פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חיים בזבל דחוף גירושין
    rivka
    05/12/2010

שלום!
    אני בת 25 נשואה +2 ילדים יפייפים
    אז ככה... אני נשואה כבר 5 שנים. אני גרה בחו''ל זה נורא קשה לי עזבתי את כל המשפחה חברים... אני בתנאים מאוד קשים אין לי עזרה אין לי חברה וגם לא משפחה
    אני גרה בביסמנט של חדר וחצי אין לי חדר שינה נורמלי אין לי רהיטים נורמלים, וגם בית נורמלי אין לי ..שאני לא אדבר על אוכל וביגוד, החייים משוגעים לגמרי והכל ביגלל שבעלי קמצן אני רוצה להתגרש מהר, רוצה לעוף לישראל. קשה לי אין לי רגש כלפיו היה לי וממזמן ניגמר תנו לי עצות איך אני מתפטרת מהבנאדם הזה כי לסלוח אני כבר לא יסלח ולא אוותר טיפול לא בא בחשבון הוא קמצן מוות וגם אין כח לזה כבר...
    אין לי אהבה אליו אני אישה מושכת נקייה ויפה הוא לא מעריך את זה בכלל
    יש לו תעבה לכסף הוא מכור לכסף אני לא מבינה מה עשיתי עד עכשיו עם כזה בעל
    הוא יכול לחיות בלי סקס בכלל, הוא לא יודע לתת אהבה הוא הגואיסט
    אני חייבת עידוד מכל מי שיכול לעודד אין לי עזרה החברה שאני נימצאת בא דוברים אנגלית ולכן אין לי תקשורת איתם, ובנוסף לזה אין לי עבודה ביגלל שאני דוברת רק עברית, קיצור החיים שלי בזבל! הוא אומר לי שאין לא בעיה שאני יעזוב אותו אבל בלי הילדים זה אייום בשביל שאני לא יעזוב אותו, הוא אומר שהוא אוהב אותי מאוד ואין לא כסף ולכן לא נותן לי.
    אין לו טיפה רומנטיות או רגש כלפי אישה אני במשבר מאוד קשה אני חייבת עזרה
    נימאס לי מהחיים ולמען הילדים שלי אני חייה אחרת הייתי משנה כיוון...
    אשמח לעזרה נפשית תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיים בזבל דחוף גירושין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנסה לעזור

עדי בדיחי
    05/12/2010

שלום רבקה יקרה,

אכן, את עוברת משבר לא פשוט. לפרידה יש הרבה רבדים- גאוגרפית, פיזית, רגשית וכל זה בנוסף להשלכות על הילדים הקטנים.

את מבקשת תמיכה ועידוד- אני מבינה שאת זקוקה למעין "פוש" כדי לעשות את הצעד הזה. נשמע לי מהודעתך שאת מוכנה לעשות אותו, לא נשמע שנשארה בך אהבה לבן זוגך, אם כי אני חייבת לציין- נשאר בך הרבה כעס, ולפעמים, הגבול בין אהבה לשנאה הוא כ"כ דק, והוא דו כיווני, ז"א- המעבר החד בין "אני אוהבת", ל"אני לא סובלת" הוא דק לפעמים.

אם את בפירוש הדעת למסקנה שלא טוב לך, שאת לא רואה איתו המשך חיים, שאת לא רואה דרך ורצון לתקן את המצב, אז כן, את צריכה לעשות צעד ולחזור לישראל. אני לא יודעת אם בקרבתך יש קהילה יהודית, אבל לבטח יש גורמי סיוע שיכולים לתת מינימום תמיכה- נסי בכל זאת דרך האינטרנט, וכד'.

דרך נוספת היא ליצור קשר עם מטפל בישראל ולעשות תהליך תוך כדי, קרי, לקבל תמיכה מקצועית עד שאת חוזרת ארצה. התמיכה הוירטואלית לצערי רק וירטואלית..

כך או כך התהליך לא פשוט, אבל לא בלתי אפשרי. את צריכה להחליט שזהו, שאת עושה את זה, ולעשות. לי נשמע משום מה שעדיין יש בך משהו שמתנדנד- אם זה חוסר ביטחון ללכת על זה ולא להתחרט, אם זה משום שעדיין נשאר קמצוץ רגש חיובי אליו (?), אני לא יודעת, רק משתפת אותך. בכל אופן- זה אפשרי. אם אין שום סיכוי אחר להביא אותו לקראתך, ואם לא נותרה בך אהבה אליו- חזרי הביתה, לישראל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה לעזור-תגובה

rivka
    05/12/2010

תודה לך
    אני רוצה גירושין ! אני גרה בקנדה זה עיר לא כל כך קלה כדי לברוח עם הילדם הוא מאיים שהילדים נישארים איתו (זה בכדי שאני יהייה מוכרחה לחזור)
    את יכולה בבקשה להסביר לי מזה הדבר הזה שהוא מאוהב בכסף יותר מסקס זה משפיל מביך..
    איך עושים תצעד הזה לקחת תילדים ופשוט לחזור לישראל ללא הסכמתו? אני חייבת תמיכה בעניין
    אפחד לא יודע תמצב שלי איתו חוץ מהמשפחה שלו, כולם חושבים שאני חייה בעולם כולו דבש, אני לא יודעת איך להתחיל בתהליך גירושים ללא עזרה, אפילו תשכנות שלי אני לא מכירה. אני כל היום בוכה איך החיים שלי נפלו לפח מגיל כל כך צעיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל בשליטתך

עדי בדיחי
    05/12/2010

רבקה יקרה,

רק את בוחרת מה הצעד הבא.

לגבי התאהבות בכסף- יש דבר כזה, אין מה לעשות. בעיקר כשאתם מתגוררים בחו"ל וההישרדות היא משמעותית יותר, אולי אף כוללת את ה"חלום"- לעשות כסף בחו"ל ולחזור, הרבה זוגות נשארים בסוף.. תמיד יש את הפחד לחזור לכלום ולהתחיל מאפס. אז זה קיים וכנראה, לפי מה שאת מתארת, זה בעדיפות מאוד ראשונית אצלו.

לגבי איך עושים את זה- אני לצערי לא מתמחה בנושא ולא יכולה לעזור. אבל שוב, אם גלשת וכתבת בפורום הזה, תוכלי להמשיך לגלוש ויש אף פורום של הפורטל שלנו- פורום בנושא גירושין וזכויות וכו'- שם בטח תוכלי לקבל תשובה. כשכתבתי תמיכה מקצועית מהארץ- התכוונתי שאפשר לנסות להפנות אותך למי שמתאים במקרים כאלה לקבל תמיכה טלפונית מהארץ, תמיכה רגשית בעיקר, לעודד אותך ולחזק אותך עד שתוכלי לעשות את התהליך ולחזור כשאת מרגישה מספיק חזקה לזה.

לגבי הילדים- מורכב, על כן צריך להתייעץ [a href='http://ww.beok.co.il/Forums/פורום_פרידות_גירושין_בגידות' id='link']בפורום מתאים [/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ענקית על העזרה

rivka
    07/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• rivka-

בני
    07/12/2010

אני רואה שהסתרדת עם עדי בדיחי המקסימה,
    אני מקווה שכעת הוקל לך,
    אין לי מושג מה טוב בשבילך, רק את יודעת, ובכל זאת אם את רוצה להישאר ולשקם את הזוגיות שלכם, אני מוכן לתת כתף ולתמוך בך נפשית מרחוק, דרך המייל,
    תשאירי מייל ונתקדם,
    חג אורים שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה יעוץ זוגי
    ריקי
    02/12/2010

אני צריכה יעוץ זוגי,אני גרה באשקלון ואני מחפשת באיזור!
    מישהו יכול להמליץ לי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה יעוץ זוגי

הוספת תגובה

• ריקי-

בני
    02/12/2010

לא ראוי להמליץ בפורום.
    מה המייל שלך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ זוגי

עדי בדיחי
    02/12/2010

הי ריקי,

אכן לא ניתן להמליץ בפורום. אני יכולה לכוון אותך לקופת החולים, אם את בכללית אני מעורה יותר- יש שרות שאפשר לקבל דרך המושלם במחיר מסובסד. מדובר במטפלים טובים בעלי קליניקות, אשר מקבלים שם, אך דרך הקופה. בד"כ מאושרים בין 10 ל-30 מפגשים לשנה קלנדרית, תלוי בסוג הטיפול. העלות היא בין 160-240 ש"ח לטיפול.

תוכלי לפנות גם למנהלות הפורום באופן אישי דרך המייל ואולי גם שם תוכלי לקבל כיוון והמלצות.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה דחוףף!!
    נופר
    01/12/2010

שלום,
    אני נמצאת במין קשר כבר שנה וחצי,במשך שנה וחצי אנחנו לא מוצאים את הפתרון הנכון להיות ביחד התירוץ של בין זוגי זה המרחק,ואנחנו בסך הכל במרחק של 15 דק'
    הוא טוען שהוא רוצה ליראות אותי כל יום אם לא ..לא שווה לו להתחיל את המערכת יחסים הזאת ..ואני טענתי ששום קשר נורמלי לא מתחיל ביום יום הוא מתחיל מפגישות פעם ב.. יציאות...דיבורים בטלפון ...המצב נמשך ככה כבר שנה וחצי אנחנו לא מגיעים לפיתרון איך להיות ביחד...יום יום! במהלך השנה וחצי הזו אני זו שתמיד רדפה וחיפשה והראתה נכונות והואבאדישות שלו...היינו נפגשים פעם בחודש..ותמיד זה גם היה נגמר וחוזר הייתי רוצה שתייעצי לי מה לעשות בנושא ..לרדת מזה ולהמשיך הלאה? או כן להילחם בחיפוש אחר פיתרון...

תאריך הלידה שלי הוא 1.10.1992
    של בן זוגי -29.11.1983

תודה....

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה דחוףף!!

הוספת תגובה

• צריכה עצה דחוףף!! - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    01/12/2010

נופר יקרה,

בן זוגך טוען, שהוא רוצה להיפגש על בסיס יומיומי, אך התנהלותו מעידה אחרת.
    בפועל, תדירות הפגישות שלכם היא פעם בחודש, וגם זה הודות למאמצים שאת משקיעה, כדי שזה יקרה.
    במהלך התקופה שאתם ב"מין קשר" כזה גם הספקתם להתחיל אותו מחדש, אחרי שהוא נגמר כמה פעמים.
    אני מתקשה להגדיר את הקשר שיש ביניכם, אך הוא לבטח לא קשר זוגי, לא קשר שיכול להיות מוגדר כזוגיות.
    אני מציעה לך לסיים את הקשר הזה כדי שתוכלי להתקדם הלאה בחייך, וליצור זוגיות אחרת, בריאה ונכונה עבורך.

מאחלת לך הצלחה ואהבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית
    יאנה
    01/12/2010

מה עושים שלאחד מבני הזוג אין רגשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית

הוספת תגובה

• בעיה רצינית - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    01/12/2010

יאנה יקרה,

כדי שאוכל להתייחס לפנייתך אצטרך יותר מידע.
    האם תוכלי להרחיב מעט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית

יאנה
    01/12/2010

נחנו נשואים כמעט שמונה שנים יש לנו שלושה ילדים מקסימים, הבעיה שפשוט כבר אין לי רגשות כלפי בן הזוג שלי הוא מעצבן אותי בכל דבר אנחנו רבים יותר מאשר כל דבר אחר ואני לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    01/12/2010

יאנה יקרה,

ראשית, תודה על תגובתך.

נראה שיש לך רגשות כלפי בן זוגך, רגשות שליליים.
    כמו כן, מדברייך עולה, שהתקשורת ביניכם לקויה.
    לאור הדברים שכתבת (בתמצות רב), אני חושבת שכדאי שתשקלו לגשת לאיש מקצוע העוסק בזוגיות, כמו יועץ זוגי או מאמן לזוגיות.

אך רגע לפני...
    האם הזוגיות שלכם מאופיינת בכעס ובתקשורת לקויה בגין אירוע מסוים?
    האם במהלך השנים חוויתם עלויות וירידות במערכת הזוגית?
    האם את חשה שהזוגיות נדחקה למקום נמוך בסדר העדיפויות בגלל העומס בהתנהלות היומיומית?
    האם יש אפשרות מבחינתך לנסות ולתקן?

אשמח לקבל את תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות חדשה דילמה
    ענת
    01/12/2010

שלום
    אני נמצאת במערכת יחסים עם גבר מזה כשנה וחצי ובשנה האחרונה גם גרים ביחד בביתי. לשניינו זה פרק ב' של החייםושנינו בתחילתשנות הארבעים לחיינו.
    היחסים ביננו מאוד טובים ישנה חברות, הערכה, כבוד,תחומי עניין משותפים וגם הקשר שלו עם הילדים שלי מצויין.
    הבעיה שלי היא שאני לא נמשכת אליו. כמה שאני מנסה מאוד קשה לי.
    הוא מאוד נמשך אלי מצידו ורוצה בסקס ואני נרתעת לרוב.
    לא פעם אני שואלת עצמי אם להמשיך בקשר הזה. מחד , הקשר כל כך טוב ואני לא רוצה לאבד אותו , מאידך קשה לחיות עם אדם שלא נמשכים אליו ולעשות עמו סקס על מנת לצאת ידי חובה.
    מה עושים???? אנא נסו לעזור לי .
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות חדשה דילמה

הוספת תגובה

• זוגיות חדשה דילמה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    01/12/2010

שיר יקרה,

הרתיעה הנמשכת שאת חשה עלולה להיהפך, עם הזמן, לתסכול משני היבטים.
    העמדת הפנים - כמה זמן תוכלי לקיים עימו יחסים בתחושה של "נו, שייגמר כבר הסיוט הזה?" התחושה הזו עלולה להיות מלווה בכעס, הנובע מהרצון שזה ייגמר כבר, ובן זוגך עלול להיפגע.
    ומה עם ההנאה שלך?- חוסר ההנאה שלך מהמגע הפיסי עלול, לאורך זמן,להתפתח, גם כן, לכעס ותסכול.
    לתחושות שכאלה אין מקום של קבע בזוגיות בריאה.

מניסיוני לאורך השנים למדתי כי פתיחות, שתוף ורצון כן ללכת האחד לקראת השני, ללא הטלת אשמה וכעסים יכולים להוות התחלה למציאת הדרך המשותפת לפתרון הבעיה.
    עם כל הקושי ואי-הנעימות הכרוכים בזה, שתפי אותו. עדיף כעת מאשר שהוא ייפגע מאוחר יותר, כאשר לא תצליחי יותר להעמיד פנים, או כאשר הוא יתהה לגבי רתיעתך.
    אולי תצליחו יחד למצוא את הדרך, אשר תביא גם אותך להנאה מהמגע הפיסי?

אך, קיימים גם מקרים בהם יש חיבור טוב לאנשים אחרים, אך לא קיימת משיכה מינית.
    ייתכן כי, מהות הקשר שלכם צריכה להיות אחרת, ולאו דווקא של זוגיות הכוללת אינטימיות פיסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ענת
    01/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זלזול? חוסר כבוד? איך להגיב?
    אני
    01/12/2010

התקשר אליי היום... מדברים פעם ביום בטלפון. קיבלתי רושם של טיפוס נבון, לא כמו כולם, נראה טוב, מתחשב. עד שחבר שלו הפריע לנו לשיחה והוא? פצח בקללות מגעילות לעברו שאני בקו שומעת. ירד לי באותו רגע התבאסתי התאכזבתי..כמו כולם.
    ואמרתי לו. הוא אמר לי זה סתם. בצחוק.
    הערתי לו - הוא לא התנצל אפילו! ואמרתי טוב אולי אני טיפשה או משהו אבל זו דעתי
    ובתגובה הוא אומר לי - טוב לא כולם מושלמים. ואי איזה כעס ואכזבה.
    אמרתי לו טוב אני צריכה ללכת. לא היה לי בא לי לדבר.אוף... עוד אכזבה....
    כל הבנות מוצאות חבר לכולן יש חבר ולי... רק מפגרים מסביב
    מה עושים?

הוספת תגובה

• זלזול? חוסר כבוד? איך להגיב? - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    01/12/2010

"אני" יקרה,

נראה שאת יודעת מה את מחפשת בבן זוגך, איזה התנהלות את מוכנה להכיל ולקבל ומהו קו אדום מבחינתך.
    הבחירות הנכונות ביותר נעשות תמיד מתוך התבוננות והקשבה פנימית, וממקום של תחושת שלמות עצמית, בטחון, הערכה ואמונה עצמית. כלומר, להתמקד בתחושות וברצונות האמיתיים שלנו, ולדעת בוודאות, שזה באמת מה שאנחנו רוצים, וזה הכי מתאים לנו.
    מדברייך עולה, כי כך את מתנהלת. יישר כוח!
    הישארי נאמנה לעצמך ולערכייך, צאי והכירי עוד אנשים, ובוודאי תמצאי ביניהם את מה שהכי נכון ומתאים עבורך.

מאחלת לך הצלחה ואהבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

אני
    01/12/2010

למעשה אני לא בטוחה בעצמי בכלל. ובמיוחד שזה נוגע לגברים.
    הייתי רוצה לשמוע עצה... האם אני צודקת? או לא?
    או שאולי החמרתי..?
    אני לא יודעת.. הוא באמת מצא חן בעיניי. אבל משהו מרגיש לי לא נכון עם השפה שבה הוא התבטא.
    אחרי אתמול, נראה לי שהוא לא יתקשר יותר. הרגשה שלי כזאת.
    אם הוא באמת ירצה אותי.. הוא היה מתנצל ומתקשר או משהו...

אני כבר לא יודעת אם אני טועה או לא.. החינוך שגדלתי עליו זה שבחור צריך לכבד בחורה נקודה. אבל משום מה כשאני עומדת על עקרונותיי אני מרגישה תמיד שאולי זה לא נכון. ואולי אני אשמה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    01/12/2010

"אני יקרה"

ראשית, תודה על תגובתך, ועל כך שאת משתפת בתחושותייך.

העלאת שתי נקודות חשובות.
    האחת, ההרגשה שלך. כתבת "משהו מרגיש לי לא נכון".
    להתנהל נכון עבורך, פירושו להתנהל על-פי ערכייך, צרכייך, רגשותייך והרגשותייך. לא נכון להימצא במקום בו את לא שלמה לגבי משהו, במקום בו משהו מפריע לך.

הנקודה השנייה, היא הערך שהוטבע בך בבית הורייך, "שבחור צריך לכבד בחורה נקודה".
    אני חושבת שהורייך צדקו ואף יותר מכך, כל אחד זכאי ליחס של כבוד מהאחר. על אחת כמה וכמה במערכת זוגית ואינטנסיבית.

אל תחמירי עם עצמך.
    את נוהגת נכון. פועלת בהתאם לתחושותייך וערכייך, מה שכינית "עקרונותיי".
    אם הקשר ביניכם היה מתפתח, והיית בוחרת להתעלם מהתחושה הזו, שמשהו לא נכון שם עבורך, היית צוברת תסכול בהמשך, ולתחושות מעין אלה אין מקום של קבע בזוגיות טובה.
    אולי מוטב עתה, לסיים את הקשר, אח"כ זה יכול להיות קשה וכואב יותר.
    תפני מקום לזוגיות טובה ונכונה עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- ברשותך שאלה נוספת קטנה

אני
    01/12/2010

הבחור הזה ואני בקשר טלפוני. עכשיו לרוב הוא מתקשר אליי אני כמעט ולא
    עונה לו להודעות וכן חוזרת אליו. מידי פעם התקשרתי אליו מיוזמתי.
    עכשיו שמתי לב שבזמן האחרון הוא הפסיק להתקשר...ונראה לי בגלל שאולי הוא מרגיש שאני לא מתקשרת אליו.
    אני לא מרגישה צורך להתקשר כי אני לא נפגשתוי איתו מספיק כדי שיהיה את ה"קשר" בנינו. שוב, החוסר ביטחון נכנס פה -האם אני פועלת בהיגיון?או שמא אני צרייכה להתקשר אליו כבר עכשיו גם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- ברשותך שאלה נוספת קטנה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    01/12/2010

"אני" יקרה

את עושה נכון!
    את פועלת על פי צו מצפונך, עושה מה ש"מרגיש לך" נכון, את עושה מה שנכון עבורך.
    אם את לא מרגישה צורך להתקשר אליו, אל תתקשרי. את לא צריכה לעשות שום דבר בניגוד לתחושותייך.
    את צריכה לעבוד על חוסר הביטחון שלך.
    האמיני בעצמך ובתחושותייך, העריכי וכבדי את עצמך. כאשר את תעשי זאת, גם הסובבים אותך ינהגו כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ?...
    אני
    30/11/2010

היי
    אני שמחה לבשר לשתף אתכן בזה שקיבלתי בשעה טובה וסת והכל בסדר
    בן זוגי ואני חודשיים מאז ה"סיום הפסקה" וטוב לנו הוא תמיד היה מדהים ומקסים
    ואני גם מצליחה לשתף אותו ולקבל אותו ותוך זה מאוד חשוב לי ואני כן מוצאת אומנם קצת בקשיים את הזמן לעצמי,מה שמראה את הפער,שמבחנתו הוא אמר לי שהזמן שלו הוא גם איתי ,שהוא עושה משהו עבור עצמו...בבקשה אור על הענין,אני מרגישה שלאו דווקא יש לי זמן לתחביבי ולחברים אחרים ,והוא רוצה לראות אותי הרבה .

ועוד דבר ,הוא לא כ"כ מושך אותי...הוא השמין ,ומצד שני כשלא היינו ביחד היו לי מצבים שמאוד התלהבתי עם בחורים אחרים ,וגם בלימודים ובמקומות אחרים אני רואה אנשים שהרבה יותר מושכים אותי...

עצות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה ?...

הוספת תגובה

• שני נושאים חשובים שהעלת

עדי בדיחי
    30/11/2010

הי אני,

את מעלה שני דברים- האחד - את חשה שאין לך מספיק זמן לאינדיבידואל שלך, לצרכים שלך בתוך הזוגיות- לאדם הנפרד שבך אל מול תפקידך כבת זוג. השני- חוסר משיכה אל בן זוגך.

שני הדברים שציינת שכיחים, לגבי חוסר הזמן שלך לעצמך- את בהחלט צודקת שהוא צריך להיות קיים ולאו דווקא בילוי משותף הוא זמן לעצמך. אצל בן זוגך אולי זה כך. בכל אופן כדאי שבזמנים בהם לא נמצא בבית, תפתחי לעצמך זמן איכות שכזה, בו את רק עם עצמך ועושה מה שטוב לך. בנוסף, כדאי לשתף אותו שפעם בשבוע - שבוע וחצי את רוצה לבלות עם חברה או לעשות תחביב, ולהדגיש שאין מדובר בריחוק ממנו אלא במשהו שחשוב לך ללא קשר לזוגיות, אלא להדגיש את הצורך שלך.

לגבי חוסר משיכה- קריטי לדעתי יותר, חשוב מאוד לא להיגרר למצב בו הבעיה תסלים ואת מבחינתך ממשיכה "כרגיל". אני יודעת שבטח קשה לבקש, או להתוודות שהדבר פחות מושך אותך, אבל אולי כן תצליחי לגייס אותו למשימת דיאטה ביחד, או כושר ביחד, איזשהי פעילות שקשורה למצבו הגופני שלו. אם זה לא הולך, כן כדאי לקיים איתו שיחה ולהבהיר לו שזה חשוב לך הנושא הזה, אין ברירה, אם הוא יבין שזה קריטי לך יש סיכוי טוב שזה ישתנה. סומכת עלייך שתעשי זאת מבלי כוונה לפגוע אלא מתוך המקום שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לשעבר
    01/12/2010

היי תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה עזרה
    שאלה
    30/11/2010

ביתי בת 28 התגרשה לפני חצי שנה ,ובחודשים האחרונים החלה לנהל שיחות עם הגרוש. היא השכירה דירה וקנתה צורים וטרם הגישה תביעה לתשלומים המגיעים לה . מה עושים במצב כזה ?
    היא במשך חצי שנה משכירה את בדירה. האם הוא נדרש לשלם את התשלומים הנ"ל ?
    אנא עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עזרה

הוספת תגובה

• לא הפורום הנכון

עדי בדיחי
    30/11/2010

שלום,

אני מבינה שאת רוצה לעזור לביתך, אך לצערי זה אינו הפורום המתאים. לדעתי צריך לפנות לפורום שנותן ייעוץ משפטי אחרי גירושין- זכויות כל צד וכו'.

בהצלחה רבה וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה כל כך מטומטמת
    טלוש
    29/11/2010

אני בקשר מאוד מאוד טוב עם בן הזוג שלי כבר 3 חודשים , שנינו רוקדים סלסה (אני התחלתי לפני 3 חודשים והוא לפני 7 שנים) ואני מקנאה בזה שהוא רוקד עם מישהי ספציפית..
    אני יודעת שהיא דלוקה עליו בוודאות ושהוא רצה אותה פעם אבל אז היא לא רצתה אותו והתחושה היא שעכשיו היא רוצה אותו כי כבר יש לו אותי.
    הוא אומר שהוא אוהב אותי ואני יודעת את זה וגם אני אוהבת אותו , ומצד שני הוא נהנה לרקוד איתה ובא ונניח רוקד איתה סתם במפתיע רק כדי "להגיד שלום" והיא באה ומזמינה אותו לרקוד ואני רק יכולה להתפוצץ.
    זה מרתיח אותי!!!
    אני מרגישה כל כך מטומטמת כי אני יודעת שאין ביניהם כלום ושהוא אוהב אותי אבל זה עדיין משגע אותי כאילו שאני איזו ילדה בת 12 שמקנאה שהחבר שלה רוקד סלואו עם מישהי אחרת..זה ממש ככה.
    ואני בכלל בת 26. לא יודעת למה זה כל כך מפריע לי פתאום , עד עכשיו לא היה לי אכפת בכלל ופתאום זה צץ..
    פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי ועם כל הכעס הזה והקנאה..
    אשמח לקבל עזרה ,
    בתודה מראש ,
    טלוש.

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה כל כך מטומטמת

הוספת תגובה

• מרגישה כל כך מטומטמת - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    29/11/2010

טלוש יקרה,

קנאה הינה תכונה טבעית הקיימת בכל אחד מאיתנו, במינונים שונים.
    גם אם אין בסיס לרגש הזה, הוא עדיין קיים, וצריך לנסות ל"רסן" אותו, כך שהוא לא יחבל בחיינו.

האם שיתפת את בן-זוגך בתחושותייך? האם הוא מודע להן?

אולי, בפעם הבאה שהגברת מזמינה אותו לרקוד, הוא יוכל לסרב בנימוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מוניקה

טלוש
    30/11/2010

כן , סיפרתי על זה לבן הזוג שלי והוא אומר שהוא מבין את זה ושזה טבעי ואין לי במה לקנא בה , להיפך היא זו שצריכה לקנא בי ובזה הוא צודק. הוא אוהב אותי ואני יודעת את זה והוא גם אמר שלא משנה עם מי הוא רוקד הוא רוצה רק אותי ואוהב רק אותי.
    הצלחתי איכשהו לרסן את רגש הקנאה שהתפרץ בצורה די משמעותית ובמפתיע אתמול , והגעתי למסקנה שאם הוא רוקד איתה שוב אני אגש ואזמין מישהו לרקוד איתי במקום לקנא בזה שהם רוקדים.
    אני לא רוצה להגיד לו שלא ירקוד איתה כי זה כובל ולא נכון מבחינתי , זה כמו שהוא יגיד לי לא לרקוד עם אנשים מסוימים.
    מבחינתי שירקוד עם מי שהוא רוצה , גם אני ארקוד עם אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מוניקה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    30/11/2010

טלוש יקרה,

ראשית, תודה על תגובתך ועל השיתוף.

נראה שהזוגיות שלכם מבוססת על פתיחות, כנות, פרגון ואהבה, המהווים ערכים חזקים ומהותיים לאיכות הקשר.
    ערך משמעותי נוסף בזוגיות הוא, וויתור.
    וויתור מודע של כל אחד מבני הזוג למען הזוגיות.
    אם רקוד משותף של בן זוגך עם הגברת המסוימת הזו מפריעה לך, אולי הוא יוכל לוותר. אני בטוחה שיש עוד אחת או שתיים שתוכלנה לשמש לו בנות זוג ראויות לרקוד, ושנוכחותן לא תפריע לך.
    נראה לי כמו וויתור קטן למען הזוגיות שלכם ותחושת הנוחות שלך.
    את כמובן תוכלי לרקוד עם כל מי שתרצי, אך השאלה היא, האם כאשר תעשי זאת, תרגישי יותר טוב עם העובדה שבן זוגך רוקד דווקא עם זו שמעוררת בך רגשות קנאה כל כך חזקים, והאם בזה תשיגי את מבוקשך, והוא יפסיק לרקוד איתה.

את צודקת, אין מקום להשלטת רצונות בזוגיות בריאה, אך התרשמתי, מדברייך, שדווקא בת הזוג הנוכחית שלו לריקוד מהווה בעיה, ולא כל פרטנרית אחרת שיבחר.
    אם הוא היה חש כמוך בנוגע לפרטנר לרקוד שלך, מה היית עושה?

לאורך השנים למדתי, שכדי להגיע לעמק השווה, בכל מערכת (זוגית, עסקית, חברית), יש להתכנס, כלומר למצוא פתרון יחד, פתרון המתאים לכל הנוגעים בדבר, ולא ל"הפגין שרירים" בסגנון "או קי, גם אני יכול/ה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף
    אני
    29/11/2010

חשבתי לשתף קצת. אני מרגישה שאני נופלת על הבחורים הלא נכונים. אכזבה אחרי אכזבה אחרי אכזבה. וואו זה נורא. בת 21 לא היה לי אף פעם קשר. וקשנ לי אם זה. לפני כחודשיים הכרתי מישהו חשבתי לעצמי. זה יהיה נחמד ואם לא יהיה אז לא. אם הזמן והשיחות והמפגשים נקשרתי. אבל פיתאום ישנו מן אי רצון מצידו. השיחות פסקו . הניצוץ שהיה כבה ונשאר רק אצלי. והיום, אני יושבת, שוב מאוכזבת - כיהוא באמת מצא חן בעיניי. מה עשיתי לא נכון? סך הכל מה ביקשתי... סוף סוף להיות אם מישהו בכייף?
    נמאס לי. נמאס לי

לקביעת תור
    סגירה
    אוף

הוספת תגובה

• אוף - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    29/11/2010

"אני" יקרה,

אל תחמירי עם עצמך. בכלל לא בטוח שהבחור מתרחק בגלל משהו שאת עשית.
    את עוד צעירה ולבטח תמצאי את האיש הראוי לך.
    ישנה אמרה האומרת ש"לא לקבל את מה שאת רוצה, כשאת רוצה, זה לעיתים מזל גדול"
    אולי, עדיין לא פגשת את האחד, ולכן לא נוצרה מערכת זוגית, עד כה.

הניחי לתחושות הקשות, התמקדי במהות הקשר שאת מאחלת לעצמך, היי נחושה, וצאי למצוא אותו.

מאחלת לך הצלחה ואהבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים וירטואליים ונשיקה עסיסית אחת
    ז'אן קלוד
    29/11/2010

זה סיפור אמיתי וטרי. אני מחפש תשובות ממי שעבר דבר דומה.

11 שנים שהיא איתי, הדבר הכי חשוב לי בחיים. בלי לחשוב פעמיים, אמות בשבילה.

לא חיפשתי במיוחד. לא פלשתי לפרטיותה. זה היה ב"מסמכים האחרונים", והסתקרנתי לראות מה זה. פתחתי את הסרטונים, וחשכו עיניי. סרטונים בייתיים של בחור ערום, לבד עם עצמו. הוא עשה לעצמו בדיוק את הדברים שהיתה מבקשת ממני לעשות. החוורתי והתחלתי לרעוד. בערב התעמתתי איתה. מה כבר יכלה לעשות, טענה שזה של חברה מהעבודה, שאסור לה לדבר על זה כי זו בחורה נשואה. זה היה נשמע תירוץ מטומטם, אבל מה לעשות, לגיטימי. בד"כ כנות ואמת זה הדבר שהכי מאפיין את הקשר שלנו, אבל משום מה הפעם התעקשתי שתוכיח לי. היא טענה שלא יכולה להתקשר אליה הביתה כשבעלה שם. הצבתי אולטימטום. אמרתי לה שזה או הם או אנחנו, שאני רוצה הוכחה עוד היום, מחר זה כבר מאוחר מדי, לא אוכל להאמין לה, ואחרת - אני מתקשר לבעלה של החברה ומספר לה.

בסוף היא נשברה. בקול מתנצל ומתבייש, היא זרקה 2 מילים שהפילו אותי לתהום של הלם, דיכאון וכאב: "זה שלי". התחלתי לשאול שאלות, רציתי לדעת הכל. היא התחננה ובכתה אבל לא ויתרתי. היא סיפרה לי מי זה למרות שלא רצתה. למחרת הכרחתי אותה להתקשר אליו מולי, רציתי לשמוע אותה חותכת את זה.

היא הבטיחה שהיתה רק נשיקה אחת, ומאז הם בקשר במיילים והודעות טקסט. לאט לאט זה הפך להיות יותר נועז. הם סיפרו אחד לשני מה הם אוהבים במיטה, שלחו סיפורי פנטזיות, מה היא תעשה לו, מה הוא יעשה לה. בשבועות האחרונים התחילו לשלוח תמונות בפלאפון. היא היתה הולכת לשירותים בעבודה, מתפשטת, ושולחת לו תמונות. זה היה קשר של חצי שנה, אבל בעיקר וירטואלי. דיגיטאלי. אני לא יודע אם להאמין לה. זה באמת כל מה שהיה? הרגשתי חרטה אמיתית, אבל אולי היא חוסכת ממני פרטים שיגרמו לי להיפרד? לטענתה זה לא היה קשור אליו, הוא במקרה היה קרוב אליה. היתה חסרה לה הידיעה שהיא מרגשת מישהו, שיש עוד מישהו שחושב עליה שהיא סקסית, חכמה, מיוחדת. היא אמרה שהיא אוהבת אותי. אני מאמין לה, אבל אני לא בטוח כמה זה כבר שווה עכשיו.

אני עדיין אוהב אותה, אבל לעולם לא אוכל לשכוח. זה אומר שגם לא אוכל לסלוח? כבר עברו 48 שעות, סוף שבוע מהגיהנום. אנחנו מדברים ומכבדים אחד את השני. הדבר הכי חזק אצלנו היה הכנות, האמינות. אם זה נשבר, מה כבר נשאר לנו? איך אפשר לשקם? זה בכלל אפשרי? ומה אני עושה איתה עכשיו? בכלל אצליח להיפרד ממנה אם אחליט כך?

אני מפחד שלא אצליח לשקם את האמון. אני מפחד שזה יגרום לי לחיות בסבל ובפרנויה. אני יותר מפחד לחיות בלעדיה. לא להתעורר לידה. אני מפחד שאיבדתי את הלגיטימציה לנאמנות שלי כלפיה. אני מחבק אותה ברגע אחד, ורגע אחרי את הכרית, מתייפח. אני רואה את הדמעות שלה ורואה חרטה אמיתית, ואז נזכר בסכין שהיא בעצמה דקרה אותי איתה ישר בלב. מהגב.
    אשתי שלי, משוש חיי, איך עשית לי את זה?
    מחפש את האור שיוציא אותי מחוסר ההגיון המטורף הזה.

הוספת תגובה

• משתתפי פורום יקרים

מוניקה הרשקוביץ
    29/11/2010

מוזמנים לשתף בתובנותיכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ז'אן קלוד-

בני
    29/11/2010

סיפור קשה, אבל כתוב יפה,,,
    חייך השתנו אין ספק, אבל בכל צומת בחיים אתה זה שבוחר האם לקחת ימינה או שמאלה, אני לא מתערב בהחלטותיך מהו הימינה והשמאלה שלך, אבל אתה צריך לבחור,
    אני יכול לכוון אותך,קצת,,,
    ראשית עליך לדעת, שאיבדת משהו יקר וחשוב, ולכן אתה צריך לשבת שבעה, "אובדן האימון"--- !
    אובדן האמון שהיה ואיננו, אבל ייתכן שכעת אתם מסוגלים לבנות משהו חדש שיותר חזק ויותר אמין מהקודם,,,! זה אפשרי כשישנה אהבה אמיתית משני הצדדים וע"פ מכתבך, יש ועוד איך,,,
    המונח לשבת שבעה, רעיון גדול הוא, תחליט גם כאן איך אתה מבצע, וכמה זמן, אל תיסחף,,,
    עוד עליך לדעת, שהחיים אכזריים, ממש כך, אין ארוחות חינם, ויום אחד זה קורה, ותתפלא זה קורה גם אם לך זה עדיין לא קרה,,, (עדיין)!.
    כעת נחזור להחלטות, תבדוק א"ע מה הכי חשוב לך בחיים, ותסתכל עם מבט ל10 שנים קדימה, האם אתה בוחר במרירות/דכאון/דיכדוך/למה זה קרה לי-למה ?,,, !
    או שאתה כאמור יושב שבעה, מתאבל,בוכה צועק,מעלה את כל המחשבות על דף וקורע ומשליך לים התיכון, ואז מאפשר לנפש הבריאה שלך, שהייתה עד לפניי תקופה קצרה מאושרת,,, לקום ולהתאושש מהתאונה הקשה ומהמכה שהונחתה עליה ועליך, ובוחר להשתקם לאט לאט, בשביל עצמך, בשביל החיים שמסביבך, וכשתהיה מספיק חזק--- תתפנה גם לסלוח למי שפגע בך,
    זכור, סליחה היא קודם כל בשבילך ! כשאתה סולח, אתה מוריד מהגב שלך, שק כבד ומיותר שאינו שלך,,, לא אתה בחרת בו, מישהו שם זאת עליך במתכוון או שלא במתכוון, לא חשוב, אתה הוא זה שנסחב איתו לכל מקום, ו-חבל !
    אני יודע שאין מקום כעת לסליחה, בקושי לנשום ולאכול אתה מסוגל, אבל דע ידידי שיש חיים לאחר בגידה, ועד כמה שזה יישמע פלצני, הקשר מתהדק יותר ויותר ברמה של קשר נפשי, שמוביל לקשר אמיתי שלא ניתן להפרידו לעולם ! ראה הוזהרת !
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריגוש בהרפתקה הוירטואלית

דורית כהן
    04/12/2010

ז'אן קלוד היקר, צר לי על מה שאתה עובר, ותודה על המילים היפות והמרגשות בהן תיארת את מה שקרה ואת רגשותיך.
    ראשית, אני מאוד מסכימה עם בני לגבי עוצמת השבר ובמיוחד לגבי הסליחה, שמאפשרת להמשיך בחיים ללא מטענים של טינה שמרעילה את שניכם.
    חשבתי שכדאי להוסיף עוד נקודה:
    תיארת ברגישות את הצורך שלה להרגיש שיש מישהו שחושק בה שהיא יכולה לרגש מישהו.
    הריגוש שניתן לקבל מהרפתקה וירטואלית מסוג זה הוא עצום, דווקא משום שהוא ניזון בעיקר מן הדמיון ויכולות הפינטוז של הגולש, במקום להיבחן ולהישחק עד דק מול המציאות, כפי שקורה עם בן זוג אמיתי שאיתו חיים יום יום.
    וכאשר מתחילים לטעום מן הריגוש הזה מאד קשה להפסיק אותו, זה כמו התמכרות.
    נדמה לי שלא יהיה נכון להדחיק את מה שקרה, לשים אותו פשוט מאחוריכם, ולחשוב שמעכשו זה יותר לא יקרה כי ראיתם כמה כאב זה גרם לשניכם.
    חשוב לקחת את האירוע הזה ולראות מה ניתן ללמוד ממנו על החוסרים ביחסים שלכם. יתכן שאצלך היה הכל מדהים ונהדר, והיא ענתה על כל הצרכים שלך, אבל כנראה שהיחסים שלכם לא ענו על כל הצרכים שלה.
    אז חשוב לברר באומץ לב - מה חסר לה. אולי הרומנטיקה, המילים, ההפתעה, המתח. הרי בנישואים נכנסים עד מהרה לבטחון ויציבות וודאות ושיגרה, שהן ההיפך מאותה הרפתקה וירטואלית אל הבלתי נודע.
    לא יהיה קל לעשות את הבירור הזה, כי היא מלאת אשמה ואתה מלא כעס ואכזבה וכל הרגשות האלו יפריעו לחשיבה בהירה ונקייה שנדרשת כאן לאחר שקצת נרגעתם.

גם יתכן שתעדיפו פשוט לא להיכנס לשיחות על הנושא ולהתקדם הלאה...
    אבל אם לא תעבדו את מה שקרה בצורה רצינית - זה יחזור ויבצבץ ויקבל צורה של חשדנות וחקירות מצידך, והסתרות וחשאיות מצידה.
    אני מקווה שאתה כבר במקום אחר, ונשמח אם תמשיך לשתף אותנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה
    שלומית
    29/11/2010

אנחנו נשואים 4 שנים יש לנו ילד בן שנתיים
    הסקס בתחילת הדרך היה מדהים ( לפחות פעמיים ביום )
    בגלל בעייה אצלי אסור לי להשתמש בגלולות
    נכנסנו להריון והבאנו לעולם ילד משגע מהמם
    לא מתוכנן
    מאז שילדתי הסקס פחת ופחת בגלל החשש שלו שנכנס להריון שוב ( כך הוא טוען לפחות) דיברתי איתו ומצאנו דרכים אחרות לביטחון הנושא
    אך עדיין אין כלום, לא קיימנו יחסי מין כבר חצי שנה!!!!!!!!!!!!!!!!
    אני המומה מעצם כתיבת הזמן הזה
    אני בחורה מושכת סקסית ונראת מעולה! וגם הוא!
    כל הזמן מדברת איתו ואומרת עד כמה זה מפריע לי, אני מאוד פתוחה בנושא והוא אדם מאוד סגור. כל פעם היו לו תירוצים וטענות, בכל שאר הנושאים שבזוגיות הכל מושלם.
    אני לא מבינה מה הסרט שלו?! שאלתי אותו אם יש לו מישהי אחרת והוא התעצבן נורא ששאלתי...אני כבר לא יודעת מה לחשוב מעולם לא הייתי במצב הזה, זה גורם לחוסר ביטחון ולמחשבות הרסניות מבחינתי.
    אני מתחילה לחשוב על דברים אסורים והעלתי כבר את נושא הפרידה כי אני לא יכולה לחיות ללא סקס, טיפול זוגי לא בא בחשבון כי הוא לא מוכן לשמוע בכלל
    אני אובדת עצות לא רוצה שנפרד וגם לא מעוניינת בדשא של השכן.

מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• לא יכלתי שלא להגיב

ז'אן קלוד
    29/11/2010

הרגע פרסמתי הודעה מעליך.
    אשתי ניסתה לדבר איתי כמה פעמים, וכנראה שלא ממש הקשבתי. אמנם הצורך שלה היה קצת אחר, אבל הדרך היא אותה דרך.
    את מוזמנת לקרוא את המודעה המפורטת, אבל אוכל להגיד לך מראש, שאם היא היתה באה ואומרת לי בפנים שאם לא אלך לטיפול, זה מה שיקרה, אם היתה מכניסה לי לראש תמונות של מה שעלולה לעשות אם לא נדבר (דברים שאכן קרו), הכל היה נמנע.
    היא האחרונה שהייתי מצפה ממנה לעשות את זה. היא אומרת את זה גם על עצמה. אבל כנראה שבסופו של יום, חסכים הם דומיננטיים וחשובים יותר מהעקרונות שלנו.
    תהיי אסרטיבית, אל תוותרי. דברי איתו היום. זה רק יכאב יותר אחר כך...
    ואם הוא לא יתייחס, תני לו לקרוא את מה שכתבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה ללבך. אך..

שלומית
    29/11/2010

התרגשתי נורא לקרוא את התגובה שלך ויחד עם זאת צער והבנה על ההודעה שלך.
    אני לא יודעת איך ואם בכלל אוכל לשקם את עצמי לאחר בגידה
    אבל אני יודעת שלסלוח זאת גדולה!
    אני מבינה ללבך כי אמון זה הבסיס של מערכת יחסים
    וכאשר יש בגידה מכל סוג זה קשה .
    אם האהבה חזקה אז תן לה לחזק אותך וחשוב על דברים חיוביים ברגעי משבר
    אני מאמינה שלטנגו צריך שניים ושצריך להסתכל לשני צדדי המטבע
    למה בעצם היא הייתה צריכה משהו אחר לצורך כזה או אחר
    אני נמצאת בצד ההפוך שלך
    והמחשבות נודדות כי האיש שלי מחסיר ממני
    ואמרתי כבר הכל!! ממש הכל!! אפילו הצעתי לצאת למערכת יחסים פתוחה
    כמובן שהתגובה שלו הייתה כועסת ונעלבת
    אני ממש ממש לא יודעת מה עוד לומר או לעשות
    אני נמצאת ממש שנייה לפניי פירוק החבילה
    לא יכולה להכיל פגיעה של בגידה . לא הייתי רוצה להיות שם!
    מעדיפה ללכת לפני שזה יקרה.
    אשמח לתובנות שלך כי נדמה שיש לך המון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון על עצמי

ז'אן קלוד
    02/12/2010

אני לא יכול להמליץ לך לעשות שום דבר, רק להגיד לך מה לדעתי היה עושה עבורי את העבודה.
    זעזעי אותו. תגרמי לו להבין שהעולם שלו עומד להתפרק. לא משנה איך!
    הוא בטוח שהכל בסדר, את קצת מתלוננת, קצת נודניקית, אבל את שלו, למה לו להתאמץ?
    אני לא מציע לעשות שום דבר פסול, רק להסביר לו מה הולך לקרות.
    אולי תציעי שתסעי לתאילנד לשבועיים שלושה בלעדיו, רק עם חברה (רווקה!). תגידי לו שהערב את הולכת ל"ידיד" (עדיף חתיך וצעיר) "לדבר" על כל הנושא שלכם. תגרמי לו לחשוב שהנה אוטוטו - את גולשת למעשים אסורים. תגרמי לו לחשוב שאת מוציאה את הלכלוך החוצה ושגם הוא יפגע מזה.
    כמובן שצריך לעשות את זה באופן מושכל, באופן מכובד ומכבד. לא לגרום לו לשבור את הכלים אלא להבין כמה עמוק דבר כזה יכול לפגוע... אולי כשהוא יבין את זה, הוא גם יתחיל ירגיש מה עובר עליך...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    29/11/2010

שלומית יקרה,

המעבר מהמערכת הזוגית למערכת המשפחתית כרוך בקשיים ובשינויים. דרושים זמן, סבלנות, הקשבה ותמיכה הדדית על מנת להסתגל למציאות החדשה.
    לרוב, האם נשארת בבית עם התינוק והאב ממשיך להתנהל כמקודם. יוצא בבוקר לעבודה וחוזר בערב.
    בין האם לתינוק מתפתחת מערכת יחסים קרובה ואינטנסיבית, כתוצאה מהטיפול המתמיד והשוטף סביב ספוק צרכי התינוק.
    לעיתים, כתוצאה מהתמקדות האם בתינוק ובטיפול בו, האב מרגיש "אאוטסיידר", מוזנח רגשית, הוא חש שזוגתו מתרחקת ממנו. יכול להיות שבעלך שותף לרגשות הנ"ל, המאפיינים אבות חדשים רבים, אך אינו חולק איתך את תחושותיו אלה בשל היותו "אדם מאוד סגור", כפי שציינת.

אינטימיות פיסית מתקיימת כאשר קיימת אינטימיות נפשית, דיאלוג פתוח וכן ושתוף.
    ציינת שאת אדם פתוח. שתפי אותו בחוויותיך הנפלאות ובעשייה למען התינוק.
    אפשרי לו להרגיש חלק מהמערכת החדשה, המשפחה, ולהזדהות רגשית.
    ככל שכל אחד מבני-הזוג מעורב, מעשית ורגשית, כך העולם המשותף שלם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולמית-

בני
    29/11/2010

דברים נכונים מאוד כתבו לך זאן קלוד, והמאמנת מוניקה,
    את בטח שואלת א"ע איך אני מעבירה את התחושות והרצונות שלי למעשים ?
    מה עוד לא אמרתי או עשיתי למען השם כדי שהוא יבין ?
    א. עלייך להפנים שיש פתרון אבל צריך למצוא אותו,ב. הפתרון בא יבוא אם שניכם תתקשרו בשפה פרימיטיבית וכנה,
    לכן רצוי שתקחי כמה תרגילים בתקשורת בסיסית, את יכולה למצוא עזרה באינטרנט, או בכל דרך שתבחרי,
    קחי בחשבון את תורת השלבים אל תצפי לבום על ההתחלה, תתקדמי שלב אחריי שלב,
    מיותר לציין שגם בעלך זקוק להחלפת שפה, אבל בשלב הראשון תנסי להיות את זו שמרימה את הקשר הזה, ועוזרת לכם לצאת מהמשבר הנוכחי,
    מדהים לגלות בכל פעם מחדש איך תקשורת של הבנת האחר, הקשבה פעילה, שיקוף הנאמר, פנייה בשפת האני, מניעה מההאשמות הדדיות, לקיחת אחריות, וכו' עושה פלאים לתקשורת הבין זוגית,
    אני מזמין אותך לצאת למסע תקשורתי אצלכם בבית, שהכוכבים הגדולים הם את והוא, ומשה קנגרו,,,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין על הייעוץ של בני, כייף לקרוא !

חושבת
    02/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושבת-

בני
    03/12/2010

בוקר טוב,
    את האמת שמגיע לך שאפו גדול על התמיכה המאוד מקצועית שנתת למאיה,
    עקבתי אחריי התשובות המיוחדות והנכונות שנתת לה, כל הכבוד על הזמן ועל ההשקעה !
    מה שלומך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני, תודה !

חושבת
    04/12/2010

שלומי טוב,
    אחרי הפרידה שהיתה לי מהבחור, היתה גם חזרה, ואני עדיין לוחמת בשם האהבה ומנסה טקטיקות שונות ויש שיפור, אבל יש עדיין על מה לעבוד. כשיהיו תוצאות יותר ברורות, אני אעדכן:). .
    שיהיה חג חנוכה מלא באור רוחני פנימי כזה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לראות בך גם אמא וגם אישה סקסית

דורית כהן
    04/12/2010

שלומית היקרה, לי זה נראה שהגבר שלך עבר איזו טראומה שחסמה אותו בהדרגה בתחום המיני. לפני הלידה לא היתה כל בעייה - היה סקס מדהים לפחות פעמיים ביום! ומייד אחרי הלידה - התינוק שלא היה מתוכנן - זה הלך ופחת עד שהפסיק.
    יש כמה הסברים לתופעה הזאת.
    האחד הוא כניסה לשיגרה והתרגלות - ויתכן שזה היה קורה בכל מקרה ביניכם לאחר זמן מסויים - גם בלי הילד.
    הסבר אחר - קושי לראות אותך כאישה סקסית וגם כאמא של הילד שלו. יש גברים שהידיעה שאת אמא - מנטרלת אותם. הם צריכים שאישה תהיה רק אישה, והחלק האימהי שנוצר בך מרתיע אותם, כאילו הם לוקחים משהו טהור ומקודש ו"מזהמים" אותו בתאוות הסקס שלהם. אם זה ההסבר - אז לא ניתן לתקן את המצב ללא טיפול נפשי.
    הסבר שלישי - מתקשר למה שמוניקה כתבה לך, שהוא מרגיש אאוטסיידר ולא מחובר אלייך ואז חשוב ליצור ביניכם מצבים רק זוגיים, יציאה לבילויים רק שניכם, זמן איכות זוגי.
    חשוב לציין עוד דבר: ככל שאת מתלוננת על כך יותר מולו - יש להניח שכל הנושא הופך להיות טעון ורגיש עבורו, כי הוא ודאי מרגיש בביקורת הזאת ערעור על הגבריות שלו. אז מאוד רצוי להפסיק להתלונן ולעשות משהו אחר, אולי בכיוונים של מה שהציע לך ז'אן קלוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יוסי
    06/12/2010

יכול להיות שהוא רגיל לפחד הזה מלהכנס להריון
    תראי אם הוא נכנס לאתרי פורנו כי יכול להיות שאחרי שהוא היה שם נגמר לו החשק המיני באותו יום
    ולמה את לא רוצה עוד ילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקררות ביחסים המיניים
    פלוני
    28/11/2010

אני וחברה שלי כבר מעל שנה ביחד אנחנו בקשר יומיומי ונמצאים המון ביחד !

היחסים בינינו מצוינים עם המון אהבה אחד לשני. אנחנו מאוד פתוחים אחד לשני ומדברים על הכול.

בחודשיים האחרונים נוצר בינינו איזשהו נתק ביחסים המיניים. אני בן זוג שמאוד אוהב סקס ואולי אצלה זה השתנה קצת, ששאלתי אותה למה אין לה חשק בזמן האחרון אז היא אומרת לי שהיא לא רוצה לבסס את הזוגיות שלנו על הסקס

אני לא יודע כמה זה נכון מה שהיא אומרת לי אך מאוד הייתי רוצה לשנות את זה ולהחזיר את זה חזרה לכמו שזה היה בהתחלה אני מאוד אוהב אותה והסברתי לה את זה המון פעמים אך זה לא עוזר נתתי לה קצת זמן להירגע עם זה אך זה נשאר אותו דבר .

אשמח אם תוכל לייעץ לי ולהדריך אותי מה לעשות בנוגע לזה.

חשוב לציין שהקשר הקודם שלה שהייתה איתו שנתיים הקשר בינם התבסס על המון סקס ולא הייתי רוצה שהיא תרגיש שזה כמו הקשר הקודם שלה ומצד שני קשה לי עם זה שאני איתה המון ואין בינינו את מה שהיה בעבר

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    התקררות ביחסים המיניים

הוספת תגובה

• התקררות ביחסים המיניים - תגובה

דורית כהן
    29/11/2010

פלוני היקר, אשמח אם תכתוב לנו באיזה גילאים אתם. (אתה נשמע לי צעיר)

לאור מה שאתה מספר, יתכן שהיא החלה להרגיש שאתה מייחס חשיבות רבה מדי לסקס, וזה הזכיר לה יותר מדי את מערכת היחסים הקודמת שלה שם היא הרגישה שהסקס השתלט על היחסים וכי לא נוצר שם משהו מעבר לכך. הרבה פעמים ממערכת יחסים אחת לשניה אנחנו עושים מאמץ קיצוני לעשות תיקון לבעיות שזיהינו במערכת שנכשלה, ולפעמים התיקון הוא מוגזם, כי מבלי להתכוון אנחנו נמנעים לעשות דברים שלפי הניתוח שלנו הובילו אותנו לבעייה. ולפעמים ההימנעות הזו היא גורפת וחוסמת גמישות ופתיחות.

אפשרות אחרת היא שיש משהו בחוויית הסקס ביניכם שאינה מספיק טובה עבורה, וזה משהו שחשוב מאוד לברר ע"י תקשורת פתוחה. במקום לבוא אליה בטענות - הבא לשיחה המון סקרנות ופתיחות ורצון להבין וללמוד - מה היא אוהבת, מה היא לא אוהבת, האם יש דברים שמפריעים לה והיא לא אומרת לך. רוב האנשים לא ממש מסוגלים להגיד באופן חופשי מה מפריע להם ומה חסר להם בסקס וזה סוג שיחה שחשוב לפתח ביניכם בהדרגה, בייחוד אם אתה אומר שאתם פתוחים ומדברים על הכל. האם זו גם החווייה שלה? שאתם יכולים לדבר על הכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים משותפים
    אני
    28/11/2010

שלום לכן,
    אני בת 30 נשואה שנתיים לבן זוג מדהים שאני אוהבת נורא. היחסים בינינו ממש טובים, יש עליות ומורדות כמו כל זוג נורמלי, לא משהו רציני בכלל..
    אנחנו עכשיו באמצע טיפולי פוריות (אחרי טיפול ראשון שלא הצליח), אין ספק שזה משפיע על הזוגיות שלנו . אך למרות שיש לפעמים ויכוחים בגלל כל הסטרס שנובע מהמצב, אני
    חושבת שזה אפילו חיבר בינינו יותר והאהבה אפילו חזקה יותר.

אנחנו אוהבים ללכת ביחד לסרטים, מסעדות ולטיולים שונים. כשאנחנו בבילויים האלה שאנחנו אוהבים (והם רבים) אנחנו בדר"כ רק שנינו.. לא יוצאים עם עוד חברים.

לבעלי יש איזה 3 חברים טובים שהם ביניהם נפגשים פעם ב.. , לפני שכהכרנו הוא לא היה בליין גדול ולא אחד שמוקף בחב'רה. גם עכשיו נדיר מאוד שהוא יוצא לבלות ערב עם החברים.
    לי יש,יחסית, הרבה חברות טובות עוד מתקופת התיכון. אך החיים זרמו כך שכולנו שמרנו על קשר מאוד טוב, אנחנו נפגשות הרבה אך ללא הגברים, עושות לנו ערב בנות פעם בשבוע/שבועיים. לא יודעת איך התגלגנו ככה אך זהו המצב..

בזמן האחרון התחיל מעט להציק לי שלי ולבעלי אין חברים או זוגות חברים משותפים בכדי לצאת לבלות ביחד. אני כ"כ אוהבת אותו וממש נהנת איתו כשאנחנו יחד, אבל התחלתי קצת לפחד שאולי במצב כזה נתחיל לשעמם אחד את השני??
    אנחנו כן מדברים על זה שאין לנו "חבר'ה" וצוחקים על המצב.. פעם בכמה זמן כן יש יציאה משותפת עם זוג אחד פה ואחר שם אבל זה נדיר ולא חברים טובים וקבועים.
    האם העובדה שאנחנו כל הזמן רק אני והוא יכולה להשפיע לרעה על היחסים בינינו?? בזמן האחרון בא לנו לצאת, אך אני מרגישה שזה כבר נהיה טיפה משעמם..אני לא בטוחה..
    אולי כל המתח סביב הטיפולים הכניס אותי ללחץ מהנושא הזה?!? אני לא יודעת אם זה מצב נורמלי...
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    חברים משותפים

הוספת תגובה

• חברים משותפים - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    29/11/2010

"אני" יקרה,

נראה כי הזוגיות שלכם מושתתת על בסיס יציב, ומהווה עוגן איתן לאתגרים הנקרים בדרככם.
    האהבה הבשלה והבוגרת והזוגיות הבריאה, אשר יצרתם, אף מתחזקות לאורם של אתגרים אלה.
    ישר כוח!

מדברייך עולה, כי לך יש צורך, חזק יותר, ברשת חברתית. החברויות שיצרת, במהלך חייך,מלוות אותך לאורך השנים, הקשרים מאופיינים בקרבה, ותדירות המפגשים החברתיים אשר את מקיימת, בהשוואה לבעלך, גדולה יותר.
    האם קיימת אפשרות להרחיב את מפגשי הבנות ולארגן, גם, מפגשי משפחות על מנת למלא את הצורך הזה?
    כך תחושי בנוח בין חברותייך הקרובות, תיצרי הזדמנויות להכרות קרובה ומעמיקה יותר בין הבעלים ותוכלו ליצור רשת חברתית קבועה עם חברים קרובים.

בהמשך הדרך, כאשר יבואו הילדים (ואני מאחלת לכם שיבואו במהרה), תצטרכו ליצור הזדמנויות לזמן איכות רק של שניכם....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשק מיני ירוד במערכת יחסים אוהבת
    נועה
    28/11/2010

שלום, שמי נועה ואני בת 25- נשואה טרייה מזה 3 שבועות. כבר כמה חודשים אני חווה ירידה דרסטית בחשק המיני וחשבתי שלאחר החתונה והמעבר למגורים משותפים עם בן-זוגי, זה יעבור כי תהיה לנו הפינה שלנו והפרטיות אבל התבדתי. אני מרגישה כמעט כל הזמן שלא בא לי ושאני עייפה. מספיק לי פעם בשבוע ואילו בעלי רוצה קצת יותר..
    אני תוהה האם העניין קשור בגלולות כיוון שאני לוקחת גלולות כבר כמה שנים ובתחילת הקשר שלנו לא הרגשתי ירידה בחשק המיני. האם יכול להיות שלאורך הזמן הגלולות מורידות את החשק? האם יכול להיות שאני אישה שלא אוהבת יחסי מין? חשוב לי לציין כי אני מאוד אוהבת את בעלי וכאשר אנחנו במיטה, הוא מאוד אוהב ומפנק ואני נמשכת אליו מאוד אך לרוב מספיקה לי ההתמזמזות והנשיקות ולאו דווקא החדירה עצמה. אשמח לעזרה כלשהי..
    תודה!

הוספת תגובה

• חשק מיני ירוד במערכת יחסים אוהבת - תגובה

דורית כהן
    29/11/2010

נועה יקרה, את משתפת אותנו בבעייה שהמון זוגות נתקלים בה: פער שהולך וגדל בתשוקה המינית. ראשית, יש תמיד פער מסויים בין שני בני הזוג בעוצמת התשוקה, והשאלה היא איך מתמודדים עם הפער הזה.
    ברגע שמישהו מבני הזוג מתחיל להתלונן - השני מתחיל להרגיש אשמה, ואז "מתיישב" על הסקס איזה מטען חורג שמתחיל להפריע. ככל שאת מרגישה יותר "לא בסדר" מול התלונות שלו - מצטרפת לחוויית הסקס אצלך אסוציאציה של אשמה ושל "מילוי חובות". ואז, כאשר עוברים לגור יחד - הכל מתחיל להתערבב.
    האם קורה לך שאת מאוכזבת ממנו על משהו שקשור למטלות הבית או ציפיות שלך בתחומים שונים שלא מתמלאות מצידו? הרבה פעמים אנחנו גוררים את האכזבה הזאת לתחום הסקס. כאילו מרגישים תלות בין סקס לבין דברים אחרים. כאילו אם הוא מצפה ממך שיהיה סקס, את מצפה ממנו שיקרו דברים שונים בבית, ומתחיל סוג של "סחר מכר".
    נקודה חשובה נוספת - התשוקה המינית, בייחוד אצל האישה, זקוקה לטריגרים מסויימים כמו: אווירה של רומנטיקה, ריגוש, קירבה, חיזור, וכמו כן - חידוש, הרפתקה, מיסתורין ואפילו סכנה. ככל שמשתקעים בחיי נישואים - נכנסים לשיגרה שוחקת שמבטלת את אותם טריגרים הכרחיים.
    לגבי החדירה - מאוד יתכן שמשהו בטכניקה שלכם לא עובד מספיק טוב. אולי אצלו "אצה הדרך" להגיע כבר לחדירה לפני שאת ממש מוכנה לכך מבחינת דרגת העוררות המינית שלך. זה ידוע שלנשים לקח הרבה יותר זמן להשתקוק לחדירה. חשוב שתסבירי לו את הנקודה ועליכם להאריך את המשחק המקדים כדי שהחדירה תהיה רק כאשר את כבר ממש רוצה ומשתקוקת שהיא תהיה. (כן...יש מצב כזה...ואם החדירה מתרחשת מוקדם מדי - עלולים להופיע כאבים או תחושת חיכוך לא נעימה, ועד מהרה הגוף שלך זועק שהוא לא רוצה את הקטע הזה, ובצדק!)
    מה עושים?
    ראשית אני מפנה אותך לכמה מאמרים באתר שלי בנושא הזה.
    שנית - ישנו ספר מצויין של אסתר פרל "אינטליגנציה רגשית" העוסק בדיוק בנושא הירידה בתשוקה בזוגיות מתמשכת.
    שלישית - אם כל זה לא יעזור - אל תהססו לפנות לייעוץ זוגי קצר מועד כי יש כמה דברים שכדאי לעשות לפני שהבעייה מחמירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה