מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות חדשהשלומית18/12/2010
שלום לכן, נהנתי לקרוא את מה שאתן כותבות לאחרים ובעזרת הצעה של חברה חשבתי גם להעלות את הנושא שלי לפורום...
אני הכרתי בחור לפני כחודש, דרך האינטרנט, שנינו קרובים במרחק- אני בת 30 והוא בן 37.
שנינו עצמאיים ולכן סדר היום שלנו לא קבוע.
הכול הולך טוב בינתיים, יש טלפונים, יש יציאות בזמן ששנינו פנויים- הכול טוב.
אבל אני שמה לב שאם אני מציעה להיפגש אז הוא עוד לא יודע מה קורה היום ואם הוא מציע להיפגש אז הכול סבבה, אלא אם כן אני לא יכולה...אבל די מפריע לי שהוא עדיין לא משתף אותי בסדר יום שלו ולכן חשה כאילו אני מחכה להזמנה מצידו.
בנוסף עדיין לא בילינו יחד סופ"ש ביחד, עד כה הוא עבד בסופ"ש או היה עם המשפחה שלו (שלא גרה באותו איזור מגורים שלו)
הוא הפגיש אותי ואת אחותו יחד בסוף שבוע שעבר...אז אני כן חשה בהתקדמות..
השאלה שלי היא כזו- האם להמשיך רגיל בסדר היום ואם זה נוח אז סבבה להיפגש ואם לא אז להגיד גם למה לא..עבודה/חברות/קורס...ולנסות לשתף אותו בסדר היום שלי...מחר יש לי הרצאה, מה קורה איתך? ..או מה כדאי לעשות על מנת שישתף אותי יותר בסדר יום שלו וכך לא ארגיש באוויר, וכמו כן מה כדאי לעשות כדי שנוכל לבלות מעבר לשבוע וגם לסופ"ש...ולהיכנס לאט לאט לעולם החברים/משפחה...
מקווה שזה מובן, אני פשוט כנראה מצפה למשהו ואז שזה לא קורה אני חשה צינית או פגועה מולו ואז מנסה להסוות את זה בהומור, אני יודעת שהוא מקשיב לי אבל בהיותו טיפוס סגור אני חוששת שאם הכול יתנהל "בסבבה" לא תהיה התקדמות לטווח הרחוק.
חשבתי לנסות איזה 3 שבועות של הכול בסדר ולהתנהל לפי ההזמנות שלו, ללא מאמץ מצידי, מלבד "בא לי סרט או מסעדה.." רק אחרי שהוא מזמין אותי להיפגש ולראות אם יש שיפור בתיכנונים שלו כלפי- האם אני צודקת בכך?
מאוד חשוב לי הקשר הזה ושיחת עידוד או לאן דרכנו הולכות נראה לי קצת מוקדם בשלב זה, למרות שהייתה לנו שיחה בהתחלה והוא אמר שהוא לא יודע לוח זמנים שלו בגלל העבודה העצמאית והוא גם כרגע לא מרגיש נוח לשתף אותי בכל הבעיות שלו או בתיכנונים ומכאן שאנחנו עדיין "יוצאים" ולא "זוג" ומכאן שאני כבר לא יודעת איך להתנהל...
בגדול שהוא עובד אז הוא עובד ושהוא פנוי הוא איתי...אבל אני לא יודעת מתי הוא עובד ומתי הוא פנוי ..:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת זאת לאט ובסבלנות
דורית כהן18/12/2010שלומית היקרה, ברוכה הבאה לפורום שלנו!
ראשית, אני מתרשמת שאת מנתחת יפה את המצב והרעיון הזה שמגיע ממך - לשמור על אש קטנה מבחינת לקחת יוזמה, לתת לו ליזום ולזרום עם זה - ולא להתחיל כבר בשיחת "יחסינו לאן?" - הגישה ממש נכונה. למה לקחת סיכונים ולהבריח אותו לפני שהקשר מתבסס קצת יותר.
הדבר עליו חשבתי כאשר קראתי את הפרטים הוא שמאוד יתכן שהוא פחות רגיש ממך לצרכים של האחר. נראה לי שאת אדם שער לצרכים של עצמך ושל האחר. לא כולם כאלה, לצערנו. יש אנשים (ואסתכן בהכללה ואכתוב כאן שגברים באופן כללי פחות רגישים לצרכי הזולת מאשר נשים - בגלל חינוך מגדרי שונה שהם מקבלים. נשים משחקות משחר ילדותן עם בובות ומטפלות ב"צרכים" המדומים שלהן , ואילו בנים יותר משחקים עם חפצים כמו מכוניות וכלי נשק, שלהם אין אפילו צרכים דמיוניים...בנות גם לומדות ומזדהות עם האמא ותפקידיה השונים, שחלק גדול מהם הוא דאגה לשאר בני הבית.)
אז אם הוא פחות רגיש לצרכי האחר/ת - אז אם לא תגידי לו - הוא עלול פשוט לא לקלוט שאת זקוקה לסדר יום /שבוע שלו על מנת לתכנן את תכניותייך המשותפות והנפרדות.
נקודה נוספת - הוא אמר לך בהתחלה שהוא מרגיש לא נוח לשתף אותך בסדר יום שלו או בתכנונים - מאוד יתכן שביחסים קודמים שלו הופיעו תלונות של חברותיו הקודמות בדיוק על אותו אישיו בגלל שהוא עצמאי ותכניותיו אינן קבועות. אז סביר להניח שזו נקודה רגישה אצלו והוא בעצם תיקשר זאת איתך על ההתחלה.
כאשר תיגמר תקופת ההרצה מבחינתך, ותרצי להתקדם - הקפידי שמה שאת מצהירה עליו יהיה תואם את התנהגותך. למשל, אם תגידי לו בהמשך שיעזור לך לדעת מראש תכניות לצורך מציאת זמנים לפעילות משותפת - מצאו טכניקה שמתאימה לשניכם, והיצמדי אליה בלי להתלונן על כך. כמובן שאם הטכניקה לא תעבוד, אז כעבור זמן מסויים העלי זאת כנושא לשיחה עניינית אך ממש לא כתלונה. יש לי תחושת בטן שהוא כבר שבע תלונות בנושא זה. אחרת בחור סגור שכזה לא היה טורח להתייחס לנושא בשיחה החשובה הראשונה שלכם...
כלומר - עלייך למצוא דרך לתקשר את הצרכים שלך מבלי להתלונן, מתוך קונטקסט של פתרון בעיות.
בכל מקרה - התאזרי בהרבה סבלנות,ונצלי את זמן הביניים הזה של "יציאות" להעמיק את ההיכרות איתו, זה לא מזיק. אין לך מה לרוץ. נתקלתי ביותר מדי בני 30 שאצה להם הדרך והם ממהרים להתמסד וללחוץ לכיוון של מגורים משותפים וחתונה ולא בוחרים נכון.
או שמתחילים לגור יחד אבל בגלל שהם כבר רגילים לגור לבד - נתקלים ביותר מדי חיכוכים על ההתחלה ומתייאשים. עדיף לבנות זאת לאט ובטוח - דווקא בגיל הזה.
שיהיה בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מהה לעשותב16/12/2010
באמצע שנות ה30 לחיים נשואה + 2 נשואה כעשר שנים כבר שנתיים בקשר עם גבר שעובד איתי גם הוא נשוי עם ילדים בוגים אנחנו כל הזמן מנתקים וחוזרים נמצאים באותו מקום עבודה היחסים מתרכזים סביב דיבורים חיבה אהבה ללא סקס אני מקפידה שזה לא יתפתח לכיוון הזה מחשש להצטער וגם לא רוצה להיפגע הוא לא יתגרש מאישתו מבחינתו גם אני לא אעשה את זה בעלי בחור טוב יש לי המון חילוקי דיעות איתו וזה מעיב על הקשר ועל הינטימיות אבל הוא גם לא עושה לי את זה כמו הגבר האחר והוא מעולם לא עשה לי את זה סה"כ קשר סביר ולא מעבר ועקב החילוקי הדעות זה לא מוסיף.
הבעייה היא שאני לא מצליחה להרפות מהקשר עם הגבר האחר עד שהצלחנו לנתק לאיזה חודש ביוזמתו ויוזמתי למה אני תמיד לא שלמה עם עצמי הצטערתי אבל הוא כבר לא היה ממוכן לחדש קשר ושחזרנו זה לא שהוא הציע לי לי משהו רציני כרגיל אותו קש אז אני עכשיו רק מחזיקה את זה על אש קטנה אני לא מסוגלת לנתק איתו אני יודעת שיגיע הרגע ושוב אני אשבר ואחזור להיות איתו בקשר יותר קרוב ללא יחסי מין( שמעולם לא היו) ונריב וחוזר חלילה אני תקועה ולא יודעת איך לפתור את הבעייה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא משקף את מה שאין
עדי בדיחי17/12/2010שלום ב,
לצערי אני לא יכולה לתמוך בקשר כזה. תחילתו, המשכו וסופו הם ברורים- תסכול מתמשך. אם היית כותבת שיש כוונות רציניות לגירושין משני הצדדים - אולי אפשר לשחרר נשימה. אבל דווקא בשל הקשר הלא בריא הזה (ונראה לי שאת יודעת שהוא כזה, עם כל הקושי) - אין לי אפשרות להציע לך משענת תמיכה או תשובה מספקת ומרגיעה.
אני יכולה כן להגיד לך, שהמעגל הזה של תקוה-תלישות-אכזבה-תסכול, ימשיך וימשיך.. כל עוד את והוא נשארים במקום העבודה ביחד. אין לי ספק שיש לך קושי עצום להתנתק ממנו כיוון שמה שאין לך עם בעלך- יש לך איתו בגדול. מבחינת הגבר הזה- אני מבינה ממנו דבר אחד- את ריגוש נחמד בשבילו, ושם זה מתחיל ונגמר. את בעבודה שלו, אשתו בבית, יש לכם מעין רומן אסור ומרגש (עם בלי יחסי מין- זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה רק הרגש שלכם), ויש ילדים ואשה בתמונה ואין גירושין באופק, גם לא יהיו. אז? מה הלאה? רק את מחליטה. הוא מהווה עבורך דבר אחד- הוא מהווה את החסר בנישואין הנוכחיים שלך. כל גבר מסוגו היה משמש בדיוק את אותו חלק בפאזל- כל גבר אחר היה יכול לספק לך את המלאי החסר מול הבעל. הוא מאפשר לך מציאות מדומה, מתוקה יותרף מהמציאות בבית. הקירבה אליו, עבורך, היא בעצם נחמה, אישור והתחושה הזאת של נאהבות ולהיות רצויה וחיונית עבור מישהו, עבור גבר. אבל לצערנו, זה הדבר היחיד שהקירבה הזאת מספקת עבורך. עבורו זה כנראה גם זה, ואולי אפילו פחות.. אולי זה פשוט ריגוש ודי.
אז לא, אין לי מילה שממש יכולה להרגיע אותך. אני מעודדת ומחזקת אותך להתרחק ולהתנתק מהקשר הזה- ברור לי שרגשית את לא שם, אז לפחות אני מעודדת אותך לשאוף ללהיות שם, ואם את זקוקה לתמיכה מקצועית עבור זה- עשי זאת. כי כרגע את כלואה בכלוב של זהב, ואין פה כינורות דביקים שמנגנים.. יש פה אותך, מתוסכלת ומרגישה תקועה.. וחשוב שתצאי מזה, חשוב עבורך. רגשית ומנטאלית זה לא טוב שתישארי בתחושה הזאת. אני מאמינה שאיש מקצוע יוכל לסייע ולתמוך בך, אבל לפני זה חשוב שתהיי שם רגשית ותביני שגם מבחינתו- הקשר הזה לא הולך לשום מקום פרט למקום העבודה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח למחשבות שונותאני16/12/2010
שלום
יש נושא שמאוד מעניין אותי בימים האחרונים ואניאשמח למוע דעות מגוונות של נשים וגברים ואנשי מקצוע
אגיד תחילה שאני מאוד צעירה ,אבל אני בזוגיות של שנתיים וחצי שאומנם לא חושבת על חתונה או ילדים ב5 או יותר שנים הקרובות אבל הנושא מעניין ,וגם מעט מטריד כי אומנם שנינו רוצים לחיות את חיינו ולגמור תארים ולעבוד לפני שנקים משפחה,אך כנראה הכיוון הוא ביחד.
והנושא הוא,שניכם אנשים שלמדתם השכלתם והתחלתם את התפתחות המקצועית היישומית שלכם,בד בבד אתם רוצים להביא ילד לעולם,שאלה ראשונה למה אתם רוצים ילד? בבקשה תשובה ג מגבירם וגם מנשים
האם את בתור אמא תרצי להיות עם הילד?עד איזה שלב /גיל האם תרצי להמשיך את עבודתך ,נראה לך שתוותרי יותר על העבודה מאשר אם לא היה לך ילד
האם מתקבל על דעתך שתהייה מטפלת שתטפל בילד עד שתשובי מהעבודה כך שבעצם את תהיי הורה של סופ"ש ?
האם מתקבל על דעתך שבן זוגך יהיה כזה וכך התקדמותו שלו לא תפגע וזה משום שהןא לא מרגיש סיפוק ושואב את סיפוקו מהעבודה ,האם זה לא על חשבון הילד?
ומה איתך למה ךנו הנשים כן יש רצון להיות עם הילד שלנו גם אם זה יפגע לנו קצת בעבודה ואולי אפילו נרגיש שאנחנו לא שלמות ולא בסדר אם נשקיע בעבודה כשיש לנו ילדים קטנים?
השאלות האלו מאוד מעניינות אותי לראות מה גברים ונשים חושבים על הנושא
ואיך יודעים אם להחליט אם להשאר עם בן הזוג אם בתור בם זוג הוא טוב עבורי אך עולה השאלה איך הוא יהיה לכשנביא ילדים? והרי באיזשהו אופן יש את העניין שאנו בזוגיות גם עבור הבאת ילדים בעתיד לא?
אני כן חושבת שאישה וגבר וכל אדם צריך לחיות את חייו ,ואישה שפתאום אבדה לה זבהותה כי הפכה להיות רק אם ופתאום אחרי 10-15 שנים הילדים גדלו ומי אני זה דבר בעייתי ,אבל גם הויתור שאנו בוחרות מצד אחד הוא קשה,מצד שני למה להביא ילדים כדי שמישהי אחרת תגדל אותם?
תודה
(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשתף משלי ומזמינה את המשתתפים לענות
עדי בדיחי17/12/2010שלום לך
שמת על השולחן נושא חם מאוד- איפה הזוגיות וההורות, ואיפה הקריירה והסיפוק האישי.
אני פותחת את השאלה שלך לכלל המשתתפים כפי שהצעת כאן .
אעלה כמה נקודות:
אצל נשים לפחות- תמיד יש ויתור. לא משנה מה נחליט, ילדים קודם, קריירה קודם, מה החלק של העבודה ומה החלק של הקמת המשפחה- בשל העובדה שתינוק מיום היוולדו זקוק קודם כל לאמא (הזנה, הנקה, אותה הוא מרגיש ראשונה)- לאשה יש ויתור, בין אם היא תבחר כך או כך. ה"ויתור" הזה לא פעם מביא סיפוק אחר.
נקודה נוספת שחשוב להזכיר- שאשה בלי גבר שיתמוך בה במהלך חודשי ההריון והלידה- מתקשה הרבה יותר גם בהמשך. ולכן, מדובר בשרשרת תמיכה- הגבר באשה, האשה בתינוק וכו'.
היבט נוסף- התפקידים בחברה. אנחנו לא חברה שוויונית וספק אם נהיה כזאת (אם בכלל טוב שנהיה כזאת?), ועל כן יש מעין תפקיד לאשה כמו שגם לגבר. אשה שלא מגדלת את הילדים שלה סביר שתחטוף יותר ריקושטים מהסביבה לעומת גבר שלא מגדל את ילדיו. איך יתכן שאמא תזנח ילדיה, יותר מזה- איך יתכן שאשה תוותר על הבאת ילדים לטובת קריירה? מי היה מאמין. והאם היינו אומרים אותו דבר על גבר?
אני מקוה שהמשתתפים יכתבו דעתם על שאלותייך החשובות, ויותר מזה אני מקוןה שהתשובות והתובנות יעזרו לך למצוא איזו תשובה מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שמעדיף נשים שמנותשירה15/12/2010
שלום,
אני וחבר שלי יוצאים כבר 6 חודשים במצטבר, נפרדנו 3 פעמים במהלך הקשר, פעם אחרונה נפרדנו לחודש וחצי, כי הוא סובל מOCD בקשר לזוגיות שגורם לו לחרדות. הוא התחיל טיפול התנהגותי קוגנטיבי לפני 4 חודשים ועכשיו הוא התחיל גם טיפול תרופתי. חזרנו לפני חודש וחצי והפעם נראה שהמצב שלו הרבה יותר טוב, גם כשהוא בחרדות הוא לא נפרד ממני, מאוד קשה לו, קשה לו לתפקד ולהיות איתי, אבל הוא מתמודד איתם.
יש לי בעצם 2 שאלות-
1. אני בחורה רזה ואני יודעת שיש לי גוף ממש טוב, אבל הוא אמר לי שהוא מעדיף נשים שמנות והוא גם היה רוצה שאני יעלה במשקל. לי ממש טוב עם הגוף שלי ואפילו שהעליתי קצת משקל בזמן האחרון אני רוצה להוריד אותו וללכת לחדר כושר אבל הוא ממש לא היה רוצה שאני יעשה את זה. הוא אומר שהוא כן נמשך אלי, וביקשתי ממנו שיפסיק להגיד לי להשמין והוא באמת הפסיק, אבל זה עדיין מפריע לי כי אני יודעת שזה מה שהוא היה רוצה. האם אני צריכה לעלות במשקל בשבילו? ממש קשה לי לראות את עצמי כשאני קצת מעלה במשקל... האם יש סיכוי שהוא יתרגל לאהוב נשים רזות?
2. בקשר לOCD - אני יודעת שזאת מחלה כרונית, אבל אחרי שהוא ילמד להשתלט עליה ולא יסבול יותר מחרדות וידע להתמודד עם המחשבות שלו, האם אפשר לסמוך על זה שגם בהמשך החיים הוא לא יכנס לחרדות ותמיד יצליח לשלוט בזה? אני מפחדת שאחרי שנתחתן במצבים מלחיצים אחרים בחיים זה יגרום לו לעזוב אותי או שהוא לא ידע להתמודד איתם.
תודה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר שמעדיף נשים שמנות - תגובה
מוניקה הרשקוביץ15/12/2010שירה יקרה,
על-פי התפיסה האימונית, בבואנו לקחת החלטה, עלינו לעשות זאת מתוך הקשבה והתבוננות פנימית, וממקום של תחושת שלמות. כלומר, להתמקד בתחושות וברצונות האמיתיים שלנו, ולדעת בוודאות, שזה באמת מה שאנחנו רוצים, וזה הכי מתאים לנו.
מדברייך עולה שאת שלמה עם מימדי גופך, את אוהבת אותו במצבו הרזה ומקפידה לשמור על גזרתך. זה חשוב לך.
לשאלתך, את לא צריכה לעלות במשקל, בניגוד גמור לרצונך, לא בשבילו ולא בשביל אף אחד אחר.
אחד ממאפייניו הידועים של ה OCD הוא העקשנות, הקיבעון, הנוקשות. עמידה עקשנית ושתלטנית על כך שאנשים מסביבם יפעלו לפי מה שנראה להם. הוא מכבד אותך, ואינו מוסיף לבקש ממך להשמין, אך, כפי שציינת, זה מה שהוא היה רוצה, וקיימת האפשרות שהוא יחזור ויבקש זאת ממך, בצורה זו או אחרת.
הטיפול הנכון והמתאים ביותר ל OCD הוא בדיוק השילוב שבן-זוגך מטופל בו. שילוב בין טיפול תרופתי לבין טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אחוזי ההצלחה של הטיפול גבוהים. יכולת ההתמודדות עם החרדות גדלה והולכת וכתוצאה מכך איכות החיים משתפרת, בדיוק כמו במקרה שלכם.
שכיחות מערכות הנישואים היציבות בקרב הסובלים מה OCD גבוהה. יחד עם זאת, עלייך להביא בחשבון, שייתכנו מצבים בהם בן זוגך יגיב אחרת ממה שהיית מצפה.
זאת ועוד, לא הוכח בוודאות ולא ברור, אם תופעה זו הינה תורשתית. אולם ממחקרים עולה, כי הסיכוי שילדים, שהורים סובלים מה OCD, יפתחו הפרעה כזו, מעט גדול יותר.
אני ממליצה לך להפנות את שאלתך השנייה, לגבי ההתפרצויות בעתיד, לאיש מקצוע מתאים. הוא בוודאי יוכל לענות לשאלתך תשובה מוסמכת ומהימנה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר אימוןעאמי14/12/2010
שלום
אני נשוי כבר 4 שנים עברנו משבר אימון גדול בני לבין אשתי יש לנו ילדה בת 5 חודשים איך אפשר להחזר את האימון בינינו ולהמשיך הלאה בחיים אני אוהב אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תוכל לתת עוד פרטים?
עדי בדיחי14/12/2010שלום לך,
נשמח לדעת עוד קצת על הקשר- מה היה אופי המשבר, מתי היה, בני כמה אתם ואיך אתה מגדיר את הקשר ביניכם, ואיך לדעתך היא מרגישה לגביו.
אני מבינה את עיניין הדיסקרטיות אך לצערי קשה להתייחס מקצועית כשאין לנו מספיק פרטים..
אני כן אנסה לענות לך ממש בגדול ועל סמך המעט שכתבת לנו- אפשר לשקם גם אחרי משבר אמון, בעזרת גיוס של שני הצדדים (שעוד עדיין מאמינים בשינוי חיובי) - לקבלת סיוע מקצועי ממטפל זוגי. בד"כ זאת הדרך היעילה והנכונה ליצור מצב חדש בו יש מקום להיווצרות מחודשת של אמון. יש לזכור שזה תהליך שלוקח הרבה זמן, ומצריך הרבה אנרגיות חיוביות וסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר של 5 שנים איך יודעים אם נגמר?קשר של 5 שנים14/12/2010
שלום לכולם,
אני וחברה שלי יחד כבר 5 שנים בזמן האחרון(כמה חודשים) אנחנו מאוד עצבניים אחד על השני בדברים בחוסר סבלנות היא מנתקת לי בפנים לפעמים שלא נעים לה לשמוע דברים.. היא כל הזמן חושבת שהיא צודקת ומנסה לצדד בעצמה גם שהיא טועה, מכל דבר קטן עושה סרט טורקי .
אני כבר עובד עצות ולא יודע מה לעשות.
האם זה סימן לפרידה? עזרתכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חד משמעויות
עדי בדיחי14/12/2010הי,
אין תשובה חד משמעית לשאלתך. את זה רק אתם יכולים לדעת.
אתם יחד 5 שנים, בכל זאת הקשר נוטה להישחק עם הזמן- שיגרה, משעמם, וכשמשעמם לא פעם באים הריבים.
יש לבדוק האם הנושאים עליהם אתם רבים הם מהותיים- נושאים כמו כבוד הדדי, אמון, רגשות, גבולות, התנהגות זה לזו. האם הנושאים חשובים או שמא אפשר להתגבר עליהם לאורך הזמן ובכל זאת להיות יחד- אוהבים?
לא הייתי מפרקת שום דבר עד שלא הייתי מנסה הכל, אם אתה רואה בחשיבות הקשר ואם נותר רגש- יש לפנות בכל זאת לייעוץ, אפילו קצר- למקד אתכם על דרך מסויימת לפיתרון. הפיתרון יכול להיות כאשר המטרה היא חזרה לקשר בריא, או שאף פרידה- אבל פרידה מסודרת ונעימה ככל שניתן. אני חושבת שכך תוכל למקד את עצמך ולהבין טוב יותר איפה הדברים עומדים.
אם תרצה להרחיב לגבי הבעיות אשר אתה רואה בקשר, אשמח לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה בדחיפותחסויה14/12/2010
שלום
אני בת 27 נשואה 7 שנים + 2 ילדים אחד בן 5 והשנייה בת שנתיים וחצי .
כבר 7 שנים שאני עם בעלי ותמיד כל מריבה שפורצת הנושא הוא המשפחה שלו .
אני כבר שנתיים וחצי שלא מדברת עם המשפחה שלו מהסיבה שנמאס לי שמתערבים לי בחיים ונמאס שמדברים עליי מאחורי הגב.
אחותו כל הזמן מפיצה עליי שקרים בעירנו ומעצבן אותי שבעלי לא מגבה אותי ומעמיד אותה במקום.
ביום כיפור האחרון היא החליטה לשלוח לו הודעה שבה היא מציינת שהיא לא רוצה קשר איתנו ועם הילדים יותר, אני החלטתי לכבד את בקשתה בכייף גדול ואמרתי לבעלי שחסר לו והוא ידבר איתה לאחר דבר כה נוראי שהיא אמרה.
לאחר מספר שבועות היא החליטה שזה לא בסדר מה שאמרה ושהיא מתנצלת ובעלי עם כל התמימות שלו החליט לסלוח לה.
אני בנאדם נורא קשה אחד שנוטר טינה ובייחוד שמישהו מנסה לפגוע לי במשפחה.
אני החלטתי שהיא למרות שהתנצלה לא תזכה להתקרב ולראות את ילדיי יותר אך לצערי בעלי אינו מצדד בי בנושא הזה ובעצם הראה למשפחה שלו איך הוא פשוט עשה ממני אפס אחד גדול.
בכל אופן יש הרבה מתח ולחץ בבית מה שגרם לי אפילו בשבת האחרונה לעזוב את הבית עם ילדיי.
כרגע אני בבית כי החלטתי שזה הבית שלי באותה מידה ושאני לא צריכה להתרוצץ עם ילדיי אצל זרים.
אני חוששת שבעלי חי בבועה משל עצמו ומאוד מושפע מהמשפחה שלו ולכן הוא טוען שהוא רוצה לסיים את הנישואים האלו.
אני לא מסכימה לא זורקים לפח 7 שנים של נישואים ובטח לא כשיש 2 ילדים קטנים.
אני חושבת שהדרך הכי קלה זה לסיים את זה אבל הכי קשה זה לנסות להתמודד עם המצב. אני בטוחה שבהמשך החיים נעבור עוד הרבה משברים אז מה כל משבר נחליט שאנחנו מרימים ידיים?
נורא קשה לי עצם המחשבה שמשפחתי תתפרק בגלל איזו אחות קנאית וחסרת חיים שבעבר כבר פירקה משפחה של חברה שלה .
מה אני צריכה לעשות? איך אני יכולה לפתוח לבעלי את העיניים שיבין שאנחנו בשבילו צריכים להיות כל העולם? בבקשה תעזרי לי נמאס לי לחיות בעצבים ומריבות כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף אציין
חסויה14/12/2010בנוסף אציין שהוא פתאום טוען שאני לא אוהבת אותו מספיק לפחות לא כמו את האקס שלי
אמרתי לו שזה נכון האקס שלי הוא אהבה ראשונה שלי והוא היה הראשון שלי מה לעשות זו אהבה שונה.
עובדה שאני אוהבת אותו מספיק שהחלטתי לקשור את חיי סביבו ולהביא איתו ילדים לעולם האהבה שלי אליו היא יותר בקטע של הערצה אני מעריצה אותו מאוד ומעריכה את הסבלנות שלו אבל לאחרונה אני מרגישה שהוא השתנה מאוד והפך לבנאדם אחר לחלוטין.
אציין שהוא גדול ממני בשש שנים ולפעמים אני מרגישה שהוא לא בוגר מספיק.
הוא טוען שהוא הפודל שלי מהבחינה שאני עושה מה שאני רוצה וזה ממש לא נכון אני מרגישה שהכל בינינו נעשה בהסכמה ובידיעה מראש.
בכל אופן הוא מתוסכל מזה שאני לא מדברת עם המשפחה שלו והוא רוצה לשים לזה סוף.
אבל כפי שציינתי אני בנאדם שנוטר טינה ולא סולח כל כך בקלות .
עדיין מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף אציין - תגובה
מוניקה הרשקוביץ15/12/2010חסויה יקרה,
כאשר בחרת להינשא לבעלך, ולקשור את חייך סביבו, כפי שכתבת, זכית בו ובמשפחה הגרעינית שלו.
ציינת שאתם נשואים שבע שנים. אני מניחה, שבמהלך זוגיותכם, טרם הנישואין, פגשת את משפחתו ולמדת להכיר את הנפשות הפועלות שם. התנהלותם הייתה ידועה לך עוד טרם מיסדתם את הקשר ביניכם, כמו גם האינטראקציה בין בעלך ובין משפחתו, ובפרט אחותו, גיסתך.
איך התמודדת עם זה בזמנו? האם אז, לפני החתונה, הדברים לא הפריעו לך?
כאשר החלטת לנתק את קשרייך עם משפחתו הגרעינית, העמדת אותו במצב מאוד לא נעים, בלשון המעטה, העמדת אותו במצב בלתי-אפשרי. הוא כאילו אמור לבחור בין משפחתו הגרעינית לבין משפחתו איתך, או את או הם. את המצב הזה הוא שורד כבר שנתיים וחצי, ונראה שאינו יכול לשאת זאת יותר.
הוא בקש לסיים את הקשר.
בתגובה לבקשתו כתבת "אני חושבת שהדרך הכי קלה זה לסיים את זה אבל הכי קשה זה לנסות להתמודד עם המצב". האם את לא בחרת בדרך הקלה יותר, כאשר החלטת לסיים את קשרייך עם משפחתו, במקום לנסות ולהתמודד עם המצב?
את צריכה להבין, להפנים ולקבל, שמשפחתו של בעלך, חשובה לו. הוא לא מעלה על דעתו, אפילו, את האפשרות לוותר עליה. והאמת היא, שהוא לא צריך, הם חלק ממנו, ותמיד יהיו. בטוב וברע.
אל תענישי אותו על התנהלותם של בני משפחתו, אין לו שליטה על כך.
את בוודאי לא היית רוצה שילדייך יוותרו עלייך, כי בני-הזוג שלהם ירצו בכך, ולא משנה מה תהיינה הסיבות.
בכל מה שקשור למשפחתו, אני מניחה שאת מחליטה ועושה, מבלי לקבל את הסכמתו (ניתוק הקשר, ההחלטה שאחותו לא תראה את הילדים יותר). גם כאשר עזבת את הבית עם הילדים, אני מניחה, שהוא לא הסכים איתך. קבעת עובדות בשטח.
קשה לו עם מעשייך, אין לו דרך, או הזדמנות, להניעך ממעשים אלה, או למנוע אותם, ולכן, הוא מרגיש "פודל".
כנראה, שלאור חוסר היכולת והרצון שלך לקבל את משפחתו, כחלק מחייכם, למרות הקשיים, ולאור התנהלותך, במקרים אלה, הוא חש שאת לא אוהבת אותו מספיק, ולכן הוא משווה בין אהבתך אליו ובין רגשותייך לאקס שלך. הוא לא חש את הערצתך כלפיו.
רגשות הטינה שאת חשה וחוסר היכולת לסלוח, ה"לא שוכחת ולא סולחת". מאוד מקשים על חייך, וכפועל יוצא מזה, גם על חייכם המשותפים.
אני מתרשמת, שאת, אישה חזקה, עצמאית, בעלת עקרונות ועמדות ברורות. את יודעת מה חשוב לך, ואת יוצאת להגן על הערכים החשובים לך.
חשובה לך המשפחה, חשובה לך עצמאותך וחשובים לך כנות ויושר, ולכן לא יכולת לשאת פגיעה במשפחתך ובילדייך, את לא מוכנה לוותר על נישואייך, לא מוכנה שיתערבו בחייך, ויפגעו או יערערו את עצמאותך, ואם יש למשהו משהו לומר לך, את מעדיפה שיעשה זאת בפנייך, ולא מאחורי הגב.
את החזקה מבין שניכם. אני מאמינה שבכוחך לעשות עבור עצמך, זוגיותך ומשפחתך.
בבואך לקחת החלטות ולהמיר אותן למעשים, זכרי לעשות זאת מתוך ערכייך, מתוך עוצמותייך ומתוך רצון אמיתי לשפר ולתקן ולא מתוך רגשות טינה וכעס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה את מדהימה פשוט קלעת בול
חסויה16/12/2010אך לצערי לפני החתונה הכל היה אחרת היחס מהמשפחה שלו היה שונה ומה גם שלפני החתונה גם לא דיברתי עם אחותו, תביני המשפחה שלו תמיד מנסה וניסתה ואיפשהו גם הצליחה להתערב לי בחיים . כפי שאמרת אני אכן בנאדם חזק אבל גם בנאדם חזק נשבר לפעמים והמשפחה שלו תמיד ניצלה את המצב לרעה להבדיל מהמשפחה שלי שתמיד ניסתה לתמוך ולייעל את המצב כדי שהכול בינינו יהיה טוב .
את צודקת אני בהחלט לא יוכל לנתק אותו ממשפחתו הגרעינית ולכן בחרתי בתוך תוכי שהוא יוכל ללכת ולקחת את ילדינו אליהם הרי הם הנכדים שלהם והם צריכים ליהנות מהזכות הזו אבל עם אחותו איני רוצה קשר יותר והוא יצטרך להבין ולכבד את החלטתי.
אין לי בעיה שילך ויהיה בקשר איתם ושהם ייהנו מילדיי אך על התא המשפחתי שלי אני חייבת להגן ולשמר ולכן בחרתי שלתפוס מהם מרחק .
אני לא יכולה להיות בנאדם צבוע ולהמשיך לחייך לאנשים שניסו להרוס לי את הזוגיות והמשפחה ולכן איני יכולה ללכת לבית הוריו כאילו לא היה כלום .
בעלי חשוב לי מאוד ואני מאוד מעריכה אותו וילדיי חשובים לי יותר וחשוב לי שיגדלו בבית חם ואוהב עם אבא ואימא.
אני באתי מבית חם שהאבא תמיד פרגן לאימא ותמיד העריץ אותה וזה לדעתי המתכון לזוגיות מנצחת ועובדה שהוריי יחד כבר 34 שנים טפו טפו , וזו השאיפה שלי .
את מקסימה עצתך עזרה לי מאוד מקווה שזו הפעם האחרונה שאבקש עזרה בפורום כזה
במובן החיובי שיהיה לך סופ"ש מהנה :))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה את מדהימה פשוט קלעת בול - תגובה
מוניקה הרשקוביץ16/12/2010חסויה יקרה,
אני מאמינה שלקחת החלטה נכונה, כאשר בחרת לחדש ולשמר את הקשר של ילדייך עם משפחתו של בעלך. ילדייך ייהנו מסבא וסבתא, דודים ודודות, לא פחות, מאשר הם ייהנו מילדייך.
אין ספק שבעשייה זו את מקלה על בעלך.
לא רק ילדייך זוכים מחידוש הקשר. גם את, בעלך וזוגיותכם.
ככל שתצליחי לקבל ולהכיל את משפחתו, גם אם זה מרחוק, למעשה, תעשי למענך ולמענכם. בעלך ידע להעריך זאת, המתיחות ביניכם תפחת, ותיסלל הדרך ליצירת זוגיות תומכת ומכילה, בדומה למודל הזוגיות של הורייך, ומשפחה חמה ואוהבת, המשפחה שאת רוצה עבור ילדייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי תדעו איך לעזור ליליאת13/12/2010
שלום.
אני בת 25 ולפני כחצי שנה עברתי פרידה מאוד כואבת מבחור איתו הייתי כמעט שנתיים. הוא נפרד ממני לאחר תקופה ארוכה של ריבים, בין היתר הוא לפעמים לא התייחס אליי יפה והרשה לעצמו לשחק בי וברגשותיי.
הייתי בטוחה שאני מצליחה להתגבר על הפרידה, היו לי אפילו תקופות קצרות של אושר והכרתי בחורים אחרים אך דברים משום מה לא מסתדרים לי. אני לא מצליחה לשכוח אותו לגמריי, כל הזמן אני מדמיינת איך זה להיות איתו ושוקעת במחשבות.
כולם סביבי אומרים לי כל הזמן שהוא פשוט לא שווה את זה, החברות שלי מזכירות לי כמה אומללה הייתי כשהיינו ביחד אבל כלום לא עוזר. היום פשוט הבנתי שעבר כל כך הרבה זמן ואני עדיין כמהה לראות אותו. הפרידה שלנו נגמרה בפיצוץ, לא דיברנו מאז כמעט, הוא ניסה ליצור קשר מספר פעמים אח"כ אבל התעלמתי ממנו לחלוטין בגלל התנהגות גועלית מצידו בזמן שהיינו ביחד. כבר המון זמן שעולות בי מחשבות שאולי הגזמתי בתגובות שלי ואולי הפסדתי פה אהבה גדולה.
זה שובר אותי לגמריי.
ניסיתי ליצור קשר איתו אך הוא מסרב להיפגש לדבר בטענה שאחרי הפרידה הוא רצה אותי ואני לא הייתי מוכנה לשמוע. הוא כל הזמן אומר תרגישי מה שאני הרגשתי. אני נהגתי כך בגלל שהייתי פגועה מזה שהוא עזב אותי והתחרט אח"כ.
כל העניין שהוא מתחמק מלהיפגש ביחד עם העובדה שנראה לי שיש כבר מישהי חדשה בתמונה פשוט משגע אותי. אני לא יודעת איך להפנים שזהו זה נגמר.... לא הפנמתי את זה עד עכשיו ואני מתחילה לחשוב שזה כבר לא יקרה....
ממש קשה לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תדעו איך לעזור לי - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/12/2010ליאת יקרה,
כמו כולנו, גם את זוכרת בעיקר את הטוב, ואף מייפה את שהיה.
למרות שאת מציינת, במפורש, שהוא היה גועלי, התייחס אלייך לא יפה ושיחק בך וברגשותייך ושהיית אומללה, את כמהה לראות אותו ולהיות איתו.
יש פתגם האומר "אין בוכים על חלב שנשפך"... במקרה שלך, יש לברך ולהודות על שהחלב הזה נשפך...
אל תאפשרי לעצמך לדמיין את העבר אחרת ממה שהיה בפועל, ואל "תבזבזי" עליו מחשבות, הוא לא ראוי להן.
אני מציעה לך להתמקד בתקופות האושר שידעת מאז הפרידה.
חשבי על הזוגיות החדשה שתצרי לעצמך עם בן-הזוג הראוי לך, צאי לפגישות, הכירי בחורים, וממשי את הזוגיות הנכונה עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותשני13/12/2010
שלום,
אני נשואה מזה שנתיים ויש לי תינוק קטן בן תשעה חודשים.
כאשר הכרתי את בעלי הוא היה איש עבודה. עד כדי כך שהייתי רבה איתו שהמשכורת שלו ממש לא פרופורציונלית לשעות אותן הוא משקיע בעבודה. לפני כשנה, בעלי פוטר והחל לעבוד כעצמאי. הוא ממש גרוע בזה. הוא כועס כל פעם שמנסים לעזור ולייעץ וניסיתי לעשות זאת בכל הדרכים האפשריות, בשיחה בוגרת, בבכי, בכעס, עברתי את כל השלבים. שנינו אקדמאים, אני עובדת כמו חמור ובקושי רואה את הבן שלנו כי אני המפרנסת העיקרית ורוב הזמן היחידה ואין לי את הפריבלגיה ללחוץ על הברקס ולנוח. אני רואה איך הוא מתנהל באדישות ובחוסר איכפתיות, למרות שהוא אומר שמאד איכפת לו, אבל בפועל הוא בקושי עובד וכשהוא עובד הוא לא גובה כסף, אני משתגעת!! הוא פשוט אדיש והייתי אומרת עצלן אם לא הייתי מכירה אותו קודם לכן כאדם פרודקטיבי. כבר אמרתי לו שאולי הוא לא בנוי להיות עצמאי ושיהיה שכיר אבל הכל מתקבל כביקורת ומתפרש כסיבה לכעס ולריבים. מדי פעם יש הבטחות לשיפור ותחושת אכזבה שלו כלפינו שהוא מבטיח לפצות עליה ולהשתפר אך בפועל כלום לא קורה!! בינתיים איבדתי כל כבוד אליו, אני לא נמשכת אליו, לפעמים גם ממש שונאת אותו, יש לי המון כעס כלפי הבן שלי שתוקע אותי בנישואים האלה וגם מהאימהות אני לא נהנית מרוב שאני מלאה בכעס וגם על זה אני כועסת על בן זגוי שהוא גורם לי לשנוא את האימהות ,גם שאני מכריחה את עצמי להירגע זה מחזיק כמה שעות ואז שוב עולה בעיה שגורמת לי לכעוס ולאבד עניין במערכת. האדם שהתאהבתי בו הוא ממש האנטיתזה של האדם שאני חיה איתו עכשיו. כשאיימתי בגירושים הוא הבטיח להשתפר ושוב בפועל כלום לא קרה. בינתיים החובות הולכים וגודלים ואני פוחדת שאם אני אשאר עוד הרבה אני אצבור חובות שלא אוכל להחזיר גם בגיל 80. מה עושים? יש בכלל מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/12/2010דניאל יקרה,
העלאת בפנייתך מציאות חיים לא פשוטה כלל. נראה כי התקשורת ביניכם מאוד קשה והיא מבוססת, בעיקרה, על האשמות, ביקורת, כעסים ותסכולים.
אני מתרשמת שמבחינתך הגיעו מים עד נפש ובהחלט ניתן להבין זאת.
מדברייך עולה כי בעלך ממש התמסר למקום עבודתו בו עבד כשכיר. הוא הקדיש שעות למקום אשר לא תגמל אותו כראוי על השקעתו ומסירותו, לדעתך. נראה שבעלך חש סיפוק, הנאה ואולי אף הערכה מצד המעסיקים, במקום עבודה זה, ולכן הוא השקיע כל-כך הרבה שעות. אולי הוא הרגיש מתוגמל בדרכים אחרות, לא כספיות (למשל הערכה).
ואז הוא פוטר.
פיטורין אינם מוסיפים לתחושת הערכה והביטחון העצמי, ועל אחת כמה וכמה לאחר השקעה כה רבה במקום העבודה. בתור עצמאי הוא גם לא ממש מצליח, וגם זה לא מוסיף לתחושת הערך, הביטחון והאמון העצמי. לכן, אני מניחה, שכאשר הוא מצליח ל"מכור" את שירותיו הוא לא גובה כסף, כי הוא לא מאמין שבאמת מגיע לו, הוא כאילו חושש לגבות כסף, בגלל תחושת חוסר הערך והאמונה העצמית, שאליה מתלווה בדרך-כלל ביקורת עצמית מאוד גבוהה, ומי שסובל מ"מחלה" זו לא יכול לספוג ביקורת נוספת, חיצונית, או עצות.
אני מאמינה שהוא נמצא במצוקה נפשית, לאור חוסר ההצלחה בתחום הקריירה.
כאשר הוא מבטיח להשתפר, אני בטוחה שהוא באמת מתכוון לזה, הוא פשוט לא מסוגל.
רק אדם המאמין בעצמו וביכולותיו מסוגל לעשות יש מאיין ולהקים עסק עצמאי ולגרום להצלחתו פירושו לעשות יש מאיין.
כאילו לא מספיק בתחושת חוסר הערך שהוא חש כלפי עצמו, את מוסיפה לתחושה זו ומעצימה אותה, בהטחת ההאשמות, בחוסר שביעות הרצון ובוודאי באמירה המפורשת לגבי הגירושין. גם את רוצה ל"פטר" אותו.
קשה לו לשמוע בעצתך ולחזור לשוק העבודה כשכיר, כי אז הוא כאילו מודה ב"אשמה", מודה בכישלונו. אולי הוא אף חושש מפיטורין במקום אחר.
כפועל יוצא מהמצב, את נושאת את כל הנטל הכלכלי על כתפייך, בנוסף להיותך אם לתינוק, אשר בגיל כזה, דורש המון תשומת לב, השקעה וטיפול.
את נמצאת רוב הזמן במקום אחר ממנו היית רוצה להיות. את בעבודה ותינוקך בבית.
כאשר את סוף סוף מגיעה אליו, כבר אין לך כוחות נפשיים ופיסיים להעניק לו את מה שהוא צריך, ובוודאי את מה שהיית רוצה להעניק לו.
גם את, בדומה לבעלך, נמצאת במצוקה נפשית.
מהמקום הזה אף אחד מכם לא יכול להכיל את השני, לבוא לקראת השני, לתמוך אחד בשני, כראוי בזוגיות, ועל אחת וכמה במשפחה.
כדי לנסות ולצמצמם את הפערים ביניכם, ומאחר שהתקשורת ביניכם, אינה בונה או מקדמת, בלשון המעטה, אני מציעה לכם לפנות לאיש מקצוע. יועץ זוגי, מאמן לזוגיות, או אחר, לבחירתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצות - המשך תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/12/2010מניסיוני לאורך השנים, למדתי, כי אנו פועלים באותם דפוסי פעולה, פחות או יותר, כל חיינו.
כאשר חל איזשהו שינוי מהותי, כמו אצל בעלך (מאיש עבודה העובד שעות על גבי שעות הוא הפך לאיש שכמעט ואינו עובד), הוא נובע ממשבר ברמה האישית (ושוב, כמו במקרה של בעלך, הפיטורין וחוסר ההצלחה העסקית כעצמאי, הביאו אותו למצב של חוסר אמון בעצמו וביכולותיו עד שהוא הפסיק לעשות, פשוט כי הוא לא מאמין שיצליח, הוא מפחד להיכשל שוב). לאחר שמבינים ממה נובע המשבר ואיך הוא משפיע על חיינו, ניתן להתחיל להתגבר עליו.
אני מאמינה שאז, גם הזוגיות שלכם תעלה על דרך המלך.
לעניין ההיבט הכספי והחובות התופחים, ישנו גוף העונה לשם "פעמונים".
גוף זה מספק ייעוץ כלכלי/כספי ללא תשלום.
נציג מטעם מגיע לביתכם, בתאום מראש כמובן, בודק היטב את היתנהלותכם הכלכלית/הכספית, ומציע פתרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על היחס
שני14/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיסוד קשר ובלבולמבולבלת13/12/2010
אני בת 25 ובן זוגי גדול ממני בשנתיים. אנחנו יחד 5 שנים, מתוכם אנחנו גרים יחד כ- 3 שנים. שנינו סטודנטים ובן זוגי סיים השנה את התואר ואני מסיימת בשנה הקרובה. תמיד דיברנו על הכיוון של הקשר שלנו, ידענו ששנינו רוצים להתחתן ולהתמסד לקראת סוף התואר שלו ושלי. בשנה האחרונה כמה מחברותיי הקרובות התחתנו והייתי שותפה בכל תהליך תכנון החתונה שלהן. בכל התהליך הזה רציתי מאוד את הצעת הנישואין, וחיכיתי שיגיע "הרגע שלי". הייתי בודקת אתרי מתחתנים וחושבת על כך הרבה בהרבה מזמני הפנוי.
לפני כחודשיים הוא הציע לי נישואין. בתחילה הייתי נרגשת והתחלתי לחפש ולהתעניין. אך שנינו החלטנו שאנחנו מחכים עם החיפוש עד שיסתיים הסמסטר כדי שהלחץ ירגע מעט בלימודים. החלטנו לאחרונה שאנחנו פותחים חשבון בנק משותף וזה בעצם החוט האחרון שלנו, לאור העובדה שאנחנו חיים יחד במשותף כבר כמה שנים. בתקופה האחרונה אני לא מצליחה להביא את עצמי לחשוב על החתונה, אני לא מתעניינת בכלל בכל מה שקשור לזה, וכשאני חושבת על זה אני מרגישה רע. היו לנו כמה ריבים שחלקם על דברים שהיוו הפרעה במהלך הקשר שלנו עד כה, יש לו התפרצויות ולעיתים הוא מדבר אליי בצורה לא יפה ומעיר הערות שמעצבנות אותי. בן זוגי הוא אדם עצבני והוא לא ממש יודע לתת מחמאות הוא לא הטיפוס הרומנטי אבל אני יודעת שכשאני זקוקה לו הוא שם, והוא החבר הכי טוב שלי. בתחילה חשבתי שגם הוא לחוץ מהסטטוס החדש שלנו כמאורסים, אבל במהלך שיחה שלנו הבנתי שהוא לא מרגיש שכלום השתנה. בשבועיים האחרונים אני לא מצליחה להירדם בלילה, אני מתהפכת במשך שעות ורואה טלוויזיה בשביל לברוח. יש לי גם חלומות שעוסקים בפרידה ממנו ובהחזרה של הטבעת, אני חולמת שאני יוצאת עם גברים אחרים או חושבת על עזיבה. בכדי להבהיר את המצב אני עוד יצאתי יותר ממנו לפני שנכנסנו לקשר, אבל זה לא היה רציני במיוחד כי התחלנו בקשר בגיל מוקדם יחסית. אני חשה בלבול ואני מפחדת מכל מה שמשתמע מהחתונה, אם זה המשקל שלא אצליח לרדת אם זה המפגש בין ההורים שלי לשלו (כי הם ממש ממש שונים), ואם זה בנוגע אל הקשר שלנו שיש בו בעיות וחסרונות אבל אני אוהבת אותו מאוד ולא רואה את עצמי אם אך אחד אחר. מה עושים? האם זה נורמלי להרגיש ככה? איך אני מתגברת על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למבולבלת
עומר13/12/2010היי
עברתי בדיוק מה שאת עוברת בחודש האחרון,את כל הפחדים והחששות, אני לא יודע אם קראת את השרשור שלי "חתונה או פרידה" אני ממליץ לך לקרוא אותו.
אני בשלב של הפרידה וזה לא קל בכלל, זה קשה בגלל האהבה ההרגל וכל הרגשות שבעניין.
אני ממליץ לך ללכת עם הרגשה הפנימית שלך...שלפי הבנתי זה לא, כיוון שחוסר השלמות שלך לגבי החתונה או לגבי החבר שלך ישפיע בעתיד על הזוגיות שלכם, וזה יתפוצץ מתישהוא.
אם את מרגישה שבא לך עוד להתנסות ואת לא שלמה אל תלכי נגד עצמך, אני מציע מצד שני כן לשוחח עם הבן זוג על הרגשות שלך ואם כל הקושי שבדבר להסביר לו מה מלחיץ אותך ומה מפריע לך ואולי למתוא פתרון.
תחשבי על זה עוד יומיים תשקלי את העניין ואם עדיין את רואה שההרגשה הרעה והלחץ לא עוברים עדיף לדבר על זה, ועדיף לחתוך עכשיו מאשר מאוחר יותר, זה לא הוגן כלפיו.
אתם יכולים להיפרד בצורה יפה, ואני בטוח שאם אחרי תקופה של כמה חודשים את תרגישי שזה הבחור שלך אתם תהיו ביחד ואם לא אז אולי את תכירי מישהו אחר שכן יתן לך את ההרגשה.
אני חייב לציין שאני עד היום במלחמה בין הרגש לרציונל וזה ממש לא קל, אני לא הייתי שלם עם החתונה ואני לא שלם עם הפרידה.
החברה שלי הודתה לי שהצלתי אותנו מסבל בזה שפרקתי את החבילה ולא גררתי אותה לחתונה כאשר אני לא שלם עם עצמי/לא מוכן לחתונה.
לגבי המשפחה, אני מבין אותך תמיד רוצים להביא להורים שלנו הורים שהם באותו מעמד, אותו ראש, וכו'... אבל אני חושב שאת צריכה להפריד את העניין של המשפחה, זה לא הוגן כלפי החבר שלך ואת כביכול מחפשת תירוצים להיפרד, תנסי לנטרל את הגורם של המשפחה ולחשוב רק עליכם אחד מול השני ואם במצב כזה את שלמה לחתונה...אז תתחתני איתו ואם עדיין לא אז תיפרדו ותני לזמן לעשות את שלו.
מאחל שתעשי את החלטה הנכונה ותלכי עם הלב והרצונות שלך.
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיסוד קשר ובלבול - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/12/2010מבולבלת יקרה,
יפה כתב לך עומר. דבריו נובעים מהלב, והוא בהחלט יודע על מה את מדברת.
גם אני ממליצה לך לקרוא את השרשור הזה.
מדברייך עולה, כי מעבר ללחץ מהחתונה, שאולי יכול להסביר את ההרגשה הרעה המלווה אותך, כדברייך, יש לא מעט נושאים אחרים שבעטיים את מרגישה לא שלמה עם מיסוד הקשר, כמו התפרצויות הזעם של בן זוגך, צורת הפנייה הלא נעימה שלו אלייך, ההערות שלו, שלא מוסיפות לך שלווה וחוסר הפרגון שלו.
כנראה, שכל עוד ידעת שזו חברות, ולא נישואין, הצלחת להבליג, אך כעת, משפתחתם חשבון משותף, ואת מרגישה את מלוא משקל המשמעות של פעולה זו, ה"ליקויים" של בן זוגך קיבלו פרופורציה אחרת, בעלת נפח גדול יותר.
גם אם הוא מספק לך בטחון, יציבות ותמיכה, והוא החבר הכי טוב שלך, כפי שציינת, הוא לא בהכרח המועמד המועדף ליצירת הזוגיות והמשפחה.
חשוב עבורך, עבור עתידך שתקשיבי לתחושות שלך. אם משהו מרגיש לך "לא נכון", עצרי.
בבואנו לעשות החלטות חשובות בחיינו, את ההחלטות הנכונות עבורנו, אנו צריכים להקשיב לעצמנו ולבחור, מתוך וודאות, את מה שהכי מתאים לנו, הכי נכון לנו.
אני מציעה לך, בדומה למה שעומר הציע לך, לקיים עם בן-זוגך שיחה כנה ופתוחה.
שתפי אותו בהיסוסייך, בחששותייך, במחשבותייך ובלבטייך, כדי שגם הוא ידע, היכן הדברים עומדים.
אם את מרגישה שאת צריכה להתרחק קצת, על-מנת שתוכלי לבחון את הדברים מ"רחוק", בשיקול דעת וב"ראש שקט", עשי זאת, זה הזמן.
והיה, ולאחר בחינת הדברים בצורה שלווה ושקולה, תרגישי עמוק בתוכך, ומתוך שלמות, שהוא המועדף, שהוא המיועד לך, הכל יראה ו"ירגיש" לך אחרת, ואפילו מפגש ההורים ייכנס לפרופורציות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מבולבלת14/12/2010מוניקה ועומר תודה רבה על המענה שלכם.
אחרי שקראתי את מה שאני כתבתי ואת התגובות שלכם- וגם את השרשור של חתונה או פרידה,
אני חשה שאולי לא מספיק פירטתי לגבי המצב שלי...
אני מרגישה כי יש הרבה דברים שמפריעים לי אבל אני מרגישה גם את האהבה הגדולה שלי כלפיו. אנחנו יחד הרבה זמן, ואני מרגישה אליו אמון מוחלט וגם הוא מרגיש כך כלפי, אני אוהבת אות מאוד...
לגבי הבעיות שלנו, בגלל שאנחנו כל כך שונים תמיד האמנתי שעם הזמן הדברים יפתרו, אבל עם הזמן הבנתי שזה יקרה רק כאשר הוא ילך לטיפול ואו שנלך יחד לייעוץ או משהו... אני יודעת שאולי זה נשמע טיפשי אבל שנינו מאוד שונים ואני לא מרגישה שאני מפספסת משהו בחוץ, אני לא מרגישה שלא מספיק התנסיתי, ואני מרגישה שהוא הגבר הכי טוב שאמצא.. אבל ההיסוסים שלי נובעים מ... אין לי מושג ממה אולי בגלל שאנחנו לא תמיד הכי מתאימים ומתאומים, אולי בגלל הבעיות הבלתי פתורות ובגלל שהמשפחות שלנו כל כך שונות.. המשפחה שלי יותר עממית ושלו ממש אירופאים כאלה.. הרבה פעמים אני מרגישה שאני לא מתאימה לשם מצד אחד, אז המשפחה שלי זה אפילו יותר מורכב. אני יודעת שכתבתם שאת המשפחה צריך לשים בצד, אבל זה קשה כי הוא מאוד קרוב למשפחה שלו והם משפחה די קרובה כזאת שעושה מלא מפגשים משפחתיים רחבים כמעט כל חודש וחוגגים ימי הולדת לכל אדם במשפחה. זה מורכב.. הם המון בחיים שלנו, למרות שאנחנו גרים רחוק מהם. חלק מהעניין הוא שאחרי החתונה אנחנו אמורים לעבור לגור בקרבת ההורים שלי ושלו באותה עיר...
מעבר לכך, ראיתי את הזוגיות של רבים מחבריי מרגע האירוסים, וליוויתי חברה שהייתה לה בעיה דומה לשלי והיא בסופו של דבר הבינה כי הבעיה הייתה בדרך שבה היא ראתה את עניין הנישואין, וזה מה שגרם לה ללחץ ולחרדה.
תמיד האמנתי שהדרך הטובה ביותר - אם יש אהבה, היא לטפל כבר באהבה הקיימת ולנסות לשקם את מה שכבר קיים, כי אותן בעיות יצוצו שוב בקשר הבא...
אני פשוט לא בטוחה שזה מה שאני אמורה להרגיש לפני חתונה... אני ממש לא מבינה את החרדות שלי ואני כועסת על עצמי על ההרגשה הזאת. ניסיתי לדבר עם בן הזוג שלי על ההיסוסים והוא ממש נפגע ממני, ועכשיו אני לא יודעת איך אני אמורה לעבור את המדוכה הזו.
אני מצטערת על התגובה הארוכה, פשוט הבעיה שלי די מורכבת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/12/2010מבולבלת יקרה,
מנגנון ההגנה הפנימי שלך מהבהב וצופר, משהו מרגיש לך "לא נכון".
אל תמעיטי בערך ההתראות הפנימיות הנ"ל, בתחושות האמיתיות שלך, ואל תכעסי על עצמך, הקשיבי לעצמך.
"הבעיות הבלתי פתורות", הקיימות כבר כעת, לפני מיסוד הקשר, בזוגיות שלכם, הן משהו שיש לתת עליו את הדעת, בכובד ראש. בן זוגך מתנהג בחוסר הערכה כלפייך (בתדירות כזו או אחרת) כבר תקופה ארוכה. לאורך השנים שאתם יחד התנהלותו לא השתנתה, "הדברים לא נפתרו עם הזמן", כפי שקיווית, וזה מאוד מפריע לך.
על-פי הגישה האימונית, אנו מתנהלים, לאורך חיינו, בדפוסי פעולה קבועים. גם כאשר אנו רוצים לשנות משהו באופן התנהלותנו, אין אנו מצליחים לעשות זאת לחלוטין. (אגב, האם הוא מעוניין/מנסה לשלוט בהתקפי הזעם שלו? ומה לגבי צורת הפנייה שלו אלייך? ההערות? חוסר הפרגון?) אנו יכולים לנסות ולהתנהג אחרת, ואולי אף נצליח במידה רבה, ולאחר עבודה עצמית רצינית ורבה, ואלי אף בעזרת איש מקצוע, אך, טבענו לא ישתנה.
את צריכה לקחת בחשבון שהתנהגותו לא תשתנה (אולי תשתפר במעט, לעיתים).
האם את מוכנה ליחס שכזה, מבן-זוגך, משותפך לחיים, לאורך כל ימי חייך?
זאת ועוד, לעיתים, לאחר שנים רבות של זוגיות, כמו במקרה שלכם, נוצרת מעין נוחות הנובעת מההרגל.
קיימת מעין תחושת ביטחון הנובעת מהוודאות, מהידוע, מהברור. אתם כבר רגילים זה לזו, מכירים את נקודות החוזק והחולשה, האחד של השני.
חוסר הוודאות הנובעת מחוסר הידיעה של מה יש בחוץ, מחוץ לזוגיות זו, היא הגורמת לנו להישאר עם הקיים. למעשה החשש שמא, מה שיש לנו הוא "הכי טוב שנמצא", כמו שכתבת, משאיר אותנו במערכת, איתה אנו לא שלמים.
כפי שציינתי בתגובתי הקודמת, את ההחלטות הנכונות עבורנו עלינו לקחת מתוך התבוננות אמיצה פנימה, ומתוך שלמות, שזה באמת מה שאנו רוצים והכי נכון עבורנו, ולא כתוצאה מחששות או פחדים.
האהבה הגדולה שלכם לא תוכל להוות דבק חזק מספיק לאורך השנים, היא לא תוכל לגבור על הכל.
ולעניין המשפחות.
במידה ותחליטו למסד את הקשר, ההורים שלכם לא יהיו אלה שיפרידו ביניכם.
השוני בהשקפות העולם וברקע התרבותי ביניהם לא צריכים להוות מכשול.
הקושי שלך והחשש שלך מ"מפגש הורים" נובע מהתחושה שלך, שאת "לא מתאימה לשם".
תחושותייך לא תואמות לחלוטין את הרציונאל שלך, ומכאן נובעת המורכבות.
מחד, אוהבת וסומכת, ומאידך מרגישה, מה שנקרא "בעצמותייך", את חוסר ה"תאום" ביניכם, כפי שכתבת.
נסי לדמיין אתכם כמה שנים קדימה, משפחה וילדים.
האם בן-זוגך הנוכחי הוא השותף הנכון לך ביותר, הראוי לך ביותר?
האם זוגיות זו תביאך ליצירת המשפחה שאת מאחלת לעצמך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבולבלת
עומר15/12/2010היי
תודה על הפירגון מוניקה, האמת שהכתיבה בפורום גורמת לי סוג של תרפיה מקלה קצת על הכאב.
מבולבלת, את נמצאת בשלב של הכחשה, שהכל היה טוב פחות או יותר, ורק המשפחה שלו זה הבעיה.
מצד אחד את חולמת שאת יוצאת עם גברים אחרים ומצד שני את מרגישה שזה הגבר הכי טוב שתמצאי.
את רושמת שהוא בחור עצבני ולא מפרגן אבל הוא שם כשאת צריכה אותו, אתם לא הכי מתאימים ומתואמים, ושהוא לא מרגיש כלום כרגע שמשהו השתנה ביחסים בינכם לאחר האירוסין.
תקראי בין השורות, את אומרת לעצמך זה הכי טוב שאני ישיג למרות אנחנו לא מתאימים...זה נשמע שאת לא מעריכה את עצמך מספיק.
אם הוא גם לא מרגיש כלום בנוגע לשינוי סטטוס..זה אומר שגם לו יש ספקות...
שחשבתי להתחתן אמרו לי שני דברים.
1.למה אתה מחפש אישורים מהסביבה, מישהו שרוצה להתחתן הולך על זה עד הסוף,
את אחרי שהוא הציע לך ואמרת כן היית צריכה להשלים כבר עם חוסר המושלמות שלו
וכרגע את מחפשת תשובות לשאלות שהיית צריכה לשאול את עצמך מזמן, ואת יודעת את התשובות האלו, אבל בגלל הנוחות וההרגל את זרמת...ועכשיו את מתחילה להילחץ.
2.את צריכה להיות בתקופה מאושרת, אחרי שמציעים שני בני הזוג צריכים להיות מאושרים, ואם את מרגישה לחוצה וחרדתית, מה זה אומר...?
שלא תביני לא נכון, אין מושלם, אף אחד לא מושלם. אז איך בכל זאת אנשים מוצאים את המושלם, לכל אחד יש מספר דברים שחשובים לו ומספר דברים שהוא יכול לחיות איתם, אם את יכולה לחיות אם הדברים האי מושלמים שלו ויש בו דברים שחשובים לך...אז הוא המושלם בשבילך, יכול להיות שלמישהו מהצד זה יהיה ההפך הגמור.
אגב רשמת שאותם בעיות יצוצו בקשר הבא וזה ממש לא נכון, התנהגות של גבר אחר תהיה שונה, משפחתו תהיה שונה, יהיו בו דברים יותר טובים ופחות טובים לזוגיות איתך...אז זה ממש לא נכון
תקראי טוב את מה שמוניקה רשמה לך, עדיף עכשיו מאשר שתזרמי ועוד חמש שנים תכתבי בפורום שאת אם ילד/ילדה והוא לא סופר אותך ומתייחס אלייך בגסות...
נראה שיש לך קצת חוסר ביטחון בעצמך לגבי היכולות שלך להשיג בן זוג אחר יותר טוב את היית צריכה להיות יותר שלמה עם עצמך שזה מה שאת רוצה כי ההתנהגות שלו היום יכולה להיות מחר יותר קיצונית, את היית אמורה להיות בתקופה מאושרת ,והרצון שלך לחפש את המשפחה שלו כתירוץ מראה שאת לא רוצה להתמודד עם האמת...
תלכי עם מה שאת מרגישה בפנים, על תלכי נגד עצמך
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבולבלת
יובל15/12/2010מבולבולת יקרה!
אני מבינה אותך מאוד, את הרגשות שלך את הפחדים ואת הבלבול הגדול.
ממד אחד עברתם דרך ארוכה יחד, אתם מכירים אחד את השני בכל המובנים,את החסרונות וגם את המעלות הרבים. יש בנכם אהבה גדולה. אך עם זאת יש גם קשיים שעולים וזה טבעי. אני חושבת שבאמת כמו שמוניקה אמרה מהרגע שהעניין החתונה הפך להיות ממשי וקונקרטי זה העלה פחדים וחששות ושאלות האם זה באמת מה שאני רוצה? האם אוכל לחיות עם הקשיים שיש לנו? או עם החסרונות שלו?
הכי בלט לי שכתבת שאת כועסת על עצמך ולא מבינה מה קורה לך.זה קרה לי גם וזאת היתה נקודת מפנה בחיים שלי. אחרי מספר קשרים שכל פעם היה בלבול ולבאגן כמו שתיארת בקשר האחרון שחשתי דברים מהסוג שכתבת- לא הבנתי מה קורה לי , לא ידעתי מה לעשות עם כל מיני דברים החלטתי לפנות לטיפול בכדי להבין יותר מה קורה לי, מה מתאים לי יותר בבן זוג, ולהעלות למודעות פחדים ודברים שאנחנו דוחקים ופתאום עולים וצפים ברגעים מסוימים.
אני לא קבלתי תשובות כי בסוף ההחלטה מתבעצת על ידינו, אבל אני חושבת שיש שלב שאתה מרגיש מוכן ובשל ללכת על זה (חתונה) גם עם החסרונות אבל זאת כאשר אתה עברת תהליך מסויים.
המלצתי לך היא ללכת לאיש מקצוע טיפולי על מנת להבין יותר מה קורה לך , עד כמה מפחיד אותך אולי מחויבות בכלל ולמה? אולי שווה לבדוק דברים יותר לעומק.
יכול להיות שאת לא מתחברת פה לכלום אז תקחי מה שבא לך ,ומקווה שתרמתי אפילו בקצת במשהוא.
מקווה שתרגישי הקלה בקרוב.
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבולבלת - משהוא קטן ששחכחתי
יובל15/12/2010לגבי הכעס של הבן זוג שלך- אני חושבת שנכון להגיד היכן עומדים הדברים, וגם אם זה קשה לשמוע וקשה להגיד.
אני מניחה שהוא לא אהב לשמוע את הדברים כי זה מעמיד את המצב בחוסר וודאות וקשה לנו לשאת חוסר וודאות אך זאת המציאות שלך כרגע וחשוב להיות כנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי לא רוצהאפי13/12/2010
מצבי זהה. גם לאחר 15 שנים ביחד, המשיכה הרגשית והפיסית שלי לאשתי חזקה מאוד. שנינו נאים, לטענתה אין לה מישהו אחר, היא טוענת שהיא אוהבת, אך לא מסוגלת להביע חיבה רגשית או פיסית . רק כתגובה על יוזמה שלי. שיחות איןספור וניסיונות לפתור את הבעיה לא צלחו. מיד לאחר השיחות המצב חוזר לקדמותו והיא באלגנטיות, מסוגלת לעבור לנושא אחר, כאילו לא היתה חלק משיחה כזו.
אין פתרון למצב למעט פרידה. אך המחיר כאשר קיימת משפחה הוא גבוה. בעיניה בגידה היא מעשה חמור וכךך היא מתייחסת לסוגיה כאשר היא צצה במקרים אחרים.
מצד שני את החום, האהבה והתשוקה שבי היא אינה חשה צורך לקבל ואני לא מוכן לכפות. הייתי שמח להתכתב עם מישהי במצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתתפי פורום יקרים
מוניקה הרשקוביץ13/12/2010מזמינה אתכם להשתתף, להגיב ולחוות דיעה.
מי מכם אשר היה במצב דומה ומוכן לתרום מתובנותיו, יבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשתי לא רוצה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ13/12/2010אפי יקר,
מציאות חייך לא פשוטה.
אתה כמהה לאינטימיות נפשית וגשמית, כפי שכתבת, עם אשתך. כאשר אתה יוזם, ההיענות מצדה נמוכה, כפי שציינת בצורה עדינה "היא אינה חשה צורך לקבל", והיא לא יוזמת. כך שבפועל הכמיהה שלך נותרת ללא מענה הולם.
אינטימיות (רגשית ופיסית) הינה ערך יסוד בזוגיות, אחד מעמודי התווך החשובים ואך טבעי הוא שתרגיש צורך כזה.
התרשמתי שהינך איש עם הרבה נתינה, פתיחות, נאמנות, רגישות ותשוקה.
איש עם ערכים חזקים, בעל רצון וצורך עז בזוגיות בריאה המושתתת על הדדיות ונתינה.
גם בהנחה, שאין לה מישהו אחר, התסכול שאתה חש, ותחושת ה"אין האינטימי" לא יוכלו להימשך לנצח.
כתבת שמחיר הפרידה גבוה כאשר קיימת משפחה.
ואני שואלת אותך, האם המחיר שאתה משלם בתוך הזוגיות, התחושה של ה"לבד" בתוך ה"ביחד", אינו מחיר גבוה?
זאת ועוד, אני מתרשמת מדבריך, שהיחסים ביניכם התנהלו אחרת בעבר. חיית בזוגיות העונה לצרכיך, רצונותיך וערכיך. בשלב כשלהו בחיים, הקרבה ביניכם התפוגגה, והתחלת לחוש כפי שתיארת.
קשה יותר להתמודד עם החוסר לאחר שחווית את ה"יש".
אני מציעה לך לשקול עשייה לצורך מימוש ערכיך, צרכיך ורצונותיך, ולא "לדבר על זה" או ל"התכתב על זה" בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ממשיכים מפה? זקוקה לעצהאלכסנדרה12/12/2010
יש לנו 2 בנות קטנות, אנו יחד 9 שנים. בתיכון למדנו באותה כיתה והיינו חברים טובים.בתחילת היחסים ראיתי שלעיתים קשה לו לעשות את המעבר בין ידידות ליחסים. הוא המשיך להתנהג כחבר הכי טוב ללא שום פן רומנטי, הכוונה לחיזור (פרחים וכד'). כשהתחלנו לגור יחד נורא הפריע לי שהוא לא מוכן לחיים בכלל, לא יודע לבשל, לכבס, לעמוד על שלו מול מעסיקים, חברים וכד'. לא ידע לקרוא מסמכים, לנהל חשבון בנק וכל מה שנדרש מאדם בוגר שהוא מנסה לנהל משק בית.
בנוסף לזה, אינו חושב שנטל עבודות הבית כששני בני הזוג עובדים אמור להתחלק בינינו. אחרי מריבות רבות ומספר שנים, הגענו לעמק השווה ולמדנו לחיות כזוג שווה המנהל משק בית מצליח. זו בערך התקופה שהתחתנו. שלושה חודשים לאחר מכן נכנסתי להריון, וכשילדתי את ביתי הראשונה התפטרתי מהעבודה (החלטה משותפת), כיוון ש5 חודשים לאחר הלידה הריתי עם בת נוספת. כאן אציין, שאני לא עובדת כבר 3.5 שנים. לפני כחודשיים הבת הקטנה החלה ללכת לגן והחתחלתי לחפש עבודה. כל 3 השנים, הוריי וסבתי עוזרים לנו כספית (התגוררנו בדירה של אמא שלי בזמן שהיא הייתה בחו"ל ושילמנו גרושים על האחזקה, אבא שלי קנה לנו רכב, כל כמה חודשים הם נותנים לנו סכום כסף נאה שבחלוקה חודשית משתווה למשכורת). כשנולדה הבכורה, דרך חברים ארגנתי לבעלי תחביב לימי שבת, לנסוע ולשחק סטרייקבול, באגודת הפיינטבול. גם זה עלה לנו המון (ציוד - רובים וכדורים ומדים וכד') וגם הוא היה נעלם מהבית בשבתות (מ - 06:00-18:00) והייתי צריכה להישאר בהכל לבד. באמצע השבוע היה עליי לשבת עם הקטנה בחדר השינה שלי, כי בעלי כמובן רצה לצפות בטלוויזיה, לארח חברים ולעשן בסלון. כשהבכורה הייתה בת 3 חודשים, נקלעתי למצב רפואי לא קל ובקושי תפקדתי. מבעלי עזרה לא קיבלתי, עד כדי כך שתינוקת בת 3 חודשים הייתה מקבלת את הבקבוק שלה לא על הידיים שלי אלא על כסא טרמפולינה כי לא יכולתי להרים אותה. עליי לציין, שאני לבד בארץ - כל משפחתי בחו"ל. אחרי תקופה מסויימת הצלחנו גם לצלוח את הקשיים האלה, בדיבורים ובריבים. היום יש לו כל מיני חברים מוזרים, וחששות מצידי שהם נוהגים אפילו להשתמש בסמים. הוא תמיד מוצא סיבה לצאת מהבית בערב, בין אם זה לנסוע לחבר שלו, או לקנות סיגריות או לתדלק את הרכב או 1000 דברים נוספים. ברגעים הכי קשים, הוא לא שם. מאז שהבנות נולדו רק אני קמה אליהן בלילה (כי הרי הוא עובד), רק אני מטפלת בהן כשהן חולות (כי הרי הוא עובד). לפני שנה הגענו למצב שישנתי עם הקטנה במשך חודש וחצי בסלון (היא הייתה ממש חולה היינו במיון אפילו כמה פעמים), כדי לא להפריע לבעלי לנוח. כל התקופה הזו הוא גם המשיך להתעסק עם התחביב שלו, אמנם התדירות ירדה לפעמיים בחודש. היום היחסים בינינו מאוד שבורים. הוא חושב שעליי לעשות הכל, החל מניקיון האסלות בבית ועד לניקיון החצר והגינות (200 מ"ר), טיפול בילדים, הסעות+קניות+קימה בלילה+להיות המשרתת האישית שלו ולשבת בבית כדי שהוא יוכל להתפנות לעיסוקים שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכנסתם למעגל קסמים מאוד מוכר
דורית כהן13/12/2010אלכסנדרה היקרה, קראתי את מכתבך בתשומת לב רבה. המוטו שלו הוא המון תלונות על תיפקודו האגואיסטי של בעלך ועל כך שכל הנטל מונח עלייך.
אני בטוחה שאת מתארת את המצב כמו שהוא.
עם זאת, מעבודה עם זוגות רבים שמגיעים למצב שאת מתארת, תמיד מתברר שמה שלקוי הינו התקשורת.
כי נוצר כאן מעגל קסמים: את מצפה ודורשת שהוא יעשה כל מיני דברים לעזרתך, הוא שומע את הטון התלונתי שלך וזה משגע אותו ומעורר בו התקוממות (אף אחד לא אוהב שמצווים עליו או מבקרים אותו) ואז הוא עושה משהו אבל בלי חשק ובלי התכוונות, או פשוט לא עושה מתוך דווקא. ומתחילה התחשבנות והשוואת, ואולי גם לא מתחשק לך לעשות איתו סקס מרוב כעס ואכזבה ואז גם הוא מתמלא תסכול ואכזבה...
בקיצור, נדמה לי שנכנסתם למעגל הקסמים הידוע שממנו אפשר לצאת רק דרך שינוי צורת התקשורת ביניכם. זה ניתן לעשות בייעוץ זוגי.
במקרה הזה לא עוזר להיות "צודקת" אלא להיות חכמה. להיות חכמה פירושו להכיר בכך שמשהו בסיסי לא עובד ביניכם ולהגיע למקום בו שניכם תלמדו להבין את הטעויות שלכם ולבנות דרך חדשה לתקשורת שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית, שלום! תודה רבה על תגובתך,
אלכסנדרה14/12/2010הבנת בדיוק את מה שקורה פה. אני מתוסכלת כי אי אפשר לתקשר, הוא נעלב כי הוא חושב שאינני מבינה אותו ומרחמת עליו. במשברים הקודמים שהיו לנו, דווקא כן דיברנו ללכת ליעוץ זוגי, לרוב הוא לא הסכים. בפעם האחרונה לפני כשנה, הוא דווקא כן הסכים אך זה לא יצא לפועל (הבנות חלו כל החורף, ואח"כ היה לנו מעבר דירה). הקיצור איכשהו אנחנו סוחבים את כל המטען הזה עד היום.
נכון לעכשיו, הוא לא מוכן ללכת ליעוץ זוגי, כיוון שלטענתו אין לנו בעיית תקשורת, וכל מה שנדרש זה שאני אעזוב אותו בשקט (לדוגמא: ביום שבת הוא ישב 8 שעות על המחשב במשחקי מלחמה, כנ"ל ביום ראשון - יש לו 3 ימי חופש בשבוע). מה שמצחיק שלא משנה איך אני מתנהגת בין אם אני חופרת או בין אם לא התוצאה היא אותה תוצאה. ולפעמים דווקא נדמה שככל שאני יותר רכה איתו, כך הוא מה שנקרא משתחרר יותר, מרשה לעצמו יותר דברים לא נעימים. וכשההתנהגות הפוכה, אז הוא נהיה אנטי.
בכל אופן, ניחא היחסים בינינו... אבל למה הוא לא מעוניין להשקיע חלק מזמנו הפנוי בילדים? למה הוא לא רואה חשיבות בלצאת איתן לגן שעשועים, או לפינת חי או כל דבר אחר?
תוכלי אולי לייעץ איך אוכל לשכנעו לפנות ליעוץ, אני מאמינה שהאהבה עוד קיימת, החברות בינינו לרוב קיימת, תחומי עניין משותפים גם יש, חברים משותפים יש המון (ציינתי שלמדנו באותה כיתה?). כלפי חוץ וכלפי אנשים אחרים, אנחנו נראים כמו זוג שיש לו הכל. וזה נורא כואב, כי אני יודעת שבאמת יכול להיות לנו הכל.
אני מבינה שביעוץ זוגי ניתן ללמוד איך לתקשר, אך האם ניתן ללמוד גם להתגבר עם השוני בהבנתנו את מהות החיים?
אצלי כנראה האמהות לוקחת את הרוב, ואצלו הגבריות (יריות, משחקים, חברים וכד').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית, שלום! תודה רבה על תגובתך, - תגובה
דורית כהן15/12/2010היי אלכסנדרה, את שואלת האם ביעוץ זוגי ניתן ללמוד להשלים עם השונות של בני הזוג - בנוסף לשיפור התקשורת. לטעמי - התשובה היא חיובית. למעשה - כל נושא שיוצר מתחים ביניכם לגיטימי להעלותו בייעוץ.
את יכולה להגיד לו שאולי הוא חושב שהכל בסדר, אבל את לא מרגישה כך בזוגיות ואת מרגישה מאוד מתוסכלת ומרירה ואם זה יימשך כך ללא פתרון - זה יפגע באהבה ובאינטימיות שלכם. הציעי לו להגיע לייעוץ חד פעמי בשלב ראשון - בלי להתחייב על המשך - ולבחון האם זה מרגיש לו נכון. אבל עלייך לבחור בקפידה על מנת לא "ליפול" עם בחירה לא מוצלחת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ומערכת יחסיםלינדה12/12/2010
שלום,
בת 30 בהריון מתקדם
היה לנו קשה להכנס להריון, אבל מאז שזה קרה בעלי השתנה מאוד.
עלי לציין שעוד לפני זה היו לנו בעיות במערכת יחסים אבל עכשיו זה נהיה גרוע יותר
הוא לא תומך בי, הוא לא הולך איתי לבדיקות ולא דואג לי בשום צורה אחרת.
הוא מתנהג כאילו התינוק כרגע לא קיים וכועס עלי במידה ואני מרגישה עייפות ולא מספיקה לעשות את כל המטלות בבית.
למרות שאסור לי כרגע להתרגש ולהתעצבן הוא עושה הכל כדי שזה יקרה- הוא מתעצבן משטויות ולא מפסיק להעליב אותי.
בויכוח האחרון הוא אמר לי שהוא בכלל לא בטוח שהילד הוא שלו... (עלי לציין שהוא הגבר היחיד שאי פעם היה לי ואף פעם לא נתתי לו שום סיבה לחשוב אחרת)
אני לא יודעת מה לעשות, לייעוץ זוגי הוא לא ילך , האם עדיף לעזוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ זוגי או ייעוץ פסיכלוגי אישי
דורית כהן12/12/2010לינדה היקרה, ההתנהגות של בעלך מאוד יוצאת דופן. נשאלת השאלה האם הוא היה סגור על הבאת ילד ביחד? לי זה נראה שיש לכם עניינים בלתי פתורים, כמו החשדנות שלו כלפייך, כמו הסרוב שלו להשתתף איתך בחוויות של ההריון. הוא כאילו בהכחשה ובחרדה מפני בוא התינוק.
זה לא מצב בריא ועליכם לחפש מהר עזרה בייעוץ זוגי, ולברר את הנושאים שהעלית. אם הוא לא מסכים ללכת איתך לייעוץ - או ללכת בעצמו לייעוץ אישי על רקע ההכחשות שלו את המציאות - נראה לי שלא נכון להישאר במערכת הזאת, כי הדברים רק ייעשו קשים וטעונים יותר אחרי הלידה, כאשר יופיעו קשיים אובייקטיבים כמו חוסר שינה, ומטלות טכניות רבות, והכבדה כלכלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הוא יגיד לי את זה?..דורין12/12/2010
היי :)
אני נמצאת בסיטואציה קצת מביכה כרגע.. שמעסיקה אותי ברוב שעות היום.. אמנם יהיו שיגידו "צרות של עשירים", אבל אותי זה באמת מטריד.. ואני אשמח לשמוע את דעתכם :)
אני בת 25.5, הוא בן 28.
אנחנו ביחד ארבעה חודשים, בזוגיות, באמת.. הטובה ביותר שחוויתי בחיים..
היו לי לפניו 4 קשרים רציניים, אחד מהם שנמשך 3 שנים, אחד שנתיים ושניים של חצי שנה.. ותמיד קיוויתי שיגיע ה"אחד" שיהיה בדיוק מה שחלמתי.
לפני 4 חודשים הכרתי אותו :
בדיוק הטעם שלי מבחינה חיצונית, מסתכל על הדברים ברצינות (חתונה, ילדים וכו'), יש לו חיבור טוב עם המשפחה שלי, לי יש חיבור טוב עם המשפחה שלו, החברים שלו וכו' וכו'..
במשך כל התקופה שאנחנו ביחד הוא לא מפסיק להגיד לי כמה שאני יפה, כמה שאני מושכת אותו, כמה טוב לו וכיף לו איתי,
שואל "מתי מתחתנים?", לא שוכח להגיד לי איזו כלה יפה אני אהיה ואיזה ילדים יהיו לנו..
אנחנו מבלים ביחד כמעט כל יום, נהיינו חלק בלתי נפרד מהחיים אחד של השני, אבל..
הוא לא אומר לי שהוא אוהב אותי.
לפני חודש יצא לנו לדבר על זה.. בסיטואציה של "שיחת נפש" כזו שנוצרה בינינו.. והוא אמר לי שהוא מעולם לא באמת אהב מישהי.
היו לו קשרים רציניים לפני, הוא אמר ל2 בחורות שהוא אוהב אותן - אבל ע"פ הדברים שלו - הוא לא באמת הרגיש ככה, אלא אמר כדי "לרצות" אותן.. ואיתי הוא לא רוצה שזה יקרה. הוא לא רוצה לשקר ולהגיד "אני אוהב אותך" כי זה מה שאני רוצה לשמוע, אלא כי זה באמת מה שהוא מרגיש.
אולי אני רגילה מקשרים קודמים.. אבל מעולם לא לקח לגבר יותר מחודש להגיד לי שהוא אוהב אותי.. ואני לא מסוגלת להגיד את זה ראשונה - אלא רק אחריו.
במקרה הזה אני פשוט מרגישה שזה בוער בי, שזה כמעט נפלט לי בכל פעם כשאנחנו מתחבקים, או שוכבים, או מתנשקים, או סתם יושבים מתחת לשמיכה בסלון..
אבל אני לא מסוגלת להגיד את זה לפניו.
על פניו, נראה שהוא מאוהב בי, מכל הבחינות.. הוא לא מפסיק להחמיא, להגיד כמה שהוא מת עלי וחולה עלי ומתגעגע ושנתחתן וכל מה שכבר פירטתי למעלה.. אבל איפה ה-משפט הזה שאני כל כך מחכה לו?
למה לוקח לו כל כך הרבה זמן להגיע? וכמה זמן אני אוכל עוד לחכות?
מה אני יכולה לעשות כדי שזה כבר יצא ממנו?
אשמח לתגובות מכם.. אני כבר יוצאת מדעתי..
דורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילים זה כלום, העיקר זה המעשים
לינדה12/12/2010אנחנו הנשים אוהבות מילים וזה מה שחשוב לנו
אבל האמת היא שהמילים וההבטחות חסרי משמעות אם אין מעשים שתומכים בכל זה.
4 חודשים זה לא הרבה זמן כדי להבדיל בין חיבה לאהבה אמיתית, שלדעתי צומחת מכבוד הדדי ואהבת אחר למרות החסרונות שלא ניתן לראות תוך תקופה כה קצרה.
השאלה היא- האם את רוצה רק לשמוע את 3 המילים הללו או באמת להרגיש אהובה ללא מילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כדאי להתקמצן בביטויי אהבה
דורית כהן12/12/2010דורין יקרה, את יודעת איך זה, כל אחד מאיתנו משתדל לעשות תיקון במערכת הנוכחית לכל המערכות האחרות שהיו לו עד כה ולא הצליחו. ואנחנו מחליטים בינינו לבין עצמנו כל מיני דברים בהסתמך על מה שלמדנו והלקחים שהפקנו. הנה - גם את משום מה החלטת שלעולם לא תהיי הראשונה שתגידי אני אוהבת אותך. מה אני מבינה מכך? שאת לא מוכנה לקחת את הסיכון שתגידי את המילים והוא לא ישיב לך בצורה משכנעת או בכלל לא יגיד את המילים.
מה דעתך על האפשרות המשחררת הזאת: הרי את מוצפת באהבה אליו וזה כמעט יוצא לך ואז את חוסמת זאת. אולי פשוט תשחררי זאת כי זה מה שטבעי לך ומציף אותך? בלי קשר למה שהוא יענה לך? הוא כנראה שבוי בהחלטות שלו - שהוא לא יגיד את המילים הללו אלא אם הוא לחלוטין בטוח. קשה לדעת מה הוביל אותו להיות כל כך "קמצן" וזהיר במשפט הזה. אולי הוא אמר זאת פעם ומישהי ייחסה לכך יותר משמעות מכפי שהוא התכוון? אולי הוא מרגיש שזה משפט כל כך גורלי ומשמעותי שחייבים להעניק אותו כאילו הוא יהלום יקר ונדיר? מה דעתך להראות לו שזה סך הכל משפט שמבטא שאת מוצפת כרגע באהבה ואת רוצה לחלוק זאת איתו כמו חיבוק וכמו נשיקה, רק במילים.
היי נאמנה לעצמך, בטאי את רגשותייך, ותקווי שהוא נמצא באותו מקום. ואם לא - האם לא כדאי לך לדעת זאת כמה שיותר מהר? אולי את הסתנוורת מרוב התאהבות בו ואילו הוא לא שם, באותה רמת רגש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואין במשבר....יובל10/12/2010
אני ביחד עם אשתי כבר 13 שנים כאשר מתוכן 6 כנשואים. שנינו כיום בסוף שנות ה-30שלנו. יש לנו 2 ילדים מקסימים בני 5 ו-3.
עוד כשהתחלנו לצאת אשתי היתה אובססיבית לקשר שלנו, היו לה חרדות נטישה מאוד רציניות ובאמת כשרציתי להיפרד ממנה היא היתה משתוללת, בוכה ומאיימת בהתאבדויות. היא מגיעה ממשפחה מרובת ילדים עם ילדות מאוד קשה, אבא מכה ואמא במצב נפשי לא טוב. אני ניסיתי להיפרד ממנה מס' פעמים אך ללא הצלחה - ז"א לא היה לי מספיק כח נפשי לעמוד איתן מולה בתהליך הפרדה (גם בגלל שסבלתי מדימוי עצמי נמוך ומבעיות של ביטחון עצמי בכל הקשור לזוגיות - היא היתה למעשה החברה הראשונה שלי!). אני גם סבלתי מבעיה פיזית מסוימת שהתביישתי לחשוף מול בנות אחרות ורק מולה זה נחשף. ז"א אני גם לא ידעתי אם אוכל למצוא בת זוג אחרת שאוכל להיפתח כך בפניה... בקטע הזה היא היתה מאוד מבינה ותומכת (זה כשעוד היינו לפני הנישואין). את הבעיה שלי פתרתי ממש בסמוך לחתונתינו. עוד לפני חתונתינו אשתי טופלה בגלל מצבה בתרופות פסיכיאטריות (לוסטרל, טופמקס ועוד) ואפילו הלכנו יחד לפסיכיאטר אשר חלק מזה היה על מנת "לעודד אותי" להתחתן איתה. היום בדיעבד אני מבין שנכנעתי לתחושות הבטן שלי שאמרו לי "לא"! להתחתן איתה כי אנחנו לא מתאימים והיום באמת אני מבין שזאת היתה טעות חמורה! אפשר לומר שמאז לידת הבת (הלידה השנייה) היא סבלה בנוסף לכל גם מדיכאון אחרי לידה (חוסר במצב רוח, התפרצויות זעם, לא רצתה לצאת מהבית). חשוב לי מאוד להדגיש שגם בתקופה בה יצאנו ביחד ובפרט בנישואינו אני מאוד תומך בה, עוזר במטלות הבית השונות, מטפל בילדים ועושה כל מה שגבר אמור לעשות ויותר. המטלות זה לא מה שמפריע, מה שמפריע לי זה מצבי הרוח שלה, ההתפרצויות שלה, חוסר הכבוד שלה אלי כשאנחנו רבים, הלגלוג שלה כלפי, והידיעה שכל יום היא יכולה פתאום "להתהפך עלי" בלי סיבה מיוחדת. אני צריך לציין שאשתי כלפי חוץ מאוד נורמטיבית - היא עובדת בחברת הייטק, צוחקת, מתפקדת כרגיל, נראית מאושרת וכלפי חוץ אף אחד לא ישער שהיא שרויה במחלת נפש. כל הקטעים איתה מתחילים כשזה 1 על 1 היא ואני. אחד הדברים למשל שמפריעים לה עד היום זה שהיא מרגישה שאני משכתי אותה 7 שנים עד שהתחתנו... וזה למרות שהתחתנו והולדנו ילדים - ז"א היא עד היום ממורמרת על זה...! היא לאחרונה מדברת איתי שהיא רוצה עוד ילד. אני בשום פנים ואופן לא הולך להביא איתה עוד ילד (גם מסיבות כלכליות והטיפול בילד שיפול ברובו עלי) אלא גם מחלתה והעתיד שמאוד מעורפל ביחס לשנינו. למשל דוגמא טרייה - אתמול עצר אותה שוטר על עבירה מסוימת שהיא טענה שלא עשתה, והיום היא היתה ממש עצבנית, דיברה לא יפה וכל הזמן עוד חושבת על מה שקרה לה אתמול...אפילו אמרה שהיא לא מוכנה לחיות בעולם כזה "רע"...זה אגב משהו שהיא אומרת המון. אני לא מצליח להבין איך אמא שיש לה 2 ילדים מדברת ככה???איפה האחריות שלך??? בקיצור - מה עושים ואיך ממשיכים, אם בכלל? אני מרגיש בודד... תודה, יובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יובל
חושבת10/12/2010היי,
אני הולכת לענות כאן תשובה לא מקצועית בעליל, אלא רק משהו שככה קפץ לי לראש, ומשום מה יש לי צורך לכתוב לך כאן.
עד כמה אתה נמצא שם בשבילה? מכל הבחינות. כלומר, לפעמים נשים באופן כללי, הן ממורמרות מהחיים, רק בגלל שבן זוגן לא קשוב להן, לא מפרגן או מתייחס. במילים אחרות, לא שותף להרגשה שלהן ומראה שאיכפת לו. ואני כמובן אומרת כל זאת כרגע, כשאני מבודדת לחלוטין כל מה שכתבת על כך שהיא סובלת מבעיה נפשית כלשהי. קח זאת בחשבון. אני כרגע עונה כמו שהייתי עונה אם היית כותב על אישה ללא בעיה נפשית מיוחדת.
פשוט, לא רק איזה עם בעיה נפשית היתה נזכרת ומעלה את זה שהתחתנת איתה רק אחרי איקס שנים, כאשר היא מרגישה עד היום שאתה כנראה לא מקבל אותה עד הסוף וכמו שאתה אומר- מרגיש שטעית כשהתחתנת איתה.
נקודות למחשבה ראשוניות וכמובן שזה לא מחליף שום דיעה מקצועית שיגיבו לך כאן בעלות המקצוע..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנות בדחיפות לייעוץ זוגי
דורית כהן11/12/2010יובל היקר, ממה שאתה מספר, אכן ניכר שיש ביניכם בעיות לא פשוטות, שהולכות ונערמות זו על זו ועם הזמן נראות יותר ויותר מעיקות ומדאיגות.
נראה לי ששניכם נכנסתם לקשר הזה מתוך חוסר בטחון עצמי והיזדקקות, ואז המשכתם להיתקל בבעיות הרגילות שכל זוג צעיר צריך להתמודד איתן, אלא שבגלל שאישתך היא רגישה ופגיעה - ואתה "כבר מכיר את הסחורה" ואפילו משתמש בביטויים המקצועיים כמו אובססיבית וחרדת נטישה ואיומי התאבדות - היא משיגה את רצונותיה ממך באמצעי לחץ לא כשרים.
יותר מזוג רגיל, שנשבר מול לחצי היום יום וזקוק לעיתים לתמיכת איש מקצוע בתחום הזוגיות - נראה לי שחשוב שתגיעו לייעוץ זוגי. נראה לי שאתה נוטה "להפיל" עליה את התיק של הבעייתית, וחושב שהיא האחראית לריבים ביניכם. אבל אני חושבת שבעזרת ייעוץ זוגי טוב אתם שניכם יכולים לשנות את התקשורת ביניכם וללמוד לנהל שיחות ולקבל החלטות בצורה אחרת. כרגע אתם מתנהלים ממשבר למשבר, שמתאפיין בהתפרצויות, כעסים, בשפה פוגעת ומשפילה של לגלוג וזלזול, וכל זה מן הצד שלה לפי תיאורך, אבל שניכם לא מצליחים לצאת מן הסגנון הזה שהורס לגמרי את האהבה. אפשר ללמוד סגנון אחר לגמרי, ושניכם צריכים ללמוד זאת. לא רק היא.
נראה לי שכאשר היא לחוצה ונדחקת לקיר - היא "שולפת" התנהגויות רגרסיביות מן העבר שלה, או סגנון שראתה בילדותה הבעייתית. אגב - כך כולנו מתנהגים בעת לחץ. הלחץ מחליש את הסגנון החדש והמתפקד שאנחנו רוכשים בגיל בוגר (ציינת שהיא מתנהגת נורמטיבית במקום העבודה שלה, כלומר יש לה יכולת לרכוש התנהגויות נורמטיביות), ואז "בוקע" מאיתנו הסגנון היותר פרימיטיבי שמוטבע בנו מן הילדות. זה קורה יותר מולך משום שאתה הדמות הכי משמעותית עבורה והתגובות שלך משפיעות עליה וגורליות עבורה הכי הרבה, כמו אי הסכמתך להביא איתה עוד ילד. וכאשר היא לא רואה דרך אחרת להשיג את רצונותיה היא נכנסת ללחץ שגורם לה לרגרסיות.
כל זאת ניתן ללמוד באמצעות ייעוץ זוגי מתאים. זה יפחית את האילוץ הזה שלה להיכנס ללחצים ויתן לה דרכים חדשות להביע את רצונותיה ולפתור פערים ביניכם.
אני ממליצה דווקא על ייעוץ זוגי אם כי לא פוסלת הליכה שלה לייעוץ אישי. אלא שנראה לי שהאינטראקציה שלכם מאוד קריטית ואת זה ניתן לשנות בעיקר בייעוץ זוגי ולא אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית תודה!
יובל11/12/2010גם אני והיא חושבים שייעוץ זוגי הוא הפתרון היחידי שעוד נשאר לנו. נקווה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)