מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התערבות הוריםניר12/02/2011
שלום רב,
בעוד כחודשיים אני מתחתן. אנחנו זוג מזה כשלוש שנים. מאז ומעולם הוריה היו מעורבים בזוגיות שלנו, כנגד רצוני. המקרה האחרון אירע אתמול. הגענו לארוחת ערב. אמא שלה שאלה אותי:'מה נשמע?' ואני עניתי:'בסדר גמור. הכל טוב'. תשובתי לא היתה מספקת עבורה ואז היא אמרה:'אתמול דיברו על אנשים שכמוך, שעונים בקצרה, דיברו, אך לא לטובה'. עבר. המשכתי. אביה הגיע והחל לומר לי שאני לא בסדר. כששאלתי 'למה' הוא ענה: 'אתה יודע למה'. באמת שאינני יודע ולכן שאלתי שוב. לאחר מס' דקות הוא התרצה ואמר שהוא מאוכזב ממני משום שלפני כחודש, במפגש ההורים לפני החתונה, לא דאגתי להזמין מקום מראש ולכן יצא שהוא ואשתו (שהגיעו בזמן משום שאנחנו איחרנו) נאלצו להמתין בחוץ 'כמו צוענים' (לדבריו) למשך כשעה (בחוץ=בחלק החיצוני של המסעדה, החלק הקר יותר. היה יום גשום וקר). עניתי לו ש'אני לא טוב בארגון אירועים' (השיחה היתה מורכבת יותר) והוא הגיב:'מסכנה הבת שלי שהיא יוצאת עם בחור כמוך, דגנרט'. כך הוא אמר. עניתי:'בסדר, אני דגנרט'. העניינים התפתחו עד שהגיע לנקודה שבה הוא אמר לי:'תצא מהבית שלי, עכשיו!'. קמתי ללכת ואז הוא התחרט ואמר:'תישאר'. ברור שלא הסכמתי. הוא סגר את הדלת בפניי. ואז הגענו לכך שהוא עומד מולי כשאני אומר לו שלא יחסום את דרכי כי אני רוצה לצאת והוא בתגובה נתן לי ראסיה קטנטונת והלך לחדרו. הזוי!!! הבת שלו (ארוסתי) לכל אורך המקרה לא פצתה את פיה (היא כ"כ פוחדת מהוריה עד שהיא אינה מעזה לצאת כנגדם). רגע לפני שיצאתי פניתי אל האמא ואמרתי לה שלא ייתכן שבכל פעם שאני בא הם תוקפים אותי ועושים לי אמבוש. זאת הרגשה נוראית. האמא כבר סילקה אותי מביתה לפני כמה שנים וקראה לי בשמות גנאי. אני בהחלט מבין שהעניין הוא פחות 'פאק' שלי (סליחה על ההתבטאות, לא מצאתי אחרת) אלא שלהם, ובכ"ז, בעוד כחודשיים אנחנו עומדים להתחתן (כעת אני בספק), האם את זה אצטרך לסבול לאורך חיי הזוגיים? עד היום אני די סובל. האם יש לכם, חברי הפורום, עצות? אשמח לקבלן.
בברכה,
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
דפנה12/02/2011הסיטואציות שאתה מתאר מאד הזויות... אין שום סיבה שתשלים איתן ויותר מזה אם מפריע לך שההורים של זוגתך (אישתך לעתיד) מאד מעורבים אז תעשה משהו בעניין!
הייתי במקומך מנסה לפתור את הדברים מול בת זוגתך, ההשפלה שהוריה מעבירים אותך היא מקוממת ובהחלט רצוי שהיא תתערב בעניין ותנסה לפתור את המצב בינכם...
שיהיה בהצלחה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להמשיך לספוג את הרעל הזה
דורית כהן14/02/2011ניר היקר, סליחה על העיכוב בתשובתי.
מה שאתה מתאר הוא מערכת יחסים שממש לא מתקבלת על הדעת! מה שמדאיג אותי הוא שאתה סופג את היחס המזלזל שלהם ונכנס לאותה עמדה חסרת אונים כמו ארושתך מולם. אני מבינה שאינך רוצה להסתכסך עוד יותר, אבל אני חושבת שיש דרך נוספת.
נראה לי שאתה אדם שקול, ולא מתפרץ. אני מקווה שאני צודקת.
לדעתי - שווה לקיים שיחה עם ארושתך ולהציג בפניה - לא בכעס - איך אתה מרגיש בנוכחות הוריה. אולי לבקש את הסכמתה לערוך איתם שיחה מסוג אחר, שבה אתה תהיה היוזם במקום שתהיה מובל על ידיהם לפינה בלתי אפשרית, כמו שתיארת לנו.
בשיחה הזאת איתם - בלי להתלהם ובלי לצעוק - הגדר את גבולותיך. אמור להם מה אינך מוכן לשמוע מהם, כמו המילה "דגנרט". הסבר להם שאם וכאשר בעתיד תרגיש נוח ורגוע ואהוב ומוערך אצלם - אז יש סיכוי שתרגיש רצון לשתף אותם ביותר מאשר "הכל בסדר".
אמור להם איך אתה מרגיש בביתם. יתכן והם יעריכו אצלך את האומץ לעמוד על שלך ולשים להם גבולות. אני מאוד מקווה. חשוב שלא תשפיל אותם אלא בעיקר תדבר על מה אתה לא מוכן לספוג יותר. נסה לכבד אותם לאורך כל השיחה. זאת משימה לא פשוטה לכל אדם, וברור שזו משימה כבדה לאיש צעיר עם ההיסטוריה שאתה מספר עליה. אם תשלוט על עצמך בשיחה ולא תתפרץ ולא תענה להם - אלא רק תגיד את אשר על ליבך - ותשאיר להם חומר למחשבה - יתכן ושיחה כזאת תשנה את מערך היחסים שלכם והם יכבדו אותך יותר. תתייעץ על כך עם ארושתך מראש.
אני חושבת שכל עוד הם ממשיכים להשפיל אותך - אינך חייב להמשיך להגיע אליהם. אם ארושתך רוצה להגיע אליהם - זו זכותה, כמובן.
בהצלחה!!! אני מזמינה את שאר משתתפי הפורום להציע רעיונות לניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נמשכת יותר.טליה11/02/2011
היי, שמי טליה,אני בת 22 ואני נמצאת בקשר כבר שלוש שנים.
בחודשים האחרונים ראיתי שאני מאוד אדישה לסקס,שכבר אין לי חשק.
לאט לאט הבנתי שאני גם לא אוהבת את המגע שלו. לא אוהבת להתנשק איתו.
מה שגם יש לו בעיה של שפיכה מוקדמת..ברמה של 2 דקות ולא יותר מזה.
הדבר כמובן מפריע ולא כיף, אך במשך שנתיים שמתי את זה בצד ובכל זאת היה לי כיף איתו ואהבתי את המגע שלו ואת חיי המין שלנו.
לאחרונה לקחנו הפסקה של שבועיים וכאשר התראנו אתמול הוא מאוד היה נרגש ונלהב לראות אותי וכמובן שגם רצה שנקיים יחסי מין. אך מצידי ללא כל התלהבות ושוב עלה בי העניין של החוסר משיכה.
מאוד כואב לי לוותר עליו בתור בן זוג כי אני אוהבת אותו אך לא נמשכת יותר.
מה ניתן לעשות?...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נמשכת יותר - בבקשה תעזרו לי...
טליה12/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבחון זאת אחרי טיפול בשפיכה המוקדמת
דורית כהן13/02/2011טליה היקרה, האם יתכן שבגלל בעיית השפיכה המוקדמת נוצרה אצלך אכזבה ורתיעה ממנו?
אני חושבת שרתיעה מסקס יכולה להיווצר בגלל המון סיבות שונות ומשונות, וככל שמערכת יחסים נמשכת יותר זמן, ומשהו מסויים שמפריע לך בסקס אף הוא נמשך - זה "צובע" את כל המחשבה על סקס איתו בצבע פחות נעים, ומפחית מאוד את התשוקה.
בתחילת היחסים יש כל כך הרבה התרגשות נעימה - והיא מתפקדת כמו סם, כמו אלכוהול, וממסכת ומפחיתה את הבעיות המציאותיות שקיימות שם למן ההתחלה... אז ניתן ליהנות כמעט מכל דבר. אבל בהמשך ההתרגשות פוחתת, המציאות נעשית ברורה, ואז מגיע שלב שבו חשוב לתת פידבק בדיוק איך אוהבים ומה אוהבים ומה לא, כדי לבנות את הסקס בצורה שיותר מותאמת לשני בני הזוג.
בגלל זה חשוב בתחילת הקשר המיני לטפל בדברים שמפריעים, לשים אותם על השולחן ולהתמודד איתם, אחרת הם מחבלים - מבלי שנרצה בכך - וממאיסים עלינו את הסקס.
נוצרה כאן - בדיוק כמו שתיארת - תגובת שרשרת, כמו "כדור שלג" שהולך וגדל ככל שהוא מוסיף להתגלגל: לאט לאט שמת לב שאת לא אוהבת כבר את המגע שלו ולא אוהבת להתנשק איתו.
יתכן שמכיוון שבדרך כלל המגע והנשיקה מובילים לסקס, והחדירה הקצרה מאכזבת אותך - הפסקת לאהוב גם את המגע והנשיקה...מין שסתום בטחון כזה שכבר עוצר אותך על הסף, ומונע ממך להגיע לשלב שאינך אוהבת - החדירה הקצרה והמאכזבת.
החדשות הטובות הן שממש ניתן לטפל בשפיכה מוקדמת!
האם את יכולה להעלות בפניו את הבעייה?
כל סקסולוג יכול לעזור לו, וזו הבעייה הכי שכיחה של גברים. אם תעזרי לו בכך - אז גם אם לא תהיו יחד - זה יעזור לו בשאר מערכות היחסים שלו - ללמוד לשלוט בזיקפה ובשפיכה.
ואחרי זה, כאשר זה ישתפר - יש סיכוי שתתחילי לאהוב יותר את הסקס איתו, וכמובן שעלייך לתת לו פידבק איך את אוהבת שיגעו בך ואיך את אוהבת להתנשק.
בינתיים זו האפשרות היחידה שאני רואה לפתור את הבעייה יחד איתו.
הפתרון האחר הוא לוותר ולעזוב את הקשר, כי לא יעלה על הדעת להמשיך כאשר כך את מרגישה כלפיו פיזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית!
טליה13/02/2011תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת..עזרו לי להחליטאור11/02/2011
שלום..אשמח לעזרה
פעם ראשונה שמבקשת ייעוץ מכוון ואני צריכה כיוון ולשמוע דיעות לעניין על התלבטותיי!
אני בחורה בת 23 לקראת סיום התואר שלי.. עובדת במקביל ועצמאית
הכרתי בחור שכבש את ליבי דרך חברים מהפייסבוק וזה היה בקיץ 2009
הייתה משיכה חזקה בהתחלה ..כימיה וקליק מההתחלה
הוא אידיאלי מבחינתי שבדיוק יש בו את כל מה שרציתי והצבתי כקריטריון לגבר לשבע רצוני
על פן שכלי ורגשי,, הוא נמצא בחול כמה שנים כבר וכשהכרתי אותו ידעתי את זה אבל איכשהו ידעתי שלקראת חזרה לארץ במקסימום חזרה קבועה בעוד שנה ותיאמנו שאחרי 5 חודשים הוא יבוא לבקר ואז נפגש ובאמת דיברנו על עניין רציני ששנינו חיפשנו
הוא כזה שמוקף בבחורות משכיל ואינטלגנטי שלא חסר לו שיבחר אמצעי תקשורת להיכרות רצינית! ואני בטור בחורה מבית מכובד צנועה משכילה ואינטלגנטית לא חסר בחורים שנמשכים אליי ולא ציפיתי בחיי שאפגוש אהבת חיי בפייסבוק!(חשוב לי לציין שעברתי לפניו כמה קשרים שמתוכם 3 רציניים וכל פעם הסתיימו לסיבה מצידי או מהצד השני) היום אני יותר חכמה לנהל מערכת יחסים דינמית וגמישה שלא אהיה ילדה אנוכית אגואיסטית וקנאית כמו בעבר כבר הצלחתי לעבוד על הבטחון העצמי שלי!
לעניינינו אחרי 4 חודשים בהיכרות וההתלהבות שלא הוגדרה חייבות לקשר בחר להודיע לי שצריכים לעזוב ושקיבל הזדמנות חייו שם ולא יוכל לההיות מחוייב לקשר במיוחד שלא רוצה לשחק בי ואני חשובה לו. הבנתי את זה אבל לא רציתי לקבל כנראה התחלתי לנתק איתו קשר והוא יזם לחדש ביוהולד שלו בשיחה קצרה חידשנו חברות פייסבוק ושוב הקנאה שיחקה תפקידה ומחקתי שוב למרות שהודיע שהוא מגיע לארץ לכמה ימים והחלטתי שאני לא מביאה מרמור וכאב לחיי הרי הוא יטוס בחזרה ניתקנו קשר שוב לכמה חודשים עד שנשברתי וחידשתי התקשרות איתו הפעם כן התעניין במצבי ושלומי עם שיחה שיזם לצטט מקרים משותפים ועל התנהגותי בנטישה וזרמנו יומיים אחרי התחלנו שיחה רגילה ביוזמתי ופתאום רואה שמחק אותי לא יכלתי להתאפק ושלחתי מטיפשותי בירור! אז ענה שהוא לא משחק ויש לו גאווה וכבוד ושאני בעלת מצב רוח משתנה וכו!! ולא בא לו למשחקי ילדים
כאב לי מאוד ועברה עליי תקופה לא קלה מכאב בלב הרי אני רוצה אותו! עברו חודשים ובנתיים אני לא מקבלת קשרים חדשים עם אף אחד עד נובמבר האחרון שלא הפסקתי לחשוב עליו כמה ימים ויצא ששלחנו הודעה בו זמנית לשאול שלום אחד את השני ומאז אנחנו מתכתבים במיילים בפרקי זמן משתנים. יש לי הרגשה שנכנסה מישהי אחרת בתקופה הזו ושעזבו לא מזמן!
הוא מגיע לארץ בשבת האחרונה ויזמתי לרמז לפגישה וכמובן ציין רצון לפגישה וזה שמבי איתו מתנה!
אני בדילמה רצינית!! אחרי תקופה כזו ולמרות הרגשתי מאיום האקסית שלו .יש מקום לדייט?יש מה לחדש?יש תקווה לקשר הזה להתחדש הפעם בפרונטלי ופנים מול פנים !
מזה שהיה עד עכשיו וירטואלי! תכוונו אותי כי אני לא מצליחה להחליט
רוצה להכיר את האדם שעשה לי את זה ! ואם בהגעתו אני איזום או שאחכה לו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר וירטואלי וקשר פיזי
דורית כהן12/02/2011אור היקרה, האם הבנתי אותך נכון ואתם עדיין לא נפגשתם ממש פיזית מעולם? הכל דרך הפייסבוק?
כי זה מה שהבנתי ממכתבך, ועל כן אשיב לך על סמך ההנחה הזו, שעדיין לא נפגשתם ואת בהתלבטות האם נכון להיפגש בכלל לאחר כל הטלטלות שהקשר הוירטואלי שלכם עבר.
לדעתי זה נכון להיפגש איתו כדי לבחון איך את מרגישה בנוכחותו הפיזית, ואיך הוא מרגיש איתך. המימד הפיזי משנה כמעט הכל! הוא הרבה יותר משמעותי לקשר מאשר כל התכתבות והצהרת כוונות וירטואלית - עם כל הריגוש שיש בה.
העובדה שעברתם כל כך הרבה טלטלות ואי יציבות - אמרת בעצמך שאת תרמת לכך ושינית סטטוסים לגביו עד שנמאס לו , אז אינך יכולה להאשים אותו שהגיב כמו שהגיב בשלב מסויים.
אני חושבת שאחרי מפגש פיזי - אם הוא יהיה מוצלח - עליכם לפתוח דף חדש ולהתעלם ממה שהיה עד כה בתחום הוירטואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן רק וירטואלי!!
אור12/02/2011תודה רבה על המענה ..
הבנת אותי נכון ולא היה מפגש פיזי כל התקופה הארוכה הזאת ! בשעות הקרובות הוא נוחת לארץ!
השאלה האם עליי לחכות לשיחה ממנו שיקבע דייט (בליינדייט יותר נכון) או שיכולה ליזום ?איך ומתי?
העניין הנוסף אם עליי להתייחס לנוכחות הבחורה השנייה או להתעלם! ואיך אוכל לדעת למה דפקה שמר קשר רק עם שתינו! ושמתי לב שגם עברו תקופות של און אוף איך שעברתי איתו!! מרתיע אותי נוכחות מישהי אחרת בסיפור ולא אשקר להודות שחוששת רתיעה וחוסר בטחון שתהיה יותר טובה או יפה ממני! ולא רוצה לשדר זאת!
במידה וקבענו לפגש! האם דרוש ממני התייחסות לדיבור או התנהגות מסויימת או הכל בספונטניות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעלמי מקיומה של האחרת
דורית כהן13/02/2011אור יקרה, לדעתי עלייך לחכות ליוזמה שלו. דווקא משום שיש עוד מישהי בתמונה - עדיף שהוא לא ירגיש שאת להוטה מדי. גברים בדרך כלל מעדיפים להשקיע וליזום, והם מעריכים יותר מישהי שהיה צריך להשקיע הרבה עד שהיא נעתרה להם. (אינסטינקט הצייד...)
אני מציעה לך להתעלם לגמרי מקיומה של האחרת!!! אם תתחילי בהצגות של קנאה וטענות - לפני שנוצר איזה בסיס אמיתי ליחסים - זה ממש עלול להרתיע אותו.
לגבי חוסר בטחון - את מי שאת! הביאי את עצמך כמה שיותר אמיתית וספונטנית, חישבי חשיבה חיובית, התענייני בו ובחייו, תני לשיחה לזרום בלי מטרות או תכניות לעתיד, נסי למצוא הנאה מן השיחה עצמה, וככל שזה יקרה - יש סיכוי להמשך.
במילא אינך יכולה לבטל את קיומה של האחרת, אבל אני מציעה לצאת מתוך ההנחה
שאת תמצאי חן בעיניו הרבה יותר, (במילא הכל עניין של טעם אישי).
עד כאן עצות הדייטינג שלי אלייך, אבל אני מזמינה את המשתתפים בפורום להוסיף עצות משלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין סקסיששכר10/02/2011
יועצות יקרות,
בת זוגי ואני (שנינו בני 30) חברים הכי טובים, מדברים על הכל, אוהבים מאוד ונהנים מזוגיות פורה, מפרה ומרגשת... חוץ מנושא אחד - סקס.
בתחילת הקשר שלנו האינטימיות בינינו אותגרה מכך ששנינו עוד גרנו אצל ההורים, כל אחד מסיבותיו. היינו יוצאים לצימרים, בתי מלון כשהתאפשר או מתארחים אחד אצל השניה ושם מוצאים את ההזדמנות. זה לא קרה הרבה, כמובן, בממוצע פעם ב-3 שבועות עד חודש.
בארבעת החודשים האחרונים אני גר בדירה משלי והיא מתארחת אצלי בממוצע פעמיים בשבוע. הבעיה היא שהתדירות לא השתפרה, אפילו הוחמרה. הסקס בינינו טוב מאוד, כשיש סקס. אבל כמעט בכל הזמנות שאני מנסה לבנות, היא מכשילה את זה, לפעמים זה אפילו מרגיש קצת מכוון. כמובן (מעצם היותנו חברים כל כך טובים) שהעליתי את העניין יותר מפעם, אבל מעולם לא קיבלתי תשובה חד משמעית לשאלה "למה".
אני אוהב אותה מאוד אבל החשד שהיא פשוט לא נמשכת אלי הולך וגובר, היא כמובן מכחישה, אבל אני אובד עיצות ומתוסכל מזה מאוד מאוד. היום התדירות שלנו כבר פחותה מאחת לחודש ולא נראה שיפור באופק. מה לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סקס - תגובה
דורית כהן12/02/2011יששכר היקר, נכון שאתה מעלה מולה את הנושא מתוך הפתיחות והחברות הטובה ביניכם, ומנסה לברר מה קורה בתחום הזה, אבל כידוע זה תחום מאוד רגיש, ויתכן שיש דברים שהיא לא מסוגלת להגיד לך שהיא זקוקה להם בסקס - אולי כי אינה רוצה לפגוע בגבריות שלך ובדימוי העצמי שלך כמאהב, ואולי כי לא נוח לה לבקש דברים מסויימים.
לדעתי יש כאן שתי אפשרויות. או שהיא אכן לא נמשכת אליך מספיק, וכאן זה משהו שדי קשה לשנותו.
אפשרות שנייה היא שאתם טיפוסי סקס שונים, ועל כן האיכות של הסקס אינה מספקת בעיקר אותה. כלומר כל אחד מכם זקוק לסוג שונה של סקס, וכאשר אינו מקבל זאת - הוא מאוכזב מאיכות הסקס:
הרבה נשים זקוקות למשחק מקדים מאוד ארוך על מנת להתעורר מינית.
הרבה נשים זקוקות למחוות רומנטיות כל הזמן, לא רק בתחילת הקשר, והן מאוכזבות כאשר זה שוב לא קורה יותר ונכנסים לשיגרה.
ואולי אלו דברים טכנים יותר בתחום הסקס שחסרים לה או מפריעים לה. יתכן שרק ע"י שיחה עם איש מקצוע - או יועץ זוגי שנכנס לנושאים אלו או סקסולוג - תוכלו לברר מה חסר. מכיוון שהיחסים בכל שאר התחומים הם כה טובים - אולי שווה לעשות את הצעד הזה, כדי לא לפספס, ויפה שעה אחת קודם - לפני שהבעייה תיעשה קבועה ועמוקה מדי. סקס הוא נושא רגיש וקל מדי להרוס אותו, לצערנו.
מאחלת לך הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המון תודות מוניקה לך ולצוות הפורוםאופטימית09/02/2011
מוניקה היקרה
גם עזרת לי עזרה גדולה מאד וגם חיזקת בי את התקווה
פניתי אליכן כי התרשמתי מהתשובות שקיבלו פונים אחרים
ובאמת קיבלתי מענה שהאיר את עיניי.
יישר כח ותודה על הזמן היקר שאתן משקיעות ועונות לכל פונה
וכל תגובה בטעם תבונה ומחשבה
עזרתכם בנושאים הכל כך רגישים וחשובים היא מתנה של אהבה שערכה לא יסולא בפז
אני מאחלת לכן כל טוב בריאות שמחה ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטימית-
בני09/02/2011מה דעתך לשלוח להן מתנה ?
תבררי את הכתובת ותשלחי,
הרי ייעוץ היה עולה לך לפחות 1500 שח בחישוב פשוט בכמות ההודעות,,, אז בא נראה אותך מתגמלת בתשורה נאה,,,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון בני
אופטימית11/02/2011העזרה הזאת הערך שלה הוא הרבה יותר מכסף!!! אבל אם מדברים על כסף האמת שהעזרה שווה הרבה יותר מ1500 שקל אם מחשבים את הטירטורים הזמן והנסיעות שנחסכים וגם כן והבייביסיטר וכו'
אז אם יש לך את כתובת הדואר של הפורום אתה מוזמן לשתף אותנו
שבת שלום לכולכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אופטימית!
עדי בדיחי09/02/2011שלום אופטימית,
מחמם, מחמיא ומעודד לקרוא "פניה פורמלית" כזאת. :) אני (וגם שתי המנהלות המוערכות האחרות) מאוד שמחה להיות פה ולעזור במה שאפשר. שמחה שאתם פה, משתפים מעומק הלב ועושים שינוי לא פעם ולא פעמיים. בהחלט עבורנו זאת נתינה מתוך אהבה. גם אני, כמוך, נהנית מהתשובות שניתנות פה ע"י דורית ומוניקה, וגם אני לומדת כל פעם מחדש, מזוויות אחרות.. זה תמיד מחדש.
לגבי ההצעה של בני- קרץ לי מאוד :) וברצינות- מה שכתבת לא יוכל להחליף שום תגמול אחר.
רוב תודות לך, כאן בשבילך.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות מוניקה לך ולצוות הפורום - תגובה
מוניקה הרשקוביץ10/02/2011אופטימית יקרה,
אני שמחה שהייתי כאן עבורך ויכולתי לעזור.
תודה על הפרגון ועל מילותייך החמות.
מאחלת לך זוגיות טובה ומעצימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לאופטימית
A10/02/2011המון תודה לכל צוות הפורום!
אתן עושות כולכן עבודת קודש! בחיי.....
כל הכבוד על הרצון לעזור!!
זה לא מובן מאליו!
ישר כוח!
אתן מדהימות אחת,אחת!!
3> 3> 3> 3> 3> 3> 3> 3> 3> 3> 3> 3> 3> ;-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישתי ואימי- סליחה על האורךמיואש09/02/2011
שלום רב,
הסיפור בקצרה: אנו זוג בני 30, נשואים כשנתיים.
בתחילת היחיסים הקשר שלנו עם הורי היה טוב מאוד עם מפגשים תכופים.אנו כיבדנו אותם והם כיבדו אותנו.
לאחר חצי שנה בערך עברנו דירה ואישתי הזמינה את משפחתי הגרעינית ואת כל המשפחה של אמא שלי (לומר דודים וסבים מצד אמא ). יום לאחר הארוחה שהייתה מאוד נחמדה ונעימה ביקשתי מאמא שלי שתרים טלפון לאישתי להגיד לה תודה שאירחה אותנו כי הרגשתי שזה יכול לקרב בין היחסים שהרגשתי שטיפה מתקררים מסיבה לא ברורה (לדעתי היה אופרוריה לאחר החתונה לשני הצדדים ולאחר מכן החלה דעיכה)אמא שלי צעקה עלי בטענה שאין היא צריכה להתקשר אליה אלא היא צריכה להתקשר ולהגיד תודה שבאו !
אישתי לא ידעה כלל שהתקשרתי ואני פשוט העברתי את זה כי לא רציתי לריב עם אימי.
לאחר מכן היה אירוע אחר, אחי (בן 17 אז ואחותי בת 25) ישנו אצלנו בליל שישי אכלו איתנו ואארחנו אותם נפלא. לאחר הארוחה החל ויכוח סוער ביני לבין אישתי כאשר הויכוח איבד שליטה ואישתי הלכה מהבית בטענה שהיא לא יכולה להיות שם איתי.
לפנות בוקר בערך ב7 אישתי חזרה ואמרה שהיא רוצה שנדבר אבל בגלל שהיא מאוד טעונה היא רוצה שהאחים שלי יעזבו את הבית על מנת שנוכל לנהל את הדיון בינינו בלי מפריעם. חיכיתי עד 7.30-8 בערך והערתי אותם ובקישתי פרטיויות יש לציין שהם ילדים גדולים והיה ברשותם רכב.הם התרצו והלכו לאחר מכן הם סיפרו להורי שבדיוק היו בחול והורי מאוד כעסו.
לאחר מכן היו מספרים אירועים הדומים לאירוע הראשון שלמעשה ביקשתי מאימי להתקשר לאישתי ולשאול אותה לדוגמא מה היא רוצה לאכול בערב פסח שהוזמנו אליהם, שוב על מנת לייצר קירבה שלאחר אותו אירוע היה חסרה.
מכאן הגיע הקש ששבר את גב הגמל, אישתי ואני נאלצנו לעבור טיפול פוריות בעקבות בעיה שהיתה בזרע שלי (כרקע אני רק אומר שהבעיה בזרע נבעה מהשתלת מח עצם שעברתי שנתיים לפני כן - אישתי אגב הכירה אותי שהייתי חולה ולמרות הכל קיבלה אותי והלכה איתי כל הדרך החל מבית החולים ועד שהרימה אותי על הרגליים) בעקבות הטיפול שעברה ומאחר שאף אחד מהצד של אישתי לא ידע (לא רצינו לשתף אותם בתהליך כי הוריה מבוגרים מאוד) אישתי הרגישה שאין לה תמיכה ואמרה לי אף אחד מהמשפחה שלך לא התקשר לשאול לשלומי ומה אני עוברת, אני כמובן הרמתי טלפון לאימי וביקשתי ממנה שתרים טלפון לאישתי ותשאל אותה איך היא מרגישה, הרי זה המינמום שיכולה לעשות וגם רציתי למונוע מצב שבו לאישתי יש טענות להורי.. כאשר אמרתי לאימי את המשפט תרימי טלפון לאישתי היא החלה לפתוח את הפה בצורה מאוד קשה, ואמרה שאישתי אישה רעה והחלה ממש לומר אליה דברים לא נעימים כל זה משולב בצעקות ובאימרות, "למה אני צריכה בכלל להתקשר אליה?". אישתי שלצערי שמעה חלק מהדברים הייתה בהלם ומכאן החל פיצוץ שלא נגמר עד עתה- היה ניתוק במשך 3 חודשים כאשר אימי זועמת מצד אחד ואישתי לא מוכנה כלל לשמוע מהורי.אני רק אוסיף בקצרה שברוך השם שהטיפול נקלט המשך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
מיואש09/02/2011אני רק אוסיף בקצרה שברוך השם שהטיפול נקלט המשך..הלכנו אל הורי הביתה וסיפרנו להם על מנת שאולי זה ימיס את הלבבות ונוכל לחזור לקשר סביר. הורי פשוט דיברו בצורה כל כך לא יפה ואמרו לאישתי שהיא מגעילה אותם ושהם לא מוצאים בה שום דבר טוב, למען ההגינות אני רק אומר שאישתי אמרה לאימי שהיא אישה רעה ואני אמרתי להם שהם אגואיסטים.
מאז היחיסים לא מתאוששים.. אני אספר רק היבט נוסף קצר בנוגע להיבט כספי, אישתי מגיעה מבית מבוסס היטב ושההורים עוזרים באופן שוטף לילדים. הורי לא עשירים אבל יש להם יכולת קטנה, אישתי היתה מסיבה את תשומת ליבי לעיתים רחוקות שלהורים שלי ממש לא אכפת אם אנו צריכים משהו ומעולם למעשה לא שאלו אותנו אם אנו צריכים עזרה כספית. אמרתי לה שהם ככה והיא צריכה לקבל אותם ובנוסף הם הבטיחו לנו סכום כסף שנקנה דירה והם יביאו לנו אותו, היא לאורך כל הדרך טענה שאין סיכוי שהם יביאו והם פשוט רק רוצים להתחמק ולא לתת ולא אכפת להם..בסופו של דבר כאשר נזקקנו לכסף לקניית הדירה הורי לא יכלו לתת לנו את הכסף כי נכנסו למצוקה ולמעשה זאת כמו נבואה שהגשימה עצמה.
כרגע המצב הוא שהורי שונאים ממש את אישתי ואישתי קמה מסיוטים בלילות בגלל הורי ואומרת שהם פגעו בה ממש קשות. שני הצדדים נותנים משפטים כמו אישתך תצטרך לעבוד מאוד קשה על מנת שתתקבל בבית שלנו ואישתי אומרת שהורי יצטרו באמת להוכיח שאכפת להם ממנה או לפחות ממני על מנת שהיא תוכל לקבל אותם.
כרגע יש נתק אני מדבר איתם פעם בשבוע וזהו אישתי לא מוכנה לשמוע עליהם וטוענת שהרסו לה את החיים.
מה דעתך אני ממש מיואש?
איך עלי לפעול?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ
מיואש09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואש-
בני09/02/2011הצלחת לטלטל אותי,,,
סיפור לא פשוט,,,
נתחיל מהדברים הטובים, מזל טוב לך ולאשתך, שהכל יעבור כשורה, מחזיק לכם אצבעות,
אפשר גם לומר שבורכת באשה טובה ומיוחדת, היא ראויה לאהבה ותמיכה ממך אל תחליף אותה בשום אהבה אחרת, גם בעבור הוריך,,,
אתם צריכים גישור משפחתי, מישהו מבחוץ שיבוא וירגיע את הרוחות, עד אז, תודיע לאשתך שהיא ורק היא בראש סדר העדיפויות שלך, ולא מעניין אותך מה דעתה של אמא שלך לגביה, אתה כרתת ברית איתה ועזבת את בית הוריך,
מי שצריך לעשות השתדלות זה ההורים שלך, "וכמים פנים לפנים כן לב האדם". מישהו צריך להאיר את עינהם ולראות מה הם כן יכולים למצוא באשתך, השאלה איך עושים את זה,
אתה כבן , חייב בכבודם, אבל אסור לך להרוס את הזוגיות שלכם, ולכן תאמר להוריך שאתה לא יכול לסבול את ההתקפות שלהם עליה, מכיוון שאתה והיא כרגע גוף אחד, והם פוגעים בך ! אתה תכבד אותם, ותעשה את רצונם בכל הדברים, עד שזה מנוגע לבית הפרטי שלך, לזוגיות שלך, תתחיל לדבר איתם בשפת, ה"אנחנו" אין כאן אשתי לחוד ואני לחוד, אנחנו החלטנו, אנחנו רוצים לדעת מי בא לשבת, אנחנו רוצים לדעת איפה נהייה בפסח,
בהצלחה בכל אשר תפנה, תעמוד לימין אשתך ותראה ישועות גדולות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
מוניקה הרשקוביץ10/02/2011מיואש יקר,
מציאות חייך לא פשוטה וצר לי על כך.
אני מתרשמת ,שמצאת אישה מדהימה אשר עמה יצרת שותפות זוגית תומכת, אוהבת ומחזקת, בת-זוג שעמדה לצידך בשעותיך הקשות, לא וויתרה עליך והייתה למענך. מישהי שתמיד תוכל לסמוך עליה, שערך המשפחתיות מדורג גבוה בסולם הערכים שלה והעשייה שלה למען הזוגיות והמשפחה באה מהלב.
אישה, אשר בבוא העת, תהייה גם אמא ראויה ותדע להקנות לילדיכם ערכים של משפחה, נתינה, תמיכה, אהבה, בטחון ויציבות. ערכים חשובים לקיום המשפחה, הערכים על-פיהם היא מתנהלת.
לא ברור לי מדוע הוריך לא מקבלים אותה ולא מעריכים אותה, אולם אל תאפשר ליחסם אליה ולהתנהלותם מולה להשפיע עליך או על הזוגיות היפה שלכם.
גם אם היית "הילד של אמא", בראייה של אמך, גם אם קשה לה "לוותר" עליך לטובת "אישה אחרת" וגם אם לדעתה אין מישהי ראויה וטובה מספיק כדי להיות אישתך, היא לא יכולה להתנהג בצורה בה היא מתנהגת לאישתך ועליך להסביר לה זאת בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים.
עליך להיות מאוד ברור הן באמירותיך והן במעשיך ואם עליך לבחור צד, עמוד לצד אישתך. לא רק שהיא ראויה לכך, היא גם צריכה אותך לצידה, כעת, כאשר היא הרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר יש "מפשר" בשטח - כולם משתוללים
דורית כהן12/02/2011מיואש יקר,צר לי מאוד על הסאגה המשפחתית שכולכם עוברים. אני מסכימה עם דברי מוניקה, ורוצה להאיר שתי זוויות נוספות:
נראה לי שאתה מוקף באנשים עם אגו חזק ועם צורך חזק בתשומת לב ובכבוד, ואתה לקחת על עצמך את תפקיד "המפשר בע"מ", מאחורי הקלעים.
נדמה לי שהגזמת עם התפקיד הזה...
יתכן שכל עוד אתה משקיע כל כך הרבה אנרגיות בנסיון לפשר - כל האחרים יכולים לנוח ולא לעשות שום מאמץ מצידם על מנת לרדת מן העצים. יש מי שהתרגל לקחת על עצמו את התפקיד הזה - וזה אתה.
כאשר אין מישהו כזה בשטח - אנשים נוהגים הרבה יותר לשמור על פיהם ולא להסתבך.הם יותר לוקחים אחריות על עצמם כדי שלא יעליבו אחרים בסביבתם.
אינני אומרת חס וחלילה שהאשמה היא עליך, אבל חשוב לי להסב את תשומת לבך לאפשרות הזאת.
נקודה נוספת: בדרך כלל אנשים כועסים כי יש להם סיבה אמיתית לכעס: קרה משהו שגרם להם לדאגה גדולה, או פגיעה בערך שהוא חשוב להם. נסה לחשוב בכיוון הזה ולזהות מהי הדאגה של ההורים שלך? חפש אצלם דאגה שהיא חיובית, לגיטימית, לא מ"משפחת האגו והכבוד". כמו - הם חוששים לשלומך כי הם לא מספיק מעריכים את אישתךבתור בת זוג טובה כלפיך, וזה בא מתוך אהבתם אליך. אינני אומרת שאני מסכימה איתם, ממש לא, אבל יתכן שכך הם רואים ומשוכנעים, לאור הדברים הקשים שהם אומרים עליה.
נסה גם להבין בדרך דומה מה הוא מקור הכעס של אישתך. מהי הדאגה הלגיטימית שלה?
היכולת שלך להבין מאיפה מגיע הכעס - יכולה לעזור לך לראות בכולם את הצד החיובי והדואג.
נדמה לי שהדברים עתידים להסתדר טוב יותר אם אתה תוריד הילוך, תעביר את הנאמנות שלך לאישתך ותשקיע ביחסים איתה, תתרכז בהריון ובאהבה כלפיה. זה המקום בו אתה יכול וצריך להשקיע כיום.
אני מקווה שכאשר יוולד הנכד - הוריך ירצו לאחות את הקרעים. זה קורה ברוב המשפחות. עליך לחכות בסבלנות, ולא לנטור לאישתך על מה שקרה.
אם זה לא יקרה אז - אולי שווה לפנות למגשר טוב, שיצליח לעשות סולחה. כי ככל שהנתק נמשך זמן רב יותר - זה עולה באנרגיות שליליות ובבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה ועוד שאלה פרקטית קטנה
מיואש13/02/2011שוב שלום,
מה אני אמור לעשות אם כל שיחת טלפון עם הורי מרתיחה את אישתי (היא מרגישה כאילו אני בוגד בה) או שלא לדבר על מפגש איתם (בלעדיה- כי היא לא מוכנה לבוא).
מה אני אמור לעשות ? להתנתק ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה ועוד שאלה פרקטית קטנה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ13/02/2011מיואש יקר,
הוריך ומשפחתך לעולם יהיו חלק ממך וממהותך. העובדה שבתקופה האחרונה מערכת היחסים ביניכם "חורקת", אינה מעידה, בהכרח, על טיב היחסים ביניכם לאורך כל חייכם.
אני מניחה, שלמרות הקשיים שהם מערימים עליך בהתנהלותם מול אשתך, הם יקרים לליבך ולא היית רוצה להתרחק מהם.
עליך לומר לאשתך שאתה אוהב אותה, מעריך אותה ושתהייה איתה ועבורה ויהי מה (אני מתרשמת שכך אתה חש ופועל), יחד עם זאת, עליך לשתף את אשתך ברגשותיך כלפי הוריך ועל כוונותיך להמשיך ולשמר אותם כחלק מעולמך.
למרות תחושותיה הקשות (והמוצדקות) של אשתך כלפיהם, עליה להבין את הצורך שלך בקשר איתם. אם אין היא מעוניינת להצטרף אליך למפגשים עמם, היא לא חייבת, אך אל לה להכביד עליך, שהרי ממילא אתה נמצא אי-שם "בין הפטיש לסדן"...
הקשר הטלפוני עם הוריך והמפגשים ביניכם אינם בגדר בגידה, אלא יותר ניסיון שלך "ללכת בין הטיפות", כך שתוכל לתת מענה לצורך שלך ושל הוריך בקשר המשפחתי שלכם, מבלי לפגוע באף אחד ובייחוד באשתך.
אני שבה ומציעה לך לנצל את המפגשים המשפחתיים שלכם על-מנת להסביר להוריך עד כמה הם מקשים עליך ופוגעים באושרך, בשקט הנפשי שלך ובזוגיות שיש לך, שהיא הזוגיות הנכונה עבורך.
גם אם הוריך "נעולים" כעת על עמדתם, אני מאמינה שאושרך חשוב להם, ועם הזמן, כאשר כעסם ישכך, הם יעשו כמיטב יכולתם עבור אושרך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי...
שרון13/02/2011לדעתי ייצוג משפחתך (אותך ואת אישתך לכרגע) דרך ה"אנחנו" זוהי דרך טובה להשוות את תשומת ליבם של הוריך מן הכעס שלכם אליכם (או לפחות אליך כנציג), ולא תהיה להם ברירה לקבל את זה כעובדה עם הזמן שאישתך זה אתה, ואותך הם מכבדים... כדרך שתציג את עצמיך עם אישתך, כך הם יקבלו אותה... אם תהיה מלא בטחון בזמן תקשורת עם אמך, לא יהיה לה מקום "להחדיר" את הכעסים שלה אל מעבר לכיר הבטחון שאתה מקרין... (הכעסים הם שלה (!) בסופו של דבר והם לא אמורים להרוס את היחסים עם המשפחה החדשה אשר אותה בניתה) בסופו של דבר לאמא שלך לא תהיה ברירה אלא לקבל את כל העניין כעובדה (לאחר שאתה תציב לה את זה כך ו"תשתיל" לתוכה אותה... אאז עם הזמן, לאחר שכל הכעס שלה (וכמו שאמרתי לא משנה מה הסיבה) ינוטרל לה לחלוטין ע"י כוח ההתנהגות שלך, אפשר לדבר יהיה על שיקום יחסים... כלומר לא בנסיונות שלך שאמא תתקשר ושאבא יגיד... אלא בכך שהבטחון הזה שלך לגבי אישתך כבחירת ליבך יגרום לה לקלוט שאין לה ברירה ושאם היא רוצה יחס בריא איתך, היא צריכה בעצמה (!!!) לנסות ולהחלים את הקשר עם הצד השני של משפחתיך כלומר בחירת לעיבך- אישתך...
כמו שאומרים לא משנה מה אומרים, העיקר איך אומרים זאת- באיזה טונים, מה אתה משדר (בטחון או פחד..), וכמו שאתה מדבר באותו הרגע- כך גם בדיוק נקלט זאת אצל בן אדם השני... לכן הבטחון שלך, הנחישות, ההבנה והגבריות מהווה צעד חשוב בגישור בי העולמות ופיוס לאחר מכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר...
שרון13/02/2011כלומר חשוב כל הזמן שיהיה "אנחנו" וללא יוצא מהכלל, ואתה כנציג מייצג את האנחנו הזה בכל פעם מחדש במלוא בטחון ללא נקודה של ספק, לא משנה מה ייאמר מהצד השני, ועד כמה יופיעו נסיונות להרוס את זה (והם יכולים להתחיל להופיע מתוך חוסר קבלה של ה"אני החדש שלך") שאלה עד כמה כוח יהיה לך לנחישות שלך, והכי חשוב שהוא לא יגמר לעולם... כך הם גם ילמדו לסמוך אליך יותר (גם אמא שלך שבחרת את בחירת ליבך והיא "בסדר", כי אלו המסרים שהיא מקבלת ממך ללא מילים מיותרות (ונסיונות להשלים בינהן- כמו שאתה יודע לעשות מן העבר) וכך גם לגבי אשתיך ביחס לאמא שלך- היא תרגע ותלמד לקבל אותה כמו שהיא... והארוחות והתודות יופיעו כעבור זמן לאחר מכן כתוצאה מכל השינוי- ללא נסיונות "בלאי" מצידך... כך תלמד גם להיות בטוח יותר בעצמיך ולהשיג גם הצלחות נוספות ואחרות בתחומים אחרים בחיים...
זכור- כמו שאתה מציג זאת, כך גם תגרום לאחרים לקבל את זה. וכדי להציג בדרך הטובה והנכונה ביותר, צריך לדעת בדיוק מה אתה עושה ולמה אתה עושה זאת, ומה צריכות להיות התוצאות בעבורך, וההצלחה מעכשיו והלאה בידיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבוקשני אלקיים09/02/2011
אני בקשר עם גבר והקשר הזה לא רציני רק קשר פיזי יש לי רגשות אליו ויש פעמים כשאנחנו שוכבים אחרי זה הוא מתייחס אליי יפה ומחבק אותי ולפעמים לא עושה כלום.. הייתה פעם אחת שביקשתי ממנו שיחבק אותי כי קר לי והוא התעלם והמשיך לצפות בטלוויזיה וזה ממש הרגיז אותי יש אולי הסבר לזה ? גם אם לא תודה בכל זאת :] ואיך אני יכולה לדעת אם הוא מסתיר את הרגשות שלו או לא רוצה שהם יתגברו אם בכלל יש אולי סימנים לזהות דבר כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדר לא להתאהב
שני אלקיים09/02/2011האם זה הגיוני שגבר שנדר לא להתאהב אף פעם אחרי ששברו לו את הלב באמת יכול לא להתאהב באף אחת? גם אם עברו 11 שנה מאז שנשבר לו הלב וכביכול 7שנים אחרי שהוא שכח אותה ועדיין לא להתאהב באף בחורה והוא לא מחפש קשר רציני רק סטוצים האם גבר כזה יכול להתאהב? ואם הוא כן התאהב יכול להיות שהוא לא רוצה להראות את זה , איך אפשר לדעת אם גבר כזה מאוהב? אני יודעת שהשאלות קצת מתסבכות אבל אם תוכלו לענות אני יודה מאוד :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדר לא להתאהב
שני אלקיים11/02/2011רציתי להודות על התגובה ויש לי עוד שאלה קטנה יכול להיות מצב כזה שהוא עדיין מאוהב באותה בחורה ? שהיא כבר לא חלק מהחיים שלו הרבה שנים והיא נשואה או שאולי יכול לקרות מצב כזה שהוא יראה אותה והכל יעלה לו בחזרה או שהרגש הזה פשוט נמחק ושייך לעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדר לא להתאהב - תגובה
מוניקה הרשקוביץ11/02/2011שני יקרה,
הכל יכול להיות...אולם, גם אם יש לו עדיין רגשות כלפי אותה בחורה, אני מאמינה שעצמותיהם דעכו עם הזמן, ובוודאי לאחר כל-כך הרבה שנים, בבחינת "רחוק מהעין רחוק מהלב". קיימת אפשרות שבמידה והוא יראה אותה הוא יחוש התרגשות, אך לא הייתי קוראת לתחושה הזו "אהבה".
אני מתרשמת שאת מרגישה כלפיו, לא יודעת אם זו אהבה, אך בוודאי רגשות משמעותיים, ושהיית רוצה לנסות ליצור עימו זוגיות הכוללת גם אינטימיות נפשית.
עצם העובדה שיש ביניכם קשר כלשהו כבר כמה זמן, גם אם קשר זה מבוסס בעיקרו על ה"פיסי", מעידה על כך שנוח לו בחברתך וטוב לו איתך. גם החיבוק המזדמן לאחר האינטימיות הפיסית, כאשר הוא "מרשה לעצמו" מעט רגשות, יכול להעיד על כך.
אני שבה ומציעה לך להיעזר באיש מקצוע (אימון, טיפול וכד') כדי ל"שחרר" אותו מה "מאסר" הרגשי אשר הוא כלוא בו. אני מאמינה שתמיכתך בו והיותך עבורו ולצידו בתהליך כזה, יכולות לפתוח את סגור ליבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושש להתאהב
מוניקה הרשקוביץ09/02/2011שני יקרה,
נראה כי האיש עבר זעזוע רציני במערכת היחסים ההיא, שגרם לו נזק נפשי והשאיר אותו מצלוק רגשית.
מאז אותה פרשה עגומה הוא חושש להיפגע שוב ולכן לעיתים הוא יותר נחמד ומחבק אותך לאחר המגע הפיסי ולעיתים לא. הוא מתנהל על-פי צרכיו/תחושותיו/רצונותיו בלבד. הוא כאילו כיבה את רגשותיו.
בשפה האימונית, הוא מתנהל מתוך חסם/חשש ולכן, מערכת היחסים ביניכם מבוססת בעיקרה על סיפוק צרכים פיסיים הדדיים.
הוא לא מסוגל לתת אמון ולהתמסר לקשר, פיסית ורגשית, החששות "חונקים" אותו.
אני מאמינה שבעזרת איש מקצוע הוא יוכל להתגבר על החששות הנ"ל ולפתוח את ליבו לאהבה שוב.
אם הוא יקר לך ואת מוכנה להוכיח לו שאפשר גם אחרת, שאפשר להתאהב ולהיות נאהב, שאפשר להתמסר לקשר ולהיות מאושר, לווי אותו לתהליך מקצועי אשר יאפשר לו לצאת מתוך החומות אשר הוא מסתתר מאחוריהן, מתוך אמונה כי הן ישמרו עליו מפני פגיעה נפשית נוספת.
היי עבורו, איתו ולצידו בתהליך הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאביבית08/02/2011
הייתי גם רוצה לדעת האים יש טיפול(לא תרופתי) לשליטה בכעסים, הייתי רוצה לעבוד על עצמי להיות יותר רגועה ושלווה ולא מניפולטיבית וכועסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
עדי בדיחי09/02/2011ראי תגובתי לאגם, בהודעה מה-8.2 "יחסים וגירושין".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי בבקשה...אביבית08/02/2011
לי ובעלי שי אמון בעיות
אנחנו נסועים חצי שנה אני בת 20או בן 22
לפני שאיתחנו אינו מסתדרים ואחשב אנחנו כול הזמן רבים איתחנו לפני חצי שנה בגלל הריון ומאז אנחו כול הזמן רבים
בעלי חושב שאני צריכה תמיד לעשות כול מה שאו רוצה ואסור לי לשבור לא את המילה או לא לאסכים איתו על דברים ושאני מבכשת ממנו משאו או לוכח את זה מובן מעלב ולא מתיחס למה שאני אומרת מאשז ילדתי לפני חודש או חושב שאו צריך
לנהל הכול.. שאני צריכה ללכת תמיד צריכה ללכת בדריך שלו והמשפחה שלו משפיעה עלב
או לא עובד ואני לא אוהבת את זה ואו יושבאיתי בבית וזה משגיע אותי כי או מיתערבב
דברים שאו לא צריך לאיתערב למשל בקרם של הילדה וכול מיני כאלה
או חושב כול פעם שאנחנו רבים על משאו שרק אני לא בהסדר
אנחנו גרים אצל ההורים שלי ואו חושב שהם משפעים עלי וממלים לי את הראש
וזה לא נכון וכול מה שהמשפחה שלי עושה בשבילנו או לא מאיריך
ואו מזלזל בהם לאומת זאת שהמשפחה שלו לא מכבלת אותי בגלל שאני לא דתיה ועם לא עושים בשבילו כלום ובלי המשפחה שלי המצב הכלכלי היה נורה ואו לא מאירך את זה ואני מתעצבנת מזה כול פעם שאני רבסה איתו או מיתבקחת או חושב שרק או צודק ואני לא ובזמן האחרון שאני מדברת איתו או אמר זה לא אני מדברת זאת אמא שלי שממלה לי את הראש וזה לא נכון
ושאנחנו נוסעים להורים שלי פעם בשבועים תמיד שאנחנו חוזרים משמה אנחנו רבים בלי סוף כי המשפחה שלו ממלה לו את הראשעל הדת ואיך שאני הולכת ולמה שאני לא דתיה
וכול הזמן שאנחנו רבים אנחנו מגעים לכללות ומערבים בכללות את ההורים והמשפחה וזה מגיע לרמות ממש נמוחות וכול פעם שאנחנו רבים יש או מערב את הכסף ומחלק אותו וכול הזמן או מעים על גירושים וכול הזמן אומר לי שאו אימצתה משאו יותר טוב ממני וכול מיני כאלה ופוגיע בי בלי סוף. ואומר לי שאני אישה לא עגונה בגלל שאני לא עושה כול מה שאו אומר או חושב בגלל שאו גבר או צריך לשלות עלי ואני צריכה כול המן לאסכים למה שאו עומר. ועם אני לא יסכים עם זה אז אנחנו מתחילים לריב כול הזמן שאנחנו רבים או
רוצה לברוח להורים שלו או אורז את הבגדים שלו ורוצה ללכת ובסוף או לא הולך
וכול הזמן זה כחה אני לא יודעת מה לעשות אני עובדת אצות..
לפעמים אני חושב שאנחנו צריכים לאיתגרש כי אולי אנחנו לא מתעימים כי שנינו עולמות שונים..
ילדתי ב 11.1 ומאז שילדתי אפילו לא עברו 3 חודשים או משגיע אותי לצאת לעבוד ובנתים או לא עובד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את זקוקה להרבה תמיכה
עדי בדיחי09/02/2011הי אביבית,
את מתארת מצב מאוד לא פשוט, ואני מקווה שתמשיכי להחזיק מעמד.
תראי, את לא מזמן ילדת, והתחושות שאת חווה הן מאוד קשות. לא הצלחתי להבין האם יש לך גורמי תמיכה כמו משפחה, חברה טובה, מישהו שיכול קודם כל לסייע לך עם הילד ובעיקר לתת לך אוזן קשבת. בגלל שאת צעירה, וחווה זוגיות כ"כ קשה ולא פשוטה, אני מציעה שתבדקי האם לפחות פעם או פעמיין בשבוע את יכולה, לשעה, לקבל זמן עבור עצמך ולקבל איזושהי תמיכה מקצועית. יש אגב מטפלים שמוכנים להגיע לביקורי בית, ולקיים שם שיחות, אם את מתקשה (זה לא מאוד נהוג אבל אולי עובדים סוציאיליים כן יכולים). האם ניסית לפנות לגורם תמיכה מסוים ולהקש עזרה מקצועית?
ביעוץ מקצועי את תוכלי להיות מכוונת יותר לצעד שאת צריכה לעשות. לא נשמע שהזוגיות הזאת היא מה שציפית לה, ואם את בכל זאת אוהבת אותו (לא התרשמתי, אבל אני שואלת בכל אופן)- אז כן כדאי לנסות (רק בהמשך, אחרי שתתחזקי) לקחת גם אותו ליעוץ הזה, בהנחה והוא באמת רוצה.
בכל אופן כרגע המוקד הוא עלייך. את צריכה להיות חזקה מספיק כדי לטפל בילד שממש עכשיו נולד, את צריכה להיות חזקה לנסות לנטרל את הגורמים מסביב, לצערי גם כולל את הקללות והמריבות איתו, כדי להיות חזקה עבור עצמך. אם את יכולה להעזר בבן משפחה קרוב או בחברה, שיסייעו לך להתמודד ויסייעו לך למצוא איש מקצוע טוב באיזור מגורייך-זה הדבר הכי טוב עבורך ומגיע לך מישהו שיוכל לתמוך בך.
יש גם אפשרות לשיחות ברווחה או בקופת החולים, ואם תצטרכי הכוונה נוספת אנחנו פה. בהצלחה רבה והיי חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אביבית09/02/2011יש לי תמיכה מהמשפחה שלי ואף עם לא הלכנו לכבל אזה או חושב שזה מיותר ועם אני רוצה ללכת אז זה רק לרבנים.
המשפחה שלי תומכץת בי ואוזרת ליעמון עם הכלכלה
עם את חושבת שאנ י ואו צריכם אפסקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורמי תמיכה-חשוב! טוב שהם שם
עדי בדיחי09/02/2011הי שוב,
את צריכה ללכת למקור תמיכה- שיעשה לך טוב, ורק לך. אם את חושבת שרב יעשה את זה- בכיף, אם את חושבת שמישהו אחר מקצועי יכול לתת לך אוזן קשבת- לכי על זה. אני מרגישה שאם תקבלי את הבמה שלך- את בהחלט תוכלי להתקדם. מאוד מעודד שיש לך משפחה תומכת, נסי להעזר בהם גם בהמשך.
לגבי הפסקה בקשר- אני חושבת שאת זקוקהל פסק זמן בעיקר לחשוב ולהחליט מה את עושה הלאה.. ואיך לפעול. בכל אופן, כך או כך, כל גורם מקצועי יוכל לסייע לך- כי להרגשתי את יודעת לשתף, את יודעת לגייס עזרה עבורך וחבל שהקשר ימשיך לגרום לך לכזאת עוגמת נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים וגירושיםאגם08/02/2011
היי אני ובעלי נשואים מספר שנים ויש לנו ילד אחד,
אנחנו אף פעם לא הסתדרנו גם לפני החתונה אבל מה לעשות עשינו טעות גדולה ועכשיו משלמים עליה בייוקר.
ולי ולבעלי גם אין יחסים אינטמיים וזה יכול לקחת שנה, שנתיים זה לא מפריע לו ולי זה מאוד קשה.
אין לי מושג איך גבר יכול לא להיות במגע כל כך הרבה זמן, לא חיבוק ,ליטוף נשיקה שום כלום.
אנחנו בקושי ישנים יחד באותו חדר (אני ממש מתביישת לספר את זה אפילו).
אני כל כך רוצה להתגרש ומפחדת ואפילו מרחמת עליו אני ממש חלשת אופי אבל מצד שני אני כל כך פגועה וסובלת וכך גם הילד.
כל הזמן צעקות וקללות ומרירות בבית.
חייבת קצת עידוד כדי להתחיל לעשות איזשהו צעד.
אני מאוד עצבנית ואי אפשר כבר לדבר איתי גם המשפחה שלי שמה לב שאי אפר לדבר איתי ולפעמיים התיסכול שלי יוצא על האנשים הלא נכונים וגם חוסר סבלנות לילד לפעמיים וחרא לי עם זה.
הייתי גם רוצה לדעת האים יש טיפול(לא תרופתי) לשליטה בכעסים, הייתי רוצה לעבוד על עצמי להיות יותר רגועה ושלווה ולא מניפולטיבית וכועסת.
תודה מראש וסליחה על אריכות גבריי אני פשוט נואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים וגירושים - תגובה
עדי בדיחי09/02/2011הי אגם,
את אכן עוברת דברים בכלל לא פשוטים. אני חושבת שאת עושה נכון לגבי הצעד שלך להיפרד ולהתנתק, ובכלל- לגבי מציאת פיתרון או טיפול לשליטה בכעסים.
תרופות גם לדעתי- הן בברירת מחדל אחרונה.
לגבי טיפול- יש טיפולים התנהגותיים קוגניטיביים, שמטרתם בעצם לעבוד על כל החלק של החשיבה, התפיסה, ולנסות לשנות סכמות קיימות בראש, שליליות- לחיוביות. הטיפול עובד על היכולת הקוגניטיבית שלנו לראות ולהבין את המצבים האלו שונה- ואז גם להתנהג אותם שונה. אני חושבת שבבחינת שינוי התנהגויות- וזה למעשה מה שאת מבקשת- זה בהחלט יכול לעזור קודם כל לך, וכמובן לילד ולסביבה שלך.
אני מעודדת אותך לצאת מהקשר הזה, אם מראש הוא היה טעות- אין מה לאמלל אותך ואת כולם ולהישאר בו. מחזקת אותך ומאחלת לך הרבה בהצלחה. אם תרצי המלצות על מטפלים- את יכולה ליצור איתי קשר במייל ואנסה להפנות אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..צריכה עזרה דחוף!ביני08/02/2011
שלום!
בן זוגי נקלע למשבר אישי בחודשים האחרונים ומתוך כך הוא התחיל "להתחבשש" בבגידה שהייתה מצידי לפני כשנה וחצי.
הוא מבין באיזה מצב הייתי וכ"ו אך מרגיש חסימה גדולה כלפני ואינו מצליח להתגבר על הרגשות ההם.
פתאום הוא רואה את הכל דרך אותה נקודת ראייה,ו"שוכח" את כל הדברים הטובים.
אני אוהבת אותו ולא מוכנה בשום אופן לאבד אותו.
מה אפשר לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל שבר משאיר משהו
עדי בדיחי09/02/2011שלום ביני,
על אף שלפעמים נדמה לנו שצלחו משברים בזוגיות, כמו למשל מה שתארת כאן, לפעמים כן יגיעו תקופות, רגעים או סיטואציות בהן כביכול "נחווה" אותו מחדש- ושוב הכל יצוף ויעלה. שנה וחצי - לא מאוד מזמן.. ואפילו יכולות לעבור הרבה שנים ובכל זאת הפגיעה, אמנם מעומעמת יותר, תישאר שם. כאשר את מדברת על בגידה קודם כל מדובר במשהו קשה שגרם לאמון ביניכם להיסדק קשות, אם לא לקרוס. עבור הצד השני, את בטח חווית- לא פשוט להתמודד, ולא פשוט להישאר בקשר ולאסוף את השברים. העובדה שהוא כן נשאר איתך- מספרת לנו כמה הוא אוהב אותך, כמה מאמין שהקשר הזה יכול להיות טוב, וכמה אתם חזקים כדי להתגבר.
לגבי מה שתארת כאן בהודעתך-גם כשאדם עובר משבר אישי שלא קשור בכלל למשבר הזוגי שהיה, יתכן והוא כן יעשה קישור רגשי מסוים, יתכן והכאב בהיותו כאב ממה שהוא עובר כרגע- מזכיר לו איזו תחושה מאותו משבר זוגי, או באופן כללי, יש כמו "לינק" לכל מיני מצבים בהם הוא נפגע, בהם הוא הרגיש לבד לגמרי, וכד'. נסי להבין שיתכן ועבורו- זה מציף הכל מחדש.
הייתי מציעה שתנסי להתמקד במשבר שהוא חווה כרגע- איך את יכולה לנסות לעזור לו, אפילו מרחוק, אפילו בדברים מאוד קטנים, למשל- לא לבקש הרבה עזרה בבית, להכין ארוחות, לפנק, לנסות להציע אוזן קשבת- אבל ממש בעדינות, ואם הוא לא מעוניין - לאל כעוס, אלא לקבל.. אפשר לכתוב לו משהו, וכד'. נסי להיות שם, אבל גם לתת מרחב. בכל פעם שמתאפשרת ביניכם שיחה, נסי להסביר לו איפה את היום בקשר, ועל כך שאת מתעקשת עליו בזוגיות ותעשי הרבה לשנות ולגרום לו להרגיש טוב יותר. את כל אלו לעשות בהמון המון סבלנות. יתכן ועוד תקופה קצרה הוא ישוב להיפתח ויהיה קל יותר.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחקות . חוסר שיחה . אך אהבה גדולהנוי08/02/2011
שלום . שמי נוי ואני כבת 17 ,
אני וחבר שלי ביחד כבר שנתיים , יש לציין שזו אהבה ראשונה שלי ושלו , בשנה הראשונה הייתי נפרדת על דברים שהפריעו לי . כמו קינאה , אובססיה , תלותיות וקיצוניות רבה מצידו.
הוא היה נפגע קשות . בוכה שנחזור הפרידות לא ארכו יותר מיום . אך קרה מצב שנפרדתי ממנו והרגשתי מחסם אליו בכדי לחזור , הוא ממש התחנן . בכה , הבטיח ביקש. אך הרגשתי שזה לא נכון להמשיך את הקשר . הוא אמר שלאחר השיחה הזו לא יהיה בנינו יותר קשר . [ מכיון שלא הסכמתי לחזור ] הוא נפגע מאוד והתחיל להתרחק ממני . בפעם הראשונה מאז הקשר באותו התקופה הרגשתי בחסרונו העז , לא ידעתי איך לתקן את הנזק שאליו גרמתי . חייגתי אליו . הוא לא ענה .. שלחתי לו הודעות . הוא לא ענה . רק אחרי יומים קיבלתי ממנו תגובה . וממש בכיתי דמעות שנהיה ביחד כי הבנתי את הטעות שלי ושהוא הגבר שאני באמת רוצה להמשיך איתו לכל חיי .
חזרנו - אך לא קיבלתי את הקשר שרציתי ושהיה בחזרה . דבר ראשון הקנאה נעלמה כלא היתה . האובססיות , הקיצוניות , הכל . וגם השיחות הרבות שהיו בעבר במהלך היום כבר לא התקיימו . הוא מצא ידידות לדבר איתן ולי היו ידידים מאז ומתמיד . אך לעולם לא היה מי שתפס את מקומו ותמיד היה לי את הרצון לדבר ולהתקרב אליו.
הצגתי לו את רגשותי כמה וכמה פעמים . הוא מבטיח שישנה את התנהגותו . אך ללא כל שינוי זה ממשיך . שתי שיחות קצרות ביום מה שלומך והיכן את . מתראים רק שלושה פעמים בשבוע . טוען שאין לו זמן ושהוא רוצה שנתגעגע .
אני מרגישה שאני לא בסדר העדיפויות הראשון אצלו , אך כשאנו נמצאים יחד . זה שתי נשמות תאומות עם כל האהבה והחיבור שאפשר לחלום עליו .
הוא אמר שהריחוק כתוצאה מהפגיעה בעבר. הסברתי לו כמה אני מצטערת .
אך עדיין הקשר לא חוזר לקדמותו .
אני אוהבת אותו מאוד . והוא אותי . אני אובדת עיצות והרבה פעמים שורה עלי עצב רב לפתע . האם אפשר להחזיר את הקשר למה שהוא היה ? ...
האם זה תלוי בי ? .
אניני יודעת . אשמח לתשובה כי אני אובדת עיצות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפשר לקשר להיות איפה שהוא היום
עדי בדיחי09/02/2011שלום נוי,
ראשית אני רוצה לציין שאת נשמעת בחורה מאוד בוגרת ומודעת לעצמה. את צעירה- ואת יודעת להגיעל תובנות בוגרות- כל הכבוד לך.
לגבי מה שכתבת לנו כאן- אני מבינה את הקושי שלך, פתאום לקבל משהו אחר לגמרי ממה שהתאהבת בו לראשונה. תכונות שאז הפריעו לך כמו קיצוניות, אובססיה, וקנאה- היום את רוצה אותן בחזרה. מעניין לראות שאותו בחור שאותן תכונות הפריעו לך אצלו, ואולי תרמו לפרידה, היום לא נמצאות שם- ואת בכל זאת מתגעגעת אליהן.. לאהבה אין כללים..
הפגיעה שלו כנראה היתה מאוד קשה. הוא גם אמר שאחרי הפרידה ההיא לא יחזור להיות קשר- ואמנם חזרתם, אך אכן הקשר לא ממש חזר למה שהיה אז. כנראה, וגם בשל גילכם הצעיד ואהבה ראשונה, הפגיעה שהוא חווה היתה קשה, והריחוק שהוא משתמש בו היום הוא פשוט כלי להגן על עצמו מפני עוד פגיעות. יתכן והוא לא מראה לך קנאה, אובססיביות וקיצוניות- דווקא כי זה מזכיר את מה שהיה אז, ויגרום לקשר לחזור כמו שוהא עם אותו אופי ואותן תכונות קשר- ואז הוא חשוף יותרץ ניס להבין שכשאנחנו נפגעים אנחנו יכולים גם להתנהג נורא מוזר, אבל זה מנגנון ההגנה של כולנו.
אני מציעה שתנסי להתמקש ברגעים שאתם כן יחד עליהם את מדווחת כרגעים נהדרים. נסי להבין, שכדי לאחות את הפצעים (גם שלך), דרוש הרבה הרבה זמןץ לפעמים ממש הרבה זמן.. וזה בסדר , כי איחוי איטי הוא גם איחוי טוב יותר. אז אני לא יודעת אם זה תלוי בך, אבל את כן יכולה לעזור ופשוט להיות שם, בשלב שבו הקשר נמצא. נסי לחשוב על תחילת הקשר שלכם, בכל קשר בהתחלה יש חששות ולא בטוחים, וכאן על אחת כמה וכמה- כאשר היתה פגיעה בעבר. לכן דרושה הרבה סבלנות ודרוש המון זמן הסתגלות מצידך למצב החדש. נסי לא להשוות למה שהיה אלא להיות עם הקשר איפה שהוא נמצא כעת ולתת לו להיבנות ולגדול מחדש.. בקצב שלו- זאת התרופה הכי טובה.
בן זוגך יבחין בסבלנות שלך, ויתכן, וזה אפילו יאיץ את ההתקרבות שלו אלייך. בשורה התחתונה- לא בכוח, לא בלחץ. פשוט להיות שם, לאט לאט לבדוק איך הקשר זורם, וכמובן להתמקד בפגישות שלכם (3 או יותר בשבוע, זה לא משנה.. 3 זה עדיין הרבה מאוד! ואולי שווה להיפגש פחות כדי להתגעגע). להרגשתי - עצם כך שהוא איתך- מלמד על כך שרוצה להיות איתך, ורוצה להתגעגע- תני לו את הזמן והמרחב. בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם מישהו גדולבת 2007/02/2011
שלום.
יש לי התלבטות.
אני בת 20. הכרתי בחור בן 26 באינטרנט. הוא חמוד והכל באמת.
עוד לא נפגשנו אנחנו צריכים להיפגש במהלך השבוע
מצד אחד הוא חמוד והכל, מצד שני הוא גדול ממני ב6 שנים.
הוא אמר לי שהוא רוצה להתחתן עד גיל 29 30. ואני אם כן אהיה בת 24. אני בחיים לא רואה את עצמי תוך 4 שנים מתחתנת ועוברת לגור לבד/איתו.
השאלה שלי היא כזאת.
הוא גם לפעמים ילדותי וזה טוב ואני בוגרת והכל אבל לא בטוחה אם בוגרת בשבילו.
אני אחת עם ראש על הכתפיים שמבינה עניין אבל אני בצבא והוא הרבה אחרי.
אני באמת לא יודעת מה לעשות..
אני חושבת אולי נכנס לקשר ואז הגיל יתחיל ללחוץ והוא יחשוב על העתיד היותר רחוק.
הוא אומר לי שלא משנה אם אני בת 18 או בת 29 אם אני בוגרת לא מזיז לו.
אשמח לתשובה מפורטת ועוזרת.
תודה לכם, פורום מעולה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד לא נפגשתם
אופטימית07/02/2011את לא יודעת שהוא אכן יימצא חן בעינייך ותרצי בכלל לפגוש אותו פעם שנייה. אז את לא יכולה לדעת שתרצי או לא להתחתן איתו בעוד 4 שנים! או שהוא ירצה.... אם הוא היה אומר לך שהוא מחפש מישהי למטרות נישואין זה היה משהו אחר,אבל זה לא המצב. בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך. אשמח לתשובה גם מהמומחים.
בת 2007/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאופטימית כנסי בבקשה
בת 2007/02/2011כרגע הוא לא אמר נישואים. אבל הוא כבר גדול אז יחשוב לך עוד 3 שנים ככה
לא הבנתי את כוונתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 או 4 שנים זה הרבה זמן
אופטימית07/02/2011אם הקשר יהיה כל כך טוב וישרוד שנים אז אולי באמת תרצי להתחתן איתו. בכל מקרה רוב הקשרים לא מחזיקים כל כך הרבה זמן וגם אלה שכן לא תמיד נגמרים בחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואולי זה לא יהיה לו דחוף והוא יחכה
אופטימית07/02/2011עד שתרגישי מוכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עם מישהו גדול - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/02/2011בת 20 יקרה,
אני מצרפת את דעתי לדעתה של "אופטימית".
תפגשו, תדברו פנים מול פנים (זה אחרת מאשר באמצעות מחשבים...), תתרשמו זה מזו.
אם הוא יהיה טוב בעינייך ואת בעיניו אני מניחה שתפגשו שוב ושוב ושוב... והיה ויתפתח ביניכם קשר רציני יותר, אז תחליטו יחדיו מה הכי נכון עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניקה! אני פשוט חייבת את עזרתך!!A07/02/2011
את לא מבינה...פשוט לא מבינה מה קרה אתמול בשעה 11 בלילה.....התקשרתי אליו!!
דיברנו...הוא התענין בי,הסביר לי כמה אני חכמה ושהוא סולח לי וכו'.....אני הרגשתי קצת מתח מיני...אפילו שלא דיברנו על התחום הזה בכלל....ואז הוא בעקיפין כזה אומר לי שהוא
נשוי....אבל! אני בטוחה ב-100 % שהוא שיקר! היה שם סטירה מסויימת שהסגירה אותו שזה שקר אבל שיחקתי אותה כאילו אני מאמינה לו.....עכשיו,לראשונה בחיי אני קולטת משהו ואני לא מבינה איך לא קלטתי את זה קודם! הבנאדם הזה קצת לא כל כך..
איך להגיד את זה...? מערוער בנפשו...הוא לא יציב....אני עדין מאוד אוהבת אותו...אבל פתאום אני מבינה והאמת יש בי סוג של הקלה....זה לא שאני לא הייתי בסדר והכל....אני חושבת שהוא עובר תקופה לא קלה ואמא שלי אומרת שהוא אפילו מיואש.....אני הרגשתי שהוא מדבר איתי באופן שונה ממה שהוא דיבר איתי לפני שנתיים....כאילו שעובר עליו משהו....
הרי אמא שלי הייתה האחרונה ששמעה אותו כשהוא דיבר איתה בטלפון וכבר אז היא אמרה שהוא חלש ושהוא בנאדם קצת מוזר....והיא אפילו ריחמה עליו קצת וחשבה שהוא קצת מסכן...והיא ממש שמעה איך הוא לא היה מסוגל לדבר איתה...הוא פשוט רעד...
אני יודעת שהוא אוהב אותי. גם אמא שלי מאז שהיא שמעה את הסיפור ובמיוחד שהיא שמעה את איך שהוא דיבר איתה ואיך הוא רעד....בטוחה שהוא מאוד אוהב אותי...
אני חושבת שהבנאדם כבר לא יתחתן לעולם. אני קלטתי אותו. הוא מפחד פחד מוות מכל הקטע הזה של חתונה...הוא פשוט לא בנוי לזה....ואמא שלי הסבירה לי שעל אחד כמה וכמה שהוא לא מסוגל להיות עם מישהי אחרת בגילו,כי אשה בן 29 נניח כבר רוצה להתמסד וזה...ואין מצב שהוא יצליח לממש לה את זה...
עכשיו,אם כבר הוא היה רוצה מישהי...הוא היה רוצה אותי...הוא לבד עכשיו,אני יודעת והוא אובד עצות...הייתה גם איזה הודעה בפייסבוק שלו שבאמת נשמע שם מדוכא עכשיו כשאני חושבת על זה.....
עכשיו,הוא כרגע שיקר שהוא נשוי כי שוב פעם הוא לא מסוגל להתמודד איתי.....כנראה שהרגש שלו נמשך אלי אבל השכל שלו אומר שלא ואני עדין לא מבינה למה....?
אמא שלי אמרה לי שבטח אחרי השיחה ביניינו הוא התהפך בן השמיכות....
כרגע,הוא אמר שהוא נשוי אבל!! אני בטוחה שאם עכשיו הוא חושב שאני כביכול חושבת שהוא נשוי-אז בטח אני אמשיך הלאה וכבר אמצא לי מישהו אחר ואז אני כבר אשכח ממנו.
עכשיו,גם אם זה הוא לא יוכל להשלים!!
אני חושבת שהוא משתגע עכשיו...אני אוהבת אותו ונמשכת אליו....את זוכרת איך הוא
הפגין אז משיכה כלפי? ולא משנה כמה הוא ניסה להסתיר...
אני יודעת שהוא בטח יודע שאני האחת בשבילו...אני הכי הכי יפה מכל בחורה שהוא יכול להשיג...באמת,אני אומרת לך,מוניקה....אני יפהייפיה ואני מעל מטר 70....אני פשוט נראת כמו דוגמנית...(אני לא משתחצנת,אבל חשוב שתדעי...)
והוא האמת לא נראה משהו...אבל בכל זאת,אני רק שומעת את הקול שלו ואני נטרפת...בחיי......:(
אני לא יודעת מה להיות ביניינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה את,מוניקה? בבקשה...
A07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה! אני פשוט חייבת את עזרתך!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/02/2011A יקרה,
ראשית, כל הכבוד לך!
התגברת על הפחדים והחששות שהיו לך, "הלכת" עם הלב שלך, עם הרצון שלך, עם התחושות שלך ויצרת עימו קשר.
לגבי התגובות והאמירות שלו בשיחה... לפני שהתקשרת אליו "התבשלת" היטב עם עצמך לגבי מה יהיה בשיחה זו, לו, לעומת זאת, לא הייתה הזדמנות ל"התכונן" לשיחה איתך, הוא, בוודאי, היה מופתע מאוד.
ייתכן כי תגובותיו ותשובותיו נבעו מההפתעה, אך עלייך להביא בחשבון גם אפשרות אחרת, שאינה בהכרח פחות טובה עבורך.
קיימת האפשרות שהעלאת, שהוא "יתהפך בין שהשמיכות" מספר ימים ואז יתקשר במטרה לנסות לחדש את הקשר ולהתקדם איתך למערכת יחסים רצינית יותר, אך קיימת גם האפשרות שזה לא יקרה, ולא משנה הסיבה (פחד ממחויבות, קשר אחר וכד').
אם את חשה, לאחר השיחה, כי יש טעם לאפשר לו מספר ימים לחזור אלייך, המתיני אותם, במידה ולא, המשיכי בחייך ומצאי לך איש ראוי ליצור עימו זוגיות בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו....
A08/02/2011אני עכשיו בעצמי גם התחלתי להתבשל ופתאום קלטתי עוד משהו!! אני בטוחה-בטוחה-בטוחה-.....שהכל אצלו היה מעטפת כזו...הוא ניסה לשחק אותה "קריר" בעל "בטחון עצמי" "גברי" "בוגר".....אבל הייי..........אני מכירה אותו......אני בטוחה שבפנים עמוק בתוכו הוא נטרף כשהוא שמע את הקול שלו....וואלה,יפה שהוא ניסה...חח אני חושבת שלא הלך לו....אין,אין,הוא מת עלי....חוץ מזה אני באמת גאה בעצמי (: את לא מבינה מה גודלה העצום של הלבנה העצומה שירדה לי מהלב עכשיו!!!!
הייתי בטוחה שאני אבכה אחרי השיחה ואז מצאתי את עצמי מחוייכת (: זה לא יאומן!!!
תקשיבי,לא משנה כבר מה יהיה,יתקשר-לא יתקשר......אני את שלי עשיתי (: שיחקתי אותה! חח איזה אושר......
כבר לא עד-כדי-כך אכפת לי......בכל מקרה סגרתי פה מעגל...בכוחות עצמי....ואם הוא לא יתקשר,אני אמשיך בלב שלם הלאה......
למרות שאני בטוחה שהוא מתחרפן עכשיו בכל מובן המילה.....
תודה תודה לך מוניקה!!!!
אשמח לשמוע אם יש לך משהו נוסף לומר....את מדהימה!!! (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכולה לנשום! דחוף!!!
A09/02/2011הוא התקשר עכשיו!!!! ואני אשכרה ל א ע נ י ת י ל ו !!!
אני לא מבינה מה קרה לי? מה קורה לי?! אבל.......אני לא רוצה אותו.
איך?? כאילו....אני לא מבינה מה הדבר הזה שמתרחש פה עכשיו......כאילו אני בחלום....אני מבולבלת לגמרי......אני קצת מרגישה שאני לא במציאות....אני פשוט....
מוניקה....? מה לעשות עכשיו...?
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכולה לנשום! דחוף!!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/02/2011A יקרה,
עד שיצרת עמו קשר היית בטוחה שהוא האיש עבורך, רצית אותו והתאווית אליו, חשבת עליו בשעות העירות וחלמת עליו בשנתך.
אזרת עוז והתקשרת ומאז... לא רצית בו יותר וחשת שאת מעדיפה לסגור ולחתום פרק זה בחייך ושאת מוכנה להמשיך ולהתקדם הלאה בלעדיו.
אצלו הדברים התרחשו אחרת, לאחר פרק זמן ארוך מאוד של ניתוק, חזרת לפתע לחייו ומאז, אני מניחה, הוא חושב עלייך...
הפעם הוא היה זה שהספיק לחשוב מה הוא רוצה והפתיע אותך.
גם הפעם אני מציעה לך לנהוג, אך ורק, על-פי תחושותייך ורצונותייך. אולם, לפני שאת מחליטה, "תנשמי", תירגעי מההפתעה הזו, שהוא עשה לך, ורק כאשר תרגישי שאת מסוגלת לקחת החלטות מתוך שיקול דעת ולא מתוך סערת רגשות, עשי זאת.
קחי לך כמה זמן שאת צריכה. הפעם ההחלטה שתיקחי והפעולה שתנקטי תהיינה סופיות. לא תוכלי להתחרט בעוד שנתיים...
למען ההגינות ולמען שלוות הנפש שלך, גם אם תחליטי שפרק זה בחייך באמת חתום ונעול, שתפי אותו בהחלטותייך ובתחושותייך וסיימי את הפרק הזה בחייך בצורה יפה ומכובדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שאני שוב.....
A09/02/2011רוצה אותו.
כן,אפשר לומר שאני אוהבת אותו,ז"א-אני אוהבת אותו.
אבל אני עדין מפחדת שהוא בעצמו לא רוצה אותי עדין במאה אחוז....וזה עדין מפחיד אותי....זה מוזר,תמיד יש את החשש הזה......תארי לעצמך שהוא יתקשר רק כדי לומר לי כמה דברים וזהו?! זה יהרוג אותי עוד יותר!! סתם לשמוע את הקול שלו שוב?! זה יכאיב לי!!
אני חושבת שזאת הסיבה האמיתית שלא עניתי לו. אני כל כך מפחדת מהסיטואציה הזאת.......!
תעזרי לי! בבקשה! זה כבר הפך לעניין גורלי עבורי!!
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר!!
A09/02/2011אולי הוא לא נשוי,אבל יכול להיות שיש לו מישהי בכל זאת.....ואולי הקשר שלו איתה חזק מידי כדי שיפרד ממנה בשבילי....???
אני באמת שבורה לרסיסים.....:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ10/02/2011A יקרה,
נראה כי יש לך נטייה (לא חיובית..) לנהל "שיחה" עם הבחור הזה בינך לבינך...להסיק מסקנות לא נכונות מה"שיחה" הזו ולהרגיש רע.
תני לו להשמיע את דבריו. או שתצרי עמו קשר, שוב, ותאמרי לו שראית שהוא חפש אותך ואת חוזרת אליו, או שתמתיני לשיחה נוספת ממנו. עד שלא תשמעי מה יש לו לומר לא תדעי היכן הדברים עומדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר נגמר-בצורה הזויה אבל ממש הזויה
A11/02/2011אני עד עכשיו לא מבינה מה בדיוק הלך ב"שיחה" הזאת ביניינו.....אני בטוחה שזה נגמר סופית....אבל אני לא מבינה עדין איך לנתח את הצורה שבה זה נגמר.......אני חושבת שיש מצב שאני זאת ש"הכנסתי לו מתחת לחגורה" מה שנקרא.....והראתי לו בעצם שאני לא שמה עליו אבל! בצורה חכמה...
א. הראתי לו כמה התקדמתי בחיים.
ב. הייתי אדישה כלפיו...לא כועסת,לא אוהבת,לא נוטרת טינה...סולחת ודיי יבשה...
ג. גרמתי לו להאמין שאני מאמינה שהוא באמת נשוי ואיחלתי לו "מכל הלב" מזל טוב...
ד.באמת אמרתי לו תודה רבה על הכל בצורה יפה.
וזה באמת היה נשמע כנראה מהצד שלו שזה מה שבאמת המצב אצלי כנראה...
אז אני חושבת שזה יצא ככה אפילו בלי ששמתי לב...כנראה מרוב שפחדתי להגיד לו שאני באמת אוהבת אותו זה פשוט נראה קצת כמו ההפך...מרוב שאני בעצמי נלחצתי זה יצא ככה.... אבל איך אומרים?? לא בוכים על חלב שנשפך. תכל'ס זה דיי מגיע לו! שנתיים הבנאדם הזה רצח לי את הלב!! אני באמת אהבתי אותו...אבל הוא התעלל בי נפשית גם אם הוא לא התכוון...זה היה המצב...לא הצלחתי לעבור לקשר אחר...הוא דפק לי את החיים עד ימים אלה....
עדיף שזה נגמר ככה! לפחות שמתי סוף לפרשה הזאת...ואני בטוחה שעכשיו כשהוא באמת מבין שהוא א י ב ד א ו ת י .....זה יכאיב לו בסופו של דבר...כי הוא לא נשוי ולא בטיח והוא גם לא יתחתן לעולם...אם הוא היה מתחתן עם מישהי זו הייתה אני....אחרת הוא כבר היה מתחתן עם מישהי אחרת מזמן...וזה מה שמגיע לו,שיראה שהמשכתי הלאה...הזכרתי לו את קיומי,כדי להכאיב לו ,להזכיר לו אותי ולהגיד לו בעצם:"היי! אני כאן!! אני בסדר! התגברתי והתבגרתי!! ואני כבר לא רוצה אותך!" תמשיך להאמין שאתה ב"מערכת יחסים"....
אבל הוא משקר-רק-לעצמו.
גם אם הוא יתקשר עוד 200 פעם זה נגמר!
אני באמת החלטתי להמשיך הלאה עם החיים שלי ולמצוא מישהו בוגר ולא אחד בן 33 שמתנהג כמו ילד קטן שלא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו ומשחק לי בנשמה.
בכל אופן,אני לא מתחרטת על כלום....זה היה שווה את זה....סגרתי מעגל.....
אשמח לשמוע מה יש לך לומר,מוניקה.....(: ושוב המון המון המון המון תודה לך על ה כ ל !!!
(-;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר נגמר-בצורה הזויה אבל ממש הזויה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ12/02/2011A יקרה,
לאחר שנתיים בהן כאילו שמת עצמך על HOLD, לא הצלחת לפתח מערכת זוגית כי עדיין היו לך רגשות לבחור הזה ומחשבות עליו ועל מה יכול היה להיות ביניכם אילו הדברים היו קורים אחרת, החלטת, לאחר לבטים, לעשות מעשה וליצור עימו קשר.
השיחה הזו היוותה עבורך סגירת מעגל, כפי שכתבת, ושחררה אותך מהכבלים שכבלו אותך למה שהיה ביניכם, ולמחשבות, שרדפו אותך.
כעת, כאשר את שלמה רגשית ושכלתנית עם העובדה שהקשר הזה היה ונשאר בעבר, תוכלי להמשיך את חייך וליצור למענך, יחד עם איש מתאים לך, מערכת זוגית נכונה וטובה.
העובדה שלקחת החלטה, לא פשוטה עבורך, ועמדת בה, בכבוד, מעידה על היותך אישה בוגרת, החלטית ונחושה. זכרי זאת, תמיד, כאשר תעמדי בפני צומת בחייך.
בהזדמנות זו ברצוני להודות לך על הפרגון ועל מילותייך החמות בפורום, כאשר צירפת את תגובתך ל"אופטימית". שמחתי להיות בשבילך ועבורך, שמחה שיכולתי לעזור.
מאחלת לך זוגיות בריאה ומאושרת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמממ....כמה דברים....
A14/02/2011קודם כל בבקשה,הכל אמת ואני עדין חוזרת ואומרת תודה (:
בקשר לבחור....את יודעת,אפילו שאפשר לומר שאני שלמה עם זה...אני עדין לא יכולה לדעת בודעות שהוא לא מרגיש אלי משהו...אני יודעת שזה אמור להיות לי לא חשוב כבר אבל בכל זאת....עצוב לי,לא משנה מה....כבר שמעתי לא מעט סיפורים על גברים שאפילו התחתנו עם אישה אבל עדין אהבו אישה אחרת....הכל קיים....לא משנה מה,אני בטוחה שהוא יזכור אותי כאהבת חייו....גם אם עכשיו יש לו מישהי וגם זה לא בדיוק ממש בטוח...אני לא חושבת שזה הגיע לרמת האהבה שהייתה לו אלי....יש מצב שאני כבר באמת לא ירצה אותו אבל הוא יצטער על זה וזה כבר יהיה מאוחר מידי...את יודעת כמה סיפורים כאלה קורים? תאמיני לי....אני עוד לא יכולה לדעת מאיפה זה יבוא לי.....הוא יכול גם עוד כמה חודשים להתקשר ולהיות נלהב כלפי ושבור...כמובן,אי אפשר לנבא את העתיד אבל הכל יכול להיות......באהבה אין כללים וחוקים....ואני חושבת שמה שהכי שובר אותו וימשיך לשבור אותו זה העובדה שהוא מכיר אותי מאז שאני בת 16 והיום אני כבר עוד מעט בת 21 והוא.....מעולם אפילו לא שכבנו........אני יודעת שהוא תמיד חלם על הרגע הזה...הרגשתי את זה...גם אני אז רציתי אבל זה היה "אסור" וזה רק עשה את זה עוד יותר חזק ביניינו.....מבחינת גבר לאהוב מישהי ולא לממש את זה במובן הפיזי זה נורא קשה......אני בטוחה......כל הקשר הזה היה אפלטוני ומרגש...רק יחידי סגולה חווים חוויה כזאת...(כך בכל אופן שמעתי..) לפעמים אני נזכרת ברגעים יפים שהיו לי בקרבתו וזה עצוב כזה.....לא יודעת....עצוב שזה נגמר....:( כמה שאני אהבתי אותו...הוא בעצם היה האהבה הראשונה שלי......:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חייבת עזרה בדחיפות בבקשה!!!אלמונית07/02/2011
אני נשואה כמעט שנה אני בת 24 ובהיריון בחודש שני
אני לא מאוהבת בבעלי ולא נמשכת אליו אנחנו רבים המון ואני אומללה
כל החיים המשפחה שלי דחפה אותי שאתחתן וכשניסיתי להגיד שאני לא רוצה המשפחה צידדה בבעלי והייתי השעיר לעזאזל שלהם ממש ראיתי את השנאה בעיניים שלהם שאני אומרת שלא טוב לי ושאני רוצה להתגרש
אני בדיכאון, לא עובדת, ולא יוצאת מהבית אני בוכה המון, אני עצבנית וכל חיי אפלים אין לי עם מי לדבר אני מרגישה שממש בא לי לישון ולא לקום
אני רוצה את החיים שלי בחזרה ואין מי שיבין אותי בבקשה תייעצו לי אני אבודה וההיריון מפחיד אותי אני בכלל לא יכולה להיות אמא אם האבא כל כך מגעיל אותי אני רוצה לברוח ואני לא יכולה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חייבת עזרה בדחיפות בבקשה!!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/02/2011אלמונית יקרה,
בדרך כלל כאשר המשפחה מתרחבת לראשונה, עם הילד הראשון, בני-הזוג חווים קשיי הסתגלות, הן פיסיים והן נפשיים. כדי להתרגל למציאות החדשה דרושה בעיקר תקשורת טובה בין בני הזוג לצורך שיתוף ותמיכה הדדית.
כאשר התקשורת לקויה, כמו במקרה שלכם, הקשיים הצפויים גדולים יותר ודרכי ההתמודדות מועטות יותר. זאת, בצרוף התחושות הקשות, הן הנפשיות והן הפיסיות, שאת חשה כלפי בעלך, יהוו מציאות קשה מנשוא עבורך.
אם משפחתך אינה יכולה/מעוניינת לעמוד לצידך ולדאוג לאושרך עשי את, את מה שנכון עבורך.
אם את חשה שאין בכוחך לקחת החלטות על דעת עצמך, או לחילופין, זקוקה לעזרה/תמיכה לצורך עשיית הדברים הנכונים לך, תוכלי לפנות לאיש מקצוע.
למרות היותך הרה אל תוותרי על עצמך ואל תישארי במקום בו את חשה אומללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)