מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- וויכוח ביני לחבר -מה נכון לעשות.שמוליק30/06/2010
בחור מנהל מערכת יחסים עם בחורה תקופה מסויימת ובסוף היא לא מעוניינת והם הופכים ידידים טובים.
האם בחורות שייצאו איתו יסכימו שהוא ייפגש איתה לבד מדי פעם (כי הרי הם ידידים ממש טובים) או שהן לא יסכימו בשום אופן?
האם דרישה שלו להפגש איתה ליגיטימית?
מדובר על כך שקשר זה יישאר כך לתמיד גם לאחר נישואין לדוגמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי ניתן לשמור על יחסי ידידות
דורית כהן30/06/2010שמוליק היקר, נדמה לי שהשכל הישר אומר שלאחר שהוכרז ביניכם שזה לא מתאים לזוגיות, ונותרה הידידות, אין בכך סכנה לשמור איתה על יחסי ידידות. אבל ברור שיהיו בנות זוג חדשות אצלך שעצם יחסי ידידות על אקסית - יקומם אותן.
אני בעד ידידים וידידות מכל הסוגים, וחושבת שיש מספיק אהבה לכולם, ולא צריך לקנא או להיות צרי עיניים. אני מקווה שבנות הזוג שלך בעתיד יהיו נדיבות מבחינה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהלירון30/06/2010
יש לי חבר שלושה חודשים , מאוד טוב לנו ביחד... אבל יש בעיה שמאוד מפריע לי ואני לא יודעת איך להתנהג.. הוא בחור לא חם כמוני , הוא פחות מראה אהבה ממני, לא מחבק סתם ככה , לא מנשק .. אני לא יכולה להגיד שאני לא מרגישה שיש לו רגשות אליי .. אני מרגישה שהוא סגור רגשית ...
אני בן אדם מאוד חם אז אני מצפה לקבל יותר.. זה ממש מציק לי ואני לא יודעת מה לעשות .. מעבר לזה והכי חשוב, הוא עדיין לא אמר לי שהוא אוהב אותי !!! ואני פוחדת שהוא נימצא איתי לא מהסיבות הנכונות ...
לדבר איתו ?? איך להתנהג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מוקדמת - האם את אוהבת אותו?
דורית כהן30/06/2010לירון היקרה, את נשמעת לי מאוד צעירה.
ניכר שמה שחשוב לך זה לדעת איך הוא מרגיש כלפייך.
אבל עיצרי רגע וחישבי: האם את אוהבת אותו? הוא מדליק אותך? הוא חשוב לך? את מפחדת שמא תפסידי אותו? חישבי קצת על מה את מרגישה כלפיו ועד כמה את מעריכה אותו בתור בן זוג שווה וטוב עבורך. אם הוא עובר את כל "מבחנים" הללו - אז קחי נשימה ארוכה, השקיעי בו את האהבה שלך כי את לא רוצה להפסיד אותו, וברבות הימים - בשלב מסויים יש להניח שהוא יביע את האהבתו בדרך מסויימת.
יש אנשים מאד סגורים שממש קשה להם להגיד את המשפט אני אוהב אותך. זה כמו חצץ בפה...
אבל בעיני זה לא הדבר החשוב. מה שחשוב - אחרי הבדיקה עד כמה את אוהבת אותו - זו ההתנהגות שלו כלפייך. חישבי איך הוא מבטא אהבה. אנשים שונים מבטאים אהבה בדרכים שונות. אנחנו רגילים לראות סרטי אהבה ולקרוא ספרים ושם כולם יודעים מה ואיך להגיד. במציאות זה לא ממש כך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובת דורית
לירון01/07/2010היי דורית , תודה על תגובתך ...
אז ככה , אני בת26, לא כל כך ילדה...
לגביי רגשותיי כלפיו, אני יכולה להגיד לך שני אוהבת אותו ונמשכת אליו , ופרט לדבר הזה שמפריע לי , אני יכולה להגיד לל שטוב לי ...
הבעיה אצלו היא קצת יותר מורכבת , הוא בן אדם מאוד סגור , נפשית וריגשית ..
מאוד קשה לו להיפתח ולספר דברים ולשתף בפרטים מחיו. ...
יש לציין שלא לאט הוא נפתח ומשתף אבל הוע עדיין עצור..
ומהבחינה הרגשית, כמו שאמרתי הוא לא אומר שהוא אוהב, אין לי ספק שיש לו רגשות אליי ...
אבל הוא גם לא מהטיפוסים שמראים אהבה ע"י חיבוקים ונשיקות ...
הוא כן בא ומחבק ומנשק... אבל לא ברמה שאני יכולה להגיד לך זה במקום להגיד שהוא אוהב אותי.. כי עובדה שאני עדיין לא בטוחה במקום שלי ואני כל הזמן במחשבות . .
אנחנו הרבה ביחד , הוא כמו בן בית אצלי .. הוא מדבר איתי על העתיד...
לשאול אותו אם הוא אוהב אותי זה לא אפשרות ..
אבל חשבתי לדבר איתו , ולהגיד לו שמפריע לי שהוא סגור אליי ושהוא לא נפתח ברמה האישית והריגשית .. ושינסה להשתנות .. אני פוחדת מהתגובה שלו ...
אני ממש מבולבלת ...
אני חוששת שהוא איתי מהסיבות הלא נכונות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חושבת02/07/2010אני מניסיון, דווקא חושבת שלא קל להיות במצב שלך, בו הפערים בעוצמות של הבעות האהבה הם יחסית גדולים. יכול להיות שהוא יראה יותר חום עם הזמן, אבל גם אם כן.. קשה לי להאמין כי הוא יגיע לרמת ההבעה לה את מצפה. ועם זאת, אני תמיד יכולה לטעות, וכן אם את מאוד אוהבת אותו, אולי יהיה לך קשה להרפות מאהבה הזאת בכל מקרה.
לכן אני חוזרת, שזוהי רק דעתי, ומנסיוני האישי.
את בעצם יודעת שהוא אוהב אותך, שכלית, אך אינך מצליחה להתחבר לכך רגשית. כי אינן מקבלת פידבק רגשי מספק. זה מה שהצלחתי להבין ממך.
ואם זה לא ישתנה, התסכול שלך יילך ויגבר.
אני לא יכולה להגיד לך מה לעשות, ובטח שלא לייעץ לך פה לעזוב אותו, אבל אני כן יכולה לייעץ לך ללכת עם תחושות הבטן שלך. את יודעת למה את זקוקה. את יכולה לתת לו תקופת ניסיון גם, מבלי שהוא יידע על כך, ובינתיים להסביר לו למה את זקוקה מבחינת הבעה רגשית של אהבה, ומה את מרגישה שחסר לך, ולבדוק האם באמת דברים משתנים, או שזה פשוט הוא.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
חושבת02/07/2010לירון.. כתבת שבסה"כ טוב לך איתו. תוכלי לשתף במה? מהם הדברים שמהם את מרוצה בקשר וגורמים לך להרגיש איתו טוב? (למרות העניין של הסגירות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אגם03/07/2010היי
אני הייתי חייבת להגיב,
אני נשואה 8 שנים וגם בעלי היה קר כזה בהתחלה וככה הוא נישאר חשבתי שאולי אצליח לשנות אותו אבל אל תחיי באשליה זה רק הולך ונהיה גרוע.
אי בן אדם חם ואוהב והוא קר ולי מאוד קשה עד כדי כך שזה הגיע עד ליחסים האינטימיים שלנו (תמיד הם היו על הפנים וכשיו אין לו בעיה לא להתקרב אליי שנה).
תחשבי טוב לא בכל מחיר צריכים להיות יחד.
ועוד משהו קטן אולי זה יצחיק אותך אבל תבחני גם את היחסים של אבא שלו כלפיי אמו כי הרבה פעמייים הם מודל חיקוי של האבא וזה בדוק!
אני מצטערת אים הורדתי לך את האויר אבל עדיף עכשיו מאשר לסבול אחר כך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני די מסכימה עם אגם..
חושבת03/07/2010בכוונה שאלתי אותך מה טוב לך איתו.. , כיוון שמהניסיון האישי שלי (של חמש שנות קשר), הסגירות מכבידה על מערכת היחסים ובסופו של דבר התחושה של חוסר הנאהבות גוברת כמעט על הכל וכל חלקה טובה די נהרסת. ולכן תהיתי, האם הבעיה שלך איתו היא אכן רצינית או שאולי לא כמו במקרה שלי, משום שאת טוענת שבסה"כ טוב לך איתו.
אני ניסיתי לדבר איתו על זה, חיכיתי , בדקתי, האשמתי את עצמי ומה לא.... ואומנם היה שינוי אבל לא משמעותי כמו שקיוויתי שיהיה. ואם את יכולה למנוע מעצמך את ה"שיעור" הזה, אולי עדיף לך..
אני תמיד אמרתי לעצמי: אוקיי, הוא בחור טוב, ועוד כמה פלוסים, והוא אומר לי שהוא אוהב אותי, ואני יודעת את זה,אבל אני לא מרגישה את זה !
כל בחירה שלך, אני מאמינה שתהיה לטובה בסופו של דבר..
המון הצלחה בכל דרך בה תבחרי:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה ו..
חושבת03/07/2010כן, אהבתי אותו ואני עדיין אוהבת, אבל האהבה דועכת כשלא טוב לך.
אז טיפ קטן:) - תחשבי על עצמך. זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושבת-
בני05/07/2010מה דעתך על טיפול זוגי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי בני
חושבת06/07/2010חשבתי על טיפול זוגי וגם הצעתי לו את הדבר,
הבעיה היא, שמה שקורה הוא שאני לוקחת את האחריות על הקשר ברוב המקרים ואז נוצר מצב שהוא הופך להיות ה"ילד" המתנגד ואני ה"אמא" המעצבנת :) . למדתי את זה על בשרי.
לכן, לפני שאני פונה איתו לטיפול, החלטתי לנסות עוד צעד קטן בינתיים , או אולי עד לטיפול, כדי שהדינמיקה בנינו תשתנה (אולי ובתקווה) וכחלק מהצעד הזה, אני פשוט לא מעירה לו יותר על דבר !!!. אני פשוט נחמדה, משתתפת. לא דורשת ממנו השתתפות בקשיים, כלום. כי מניסיון, הוא רק יסתגר יותר, יכעס ויברח בדרכים שלו..
לאחר מכן, אם באמת זה יעבוד, אני לא אתנגד כלל ללכת איתו לטיפול, אבל הפעם לא ממקום שבו הוא מרגיש כמו ילד שדוחקים בו ללכת, אלא מתוך תחושת שיוויון..
מה אתה חושב? זאת תקופת ניסיון, כל אני רואה זאת.. ואומנם היו לא מעט כאלו, אבל את השינוי הזה עד עכשיו לא עשיתי..
ננסה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושבת-
בני07/07/2010אני חושב שאת "חושבת" ועושה בהמון חכמה את הדברים הבאים:
אני פשוט לא מעירה לו יותר על דבר !!!. מעולה תמשיכי כך !
אני פשוט נחמדה, משתתפת. כל הכבוד !
אבל כאן רציתי להעיר את תשומת ליבך---
לא משתפת אותו בקשיים שלך ?
לוקחת את האחריות על הקשר ברוב המקרים ?
לא דורשת ממנו השתתפות בקשיים, כלום. ?
אחרי שתגמרי לנסות תווכחי לדעת שגם זה לא עוזר, בכל מידה יש את האמצע, היית בקצה אחד, ואז הלכת לקצה השני, כעת הגיע הזמן לתפוס מקום באמצע,
זה שאת נחמדה ונותנת לו אהבה חינם, ומשתתפת עימו בבעיותיו, זה נפלא וממש מדהים, ואם את עושה את זה לשם נתינה בלבד, מבלי לצפות לתמורה, אז את ממש ענקית, ירבו כמותך בישראל,,,
כי נתינה מולידה אהבה, והמעגל בסוף יחזור אלייך,
אבל אם זה נעשה כפעולה חד צדדית, ואת לא משתפת אותו כלל בבעיות שלך, זה לא כ"כ טוב, ויוצר ריחוק לא רצוי, אח"כ יהיה קשה לגשר על הפערים,
את כן צריכה לשתף אותו, תבדקי מתי הוא פנוי להקשבה, מתי הוא מסוגל להכיל את הדברים, שתפי אותו בצרכים האישיים שלך, ברגשות במחשבות,
אל תשתמשי בשפת ההאשמות, אל תתלונני שאין עם מי לדבר, אל תאמרי אתה ואתה , ואתה לא , ואתה כן, אלא דברי בשפה פרימיטיבית > אני צריכה שתקשיב לי, קשה לי שאתה חסר סבלנות אליי, הייתי שמחה לשתך אותך במה שעברתי היום, מתי אנחנו יכולים לנהל שיחה,
אנחנו בבעיה, אנחנו פה, והבעיה שם, ואנחנו ביחד צריכים לפתור את הבעיה שלנו,
אם את חפצה בקרבתו, ויש לכם מה לעשות ביחד, אז כן תקחי אחריות, ותלמדי אותו תקשורת בסיסית, אולי הוא כבר שכח, אולי הוא בור בדברים האלו, אולי הוא חושב שזה קטנוני וילדותי אבל מהר מאוד הוא יאהב את השפה ואותך עוד יותר,
כשתתרגלו לדבר באופן הזה, יהיה מקום למשפט החכם שכתבת >
אבל הפעם לא ממקום שבו הוא מרגיש כמו ילד שדוחקים בו ללכת, אלא מתוך תחושת שיוויון..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בני..
חושבת08/07/2010אני באמת אקח את עצתך ואתחיל לשתף אותו לאט לאט בקשיים, אבל בעדינות:)
וזה עדיין בגדר ניסיון שאין לי מושג איך הוא יתפתח. בן הזוג שלי, לטעמי, רגיש מהממוצע לנושא השיתוף. הוא בעצמו לא ממהר לשתף אותי בקשיים שלו ומעדיף להתמודד איתם לבד. "חולשות" כגון: פחדים, כאבים וכדומה, הוא ישמור לעצמו. אני חושבת שבמשך חמש שנים אולי פעם או פעמיים שמעתי אותו אומר את המשפט :"אני פוחד". או לחילופין : "קשה לי". והאמת, זה לא קל , כי יש תחושה (ולא רק תחושה), שגם ממני הוא מצפה לאותו הדבר. רק שאני אדם שמאוד נהנה לשתף ורואה בזה חלק מקירבה, כמו שבצדק תיארת.
מאידך, אני אפנים את המשפטים שנתת לי כדוגמאות לפנייה אליו ופשוט אשנן אותם:)
אולי אם אבוא בגישה סופר עדינה- הוא בסופו של דבר ירגיש שהוא יכול לבטוח בי מספיק וכתוצאה מכך, גם לחלוק איתי את החלקים הפחות נעימים בחיים שלו, ולבסוף-בשלנו.
כולי תקווה שכך יהיה. אני בטוח אנסה.
אין עולם מושלם, ואני לא אוכל לחיות בבועה שאכן יש כזה.
אז כן, אני לוקחת את עצתך בני, ואיישם אותה.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושבת-
בני08/07/2010אני מואשר בשבילך שאת חפצה ללמוד ומוכנה להשקיע בקשר,
ושמח שאת לוקחת את המילים שרשמתי לך ברצינות,
---
יש בינכם מין חוזה כזה שלא כתוב, שהוא לא משתף אותך למרות שאת כן רוצה לשתף אותו,
אני לא יודע אם זה שתגרמי לו לשתף אותך, יפתור לכם את כל הבעיות,,, אני סבור שכדאי לך לעשות רשימה מה הם הדברים הטובים שאת מוצאת בו, ומה הם הדברים הפחות טובים שהיית רוצה שיהיו בו, תדרגי את הנושא שהכי בוער לך, ושאת חושבת שהוא בר השגה, כלומר שאין פער גדול בין הרצוי למצוי, ותנסי לעבוד על הבעיה הזו כפי שכתבת לאט לאט, זוג שיודע לפתור בעיה אחת,,, יצליח בהמשך לפתור בעיות נוספות,
---
גבר משתף פחות ברגשות שלו, וגבר שכבר משתף אומרים עליו שהוא הומו, ורגיש, וילד שלא גדל וצריך את אמא וכו',
כל אדם באשר הוא, משתף מישהו בבעיותיו, האם זה שהוא לא משתף אותך גורם לך לחשוב שהוא לא מספיק סומך עלייך ? את יכולה לחשוב כך ובצדק, אבל לא זו הנקודה, הוא שומר עלייך כדי לא לערב ולהכאיב לך, יותר קל לשתף צד ג' אפי' חבר טוב כי הוא נמצא שם להקשיב, לתת עצה וזהו אין המשך, אין חפירות, אין דאגות, ואין חשש שהחבר יסחף לתוך הבעיה, את מבינה ?
אני לא ! למה ? כי אני חושב בכל זאת זוג שנמצא הרבה זמן ביחד, אמור להגיע לרמת שיתוף והבנה שגם אם לאחד קשה , אז השני נמצא שם כדי לעודד, ולחזק, אבל לא כולם זוכים לזה, ורק ע"י תהליך של למידה ורצון של שני הצדדים הדבר מתאפשר,
אני מציע לך לקחת משהו קטן ולעבוד עליו, ולאור ההצלחות תמשיכו לצמוח עוד ועוד,
בסוף הוא יודה לך, ויעריץ את מה שעשית לקשר שלכם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני
חושבת08/07/2010לא חשבתי על זה, שיכול להיות שהוא משתף צד ג' בעניינים שהכי מציקים לו. הכי אישיים. אבל כן הרגשתי "בצד", כי אני כמוך, מאמינה שקשר= יחד ושיתוף, ולא רק בטוב.
ניסיתי לבקש ממנו ישירות לשתף אותי, הסברתי לו שזאת המהות של זוגיות וכו', אבל הוא תפס זאת איכשהו כביקורת ולחץ מצידי לשנות אותו.
אתה צודק אגב, הוא באמת מאוד מושפע מהדיעות שיש בחברה לגבי נשיות וגבריות ולא פעם הוא התגונן בטענה שגבר שמקשיב אז הוא אולי נשי וכדומה. יש לו ממש פחד מלהצטייר כ"נשי" .
לדעתי כמובן, הוא טועה כאן. וגבר אמיתי יודע להיות קשוב ולשתף, אבל אני מבינה שהוא כנראה לא נמצא ב"מקום" בו אני נמצאת מבחינת מבט על זוגיות .
לכן החלטתי להרפות, לתת לו "להיות מי שהוא" , מבלי לנסות ללמד אותו באופן ישיר. כלומר, הוא לא חייב לדעת שמה שאני עושה הוא בהכרח במטרה ללמד אותו:)
אני שומרת על חיוביות, ובקרוב גם אתחיל בעדינות לשתף ואראה כיצד הוא מגיב.
כמובן....שאם אחרי תקופת מה, אני אראה שגם זה לא עוזר..... אז כנראה שכלו כל הקיצים..
שיתוף הוא עבורי חלק בלתי נפרד מזוגיות ואהבה.. וגם- צמיחה . אם לא תהיה צמיחה בקשר, לא אוכל להתמיד בו בהמשך..
תודה על העצות החכמות:)
סוף שבוע נעים וממחר- שבת שלום:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושבת-
בני10/07/2010שבוע טוב
את בעצם ממלאת את תפקידך בנאמנות, כפי שכתב דוד המלך "חכמת נשים בנתה ביתה", זאת הדרך היעילה והבטוחה ביותר להשיג שלווה בחווה,
הלוואי והוא היה רואה את התגובות שלך כאן בפורום, אני בטוח שהוא היה מתפעל ומשתומם,,,
---
צמיחה בקשר יכולה לבוא מכמה כיוונים, ולאוו דווקא בנושא השיתוף,
---
אל תשכחי שאת בוחרת לשתף אותו בלי כל קשר אליו, וייתכן שהוא לעולם לא ישתף אותך, תשנני את זה כל הזמן, כדי שלא תרגישי שהוא הונה אותך, או שיש כאן מקח טעות,
תנסי למצוא משהו יותר קל שיתן לך תחושה וחיבור הדדי יותר טוב מהמצב כיום, את יכולה אפי' לשתף אותו מדברים שאת רוצה, ושהוא יבחר 1 מהם, ועל זה תעבדו בתקופה הקרובה,,,
זכרי > זוג שיודע לפתור בעיה אחת, יצליח לפתור בעיות נוספות,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה ובגידהאילה29/06/2010
אנו זוג העומד בפני פרידה בהחלטה משותפת של שני הצדדים. ברצוננינו להפרד יפה ובלי מלחמות כעסים ועלבונות, לשאלתי אם יש לו מאהבת, השיב בשלילה, חיפוש ובדיקה קטנה שלי, העלה שאכן יש לו. שאלתי היא אם מצב זה עשוי לשפר איכשהו את מעמדי בהסכמי הפרידה.
תודה, רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
עדי בדיחי29/06/2010הי רותי,
שאלתך חשובה אבל אני חושבת שכדאי להפנות אותה לפורום [a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=203' id='link']גירושין ופרידות [/a]
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה מדוריתהילה29/06/2010
שלום
אני נשואה כבר34 שנים.לאורך השנים היו המון בעיות בזוגיות לא אחת הלכנו לטיפול ולוטם לא יצא מזה שיפור לא היה בזוגיות. את חלקן של הבעיות הסברתי בזמנו בתפיסה השונה בגידול הילדים בין בעלי וביני.כבר שנים אחדות שהילדים אינם מתגוררים בבית וביננו יש חילוקי דעות בלתי פוסקים.לבעלי יש נטייה לראות דברים באופן מעוות הוא תמיד ינסה ליפות את המציאות או לספר רק את חלקה שהדברים יראו בסדר לו. אותי זה מוציא מהכלים כיוון שאני ראלית ומבקשת לדעת את המצב כפי שהוא.בעלי אדם מאוד סגור מופנם הוא מסוגל תקופת ארוכות לחזור מהעבודה ולהתבודד לו בפינה מול הטלויזיה. בשלוש שנים האחרונות הוא חווה תקופות קשות פיטורים ממקום עבודה שהוא מאוד אהב בגלל התנהלות לא תקינה שלו,חווה מוות קרוב לו,בעבודה החדשה שוב פוטר ועומד נגדו תיק פליליוהפעם באשמת המעביד. לפני שנתיים התחיל ללמוד קבלה ומרגיש שמצא את יעודו מרצה לכול שומע על הקבלה כמו מדקלם טקסטים ולא חיי אותם באמת. מספר לי על חשיבות הזוגיות והשיתוף בחיי הזוגיות על פי הקבלה ולא עושה לטובת העניין כלום מלבד דיבורים כמו חול...להבנתי הוא אינן מתייחס לרגשות שלו,אינו מקשיב להם ומנותק מהם לחלוטין כאילו אין קשר בין השכל לרגש.הצעתי לו מספר פעמים ללכת לטיפול והוא מסרב בטענה שאינו מאמין בטיפול פסיכולוגי אלא בקבלה. לי נשבר אני מיואשת ומרגישה שאינני יכולה לשוחח איתו כול שיחה הוא מוביל לווכחנות בלתי פוסקת וכדי להיות שם אני נמנעת מלשוחח איתו לאחרונה.אחרי שאימתי אין ספור של פעמים להיפרד הגיע העת לעשות זאת . לי מגיע חיים טובים יותר אך ברור לי שבגילי הנסיך על הסוס הלבן לא רק שאינו מחכה לי אלא הבדידות קשה ומפחידה אותי.בנוסף למרות שילדי גדולים אני כול כך לא רוצה לשבור להם את הביטחון של הבית שקיים שם עבורם תמיד.
מבקשת עצה ועזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק שהולך וגדל בזוגיות
דורית כהן30/06/2010הילה יקרה, מה שאת מתארת הוא משבר, סדק שרק הולך וגדל שמפריד ביניכם ביותר ויותר תחומים, החל מתפיסות שונות בחינוך, הרגלים שונים בעשייה בבית, וכלה בחוסר תקשורת ואמנוות הפוכות.
לפעמים יותר קל להתארגן לחיות לבד, בדרך שמתאימה לך, מאשר להיות לצידו ולחוות מתח וויכוחים ועצבים בגלל חיכוכים בלתי פוסקים.
אבל אל תקבלי את ההחלטה הזאת לבד. את חייבת לעצמך כמה שיחות ייעוץ על מנת לעזור לך להחליט מה באמת את רוצה שיקרה בחיים שלך. זו החלטה מאוד לא פשוטה, ולא כדאי לערוך אותה לבדך. שבי עם איש מקצוע , ונתחי בעזרתו מה חשוב לך בחיים, וכך תוכלי לקבל החלטה נבונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי-
בני30/06/2010מבלי להיכנס לפרטים, ולאחר שכבר קיבלת תשובה מקצועית,,,
הרשי לי רק לברר על איזה סוג קבלה בעלך מדבר,,,
אני מכיר כלל מאוד ברור לכל בר דעת שמתחיל ללמוד קבלה, וזה >
"ואהבת לרעך כמוך"
איך מבצעים את זה בפועל ? מי שאשתו מעידה עליו שהוא אהוב על ידה, וכפי שכתבו חכמינו, ואהבת לרעייתך כמוך---
מי שעושה הכל כדי שאשתו תהייה מרוצה, מרוויח גם העולם הזה, וגם את העולם הבא,
לאיש יש חובה להתחתן, לאשה לא !
האשה היא בסך הכל מראה,,, כדי להראות לבעל מה עליו לתקן, כשאתה רואה ליכלוך על הבגד שאתה לובש, אתה לא מנקה את המראה, אתה ניגש לנקות את הבגד שלך,,,---
הקב"ה תיכנן את העולם בצורה כזו, שאת והוא תיפגשו, ותעברו יחד משברים שמשם תבוא הצמיחה הזוגית והאישית שלכם,
הקב"ה תיכנן וכיוון את סוג הילדים שלכם,,, כדי להראות לכם על מה אתם צריכים עוד לעבוד,,,
מה שלא עיבדתם עם ההורים שלכם, או עם האחים שלכם, תצטרכו לעבד ולחוות שוב עם בן הזוג שלכם, ואם זה לא די, אז קבלו גם ילדים שיתנו לכם מושג על מה עוד לא עשיתם כראוי,
אז כמו שהורים ואחים לא בוחרים, ובדיוק כמו שילדים לא באים לפי הזמנה,,,--- כך בן הזוג שלכם בא בהשגחה פרטית במקום מסויים, בזמן מסויים, כדי להצמיח אותכם, ולבנות אותכם קומה על קומה,
הפצצה שזרקתי כאן הייתה צריכה להיכתב ממזמן, אלא שהכל מן אללה, יש מנהיג לבירה, אז תקבלו את זה לפחות עכשיו,
ועוד דבר קטן,
לאשה יש חכמה ייתרה יותר מן האיש, היא נולדה מלכתחילה עם תובנות ותכונות יותר טובות מהאיש, זה טבוע אצלה בדי אן איי, התפקיד שלה הוא מרצון ולא מכפייה, וכשהיא בוחרת להיכנס עם מישהו בברית הנישואין, זה כדי להראות לו את הדרך, ולבנות את אותם מידות שנטועות אצלה ולהעביר אותו קורס להצלחת המבצע,
וכדי שלא תרימו את האף נשים ,,,
מי שלא תעשה את זה עם בעלה,,, תצטרך לעשות את זה מתי שהוא, אפי' לבד או עם אנשים בעבודה וכו', כי החיים הם כור היתוך אחד גדול שלא ניתן לברוח ממנו,
היופי שבזוגיות נותן כוח לשניכם לעשות זאת מתוך רצון וחשק, כי בכל זאת "אל אישך תשוקתך"
אם אנשים ילמדו לחיות כך את החיים, הכל ייראה אחרת, ועד אז---------
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה מאוד מה שכתבת בני. נהניתי לקרוא
חושבת02/07/2010תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לי- מבקש לקרוא דעות בנושאדי מיואש28/06/2010
אנחנו נשואים כמעט שנתיים, אחרי הכרות של שנה. הבעיה איתה אני מתמודד היא: התפרצויות בלתי נשלטות כשיש מצב של אי הסכמה , או מצב בו אשתי מרגישה שהשליטה יוצאת ממנה, או שנעשת פעולה כלשהי שאיננה לרוחה והרגליה.
לציין כי אלו נשואים שניים של אשתי והגירושין קרו בתקופה קצרה לפני מות אביה. לא נעים כמובן להיות בתחושת ננטשות אבל .....
העניין הבעייתי אצלה ,ולא - לא ידעתי לפני כן, שיציאה מקונטרול או כל דבר שמוציא אותה מכליה מביא לתגובה לא פרופורציונלית, ממש מפחיד. עכשיו, למה לא ידעתי שזה מוטמע באופיה:
כשהכרנו היא היתה בשלב חשוב מאוד בקריירה שלה מדה לפני מבחן חשוב והיא היתה לחוצה. כמובן שעודתי אותה ועמדתי לצידה. היא עברה בהצלחה את המבחן. אח"כ חברה שלה חלתה בסרטן וזה הכניס אותה למצב רוח קשה, שוב וכמובן, עמדתי לצידה עם כל העצבים וההתפרצויות, אח"כ בעל של חברה טובה שלה, נהרג בתאונת דרכים, (הייתי שם בשבילה). אח"כ היה לחץ של ההכנת לחתונה והיא הייתה לחוצה, שוב, הבנתי כי זו פעם שנייה אבא שלה לא יהיה לידה, וכל המתחים שהביאו התפרצויות. אבל אני מתחשב ומבין. אח"כ החתונה ולאחריה ,היו החודשיים הגרועים ביותר בחיי. כל כך הרבה בקורת ,מצבי רוח, והתפרצויות בלתי נשלטות. הגיע ההריון ואיתו , כמה חבל, בעיה והפלה. (אז גם אני הייתי בבעיה -לא קבלתי מכרז ונאלצתי לעזוב מקום עבודה) ,אבל השתדלתי להיות שם בשבילה ,לפחות לתת רוגע ושלווה. ( מצאתי מייד עבודה חדשה תוך ימים, לא מה שאני מצפה מעצמי, אבל עבודה מכובדת). אחרי 3 חודשים הגיע שוב הריון ונוד לנו בן חמוד ורגוע עד מאוד. הוא כל כך נוח שזה כייף.
אבל ,העצבים, ההתפרצויות הבלתי נשלטות-זעם מילולי, רקיעות ברגליים הכל קיים כבעבר. ממש מצב שבו אין לה פיוז. פעם עוד ידעתי לקרוא רמזים לפני ,היום זה פשוט מתפרץ.
אני ,לא טלית שכולה תכלת. לא הייתה לי זוגיות אמיתית לפניה, אבל הטעויות שאני עושה או פעולות כלשהן בבית שלא לשביעות רצונה מביאות למצב שהוא כבר בלתי נסבל.
אני לא רוצה להבין אותה יותר בעניין ההתפרצויות.
אפשר לכעוס, לבקר אבל בדרך מכובדת. דרך אגב, היא מרשה לעצמה להתנהג בצורה זהה לאמא שלה. אני מתרחק ובורח מהתמודדות איתה. אני מוכן לעשות כל עבודת בית אבל את האמת...אני מפחד מתגובה. אז יוצא מצב שאני לא משתתף ברב עבודות הבית.
היא לא מאמינה בפסיכולוגים כי היא מפחדת מפתיחת תיבת פנדורה... מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ורק טיפול
שלומית30/06/2010הפיתרון היחיד הוא טיפול ושתעשה זאת בשבילך כי לפי דעתי במצב זה הגירושין יקרו לא היום לא עוד יומים אבל זה עניין של זמן מנסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן: רק טיפול
דורית כהן30/06/2010די מיואש היקר, כמו ששלומית כתבה לך, עליך להתעקש איתה ובאופן דחוף שאו שהיא תלך לטיפול אישי על מנת לנהל את הכעסים והעצבים שלה, או שתלכו לייעוץ זוגי. אין מנוס מכך. ככל שתדחה זאת - העניינים יחמירו, והאהבה תיעלם לגמרי. אתם במדרון חלקלק לקראת גירושין. קח אחריות ועשה את מה שחייבים לעשות, כי זה לא יגיע ממנה, כי כמו שאמרת היא מפחדת מכך יותר מדי. אני יודעת שאתה חושש לפתוח שוב את הנושא בגלל תגובתה הנזעמת האפשרית, אבל אני לא רואה שאתה יכול לעשות משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
די מיואש01/07/2010זו הכוונה. לא פשוט אבל כדאי בכל מקרה.
אכתוב כאן איך עברה השיחה ואולי אקבל תמיכה נוספת. תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטות קשות...אבי28/06/2010
שלום לכולם,
הסיפור שלי מעט מסובך... אני אנסה לפרט
אני בן 27, נמצא בקשר עם בחורה בת 22 כמעט 3 שנים.
ממש לא מזמן סיימתי את הלימודים, במהלכם גרתי עם ההורים- לצערי העומס הכלכלי וחוסר יכולת לעבוד די מנעה ממני לברוח החוצה.
עד לפני קרוב לשנה הקשר שלנו היה במצב סביר, היו מעט ריבים אבל לא משהו משמעותי... לפני כשנה היא עברה לגור לבד, ואני, מכיוון שלא יכלתי להרשות לעצמי לא באמת "עברתי" אליה באופן רשמי, אלא פשוט ביליתי אצלה לא מעט זמן (כמעט כל לילה). אני חייב לציין שהדירה קטנה ודחוסה, ואין באמת מקום לשני אנשים- לי מאוד חשוב הספייס הפרטי שלי והוא לא קיים שם.
מאז שאנחנו מתראים הרבה יותר, גם רמת החיכוכים עלתה- יותר ריבים ומחלוקות. בתקופה של החודשים האחרונים אני גם מרגיש שהתקשורת בינינו התדרדרה... אני מאוד אוהב לחלוק דברים, ולמען האמת זה אחד הדברים החשובים לי ביותר בקשר... ועכשיו שאנחנו ביחד הרבה זמן, מפריע לי שבחלק ניכר מהזמן היא עצובה או כועסת כאשר "מדובר בדברים קטנים שאין טעם לדבר עליהם כי זה סתם יגמר בריב"... מעולם עוד לא רבתי איתה על משהו שהיא אמרה שמפריע לה בי.
עכשיו שסיימנו את הלימודים והחוזה שלה כמעט נגמר, התכנון הוא לעבור לגור יחד... אם אני מסתכל אחורה אני מפחד שהדברים רק יחמירו... ומפחד שהסיבה ש"בא" לי לגור איתה היא פשוט כי נמאס לי לגור בצל של ההורים שלי (כבר קבעתי שאני יוצא מהבית בכמה חודשים הקרובים, לא אכפת לי לאן).
עד כאן מדובר בסיפור די נפוץ... רק שלתמונה נכנסת משוואה בעייתית. אני מאוד מחבב משחקי מחשב, לפני משהו כמו חצי שנה שיחקתי באחד באינטרנט, שם הכרתי מישהי מחו"ל... היינו ידידים מאוד טובים לתקופה לא קצרה- ואז השיחות שלנו התחילו לעבור את הגבול של ה "ידידים" (לא- לא כולל דברים גסים). גם היא במערכת יחסים, ארוכה משלי פי 2.
דרך השיחות שלנו הבנו שהמערכות יחסים שלנו בעייתיות, וניסינו לעזור אחד לשני לתקן אותן... כרגע שנינו עומדים בסימן שאלה שרק מעמיק... במהלך הקיץ אני טס לארץ בה היא מתגוררת לטייל- ומן הסתם גם לפגוש אותה. סיכמנו שניפגש כידידים, אבל אי אפשר לדעת מה הולך לקרות. קשה להסביר במילים, אבל אם ה"קליק" יהיה פנים מול פנים כפי שהוא היה ברשת... דברים עלולים לצאת משליטה, לרמה שבה כבר הגיתי תוכנית לעבור לגור בארץ אחרת, לבד... למזלי המקצוע שלי מאפשר גמישות ויש סיכוי שאפילו הפונטציאל הכלכלי שלי שם יהיה גדול יותר מבארץ שבה השוק יחסית רווי.
אני בטוח שלא מעט אנשים יחשבו שאני חלאת המין האנושי, ואני אאלץ די להסכים איתם... אני כרגע תקוע, מרגיש בין הפטיש לסדן. הניסיון לתקן את המערכת יחסים הנוכחית עולה לי בהמון כוחות נפשיים... מצד שני להיפרד מחברה שלי מזה 3 שנים יכול לעלות לי ביותר, ואני אפילו לא בטוח שזאת ההחלטה הנכונה.
מצד אחד יש את השאלה האם בכלל להישאר בקשר הנוכחי שלי... מהצד השני, מה לעשות לגבי הבחורה מחו"ל...
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לקחת את הדרך הקלה
דורית כהן30/06/2010אבי היקר, תודה על הכנות, ועל שאתה מאפשר לנו להיכנס גם אל המקומות היותר אפלים, שגם אתה אינך אוהב בעצמך.
הפתרון הקל, האופורטוניסטי יהיה: לנסוע לחו"ל, להכיר את הבחורה ורק אז להחליט אם לחתוך עם חברתך הקודמת.
אלא שמעשה כזה יקבע אצלך פנימה את הסלידה מעצמך. זה כבר לא יהיה רק מחשבות אלא עשייה לא אתית שלעולם לא תוכל להתנער ממנה. יתכן שאף אחד לא יידע על כך אלא רק אתה, אבל זה עלול להציק לך, וגם ללמד אותך ש"הפשע משתלם", ולחזק את הנטייה שלך למצוא את הדרך הקלה.
הדרך הישרה תהיה לבדוק עם עצמך האם אתה עדיין אוהב את חברתך. יש לומר שהחברות לא ממש עמדה במבחן החיים המשותפים לעת עתה. חשוב לדעת שלא כל אהבה או התאהבות יכולות לעמוד במבחן הזה. הרבה זוגות נופלים במקום הזה לאחר שמתחילים לחיות באותה דירה, ומגלים שהאהבה אינה מספיקה...
בתחושה שלי אתה זקוק כבר לחופש, להיות עם עצמך, ומן המקום החופשי הזה לחפש בת זוג מתאימה לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלי לא מביע רגש מילוליחיפאית28/06/2010
שלום.
אני בת 28, נמצאת בזוגיות אוטוטו חצי שנה עם בחור בן גילי.
מאז שנפגשנו הבחור לא הפגין שום רגש מילולי כלפיי (לא לגבי געגועים ולא לגבי זה שהוא אוהב אותי).
הדבר מאוד מפריע לי. אני טיפוס חם שאוהב להפגין ולקבל רגש. הסיטואציה הזאת גם מונעת ממני להגיד דברים שהייתי רוצה לומר לו. כמו למשל שאני אוהבת אותו...
לפני כחודש התחלתי בריב קטן בגלל הנושא הזה והוא אמר שהוא יודע שיש לו בעיה עם הפגנת רגשות (גם בפומבי) ושהוא ינסה לעבוד על זה.
מאז, הוא מחבק יותר, הוא נותן ידיים בפומבי, אך הרגש המילולי עדיין ממנו והלאה.
איך אני כבחורה אמורה להתמודד עם המצב הזה? קצת נמאס לי להיות במקום הזה ולחשוב כל הזמן "הוא אוהב אותי, הוא לא אוהב אותי". מצד שני, סה"כ היחסים שלנו טובים ואנחנו מבלים ביחד בכל הזדמנות שיש לנו.
אשמח לשמוע דיעה/עיצה.
תודה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך באותה מגמה
עדי בדיחי29/06/2010הי חיפאית,
כשכתבת שהוא השתפר בבחינת ההחזקת ידיים וכד', הרגשתי שהוא באמת מנסה, ולוקח לתשומת ליבו את הנושא. חצי שנה זה אמנם זמן יפה, אבל אולי לא לכולם הוא מספיק זמן שמאפשר באמת להיות חשוף ולהביע רגש ישירות, ולכן קל יותר להתנהג את הרגש כמו לחבק מאשר ממש לומר אותו.
אנשים עם אישיות מופנמת וסגורה יותר, יצפו שדווקא הצד מולם הוא זה שימשוך ויעודד אותם להביע רגשות, להביע מחוות וכד'. זה יכול לנבוע מכל מיני סיבות, וכאן נשמע שזה עיניין של אופי ואולי רצון או צורך שלו שדווקא את תבואי ותעשי מעשה. והנה עשית וראי- היה שיפור מסויים.
ולכן אני ממליצה לך ללכת ולהמשיך במגמה הזאת של לדבר איתו, להסביר לו שהרבה פעמים את שואלת את עצמך האם טוב לו איתך, האם הוא רואה בך בת זוג מספיק טובה (בואי נתחיל מזה, זאת תהיה אינדיקציה לרגש), ובגדול חשוב לך מאוד לדעת מה הפידבק שלו אלייך, איך מרגיש, כי בכל זאת דעתו חשובה לך, הוא חשוב לך וכד'. את יכולה גם להוסיף שאת מאוד היית רוצה לספר לו ולשתף אותו ברגשות שלך אך את חוששת כיוון שהוא נסגר.. למעשה, גם את חוששת להיחשף... וזה גלגל..
לסיכום, נסי עוד קצת, סה"כ טוב לכם, נסי לשקף לו מה את מרגישה, וכן לעודד אותו להמשיך עם המניירות והמחוות, לצד חיזוקים שלך והערכה שלך כשעושה זאת. אני מניחה שאם הוא באמת רוצה, הוא יוכל, בעזרת עידוד שלך. אם בזה מדובר, כדאי להמשיך ולראות איך מתפתחת התקשורת הזאת איתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר נסיון מחפש עזרה...יעקב27/06/2010
ובכן, לא פשוט לכתוב על הנושא הזה, אז אני פשוט "אצלול פנימה" :-)
אני מתנצל מראש אם זה יצא ארוך...
אני בן 35, ואף פעם לא הייתה לי חברה, עם כל מה שמשתמע מזה. אף פעם לא הייתי אפילו קרוב לזה.
אם ראיתם את הסרט "בתול בן 40", אז גם המצבים האינטימיים שהוא הגיע, אני רק יכולתי ויכול לחלום.
הבעיה היא אצלי. פשוט חסר האומץ לפנות לבחורה. גם אם ראיתי מישהי שאולי, רק אולי יכול להיות משהו, אני חושב לעצמי - "אוקיי, אז איך אני פשוט פותח איתה בשיחה". ושם זה נגמר. אני גם לא (לדעתי לפחות) נראה טוב. חוש הומור, כנות, ונכון לעזור הם התכונות הבולטות אצלי.
זה פחות או יותר הרקע.
לפני כחצי שנה הכרתי מישהי ברכבת, כשבזמנו היא הייתה תפוסה. בכל מקרה מצאתי אותה בפייסבוק חודש+ אחרי, ומדיי פעם התכתבנו - רק רציתי לשמור על סוג של קשר.
לפני כחודשיים ראיתי בסטטוס שלה שהיא נפרדה. מפה ולשם, אחרי כשבועיים בערך קבענו להיפגש לקפה. שבועיים אחרי יצאנו לארוחת בוקר, ולאחרונה היינו בסרט.
העניין שאין לי שום שמץ אם היא בקטע של זוגיות, או פשוט רואה בי כחבר/ידיד. יכול להיות שהיא עושה סימנים, ואני פשוט מפספס בגלל חוסר הנסיון.
מכיוון שאני לא רוצה להרוס את הקשר, גם אם היא רוצה שנשאר ידידים, מה שרציתי לדעת זה איך אני מעלה את הנושא.
המחשבה הראשונית היא פשוט לספר לה שאני נמצא בטריטוריה לא מוכרת, אבל אוליי זה יראה סוג של חולשה שירתיע אותה.
אז בינתיים אני אחכה לראות מה היעוץ שאקבל כאן :)
אם צריך עוד מידע שיעזור לקבל יעוץ מדויק, אז צריך רק לבקש.
תודה, ושוב סליחה על האורך... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לדוג" גורמים שיעזרו
עדי בדיחי29/06/2010הי יעקב,
קודם כל נשמע שאתה מאוד רוצה ללמוד ולהסתייע, וזה חשוב ומבורך.
לגבי אותה בחורה- האם מעוניינת או לא, זה לבטח אי אפשר לדעת, אם כי היו לכם 3 פגישות בחודשיים וקצת קשה לנחש לאן היא היתה רוצה שזה ילך.. בכל אופן, זה לא האישיו, כי לא משנה מול מי, תהיה לך את אותה דילמה והתלבטות מה לעשות הלאה עקב חוסר הניסיון שהגדרת אותו יפה בהודעתך.
אז כדי להתקדם באמת ולנסות לחזק את הביטחון, אני ממליצה לך ללכת לסוג של תמיכה מקצועית, ואני חושבת שהנכון והיעיל יותר לגביך יהיה קואוצ'רית (אשה! סליחה על זה.. ), שתוכל לעזור לך לרכוש כלים של תקשורת, של מחוות או גישה לכל הנושא הזה של בינו לבינה. זה יכול לכלול מרכיבים קוגניטיביים, כמו משחק סימולציות או התנהגויות מסויימות שתוכל ללמוד, שיוכלו לעזור לך להתקדם ולהכיר מקרוב יותר את התחום.
במקביל, כן לקרוא חומר, אולי אפילו את הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה", שהוא אולי מוקצן מדי פעם אבל יוכל להעביר לך הרבה מידע חיוני. בגדול, אם תסתייע בגורמים כאלה, של ייעוץ מול איש מקצוע וקריאת חומר, השתתפות בסדנאות (חשוב מאוד שההתנסויות יהיו מול אנשים ונשים, דווקא כדי לגרום לך להתנסות מול המין היפה- שוב סליחה),ובכלל, אם אתה בעיניין- צ'אטים, היכרויות באינטרנט, רק בשביל השפשוף הזה.. רק כדי לנסות לשחות קצת ברדודים.
אני חושבת שאם תקיף את עצמך בגורמים האלה, עוד תקופה כבר תוכל להרגיש בטוח יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיייבתתתת עזרההה!!!!!!!!!!!טל כהן27/06/2010
אני בת 15 יש לי חבר כבר שנתיים שנהרסו לי החיים בגללו ואולי זה בגללי כי אני מתחילת הקשר נורא קנאתי לו בחיים לא קנאתי ככה היה אסור לו אפילו לצאת עם חברים כדי שלא יפגוש בנות בחוץ אני ממש אהבתי אותו והייתי אובססיבית לגבייך ניתקתי כל קשר עם העולם בישבלו רק כדי להיות איתו היינו כל הזמן ביחד . עכשיו אנחנו כבר לא אוהבים אבל אני לא יכולה להפרד ממנו כי אז אני ישאר ממש לבד. כל החברות שלי אמרו לי שזה מה שיהיה בסוף אבל לא הקשבתי. הוא ממש מתמרד עכשיו ולא שואל אותי מה לעשות הוא אומר אם לא מתאים לך תיפרדי (הוא בן 18 וחצי עוד מעט מתגייס) אני כבר לא יודעת מה לעשות אני כבר היום פחות מקנאה לו אבל עדיין זה חזק ממני אני מרגישה שהוא שלי אני יודעת שהכי טוב זה שניפרד גם ככה אנחנו מרוחקים ורק פוגעים אחד בשני אין בכלל כבוד אבל גם אין לי כלום בלעדיו מהההההה לעעשוווות???? בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לתפוס אחרת את המצב
עדי בדיחי29/06/2010הי טל,
את מתארת מצב בו את לא ממש יכולה לשלוט על הרגש שלך, וזה סה"כ טבעי לגילך שהעוצמות בהן תחווי את הסיטואציות הן מאוד גבוהות. זה תהליך שצריך לעבור ויש כאלה שעוברים אותו קשה יותר, ויש פחות.
בכל אופן, אני מרגישה שאת מאוד מזיקה לעצמך בכל מה שקשור לא לקשר עצמו אלא לאיך שאת עצמך חווה אותו. את הרי יודעת שלא טוב לך איתו, אתם כבר לא אוהבים, אבל משהו בך נשאר חסר ביטחון ולבד עכשיו, מזה את קצת חוששת. את מאוד נאחזת במה שהיה שם- אם זה הביחד, אם זה לקבל אישור שאת טובה ומספיק אטרקטיבית, אם זה להיות שייכת לחברה ולנורמות שלה, וזה בסדר.
אבל חשוב שתזכרי לשים הכל בתוך גבולות ופרופורציה, ז"א, לזכור שהדרך בה את מתנהגת וחושבת היא זאת שתשפיע על הרגש שלך ועל העוצמות שלך. לכן חשוב שתנסי להיות בבקרה ובפיקוח על איך שאת תופסת את המצב: יהיה לך קשר בעתיד, כרגע קצת קשה אבל ההיגיון אומר שאתם לא מתאימים. נסי במקביל לחזק את עצמך, לצאת ולבלות ולעשות בקיץ הזה דברים שאת אוהבת. זה יחזק את הביטחון שלך ויפחית את התלות שלך ב"ביחד" הזה שהיה. זכרי שאהבה לא נועדה לעשות אותנו חלשים ולהיתלות בה, אלא לחזק אותנו, ולגרום לנו להיות ולהרגיש בטוח.. ולא הפוך. אם תחשבי על הקשר הזה כך- במונחים של- למדתי לקח, מה מתאים לי ומה לא, אולי זה גם יוכל לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי בן ואמא וכלהקרן27/06/2010
שלום,
אני נשואה כ-3 שנים ויש לנו בת בת 4 חודשים. אני מרגישה שבעלי אוהב את אמא שלו יותר ממני ולפי דעתי גם יותר מהבת שלו. כבר בתחילת הקשר שלנו ראיתי שיש קשר טוב עם האמא אך חשבתי שזה יעבור לאחר שנתחתן אך אני לא ראיתי שינוי כמו כן חשבתי שכאשר יהיה לנו ילד אז אולי הכוחות ישתנו אבל זה לא נראה כך. חשוב לי לציין שאמו של בעלי חולת סרטן שמידי שבוע עוברת טיפול שאני לא מאחלת לאף אחד.
האהבה לאימו מתבטאת בכך שכל יום הוא מתקשר אליה לפחות 3 פעמים ביום ובערב השיחה מתארכת על חשבון הזמן שלי ושל הבת, הוא יושב על האינטרנט כל ערב כדי למצוא מזור למחלת אימו, כשאנחנו נמצאים בבית הוריו הוא יושב ליד אימו ונוגע בה כאילו היא אהובתו. אני חושבת שהוא לא מקדיש הרבה זמן לבת כאשר הוא חוזר מהעבודה (אני יודעת שהוא עייף אך למרות זאת צריך קצת לשחק איתה, להאכיל אותה, לקלח אותה, אני איתה כל היום) וגם לא לבית באופן כללי (סידור, ניקיון, תיקון וכו'), במהלך היום הוא מתקשר אליי פעמיים-שלוש לשאול מה שלומי ומה שלום הילדה (שיחה של פחות מדקה) וכשהוא חוזר הוא לא מנהל שיחה עניינית איתי וזה חסר לי כי אני כל הזמן עם ילדה קטנה שחוץ מלאכול, לישון ולשחק לא עושה דבר.
דיברתי איתו על העניין הזה אבל הוא טוען שאני מדברת שטויות ובכך השיחה מסתיימת.
גם יחסי המין שלנו עלו על שרטון וזה בגללי, כי אני לא מרגישה מאוהבת ולא מסוגלת לאהוב אותו כמו בעבר.
יש לנו הרבה מריבות על כל מיני נושאים שקשורים לעבודה שלו, עבודות הבית, הטיפול בילדה, יחסי המין וכו' - כבר אין לי כוחות למריבות האלה, אני מנסה להיות אדישה ולמנוע מריבה.
למה אני לא טובה לשיחות כמו אמא שלו? מה אני צריכה לעשות כדי לקבל תשומת לב? להיות חולה?
אשמח לקבל עצה טובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תתמכי, ייתכן ויבוא לקראתך
עדי בדיחי27/06/2010שלום הדס,
הרגשתי טוב את הרצון שלך לתשומת לב ראויה בעינייך, ממנו, והיטבת לתאר מה עובר עלייך.
תראי, אמא שלו היא לא אהובתו, זה בטח. היא כן דמות משמעותית וראשונית (משנים ראשונות של ילדות וינקות) שגידלה אותו ,הכילה אותו, הזינה אותו ואף תרמה חלק לאישיות שלו- בה התאהבת לראשונה. כרגע, המצב הוא הפוך- הוא מטפל בה, מכיל אותה, מזין אותה ומנסה למצוא תרופה למחלה שלה. תחושות האשם שמלוות ילד אשר לא דואג לצרכי הוריו, מבוגרים או צעירים ככל שיהיו- הן רבות. לדעת שאמא חולה ולא לעשות הכל כדי שהמצב ישתפר, זה מצב קשה מאוד ובלתי נסבל רגשית לכל ילד, גם אם האמא לא ממש מושלמת. ועל כן גם את, אם היית במצב דומה חלילה, היית רוצה לעשות הכל.
קשר טוב עם אמא הוא דבר חשוב. כמו כן לסעוד אותה או לטפל בה בימים קשים- גם זה חשוב מאוד. את מרגישה שזה בא על חשבון הבית ועל חשבונך והדאגה לילדה וייתכן שאת צודקת. אך נסי רגע להבין, כי לא מדובר במשהו טכני שאפשר לבצע לאחר פקודה (תעזור בבית), אלא מדובר במשהו רגשי עמוק ביותר. המילה "סרטן" מספיקה כדי לעורר את המחשבה על מוות, את המחשבה על כך שיאבד אמא, הוא מבחינתו- כל האנרגיות שלו מנותבות לשם בלבד. ונכון, החיים נמשכים, יש עוד הרבה מסביב, אבל לא בטוח שכרגע, נכון לעכשיו, הוא מסוגל להתפנות רגשית לכל המסביב. נשמע שמתקשה מאוד להתמקד גם בבית וגם באמא וגם בך וגם בילדה.. כי רגשית, הוא לא פנוי.
וכאן את צריכה להחליט מה את עושה- האם את האשה התומכת, שמאפשרת לתקופה הזאת להיות, ולעבור, ולתמוך בו כל עוד את יכולה ולא להיות שיפוטית למקום שלו, אלא להבין אותו ואף להקל עליו אם אפשר?
או- שאת תמשיכי להשוות בין תשומת הלב שהיא מקבלת כי היא חולה, לבין התשומת לב שאת (לא) מקבלת כי את אשתו ואם ביתו.. ההשוואה הזאת לא בריאה לאף אחד, תרתי משמע. לדרוש מבעלך שבתקופה זו הוא יקלח, יאכיל, יעזור בבית, ישחק עם הילדה- זה בלתי אפשרי וזה אפילו מוגזם. נסי להיכנס לסיטואציה ולמקום שלו- כמה זה קשה לתפוס הכל ביחד ולהיות סוג של "לוליין"? כמה זה מפחיד שאמא חולה ועליי המלאכה לעזור לה?
לא כתבת על בני משפחה אחרים, כמו אבא שלו או אחים. בכל אופן נשמע שהוא מאוד מסור לאמא. פרט ללנסות להסביר לו שאת צריכה עזרה ותשומת לב משלך באטפן לא מאשים, יש לך רק את האפשרות לגרום לו להבין שאת תומכת בו, שאת מחבקת ועוטפת.. כי לדעתי גם הוא זקוק לזה. נסי לבקש מטלה אחת בלבד שהוא יעשה עבור הבית ולא הרבה מדי, דווקא כדי שיוכל לעמוד בדרישות האלו לאור הנסיבות.
לסיכום, נסי לחשוב מה היית עושה במקומו, נסי להבין את פשר החוויה של אמא חולה, נסי בכל זאת לתמוך בו ולהבין אותו, כי דווקא אם תתמכי, ייתכן והוא יתעורר לקראתך ויבין כמה את ראויה להערכה, ודווקא מהמקום הזה יבוא לקראתך. אולי כשיבחין ביחסך שמשתנה, הוא דווקא יעריך אותך ויתרום יותר בבית, כמו כן זמן איכות איתך.
מעבר לזה, עיניין יחסי המין הוא רק תוצאה של האכזבה שלך ממנו, לצערי זה לא ישתנה, אם לא תנסי את ממקום חזק ואמיץ לשנות את הגישה אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן04/07/2010חשוב לי לציין שחמתי אומנם חולת סרטן אך היא נראת ומרגישה יחסית טוב, עובדת רגיל, עושה שופינג כמעט כל שבוע, מכינה אוכל כמעט לגדוד. בעלה דואג לה בצורה הטובה ביותר, הבנים שלה (אחי בעלי) לא נמצאים באותו מצב כמו של בעלי, הם חיים את החיים שלהם, מתקדמים (בעלי לא מצליח למצוא עבודה קבועה שבה הוא מסדר/מרוצה) ולא כל היום מוטרדים מסוגית המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתני לזה זמן!
א05/07/2010בתור בת לאמא שהבריאה מסרטן רק לאחרונה אני לא יכולה להדגיש בפנייך כמה חשובה ההבנה והתמיכה שלך עכשיו כלפי בעלך. התחושות של בעלך כלפי אמו החולה הן כואבות מאוד וחוסר היכולת שלו לשנות את המצב מתסכלת אף יותר.
אני אישה נשואה וגם לי יש ילד. בתקופה הזו לא תפקדתי כלל ובעלי נדרש לתת הרבה יותר מעצמו בהכל על מנת לשרוד את התקופה הזו ביחד.
בתור אישה ואמא אני יודעת כמה מתסכל זה יכול להיות שהשעות היחידות שהבעל נמצא בבית הוא מקדיש להתעסקות בדברים אשר אינם קשורים בבית עצמו או בילד אך תנסי להבין. אני חוויתי את המשבר הגדול ביותר בתקופה שאמי חלתה והדרישה כביכול להמשיך ולתפקד כרגיל היא לפעמים בלתי נסבלת. זה לא מגיע ממקום של חוסר רצון אלא לרוב מחוסר יכולת לתפקד באופן רגיל לחלוטין כשיש לך הורה שסובל. לעניין האחים שציינת - גם לי יש אחים וכל אחד מהם הגיב אחרת. האחד תמך מאוד והיה בסביבה תמיד והשני פחות וזה גם בסדר.
השורה התחתונה היא שכל אחד מתמודד עם המצב אחרת ותפקידך, לדעתי, כרגע הוא לתת לבעלך את האפשרת לתמוך באימו להראות לו שאת יודעת להיות לצידו לא רק בימים הטובים שלכם אלא גם בקשים.
שיהיה בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכל מילה נוספת מיותרת
עדי בדיחי05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך- ספירספיר27/06/2010
בזמנו כששיקר והסתיר אמרתי לו אתה רוצה לקנות משהו(אני לא מדברת על 10 ש"ח) תדבר איתי תתמודד איתי מה אתה הולך ומסתיר ומשקר איך אפשר להאמין לו ולחיות כך אני מאוד מאוד מיואשת .
אתתמול ניסתי לומר לו שיודע מה אני מאמינה לך וסומכת עליך אמרתי אולי כך הוא יהייה איתי יש ר אז הוא אמר לי על תעבדי עלי עם פסעכולוגיה בגרוש אז באמת איך גורמים שלא יסתיר ולא ישקר.
אנא עזרתכם המהירה. האמת שאני גם די פוחדת לדבר על זה כי אז הוא הופך את זה לריב ואומר שאני קשה ושתלטנית ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנהל שיחה נינוחה על נושא הכספים
דורית כהן27/06/2010ספיר היקרה, חייבת לומר שההתרשמות שלי היא שאת די מנהלת אותו ביד רמה, ולוקחת שליטה בנוזאי הכספים, וביקורתית כלפיו לגבי קבלת ההחלטות שלו. הוא כמו ילד קטן שמנסה להחביא את מעשיו מפני אמא ולא להיתפס.
ברור לי ששניכם אינכם רוצים שזו תהיה מהות היחסים ביניכם.
ברור גם שמה שקרה עד עכשו - פיספס את המטרה של ניהול נכון של הכספים מצד אחד, ובניית אמון ביניכם בנושא זה מצד שני.
ברור שאם את יורדת עליו ו"תופסת" אותו בקלקלתו - הוא ינסה בעתיד להיות יותר מתוחכם. מאוד יכול להיות שחורה לו שהוא עובד כל כך קשה, שעות נוספות, עבודה נוספת, ולא יכול להחליט בעצמו מה לקנות.
עליכם ללמוד לנהל שיחות יותר משתפות ויותר נעימות. לדעתי הוא חושש מפנייך, אחרת לא היה מסתיר מפניך. האם זהו טיב היחסים שאת רוצה? אני מניחה שלא.
כלומר חשוב לנהל שיחה יסודית באוירה נינוחה, לא כאשר קורה שוב אירוע ששניכם נסערים בגללו, ואז שניכם כועסים. הזמיני אותו לשיחה מבלי שקורה משהו והעלי את הנושא.
תשאלי אותו מה חשוב לו בנושא הכספים. הקשיבי למה שהוא אומר בלי לשפוט אותו. הוא בעלך היקר, ויש לו זכות להביע את רצונותיו בדיוק כמו לך. אם הוא לא יהיה מאושר בזוגיות שלכם - הזוגיות עלולה להיכשל. חשוב ששניכם תהיו מאושרים.
אמרי לו גם את מה חשוב בעיניים בנושא הכספים. ואז חפשו את הדרך הטובה ביותר להגשים את מטרותיכם, ונסו להגיע להסכמות ברוח טובה, משתפת.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ספיר27/06/2010קודם כל תודה על עזרתך אבל לפני שראיתי את תגובתך דיברתי איתו ואמרתי לו האם אתה משקר לי או מסתיר ממני משהו כי יש לי הרגשה כזאת(לא אמרתי לו שמצאתי בארנק שלו כסף מוחבא)הוא אמר לי שהוא לא מסתיר בעצבים כיוון שגם אתמול שאלתי שאלה דומה אמרתי לו אולי אני טועה כך היה נדמה לי. כאן זה בערך הסתיים לא רציתי לריב כי זה הופך לריב אם הייתי אומרת שראית וכו'.
היום אחרי שראיתי את תגובתך אמרתי לו (לא היה לי סבלנות לחכות אני כבר כ"כ רוצה שיהייה טוב)מה חשוב לך בנושא הכספים והוא ענה לשלם חובות אמרתי לו ומה עוד והוא אמר אני לא יודע מה את רוצה ממני(האמת שהוא היה חצי ישן) אז עזבתי זאת.
אני הייתי רוצה בבקשה שתדריכ י אותי איך להמשיך את השיחה אחרי שהוא אומר שחשוב לו הכי לשלם תשלומים.
רוב המשכורות שלנו הולכות על תשלומים ,שכירות ומזון.
אז נגיד שהוא מביא כעצמאי עוד 2000 ש"ח במפוזר 100 פה 200 שם.
אני כבר יודעת מה הוא יגיד הוא אמר בעבר שאם הוא קונה משהוא שאני יפרגן לו ואז מה אם הוא שם כסף בצד שיהייה לו .
הוא גם יגיד שהוא רוצה שאני לא יכנס לו לורידים ושאני יסמוך עליו.
האמת לא קל לי אם מה שהוא אומר כי לא מקובל עלי שאחד יבזבז מכאן ואחד משם ואף אחד לא ינהל את הכספים ומה עם לחסוך משהו.
או שפעם הוא אמר לי אני מביא לך את המשכורת כשכיר(הרוב הולך על תשלומים ומזון)אז מה שאני מרוויח כעצמאי זה בשבילי אם אני רוצה לקנות משהו וכדומה אז אמרתי לו שזה לא צריך להיות כך והכל צריך להיות ביחד של שנינו.
חשוב לי שיהייה גבול מסויים לפחות מסכום מסויים שלא כל אחד יוציא מצד אחר ובקצב הזה נכנס לחובות ולמינוסים וגם חשוב לי שנחסוך ושנהייה יותר מחושבים.
ואת חושבת שאם אני ישב וידבר איתו הוא לא ישקר ויסתיר ממני ? לדעתי רק אם אני יגיד לו תקנה מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה זה בסדר. אבל זה לא כך הוא לא ילד קטן לפעמים יש דברים יותר חשובים .
אני מאוד מיואשת אם תוכלי להמשיך להדריך אותי לפי איך שכתבתי לך שהוא יגיב אני ישמח.
והאם הבקשות שלי מוגזמות לחסוך להיות יותר מחושבים שאי אפשר שכל אחד יוציא כמה שבא לו ומה שיהייה יהייה אני לא טיפוס כזה.
יש לציין שהוא בזבזן לא קטן כבר ברווקותו הוא היה לקוח מוגבל בבנק והיה במינוסים אני לעומתו כלל לא תמיד הייתי מחושבת .מעניין אותו הרגע בלבד ואותי (במיוחד בגלל שאנו כלל לא מסודרים)מעניין גם העתיד ושתהייה לי שליטה על הכספים אני צריכה לדעת איפה אנו עומדים.
מחכה לעזרתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם שני בני זוג עם זכויות שוות...
דורית כהן30/06/2010ספיר היקרה, עלייך לזכור שאתם שני בני זוג, עם זכויות שוות. כל אחד מגיע עם נסיון החיים שלו ועם הערכים שלו ועם הצרכים שלו לתוך הזוגיות, וצריך למצוא דרך שבה כל אחד משניכם מוצא את המקום שלו מבלי שהוא צריך לוותר על משהו שחיוני לו מאוד, ולקבל על כך את ההסכמה של האחר.
עד עכשו הגעתם לאן שהגעתם ע"י הפעלת שיטות לא מוצלחות:
את מחזיקה אותו קצר והוא מוצא לעצמו פירצות, מסתיר דברים מפנייך ואפילו משקר לך כדי להשיג את שלו. כמובן ששניכם לא מאושרים בדרך הזאת, והיא מאוד לא בריאה לזוגיות. היא הופכת אותך לאמא שלו ואותו לילד שלך. בטווח הארוך זה פוגע באינטימיות ובסקס, ואני לא אתפלא אם זה כבר פגע.
לכן מה שחשוב עכשו הוא לא - אני חוזרת: ל א להתרכז בתוצאה שאת רוצה להשיג!
חשוב לבנות ביניכם את סוג התקשורת האיכותית שתאפשר לכל אחד מכם לבטא את הצרכים שלו מבלי שהאחר יהיה ביקורתי כלפיו, ואז לנהל משא ומתן ולמצוא יחד פתרונות שיהיו טובים לשניכם.
עד שלא תצליחו להגיע ליעד הזה - צפויים לכם המון ריבים ואכזבות.
ניתן לשדרג את המיומנויות האלו בעזרת ייעוץ זוגי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיותספיר27/06/2010
שלום לכולם
יש לי בעיה שבעלי מסתיר ממני כספים הסיפור הוא כזה אנו נשואים 10 שנים +ילד אנו קרובים לשנות הארבעים ללא דירה משלנו וללא חסכונות.
בעלי עובד כשכיר ואני גם מרוויחים משכורת מינימום חיים בצמצום ,בעלי בנוסף לעבודתו כשכיר עובד כעצמאי ומרוויח כרגע בממוצע 2000 ש"ח נוספים בחודש את המשכורת שהוא מרוויח כשכיר הוא נותן לי הכל לתשלומים אוכל וכל מה שצריך וגם המשכורת שלי הולכת על כל ההוצאות ולא חסר כאלה . את העבודה כעצמאי הוא מביא לי פה 100 שם 150 ושם כסף בצד ,ראיתי בארנק שלו ולאחרונה זה לא שם הוא לקח והחביא זאת. הוא קונה דברים בשקר ובסתר למשל לפני חצי שנה בערך הוא קנה טלויזיה ואמר לי תביאי 600 ש"ח הבעל בית משיג לי טלויזיה בזול אני פתי והאמנתי
ובסוף התברר שהוא קנה טלויזיה ב2000 ש"ח וקנה לעצמו אייפוד ב-1000 ש"ח והסתיר זאת ממני עד שאמרתי לו שאני יודעת למה הוא משקר הוא אומר אני לא משקר אני פשוט לא משתף אותך (חוכמולוג) וגם אמר שזה דבר שעולה 300 ש"ח בערך(שקרן ראיתי קבלה זה עלה לו 1000 ש"ח).
עד לפני שנתיים בערך את כל הכסף הוא נתן לי תמיד ישר אלי תמיד רצה לשמח אותי ומאז שנכנסות קצת יותר עבודות והוא רואה מזומנים ביד או שבגלל מריבות שהיו בנינו(לאו דווקא על כסף)הוא התחיל להסתיר ולשקר. אחרי העניין עם הטלויזיה והאייפוד אמרתי לו שאני לא מוכנה לשקרים והסתרות אין לי בעיה שישים לעצמו כסף בארנק אם הוא צריך כמו כל בנאדם אבל שלא יסתיר וישקר וגם הוצאות גדולות כמו 300 ש"ח ומעלה שיתייעץ איתי(אנו עדיין לא עשירים שיכולים להרשות לעצמנו הכל חופשי)
צריך שמישהו יפקח על הכסף ובמקרה זה אני יותר יודעת לשמור על הכסף. בקיצור הוא אמר שהוא לא ישקר יותר ולא יסתי ר ואם הוא צריך הוא ישים בארנק. ובכל זאת אם הוא קונה משהו ב300 הוא אומר שעלה לו 50 או על משהו אחר הוא טוען שהבעל בית קנה לו או עבודה מסויימת מרוויח 300 אומר ונותן לי רק 100 ש"ח. בתקופה לפני חצי שנה היתה לו עבודה גדולה והוא הרוויח 3000 ש"ח שיקר שהוא עובד עם מישהו והוא מרוויח כל יום 200 ש"ח(עבודה של 4 ימים)הביא לי 800 ש"ח ואלפיים מאתיים הסתיר ממני . יש לציין שב-99 אחוז אני קונה מה שאני רוצה והוא אף פעם לא אומר מילה הוא מפרגן לי(דבר גדול שקניתי ב1500 ש"ח התיעצתי איתו לפני אני לא יכולה לדרוש שרק הוא יתייעץ).
יש לציין שהוא קונה הרבה דברים שאפשר להמנע מהם הוא בזבזן לא קטן רק לא מודה בזה אם היה לנו אז בכיף שיקנה אבל אני אומרת לו אני רוצה שנחסוך אני דואגת לעתיד. הוא אומר את לא יודעת לפרגן ויש לך עין רעה וצרה כ"כ פגע בי אני בכלל לא כזאת . תמיד ניהלתי את המשכורת מה לתשלומים למזון וכו' ואני מצפה שהוא יתן לי לנהל קשה לי ככה שהכל מבולגן בלי שליטה אני גם רוצה שאת מה שהוא מביא מזומנים נחסוך שיהייה לנו בצד לעתיד.
מה לעשות כדי שיפסיק להסתיר ממני ולא ישקר ויתייעץ ויקשיב לי העתיד חשוב לי נמאס לי מהכל קשה לי שמשקרים לי ומסתירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תגובתי להודעה הנוספת שלך
דורית כהן27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת וזקוקה לעזרהmom7727/06/2010
שנינו בשנות השלושים לחיינו, נשואים 7 שנים, ילדה בת שנה. אנו שונים מאוד באופי, ומאז ומתמיד היו עליות וירידות, ריבים והתפייסויות. מאז הולדת הילדה המצב החמיר, כמעט שפירקנו את החבילה, לבסוף הלכנו לייעוץ נישואין אך רק 7 פגישות (יקר מאוד). המצב השתפר מעט, אך עדיין פה ושם תמיד מריבות בינינו (אני: חוסר אכפתיות ורגש מצידו, הוא: ביקורתיות בלתי פוסקת שלי כלפיו). אתמול בלילה, בשיחה נוקבת לאחר סופ"ש בו שוב העניינים לא ממש "פרחו", בעלי אמר שהוא כבר מיואש ולא מאמין שאי פעם נצליח באמת לחיות בשלווה האחד עם השני. הוא מרגיש שהוא כבר "זקן מדי לזה" ולא באמת ישתנה מהותית. הוא נוטה לכיוון "גירושין יפים", ואילו אני מיואשת כיוון שאני יודעת שאני לא עצמאית ולא אוכל לגדל את הילדה לבד, הוריי מבוגרים ולא יוכלו לעזור הרבה, אבל מעל הכל- אני לא מרגישה שהעניינים בינינו אכן כה גרועים עד לגירושין, ובסה"כ יש לנו הרבה תקופות טובות ויש אהבה. אני יודעת שאני חייבת לרסן את עצמי ולהיות פחות ביקורתית כלפיו, אך ציפיותיי התמידיות להבעות רוך, חום ואהבה ולתקשור מילולי יותר, הן יותר מכפי שיש בבן זוגי, למרות שהוא אוהב. מה עושים? איך בכל זאת מנסים לשקם את מע' היחסים? בעלי לא רוצה ללכת לייעוץ נוסף, הוא מרגיש שהוא מיצה. אפילו ספר הדרכה לזוגות שישבתי וסיכמתי למענו אין לו סבלנות לקרוא. הוא אומר שלא טוב לו אתי ושאנו כזוג לא טובים האחד לשני. כיצד אוכל לגרום לו לא להרים ידיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנות את היחס כלפיו
עדי בדיחי27/06/2010שלום,
נשמע שעברתם כברת דרך, ואמנם את מודעת גם לחלקים שלך. חשוב לחדד שבעוד את חושבת שהמצב הפיך הוא כבר מיואש, מרגיש זקן מדי ולא רואה את האור. ולכן, למרות הטיפול הוזגי שעברתם, ולמרות שלא מוכן לקרוא את סיכומי הספר.. חשוב שאם לך חשובה מערכת היחסים ואת רואה בו מוקד להשקעה, עשי צעד חכם והראי לו שהשנית. ללא בקשת תמורה- זה חשוב.
אני מעריכה שרק אם תוכלי להחזיק מעמד ולא להיות ביקורתית, לעבוד חזק על עצמך, ובמקביל להיות "האשה" ב-ה' הידיעה, ז"א, לחזר, לפנק, לתת מילים טובות ולא לשפוט- רק אז אולי ישתכנע שאכן את מתכוונת ברצינות להשתנות. כי נשמע שהוא קצת הרים ידיים ומחכה "לגאולה".
אז על מנת להחזיר ל ואת האמון ואת היכולת להרגיש שאפשר לשנות, עשי את הצעד הזה והכי חשוב - התמידי בו. נסי לעבוד חזק על העיניין של השיפוטיות והביקורתיות, נסי בעצמך לברר איך את יכולה לעשות את זה גם בהמשך, ואם צריך להתייעץ מקצועית זה גם פיתרון (לעבוד על התקשורת שלך). זה לדעתי הפיתרון הכי טוב, אם את רוצה בהמשך הקשר איתו ובהחזרת האמון בזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! דורית, אודה גם לתגובתך..
mom7728/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחת אחריות על השינוי אצלך
דורית כהן30/06/2010מומ יקרה,
ראשית, אני מצטרפת לדברים החכמים שכתבה לך עדי. שנית, אני מעריכה את הכנות שלך, היטבת לתאר את הטענות שלך כלפיו ואת שלו כלפייך .
שימי לך מטרה: את רוצה את הצלחת הזוגיות הזאת - אז עלייך להכניס בה - במו ידייך ובאחריותך - משהו אחר. את כבר יודעת היטב מה מפריע לו.
הפסיקי להתלונן מולו ומול עצמך על הדברים שמפריעים לך, כי זה לא עוזר אלא רק מעכיר את האווירה ביניכם. אף אחד לא אוהב לחיות עם תלונות וביקורת סביבו, ועוד לחשוב שכך ייראו כל חייו בעתיד...
חשבי, האם את רוצה להיות תלונתית וביקורתית? האם את רוצה להישאר במצב הרוח המקטר הזה? חפשי אצלו את הדברים שמוצאים חן בעינייך, אמרי לו אותם בקול רם. החליפי את הסגנון השלילי בסגנון חיובי. הרי יש בו דברים שאת אוהבת אחרת לא היית נאבקת לשמר את הזוגיות הזאת, לא כן?
לגבי הצרכים שלך בקבלת מחוות של אהבה מצידו, בואי נהיה ריאליות: רוב הגברים ובכלל רוב האנשים לא מצליחים להישאר רומנטיים ומרעיפי אהבה לאורך זמן. זו פנטזיה בלתי אפשרית. ספקי לעצמך את הליטופים, ולא תהיי תלוייה בליטופים שלו. אני מניחה שהוא מראה אהבה בדרכים אחרות. אצל הרבה גברים להראות אהבה זה לעזור בבית, לשחק עם הילדים, לקנות משהו, לתקן משהו. הרבה גברים מאוד לא נוח להם ולא טבעי להם עם הבעת מילים אוהבות. עלייך יהיה לקבל זאת אצלו.
נדרש כאן שינוי רציני מצידך, התבגרות ממש... וכמו שעדי כתבה לך - יתכן שלא יזיק לך לקבל ייעוץ אישי לצורך התהליך הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמבולבל26/06/2010
שבת שלום,
אני בקשר עם מישהי כבר כמעט חמש שנים, אוהב אותה וחושב שהיא בן אדם מקסים, טוב לי איתה.
משום מה אני מתלבט הרבה זמן כבר מתי להתחתן איתה, ודוחה כל הזמן את ההחלטה.
לפני כשנה החלה לעבוד איתי מישהי חדשה, גם היא בקשר מזה מס' שנים עם מישהו.
בהתחלה, לא ממש התייחסתי אליה ברצינות ולאט לאט החל בינינו קשר מוזר כזה, לא משהו מיני אבל שיחות ארוכות, הודעות סמס לא פוסקות, לאט לאט התמכרתי לדבר הזה.
הזמן עבר והתחלתי לקבל את ההרגשה שגם היא התמכרה לקשר המוזר הזה איתי והתחלתי להרגיש אליה רגשות שאני לא בטוח כל כך מהם, אבל הם ללא ספק רומנטיים.
צריך לציין שבאופן מוזר אני לא חושב עליה דברים מיניים אלה זה רגשי בלבד.
עם הזמן חשפתי את הרגשות האלה בפניה והיא הבהירה לי שהיא לא מתכוונת לבצע שום שינוי בחיים שלה בגלל הקשר שלנו, אבל גרמה לי להבין שאני לא ממש טועה והיא מרגישה דברים דומים אליי.
הקשר נרגע לכמה שבועות ועם הזמן היא התחילה לחדש אותו, אומרת קשה לה בלי זה ושהיא לא מבינה מה היא רוצה ממני.
אתמול אחרי תקופה שזה חזר היא שוב אמרה שנראה לה שהיא מאבדת שליטה ושכדאי שזה יפסיק.
ברור לי שמהצד שלה זה מין ריגוש כזה ודרך להעביר את הזמן החופשי שלה, יכול להיות שאני חשוב לה באיזשהי צורה אבל לא מעבר.
אצלי זה הפך להיות יותר מזה ואני מאוד פגוע.
אני לא יודע ממש מה לעשות זה מאוד בעייתי כי היא עובדת משרד לידי ואנו מתראים כל יום וזה קשה מאוד.
עדיין יש בי שבב של אמונה שהיא מרגישה אותו דבר ופשוט מפחדת, ואני לא יודע מה לעשות.
אני עדיין מאוד אוהב את חברה שלי ומבולבל מאוד, לא יודע אם שכנעתי את עצמי שזה יותר ממה שזה כדי לדחות את ההחלטות שלי עוד, אולי גם אצלי זה סתם ריגוש והגזמתי עם המחשבות על זה?
אני מנסה לחשוב על זה בצורה נקייה ולפעול מתוך שכל בלבד אבל איכשהו אני שוב נופל לדבר הזה שוב.
מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר החדש משרת את הצורך בריגוש
דורית כהן26/06/2010מבולבל יקר, קצת חסר לי שאינני יודעת מה גילך, והאם היו לך קשרים משמעותיים לפני חברתך הנוכחית.
אבל מכיוון שכתבת שאתה מתלבט האם להתחתן עם חברתך, יש לי תחושה שאולי הקשר הצדדי הזה עם הבחורה מן המשרד, משמש לך "מעצור דלת" ומאפשר לך לדחות את ההחלטה להתחתן. כלומר, הקשר הזה משרת אותך להישאר במצב בו אתה מתלבט. הוא מזין את הצורך שלך בריגושים, בקשרים חדשים, בלהיות חופשי ובסטטוס של "הכל פתוח ואפשרי".
הקשר החדש הזה מסיח את דעתך ואת רגשותיך מן היחסים עם חברתך ומאפשר לך "להרוויח זמן".
יתכן שכך זה התחיל, ועם הזמן נוספו לטיב הקשר הזה "בונוסים" נוספים: אלו יחסים אסורים, מוגבלים, מלאי ריגוש וציפייה לסמס הבא, לשלב הבא של העמקת היחסים, לא פלא שאתה נמשך להיות שם ולחזור לשם כי זה מילא את חייך בריגוש חדש, שכנראה היה חסר לך במערכת היחסים עם חברתך.
אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי ואז להמשיך את תשובתי אליך - לגבי מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת לדעתי
מבולבל26/06/2010אני בן 27 והיו לי מס' קשרים רצינים וארוכים בעבר, לדעתי בכל אחד מהם אחרי שנה שנתיים הגעתי למצב דומה, עדיין לא למצב שבו אני מרגיש רגשות שנראים לי אמיתיים לבחורה החדשה.
יכול להיות שבאותן תקופות היה לי ברור שחתונה לא באופק ולכן לא חיפשתי מחסומים...
מה שאמרת זה בגדול מה שגם אני חשבתי, לגעתי זה המצב גם מבחינת הצד השני בקשר החדש.
גם לה יש חבר, ההבדל בינינו לדעתי שהיא סגורה על עצמה ועל המשך הקשר עם בן הזוג שלה ויודעת מתי לעצור ושכל העניין זה ריגוש, אני לקחתי את זה יותר קשה ולכן נפגע מזה.
אני לא מצליח להביא את עצמי למצב של לחתוך כי אני רואה אותה כל יום כל היום וזה מאוד קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי פשוט אינך מספיק אוהב
דורית כהן27/06/2010מבולבל היקר,
חשבתי על דבריך עוד.
האם יתכן שפשוט אינך מספיק אוהב את חברתך הקבועה? אני חושבת שעדיף להיות במצב שממש לא בא לך להתחיל עם מישהי אחרת, כי אתה כל כך מאוהב וחושב שחברתך היא האישה האולטימטיבית עבורך, ועד כמה זכית שהיא שלך...אם זה לא כך, אולי אתה צריך לעבור הלאה. אתה עדיין צעיר, ולפני שאתה מקבל את ההחלטה הכל כך חשובה להתחתן - עדיף שזה יהיה עם מישהי שאתה באמת שלם ומשתוקק להתחתן איתה. ואולי זה יגיע בעוד שנה או יותר, עם מישהי אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת..אוף....רוני25/06/2010
שלום,
אני בת 25, התחתנתי לפני כעשרה חודשים. ומאז החתונה היחסים שלי עם בעלי רק הולכים ומתדרדרים. אני מרגישה אבודה. כן, אני יודעת שזה נשמע מוזר, זוג טרי אמור להיות דביק וכו' אבל אצלנו זה בדיוק הפוך. הוא מגיע מהעבודה, אוכל, מתקלח, הולך לחדר הכושר, הולך למחשב ואז הולך לישון וכל זה כמובן בלעדי. אני מרגישה שאנחנו כמו שותפים לדירה. על סקס אין בכלל מה לדבר, אולי פעמיים בחודש. .בהתחלה ניסיתי להסביר לו שהוא צריך להתייחס אלי יותר ואני רוצה שזה יחזור להיות כמו לפני החתונה, אך הוא טען שאני חופרת אז הרפיתי, אמרתי אוקיי, אשאיר את זה ככה אולי הוא ירגיש שאנחנו מרוחקים, חיכיתי חודש המצב לא השתנה. בכל פעם שאני מתחילה לדבר איתו סתם על איך היה בעבודה הוא טוען שהוא עייף ואין לו כח לדבר. אני עוברת תקופה לא קלה עם הורי כעת ואין לי את מי לשתף, אין מי שיתמוך בי שאני צריכה אותו...אין לי עם מי לדבר. היום פרצתי בבכי, והוא אמר שאני מפריעה לו לישון ושמבחינתו הקשר מושלם....
צר לי לומר אבל אני מתחילה להצטער שהתחתנתי.....כל הקסם נעלם מאז....
מה עלי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקף טוב את החוויה שלך מולו
עדי בדיחי25/06/2010הי רוני,
הטיבת לתאר מה עובר עלייך ותודה על השיתוף שלך.
מה שעלה לי כשקראתי "אותך"- ייתכן ומראש התפיסה שלכם לגבי נישואין מעט שונה. בעוד הוא מרגיש את הצורך (אחרי המיסוד) לחדד ולהשקיע גם באינדיבידואל שלו, את דווקא מרגישה את הצורך בלהתקרב עד כדי "דביק" (וגם זה לא מומלץ אגב). ז"א, שיש פה פער מסויים, כנראה בתפיסה, ואולי לא רק.
מעבר לזה, העובדה שהוא מצהיר כי הכל נהדר ולא כ"כ רואה את המקום שלך, את הבכי, את הלבד, את התסכול, מצביע על איזו בעיה נוספת, שאני לא יודעת אם לתת לה שם או כותרת.. אבל זה העלה בי את ההשערה שאולי המחויבות בקשר, עול הבית, הפרנסה וכל המסביב מקשה עליו בעיקר פסיכולוגית והמענה שלו לעצמו, לחרדה הזאת היא הבריחה למקומות שלו ולטיפוח של העצמי שלו, כמו מכון כושר, לישון לפנייך וכו'. בכל אופן מורגשת לי איזו חרדה שלו מכל הנושא של מיסוד, והנטיה שלו להגיד שהכל ממש בסדר, קצת אידיאליזציה כזאת.
בפועל, מה אפשר לעשות? אם את מרגישה שבשיחה זה בלתי אפשרי לגעת בו.. קודם כל החליטי עם עצמך שההרגשה שלך והסובייקט שלך מאוד חשוב. את צריכה להבהיר קודם לעצמך ואח"כ לו מה דעתך ומה את מרגישה מהמקום שלך, בעיקר בעקבות התקופה שאת עוברת כרגע וגם בכלל. תהיי נחושה לומר את אשר על ליבך ואם את "חפרנית" אז טוב, בסדר, אבל יש פה חוויה שלך שלא תמיד נאמרת. וצריך.
בנוסף חשבתי שאולי יהיה כדאי לכתוב לו במכתב, ולתאר לו מה הרגשת לפני החתונה, ומה אחרי, אולי לתהות על פשר הפערים ביניכם, לשתף אותו במה קשה, במה טוב לך, החשיבות של הפידבק שלו בעינייך.. התפיסה שלך לגבי הקשר ולגבי זוגיות ארוכת שנים.. ובעיקר לשים דגש על החוויה שלך ולמה את זקוקה ופחות להגיע אליו בטענות או "למה אמרת לי ככה ולמה התעלמת".. אלא "אני זקוקה ל.., חשוב לי ש.." וכד'. אולי דרך זה משהו בו יתעורר לקראתך, יפה שעה אחת קודם כיוון שאתם נשואים זמן קצר, ואת מתחילה לחשוש לגורל הקשר, אזרי אומץ ונסי לדאוג שיבין את החוויה שלך ומה ההשלכות (תסכול, הרגשת בדידות ולמעשה ההפך ממה שמצפים לו).
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללמוד על ניסיון של אחרים
שלומית26/06/2010שלום לך , אני נשואה 4 שנים אם לילד בן 3 ועכשיו נפל לי האסימון שאין מנוס מימנו ולהתגרש כי כמו שאת מספרת גם בעלי התרחק מימני בצורה דומה עד שממש התרחקנו וכיום אין בינינו דיבור אני חייה את החיים שלי ביחד איתו אך בלעדיו המלצתי החמה שתטפלי בזה תילחמי על הנישואים שלך לכו לטיפול ותשמרו על האהבה כי אם לא צר לי אך היא תיגמר ואת תגיעי למצב שלי בכנות אני יגיד לך שאם הייתי יכולה אני הייתי עושה הכול כדי לשמר על הנישואים שלי מאחלת לך המון הצלחה ומחזקת אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התמיכה....
רוני28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיכן צודקות.....אבל....
רוני29/06/2010עדי, את צודקת ואני חושבת שאולי זה רעיון טוב להעביר בכתב את מה שאני מרגישה. אבל יצא לי לדבר איתו על הבעיות שלנו מס' פעמים בתקופה האחרונה ואף היו פעמים שהוא "חזר לעצמו" אחרי שיחות אבל אחרי כמה ימים הכל חזר להיות אותו הדבר: אין יחס, אין תחושה של מערכת יחסים אלא יותר של שותפות. שלא תביני אותי לא נכון, אני לא מחפשת "דביקות" בקשר, אני לא רוצה שנהיה ביחד כל היום, חשוב לי שכל אחד יעשה את הדברים שהוא אוהב ויטפח את עצמו אבל אני חושבת ותקני אותי אם אני טועה שבעל צריך להקדיש לאשתו לפחות חצי שעה מהיום שלו. המינימום הוא לשאול לשלומי, ובטח בתקופה כזאת שאני צריכה תמיכה בגלל הבעיות הבריאותיות של הורי....
היום לדוגמא בעודי טרודה הוא העיר לי מדוע אני לא מקפלת לו את הכביסה....ההתחלתי לבכות מתסכול והוא פשוט לא התייחס. הלך לישון.....
אני באמת לא יודעת מה לעשות.......
שלומית, צר לי לשמוע שגם מערכת היחסים שלך "דפוקה", זה אולי ישמע מוזר, אבל לאחרונה אני מרגישה שאחרי החתונה "הקסם" פשוט מתפוגג ואולי לא היינו צריכות להתחתן.....
אני לא מכירה את המקרה שלך אבל אני חושבת שעליך לנסות הכל לפני שאת מפרקת את החבילה, שאם וכאשר תעשי את זה תרגישי שלמה עם עצמך ללא תחושת פספוס והחמצה.
אנחנו באותה הסירה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה מקצועית
עדי בדיחי29/06/2010הי רוני,
אם את מרגישה שמכתב לא יעשה את העבודה, נותר לי לייעץ לך להסביר לו בפעם אחת החלטית מה יהיו ההשלכות של ההתנהגות הזאת ואילו מחשבות פרידה מתרוצצות לך בראש.
מעבר לזה (אם זה לא יזעזע משהו), כן לגשת לתמיכה מקצועית, בשבילך, למספר פגישות לנסות לרכוש שם כלים וייעוץ איך ניגשים לבעיית תקשורת מהסוג הזה. מספיק שאת תלכי, זה יכול לעזור. כמובן ליידע אותו שהתחלת ללכת לייעוץ, זה יכול לגרות אותו להסתקרן ולברר מה זה, וזאת תהיה גם בחינה שלך, נוספת, איך מגיב לצעד כזה שלך. כך תוכלי לדעת טוב יותר איפה את עומדת.
אם בעתיד את תראי שאין שינוי, ובאמת באמת הרגשת שניסית הכל- אז אין מנוס, ותקבלי החלטה. אבל אחרי שהלכת לייעוץ, כי זה באמת חשוב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה
מילי29/06/2010אני אישית מצאתי אהבה באתר הכרויות וגם בעלי די מחבב לגלוש באתרי הכרויות שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)