מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה!אלינור22/07/2010
נשואים 4 שנים...רבים לא מעט למרות שלאט לאט לומדים לגשר על הבעיות והויכוחים., וללמוד אחד את השניה.
הבעיה שאני בזמן האחרון מרגשיה מובנת מאליו, הוא יוצא עם חברים ואני נשארת הרבה לבד, שזו בעיה אחת, השניה - מרגישה שעלי מוטלת כל עבודות הבית ומבחינתו לא מעניין אותו כלום, כמה שניסיתי לדבר איתו על זה בצורה יפה, אותו לא מעניין.בנוסף, כל פעם שיש ויכוח שלא מוצא חן בעיניו הוא לא מדבר איתי. תמיד, אבל באמת תמיד אני היא זו שבאה לדבר ולפייס כי לא משנה לי מי באמת צודק. השבוע היתה מריבה גדולה יותר, שאלתי שאלה והוא התעצבן שאני תמיד שואלת אותה, ודיבר אלי לא יפה ליד חברים שלו, אני בד"כ שותקת ומעבירה ליד אנשים אבל הפעם עניתי לו שידבר אלי יפה, הוא התעצבן שעניתי ליד כולם ודיבר יותר לא יפה, אני המשכתי לענות לו ונוצר ריב ליד כולם... די התפדחתי מהסיטואציה אבל הגעתי למסקנה שאני חייבת לענות לו אם הוא מדבר אלי בצורה כזו.
כבר שבוע שהוא לא מדבר איתי כי "כיבסתי את הכביסה בחוץ"...למרות שאני יודעת שהוא פתח בצורת דיבור לא נאותה..הפעם ממש לא בא לי להיות שוב המפשרת כי הוא תמיד מוציא את עצמו צודק והבסדר ואני תמיד זו שלא הייתה בסדר, והוא באמת חושב כך...הפעם אני רוצה שבאמת יבין שאני לא מוכנה שידבר אלי בצורה כזו...מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות מאמץ לשפר את התקשורת
עדי בדיחי25/07/2010הי אלינור,
דיברת על כמה בעיות; בעיות תקשורת, היחס אלייך, הזמן יחד שחסר לך, עזרה בעבודות הבית ועוד. מאוד יכול להיות שלכל הבעיות האלו יש מכנה אחד משותף שסוחב אחריו עוד בעיות כמו כדור שלג, כי יש לנו נטיה לא לבוא זה לקראת זו כשיש חילוקי דעות וכן הלאה..
כתבת שלמדתם לגשר על הבעיות עד כה. נסי לזהות את הטכניקה בה זה קרה; האם בשיחות טובות, האם ע"י יעוץ או גורם שלישי כלשהו?
ברור שהמצב כרגע לא יכול להימשך. ולמה? כי את פגועה מאוד, היחס שלו אלייך לא סביר בבחינת ה"קהל" שמחפש כדי לריב איתך מולם, עיניין הזלזול שאת חשה- כל אלו דברים שהולכים ומתעצמים אם לא מטפלים בהם, ואפילו מאיימים לכבות את האהבה בסופו של דבר, כי יש להם נטיה "לצבוע" את חיי הזוגיות ואז מה נשאר?
אם זה לא נפתר ברמה ביניכם, עשי מאמץ ובררי על יעוץ זוגי. אם הוא מתנגד, אני ממליצה שתלכי לבד ובסוף הוא יצטרף, מתוך סקרנות או רצון לשפר או שניהם. אבל לפחות קבלי את (you) את הכלים להמשיך בבחינת התקשורת ביניכם, ומשם לראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלינור25/07/2010תודה רבה על התשובה...
אלו בדיוק התחושות שלי - שכאילו מה כבר נשאר???
אני הולכת לטיפול פסיכולוגי בגלל דברים קטנים שרציתי לשנות בעצמי וכמובן שזה תורם גם לקשר, אבל יש דברים שטבועים בו ואני לא מצליחה תמיד להבהיר לו.
מה את מייעצת לעשות כדי שיתחיל לדבר איתי - הוא שבוע כבר לא מדבר איתי בגלל התקרית...נעלב שעניתי לו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרדת מהעץ הגבוה
עדי בדיחי25/07/2010הי אלינור,
אני שמחה שאת הולכת לטיפול, זה מאוד יכול לעזור לך ללא קשר לזוגיות אגב.
לגביו- נשמע קצת ילדותי הסיפור הזה של לא לדבר איתך שבוע. נראה שפגעת לו בחתיכה נכבדה של האגו שענית לו מול אנשים. אבל אני שמחה שעשית את זה, כי זה מסביר לו מה ההרגשה שלך במקרים הפוכים.
אני מציעה שתתני לו זמן להתבשל עם מה שהיה ולא תחזרי אחריו, לא תתנצלי ולא תנסי. פשוט, עד כמה שזה קשה, להמשיך "איתו אך בלעדיו" ולהראות לו שאת עומדת מאחורי התגובה שלך. את צריכה להבין שסוג כזה של השפלה הוא פשוט לא נסבל, אפילו אם היית ממש איומה. אתם לא שחקנים בקאמרי ואין טעם לחפש במה וקהל לריבים או ויכוחים. בשביל זה יש בית ודרכים לעשות את זה בכבוד המגיע לך. וזה מה שאת צריכה לשדר. בסוף הוא ירד מהעץ. רק חשוב שתתמידי בהחלטה שלך.
אם הוא יראה שאת מתחילה לאבד עיניין ולא לנסות בכל כוחך לדובב אותו, הוא לא יוציא אנרגיה על השתיקה וההתעלמות ממך.. ובסוף יעשה צעד, ככה אני מאמינה. אם לא יעשה, אני מציעה שתכתבי לו מכתב ותבהירי לו במכתב זה שזה צעד אחרון לניסיון גישור ושיפור התקשורת ביניכם, תאפשרי לו כמה ימים להגיב ואז תבחני שוב את המצב ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט לדבר
שימחה26/07/2010אין ספק שלא קל לחיות בזוג אבל חשוב לזכור שלכל ריב יש שני שותפים לפחות
אין שום סיבה שידבר עליך לא יפה ובכך אין כל ספק אך האם חובה לחנך אותו דוקא בפני
חבריו האם במידה והיית חושבת על כך קודם לא היית מבינה לאן המעשה יוביל?
תושיבי אותו לשיחה קחי אחריות על שלך ותסבירי לו איכן האחריות שלו.
תציבי בפניו גבולות ברורים ואל תפחדי להגיד את שעל ליבך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'אטים אירוטייםרותם22/07/2010
שלום
אני נשואה חצי שנה ובסה"כ נמצאת עם בעלי 3 וחצי שנים. לאחרונה גיליתי כי בשלושת החודשים הראשונים שיצאנו יחד הוא ניהל שיחות סקס עם בחורות באינטרנט, כולל שימוש במצלמה. חשוב לציין כי שלושה שבועות אחרי שיחת הסקס האחרונה שהוא ניהל עברנו לגור ביחד. למרות שעברו מאז 3 שנים שבהם לא מצאתי שום תיעוד לשיחות כאלו ולמרות שלא מדובר ביחסי מין פיזיים נעלבתי והתאכזבתי עד עמקי נשמתי והרגשתי מרומה ונבגדת. משום שעל פי שלושת החודשים הראשונים הגעתי להחלטה שאני רוצה לעבור לגור איתו אני מרגישה שהקשר שלנו כאילו מבוסס על משהו מזויף, על חוסר אמינות (אם הייתי מגלה את זה לפני שלוש שנים לא הייתי נשארת איתו). האם העובדה שהוא היה מסוגל לעשות לי דבר כזה בתחילת הקשר מעידה על כך שהוא יהיה מסוגל לעשות זאת גם בהמשך? חשוב לציין כי מבחינתי שיחות כאלו הם פגיעה חמורה באמון ומבחינה מוסרית דומות לבגידה בעיני. האם אני חיה בשקר? האם הוא אדם שמסוגל לבגוד? אני פוחדת שחוסר האמון שלי בו כתוצאה ממה שגיליתי יוביל לגירושים
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוש שנים של שאלות וספקנות..
עדי בדיחי25/07/2010הי ריקי,
את מתארת מצב של משבר אמון. מה שכואב לי הוא ששלוש שנים תמימות את נסחבת עם הספקות האלו, כמובן שלספקות כאלו ולתחושות של חוסר בהירות וחוסר אמון או שאלות לגבי הנאמנות של בעלך, יש משקעים והשלכות על כל מיני תחומים בין אם אנחנו מודעים אליהם ובין אם לא.
את מדברת על כך שכל הביסוס של ההחלטה לגור איתו ובהמשך להתחתן היא על התקופה בה צ'יטט, אם הבנתי נכון. הוא עשה זאת לפני הנישואין, ואפילו יהיו שיגידו שאין זאת בגידה (לכן לכל זוג צריכה להיות הגדרה מהי בגידה).
נשאלת השאלה האם שוחחת איתו על הנושא, האם שיתפת אותו מה גילית? אסביר לך מה יקרה אם לא תשתפי אותו בחששות שלך:
1. את תמשיכי לחיות בחוסר אונים.
2. יותר מזה, יהיה לך קשה להאמין לו, לתת לו חופשיות ולא לעקוב אחריו.
3. יהיה לך קשה להאמין בהמשך הקשר והשאלות רק ימשיכו לכרסם.
מאוד סביר שלא היה כלום, שהוא לא אדם בוגדני והכל היה לשם הריגוש לפני הצעד הגדול להתמסד. אבל זה לא משנה דבר. מה שמשנה ורלוונטי לנו הוא מה את חווה שם בסובייקטיביות שלך, ואם את חשה נבגדת ומרומה, הרי שאת לא יכולה להמשיך את הקשר הזה כפי שהוא כרגע, זה רק ימשיך לאכול אותך. אזרי אומץ וספרי לו את אשר ראית. עשו חוזה מחדש של אמון והגדרות לבגידה וכד', הבהירו את העמדה שלכם לגבי נאמנות והמשיכו הלאה. זכרי שאולי זה משבר שרק יחזק אתכם בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגדתי בחבר שלי אני נורא מבולבלתאנונימית21/07/2010
כל הנושא מאוד מורכב .. יש לי חבר שאני מאוד אוהבת הוא בן 17 ואני בת 15 אנחנו ביחד 5 חודשים וגם לפני שנה הינו ביחד כמה חודשים אבל נפרדנו כי עוד הינו בראש אחר של ילדים ולא הבנו הרבה עניין .חזרנו ואנחנו כבר חמש חודשים ביחד , ולאחרונה התקדמנו המון בקשר שלנו , זה הגיע למצב שבו שכבנו .. הוא אוהב אותי עם אפשר לאמר , יותר מדי .. גם אני אוהבת אותו מאוד אבל פחות ממנו כי הוא באמת מאוד אוהב אותי , הבעיה היא שלפעמים משעמם לי איתו .. ולפניו תמיד היתי נמשכת לבחורים מניאקים היתי רוצה מה שאסור וכו' .. ועכשיו קצת משעמם לי בחודשים הראשונים שלנו התחלתי להרגיש משהו למישהו מהעבודה שלי והקשר ביני לבין חבר שלי התדרדר לא רציתי לראות אותו וכמעט שחשבתי על פרידה אבל אחר כך רבתי עם הבחור מהעבודה וירד לי ממנו ואז הקשר ביני לבין חבר שלי התהדק .. אבל לפי מה שאני מספר אפשר להבין שאני לא יציבה ומחפש קצת ריגושים .. ככה שיצא שיום אחרי ששכבנו אני וידיד שלא התראנו מזמן נפגשנו . ישבנו איזה שעה והוא נגע לי ברגל כמובן שהעפתי אותו והכל היה בהומור כזה .. בזמן שישבנו היו לו המון דברים קטנים כאלו שהזכירו לי את חבר שלי והרגשתי זבל כאילו אני עושה את זה מאחורי הגב שלו והכל אבל מצד שני נמשכתי אליו טיפה למרות שאני לא מרגישה אליו כלום .. וכשבאתי ללכת באתי להגיד לו שלום והוא סובב לי את הראש ניסיתי להתנגד אבל בסוף זרמתי עם זה לכמה שניות ואז נתתי לו עקיצה של מה אתה חושב שאתה עושה ויצאתי . יש לצין שגם לו יש חברה שנתיים ... ועכשיו אני נורא מבולבלת זה לא יוצא לי מהראש אני לא יודעת מה לעשות אשכרה יום אחרי ששכבנו שזה דבר דייי חשוב בקשר ועוד זאת היתה הפעם הראשונה שלי , בגדתי בו ! אני לא יודעת מה לעשות עם אני יספר לו הוא יפגע ברמות שאין לתאר אולי יפרד ממני שזה אני לא רוצה כי למרות הכל אני כן אוהבת אותו .. בקיצור התייאשתי הראש שלי מתפוצץ ממחשבות !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות סדר ברגשות
עדי בדיחי23/07/2010הי אנונימית,
אמרת משהו חשוב- לדעתך את לא יציבה ומחפשת ריגושים. אני מציעה שתחשבי טוב על המשפט שכתבת, זה משפט חשוב שיכול לסייע לך רבות בהמשך.
לא תמיד מוכנים לקשרים רציניים, בעיקר לא בגיל הזה. כרגע את בגיל ההתבגרות- גיל שמאופיין בעליות וירידות, מצברי רוח, צרכים שמשתנים מרגע לרגע והרבה רצון להתנסות ולגוון. ונדמה לי שגם זה מאפיין אותך- הרצון "לטרוף" הרבה, להתנסות ולבדוק מה טוב לי ומה אני אוהבת, מה משעמם ומה מעניין ומרגש אותי. וזה בסדר וטבעי לגיל הזה.
אבל חשוב כמובן לעשות עבור עצמך כל עוד את לא פוגעת באדם אחר. ונדמה שהמצפון שלך מאותת לך שהגזמת, שאולי כדאי לעשות סדר בדברים לפני שאדם אחר נפגע. טוב שכתבת ושיתפת כי את מודעת למה שקורה ולכן את גם מסוגלת לתקן.
אני מציעה שתחשבי, תעשי לך רשימה של הדברים שקרו, תעשי קצת סדר. חשבי טוב האם את פנויה להיות מחוייבת רק לאדם אחד ולאהוב אותו, מאשר להטלטל בין כל מיני קשרים וכמובן רגשות שרק מבלבלים אותך יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברתי רוצה להפגש עם האקסאד21/07/2010
מאז גרושי לפני כחודשיים וחצי, אני יוצא עם אישה גרושה מזה 15 שנים. לפני 11 שנים היה לה חבר אשר נפרד מאשתו ולאחר פרק זמן מסויים חזר אליה. היה ביניהם נתק של 8 שנים ולפני כ 3 שנים הקשר חודש אך לא על רקע רומנטי אלא כידידים, הבחור עובד בארה"ב ומדי פעם מגיע לישראל. בתחילת הקשר ביני לבינה הוא היה מתקשר לעיתים תכופות וכמעט בכל מפגש ביני לבינה היא היתה מקבלת ממנו שיחה. הוא אמר לה שהיא עדיין בפנטזיות שלו, חברתי אומרת שהוא עמד לצידה בזמניה הקשים ואינה רוצה לנתק עימו הקשר ע"מ לא לפגוע בו, בנוסף, הוא רוצה להביא לה כמתנה טלפון יקר. בנישואי חוויתי בגידה מצד אשתי ועל כן, איני יכול להשלים עם רצונה לשמור עימו על קשר, הסכמנו על פתרון שנפגש כולנו יחד אך לאחר מספר ימים היא טענה כי אין לי מה לחפש שם, נראה לי כי לא אצליח להשלים עם רצונה לקיים קשרי ידידות עם האקסים שלה וכי אין להם חלק בחיי, קיימת ביני לבינה אהבה אך אני מתחיל להתכנס לקראת החלטה על סיום הקשר, ראוי לציין כי התחלנו בטיפול זוגי במכון יחסים בחיפה וכי עדיין לא שוחחנו שם על נושא זה, אין לי גם כוונה להתפשר בנידון, אשמח לשמוע עצתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להנחית זאת כדרישה, אלא להסביר
דורית כהן22/07/2010אד היקר, אצלך עדיין הכל מאוד טרי ומכאיב, ולא פלא שאתה מגיב בקיצוניות על מצב שמזכיר לך את התבנית של בגידה אפשרית.
הבא נא בחשבון שבת זוגך הינה גרושה כבר 15 שנים, ואני מניחה שהיא אדם עצמאי. אם אתה תתחיל להגביל אותה עם מי להיפגש ואיך - בחברתך או לא בחברתך - לא רק אתה תרצה לסיים את הקשר אלא גם לה זה יימאס...
אני מעריכה את כנותך איתנו כאן, את העובדה שחשפת שחווית בגידה מן הכיוון של אישתך וכי זה כמובן פגע בך מאוד. אתה צודק שיש קשר בין עוצמת התגובות שלך עכשו לאפשרות שחברתך תיפגש עם האקס שלה לבים הטראומה שעברת עם אישתך. אבל זו הרגישות יתר שלך שאתה מביא למערכת היחסים. נסה להתגבר על כך.
האם אתה יכול להסביר לחברתך עד כמה אתה רגיש לנושא? יכול להיות שאם היא תבין עד כמה זה עדיין טראומטי אצלך - היא תבוא יותר לקראתך מתוך התחשבות ברגשותיך ואיכפתיות כלפיך, ולא מתוך תחושה שהיא נאלצת להיכנע לדרישה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה?פרי20/07/2010
בן זוגי מתקשה להבין שהוא עומד להתחתן ועומד להיוולד לו תינוק הוא ממשיך עם שלו רוצה להיות חופשי לצאת עם חברים למועדונים ולמסיבות טבע ואני קצת חוששת לזה כי רוב חבריו רווקים ולהם יש דעה אחרת הוא טוען שאם הוא ירצה לצאת הוא ייצא ואני חוששת רק בגלל השפעת החברים עליו
ואני טוענת שאני לא אהיה הביביסיטר שהוא צריך לקחת אחריות.
מה אני יכולה לעשות בנידון אני חוששת שזה מה שיהרוס את המערכת יחסים שלנו כי הוא לא רוצה להיות כלוי כך הוא טוען ולי מפריע שהוא מושפע ושהוא ייצא למסיבות טבע?
אנא עזרו לי אני רוצה לדעת איך להגיב ומה אני צריכה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרי, למה??? ככה!!
גליה21/07/2010שלום לך,
ראשית תאמצי את המושג חיה ותן לחיות, חייך יראו אחרת.
החששות שלך מוקדמות מידי תני לו להנות עד אשר יהיה נשוי,
כאשר תפגיני רצינות לחיים אני מניחה שהוא יתחיל להתנהג כמוך,
על אחת כמה וכמה כאשר תלדי ב"ה (שיהיה לך בשעה טובה) , תווכחי לדעת עד כמה חייכם ישתנו
תגיעי למקום של המחוייבות האמיתית ורק אז תתחילי לדרוש מה כן ומה לא, עד אז טפלי בעצמך ושמרי על הגחלת מכוון שזה המצב,
אומר לך משהו לגבי גברים, לעיתים הם כמו ילדים את צריכה להיות קלילה יותר שכן אחרת תקלעי למצב שבו הוא "יתפוס רגליים קרות" . אז תהייה הבעיה שלך רצינית, (יחוש מחנק)
לכן ע"ס נסיוני בחיים אני מציעה לך להניח לו ואולי לשנות משהו בך.. הראי עיניין מצאי לכם בילוי משותף מהנה גם עם חברים שלו וחברים שלך , כך לא תרגישי "מקופחת" או " זנוחה"..
תצאי גם את !! הראי לו שלך גם יש עולם ,
גם במערכת נישואים חייב שיהיה לכל אחד עולם משלו! אחרת העולם שתיצרו יהיה מאוד משעמם,
בגיל מתקדם יותר כאשר יהיו לכם יותר ילדים חיי המשפחה יתפסו חלק נכבד משגרת יומכם.
תעשי לעצמך טובה ותתמקדי בהווה , העתיד יבוא ויביא איתו אורח חיים אחר לגמרי.
שאי ברכה לחיים יפים ומאושרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כאן בעיית תקשורת ביניכם
דורית כהן22/07/2010פרי היקרה, ראשית אני מצטרפת לדעה של גליה וחושבת שרצוי להוריד את הלחץ שלך מבעלך ולתת לשניכם ליהנות מן החיים כל עוד זה אפשרי, לפני הלידה. מה הטעם לדאוג ולדאוג לגבי משהו שעוד לא קרה?
אבל נדמה לי שאני קולטת מבעד לשורות שיש לך ביקורת כלפי בעלך ויש להניח שהוא מרגיש את הביקורת שלך ולא טוב לו עם קיומה. יתכן שהוא "בורח" הרחק ממך, לבילויים החופשיים עם חבריו - על מנת לא לחטוף ממך את הביקורת הזאת ואת התלונות שיש לך, ואז נוצר מעגל קסמים - ככל שהוא בורח יותר - את מודאגת יותר ומתלוננת יותר ואז יש לו יותר צורך לברוח ולהתרחק, ואת נעשית עוד יותר מודאגת מה יהיה...
חשוב לעצור את המעגל השלילי הזה.
האם את יכולה להזמין אותו לשיחה שאינה מטיפה לו מוסר? שיחה שבה באמת מקשיבים זה לזו ולא נעשים מייד שיפוטיים וביקורתיים ברגע ששומעים משהו שלא מקובל עלייך?
את נתקלת בבעייה של הרבה מאוד זוגות, שברגע שמתגלים קצת חילוקי דעות - קשה מאוש לשוחח על כך מבלי להתקומם על דעתו השונה של בן הזוג, ואז השיחה נתקעת ומתפתח ויכוח וריב. ואז אתם לומדים לעקוף את אי ההסכמות ולא לשוחח עליהם אלא לצבור בבטן ואז להתפץ כאשר כבר אי אפשר לסבול יותר. כל זאת במקום ללמוד לשוחח ולהעלות בעיות בצורה מרוככת ופתוחה ולקבל מראש את האפשרות שלא תמיד יהיו הסכמות וכי זה לגיטימי בין בני זוג שלא על הכל ניתן להסכים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגוריםקובי20/07/2010
שלום לכולם,
יש לי שאלה שאולי תראה טיפשית אבל מתגובות שקיבלתי לשאלתי קצת הופתעתי.
אני בן 36 ומעוניין לשכור יחידת דיור,אמנם מפוארת,על הקרקע ועם גינה,אך גיליתי שזה מרתיע נשים.
מה דעתכם?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה זה שקובע
עדי בדיחי20/07/2010הי קובי,
אם אתה שלם עם הדירה, מוצא בה מה שחיפשת, אני לא חושבת שכל השאר רלוונטי. דירה לגור בה צריכה להשרות אינטימיות, חום, משהו מזמין. כמו כן במיקום שמתאים לך, עם סביבה שמתאימה לך.
ייתכן ותאורת ספוטים בכל מקום, שטיחים פרסים עתיקים, מיטות הולנדיה, ריהוט גן "ראטן" יוקרתי מאיטליה, דשא טבעי מיובא מחו"ל - ינקרו עיניים. תלוי של מי. אני משוכנעת שכמו שיהיו כאלה שיירתעו מזה וירגישו אולי "תחרותיות" מולך, יהיו גם נשים שיירגעו ויאנחו קלות בחיוך "יופי, אני מסודרת, גם הנכדים."
מניחה שלא עשית סקר מייצג ומדובר בדעות מספר של הסביבה. תעשה מה שטוב לך ומה שנראה לך הכי "אתה". כל היתר נשאר בגדר "כל היתר".
ובהצלחה, זה הכי חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה וייאושא19/07/2010
אין לי בכלל אפשרות לקנות אף רכב בשום סכום. אני חושבת להרשם בשוע הבא לקורס בניית ציפורניים ולחזור לעבוד מהבית. הייתי בעבר קוסמטיקאית והלך לי מעולה 7 שנים עבדתי.ובעלי היה מתלונן כל הזמן שאני צריכה לעבוד בחוץ למרות שהרווחתי מעולה. כשיצאתי לעבוד בחוץ הרווחתי פחות מחצי ממה שהייתי מרוויחה והייתי אומללה. אחר כך למדתי הנהלת חשבונות והמצב החמיר. בכל משרד שעבדתי היו בעיות עם הבוסים שהתייחסו אליי בצורה מזעזעת. היום אני מובטלת כבר הרבה זמן, רוב היום אני בוכה ומדוכאת כבר אין לי אנרגיות בכללוגם לא סבלנות לילדים. בסוף נהייתי כל מה שנשבעתי לא להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאזור אומץ ולעשות את זה
עדי בדיחי19/07/2010הי שוב א',
יש לך פיתרון מצוין. אם בעבר עבדת מהבית כקוסמטיקאית, את מתגעגעת לזה, רוצה בזה ולא רוצה להיות כפופה לבוסים (יש באמת אנשים שפחות מתאים להם להיות שכירים). את מחפשת את העצמאות האמיתית- להיות תלויה רק בעצמך, ואני מסכימה עם זה.
אני חושבת שהנקודה היא במה שאת משדרת גם לבעלך- את צריכה להבהיר לו שאת זה את אוהבת, ככה את תהיי שמחה בשלך, תרגישי יעילה עבור הבית, ויותר חשוב עבור עצמך. אם הוא רוצה באושרך אין סיבה שינסה להניא אותך מלפתוח עסק בבית. תסבירי לו שכפי שאת עודדת אותו כשהיה חסר ביטחון, כך את מבקשת את הפירגון שלו בדרכך החדשה. להזכיר לו גם מה היה כשהיית שכירה, וכמה זה עשה לא טוב.
נראה שכל מה שעשית פרט למה שאת באמת אוהבת- אותת לך במפורש שלא זה הכיוון. אזרי אומץ ותעשי את מה שהכי טוב לך. את תחושי שככל שטוב לך טוב גם לילדייך ולסביבה. להיות ולגדול עם אמא מאושרת, בת זוג מסופקת, זה באמת אחרת כבר. ולך- לך זה יעשה רק טוב. אז קבלי חיזוק ועידוד לעשות זאת כמה שיותר מהר. אפשר להתחיל בקטן אם ההוצאות כבדות בהתחלה, אם היו לך לקוחות קבועות בעבר- לפנות אליהן, לשווק את עצמך שוב, לעשות קאמבק. קצת כוחות.. (אני בטוחה שיש לך).
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה וייאושא19/07/2010
כשהכרתי את בעלי הייתי עצמאית. לאחר הלידה הראשונה לא הסתדרתי ונאלצתי לסגור. אחר כך למדתי מקצוע נוסף שבו פחות הלך לי. דחפתי את בעלי חזק להיות עצמאי. היום הוא מאוד מצליח ואני שמחה בשבילו ועוזרת לו. אבל הוא לוקח את הרכב המשפחתי ובגלל זה אני לא יכולה לעבוד. יש לנו שני ילדים ואת כל הסידורים והגנים אני עושה ברגל. אני מדוכאת מאוד מאוד ומיואשת. נמאס לי להיות בבית ואנחנו רבים הרבה. מבחינה כלכלית לא משתלם לי שבעלי יחזור להיות שכיר. הוא אינו מבין את חומרת הבעיה מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קחי את האחריות אלייך ושני את המצב
עדי בדיחי19/07/2010הי א',
את מתארת בבירור איך התהפכו היוצרות- את, שהיית עצמאית, אולי אפילו תרתי משמע, דחפת את בעלך להיות עצמאי אף הוא והיום הוא אדם מצליח. ואת, למעשה, צריכה להיות מחזיקת המשפחה בבחינת הסיבובים לגנים, סידורים ותחזוקת הבית לבטח.
כתבת שבגלל שהוא לוקח את הרכב אין לך אפשרות לצאת לעבוד. את בטוחה שזה הגורם? אני מבינה את הנוחות שברכישת רכב נוסף, אין ספק שזה יכול להקל מאוד. אבל משהו אומר לי שעם קצת יותר יצירתיות את דווקא כן יכולה לצאת לעבוד ולהאמין בעצמך שאת מסוגלת לכך, אל מול לשים אצלו את האחריות על כך שאינך עובדת..
יש אפשרות לרכוש רכב נוסף, לא חדש, אלא במחיר זול שישתלם לכם בבחינת הנסיעות הקטנות והיציאה שלך לעבודה חדשה. סתם לשם הדוגמה, לפני כמה ימים ראיתי מודעה לרכב מיצובישי סופר לנסר בפחות מ-10,000 ש"ח, והוא נחשב לרכב אמין וטוב. אז כן, כמובן שזה לא מושלם, אבל בשביל הסידורים הקטנים אני חושבת שאפשרי בהחלט למצוא משהו בגדר "פשרה", וכשתהיי עצמאית ותרוויחי, אולי אפילו תוכלי להרשות לעצמך לקנות משהו טוב יותר.
אבל את צריכה להיות אמיצה, את צריכה לקחת את המושכות ולהיות -את- האחראית לאם את עובדת או לא. כמו שאז היו לך את הכוחות ודחפת את בעלך להיות עצמאי- אל תצפי שעכשיו הוא יעשה את זה (להרגשתי יש בך תקוה כזאת..). עשי זאת בעצמך.
להיתפס לקונקרטיות לגבי הרכב המשפחתי, ששם הבעיה.. אולי.. אבל בפנים בפנים את יודעת ומרגישה כמה את רוצה לעבוד.. לכן זה לא בשמיים. שני ילדים ואת תיכנסו בטוח לסופר לאנסר (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות חדשה..רוני18/07/2010
היי
חברי ואני אוהבים מאוד, יוצאים יחד כשנה , נוצרים בנינו וויכוחים שטוטים ולא תמיד מצליחים להבין אחד את השני ולהרגיע את המצב -
חשבנו על עזרא מאיש מקצוע כדי להעזר בו ולצאת מהמשברים הקטנים -
יש תקווה לקשר שרק בתחילת דרכו?
טנקס :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקוה גדולה
עדי בדיחי19/07/2010הי רוני,
ברגע שיש רצון ואמונה בקשר- יש תקוה גדולה.
מה שהרגשתי בהודעה שלך, הוא שהקשר חשוב לשניכם וכבר עכשיו אתם מזהים עינייני תקשורת אצלכם שצריכים קצת "פוש".. זה מצוין! למה? כי זה אומר שאתם עירניים, שאתם חשובים זה לזה ומוכנים להקריב ולהשקיע בשביל הקשר. אז אפשר לקנא בכם על זה.
יש הרבה זוגות ותיקים שלא מוכנים לשמוע על ייעוץ אפילו לטווח קצר, מתוך בושה, פחד מהשינוי, פחד להכניס גורם מתערב ועוד. וכאן למרות שהזוגיות טריה, אתם מוכנים כבר עכשיו לבוא זה לקראת זה ולשנות ולהשתדרג. אז בהחלט, עם גישה נכונה ובוגרת כזאת, יש תקוה.
לגבי איש מקצוע- ייתכן ואתם זקוקים לטיפול לטווח קצר, אפילו מספר מפגשים, ע"מ ללמוד את הדרך הנכונה להתמודד עם ויכוחים או מחלוקות. לא לשכוח שהטכניקות האלו יעזרו לכם בדברים גדולים יותר בהמשך הדרך. יש מטפלים מהקופה, ששם המחיר זול יותר, ויש גם מטפלים פרטיים, תלוי לאן מכוונים.
מעבר לזה יש סדנאות זוגיות שונות.. הרצאות ועוד. הרבה מגוון. אם תרצי הכוונה נוספת את יכולה לפנות אליי במייל ואנסה לסייע לך משם.
נ.ב. קשר של שנה הוא לא תמיד קשר כ"כ קצר וטרי.. :) בכל אופן אתם בדרך הנכונה, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם גרושה+אלי18/07/2010
שלום רב,
אני רווק ולפני כחודש הכרתי גרושה + ילד (בן שנתיים וחצי) ומאד כיף לנו ביחד.
לאחרונה היא הכירה לי את בנה ומאד נקשרנו.
מה שמעט מפריע לי קצת בקשר זה שבכל זאת היא גרושה פלוס ילד ולפעמים אני שואל את עצמי האם בכלל כדאי להיכנס למצב כזה שהוא בכל זאת יותר מסובך מקשר של רווק ורווקה או רווק וגרושה ללא ילדים ולא להתחיל ממקום "נקי"??? רק שנראה לי שגם להתחיל ממקום "נקי" לא ממש נותן ערבות מיוחדת להצלחת הקשר. כיצד עליי לנהוג? כיצד להתייחס לילד? האם אפשר/רצוי להביא לו מתנות? האם להיקשר אליו? האם קיומו של האקס, שבינו ובין גרושתו שוררים יחסים צוננים מאד שמסתכמים בלקיחת הילד והחזרתו בלבד, צריכה להפריע לי? למה לשים לב? האם, כמי שעתיד להיות בעלה של גרושתו והאב החורג של בנו, כדאי בכלל להכיר או לדבר עם האקס על יחסיי עם גרושתו ובנו ולקבל את "ברכתו" להמשך הדרך?
לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות למחויבות כפולה
עדי בדיחי19/07/2010הי אלי,
אני חושבת שהמכנה המשותף לכל השאלת והתהיות (המוצדקות) שהעלת כאן הוא מידת הבשלות שלך לקשר קצת יותר מורכב מקשר רגיל.
כן, לא תהיה לך שום ערבות גם בקשר עם רווקה. לגבי הקשר עם הילד- זה שוב תלוי עד כמה אתה רוצה ומוכן להיקשר עם הילד הזה, ולכן גם יהיו לך התשובות כמה להביא ומה וכמה להתקרב.. זה נהדר שיש ביניכם קשר טוב ואתה נקשר לילד.. אבל לא שם העיניין לדעתי.
אתה צריך לבדוק עם עצמך אם אתה מוכן לקשר כזה, אם אתה רוצה בקשר כזה, גם להיות נשוי או לפחות "תפוס חזק" בהמשך וגם להיות אבא, ביחד?
"האם צריך להפריע לי"- לכל אחד יפריע משהו אחר, לא בטוח שמשהו בכלל "צריך" להפריע לך. אתה צריך לברר עם עצמך איפה הדברים נוגעים, עד כמה קשה לך עם המחויבות הכפולה הזאת ולהעריך את מידת המוכנות שלך. גם אם זה גדול עליך, זה בסדר, כי כל השאלות האלו סה"כ מעידות על האחריות שיש לך ועל ההבנה שקשר כזה הוא אכן מורכב. ואגב, בכלל לא סותר שהקשר הזה יכול להביא אותך למקומות בוגרים וטובים.. הכל עיניין של החוויה עצמה וכמה אתה מרגיש חזק ובטוח שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קצת הזויהשרונה18/07/2010
אני ובעלי בחרנו תמונות (התכסחנו לאורך כל הדרך)
בקיצור,
אנחנו צריכים לבחור 400 תמונות.
בקטגוריית תמונות המשפחה , בחרתי 6 תמונות של האחיינים שלי, שהם בסה"כ 4 אחיינים. אין הגבלה לכל קטגוריה, צריך בסה"כ 400 תמונות חלק מהסיור חלק מהריקודים וכו..
האם זה הרבה?
יש לנו לפחות 320 תמונות שלי ושלו לבד ביחד, והוא מתעצבן ואומר שבחרתי הרבה תמונות של האחיינים בקטגוריית המשפחה, ש-6 זה הרבה.
ואני שואלת זה באמת הרבה?!?!?!!?
מה אני עושה? אני מנסה להסביר לו שזה ממש קצת ואי אפשר אלבום שלם לתת לכל אחד מהמשפחה תמונה אחת.
או שמא אני לא בסדר?!?!?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונות מספרות על משהו אחר? תבדקי
עדי בדיחי19/07/2010הי שרונה,
אני לא יודעת אם זה הלחץ של החתונה או שעכשיו כל אחד רוצה להראות "מי כאן הקובע", אבל יש פה איזו תחרות סמויה ביניכם וצריך לברר מה בדיוק, ואם יש מעבר או שזה עיניין של הלחץ ותו לא.
הסיפור של התמונות הוא באמת לא משמעותי. 6 או 4 או 3? זה מה שישנה? למה להתעמק בזה? מקסימום, אפשר להוסיף שקל וחצי על עוד תמונה, את לא חושבת שזה פשוט מיותר להתווכח על דברים כאלה? שימי לב שמהמקרים האלו אפשר להקיש על אחרים- מה יקרה אם בעתיד אתם תתווכחו על דברים רציניים יותר (ולצערי זה יקרה כמו לכל זוג נורמלי), האם גם שם אתם תגיעו לכסאח כזה? פרופורציות..
ולעניין עצמו: פשוט תבררי איתו למה קשה לו עם הבחירות שלך, האם יש סיבה (קצת יותר מופשטת) שלא מסכים איתך? אולי תופס אותך כשתלטנית וע"י התמונות הוא מנסה לקחת חזרה את השליטה אליו? נסי לבדוק עם עצמך אחורה האם יש לו מילה בהחלטות משותפות ביניכם? שם הייתי שמה את הדגש, ולאו דווקא בכמות הקונקרטית של התמונות.. אם תגלי משהו שם, את תגלי אוצר- כי אם תפתרו את זה עכשיו, את לא יודעת כמה ריבים חסכת לך להמשך- אם רק תהיי מודעת ואולי טיפה להתגמש, את כבר תקצרי את הפירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שותפותיואל17/07/2010
שלום לך,
אנו נשואים כ-27 שנה ויש לנו 3 ילדים בוגרים. אשתי עובדת במקום מסודר כבר למעלה מ-20 שנה . אני הייתי עצמאי במשך רוב השנים .במהלך חיינו הצלחנו לרכוש בית נאה וגידלנו בכבוד את ילדינו .בכל השנים הללו היתה חשיפה מלאה בכל הקשור לכספים . לפני כ- 3 שנים נכנס העסק בבעלותי לקשיים כספיים גדולים ,דבר שהוביל לפשיטת רגל .בשלוש השנים האחרונות חיפשתי מקור פרנסה ,עסקתי במספר תחומים והצלחתי להביא להכנסה חודשית ממוצעת פחות או יותר כאשר בגלל אופי הדברים לא היתה הכנסה מסודרת למעט התקופות שהועסקתי כשכיר .במקביל חיפושי עסקתי בטיפול באנשים בתחום מיסטי מוכר וגם משם ראיתי הכנסות עולות ויורדות .בכל הפעמים שזכיתי להכנסות ,העברתי אותן ישירות לחשבון הבנק של אישתי כולל ירושה בסך 35,000 שח שקיבלתי .התקופה לא היתה קלה ובדרך כלל ההכנסות המשותפות כיסו בקושי את ההוצאות . בשנה האחרונה קיבלה אשתי מספר בונוסים כספיים גדולים אשר שינו את התמונה בכל הקשור למצב החשבון שלה ואיפשר יותר רווחה . כאשר ביקשתי ממנה לשתף אותי בכל המתנהל בחשבון כולל מצב חשבון , הוצאות עתידיות זכיתי ממנה לתשובה שלילית בטענה שכרגע איני מכניס מספיק כספים יחסית אליה ולכן איני רשאי לקבל דיווח על הנעשה בחשבון .הסברתי לה ששיתוף זוגי בבסיסו כולל כל התחומים כולל חשבון הבנק שלה שבעקיפין גם לי יש בו חלק כמי ששותף בטוב וברע .אגב, בעבר כשאכן היתה בעייה ואני הייתי שותף ,עזרתי לה בעצה שעזרה לה להתגבר על כך. כל נסיונותיי לקבל ממנה אינפורמציה נתקלו בסרוב כולל מכתבים וכולל העובדה שאני מרגיש מאוכזב ונבגד בהתנהלות זו. מעבר לכך, מאחר ויושבת על "הברזים" עושה בחשבון כאוות נפשה : קונה , קובעת טיולים קונה בגדים וכו' .לעיתים כאשר אין בידי מספיק מזומנים ,מחמיצה פנים כאשר אני מבקש ,חוקרת ותובעת לדעת לאן הולכים הכספים .
אבקש התייחסותך ועצתך למצב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות בטוב וברע
דורית כהן18/07/2010יואל היקר, צר לי על מה שאתה עובר. היחס שלה מעורר אצלי את המחשבה שבכלל התקשורת שלכם נמצאת בבעייה.
הזוגיות שלכם לא עמדה במבחן השינויים שעברו עליכם. זוגיות טובה אמורה להצליח להתגמש, ולזרום עם השינויים שכל אחד מבני הזוג עוברים במהלך החיים. דברים תמיד קורים - לטוב ולרע - כמו בשבועת הנישואין, וכאשר יש תקשורת טובה ואינטימיות רגשית סבירה - יותר קל לעבור את השינויים הבלתי נמנעים האלו.
אני חושבת שכמו שלך המצב הוא בלתי נסבל, גם אישתך לא מרגישה שהמצב אידיאלי, כאשר עליה לחסום אותך. מסתמן לי שהיא מלאת כעס ואכזבה, ואולי יש משהו בהיסטוריה שלה כילדה שמסביר למה היא זקוקה כל כך לבטחון וליציבות ו"מתחרפנת" כאשר מסביב יש סערות כלכליות. נכון שזה לא מאוד יוצא דופן - להיבהל כאשר ישנה פשיטת רגל. זה כמובן מפחיד. אבל במצב כזה צריך לאחד כוחות ולהסתכל קדימה ולא אחורה, ולראות מה הכי יתמוך ויועיל לשני בני הזוג במצב הקיים.
לדעתי אתם יכולים להפיק תועלת מייעוץ זוגי, על מנת שלא ייווצר נזק בלתי הפיך לזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי מסתכל על נשים אחרותדנית המיואשת15/07/2010
היי לכם!
אני בת 25 אנו נשואים שלוש שנים ויש לנו ילד בן חצי שנה.
הבעיה שלי- אני בחורה שנראית ממש ממש מעולה, ומושכת תשומת לב בכל מקום, אני אחרי לידה והגוף שלי לא רק שלא השתנה, אפילו נהיה יותר יפה מלפני ההריון. באמת- אני רוצה להדגיש שאני נראית ממש טוב וכאן בעצם הבעיה- בעלי מסתכל על נשים אחרות, לא מסתכל בוחן ומתעמק, אלא מעיף מבט קטנציק עכשיו הקטע שלפני כמה זמן (אפילו שהייתי בהריון) הוא לא היה מסתכל בכלל, ברצינות, הייתי הבחורה היחידה שהוא ראה בעיניים, גם אם תעבור מולו בחורה ערומה הוא לא היה מסתכל.
ובזמן האחרון אני פתאום שמה לב שהוא התחיל "לפתוח את העיניים" עכשיו זה מאוד מוזר, הוא בחיים לא התעניין בבחורות כשאנחנו היינו חברים וגם לא אחרי הנישואין וגם לא בתקופת ההריון. מה קורה פה זה ממש מעצבן אותי, יש לו אישה פצצה בכל מקום אומרים לו את זה והוא יודע את זה אבל מה הוא מסתכל על אחרות. ומה שמוזר שהבחורות שהוא מסתכל עליהן לא יותר טובות, לא יותר יפות לא יותר חמודות, והגוף שלהן לא מגיע לרבע ממה שיש לי אז כאילו מה נסגר?????? מה הקטע של גברים להסתכל גם כשלא חסר לאישה שלהם כלום? מה זה מתחיל ככה מלהביט, אחרי זה זה יגיע לממש להתעמק? ואחרי זה לאן? לבגידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללטוש מבטים זה טבעי, ביולוגי...
דורית כהן18/07/2010דנית המיואשת, יש כמה אמיתות טבעיות שחשוב להבין ולקבל בעולם שלנו:
אנחנו מעוצבים ביולוגית כך שהתשוקה המינית היא כמעט אף פעם לא בלעדית כלפי בן/ בת הזוג לבדה.... אנחנו בנויים פיזיולוגית בצורה כזאת שיש כל מיני דברים שמשפיעים על ההימשכות שלנו לבני המין השני: יופי חיצוני, ריח, שפת גוף, קול. והרבה מאוד אנשים מן המין השני יכוטלים לעורר בנו תגובה של התעוררות מינית.
יש בינינו כאלה שיותר מרשים לעצמם להבחין בעובדת ההימשכות הזאת ויש כאלה שחוסמים את הגירויים האלו ולא מאפשרים להם לחדור ולהשפיע.
גברים ונשים מקבלים חינוך די שונה מן הבחינה הזאת.
בחברה הגברית יש עידוד וחוסר שיפוטיות כאשר גבר נשוי מתעורר מינית למראה אישה שאינה בת זוגו - חבריו הגברים רואים בכך משהו גברי, חיובי, חזק, מלא חיות. אין שיפוטים ערכיים שליליים על התנהגות מפלרטטת אצל גברים. זה מתקבל יחסית בסדר (רק בת הזוג שלהם מתקוממת...)
ואילו אצל נשים המערכת הערכית פועלת אחרת. אישה נשואה שמגיבה בהתעוררות מינית למראה חתיך חדש - מייד תרגיש בעצמה שזה לא בסדר, היא לא תמהר להראות זאת ואולי תסתיר את הימשכותה אפילו מפני עצמה...
רק כאשר הגבר מפנים שזה פוגע בבת זוגו - מתחיל להיווצר אצלו איזה מצפון פנימי העוצר אותו מן הפלירטוט. אבל אם זה כרוך באיסורים והגבלות שאת מטילה עליו - זה לדעתי עלול לפגוע בהתפתחות המצפון. אסביר לך למה: כי הוא מתקומם כאשר את אוסרת עליו מטעמך ומטילה עליו הגבלות. ואז הוא יהיה עסוק בהדיפת ההגבלות ובהתנגדות להן, במקום בלפתח את הערכים ואת הגבולות של עצמו. האם את רוצה שהשינוי יבוא ממקום פנימי שלו או בגלל שאת אוסרת עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנית, לבעל שלוטש עיניים.:)))
גליה21/07/2010שלום לך.
את מפגינה המון ביטחון לגבי המראה שלך, אני מניחה שאת גם מחצינה את הביטחון מולו,
יודעת מה? הוא שבע מזה,!!
תנסי לנהוג כמוהו והביעי דעתך , לדעתי הוא בוחן את העולם בצורה מוחצנת מידי, (התלהבות יתר)
ראשית תתעלמי !!, הראי חוסר עיניין , התמדקי במשהו חשוב יותר והעירי את תשומת ליבו בכל פעם שאת חשה בכך.קטעי את מחשבותיו בנושא אחר, וראי את תגובתו,
לדבר איתו על כך שזה מציק ופוגע בך לדעתי מיותר מפני שאת מראה לו "כוח" מסויים עלייך.
אני תמיד בעד פעולת תגמול דומה, רק כך ניתן להבין את פשר ההתנהגות,
מה גם שאת יכולה להתחיל ללמוד משהו חדש ומרתק בחיים בכדי להיות עסוקה בו ולתת למחשבותייך מקום אחר.כך גם תצליחי להביא את הכוח המנטלי שלך בהשוואה לאחרות והוא יתחיל להבין שיש בך משהו אחר מעבר למראה החיצוני שלך.
תפנימי שאין "הרבה תחת השמש".. זה יחלוף לו !!
בגידה לא תהייה ואל תחשבי על כך.
זו דעתי אני מניחה שהיועצות כאן יתנו לך כלים למחשבה או להתנהלות אחרת במצב זה.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקס מיתולוגיאיילת15/07/2010
שלום. אני נשואה באושר כעשר שנים ואמא לשלושה ילדיםמדהימים. לפני שהכרתי את בעלי, היה לי חבר עם אהבה מטורפת ומוטרפת שלא היתה מקובלת על הורי שני הצדדים ובסוף זה שבר את חבר שלי והוא נפרד ממני בצורה מגעילה והביע את שנאתו אלי.לקח לי הרבה זמן להתגבר עליו והדחקתי אותו כל השנים. לפני כחמש שנים יצר איתי קשר ולא הצלחתי להתגבר על יצר הסקרנות ונפגשנו. הפגישה היתה אכזבה רצינית מבחינתי, גיליתי שהוא נשוי באושר ואב לארבעה ילדים וכל הפגישה חזר ואמר שאין לו כלום אלי, שלא נשארה טיפת אהבה ושמרגיש שמדבר איתי כמו שיחה עם חבר קרוב. מאז, אני לא מפסיקה לחשוב עליו, עולות בי תמיהות ותהיות בקשר לנישואין שלי ורגש האהבה כלפי עלה בדיוק באותו אופן שהיה אז בעבר ואפילו יותר. אני מתוסכלת, ולא יודעת מה לעשות. בנוסף, אני רוצה הסבר מדוע בכלל איכפת לי מה הוא מרגיש כלפי ולמה זה פוגע בי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את חיה עכשו את הטראומה מחדש
דורית כהן17/07/2010איילת יקרה, אני חושבת שהבעייה שלך היא צורת ההתגברות עליו בפרידה הטראומטית שלכם. כתבת שלקח לך המון זמן להתגבר עליו ושהדחקת אותו. מוחך "שימר" אותו בבתור "אהבה מטורפת מוטרפת". כך את רואה את מה שהיה אז - גם היום.
זה טבעי שמפגש איתו לאחר כל אותן שנים עורר בך מחדש סידרת תגובות רגשיות ומחשבתיות מאוד עוצמתיות, משום שאותה פינה נידחת, מודחקת במוחך אליה שלחת את כל העוצמה הזאת ניעורה פתאום לחיים, ואת הוצפת רגשית ומחשבתית באסוציאציות המרגשות שהתלוו לאותה תקופה, חווית מחדש את הפגיעות ויש להניח שהרגשת את ההתרגשות בכל גופך לקראת הפגישה איתו ובמשך הפגישה. ושוב הוא עשה לך את אותו הדבר - איכזב אותך. לא רצה אותך גם כיום. ממש הכניס אותך לאותה "משבצת" של ריגוש מצד אחד ופגיעות מצד שני.
זה היה כנראה עבורך לחיות מחדש את הטראומה שהיתה לך אז.
דבר נוסף שקרה לך - עוצמת הרגשות כלפיו שמה לך "מראה" של תהיות ותמיהות לגבי עוצמת רגשותייך כלפי בעלך. הרי אחרי עשר שנות נישואין - לא ניתן כבר להרגיש את העוצמות החזקות של התאהבות ראשונית.
אז מה שאני מנסה לומר לך הוא שמה שעובר עלייך הוא טריקים שהמוח שלנו עושה לנו, אינני חושבת שזאת המציאות וכי עלייך לייחס לכך חשיבות מיוחדת, אלא פשוט להבין שכך פועל המוח שלנו כאשר אנחנו חווים טראומה רגשית, ורוצים להתגבר עליה ומדחיקים הכל. פשוט הכל נשמר "טרי" כאילו הכנסת למקפיא והפשרת עכשו.
דרך אחרת להתמודד עם טראומה היא לתת לרגשות - גם אלו שהינם נפלאים ונהדרים בגלל האהבה וגם אלו שמכאיבים לנו בגלל הנטישה - הכרה, מקום, קבלה, הכלה. לקבל בעזרת השכל וההגיון שלא כל אהבה ניתנת להגשמה בדרך שאנחנו רוצים, ולאפשר לכאב להיות שם עד שהוא מתחיל לעבור מעצמו, להירפא עם הזמן, עם זה שאנחנו מוצאים עניין במישהו אחר.
אני מקווה שההסבר שלי הגיוני בעינייך. אם זה לא יספיק לך, שווה ללכת לייעוץ קצר מועד ולקבל תמכיה, על מנת שלא תעשי את הטעות ותתרחקי מבעלך בגלל מה שעובר עלייך, כי את עלולה לעשות זאת רגשית, ועלולה להיווצר כאן שרשרת של תגובות התרחקות גם מצידו, וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאקס מיתולוגי
איילת18/07/2010תודה על התשובה המקצועית. אך האם ניתן להסביר את הצד שלו - מדוע הוא פנה אלי אחרי כל השנים? האם לפגוע בי שוב? האם להתנקם או האם להראות לי שהוא התגבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מכיוון של חרטה
דורית כהן18/07/2010אני דווקא חושבת שהוא פנה ממקום אחר. כמובן שניתן רק לשער השערות. יתכן וגם עבורו כל סיפור האהבה הזה הודחק ונשמר בפינה נידחת של מוחו. יתכן, ולמרות כל מה שאמר לך בפגישה החדשה, צצו אצלו רעיונות ומחשבות איך זה יהיה לפגוש אותך וזה לא נתן לו מנוח. אבל אולי כאשר קרתה הפגישה הממשית איתך - הציפיות שלו לגבי מה זה יעשה לו - לא התממשו, או שאולי הוא נבהל והחליט לרדת מכל אפשרות של חידוש קשר איתך במחתרת, והחליט להציג בפנייך משפחה למופת ואהבה חזקה לבת זוגו.
לא סביר שהוא עשה זאת מראש על מנת לפגוע בך שוב. גם לא להתנקם וגם לא להראות שהוא התגבר. נדמה לי שכל הדברים הללו לאחר כל כך הרבה שנים - לא יוצרים מוטיבציה מספיק גבוהה לקיום פגישה. סביר להניח שהמוטיבציה שלו היתה ריגושית, איזה געגוע. ואז - או שהוא נבהל או שהוא התחרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמותי ואנישני15/07/2010
אני נשואה שנה (אני ובעלי התחתנו יחסית מהר - אחרי שנה של חברות)
אמא של בעלי מתנהגת אלי מאוד יפה, הבעיה היא שהיא מצפה שהיחסים בנינו יהיו כמו אמא ובת.
היא גם אמרה את זה בקול. מבחינתה שנדבר כמה שיותר בטלפון בשיחות של הה ודה, ושאני אשתף אותה בכל פיפס בחיים שלי. היא רוצה להיות מעורבת בהכל.
עם בעלי היא באמת מדברת כמעט כל יום ומעודכנת בכל דבר שהוא עושה. איתי זה קצת יותר בעיה, דבר ראשון כי אני לא מעוניינת ביחסים מסוג אמא-בת, יש לי כבר אמא אחת וזה מספיק, אני בחיים לא אוכל לדבר עם חמותי כמו שאני מדברת חופשי עם אמא שלי או אחיותי, כי הם לא שופטות אותי ואוהבות אותי בכל מקרה.
דבר שני אני לא בחורה שמדברת שעות בטלפון, גם לא עם חברות שלי, אני רוב הזמן מעדיפה להסתובב בלי פלאפון כי אלו החיים שאני אוהבת. חיים שקטים וטוב לי כך!!!
אני מעדיפה להפגש עם הבנאדם פנים מול פנים ולדבר, וכך אנחנו עושים באמת - מגיעים אליהם פעם בשבוע ולפעמים פעמיים. גם הם וגם אנחנו מאוד נהנים במפגשים ולכן אני לא מבינה מה עוד יש לדבר ביום יום. אני ממש לא מרגישה צורך לדבר ביום יום.
בקיצור היא נעלבת שאני לא מתקשרת במהלך השבוע, ולא נעים לה להתקשר ולהטריד אותי. (אז היא מתקשרת לבעלי כל הזמן).
האם אני נוהגת לא נכון??? אני לא מבינה למה היא מתעקשת על יחסים כאלה אדוקים?? ולמה היא לא מסתפקת במפגשים שמתרחשים כל שבוע?!
עזרה בבקשה!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שני15/07/2010רק רציתי להוסיף שהוא הבן הבכור והראשון שהתחתן כך שאני הכלה היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי הייתה בעיה עם חמותי
איילת17/07/2010גם לי הייתה בעיה עם חמותי ונעזרתי בפורום חמיות וכלות של וואלה, שם יש מקרים רבים שנוגעים ליחסים בין חמות לכלות, ממליצה לך לשאול שם.
אני מאמינה שגם את תמצאי שם עזרה כח זה הנושא המרכזי שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)