מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוששת שהקשר מתחיל להגמרreyo15/07/2010
אני ובן זוגי לא נשואים אך בקשר כבר כ-7 שנים.
לאחרונה חשבנו על לקנות דירה ביחד אך כל פעם שהנושא עולה הוא רק מראה כמה הוצאות זה יביא וכמה שזה לא הגיוני לעשות את הצעד הזה. במקביל הוא חושב ששכירות היא בזבוז כספי.
אנחנו הגענו למצב שאני לא יכולה להגיע לבית משפחתו משום שאני מרגישה שאני נטל עליהם, ואמא שלו לא טורחת להסתיר את זה שגם הוא נטל.
הוא מצדו רק מכחיש, אומר שזה מה יש ושאת אמא שלו לא ניתן לשנות. אני לא יכולה לחיות עם המצב הזה עוד, אני מרגישה מועקה גדולה וחוסר שיתוף פעולה מצדו לגבי כל דבר כמעט.
לפעמים אני אפילו מרגישה כנלקחת כמובן מאליו...תמיד הייתי ותמיד אהייה לא משנה מה היחס כלפי וזה גורם לי להרגיש כמו סמרטוט רצפה.
קשה לי מאוד לנסות ולפתח שיחה איתו כי הוא מאוד עקשן ולפעמים אטום.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק מחדש מה מידת המחויבות
עדי בדיחי16/07/2010הי reyo,
אני בהחלט מסכימה איתך כי מגורים אצל אחד מההורים וללא קשר לנישואין הם בעייתיים, בעקר שהקשר כ"כ ארוך.
נשמע שסביב הנושא הזה יש עוד פרמטרים, מצד בן זוגך, לא בטוח שעיניין הכסף הוא האישיו (גם, אולי לא רק).. הייתי בודקת אותו את כל נושא המחויבות שוב.. מה מונע ממנו להרגיש בטוח להיות איתך לבד, בקורת גג משלכם. לא הייתי עושה את זה בשיחה תקיפה, אלא במצב בו אתם נהנים זה מחברתו של זו, תוך כך שאת מסבירה לו מקודת מבטך כמה היית רוצה שהקשר יתקדם, כמה היית רוצה את הפרטיות והביחד כי הוא חשוב לך, הקשר חשוב לך. נסי לבדוק האם משהו מחלחל שם, אם פתאום דעתו משתנה, אבל חשוב מאוד שתגשי לזה בנימת "הזמנה" ולא בביקורת.
יהיה קשה להמשיך קשר בו את מרגישה כמובנת מאליה, ומרגישה שאין שיתוף פעולה מצידו. הוא צריך להיפתח מולך ולספר לך מה בדיוק העיניין, ממה חושש ולמה מתעקש להישאר "בקן". זאת כמובן בעיה ידועה, אבל אין זה אומר שצריך לשבת בחוסר מעש ולחכות שזה יעבור. יש להציף את הנושא של המחויבות, להדגיש את הצורך שלך ולבדוק, מחדש, האם כרגע בשלב בו את נמצאת- גם הוא נמצא. אם הפערים רבים מדי תשקלי את המשך הקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בנישואיםשרון לוי15/07/2010
התחתנתי לפני שנתיים ויש לנו ילד בן שנה. בעלי הוא אבא מדהים ובעל טוב. הבעיה שלי איתו היא שמאז שהתחתנו הוא מזניח את עצמו, הוא עלה 20 ק"ג במשקל, לא אכפת לו לבוא מיום עבודה ולהכנס למיטה לישון מבלי ללכת להתקלח, הוא לא משקיע בבגדים ובכלל, לא משקיע בעצמו. ניסיתי לדבר איתו כמה פעמים וכלום לא עוזר. אני בחורה שאסטטיקה וניקיון מאוד חשובים לי ואני פשוט אובדת עצות. מעבר לזה יש לנו בעיה קשה בסקס, הוא גומר מאוד מהר, לפני שאני מספיקה להכנס לעינינים, זה נגמר. אני מרגישה כבר כמה ימים שאני פשוט מאבדת עניין בו וממש לא נמשכת אליו.אני אפילו מוצאת את עצמי במחשבות על גברים אחרים, אני לא רוצה ללכת עם מישהו מהצד ואני גם לא רוצה להתגרש. בבקשה תייעצו לי מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון-
בני15/07/2010תחפשי חבר טוב או בן משפחה קרוב שיעיר אותו משנת הדב שלו, במקביל תלכי לסדנת תקשורת ותלמדי איך לדבר או לשתוק ולהגיע לתוצאות אפקטיביות בחיים,
יש כאן לדעתי קצר תקשורתי שנמצא אי שם בינך לבינו, ולכן חבל שתנסי שוב ושוב במקום שנכשלת,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה על ההשלכות של הזנחה עצמית
עדי בדיחי16/07/2010הי שרון,
מבינה את התחושה שלך. זה לא פשוט לחיות לצד אדם שמזניח את עצמו, במיוחד שלך מאוד חשובה אסתטיקה. אני גם מתארת לעצמי שלחיות חיים אינטימיים באופן הזה, זה מקשה עוד יותר על חיי הזוגיות שגם הם, באופן טבעי, טומנים בחובם לא מעט קשיים.
הייתי הולכת איתו קצת "קיצוני". אני חושבת שבצמב כזה יש "לנער" אותו. ואולי לא יסכימו איתי, אבל אני חושבת שזה יכול לתת אפקט למרות העוצמות. אני חושבת שצריך לקחת אותו לשיחה רצינית, אפילו להתקשר אליו בבוקר ולהכין אותו לכך שבערב תהיה לכם שיחה. הוא ישאל על מה, את תגידי "נדבר בבית". שיבין שזה באמת רציני. שבי איתו, תהיי רצינית והחלטית, ותספרי לו מה את מרגישה- באופן הכי אמיתי, וזה קשה, כי את לא רוצה לפגוע בו אבל חשוב שתיצמדי לאמת ולא תייפי אותה. תספרי לו על התחושה שלך בכל המצבים האינטימיים, שהמשיכה שלך הולכת ויורדת ואת עסוקה בשאלות, אפילו מרגישה אשמה שקשה לך להימשך אליו. שההזנחה שלו היא לא רק "שלו", אלא גם של חיי הנישואין. אפשר בהחלט לומר שחיי האישות שלכם נפגעו וימשיכו להיפגע אם הוא לא יקח את עצמו בידיים, וההשלכות של זה ברורות. לגבר, ששומע דבר כזה, קשה מאוד לקבל את המחשבה שלא יהיו הרבה הזדמנויות ליחסים אינטימיים. אם הוא יעשה את החיבור שהכל תלוי בו- ואם יתחיל לקחת את עצמו בידיים גם את תרגישי שיש לך פרטנר, שעושה עם עצמו משהו, רק בשל העובדה הזאת כבר תעריכי אותו ואולי אף זה יתבטא במשיכה שלך אליו.
יש סיכוי שהוא תופס את הקשר או יחסי אישות כמובנים מאליהם. הגיע הזמן שתסבירי לו שלכל פעולה מזניחה שלו יש מחיר, לא מהיום למחר, אלא מחיר של תהליך.. ככל שיזניח את עצמו כך יזניח את המשיכה שלך אליו, אם הוא יעשה את הקשר הזה ויבין מה זה אומר.. אני מניחה שזה יעורר משהו. צפי לכך שיפגע מזה, ייתכן, אבל אחרי כמה ימים זה יחלחל והוא יבין שפשוט אין ברירה. משיכה ותשוקה הן חשובות מאוד, צריך לטפח אותן, צריך להמשיך לדאוג ולסקרן את בן הזוג, להמשיך להוכיח שאתה כן שווה למרות השיגרה והנישואין. לא לתת לזה להירדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה אסורה??דנה13/07/2010
היי אני יוצאת עם גבר נשוי כבר 12 שנים {בפועל הוא נשוי לי} ואנחנו חיים כמעט כמו זוג נשוי רק לא על הנייר. לדעתי אני אפילו נחשבת לידועה בציבור. אנחנו מבלים כמעט כל יום יחד, יש לנו חוויות משותפות גם טובות וגם נוראיות יותר מהרבה זוגות שחיים 20 שנה יחד. אנחנו אפילו לא ממש מסתירים את זה חוצ כמובן מהמשפחה שלו- למרות שאשתו גילתה את הסיפור שלנו ולא הסכימה להתגרש ממנו {גם האחים שלו יודעים}. אני יודעת שהוא אף פעם לא התגרש ולא בגלל שהוא אוהב את אשתו {היא יודעת שהוא איתי}. ישנה סיבה אחרת שבגללה הוא לא מתגרש{לא אפרט כרגע}.הקשר לנו שרד כל כך הרבה משברים וסיבוכים שאני לא חושבת שיש זוג נשוי שהיה שורד. כמובן שבעבר רציתי לעזוב אבל זה היה מאוד קשה{הוא אף פעם לא שכנע אותי להישאר}. הגעתי למצב שאני לא רוצה לחיות, הלכתי לטיפולים שכמובן עזרו כקליפת השום, יצאתי עם בחורים אחרים, ניסיתי הכל כלום לא עזר. תמיד חזרנו. אני יודעת שאף פעם לא יהיה לי קשר כזה אנחנו מאוד דומים ועם השנים הפכנו להיות ממש צוות,{אפילו החברות שלי וגם בעבודה כולם אוהבים אותו ומקבלים את זה} אנחנו תמיד אחד בשביל השני ואני יודעת שלא חשוב מה יקרה הוא תמיד יהיה ותמיד ילחם עבורי וגם אני עבורו. כמובן שאני יודעת שזה לא מצב אידיאלי והייתי רוצה משהו אחר וגם הוא היה רוצה אבל לצערנו זה לא תלוי בו... אני השלמתי עם העובדה שאנחנו נמשיך לחיות ככה. כמובן שלא הייתי מייעצת לאף אחד להכנס לקשר מסובך שכזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזהרה?
עדי בדיחי14/07/2010שלום דנה,
אכן זוגיות כזאת לא מתוארת כאן כל יום.. אם זאת בחירתך - כמובן זכותך לחיות כך. סומכת עלייך שאת יודעת מה את עושה.
ניסיתי לזהות את סיבת הפניה שלך, אולי איזו שאלה, השאלה היחידה ששאלת היא בכותרת- האם זאת אהבה אסורה, ואני לא בטוחה שזאת לא שאלה רטורית...
אולי הזהרת אותנו מלהיכנס לקשרים מהסוג הזה? אני מסכימה איתך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה-
בני14/07/2010למה זה לא תלוי בו,,,
והייתי רוצה לשמוע ממך יותר על סוג הטיפולים שעברת, כמה זמן החזקת מעמד בכל טיפול, איזה סוג של טיפול, מה היו הציפיות שלך מכל טיפול, מה בכל זאת כן השתנה בעקבות הטיפולים,,, אולי לרעה ? וכו',
ואם את סבורה שאת ידועה בציבור שלו, אז סתם שתדעי שיש לך זכויות מסויימות, לכי לבדוק אותן,
ותודה על הגילוי לב, את מראה את הצד הלא יפה בלשון המעטה של להסתובב חי/מת לצד גבר נשוי,
אבל מי אני שאשפוט אותך, כל אחד ואחת בוחר את הדרך שבה הוא יעבור את יחידות החיים שניתנו לו במתנה מאת הבורא, לא הייתי רוצה להיות במקום שלך, ובאיזה שהוא מקום יש לי חמלה על אבדן חיים של אשה שאני בטוח שמגיע לה הרבה יותר מלהיות נסחבת אחריי גבר שבז לערכים בסיסים, המחייבים כל יצור אנוש באשר הוא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני מדנה
דנה16/07/2010היי בני, בעבר "טופלתי" אצל פסיכולוג {חייבת לציין ידוע} שלבסוף הטריד אותי מינית. אילו ציפיות היו לי? אני לא בטוחה שהיו... ואולי רק רציתי לשפוך את הלב אצל מישהו שמחוייב להקשיב רק לי בלי לדבר על עצמו. היום אני נימצאת במקום שטוב לי. נכון, זה לא מושלם אבל מי אמר שמושלם זה טוב?יש דבר כזה בכלל? אז עושים פשרות בחיים, אני מתפשרת על חתונה והוא מתפשר על זה שהוא צריך להיות נשוי למשהי שהוא לא אוהב ועל הקריירה שלו{ציבורית}. לגבי השאלה שלך למה הוא לא מתגרש? אז ככה, ההיכרות שלו עם אשתו זה שידוך{ככה זה אצל הגרוזינים}לומדים לאהוב אחרי החתונה. ראית חתונה מאוחרת?? אם לא אז כדאי לך לראות, לא להאמין שזה קורה עדיין בימינו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה-
בני16/07/2010אני שמח שאת נמצאת במקום שטוב לך, אם לך זה טוב, אז גם לי זה טוב,,,
השאלה למה התאמצת לרשום ולגלות לכל העולם שטוב לך,,,
הבנתי את הסיבוך שבקשר הזה, לא מפתיע כ"כ, יש עוד אנשים ונשים כמוך,,,
מה שמצער זה, שיום אחד הם פתאום מגלים מה זה טוב באמת, ולא ע"פ חייהם של אחרים או נורמות חברתיות, אלא סתם כשמשחזרים את הסרט לאחור, פתאום מתבהרת לה תמונה קצת פחות וורודה, וכבר א"א לשנות,
משתתף בצערך בנוגע למטפל,,, אכן זה מה שחשבתי, שהיה לך תקרית לא נעימה ולכן כתבת מה שכתבת, אבל גם זה לא חדש, וצריך פשוט לחפש ולמצוא את המטפל הטוב ביותר עבורך שיצליח לנגוע בנפש ולא ח"ו בגוף,,,
לדעתי עוד לא מאוחר, כדאי לך לנסות, בפרט שרשמת שלא רצית לחיות,,, ולאור העובדה שאת כן מחפשת את היותר טוב מ- "ה טוב" שיש לך כרגע, רק בשביל להניע את התהליך הייתי שואל את השאלה הבאה, מה יקרה לאחר מותו ?---
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימיטיביות לשמהדנית המיואשת13/07/2010
אני נשואה שנתיים, וכשהכרתי את בעלי הוא ידע שאני לא בתולה, זה אף פעם לא הפריע לו.
בזמן האחרון הוא ממש חופר לי כמה הוא מבואס שהוא לא התחתן עם בתולה. זה ממש מעצבן כבר ואין לי כוח להתגונן כל פעם, זה פשוט מתסכל!!!!
לא אכפת לי שהוא בא מבית פרימיטיבי, זה מה שאני וזהו, אבל הוא.... אלוהים ישמור כזה תמים ונאיבי, "יש בתולות בגילך היום" "כל החברים שלי בטח הנשים שלהן היו בתולות" בטח, הם היו בני 16 שהם הכירו אני הכרתי אותו כשהייתי בת 25!!!
ולא רק זה הוא סיפר לכל המשפחה והחברים שלו שאני היתי בתולה כשהכרנו! איזה פיגור ממש טמטום....
לא מבינה תטמטום שלו אבל זה לא שהוא היה בתול שחיכה לי, לפני שהכרנו הוא התהולל לו ולא חשב אם הבחורות שהוא היה איתן היו בתולות......
בקיצור אני לא יודעת מה לעשות, את כל מה שאפשר לענות לו כבר עניתי, אין לי כוח לסבול את זה מה לעשות....?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכימה איתך ועוד:
דורית כהן14/07/2010עצבנית יקרה, מה שאת מספרת לנו הוא אכן מוזר וכדברייך - פרימיטיבי.
אבל מכיוון שהוא ידע על כך מן התחלה, יש לי שני כיוונים אפשריים:
האחד - שבשלב מסויים הוא שמע ממישהו דעה נחרצת על נושא זה ומאז זה התחיל להציק לו יותר ויותר, ולכן הוא משקר לאנשים ומסתיר את האמת, כי חשוב לו מה יחשבו עליו.
אפשרות שנייה היא שאת נתפסת בעיניו "מתירנית", חופשייה במיניות שלך, וזה מטריד אותו משום מה. יש בעלים שמעדיפים שבנות זוגם יהיו "קרש" במיטה, ואז הם יהיו רגועים שבת הזוג לא מתעניינת בסקס ועל כן לא צפוייה לבעל סכנה שהיא אי פעם תרצה לבגוד בו...
בשני המקרים זו גישה ילדותית, אגואיסטית. שלא לומר פרימיטיבית...
האם את חושבת שיש אפשרות שהוא יגיע לייעוץ בעצמו? לנהל על כך שיחה עם מישהו מקצועי? אולי לשמוע על כך ממישהו סמכותי זה ירגיע אותו.
כי אם זה לא יקרה, עד מהרה יתגשמו כל חששותיו, כי הוא יימאס עלייך, ותרצי לחפש לך מישהו אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה שהכי מצחיק- הסקס שלנו נהדר
דנית המיואשת14/07/2010כמו שבחיים לא נהיניתי מסקס, בחיים אף אחד לא ידע מה אני אוהבת, ולא נהניתי מסקס מעולם!!!!
וכשהכרתי אותו הוא גילה לי את כל רזי הסקס, ואיך נהנים מזה, וזה אמור לשמח אותו שהוא הבנאדם היחיד בעולם שגרם לי להבין מה זה להנות מסקס....
איך אני יכולה להסביר לו כדי שיבין שאני אוהבת רק אותו ולא משנה מה שקרה פעם????.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבנית-
בני14/07/2010תפסיקי להסביר לו,
תמנעי בכל דרך מהוויכוח המיותר הזה, לאט לאט הוא יבין שאת לא בעניין,
אין זה מתפקידך לשכנע אותו, ומי כמוך יודעת שאין מה לנסות,
תוציאי את האוויר מהמפרסים, תניחי לו לדבר עם עצמו, בנושא הזה, סוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות במצוקהרבית13/07/2010
אני ובעלי נשואים כשנה, לפני חודש נולד לנו בן, במהלך ההריון גיליתי שבן זוגי מכור לצ'טים, חלקם צ'טים אירוטים.
חשוב לציין שאני ובעלי לא מקיימים שום מגע מיני מהיותי בחודש השישי להריוני, אך גם לפני כן הוא היה מבלה באינטרנט יותר מאשר איתי במיטה.
לאחר שחשפתי את הקלפים היחסים ביננו רק החמירו, מאחר שהוא מתגונן(ההגנה הטובה ביותר היא התקפה).
אני מרגישה פגועה ואיני יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיד על בעיות במיניות שלכם כזוג
דורית כהן14/07/2010שלום לך, רבית, ומזל טוב על הולדת הבן!!!
את אומרת שאת פגועה מכך, ואני מבינה את רגשותייך, אבל אני רואה בכך אות אזהרה לשניכם:
להתמכר לצ'אטים ארוטיים, כיום, זה לא ממש בגידה בעיני, אבל יש בכך כדי להגיד בצורה די ברורה - משהו לא בסדר בתוך המיניות הקיימת בין שני בני הזוג. את מציינת שמאז החודש השישי לא היה ביניכם שום מגע מיני, וזה די יוצא דופן, כי גם אם מחליטים לא לבצע חדירה, מתוך איזה חשש לתינוק- (למרות שככל הידוע לי לא צריכה להיות שום בעייה בכך) - עדיין יש המון דברים נחמדים ונעימים שניתן לעשות בסקס גם ללא חדירה, כגון מין אוראלי, ואוננות הדדית, שלא לדבר על מזמוזים למיניהם.
אז אם אכן לא היה שום דבר - ואת אומרת שהצ'אטים החלו עוד לפני ההריון, סימן שעליכם לטפל בבעיות שיש לכם במיניות שלכם. ניתן לעשות זאת או אצל סקסולוגים או דרך ייעוץ זוגי, תלוי מה מקור הבעיות. אם זה טכני - סקסולוגים. אם זה רגשי וכרוך בבעיות תקשורת - אז ייעוץ זוגי. אלא שעלייך לברר קודם אצל היועץ האם הוא נכנס גם לבעיות בתחום המיני, כי לא כולם עושים זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר חזקדניאלה13/07/2010
היי עדי יש לי בעיה אני גרה עם בן זוגי שהוא בן 48 ואני 30 הפרשי גיל יש לנו ילד משותף מקסים מאז שהכרנו נוצר בנינו קשר קרוב אבל אף פעם לא תקשורת מדהימה אנחנו יחד כבר משאני בת 24 המון שנים התקשורת שלנו גרועה ביותר אין הרבה דיבורים על החיים אם נגיד אנחנו יושבים ככה בכיף אין הרבה על מה לדבר ואני מצידי כן לשתף ולדבר אבל הוא לא רואה בזה שום עניין אם זה לא משהו ענייני הוא לא בחור שאוהב לדבר הרבה אני קשה לי אני מרגישה שכבר אין מה להיות שם,הוא אבא נפלא ובחור באמת מקסים אבל הוא כבר משעמם אותי אין לנו בכלל דברים משותפים אנחנו יכולים לטייל סתם על חוף הים יד ביד ולדבר פה ושם אבל זה לא הכיף הזה את בטח מבינה אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני קשורה אליו זה ההרגל החזק ומצד שני אני משועממת איתו אבל מאוד אולי זה ההפרשי גילאים?
וואי קשה לי מאוד לחשוב על פרידה מהקושי אבל אני חייבת יש מצב שאני צריכה ייעוץ אולי יהיה יותר קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת היא מילה גדולה, נסי להגדיר
עדי בדיחי13/07/2010הי דורית,
אני רוצה לחדד משהו- האם התקשורת שלכם "גרועה" מעוד בחינות, או האם את תגדירי אותה כגרועה בגלל שאין מצידו רצון לשתף ולדבר יותר מדי? ז"א האם בגלל היותו לא משתף וסגור- זה הגורם לתקשורת הגרועה ביניכם? או שיש עוד מצבים בהם לא "רואה" אותך, את הצרכים או לא מתייחס לרגשות שלך, מזלזל וכו'? האם האהבה כן באה לידי ביטוי בדרכים אחרות?
כי בהחלט יש בני זוג, שלא תמיד רואים צורך או סיבה לדבר, לשתף, לפעמים צריך "להפעיל" אותם לזה. לפעמים צריך לקבל אותם ככאלה.
כך או כך, נשמע שיש עוד הרבה מעבר ואת לא מרוצה מהקשר. כן, אני חושבת שצריך ייעוץ, דווקא כי את פתוחה לזה ומבינה שאולי זה משהו שיכול לעזור. אני מניחה שלפני 6 שנים משהו בכל זאת מאוד משך אותך אליו, בכל זאת היה איזשהו חיבור, השאלה היא אם הוא עדיין שם, החיבור הזה, על אף הקשיים.
על תקשורת בהחלט אפשר לעבוד, ואם שניכם רוצים ומאמינים בקשר, אני בטוחה שניתן לעשות משהו לפני פירוק החבילה, וגם כמובן לטובת הילד.
אם אחרי שתתנו צ'אנס אמיתי (ז"א להתמיד בתהליך של הטיפול, להאמין בו ובאמת לשנות הרגלי תקשורת) - אם לא תרגישי שזה באמת "זה", אחרי שניסית גם את ועשית מאמץ לשפר, אם תרגישי עדיין לא מסופקת ושזה לא זה, רק אז כדאי לחשוב על פרידה. אבל לא לפני שניסית לגייס אותו לתהליך זוגי בטיפול.
נסי במקביל גם לבדוק האם השיתוף והשיחות מבחינתך צריכות להיות רק איתו, האם שיחה עם חברה מספקת אותך במקום הזה, או שתמיד תבקשי את תשומת הלב הזאת גם ממנו? לפעמים בני זוג לא יכולים לספק הכל, ו"תקשורת" זאת מילה גדולה- היא כוללת הרבה מרכיבים, כולל יחסים אינטימיים. לכן כדאי שתגדירי לעצמך בדיוק איפה התקשורת לא טובה, ואיפה היא דווקא כן. אולי זה יעשה קצת סדר.
לגבי הפרשי גיל, תראי מדובר בכמעט 20 שנה, ייתכן ויש לזה אפקט. אבל למעשה הצהרת כי כבר מהתחלה לא היתה תקשורת מאוד טובה. אני מסכימה שגבר בן כמעט 50 ייתכן ויתעניין בתחומים אחרים או יחפש יותר "שקט" ויישוב הדעת מאשר בחורה בת 30 שזה עתה הפכה לאמא ולמעשה מתחילה את חייה מבחינה זו. אבל לא הייתי שמה שם את הסיבה לתקשורת לקויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קשר חזק
דניאלה14/07/2010קודם כל עדי תודה על תגובתך כשאני אומרת תקשורת לקויה זה במכלול הוא לא שואל אותי שאלות על חיי בוא נגיד שאני מרגישה שאני לא מעניינת אותו גם שאנחנו מדברים על דברים מסויימים ואת יודעת מה זאת אישה היא אוהבת לדבר על הכל הוא לא נותן לי לדבר כמו שאני רוצה הייתי רוצה חבר חבר אמיתי שותף שיודע מה עובר עלי משום מה זה לא מעניין אותו את יודעת שהוא בקושי יודע מה עבר עליי בחיים האלו הוא אומר שזה לא מעניין העבר רק מה שעכשיו הוא שוכח שאנונו מי שאנחנו גם בגלל העבר לפעמים את רוצה ששיחה תזרום בכיף ושהוא יזרום איתך זה אף פעם לא קרה הוא סגור אנחנו אף פעם לא יושבים עם חברים יחד אני לא מזמינה כמעט הביתה כשאני יוצאת לחברות והוא לחברים ביום מסויים ושמה מטפלת הוא רוצה שאני אבוא בדיוק בשעה שלו ולו מותר להתעכב ומידה וזה לא יקרה הוא ילך לישון בבית שלו(יש לו בית משלו ) בואי נגיד שאני כבר לא מי שאני אם הייתי בחורה מופנמת אני נעשתי יותר גרוע אני לא יודעת אם אני שמחה יש לי כנראה בעיה רצינית עם עצמי רצינית ביותר תראי ניסתי אין ספור לדבר איתו לנסות להביא אותו לכיוון שלי פשוט כלום כלום הוא אומר זה מי שאני ואת לא יכולה לשנות אותי אמרתי לו שאני לא מנסה אפילו רק קצת את יודעת השתדלות מצידו מילה טובה הוא בקושי זורק לעברי משהו אני כבר לא מרגישה אישה וכמה שהוא אומר שאני האישה שלו זה מתחיל לדעוך מיום ליום הבעיה שהוא הפך להיות כמו משפחה שלי וזה מאוד קשה בשבילי אהבתי אותו מאוד אבל מפעם לפעם זה כנראה מתחיל לרדת כנראה אני פשוט רק צריכה להחליט שאני עוזבת אבל צריכה את הביטחון הזה לקחת אומץ ואני רוצה ללכת לייעוץ אבל קשה לי מאוד להגיע למקום כזה ולתת את פרטיי האישיים וספר את סיפור חיי זה מרגיש לי שאני נחשפת מידי ואני בחורה סגורה ודיסקרטית מאוד אשמח לשמוע את תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמקדות בך, החשיבות של טיפול
עדי בדיחי14/07/2010הי שוב דורית,
תודה ששיתפת שוב ועידכנת בעוד פרטים.
עכשיו הבהרת למעשה שאת לא מסופקת ולא מרוצה מהקשר, מהזוגיות איתו, קשה לך. כתבת כמה דברים חשובים:
1. את מאוד רוצה מישהו שיקשיב לך ויהיה שם עבורך, איש מקצוע.
2. את לא רוצה בקשר הזה וחוששת לחתוך ולעשות לזה סוף, אבל בפנים את יודעת מה התשובה.
3. את חוששת מחשיפה מול איש מקצוע ואולי גם ממה שיצוף שם- התחושות, הפחדים..
4. את רוצה מאוד למצות את עצמך ולהרגיש "את" שוב.
לפי אלו נראה שהזוגיות הזאת לוקחת ממך הרבה "ממך", או ממה שהיית.. משאירה אותך חסרת ביטחון וחסרת אמונה שתוכלי לעשות את הצעד הזה של עזיבה.
צדקת כשאמרת שייתכן ויש כמה בעיות שאת צריכה לעבד אותן ולפתור אותן, ואולי הגעת לשלב כזה בחייך שאת אומרת - די, צריך לעשות מעשה ויותר מהכל לעזור לעצמי. וזה צעד חשוב שאת צריכה לעשות: להיעזר בתמיכה מקצועית, ויחד, לפתור ולעבד את הדברים.
לגבי חשש מחשיפה בפני מישהו אחר: אם היה מדובר באדם פרטי, חבר או ידיד, הייתי מבינה אותך ואולי מצדיקה. אבל, החשש שלך מיותר. לאנשי מקצוע (טובים, ויש הרבה) יש כללי אתיקה ברורים בטיפול, ביניהם גם עיניין הסודיות והפרטיות שלך. כל מטפל זוטר לומד ויודע היטב את החוקים האלו, בכללם מה מותר, מה אסור, שמירה על דיסקרטיות ועוד. אין לך מה לדאוג מבחינה זאת. אני מרגישה שאת גם חוששת מההצפה של הדבררים מעל פני השטח- סיפור חייך וכל האמוציות שיעלו יחד איתו. גם את זה המטפל מכיל ומחזיק יחד איתך וגם על זה עובדים יחד. זכרי שבתהליך הזה של טיפול את ממש ממש לא לבד. את תתמלאי בכוחות, וכמו שבני כתב יפה- תפקיד המטפל בין היתר הוא להכיל את הכאב שלך, לעבד אותו יחד איתך ולהחזיר אותו במצב מעובד אלייך. זה על רגל אחת.
אז אל תהססי, תתבשלי עם זה עוד קצת, תחשבי על היתרונות וכמה זה יכול לקדם אותך וקבלי החלטה נכונה.
בהזדמנות זאת- בני, תודה על הפידבקים, אני שמחה לדעת שהדברים עוזרים, זאת המטרה לשמה התכנסנו.. שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאלה14/07/2010שוב תודה רבה לך את צודקת בהחלט נעלמה לי האמונה ויש לי פחדים לעזוב אני חושבת שהקשר הזה מיצה את עצמו והפחד לעזוב הוא גדול מדי ומאוד קשה לי הנתק הזה מכיוון שהוא "המשפחה " שלי עכשיו כנראה אצטרך לעשות זאת בצעדים קטנים ולאט לאט ובחוכמה שגם לי יהיה קל הוא תמיד אומר לי שהשוק בחוץ על הפנים גם כשאני אומרת לו שבסוף אני לא יהיה איתו הוא גרם לי לאבד אמונה נשאבו לי כל הכוחות ואני בחורה חזקה תמיד היה קשה לי עם פרידות אבל כשהרגשתי שזה לא מתאים תמיד קמתי ועזבתי אני כבר לא מאמינה בעצמי ואני טיפוס מאוד מאמין אני צריכה לגלות כמו שאמרת את עצמי מחדש שאלתי אלייך את מקבלת מקרים כמו ששלי? אם כן אשמח ליצור עימך קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל תלוי בך
עדי בדיחי14/07/2010הי דורית,
אני מחזקת אותך על הנחישות ללכת לייעוץ, אני חושבת שזה יכול להביא אותך למקומות טובים.
תוכלי לשלוח לי מייל (מופיע בפיסקה עליי למעלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול זוגיexv12/07/2010
שלום רב.
אני ובן זוגי מעוניינים בטיפול זוגי אבל מצבנו הכלכלי איננו טוב כעת. ואנחנו לא רוצים לדחות את הטיפול לזמנים טובים יותר (כלכלית).
האם ישנה אפשרות לעשות טיפול זול יותר דרך קופת חולים? בנוסף, במידה וניתן לעשות טיפול דרך הקופה, האם איכות הטיפול היא פחות טובה (דרך הקופה) מטיפול פרטי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שווה לנסות!
דורית כהן12/07/2010אני בהחלט מציעה לנסות דרך הקופה. טיפול זוגי לא חייב להיות ממושך, והם נותנים מספר שעות מוזלות. לדעתי רשימת המטפלים היא טובה, ברמה העקרונית, משום שמטפלים חייבים לעמוד בכמה קריטריונים מחמירים על מנת לעבוד עם הקופות. הרבה מאוד מן המטפלים הפרטיים עובדים - בנוסף לפרקטיקה הפרטית - גם עם לקוחות המופנים ע"י הקופות - על מנת להגדיל את מספר הלקוחות. לדעתי - שווה לקחת כמה טלפונים מן הקופה ולבדוק מי מהם נראה לך ע"י שיחה מקדימה בטלפון.
שיהיה בהצלחה! מאוד חשוב להתמיד, לא להפסיק באמצע, כי אם לא מסיימים את התהליך - עלולים בקלות להישאב בחזרה לאותו מקום לאחר זמן מה. כמו דיאטה...צריך לפתח הרגלי תקשורת חדשים ולהתמיד בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזקת את תגובתה של דורית
עדי בדיחי12/07/2010מניסיון, טיפול מהקופה לא יורד ברמתו מטיפול זוגי בשטח הפרטי. כמו שדורית כתבה הרבה מהמטפלים יהיו גם מהקופה וגם פרטיים דרך הקליניקות. אציין כי המטפל מקבל בקליניקה הפרטית ולא בקופת חולים, כך שגם אוירת הטיפול והמסגרת- נשארות כמו בטיפול פרטי.
טיפול כזה דרך הקופה נע בין 180-230 ש"ח ככל הידוע לי, לשעת טיפול, שנעה בין 40 דקות ל-55 דקות. בכללית הטיפול מוגבל ל-30 פגישות בשנה קלנדרית, אבל- הרבה מטפלים מסכימים להישאר בתעריף הנמוך עבור המטופל ולטובת הטיפול והתהליך. לא ידוע לי לגבי קופות חולים אחרות, אבל גם להן יש שירותים סוציאליים ופסיכולוגיים.
אני ממליצה לעבור על רשימת המטפלים ולסנן מי מתאים לכם מבחינת מיקום, מין המטפל, באיזו גישה הוא נוקט (אפשר גם לברר טלפונית מה האג'נדה של המטפל, כמה הוא עולה ואיך מתבצע). הכי חשוב כמו שדורית ציינה- להתמיד, לא להתייאש, להאמין בדרך הזאת. שימו לב שהעלות מצדיקה את התהליך הזה, אם יש בו להציל או לשפר במידה גבוהה את הקשר שלכם, ולפיכך גם את איכות החיים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאדמית11/07/2010
אני בחורה בת 23 סטרייטית. לאחרונה, בכל פעם שאני מדברת עם בחורות, אני נוטה לבחון את החזה שלהן באופן כפייתי (חשוב לציין שתמיד הפריע לי העניין שלי אין חזה בכלל). בים או בכל מקום אפשרי. התחלתי לחשוב על נטיות לסביות בעניין, האם זה אפשרי בכלל? כאילו כל הזמן אני מנסה "לשכנע" את עצמי שאולי יש משהו, ואולי בגלל שלא ניסיתי בכלל אני לא יודעת ובכלל ככה זה כל אחד מאיתנו...זה הזוי. זה ממש כפייתי
חשוב לציין גם שמתקופת התיכון, דבר שפחת עכשיו, כשאני מדברת עם בחורה יפה ממני, אז אני נוטה לפזול, לא להרגיש בנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המין היפה
דורית כהן12/07/2010אדמית יקרה , ראשית, אני מציעה לך לרשום את שאלתך בפורומים של הומואים ולסביות, שם יידעו לענות לך אולי מתוך נסיון רב יותר.
לי זה נראה שהרבה אנשים - גברים ונשים - נמשכים ליופי הנשי. לא סתם קוראים לנשים - "המין היפה". יש משהו שמאוד מושך את העין. השאלה היא האם את מדמיינת קירבה לאישה, רוצה לגעת בה, מחפשת את קירבתה, מסתקרנת איך יהיה לגעת בה במקומות אינטימיים? האם את מרגישה דומה לגבי גברים? האם התאהבת פעם באישה?
כי זה שאת מרותקת לחזה הנשי - או מרותקת לאישה יפה - זה יכול להיות שזו רק הנאה אסתטית, מן היופי עצמו. ואולי גם חלק מן ההתפתחות האישית שלך בתור אישה - שאת בודקת את עצמך איך את נראית ומשווה עצמך לאחרות, זה עדיין לא מעיד על נטייה לסבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אדמית14/07/2010היי, מעולם לא התאהבתי באישה ונמשכתי לגברים מאז ומתמיד. ויכול להיות באמת שמדובר בהנאה אסתטית. כאילו מצד אחד "מציק" לי העניין כשאני רואה מישהי יפה ואני לא נהנית מהסתכלות עד הסוף. מצד שני, זה הפך למשהו כפייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי-
בני14/07/2010אני אכתוב לך תשובה קצרה עד שעדי תענה לך את תשובותיה המפורטות והמחושבות,
הסיפור שאת מספרת קצת עצוב, אבל יש בו תקווה לצמיחה מתוך העצב הזה, כי את בחורה צעירה ועתידך לפנייך, אני ממליץ לך בחום למצוא איש או אשת מקצוע, ולשתף אותה לאט לאט בסיפור חייך, זה כ"כ חשוב, וכ"כ מועיל , שאין לך מושג עד כמה את תרוויחי מעצם ההקשבה שמן דהו שלא מכיר אותך כלל, ואין לו עניין אישי או אחר בסיפור שלך, אלא רק במטרה אחת , לשתות את הכאב שלך, למוסס אותו, ולתת לך תקווה להמשך החיים,
חבל על כל יום שאת מבזבזבת,
היעוץ ייתן לך כוח להעצים את האישיות שלך, כוחות להתמודדות ביום יום, כוחות להביע את מה שיש לך לומר, בטחון ועוצמה כנגד כל דבר שיפריע לך לחיים תקינים, והכי חשוב כלים לעזרה מול בעלך הנוכחי, ואל מול כל הקשיים שבדרך,
אני מאחל לך למצוא משיהו שייענה על התואר הנ"ל, אבל גם אם רק חצי מהדברים שכתבתי ימולאו,,, אשרייך, ואשריי מי שיכוון אותך,
לא נכנסתי כלל למקרה לגופו, כי עדי נותנת כאן עבודה נפלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההודעה שכתבתי היא ל- קשר חזק-
בני14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום גירושיןרעיה11/07/2010
שלום רב,
יש לנו 2 ילדים בגילאי 5ו-7 התגרשנו. לפני כשנתיים . הוא מצא זוגיות שחי איתה ומפגישה עם הילדים. אך במקביל מזה כמס' חודשים מחזר אחרי במטרה לחזור שוב. מדבר על אהבה ועל טעות שעשה. שאלתי איך אפשר לנהל מערכת יחסים עם מישהי ולרצות מישהי. האם כדאי לבחון את הדברים? זה נראה לך אמין או רק משיקולים אינטרסנטיים של מצב כלכלי שלו עדיף לו להיות איתי ועם הילדים. היו הרבה בעיות ומריבות על רקע כספי , אינו מתמיד בעבודה. הבעיות הכספיות נתנו השלכותיהן על שאר התחומים: יחס, כבוד, איכפתיות וכו'. אפשר לומר שעדיין יש לי רגשות כלפיו ומאחר ויש ילדים אני בהתלבטות עצומה. אנא עזרי לי לכוון את הדברים ולמה להתייחס? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיה-
בני11/07/2010אני מבין ממה שלא כתבת,,, שלך אין עוד בן זוג אחר,
ועוד שהגרוש שלך רק גר איתה אבל עדיין לא מיסד איתה את הקשר,,,
למרות כל מה שציינתי ממה שכתבת,,, דעתי האישית שאל תמהרי להחליט,,,
לכי קודם לחזק את האישיות שלך, את לא פנוי להובלה סתם, בגלל שמישהו מעוניין בך, וגם אם היא היה בעבר בן זוגך, את לא אמורה בכלל לחכות לו,
לאחר שתדעי מה את רוצה ואיך את רוצה לחיות את שארית חייך, יש מקום לשקול האם להחזיר אותו בגלל 1.2.3 או למצוא אהבה חדשה, שתתין לך מענה על כל, או לפחות על מרבית הצרכים שאת חפצה בהם,
לא בחינם השכל אומר לך להיזהר,,, ויפה דרך אגב שאת חושבת על הילדים, ולכן כדאי שתעשי את הבחירה הנכונה לא מתוך לחץ ואילוץ, אלא כי בחרת ואת רוצה גם בטובתם, "גם" כי אמא מרוצה שווה יותר מאמא מקטרת,,, !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלימור11/07/2010
שלום אני וחבר שלי (בסביבות גיל ה- 30) קרוב לשנה ביחד ועומדים לפני חתונה. אנחנו גרים כחצי שנה יחד ובחצי שנה האלה הגענו לוויכוחים פה ושם ואף לריבים גדולים שנבעו מהקושי להבין את ההרגלים אחד של השני. הבחנתי שלבן זוג שלי יש נטייה שברגע שאנחנו מגיעים לאיזה עימות קל (בייחוד שכל אחד אומר אני עשיתי ככה, אני עשיתי יותר מבחינת עבודות בית) להרים את הטונים מאוד גבוה ולהיות במצב של מן התקף זעם עד אשר אני לא מכירה אותו וזה באופן פתאומי. זה קרה אמנם רק איזה פעמיים, שלוש בזמן עימות אך גם שעוברים כמה ימים אח"כ זה עדיין צורם לי ומהדהד בראשי עד כדי כך שאני מתחילה לפחוד. החתונה קרבה והחששות שלי גדלים. אני מפחדת שהתקפי הזעם שלו יעברו לאלימות פיזית. למרות שזה לא קרה, זה עדיין מפחיד אותי.מה לעשות האם לבטל את החתונה? האם החששות מוגזמים? אף אחד לא מודע לפחדים שלי ואני לא רוצה לאכזב את ההורים שלי שמצפים לחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לטפל בבעייה ולא להתעלם ממנה
דורית כהן12/07/2010לימור היקרה, את צודקת שזה דבר שמדאיג, ושעלול להחמיר אם לא מטפלים בבעייה.
אני מניחה שההתפרצויות שלו לא "נולדו היום", אלא היו פה ושם כאשר הוא לא קיבל את מבוקשו. יתכן שזה גם היה מודל שהוא ראה בבית. שאחד מ שני הוריו משתמש בשיטה הזאת כאשר הוא מתוסכל והדברים לא נעישם על פי דרכו.
התופעה הזאת מעידה על סף תיסכול נמוך, ועלייך לשוחח איתו על כך ולהציע לו שילך לפסיכולוג - רצוי בשיטה קוגניטיבית/ התנהגותית - על מנת שיעזור לו לפתח צורות התמודדות מקובלות יותר עם התסכול שלו. כמה שיותר מוקדם הוא יסכים לטפל בכך, כך זה יהיה יותר קל לטיפול.
אם תבליגי ותתעלמי, בגלל הלחץ מסביב להתחתן כבר, את עושה טעות רצינית, כי לאחר השימחה של החתונה את היא זו שתצטרכי לחיות עם ההתקפים הללו, ואז יהיו לך שתי אפשרויות - או להיזהר איתו ולא להיכנס איתו לעימותים, וכל הזמן לשפוג ולהבליג ולוותר על רצונותייך, או להתרגל לחיים שבהם יש מידי פעם התפרצויות זעם מאש לא נעימות, ולחשוף אף את ילדיכם - כן ירבו - לתופעה הזאת.
יש כמה דרכים להקטין את התקפי הזעם, לא רק ע"י טיפול פסיכולוגי שלו, אלא ע"י שיפור התקשורת הזוגית - דרך ייעוץ זוגי. גם זה מאוד יכול להועיל. יעיוץ זוגי יכול להביא לכם תועלת בתחומי זוגיות נוספים - אם כבר - אז כבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!!סיון11/07/2010
בן זוגי ואני יוצאים כשנה וחצי. אני בת 29 והוא בן 37
בעבר הוא עישן ג'וינטים על בסיס יומי. לפני כחצי שנה נפרדנו כשזו הייתה אחת הסיבות העיקריות לפרידה - אני לא מעשנת כלל ומתנגדת בתוקף לכל הנושא.
כשבועיים אחרי הפרידה החלטנו לחזור והגענו להבנה בנושא הג'וינטים כי הוא יחל להפחית בכמות החל מפעם בשבועיים ועד להעלמת התופעה בכלל. אני העליתי את חששותיי לימים בהם יהיה הורה והסברתי שלא אקבל אב לילדיי שיעשן.
לזכותו יאמר שהוא מיד הפסיק לעשן ו"דילג" על תהליך ההפחתה ההדרגתית.
כעת, לאחר חצי שנה, הוא מבקש שתהיה לו האופציה לחזור ולעשן מדי פעם כשמתחשק לו (לא בבית, אלא אצל חברים).
אני,שחשבתי שהנושא מאחורינו, שוב מתנגדת בתוקף...אמרתי לו שלא אסכים להיות איתו אם מעשן
אני רואה דבר זה כפסול מאין כמותו! ניסיתי להסביר לו כי זה לא אחראי,לא בריא,לא חוקי וכו' אך הוא מסרב לקבל זאת.
כרגע אנו עומדים בפני מצב בו אני אמרתי שלא אסכים לחיות עם זה והוא אמר שבעצם הבקשה שלי ממנו לוותר, אני מבקשת ממנו להשתנות ולוותר על עצמו...
אי לכך, הפרידה בפתח
אשמח לשמוע דעתכן בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמדי על עקרונותייך
עדי בדיחי11/07/2010הי סיון,
ראשית אני מחזקת ומעודדת אותך להמשיך באסרטיביות. את צודקת בכל מה שאמרת- חוק, חינוך, בריאות.
ברגע שאמר שאם את מבקשת ממנו להפסיק לגמרי משמע את מבקשת מנו לוותר על עצמו, אני חוששת שמדובר כאן בסוג של התמכרות, קלה אולי, אולי לא, אבל יש משהו בו שלא מאוד שולט על הצורך הזה. אם עצמו=עישון, זאת בעיה רצינית מאוד, ולא בטוח שאם גם עכשיו יחליט שמתחרט, ומפסיק לתמיד, הוא באמת יוכל לעמוד בזה (אם אכן מדובר בחומר שהגוף פשוט חייב אותו אחת לכמה זמן כדי להתאפס).
אני איתך, עשי מה שצריך וטוב לך ולמשפחה שתבני. כי מבחינתי סמים קלים, קשים, בינוניים- לכולם יש השפעה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בעייתיאיילה10/07/2010
שלום,
התגרשתי לפני כ- 8 שנים. לא הרבה אחרי הצגתי לבת שלי את בן זוגי החדש.
היא הייתה אז בת 4 וחצי.
היום אנחנו נשואים ויש לנו ילדים מקשר זה.
בהתחלה הקשר בין הבת שלי לבן זוגי היה מדהים. היה טוב מכדי להאמין שזה כך.
לפני כשלוש שנים החלו לצוץ בעיות .
גיל הההתבגרות, אופיה הקשה והעובדה שהיא די חוצפנית גרמו לכך שבעלי הרים את קולו הרבה מאוד פעמים , הטיל עונשים..
האמת שמהצד לפעמים התגובות שלו באמת נראו לי אפילו מפחידות.
אני ביקשתי ממנו אין ספור של פעמים שיעצור רגע לפני, שאני דוגלת בשיטות אחרות של שיחה, ושלא יטיל עליה עונשים לפני שאני בתמונה ושעדיף שזה יבוא ממני..
אני נאלצתי פעמים רבות לא להתערב על מנת שלא יראה שאני לא עומדת מאחוריו, למרות שבפניו כעסתי והבעתי תרעומת שהוא מתנהג כך.
לדבריו שיטת החינוך שלי שגוייה.(אני יותר מדברת, קצת מעלימה עין במה שלא נראה לי עקרוני)
לדבריו אני אדישה.
אך זה לא ככה שכן אני מנהלת איתה הרבה מאוד שיחות ומנסה בטוב.
למען האמת הילדה די קשה , גם חצופה לעיתים,היא למדה גם ליהיות אדישה לאיומים, עונשים והצעקות שלו. וזה כמובן היה מכעיס אותו עוד יותר .
לא מזמן באחד מהמקרים שבהם הוא החליט לצעוק עליה שוב, אני די התמוטטתי. ביקשתי ממנו שזה לא יקרה יותר. היא כבר שונאת אותו וזה מתבטא ביחסה כלפי אחיה.
הוא החליט שלא יתייחס אליה יותר .. כלומר לא בטוב ולא ברע.
היא לא מוכנה לשמוע על טיפול שאליו נלך יחד.
המצב הוא בכי רע ואני בן הפטיש לסדן.
זה משפיע על המצב בינינו כך שאני די סובלת וגם הוא.
אנא עזרה וייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
חושבת10/07/2010היי,
צר לי שהמצב הוא כזה.
עד כמה שידוע לי, גיל ההתבגרות הוא גיל המתבטא כידוע בפעולות של מרד מצד המתבגרים וחשוב מכך, המטרה שלו ושל המרד- היא חשובה מאוד, ואת זה לא מלמדים הורים. המטרה של הנער(באופן לא ממש מודע), היא להתחיל ולגבש יכולת של נפרדות בינו לבין ההורים ובעצם- לגבש זהות אישית, משלו. זה תהליך מאוד חשוב, ונוקשות רבה מדי מצד ההורים, או הגבלה מוגזמת של החופש של הנער/ה, עלולים ליצור נזק רב בהתפתחות התקינה של העצמי.
אני דווקא הייתי מציעה שתיקחו (את ובעלך) ספר המדבר על גיל ההתבגרות וכיצד על ההורים לנהוג במהלכו כלפי הנער/ה, ופשוט תקראו אותו ביחד, או שלחילופין, תלכו לייעוץ המיועד לכך. במקום לשלוח את הילדה לייעוץ, הייתי שולחת אתכם, כדי לדעת איך לנהוג איתה ולא לפגוע בתהליך ההתפתחות שלה בטעות. וככל שתקדימו, כן תייטיבו איתה. היא עלולה לפתח קיבעון התפתחותי רגשי ופשוט לסבול מזה בעתיד.
אני לא מנסה להלחיץ , ואולי כן :). לא.. פשוט חשוב לי , ובטח לכם יותר, שהיא לא תצא נפגעת מכל המצב, ושגם אתם, תקבלו כלים נכונים להתמודדות- מידע לגבי מתן חופש- מתי ועד כמה, ובמקביל לגבי הצבת גבולות- באיזו חומרה ואיך עושים זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ להורות
עדי בדיחי11/07/2010הי איילה,
ממליצה לקרוא ברצינות את תגובתה הנבונה של חושבת.
ולהוסיף- שאת מתארת מצב מורכב, אבל לא בטוח שהוא בלתי הפיך. יש פה תרכובת של גיל ההתבגרות ואישיות אולי "קשה לפיצוח" של הבת, אך מעבר לזה, בן זוגך גם הוא מורכב מאישיות לא קלה, ולא אתפלא אם חלקים באישיות שלה נוגעים ויושבים על חלקים דומים כאלו באישיותו שלו, ומשם מתלהט הסיפור ביניהם.
נסי לזהות מה בעבר גרם להם להתחבר- חלקים של שניהם שמאוד דומים ומצליחים דרכם להסתדר "טוב מדי" זה עם זו. אם כן, כשהיא גדלה, ובעלת אישיות ורצונות ויותר מזה- מתחילה לגבש את העצמי שלה, יש חלקים אחרים, אצלה, אצלו, והם מתנגשים. אז זה קצת רקע פסיכולוגי לסוגיה איך הם הסתדרו אז נהדר והיום אין לזה זכר..
היא, כרגע לפחות, לא נמצאת בשלב כזה בחייה שיכולה לשלוט או להיות מספיק מודעת למעשיה ולהשלכות שלהם, כמו שכולנו, בגילה, לא יכולנו להבין לחלוטין מה נכון ומה לא. היום, במרחק של זמן, אנחנו מבינים ומבחינים.
בעלך, לעומתה, יכול ורצוי וראוי שיבין כי להורות (בעיקר כזו של אב חורג) יש הרבה צבעים וגוונים, ולא תמיד גישה אחת או שיטה מסוימת תפעל נכון, ואם כן, לא על כל הילדים. בכל זאת, כאן מדובר בילדה שהיא אינה שלו ביולוגית, ואנחנו לא יכולים לחזור אחורה בזמן ולזהות מה קשה לה ואיזה תסכול נמצא מאחורי ההתנהגות הזאת.. ואולי, אולי זאת רק ריאקציה להתנהגות שלו- מחזירה לו באותה מטבע. זאת מלחמה, והנערה המתבגרת בשלב זה היא במובן של "לא רואה בעיניים", לכן אל תצפו שמשהו אצלה ישתנה, זה לא הוגן לצפות זאת ממנה וזה גם ביולוגית או מנטלית לא יכול לקרות.. כפי שגם חושבת כתבה לך.
כדי לזהות מה יש פה ומה אפשר לעשות, כדאי שתפנו לייעוץ להורים לילדים מתבגרים. יש קבוצות מיוחדות לכך (שגם גברים נמצאים שם), יש ייעוץ פרטני, אפשר לעבוד על זה. ראשית בעלך צריך להבין שהוא חייב לשנות איתה גישה אם הוא לא רוצה להמשיך במלחמה.. ולילדים יש הרבה כוח, בעיקר לכאלה הלא ביולוגיים, כי הם יותר משוחררים ומריחים את התמונה אחרת. כשיבין וכשיפתח.. מוטב שתיגשו יחד לייעוץ. אותה אפשר להשאיר מחוץ לתמונה, כי להערכתי אפשר לסייע גם "בשלט רחוק" מבלי לערב אותה, עדיין. בכל אופן כל עוד היא מתנגדת- אין לכם מה להתעקש שם, לא נשמע שזה הכיוון איתה. במקביל- התחברי לאינטואיציות שלך כאמא שלה, כי לי נשמע שלדבר אליה, לשתף אותה- זה יותר הכיוון.. רק צריך לגייס לכך גם את בעלך ושם כך, כפי שציינו, צריך ייעוץ מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה..
איילה11/07/2010תודה רבה לשתיכן על התשובה הרגישה.
בהחלט אקח לתשומת ליבי ונראה גם לי שהייעוץ הוא הכיוון.
האם תוכלו להמליץ על איש מקצוע מתאים לעניין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כיוון
עדי בדיחי11/07/2010יש לי כיוון מסוים עבורך, את יכולה לשלוח לי מייל. [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שלחתי מייל
איילה12/07/2010תודה שלחתי לך מייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה....ב.09/07/2010
פגעתי בבעלי מאוד, עשיתי מעשה שמבחינתי הוא לא היה חשוב, אבל הוא חושב שבגדתי בו ריגשית. (פיזית -מעולם לא) כמה שאני מנסה להסביר לו שלא הרגשתי כלום ושהוא לא מבין נכון את הסיפור, הוא לא מאמין. הוא נגעל ממני ולא מסתכל עליי כבר שבוע. הוא רוצה לסיים את הכל אבל מצד שני נשאר בבית ולא הולך. רק בתקופה האחרונה נהיה לנו כל-כך טוב ביחד ובאמת הבנתי כמה אני מאוהבת בגבר שלי וכמה הוא אוהב אותי, ופתאום הכל נהרס.
אני יודעת שנשים סולחות על בגידות כי אני סלחתי לו פעם. השאלה אם גבר סולח? יש מצב שהוא יתן לי לעשות אותו מאושר? או שעדיף לי להמשיך הלאה? עשיתי שטות שמבחינתי אין לה חשיבות, אבל מבחינתו ורק היום אני מבינה שפגעתי בו מאוד ושזו הייתה טעות! מה אני יכולה לעשות? ואיך אני יכולה לפנות לבן אדם עצבני שבקושי מתייחס אליי? שמקלל ויורד עליי אם אני רק פונה אליו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואני לא א- שמאוהבת בנשוי חלילה...
ב.09/07/2010שיניתי ל-(ב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב,...פגעתי בבעלי.
גליה09/07/2010ב'
שלום.
אני לא יועצת .. סתם אחת שגולשת.. מציינת כאן את דעתי בעניין.
סביר להניח שיועצות מקצועיות יענו בבהירות על מצוקתך ..
ניתן לתאר בערפול מה היה .. תני לו זמן להבשיל עם עצמו ולעבד נתונים.
וראי איזה פלא הכל יסתדר. שבוע זה מעט מאוד זמן..
התקופה הנוכחית מבחינתך היא בילתי נסבלת אני בטוחה. אך לכל טעות בחיינו ישנו מחיר (לא מוצדק) אך.. הזמן מראה את כל התמונה גם שאתה נמצא הרחק מאוד ממנה .
האגו הוא המניע אצל מרבית הגברים במיוחד אלו שסבורים שהם לא טועים.
הוא לא יעזוב אותך או את חייך , אחרת היה עושה זאת!!
התנהלי כהרגלך והוסיפי מעט יותר פינוק לאורח חייכם.. (השתדלי לפחות עד כמה שניתן)
מילת הקסם כרגע בחייך היא "זמן"...
כל טוב לך..
עוד תדעי ימים יפים ושמחים יותר במחיצתו אני בטוחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליה....
ב.09/07/2010א. תודה..
ב. ידענו תקופות קשות, אבל אני מניחה שהפעם הזמן לא יעזור.. קשה לי להאמין שהוא יסלח..
הוא ממש שונא אותי.. לא מסתכל עליי ובקושי מדבר... מה שכן, הוא לא הלך...(אומר שבגלל הילדים....) לא סיפר להורים שלו מה עשיתי כדי שימששיכו לכבד אותי, ועוד כמה כאלה........
כמה זמן לתת.???? אני מתגעגעת אליו ולחיבוק שלו כמו ילדה בת 16...
אולי עדיף לסיים את זה? ולחזור בעתיד אחרי שיעבור כל הסיוט הזה ושיהיה לו אולי מתי-שהוא קצת כבוד אליי...?
בכל מקרה תודה על העזרה מאמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפשר עוד קצת זמן
עדי בדיחי11/07/2010אכן גליה צודקת, צריך לתת לזה עוד זמן, בכל זאת זה עדיין חם.
צריך לברר, אח"כ, כשקצת יירגעו הרוחות, כמה זה שבר לו את האמון, ואם יש אפשרות להציל. אם יש כזאת, אפילו אם עדיין לא מצהיר אותה, עשי מה שצריך. מצד אחד לא להתרפס יותר מדי, כי זה יכול להרתיע, מצד שני כן להראות השתדלות ובקשה כנה שלך, ממנו, לדף חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגליה
א12/07/2010לגליה היקרה!
אפשר בבקשה ליצור עימך קשר לכתובת אמייל ,אני תמיד מחדש מתפלאה מעצותייך בעלות הניסיון.
יש לי שאלה ליעוץ אך איני רוצה לעלות זאת בפורום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא. כתובת מייל (גליה)
גליה12/07/2010א' לילה טוב.
אני מניחה ש"הקשר הבעייתי" עדיין מעיק ומציק. אשמח שתצרי קשר כולי תקווה לסייע לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליה ,איני רואה את כתובת המייל?
א13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור א'
גליה13/07/2010עבור א'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגליה
א13/07/2010כיצד אצור קשר ? לאיזה אמייל ? את רוצה שארשום את האמייל שלי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפירהאסי08/07/2010
שלום
בשעות אחה"צ אני מתקשר לאישתי ושואל לשלומה והיכן היא נמצאת, ענתה לי אני בבריכה במלון עם ידיד שהיה מנהל בכיר מהעבודה הקודמת שהגיע להתארח במלון לבד, חבל שאני ללא בגד ים, שאלתי מי זה, אמרה לי את שמו ובזה הסתיימה השיחה,
לאחר כשעתיים התקשרה אליי, ואמרה לי שלא הייתי צריך לשאול מי זה? ולמה אני "חופר" לה, כי היא לא "חופרת" לי,
לדבריה היא לא הרגישה בנוח עם שאלתי מי זה, ואת השאלות הייתי שואל בבית ולא שהיא נמצאת איתו.
נפגעתי מאד
הייתי שמח לשמוע את דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אגם08/07/2010היי,
אני קראתי מספר פעמיים את מה שכתבת ואני לא האמנתי למה שקראתי!!!!!!!!!!!!
אישתך שפויה???? מה זה השטויות האלה ברור שזכותך לשאול אותה איפה ועם מי היא נימצאת להזכיר לה אתה בעלה!!!!!!!!!! אין גבול לחוצפה שלה.
אני לא הייתי מעבירה לה את בשקט.
אני יודעת שאני חריפה אבל אני כזאת כי ככה החיים לימודו אותי להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמח לפרטים נוספים
עדי בדיחי09/07/2010הי אסי,
אין צורך למהר למסקנות.. חסרים לי פרטים נוספים על מנת לענות על שאלתך-
1. כמה זמן אתם נשואים, מה טיב הקשר?
2. מה לגבי גבולות (הכנסת קשרים עם בני המין השני)? האם יש ביניכם איזו הסכמה או פשרה לגבי קשרים עם בני המין השני, מה מותר, כמה "מחטטים"?
להרגשתי לא מדובר במשהו שהפתיע אותך מאוד (אולי אני טועה) שכן היא אמרה "אל תחפור כי אני לא חופרת", מכאן הסקתי כי אולי שניכם נוהגים לקיים קשרים עם ידידים או ידידות ותלוי בכם איפה אתם שמים את הגבול.
בגדול, כמובן שכבן זוגה אתה מורשה לשאול לשלומה ואפילו איפה היא וכד', אבל יש לי הרגשה שלא בזה מדובר, כי מתגובתה ניכר כי אתם סביב הנושא הזה ולא מאתמול.
אשמח אם תשפוך קצת אור לגבי אופי הקשר ביניכם, הגבולות ובגדול - כל נושא האמון ביניכם- איך אתה חווה את הקשר?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפירה
אסי09/07/2010היה בנינו משבר ועמדנו בפני גירושין בעבר.
אין בנינו כל הסכמה לקשרים עם ידידים
אצלי הגבולות ברורים מאד, אני לא הייתי עושה דבר כזה
אני יודע מה קורה שיש מערכת קשרים כזו עם ידידים, בסוף זה הופך ליזיזים, להיפגש
בבריכה במלון, משם ההזמנה לחדר לא רחוקה, ואו בלובי בערב לטעמי זה לא צריך להיות
דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעריכת חוזה מחדש
עדי בדיחי11/07/2010הי אסי,
נשמע שיש ביניכם פערים לא מבוטלים באשר להתנהלות הזוגית, הגבולות ומה מכניסים לקשר ומה לא. אני מניחה שהמילה "משבר" טומנת בחובה עוד הרבה מעבר לסיפור הזה בבריכה ולכאלה דומים לו ולכן הזמנתי אותך לבוא ולכתוב לנו מה טיב הקשר ביניכם.. מובן וגלוי שלא בסיפור הזה מדובר, לפחות לא רק בו, אלא בכל המכלול, עבורה, ועבורך.
לכן, על מנת כן להתקדם לכיון טוב יותר (וטוב יותר פירושו טוב לכל אחד בנפרד ולכם כזוג, זה יכול להיות המשך יחד, זאת יכולה להיות החלטה להיפרד) - עליכם ללכת לייעוץ זוגי ויפה שעה אחת קודם. ולמה? כי לדעתי לא מדובר בשלב כזה בו אפשר לנסות לברר יחד פשר הפערים, אלא יעיל יותר שיהיה מישהו שיגשר ביניכם ויהווה סוג של משענת בתהליך הזה, כמובן אם שניכם מעוניינים בו.
שווה לברר עם אשתך האם היא מוכנה להקדיש מחשבה, עבודה ואמון בתהליך ובקשר שלכם ולהתחיל ייעוץ אם כן. שם כדאי לפתוח את עיניין החוזה ביניכם- מהי זוגיות, ממש מהתחלה, מה מותר ומה לא ולנסות להגיע לפשרות ולהסכמות. כי בלי זה, נשמע שיהיה קשה להמשיך "בטוב".
עש מאמץ לגייס אותה לייעוץ זוגי. אם אין היענות, ואין אמון בקשר, חבל להמשיך ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסי
שימחה12/07/2010ידידי
אתה אדם נבון שיודע לקרוא בין השורות
אלוהים ישמור את אשתי במידה והיתה עונה לי כך...
תציב מיד גבולות ברורים אתה לגמרי צודק
תבדוק עד כמה חשובה לה מערכת היחסים שלכם? מה שהיא ענתה לך
זה כמו להגיד שמה ... על מה שיש לך להגיד אני עושה מה שבא לי ואתה לא
ממש בראש סדר העדיפויות שלי.
צר לי אחי אבל ככה זה ניראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדורית הפסיכולוגיתשי08/07/2010
שלום דורית,
ראיתי שאת מציגה את עצמך כפסיכולוגית, אולם לפי האמור בפנקס הפסיכולוגים לא עשית התמחות בתחום כלשהו. שאלתי היא: האם מותר לך לעסוק בפסיכותרפיה זוגית על פי חוק? או שמא רק לפסיכולוג מומחה מותר לעסוק בכך?
תודה על ההתייחסות ויום טוב
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האבחנה בין פסיכותרפיה לייעוץ
דורית כהן08/07/2010שי, לפסיכולוג עם תואר שני (אני בעלת תואר שני בפסיכולוגיה משנת 1979) מותר על פי חוק הפסיכולוגים לעסוק בייעוץ, לרבות בייעוץ זוגי. אינני פסיכולוגית קלינית ואני מצהירה על כך באתר שלי. פסיכולוג קליני מורשה ומוסמך לעסוק בפסיכותרפיה מכל סוג שהוא. אני מורשית לתת ייעוץ מכל סוג שהוא. החוק מבדיל בין פסיכותרפיה לבין ייעוץ פסיכולוגי. הדגש בפסיכותרפיה, להבדיל מייעוץ, הוא בשני היבטים - הרשות לטפל באנשים בעלי הפרעות נפשיות, ובנוסף, עבודה בתהליכים ממושכים ועמוקים. אביא כאן ציטטה מתוך האתר שלי, בהקשר הזה:
"חשוב לציין שאינני פסיכולוגית קלינית, ואינני עוסקת בטיפול בהפרעות נפשיות, כי אם בהדרכה וייעוץ לאנשים בריאים בנפשם הזקוקים לעזרה, כמו כל אחד מאיתנו, בזמן זה או אחר בחיים..."
בנוסף, נקבעו בחוק הפסיכולוגים תחומי טיפול מסויימים בהם נדרשת מומחיות.
ייעוץ זוגי אינו נכלל ביניהם.
התחומים הנ"ל הינם: פסיכולוגיה קלינית,פסיכולוגיה חינוכית; פסיכולוגיה חברתית-תעסוקתית-ארגונית; פסיכולוגיה שיקומית; פסיכולוגיה התפתחותית; פסיכולוגיה רפואית."
מקווה שהבהרתי את תהיותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)