מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה!!לא יודע מה לעשות עם אישתי....חסוי12/11/2010
שלום רב..אני בן 27
הסיפור שלי מתחיל ככה..אני נמצא עם אישתי בסך הכל שלוש וחצי שנים,ושנה וחצי נשוי..היו לי 2 אהבות בחיים שלי אהבות שאהבתי באמת בלי תנאים אהבה כנה אמיתית,אבל לצערי זה לא התקדם לנישואין.
האהבה האחרונה שלי הייתה אהבה גדולה!!שאפילו נלחמתי עם ההורים כדי להיות איתה ולצערי נפרדנו אחרי 3 שנים והיה לי מאוד קשה.
לאחר חודשיים הכרתי את אישתי בלימודים שבעצם הייתה איתי בכל מהלך הקורס ולא שמתי אליה לב בכלל ורק ביום אחרון שכבר לא הייתי עם האקסית שלי ניגשתי אליה.
יש לציין שאני אדם שמתאהב בבחורה רק אם היה לי איתה את הקליק הראשוני ואני אוהב את החיצוניות שלה ואז כמובן גם את האופי.
כאשר ראיתי את אישתי בפעם הראשונה לא היה לי איתה את הקליק שהרגשתי אלא פשוט ראיתי בכלליות את הדמות שאני אוהב,המשכנו וזרמנו יחד ותמיד הייתה לי את ההרגשה בתוך ליבי שזה לא זה..אני לא נמשך מספיק אני לא אוהב מספיק אבל ראיתי את הטוב לב שלה ובאמת היא אישה טובה ופשוט אמרתי "טוב אז אני לא אוהב וימשך כמו שצריך אבל צריך אישה כזאת לחיים", אולי זה היה סוג של ריבאונד??!!ובתוך תוכי לא הייתי שלם אף פעם והדחקתי את הרגשות כל הזמן..ואפילו כמה ימים לפני החתונה שאלתי את עצמי שאלות אולי אני רק רוצה להתחתן אבל לא באמת באמת מאהבה?
היום אחרי שנה וחצי של נישואין אני מרגיש שעשיתי טעות!אני אדם שצריך לאהוב ולהימשך ופשוט אני לא מאושר!אני לא אוהב את מה שיש לי גם בחיצוניות וגם יש חלקים באופי שמאוד מפריעים לי..אבל המשיכה ואהבה זה העיקרי פה..
כל הסיפור הזה משרה עליי תחושה של עצבות, דכדוך, עצבים, והייתי בעבר בן אדם אחר לגמריי לעומת מה שאני היום..
יש לציין שמשפחתי מאד אוהבת את אשתי וחושבת שזכיתי בבחורה מצוינת, אך אף אחד לא באמת יודע מה קורה "בין הסדינים"אך אני לא מצליח לתרגם את מעלותיה של אשתי לאהבה ושלמות ושקט נפשי, כי אצלי אם לא היה את הקליק מההתחלה זה פשוט לא עובד..אין יום שאני לא חושב לפרק את החבילה ומעמיד פני עסקים כרגיל,וכך עובר הזמן ואני נהיה נואש יותר ויותר,מסתובב מתוסכל ללא חשק לעשות שום דבר.
אישתי מתוסכלת מהמצב היא כבר בת 28 רוצה ילדים ואני תוקע את המצב כרגע..
היא גם מודעת למצב ואומרת שיש ביננו חוסר כמיה גם במיטה ואנחנו אנשים שונים מאוד אבל היא אוהב ולכן היא רוצה להישאר יחד.
כבר דיברנו כמה פעמים על להיתגרש אבל יש לי את הפחד כנראה,את החשש שאולי אני עושה טעות כי היא בחורה טובה,אבל איך אפשר לנסוע ברכב שאין לו גלגלים..זה הבסיס כמו שהבסיס בזוגיות זה אהבה ומשיכה וכימיה..
סליחה על הסיפור הארוך אבל אני ממש צריך עזרה...תודהההה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי-
בני13/11/2010אני רוצה לצטט לך מספר עתיק שלא אכתוב את שמו של המחבר כדי לא ליצור אצלך התנגדות אוטומטית,,,
וכך הוא כותב > "המזווג בכל יום איש עם אשתו"
כי בוודאי ה' יתברך ברא כל הנבראים והכל מעשה ה', רק כי אין דבר חדש תחת השמש, וזה כי הנבראים אשר בורא ועושה כל יום אין חדש והכל כמנהגו נוהג, והגזירה שגזר ה' בששת ימי בראשית גוזר בכל יום ואין כאן דבר חדש,,,
-
איך זה מסתדר עם מה שאנו אומרים כל יום בתפילת שחרית " המחדש בטובו בכל יום" !?
מהו ה"דבר החדש" ???
התשובה היא >>> שהוא מזווג זיווגים, כמו שזיווג ה' את חוה לאדם, כך "מזווג כל יום זיווג איש עם אשתו" !
וכל זיווג מעשה חדש לא כמו בריאת האדם עצמו. הבריאה לא דבר חדש, אבל החיבור איש פרטי לאשה פרטית דבר חדש, כל זיווג חיבור מיוחד כפי שראוי החיבור ביחד,,,
-
על פי דבריו הקדושים, מתרחש מדי יום !!! תהליך ייחודי אופייני, שהוא בגדר הזדמנות חד פעמית:
> מדי יום, ללא יוצא מהכלל, חוזר אלוקים ומזווג לכל אחד ואחד מאיתנו את בן הזוג שלו לתכלית העבודה המיוחדת של אותו יום,
אמנם מדובר באותו איש שלו נישאתי בעבר, אבל בעצם בכל בוקר מקבל כל אחד מאיתנו נשמה חדשה השייכת לאותו היום, כנאמר: "אני היום ילדתיך,,,"(תהילים ג') ותפקיד השייך לאותו יום ומשימת נישואין חדשה המיועדת לכם כזוג,
-
> גם זוג קשישים, הנשוי שישים שנה, עומד מדי בוקר בפני אתגר נישואין חדש, הבחירה באשתך היא בחירה החוזרת ומתחדשת בכל יום:
האם להתייחס ל"אתגר היומי" ? ולקדם את האחווה, השלום, הרעות ???
או ליפול שוב לתחושת הספק, הכעס, הריחוק והאומללות ???!
-
הבחירה השנייה/השלישית/הרביעית ועד אין ספור בבת זוגתך, היא בחירה דעתנית יותר, היא בחירה שקטה, ללא מוזמנים וללא צלם !!!
ייתכן בהחלט שאפילו אשתך לא יודעת שאתה היום בחרת בה מחדש, הבחירה החוזרת נולדת מתוך ההתמודדויות שהחיים מזמנים: הבחירה החוזרת איננה בחירה בין להינשא או לא להינשא, כי אם בחירה אם להשקיע בהבנה, באהבה, באחדות ובקרבה שביניכם, או לבחור להתרחק, להסתגר, לצבור כעס ולהרגיש רגשות קיפוח.
-
כל אחד מבני הזוג משתנה במהלך החיים, אירועי החיים, הדינאמיקה התוך אישית, ההתפתחות הרוחנית, עבודת המידות - כל אלה משפיעים עלינו גם בפנימיותנו וגם בחיצוניותנו, השינויים הללו מעמידים אף הם בפני הזוג אתגר מחודש להתמודדות.
לפי מה שכתבת אתה נראה לי בחור נבון, אז תנסה לראות את החיים מהזווית הזו, אתה לא תתחרט,,,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי13/11/2010יש דברים שאתה צודק בהם..אבל אם יש ריבים בבית וחילוקי דעות אז נכון..
אבל פה אין את הבסיס של הקשר..יש לך את הרגשות בתוך הלב שמשתלטים עלייך ואתה אוטומטית לא מאושר ולא רוצה דברים כלשהם..
אנחנו באנו לעולם להיות גם מאושרים..
אי אפשר על כל דבר להסתכל על הצד שאתה אמרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי-
בני13/11/2010אתה צודק,
רק אחריי שהעתקתי את התשובה הארוכה הזו(העתקה חוקית מדברים שלי בעצמי מתוך פורום אחר שעניתי למישהי,,,) תפסתי שאצלך אולי זה אחרת, הבחירה עדיין אצלך, כי בסך הכל החיים הם כפי שאתה בוחר לקחת אותם,
כך את הדברים בגדול, כרעיון להתנהלות בקשר שלך או בכל קשר שתבחר, סתם שתדע שכמעט אצל כל הזוגות יש מחשבות על מקח טעות בשלב כלשהוא בחיים, ולכן חשוב להשכיל כי זה טבע האדם, וע"י רצון ועבודה משני הצדדים אפשר לגשר על הכל !
למעט מקרים בודדים של אלימות נפשית או פיזית, חוסר משיכה/עד כדי גועל, בעיות בריאותיות קשות וכו',
אני לא מכיר אותך ולא את בת זוגתך, אבל אם תשבו בייחד ותנסו למצוא פתרון שיתאים לצרכים שלכם, מבלי לפגוע באישיות שלך, או שלה, אז תצאו נשכרים, תאמין לי זה הרבה יותר מאתגר ומעניין לחיות עם בת זוג שכל הזמן צריך לרדוף ולעשות דברים כדי להינות מהקשר,
בכל אופן מה שתעשה , שתצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליך לפנות לייעוץ מקצועי במצב כזה
דורית כהן13/11/2010חסוי יקר, אני מתרשמת שאתה אדם הפועל מתוך הרגש - לטוב ולרע. כאשר אהבת מישהי בעברך - סיפרת על שתי אהבות אמיתיות - זה היה לך ברור כשמש שאתה מאוהב ורצית אותן לחלוטין. כאשר אתה משווה את מה שיש לך כיום עם אישתך - את הרגשות שלך - אינך יכול למצוא בקרבך את התחושות הללו. ויחד עם החסר הזה גם נפגעת התשוקה.
אתה גבר צעיר. אני חושבת שאתה צודק בכך שהחלטתך להתחתן היתה סוג של ריבאונד - לאחר שברון הלב שהיה לך בפרידה מאהובתך השנייה. הכרת את אישתך מייד אחרי והיא לא מילאה עבורך שום דבר ממה שאתה רגיל ומצפה שיקרה לך מול אהובה.
אני מעריכה שבגלל שאתה אדם כל כך רגשי, ואולי גם ייצרי - במובן הבריא של המילה - יהיה לך מאוד קשה - עד בלתי אפשרי - לשנות את הרגשות כלפי אישתך.
לדעתי עליך לפנות לייעוץ פסיכולוגי - לאו דווקא לטיפול מתמשך. פשוט לשבת עם איש מקצוע ולבחון את רגשותיך ומחשבותיך על מנת לעשות בהם סדר. ברור שזה לא נכון להמשיך ולבנות משפחה ולהביא ילדים כאשר אלו רגשותיך. זה לא טוב לאף אחד! לא לאישתך, לא לעצמך ולא לילדים שתביאו לעולם. אם פשוט תמשיך בכיוון הזה ותמלא את הציפיות של אישתך ושל משפחתך ממך - אתה עלול להעביר את שארית חייך בתחושה של החמצה, ואיש מסביבך לא יהיה מאושר.
לאחר הייעוץ אני מאמינה שיהיה לך יותר קל להיות קשוב לעצמך ולהחליט את ההחלטות הנכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתגרש
כרמית14/11/2010תתגרש לפני שיגיעו הילדים ,זאת תחושה שלא נעלמת
לצערי אני בצד השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה הפקידה להשיבה או להעזיבהאילנית12/11/2010
המשך דילמה -לאור מצוקה בעניין הפקידה ,יזמתי התקשרות טלפונית ישירה עימה להביע בפניה את התחושה הקשה של כולנו ויחד עם זאת,הבהרתי לה שנוכחותה יוצרת מתיחות ואווירה עכורה ואכן,היא הבינה במה מדובר ..בתור בחורה עם ראש על הכתפיים ,אני מצפה מימנה להתרחק ולנתק כל קשר ולצאת מהלכלוך בכבוד לטובת העניין אולם,היא מצידה מדלגת לכל קריאה מצד בעלי ולא מרפה.כן,השמועות הרעות רצות וידועות , מדוע היא מתעקשת לכאורה להישאר,חבל גם עליה-בחורה מוכשרת תצליח להשתלב בעבודה אחרת ושתצא לחיים בריאים יותר (היא מצידה ,רוצה לתת,לתקן את העולם,ואף,הציעה להעניק לנו כזוג שובר לספא...)העניין , בסימן שאלה גדול,האם לתקן את המעוות ולהשיבה לעבודה או שמירת מרחק טוטאלית ?! חוץ מזה ,שהמליצה להעיף בבעיטה איש ייצור וותיק שמתסיס לדעתה ,אין ראיות לכלום.מדוע עליה לקחת על עצמה הרס חיי משפחה ,עליה להבין שיש מידה כנגד מידה בחיים.,יש לציין,כי בעלי/אהוב ליבי מאוד יקר לי,יש לנו זוגיות מופלאה וילדים מתוקים,התיזמון של מות חמי והתשישות שלאחר לידה והריון קשה ,הוציאו אותי מהמסגרת. אני ובעלי היקר אנשי משפחה אוהבים -הבית שלנו בית חם ואוהב. .אוהבים את הבריות ולא מתאים שיהיו בעיות, מדובר פה גם בעסק וגם בחיי משפחה יקרים-מה נכון לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשים הגבלות - מזיק בטוח הרחוק!
דורית כהן14/11/2010אילנית היקרה, את נשמעת נסערת מאוד. אני עכשו גם מבינה שעברו עלייך חודשים קשים שטלטלו את המשפחה.
אבל עלייך להביא בחשבון משהו חשוב: ככל שתעשי מאמץ להגביל את בעלך ולשים עליו כבלים והנחיות ודרישות - כך תתעורר בו כמיהה חזקה יותר לחופש ולבריחה ולהתרחקות ממך. זה עובד הפוך על הפוך! אם תתייחסי לנושא בקלילות, בסקרנות, בהומור...תיעזרי ברעיונות שעדי כתבה לך קודם כמו לדמיין ביחד הבאת עוזר בית חתיך - אבל עם הומור, לא בכבדות, לא באיומים - אולי זו הדרך.
אם תנסי להחזיק אותו קצר ולהתערב בהחלטות העיסקיות שלו - הוא ישתף אותך פחות ופחות, יתחיל להסתיר ממך דברים ואז החשדנות שלך תתגבר עוד יותר, וחוזר חלילה.
אני מסכימה עם עדי שמה שקורה הוא איתות לך ולבעלך שאולי חיי הנישואים שלכם כרגע אינם בדיוק "זוגיות מופלאה", וזה היה נכון אולי לתקופות קודמות, ואילו עכשו צריך להיערך אחרת ולחפש דרכים חדשות לבנות את הזוגיות כך שתצליח להתמודד עם מה שחסר כרגע.
אד מה שנכון לעשות הוא לבדוק מה חסר בזוגיות - לך ולבעלך - שגורם לו לדבוק במזכירה הצעירה, ועל כך לשים את הדגש בפתרונות, ואם לא ילך בעצמכם ותרגישי ששיחות הבירור הללו נגררות למקום תקוע וכועס מדי - יהיה עליכם להיעזר בייעוץ מקצועי.
מאחלת לך המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכםמורן11/11/2010
שלום,
אני בת 25 ובן זוגי לחיים מזה 9.5 שנים בן 29.
אנחנו נמצאים במערכת יחסים שמבוססת בעיקר על אהבה.
אנחנו מאוד אוהבים ובאמת שקשה למצוא אהבה כזאת בדור של היום,אבל מצד שני חסר לי משהו במערכת יחסים.
התקשורת בינינו גרועה, אין לנו מטרות משותפות,אנחנו תמיד מתלוננים שאנחנו לא פרטנרים אחד לשני ,אנחנו הפכים במחשבות ובדעות והסקס די גרוע לאחרונה.
כל זה קורה בחודשים האחרונים.
אני אוהבת אותו אבל אני מפחדת מאוד להמשיך להשקיע במערכת יחסים שאולי תהיה בעייתי בעתיד כשאהיה נשואה ואם לילדים.
אודה לעצתכן.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כל האפשרויות מוצו?
עדי בדיחי12/11/2010שלום מורן,
את מתארת מצב של מעין קונפליקט- מצד אחד אתם 9.5 שנים יחד, מכירים הרבה זמן, רגילים, אוהבים, את מגדירה את זה אפילו "נדיר". מצד שני- התקשורת לא טובה, יחסים אינטימיים גם לא, אין מטרות משותפות.
יש פעמים בהם הזוגיות מגיעה לסוג של מיצוי, דווקא עקב הגדילה המשותפת יחד, לרוב זה אכן קורה בגיל שלכם, אם נלך 10 שנים אחורה- אז היית בת 15 ואילו הוא בן 19.. אז ההגדרות והמטרות, לבטח גם התקשורת, היו מאוד שונות מהיום. היום, זה אחרת. גדלתם, התבגרתם, והפער הזה בולט יותר. מעבר לכך יש כאן את מרכיב ההרגל- אתם לא מכירים משהו אחר, אתם רגילים זה לזה ואוהבים זה את זה, ולא תמיד ה"אוהבים" מעיד על מתאימים.
את צודקת שבנישואין המרכיבים עליהם דיברת- תקשורת, חשיבה משותפת, מטרות והתאמה מינית- הם יותר מחשובים להחזקת הנישואין. ובזוגיות שהיא ממוסדת- שבכל מקרה מביאה עמה קשיים - זה יותר קשה.
אבל,
אני לא בעד לפרק שום דבר עד שלא מיציתם את הכל. אם את מרגישה שמיצית את כל האפשרויות (שיחות, ניסיונות לשיפור התקשורת, יעוץ) אז עלייך כנראה לפרוש כנפיים. אבל אם עוד לא הלכתם ליעוץ, אם עוד לא נעשה ניסיון קונקרטי לשים את הבעיות על השולחן, שווה לעשות את זה, אפילו כשזה נראה אבוד. אבל זה בתנאי שאת מרגישה שזה שווה את המאמץ הזה. כי גם בטיפול זוגי צריך להשקיע הרבה אנרגיות, מתוך מחשבה ואמונה פנימית וקטנה ככל שתהיה.
מקוה שהצלחתי לכוון אותך, מאחלת בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהפגועה10/11/2010
שלום לכם
אני נמצאת בזוגיות קרוב ל4 שנים. אנחנו גרים קצת רחוק אחד מהשנייה בשנה האחרונה אנחנו מתראים רק בסופ"ש. אני מרגישה שבן זוגי כבר לא משקיע ולא אכפת לו ולוקח את הקשר כמובן מאליו. לפני כחודשיים הוא התחיל ללמוד והמצב נהייה יותר גרוע, הוא כל הזמן אומר שאין לו זמן לא להיפגש באמצע השבוע לעשות משהו אפילו בקושי מתקשר, אני מרגישה שאני "מכריחה" אותו להיות בזוגיות הזו. כל פעם שאני שואלת אותו למה הוא תנהג בכזו אדישות וחוסר אכפתיות הוא מכחיש ומתרגז. אני מרגישה שלא מעניין אותו שהוא פוגע בי כל הזמן. הוא טוען שהוא אוהב אותי ושאין מישהי אחרת מהלימודים למרות ששאלתי אותו. אני באמת משתדלת שהזוגיות תצליח אבל כבר מיואשת... מה אפשר לעשות כדי לדעת אם הוא משקר לי או כבר לא רוצה אותי.
באמת שאני כבר מיואשת מזה ולא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ10/11/2010פגועה יקרה,
כדי שאוכל להבין את מהות הקשר שלכם לאורך כל תקופת הזוגיות, אשמח באם תוכלי לעזור לי עם מעט מידע, האם במשך שלוש השנים הראשונות תדירות הפגישות הייתה גבוהה יותר? האם נפגשתם גם במהלך השבוע?
האם קרה משהו לאחר שלוש השנים, שגרם לכך שבשנה האחרונה אתם נפגשים רק בסופ"ש?
ביוזמת מי הפגישות הנ"ל מתקיימות?
האם במהלך סופי השבוע את חשה בשינוי בהתנהגותו של בן זוגך?
מניסיוני כמאמנת, למדתי, כי שיח פתוח, שתוף, אמירה ברורה של כוונות, רצונות ועמדות, ללא הטלת אשמה וללא כעסים, הם תמיד התחלה טובה לגישור על פערים, ומתווים את הדרך לפתרון הבעיה.
האם שיתפת אותו בתחושותייך? האם הוא מבין מה את מרגישה ועד כמה את מתייסרת? האם הוא מודע לכך שהאמון, שהוא אחד מעמודי התווך של הזוגיות הבריאה, נשבר, מבחינתך?
אם הוא אוהב אותך, כפי שהוא אומר, הוא לא יוכל ולא ירצה להתעלם מתסכולך. זאת ועוד, אם המערכת הזוגית הזו לא מתאימה לו יותר, הוא יבין שמן הראוי לכבד אותך ולעשות את הדבר הנכון עבור שניכם.
אני מבינה מדברייך שזוגיות חשובה לך. האם דווקא הזוגיות הזו, או צורך להיות בזוגיות כלשהי?
אולי חשש מ"להיות לבד"? לעיתים חששות (הפחד להיות לבד או החשש שלא נמצא מישהו יותר טוב) דוחפים אותנו לנהוג בניגוד למה שטוב לנו. ציינת שאת מיואשת, ואני חשה מדברייך את התסכול וחוסר האונים שאת חשה.
לתחושות אלה אין מקום בזוגיות טובה.
אני מציעה, שתיקחי לך זמן למחשבה. היי כנה עם עצמך, האם את רוצה להמשיך את מערכת היחסים הזו?
במערכת זוגית החלטות מתקבלות, בד"כ, יחד, בזוג, אך לעיתים המציאות מביאה אותנו למצבים בהם אנו צריכים לקחת החלטה לבד, מתוך הקשבה לתחושות שלנו. החלטה נכונה עבורנו.
מאחלת לך הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פגועה11/11/2010אני אומרת לו המון שהוא פוגע בי, וכאילו שהוא אטום זה בכלל לא מעניין אותו.
כל השיחה הוא רק שותק ואם הוא אור משהו זה שלטענתו הואלא השתנה ושזה ככה כי אני "מכניסה" לי לראש מחשבות.
בשלוש שנים שקדמו הוא היה עובד באזור שלי והיה בה מספר פעמים בשבוע.
אבל בכל קרה כבר הפנמתי עם עצמי שאני לא מוכנה להיפגע יותר כי זה לא מגיע לי
מקווה רק שיהיה בסדר.... אולי הוא יתאפס על עצמו יום אחד ויבין שוא פספס אבל כבר יהיה לו מאוחר מדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
מוניקה הרשקוביץ11/11/2010פגועה יקרה,
כאשר אנו חשים פגועים ומתוסכלים במציאות מסוימת, סביר להניח שמשהו שם לא עובד כמו שצריך עבורנו, וזה לא המקום הנכון לנו.
אני מבינה מדברייך, שהגעת להחלטה לסגור פרק זה בחייך.
הייתם יחד ארבע שנים, פרק זמן לא מבוטל.
לדעתי, כדאי לסגור בצורה יפה ומכובדת כל פרק בחיים. אולי תפגשו, תסבירי לו את מניעייך ותחושותייך ותיפרדו בצורה יפה.
אני מאמינה ששינכם תרגישו יותר שלמים.
בנוסף, אני רוצה להסב את תשומת ליבך לתגובה בפורום, אשר נכנסה היום 11.11.2010
התגובה נכנסה תחת הפנייה "נעלמים", אך היא מיועדת אלייך.
התגובה נקראת בשם "לעיתים סיטואציות משתנות" והיא נכתבה ע"י "חסוי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנעלמיםליאת10/11/2010
בגדול עברתי מערכות יחסים בחיי, אני בת 24 בדרך לתואר השני וחושבת שאני באמת בחורה שהרבה בחורים היו שמחים לצאת איתה. מאז מערכת היחסים הארוכה האחרונה שלי שמתי לב שמשהו השתנה... פעם הייתי מאוד בררנית לגבי גברים ופסלתי על דברים לא חשובים, היום אני הרבה יותר מקבלת ומבינה ואפילו מתלהבת מהבחורים איתם יצאתי לדייטים. הבעיה היא שלושת הבחורים שיצאתי איתם לאחרונה פשוט נעלמו פתאום.... היו פגישות מעולות, בחלקן אפילו שיתוף, כנות ודיבורים על העתיד מצידם. בהתחלה חשבתי שהבעייה היא אצלם, הרי זה נראה לא הגיוני שיש זרימה וכיף לנו ביחד ופתאום הם נעלמים. האחרון שיצאתי איתו כבר גורם לי לחשוב שאולי אני הבעיה אך אני משחזרת שוב ושוב מה היה בכל הפגישות ולא מצליחה להבין איך פתאום הם מפסיקים להתקשר.
תודה על ההקשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנעלמים - תגובה
מוניקה הרשקוביץ10/11/2010ליאת יקרה,
אני מאמינה שבשביל להשיג בחיים, בכל תחום, את מה שבאמת רוצים, צריך ראשית, לחשוב ולתכנן, ולאחר מכן לקחת יוזמה ולפעול. מעטים הם המקרים בהם הדברים קורים מעצמם, או כי היה מזל.
זוגיות/משפחה, על פי הגישה האימונית, היא התחום הראשון בחשיבותו.
זוגיות טובה הינה שותפות אשר אנו יוצרים לעצמנו, ומושתתת על ערכי שיוויון והדדיות.
כתבת "לא מצליחה להבין איך פתאום הם מפסיקים להתקשר". האם מישהו מהם מצא חן בעינייך? במידה וכן, האם לקחת יוזמה והתקשרת אליו?
גם את יכולה להתקשר, בדיוק כמוהו.
כתבת גם " האחרון שיצאתי איתו כבר גורם לי לחשוב שאולי אני הבעיה", וציינת גם, כי התחלת להתפשר על בני-זוג.
כדי לבחור נכון את בני-הזוג הנכונים לנו, אנו צריכים לבחור מתוך התבוננות והקשבה פנימית, וממקום של תחושת שלמות עצמית, בטחון, הערכה ואמונה עצמית. כלומר, להתמקד בתחושות וברצונות האמיתיים שלנו, ולדעת בוודאות, שזה באמת מה שאנחנו רוצים, וזה הכי מתאים לנו.
אני מניחה, שכאשר דחית בעבר בחורים, הייתה לכך סיבה. הם פשוט לא התאימו לך.
אל תאפשרי לדברים שאחרים אומרים לנו/עלינו או לביקורת עצמית לעצור אותך.
עשי מה שאת חושבת שנכון עבורך, כדי להשיג את מה שנכון עבורך.
מאחלת לך הצלחה ואהבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעיתים סיטואציות משתנות
חסוי11/11/2010שלום לך,
ציינת שבן זוגך התחיל ללמוד - אולי באמת הלימודים מלחיצים אותו ואין לו זמן באמצע השבוע. מה שאני לא מבינה זה למה שיחות הטל' פחתו.
אני חושבת שהגיע הזמן להזמין אותו לדייט בסוף השבוע (כדי שיתאים לו הזמן) ובצורה שקולה ורגועה לשים את הדברים על השולחן.
אולי בשל הסיטואציה שהשתנתה- הפך לסטודנט הוא מגלה עולמות חדשים קמפוס חדש ואולי הקשר כבר לא כל כך מתאים.
צריך לדבר ולקבל החלטות .
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה יקרה - תודה על התייחסותך
מוניקה הרשקוביץ11/11/2010חסויה יקרה,
את בהחלט מאירה בפנס על אחד מערכי הזוגיות היסודיים, שיח פתוח וכן, שתוף ואמירות ברורות.
תודה על השתתפותך בדיון.
שימי לב כי ענית על פנייה בנושא אחר.
אשמח באם תוכלי להעביר את התייחסותך לפנייה תחת השם "דילמה", אשר נשלחה על ידי מי שכינתה עצמה "פגועה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק מיניאולגה09/11/2010
שלום, מקווה שזה המקום.
לפני חצי שנה נולד לנו בן ראשון.
כעבור חודשיים-שלושה, אני ובעלי חזרנו לקיים יחסי מין. אני חייבת לציין שממש ציפינו לרגע הזה, מאחר ובסוף ההריון זה הווה קושי רב.
בכל אופן כבר בהתחלה נתקלנו בקושי - כאבים עזים בחדירה. התברר שהייתה לי צניחת שלפוחית קלה. כיום כבר אין לי את הבעיה הזאת אך למרות זאת אני חשה ממש כאב בחדירה. לפי דעתי זאת הצלקת שנשארה מהחיתוך.
אולי זה מה שמוריד לי את החשק ליחסים. אלא שגם בתהליך עצמו, כאשר עברנו את מכשול הכאב, אני מחכה שכבר הכל יסתיים ואלך לישון סוף סוף...
לפני ההריון הכל היה תקין! אף פעם לא קרה לי שלא היה לי חשק מיני, להיפך, הייתי מטרידה את בעלי כמעט כל יום :)
אשמח לעצה כי אני פוחדת שבעלי ילך לחפש ריגושים בחוץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כמה דרכים להתגבר על הבעייה
דורית כהן10/11/2010אולגה היקרה, ראשית, זה מצוין שאת עירנית לבעייה ומוכנה להתמודד איתה ומחפשת עצה. חשוב שתדעי שיש המון נשים שחוות בדיוק את מה שאת חווה עכשו, ומעדיפות לא להכיר בכך והבעייה הופכת להיות כרונית ומקלקלת את היחסים בין בני הזוג, כי מצב כזה יוצר תחושות דחייה אצל בן הזוג, והוא מרגיש לא אהוב, לא נחשק.
אגיד בצורה נחרצת - אם יש כאבים - עדיף לא להמשיך בחדירה, משום שהחשש שלך שיופיעו כאבים גורם להתכווצות בלתי רצונית של אזור הנרתיק, ואז עוד יותר כואב, ומעבר לכאב הרגעי - כל המחשבה על יחסי מין הופכת להיות מרתיעה.
מה עושים?
דבר ראשון, אם עוד לא עשית זאת - הסבירי בפירוט את תחושותיך לבעלך. ככל שהוא יבין שמדובר במצב פיזיולוגי ולא בדחייה או בחוסר חשק - כך הוא ייפגע פחות וישמח לשתף פעולה. ברור שהאזור עבר טראומה פיזית והרקמות רגישות ומצולקות, וזה אומר שצריך לגשת לשלב החדירה בצורה אחרת, הדרגתית יותר, עדינה יותר.
ראשית - צריך להאריך את משך המשחק המקדים כדי שתירטבי כמה שיותר.
שנית - להחדיר קודם אצבע - אולי שלך - ולראות אם זה נעים לך.
שלישית - יש ג'ל אזרקאין שמחליש את הרגישות וניתן לשים אותו לפני המגע.
רביעית - אפשר למצוא עוד דרכים לעשות אהבה שאינן כוללות חדירה, ובשלב ראשון כדאי מאוד להיעזר בהן, כדי ששניכם תוכלו לקבל זה מזו את כל שאר הדברים הטובים שיכולים להיות בסקס - קירבה גופנית, ליטופים, הבעת אהבה, וכמובן ששניכם יכולים לגמור גם ללא חדירה.
הבעייה הזו נעלמת לאחר כמה פעמים שאתם תצליחו לעשות סקס שיהיה נעים לשניכם, ותחדשו את החדירה בצורה עדינה והדרגתית.
אז שניכם צריכים להבין - וזה לא משהו שכל כך מספרים לנו עליו - שיש תקופות בחיי הנישואין שחדירה אינה מתאימה, וזה יכול לקרות אחרי כל לידה, או אם תעברי ניתוח גיניקולוגי, או אם תהיה לך דלקת או פטרייה...לא חסרים מכשולים...
חשוב להפוך את המצב למשהו ששניכם תנסו יחד לפתור אותו, ולא להשאיר זאת לרגע שהוא יתחיל להתלונן.
מאחלת לך הצלחה ונשמח אם תספרי לנו בהמשך מה קורה איתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתנעהרנאור09/11/2010
אני בן 20 וכל פעם שאני עובר את השלב שלהתחיל עם הבחורה ומתחילים הפרפרים מתחילים לי גם בחילות והקאות שמעמידים אותי במצב לא נעים מול הבחורה התופעה הזאת קוראת לי כל הזמן מחדש ואני לא יודע עם להשתמש בתרופות שישנו את המצב ועם כן אז איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברר מהו שורש הבעיה ולטפל
עדי בדיחי09/11/2010הי רנאור,
בעבר היה כאן מישהו, אולי זה אתה, עם הבעיה הזאת. לגבי תרופות- הפורום לא רשאי להמליץ על תרופות, לשם כך יש בטח מקומות אחרים שאפשר להתייעץ. הכי נכון להתייעץ מול רופא משפחה.
לגבי מה שכתבת- אם זיהית שמדובר רק במצבי התרגשות - יתכן שגם זיהית את המקור ואולי דווקא שם אפשר לטפל. אולי כדאי לברר מה בדיוק יש בסיטואציה, מה מפחיד, מה מרגש- ודרךך שם אולי גם להבין איך מפחיתים את החרדה הזאת. הקאות, בחילות, רעד, דפיקות לב מהירות- בהחלט יכולים להיות סימפטומים של חרדה. אבל- רק לאחר ששללנו מקור גופני. וחשוב מאוד לבדוק האם יש כזה, כי אם כן- אתה בטח תשמח מאוד לטפל בזה.
אם הבחורה חשובה לך- אולי כדאי ליידע אותה שיש משהו כזה שאתה סובל ממנו לאחרונה (בלי לקשר זאת אליה כמובן...) וזה בטיפול. אולי כך תרגיש פנוי יותר להתעסק בקשר ולא במבוכה מולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע כמו "חרדה חברתית"
שאלה14/11/2010בס"ד
מכירה מקרוב את התופעה ורבים מאוד (!) וטובים מאוד (!) סובלים ממנה.
לא להתבייש- ללכת לפסיכיאטר (אפשר רופא משפחה אבל לדעתי, עדיף ללכת למומחים),
ולקבל טיפול שעשוי להשפיע ולהקל מאוד!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהאילנית09/11/2010
אנו נשואים באהבה תשע שנים ושלושה בנים שבע,שלוש וארבע ה חודשים.בסמוך ללידה האחרונה בעלי מעסיק בבית ייצור שברשותו פקידה ילדה כהגדרתו ,כמובן רווקה ומבריקה והדבר מעורר בביתנו פגיעה בשלום הבית לאור,חוויות לא נעימות ,כאשר היא המזכירה של הפלאפון האישי שלו ויש הרגשה לא בריאה לגבי האניטראקצייה ביניהם , הגולשת מעבר לעבודה זה פוגע בי נפשית והוא מביע את כל הסיבות להצדיק את הישארותה -.בקשתי תחלופה של הפקידה והוא מגלה אי הבנה וקושי רב בעניין.יש לציין שהם יושבים בחדר סגור בסוף המפעל וזה מעורר הדים,הוא ש/בוי בקסמה ,בבושם שלה וכו' מה עושים העבודה או המשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להישאב לסרטים ולשים גבול ברור
עדי בדיחי09/11/2010שלום אילנית,
את מתארת מצב בו הבעל אמנם מכניס מזכירה לעסק, אבל כזאת שמאיימת עלייך ובין היתר על הדימוי שלך כאשה ועל הביטחון בזוגיות.
אין לי ספק שיש סיבות מוצדקות שהיא תישאר- בכל זאת, יש גם סיבות שהיא תעזוב. הסיבה העיקרית היא שלום בית. נתת לו פיתרון למצוא מישהי אחרת, דבר שלדברייך התבטל על ידיו.
לא כ"כ ברור מה הסיבה העמוקה יותר להכניסה לעסק ולדברייך גם לקיום קשר שמרים גבה.. יתכן והוא לא חש מרחב ביחסים, יתכן והוא בעצם מאותת לך באופן "חוקי" מאוד (יחסי עבודה) שהוא זקוק לריענון או ריגוש ביחסים? ויתכן ובאמת ובתמים לא רואה בכל שום פגם. אבל- מה שחשוב הוא ההקשבה שלו לצרכייך ו ל מ ה זה מטריד אותך. אני משוכנעת שאם היתה מתקיימת שיחה עמוקה על צרכייך, חששותייך מהקשר הזה, תוך שיחה על הדימוי העצמי שלך-בעינייך, יתכן והיה מבין במה זה בדיוק פוגע. אולי, אם היית מנסה להכניס לבית "מנהל משק בית" גבר שיעזור לך, או עוזר נמרץ וצעיר ולא כ"כ מכוער, שצמוד אלייך בעבודתך, זה היה מסביר טוב יותר מה התחושה. אולי נסי לדמות לו מצב כזה- האם היה מתמודד עם מצב כזה בקור רוח ועדיין לא חש מאויים או מקנא? הרי הקנאה כאן אך טבעית...
לגבי "הוא שבוי בקסמה"- האם זה משהו מוכח? בעל ראיות? האם פעם התנהג באופן כזה או אמר משהו? אני רוצה שתשימי לב האם הסיטואציה גם גורמת לך להישאב לסרטים שעוד לא נבראו ובעצם אני מזמינה אותך רגע לעצור, ולחשוב- מה באמת קורה , לנסות להגדיר את המצב רק לפי עובדות.
ההמלצה שלי, בסיכומו של דבר, זה לעמוד על שלך. כן להציב גבול, כן להיות נחושה ולהסביר למה זה מפריע לך. בהרבה מקרים זה מאותת על צורך של הבעל לקבל לגיטימציה חוקית למצב או סיטואציות מרגשות, בהרבה פעמים זה ממש לא הכיוון. חשוב להבין מה חסר לו בזוגיות שלכם, על מה הבחירה הזאת יושבת. בו בעת להסביר לו בדיוק ומהמקום שלך איך את חשה ולנסות לדמות בעיניו מצב הפוך. רק בשיחה אמיתית הדברים יתבהרו. ולהיצמד לעובדות. זה גם חשוב.
והדבר שהכי בשליטתך הוא- איך את מפרשת את הדברים ועד כמה את בטוחה בעצמך כרעיה, כאשה, ללא קשר אליו. למה זה יושב על המקום הזה דווקא. האם החוסר ביטחון הזה מקורו בזוגיות, האם שם אינך מקבלת מה שצריך (פירגון, מחמאות, זמן ביחד).. או האם מדובר בנגיסה ביחסים הזוגיים שלכם ופגיעה קשה בהם- כתוצאה מהימצאותה איתו כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילנית-
בני09/11/2010סליחה על ההתערבות, אבל היא כתבה שהוא הכניס מזכירה ל - "בית ייצור" ולא הביתה,
השאלה היא איך הוא תופס את הזוגיות שלכם, ומה גורם לו להעסיק אחת כזו, יש בכך טעם לפגם אם לא יותר מזה,,,
כפי שעדי כתבה לך, את חייבת להגיע איתו להבנות ולהציב גבולות לקשר הזה, תאמרי לו ש-מצד אחד את שמחה בשבילו שיש לו בחורה יפה שמסתובבת לו בין הרגליים,,,--- כל היום, אבל לך כאשתו זה מאוד קשה, ומטריד את מנוחתך, ואז הקשר שלכם נפגע, חצי מהקשר מסתובב פגוע, ונמצא בחרדות מידי יום,
ולכן אתם צריכים לשבת ולטכס עצה כיצד להתגבר על הקושי הזה, למענכם, ולמען המשך יחסיכם,
אין ספק שכעת לאחר מעשה, הוא יתבצר בעמדתו, כי אחרת הוא נותן גושפנקה שהייתה לו כוונה רעה ח"ו,,, אבל אם תשקפי לו את הדברים נכון, יש סיכוי שהוא יבין אותך, ובייחד תגיעו לנוסחה שתרגיע אותך, וגם תגביל אותו ותשמור על הזוגיות שלכם שלא תפגע,
את צריכה להדגיש בפניו > הבעייה היא שלנו, הזוגיות שלנו בסכנה, אנחנו בצד אחד, והיא> להלן הבעייה > בצד שני, בוא נראה איך > אנחנו פותרים אותה !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני
עדי בדיחי09/11/2010הי בני,
אני מודה לך שהארת את עיניי. זה, מן הסתם, הופך את התמונה לאחרת.. כנראה שכל אחד והדמיון שלו.. :) כתבת נכון, תודה על ההוספה הזאת.
ערכתי את הודעתי ואני מקוה שאילנית תסתייע בתגובותנו שהבאנו כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי עד גדולה מהחיים-
בני09/11/2010שאפו על הקופלימנטים, יישר כח על כל מה שאת נותנת כאן,
תמשיכי בעבודת הקודש,
תבורכי מן השמיים-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות
עדי בדיחי10/11/2010תמשיך (ותמשיכו) להשתתף כאן. לא פעם אתם מחדדים דברים ורואים זוויות חשובות לא פחות, על כן מאוד חשובה נוכחותכם וההענקה שמגיעה מחוכמת חיים ומניסיון זוגי.
שוב תודה. אני שמחה להיות ולעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהאמלה08/11/2010
בוקר טוב,
חלפו כבר 4 שנים מאז הפרידה והגירושין הכואבים שבהם חוויתי בגידה. במשך כל התקופה הזאת יצאתי, הכרתי, פגשתי אבל אף אחד לא גרם להרגיש שום דבר. ב 4 חודשים האחרונים הכרתי בחור נחמד מאד (גרוש+3) ואנחנו נמצאים בזוגיות מאד נעימה וזאת פעם ראשונה מאז הגירושין שיש לי רגש די חזק אבל הרי שום דבר לא יכול להיות מושלם... מתחילת הקשר אנחנו מדברים על הכוונות והציפיות מהקשר וכפי שהוא הזכיר לא פעם אחת שהוא לא מעוניין בילדים נוספים. הוא מחפש חברה לחיים משותפים הוא לא יכול לדעת מתי ואיך זה יקרה אבל כפי שהדברים נראים הוא רוצה כרגע להנות מהחיים לחיות בנפרד אבל בזוגיות/חברות מלאה. אני גם רוצה חבר טוב וזוגיות נפלאה אבל לא פחות מזה אני רוצה את המשפחה שלא הייתה לי. יש לי תאומות בנות 6 ורציתי ילד נוסף כי רציתי מאד לחוות הריון נוסף בחיי, כי משפחה גדולה זה כייף וכי ילד מתוך אהבה מחבר את הזוגיות הטובה.הדילמות: מצד אחד אני לא רוצה לוותר על מה שחשוב לי - מצד שני זאת פעם ראשונה שנעים לי. מצד אחד אני לא רוצה לוותר על ילד נוסף - ומצד שני הקשר יכול להסתיים בשלב מסויים מסיבות אחרות ואז ארגיש החמצה.(אוטוטו בת 40) . הוא ביקש שאקבל החלטה עם עצמי לגבי העניין כדי שלא ניפגע בהמשך, קשה לי להחליט. אשמח לקבל תגובה שתעזור לי בהחלטה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/11/2010אמלה יקרה,
הדילמה, שאת ניצבת בפניה, אינה פשוטה.
לאחר תקופה ארוכה, פגשת מישהו, שמעבר לרגש שפתחת כלפיו, ולזוגיות הנעימה שיש לכם, את יכולה לתת בו אמון. עושה רושם, שבן זוגך, מתנהל בכנות, שתוף, פתיחות, גילוי-לב וכבוד. הוא לא משלה אותך, אלה "שם את הקלפים על השולחן", ומצהיר על כוונותיו לגבי הקשר שלכם.
גם אם כוונותיכם הזוגיות אינן עולות בקנה אחד, הקשר שלכם טומן בחובו יסודות בריאים וחשובים לקיומה של כל זוגיות טובה.
יחד עם זאת, צפיותייך מקשר זוגי כוללות משפחה וילד נוסף, ילד משותף, "ילד מתוך אהבה", כפי שציינת.
הרצון למשפחה גדולה, חמה, אוהבת ויציבה, אינו משהו שתוכלי ל"טאטא מתחת לשטיח". הרצון הזה יקנן בך, עד אשר תממשי אותו. זוגיות שלא תוכל להכיל משפחה גדולה, בדיוק כמו שאת רוצה, תגרום לך תסכול, ובהמשך הדרך, אולי, אף, לסיומה של הזוגיות.
כמאמנת, אני מאמינה, כי את ההחלטות הנכונות עבורנו, יש להחליט נכון, כלומר מתוך התבוננות והקשבה פנימית לתחושות, לרצונות ולצרכים האמיתיים שלנו.
אני מציעה לך, שלא תוותרי על חלומך למשפחה גדולה וילד נוסף. מדברייך, אני מבינה שאלה הם צרכים אמיתיים שלך.
מאחלת לך הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מהמצברונית אשטמקר08/11/2010
כתבתי כבר בעבר וניסיתי לייסם את העצות שלכם השאלה שלי נובעת מזה שאני מאוד עייפה ומיואשת.בעלי שהוא אמור להיות החבר הכי טוב שלי ולהיות ער לכל דבר שמפריע לי ולפחות לנסות לתמוך ולעזור ובכלל למצוא פתרון.איך ההפך הוא הנכון.אני אוהבת את בעלי ומבינה שהנישואים הם כוללים את המשפחה שלו.אבל מה עושים שהאמא ממש דבק לא מבינה גבולות.חושבת שהיא צריכה לדעת עלי ועל הילדים הכל.כל תזוזה שלנו.זה מטריף אותי אולי כי אני לא גדלתי בצורה כזאת
אבל מפריע לי שהוא עדיין התינוק של אמא.שהעצות שלה הכי מצוינות היא יודעת מה הכי טוב לילדים שלנו.היא לא מוכנה לספר לנו על החיים שלה כל דבר זה סוד
אפילו אם חמי מספר משהו היא ישר כועסת עליו לידנו או עושה לו עניים
בקיצר אין מצב שאנחנו נשאל אותה דברים ונקבל תשובה ישירה בלי להחליף נושא
מאוד מפריע לי שבעלי מספר הכל ממש הכל אפילו הדברים הקטנים כמו מה אכלתי היום.איזה תחביב הילדה התחילה לאהוב.
בעלי לא מביין שזה מפריע לי אולי כי אין הדדיות.אני לא יודעת כבר מה לעשות זה מפריע לי ומייאש אותי כל פעם שאני שומעת את השיחה בינהם
אני לא יודעת איך לפתור את זה בלי שבעלי יגיד לי שאני מפרידה בין אמא שלו ובינו.או שהוא תמיד צריך לחשוב מה כן להגיד ומה לא להגיד
מה לעשות תענו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ ושינוי גישה
עדי בדיחי08/11/2010הי עייפה,
אני מאוד מבינה אותך. התחושה הזאת של פולשנות וחוסר הדדיות היא לא פשוטה עבורך, ובצדק. כאשר מישהו מנסה לדלות מאיתנו מידע ובעצמו לא חושף שום פרט עליו- זה קשה מאוד. כשזאת החמה- זה קשה הרבה יותר.
אם בעלך היה מבין את הקושי שלך הייתם נמצאים בחצי הדרך לפיתרון. אבל משמתקשה, אני כן הייתי מנסה לפנות (בעצמי) למקור תמיכה מקצועי, אפילו לפגישה אחת, ולנסות לחשוב יחד עם איש מקצוע על דרך נכונה לבוא אליו עם הקושי הזה. לפעמים שינוי גישה יכול לעזור.
יש הרבה מצבים בהם אנחנו מאוד אסרטיבים וחזקים, אבל מול ההורים זה פשוט שביר יותר וקשה לעמוד מול הדרישות שלהם. כאשר הקרע הוא בין הבעל לאשתו לבין אמא שלו, נוצר מעין משולש מסובך, ולמעשה הגבר "מחויב" אפילו רגשית- לשתיכן. אולי משם נובע הקושי של בעלך לשים את הגבול הזה- אפילו שזאת אמא.
אז אני ממליצה לגשת - עבורך בהתחלה- לשמוע מה יכול איש מקצוע להציע ברמת הגישה לבעל, ואולי אף לצרפו למפגש אחד כדי לשמוע מה הוא אומר. נסי להציג את זה לבעלך כבעיה שלנו, כבעיה שאנחנו צריכים להתמודד אתיה- לא בעיה שלו. אחרת איבדת את הגיוס שלו וכנראה את המוכנות שלו להתייעץ. נסחי את זה כך מולו ששניכם ביחד פה וצריך למצוא פיתרון לכך, וע"י איש מקצוע זה לא רק מהר יותר- זה גם יעיל יותר, כי הוא חיצוני ורואה את התמונה בכללותה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעייפה ולעדי
דפנה08/11/2010מזדהה עם כל מילה שכתבת. גם אני כמוך סובלת מחמה נודניקת שמתערבת בכל-דבר וחושבת שהיא צריכה לדעת הכל, וגם לקבל הסברים על דברים מסויימים שאנחנו עושים.
אצלי זה קצת שונה כי בעלי מבין שהתנהגותה עוברת כל גבול. הוא מנסה להתגבר על הלחץ וההתערבות של הוריו אבל ברור שברוב הפעמים הוא לא מצליח... כשאני קוראת את המקרה שלך אני תוהה עם עצמי מה יותר טוב- בעל שסוגד להוריו וחושב שהכל בסדר או בעל שחושש מהוריו (כמו במקרה שלי...)
בכל-מקרה, התערבותם ויחסים של הוריו (ובעיקר של חמותי- כלפיי) גורמים לנו לריב כ"כ הרבה. זה ברור לשנינו שזה עבר את גבול הנורמה ממזמן, ובעלי שומע את טענותי ואינו יודע כיצד להגיב. כמוך, גם אותי חינכו לעצמאיות, ואין זה אומר שאיני בקשר טוב עם הוריי ושאר משפחתי. להיפך, משום כך, אני "מעיזה" לומר להם הרבה פעמים שלא מתאים לי שהם יבואו היום, למשל, ואף-אחד מהם לא יפגע. כך אנו נוהגים כלפי כל האחים הנשואים.
בעלי שרואה את ההבדלים בין המשפחות- מודה על אמת ואומר שהוא רוצה להיות אב כזה ולשמש משפחה כזו לילדינו כשיגדלו, בע"ה.
הבעיה אצלי החמירה בהרבה כאשר נולד בני הראשון שהוא גם נכדה הראשון. הוא בן שנה וחצי, שיהיה בריא, ומאז- היא פשוט לא מפסיקה להתקשר! לפעמים היא מסוגלת להתקשר 2-3 פעמים ביום!!!! היא מתקשרת לשאול מה שלומו, לשמוע אותו, לדעת מה הוא עושה...ואני כמובן כבר מתחרפנת ממנה!!! אני מרגישה כל היום במעקב! לפעמים, אם היא לא תופסת אותי בבית היא גם מסוגלת להתקשר לפלאפון... אם אני מספרת לה שחסר לבני איזהוא בגד או כל דבר אחר ושאני נוסעת מחר או מחרתיים לקנות לו- היא ישר אומרת " אני אקנה לו". או אם אני מספרת לה סתם שהוא ראה מהחלון טרקטור והוא מאוד נהנה להביט בו, אז היא ישר אומרת: "אני אקנה לו, שיהיה לו" (כאילו חסר לו, וכאילו אנחנו לא קונים והוא איזה מסכן שחסרים לו דברים, ומזל שיש אותה כי אחרת הוא היה משחק עם עצמו כל החיים...)
הבעיה אצלי שאני כבר ממש שונאת אותה! לפני שבני נולד לא הרבתי לשוחח איתה אבל הם היו מעיקים בעיקר על בעלי, רוצים לדעת הכל וגם לקבוע לנו. אבל מאז שבני נולד- היא חונקת, מציקה, מפריעה, פוגעת, מעליבה, ומה לא? פתאום, מאז לידתו של בני ראיתי בה דברים שלא ראיתי בעבר ואני שונאת את האופי שלה! היא למשל מסוגלת לספר כל דבר שאני או בעלי נספר לה, ואפילו שזה יהיה הכי אישי בעולם, ואפילו שנבקש שלא תספר. או למשל שתפסתי אותה מיליון פעמים על שקר- ואני שונאת שקרנים ואנשים שאינם שומרי סוד משום שאני איני כזאת, למזלי...
בכל מקרה, הרגשתי צורך גם לשתף כדי שתדעי שלצערי את לא היחידה וכדי שתביני שאת בסדר גמור ואת היחידה שנורמלית פה! מי שלא נורמלי- זה כמובן הצד השני שלא יודע להעריך ולכבד פרטיותו של אדם...
אולי בהזדמנות זו, עדי תיתן גם לי טיפ, אבל לא לגשת לאיש מקצוע, כי בעלי לא מוכן בשום-פנים... תודה לעדי ובהצלחה לעייפה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכן ללכת לפגישה
רונית אשטמקר09/11/2010אני מאוד שמחתי לקרוא ולדעת שאני לא היחידה עם בעיה שהחמה נודניקית וקרציה זה אוכל אותי מבפנים.שאנחנו חיים בעולם כל כך מפותח ואני לא מבינה למה היא לא מוצאת איזשהו תחביב במקום להתעסק עם הילדים ולחפור להם את החיים
אני מאוד מודה שכתבתם לי אני מרגישה הקלה מאוד גדולה שיש משהו בחוץ שמבין אותי וגם הוא מחפס פיתרון .אני ממש מאמינה בטיפול בעלי לא מסכים.עוד לפני שכתבתי ניסיתי להתעקש ולבקש ושוב ללכת לפגישה עם איש מקצוע הוא ממש לא מוכן הוא אומר שאין פיתרון כי אני והוא לא מסכימים שיש לנו בעיה
הוא לא רואה וחושב שיש בכלל בעיה ואומר שזה ביזבוז זמן וכסף.וזאת אמא שלו וככה היא הייתה מאז ומתמיד ואין מצב שאני זאת שאשנה אותה (למרות שזאת לא כוונתי)רק שתעזוב את המשפחה שלי בשקט ושלא תרדוף אותי
הוא בכלל לא רואה בעיה ואומר שזה בראש שלי ועלי להרפוות ולנסות להשלים עם זה
איך פותרים את הבעיה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפה-
בני09/11/2010לא אכנס לתוך נעליה של עדי, שכתבה לך בטוב טעם,,,
אבל נסתר מבינתי איך אתם לא מציבים לה גבולות,,,
מדוע שלא תלכי ליעוץ לבדך ?
אני מבין שחמות זה עניין רגיש, וידוע לכולנו שלא לכל דבר יש פתרון !
אבל מה שעשית עד עכשיו לא עזר,,,
אז צריך לשנות משהו, אצל מישהו, ואולי תקחי אחריות על החיים שלך, הרי לך זה מאוד מפריע, ובמקום לנסות לשנות את החמה, או את בנה שהוא במקרה בעלך,-
תבדקי מה את יכולה לעשות, כדי להקל מעלייך את הקושי הזה,
ייתכן ותקבלי החלטה שאת משתפת איתה פעולה, ובכך גורמת לה להרים גבה, ואולי בהמשך לירידה במינון הדאגות שלה כלפייך, זאת אפשרות שעובדת בהרבה מקרים אחרים ודומים לשלך,
אין פתרונות קסם, אבל ישנן דרכים רבות לשבש לה את המכ"ם, ולגרום לך לשלווה,
צריך גם לשקול בזהירות פיצוץ מדומה, כעס ללא כעס אמיתי, כדי להבהיר לה חד משמעית שזה לא מתאים לכם,
והכי חשוב - אם בעלך שהוא בן של אמא שלו שהיא ג"כ בת של אמא שלה--- מעבירים בירושה את התכונה היפה הזו דור אחרי דור,,, אז כדאי שתלכי דחוף לגורם מקצועי ולו רק בכדי להציל את הדור העתיד, את ילדייך,,,--- !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםאביב07/11/2010
מישהו יכול לעזור לי איך להיפרד ממשהו שאני לא אוהב אותו???מה לעשוותת בבקשה זה חשוובבבב!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם - תגובה
מוניקה הרשקוביץ07/11/2010הי אביב,
כנות, פתיחות ושתוף תמיד יזכו להערכה ולכבוד.
האם יש מניעה להיפגש עם מי שאתה לא אוהב, לדבר גלויות ולנמק, עד כמה שניתן, את מניעיך?
לדעתי, כדאי לסגור בצורה יפה ומכובדת כל פרק בחיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אוהבת לארח משפחה והוא לא.רעות07/11/2010
שלום.
שמי רעות ואני נשואה כבר 3 שנים ומס' חודשים. נמצאת כרגע בהריון בשלב מתקדם.
יש לי בעיה שבעלי לא אוהב לארח בסופי שבוע.
אני אוהבת לארח בסופי שבוע (לא כל סופשבוע) את אימי/ משפחתי וגם את משפחתו. לבעלי יש בעיה עם זה, כי הוא אומר שהוא רוצה את ה"פרטיות" שלו, וכשישנים בבית זה מפריע.
כשכבר באים להתארח, הוא מסתגר הרבה בחדר שלו עם המחשב, כי הוא מעדיף פרטיות, וזה יוצר מצב לא נעים בו מי שמתארח מרגיש שהוא לא רצוי, וכל הזמן אני צריכה להסביר איפה הוא... לרוב זה קורה כשמשפחתי באה להתארח.
הדבר גורם לי ריבים בלתי פוסקים איתו. וכשמתחילת השבוע אני משתפת אותו שמישהו מגיע לסופ"ש, כל השבוע הוא עם פרצוף, ודואג להזכיר לי שזה בעיה. אבל כשהמשפחה שלו מגיעה, הוא לא עם פרצוף חמוץ, אבל גם לא ממש מרוצה.
אני חייבת לציין שמלבד זה, הוא בן זוג נפלא, תומך ואוהב, דואג לי תמיד אבל הוא לא טיפוס משפחתי כל כך, שלפני החתונה לא בלט כל כך כמו בשנה האחרונה.
אני אובדת עצות.
אשמח להכוונה כיצד לנהוג, אולי אני לא רואה זאת נכון, ורק מהצד שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אוהבת לארח משפחה והוא לא. - תגובה
מוניקה הרשקוביץ07/11/2010רעות יקרה,
כתבת, "הוא לא טיפוס משפחתי כל כך, שלפני החתונה לא בלט כל כך כמו בשנה האחרונה".
למה את מתכוונת ב "כל-כך"? איך זה בא לידי ביטוי עד לפני שנה, לעומת השנה האחרונה? האם השתנה משהו בחייכם במהלך השנה באחרונה, שינוי שיכול להסביר את ההתנהלות ה"פחות משפחתית", דווקא, בשנה האחרונה?
ציינת כי, גם כאשר משפחתו מגיעה הוא לא ממש מרוצה. כלומר, הוא לא מרגיש לגמרי נינוח גם כאשר משפחתו, עצמו ובשרו, מתארחת לכל סוף השבוע.
האם יש אפשרות שהאירוח לא יכלול לינה? אולי זה יקל עליו?
שיח פתוח, שתוף, אמירה ברורה של כוונות, רצונות ועמדות, ללא הטלת אשמה וללא כעסים, הם תמיד התחלה טובה לגישור על פערים, ומתווים את הדרך לפתרון הבעיה.
אולי במקום לשתף אותו אחרי שאת מזמינה אליכם, תשתפי אותו בכוונתך להזמין, לפני שאת מזמינה, ואולי, כאשר הוא יהיה שותף לרעיון, להזמנה, לתכנון, הוא יראה את הדברים באור אחר?
אשמח לקבל את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה את עזרתכם!חסויה07/11/2010
שלום אני בת 24 הכל התחיל לפני תשעה חודשיים הכרתי בחור בן 25 דרך האינטרנט דיברנו שעות על גבי שעות במסנ כל-כך התלהבנו אחד מהשני שלא יכלנו להתאפק ועברנו לטלפון אחרי שבוע שדיברנו בטלפון נפגשנו הוא גר באשדוד ואני מאזור השרון אז הוחלט להפגש באמצע אחרי שראינו אחד תשני לא רצינו להפרד וידענו איך מתקדמים הסברתי לו מראש את כוונתי הרציניות הוא הבין! הקשר זרם ונפגשנו בכל מיני דרכים אני הייתי נוסעת אליו הוא היה בא לת"א זרם..הוא שומר שבת הוא דתי אני מסורתית החלטתי לשמור שבת בשביל לקרב את קשר יותר העלתי אותו להכיר את משפחתי אחרי חודשיים הוריי התאהבו בו.. כמוני הוא מקסים אכפתי דואג מתחשב הכל אין מילים לי יצא מכל 9 חודשיים לפגוש את ההורים פעם אחת רק!!היום אחרי 9 חודשיים
אנכנו כבר לא חברים אנכנו קרוב לחודשיים בהפסקה הוא החליט שרוצה לחשוב משום שאין לו כוונה להתמסד עכשיו ואין לו עבודה.. אבל הוא אוהב אותי זה משאומר אני כל-כך אוהבת ורוצה אותו עשיתי כל-כך בשביל הקשר הזה אני עוזרת במציאת עבודה בשבילו ידענו ריבים בקשר כמו כל זוג אחר אבל ידענו להשלים גם אחיותי מה לעשות אני מבולבלת? אנכנו ממשיכים להפגש ולדבר גם למרות הפסקה שלנו??? אשמח לעזרתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן עושה את שלו
עדי בדיחי07/11/2010שלום חסויה,
את באמת "נשמעת" מבולבלת גם בהודעתך ונראה שאת בסערת רגשות. הקשר רץ מאוד מהר, מהודעתך עולה כי ההתאהבות היתה מאוד רצינית ואפילו הסכמת לשמור שבת כדי לקדם את הקשר הזה.
ההפסקה שיזומה על ידיו לדעתי לא קשורה רק לעינין ההתמסדות והעבודה שאין לו כרגע. במילים אחרות- הסיבות האלה לא מצדיקות הפסקת קשר. להפך- דווקא הביחד יכול לא פעם לעזור. ולכן הייתי מבררת איתו מה בדיוק הסיבות שגרמו לו ליזום את ההפסקה הזאת, מה גם שלא ברור האם אתם באמת בהפסקה נוכח השיחות שלכם שעדיין מתקיימות.
מאוד יכול להיות שהוא לא מרגיש בשל לכל הריצות האלה והוא זקוק לספייס ולמחשבה- אני ממליצה לאפשר לו את הזמן הזה ולא ליזום קשר בפסק זמן שהגדרתם כדי לאפשר לו לחשוב בבהירות יותר מה רוצה ולאן פניו מועדות.
זכרי שלא היית רוצה להיות בקשר עם מישהו שלא סגור על היחסים ביניכם ולא רוצה לקחת אותם למקום רציני כפי שאת היית רוצה. לכן מאוד חשוב שתתני לו להחליט מה הוא רוצה ומה שצריך לקרות- יקרה.
בינתיים- נסי כמה שיותר לצאת, להעסיק את עצמך ולברר גם עם עצמך האם היו דברים בקשר הזה שיכלו לגרום להפסקה הזאת, ואולי דרכם ללמוד כמה תובנות חדשות ולנסות להמשיך. את צריכה לתת לו את הזמן שהוא מבקש, גם עבורך- לדעת איפה את עומדת, כי משם נוצר הבלבול הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אנו מתאימים?שמואל07/11/2010
שלום רב,
אני וחברתי יוצאים מזה שנתיים. אני בן 26 והיא בת 20. היא אוהבת אותי מאוד, מפנקת כמה שרק ניתן, ערה לצרכיי, מתאימה לי מבחינת השקפת עולם ואינטילגנציה, יפהפייה, מושכת מאוד ועוד...
עם זאת, אני מרגיש לא שלם עם הזוגיות ממספר סיבות: 1. היא מוצאת הרבה מאוד סיבות לריב איתי (הסיבות ברובן לא מוצדקות בעיניי, על אף שאני מנסה להבין אותן) 2. אני מרגיש לעיתים כי אין לי את החופש הדרוש לי ממנה (על אף ששוחחנו על זה הרבה פעמים) 3. היא חייבת להיות בשליטה אבסולוטית על סדר היום שלה ועל מה שהולך לקרות בכל שלב, דבר אשר מקשה עליי מאוד. 4. היא נעלבת בקלות. 5. היא מדברת לא יפה לעיתים אליי ואל משפחתה (בעיקר ברגעי כעס)
כמו כן, ראוי לציין כי כמעט ונפרדנו מספר פעמים במהלך השנתיים הללו.
לפיכך יש לי מספר שאלות:
1. כיצד אדע אם היא מתאימה לי מבחינת חיי נישואין?
2. כיצד אדע האם התנהגותה הילדותית בחלקה לא נובעת מגילה הצעיר (על אף שהיא בוגרת לגילה)
3. מהו התהליך הנכון לבחינת התאמת בת זוג לנישואין?
אנא תשובתכם בהקדם, קשה לי!
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אנו מתאימים? - תגובה
מוניקה הרשקוביץ07/11/2010שמוליק,
כתבת "היא אוהבת אותי מאוד, מפנקת כמה שרק ניתן, ערה לצרכיי, מתאימה לי .."
אחד מיסודות הזוגיות הבריאה היא ההדדיות. האם הזוגיות שלכם הדדית? האם גם אתה אוהב אותה מאוד, מפנק אותה, ער לצרכיה ומספק אותם?
האם ייתכן, כי חברתך לא חשה הדדיות, ובעקבות תחושת תסכול היא נעלבת בקלות ומרבה למצוא סיבות למריבות?
זוגיות הינה שותפות המספקת בטחון ושייכות, חופש ועצמאות. לעיתים, קיים קונפליקט בין הצורך בשייכות ותחושת ה"ביחד" לבין הצורך בחופש ועצמאות. צריך למצוא את האיזון העדין בין שני הצרכים/הרצונות הנ"ל, הקיימים בכל אחד מאיתנו.
ייתכן כי הצורך שלה ב"שליטה אבסולוטית", כדבריך, מגביל את הצורך שלך בחופש.
על-מנת ליצור זוגיות תומכת, ולאפשר לכל מה שטוב בזוגיות להתקיים, חשוב, תחילה, לבחור נכון את הזוגיות הנכונה!
הבחירות הנכונות ביותר נעשות, תמיד, מתוך התבוננות והקשבה פנימית, וממקום של תחושת שלמות אישית, בטחון, הערכה ואמונה עצמית.
כלומר, להתמקד בתחושות וברצונות האמיתיים שלנו, ולדעת בוודאות, שזה באמת מה שאנחנו רוצים, וזה הכי מתאים לנו.
האם אתה חש שהזוגיות שלכם עונה על כל הצרכים האמיתיים שלך?
מניסיוני כמאמנת למדתי, שכאשר אנו מגדירים במדויק את הרצונות והצרכים שלנו, יודעים בדיוק מה מתאים לנו, אנו גם יודעים לבחור את מה שנכון עבורנו.
מאחלת לך המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
שמואל07/11/2010מוניקה היקרה שלום,
ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה והקולעת!
אשמח לדעת האם יש תהליך שאת ממליצה להשתמש בו לצורך זיהוי הצרכים והרצונות שלי ממערכת יחסים ובכלל?
תודה רבה והמשך שבוע נעים
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך... - תגובה
מוניקה הרשקוביץ07/11/2010הי שמוליק,
תודה על תגובתך.
מניסיוני, אני יכולה להעיד על תהליך האימון האישי ממוקד התוצאות, בו אני עוסקת.
התהליך האימוני ממקד את המתאמן בהתבוננות והקשבה פנימית לצרכים, לרצונות ולתחושות הבסיסיות שלנו, ולפעולה על-פיהם בלבד!
האימון האישי יכול לתת מענה לזיהוי הצרכים בכל תחום, וביניהם האימון לזוגיות.
שבוע נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבד או ביחדאי וודאות06/11/2010
שלום,אני גרושה שנה וחצי וסה"כ 3 שנים בלעדיו.אני בת 41 ללא ילדים.לאחר הפרידה לא הייתי מעוניינת בזוגיות כל כך נהנתי מלהיות אני.חייתי בזוגיות אינטנסיבית בחו"ל ופתאום נשמתי...בשנה האחרונה התחלתי לצאת דרך אתרי הכרויות ועם כולם פגישה או שתיים.זה מזכיר לי את מצבי לפני 12 שנים שגם אז רק יצאתי עם בחורים פגישות קצרות עד שהוא הגיע וחיזר אחרי במין ,טירוף" שכנראה עבד.השנים ביחד היו מורכבות אך גם מהנות.לפני שנה וקצת עזבתי אותו וחזרתי לישראל.בעצם הנקודה שקשה עלי עכשו זה חוסר התחברות לאחרים ומין אמביוולנטיות של ביחד ולחוד.מקווה שהבנתם אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבד או ביחד - תגובה
מוניקה הרשקוביץ06/11/2010אי-וודאות יקרה,
כתבת "לאחר הפרידה לא הייתי מעוניינת בזוגיות כל כך נהניתי מלהיות אני".
אני מבינה מדברייך, שבזוגיות האינטנסיבית שהייתה לך, כפי שציינת, הרגשת שאת מוותרת על עצמך למען הזוגיות. האם אני מבינה נכון?
האם ייתכן כי את חוששת שתאלצי לוותר על עצמך שוב, בזוגיות חדשה? אולי מכאן נובעת תחושת ה"אמביוולנטיות של ביחד ולחוד", כפי שכתבת?
מקריאת דברייך אני מקבלת תחושה שאת מעוניינת בזוגיות, אך ייתכן כי את "משדרת" תחושת אמביוולנטיות, והצד השני מגיב בהתאם, וכך נוצר מצב בו הקשרים עם הגברים, שאת פוגשת, לא מעמיקים.
כדי לאפשר לכל מה שטוב בזוגיות להתקיים, חשוב, תחילה, לבחור נכון את הזוגיות הנכונה!
הבחירות הנכונות ביותר נעשות, תמיד, מתוך התבוננות והקשבה פנימית, וממקום של תחושת שלמות אישית, בטחון, הערכה ואמונה עצמית.
כלומר, להתמקד בתחושות וברצונות האמיתיים שלנו, ולדעת בוודאות, שזה באמת מה שאנחנו רוצים, וזה הכי מתאים לנו.
קחי לך זמן מחשבה, אולי תעזרי באיש מקצוע, וחשבי, מה הכי נכון עבורך?
אני מאמינה, שכאשר תהיי במקום שבו את שלמה עם עצמך, עם תחושותייך ועם החלטותייך, הדברים יתנהלו אחרת עבורך.
מאחלת לך הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)