פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מי לעשות?
    ARUI147
    07/01/2011

ועכשיו קנה מצלמה כי יש לנו מעבר לדלת וליד הרכב.

בעלי אוהב את כל השטויות האלה.בקיצור בטעות קנה עוד 2 מצלמות מהאינטרנט וראה שהם קטנות אז סתם ניסה להשתמש בבית בתוך הסלון.

לדעתי אוהב בצורה בלתי רגילה יותר מידי מוגזם .לא יכול בלעדיי אומר לי.

אבל הירגלתי אותו שאני לא יוצאת מהבית בכלל בזמן שאני לא עובדת.

חבל שאני כזאת למה אני כאשר רוצה לצאת צריכה להגיד לו שאני הולכת .
    אז רוצה שנספר לו.ואני האמת לא אוהבת להגיד לו כי ישר יגיד מה עכשיו?

בשביל מה תלכי. וכרגיל איזה סטומה אני ישר מבטלת את עצמי ולא הולכת. בשניה עלול להוריד לי את החשק.
    האמת בן זוגי לא הסתיר ממני ולא אמר כלום .להיפך עשה את זה לידנו בבית.

אני פגועה ומרגישה לא נעים לי בבית ביום להיות וכאשר יש מצלמה דלוקה בבית

לדעתי ניראה לי בן זוגי בטח חושד או לא מאמין לי .

למרות שכאשר אמרתי לבן זוגי .אמר לי מה קרא לך מה פתאום

עם היתי חושד בך אז לא היתי מספר לך לרגע כלום.

סתם את יודעת שאני אוהב את השטויות

ואני אומרת לו שיוריד ולא מוכנה מתחיל להגיד לי זה טוב כשאנחנו לא בבית

או נוסעים לכמה ימים ואני רואה מה הכלב עושה בבית .

מה לדעתך

אני מרגישה לא בטוחה כאילו מתחילה להיתמאס כאילו לא לאהוב אותו

מרגישה תחושה כאילו ככה יא איזה רע איזה משתלט מה יהיה ככה כל הזמן

מה הדיעה שלך לא יודעת היתיאשתי קצת

אמרתי לו שנימאס לי ממנו בכל השטויות האלה ולא מוכנה שתיהיה מצלמנ

מתחיל להגיד לי אה בצחוק אז את מסתירה משהו נכון.

האמת אני לא עובדת מסיבה אישית בריאותית

ואני מדמה לעצמי ככה יכול לראות מה אני עושה בבוקר בבית רק בחדר הסלון.

משאל מצורף:
    רוצה לשמוע תגובה מכולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני נדהמת ממה שבעלך עושה לך!!!

דורית כהן
    08/01/2011

שלום לך ARUI147,
    את מתארת מערכת יחסים בלתי אפשרית!!!
    אני נדהמת ממה שבעלך עושה לך!
    לא יעלה על הדעת שהוא ישים מצלמות ויעקוב אחרייך בבית - אלא אם כן זה גם רצונך ושניכם נהנים לחוות את האווירה של "האח הגדול".
    אבל מכיוון שאמרת שזה מפריע לך - לא יתכן שהוא ישאיר זאת!
    אם את נכנעת לו - את תרגישי יותר ויותר אומללה בזוגיות השתלטנית הזאת, עד שזה יתפרץ ממך ואני ממש חוששת מה עלול לקרות כאשר תהיה כבר הצטברות של תסכול וכעס כזה אצלך. בהתפרצות כזאת את עלולה לאבד שליטה על עצמך ואז יש להניח שגם הוא יאבד שליטה.

זו הקרקע שעליה עלולה לצמוח אחר כך גם אלימות פיזית, צר לי מאוד.

את חייבת למצוא דרך להפסיק זאת - תוך הגעה להסכמה איתו שזה לא מקובל עליך אפילו בתור משחק - ואם לא - תגידי לו שאת הולכת להתייעץ על כך או עם איש מקצוע או עם משפחתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה או לא ?
    מאיה אריאל
    07/01/2011

שלום שמי מאיה בת 25 נשואה + 2 נישאתי לפני 3 שנים היכרתי את בעלי דרך אחותי היחסים שלי טובים איתו .. בגיל 16 היה לי חבר קרוב ל3 שנים בערך ונורא אהבתי אותו ודרכינו נפרדו והפרידה הזו הייתה מכאיבה ביותר. כיום הוא גם נשוי החבר לשעבר שלי ופעם אחת שלחתי לו בפייסבוק את ברכותי לרגל שינוי הסטטוס שלו מדי פעם אני מתגעגעת אליו ולא יודעת מה לעשות וזה לא בקטע מיני להפך לשיחות לאוזן הקשבת לגיל 16 אהבה ראשונה וכו..... מה עליי לעשות? האם לשתף את האקס ברגשות שלי חשבתי להיפגש איתו אני בתסביך קטן ממקווה שתמצאו פתרון האם זו בגידה אני מרגישה יסורי מצפון כלפי בעלי בתודה מאיה אריאל

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה או לא ?

הוספת תגובה

• בגידה היא קודם כל פגיעה באמון

דורית כהן
    08/01/2011

מאיה יקרה, נדמה לי שזו עדיין לא בגידה, אבל יש כאן בהחלט פוטנציאל לכך, וסביר להניח שגם מה שקרה עד עכשו ירגיז את בעלך, אם ייוודע לו, בהנחה שזה נעשה ללא ידיעתו.
    הדבר הכי קשה בבגידה זה הפגיעה באמון. העובדה שאת עושה דברים מאחורי הגב, ללא ידיעתו. עצם התחושה שלך של ייסורי מצפון מעידה על כך שזה משהו שבעלך לא יראה בעין יפה.
    חישבי על מצב הפוך: נניח שלבעלך היה קשר ישן והוא היה יוצר איתה קשר דרך הפייסבוק - ולו רק לצורך שיחות נפש. איך היית מרגישה עם זה? האם זה משהו שאי פעם שוחחתם עליו? האם דיברתם ביניכם מהי בגידה? איך כל אחד מכם רואה קשר חברי עם בן המין השני? שיחות נפש?
    בכל דבר שאת עושה - חישבי איך את היית מרגישה אם הוא היה עושה זאת לך. זה מאוד יעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרת

עפרה
    09/01/2011

מאיה שלום,
    את מספרת על געגועים ועל כמיהה לקשר עם האקס שלך. כשקראתי את התיאור שלך חשתי כי את חסרה משהו בקשר עם בן זוגך, ומשם עולה הצורך או הגעגוע לקשר האחר. השאלה בעיניי אינה האם זו בגידה, אלא כיצד לשתף את בעלך בתחושת החוסר ובצרכים שאת חשה כי אינם מסופקים לך על ידו. אם תוכלי להשתמש בגעגועים שלך לחבר כדי ללמוד על הקשר הנוכחי שלך ולשפר אותו, שניכם (גם את וגם בעלך) תרויחו.
    בהצלחה
    עפרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהיה לזה מחיר

adili
    25/01/2011

היי מאיה. אני הייתי במצב שלך וניפגשתי עם האקס וזה רק הדגיש לי את הבעיות שיש לי עם החבר הנוכחי וחירפן אותי. גם אם תממשי את זה תדעי שזה יכניס אותך לפלונטר וירחיק אותך לגמרי מבעלך. האם את מוכנה לשלם את המחיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת המלצה
    טל
    06/01/2011

שלום לכם. אנו זקוקים ליעוץ זוגי בדחיפות כאשר אני מחפשת מישהו שהוא גם פסיכולוג , גם מטפל בזוגות וגם בנושא ההורות שבה אנו כל כך חלוקים בדעותינו. האם ניתן למצוא דבר שכזה והאם ידוע לכם על יועץ של הכללית שמתעסק בתחומים הנ"ל? אשמח לקבל המלצה . אגב אנו גרים בפ"ת. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת המלצה

הוספת תגובה

• בקשת המלצה - תגובה

עדי בדיחי
    07/01/2011

שלום טל,

לצערי כאן בפורום אנחנו לא מורשות להמליץ ממש על שמות מטפלים. אם תשלחי לי מייל, אוכל לנסות להפנות אותך משם לאיש מקצוע מתאים.

[email protected]

סופ"ש נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה של בילבול
    ורד
    06/01/2011

אני בת 36 אצלי זהו פרק ב' בחיים ובן זוגי רווק .
    כרגע אנו במשבר. אנו חיים ביחד כ- 3.5 שנים והמצב הוא כזה שבערך כל שבועיים אנו מגיעים למצב של "פיצוץ" ביחסים כלומר הוא מתפרץ עלי ומאשים אותי שאני לא מתפקדת לא טוב כאם וכאישה.
    יש לי 2 ילדים בבית ספר יסודי והוא טוען שאני לא שמה להם מספיק גבולות ולכן רע לו לחיות כך. ושאני מעופפת מידי בשבילו.רוב הזמן הוא עסוק בלומר לי שאני צריכה לחיות על פי דרכו ואני בהתחלה הסכמיתי.
    והשתדלתי. הוא רוב הזמן מתלונן שלא טוב לו לכן אמרתי לו שניפרד אך מתי שהוא מתחיל להירגע הוא טוען שאני אעזוב אותו ואתן לו להרגע ואז נוכל לשבת על הדברים כמו שצריך
    אני מרגישה שהיחסים ביננו צריכים להיפסק וכמה שיותר מהר.
    אני אישה שעובדת שמפרנסת למרות שהוא כל הזמן אומר שהוא תומך בי ובשני ילדי ושהוא עובד קשה מאוד ואין הערכה מצידי.

אני חיה ברגשי אשמה
    האם עלינו לפנות ליעוץ זוגי או שכדאי להיפרד וכמה שיותר מהר???

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה של בילבול

הוספת תגובה

• הזוגיות שלכם וההורות שלך

עדי בדיחי
    07/01/2011

הי ורד,

את מתארת מצבו בו בן זוגך, חולק עלייך בנושא ההורות שלך ושימת הגבולות שלך לילדייך מהפרק הקודם, אם הבנתי נכון. להיות אמא לשני ילדים ולחיות עם אדם שהוא לא האבא שלהם- לא דבר פשוט, לאף אחד מהמשוואה.
    יש כאן כמה אותות שאני רוצה לציין בפנייך:
    1. הוא מעלה ביקורת לגבי הגישה שלך לילדייך, יתכן וזה פוגע או לוקח חלק בזוגיות שלכם מבחינתו?
    2. כשאת מעלה אופציה של פרידה הוא ממהר להסביר שכשהוא נרגע יהיה אפשר לקיים משא ומתן רגוע. ולדבר על הדברים "כמו שצריך". מה שאני מבינה כאן ממנו- כאשר הריב מתנהל ונזרקים משפטים, לא תמיד הם משקפים את החוויה הכללית שלו לגבייך, ויתכן, שכשירגע- הוא יוכל לספר לך ברוגע מה בדיוק הוא מרגיש. כן הייתי נותנת לזה פתח- וכן לגשת אליו אחרי שהכל נרגע, דווקא אז- הערפל של סערת הרגשות מתפזר ואפשר לדבר.
    3.את נשמעת לי מאוד מוצפת מהמשבר הזה. לא הבנתי כמה זמן זה ככה, מה היה בתחילת הקשר.
    אני חושבת שכן אפשר להתייעץ עם איש מקצוע הרבה לפני שמחליטים לפרק. הנושא הזה יכול לפגוש אותך בעוד קשרים, זה מצב שכיח בו יש ילדים שהם רק של צד אחד, והצד השני צריך להיות נוכח ושחקן גם על בימת הזוגיות וגם על בימת ההורות- דבר שהוא לגמרי זר לו, במקרה שלכם.
    4. בהמשך לסעיף 1, הוא אומר לך שהוא מרגיש שאין מספיק הערכה מצידך. מה שמתחבר עם ההשערה שחוסר שימת הגבולות שלך (לדעתו) לילדים- פוגע גם במקום הפרטי שלכם. יתכן שעל ידי הריבים וההתפוצצות שלו- הוא מצליח לקחת חלק ממך, לאותם רגעים, ששם את רק שלו- וכולך מושקעת במשבר שלכם אמנם- אבל בו.

נסי לחשוב האם הנקודה הזאת מדברת אלייך, אולי את כאמא , עובדת, כבת זוג, מתקשה לראות את הנקודות שהוא מעלה- ובעיקר כשכועסים זה לא אפשרי תמיד. נסי לברר עם עצמך האם חלוקת הזמן ותשומת הלב נוחה לך ומאפשרת לך להיות בכל המקומות במהלך השבוע שלך. האם יש בדבריו משהו- שהזוגיות נדחקת? האם לדעתך מסוגל לשמש כדמות הורית לילדייך? או שמדובר בשני מחנות שונים- הזוגיות שלכם וההורות שלך?

לגבי רגשות אשמה- הייתי רוצה שתחליפי אותן ל"רגשות אחריות", נסי לחשוב- האם את יכולה לקחת אחריות על חלק ממה שקורה, האם תוכלי לזהות איפה את יכולה לשלוט על שיפור הקשר ביניכם- איפה זה תלוי בך, איפה את יכולה לבצע צעד ולשפר. אשמה לא תיקח אותך לשום מקום פרט לעוד אשמה. אבל אם נתרגם אותה ל"אחריות", זה בהחלט מקום מקדם.

שוב מחדדת שבהחלט בהחלט ייעוץ זוגי יוכל לסייע לך, ולשניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האקס ואני
    הדר
    06/01/2011

שלום,
    ברצוני לקבל עזרה לגבי בעיה שאני לא מצליחה להשתחרר ממנה כבר שנתיים.
    לפני כשנתיים יצאתי מזוגיות של שנה וחצי עם בחור (נקרא לו א') שהיה אז בגילי (21) היום אנחנו כבר בני 23.
    הבחור עצמו בה מבית מאוד פרימיטיבי והוא מאוד שומר על הכבוד שלו ועל האגו. אפשר לומר שהוא החזיק אותי מאוד קצר ואני כל פעם נפלתי לרגליו מחדש. חשוב לציין שהוא נורא נורא אהב אותי וטיפל בי ושמר עליי אך עם זאת היה מאוד נוקשה כמו העובדה שלא הסכים לי לצאת לרקוד עם חברות ולא לטוס איתן לחו"ל. כעבור שנה וחצי של קשר לא קשר, שבמהלכו ידעתי שמשהו פה לא תקין אבל לא היה לי אומץ לחתוך כי הוא באמת אהב אותי, נפרדתי ממנו לבסוף והייתי שלמה עם זה. אחרי שנה של דייטים אינסופיים שמהם לא הייתי מרוצה, הכרתי מישהו שאיתו הייתי חודשיים. כאן מתחילה הבעיה. הרגשתי שטוב לי איתו, אבל הסקס לא היה טוב כמו שהיה עם א'. אני זוכרת שחיפשתי בכוח סיבות לריב איתו כדי שיוכיח לי שהוא אוהב אותי מה שלא' לא הייתי חושבת לעשות כי הוא היה זורק אותי ברגע בטענה שאני משחקת משחקים. הייתי צריכה ממנו את הביטחון שאיבדתי בגלל א' וניצלתי אותו בשביל זה. כעבור חודשיים נפרדתי ממנו ופגעתי בו מאוד. כעבור שנה נוספת של דייטים כושלים וסקס מזדמן גרוע ביותר, הכרתי מישהו שהוא ההפך הגמור מא' שאהבתי את זה, עד שכבר לא אהבתי וחיפשתי דברים שהיו לא'. כמו העובדה שהוא היה סוג של קשה להשגה. הייתי חברה שלו חצי שנה עד לפני חודשיים. לא נמשכתי אליו כמו שנמשכתי לא' וכבר הפריעו לי בו המון דברים. גם הוא נפגע ממני. חשוב לציין שאני ו-א' לא בקשר אבל אני כן שולחת הודעות מדי פעם ומנסה לסחוט ממנו מילה או שתיים.הוא לא מעוניין בי אף על פי שלמרות שנראה לי לפעמים שאני כן מעוניינת בו בחזרה, אך מחשבה מעמיקה בנושא מראה לי שאני ממש לא רוצה לחזור להיות איתו. קשה לי עם המחשבה שאני פוגעת באנשים שאוהבים אותי, קשה לי עם העובדה שלא נמשכתי לאף אחד מלבדו כבר שנתיים, קשה לי העובדה שתמיד אבל תמיד זה חוזר אליו. הוא האשם בזה. אני אני אצא מזה? האם הבעיה בכלל לא קשורה אליו? פשוט סתם לא פגשתי את האחד? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    האקס ואני

הוספת תגובה

• איזה סוג קשר מתאים לך?

עדי בדיחי
    07/01/2011

שלום הדר,

לא פשוט לך לא להשתחרר מהמקום הזה במשך שנתיים. העלת כמה דברים משמעותיים. האהבה הראשונה שאת מתארת היא בעלת אופי מאוד ספציפי- גבר שחשוב לו המעמד שלו כגבר בזוגיות שלכם, גבר שהוא בעל השליטה מבחינתו- לא ירשה לך לצאת עם חברות לחו"ל למשל.. משהו יותר פרימיטיבי בגדול. שם את הרגשת טוב מצד אחד, שמו לך גבולות והדברים היו מאוד ברורים, שחור לבן. בקשר השני שאת תארת, לא היה את האלמנט הזה. היתה בעיה אחת, היחסים האינטימיים, שהיא אולי היוותה איזשהו טריגר, סימן, לזה שיש בעיה כללית בקשר מבחינתך- היו ריבים רבים, עד שנפרדת ממנו. פה את לקחת שליטה על הקשר- פתאום את זאת שיש לה את המילה האחרונה. נסי להבין שמה שאני מציירת לך - 2 התמונות- הן שונות בתכלית. נשאלת השאלה- מהו הקשר שמתאים לך? האם הרגשת בטוחה יותר כאשר לידלך היה גבר ברור, החלטתי, קשוח, מגביל. או שהרגשת טוב יותר בקשר אחר, בו את דווקא זאת שחותכת, שמחנכת. אני מוסיפה- שבהחלט יכול להיות שטוב לך במקום בו הכללים ברורים, בו את נמצאת ליד גבר שדווקא יותר שמרני, אולי לך זה גם שרת צורך אחר, שלך, אולי שם דווקא הרגשת שמורה יותר (לא נותנים לי חופש=שומרים עליי, אוהבים אותי, הוא רוצה אותי רק לעצמו כו'). בקשר השלישי שוב ניסית למצוא את החלק הקשה להשגה, הקשוח יותר, זה שלא מתרכך ולא מוותר.

לגבי הרצון שלך לחזור (במחשבות) לא'- אני בטוחה שברציונל ברור לך שלא היה לך טוב איתו כפי שרצית. אבל בקשר הזה, להערכתי, היה משהו שמאוד עשה לך טוב- הקשר היה שמרני (במידה מוגזמת), הקשר היה ברור והגבר בו היה עם כוח.. ובכל זאת הרגשת נאהבת. בשני הקשרים שבאו אח"כ חיפשת אלמנטים דומים. אז מה שאני אומרת בשורה התחתונה- נסי לחשוב עם עצמך איזה תכונות היו בו שאת רוצה לקחת איתך לקשר הבא. העובדה שהוא לא מעוניין בך, אולי, גם גורמת לך יותר להישאב אליו- כי הוא קשה להשגה, כי הוא לא פראייר, ובד"כ כשהצד השני לא מעוניין זה לא פעם עושה לנו את זה עוד יותר, תלוי למי.

בגדול אני חושבת שהדברים תלויים רק בך. ברגע שתחליטי גם עם הרגש שאת עברת אותו והוא לא שם יותר, והיו בו מספר דברים שמאוד רצית בגבר- את אוטומטית תתחילי קשרים עם אנשים שאולי דומים לו, אבל אני תקווה שלא מוגזמים כמוהו. אשמח לשמוע דעתך ומאחלת לך הרבה הרבה הצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה להגדיר אבל אני זקוקה מאוד לעצה
    עצובה מאוד
    05/01/2011

אני נשואה כ8 שנים והיחסים עם בעלי ידעו עליות ומורדות. בעקרון הוא איש משפחה נאמן , אחראי מפרנס והכל טוב ויפה. אבל אני מרגישה שאני לא עומדת יותר בנטלים הרגשיים שהוא גורם לי. אני לא נוטה לשתף אחרים במה שעובר עלי ואני ממש זקוקה לשמוע מישהו אובייקטיבי.
    קודם כל הכל צריך לעמוד בסטנדרטים שלו ולהיות לפי התפיסה שלו אם לא אז האדם האחר (במקרה זה אני) הוא לא בסדר. הוא מעביר עלי ביקורת ללא הפסקה בכל התחומים
    ויורד על תכונות האופי שלי, לפעמים אפילו בפני הילדים. לפעמים הוא ממש מעליב ואפילו לא מבין מה לא בסדר במה שאמר.
    וכשאני מתרגזת ועונה לו זה הופך למלחמת גוג ומגוג שבסיומה הוא מעניש אותי ולא מדבר איתי כמה ימים דבר שפוגע בזוגיות דבר ויוצר ריחוק ביננו, בסופו של דבר אני זו שצריכה לקחת אחריות כדי להרגיע אותו, והוא כמעט אף פעם לא אשם. ( האחריות שלי היא לרוב בזה שאני ממש נעלבת ומאבדת סבלנות ואז אני נכנסת לטרנס של כעס אומרת דברים ממש מגעילים ולא יכולה לעצור).הוא טוען שאני הופכת כל ויכוח קטן לריב גדול- ויש בזה משהו, אבל הוא זה שמתגרה בי כל פעם וממש דוחק אותי לפינה עד שאני מאבדת את העשתונות.
    הטיעון שלו הוא שזכותו להגיד לי במה אני לא בסדר - אני מנסה להסביר שיש גבול לכל דבר אבל הוא לא מוכן להבין. אני מסבירה לו שאני מודה בחלק מהבעיות שלי ואני מנסה להשתפר במה שאני יכולה אבל זאת אני ואני לא יכולה להיות מישהי אחרת אבל הוא מסרב לקבל זאת . לפעמים אני מרגישה שהוא חושב שאני ממש גרועה בהכל ממש אפס (מזל שיש לי קצת בטחון עצמי ) כשאני אומרת לו את זה הוא מתרגז וטוען שאני מוציאה דברים מהקשרם ועושה ממנו רשע ..הוא גם מטיל כל הזמן הגבלות לא טבעיות למשל שההורים לא יבואו יותר מידי (כמובן שיותר מידי זו הגדרה שלו) שלא ניסע רחוק מידי אפילו למשפחה שלי וכ"ו, הצרה היא שאני גם תלויה בו בתקופה האחרונה כלכלית מה שממש לא מוסיף לחופש שלי.. כשאני מנסה לנהל איתו שיחה על הבעיות ולהגיד לו איך אני מרגישה הוא לא רוצה לשמוע ואם הוא במצב רוח טוב ומוכן לשמוע - זאת בדרך כלל הופכת להיות אשמתי. על ייעוץ זוגי הוא בכלל לא מוכן לשמוע ואם אני אומרת שאני אלך לבד אז הוא אומר שאם יש לי לבזבז אז הוא לא יתן לי כסף (בכלל לא רק לטיפול...) אני מרגישה כאילו בכל כיוון שאני פונה יש קיר או גדר או מחסום וכתוצאה מכך אני חווה הרבה התפרצויות זעם (כולל השלכת חפצים..) ואז כמובן יש לו שוב סיבה טובה לא לדבר איתי להעניש אותי ולרדת עלי ( למשל הוא אומר לי שאי אפשר להגיע למשפחה שלי לאירוע חשוב באף דרך שאני מציעה ואז כשאני מתפרצת הוא מאשים אותי שעכשיו בגללי הוא באמת לא מוכן ללכת, גם לא בפעם הבאה)
    מצד אחד אני אוהבת אותו ולא רוצה לפרק את המשפחה ואני גם יודעת שהרבה דברים באו לו מהבית שלו (דבר שהוא כמובן מסרב להודות בו) ומצד שני אני מרגישה שאני מתפוצצת ואני לא יכולה לסבול יותר, וזה גם מתחיל להשפיע על הילדים. ממש זקוקה לשמוע את דעתכן והתרשמותכן.

הוספת תגובה

• עצובה-

בני
    06/01/2011

קודם כל אל תהיי עצובה, תשתדלי להיות בשמחה תמיד, ותראי איך הכל יתהפך לטובה,
    מדברייך עולה שאת מבינה אותו ומייחסת את התנהגותו לבית הוריו, מה שנקרה התנייה משפחתית, אבל זה לא תירוץ כ"כ טוב, כל אדם צריך ללמוד לכבד גם את הדעות של האחר, ובוודאי את אשתו, עד שלא זה יקרה, ולא משנה למה,,, עלייך לחפש דרכים יצירתיות לשנות את האווירה בבית, את כאשה שקיבלת מהבורא בינה ייתרה, ככתוב "חכמת נשים בנתה ביתה", יכולה לעשות משהו בנידון, אני מציע לך בחום לגשת לאנשי מקצוע בתחום היעוץ זוגי או תקשורת וכו', וללמוד כיצד את,,, יכולה להוריד מתחים, ולדבר בשפה טובה ומאפשרת, תלווי כסף מחברה/משפחה/ ותלכי לכמה פגישות ללא ידיעתו, כשהוא ירגיש את ההבדל,,, אני מאמין שהוא ישמח לגלות שיש דרכים טובות יותר לתקשר, וכל הבית מתמלא באורה ושמחה, הילדים שלך בטח ישמחו לקבל אמא שמחה שמדברת בנועם, ומהר מאוד יגלו את ההבדל בסגנון הדיבור ויודו לך בהמשך הדרך,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשי את ערכייך

מוניקה הרשקוביץ
    06/01/2011

"עצובה מאוד" יקרה,

נראה כי לבן זוגך יש צורך חזק בשליטה. הוא חש סיפוק כאשר הוא, בלבד, האחראי לכל הכללים של כל המשחקים, בתוך הבית ומחוצה לו. כעת, כשאת תלויה בו גם כלכלית, הוא הופך להיות באופן סופי ושלם, על-פי ראיית העולם שלו, השולט על הכל, החלטות משפחתיות, סטנדרטים ותפיסות וגם משאבים כלכליים.
    מאידך, לך יש צורך חזק בחופש ובעצמאות וקשה לך עם הביקורתיות שלו, מה עוד שהדרך בה הוא מבטא את חוסר שביעות הרצון שלו, אינה נעימה ואינה נעשית בפרטיות, מתוך רצון לתקן ולשפר, אלא "גוער" בך בפני הילדים, למרות שהוא מודע לכך שלא נוח לך עם זה.
    התפרצויות הזעם שלך, המגיעות עד הטלת חפצים, וחוסר היכולת שלך לעצור את ה"שטף" לאחר שאת "מתפוצצת" כבר, מעידות על המקום המאוד לא בריא שאת נמצאת בו. הגעת למצב בו התסכול המתמשך, הזעם וחוסר ההתחשבות שלו בך ובצרכייך ממש משפיעים על חיי היומיום שלך ואף על ילדייך, שבוודאי חשים אותך.
    אני מאמינה, כמו בני, שאימון לזוגיות, יעוץ זוגי או איש מקצוע אחר, יוכל לעזור לגשר על הפערים ביניכם. אולם מאחר וציינת שאין זו אופציה מבחינתו, אני מציעה שתחילה תעשי למענך ולמען מימוש ערכייך, לדוגמא החופש והעצמאות שלך.
    האם יש באפשרותך לצאת לעבוד ולהשתכר? כך תוכלי להרוויח גם את חירותך הכלכלית, גם אם חלקית.
    היציאה מהבית תעשה לך טוב. תהיי עסוקה בדברים אחרים, רחוק ממנו ומהביקורת הנוקבת שלו ותוכלי לממש את ערכי החופש והעצמאות, שכה חשובים לך. כאשר תמלאי את המצברים, על-ידי מימוש ערכים אלה, יהיו לך כוחות נפשיים להתמודד איתו בפחות התפרצויות. אולי כך תצליחי לצאת ממעגל הקסמים של ביקורת-תגובה-התפרצויות-מריבה-"ברוגז"-הצורך שלך לסדר את העניינים.
    אולי בפעם הבאה שבה את מרגישה שמד הזעם שלך עומד לעלות על גדותיו, התרחקי ונסי להירגע. זה לא יהיה לך פשוט בהתחלה, אך מניסיוני כמאמנת אוכל לומר, כי מעשה שאנו חוזרים עליו הרבה פעמים, הופך, בסופו של דבר לדפוס פעולה, להרגל, והרגל הופך לטבע שני, וכך תקצרי את שלבי מעגל הקסמים, משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את אוהבת אותו?

ירדן
    06/01/2011

הוא נשמע נוראי. שתלטן, אטום, ביקורתי, איך בכלל אפשר להיות מאושרת עם טיפוס כזה? לא פלא שיש לך התפרצויות זעם.
    אני במקומך הייתי מתחילה לעבוד על העצמאות שלי, למצוא עבודה, להרוויח כסף, ואז, ממקום של יותר ביטחון עצמי ועצמאות מציבה תנאי - או שהולכים לטיפול ומנסים לשנות משהו או שנפרדים.
    למה לך לחיות ככה?
    אני אולי נשמעת קצת קיצונית, פשוט היה לי קשה לקרוא את המכתב שלך, ממש יכולתי להרגיש את התסכול ואת חוסר האונים. אל תרשי לאף אחד להתייחס אלייך ככה.
    אני מאחלת לך הצלחה מכל הלב, ושתהיי שמחה.
    ירדן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    יובל
    05/01/2011

שלום
    יש לי חבר שלוש שנים שנינו משוחררים מהצבא כבר שנה
    כשהשתחררנו מהצבא הוא התחיל לעשות עבודה מעודפת ועבד בה עד סיום המעודפת
    כשהוא סיים את המעודפת הוא עזב את העבודה
    ועכשיו כבר חודשיים הוא בלי עבודה הוא קצת בדכאון בגלל זה כי הוא לא מוצא שום עבודה.
    לפני חודש הוא אמר לי " אם אני לא מוצא העבודה בחודש הקרוב אני עוזב לאילת "
    ואני לא כל כך תפסתי את זה רציני כי אמרתי אין מצב שהוא לא ימצא עבודה חודש
    ובאמת עבר לו חודש והוא לא מצא עבודה . ראיתי את המאמצים שלו אבל הוא לא מצא כלום
    הוא אמר לי שביום ראשון הקרוב הוא אמור לרדת לאילת לעבוד שם הוא מצא שם עבודה
    אמרתי לו שזה קשה לי שנהיה רחוקים אז הוא ביקש שאני יבוא איתו
    אני עובדת כבר יותר משנה במקום עבודה ולא קל לי פתאום לעזוב, וגם בשביל לעזוב אני צריכה להודיע שבועיים לפני
    אז הוא אמר לי " אני לא רוצה שתפסידי עבודה כי אם פתאום לא יראה לי ואני ירצה לחזור אז יהיה לך בעיה "
    ובסוף הוא אמר אני יסע לשבועיים שלושה יראה איך אני מסתדר ואם באמת טוב אז אני יבוא לקחת אותך ואת בנתיים תבקשי העברה מהסניף שלך לסניף באילת ( אני עובדת ברשת - אז אפשר לעשות העברה של מקום העבודה )

אבל אני עדיין משתגעת מעצם העובדה לא לראות אותו שלושה שבועות
    ואני גם בת יחידה להורים שלי הם גרושים אני מתגוררת אם אימי
    ואני מפחדת שאולי אני עושה טעות
    למרות שהרבה חברים שלי עברו לאילת בעצמם לעבוד

אבל מצד שני אני מפחדת עם הבן זוג
    שהוא יגיד לי פתאום אחרי שבוע באילת שטוב לו לבד והוא לא רוצה לבוא לקחת אותי
    או שהוא יכיר מישהי אחרת וישכח ממני
    למרות שהוא הבטיח לי לבוא לקחת אותי
    אבל הורגים אותי המחשבות האלה
    אני ממש מפחדת
    אני חייבת עזרה אני לא רוצה שהזוגיות שלי תיהרס

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    06/01/2011

יובל יקרה,

זוגיות בריאה וטובה מבוססת על אמון הדדי ונאמנות. אתם יחד כבר שלוש שנים, וזה לא מעט זמן, האם במהלך שנים אלה, חברך הפר את האמון שנתת בו? האם קרה שהוא לא היה נאמן לך?
    במידה וענית "כן" לשתי השאלות הנ"ל, יש לך סיבה לחשוש לקשר שלכם, כאשר הוא רחוק ממך, אבל במקרה זה, אולי עדיף לא להמשיך בקשר.
    בנוסף, החלטות כמו אלה שציינת, ש"טוב לו לבד" ושנחמד לו יותר בחברת משהי אחרת, הוא יכול לקחת גם כאשר הוא קרוב פיסית.
    במידה והתשובה לשתי השאלות היא "לא", ויש לי תחושה שזה המצב, אז אני מציעה שתפרגני לו, אחלי לו הצלחה בעבודתו החדשה, והתמקדי במעבר לסניף של הרשת באילת. השתדלי לא להיכנס ל"סרטים" בחינם.
    ואם בכל זאת, בתקופה הקצרה הזו, הוא יעשה מעשה הפוגע באמון שלך בו, אחרי שלוש שנות זוגיות, אז בוודאי כדאי שהקשר יסתיים.
    בהנחה והוא ימשיך להיות נאמן לך, לדעתי, הגישה שלו נכונה. לפני שאת עושה שינויים בחייך, עוברת לסניף חדש עם אנשים חדשים, עוברת דירה ועוזבת את בית אימך, ועוברת לגור יחד איתו, כדאי לוודא שטוב לו שם ושהוא רוצה להישאר.
    שלושה שבועות ואפילו קצת יותר, זו תקופה קצרה יחסית. בתקופה זו תוכלו לבקר זה את זו בסופי השבוע, ואולי גם במהלך השבוע, תוכלו לשוחח הרבה בטלפון, להתעדכן, לשתף ולשמור על קשר קרוב.
    אני מניחה שגם בתקופת הצבא לא נפגשתם כל יום. איך התמודדת עם זה אז?
    אני מאמינה, שתוכלי לעשות זאת שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגולשי הפורום
    שירה
    05/01/2011

שלום לכולם
    רציתי לשתף אתכם בהחלטה שלי לעשות הסבה מקצועית לתחום הייעוץ הזוגי.
    תחילה קצת אספר על עצמי- אני בת 31 מטפלת רב תחומית הוליסטית כבר מגיל 20 בעלת קליניקה והרבה נסיון טיפולי בתחום המגע ונפש. תמיד שאפתי ללמוד ולעבוד בתחום הייעוץ כי זה משהו שמוטמע בי מאז שאני זוכרת את עצמי...
    לצערי לפני כמעט שנתיים נפצעתי בידי ולפי איך שנראה לא אוכל לחזור לרוב המקצועות שלי. עברתי איבחון ונמצאתי זכאית לשיקום מקצועי מטעם ביטוח לאומי. בגלל שלמדתי רפואה משלימה בשנים שלמדתי לא הייתה הכרה בהם לתואר אקדמאי, לכן אני ללא תואר למרות שלמדתי מעל ארבע שנים מלאות.
    בגלל שאין לי תואר אני הולכת ללמוד הנחיית קבוצות באדלר כ 3 שנים ,להתמחות בקבוצות זוגות ובנוסף ללמוד קורס ייעוץ זוגי במכון פתרונות כשנה.
    השאלה שלי היא כזאת, יותר נכון שאלת סקר, האם הייתם באים לטיפול זוגי אצל מישהי בעלת נסיון חיים עשיר בטיפול ובעלת הכשרה של קורסים ארוכי טווח ושלל השתלמויות ללא תואר? או האם הייתם פוסלים על הסף ובוחרים רק לפי התואר ומחפשים רק בעלת תואר ראשון שני ומעלה?
    אשמח לתגובות
    בתודה מראש
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגולשי הפורום

הוספת תגובה

• שירה-

בני
    06/01/2011

ללמוד ולהחכים אף פעם לא מזיק, לעזור לאנשים בוודאי מועיל, אז מה השאלה ?
    אם יהיו לך לקוחות ?
    אם את מטפלת הוליסטית את בטח יודעת שצריך להכין את המקום, להאמין ולהתפלל, והשפע מגיע !
    למה בחרת ללמוד במכון פתרונות ?
    רפואה שלימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת וזקוקה ליעוץ
    אלמונית
    05/01/2011

הכרתי איזה בחור דרך סדרת מפגשים (לא בעיר שלי) שמתקיימים אחת לחודש. עם הבחור דיברתי הרבה יחסית והוא מצא חן בעיני.יום אחרי המפגש האחרון הוא שלח לי הודעה בפייסבוק אם הסתדרתי להגיע הביתה (בגלל שהמפגש לא בעיר שלי). ניראה היה לי שהוא מתעניין עניתי לו עם אפשרות להמשך שיחה (שאלתי משהו) והוא ענה למחרת. יום אחרי זה גם שאלתי כמה שאלות (כדי להמשיך את ההתכתבות) והוא לא ענה עליהן. ראיתי שהוא גם נכנס לפייסבוק מאז. חשבתי אולי לתפוס יוזמה ולהציע לו לעשות משהו אז שלחתי הודעה אם הוא רוצה ללכת יחד להופעה. הוא ענה לי בקיצור שהוא ממש לא אוהב את הלהקה לא הוסיף "תודה על ההזמנה" או משהו.
    חשוב לי לציין שבמפגש האחרון הוא אמר לי (בנימוס) שאני בחורה מושכת ושיש לי מראה יחודי.
    מה לדעתכם הבחור רוצה? מה אני צריכה לחשוב? אני נורא מבולבלת וזקוקה לעזרתכם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת וזקוקה ליעוץ

הוספת תגובה

• מבולבלת וזקוקה ליעוץ - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    05/01/2011

אלמונית יקרה,

נראה כי נוצר ביניכם חיבור נחמד בסדרת המפגשים, בה לקחתם שניכם חלק.
    יצא שדיברתם הרבה יחסית והוא אף החמיא לך.
    יחד עם זאת, יכול להיות שהוא פשוט בחור מנומס, כפי שציינת, מפרגן, כן, אשר אומר את אשר על ליבו, ואכפתי, ולכן הוא אף שאל לגבי החזרה הביתה.
    נחמד היה לו לדבר איתך במפגשים החודשיים, אך, כנראה, שאין בכוונתו לפתח את הקשר מעבר...
    טוב עשית כאשר לקחת יוזמה והזמנת אותו, כי הוא מצא חן בעינייך. כובשים מטרות בחיים רק כאשר מעיזים ופועלים.
    הוא, אולי, קצת נלחץ ורצה להיות ברור בקשר לכוונותיו, ולכן הוא ענה לך בקצרה, ולא בנימוס, בהודעתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע שהוא לא מעוניין

ענת
    05/01/2011

אני ממליצה לך לראות את הסרט he's just not that into you.
    אם בחור מעוניין הוא מתקשר, מציע להפגש, עונה בפיסבוק בקיצור מראה התעניינות. אם הוא לא רוצה להפגש לא עונה להודעות ולא יוזם - הוא פשוט לא מעוניין, אבל בצורה מנומסת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאורסת והגבר בוגד
    שיר
    04/01/2011

שלום, אני מאורסת ואני מתחתנת בעוד כשבועיים מהיום.
    לפני כחודש גיליתי כי ארוסי בוגד בי.
    הוא הבטיח שהשתנה והאמנתי.
    כרגע ראיתי הודעות בפלא שלו משהי אחרת בשם שיר התקשרתי אליה והיא אמרה שהם היו בקשר עד אתמול ושאלתי אותו והוא אמר שזאת ההים של לפני חודש.
    עכשיו ראיתי בהיסטוריה של האינטרנט שהוא נכנס לצאט' והוא מנוי באתרי הכרויות.
    כמה פעמים שאלתי אותו עם הוא בטוח בחתונה והוא תמיד ענה כן.
    החתונה מתקרבת ואני לא יודעת מה לעשות איתו.
    הוא רוצה שאני ישכח מכל החברים שלי ושכחתי אבל הוא לא מוכן...
    בחיים לא הסתכלתי על גבר אחר בתקופה שאני איתו.
    הוא עושה לי סרטים מכל דבר קטן.
    ופשוט אני לא יודעת מה לעשות?
    בא לי כבר למוות מרוב זה.
    ודרך אגב שלשום גיליתי שאני בהיריון ואני לא רוצה לספר לו...
    אח שלו יודע רק כי הוא בא איתי לבדיקה והוא טוען שאני צריכה לספר לו אבל קשה לי להסתכל עליו
    החתונה עוד כשבועיים מה לעשוות?
    והחינה שבוע הבא יום שני.
    השמח עם תעזרו לי...

לקביעת תור
    סגירה
    מאורסת והגבר בוגד

הוספת תגובה

• אם רק היינו יכולים לעצור את הזמן

עדי בדיחי
    04/01/2011

שלום שיר,

הסיפור שהבאת לא פשוט; היחסים, הגילוי על הבגידה ונושא ההריון.

יש פה כמה מוקדים: הראשון הוא נושא האמון- עד כמה את מסוגלת לבטוח בו, מחדש, ולנסות לבנות איתו את האמון הזה. מעבר לזה לא ברור לי עד כמה הוא עצמו מוכן לחתונה, להתמסדות, כל שכן למחויבות. יהיה מאוד קל לומר לך לעצור הכל עכשיו. בהרגשה הראשונית שלי הייתי רוצה לשלוף אותך משם ולעצור את הכל. לעצור את הזמן ולתת לך מרחב חשיבה. אבל החינה שלך בעוד כשבוע ולכן, עם כל המטען הרגשי הזה, את צריכה לבצע שיקול החלטות מאוד מהיר, כי יש סיכוי טוב שבתוך הנישואין את תצטרכי להתמודד עם בעיית האמון ומשברי הבגידה, ומעבר לזה- ההיריון, וזה המוקד הנוסף. אני לא יודעת האם יש לך גורמי תמיכה מסביב, כמו אמא או חברה קרובה, אחות. בעיניין זה העלתי תמיהה לגבי הצטרפותו של אחיו אלייך לבדיקה (?) והנושא הזה העלה בי את השאלה האם יש לך מישהו לדבר איתו, לסמוך על הדעות שלו ולחשוב מה את עושה הלאה. נסי לחשוב מדוע לא סיפרת לאבא של ילדך על ההריון ולמה הגיעה הבחירה דווקא כן לספר לאחיו?

דעתי, שמתבססת על מה שהבאת כאן ואני משתדלת שהיא תתבסס גם על המציאות... היא כזאת- לקחת אותו לשיחה, ולהתנות את הנישואין בטיפול זוגי, סביב נושא ההתנהגות שלו - צ'אטים, יחסים מחוץ לקשר שלכם וכו'. זאת התרופה הכי פחות מרה שתוכלו לקחת. כשאני כותבת טיפול זוגי אני מתכוונת לטיפול-טיפול שהוא יהיה מגוייס לו באופן מלא. כל זה אני ממליצה רק לאחר שאת בטוחה שהאהבה שבנית איתו מספיק טובה וחזקה לבצע שינוי.. ורק אחרי שאת מאמינה בו.

לא קיבלתי ממך את התחושה שאת לא אוהבת אותו, לא רוצה בחתונה שלכם, ולאחר סליחתך הראשונה הבנתי כי את מאמינה בקשר שלכם. נושא נוסף שתצטכי לשקול הוא האם את מבינה, כיום, שכנראה הארוס שלך בעייתי בנושא המחויבות- בעייתי בנושא גבולות (עושה לך סרט מכל דבר קטן, בינתיים לא נאמן לך).. אני מתקשה להאמין שאם את מחזיקה את ההריון וגם מתחתנת יהיה אפשרי לקיים חיים זוגיים טובים, כל שכן להבטיח את הרווחה שלך. אני באמת מרגישה שאם אין לך גורמי תמיכה טובים כמו משפחה, חברה קרובה, את תתקשי לעמוד במה שיהיה הלאה. ולכן ההמלצה הכללית היא- 1. לעצור הכל ולפחות לנסות לדחות את החתונה. לפחות. 2. אם זה בלתי אפשרי ולא ריאלי לאור העובדה שהחתונה היא "מחר", לאור העובדה שאת רוצה להתחתן ולאור הלחץ שאת שרויה בו- את חייבת לקחת אותו לשיחה, את חייבת לספר לו על ההריון, ואת בהחלט חייבת להתנות את הנישואין בטיפול זוגי. אני מאוד מקוה שהוא יהיה מגויס ומחויב לתהליך הזה, את צריכה להיות נחושה וחזקה.

אני מעודדת אותך לפעול ולקבל רק החלטה שאת מודעת להשלכות שלה. זה לא פשוט, אבל כרגע אני לא רואה ברירה אחרת. אנחנו פה אם תרצי להרחיב יותר לגבי מה את רוצה, מרגישה, האם את רוצה בהריון, ומה התחושה הכללית שלך לגבי האמון בו ובקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא לא מוכנה להתפשר
    קשר של 5 שנים
    04/01/2011

שלום לכולם,

אני במערכת יחסים מאוד ארוכה של 4 שנים והיתה לנו שיחה על לעבור לגור יחד ואמרתי לה שכל נושא הכשרות נורא חשוב לי כמו שלא יאכלו בשר על מזלג חלבים(זא שיהיה 2 מכל דבר בסכומ אחד לחלב ואחד לבשר) והיא לא מוכנה בשום אופן להתפשר. אלא רק ללכת לפי מה שהיא הורגלה מהבית..

והיא באה בטענה שהיא לא דתיה .

וגם אני אינני דתי אך מאוד חשוב לי נושא הכשרות.

נכון לעכשיו היא לא רוצה לדבר איתי בגלל שאני עמדתי על שלי ולא וויתרתי.

מה לעשות? אני מאוד מתוסכל מזה:(

לקביעת תור
    סגירה
    היא לא מוכנה להתפשר

הוספת תגובה

• 5 שנים-

בני
    04/01/2011

תנאי מוקדם לקשר בריא, זה הבנה והכלה של הצרכים הבסיסיים של כל אחד מבני הזוג,
    אתה בוחר למי לוותר, ועל מה, כמובן שכך גם הצד השני,
    העניין הוא לא בשר וחלב כפי שאתה רואה את זה עכשיו, זה רק סיפטום אחד מיני רבים שעלולים לצוץ בהמשך,,,
    לדעתי האישית, אם יש בניכם הבנות ויכולות הכלה בשאר הדברים, והבעייה היא רק זו, אז מצידי שתאכלו כל חייכם בחד פעמי,,, העיקר שיהיה שלום ואחווה , ואם אפשר אז גם אהבה ורעות,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר בבעיה רחבה יותר?

עדי בדיחי
    04/01/2011

שלום,

אני רוצה לחדד את הנקודה שהעלה בני- יתכן וזהו רק סימפטום לבעיה רחבה יותר שטמונה בהבנה ההדדית וביכולת של כל אחד מכם להתקדם זה לעבר זו. הנורה מבחינתי נדלקת כאשר בת הזוג לא מסכימה לדבר איתך כי עמדת על העיקרון שלך. כאן דווקא הייתי מצפה שלאחר רגיעה מסוימת, היא תשים על כפות המאזניים את 2 האופציות- לגור יחד ולאכול כל אחד במערכת כלים שונה (נגיד) או לשמור על כשרות הכלים, או לא לגור יחד ולהיכנס למשבר. הייתי רוצה לדעת שיש בה, בך, את היכולת לבוא זה לקראת זו ולהבין גם את עקרונות שכל אחד מביא מהבית.

יש את האפשרות שלך ולה תהיה מערכת כלים אחרת, אפשר גם חד פעמי (לא יודעת אם זה יצליח לאורך זמן), אבל השאלה הגדולה כאן היא האם לאור הפער הזה, אתה רואה עוד פערים בהמשך על רקע אותו עינין- השוני בניכם מבחינת ערכים שבאתם איתם, כל אחד לחוד, והאם ניתן יהיה, לדעתך, לשלב אותם בהמשך המגורים יחד? אלו דברים חשובים שיהיה נכון לבדוק האם הם רק בעיה ממוקדת, "טכנית", הקשורה לכשרות הכלים, או שמדובר בריב קבוע שלכם, בפער רציף שאתה חש אותו וחווה אותו לכל אורך הקשר, בווריאציות שונות. אשמח לשמוע דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאורס אבל חושב על אחרת
    אורן
    02/01/2011

טוב אז אני באמת כבר מותש ממחשבות ולא יודע מה לעשות. אני וארוסתי יוצאים כבר כמעט 3 וחצי שנים שמתוכם כמעט שנתיים שאני מרגיש שאני לא אוהב אותה ולא נמשך אלייה! אני כל הזמן עצבני עלייה ומרגיש שכל הקשר הזה מת. היא באמת אישה מושלמת, דואגת , אוהבת , ונאמנה ( עד כמה שידוע לי) ! אבל היא פשוט קלה לי מדי. כל דבר שאני יגיד היא תעשה כל מריבה שלנו היא תתפשר היא פשוט קלה לי מדי עד שלפעמים אני מרגיש שאני רוצה שתיהיה לי מישהי ביצית שתחנך אותי קצת ותתפוס אותי!

ליפני כשבוע הכרתי מישהי במהלך העבודה הצלחתי למצוא אותה בפייסבוק ומאז אנחנו מדברים ושנינו מרגישים את המתח המיני הזה וכל הזמן קובעים שחייבים להיפגש! אני מרגיש איתה כל כך אחרת, היא משלימה לי בלב את כל מה שחסר לי אצל חברה שלי ( ריגושים , פרפרים של אהבה פשוט הכל) . כל הזמן אנחנו קובעים שניפגש אצלה לקפה ששנינו יודעים שזה לא קפה ! אבל פשוט לא יוצא, אני מרגיש פשוט בדיכאון אני לא יודע מה לעשות מצד אחד ארוסתי היא אישה מקסימה ואוהבת אבל מצד שני אני מרגיש משיכה כל כך חזקה לאחרת. אני מפחד לעשות טעות ולהיפגש איתה כי משמה כבר לא תיהיה דרך חזרה המצפון בטח יהרוג אותי ! בבקשה תעזרו לי ! מה עליי לעשות ? אני פשוט מיואש! רוצה רק שהרגשות האלה שאני מרגיש למאהבת יעברו ושאני יוכל לחיות בשקט ובאהבה עם ארוסתי.

תודה רבה לעונים.

לקביעת תור
    סגירה
    מאורס אבל חושב על אחרת

הוספת תגובה

• לאורן

עומר
    02/01/2011

לאורן

אתה במצב לא פשוט, מצד אחד אתה לפני חתונה ומצד שני אתה עדיין בודק את השוק ואתה בכלל לא אוהב את בת זוגתך.

אם אתה רוצה לטעום את הבחורה השניה, אל תעשה זאת מאחורי הגב...תסגור פרק ותפתח פרק חדש.

תשב עם עצמך, תנסה להגיע לשורש הבעיה, מה באמת מפריע לך, תיצור שיחה עם בת זוגתך, בו תציין את החוסר שיש לך בדברים מסויימים, תראה לאן הרוח נושבת, ותחליט עם זה מספק אותך ואם אתה מוכן להמשיך הלאה או שזה לא מספק ואתה רוצה לחתוך.
    ואם זה לא זה, אתה צריך להיות מספיק גבר כדי לחתוך וליידע אותה ולא להשאיר אותה באויר, זה לא הוגן. שתבין אתה לא עושה לה טובה שאתה נשאר איתה, ההפך אתה מבזבז לה את הזמן שלה, אף בחורה כמה שהיא אוהבת אותך לא רוצה לידה גבר שהוא לא שלם לגביה 100%, ואם אתה לא שם אל תשאר שם, היא תעדיף את המצב הזה מאשר לחיות עם גבר ממורמר ועל אחת וכמה אם אתה לא אוהב אותה לפני חתונה...

אתה גם צריך להבין שפרפרים וריגושים זה עניין זמני וזה נעלם ולא נשאר לנצח, אתה יכול מצדך לפלפל מדי פעם את העיניינים לנסות ולהזרים דם לקשר.מצד שני בקשר ארוך טווח אתה מקבל במקום זה יציבות, נאמנות, מישהי שאתה יכול לסמוך עליה, אכפתיות ואהבה אמיתית.

לפי דעתי השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך אם אתה בשל לחתונה, והשאלה השניה אם אתה שלם לגבי ארוסתך (שאלות שהיו צריכות להשאל לפני שהצעת נישואים).
    כשאתה תהיה כנה עם עצמך, אתה תדע את התשובה.
    שאלה לי אלייך למה הצעת לה אם כבר שנתיים אתה לא מרגיש כלפיה כלום?

עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מה להוסיף על דברי עומר החכמים!

דורית כהן
    03/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעומר...

אורן
    03/01/2011

לעומר.. קודם כל תודה על התגובה המהירה..
    לגבי אהבה אלייה אני לא יודע אם אני לא אוהב אותה.... פשוט הבחורה ההיא הצליחה ממש לבלבל אותי... חלק מהפיתויים שיש בחיים.. אם אתה אומר שפרפרים ורגש זה דברים שדועכים לאט לאט אז אני בסדר אני לא מרגיש משהו שמישהו אחר לא היה מרגיש במצב דומה.

הצעתי לה נישואים כי בתקופה שהצעתי הרגשתי שהיא ממש בשבילי. מצב הנשים בשוק היום לא משהו לדעתי. אז העדפתי לשמור על מה שיש לי ולהציע לה נישואים ליפני שהיא תברח לי. תראה אמא שלי תמיד אמרה דבר כזה יופי זה דבר שבא והולך מה שנשאר זה הבן אדם עצמו. אז בוא נגיד ככה שהלכתי עם העצה של אמא.

אני יודע בוודאות שהיא חשובה לי ואפילו חשבתי אני ללכת לטיפול זוגי איתה כדי לפתור את הבעיות שלנו או שלי. יש עוד אפשרות שהמאהבת רק חושקת בי כי היא יודעת שאני מאורס וזה מדליק אותה.

לסיכום הבעיה לדעתי אצלי היא הפיתויים שיש בחוץ היום. קשה לראות ולא לרצות לגעת. פה כבר נכנס הקטע של הנאמנות.איך בורחים מזה?!?!?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורן...אני חושב שהתשובה ברורה

עומר
    03/01/2011

לאורן

קודם כל לא ציינת בני כמה אתם?, ולפני כמה זמן הצעת לה נישואים?

אני שמח שאתה מבין שהבעיה אצלך, אך אתה טועה בסיווג הבעיה. תראה אחרי שקראתי את התגובה השניה שלך, לא צריך להיות גאון כדי להבין שני דברים.
    1. אתה לא בשל לחתונה, כי אם היית בשל היית מחפש אולם לחתונה ולא פלירטוטים עם בחורות.
    2.אתה לא שלם לגביה, אתה אומר את זה בפירוש שהיא לא הטעם שלך בצורה החיצונית, והצעת לה מתוך "ברירת מחדל" כי השוק לא משהו והיא הייתה שם בשבילך.

רשמת שהיא שם בשבילך, האם שאלת את עצמך, האם אתה נמצא שם בשבילה?, האם אתה מספק את הצרכיים שלה? (ואני לא מדבר על הצרכיים המינים שלה).
    מה אתה חושב שהיא הייתה אומרת לך, אם היא הייתה יודעת שאחת הסיבות שהצעת לה זה כי המצב בשוק לא משהו...?
    בחורה לפני חתונה רוצה שתרצה אותה ב- 100% לא ב- 90% וזה נראה שאתה אפילו לא קורב ל- 60%, וזה לא מספיק לחתונה....

אני לא יודע אם קראת קצת בפורום על בעיות של זוגות שהועלו פה, אם תקרא תראה שלאחר הילד הראשון, יש ירידה בחשק המיני אצל הרבה מהזוגות, הרבה נשים מוצאות שהבן זוג שלהם לא נמצא שם בשבילם, לא עוזר במטלות הבית וכו'. בנישואין יש הרבה משברים, יש הרבה רגעי לחץ, אבל עם שני הזוגות שם אחד בשביל השני, יתמכו אחד בשני הם יצאו מזה והזוגיות תפרח. ונראה לי שאתה לא מודע כלכך לאן אתה נכנס, נישואין זה לא פרפרים, זה כמו עבודה, צריך לתחזק כל הזמן את הזוגיות, לתת כתף, ואם היום אתה לא חושב שהיא יפה, מה תחשוב עליה אחרי לידה ראשונה?(רוב הנשים הם לא כמו גלית גוטמן, שחזרה לעצמה כמו שנראתה לפני הלידה).

אתה צריך יותר להאמין בעצמך, ואם אתה חושב שאתה יכול להשיג משהו יותר טוב, אז תלך על זה, אל תשאר בגלל חוסר הביטחון שלך להשיג את מה שאתה רוצה בחיים, כי את החוסר הביטחון הזה אתה מוציא את זה עליה בריבים, בריבים שהיא מתפשרת, אבל אחרי שהיא מתפשרת, אתה יודע מה היא עושה?, היא עובדת עם עצמה לבד שזה לא יחזור שנית, מנסה לשנות דברים אצלה כדי שאתה תהייה מאושר.
    היא לא יודעת שהבעיה טמונה במקום אחר...שהיא לא מספיק טובה בשבילך, שהמראה החיצוני שלה זה הבעיה.

אחרי שהבנת שאתה לא המסכן "כי רשמת איך אתה מתמודד עם הפיתויים" כי ברגע שבחורה צייצה לעברך אתה מוכן לזרוק 3.5 שנים. והיא המסכנה כי היא זו שמתאמצת לבד שהזוגיות תצליח,

אני מציע לך מכל הלב, שעד סוף השבוע תשב איתה על שיחה רצינית, שבו תסביר לה את רגשותייך האמיתיים ותפרק את החבילה.
    תהיה גבר ותעשה את זה בצורה יפה ומכובדת, אל תחפש תירוץ לריב כדי להאשים אותה בפרידה, אל תעולל לה את זה.
    תתחלק איתה בצורה יפה ברכוש שצברתם, תן לה מה שהיא רוצה, כי על השנים שבזבזת לה לא ניתן להחזיר גם בכסף.

אני מתנצל אם רשמתי בצורה אגרסיבית, אבל אני רוצה להעיר אותך מהחלום שבו אתה חיי, לא רק אתה נמצא שם, ואתה חייב להיות כנה איתה ולספר לה את האמת ולא להסתתר מאחורי תירוצים שהרגשות בוגדים בך.

עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעומר

אורן
    03/01/2011

היי עומר תודה על התגובה המהירה...

אני בן 26 והיא בת 23.

אתה אומנם קורא את מה שאני מנסה לעביר אבל אתה לא נמצא בקשר כדי לדעת מה באמת קורה. אני לא כזה מגעיל אלייה כל הזמן, אני כן דואג לה וכן לוקח אותה לאן שהיא צריכה ועוזר לה בכסף ובכל מה שהיא צריכה כי יש לה תקופות לחוצות לפעמים. אני מחבק אותה מנשק אותה וכן דואג לה לצרכים. הבעיה שזה בא אצלי בתקופות. ( לחץ של עבודה וכו משפיעים עליי)

אני יחלוק על חלק מדבריך ויגיד לך שאני ממש לא מחפש פלירטוטים עם בנות וזה פעם ראשונה שזה קרה לי ב 3 וחצי שנים שאנחנו ביחד. קורה לא? יש פיתויים בחיים?
    לצורך העניין כבר סגרנו אולם דיגי צלמים כמעט הכל.

לגבי זה שאני לא שלם לגבייה לדעתי אני כן שלם כי כשאני מנסה לחשוב על חיים בלעדיה זה לא נתפס לי בראש. כן יש לי בעיה קצת עם החיצוניות שלה, מאוד הייתי רוצה שהיא תרזה קצת ותטפח את עצמה יותר. היא עצלנית לא מנסה ממש למשוך אותי. יש משהו שאני צריך להגיד לה לגבי זה?

יש דבר שצדקת וזה שאני לא מספק את הצרכים הלא מיניים שלה. אני חסר סבלנות אליייה וכן אני מודע לזה.. לזרוק קשר של 3 וחצי שנים בשביל ריגוש כן אתה צודק זה לא שווה את זה.

מישהו פה חושב שאפשר לפתור את הבעיה אצלי באיזה סוג של טיפול? האם זה דבר חריג? כאילו מה אנחנו גברים!!!! קורה שמסתכלים הצידה לא? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורן..כשתהיה שלם אתה תדע

עומר
    04/01/2011

לאורן

שמחתי לדעת שאתם זוג צעיר ולא זוג בסביבות גיל ה-30.
    אני לא אמרתי שאתה מגעיל כלפיה, אלא מה שאמרתי שחוסר השלמות, גורם לך לריב איתה יותר, גורם לך לדאוג לצרכים שלך ולא לצרכים שלה.
    אני גם לא אמרתי שלא שווה לזרוק קשר של 3.5 שנים בשביל ריגוש, מה שאמרתי זה שעצם זה שנוצרה לך פתאום אופצייה ואתה מוכן ללכת על זה...אומרת משהו. שאתה לא שלם לגביה, וכל מה שקשור ליציבות בקשר לא ניתן לסמוך עלייך, לדוגמא אם היית שלם ואוהב אותה והבחורה הכי יפה הייתה באה ומתחילה איתך, היית מחייך, זה היה מפרגן, אבל זה לא היה מעניין אותך, כי היית יודע שזה לא שווה את זה.כי אתה תפסיד משהו יותר שווה.
    עצם זה שזרמת עם הבחורה, קראת לה מאהבת...אומרת שזה לא רק פיתוי אלא גם רצון שלך לנסות משהו אחר. אין בזה שום דבר רע זה רק אומר שאתה לא מוכן לחתונה.

לגביה, לפני חתונה בדר"כ כל בחורה רוצה להיראות במיטבה, הם יורדות במשקל, מאריכות שער וכד'. ייתכן שהיא גם מרגישה בזמן האחרון את חוסר פירגון שלך מה שגרם לה לא לרצות להתאמץ בשבילך.
    אם אתה רוצה שהיא תתאמץ בשבילך,תתן מעצמה יותר, אתה צריך לדבר איתה על זה, אל תשמור בבטן, תיצור שיחה, אבל אל תגיד לה את טיפה שמנה אני רוצה אותך יותר רזה. תגיד לה אני רוצה שלקראת החתונה נשמור ביחד על פיגורה וחשבתי אולי נרשם ביחד למכון כושר, תציע לה ללכת איתה לשופינג, כך תוכל גם להמליץ לה על דברים שנראים לך יותר.
    כמו שרשמתי לך במייל הראשון, אתה יכול לפלפל מדי פעם את העיניינים אבל לא מעבר, היא תשאר אותה אחת, היא לא תשתנה 180 מעלות, אם היא אוהבת אותך היא תתאמץ בשבילך, אבל אולי זה לא יהיה מה שאתה רוצה ומצפה.

לדעתי, ובהסתמך על התשובות שלך, אתה לא מוכן לחתונה איתה, אתה מפחד לאבד אותה אבל אתה לא באמת רוצה אותה עד הסוף. אני מציע שתיקח עם עצמך כמה ימים של מחשבה, ואם אתה מרגיש שאתה לא שלם, אל תלחם בעצמך, פשוט תחתוך, עדיף עכשיו מאשר מאוחר עם ילדים.

מעבר לזה, אני מציע שתעזר באחת מהמדריכות הנהדרות שיש כאן.

מאחל לך המון בהצלחה

עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעומר

אורן בת
    04/01/2011

התשובות שלך פשוט מקסימות וכל כך נכונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסתכל קדימה ולא אחורה

דורית כהן
    05/01/2011

אני מסכימה עם בת לגבי התשובות החכמות של עומר, אתה מוזמן להישאר איתנו - ברוך הבא!!!
    לאורן, ברצוני לחדד עוד משהו:
    שניכם צעירים מאוד, וכל החיים לפניכם, התחלתם להיות חברים לפני יותר משלוש שנים ואז הייתם עוד יותר צעירים,כמובן.
    אני מציעה שתסתכל קדימה ולא אחורה. אם אינך שלם איתה - ונמצא איתה בגלל שאתם כבר יחד כל כך הרבה זמן - ונוצרה ציפייה ומחוייבות - זאת ממש לא סיבה להישאר ולהגדיל את המחוייבות עוד יותר ע"י חתונה ואחר כך ילדים - אתה עושה טעות חמורה וגורם נזק לשניכם.
    אני מאחלת לך שתקבל את ההחלטה הנכונה, וכי תגיע לזוגיות ולנישואין כאשר אתה ממש שלם עם עצמך בזמן הנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית ואורן בת תודה רבה על הפירגון

עומר
    05/01/2011

היי

תודה רבה על הפירגון, ואני בנתיים כאן :)

אורן בת

רציתי לשאול אותך, איך את? איך הפרידה עוברת לך? האם הצלחת להתנתק?

עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורן

adili
    25/01/2011

אני כב ר 4 שנים עם בחור שהרגשתי הרבה זמן ש"משהו חסר" וכל הזמן הדחקתי את זה וטיאטאתי את הבעיה מתחת לשטיח. גם הבעיה שלי היא שהיה חסר את הפורומונים בינינו- המשיכה המינית והתפשרתי. אני חושבת שאתה חייב לעצמך ולה להתרחק מהבחורה ההיא- למרות שזה קשה כי היא בעבודה שלך... ולהבין במנותק מהבחורה ההיא מה אתה
    מרגיש לארוסתך. לדעתי אם תבגוד בה עכשיו זה יכניס אותך לפלןנטר. לא בגלל ש"איזה בחור רע אתה וחסר מצפון" אלא בגלל שאז לגמרי לא תוכל לחזור לארוסתך מבחינה מינית.
    הבחורה ההיא לא בורחת לשום מקום ואפילו סביר יותר להניח שאם תבגוד עכשיו זה יתפוצץ
    וגם איתה לא יצא כלום. לדעתי אתה מגדיר את הבעיה טוב מאוד אתה לא אוהב אותה ולא נמשך אליה אז מה עוד נותר?

מאחת שתקועה באותו מצב בדיוק (אני כבר נפגשתי עם האחר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפעמים צריך ללכת עם הלב

דניאל באום
    29/01/2011

אם זה סתאם סטוץ הייתי ממליצה לך לשכוח ממנה
    אבל אם אתב חושב עליה לא רק במובן הפיזי אלא גם הרוחני
    תחשוב טוב טוב אם אתה נמצא במקום הנכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    אובדת עצות
    29/12/2010

שלום לכולם,
    אני בת 21 ונמצאת בזוגיות מדהימה עם חבר תומך ונפלא כבר 10חודשים
    אתמול יצאנו למסעדה ושתינו יין עם האוכל ואחר כך הלכנו לשבת בפאב שם שתינו קצת בירה.
    דברים התגלגלו והתחלנו לדבר על פנטזיות מיניות, שנינו מאוד פתוחים ויש בנינו קשר נפלא גם בתחום הזה אנחנו לא מתביישים ומדברים על הכל.
    אבל בשיחה הזאת הגיע נושא שמאוד הפתיע אותי ולא ידעתי איך להתמודד.
    חבר שלי אמר לי שהיו לו בעבר פנטזיות על גברים ושהוא אפילו נכנס לאינטרנט כמה פעמים, אני לא רוצה להיות בוטה מדיי ולשתף עד הסוף אבל הוא סיפר לי על עוד דברים שנראים מהנים בעיניו בכל הנוגע לגברים ואני הייתי קצת בהלם אפילו לא שאלתי אותו שאלות. לא ידעתי איך להגיב ואפילו מה לחשוב..אבל המשכנו לדבר ועל פניו הכל היה בסדר, חזרנו הביתה ולמחרת בבוקר כשנסעתי לעבודה התחילו לעלות לי שאלות
    איך לא שאלתי דברים? זה באמת הייתה תקופה של חקירה של נער מתבגר או שיכול להיות מעבר לזה? לדבר איתו על זה? ואם יכול להיות שבסופו של דבר אני אפגע בגלל זה?
    שלחתי לו הודעה שאני קצת לא יכולה להפסיק לחשוב על זה, שזה מוזר לי ושיש לי שאלות, הוא ענה לי שאין לי מה לדאוג ושהוא סטרייט. יותר מאוחר היום דיברנו בטלפון ואמרתי לו שאני רגועה ושאין לי מה לשאול אותו אז שיתעלם מההודעה.

ועכשיו כל הדרך הביתה מהעבודה נלחמתי בדמעות שעמדו לי בגרון כי הרגשתי שפתאום גיליתי צדמאוד גדול באישיות שלו שהוסתר ממני עד עכשיו (ואני בהחלט מבינה את זה כי זה לא נושא שמעלים לשיחה כל כך מהר) ושאני מאוד מפחדת ממה שעלול לקרות.

חשוב לי להגיד שאני בחיים לא הייתי חושבת בכיוון הזה, הוא תמיד גילה עיניין בבנות ואני מרגישה שיש בינינו אהבה גדולה ומשיכה גדולה אבל התחלתי לחשוב שאולי יכול לקרות מצב שבו למרות כל זה הוא לא כנה איתי עכשיו.

אני כותבת כאן כי אני רוצה שתעזרו לי להחליט מה לעשות, ברור לי שאני לא אתעלם מהנושא אבל אני לא יודעת איך לפנות ומה להגיד
    חבר שלי בנאדם מאוד כן ואמיתי עם לב זהב אני באמת חושבת שהוא לא היה משלה אותי ואו מרמה אותי אם הוא לא היה רוצה להיות איתי אז היינו נפרדים.

אני באמת אשמח אם תוכלו לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    29/12/2010

אובדת עצות יקרה,

ציינת שהזוגיות שלכם מבוססת על אהבה, אינטימיות רגשית ופיסית, מיניות ומשיכה, פתיחות, כנות, שתוף ותמיכה. יצרתם יחד מערכת זוגית בריאה ואיתנה.
    יצא כך שגילית, במקרה, משהו מעברו של בן-זוגך. משהו שלא ציפית לו.
    אני יכולה להבין לליבך. הגילוי הזה יכול בהחלט להפתיע, בלשון המעטה.
    אולם, הוא היה זה שסיפר לך על כך בכנות ובפתיחות המאפיינים את הקשר שלכם. אני לא בטוחה שהוא רצה להסתיר ממך זאת עד כה, אולי לא נמצאה לו הזדמנות נאותה ואולי הוא לא חשב שזה חשוב, אולי זה כבר לא רלוונטי היום.
    נראה, שהוא מוכן ורוצה לשתף אותך, לענות לתהיותייך ושאלותייך.
    נסי לעשות סדר במחשבותייך, אולי אף להכין רשימת שאלות ולהעלות אותה על הכתב, ופשוט תעלי את העניין בפניו ותשאלי כל מה שתרצי.
    כדי שהקשר שלכם ימשיך להתקיים במתכונתו הנוכחית, חשוב שתשתפי אותו בתחושותייך, בלבטייך ובחששותייך.
    אני מאמינה ששיחה כנה ופתוחה תפיג את תחושותייך הקשות.

אשמח באם תחליטי לשתף בפורום גם לאחר שתתקיים שיחה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית - איך מתגברים?
    אפרת
    29/12/2010

שלום דורית
    אני ממשיכה שוב מהודעתי האחרונה, מחודש מאי, מאז אנו פרודים ועומדים בפני גט בחודש הבא.
    בסדר, התמודדתי עם זה. ברגע שהבנתי, שבאמת הפנמתי, שהוא לא מוותר על 'האשה האחרת' הכל השתנה מבחינתי. אני מאמינה ב'אחורה פנה קדימה צעד'. כל עוד היה לי שמץ של תקווה הייתי מוכנה לנסות הכל, הרי נישואים, זוגיות, זה לא דבר של מה בכך שאני אזרוק רק בגלל גאווה או מי עושה יותר למען זה. אבל מאז ויתרתי כבר. אני כותבת את זה רק כדי שתדעי שאני לא יושבת ומחכה לו. כבר אין לי אהבה אליו. גם לא כעס. הוא מת מבחינתי. אני הייתי גם אומרת שזה סופי ומנוי וגמור אבל למדתי ש never say never וחברה אמרה לי "במקרה הכי גרוע, תתגרשו ואם תחזרו תתחתנו שוב". בכל אפן צריך יהיה לקרות משהו מאד מאד חריג כדי ששוב נהיה יחד.
    אני רוצה יותר להתמקד בנושא של איך מתגברים. איך עוברים דבר כזה ואיך ממשיכים הלאה. כי אני ממש מרגישה שאני במלכוד. מלכוד מחשבתי. מצד אחד, אני עוברת תקופה לא פשוטה. רגע אחד אני בסדר, רוב הזמן אפילו, אבל אז משהו מזכיר לי ואני נשברת. אני בוכה באוטו בדרך לעבודה (אני לא אוהבת להתפרק ליד אחרים). התעקשתי למכור את הבית, קניתי דירה לבד ואני תיכף עוברת עם הילדים, אני טיפוס חזק. אבל התקופה הזו היא בלתי נסבלת, ממש כאב נפשי שלא חוויתי (על אף שגם אני באה מבית שהתפרק). זה באמת סבל ואני ממש רוצה כבר לא להיות במקום הזה.
    מצד שני, איך אני יכולה שוב לתת אמון במישהו?! כל מה שקרה לי ואיך הכל התפרק, זה יכול לקרות שוב. בדיוק כמו שאני מרגישה שאני לא יכולה יותר להיות במקום הסובל הזה יותר אני גם מרגישה שאני לא יכולה לאפשר את השינוי. למרות שהייתי פעם בזוגיות מאושרת, היה לי את הדבר הזה ואני יודעת ששם היה לי טוב, אני גם לא יכולה להרשות לעצמי את האפשרות שזה יקרה שוב. יש איזה שיר נוראי שעדיין מופיע (באדיבות הבעל) באייפוד שלי כשאני רצה "אני רוצה לדעת כמה זה כואב, כדי שלא אוכל לחזור על זה עוד פעם". זה מה שקורה לי כנראה עכשיו.
    אז מה את אומרת דורית? איך מתגברים?
    סליחה על האורך, ותודה, אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    לדורית - איך מתגברים?

הוספת תגובה

• צפוייה רגישות "סביב הצלקת"

דורית כהן
    29/12/2010

אפרת היקרה, ראשית תודה לך על העידכון. ממש עוזר לכולנו כאשר שומרים על קשר ואנחנו יכולים לראות את התפתחות הדברים בטווח ארוך יותר. (שימי לב שהדבקתי כאן את השרשור הישן ונסי להדביק את שאלתך החדשה בהמשך לשרשור הישן, טוב?)
    איך ממשיכים? איך לא מתייאשים מזוגיות לאחר מכה כה אנושה?
    אין לי תשובה טובה ומוחצת אלייך. הפצע שנגרם לך יגליד עם הזמן, אבל סביר שתהיי רגישה "סביב הצלקת", כלומר בקשרים הבאים שלך את עלולה לפעול בדיוק מן המקום הזה של חששות: בסימן הקל של התעניינות בנשים אחרות את עלולה לקום ולעזוב, ויתכן שזו תהיה טעות בשיקול הדעת שלך, או שתבחרי מישהו "סופר נאמן" אבל פחות מתאים לך ותתפשרי עליו כי תראי שאת יכולה לסמוך עליו שלא יעשה לך משהו דומה.
    אנחנו לומדים לשמור על עצמנו, בדיוק כפי שכתבת. זה מנגנון שקיים בכל אחד.
    הביאי בחשבון את הטעויות שאת עלולה לעשות מתוך שמירה זו על עצמך, ונסי להימנע מהן בקשרייך עם גברים.
    בנוסף, זה בידיים שלך להחליט שבעצם נפתחה בפנייך - שלא מרצונך אמנם - הזדמנות לסיבוב חדש, להכיר גבר חדש ולבנות איתו משהו טוב. לא חייבים לראות בכך כישלון או מכה. נכון שזה כואב, אבל יתכן שתמצאי מישהו שתצליחי לאהוב ויאהב אותך. עליך גם להתמסר ולהעיז להיפתח שוב וגם בו זמנית להישמר ולעשות זאת בזהירות. אינך לבד. כמעט חמישים אחוזים מן הזוגות יהיו במקום הזה בשלב מסויים של חייהם, ומתוכם חצי - נבגדו או ננטשו רגשית.
    זה הזמן להיעזר בחברות טובות, בהורייך. אני מקווה בשבילך שלאחר עוד חצי שנה תרגישי מחוזקת ותתחילי להכיר את עצמך בצורות חדשות ומרעננות. אם את יכולה להרשות לעצמך - קחי ייעוץ פרטני שיעזור לך להתמודד עם הטראומה הרגשית שעברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנות בחיזור
    מירי
    28/12/2010

שלום רב,רציתי לשמוע את דעתכן בעניין הבא:מה גורם לגבר בן 50+ נשוי עם משפחה נחמדה, נאה ומשכיל עד מאוד, מסודר כלכלית,לחזר אחרי אישה המבוגרת ממנו ב10 שנים אפילו אם היא נאה.האם יש כנות בעניין ? למה זה ניראה מוזר וחשוד?תודה,שושי

לקביעת תור
    סגירה
    כנות בחיזור

הוספת תגובה

• כל אחד והקאפ אוף טי שלו...

עדי בדיחי
    28/12/2010

הי שושי,

למרות העדר פרטים בהודעתך (למשל- מה הקשר שלך עם הגבר? מהי הקירבה ביניכם?) - אני מנסה לענות בכלליות:

בואי נשים את ההנחה הבאה כך- לא משנה באיזה גיל הגבר, סטטוס או מעמדו ומראו החיצוני- הוא אדם, גם לו יש חשקים ותאוות, כמו שגבר בן 40 או בן 20 יכול להתחיל עם אחרות מבוגרות ממנו, כך גם הוא.

באותה אישה כנראה יש איכויות ומרכיבים שאותו גבר מחפש. ייתכן ותמיד רצה להתקרב לנשים מבוגרות ממנו מכל מיני סיבות שהן- אולי אף קשורות לשנים ראשונות של ילדותו. אין לדעת. אולי מחפש דמות תומכת, דמות בוגרת , כזו שתעטוף ותכיל אותו. אולי מדובר במשיכה ביולוגית, מנטאלית, וכדומה.

שאלת האם יש כנות בעיניין- נראה שחיפשת הרבה סיבות ומניעים מדוע גבר יחזר אחרי אשה בת 60.. אפילו (!) אם היא נאה. קודם כל אגיד- אולי בגלל שהיא נאה? אולי שדווקא גילה מרמז על כמה היא יפה? מעבר לזה, שללת את הסיבות הכלכליות, סיבות הסטטוס (בעל משפחה נחמדה, נאה, משכיל) ואת חושדת האם אכן יש כיסוי. אז להערכתי- לא אשלול בכלל גבר המחזר באמת ובתמים אחרי אשה מבוגרת ממנו, ולא משנה אחרי מי- גם אם יחזר אחרי אשה בת 70 זה עדיין לא ישמע לי תמוה. כי כולנו אנשים. וכולנו נמשכים. ולכל אחד יש את ה"קאפ אוף טי" שלו, גם אם זה לא מספיק פוטוגני.

אם אספר לך, נניח, שהגבר הזה מחזר אחרי ילדונת בת 18. יישמע לך מוזר כמו לחזר אחרי בת 60 "אפילו נאה"?.. מה שמקובל בחברה שלנו הוא שגבר יכול ומותר לו לזלוג בעיניו (במקרה הטוב) לטובת צעירות, כי צעיר זה מושך, יפה, מתוח ופוטוגני. אבל הרי לך גבר (ונעזוב את אי מוסריותו לגבי נישואיו כרגע) - שהולך אחרי האמת שלו וכן- יופי מבוגר עושה לו את זה. דוגמה נוספת- האם סביר שאשה בת 20 תרצה גבר מבוגר? סביר, זה קורה. האם סביר שאשה בת 60 תחזר אחרי גבר בן 20? פחות. כך שאני מפנה אותך לעיניין הזה- שבחברה יש צינורות מקובלים- אשה צעירה, גבר מבוגר - הולך. הפוך- פחות. אז לא הייתי שוללת.

לגבי אינטרסים נסתרים- אני לא אומרת לעצום עיניים, אולי אכן יש משהו שהוא רוצה להרוויח מהקשר הזה. כך או כך, זה לא קשר שינבא טובות, ולכן לא כדאי להתעסק בשאלה מראש. אלא פשוט להסתכל במראה ולהגיד "יש לי את זה!". :) - את זה אני מפנה לאשה בת ה-60..

לא הייתי ממשיכה קשר כזה, מהסיבות המוסריות הברורות, מה גם שטוב לא יצא מזה כך או כך, למי מהצדדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנות בחיזור

מירי
    28/12/2010

תודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה