהוא היה עושה בעבר כל הזמן.
    דיברתי איתו על זה לפני יומיים והוא אמר שהוא טרוד בגלל כמה דברים שעוברים כרגע על המשפחה מהצד שלו...ושהוא לא התכוון לזה.
    בכל זאת, הרגשתי חוסר ביטחון ועשיתי משהו לא בסדר...
    נכנסתי למייל שלו...
    וראיתי מייל ששלח לו חבר עם תמונה של 2 בחורות בלי מלל (כנראה לפני זה דברו בטלפון-הוא והחבר). אין לי מושג מי הן אבל ממה שנראה לי אחת מהן היא חברה שלו לשעבר שיש לנו סיפור ארוך עם אקסים ולכן החלטנו ששנינו מנתקים קשר לגמרי איתם ושלא יהיו לנו ידידים/ידידות מהמין השני.
    אני רוצה לפנות אליו על כך אבל אני לא יודעת מה לעשות! לומר לו שנכנסתי למייל שלו? הוא יכול להיפגע מזה... דרך אגב- הוא נכנס למייל שלי בחופשיות כי אני משאירה אותו תמיד פתוח וזמין- אין לי מה להסתיר...
    אשמח לתגובה...

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת איך לפנות אליו...

הוספת תגובה

• מותר לתאר כאן הכל

דנה
    07/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת איך לפנות אליו... - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    07/03/2011

"אני" יקרה,

לא ציינת מהי מהות הזוגיות שלכם, אולם, לאור העובדה, שהעלאת בפני בעלך, בצורה כנה, אמיתית וישירה את עניין היעדר המגע שלו בשבועות האחרונים, ואני מניחה שבאותה שיחה אף העלאת את תחושותייך וגעגועייך למגעו, לליטופים ולתשומת-הלב הפיסית שהיית רגילה לקבל ממנו, במנות גדושות ובתדירות גבוהה, אני משערת שזוגיותכם איתנה ויציבה ומבוססת על פתיחות, כנות, יושרה וישירות, אינטימיות נפשית ופיסית וחברות.
    זאת ועוד, ציינת שהחלטתם יחד, שכדי לשמור על זוגיותכם מפני העבר, אתם מתנתקים הדדית מהאקסים שלכם. כלומר, הקשר הזוגי שלכם מבוסס גם על הדדיות, שוויוניות, אמון ונאמנות.
    למרות שנראה שבניתם יחד קשר זוגי יפה את חשה חוסר ביטחון בקשר.
    תשומת-הלב, החיבה והחום שבן-זוגך העניק לך במגעו, כחלק משגרת חייכם, הרגיעה את תחושת חוסר הביטחון הזו, מגעו היה בבחינת "הצהרה" שהכל בסדר, אך כאשר תדירות המגע פחתה וזאת בנוסף לחוויה המינית (שוב מגע) הלא נעימה (אשר בהחלט ייתכן שגם חוויה זו הושפעה מהדברים הקשורים למשפחתו ומטרידים את מנוחתו), תחושת חוסר הביטחון שלך "הרימה" את ראשה ואף הביאה אותך לעשות "משהו לא בסדר" כדברייך, ולהיכנס למייל שלו.
    מציאות חיינו מורכבת מתחושותינו, חוויותינו וראיית העולם הסובייקטיבית שלנו.
    חוסר הביטחון שלך מהווה מרכיב כבד משקל בתפיסת המציאות שלך, ומראה תמונת האקסית במחשב של בעלך מלבה ומחזקת את התחושה הזו.
    אולי הדברים פשוטים יותר? אולי הוא באמת מוטרד מזה זמן מה בבעיות שונות במשפחתו וטרדות אלה גורמות לו להתנהג שונה מהרגיל, וזאת מבלי שהוא יהיה מודע לכך כלל?
    אולי חבר שלח לו את התמונה מבלי שהוא ידע על כך לפני כן?
    למה את חשה שאסור לך להיכנס למייל שלו? האם הוא ציין אי-פעם שאת מנועה מלהסתכל במייל שלו?
    אולי זה בסדר מבחינתו שתכנסי למייל שלו, כמו שהוא נכנס לשלך?
    כפי שציינתי בתחילת דבריי אני מתרשמת שזוגיותכם יציבה ואיתנה ומבוססת על יסודות בריאים, חשובים ועמוקים.
    לאור זאת ולמען השקט הנפשי שלך אני מציעה לך לומר לו שיצא לך לראות את תמונת האקסית שלו במייל שלו ולשאול אותו בכנות, שמאפיינת אותך ואת הקשר שלכם, את כל השאלות שטרידות את מנוחתך.

מאחלת לך הצלחה בשיחה!
    אשמח באם תחליטי לשתף אותנו בפורום בממצאיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ליאת
    06/03/2011

שלום,

אני מתמודדת עם בעייה כבר הרבה זמן, אני לא יודעת אם המצב שאני נמצאת בו נורמלי או שאני צריכה טיפול.

נראה לי שהכל התחיל במותה של אמא שלי, זה קרה לפני שבע שנים (אני בת 25)היא הייתה חולה ומתה דיי במהירות ובהפתעה מוחלטת. בדיעבד התברר לי שכולם ידעו שזה הולך לקרות אבל לא ספרו לי כדי "להגן עליי" באותה תקופה.

אמנם עבר הרבה זמן אבל בשנים האחרונות יש לי מן דפוס התנהגות כזה שאני כל הזמן חושבת שמשהו רע הולך לקרות. בתחום הזוגי זה פגע בי כי מבחורה שהכל היה בכיס שלה עם ביטחון עצמי הפכתי לפחדנית, לפני שהקשר הסתיים פחדתי כל הזמן שהוא יעזוב אותי וזה בסוף מה שקרה. לגבי היחסים עם אבי אני כל הזמן חוששת שהוא יחלה, או שיקרה לו משהו, אין יום שאני לא חושבת על זה וזה ממלא אותי בדאגה רבה.

סך הכל ביום יום אני מתפקדת מכל הבחינות. גם במצבים שחששתי למשל מעבודה חדשה או מלימודים הוכחתי לעצמי שאני מצליחה ואפילו בהצטיינות. אני מפחדת שהמצב הזה ימשך לנצח ואפילו יחמיר, אני מפחדת שבקשר הבא שלי שוב אני אפגין פחד ותלותיות שתנבע ממנו.

אשמח לדעתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• הגנות לאחר אובדן טראומטי

דורית כהן
    07/03/2011

ליאת היקרה, אני מתרשמת מן המודעות העצמית הגבוהה שלך.
    בהחלט סביר מאוד שהחרדות והמחשבות המדאיגות שממלאות אותך מקרינות החוצה ומכתיבות התנהגות תלותית שמעיקה על הסובבים אותך.
    אני שמחה שאין לכך סיבה אובייקטיבית, לאור העובדה שאת מספרת על הצלחותייך במשימות החיים שלך.
    אני שמה לב שאיפה שאת מתמלאת חרדות קשור לא למשימות (עובדה - הלימודים והעבודה לא נפגעו כלל) אלא קשור ליצירת יחסים משמעותיים: הקשר שלך עם אבא והקשר שלך עם בני זוג.
    מאוד סביר שבגלל שקרה לך אובדן טראומטי שלא יכולת להתכונן אליו (כי הסתירו מפנייך את חומרת מצבה של אמא) - את עכשו מכינה את עצמך - הרבה יותר מכפי שצריך - לאבד את היקרים לך. חלק מן "ההכנה" הזאת כולל תסריטים פסימיים ודאגות מוגזמות. כאילו "למדת" שעדיף להתכונן כל הזמן לבלתי ידוע מאשר לחטוף עוד טראומה כאשר את לא מוכנה לכך.
    אבל בדרך את מפסידה את החיים ואת הנאותיהם, כי הכל צבוע אצלך בפחד ובדאגה, ויתכן שכבר הפכת להיות בן אדם דאגן, וזה מכתיב גם את ההתנהגות של אחרים כלפייך.
    אני בהחלט מציעה לך להיכנס לטיפול פסיכולוגי - בסגנון התנהגותי קוגניטיבי - על מנת שתבחיני במדוייק יותר עד כמה זה מפריע לך בחיים ומה את יכולה לעשות כדי להשתחרר מזה.
    לדעתי אינך צריכה טיפול ארוך. חפשי טיפול קצר מועד בסגנון ההוא.
    שיהיה בהצלחה, ונשמח לשמוע ממך איך את מתקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אובדת עצות!
    אובדת עצות
    06/03/2011

בעלי ואני נשואים קרוב לשלושים שנה .
    הוא בן 50 ואני בת 45.
    הוא עובד בעבודה מסודרת , מוערך מאוד ומאוד מקובל באיזור מתוקף תפקידו.
    מזה כמה שנים הוא בקשר חברי ( הוא אומר שזה רק קשר חברי ואני דיי מאמינה לו) עם בחורה בת גילו. אותה אחת עובדת במוסד ממשלתי והוא נזקק לסיועה בכל מיני עניינים. מה שמרגיז אותי הוא הקשר המאוד קרוב ביניהם . דיברתי איתו על כך והוא אומר שהוא לא מוכן לוותר על הקשר כי הוא צריך אותה ( בענייני עבודה).לא מזמן הוא היה מאושפז והיא שלחה לו מסרון ובו התעייננה בשלומו .עניתי למסרון :" תודה ....."
    למחרת היא אמרה לבעלי שהיא יודעת שאני עניתי. הוא אומר שהוא לא יכול להיות לא נחמד למי שנחמד איתו ושהרקע ליחסים הוא עסקי ובכל זאת אני מוצאת את עצמי לא פעם כועסת ומתוסכלת. יש לציין שהמין בינינו טוב הוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי ורק אותי , מפרגן ותומך . אותה אחת לומדת ולא פעם שמעתי אותו מעודד אותה לקראת בחינה קרובה. אני יודעת שהיה לה רומן לא מזמן עם מישהו נשוי ( גם היא נשואה) . הקשר הטלפוני ביניהם אינטנסיבי וכן דברים שאפשר לפתור בטלפון הוא מעדיף לגשת אליה למקום העבודה במקום לפתור בטלפון והוא מתאמץ להסתיר את זה ממני. אני אובדת עצות ומחכה לתשובתכם. תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אני אובדת עצות!

הוספת תגובה

• ידידות אפלטונית

דורית כהן
    07/03/2011

אובדת עצות יקרה, לאחר 30 שנים של נישואים, יש דברים שמשתנים. כמו שאנחנו משתנים באופן אישי לאורך תקופה, כך גם הזוגיות והכללים שלה משתנים, על מנת להתאים את עצמם (הכללים) לשינויים שחלים בנו.
    קורה שמתפתחת ידידות אפלטונית נעימה וחשובה בין גבר ואישה.
    ברור שככל שאת תחשדי ותלחצי עליו בנושא הידידות הזאת - כך הוא יעדיף להסתיר מפנייך עובדות ומידע - על מנת לא להכניס מתח נוסף ביניכם.
    אז מאוד יתכן שזו הסיבה היחידה להסתרה שלו - להימנע מעימותים, ולא כי יש לו מה להסתיר בתחום הרומנטי.
    נסי לפרגן לו במקום להציק לו, אבל לא לפרגן בציניות ובעוקצניות, אלא באמת לקבל שיש לו קר ידידותי עם אישה, וכי הוא מקבל משהו מן הקשר הזה, שאולי הוא לא מקבל ממך.
    התלבטתי אם להשאיר את המשפט האחרון והחלטתי להשאירו: לדעתי זה חלק מן ההתבגרות שלנו - היכולת לקבל שאנחנו לא מושלמים, ולא יכולים לספק את כל הצרכים של בן הזוג שלנו, כפי שהוא אינו יכול תמיד לספק את כל הצרכים שלנו.
    כתבת שיחסי המין שלכם טובים ויציבים לאורך המון שנים - זה כשלעצמו דבר נדיר ומשמח, וככל שאת תקבלי את הידידות הזאת מתוך פרגון ונדיבות - יש להניח שהוא יסתיר פחות ויעריך אותך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בצרות
    סובלת
    04/03/2011

שלום ,
    אני נשואה כבר שנה , בשבוע 32 להריוני .. עזבתי את הבית משום שבעלי אלים מאוד שקשה לי להתמודד ולחיות איתו , חזרתי לבית ההורים בחזרה אבל לא מקובל עליהם שאני אשאר אצלם,אבא שלי יושב בכלא ואין להם מאיפה להתפרנס.. הגשתי תביעת מזונות וקבעו לנו ישיבה בעוד חודש , אני יכולה לעשות משהו שאני אקבל מזונות לפני התאריך הזה ??
    כי אני חושבת על לברוח מהבית , אמא שלי והדודים לוחצים עליי שאני אחזור לבעלי כי אני עומדת ללדת ואני לא רוצה בשום אופן..עובדת הסוציאלית בלשכת הרווחה אצלנו לא עוזרת לי .. אם בשבוע הזה אני אחשוב על לברוח מהבית יהיה לי לאן לפנות בכדי שיעזרו לי ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני בצרות

הוספת תגובה

• כתובות של ארגוני סיוע

דורית כהן
    06/03/2011

זה זמן מאוד לא טוב להזדקק לשירותי רווחה מכיוון שהעוס"ים שובתים.
    אני מציעה שתגלשי למאמר באתר של "שיל" שהכותרת שלו היא:
    "מקלטים וקווי חירום לנשים הסובלות מאלימות" (לצערי לא ניתן להוסיף לינק כאן)
    שיש בו המון מידע על מקלטים ומספרים של קווים חמים שמיועדים לנשים הסובלות מאלימות
    אני מקווה ששם תוכלי לקבל מידע וכלים שייסייעו לך לעשות את הבחירה הטובה ביותר עבורך ועבור ילדך.
    זכרי לשאול אותם מה הדרך הכי טובה לקבל את הכספים הדרושים לך מבעלך בזמן הכי קצר ומה המקלט הכי קרוב והכי מתאים לצרכים שלך.

מתוך המאמר הזה הדבקתי להלן קצת מידע. כדאי לך לגלוש לשם כי יש שם עוד כמה גופים ועמותות וטלפונים, ולא כולם שייכים למשרד הרווחה, אז אני מקווה שחלקם יענו לך:

נשים הסובלות מאלימות במשפחה יכולות לפנות טלפונית לקווי חירום שיפורטו להלן וכן לפנות למקלטים המיועדים לתת מחסה אמין וחסוי להן ולילדיהן לפרק זמן עד מציאת פתרון למצבן אם על ידי שיקום התא המשפחתי או פירוקו והבטחת עצמאותה של האשה וילדיה.
    מקלטים לנשים מוכות - השרות לטפול בנשים ובנערות במשרד העבודה והרווחה בשתוף עם ארגוני נשים מפעיל 13 מקלטים לנשים מוכות ברחבי הארץ.
    מס' הטלפון: 02-6712446.

מרכזי נעמת לטיפול באלימות במשפחה
    ,קבוצות תמיכה לנשים מוכות וקבוצות לגמילה מאלימות לגברים מכים
    ייעוץ משפטי, מקלט מוגן
    ירושלים - א' - ה' 09:00 - 12:00
    טל: 5610608-02
    תל אביב (מרכז גליקמן, בשיתוף עם עריית ת"א) - א' - ה' 09:00 - 15:00
    טל: 6492469-03
    חיפה - א' - ה' 09:00 - 12:00
    טל: 8513079-04

חזקי ואמצי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקלטים וקווי חירום לנשים

אסנת
    06/03/2011

מתוך שירות יעוץ לאזרח - משרד הרווחה והשירותים החברתיים

http://shil.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    thbv
    04/03/2011

יש לי חבר כבר חצי שנה יש לו אופי קצת קשוח הוא לא פוצי מוצי אבל יש דברים שטובים ויש דברים שאני לא מבינה ...מצד אחד הוא אומר לי שהוא אוהב אותי והכל ויש לי ביטחון עצמי אני בחורה יפה עובדת במקום טוב לומדת ומראה לו שהוא חשוב לי ....השאלה שלי היא אם הוא מכר את האוטו שלו ולא ראה אותי שבוע כבר ונסע לחבר שלו שיש לו אוטו ולא ביקש ממנו שיקפיץ אותו אלי זה אומר שאני לא חשובה לו מספיק?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• חשוב לא להתלונן על כך

דורית כהן
    05/03/2011

thbv יקרה, העובדה שהוא לא ביקש מחברו להקפיץ אותו אליך לא בהכרח מעידה על העדר אהבה מספקת מצידו.
    הרבה גברים לא אוהבים לבקש עזרה. מעדיפים להסתדר לבד.
    מצד שני, אם זה מצטרף לעוד מקרים בהם הוא לא ממש שמח לפגוש אותך - אז אולי יש משהו בחששות שלך.
    אבל עלי להציע לך משהו: אם תתחילי להתלונן על כך שהוא לא מתאמץ להגיע - את עלולה לקלקל. אם הוא יתחיל להגיע מתוך כורח, על מנת "להוריד אותך מן הוריד שלו" - זה רק יזיק. במצב כזה את לא תוכלי לדעת עד כמה הוא מגיע בגלל שאת מתלוננת או מגיע אליך כי הוא משתוקק לראות אותך.
    אתם בתחילת הזוגיות וזו יכולה להיות הזדמנות בשבילך לבחון עד כמה הוא רציני - דווקא בלי שאת מתלוננת.
    מאחלת לך הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות והריון..
    לולי
    04/03/2011

מרגישה שבעלי מעצבן אותי ולפעמים אניממש לא נמשכת אליו. מה גם שהוא כבר נעשה אדיש אליי...אני מרגישה לבד..מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות והריון..

הוספת תגובה

• זקוקה ליותר פרטים כדי לעזור

דורית כהן
    05/03/2011

לולי היקרה, האם את יכולה לספר עוד קצת? אנ מבינה על פי הכותרת שאת בהריון. הריון ראשון? בני כמה אתם? כמה זמן אתם יחד? אולי תיתני לנו דוגמה לאיך הוא מעצבן אותך - ונוכל לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני ועדי תודה...!
    שרית
    04/03/2011

בני ועדי תודה על העצות אני לוקחת אותם איתי ורק ילמד מהם... תודה על ההקשבה

לקביעת תור
    סגירה
    בני ועדי תודה...!

הוספת תגובה

• בני ועדי תודה...! - תגובה

עדי בדיחי
    04/03/2011

הי שרית,

בשמחה רבה, אם את זקוקה להתייעצויות נוספות נשמח לסייע.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוג במשבר
    שרון
    03/03/2011

שלום לכם אני בן 37 נשוי אישתי בת 32 נשואים מיזה 11 שנה עם 2 ילדים 9-10 הנישואים שלנו עברו הרבה משברים אני יודע שאני לא הייתי יציב בתחילת הנשואים היה איכפת לי רק מעצמי וזהו.יוצא לבד מבלה לבד.היה איכפת לי רק מעצמי.היו לנו מיספר פרידות וחזרות.ליפניי כמה ימים גיליתי שאישתי דיברה עם חברה בפייסבוק וסיפרה לה שבשבוע שעבר היקפיץ אותה הבן של הבוס שלה שהוא גם נשוי לאיזה מקום ובדרך הם עצרו והוא נישק אותה הם עוובדים ביחד כמיספר שנים וכשיש בעיה בבית או ריב ביני לאישתי היא מספרת בעבודה הכל היא עשתה מימני שם בעבודה שלה בילתי אמין .כאשר גיליתי את זה לאישתי שאני יודע היא ליגלגה על זה וישר הכחישה.אמרה אני רוצה להיתגרש .אני אשקר אם אני אגיד שאין לי רגש אלייה.אי חסר אונים לא יודע מה לעשות וממורמר.היא רוצה ליפתוח תיק גירושים.האם עליי ללכת איתה בדרך שלה שהיא רוצה להיתגרש ולהרוס את הבית?החצי שנה האחרונה עזרתי לה המון בעבודות הבית.מפרנס אותה בכבוד!דואג לכל מה שאפשר!!עוד משהו קטן אישתי מאוד קלת דעת וכל לסבן אותה עיי" חברות ואני מאמין שיש לחברות שלה הרבה בעיניין.את החברות היא תמיד תשים לפניי!וגם את הפייסבוק!אז בבקשה אני רוצה עצה ליפניי שאני מפרק את החבילה!

לקביעת תור
    סגירה
    זוג במשבר

הוספת תגובה

• אני מוסיף עוד כמה דברים ששכחתי!!

שרון
    04/03/2011

אישתי פשוט מיתלהבת רוצה כל כך ליהיות גרושה!!יש לה כמה חברות שהם גרושות.היא מוכנה לוותר על הכל כדיי ליהיות גרושה למרות הכל לאחר שלושה ימים שהיא בהחלטה שלה.אתמול קיימנו יחסים ועדייןישנים ביחד וגרים באותו בית.אמרו לנו כמה פעמים לכו ליעוץ זוגי רציתי והיסכמתי לעשות כך רק שאני חיכיתי שהיא תיקבע את הפגישות ותזיז עיניינים!!תעזרו לי תנו לי עצות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לטיפול זוגי ולנסות שוב

עדי בדיחי
    04/03/2011

הי שרון,

לא נעים כל מה שאתה עובר.. יש כמה נקודות שאני רוצה לציין:
    1. הסיפור של אשתך עם הגבר הנשוי והעובדה שקראת על זה בפייסבוק שלה מלמדים על איזשהו סימן דרך שלה- אני לא בטוחה שהיא ממש רצתה להסתיר את זה, או שממש התחרטה על הרגע שעשתה את זה. לי נשמע שיש סיכוי טוב שהרבה דברים נסחבים מהעבר שלכם ויתכן והיום היא קצת מגיבה לזה- השערה אחת. השערה שניה שמה שהיא מספרת קבל עם ועדה - יתכן וזו באמת החוויה האמיתית שלה, ואז נשאלת השאלה מה עושים.
    2. כתבת לגבי יעוץ זוגי- לא הייתי חושבת שיהיה נכון שהיא תזיז עניינים- אתה צריך להזיז עניינים. זאת הצעה הכי טובה שאפשר לתת לך לפני שאתה "זורם" איתה לגירושין.
    3. היא נורא רוצה להיות גרושה- נשמע שאכן קל לה ללכת עם רוח החברות, ומה שאולי נשמע נורא "טרנדי" - להיות גרוש ו"משוחרר" כ"כ.. היא נשמעת לי מאוד מושפעת מכל המסביב, ואולי זה עוד משהו שגורם לה להיות בקלחת הזאת של לספר מה עובר עליה בתוך הנישואין ולהוציא אותך לא טוב.
    4. העובדה שבעבר היית דואג רק לעצמך ושהיו פרידות וחזרות יכולה לספר לנו שיש קשיים באמון ובהיוצרות ביטחון במערכת היחסים שלכם- מובן שלבנות קשר מנקודה כזאת הוא הרבה יותר קשה.
    5. לסיכום אני חושבת שאתה צריך לקיים איתה שיחה- שאתה מוכן להתחיל מהתחלה בתנאי שהולכים לטיפול זוגי (ואתה מזיז עניינים), ואם היא לא מקבלת את ההצעה הזאת, ואין בה רצון לגשר ולראות אם יש בה גם צד שלא רוצה להתגרש (עם כל ההשלכות על הילדים וכו') - רק אז לחשוב על להיפרד, וגם כאן אני מסייגת- אולי פסק זמן ופרידה כאשר אתה לא ישן בבית, אבל מבחינתי עד שלא ניסית הכל- לא לפרק את החבילה. חשוב מאוד לנסות לבדוק האם כן אפשר להתעלות מעל הקשיים ולגייס שיתוף פעולה כלשהו מצידה.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מאוד עדי!

שרון
    05/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה יותר להסתיר..בבקשה לענות ל
    נועה
    03/03/2011

היי..,
    אני בת 18 וחצי והתחתנתי לפני חודש..., אני לא דתיה או משהו..,
    שבוע לאחר החתונה ראיתי שבעלי התכתב עם מישהי יומיים לפני החתונה וגם 3 ימים לאחר החתונה והוא אומר לה לפני החתונה שהוא לא יודע עם הוא רוצה לעשות את זה ושהוא אוהב אותה יותר מאשר אותי,
    ולאחר החתונה הוא רשם לה שהוא מתחרט ושאני אישה זבל ושהוא הולך איתי לגירושים..,
    אני ראיתי את כל השיחה והוא רשם לה שעם הוא יכל להחזיר את הזמן הוא לא היה מציע לי נישואין והיה מציע לה...
    יומיים החזקתי את זה ואז ניסיתי להתאבד..
    כל המשפחה שלו ושלי והוא היו בבית חולים..
    וגיסתי היחידה ידעה מה קרה.. , אחרי זה היא סיפרה לאמא שלי ואמא שלי סיפרה לאבא שלי והם העיפו אותו מהבית חולים
    שיצאתי מהבית חולים סיפרתי למשפחה שלו וההורים שלי עשו שיחה עם ההורים שלו כולל אותו והוא בכה ואמר שהוא מצטער הוא לא התכוון שזה יצא ככה.., ושהוא רצה לספר לי את זה בקרוב על השיחה..
    והוא לךא בדיוק רצה לרשום ככה..
    אני סלחתי לא בלב שלם אני עדיין אוהבת אותו אבל קשה לי לסמוך עליו.., קשה לי לספר לו איך היה בעבודה קשה לי לצחוק איתו והוא כל הזמן פוגע בי מבלי לשים לב..

נגיד השבוע חזרתי מהעבודה היה באלי לשחק קצת שש בש והוא ואחי שיחקו אז אמרתי שאני נגד המנצח בעלי ניצח ואני רציתי נגד אחי הוא אמר אין בעיה באתי לשחק נגד אחי הוא לא רצה נגדי אז הוא בעט בי וצבט אותי והוא יושב ולא אומר כלום.., לא התייחסתי לזה
    סיפרתי את זה לגיסתי [אישתו של אחי] אז היא דיברה עם אחי והוא אמר לה שקיללתי אותו ולא קיללתי אותו.., ואז היא שאלה את בעלי והוא אמר לה שאני מחפשתת איך לריב עם כולם ומחפשת צומי..
    זה מאוד העליב אותי והוא מלא פעמים שאני אצלו בבית אני מתביישת אז מצידו שאני שבוע לא יאכל או לא ישתה כי הוא יודע שאני מתביישת אז אני נכנסת לחדר ולא יוצאת משם עד שהולכים לבית שלי.
    אנחנו גרים אצל ההורים שלי כל השבוע חוץ מימי שישי ושבת שאנחנו אצלו בבית אצל ההורים שלו....
    מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• את זועקת לעזרה

עדי בדיחי
    04/03/2011

הי נועה,

המורכבות ביחסים שלכם גדולה. את מתארת - אמנם רק בסוף הודעתך - שאתם גרים יחד אצל ההורים שלך ובסוף השבוע שאתם גרים אצל ההורים שלו. אני מניחה שזאת סיבה מספיק טובה גם להתערב טוב טוב ביחסים שלכם -מה שקורה באמת - הסיפור בבית חולים והפגישות המשותפות. הבנתי מהודעתך שזה בסדר עבורך ושכנראה זה נותן לך איזושהי תמיכה- ההתערבות של המשפחה מבחוץ.

לאור גילך ואני מניחה- גילכם - הצעיר, מה שאת עוברת מאוד מאוד מאוד לא פשוט. את נתונה להרבה מאוד בו זמנית- את נתונה לחוויית בגידה קשה ולשקרים, את נתונה כנראה גם לבעל שיכול להיות מאוד אלים פיזית (בעט בך וצבט, נגיד שקיללת אותו- עדיין- לבעוט? ועוד אחרי אירוע בו הוא צריך להראות כמה הוא שווה אותך לאחר צערו הרב והבכי וכו'?), את נתונה למורכבויות בסופי השבוע ולחוסר אכפתיות מצידו.

אין ספק שההתחלה לא טובה. כמובן שיש לך רגש אליו, ומאוד טבעי שלא תחושי נוח לידו- לא לצחוק, לא לאכול, לא להיות יחד. אם לא היית חשה כך והיית מרצה אותו בכל התחומים הייתי אומרת לך שזה לא טוב. העובדה כי את חשה כ"כ מרוחקת רק מלמדת על ההגנה שאת רוצה לקבל עבור עצמך- ובצדק. כי כרגע את מאוד מאוד חשופה ופגיעה.

האם יש לך אפשרות לקבל שיחות מגורם מקצועי? משהו שיכול להכיל אותך ולתת לך נקודת מבט חיצונית יותר? כאן בפורום הדברים מאוד וירטואליים ומאוד ראשוניים ולפי דעתי את זקוקה למשהו יותר עמוק מזה. את זקוקה לאוזן קשבת נייטרלית ומקצועית- לא בכדי פתחתי בנושא המשפחה שמתערבת- גם זה לא פשוט בכלל. הרי אתם גרים שם, כל הקלחת נוצרת שם.

לגבי בעלך- לא נשמע בשל לנישואין, נראה שיש הרבה על מה לעבוד איתו אם הוא בכלל מעוניין בנישואין ובאמת באמת מצטער. מאוד מטרידה אותי העבודה שהוא גם יודע להיות אלים. יודע להיות "בוגד" זה עוד ניחא, ולא כי זה לא מספיק קשה, אלא כי זה משהו שעוד אפשר לנסות להבין מאיפה הוא נבע ולעבוד עליו. כשמדובר באלימות, לפני אח שלך, ואח שלך שקצת לא בא להגנתך בסיפור הזה - והפרשנות שאת רוצה תשומת לב- כל אלו מלמדים על בעיה עמוקה יותר.

ודבר אחרון ואולי הכי משמעותי הסיפור שלך הוא נושא הניסיון האובדני. לא סתם עשית אותו- זאת אכן זעקה לעזרה ולתשומת לב אבל לא במובן של "צומי" במובן של "תעזרו לי! אני לא יכולה להתמודד לבד!!" - והמעשה הזה אני חושבת מאוד משמעותי בחוויה שלך. את זקוקה לעזרה. אני אשמח לשמוע שיש לך אפשרות (גם מבלי שידעו על זה בכלל) לגשת לקופת חולים ולבקש סיוע מקצועי של שיחות, או מישהו שאת מכירה, חיצוני, שיכול להקשיב ולהיות שם עבורך- צריך לעשות סדר בדברים. אני רוצה גם להכין אותך לזה שלא כדאי להביא ילדים במצב כזה- קחי בחשבון - זה יכול לסבך את הדברים יותר. את כ"כ כ"כ צעירה, אני לא בטוחה שהוא באמת מגיע לך... מעומק הלב, אני לא חושבת שמגיעות לך החווות הקשות והאלימות מולו, לא הבגידה והמשחק ברגשות שלך, ולא אלימות ולא זלזול ברגשותייך או חוסר דאגה בסיסי כמו שקורה בשבתות.

היי חזקה והמשיכי לשתף אותנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

נועה
    06/03/2011

הייתי בטיפול הייתה לי עוס"ית הייתי איתה שנתיים כי לפני שנתיים חתכתי את עצמי בידיים שהייתי בפנימיה... מאזז הייתי איתה ועכשיו לאחרונה לפני כ-3 חודשים החלטתי שאני לא צריכה את זה יותר..
    ודרך אגב הבעל לא בגיל שלי אני בת 18 והוא בן 25.....
    ואתמול הייתי אצלו בבית וקמתי בבוקר והוא השאיר את המסך דלוק וראיתי אותו באתר לאב לי הכרויות... אז חזרתי לישון ובערב צעקתי עליו כבר התפוצצתי אמרתי לו שהיום הוא נשאר בבית וחושב עם הוא רוצה תקשר הזה או לא... הוא אמר שכן והתחיל לבכות...
    אז אמרתי לו שאני כבר לא מאמינה לו ועד שהתחלתי קצת להאמין עשית את זה עוד פעם שכח ממני אותי לא תראה יותר באתי להתקשר לאבא שלי שיבוא יקח אותי משם והוא דקה את עצמו פעמיים ביד..
    התקשרתי לאח שלו והוא בא ולקחנו אותו לבית החולים ועשו לו תפרים..
    הוא אמר שהוא מוכן למות עם הוא לא יחיה לידי..
    אני ממש אוהבת אותו.., כמה שאני בת 18 אני עברתי הרבה בחיים שלי אני נאנסתי שהייתי בת 15 ומאז לא אהבתי אף גבר הייתי מתנשקת עם גברים חופשי אבל היה לי קשה המגע איתם.., איתו זה היה ממש אחרת..
    הוא היה הראשון שלי מאז.. הוא ממש שינה אותי אני הייתי אלכוהוליסטית הייתי צריכה להכנס למוסד גמילה בגיל 17 וחצי ואז הכרתי אותו.. היו לי מלא חברות כל יציאה שלי הייתי גומרת או בבית חולים או בתחנת משטרה מחקתי את כולם בשבילו..
    אני ממש אוהבת אותו ולא רוצה להתגרש אני מעדיפה להשאיר אותו אלמן מאשר גרוש...
    ודרך אגב אני צריכה לעשות בדיקת הריון כי כבר ה- 6.3 הייתי צריכה לקבל ב- 1.3 ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך את הקשר עם העו"ס

עדי בדיחי
    07/03/2011

הי שוב נועה,

תודה ששיתפת אותנו בפרטים הכואבים אודות עברך. אני חושבת שהעו"ס שנפגשת איתה היתה יכולה לסייע לך רבות, חבל שהפסקת איתה את התהליך, גם אם נדמה שאת לא צריכה את זה, דווקא במצבים האלה כן כדאי שתהיה מישהי שתקשיב לך- שמכירה אותך. בפורום מאוד קשה לכוון אותך, שכן כל תוספת ופרטים שלך יכולה לשנות את התמונה.

אני מבינה שאת מאוד אוהבת אותו והבחור הזה- יש לו מקום גדול בלב שלך, מבחינתך את שומרת לו הרבה כבוד, הכרה והערכה עבור מה שעשה בשבילך. הדפוסים של אובדנות- חיתוך ידיים, זעקה כזו או אחרת לעזרה יכולים להעיד כי שניכם במצוקה, שניכם רוצים את הקשר אבל לא יודעים כ"כ איך לפעול. העבר הקשה שלך רק מחדד כי מאוד קשה לך ליצור ביטחון ואמון- וחייבים לשמור על זה בכל זוגיות ונישואין ובטח בקשר הזה שלך.

עינייני הריגושים שלו מהצד יכולים לספר לנו גם על חוסר סיפוק מצידו, אפשרויות בריחה מהקשר למקום "נעים וכיפי" יותר, אני כמוך, לא מתרשמת שהוא עושה זאת במטרה לפגוע בך. אני מרגישה שהוא מחפש מקום בטוח, כי מה שהוא חווה איתך אולי מצטייר כפחות צפוי, כל פעם קורת דרמה אחרת. חשוב מאוד לנסות למצוא איזון וכן ללכת לאיש מקצוע.. שניכם, את בתור התחלה ואח"כ שניכם- לא חשוב הסדר.

לגבי בדיקת הריון- בצעי אותה במהרה, בכל זאת כדאי שתדעי איפה את עומדת ויתכן ותזדקקי לעזרה גם בפן הזה. מעודדת אותך ללכת למפגשים עם העו"ס- היא יכולה רק לעזור לך ולתת לך תמיכה גם בתקופות שאת לא מרגישה צורך- עצם כך שהיא שם, שהיא אוזן קשבת ויכולה לכוון ולסייע- זה מאוד מאוד חשוב. את במצב רגיש וזקוקה לזה.

מאחלת לך בהצלחה רבה והיי חזקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכסוך בתוך המשפחה
    מאור
    03/03/2011

אני וזוגתי בני 40, לנו 2 ילדים. בעבר כלפני 4 שנים נפרדנו לתקופה קצרה של ובסוף חזרנו אחד לשני בסיוע טיפול זוגי.
    רוב המחלוקות נפתרו ביננו. אולם אשתי מסוכסכת עם גיסתי ואחי. היא מחרימה אותם באופן קיצוני עד כדי כך שאנו מתאמים מתי להיפגש עם ההורים לחוד.
    אני השלמתי עם מצב זה למרות שהסכסוך בעל ה 7 השנים הוא בעיקר על כבוד ובלי תוכן.
    גיסתי מוכנה לשכוח ולהמשיך הלאה. אולם אשתי לא מוכנה לשמוע על נושא זה. במידה ואני מעלה את נושא זה בבית. זה גורם למריבות וחיכוכים בבית.
    הבעיה היא שאני אמור לחגוג בת מצוה לבתי ואשתי אינה מוכנה להזמין אותם לארוע.
    בנוסף, אחי הצעיר מתחתן ולכן אשתי לא מוכנה להגיע לחתונה בגלל שגיסתי תהיה שם. גם מפגש משפחתי שאמור להיות לפני החתונה. לא נלקח בחשבון מצידה.
    אשמח לשמוע עיצה

לקביעת תור
    סגירה
    סכסוך בתוך המשפחה

הוספת תגובה

• להיות חזק ונחוש!

עדי בדיחי
    04/03/2011

שלום דני,

המשפחה שלך היא חשובה, ולשמר את היחסים קודם כל שלך איתם- חשוב יותר. אני מבינה שאשתך מאוד עקשנית וכנראה דומיננטית בחלק מקבלת ההחלטות ביניכם- וזה בסדר עד כאשר יש גבול שנחצה. נראה שאתה קרוע בין הרצון לשמר את הזוגיות עם אשתך דווקא לאור הפרידה והטיפול שעברתם, לבין המשפחה, האירועים.. נראה שלאף אחד, אולי אף לאשתך, לא טוב עם המצב הזה. גיסתך מוכנה להמשיך הלאה, לדוגמא.

לגבי האירועים המשפחתיים: אני לא יודעת כמה אתה מרגיש בטוח וחזק מולה, גם בחילוקי דעות על רקע זה, אבל לי נראה שלא ללכת לחתונה שלך אחיך או לא להזמין את הדודים של בת המצווה- משמע בעייתי מאוד. אני מניחה שאתה כבר אחרי הרבה שיחות ניסיון איתה, מניחה שכבר הסברת לה כמה זה חשוב, וכמה זה יהיה חשוב לילדה, או לאח, וכו'. במצב כזה יש אפשרות שפשוט אתה תלך לבד לחתונה של אחיך.. ז"א כן להראות כמה זה חשוב לך- וליידע אותה שאתה תלך, אולי אף עם הילדים. היא חייבת להבין שמה שהיא עושה מפלח ומפלג לגמרי את המשפחה ויוצא שכולם סובלים מכך- מהשליטה שלה ומהדומיננטיות החזקה שלה.

האם ניסית אולי "לשגר" דרך גיסתך מכתב ממנה (מהגיסה) בו היא מעוניינת לפתוח דף חדש? ניסיתם להיפגש ארבעתם, או לנסות לגשר שידברו טלפונית? משהו בסגנון? אם היא באנטי כזה, קודם כל שווה לחזור לטיפול כדי לעבוד גם על זה- נשמע שבעבר זה עזר, אבל - וזה חשוב- להיות חזק ברצונות ובצרכים שלך, לעמוד על שלך, וגם אם זה כרוך במעשה- להגיע לאירועים שחשוב לך להיות שם. לגבי הבת מצוה- זה אכן יותר מורכב, אם לא תזמינו אותם זה כמובן יעשה באזז הרבה יותר גדול ומשמעותי, גם לילדה (שאסור לשכוח אותה פה!), וגם לכם ולמשפחה הרחבה, כביכול זו תהיה עוד סיבה למה לא לאהוב את אשתך ולא להמשיך הלאה בדף חדש.

יש מקום לדעתי להיות אסרטיבי ולהראות שגם אתה יכול לקחת את המושכות, ואפילו להודיע לה שזה או שהיא מתחילה דף חדש או ממשיכים את הטיפול הזוגי עד שהבעיה נפתרת, אפילו ברמה כזו שהיחסים עם הגיסה יהיו נורא קורקטיים- אבל לא עם חרמות עם אירועים וכד'- זה קו אדום לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה - איך אני נפתר מזה?
    אני רק שאלה
    01/03/2011

שלום,
    אני בן 22, במערכת יחסים של שנה, ויש לי בעיה שנקראת קנאה.

ברור לי שזה טבעי לקנא, וכלפי חוץ אני מפגין רמה סבירה ונורמלית של קנאה כמו בת זוגתי (ואפילו גורם לה לקנא יותר, למרות שאני תמיד דואג להראות לה כמה אני איתה), אבל מפנים זה כבר סיפור אחר - אני לא מפסיק לחשוב בצורה פסימית.

בתחילת הקשר (וגם הקשר הקודם) זה התבטא הכי הרבה בהרצת תסריטים שבו אני נפרד מהבחורה בכל פעם שהיה אפילו הקטע הכי קטן שגרם לי להרגיש דחוי, ובחודשים האחרונים של הקשר זה מתבטא במחשבות שהיא תפתח קשר עם מישהו אחר ש"יעשה לה את זה" יותר ממני, וכדומה.(אני הקשר הראשון שלה)

בתחילת הקשר שלנו נפגשנו לילה אחד עם חברים, ובמפגש היא נשאלה מי 'מחרמן' אותה. מסתבר שהיא ענתה בצורה הכי חסרת טאקט שיש (אותי בכלל הפליא שהיא ענתה לשאלה כזאת), ואמרה שם של מישהו שחזר לתמונה לפני כמה שבועות עקב כך ששניהם נמצאים באותה המסגרת. כעת בכל פעם שהיא מזכירה את שמו באחד הפעילויות ששניהם לקחו בה חלק אני פשוט מתחרפן מבפנים ומחייך מבחוץ.

היא בחורה נאמנה אמיתית ואוהבת ובשורה התחתונה הבעיה היא אצלי בראש.
    מבחינת המצב החברתי שלי אין לי שום סיבה לקנא כי יש לי המון ידידות וכמה מהן רצו אותי בעבר. מבחינת האהבה שלה אליי - גם.
    אני מתלבט אם לדבר איתה על אותו הבחור מאחר שזה כנראה יגרום לה לא להזכיר אותו בשיחות שלנו ואז בעצם חוסר הידיעה עלולה לחרפן אותי עוד יותר.

אשמח לחוות דעת!

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה - איך אני נפתר מזה?

הוספת תגובה

• קנאה - איך אני נפתר מזה? - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    02/03/2011

"אני רק שאלה" יקר,

קנאה היא אחת התכונות, הפחות אהודות עלינו, שיש בכל אחד מאיתנו, ובדומה לתחושותיך והתנהלותך, רובנו לא ששים להביא לידי ביטוי את עוצמת הקנאה שאנו חשים ולא נוטים ל"חנוק" את בני-זוגנו בקנאה חסרת רסן.
    בתחילת קשר, כל קשר, יש הרבה חוסר וודאות לצד הריגושים וההנאה שבגילוי ההדדי ואולי זו הסיבה בעטייה אתה מרבה להריץ תסריטי פרידה, כפי שכתבת.
    ההיכרות ההדדית מתפתחת עם הזמן ולצידה הקשר בין שני בני-הזוג, אשר מתחזק ומתייצב. ככל שלומדים אחד את השנייה ומכירים זה את זו יותר לעומק, החששות פוחתים, האמון גדל ואיתו גם הפתיחות והתחושה שעם בן-הזוג אתה יכול להיות באמת מי שאתה ללא צורך במסכות, מה שאומר, בהכרח, גם לחשוף, תמיד, בפני בן-הזוג, בצורה ישירה ומכובדת את אשר על ליבנו.
    למרות שבת-זוגתך "נאמנה, אמיתית ואוהבת", כפי שכתבת, אתה עדיין לא חש "בטוח" בקשר. אתה חושש שהיא תיזום פרידה בשל העובדה שאולי "מישהו אחר יעשה לה את זה יותר ממני". בנוסף, אתה לא חש מספיק "בנוח" לחשוף בפניה את תחושותיך בנוגע ל"מישהו מעברה שחזר לאחרונה לחייה".
    מקריאת דבריך קבלתי את התחושה, שמלבד תחושת הקנאה אשר מלווה אותך, מערכת היחסים שלכם טובה ומושתתת על ערכי האהבה, הנאמנות והכנות, ושאתה, למרות הקנאה הזו, יודע להעריך את קיומם בקשר שלכם.
    לאור זאת, אני מציעה לך להקל על עצמך, כך שתוכל לחייך גם מבפנים כאשר אתה מחייך מבחוץ, ולשתף אותה בתחושותיך. הואיל והיא בחורה אמיתית היא תמשיך לספר לך את קורותיה, גם כאשר מדובר על ה"הוא מעברה". היא תרצה להוכיח לך שאין סיבה לדאגה, וככל תדע יותר תרגיש בטוח ורגוע יותר.
    אולי קנאתך אליה אף תחמיא לה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בני

שרית
    02/03/2011

היי בני
    אני ובעלי ביחד כבר 3 שנים... בעלי משתף אותי בשאר הדברים אנחנו מסתדרים ואוהבים אחד את השני , יש בנינו אי הסכמה בנושא שדל המשפחות.. אני גדלתי בבית שונה לחלוטין מהבית שבו הוא גדל גדלתי עם הורים שתמיד הם ביחד ויש שם אהבה ופתיחות ושיתוף פעולה וכל מה שאני מאחלת לעצמי בנישואין שלי.... הוא לעומתי ההורים שלו חיים ביחדג באותו בית אבל לא מדברים הוא עבר חיים לא קלים ואני מנסה שזה לא ישפיע על הזוגיות שלנו ואני מרגישה שאיפה שהו זה כן משפיע..
    בעלי עצמאי יש לו עסף שיכול להכניס הרבה כסף כן.. אבל הוא פשוט לא יודע איך להתנהל הוא מוציא יותר ממה שהוא מכניס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרית-

בני
    02/03/2011

היי
    כפי שאת מתארת את הזוגיות שלך, אז יש לכם זוגיות מעולה +, הלוואי על כל עם ישראל,,,
    אין ספק שאת מגיעה עם שורשים חזקים מבית בריא שמקנה לך סוג של יתרון על בעלך, אשרייך שזכית לגדול בחממה נהדרת שכזו, רק שתדעי שזה מצרך הכי יקר במחוזותינו, ועלייך להודות בכל יום לאבא שבשמיים, ולהורייך המקסימים שנתנו לך את המתכון הטוב ביותר לחיים תקינים ומאושרים, ואני לא מגזים, צאי וראי בסביבתך הקרובה ותוכלי להבדיל מי גדל בבית בריא להורים שידעו להתנהל בחכמה וכו', ותזהי מייד את אלו שלא זכו לכך,
    אז קודם כל יש שם לבעיה, את יודעת בוודאות שהוא סוחב עימו משקעים מהעבר שלו, הבשורות הטובות שזה משפיע עליו רק במקום אחד, שזה הפן הכלכלי, אוקיי,
    כלומר-מי כמוהו יודע עד כמה ההתנהלות בבית הוריו הרסנית מחד, ורצויה ומתוקנת של בית הוריך, (את בטח מחדדת לו את ההבדלים,,,), ולכן הוא מצידו עושה מאמצים כבירים לעשות את ההפך, וגם מצליח, עובדה שאת ציינת את זה לגביי שאר הדברים, הבעיה מתחילה כשאת רוצה ומכוונת אותו כל הזמן לכיוון שלך כי את רוצה שלימות בדיוק כמו בבית הורייך, אבל רק שתדעי שהנדנוד הזה בעניין הכלכלי עלול להרפות את ידיו מהמשימה שהוא לקח ע"ע, ואז תאבדי גם את מה שהשגת, ואת זה אני מניח את לא רוצה,,, נכון ?
    אז מה עושים ?
    אם הוא היה מסכים שאת תהיי המאמנת שלו לדבר הזה, אז סבבה, בתקשורת נכונה ופתוחה, את יכולה לקרב אותו עוד ועוד לכיוון הזה, והכל יבוא על מקומו בשלום, אבל היות ובד"כ גבר לא אוהב שאשתו תלמד אותו מה זה חיים תקינים, בטח לא בשלב זה של החיים, עם כל הרקע, הבעיות בעסק וכו',
    לכן עלייך ל ה ר פ ו ת ! לגמריי !
    מצד שני, תעצימי ותעודדי את ההשתדלויות שלו בשאר הדברים, תאמרי לו עד כמה את מעריכה את המאמצים שלו, ואיך הוא מתקדם כ"כ יפה, ואיך את שמחה שיש לך בעל כזה שמזכיר לך את אבא שלך, ואת מאושרת שבחרת באיש הנכון וכו', תהיי יצרתית אני דורש ממך לרמה גבוהה כי גדלת בבית בריא, אז תתני את כל כולך אבל בדרך החיובית, ותראי כיצד לאט לאט הוא מתייצב גם בעניין הכלכלי,
    -
    היות ויש לו ביד עסק שיכול להכניס הרבה כסף, כלומר יש לו כלי שיכול לקבל אור וברכה, אז כל מה שצריך זה שלום בית, שלווה בחווה, ואיך אני יודע את זה ? פשוט מאוד, הרי הקב"ה לא קמצן, והוא הרי מכין לכל ברייה וברייה את המזון שלה עוד לפני שהיא פותחת את הפה בכלל, כל מה שצריך זה > לחיות באהבה ובאחדות בין איש לאשתו, ובין איש לרעהו, תארי לך שאת באה עם חבילות מלאות כל טוב כדי לחלק למשפחות, ואז כשאת עומדת מאחרוי הדלת את שומעת צעקות ומריבות, זה גורם לך חוסר חשק להכנס לשם, את מרגישה שלא באת למקום הנכון בזמן הנכון, ואז את עושה פרסה ומחפשת בית שיקבלו אותך בחיוכים, בית שמדברים בו בנועם, עם כבוד, עם קבלת האחר כפי שהוא ולא מתוך רצון לשנות אותו, בבית כזה יש הרבה אור ושמחה, כולם מבסוטים, אז גם אלוקים מבסוט, עושה לו טוב להכנס ולהשפיע עליהם כל טוב,
    המשך בהודעה הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשרית ולכל מי שמעוניין-

בני
    02/03/2011

אני לא מיתמם ויודע גם יודע שצריך עוד כמה דברים בשביל לזכות לזרימה של שפע ופרנסה ברווח וכו', אבל התנאי של אחדות ושלום הוא הכרחי, ולא ניתן לדלג עליו, כשיש כעסים הכל משתבש, כשאחד רוצה לתקן את החסרונות של השני, אף אחד לא מצליח ויש מתחים ועצבים שגורמים את ההפך הגמור, ולכן ראוי שכל אחד יתקן את עצמו תחילה, ויקבל את את החבילה בשלימות, על כל מעלותיה וחסרונותיה,
    במקרה שלך, את צריכה להיות מאושרת שגדלת בבית שבו ההורים משתפים פעולה ויודעים לנהל גם את המריבות שלהם מתוך כבוד הדדי, ולכן עלייך לשאוף ללמד אחרים ולהירתם לעזרתם, הנה קיבלת משימה לא פשוטה, אתגר מעניין שיעלה אותך לרמה עוד יותר גבוהה,
    אני מציע לך בחום ללכת ללמוד כיצד ללמד אותו בצורה יפה וחלקה כדי שהזוגיות שלכם והדברים שהשגתם לא יפגעו מכך,
    יאלה הזמן קצר והמלאכה מרובה,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט לא שותפה לכלום!
    שרית
    01/03/2011

שלום..קוראים לי שרית אני נשואה כבר 4 חודשים,אני בת 24 וחצי ובעלי בן 33 וחצי
    לבעלי יש עסק שהוא קצת מתנדנד.. הוא עוובד אבל לא מכניס הכנסה קבועה יש לו חשבון פתוח עם הבן אדם שמספק לו את העבודות כבר 7 חודשים.
    אני מרגישה שאני לא שותפה לכלום כשאני שואלת אותו מה עם מה שהוא חייב לך הוא אומר לי שהוא מטפל בזה שאני שואלת אותו מה החוב שיש לו אצל חבר שלו הוא לא יודע , הוא תמיד אומר שהוא ייבדוק ולא בודק הוא פשוט שאנן וזה מפחיד אותי ומשפיע על היחסים שלי איתו אני כבר מתחילה לחשוב שאולי אני לא צריכה להישאר איתו אם אני רוצה חיים טובים כי אני לא יכולה להתקדם ככה לשום מקום
    אני ישמח לקבל את עזרתכם מה לעשות?
    בברכה שרית

לקביעת תור
    סגירה
    פשוט לא שותפה לכלום!

הוספת תגובה

• לך יש את הכוח לסייע, כאשתו

עדי בדיחי
    01/03/2011

הי שרית,

ראשית אני רוצה לחדד שאתם נשואים מעט מאוד זמן, והשינוי הזה גם טומן בחובו לא מעט. עבור הבעל, השינוי הזה הוא אדיר - הוא הופך למפרנס, הוא הופך לאיש משפחה, לאדם שצריך להחזיק בית, ולא משנה כמה אנחנו הנשים נתרום חלקנו - עדיין התפיסה היא שעל הגבר האחריות לדאוג לכך. כשכתבת שהוא לא משתף בכלום -האם זה אכן כלום? או רק בפן הכלכלי? אני שואלת על מנת לבדוק יחד איתך- האם מדובר בדפוס כללי אצלו- סגירות, חשש לשתף וכו', או שרק בעינין הזה הוא לא מרגיש בטוח?

יתכן והוא חש מולך שאת בודקת אותו ומנסה לבחון את כישוריו העסקיים- יתכן וזו הסיבה שאת גם לא מקבלת מספיק אינפורמציה. יתכן, ואם תזמיני אותו לשיחה, בה את תבקשי רשותו להיות שותפה למצוקה ולמה שהוא חווה כרגע מול הספקים- זה יראה אחרת. אם תציעי לו למשל להיות מעין יד ימינו, לבצע רישומים, לנסות לעזור לו לגבות כספים, להזכיר לו, ליידע, לעדכן, לרשום עבורו תזכורות וכו'. נסי לתת לו את התחושה שכמו במציאות- הוא ואת באותה מדרגה עם אותה מטרה- להחזיק את הבית. ברגע שתנסי לראות אותו בגובה עינייך- יהיה לו קל יותר להרגיש בטוח ופחות מאויים. כמובן שאין כוונתך לגרום לו להרגיש נחות, אבל אולי מה שהוא שומע מהשאלות שלך זה שאת לא סומכת עליו, ושהוא צריך לספק את הסחורה.

לגבי לצאת מהקשר הזה - בכל קשר שלא תהיי בו, בין אם תינשאי לגבר או לא- יהיו לך בעיות וקשיים, גם כאלה, שתצטרכי להתמודד איתם- אלו החיים שלנו. החלק הכלכלי אכן מאיים ונראה כי בלעדיו אי אפשר לחיות, אך את כיד ימינו, כאשתו וכרעייתו, מי שחיה איתו וחווה אותו ואת מצוקותיו (ואני בטוחה שתוכלי לראות את מה שעובר כמצוקה)- רק את יכולה לגייס אותו אלייך ולעזור ולסייע, ממקום אמפתי ומתחשב. לברוח מהקשר הזה לא יעשה הרבה, להתמודד עם הקושי ובכל זאת להפיק קירבה (ז"א לצמוח יחד זוגית מהמשבר) - זה דווקא יגרום לך להרגיש חזקה ומשמעותית לו. אשמח לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כן בודקת אותו..אין לי דרך אחרת

שרית
    01/03/2011

היי עדי..
    בעלי מודע לזה שהוא מקור הפרנסה בבית.. והוא באמת מנסה לחשוב איך להביא עוד ועוד כסף אבל זה לא הולך יש הבדלל בין מעשים לדיבורים אם אין לך עבודה אז תקום ולך תחפש עבודה אל תחכה שיספקו לך עבודה כבר למעלה משנה וחצי אין לו הכנסה קבועה הוא תמיד משכנע את עצמו שיהיה בסדר וזה מין שאננות כזאת שאני מסבירה לו שזה לא הגיל לבזבז את הזמן ואי אפשר להתקיים בצורה כזאת שיום יש עבודה ויום אין , אני תמיד מסבירה לו את זה. יש לו דפוס של סגירות.. הוא לא גדל במשפחה שיש שיתוף פעולה בין ההורים וזה הסיבה שמפחידה אותי כי הוא ראה מהבית דברים.. כאלה.
    אני בודקת אותו... ? כן עכשיו אני מבינה.. אבל אין לי דרך אחרת כי אני לא מצליחה להוציא ממנו דברים ואז הוא מביא אותו למצב הזה שרק אני שואלת שאלות ולא מקבלת תשובות ברורות מחוסר שיתוף. הוא גם ישר מתעצבן ואני מספרת לך את זה לאחר שיחה איתו שהייתה ממש עכשיו.
    אני חושבת על לסיים את הנשואין כי אני לא מצליחה להתמודד עם המצב הזה כי יש י פחדים שמה שהוא ראה מהבית זה מה שהוא לוקח איתו..
    אשמח לתגובתך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות משמע שותפות - אמצי את זה

עדי בדיחי
    01/03/2011

הי שוב,

אני מרגישה אותך מאוד כועסת על ההתנהלות שלו, ואני מבינה אותך. את חוששת. מעבר לכך שהצעתי קודם איך לגייס אותו לתהליך משותך ולא לכך שאת זו שבודקת אותו- אלא להביא את המצב לכך ששניכם בודקים יחד מה עושים, אני רק יכולה להוסיף שאני מרגישה שזה נמהר מדי לחשוב על סיום הנישואין.. ולא כי אני לא מתחברת למצוקה שלך- אני בטוחה שהרצון שלך לצאת מהקשר זה רק בגלל שאת מרגישה שאולי אין לך את הכלים להתמודד, ואת לא רואה לזה סוף. אבל- ואת זה אני מסייגת: אם את אוהבת אותו (באמת אבל.) - נסי לגשת לייעוץ זוגי, אם לא איתו אז בלעדיו. אני כן מאמינה שיש דרכים לפתור סוגיה כזו, אני כן מאמינה שאפשר להתמודד, ושוב- יש משברים מאוד גדולים בנישואין- נסי להישאר בקושי ולזהות מול עצמך איפה את חווה את הקושי מולו, ומול עצמך- למה לא לנסות לתת לזה צ'אנס נוסף. העובדה כי מתעצבן מספרת אולי על כך שההתנהלות עצמה צריכה לבוא באופן של תקשורת הדדית, לא מתוך פקודות, לא מתוך "כך וכך צריך להיות ואתה לא שם". אני בטוחה שבלאו הכי הוא מרגיש את הקושי ואת הכישלון שהוא חווה- לשם כך הוא צריך אותך שם. אם את חשה שזה לא נכון לך להתמודד עם זה, זה אמנם חבל, אבל עם תחושות לא מתווכחים, ובסופו של דבר רק את בוחרת איך להגיב ואיך לפעול. אני משוכנעת שלאחר חשיבה עמוקה - שוב, אם את באמת אוהבת אותו כבעל - את תוכלי גם לקחת בחשבון ייעוץ זוגי שיעזור בעיקר בתחום התקשורת מולו.. כי שם אני חושבת שיש מקום לסייע, ודרכו- להביא אתכם על מסלול טוב יותר. בייעוץ אגב אפשר גם לפתוח את המקום ממנו הוא מגיע. שימי לב שלאט לאט את, והוא, מביאים את הזוגיות באמת למה שהוא גדל עליו: אין שיתוף פעולה. לכן בהודעתי הקודמת אלייך ביקשתי שתגייסי אותו- לאותו שיתוף פעולה: לפעול יחד. לראות את התמונה יחד. לא ממחנות שונים. זוגיות היא שותפות, לטוב ולרע- היי שם, אל תחששי. אפשר להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרית-

בני
    01/03/2011

קודם כל את צריכה להודות לעדי שנותנת לך את הנשמה ואת כל כישרונותיה בשביל לשקף לך את המציאות,
    והאמת אחריי כזה טיפול אישי של עדי אין מה להוסיף,
    אבל היות ומדובר בנישואין טריים, אז ליבי נכמר בקרבי ואני מרגיש צורך לשאול אותך כמה שאלות,
    לא לפני שאאחל לך ברשותך מזל טוב, איי את נשואה איזה יופי,,, יש כאלה שלא זכו גם לזה, ועוד בשורה טובה, לבעלך יש עסק ויש לו מקצוע שיכול להכניס כסף,,, תודה לאלוקים, תודה,
    שאלה מס' 1 כמה זמן אתם בייחד ?
    2 האם הוא משתף אותך בשאר הדברים שאינם קשורים לעסק ?
    3 איזה דפוסי התנהגות את מביאה מבית הורייך ???
    למה יש לי הרגשה שפה בדיוק הבעייה ? למה ?!
    שלא תביני לא נכון, אני לטובתך לגמריי,,,
    בהצלחה עם התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני היקר

עדי בדיחי
    01/03/2011

הי בני,

אני מצטרפת לדבריה של מוניקה שכתבה עליך כאן מחמאות. אני גם מרגישה שאתה אדם עם ניסיון רב, ולא פעם המענים שלך, ממקום אמיתי ומנוסה, מביאים הרבה גוון. אני רוצה להודות לך על הפירגון כלפיי וכלפי המנהלות האחרות, זה בהחלט חשוב לנו ומחמם את הלב.

אני מזמינה את שרית לקרוא מה שכתבת ולענות על השאלות ששאלת, וכמובן- המשך להשתתף ולהיות פעיל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה
    מעין
    28/02/2011

שלום,
    מקווה שהתשובה תהיה פשוטה כמו השאלה
    האם אהבה היא מחויבת במערכת יחסים
    לא השתגעתי, פשוט מודעת לכך שאהבה אצלי מתעוררת לדברים הרסניים, חיים על הקצה וריגושים
    לכן הזוגיות שלי מתנהלת מהגיון
    האם לאורך זמן זה הדבר הנכון עבורי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה

הוספת תגובה

• נכון יהיה לשמור על עצמך

עדי בדיחי
    01/03/2011

שלום מעין,

ראשית טוב שאת מודעת לעצמך ומאיפה את פועלת. כנראה את נשמרת לא סתם, אלא מתוך מקום של הגנה ושמירה על הדברים ש"הגיונית" הם נכונים לך ועושים לך טוב, אך שימי לב שכנראה ברמת הרגש אולי אפילו הלא מודעת- הדברים הנכונים ההגיוניים גם גורמים לך לחוש ולהרגיש שזה טוב ונכון עבורך.

הרבה ניסו להגדיר מהי אהבה, אני לא בטוחה שיש הגדרה חד משמעית. אהבה יכולה להיות עם או בלי מחויבות, השאלה היא מה נכון וטוב לך. למדנו עם הזמן שאין אמת אחת אף פעם, ואהבה אצל אחד היא ממש לא אותה אהבה אצל אחר.

הדבר הנכון לעשות הוא אולי דווקא כן לחפש את מה שעושה לך את המוטיבציה, הריגוש והחשק- אבל אולי לבחור מבין סקאלה ומגוון של חוויות - את הכי פחות "בעיתית, או "הרסנית", זאת שתוכל בכל זאת להשאיר אותך ברמה מסוימת של ביטחון. המקום הזה של ריגוש ולחיות על הקצה בהחלט יכול להביא אותנו למקום גורלי שלא תמיד נרצה בו ואולי אף נתחרט שהלכנו כ"כ רחוק. אז נסי, אמנם במידה ובמינון, כן לעשות את מה שטוב לך וכן להכניס לחייך את הדברים שעושים לך טוב -אבל מבין כולם, בחרי את אלו שישמרו עלייך לצד החוויה הכיפית.

לאורך זמן, אם אין רגש בזוגיות, סביר להניח שיהיה מאוד קשה לספק את הצרכים שלנו בחיים משותפים. אבל אם לאור הזוגיות "ההגיונית" יש בך רגש ואת חשה כי זה נכון לך להישמר, כדי לא להגיע למקום שתתחרטי עליו- הרי שאת במצב ממש טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואי תודה רבה!

מעין
    06/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה