פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תודה רבה

אבישג
    16/02/2011

תודה על התייחסותך המעמיקה
    אני באמת צריכה לשקול את ההמשך,
    תודה רבה מקרב לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לדעת אם יש פתרון
    אבישג
    16/02/2011

שלום,
    אני אשתדל לא להעמיס בפרטים אני בת 30 עוד חודשיים יש לי חבר שנה וחודשיים אחרי המון זמן שחיכיתי לאהבה אמיתית, כשפגשתי אותו הייתי בטוחה שמצאתי אהבה אמיתית, את בעלי לעתיד,
    היום אנחנו גרים כבר חצי שנה יחד,
    הבעיה שלנו היא חוסר הרגש שלו כלפיי, יש תקופות שהוא הכי רגיש והכי מדהים בעולם
    הבעיה שהוא נכנס לתקופות שהוא הכי חסר רגש אני יכולה לבכות והוא לא מנסה להרגיע הוא לא מתחשב בצרכים שלי פשוט לא רואה אותי בהרבה מובנים,
    הוא אדם מאוד מוסרי ומאמין מבחינתו הקשר הזה הוא מאוד רציני אבל כל ה"ביחד" פשוט גדול עליו, הוא מעדיף לעשות דברים בנפרד ולא יחד מספיק שאנחנו גרים יחד,
    אני מאוד מתחשבת, סבלנית ומבינה אבל הגענו לפיצוץ
    כביכול עכשיו אנחנו בסדר אבל יש לו פשוט בעיה להבין את המהות של זוגיות שזה שיתוף, חברות, הוא פשוט לא מצליח לעכל את זה
    אני רוצה לדעת אם יש סיכוי לשינוי ואיך?
    כי אני נמצאת במקום שאני צריכה להחליט אני כבר לא ילדה ואני באמת אוהבת אותו,
    אשמח על העזרה תודה רבהההה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לדעת אם יש פתרון

הוספת תגובה

• רוצה לדעת אם יש פתרון - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    16/02/2011

אבישג יקרה,

כדי שאוכל להתייחס בתשובתי לנושאים שהעלאת, אשמח באם תוכלי להרחיב מעט.
    האם כאשר בן זוגך "נכנס לתקופות שהוא הכי חסר רגש", כפי שכתבת, זה קורה בעקבות אירוע/משבר מסוים? האם ההתנהלות האדישה הזו כלפייך, לאחר שישנן תקופות בהן "הוא הכי רגיש והכי מדהים בעולם", באה בתגובה למשהו? נסי לחשוב, מהו ה"טריגר" שגורם לו ל"להתהפך" כך, בקיצוניות שכזו?
    דבר נוסף, האם מעבר לרגישות/חוסר רגישות כלפייך, התנהלותו הכללית מאופיינת בקוטביות?

כמו כן, ציינת כי הוא לא מפנים ולא מבין את השיתוף והחברות הכרוכים בזוגיות. האם תוכלי להביא דוגמא? מה הוא מעדיף לעשות בנפרד ואת היית מעדיפה שתעשו יחד?

באופן כללי, ועל-פי מה שעולה מדברייך, נראה כי לבן-זוגך יש צורך גדול ומשמעותי ב"ספייס". הוא זקוק לזמן שלו לתחביבים שלו ולעשייה שתהייה שלו בלבד. בנוסף, הוא צריך שתביני, תכבדי, תקבלי ותוכלי להכיל את הצורך הזה שלו. (האם על הרקע הזה התנהגותו כלפייך משתנה?)
    ייתכן, כי כאשר הוא חש שהצורך הזה לא מתממש די הצורך, מבחינתו, ושהוא נאלץ "לוותר" על הרצונות שלו ל"טובת הביחד", הוא מגיב כך, שנוצר אצלך הרושם שה"ביחד" גדול עליו, אך זה לא בהכרח נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על התגובה

אבישג
    16/02/2011

מאוד נכון שאת אומרת שהוא זקוק לספייס שלו, וכן לדעתי זה באמת מגיע כשיש לו צורך בספייס והוא לא מקבל אותו כמו שהוא מצפה
    האמת היא שאני לא בטוחה שאני יודעת לת את הספייס, אנחנו גרים יחד חצי שנה ואני לא יודעת איך נותנים ספייס כ"כ במצב שלו לדעתי הוא דורש אותו בקיצוניות לפעמים הוא נורא מעסיק את עצמו במחשבות (הוא אגב איש צבא שכרגע נמצא בחופשת לימודים של שלוש שנים, זה מסביר חלק מההתנהגות) ועכשיו המצב שנהיה זה בתקופת מבחנים,
    הכוונה להתייחסות שלו הוא יכול למשל (אלו דוגמאות אמיתיות) לכבות את הסיגריות שלו בתוך מעמד לנר שאני עשיתי כי לא הייתה לידו מאפרה (זה לא מרוע הוא פשוט לא רואה את המשמעויות של זה חוץ מלכבות את הסיגריה בזמן נתון), הוא יכול לשים ערמת אבנים על פרחים ששתלתי כי הוא שיטח את האדמה ולא היה לו איפה לשים אותם באותו רגע, וכ"ו הוא קצת לא רואה מעבר למטרות של עצמו, זה יכול להיות מצחיק אבל כשזה קורה כ"כ הרבה זה כבר שובר אותי.
    כל מקום ודבר שאני אציע ללכת אליו הוא מאוד ישלול כמו ללכת לקניות בסופר פעם ב... כי אני בד"כ הולכת לבד אבל לפעמים בא לי שהוא יבוא,
    היינו לא מזמן בירושלים כי הוא רצה ללכת לראות דיון בכנסת אז אמרתי שאנחנו נלך גם לכותל כי אני רוצה, ישבנו בכנסת שעה וחצי ולא אמרתי מילה כי אני יודעת שזה משהו שהוא אוהב, כשיצאנו הוא כבר לא רצה ללכת לכותל והתחיל לשכנע אותי שלא נלך.
    לפעמים ביום שישי בא לי ללכת לשוק שישנו לידנו הוא לא רוצה אבל לבד הוא הולך בלי בעיה,
    העניין הוא שהוא לא התנסה כ"כ איתי בסוג מהדברים האלו הוא בטוח שזה יהיה כ"כ נורא ומטריד אותו שזה לא יהיה כמו שהוא רוצה, אני כבר לא יודעת איך לגרום לו להנות מדברים או יותר נכון לתת לו להבין שזה לא נורא, אם אני מצליחה הוא אח"כ רואה שאפילו היה לו נחמד
    אין לי כוח להתחננן לכל דבר ולקבל ממנו את ההרגשה שכל דבר עדיף לעשות בנפרד וכשאני אומרת לו את זה אז הוא אומר שזה בסדר שכל אחד עושה את הדברים שלו, אגב אני מאוד עצמאית והוא מאוד מפחד לראות שאני אהיה תלויה בו במיוחד שהוא יודע שעוד שנה וחצי הוא חוזר לשרות מלא בצבא

תודה וסליחה שכתבתי כ"כ הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על התגובה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    16/02/2011

אבישג יקרה,

תודה על הפירוט הרב. עתה אני מבינה קצת יותר טוב את ההתנהלות הזוגית שלכם.
    גם בן-זוגך, כמו רבים אחרים, צריך את השקט שלו לצורך לימודים ובוודאי בתקופת מבחנים.
    כאשר יש לו מבחנים, יש לו "לגיטימציה" להתרכז בעיקר (לא רק) בעניינים שלו. יחד עם זאת, גם בתקופות לחוצות ועמוסות שכאלה הוא לא יכול שלא להתחשב לחלוטין בך ובדברים שחשובים לך ולעשות ככל העולה על רוחו מתי ואיך שמתאים לו, כמו לכבות את הסיגריה בתוך המעמד שאת יצרת כי זאת ה"מאפרה" שהייתה זמינה.
    כעת אני גם מבינה שאת מאפשרת מרחב גדול (מידי) לצרכים שלו ומגלה התחשבות (מעל ומעבר) ברצונות שלו.
    אני מניחה שהתנהלותו נובעת מאופיו, מהחינוך שקבל בבית הוריו ומהמקום שהוריו נתנו לצרכיו ולרצונותיו. העובדה שהוא איש צבא (בעמדה בכירה, כנראה) מחזקת אצלו את התחושה שהכל בגדר המותר. ייתכן גם, כי חסר לו ניסיון בתחום הזוגי וכי הוא ממשיך להתנהג ב"שניים" כמו שהיה מתנהג לבד.
    אולם, אם את רוצה למסד קשר זה, לקשור את חייך בחייו ולהקים עמו משפחה, עלייך לעצור את ההתנהלות הזו כאן ועכשיו! הוא צריך להבין שכאשר יש שניים, האחד מתחשב בשני, נותן מקום לצרכיו ומכבד את רצונותיו של בן-הזוג, ואם נוסעים לירושלים עוברים גם דרך הכותל, כי כך את רוצה, ורצונותייך לא פחותים בחשיבותם.
    נכון שבזוגיות יש מקום ל"לבד" של כל אחד מבני-הזוג, אך, צריך וכדאי לאפשר את המקום של ה"ביחד". לא ברור לי למה הוא עושה לבד את הדברים שהיית שמחה לעשות לעיתים יחד, כמו ללכת לשוק.
    את בשום פנים ואופן לא צריכה להתחנן לקצת עשייה משותפת. זה צריך להיעשות מתוך רצון, מתוך בחירה, מתוך האהבה של האחד לשני ומתוך ההנאה שבבילוי המשותף.
    אני לא רואה איך קניות משותפת בסופר לעיתים, פשוט כי בא לך להיות איתו, יכולה להפוך אותך לתלותית.
    לצערי, לא נראה לי שאפשר ל"רפא" אותו מהתנהלותו זו.
    לאור זאת, חשבי היטב האם זה האיש איתו תרצי לחיות את חייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נמשכת יותר - לא יכולה יותר..
    טליה
    16/02/2011

באמת שחשבתי שאם הוא ילך לסקסולוג אז יכול להיות שהדברים יסתדרו...אני באמת רוצה להאמין בכך...וגם מאוד רציתי להאמין שבעיית המשיכה נוצרה כתוצאה מהשפיכה המוקדמת..אך אחרי אתמול זה כבר בלתי נסבל.!
    אני מאוד אוהבת אותו..אך אתמול כאשר שכבנו..הכמה דקות האלה מבחינתי היו בלתי נסבלות..אני לא אוהבת את המגע שלו! את הנשיקות שלו! לא יודעת למה! אין לי מושג מאיפה זה נפל עליי אבל ממש ממש לא נהנתי ואף סבלתי!
    אני לא יודעת אם טיפול במקרה הזה יוכל לעזור לי. מה עליי לעשות?!...:(

הוספת תגובה

• כנראה הגוף שלך מתריע ראשון

דורית כהן
    16/02/2011

טליה היקרה, יש לי הרגשה שאם אחרי ההסבר שלי התגובות שלך עוד יותר חזקות לכיוון השלילי - אז אולי לא נכון לך להישאר איתו, והגוף שלך "מתריע" לך על כך ראשון, לפני הראש והלב.
    מכיוון שאת מאוד צעירה - אני מציעה שתבחני ברצינות את האפשרות של פרידה ממנו. אם זו אהבה כה חזקה - יתכן שכעבור הפסקה מהותית, תרגישי רצון לחזור אליו ולהשקיע בעבודה רצינית יותר על תחום הסקס שכנראה לא ייפתר מעצמו.

באופן כללי יותר צריך להבין שקורה ומוצאים פרטנר שאיתו הסקס זורם היטב ויש כימייה מצויינת - ולא צריך לעבוד כל כך חזק על מנת לשפר את התחום המיני כי יש זרימה טבעית והתייחסות חיובית להתנסויות חדשות. ברור שזה לא אומר שלא יהיו גם עם פרטנר כזה בעיות מסוג אחר - בתקשורת או בתחומי זוגיות אחרים...
    אבל בהרבה מקרים פוגשים מישהו מקסים ודווקא הסקס איתו אינו זורם בטבעיות. ואז חשוב - כמה שיותר מהר בתחילת היחסים - לבנות תקשורת טובה בתחום המיני על מנת לצמוח יחד וללמוד ליהנות ולהוציא מן הרפרטואר דברים שלא מצליחים ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נמשכת יותר - המשך תגובה

טליה
    16/02/2011

דורית..ברור לי כמה שאת צודקת..אני יודעת שאני צעירה..אך ממש עצוב לי לראות את חיי בלעדיו..אני איתו 3 שנים ועד לפני כשנה הייתי בטוחה שאני רוצה להתחתן איתו והיה ברור לשנינו ולמשפחות שלנו שאנחנו ממשיכים את חיינו יחד.
    הוא הגבר המושלם מבחינתי פרט לבעיית הסקס שלנו.
    האם עליי לוותר בכל זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבדקי גם האם את חוששת להישאר לבד?

דורית כהן
    17/02/2011

טליה היקרה, זה ממש לא נכון מצידי להמליץ לך כך או אחרת. אני מצעיה לך לבדוק עד כמה את רוצה להישאר איתו דווקא בגלל זאת מפחדת "לצאת החוצה" ונוח לך בתוך הוודאות הזוגית שנמשכת כבר 3 שנים. אולי את חוששת מן הסטטוס של רווקה, סינגלית? אם יש משהו בדברי - עלייך לחפש בתוך עצמך אומץ ולבחון מול עצמך בחשיבה חיובית - מה יכול להיות טוב בלהיות רוקוה ללא בן זוג כיום בחיים שלך.
    בכל מקרה - עם בעיית סקס כמו שאת מתארת - אי אפשר להמשיך ללא טיפול רציני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת לוותר עליו..

טליה
    17/02/2011

אני לא מפחדת להישאר לבד..דווקא בתקופה שהיינו בהפסקה זה היה אפילו נחמד ומשחרר..אבל אני מפחדת לאבד אותו בחיים שלי כי אני יודעת שאני מפסידה משהו טוב..
    היינו בטוחים שאנחנו הולכים להתחתן..זה ממש עצוב לי שאנחנו נפרדים בגלל הבעיה הזאת...
    בכל זאת אני יודעת כי עליי להיות מציאותית..וכי אם נפתור את זה כעת אולי תהיה אפשרות שהבעיה תצוץ שוב בעוד כמה שנים? גם אם נתחתן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת זה שווה בדיקה

דורית כהן
    19/02/2011

טליה, אם תפתרו את הבעייה כעת, ואת תרגישי תוך כדי כך משיכה כלפיו, זה יהיה סימן שאת שלמה עם הקשר מכל הבחינות. אני מאמינה שאם תעשו את האימונים של השפיכה המהירה והבעייה תיפתר, ותתני לו פידבק כיצד את אוהבת להתנשק ואיזה סוג מגע את אוהבת, התחושות שלך ישתנו לטובה.
    ואם זה לא יעשה הבדל, ותמשיכי להרגיש חוסר משיכה מינית כלפיו - תוכלי לדעת בוודאות שזה מצב בלתי פתיר ביניכם ולקבל את ההחלטה להיפרד בצורה ברורה יותר ושלמה יותר.
    האם זה יכול לקרות שוב בעתיד? זה יכול לקרות שוב עם כל אהוב. אני מתרשמת ממך שאת צעירה מאוד רגישה וכי גופך מגיב חזק על שינויים. לכן אני משערת שזה עוד יקרה לך גם עם אחרים, ההתהפכות הזאת, וכדאי לך להביא זאת בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול זוגי
    לילי
    15/02/2011

שלום! אני שכנעתי את בעלי לעבור טיפול זוגי, ומאוד היתי רוצה לדעת איך בכלל ואיפה מחפשים מטפל זוגי. האם ניתנים שירותים כאלה בקופות חולים או פרטי? ואשמח אם למישהו יש המלצה למטפל זוגי באזור באר שבע

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול זוגי

הוספת תגובה

• טיפול זוגי - תגובה

דורית כהן
    15/02/2011

לילי יקרה, ככל הידוע לי ניתן לקבל כמות מסויימת של טיפולים זוגיים דרך קופת חולים במחיר מסובסד, כאשר את יכולה לבחור מטפלים מתוך רשימה המופיעה בקופה. לגבי המלצות - איננו עושים זאת כאן. שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בזוגיות
    סיוון
    15/02/2011

שלום
    אני ממש נואשת
    צריכה עצ הכי אין לי מה לעשות
    אנסה לתמצת כמה שניתן :
    אני נשואה כחמש שנים, יש לנו 2 ילדים מקסימים שהם כל כולי!
    אני אמא מאוד דאגנית, משקיעה (יכולה להעיד על עצמי) והנתינה שלי היא מאוד גודלה.
    אני גם יכולה להודות שעברתי שינוי גדול באופי מאז שהפכתי לאמא.
    האופי שלי מנוגד מאוד לבעלי, אני טיפוס רגיש יותר, דאגן יותר, חרד יותר, שאיפה לשלמות וושקט יותר.
    בעלי הוא ההפך בן אדם מאוד חכם, אך חסר טקט, מאוד אימפלוסיבי והתכונה הכי נוראית היא שהוא פשוט חסר סבלנות.הוא בעל ואבא דואג
    כל השנים אני כל דבר, כל סיטואציה לקחתי ללב, נסיתי לפשר, הייתי מאלו שקורה ריב או וויכוח הכי קטן ואני פשוט לא ישנה כמה לילות. בעוד שבעלי (כרוב הגברים) זה עובר לו באותו הרגע.
    בעלי מאוד אוהב אותי ואני יודעת את זה, אך אני עכשיו עברתי שינוי, כאילו הפכתי קצת אדישה כי כל ההתנהגות שלו נמאסה עלי. אני כל פעם הייתי תופסת אותו לשיחה ואומרת לו שהסגנון דיבר ווהתנהגות שלו זה משהו שעומד בנינו, היחס שלו לילדים זה משהו שלא אקבל וזה משהו שמפריע לי.
    בפועל שום דבר לא השתנה.
    עכשיו המצב הוא שהוא טוען שהוא מרגיש בודד (אני לא רוצה יחסי מין בתדירות שהוא רוצה), טוען שהשתניתי ואני לא אותה בחורה.
    אני באמת השתניתי : הפסקתי לקחת כל כך ללב כי נמאס לי, אני מטפלת בילדים 24 שעות, לא ישנה בלילות (מה שגם הופך לעצבנית) ופשוט פחות מתעסקת בזה.
    אני לוקחת ללב , לא רוצה למצוא עצמי גרושה, אבל פתאם משהו השתנה.
    והכי גרוע שכל שיחה הוא פשוט מציג אותי שבחורה שלילית, שהכל גרוע בי וכו'..
    זה מצחיק שפתאם אני הבעייתי, שאני אומרת לו שנלך לייעוץ הוא אומר לי :"את חושבת שאפשר לשנות את האופי שלך ? "
    לפעמים אני מחליטה שאהיה חייכנית והכל יהיה בסדר, אבך כשהוא מגיע הביתה, ואני רואה את ההתנהגות שלו (שלו היא נראית היא בסדר) מעצבנת אותי פשוט הכל מתהפך
    הוא יכול כל היום להגיד לילידים שהוא אוהב אותם, אך לא משקיע בהם בכלל וזה מעציב אותי מאוד
    אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזוגיות

הוספת תגובה

• בעיה בזוגיות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    16/02/2011

סיוון יקרה,

השילוב בין אופיו והתנהלותו של בעלך לבין רגישותך הינו שילוב עדין ומורכב. הפרשנות שכל אחד מכם נותן למצבים השונים אשר נקרים על דרככם, שונה בתכלית, כמו גם תגובותיכם.
    הוא שוכח ומתקדם הלאה ואת ממשיכה לנתח את שהיה ולכעוס. כל סיטואציה שואבת ממך אנרגיות נפשיות רבות, גורמת לך לחוסר שקט הגורר בעקבותיו חוסר שינה.
    נראה כי מציאות חייך "שחקה אותך" והרמת ידיים. התרחקת מבעלך, נפשית ופיסית, עד שהוא מרגיש שאת, כאילו, אישה אחרת עם אופי שונה והתנהלות אחרת.
    לאור האהבה שבעלך חש אלייך ולטובת ילדייך ומשפחתך, שכה חשובים לך, עליכם למצוא את הדרך להחזיר את הקרבה ביניכם.
    אמנם מציאות החיים והצורך להתמודד עם האתגרים השונים הביאו לכך שהשוני ביניכם בא לידי ביטוי, אולם שוני זה היה קיים שם, תמיד.
    אני מאמינה, שכל שאתם זקוקים לו בשביל למצוא את הדרך זה לזו, הוא תזכורת של הדברים אשר חיברו ביניכם מלכתחילה. הלא אהבתכם והחיבור ביניכם הביאו לכך שהחלטתם להינשא ולהקים משפחה, למרות השוני באופייכם ובהתנהלותכם.
    מצבכם אינו בגדר בלתי- הפיך ואופייך בוודאי לא השתנה.
    אם את חשה שאין באפשרותכם לעשות זאת בכוחות עצמכם, עשו זאת בעזרת איש מקצוע. אימון/טיפול/ייעוץ. מה שנכון עבורכם.

מאחלת לכם הבנה ואהבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מאושרת
    1
    15/02/2011

אני בכאוס גדול אני כבר לא מסוגלת להכיל את כל הכעס והתיסכול הזה אזלו כוחותי.
    אני אישה בת 34 נושואה +2, אני לא מרוצה מהחיים שלי ביכלל נשואה 8 שנים.
    בעלי : התחתנתי לא מהתאהבות גדולה ולא מהערצה גדולה בעלי הוא סה" בחור טוב אבל יש איתו הרבה בעיות .
    הבעיות הן כאלו: הוא לא יודע להתנהל כלכלית אין לנו חשבונות משותפים מסיבה זו הוא כל החיים במינוסים והלוואות ותמיד כולם אשמים אני ההורים בעיקר העבודה שלו שאין לו שכר גבוה לטעמו הוא מרוויח כ8000 ₪ נטו לי יש חשבון משלי אני מתנהלת בצורה סבירה אני משלמת את כל הוצאות הילדים גן בית ספר בגדים תשלומים שוטפים של הבית דלק , אני מרוויחה כ6500 נטו .
    מעת לעת יש לו הרגל מגונה שלהתעסק בכל מיני הגרלות קטנות הוא מוצי א על זה כספים וזה יכול להצטבר למשהו כמו 700 ₪ בחודש ליפעמים יותר ליפעמים פחות שהוא מתחיל לעשות זאת אז הוא כל יום עושה זאת ואז הוא משקר לי מאחר הבייתה ועודועכשיו הוא תקוע שוב לקח המון הלוואות גם ביגלל החיים שלנו ולי נימאס מאז שאני איתו הוא לא משנה את ההרגלים הכלכליים שלו תמיד מינוסים תמיד הלוואות ותמיד כולם אשמים.
    בבית התיפקוד שלו עם עבודות הבית גם לוקה בחסר כל דבר צריך לבקש אין לא יוזמות והרוב נופל עליי.
    עם הילדים הוא לא מטיל סמכות לא מחנך לא שם גבולות לא ממש מיתמודד- וגם כאן הכל נופל עליי.
    אני מרגישה שנימאס לי מאוד אני רבה איתו צועקת מקללת הילדים סופגים אני רוצה להתגרש לא יודעת איך להתחיל לא רוצה שהילדים יפגעו גם איך אוכל לקיים אותם כלכלית לבד והמישקעים שיהיו להם אבל אני גם לא יכולה להמשיך ככה אני מרגישה שאני נימצאת עם גבר בעייתי – וגם אני לא מעריכה אותו וכך גם הרגשות.
    בשנתיים האחרונות ניכנסתי לפרשייה עם גבר שעובד איתי לא קיימתי איתו יחסי מין לא ניפגשתי איתו מחוץ לעבודה אבל היינו בקשר ריגשי של מיילים טלפונים, הוא עובד איתי ואני לא מצליחה להשתחרר מימנו לגמרי כל הזמן רבים וממינו כבר הבנתי והבהרתי לו שאם לא יכול להיות בנינו משהו רציני לא נוכל להיות בקשר כי אני צריכה משהו אמיתי ורציני ברור לי שאין לא שום כוונה לספק את הסחורה ואז נחתך בנינו בצורה לא יפה ובמריבה גדולה ואז הוא ניכנס לקובייה שמתייחסת אלי כאילו אני לא קיימת אני כל כך פגועה מהכל מאוכזבת מימנו מהגבר האחר לא יודעת איך להתמודד עם הפגיעה שלו וגםלהצליח להמשיך הלאה ששנינמהחיים שלי שאני מרגישה שאני לא מצליחה לפתור עם בעלי את הבעיות כי הוא אדם כזה ואנחנו נמשיך באותה מתכונת מיצד שני להגרש איך אני אוכל לקיים את הילדים ולנתק אותם מאבא שלהם בגיל צעיר לפעמים אני חושבת שאני פשוט צריכה לחיות למענם וזה חשוב לי מאוד אבל ככה אי אפשר להמשיך אני צריכה עזרה דחופה ומהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מאושרת

הוספת תגובה

• לא מאושרת - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    16/02/2011

"1" יקרה,

ראשית, כל הכבוד לך על התנהלותך בתוך כל ה"כאוס" בו את חיה. את מצליחה לנהל ולתפעל בית, לעבוד (אני מניחה שלא מעט שעות), לשלם את ההוצאות השונות ולגדל שני ילדים ובעל...
    ניכר, כי יש לך משאבים/יכולות לא מבוטלים העומדים לזכותך ובעזרתם את מתמודדת עם מציאות חייך המורכבת. מעבר ליכולות של ניהול ותפעול (של הבית והעבודה על מטלותיהן הרבות), יש לך יכולת להתנהל נכון כלכלית. מה ש"מחזיק" אותך בתוך כל זה הן תעצומות הנפש הגדולות שניחנת בהן והיכולת לקבל ולהכיל את האתגרים השונים אשר החיים מזמנים לך, ואף לצלוח אותם.

בפנייתך העלאת שני נושאים עיקריים, אתייחס לכל אחד בנפרד.
    הנושא הראשון, התנהלותו הלוקה בחסר של בעלך, במישורים השונים.
    בניגוד אלייך, בעלך לא ניחן ביכולות הניהול והתפעול ולכן הוא אינו יוזם עשייה נדרשת בתפעול הבית ולא מגלה סמכות הורית מול ילדיכם. הוא מתקשה ב"קריאת" המציאות סביבו ולא מצליח להתמודד עם העומד מולו. כדי לרתום אותו לעזרתך, כדי שתוכלי ל"הוריד" מעל כתפייך מהנטל אשר את נושאת, כדי שהוא יתחיל לעשות למען הבית והמשפחה עלייך לגייס את עוצמותייך הנפשיות ולגרום לו להבין "מה יצא לו מזה". תני לו משימות הולכות וגדלות במשמעותן ובמורכבותן. בכל פעם שהוא יעמוד במשימות הללו חזקי אותו. הוא זקוק לחיזוקים ממך ולהערכתך.
    כיום המערכת הזוגית ביניכם מבוססת על כעסים ותסכולים וכתוצאה מכך האווירה בבית לא נעימה ומתוחה. אני מאמינה שהוא יהיה מוכן לעשות לא מעט כדי לשנות זאת. לאט לאט הוא יבין שבהתגייסותו ובתרומתו הוא זוכה בהערכתך ובאמונך ואולי אף בחיבתך.
    בנוסף לחוסר היוזמה וחוסר היכולת להיות נוכח ולהתמודד בבית, הוא אינו מכלכל את צעדיו מתוך בחינת המציאות ולטווח הארוך אלא מתוך דחפים וסיפוק צרכים מיידיים, בטווח הקצר. הדבר בא לידי ביטוי הן בחוסר היכולת שלו ל"הסתדר" עם המשכרות שלו והן ב"התעסקות שלו בכל מיני הגרלות קטנות", כפי שקראת לזה. מעבר לעובדה שה"תחביב" הזה שלו הוא על גבול ההתמכרות, ולכן הוא מתחיל ולא מצליח להפסיק ואף משקר לך, הוא פוגע ברווחה הכלכלית של המשפחה.
    לעיתים, ההתמכרות באה לתת מענה לצורך של בריחה, חרדה, דחייה, בטחון עצמי נמוך, הערכה עצמית נמוכה ועוד.
    לאור המצב ביניכם, אני מעריכה שביטחונו העצמי והערכתו העצמית נמוכים. חיזוקייך והערכתך לתרומתו לתפעול הבית, יהוו בבחינת תרופה הנותנת מענה לדרך בה הוא "תופס" את עצמו והוא ירצה ל"התמכר" לכך ולקבל ממך עוד ועוד.
    עזרי לו גם בניהול הנכון של המשכורת שלו. הציעי לו להיוועץ בך לפני כל הוצאה שהוא מתכנן לעשות.
    קרבי אותו אלייך. כאשר הוא יבין ש"משתלם" לו להיות שותף מלא, גם בעשייה וגם בשיח, הוא יירתם וכך תוכלי גם לנהל נכון את משכורתו ולהביא לרווחה כלכלית לטובת המשפחה.
    בהמשך, מתוך הקרבה, השיח והעשייה המשותפת, תוכלו לנסות ולשקם את הזוגיות שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה- תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    16/02/2011

הנושא השני שהעלאת, התחושה הקשה שלך בעקבות ניתוק הקשר שהיה לך עם האיש העובד יחד איתך.
    אני מניחה, שמערכת היחסים ביניכם, לפחות מנקודת מבטך, נוצרה לאור מצב הזוגיות שיש לך עם בעלך. חיפשת, אולי באופן לא מודע, גבר שיוכל להשלים עבורך את כל אותם חוסרים וליקויים אשר את חווה בקשר עם בעלך. חיפשת מענה לצורך שלך בקשר זוגי המספק יציבות, בטחון, אהבה והדדיות. מישהו שתוכלי להעריך ויוכל לתמוך בך.
    מקור חיפושייך אחר שותף לחייך, הצורך שלך באינטימיות ולחלוקה בנטל ברור כמו גם האכזבה שאת חשה כעת, לאחר שהקשר הזה הסתיים, אולם, לאור היותך נשואה ואם, עלייך לנסות ולהשקיע את מאמצייך בתוך הבית פנימה. אני מתרשמת שיש בך את היכולות הללו.

מאחלת לך כוחות והצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי - האם מדובר ברומן ?
    דניאל
    15/02/2011

הי..אני מרגישה נורא.. יש לי חבר שנה בערך , ומתחילת החברות אמר לי שיש לו ידידה בעבודה ... עם הזמן גיליתי סמסים לא ידידותים שהיא כתבה לו , שהיא חולמת עליו וכאלה דברים , כשהתעמתתי איתו אמר לי שהכול הלצה , לא קניתי את זה באמת , המשכתי לחשווד בו , הוא כמובןם הכחיש , לא מזמן ראיתי שכתב לה שהיא חסרה לו , ושהם לא מבלים יחד כמו בעבר , מיותר לציין שהיא נשואה .
    אני לא מקבלת ממנו את האמת , אני מרגישה שיש משהו מעבר , אני לא צעירה , בת 30 , ואנימפחדת להכנס לקשר שבכלל מנוהל עם עוד מישהי מהצד .
    מה לעשות? אולי אני טועה וזה אפלטוני?
    האם לסכן את הקשר שלנו ?
    באחת הסמסמים שהיא כתבה לו נאמר שההתרחקות עושה לנו בטוח טוב , מה אכפת לה? הרי אם זה אפלטוני זה א אמור להפריע ..

הוספת תגובה

• להקשיב לאינטואיציות הנשיות שלנו

דורית כהן
    15/02/2011

דניאל יקרה, מכל מה שכתבת כאן, יש סיכוי סביר שאולי היה ביניהם (בעבר?) משהו מעבר לידידות רגילה. בכל מקרה זה די ברור שנוצרה ביניהם חברות קרובה ופמיליאריות גבוהה, ועל כן הסמסים ביניהם נשמעים לך קרובים מדי, כי אין ממש דיסטאנס ביניהם. לפעמים ידידות קרובה - גם אפלטונית - יוצרת סגנון התכתבות מאוד אינטימי, ללא מסיכות בין שני אנשים.
    השאלה היא האם זה היה רומן בשלב מסויים ונפסק לגמרי, או האם זאת היתה רק ידידות אפלטונית, ומה יש מזה כיום.
    אם זה היה רומן בעבר - זה לגיטימי - לפני שהוא הכיר אותך.
    אם זה תמיד היה רק אפלטוני - אז זוגות שונים מתייחסים לכך בצורות שונות. יש זוגות שלא מרשים זה זו שיהיו להם ידידים אפלטוניים מן המין השני, ויש זוגות שכן מרשים. אין כאן כללים, תלוי עד כמה זה מפריע.
    הביאי בחשבון שההסתרות ממש לא בריאות ליחסים כי הן גורמות לחשדנות ולהסתרות נוספות...
    בכל מקרה, אני חושבת שבדרך כלל לנו הנשים יש אינטואיציות חזקות לגבי מהות הקשר, ויתכן שעלייך להביא בחשבון שיש או היה משהו ביניהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית יקירתיי...

דניאל
    17/02/2011

האםלהגיד לו שראיתי את זה?הוא בפירוש כתב לה במייל שהוא רוצה לחזור לקשר קרוב , אני מפחדתשאהיה בתיענה , מצד שני אם אגיד לו שחיטטתי יפרד ממני.
    בפירוש היה כתוב שם שהוא מרגיש אינטימית לידה ושהיא חסרה לו... אני מפחדת שהיא בשבילו כנראה יותר ממה שאני מבינה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאד לא בריא להפוך לבת יענה

דורית כהן
    18/02/2011

דניאל, יקרה, זה באמת לא נראה טוב כלל וכלל. אלו מילים שכותבים כאשר יש רגש כלפי מישהי.
    השאלה היא האם את מוכנה לחיות עם הספק הזה. הידיעה הזאת שלך עלולה להעכיר את יחסיכם, ולהבריח את האהבה בין אם תפתחי את העניין בפניו ובין אם לא.
    מה שבולט הוא הפחד שלך להתעמת איתו ולאבד אותו.
    זו לא נשמעת לי מערכת יחסים בריאה ומאוזנת שבה את מוכנה לבלוע ממנו דברים ולא להיות ישירה איתו הכל מתוך הפחד לאבד אותו.
    אני חושבת שגבר שיראה כמה את חוששת ותלוייה בו וזקוקה לו - יפסיק לאהוב אותך בתור שווה אליו. הוא יתחיל לראות בך "שקופה" - מובנת מאליה - וירשה לעצמו לעשות מה שהוא רוצה בלי לספור אותך. מאוד לא בריא ליחסים ומתכון בטוח לאבד בכל מקרה את ההערכה שלו ואת האהבה שלו. בסופו של דבר אנחנו לא אוהבים "בנות יענה" פתיות, שבולעות כל דבר...
    לדעתי, לאורך זמן, יש לך יותר מה להפסיד אם תעלימי עין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית עוד דבר...

דניאל
    20/02/2011

הפכד שלי שיגיד שחיטטתי לו בפרטיות שלו .... ושינסה לסבן אותי ולמצוא לי תירוצים , ברור שעדיף לא להיות חלשה מולו , אני כנראה מפחדת שיגיד לי לעזוב , אם יידע שחיטטתי לו ולא יטרח לתת הסבר על מה שהיה כתוב.
    את יודעת היה שם גם מכתב תגובה שלה , שאמרה לו שבטח זה מקרב ביננו שהם התרחקו.. הרי אם זה היה תמים , זה לא אמור היה להפריע ..
    היא כתבה לו בנוסף , שגם היא נזכרת לפעמים בשיחות ובמפגשים בינהם , האם ייתכן שמדובר בחברות גרידא ושאני מפרשת לא נכון ?
    לא נראה לי הגיוני שחבר שלי ישלח לקולגה / ידידה ששלו דברים רגשיים כאלו גם אם לא היה סקס.. זה מפחיד אותי לקשור את חיי עם גבר שאולי מוצא מקום רגשי אצלה ... אני מפחדת מהשקר שלו , אומר לי שהיא סתם חברה מהעבודה ושהיא בכלל לא חשובה לא , וזה ממש לא ככה , היה כתוב שהיא בין שלושת האנשים הכי יקרים לו .
    דורית, אם אפתחבפניו שראיתי וייפרד ממני בלי לתת הסבר רק כי חיטטתי מה זה מביע ?
    שלא אוהב אותי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחד להתעמת

דורית כהן
    22/02/2011

דניאל יקרה, נראה לי שעלייך להחליט איך את רוצה לחיות - בחשדנות ובפחדים, ללא אומץ להתעמת איתו או להיות שלמה עם עצמך ולעמוד על דברים שחשובים לך.
    ברור לכל מי שקורא את ההודעות האלו שהדרך של העימות היא לא קלה ודורשת אומץ, כי היא כרוכה בסיכון. סיכון שהוא יכעס עלייך, שהוא יכחיש שהוא אפילו יעזוב בגלל כעס על שאת מחטטת לו ופוגעת לו בפרטיות.
    אבל, דניאל, יש כאן עוד נקודה למחשבה.
    אם אלה היו יחסים רומנטיים, והם אכן נגמרו, מה הבעייה שלו לדבר עליהם? למה הוא מרגיש צורך להכחיש ולהסתיר?
    אם את חושבת שכיום הוא לגמרי איתך וכל היחסים שלו עם אחרות כולל עם הבחורה מן העבודה הסתיימו - אז עלייך להתעלם מכל הסיפור ולהשאיר אותו מאחורה.
    אלא שיש משהו בפחדים שלך ובהסתרות שלו שנראה לי לא בריא בקשר.
    רק חשוב שתביאי בחשבון, שככל שאת תהיי חשדנית יותר, כך הוא ירצה להסתיר יותר. זה מתכון מאוד לא מוצלח ליחסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפחד להתעמת. . עבור דורית

דניאל
    22/02/2011

דורית יקירתי , אני לא ילדה , כבר בת 29 , כנראה שהפחד שלי הוא שאני טועה ושאולי לא היה בינהם משהו ואני מפרשת לא נכון .
    ושנית הפחד שלי שלא יטרח להסביר ויכעס שחיטטתי ויעזוב , ואז בעמם אבין שאולי טעיתי , ושאולי לא אוהב אותי כפי שחשבתי .
    אחרת לא ירצה שאעזוב ויסביר את עצמו .
    לשים את זה מאחור קשה לי , כי הוא טוען שהיא לא חשובה בעיניו והמייל מתאר משהו אחר...
    וקשה לי להתמודד עוד לפני נישואים עם חוסר פתיחות כזו ושקרים .
    האם בכול זאת עלי להתעמת איתו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת פתיחה לנישואין

דורית כהן
    22/02/2011

מוטב שתתעמתי עכשו עם המצב שבו את מדברת בגילוי לב על מחשבותייך והוא - במקום לתת לך תשובה אמיתית - יקח את הרגליים ויעזוב. בעצמך כתבת בתשובתך האחרונה שאת חוששת שהוא לא יטרח להסביר ורק יכעס ויעזוב - פירושו שאינו אוב אותך מספיק.
    אם הוא אוהב אותך מספיק - הוא ירצה להילחם על הקשר.
    החשש שלי -על פי תיאורך בלבד,הרי לא שמענו את הצד שלו עד כה - שיותר משהוא אוהב אותך - נוח לו עם מישהי שלא מתעמתת ובולעת ושותקת.
    אני חושבת שאף אחת לא רוצה שזו תהיה נקודת הפתיחה של נישואיה.
    תיפסי אומץ ותיצרי לעצמך את סוג החברות והזוגיות שאת רוצה שיהיה לך איתו (אם לא עכשו - אימתי?) ואל תבלעי. את נכנסת לנישואין האלו כמו בת יענה (נדמה לי שזה ביטוי שאת השתמשת בו באחת התגובות שלך).
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לדורית - נקודת פתיחה לנישואין

דניאל
    23/02/2011

כנרראה שהמייל הוא רק סימפטום , הבחור הוא וורקהוליק ברמות
    בעל חברה ולאחרונה חוזר בשעות 11 בלילה , קשה לי עם זה , ובייחוד בשל החוסר אמון , הוא לא נוהג להתקשר הרבה , ולמרות שביקשתי ממנו להגיע בשעות נורמליות יותר , הוא לא בדיוק עושה מאמץ וקובע פגישות לתוך הלילה.

הוא לא עונה לרוב שאני מתקשרת וחוזר אחרי כמה שעות ותמיד טוען שעסוק...

אני אמורה לפרגן לו לעסק כך אומר , אך עד מתי ? עד איזה גבול ?
    הרי איזו זוגיות ניתן לבנות בשעות כאלו ?
    בייחוד שאני יודעת שהיה לו פנאי לשיחות שאותן אולי ניהל עם הבחורה השניה.
    נורא קשה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייך לבחון מהם הצרכים הרגשיים שלך

דורית כהן
    24/02/2011

דניאל, אני חושבת שעלייך לבדוק עם עצמך מה חשוב לך בזוגיות - מהם הצרכים הרגשיים שלך, למשל, עד כמה חשוב לך להיות יחד, עד כמה חשוב לך שיתוף, התענינות בך, התחשבות. נראה לי שהבחור - ודאי יש בו הרבה תכונות מקסימות אחרת לא היית מתאהבת בו - אבל יתכן שהוא אינו מסוגל לספק לך את צרכייך הרגשיים, ואת זקוקה לאדם בעל אופי שונה. יותר קשוב לזולת, יותר מתחשב, יותר פתוח.
    לפעמים איננו מתאהבים באדם שמתאים לנו (מתאים לנו גם בטווח הארוך) וההתאהבות מסנוורת אותנו ואיננו רואים את הבעיות בצורה מציאותית עד שנעשה מאוחר מדי וכבר יש ילדים ואז זה הרבה יותר מסובך להתיר את הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית היקרה

דניאל
    01/03/2011

כמובן שכנראה שיש לי צרכים רגשיים שונים בפועל ממה שהוא מעניק.
    הבעיה שלי היא כנראה שאני מפחדת להתעמת , מפחדת לשמוע שקרים שבכול מקרה לא ישביעו את רצוני .
    המייל שהוא כתב לה לא מוכיח שאכן היה מגע פיזי אבל מראה על קשר רגשי שלא נעים לי שלגבר שלי יש עם אישה אחרת .
    מפריע לי שהוא מציג בעיני אותה כמישהי מהעבודה שבעבר עזרה לא והיא לא משמעותית
    כשבמייל כותב לה שהיא בלב ובראש שלו , שהיא מאחד האנשים הקרובים אליו .
    אם אתעמת איתו רוב הסיכויים שיכחיש ויגיד שזה ידודיתי גרידא ושיאשים אותי שחיטטתי.
    אני מצד שני לא רוצה לוותר על עצמי ועל מה שחשוב לי שזו כנות .
    אם היא ככ חשובה לו והוא לא מוותר על הצורך בקשר איתה כנראהשיש משהו מעבר... אני לפני מבחן גדול וחשוב בחיי , ואני מפחדת להתעמת עכשיו כי אם זה יוביל ללפרידה אני כנראה אכשל בבחינה .
    מה אני אמורה לעשות ? לדעתך אם יגיד לי שאני זו שא בסדר שחיטטתי ולא ינסה להסביר משמע שלא אוהב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית היקרה - תגובה

דורית כהן
    02/03/2011

דניאל יקרה, בכל מקרה זוהי מערכת יחסים שככל שאת כותבת יותר פרטים, נראה לי ששניכם מאוד לא חופשיים ולא פתוחים זה עם זו.
    בגלל הבחינה החשובה - אולי כדאי לדחות את השיחה המעמתת איתו עד אחרי הבחינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחינתהמצב...

דניאל
    04/03/2011

דורית , בחרתי להסתכל על המצב מעוד נקודה , שמתי לב שאנחנו מקיימים יחסים אינטימים אחת לשבוע , כבר הרבה זמן שאני מדברת איתו על זה , שזה נראה לי מעט , ניסיתי ליזום כמה םעמים אך התנועות גוף שלו הראו לי שכדאי שאפסיק , תירץ בעייפות וכו , כעת המינון הוא אחת לשבוע , הזוי , וקצת מביך להעלות את העניין הזה ...
    לו זה נראה כי זה לא חסר.. זה בצירוף של הסמסים והמיילים גורם לי להרגיש ממש רע.
    אני דווקא לא בטוחה בבגידה פיזית , אך הראש שלו מאותגר מעבודה בלבד והוא מלא בתשוקה רק מזה ,
    זה גורם לי להרגיש כאילו סקס זה הדבר האחרון שרוצה איתי ונמאס לי לדבר על זה , יוצא שרק לי זה חסר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת

דניאל
    07/03/2011

הי דורית , אני מרגישה ממש מתוסכלת הצעתי לחבר שלי שנחגוג יחד סדר פסח , הוא לא מבין למה צריך לפני שיש ילדים בתמונה לוותר על המשפחות , הסברתי לו שזה לא לוותר הוא בן 30 , ואני אמורה להיות המשפחה שלו.
    הוא לא חוששב שצריך לחגוג יחד , ועוד אמר לי שאם אני ככ רוצה אז שאבוא אליו , אחרי שעתיים של שיחה . כלומר לא ממש הזמנה נעימה .
    אני לא רואה את הדבריפם כככה . אנחנו כבר שנה יחד , בגילאי ה-30 , זו סוג של הצהרה מבחינתעי.
    ולי כנראה זה יותר חשוב מאשר לו , בנוסף לכול המיילים המטרידים והסמסים שסיפרתי , אני ממש מתוסכלת אני לא רוצה לכפוצ את עצמי . ,רוצה שזה יהיה לו חשוב גם .
    מה לעשות ? הוא קבע כבר שמתפצלים , וזהו כלומר אם לא אהיה איתו אין לו בעיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי - שוב חוסר מחוייבות מצידו

דורית כהן
    08/03/2011

שוב מסתמן אותו כיוון, שבו הוא לא ממש מחוייב ליחסים. אני מניחה שהוא מבין שעבורך הנושא של איפה מתארחים בליל הסדר הוא משמעותי ביותר וסמלי ליחסים שלכם, והדרך בה הוא מתייחס לכך מעידה שיש לו היסוסים.
    מכיוון שהכל מתקשר, נראה לי שמה שחשוב וממנו ניתן להבין הכי הרבה את היחס שלו כלפייך אלו לא כל כך המילים אלא יותר מכך - ההתנהגויות שלו בפועל.
    צר לי שאינני יכולה להיות יותר אופטימית בעיניינך.
    מאחלת לך זוגיות מלאה ומאושרת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי היקרה

שלי
    16/02/2011

לילי ,

אם היא כותבת לו כך...זה ברור כשמש שיש בניהם קשר ואם הבניהם קשר בעבר - זה בכלל מוסיף לבעייתיות.

אחותי - אני כותב לך כי אני רוצה להציל אותך. את רווקה עדיין לא התחתנת ...
    אם יש דברים בגו... (מה זה הלצה - לא קונה את הבולשיט הזה)
    כמו שנכתב לך תקשיבי גם לאנטוטאיציות שלך...
    פשוט קחי את הרגלים שלך ותברחי.. תצילי את עצמך כל עוד את יכולה...
    אני מדברת מנסיון - רק שאני נשואה עם ילדים ..
    האם תוכלי לבטוח בו יותר... האם תוכלי לשקם את זה.... גם אם כן תמיד זה
    ירדוף אותף וייסר אותך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירתי

דניאל
    17/02/2011

מצאתימכתב שבו כתב שהיא חסרה לו ברמה האישית שעובר לידה בעבודה ומרגיש אינטימיות..ושחושב עלליה ומחייך..איך אדע שלאמדובר בגעגווע לחברות טובה? אם אפרד ממנו איךאדע שלא טעיתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא עזרו האם אכן רומן?

דניאל
    17/02/2011

האם מדובר ברומןבהודע של דניאל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה...
    אלמונית
    15/02/2011

היי אני בת 30 אמא לבן 2 ולבן חודש ימים ... אני ממש אחרי לידה בעלי חסר אחריות, בעל עסק לשעבר שמסתבר שצבר הרבה חובות שלא ידעתי עליהם... אני כרגע עם שני ילדיי אצל ההורים שלי כי ניתקו לי את החשמל ואת המים בביתי באשדוד עקב החובות שלו... אני כותבת ועיניי דומעות.. סליחה .. הבן אדם פשוט מתעלם חי בעולם משלו עד לפני שבוע היה בא לישון אצל הוריי אבל ברגע שהבין כנראה שהם לא מוכנים לשלם את החוב שלו הוא מעין עושה דווקא כבר יומיים הוא לא מגיע יושב עם חברים... אני לא יודעת מה לעשות קשה לי ועם זאתרוצה לצאת מזה רבתי " השתוללתי" כבר אזלו כוחותיי.. בינתיים הדירה סגורה (דירה בשכירות) שהורים שלי משלמים עלייה אני חייבת לעשות החלטה בחיים שלי למה זה כל כך קשה

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה...

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה... - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    15/02/2011

אלמונית יקרה,

מציאות חייך אינה פשוטה וצר לי על כך.
    אני מסכימה איתך. בעלך מתנהג בחוסר בגרות. הוא מתנער מהאחריות המוטלת על כתפיו כבעל משפחה.
    לא רק שהוא זה שהביא עליכם את המצב הזה, בעקבות התנהלות כלכלית לא אחראית ולא שקולה, שערמה חובות, אלא שהוא גם לא שתף אותך במצב העסק וכלל לא היית מודעת לכך שתאלצי להתמודד עם מחסור כלכלי. כעת, הוא ממשיך בהתנהלותו ה"סוליסטית", הוא לא נמצא אתכם ולא מנסה לטכס עצה ופתרון יחד איתך ועם הורייך או עם אנשי מקצוע, היכולים להציע פתרונות למצבכם. הוא מביע חוסר שביעות רצון מהחלטת הורייך, שלא לשאת בעול חובותיו, כמו שנער מרדן היה נוהג. הוא מכריז "ברוגז", "בורח מהבית", ומבלה בחברת חבריו.
    עם כל הקשיים הגשמיים והנפשיים הרובצים על כתפייך, ועם שני ילדים קטנים, אשר נמצאים תחת אחריותך (עושה רושם שהבלעדית), עלייך לקחת שתי החלטות חשובות. הראשונה, כיצד להתמודד עם המצב אליו נקלעת ואיך לצאת ממנו הכי מהר ועם כמה שפחות אבידות, נפגעים ומחסור. השנייה, האם להמשיך את חייך המשותפים עם בעלך.
    לגבי המצב הכלכלי אוכל להציע לך לפנות לעמותת "פעמונים". זוהי עמותה אשר מתנדביה יכולים לסייע ולייעץ בתחום ההתנהלות הכלכלית. המפגשים עמם והייעוץ הניתן על-ידם אינו כרוך בתשלום.
    נושא המשך החיים המשותפים עם בעלך לאור התנהלותו, הינו נושא מורכב ורגיש יותר, ובוודאי כאשר יש לכם שני ילדים קטנים.
    האם בעלך התנהל בחוסר אחריות ובחוסר שקיפות תמיד?
    במידה והתשובה היא "כן", אזי האפשרות של פרידה קיימת תמיד אך הייתי מציעה למצות לפני כן את כל האפשרויות. אפשר, למשל, לשקול אימון או טיפול, על-מנת לנסות ולפתור התנהלות לקויה זו.
    ייתכן שיש מקום גם לאימון לזוגיות או טיפול/ייעוץ זוגי לאחר שהוא ילמד להתנהל כפי שמצופה מאדם בוגר ובעל משפחה.

מאחלת לכם המון הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת, עזרה
    אירית
    14/02/2011

שלום לכולם,
    אחרי הרבה זמן של התחבטות החלטתי סוף סוף לכתוב כאן..הרשו לי להציג עצמי ואת בעייתי, אני נושקת לגיל 27, ואני בתולה:) אני מניחה שהגיע הרגע שהחלטתי לכתוב כאן בעיקר בשל העובדה כי אני מאוד רוצה להכנס למערכת יחסים זוגית ומינית עם גבר וכי שלל הניסיונות שלי לא צלחו.
    חשוב לי לציין, כי אני בחורה חברותית, נראית טוב ואפילו פלרטטנית..יש לי מחזרים אבל התחושה היא שאני בפלונטר..כשמגיע האחד שאני רוצה אני נבהלת ומפחדת שלא ירצה בי וכשמגיע האחד שאני לא רוצה אני לא מוכנה שייגע בי (עלתה בי המחשבה לנסות עם בחור שלא הכי מוצא חן בעיניי..בתקווה שאז לא אבהל) שום דבר לא צלח.
    אין בי פחד ממערכת היחסים עצמה אלא רק מחוסר הניסיון המיני שלי, בעבר הייתי במערכת יחסים זוגית עם בחור ללא יחסי מין..שידע בזמנו שאני בתולה, בשל מורכבות מערכת היחסים וחוסר האמון שהצטבר בה לא קיימתי איתו יחסים מיניים.
    כיום, כשיש בחור שאני רוצה ומעוניין קורים מספר אופציות: מגיעים לאיזשהו קטע ראשוני מיני , אני נלחצת ומכריזה שאנני מעוניינת יותר, או אופציה שנייה שאני בורחת עוד לפני שמגיעים לעיניין מיני. גם עם בחור שמכיר אותי קשה לי כי אז אני חוששת שמא אתוודה בפניו והוא ידליף זאת למכרים משותפים. כשאני חושבת אחורה על כמות הבחורים שברחתי מהם אני נחרדת, ודי מרגישה שבסופו של דבר אם אמשיך ככה אהיה לבד.
    אני לא מצליחה להבין מדוע הלחץ הנוראי הזה..כל ניסיון שלי להתגבר על זה הופך לקיפאון ואז בריחה
    ההרגשה הכללית שלי היא מאוד פסימית..אינני רואה את זה משתפר ומאוד זקוקה לאיזשהי עצה/עזרה מצידכם
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת, עזרה

הוספת תגובה

• חוות דעת, עזרה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    14/02/2011

אירית יקרה,

ציינת כי את בחורה חברותית שנראית טוב, ואני רוצה להוסיף שאני מתרשמת שיש לך משאבים/כישורים ויכולות נוספים. נראה כי את בחורה חכמה ונבונה עם מודעות עצמית גבוהה, בעלת יכולת הבעה בכתב.
    פירטת את ה"פלונטר" בו את נמצאת בצורה ברורה ובשפה רהוטה.
    כמו שאומרים "לא חסר לך כלום"....
    אולם, עקב חוסר ניסיונך המיני את "תופסת" את עצמך אחרת...ואת חוששת שמא בן-זוגך עלול ל"תפוס" אותך באותה צורה. בנוסף, הדאגה שמא מישהו מבין מכרייך ידע על כך משתקת אותך.
    בשפה האימונית החשש הזה מהווה חסם טקטי, כלומר, הוא ממש מונע ממך לפתח מערכת יחסים זוגית מלאה, הכוללת אינטימיות נפשית ופיסית, מערכת זוגית כזו שאת שואפת אליה.
    מעבר להיותך ברוכת כישרונות חברתיים ואחרים (כפי שציינתי בתחילת דבריי) אשר יעמדו לזכותך בקשר הזוגי, ובן זוגך ייהנה מהם, ישנם לא מעט גברים שיעריכו ויאהבו את הרעיון שהם מקיימים יחסים עם מישהי בתולה.
    ניסיון מיני הינו יכולת נרכשת ובן-זוגך יוכל להדריכך באשר לדברים המועדפים עליו, כמו שאת תוכלי להנחות אותו בנוגע לדברים אשר מענגים אותך. הגילוי ההדדי הינו חלק מתחושת המסתורין והקסם, אשר תורמים לתחושת הריגוש וההנאה ההדדית, אשר יכולים להתפתח ולהתעצם כל הזמן.
    טוב עשית שלא התמסרת גופנית לאיש שעמו הייתה לך מערכת זוגית מורכבת ולא אמינה וטוב את עושה כאשר את לא מאפשרת לזה שאת לא נמשכת אליו לגעת בך.
    כדי שהפעם הראשונה שלך תהייה קסומה ותשאיר לך טעם של עוד, את צריכה לממש אותה עם מישהו ראוי לך. מישהו שירכוש את אמונך, מישהו שאת נמשכת אליו פיסית ו/או רגשית. ייתכן שהמשיכה הפיסית תנבע מהאינטימיות הרגשית וייתכן ההיפך.
    מה שחשוב הוא שלא תחושי רגשי נחיתות בגלל חוסר הניסיון המיני שלך, שימי את "זכוכית המגדלת" שלך על היתרונות שלך (וכאמור, יש לך לא מעט) ולא על משהו שאפשר לרכוש בו ניסיון. לאינטימיות הפיסית, אמנם, יש חלק נכבד במערכת זוגית אך לאורך זמן נכסייך המולדים הם אלה שיתפסו מקום גדול יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוניקה

אירית
    14/02/2011

תודה רבה רבה על תגובתך, אני מאוד מעריכה את דברייך, לקחתי את הדברים לתשומת לבי.

לצערי it's easier said than done

יום נעים:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירית - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    14/02/2011

אירית יקרה,

מניסיוני בעולם האימון ומההתבוננות בשינויים שהצליחו לעשות בחייהם רבים ממתאמניי, במהלך האימון ולאחריו, אוכל לומר כי למרות שתמיד קל יותר לעוץ עצה ולדבר מאשר לעשות, אם תתגייסי למען מטרתך ותתמקדי ביעדך, ולא תתני לחסמייך/חששותייך ולמחשבה על "מה אחרים חושבים/אומרים עליי", לנהל אותך, אלא תפעלי מתוך הרצון להגשים את רצונותייך וצרכייך, תוכלי לעשות זאת.
    אם את חשה שאין בכוחך להתגבר על חסמייך בעצמך, תוכלי לשקול עזרה מקצועית.
    אני מאמינה, כי הרווח עבורך יהיה עצום והחיים שתנהלי (ולא שינהלו אותך...) לאחר מכן יהיו מספקים ושלמים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג חדש מעצבן בדבר אחד..
    שרון
    13/02/2011

יש לי בן זוג חדש כחודש- הוא מתיחס אלי מאוד יפה, אני רואה שהוא נמשך אליי וממש רוצה אותי- מאוד מאוד... אני החלטתי הפעם להתחיל זוגיות לא מהתאהבות מטורפת ופרפרים וכעבור זמן מתגלה מה "נפל" עליך בחבילה הכוללת של הבן אדם.. אלא מחברות והתאהבות שתגיע אחרי זה.. ככה לדעתי זה הכי נכון לבחורות... וזה מה שאכן קיבלתי. הכל טוב ויפה, הוא מתיחס אלי נפלא, בן אדם חכם ומשכיל ופרספקטיבי.. אני קולטת שהוא מסתכל עליי "מלמטה למעלה".. אני רואה שלפעמים הוא חסר בטחון לידי וזה מתבטא לפעמים בהתנהגויות אינפנטיליות של "ילד מפגר" (שזה כנראה מרוב התלהבות ממני, והוא "נפתח" לידי בכך) של עשיית קולות מטומטמים: קולות כאילו שהוא בוכה כמו ילד קטן, או סתם חזרה על דברים שהם כבר לא מצחיקים או קולות אחרים או כל מיני דברים כאלה מטומטמים... שאני מרגישה מטומטמת לידו כשהוא מתנהג ככה... (אני הייתי כזו פעם גם חסרת בטחון- אך לא ללא מודעות כלל!! עכשיו התגברתי והשתניתי..) אני יודעת שאני אמורה לסלוח לו בגלל זה, מתוך הבנה מינימום... וכבר הערתי לא (לא מרגישה אף בנוח "לדבר" איתו על זה-מגעיל אותי ההתנהגות הזאת כמו ילד מטומטם) פשוט מרתיע אותי. גם שאני נמצאת כרגע ביחסים אינטימיים עם בן אדם שלא התרגלתי אליו עדיין ועדיין לא התאהבתי (פעם ראשונה אפשר לומר שאני עושה "צעד כזה" למען עצמי- בד"כ המערכות יחסים שלי היו מתחילות מלהט ועובדה- לא נשארה אחת מהן. גם שלמרות שהכל טוב והרגש עדיין לא הגיע, אני מנסה "לשכנע" את עצמי להתאהב בו (בה"ש זה יגיע), אבל ההתנהגויות המטומטמות האלה פשוט מצמררות לי את כל הסבלנות והעצבים שבא לי פשוט להכנס בו על זה... שמן הסתם אני מתאפקת, והוא בקול חצי מבוהל- שואל אותי: "...מה...?" (מרגיש שמשהו לא בסדר)
    אני אוכל לדבר איתו על זה, אבל במצב שבו אני אהיה מאופסת על עצמי...
    איך להתגבר על התגובות האלה?????
    להמשיך לשכנע את אצמי שזה שזה פשוט יעבור ובסוף אני אתרגל???
    איזו גישה או מחשבה אני צריכה לנקוט לעצמי מבלי לערב אותו בכך????

הוספת תגובה

• בן זוג חדש מעצבן בדבר אחד.. - תגובה

דורית כהן
    14/02/2011

שרון יקרה, יש לי הרגשה שזאת אותה שרון מן ההודעה שעליה עניתי ב"הראשון נכנס לך עמוק למוחות העתיקים". האם אני צודקת?

גם אם כן וגם אם לא - אני מפנה אותך לאותה תשובה שעניתי לשרון ההיא, כדי להבין את החשיבות של הפרפרים הללו שעוזרים לדחוף את "המועמד החדש" עמוק פנימה לתוך ליבנו. ואם הם לא מתלווים לשלב ההיכרות איתו - הרבה יותר קשה להימשך פיזית, והרבה יותר קשה גם להתגבר על התנהגויות מעצבנות.
    אני חושבת שאת יותר מדי מתלהבת מעצמך שסוף סוף פעלת כמו שתיכננת ולא נתת לפרפרים לקבוע לך והלכת ובחרת בן זוג על סמך תכונות שיש בו.
    אבל אל תשכחי שכל בן זוג חדש שתכירי - לא תוכלי בתחילה להכיר אותו בצורה מציאותית, כמו שהוא. לאט לאט יתגלו דברים חדשים שלא ראית בו קודם.
    אם המגמה היא חיובית, ואת רואה שככל שאת מכירה אותו יותר זמן - את נקשרת אליו יותר ואוהבת אותו יותר וסולחת לו על הדברים שמפריעים - זה סימן שהוא בן זוג מתאים לך.
    אבל אם קורה ההיפך- וככל שאת מכירה אותו - לא נוצרת משיכה מספקת, והתנהגותו מעצבנת אותך - אין טעם להישאר. זה נראה לי כאילו את נצמדת לאסטרטגיה החדשה שלך ורוצה שהיא תצליח. אז זה עלול להיות כמו הפתגם - הניתוח הצליח אבל החולה מת...בתקווה שאת מבינה את כוונתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אני מבינה..

שרון
    14/02/2011

כן אני מבינה, תודה רבה לך, וכן אני אותה האחת ממודעה הקודמת...
    מקווה שהכל יהיה בסדר.
    שמתי די שזה תלוי גם במצבי רוח שבהם אני נמצאת בלי שום קשא אליו.. ההתיחסות אליו והתגובות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרגון מהבעל
    אישה קטנה
    13/02/2011

שלום אנחנו זוג צעיר נשוי כבר שנים יש לנו תינוקת מדהימה. אני דיי מסתדרים ואוהבים כיף לנו יחד ואנחנו ממש מרגישים זיווג אמיתי. אני יודעת שבעלי אוהב אותי הוא גם אומר לי את זה מידיי פעם, אבל הוא ממש לא מחמיא לי ואני יודעת שהוא כן חושב שאני יפה הוא גם רדף אחריי מתחילת הקשר בגלל היופי שלי, אבל הוא לא אומר לי מחמאות בקושי עד שאני מדברת על זה. ואז הוא אומר את יודעת שאני אוהב אותך. גם לא נעים לי לבקש מחמאה..
    יש לציין שהוא בא מבית שאבא שלו ההפך הגמור הוא ממש צוחק על אשתו ומזלזל בה למרות שבעלי בכלל לא כמוהו הוא תמיד נוגד את דרכו., הוא לא מחמיא כלל מה עושים תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פרגון מהבעל

הוספת תגובה

• זה קורה אצל הרבה זוגות

שירה
    14/02/2011

יש בית, ילדים, עבודה.. ולא נשאר הרבה זמן לזוגיות כמו פעם.
    זוגיות זה משהו שצריך לתחזק טוב טוב גם זה אומר לנסות לצאת לדייטים רומנטיים כמו פעם שהייתם רווקים, או אולי לעשות מחוות רומנטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב הגברים לא באמת יודעים להחמיא

דורית כהן
    14/02/2011

אישה קטנה ויפה, כדאי שתתרגלי לכך שרוב הגברים לא מסוגלים להמשיך ולהתפעל יום יומית מבת זוגם הקבועה. הם לא ממש מבינים את הצורך הזה אצל אישה לשמוע עד כמה היא יפה, וזה מייגע אותם ומתיש אותם. יש להם את האנרגיות האלו בתחילת הקשר, בשלב החיזור, ואחר כך רק מישהו שמאוד מתעניין באסתטיקה או מישהו שמאוד יודע איך לדבר עם בחורות - מסוגל להתמיד בכך לאורך שנים. אני יודעת שזה מעציב ומאכזב, נסי אולי ליהנות מכך אצל חברות - שתמיד יודעות להחמיא - ולו רק משום שכולנו נשים שצמאות למחמאות...הגברים פשוט בנויים אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה יהיה....
    א
    13/02/2011

היי, אני בת 25, בן זוגי בן 27, עוד חודש מתחתנים.
    לגבי האהבה, אין ספק שיש אהבה גדולה.
    אנחנו גרים אצל ההורים שלי כי כרגע לא יכולים להרשות לעצמינו אפילו להשכיר דירה, אין לנו גם רכב. אני עובדת במשרה מלאה כבר כמה שנים באותו מקום, לקראת סיום תואר ראשון. בן זוגי, במהלך שנה וחצי שאנחנו יוצאים החליף כבר 3 עבודות, כרגע הוא עובד אצל אבא שלי כי לומד פעמיים בשבוע קורס שאורכו כשנה. הוא לומד כבר 3 חודשים. עכשיו הוא אומר לי שהוא לא בטוח שהוא רוצה לעסוק בתחום הזה.
    מאוד כעסתי, זה מרתיח אותי ומתסכל אותי שהוא לא מצא עבודה קבועה ומקצוע שהוא יכול להשתקע בו ולפתח קריירה.
    עד איזה גיל נגור אצל ההורים? ניסע ברכב שלהם?
    די, כתבתי לו הודעה שעד מתי הוא יחליף עבודות ושאני צריכה שותף לפרנסה, הוא ענה שזה מסתכל גם אותו מאוד שהוא עוד לא מצא מקצוע.
    אני בלחץ מטורף כי אני יודעת כמה קשה בחוץ וככל שאתה גדול יותר, כך קשה לך יותר להתקבל למקומות עבודה במיוחד כשאין לך מקצוע!!!!!!
    אני לא יודעת מה לעשות..... אני ממש מתוסכלת....
    איזה חיים יהיו לנו ביחד?....

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה יהיה....

הוספת תגובה

• לא יודעת-

בני
    13/02/2011

מי שמאמין לא מפחד,
    תשאירי לרבונו של עולם קצת לסדר לכם את העיניינים,
    כשאת לחוצה, אז את נלחצת, נכון ? איך ידעתי ?
    וכשאת נלחצת,,, את לוחצת, זה כמו נבואה שמגשימה את עצמה, מה שאת מזמינה לעצמך זה מה שתקבלי,
    תירגעי, תקחי אוויר, תאמיני שהולך להיות לכם טוב ביחד, הוא ימצא עבודה מתאימה, שתעזור לשניכם לקנות בית ורכב, ועוד ועוד, לא חסר שם למעלה כסף, צריך רק לזכות להיות ראוי לקבל את זה, אז תתפללי, תקווי, ותבקשי יפה,
    מזל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה יהיה...

א
    14/02/2011

היי בני תודה על התשובה.
    אני פחות נשענת על האמונה אבל לקחתי לתשומת ליבי.

אתמול שוחחנו והוא אמר לי שהוא לא שיתף אותי בתחושות שלו לגבי הקורס הספציפי שהוא לומד כרגע (שאמר לי שהוא לא יודע אם הוא מתחבר לזה...) כי הוא פחד לאכזב אותי. הוא לא רוצה לעזוב באמצע כי הוא פוחד מ"מה יגידו" - מה יגידו ההורים שלי, המשפחה שלו, החברים וכו'...
    עשינו שיחה מאוד רצינית ואני מקווה שייצא מזה רק טוב.
    אני בכל מקרה עוד חוששת ממה שעתיד לבוא ולא רואה את הפיתרון (מה יהיה) כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתת לו את החופש להגשים את עצמו

דורית כהן
    14/02/2011

א היקרה, לא כל אחד מוצא את עצמו באותו גיל. אם את אוהבת אותו - אל תלחצי עליו, כמו שבני כתב לך, ותני לו את החופש למצוא בעצמו מה נכון עבורו מבחינה תעסוקתית. אם הוא יפעל מתוך הלחץ שלך הוא יעשה טעויות בבחירה, והוא עלול לשלם על כך ביוקר כל חייו, ואם תהיו יחד - גם את תשלמי כי הוא יהיה לא מאושר ולא יגשים את עצמו.
    את פועלת מתוך הצרכים שלך, ואני יכולה להבין זאת, אינך רוצה להמשיך להישען על הורייך מבחינה כלכלית, ואני לגמרי מבינה את הרצון שיהיה לכם מקום מגורים ראוי ונפרד מהם.
    אבל הנזק יהיה הרבה יותר חמור אם מתוך הלחץ שלך הוא יפעל בניגוד למה שמתאים לו וזה יכבה אותו בתור בן אדם.
    אני מציעה שתחפשי דרך ליצור ביניכם יותר חופש לשוחח - כמו השיחה הטובה שהיתה לכם אתמול, שבה יצאו דברים שהטרידו אותו הרבה קודם אבל מרוב לחץ הוא לא העיז להגיד אותם - שלא יאכזב אותך ואת הורייך.
    ואם תראי שאת לא מסוגלת לאפשר לו את זה - עליכם לשקול מחדש את נכונות הזוגיות הזאת. אולי את זקוקוה כיום למישהו יותר "מבושל" ויותר בוגר, ועליך לשחרר את חברך שיתקדם בקצב הנכון לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה
    מתלבטת
    13/02/2011

אני כבת 40, נשואה+ 3. הכל היה מעולה בחיי עד לפני חצי שנה, אז הבנתי
    שאני נמשכת לחבר לעבודה שגם הוא נשוי. אני לא מרגישה אהבה כלפיו,
    אבל משיכה מינית אדירה. אני תוהה כבר חודשיים האם להתוודות בפניו ואולי
    כך הכל ייגמר, כי המחשבות/חלומות םוגעים לי רבות באיכות החיים.
    אבל אין לי אומץ לומר כלום. חשוב לציין שלפעמים הוא זורק בדיחות לאויר שקשורות
    אליי ובעלות רמזים מיניים, אבל אני לא יודעת אם זה בצחוק או באמת. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות קשה

הוספת תגובה

• איתות מגופך שמשהו חסר במיניות שלך

דורית כהן
    14/02/2011

מתלבטת יקרה, ראשית אזהרה: יש סיכוי מאוד גבוה שאם תתוודי בפניו על המשיכה המינית שיש לך כלפיו - יתפתח ביניכם משהו מיני, והשאלה היא האם את רוצה לעבור את הגבול הזה ולהפוך לבוגדת בבעלך. אני אומרת את הדברים בצורה בוטה וישירה.

האם את חייה בשלום עם המחשבה הזאת?

האם היית מוכנה שבעלך ינהג כך כלפייך?

זה בהחלט קורה שנתקלים במישהו מן המין האחר שמעורר המון משיכה מינית. את לא הראשונה שחווה זאת. השאלה הגדולה היא מה את הולכת לעשות עם הדחף הזה שלא נותן לך מנוח והפנטזיות פוגעות לך באיכות החיים? אני מציעה לך לקדם את הדחף הזה ב"ברוך הבא" אבל רק מבחינה אחת: שהוא מעיד על מיניות בריאה וייצריות גבוהה, וזהו איתות בשבילך מטעם הגוף שלך שמשהו חסר במיניות שלך עם בעלך:

אני חושבת שיותר נכון לעשות בדק בית ביחסים עם בעלך ולבחון מה חסר שם בהיבט המיני ואולי הרגשי ביניכם. אולי הגעתם לסקס באיכות פחותה? אולי נכנסתם לשיגרה ולעייפות החומר?

יש דברים שניתן לעשות במקום בגידה - דברים שהם בהסכמה משותפת, שיכולים להפוך חווייה משותפת והעשרה לך ולבעלך, כמו סדנת מגע, סדנת טנטרה, ודברים מסוג זה שיכניסו ריגוש חדש לחייכם ויספקו את הצורך בהתחדשות בלי שזה יהי בגידה.
    ומי יודע, אולי בדרך זו את יכולה להקדים רפואה למכה ולעזור גם לבעלך לעבור את השלב השחוק הזה בשלום, בצורה חיובית, ולמנוע גם את הבגידה הפוטנציאלית שלו.

אשמח לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מערכת זוגית אחת לאחרת...
    שרון
    13/02/2011

אז ככה.. הייתי עם מישהו שנה וחודשיים, מישהו שאהבתי אותו והוא אהב אותי... הוא נתן לי הרבה חום ואהבה- דרך החושים הרגשתי את זה. רבנו הרבה, לאחר 5 דקות הוא תמיד ניגש אליי והשלמנו, או התקשר... אך המערכת יחסים היתה כבדה לי- הבן אדם בגדול לא התאים. סיחלית חשבנו דברים שונה, הבננו, ראינו... אני הבנתי שזה הבן אדם- אין מה לעשות או שאני מקבלת אותו או שלא (אי אפשר לשנות בן אדם, אפשר לשנות סיטואציות מצבים לדבר...) הוא כל הזמן ניסה לשנות אותי, בטינות בריבים בחוסר הבנות... בקיצור החלטתי שהבן אדם לא מתאים לי. למרות שריגשית- במה ש"בא מהבטן" היינו אותו אחד.. אבל על זה אי אפשר לבנות חיים שלמים ומשפחה. עזבתי אותו.. (בהפעם השלישית אגב.. לאחר 2 ניסיונות כושלים שנשברתי ולא יכולתי .. מפחדים מסויימים אולי) הוא לקח את זה קשה.. התקשר בפעם אחר פעם כ 50 פעמים ברציפות, בא אלי יום אחד בהפתעה.. והכל מנסיונות להחזיר. ואני הייתי מוטשת, כמו בזמן היחסים כך גם מזה. הוא ראה רק "הוא" עצמו: "הוא" הבין.. "הוא" רוצה.. הוא הוא והוא... ואני כמה פעמים שלא ניסיתי להגיד שאני לא יכולה, זה לא נקלט. בגלל זה גם אני לקחתי את זה קשה- היה לי קשה כי הרגשתי שהוא סבל.. ידעתי שאצלו זו מן אובססיה (גם אני עברתי דבר כזה פעם- ויודעת עד כמה צלקתי זה יכול להפוך..) לאחר כל שיחה נוספת איתו לקח לי יומיים להרגע..

תוך כדי כך הכרתי אדם אחר, גבר שכרגע אני יוצאת איתו- וטוב לי. מעניין לי, נעים לי, היחס שלו הולם- הוא מהלל אותי...עוזר, פה כאן ועכשיו. ואני יודעת שזה הבן אדם הנכון והטוב... אבל עבר מעט זמן וקשה לי... אני בן אדם שמאוד נקשר.. וכנראה שנקשרתי להוא גופנית.. קשה לי, אני עם הראש פה והנפש במקרים מסויימים מרגישה נקשרת, טוב לי... אבל גופנית אני עדיין עם ההוא.. קשה לי.. אני עדיין נזכרת בו (קשה לי בפרידות מסויימות כך או אחרת) אני יודעת שעבר ממש מעט זמן (לפני פחות מחודש נפרדתי- לפני פחות משבוע הוא החזיר לי את הדברים- אז היתה השיחה האחרונה.. במשך שבועיים לפני זה הוא שחק אותי עם הנסיונות שלו) וגם פחות מחודש אני יוצאת עם החדש... טוב לי ורע לי לפעמיםן... רע לי כשאני נזכרת- טוב לי כשאני עם הבחוד החדש כאן ועכשיו... (מן הסתם אף אחד מהם לא יודע מהשני) אני מבקשת חיזוק, כמה זמן יעבור, כמה זמן צריך לעבור כדי להתנתק...

הוספת תגובה

• הראשון נכנס לך עמוק למוחות העתיקים

דורית כהן
    14/02/2011

שרון היקרה, היטבת לתאר את המורכבות של מערכת היחסים הקודמת, שמצד אחד נקשרתם רגשית וגופנית, ומצד שני הגעת למסקנה השכלית שהוא אינו הבן זוג המתאים לך.
    יעזור לך אם תוכלי להבין איך המוח שלנו בנוי, ואגיד זאת כאן בצורה מאוד סכמטית - יורם יובל מתאר זאת היטב בסיפרו הנפלא "סערת נפש": אנחנו חווים בראש ובראשונה תחושות גופניות ורגשיות. אלה נוצרות במוח הזוחלי ובמוח הלימבי - שהינם מוחות "עתיקים" יותר מאשר קליפת המוח - קורטקס - שהינה התפתחות מאוחרת יותר מבחינה אבולוציונית. זה אומר שקודם קורה דחף או תחושה גופנית, עליה מתיישב רגש מסויים ורק אחר כך - ישנה המחשבה, שמקורה בקליפת המוח שנותנת פרשנות ומשמעות לתחושות הגופניות ולרגשות.
    כלומר ההחלטה השכלתנית וההגיונית שלך לעזוב אותו נתקלת בשדרים רגשיים הפוכים משאר חלקי המוח, שרוצים להמשיך לקבל את מה שהם אוהבים...
    באותה מידה הם לא "משתפים פעולה" עם החבר החדש שלך. שאר חלקי המוח שלך עדיין קשורים לחבר הקודם שנכנס אצלך עמוק ללב (במונחים שלי - התיישבו לך במוח הזוחלי והלימבי...) ואת מוצפת בזכרונות תחושתיים שכל מה שהם יכולים לעשות זה לבחור מה יותר טוב להם - בלי להסביר למה ובלי להיות מושפעים מן ההגיון.
    לכן חשוב לפנות מקום ולרוקן את הזכרונות התחושתיים וזה לוקח זמן. לכן אומרים שזמן מרפא. ככל שהחבר הקודם נכנס אלייך יותר עמוק - כך זה יקח יותר זמן, אפילו שאת מאוד רוצה שזה יצליח לך עם החדש. ככה אנחנו בנויים. זה יכול לקחת לך מחודשים ספורים ועד כמה שנים...
    אני יודעת שזה לא מעודד.
    נדמה לי שהסיכוי שחברך החדש יתפוס אותו מקום תחושתי וגופני אצלך הוא די קטן, כי ככל שאני מבינה את המערכות שלנו בגוף ובמוח - על מנת שהוא ייכנס עמוק לליבך - וגופך יקבל אותו - זה צריך היה לקרות עוד בהתחלה, עם העזרה הרבה של הריגוש הראשוני שיש בהיכרות חדשה - בליווי "הפרפרים בבטן" - כל התחושות הראשוניות הללו עוזרות להחדיר את הדמות החדשה הנכנסת לחיינו עמוק פנימה, כמו שקרה לך עם החבר הקודם, יש להניח, אם תיזכרי איך היכרת אותו ועד כמה היו לך פרפרים בתחילת הקשר איתו.
    ואם זה לא קרה כך עם החדש, מלווה בפרפרים, בעיקר משום שליבך היה תפוס, נדמה לי שזה לא יקרה בעוצמות שהיו לך עם החבר הקודם. מצטערת שאני כל כך לא מעודדת היום, אבל זה נסיון חיי מלווה בהסבר המדעי שכתבתי לך בתחילת התשובה.

אם מישהו מןהקוראים נשאר עד כאן - אשמח לשמוע דווקא דעות שונות ונסיון חיים אחר, שיעודד יותר את שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שרון
    14/02/2011

דורית תודה רבה על התגובה!!!!
    האמת היא ששמעתי הרבה על כך שההתאהבות הריאשונית חשובה יותר לגברים מאשר לנשים.. אישה יכולה להתאהב עם הזמן ככל שיותר מתרגלת לבן אדם, והתחלה של חברות היא טובה יותר בעבור האישה... כך גם לי יש חברות שבהתחלה הם כיבדו את בן זוגן בתור בן אדם, תקופה מסויימת כמעט ברחו (חברה מהצד החזיקה וחיזקה..) ולאחר זמן מה התאהבו, וכל אחת מהן אומרת שזוהי הדרך הטובה ביותר, כך גם אני בחרתי בשביל עצמי את האמת... רק שעליי "במקרה " גם נפל עומס כבד מה"חבילה" הקודמת...
    ויש רגעים של יאוש... והאמת שהפרידה עצמה הטישה אותי כי הוא ישב לי על הוורידים ו"שתה ממני דם".. כמו לאורך כל מערכת היחסים- דרך ריבים ואני הייתי פשוט "גמורה" כך שגם אהבה לא מי יודע מה פרחה לה...
    אני מדברת ספציפי על ההרגל הגופני.. בזמן שבפועל "על אוטומט" מה שהסברת לי, אני עדיין משתגעת, בזמן שגם באותם הדקות אני גם יודעת ב-וו-ד-א-ו-ת שזה לא הבן אדם בשבילי... למרות ש"ההרגל" לא רוצה להאמין לכך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזכיר קצת את המקרה שלי רק הפוך

A
    18/02/2011

היה מישהו שאהב אותי מאוד ואני יודעת את זה בודאות....-ריגשית-גופנית.....אבל משום מה המוח שלו נלחם בו ולבסוף לאחר האבקות עם עצמו הוא החליט שהוא לא רוצה איתי קשר. עד היום אני בטוחה שהוא עוד אוהב אותי ויש מצב שאני הייתי גם אהבת חייו. משהו עצר אותו...אני לא יודעת אפילו בדיוק למה..אולי זו בכלל הבעיה שלו ולא שלי...אולי של שנינו...אבל אני חייבת להגיד שנורא קשה לשכוח ולהתנתק מאדם שכל כך אהבת גופנית-ריגשית....אפילו שהמוח מנסה להפסיק את התחושות....זה נורא נורא קשה...עם כל הכאב..אני עוברת את אותו הדבר וכל התקופה האחרונה אני פשוט מדוכאת לחלוטין.... המלחמה הזאת בין הרגש לשכל היא פשוט הרסנית....ועל עצמי אני יכולה להגיד לך שהמציאות קשה ביותר..

סליחה שאין לי דברים כל כך מעודדים לומר לך (וגם לעצמי) אבל זו האמת (לפחות מבחינתי..)

:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכושנות בקשר

אני רכושני וקנאי בקשר.חברה שלי חושבת ככה לפחות, ואם זה ככה אני לא אוהב את זה. הפרספקטיבה שלי מאוד שונה משל חברה שלי (אנחנו הרבה זמן ביחד). מסיבות למשל. זה פשוט (מצטער על המילים) בית-זונות, המוסיקה, הריקודים, הלובש - מבחינה סוציולוגית בשביל זה נועד המקום (כמו שירותים לצרכים). מה יש לך לחפש במקומות האלה בתדירות רגילה? היא אומרת שהיא אוהבת לרקוד. לא הספיק לי ממש.
    מישהו התחיל איתה והיא הייתה ממש נחמדה אליו והצטלמה איתו, עוד משהו שנראה לי אבסורד גמור. היא מתנהגת כאילו היא לוקחת אותי כמובן מאליו.
    היא לא בוגדת בי ואני בטוח בכך במאה אחוז.

אנחנו לעתים קרובות רבים בנושאים אלה. אני לא יודע אם זה נובע מחוסר ביטחון שלי או מתוך רכושנות או לא יודע מה. וזה הורס את הקשר שלנו, ואני רוצה שתיהיה מאושרת, אני מאוד אוהב אותה [גם אם אני לא איהיה איתה].
    זה הגיע לרמה שהיא מחביאה ממני דברים ואז משקרת לי -- פגע באחד מאבני היסוד של הקשר, שזה אמון וזה כבר בלתי נסבל.
    אני לא יודע מה הדבר הנכון נורמטיבית ומה טוב לקשר. נראה שאף אחד מאיתנו לא מוכן להתפשר. אפשר עזרה?

תודה, אבי

לקביעת תור
    סגירה
    רכושנות בקשר

הוספת תגובה

• רכושנות בקשר - חוסר בטחון עצמי

דורית כהן
    14/02/2011

אבי היקר, לפי תיאורך מערכת היחסים שלכם כבר סובלת מן השלב השני של קנאה ורכושנות: על מנת להימנע מסצנות של קנאה היא התחילה להסתיר מפניך כל מיני דברים, וכמובן שזה מעורר את חשדנותך, אז אתה בודאי מתחקר אותה בהמון שאלות וזה מעצבן אותה, והיא לא מנדבת יותר מדי מידע, וזה גורם לך להרגיש שהיא בכוונה מסתירה ממך דברים. זהו מעגל קסמים!
    לדעתי זה אכן נובע מחוסר בטחון עצמי שלך.
    תחשוב על כך שגבר שמאוד בטוח בעצמו - יכול לשחרר את בת זוגו ליהנות ולבלות מבלי לחשוש שמישהו אחר ימצא חן בעיניה, כי הוא סומך על עצמו ועל כוח המשיכה שלו.
    בגלל חוסר הבטחון אתה נוקט בעמדות שמרניות כלפי מסיבות, ופוסל אותן. יחד עם זאת אתה אוהב את בת זוגך ומבין שזה חלק מן ההנאה שלה.
    לדעתי אתה חייב לעבוד על עצמך ע"י טיפול פסיכולוגי או ע"י אימון אישי - איך להרגיש יותר בטחון בעולם הזה, כי זה ימשיך לקלקל ולהרעיל את מערכת היחסים שלכם וירגום לפרידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית
    ליטל
    12/02/2011

דורית שלום,

אני בן 24, יוצא עם בחורה בת 21 כבר חודשיים. בהתחלה נדלקתי עליה מאוד, היא יפה מאוד ומושכת, וקצת שיחקה איתי משחקים כשהתחלנו, לא התקרבה כל כך בקלות. רציתי אותה מאוד ולאט לאט הקשר התחזק. העניין הוא שעכשיו אני לא יודע אם אני מאוהב בה. היא מאוהבת בי ואומרת שהיא לא יכולה להפסיק לחשוב עליי, ואני עדיין לא יודע. כיף לי איתה, הסקס טוב, אבל אני לא מצליח להגיע איתה לתחושה של קרבה, למרות שאנחנו מדברים הרבה והיא די נפתחת אליי. לפעמים בא לי להגיד לה שאני אוהב אותה אבל אני ממש לא בטוח שזה מה שאני מרגיש. בעבר היו לי שתי מערכות יחסים, בשתיהן זה אותו מצב כמו עכשיו - הן אהבו אותי מאוד ואני לא הייתי שלם עם הקשר. בשני המקרים אני חתכתי אחרי בערך שנה. אולי אני לא יכול לאהוב. היה לי קשר אחד נוסף עם בחורה שמבוגרת ממני בעשר שנים, כלפיה היו לי רגשות חזקים כי היא מעניינת ומרגשת, אבל אני לא רוצה להיות עם מישהי מבוגרת ממני בכל כך הרבה שנים.

מה דעתך? אני כבר מתחיל לחשוב שאולי אני לא יכול לאהוב.

לקביעת תור
    סגירה
    לדורית

הוספת תגובה

• אתה בסדר גמור!

דורית כהן
    13/02/2011

אור היקר, עצם העובדה שכבר חווית רגשות חזקים כלפי מישהי - שהיתה מבוגרת ממך בעשר שנים אבל היתה מעניינת ומרגשת - מעידה שיש לך את היכולת לפתח רגשות חזקים ואהבה. אינך צריך לדאוג כלל!!
    זה מאוד צפוי ונורמלי שכאשר אתה מכיר טוב יותר את בנות הזוג הצעירות איתן אתה יוצא ומהן אתה מתלהב בתחילה - אתה מתאכזב ולא מוצא בהן את מה שאתה מחפש.
    ככה זה ולדעתי כך זה צריך להיות.
    ההגיון אומר שעליך לחפש די הרבה כדי למצוא מישהי שבאמת תרגש אותך ותרתק אותך ותפיל אותך מן הרגליים.

כמובן שעליך לחפש יותר בכיוון של מישהי שמההתחלה תיראה לך מעניינת ובוגרת. יש גם צעירות בגילך שהן בוגרות ומעניינות, ועליך להוסיף את ההיבט הזה לחיפושים שלך, ולא להסתפק רק ב"אריזה מושכת" והופעה נאה אצל הצעירות שאתה יוצא איתן.

המשך לחפש ואל תתפשר. אתה בסדר גמור!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה