פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לדורית
    ירדן
    24/06/2010

היי דורית,
    אני בת 32, ונפרדתי לפני כמה חודשים מחבר שהיה לי (לתקופה קצרה - כמה חודשים). כשנפרדנו הצטערתי מאוד, אבל הייתי די בטוחה שאנחנו לא מתאימים ושאני לא אוהבת אותו כמו שאני רוצה לאהוב. גמרתי איתו מתוך מחשבה שאני רוצה להמשיך לחפש קשר טוב יותר, עמוק יותר, שבו ארגיש שמצאתי באמת חבר לחיים, שותף. הניעה אותי האמונה שזה יבוא, שאם אני רוצה אהבה ומוכשרת לאהבה, זה יקרה. אני לא רודפת אחר איזו פנטזיה, אני יודעת שאין בנמצא קשר מושלם או אדם מושלם, אני יודעת שתמיד יש בעיות, אבל אני רוצה לאהוב מאוד את האדם שלצידי. העניין הוא שבזמן האחרון, אותה אמונה שזה בטוח יקרה - התערערה אצלי. זה לא שאני יושבת ומחכה לאביר על הסוס, אני חיה חיים מלאים ומעניינים, אבל גם רוצה מאוד זוגיות.
    התחלתי לחשוב בימים האחרונים שאולי הייתי צריכה להישאר עם החבר לשעבר - כי מי מבטיח לי שאמצא מה שאני מחפשת? אולי אישאר לבד לעולם? המחשבה הזאת מפחידה אותי מאוד. יש לציין שאני מחוזרת מאוד ופוגשת הרבה גברים במסגרת הפעילויות שלי וסתם בחיי היומיום, אבל אני יודעת עד כמה קשה למצוא אהבה. ומי ערב לי שאמצא? אולי כדאי להתפשר על מה שיש? זה ממש מדכא אותי. אני קוראת פה בפורום ומעריכה מאוד את דעתך. מה את חושבת?
    תודה!
    ירדן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדורית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא להתפשר

דורית כהן
    26/06/2010

ירדן היקרה, מאוד בולט לי ממכתבך עד כמה חשוב לך לאהוב - לא רק להיות נאהבת.
    הרבה אנשים ונשים נופלים במלכודת של יחסים שהם די חד צדדיים - בהם הם מרגישים ששווה להם להישאר מכיוון שהם מרגישים מאוד אהובים.
    את לא שייכת לסוג הזה של אנשים, ומחפשת - בצדק - הדדיות מבחינה זו.
    לכן איני חושבת שעליך לשקול אפילו לחזור לקשר בו לא היית מאוהבת מספיק.

חשבי על כך שאם תתפשרי, הספק הזה אולי "יתכסה" בשלב הראשון, ואת תהיי מרוכזת במשימות של חתונה, לידת ילדים וגידולם, אבל חשבי בטווח הרחוק - זה משהו שתמיד יחסר לך - לאהוב אותו - ויהיו שנים בהן את כבר תהיי מחוברת בכבלים של ילדים ורכוש לגבר אותו לא תאהבי וכל הזמן תהיי בחיפוש אחר האהבה. שניכם תהיו אומללים עקב כך.
    לכן, האמיני בדרך שלך, ונסי להיות פתוחה להכיר גברים שונים, עד אשר תמצאי את האדם שידליק אותך מספיק ולא יהיו לך ספקות לגביו. כל עוד את נמצאת "בפעולה" ונפגשת ומכירה גברים פוטנציאלים - את נמצאת על המגרש הנכון.

אני יכולה להציע לך - ליתר בטחון בעצמך - מכיוון שהנושא מטריד אותך וגורם לך חששות לגבי העתיד - לקחת ייעוץ קצר מועד ולהיעזר במישהו אובייקטיבי, שיוכל אולי לבחון יחד איתך את מערכות היחסים שהיו לך ועד כמה את מרשה לעצמך להיכנס לעומק לקשרים, להיחשף לפגיעה אפשרית - במצב שאת אוהבת מאוד ואולי הצד השני לא מחזיר לך מספיק אהבה, למשל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ליטל
    27/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה כואבת.
    גליה
    23/06/2010

שלום, שמי גליה בשנות ה-40 גרושה.
    הכרתי בחור בן גילי אשר עברו היה מפוקפק , בתי כלא בגין גניבות וסמים. (לטענתו לא בגללו..)
    לא יחסתי חשיבות שכן סברתי שכל אדם טועה ומגיע לו הזדמנות. הוא לא מצא חן בעיניי תחילה ורציתי קשר מכוון שראיתי בו פוטנציאל. מה גם ששלושה חודשים קודם לכן תם קשר מלא אהבה (כנראה חיפשתי למלא חלל).עם הזמן החזות שלו מצאה חן בעיניי והשלמתי עם זאת.
    גרנו כשנה יחד. היחסים תחילה היו נורמטיבים לחלוטין. ידע להרעיף חום אהבה , איכפתיות וכוונות לחיים משותפים. עם הזמן החלו לצוץ כל מיני מצבים אשר לא הבנתי את פשרם. הזעות יתר, כעסים אי יציבות בעבודה (עבד במס' מקומות לא מבוטל והיה עוזב או מפוטר לאחר מס' ימים).
    מזה כ 5/6 חודשים אבד החשק המיני והיחסים היו על מגורים משותפים בלבד ודאגה אחד לשני. ביקשת הסבר למצב ולטענתו טען שהוא עייף ומדוכדך והמצב יחלוף.
    החלו להגיע שמועות על התעסקותו עם אנשים "מפוקפקים" אשר נחשבים לצרכני סמים ועבריינים.
    כמובן שהכחיש את השמועות ואני המשכתי בקשר . כמובן שהזמן עשה את שלו ונקשרנו מאוד עד לשיחות על מיסוד הקשר וחיי משפחה.לפני כשבועיים לערך הוא נתפס ע"י משטרה בגין סחר בסמים. בעודי סבורה שהוא בעבודה . נתבקשתי לשחחרו החתימה והרחקתי אותו למקום מגוריו אי שם בדרום. הוכאתי בתדהמה לנוכח השתלשלות העיניינים .כיום נותרתי לבד ההתלבטויות שלי גדולות מכוון שהוא ביקש לחזור ולשקם מחדש והטעות הייתה מעידה נוראית ואחרונה.
    אני אכולת כאב וכעס על המצב ולא יודעת האם לתת סיכוי למצב או ש.. להניח לו לצמיתות?.
    חסר לי "הבייחד" לחלוק את הנתינה שקיימת בי וההרגשה שחיי לא חריגים והבדידות לא תהייה נחלת חיי.
    ראשית סליחה על אורך הכיתוב.
    , דבר שני מודה מראש על המענה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה כואבת.

הוספת תגובה

• הרבה אומץ ונתינה

עדי בדיחי
    25/06/2010

שלום גליה,

עברת חוויות לא פשוטות עם הבחור הזה. היית אמיצה ועדיין, לתת לו את ההזדמנות לשנות, לשפר, נכנסת לזוגיות איתו ולא שפטת אותו על עברו, ועל כך תבורכי. את בטח יודעת שהרבה אחרים ואחרות לא היו אמיצים כמוך.

הוא אכן קיבל הזדמנות פז, ומעד לצערנו. מעבר לעובדה שיש פה עבר פלילי (ואולי גם הווה), יש פה גם את ההשלכות של סמים שהן לא פשוטות. בין אם אלו שינויים נוירולוגיים, בין אם זה שיפוט לקוי. אנחנו יודעים שסמים, לא משנה מה, משפיעים ולעיתים אין ממש אפשרות לשנות את מה שכבר נגרם. מעבר לכך, ביולוגית, הגוף חייב את זה. הפיתוי הוא עצום.

כתבת יפה על הבדידות שלך, את הרצון שלך לחלוק את חייך ולשתף, להרגיש שייכת לעולם הזוגות, ולא לתחום חייך בבדידות קשה. הבנתי אותך מאוד, ולמרות זאת, לא הרגשתי שדיברת ממש על האהבה אליו, אלא על ההזדמנות שהיתה שם. ז"א, החוויה הקשה איתו שיקפה לך שוב את הלבד, ולא בטוח שאת רוצה או צריכה להתמודד רגשית עם החוויות מולו שוב. במילים אחרות, הלבד קשה, הפרידה כואבת- אבל אולי הלבד כואב יותר?

אני מרגישה שראוי לך אדם אחר, שגם לו תתני הזדמנויות, אבל הוא יהיה חזק מספיק, ראוי מספיק. אני חושבת שההתמכרות לסמים היא כמו כל מחלה, ואם אין כוח רצון אדיר והרבה תמיכה, זה לא תמיד אפשרי. ההלשכות של החומרים גם הן לא תמיד הפיכות.

להרגשתי המשיכי הלאה, כי מגיע לך בן זוג שיוכל גם להכיל את האמון שאת מעניקה לו ואת הנתינה הגדולה שלך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה כואבת

גליה
    25/06/2010

עדי שלום.
    ראשית ברצוני להודות לך על המענה. אכן הבדידות מעיקה עליי מאוד כרגע .
    אני לא חושבת שאתאהב אי פעם. אומנם לא אהבתי אותו כפי שאהבתי את קודמיו ,
    סביבתי הקרובה דוחה על הסף חזרה לקשר , אתמול קיבלתי שיחה ממנו והוא מביע חרטה גדולה והבטחה שתקריות מסוג זה לא יחזרו. היה לו פרץ רגשות ובכי שחייו לא יהיו חיים בלעדיי, לרגע חשתי חמלה גדולה וכמעט חזרתי בי אך. צצו כל התמונות כמו בסרט על התנהלותו בחודשים האחרונים. ונסוגתי.
    משום מה לאחר השיחה חשתי שהלקח נלמד ודברים מסוג זה לא יעילים.
    הוא לא חדל להתקשר ולדאבוני הרב אני מוצאת את עצמי עונה ומסוקרנת מה קורה איתו. ואכן תמונה עגומה. מסתובב ברחובות מחפש את עצמו. משם מה חשתי רחמים מהולים בתחושה של נקמה על כך שלא ידע להעריך את מיקומו ואורח חיים יחסית מסודר עם האחת שעשתה למענו מעל ומעבר.
    מעט קשה לי הנתק המוחלט. כאילו אני צריכה עדיין מחוברת לקול שלו. .
    אני מניחה שהזמן יעמעם תחושה זו , שכן אני "מרעילה" את עצמי בזיכרון של סיטואציות לא נעימות.
    ביסוד הוא אדם טוב. זה כנראה מה שגורם לי לחיסרון ואני חושבת שלא אמצא את האיש הנכון לחיי.
    אני אדם די מסוגר וקצת קשה לי לתת אמון באנשים..
    שאלתי היא האם לתת זמן לשיחות עד אשר ידעכו או שאנתק במיידי ולצמיתות.. .??
    חשתי צורך לפרוק את הנותר כאן מאחר ואני לבד .
    על כך סליחה ואני מודה מראש על מענה.
    גליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנוע עוד עוגמות נפש

עדי בדיחי
    27/06/2010

הי גליה,

הרגשתי שאת מאוד חזקה ואת פועלת נכון. כמובן שיש הרבה תחושות של כעס שהוא פירק את המגדל שבניתם, ושמת אצלו המון כוחות ואמון, והוא לא הוכיח כי הוא באמת ראוי להם.

באשר לשאלתך האם לנתק לצמיתות- לדאובני נשמע שזה הפיתרון, ולו מתוך מחשבה עלייך- כל שיחה כזאת כנראה שוב תעשה לך את אותו דבר- תסחף אותך רגשית, למקום של חמלה גדולה, ומאידך תגרום לך לכעוס מאוד ולרצות לנקום.. "מגיע לך". וזה טבעי.

לכן, כדי לחסוך את כל זה ולמנוע שזה יקרה כל פעם מחדש, כדאי לנתק את הקשר, ולהחליט, שהפעם את הולכת על מישהו שראוי לכוחות שתשימי אצלו, ראוי לך ולאמון שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית כהן
    דקלה
    22/06/2010

אני בחורה בת שלושים ושש וחצי.
    לפני שלוש שנים לאחר קשיים רבים, אכזבות, לב כואב וחוסר אמונה שאמצא קשר פגשתי את בעלי, בחור טוב לב, רגיש, נמצא שם, אדיב ועדין , לארג' ואוהב. תחילה התלהבתי , בעיקר מכך שיש לי משהו שאני מרגישה נוח איתו, ממש בבית, שדואג לי, יציב ונמצא שם ופשוט שמחתי שיש מישהו שאיתו ארצה להקים בית . מאד רציתי משפחה וילדים כבר, מאד מאד. בקיצור, עם הזמן, גם ראיתי שמשעמים לי איתו כי הוא סגור, השיחות איתו מסתיימות מהר,תחומי הענין שונים, למרות שלאחר פגישות יעוץ הוא נפתח והוא מדבר יותר וקשוב אלי יותר לשיחות נפש עדין משעמם לי איתו, האנרגיות שלו נמוכות כך אני מרגישה ונופלת איתו, הסקס גם לא משהו ועם אחרים היה טוב יותר, אני מנסה הרבה להיות עם חברות, בחוגים ופחות בבית כי ממש קשה לי ההתמודדות. אין לי חשק כרגע ואני בדכאון, אני בתחילת הריון, רוצה ילד ולא יודעת אם אוכל להביא בעתיד אם לא אנצל את ההזדמנות הזו עכשיו אך גם בפנטזיות על גבר שממש אוהב ואפגוש ואיתו אגדל ילדים.

אני לא יודעת מה לעשות, אני רוצה ככ ילדים ולא יודעת אם אי פעם יהיה לי כי אני תמיד מוצאת מינוסים בגברים שאני איתם ולא מסוגלת להיקשר ולהתחייב ופה יש לי גבר שככ אוהב, יהיה אבא טוב והוא דואג לי ומפרנס בכבוד, בחור חרוץ בעל עסק משלו אותו הקים . אבל אני מלאה בחרטה אם עשיתי טוב שהתחתנתי ולא שלמה עם עצמי.
    אני גם לא צעירה ולא היה לי קל להכנס להריון. אני ממש במשבר ולא יודעת מה לעשות, להישאר ולהרגיש שחיי עוברים לידי כי משמים לי ואני הרבה פעמים כועסת ומוציאה עליו את הכעסים. היינו בטפול זוגי והוא לא רוצה ללכת עוד, אני הולכת עכשיו לטפול פרטני.

אני יודעת כיום שבאמת אסור להתחתן מתוך לחץ וכשאני לא שלמה. אהבתי אך לא הייתי מאוהבת, ראיתי גבר יציב שיתמוך בי ויהיה חבר, אך לא סקס טוב וענין משותף מלבד ילדים ששנינו רצינו.

אני על הגדר וממש קשה לי, מה לעשות לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    לדורית כהן

הוספת תגובה

• עדיין נשארת דילמה

דורית כהן
    24/06/2010

דנה יקרה, מן התיאור שלך, לצערי לא נראה לי שמשהוא אצלך ישתנה רגשית כלפיו. גם הייתם כבר בטיפול, והרגש שלך לא השתנה אפילו שהוא מתנהג אחרת, ואת אומרת שאת עצמך נמצאת כבר בטיפול אישי, ואת אומרת שמן ההתחלה זו היתה החלטה שבאה מן השכל ולא מן הלב, כי היית כבר די נואשת להתיישב ולהקים משפחה.
    חשבי האם את רוצה לכרוך את גורלך איתו כל החיים, כלומר להמשיך עם ההריון הזה.
    מצד שני, יש המון גרושות עם ילד, שכן התחתנו עם האהבה הכי גדולה ואחר כך זה השתבש. אולי חמיששים אחוז מן הנישואיןמסתיימים כיום בפרידה.
    אז אולי זה לא יהיה כל כך נורא להביא את הילד יחד ולהביא בחשבון אפשרות שבעתיד תתגרשי ממנו. יש כאן משהו לא פיר כלפיו, בכלך שאת כאילו מוליכה אותו שולל וקושרת אותו וממלכדת אותו עם ההריון הזה. אלא אם כן גם הוא עם אותן מחשבות כמוך, מה שלא נראה לי...
    בסיכום, לא כיוונתי אותך למשהו מסויים, אולי רק הרחבתי את הדילמה שלך. שוהי אכן דילמה קשה, וצר לי שאינני יכולה לתת לך כיוון ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דורית
    מורן
    22/06/2010

אשמח אם תיעצי לי,
    בן זוגי גרוש + ילד בן 8, אנחנו יחד כ-3 שנים.
    לאחרונה הודיע בן זוגי כי איננו מעוניין בילדים יותר, שאין לי סבלנות ולא
    רואה את עצמו מביא עוד ילד...למרות שאם הרגשתו תשתנה בעוד כמה שנים,
    אולי כן היה רוצה...
    יש לנו זוגיות נפלאה, ממש טוב לנו ביחד...הצעד של לקום ולעזוב את העתיד המעורפל
    ויחד עם זאת לוותר על זוגיות טובה ממש מבלבל אותי.
    אני בת 33, וכן רוצה ילד בעתיד...האם יש טעם לנסות לשכנע? או לקוות שמשהו ישתנה?

תודה מראש,
    מורן.

לקביעת תור
    סגירה
    היי דורית

הוספת תגובה

• דילמה קשה, לבחור בין אהבה להבאת ילד

דורית כהן
    24/06/2010

מורן היקרה, אינני יודעת מה לייעץ לך. מצד אחד אהבה כזאת שמחזיקה מעמד כבר כמה שנים וכל כך טוב לכם יחד, ומצד שני, בשנים הקרובות את מן הסתם צרגישי יותר ויותר את הצורך להביא ילד משלך לעולם.
    יחד עם זאת, אני לא חושבת שנכון יהיה ללחוץ עליו או לנסות לשכנע אותו.

הכרתי מישהי במצב דומה. כאש הכרתי אותה היא כבר היתה מבוגרת מכדי ללדת. לבעלה היו כבר שני ילדים והוא לא היה מוכן לשמוע על עוד ילדים איתה. היתה ביניהם אהבה גם אחרי הרבה שנים, אבל היה לה גם כאב חזק ובעיות רגשיות שהועצמו בגלל ההקרבה שלה.

עלייך להתיישב עם עצמך ולדמיין מה חשוב לך בחיים. האם את יכולה בכלל לראות את עצמך ללא ילד? אם התשובה היא שלילית - זה צריך להיות המפתח, נקודת המוצא.

אולי אם תבהירי לו שזה חיוני לך ושעלייך לקבל החלטה עכשו מה את עושה עם עצמך - הוא יבין עד כמה זה חשוב לך והוא יתגמש, לא בתור כניעה לאולטימטום, אלא מתוך אהבה אליך והבנה לצרכייך והליכה לקראתך, לעשות אותך מאושרת. זה המקום הנכון ממנו אנשים מתגמשים ומוותרים בשם האהבה. יהיו כאלה שיקראו לכך אולטימטום, אבל עלייך להיות נאמנה לעצמך, אחרת הצורך בילד והכאב שאין לך - יהיה חזק יותר ויותר במשך השנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית כהן -התלבטות דחופה -פרידה
    אני
    21/06/2010

ואני ובן זוגי חיים יחד כשנה
    כל הזמן רבים
    ומשלימים
    אך הריבים לא פוסקים ,והם תמיד ברקע.
    לכל אחד יש את טענותיו ,אבל אני שמה לב שאין לי עם מי לדבר
    וכל אחד חי בעולם שלו ,מדבר בשפה שלו ,ההבנה שלנו והאני מאמין שלנו שונה
    ולי זה מפריע.
    הוא מצידו רוצה שאניח לו לחיות כמו שבא לו ,אבל אני מרגישה המון חוסר אחריות ,ילדותיות ודרך חיים שאני לא רוצה לחיות בה.
    וכנראה שאני מגלה קוצר רוח .
    הרבה פעמים אני חושבת לשנות את עצמי למען הקשר
    אבל התקשורת נשארת אטומה וסתומה.
    אני מרגישה שכל ההתרגשות והכיף של הקשר נגמר ,כי כבר אין לשנינו אמון שמשהו יכול להשתפר כאן.
    ממש שנאה סמויה בבית .
    ועוד חודש נגמרת לנו השכירות השנתית .מה יהיה ?
    אשמח לתת עוד פרטים אם תרצי .אני ממש מתוסכלת ,וחיה בבדידות בבית ,ומאמינה שאני אדם נוראי בעקבות הקשר הזה
    ממש שונאת את עצמי לאחרונה בעקבות הכל
    רוצה להחליט החלטה ומהר ....
    תודה .

הוספת תגובה

• תגובה בבקשה !!!!111

אני
    22/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

א
    22/06/2010

שלום לך,
    אני מרגישה בכאבך ומצטערת שאת מרגישה ככה.
    אני חושבת שעליכם להיפרד, עם כל הכאב.
    את בעצמך אומרת שהכיף בקשר נגמר, את מרגישה בודדה, וזה עוד לפני חתונה...
    תנסי לחשוב על עצמך בעוד 10 שנים, את רואה את עצמך איתו? מקימה משפחה וטוב לך?

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר אין סיבה להישאר

דורית כהן
    24/06/2010

שלום לך, מכל הדברים שכתבת את בעצם מתארת בדיוק את הדברים שגורמים לאנשים לפרק קשר.

הרי אינכם נשואים, ואין לכם ילדים. עכשו שאת כבר מכירה אותו וחיה איתו - את מגלה איך זה לחיות איתו, את מגלה מהי המציאות.

לפני כן - היתה כנראה אהבה חזקה, שסינוורה אותך ולא איפשרה לך לראות אותו באופן מציאותי. יש להניח גם שהוא עשה מאמצים מיוחדים לכבוש אותך ולהיות סופר נחמד איתך, ולא חשף את פרצופו האמיתי. זו אחת הסיבות שאנשים מחליטים לגור יחד, לא רק כי זה אמור להיות כיף והתגלמות האושר...גם כדי להעמיד את האהבה במבחן המציאות.

לדעתי את נמצאת עכשו במקום שבו ההתאהבות פגה - והתברר לך שלא נותרה שם אהבה.
    עלייך לעזוב. אין סיבה להישאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה דחוף
    אורלי
    21/06/2010

אני כבר נשואה מזה שנה ובמשך השנה עברתי כל כך הרבה דברים שלא חשבתי שאני מסוגלת לעמוד בזה
    ביום החתונה רבתי עם בעלי ומשפחתו בגלל העליה לחופה
    גרתי אצלהם חצי שנה של סיוט בעלי לדעתי לא בשל לנישואים אנחנו בני 24
    לאחר מכן עברנו לגור ליד הורי ושם אני מקבלת עזרה שבחיים לא קיבלתי עם זה קניות עם זה אוכל
    ועם זה רכב שאין לנו ואצל הוריו ביקשו כסף סימלי לשכירות ולשלם חשבון חשמל+ קניות בית.
    בזמן זה כול פעם שהייתי הולכת למשפחה של בעלי היו פוגעים בי בשולחן ולא הייתי רוצה ללכת
    בעלי בן אדם קשה ועכשיו אחרי שאני ומשפחתו ליבנו את הדברים הוא החליט שכול דבר הוא יעשה לי דווקא
    סימתי את לימודי ובעלי מחליט שאני צריכה לעזוב את העבודה כדי לקבל שכר יותר גבוה
    אני מאוד חוששת מפני שהוא מתחיל ללמוד לתואר 3 שנים וכול שנה זה 30000 ש"ח ואני צריכה קביעות בעבודה נכון אני מקבלת שכר די נמוך אבל שיכול לסגור לי את כול תשלומי השכירות ,חשמל,מים וארנונה והוא סוגר את תשלומי הלימודים שלו
    כן אני חושבת שאני יכולה לקבל יותר אחרי לימודי התעודה שלי אבל גם חושבת שזה לא הזמן.
    אני מאוד מבולבלת והתיעצתי עם משפחתי, בעלי החליט שבגלל זה הוא עושה לי דווקא וממרר את חיי כול דבר שאני רוצה לעשות בקירבת משפחתי הוא פתאום מתנגד
    לדוגמא אנחנו צריכים לרסס את הבית והכי קרוב לי לעבודה זה לישון אצל הורי וגם לו והוא פשוט לא מוכן הוא רוצה שנחזור להורי שאחותו ובעלה גם שם.
    כול דבר שאני רוצה הוא פשוט מציק
    מה עלי לעשות? איך אני אמורה להתנהג שיפסיק ,אני בטוחה שהוא לא מסוגל למצב הזה

לקביעת תור
    סגירה
    הכוונה דחוף

הוספת תגובה

• לקחת ייעוץ

עדי בדיחי
    22/06/2010

הי אורלי,

את מתארת מערכת יחסים סבוכה ולא פשוטה, נראה שהזוגיות אינה רק שלכם, אלא של כולם- האחות, ההורים שלך, שלו, כל מיני שיקולים צדדיים. אתם צעירים, ולכן חשוב שתנסו לחשוב קודם כל האם אתם רוצים להיות יחד? האם אתם אוהבים מספיק ומוכנים להשקיע בזוגיות ולא בהתנצחויות וב"דווקא"?

אם שניכם מוכנים, אתם חייבים לקחת ייעוץ אישי, לעבוד על תקשורת זוגית ועל הקשר שלכם. זכרי שעוד אין ילדים וזה הזמן לעשות את זה. אם לא יהיה מישהו נייטרלי ואובייקטיבי לעבוד אתכם על הקשר, אני חושבת שזה ימשיך להיות כך עד שזה יהפוך לבלתי נסבל.

המתחים מהמשפחה גם הם לא מוסיפים, ונשמע שכל בעיה מוקצנת מאוד והעוצמות גבוהות ביניכם. לכן חשוב לנסות ולעשות מאמצים להגיע לייעוץ, לטיפול זוגי, על מנת לשמר את הטוב ולשפר את מה שצריך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי-עזרה

אורלי
    22/06/2010

בן זוגי לא מעונין ביעוץ נישואים ולא תומך בכך אני זו שרוצה לדעת איך להתנהג כי לדעתו זה ענין כספי מיותר עכשיו
    וזה שטויות יש לו דרך מסוימת שכך הוא נוהג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה מקצועית לא רק זוגית

עדי בדיחי
    22/06/2010

הי אורלי,

אני חושבת שאת, בתור התחלה, יכולה לגשת לתמיכה מקצועית על מנת להיות מוחזקת יותר, לקבל את ההכלה והאוזן הקשבת, מעבר לכך לקבל יותר כלים להתמודד עם המצב כרגע. כשיראה שאת עושה משהו וגם את עסוקה ומשקיעה בעצמך, ייתכן ויסתקרן ואז יצטרף רק לשם הסקרנות. אני מזמינה אותך לפנות ל"שאלות נפוצות" כאן בראש הפורום, השאלה הראשונה שם מדברת על היתרונות בללכת לטיפול זוגי לבד, ומה זה יכול לעשות לבן הזוג ה"נייטרלי" והסקפטי לגבי טיפול זוגי.

בכל אופן את חייבת לאותת לו שמשהו לא כשורה בפנסים גדולים , יותר מהערה פשוטה שאת לא שבעת רצון מהנישואים. אלא להפוך את זה לנושא באמת משמעותי ולמשהו שלא יורד מסדר היום. כשהבעיה "נשכחת" ומתנהגים כרגיל, ולא דורשים שינוי, התחושה היא שזה יוכל להימשך כך לעד- "טוב, יעבור לה". וחבל, כי אפשר לשנות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן הזוג כמעט לא בבית
    בודדה
    20/06/2010

הי, כבר הרבה זמן אני גוררת את הסיטואציה הזו... הוא יוצא בחמש בבוקר וחוזר לפעמים ב-12 בלילה. אני יודעת שהוא בעבודה כי אני מתקשרת . אבל כל השבוע אני קמה לבד אוכלת לבד, עושה הכל לבד, הולכת לישון לבד. יש לו ילדה מקשר קודם, בימי שבת מעשר בבוקר עד 10-11 בלילה הוא איתה (בעיר אחרת), ימי שישי הוא עייף ישן עד מאוחר,קופץ להורים ואין לו חשק לצאת, אין לו חשק לכלום חוץ מלהיזרק מול הטלויזיה. ואני בודדה, ואני שוקלת לעזוב אותו. ביקשתי ממנו שנעבור לגור קרוב יותר למקום העבודה שלו כי ההסעה שלו מאוד ארוכה אבל הוא לא רוצה. דיברתי איתו כמה פעמים, הסברתי לו מה צרכיי וכמה בודד לי, יש לי חברות ועבודה ודברים לעשות אבל אין לי בן זוג בתוך החיים, והכעתי למצב שאני מרגישה שהוא זר לי ובלילה אני פשוט מתרחקת ממנו, ובפעמים האחרונות שהוא ניסה ליזום מגע אני פשוט לא יכולתי! גם היום הוא יחזור ב-12 בלילה, גם מחרץ הוא מרוויח מזה יפה אבל מה הכסף הזה שווה כשהזוגיות נעלמת ולמה זה לא מפריע לו כמו שזה מפריע לי? בשישי האחרון אחרי חוגשיים של ישיבה בבית ביום שישי, ביקשתי ממנו שנצא, הוא לא רצה, זה הפך לדרישה כי דרשתי לו שאני מרגישה מוזנחת וזה בשבילי ואתה לא רואה אותי כל השבוע כל שבוע, אז במקום לבהות בטלויזיה בוא נצא, נעשה משהו ביחד, אבל הוא התעקש שלא וזה הגדיע לכדי מריבה.אני רוצה לעזוב אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    בן הזוג כמעט לא בבית

הוספת תגובה

• שיחה רצינית וקבלת החלטה

עדי בדיחי
    22/06/2010

הי, לא כתבת בן כמה אתם וכמה זמן נשואים. בכל אופן, אני יכולה להבין את הרצון לעזוב אותו, נשמע שהוא לא מאוד מרגיש מחוייב אלייך או לזוגיות, או לא מספיק מודע עד כמה צריך לשמר את הזוגיות. בעוד את מתוסכלת מהמצב הזה.

אולי שווה לקחת אותו לשיחה רצינית ולהסביר לו מנקודת מבטך ודגש על מה את מרגישה, את מה שעובר עלייך. לסיכום להסביר לו בנחת כי לא לזה פיללת במערכת זוגית. את בודדה, מרגישה באמת לבד, שחסר לך אותו ואת הזוגיות שלכם, ואינך רואה את עצמך ממשיכה איתו, באופן בו מתנהל מולך.

ייתכן וזה יוכל לזעזע משהו ולגרום לו להכיר בעובדה שלהתנהגות שלו יש השלכות על המערכת הזוגית, וכן הלאה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבודדה...

...
    11/08/2010

שלום, איני יודעת אם כבר קיבלת החלטה או לא, אך במקומך הייתי פשוט קמה והולכת (אחרי שיחה רצינית כמובן) כי מהמכתב שלך אני מבינה שאין לכם ילדים.... במקרים כאלה צריך להגיד תודה שאין ילדים ולקוות שבן-זוג שאיתו כן תעשי ילדים יתנהג קצת אחרת......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לבעלך

יפה
    15/08/2010

שמי יפה
    כן גם אני חווה את זה וזה כבר נמאס לי מיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    שושי
    20/06/2010

שלום!
    יש לי בעיה: בעלי עובד כשף בגן אירועים ועובד 15 שעות.
    אני רואה אותו רק בסופ"ש.
    בשבת יש לו הרגל לשחק כדורגל עם אחייו וחבריו בצהריים, ואני בבית עם הילדים.
    בשעה 6 בערב הוא אומר לילדים יאללה בואו נרד לגן שעשועים ולא מציע לי, אלא הוא מצווה עליי לנקות את הכלים בכיור והולך.
    כשאני הלכתי פעם 1 לאחותי ביום שבת אז הוא כעס.
    הוא טוען שהוא מתגעגע אלי, אני לא רואה.
    הוא אוהב אותי רק במיטה.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• התחזקות אישית

דורית כהן
    22/06/2010

שושי יקרה, על פי תיאורך ותחושותייך - את מתפקדת בתור מטפלת בילדים ו"שיפחה" בעיניו. ברור שמספיק שאת מרגישה כך - חייבים לשנות זאת, ואת זקוקה להמון אומץ כדי להתעמת איתו על כך, כי נשמע מתיאורך שיש לו המון בטחון עצמי והוא שולט בבית, ואת חוששת מפניו, אחרת זה לא היה מידרדר כל כך ביניכם.
    יתכן שמה שעלייך לעשות הוא למצוא דרך להתחזק לפני שאת מתעמתת איתו, על מנת שהוא לא "יסתום" לך את הפה כאשר תעיזי להביא את הדברים בפניו. אולי ע"י הליכה לטיפול פסיכולוגי אישי לפני הכל. אולי כדאי לשוחח עם חברה טובה שמכירה את היחסים ביניכם ולשאול בעצתה.
    שימי לב גם מאיזה משפחה הוא הגיע, מה מערך היחסים בבית הוריו מבחינה זו - מה הוא ספג בביתו...
    אני מאחלת לך התחזקות ויכולת עמידה מולו. זה לא יהיה קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בנישואים טריים
    מיטל
    20/06/2010

שלום לכולם אשמח לקבל תגובה
    אני נשואה 4 חודשיים בלבד.
    יש לציין שאני בחודש השמיני ואנו מצפים לילדה.
    לאחרונה גיליתי במחשב שבעלי גולש לאתרים ומחפש בנות באזורינו לאירוח דיסקרטי ב דירות דיסקרטיות בימי שבת בהם אני הולכת לעבוד. אני מרגישה קצת פגועה כי לא חשבתי שיש לנו בעייות בתחום המיני אפילו בחודשי ההריון המאוחרים אנחנו עושים סקס - לי תמיד יש חשק למרות שהבטן מפריע...
    מה אליי לעשות- להתעלם??? מצד שני לא נעים לי כלל לחטט בהיסטוריית האינטרנט אבל אני סקרנית כל יום שבת מחדש אם הוא הלך או לא ומה הוא עשה ועם מי....

לקביעת תור
    סגירה
    משבר בנישואים טריים

הוספת תגובה

• כמה שאלות לפני שאני עונה

דורית כהן
    22/06/2010

מיטל היקרה, לא ברור לי ממכתבך אם את חושדת בו שהוא רק מתכתב עם בחורות בנושא זה, וזה נשאר וירטואלי, או שאת חושדת שהוא ממש יוצא בשבתות בהן את עובדת ונפגש עם בחורות. והאם הכוונה היא לנערות ליווי או לקשרים מסוג אחר.
    אם זה רק וירטואלי - ואת סומכת עליו שהוא לא עושה כלום - מילא, זה צורך בריגוש ובפנטזיות, שיש להרבה אנשים והאינטרנט מאפשר זאת מאוד בקלות. אבל אם הוא ממש נפגש בסתר עם בחורות ומקיים איתן יחסי מין - אז נשאלת השאלה מה זה עושה לך. עד כמה את מסכימה שהוא יצא החוצה בנושא זה. רוב הזוגות לא מאפשרים חריגה כזאת ורואים בכך בגידה. השאלה היא מה ההסכמות שלכם - אם ניהלתם על כך שיחה בעבר, והאם כל זה נעשה על השולחן אות בהסתרה. כל מה שבהסתרה הוא בעייתי.
    אשמח לתשובות מפורטות יותר ואז נוכל אולי לייעץ לך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ותודה על התגובה

מיטל
    22/06/2010

לא אף פעם לא דיברנו על זה...
    אני פשוט ראיתי שהוא חיפש נבגוגל שים שמארחות בדירות דיסקרטיות באזור מגורים שלנו. וכמו כן צלצל לשם יותר מזה לא ידוע לי
    אף פעם לא דיברנו על זה. אנחנו נישואים רק מספר חודשיים
    מצד שני אני רוצה לשתף אותו אבל אני לא רוצה שהוא יחשוב שאני מרגלת אחריו ומחטטת לו בטלפון.
    מה דעתך כידי לפתוח את הנושא אני בחודש השמיני ,אנחנו בקושי מקיימים עכשיו יחסים כי הוא קצת פוחד בגלל ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד לנהל שיחות גם על בעיות

דורית כהן
    25/06/2010

מיטל היקרה, סביר להניח שהוא רק חיפש ובדק, מאוד יתכן שזה בגלל התסכול שלו והייבוש שלו בתחום הסקס לקראת סוף ההריון.
    תראי, ראשית, לגבי הסקס: יש דברים בתחום הסקס שאפשר לעשות בסוף ההריון - לאו דווקא חדירה, אם כי גם זה אפשר בתנוחות מסויימות בהן הוא לא מפעיל עלייך את משקל גופו. חשוב שתוכלו לדבר ביניכם בחופשיות, ושכן יהיה ביניכם מגע גופני, חיבוקים, ליטופים ולעזור אחד לשני להגיע לגמירה.
    שנית, לגבי ההתלבטות שלך האם לשוחח איתו: אני חושבת שככל שתידחי את השיחה - יש סיכוי הולך וגובר שהוא עלול לפעול בכיוון - מרוב תסכול וחוסר מוצא. אולי אם תפתחי בשיחה זה יעצור את הסחף לכיוון הזה.
    אני יודעת שהרבה זוגות נמנעים לשוחח על נושאים בעייתיים, על מנת לא להגיע לעימות או להתרחקות, וזה קורה בגלל שאין ביניהם "תרבות שיחה". כוונתי שאם בנסיון שלכם - כל פעם שיש אי הסכמות או מתחים - השיחה מתנתקת או יש כסאח ויש ברוגזים - אז הגיוני ששניכם תימנעו משיחות מסוג זה. אבל זה לא פותר את הבעיות.
    צריך ללמוד לשוחח:
    להשמיע מה מטריד אותך ללא האשמות אלא על ידי פוקוס על איך את מרגישה, מה עובר עליך, מה מדאיג אותך. להימנע מלשפוט אותו.
    להקשיב בצורה אפקטיבית: לא להגיב מייד, לא לקטוע אותו באמצע משפט, לבדוק ולוודא האם הבנת מה הוא אומר (קוראים לכך "שיקופים"). אלו מיומנויות שלומדים אותן בייעוץ זוגי, אם לא מצליחים לשפר את איכות השיחה שלכם. זה לא סוף העולם, ועדיף לעשות זאת מוקדם, כאשר הבעיות רק מתחילות במקום לצבור כעסים ודאגות ולהסב נזק תמידי ובלתי הפיך לאהבה השברירית כל כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אשכיים נעלמים, ובלי בת זוג!!
    בחור
    20/06/2010

שלום
    אני בן 25 ,נולדתי עם בעיית אשכים נעלמים כך שעברתי ניתוח (כשהיתי ילד ) והם הורידו לי אשך שמאל, ואת אשך ימין הם השאירו(אבל הוא לא היה במצב כל כך טוב) עד עכשיו ולמרות כל הבדיקות אולטרסאונד MRI לא נמצאה רקמת אשך בכל הגוף שלי, כלומר עכשיו אין לי אשכים בכלל, וגם כן יש לי מיקרופינס. רציתי לשאול אותך אם קיים פתרון לבעיה זה אם זה מבחינת המראה החיצוני של איברי המין ? ואם זה מבחינה בריאותית, אולי שאוכל להביא ילדים בהמשך?
    ואיך מצבי הזה יכול להשפיע על מצבי הכללי, כך שהאם יכולות להפתפתח צלי מחלות מסויימות, האם מצבי זה גורם להשמנת יתר??
    בבקשה תן לי כמה שיותר הסברים ומידע על מקרים כאלה
    אגב אני מטופל ב TESTOVERON DEPOT בזריקה חודשית,
    ועד לפני 3 שנים היתי במעקב ב מחלקת אנדו ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים,אבל ב 3 שניים האחרונות לא היו לי ביקורים אצלם, וגם כבר שנה אני לא מקבל את זריקת ה TESTOVERON
    מה שרשום למעלה היה כשאלה לאורולוג, שאלתי עבורכם מתייחסת לאותה הבעיה שאצלי, אבל רציתי לברר בקשר לצדדיים האחרים , כך שהאם אני יכול להתחתן,בלי אשכים ועם מיקרופינס , יש מישהיא שתסכים להתחתן איתי, ? ואם כן אני אוכל לקיים יחסי מין, או לא יודע מה שהיא איך תסכים שתהיה בלי מין כל החיים וגם בלי ילדים,?? לאישה יכול להספיק חיבוקים ליקוקים, נשיקות?אני חושב שלא אלא צריך חדירה דבר שאני לא יכול כי אין לי את הכלי(יש לי מיקרופינס שבזקפה זה כמעט 6 ס"מ)
    כדאי לי לעבור ניתוח ולהפוך לאישה? אבל אני נולדתי גדלתי וחי כגבר!!! ויש לי מראה מאוד גברי
    אני לא יודע מה לעשות, תעזרו לי תכוונו אותי בבקשה, אני מבקש כמה שיותר הסבריים על כל האפשריות העומדות בפניי
    תודה מראש

הוספת תגובה

• בן זוג לאו דווקא במובן מיני/ רומנטי

עדי בדיחי
    20/06/2010

שלום בחור,

אכן בהתחלה השאלה שלך נראתה לי כלא מופנת לפורום המתאים, לאחר שהגעת לשאלה האמיתית שלך- מי תקבל אותי כפי שאני? יותר קל לענות..

ראשית, אדם לא משנה את זהותו המינית אלא אם כן חש כזה באמת, ז"א, אתה באמת צריך להרגיש שנועדת להיות אשה על מנת להפוך לאחת כזאת. מעבר לכך יש הרבה אבחונים פסיכיאטריים, פסיכולוגיים והרבה מבחני אישיות שצריך לעבור עד שבכל מתחילים תהליך, וגם אז, התהליך הזה לא פשוט, לוקח המון זמן. אז אני לא בטוחה שאתה באמת שם והתפקוד שלך הוא תפקוד של גבר, בחיי היומיום.

לגבי בת זוג, אתה יודע, שיש נשים שלא רוצות ילדים (מפתיע..), או שהן כבר אחרי השלב הזה, ויש נשים שלצערנו לא יכולות להביא ילדים, ויהיו גם בנות זוג שרק רוצות בן זוג למסע החיים ולאו דווקא בהקשר המיני. אני חושבת שכדי למקד את עצמך וכמה שפחות לחוות דחיות מהמין הנשי, כדאי מראש לתת מידע על המצב, מראש להסביר למה אתה מתכוון כשאתה אומר קשר זוגי. כמה שזה קשה להיחשף מיד, אני חושבת שבמקרה הזה יהיה קל יותר "לנפות" את התגובות הפחות נעימות עקב המצב הרפואי. זכור שלהבדיל, אנשים אחרים בעלי מוגבלות זו או אחרת חיים את חייהם והרבה מהם חיים אותם עם פרטנר לחיים שיכול להעניק להם הרבה, מעבר לחיי מין. ז"א, לחיות עם מישהו לפעמים יכול לקבל את הפירוש של להיות חבר לחיים, להיות איש סוד לחיים, להעביר את הזמן יחד במהלך השנים, לתמוך, להשתתף יחד בחוויות ועוד.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ותודות

בחור
    21/06/2010

המון תודות לך, כמה אני מרגיש נוח עכשיו כי הרגשצי שיש למה לצפות

כמה דברים:
    אני מצטער על ההסבר הארוך והלא ממוקד בשאלתי ששלחתי קודם, אבל רציתי לתת לך תמונה כמה שיותר שלמה בכדי שתוכלי לעזור לי
    להפוך לאישה אף פעם לא חשבתי על זה, אני חי כגבר ולא רואה עצמי כאישה, אבל כך סתם זרקתי את האופציה לא יודע למה
    את צודקת שזוגיות לא רק מין, אבל אצל רוב הנשיים אני חושב שהמין הוא הדבר הכי חשוב, ואם באמת שיש נשיים שיקבלו אותי איך אני אמצא אחת מהן?? כי כי קשה לי לחשוף את עצמי ואת בעיתי,ואני בחברה בין החברים מראה עצמי כגבר חזק שיש לי המון חוויות עם נשים, שבאמת לא היו לי אף פעם אפילו לא הצעתי למישהיא,כי אני לא יודע איך להתחיל עם בנות , וגם אם אתחיל אני מפחד שתדחה אותי, וגם מה שהכי מפחיד אותי שהיא תתחיל לסבר לאחרים על מצבי,,,
    מה אני אעשה את לא מדמינת כמה אני חולם על זוגיות אהבה ובית חם עם שותפת חיים שאני אוהב
    את יכולה לעזור לי בבקשה, איך אני אוכל לדעת שמישהיא אולי תקבל אותי איך שאני, תעזרי לי בבקשה אני בודד בלי אהבה בלי קשר זוגי אני לבד

המון תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות

בחור
    21/06/2010

אני רושם עוד פעם , כי באמת מה שרשמת רגש אותי מאוד , את נתת לי תקווה לעתיד הזוגיות שלי, לא ידעתי שיש אפשרות עבורי להיות עם בת זוג, ממש תודה אני מודה לך מאווד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בחור
    21/06/2010

אני מאוד שמח , אני מבקש שאם את יכולה לכוון אותי על איך אני יכול למצוא בחורה מתאימה שכן תקבל אותי איך לאתר אותה ואיך להתחיל איתה, עכשיו יש לי תקווה שיש סיכוי שכן אמצא, את נתת לי את התקווה הזאת שאני כן אמצא את הבת זוג המתאימה לי, כמה אני אשמח המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן תודות לך
    אבל עדיין יש לי חרדות שאם אסביר למישהיא על מצבי , היא תתחיל לסבר לאחרים , וזה יגרום לי הרבה כאב בושה אני לא רוצה שאף אחד ידע על מצבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחשוב על דרכים יצירתיות

עדי בדיחי
    21/06/2010

הי בחור,

ראשית אני שמחה שיכולתי לעזור ולעודד אותך. אין ספק שאופטימיות ותקוה מהוות כלים חשובים להתחלה.

לגבי איך למצוא מישהי שתקבל אותך, אתה יודע, זה משהו שלא ממש אפשר לענות עליו.. אני מניחה שיש כ"כ הרבה אנשים עם כ"כ הרבה חרדות- מי ירצה אותי, מי ימשך אליי, מי יקבל אותי כפי שאני. אני לא מגמדת חלילה את המצב אצלך, ברור לי כי יש בסיס מוצדק לחשש שלך. ועם זאת, אני מאמינה שעד שלא תיפתח ותיחשף, לא באמת תמצא את האחת- שכן זה מידע שחשוב לספר.

לא מאוד הסכמתי עם ההנחה שלך שנשים מחפשות רק חיי מין. אני חושבת שאתה כ"כ חושש שלא יקבלו אותך, שאתה מסתכל רק על הפרמטר הזה שאותו אין לך. אך כפי שכתבתי לך יש נשים שמחפשות שותף, יש בני זוג שיחפשו פרטנר/ית למסע החיים.. ולאו דווקא לחיי זוגיות קלאסיים.

אני חושבת שהמדיה של האינטרנט הפגיעה היא הכי פחות קשה. ז"א, יש כרטיס, יש תמונה, יש סינון מאוד משמעותי באינטרנט, הרבה פעמים מתכתבים גם בתוכנות כמו מסנג'ר ומדברים טלפונית עד שנפגשים. ולכן, אתה יכול להיחשף עוד לפני צורך במפגש פנים מול פנים ובכך להקטין את החוויה הקשה שבדחיה. ברור לי שמצפה לך דרך, תכין את עצמך לאנשים שלא יוכלו לקבל את זה, אבל חשוב מראש להגדיר לעצמך מה אתה מחפש ודרך זה להגדיר לבחורה שמולך מה אתה יכול להציע, ויש הרבה תחומים שכן תוכל להציע.. מעבר לזה, יש תרומות זרע.. תרומת זרע שמופרת עם ביצית של האשה, ולמעשה אתם כזוג יכולים לגדל את הילד יחד. יש אימוץ.. כלומר- לספק את הצורכים האלו זה אפשרי, אתה זקוק למישהי שבאמת תרצה לעשות זאת איתך ולשם כך אתה צריך להכיר לה לצד המגבלה- גם את כל הטוב שאתה יכול להעניק בקשר.

אז אולי קפצתי רחוק מדי, אבל זה היה כדי להמחיש לך שאפשר להיות יצירתיים ולחשוב על איך אתה כן מספק את הצרכים של בת הזוג, ובכל זאת נמצא איתה בזוגיות. חשוב על הפשרות והמקומות בהם אתה יכול להעניק מעצמך, ואת זה תעצים.

מאוד חשוב שתספר את המידע הזה, גם כדי לא לגרום לך להיקשר למישהי ובסוף לחוות דחיה, וגם כדי להיות שלם עם עצמך ושקט וכמובן כדי לא לסחוב את הצד השני יותר מדי. מקוה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות

בחור
    21/06/2010

אני מאוד מודה לך , בטח שעזרת לי מאוווד

אני מקווה שכן אצליח מישהיא, אבל את האמת עדיין יש לי המון חרדות, אני מחר מתחיל טיפול נפשי אצל פסיכולוג שמקווה שיעזור לי , כי אני במצב נפשי מה זה גרוע, לאחר הטיפול אני אתחיל ברצינות לחפש מישהיא

תודה רבה
    אגב אוכל לעדכן אותך בהמשך על מה שיקרה איתי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אישי יכול לעזור מאוד

עדי בדיחי
    22/06/2010

הי שוב,

אני מעודדת אותך ומחזקת את ההחלטה לקחת טיפול אישי. אם תתמיד ותאמין, תרגיש בשינוי.

אתה בהחלט מוזמן להמשיך ולעדכן אותנו מה קורה ואיך מתקדם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    א
    19/06/2010

היי,
    חברה מאוד טובה שלי יוצאת עם בחור שלדעתי ולדעת הרבה מחברינו לא מתאים לה בכלל!!
    הם יוצאים כבר שנה וחצי, גרים ביחד במעונות שלו ביחד עם עוד שותף (לי לא ברור איך היא מסוגלת אבל נגיד...), הוא עושה מה שטוב לו, לא משנה אם הדברים מפריעים לה, הוא יעשה כי "הוא חייב לעצמו" והיא בסופו של דבר צריכה להתמודד עם הכל.
    היא טוענת שטוב לה איתו ורוצה להתחתן איתו.
    אני אישית כבר לא יכולה לשמוע את השם שלו כשהיא מספרת עליו, ואני לא יודעת האם אני, בתור חברה מאוד טובה שלה, צריכה להגיד לה מה שאני חושבת ואולי למנוע ממנה לעשות טעות ולהתחתן איתו.... כי לדעתי היא תסבול והרבה.
    מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• המשך...

בחורה מאוהבת
    20/06/2010

הנה עכשיו היא שלחה לי הודעה שהוא הזמין כרטיס טיסה עם חבר שלו לחודשיים.... זה משהו שהם דיברו עליו הרבה ומאוד מאוד קשה לה עם זה אבל הוא אמר שהוא חייב את זה לעצמו....
    היא כולה בוכה ולא יודעת איך היא תשרוד את החודשיים האלה.
    אני לא יודעת מה לעשות עם הנושא הזה...
    היא תסבול ככה כל החיים אני בטוחה בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להביע אמפתיה, לכבד את הבחירה

עדי בדיחי
    20/06/2010

שלום לך,

ניכרת הדאגה שלך לחברתך. ובכל זאת, לא נשמע שמדובר במישהי שלא יודעת להחליט עבור עצמה. אם היא תטעה, כדאי שתתני לה לטעות בעצמה.. וללמוד מכך להבא.

התלונות שלה והקשים של ה שבדרך אמורים לתת את הטון בבחינת מה יכול לשמש לרועץ במהלך השנים שאחרי המיסוד, היא צריכה לחשוב עם עצמה האם מוכנה לקבל אותם או לא. יש הרבה זוגות שחיים טוב, למרות כל מיני פערים שנראים כלפי חוץ קריטיים, ובכל זאת נמצא אותם מאושרים ובעלי משפחה ומנהלים זוגיות כמו כולם. עם הקשיים.

אם חשוב לך בתור חברה ואת מרגישה חובה מוסרית לומר משהו, אולי כדאי שתפני אליה בדרך של שאלות והתעניינות- למשל, שמתי לב שקשה לך עם הנסיעה לחו"ל, מה את מרגישה עם זה? מה בכל זאת יחזיק אותך איתו? סה"כ הסבירי את הדאגה שלך ושאלי אותה האם מוכנה לקבל את החלקים האלו אצלו? זה המעט והמקסימום שאפשר לעשות בו זמנית.

לא לשכוח שזאת בחירתה, שגם הקשיים שמעלה בפנייך לא בטוח שנועדו להגיד לך להזהיר אותה, אולי סה"כ מבקשת את האמפתיה שלך, את הדאגה שלך. כי הקשיים שם, לא נשמע שהיא מתעלמת. סמכי עליה ועל ההחלטות שלה, כפי שהיית רוצה שהיא תסמוך על החלטותייך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

בחורה מאוהבת
    20/06/2010

היי עדי,
    תודה, כמו תמיד, על התייחסותך ועל הרצינות שבתשובה.
    יצא לי מספר פעמים להפנות את תשומת ליבה, כפי שהמלצת, בשאלות... עוד מתחילת הקשר היו להם (יותר נכון לה) בעיות, אבל אני חוששת שעצם השאלות לא עוזרות.
    לפעמים אני מרגישה שצריך משהו קצת יותר "חריף" מרק לשאול...
    כלומר, לשים לה את הדברים ממש על השולחן, אם כי בעדינות ממש עד כמה שאפשר,
    כי לפעמים (ואני אומרת מניסיון) צריך לקבל את "הסטירה" רק כדי שיפול האסימון.
    מצד אחר, אני לא רוצה שהיא תתרחק ממני ולא תספר לי דברים כי היא תדע מראש מה תהיה התגובה שלי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזהירות

עדי בדיחי
    20/06/2010

תראי, אני עדיין חושבת שזאת בחירה שלה. אני לא יודעת מה הדפוסים שלה ועד כמה היא משדרת לסביבה שיפילו את האסימון עבורה. ובכל זאת, אם את רואה משהו חריג כחברה שלה,-

אני חושבת שאם אתן מכירות טוב, וטיב הקשר מראה על כך שהיא לא תתרחק או תסלוד מתגובתיות שלך כלפי הקשר, אולי שווה לקחת אותה לאיזו שיחה רגועה, תזמני אותה לקפה, אבל חשוב שתדברי מהחוויה שלך ומהמקום שלך: מה את מרגישה שקורה, מה את רואה מהצד כחברה, מה נראה שיכול להוות בעיה בקשר. חשוב שהיא תבין ממך את הדאגה ואת הרצון שיש לך להיות שם עבורה ולא חלילה קנאה או כל דבר שיכול להתפרש ככזה. ולכן אני חושבת שאם כבר הולכים על צעד כזה, הוא חייב להיות מאוד זהיר וממקום שלך בלבד, ז"א לא ממקום שיפוטי, אז לבטח היא תתרחק, אלא ממקום שלך- כחברה, ממקום כנה וגלוי.

אבל זכרי- שאם אחרי השיחה הזאת היא בכל זאת חושבת שהוא האחד שלה, כאן מקומך לקחת צעד אחורה בבחינת "אני את שלי אמרתי", לאפשר לה להיות, לתהות, לטעות, להתחתן, להמשיך בחייה, ולתמוך בה בכל צעד כזה. כי חברה זאת חברה גם לטעויות, לא? אם היא נשארת איתו היא כנראה חווה אותו אחרת..

אז אם כן, לבדוק בזהירות עד כמה הקשר טומן בחובו חוויות עבר אחרות שאיפשרו לך להיות כנה איתה ממקום אמיתי, ואם יש כאלה, ואת חשה בטוחה מספיק להיות גלויה יותר, שבי איתה ביום רגוע ודברי מתוך הרגש שלך, דברים שראית מהצד, שהשפיעו עליה, דברים שחווית מהבחור באיטראקציה שלו מולה וכד'.כמובן הדגישי שאת יורדת מהנושא אם באמת זאת בחירתה, שהיה לך חשוב לשקף לה כמה נקודות ותתמכי בה על כל החלטה.

אשמח לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

בחורה מאוהבת
    21/06/2010

היי עדי,
    נשמע טוב,
    אני חושבת שאנסה את זה... ברגע שאצליח לאזור אומץ.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של תשוקה
    אלון
    16/06/2010

שלום רב,

הייתי שמח לעצתכן בעניין אשר מטריד אותי מאוד:

יש לי חברה מזה כחצי שנה ויש ביננו משהו מיוחד מאוד כמעט בכל מישור אפשרי, בתקשורת, בהומור ובהתאמה הכללית באופן אותו לא חוויתי מעולם.

הבעיה שלי מסתכמת בדבר אחד והוא הסקס, המשיכה המינית שלי אליה..
    אני מרגיש שהתשוקה שלי אליה היא חלקית ומאולצת לרוב. הדבר מפריע לי מאוד, במשך כל חצי השנה האחרונה ניסיתי "לגדל", ולבנות תשוקה מינית שכזו אבל ללא הצלחה.
    חשוב לי להדגיש כי החיבור ביננו הוא בחזקת נדיר בעיני, וחבל לי לפספס אותה עקב כך - אבל, כמובן, הסקס הוא לא עניין זניח. אחרי הכל, לחוש כך בשלב כל כך מוקדם של הקשר נתפס בעיני כלא טבעי...

מה ניתן לעשות? כיצד ואם בכלל ניתן להתגבר על זה? יש תקווה? אוכל להרגיש תשוקה אחרי חצי שנה?

אני רוצה לציין כי לא שיתפתי אותה בכך, אני חושש עד מאוד מלפגוע בה...

תודב רבה מראש על טרחתכן ותשובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה של תשוקה

הוספת תגובה

• לא זניח בכלל, אבל אפשר לשנות יחד

עדי בדיחי
    17/06/2010

הי אלון,

אתה מזהה נכון שיש כאן בעייתיות. עד כמה שהקשר איכותי ונדיר, ולפעמים זה עושה את העבודה בבחינת משיכה, כאן כנראה המחסום קצת יותר משמעותי.

חשוב להבדיל בין משיכה לתשוקה. תשוקה היא יכולה להשתנות מעת לעת וקשורה הרבה פעמים לחיזור, להשקעה, למתח ומסתורין במערכת ועוד. משיכה לעומתה מדברת על משהו ראשוני מאוד וביולוגי, יש משיכה או אין. האם אתה רואה בה אובייקט שמושך אותך או לא.

התרשמתי יותר שאתה מתקשה להימשך אליה (ואולי עקב כך באופן מאוד הגיוני אין תשוקה). לשאלתך האם תוכל להרגיש תשוקה אחרי חצי שנה, הייתי מאוד רוצה לענות בחיוב. זה יכול להשתנות, אמנם זה קשה, כי לדעתי אתם זקוקים לייעוץ בנושא המיני, ולכן חשוב כן לשתף אותה בכך. ולמה? אני מניחה שיתכן והיא כן מצליחה להבין או להרגיש שאתה מתקשה להימשך או מתאמץ מאוד להראות לה ש"זה עובד". אני נמשך אלייך. קשה מאוד לאלץ את עצמך, לפעמים זה ממש מעייף עד כדי חוסר חשק לחלוטין. אז למה לעבוד קשה? יש דרך להגיד את הדברים, בצורה כזאת של "אני חושב שאפשר לעבוד יותר על יחסים אינטימיים" (אתה כבר תמצא את המילים הנכונות), "בואי נשדרג" ועוד ועוד. ז"א, שהמצב הוא זוגי ולא רק אצלה. אז נכון שיש פה עיגול פינה מטורף, אבל בכל זאת, כדי לא לפגוע בה ולגרום לה להתרחק ולהרגיש חסרת ביטחון, כדאי שתנסח כך את הדברים שזה "שלנו", שזה "אנחנו".. ולשאול אותה איך היא מרגישה, ואולי גם היא תפתח את זה, לך תדע. אולי זה בכלל לא כזה מפחיד לדבר על זה .. כשדברים לא נאמרים הם פשוט גודלים.

כך או כך, צריך לגשת למידע לגבי הנושא (אינטרנט, ייעוץ הכי יעיל לדעתי), לשמוע מה היא אוהבת, לשמוע ולהקשיב גם לה.. וכמובן כמובן לפרגן ולהחמיא על כל החלקים האחרים של הזוגיות הנדירה שאתה מתאר. כשאתה שם הכל בתוך מכלול- הרבה יותר קל להסביר שזה חלק אחד בתוך חלקים רבים של הזוגיות ולכן שווה וראוי לעבוד על זה.

כמו כן זה יכול בהחלט להיות משהו שיצמיח את הקשר יותר, ויתן לו ערך נוסף של כנות, פתיחות ושדרוג היחסים לרמה אחת מעל.

נ.ב. אני מוסיפה שאם מדובר בדברים שניתן לשנות אצלה כמו ההופעה החיצונית (בכל מיני דרכים- לבוש, ריח, איפור, תסרוקת).. ז"א אם אתה רואה בזה משהו שיכול לשנות, אפשר לספר לה מהנקודה שלך מה היית אוהב, מה מושך אותך מאוד, מה עושה לך את זה.. לספר מתוך כנות, מתוך מקום של שיתוף ולא מתוך מקום של אני לא נמשך ואת חייבת להשתנות. אולי זה גם יכול לעזור?

מה דעתך? אשמח לשמוע

עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה דעות שונות ועצות
    מוטרדת
    16/06/2010

שלום. יש לי בעיה וככל הנראה היא נעוצה בי. יש לי חבר כבר שנתיים וחצי אני בת 24 והוא בן 26אנחנו גרים ביחד ועומדים להתחתן. אני אוהבת אותו בלי סוף! אני אעשה הכל בשבילו ובשביל הקשר שלנו וכל הזמן רוצה לשפר אותו.אני מפחדת להתחתן איתו.ולא כי אני לא בטוחה שהוא האחד,אני סומכת עליו במאה אחוז ומאמינה בו למרות שכשאנחנו רבים הצורת ריבים שלו זוועתית הכוללת קללות וצרחות אבל דיברתי איתו על הנושא והוא משתדל להשתפר ואני מעריכה את זה מאוד . אני מפחדת להתחתן איתו כי נגמרו לי הנושאי שיחה איתו! זה מוזר? אני מגזימה? פעם הרגשתי שהוא החבר הכי טוב שלי ולא היה אכפת לי שאנחנו הכי שונים בעולם ושהוא לא מסוגל לראות חצי משפט של ספר ולא מצליח להבין למה אני קוראת ספרים שלמים, או למה אני עוזרת לאמא שלי לנקות את הבית או למה אני אוהבת לתת לאחרים והוא לא מצליח להבין את הסיפוק העצום שאני מקבלת מתרומה ומעזרה ללא שום מחויבות. ואני רוצה לדבר איתו על דברים! אני רוצה לדבר איתו על העולם ועל הספר המוצלח שקראתי ולשתף אותו בזה שהיום הייתי באיזה גמ"ח ונורא נהנתי ומה היה טוב ומה היה חסר ויש פעמים שאני הולכת למקומות כאלו ולא אומרת לו לא בגלל שאני מסתירה חס וחלילה הלאה בגלל התגובה השטחית שיש לו כשאני מספרת לו את זה, את החוסר הערכה לדברים האחרים,השונים.
    את זה שאני הייתי בטוחה כל החיים שאני יאמץ ילד בנוסף לילדים שיהיו ממני והוא לא מוכן אפילו לשמוע על זה אז אני מקטינה את הדברים האלה וכשבעצם הם מאוד חשובים מבחינתי. לפני שהכרתי אותו בחיים לא הייתי "ילדת קניון" ובשנים האחרונות איכשהוא הפכתי לכזאת.לפני שהכרתי אותו הייתי קוראת המון עכשיו יוצא לי לקרוא פעם בחצי שנה אולי.פעם טלויזיה לא היתה חלק גדול מהחיים שלי ועכשיו היא כאן. זה דברים שטותיים? אני סתם הוזה ונסחפת ברגשות שלי? אוף אני כבר לא יודעת אפילו על מה בעצם אני מתלוננת כאן. אני אוהבת אותו והוא אותי. זה אמור להספיק לא?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה דעות שונות ועצות

הוספת תגובה

• מה את אוהבת בו?

ליטל
    17/06/2010

הוא לא מעניין אותך, אין לכם תחומי עניין משותפים, השקפת העולם שלכם שונה, ויתרת על תחביבים שלך בעקבות הקשר איתו. מהתיאור שלך הוא נשמע שטחי, הוא צורח ומקלל בעת מריבות. אז למה את אוהבת אותו? מה יש בו שאת כן אוהבת?
    בעבר היה לי קשר כזה. היום אני יודעת שהייתי אותו רק כדי להיות עם מישהו. פחדתי להיות לבד. אני לא יודעת אם זה המצב אצלך, סתם מרגישה צורך לשתף אותך בניסיון שלי. היום אני יודעת שהדברים החשובים לי במערכת יחסים הוא עניין, אתגר אינטקלטואלי, ראיית עולם פחות או יותר דומה. אני יודעת שיש אנשים שחשובים להם דברים אחרים. שאלי את עצמך מה חשוב לך ומה יש בו ומה חסר בו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם שני,ללכת עם האמת הפנימית

עדי בדיחי
    17/06/2010

שלום מוטרדת יקרה,

את לא מגזימה. את מתחילה לזהות נכון.

נסי באמת לבדוק את מה ששני מציעה כאן, ויותר מזה "להיכנס" לתוך עצמך ולברר האם החשש לא נובע מהלבד. האם העובדה שאת תפוסה מרגיעה אותך באופן כללי.

נשמע שהוא צבע בך הרבה חלקים בחלקים שלו (כמו הטלויזיה, הספרים), היטבת לתאר זאת במילים מאוד נוגעות. נשמע שאת מחפשת את האישיות הקודמת שלך. בן זוג נכון צריך להשאיר בך את כל מה שאת אוהבת בך, ולהעניק לך חלקים שאת מוכנה ורוצה לאמץ. אבל אם לידו ואיתו את חשה את הצורך הזה להתקטן מולו ולגמד מולו חוויות משמעותיות כל כך, כמו החוויה בלתת, כמו החוויה בלהעניק ללא תמורה.. אם את חשה שאין תועלת בלספר, הרי שאת מבינה שחלקים ממך לא יוצאים בקשר הזה. שאת צריכה "להתעצב" ולהתגמש בהתאם לשבלונה שלו.

איפה את בכל זה? איפה את בקשר, בתקשורת, במה שאת מביאה לתוך הזוגיות? האם את נמצאת בנסיונות לרצות אותו, או בניסיון למנוע חוסר הבנה בכך שלא תשתפי בחוויותייך? האם את חושבת שלאורך זמן תוכלי לשרוד בתוך המערכת הזאת? ועל הקללות אני לא מדברת כאן שהרי ברור שזה לא דפוס נכון.

זה אך טבעי שעם הזמן את מכירה את בן הזוג, את האיכויות והחולשות.. זה טבעי גם שתשתני במהלך הזוגיות. השאלה היא אם את אוהבת את הבן אדם שהפכת להיות עם הזוגיות. וכאן תיארת יפה את התהליך שלך, ואת לא מרוצה. אני מרגישה שאת יודעת מה טוב לך. לכי עם התחושה הזאת ועם האמת שלך, עם מי שאת באמת רוצה להיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצלה על יועצ/ת זוגי באיזור ירושלים
    עדן
    16/06/2010

מאוד אשמח להמלצה! תודה

הוספת תגובה

• הפורום לא יכול לתת המלצות

עדי בדיחי
    17/06/2010

הי עדן,

איננו מפרסמים כאן מטפלים. תוכל/י ליצור קשר עם קופת החולים ולברר על מישהו מתאים. לחילופין, אינטרנט הוא גם כלי לא רע.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה ...
    עידית
    15/06/2010

אני גרושה, בארבע שנים אחרונות אני חייה עם גרוש . במהלך ארבע השנים כל חצי שנה יש פרידה לשבוע שבועיים ויכוח קל שהנושא העיקרי "מדוע את לא מתייחס" יותר תשומת לב וכו . הוא שותק אני חופרת ואז הוא עוזב. ברוב הפעמים אני בקשתי שיחזור ואז לאט לאט ירד לי הביטחון למרות שאני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי. חייבת לציין שלרוב מערכת היחסים בינינו מעולה הרבה הבנה הקשבה ואהבה. ברגעי לחץ בעבודה יש לו "פתיל קצר " . לפני כשבוע שוב זה קרה והוא עזב הפעם אני לא רוצה להתקשר כי אני ארגיש יותר גרוע. מה עושים? נסינו ללכת ליעוץ אך הוא לא שיתף פעולה וזה הסתיים בפגישה אחת.
    אודה לעצתך.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה ...

הוספת תגובה

• אנשים בנויים אחרת

דורית כהן
    17/06/2010

עידית, אני מבינה שהתלונה - לפני העזיבה - היא בדרך כלל שלך? על חוסר תשומת לב מספקת? והוא לא מסוגל לתת מענה ואת ממשיכה "לחפור" ולהתלונן והוא לא עומד בכך.
    אני חושבת שעליך להבין ולקבל שהדרך שלו להראות אהבה אינה תפורה לפי הדרישות שלך. זה לא יקרה אף פעם. האם זה אומר שהוא אינו אוהב אותך? או שאת בחסר לגבי מה שאת זקוקה לו רגשית, כי הוא לא עומד בציפיות שלך של "איך אהבה צריכה להיראות".
    נדמה לי שאם יש ביניכם אהבה יפה, חיבור חזק, עליך לעשות תהליך עם עצמך שיעזור לך לקבל את מה שיש ולא להיאבק בכך.
    עניין הכבוד - מי ימצמץ ראשון - מאוד לא רלבנטי כאשר באמת אוהבים. רדי מזה, אני מציעה, הקלי עליו.
    חלק מהתבגרות זה להבין שאנשים בנויים אחרת זה מזה ולכל אחד יש את הדרך שלו להביע אהבה.
    מקווה שעזרתי במעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

עידית
    18/06/2010

תודה על התשובה דורית, אני מבינה שכל אחד מביע את רגשות שלו בצורה שונה. מש שלא ציינתי קודם שבעבר היה לוקח כדורים נגד דיכאון וכמה חודשים אחרי שהכשנו הגיע למסקנה שהוא בסדר טוב לו והוא לא צריך לקחת כדורים חודשיים אחרי ההפסקה התחילו הבעיות . נכון אני די דורשת תשומת לב כמו שאני נותנת אבל הוא היה מייד משתתק שיתיקות ממש קשות והאם הייתי לוחצת יותר מידי למה אז היה עוזב . אחרי הפעם האחרונה הביטחון שלי ירד ולאורך כל החצי שנה האחרונה חייתי במחשבה שכאילו הכרחתי אותו לחזר למרות ששוב אני בוטחה שהוא אוהב אותי. אני לא את היכולת הפעם לפנות אליו שוב כיוון שההרגשה שלי תיהיה עוד יותר גרועהאני מאמינה שאם הוא באמת רוצה הוא ימצא את הדרך ואם לא אז זה אומר שהוא לא מעוניין. הקושי העיקרי שלי עכשיו זה לעבור את התקופה הזו אני אומנם לא לבד לגמרי אלא עם הילדים שלי אבל עדיין קשה . זה לא יוצא לי מהראש....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה