מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסי ממוןאיילת15/06/2010
היי.
רציתי לשאול, לעניין יחסי ממון בין בני זוג.
אני באה ממשפחה חסרת אצמעים.
בעלי היה איש קבע 10 שנים לפני החתונה. אחרי שהתחתנו גילתי (יותר נכון הוא סיפר ואחר כך הכחיש) על 400 אלף שקל שיש ברשותו.
הוא בעצת אמא שלו העביר לפני החתונה את כל הכספים והחשבונות שלו על שמה.
יש לנו כבר 2 ילדים.
אנחנו נשואים 3 שנים, ואמא שלו קנתה בית על שמה. כל מי ששומע את זה אומר לי שבעלי עשה לי טריק. כדי שאם נתגרש שהוא יהיה מבוטח. אני מסתכלת סביבי וכל הזוגות מאוחדים בלי החחש הנורא הזה.
יש לי הרגשה רעה אני מרגישה שלא בא לי להשקיע בנישואים האלו ולא להביא לו עוד ילדים, כאילו שאני רק האישה הראשונה והוא דואג למקרה גירושים.
מה אני אמורה לעשות במצב כזה?
במיוחד שכבר רבנו ובכיתי שאני לא יכולה עם כל התככים האלה. הוא פשוט ענה שזה מה יש!?
אני גמורה נפשית מזה.
אנחנו הולכים לעבור לבית של אמא שלו, הוא רגוע שיש לו בית ואני שמגדלת ומתחזקת את הבית אמורה לחיות בבית שרשום על שמם? איזה מין אישה אני ? אני בכלל אשתו לדעתו?
הוא מגן על הנכסים שלו ושל אמא שלו? מה הם מתכננים ביחד?
יש לציין שהיא עברה גירושים.
תעזרו לי אם אני טועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט
דורית כהן17/06/2010איילת יקרה, נראה לי שעדיף שתשימי את שאלתך בפורום גירושין, שם תוכלי לקבל תשובות יותר מלומדות.
אוסיף רק דבר אחד.
אם את אוהבת אותו - ורוצה להישאר איתו, אולי כדאי להגיע להסכמה ולהבנה איך במשך השנים את תוכלי לחסוך כסף באופן פרטי, על מנת שאם חס וחלילה תתגרשו - לא תישארי בחוסר כל.
כי חישבי על כך, שאשה (או גבר, המין כאן לא משנה) שחותמת על הסכם טרום נישואין שבו היא מוציאה עצמה מרכושו הקודם של הבעל - עלולה למצוא עצמה במקום יותר גרוע מאשר אישה שאין לה רכוש אבל מתחתנת עם גבר ללא רכוש - ויחד הם מתאמצים וחוסכים וקונים דירה על שם שניהם, ואז אם מתגרשים - לכל אחד יש מחצית. את במצב שאינך צוברת שום דבר, ואת זה אולי ניתן לפתור ע"י הקצאת חסכון מתוך השוטף (המקביל לתשלום משכנתא או מחצית משכנתא אצל זוג רגיל) שייועד למטרה זו בלבד.
מקווה שההסבר שלי מספיק מובן. זה לא ממקום של חוקים אלא מההגיון הפשוט שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לעזור לחבר רחוקריקי15/06/2010
שלום
אני רוצה קבל עזרה בייעוץ לחבר שגר בדרום, נשוי + 6 ילדים.
החבר שאני רוצה לעזור לו , גר באיזור הדרום, שעובד לפרנסתו, בדוחק, לאחרונה הבעל סובל בבית מאישה שלא איכפת לה ממנו, מחכה שחזור הבייתה ואז משאירה לו את המשך הטיפול בילדים ומבלה את שאר היום עם חברה או חברות, מזלזלת בבעל, ואף מענישה אותו לפעמים (כגון שלא יקבל ארוחת ערב) החברות של האישה מרגישות חופשי בבית, אפילו יותר ממנו
והבעל לא יודע מה לעשות.
אני נמצאת בצפון, כך שרק בטלפונים בודדים אני יכולה לעזור לו.
שאלותיי:
1. איך אפשר לעזור לו, ולחזק אותו?
2. למי אפשר לפנות לייעוץ זוגי או אפילו לבד, באיזור הדרום.
3. ולעשות מה שאפשר שלא יגיע לרווחה.
בתודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי אבל.....
חושבת15/06/2010גם אם יש צדק בדברייך והוא סובל, זה עניין פרטי שלו ושלה. אינך יכולה לדעת ב-100% איך הוא מתייחס אליה, גם אם הוא מספר לך את הצד שלו. אני בטוחה שמהצד שלה הכל נשמע אחרת.
יכול להיות שאני טועה, אבל דעתי היא, שזה עניין פרטי של שניהם.
במידה ולא טוב לו, האם אין זה נכון כי הוא יכול תמיד לגשת לאופציה של גירושין? . נכון שזה לא פתרון מושלם, אך כמדומני אין כאלה כשלא מסתדרים. כמובן שהם יכולים לגשת ביחד לייעוץ במידה ושניהם מעוניינים בכך, או לחילופין, הוא יכול לגשת לייעוץ לבד.
אגב, הרבה אנשים מרשים לעצמם להיות הרבה פחות נחמדים אל בני הזוג שלהם, מאשר הם עם חברים או ידידות. קחי זאת בחשבון. אינך יודעת כיצד הוא באמת מתייחס אליה. ובכל אופן שוב, לדעתי זה עניין שלהם. יכול להיות שיהיו פה אנשים שמוכנים לספק תשובות אחרות, אך זוהי דעתי בכל אופן..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לעזור לחבר
ריקי15/06/2010תודה לך שענית לי
זה נכון שאני רואה את הצד שלו בעניין,
אני רוצה לעזור לאדם שבור נפשית, שלא יכול לסבול את היחס המזלזל של האישה,
ולא כל אחד יכול לקום ולעזוב, (הלוואי וזה היה כך).
אני מבקשת עזרה בתחילת של דרך, לחזק אותו, ולתת לו שינסה להתמודד מולה
ומול החברות שלה, ובמקביל הוא גם מטפל בילדיו במסירות.
אם אפשר לקבל מס' טלפון של אירגון שיכול לעזור לי לתת לו עיצות חיזוק, ולתת
לו כיוון שירגיש שהוא לא לבד במערכה.
תודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ריקי
עדי בדיחי16/06/2010איננו יכולים לפרסם כאן טלפונים או המלצות על מטפלים. בגדול ניתן לברר מול קופ"ח האם יש שירות שיכול להתאים לו- טיפול פרטני או זוגי (אם יש הסכמה זוגית). בקופ"ח המחיר נמוך יותר.
מה שעלה לי מדברייך ומהרצון הרב שלך לעזור לו (והערכה אלייך על כך), אולי אפשר לאסוף קצת חומר לקריאה על תקשורת זוגית, על זוגיות בכלל, על צרכים בזוגיות, ולתת לו מה שנקרא "חומר למחשבה". אני לא מתיימרת לומר שזה ישנה משהו, אלא יעורר משהו אצלו, לבדוק מה כן אפשר לעשות ברמת ההתנהלות שלו מולה. אולי יש איזו התנהגות שלו שכן יכולה "לזעזע" משהו בבית. לפעמים זה נחוץ.
חשוב להעביר לו את המסר שרק הוא יכול לעזור לעצמו. את לא תוכלי לצערי להושיע אותו (דבר שגם ממך יכול לקחת הרבה אנרגיות). את תוכלי רק לחזק אותו לגשת לטיפול "מחזיק רגשית" כמו מטפל מקופ"ח (160 ש"ח למפגש לדעתי), ולעודד אותו שרק הוא בוחר איפה להיות ובאיזה מערכת להישאר. לא לשכוח שיש כאן בחירה גם שלו, למרות הדוחק וכל הקשיים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדידותיוסי15/06/2010
אני בן 45 רווק גר לבד...לפני חודשיים היה ליקשר עם בחורה נשואה + ילדים...שהבנתי שלא יוביל לכלום, חשש שלה שאני לאייסתדר עם הילדים, אבל היות ולי לא היו הרבה מערכות יחסים זה היה תרגיל טוב בשבילי, הורי נפתרו לפני5 שנים... יש לי עוד אחות אחת נשואה שאותה אני מבקר מידי פעם.אני עובד בעבודה קבועה, אבל בכללי מרגיש מאוד בודד ולא ממש משקיע בחיפוש בת זוג. יש לי תחביב הקשור לצילום שאני מקפיד לטפח אותוו להתמיד בו...היו לי בעבר שיחות עם פסיכולוג לפני שנתיים אבל הפסקתי אותם כי לא ראיתי שום תועלת או התקדמות .....מבקש את התיחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד נשמח לעזור,
עדי בדיחי15/06/2010אם רק תגדיר היכן אתה מבקש את התייחסותנו. הבנתי את הקושי בבדידות, אך חשוב לי שתכוון אותנו היכן בדיוק הקושי שלך ובמה אתה מבקש סיוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדידות
יוסי20/06/2010מצד אחד כאילו השלמתי עם הבדידות שלי אבל מצד שני אני כן רוצה קשר זוגי....ומרגיש שקשה לי לבד
נכון שפה ושם יש לי חבר או שניים אבל זה לא מספיק, ואולי הפחד מקשר הוא יותר עמוק והתמונה של 2 הורי חרוטה לי במוח חזק (הקשר ביניהם לא היה טוב והשאיר לי טעם רע בפה. מה לדעתכם אני צריך לעשות, להתנסות...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהגדיר צרכים בקשר זוגי ומשם להמשיך
עדי בדיחי20/06/2010תודה שמיקדת אותנו.
אתה מתאר פער בין הרצון והצורך לקשר זוגי, לבין המוכנות הרגשית שלך לזה, בפועל. כדי לצמצם את הפער הזה חשוב שבאמת תנסה להגדיר ולזהות עבור עצמך, מה בדיוק במודל הזוגי אותו חווית מההורים, מה חווית שם ואיך אתה יכול לנסות לאתר דפוס בריא יותר (למשל מאשר אשה שכבר נשואה, כפי שתארת קודם).
אני מאמינה שכשתוכל להגדיר לך נקודות מה אתה רוצה ומה באמת צריך לדעתך להיות בתוך מערכת יחסים, אז תוכל לדעת יותר טוב גם מ אתה מחפש ולזהות את זה מהר יותר.. מאשר "לנבור בחשכה"..
מקווה שעזרתי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין על מי לסמוך..אין שם15/06/2010
אני מצב די מתסכל.. לפני כמה ימים ראיתי שיחה של חבר שלי וחבר שלו..
אומנם חיטטתי וזה היה מסקרנות - ואני יודעת שזה מעשה לא נכון ...
אבל מצאתי דברים שהוא אמר.. וכמובן שנישארתי בהלם ...
הוא וחבר שלו דיברנו על בחורות .. והוא אמר כמה שהוא היה רוצה לעשות סקס עם שמנמונת ..
והוא התחיל לתאר איך לעשות איתה...
ודיברנו המון שהם הולכים לפגוש בחורות ולשבת איתן... ומה הוא ילבש ואיך הוא יבוא .. כדי שהן יאהבו אותו ..
העיניין הוא שאחרי זה בשאר השיחות לא רשום על אם הם יצאו בסוף.. ואם הם ניפגשו איתן ..
אבל זה די מדאיג...
והוא סיפר שם כמה בחורות " כוסיות" הוא ראה ולאן עדיף לצאת כי שם יש " כוסיות " ..
באותו רגע העיניים שלי התחילו להתמלאות בדמעות .. ואנחנו כבר שלוש שנים ביחד ..
בחיים לא ציפית לדבר כזה ... וסמכתי עליו
ועכשיו אני ממש ההפך גמור חושבת עליו .. אני מתחילה להרגיש שהוא איתי מבחינה של לנצל אותי..
כי אני טובה. עוזרת תמיד ואכפתית.. מה שהוא לא ...
הייתי רוצה לדעת אם הוא בוגד בי ואני לא יודעת איך .. אבל זה מתסכל אותי ..
אני כבר כמה ימים מרגישה רע.. ניסיתי לדבר איתו על זה אבל הוא צחק לי בפנים ואמר לי מה אכפת לי את מכאיבה לעצמך.. ושאלתי אותו אם הוא חושב שהוא דיבר בסדר.. הוא ענה שלא..
אבל בכל זאת הוא אמר וה' יודע אם הוא עשה...
מה אני אמורה לעשות?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר אמון
עדי בדיחי15/06/2010שלום חסוי,
לא הבנתי מה פשר תגובתו, שצחק לך בפנים ובזה פתר את המשבר.
תראי, מה שגילית לא משנה, ולא רלוונטי האם ביצע בפועל או לא. המשבר קיים. האמון שלך נפגע. לכן חשובה ההתגייסות של שניכם לתהליך שיחזק את האמון בו זמנית גם לבדוק האם אפשר להמשיך הלאה בתחושת ביטחון.
אני מציעה שתשימי את הדברים על השולחן כמו שהם- קראתי, ראיתי, גיליתי, בוא נשב ונדבר. לא היית בסדר כשחיטטת, אמת. אבל זה נעשה. משהו בכל זאת התגלה לך שם. ואם תמשיכי לא להביע את התסכול מולו, זה ילך ויתערם עד מצב בלתי אפשרי.
לכן, חשוב להיות נחושים והחלטיים לדבר כמו שצריך על הנושא הזה. ואם אינך רואה שינוי בתגובותיו וחוסר רצון להתבגר ולעבוד יחד- חשבי האם הוא הנכון והראוי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ או לא יעוץ-יש עתיד או לא..ס114/06/2010
לפני חודש ניפרדתי מחבר שלי. היו מאורסים כבר ובתהליך חיפוש אולמות,והתחלנו לריב הרבה בזמן זה.
אז כנראה הוא נבהל,והחליט שהוא רוצה להיפרד.
אז אמרתי לו שאולי כדאי לחכות לעסוק הפסקה. הוא הסכים.
בסוף שיכנעתי אותו,שכדאי לחזור,ולגבי החתונה,פשוט ניתן לקשר להיות,ואם נרגיש טוב אחרי חודש,נחשוב להמשיך עם זה.
רצוי לציין שכל השלוש שנים שהיינו ביחד,היו הרבה מריבות ועצבים,הרגשנו שאנחנו לא מבינים אחד את השני,אחד את התגובות של השני,אני רגישהרבה וניפגעת,ולא יושנת בלילות אם אני רבה איתו,הוא לא כמוני.לא מבין מה הביג דיל,ואני לא מצליחה להסביר את זה,מה גם שלא הרגשתי שהוא סבלני כדאי באמת להבין.
הוא טיפוס מתחמם מהר,ולא שולט בעצבים שלו,ואז הוא משפיל אותי,צועק,מעליב,ולפעמים אומר מילים מעליבות. לימדתי אותו שהוא צריך להתנצל אחרי שאומרים מטומטמת...
בזמן שקרוב למועד הפרידה הוא היה עסוק בלימודים,ובכלל לא התקשר,ניסיתי ממש ללכת על קצות האצבעות .אבל עדיין הפריע לי שהוא לא מצא את המינימום הזמן להשקיע בי.אז כבר הרגשתי שזהו.אמרתי לו שיש לנו 2 אפשרויות או להיפרד או ללכת ליעוץ זוגי. הוא צחק עליי,והוסיף דיברי זלזול נוספים.וזהו. אחרי חודש הוא אומר לי שהוא מתגעגע ואולי אם אני אהבת חיו שכדאי לנסות יעוץ מקצועי,כדי שהוא לא יתחרט על זה כל החיים. רציתי לשאול האם בכלל כדאי לי? אנחנו עוד לא נשואים,ואני מפחדת שאולי הטיפול יעזור לתקופה מסוימת,אני אתחתן ואז בסוף כל החיים אני ארגיש רע, או שבסוף נתגרש. זה לא שכל הזמן חברות שלנו היה מושלם,ואז פיתעום קרה משהו,זה לא היה חלק מההתחלה.
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא למהר.
עדי בדיחי15/06/2010שלום,
אני מסכימה עם עיניין דחיית החתונה. נראה שבאמת כל השנים שאתם יחד היו נושאים לא פתוארים בינייכם, פערים בגישות ובתגובות וזה היה גורם להרבה מחלוקות וריבים.
אני לא יכולה לחתום על זה, ובטח לא להחליט בשבילך האם כדאי לך לנסות טיפול או לא. אבל-
אם הוא הציע, והבין, והביע אי איזו מוכנות לשינוי, ואת בכל זאת למרות כל הקשיים אוהבת אותו- שווה לבדוק בטיפול מה קורה.
זכרי שאף אחד לא מכריח אותך להתחתן. לבדוק האם השפעת הטיפול עובדת לטווח ארוך, זה תלוי רק בכם. אפשר לגור יחד קודם, אפשר לבדוק את הנושא לאורך תקופה ארוכה. לא חייבים למהר. בכל אופן, טיפול ארוך טווח יכול לעזור גם לו לשנות את הגישה (לא מבקשים סליחה אחרי מטומטמת, פשוט לא אומרים מטומטמת - שינוי דפוס שלוקח זמן), וגם לך לדעת איך להכניס את הסיטואציה לפרופורציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך,יש התפתחויות...
ס115/06/2010המצב היה שמאז שהוא חשב על ניסיון הייעוץ,אמרתי לו שאני צריכה זמן לחשוב,
לראות איך אני מרגישה עם הכל.
אני יודעת שיש אחרי הפרידה הוא -(באותו היום) הלך והולך למסיבות ,מרגיש פשוט רווק.
כאילו כלום.
היום ראיתי את העמוד שלו ברשת חברתית,וראיתי שהוא כתב לידידה שלו,על תמונה -"וואו,אהבתי",
זה היה יום לפני שהוא שלך לי את ההודעה המציעה לנו ללכת לייעוץ (כמו שהצעתי לו והוא סירב ביום הפרידה).
הרגשתי מרומה,כאילו הוא משחק בי,איך אפשר יום לפני להתחיל עם בנות ואחכ לטעון שהוא רוצה לנסות לעבוד על הקשר,ומתגעגע?
אפילו ברמת ההבנה הזאת אני לא עוקבת עכשיו.
התקשרתי אליו,והוא טוען שזאת מחמאה בין ידידים,וזה לא אומר בעיניו שום דבר,אין לך משמעות.
אצלי,אני לא מבינה דברים כאלה,אלה דברים פוגעים,כבר פה אין הבנה ביננו.
בנוסף שאלתי אותו איך הוא יכל אחרי קשר כזה רציני שכבר חיפשנו אולמות לחתונה,לעשות קאט כזה,ללכת למסיבות ולהמשיך כאילו כלום,הוא טען שהוא לא מחובר לרגשות שלו כל כך ,ולוקח לו זמן להבין מה הוא מרגישה.
אני בן אדם מאוד רגיש,ומאוד קשה לי עם זה.
אני בעצם ניסיתי פה להראות מה הקושי,אנחנו כאילו משדרים על גל אחר,ולשאול שוב,
האם בכל זאת ניתן לפתור דבר כזה בייעוץ,ואם יש סיכוי שנהייה מאושרים,או שתמיד יהיה לנו תקלים,ובעיות.
תודה רבה על כל העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפערים רבים
עדי בדיחי16/06/2010תראי, בעוד את מחוברת מאוד לרגשותייך ונוטה לרגשנות, הוא טוען ומצהיר שאינו מחובר לרגשות, מה שמוכיח גם את ה"צחק לי בפנים" ובכל זאת הודה שהוא לא בסדר. זה בהחלט מראה על פער משמעותי ביניכם.
מעבר לזה, עיניין ה"וואו אהבתי", אני לא רואה בזה חציית גבול. אני חושבת שכאן דווקא תגובתך מעט קיצונית. לא מדובר ב"בואי נצא רק את ואני לחוף רומנטי". את יודעת, יש פער רציני בין לפרגן לידידה לבין התחלה איתה בפועל. בכל אופן קיבלתי את הרושם שכל התנהגות שלו כזאת מקפיצה אותך, ואת זקוקה להרבה הבנה בנושא. מאידך, תדעי שטיפוסים מהסוג הזה קיימים. אלו אותם אנשים שזקוקים הלוך ושוב לאישורים וחיזוקים לגבריותם.. לראות בנות יפות, לקבל חיזוקים מהן, לדבר עליהן- זה גורם להם להרגיש גברים. באותה מידה שלך מחמאות ופירגונים או שמלה מחטבת תגרום לך להרגיש "וואו אהבתי".. משלך..
אבל זה בסדר שכך את מרגישה, כי אני מבינה שאת כנראה זקוקה לסוג אחר של אדם לחיות איתו. התקשורת ביניכם והפערים בגישה שלכם כלפי מצבים ברורים מאוד; הוא ימשיך לפגוע בך (לא בכוונה) כשילך למסיבה אחרי ריב או פרידה ואת תמשיכי כנראה לחוש את אי האמון הזה ולרצות לבדוק אותו השכם והערב. זה יהיה גלגל. אני מרגישה שאת מחפשת את הרגישות, החום והאמפתיה למצבך, ולא את הקהות הרגשית והריחוק.
חשבי טוב עם עצמך לגבי המשך איתו, כי מההודעות שלך הרגשתי שהמאזניים נוטות יותר לכיוון של קשה לך איתו ומסתכל לך, מאשר שטוב לך איתו ואת רואה המשך אופטימי. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו,דיי נכון...
ס116/06/2010האמת את צודקת באבחנה שלך כשאת ראית את הרגישות לעומת החוסר הבנה שלו,והריחוק.
לגבי בוגדנות כלשהי,אני מבינה שאיננה קיימת,פשוט לא נעים לי לשמוע את הדברים האלה,וגם הם לא הכי מובנים לי.
הבעיה הכי גדולה שלי,שהראש אומר לי שיכול להיות שזה לא הטיפוס שמתאים לי,וכן,היה לי קשה איתו..
מצד שני ,יש את הרגש,שאומר שהיה לי גם דיי טוב לפעמים.
אז לפי איך מחליטים רגש או ראש?
והאם בכלל את רואה פה איזה סיכוי שייעוץ יכול לגרום לשני טיפוסים כמונו להסתדר טוב,ולגשר על הכל.
אני ממש ממש מודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם רגשות לא מתווכחים
עדי בדיחי17/06/2010הי שוב,
אני שמחה שיכולתי לכוון אותך ומשהו "דגדג" בדברים שכתבתי..
תראי, רגשות הם שם המשחק פה. ברציונל הרבה דברים יכולים להסתדר, "הוא ישתנה, לפעמים כן טוב לנו יחד". הלפעמים הזה הוא לא מספיק, לא במקרה הזה. אני התרשמתי שהפער ביניכם מאוד גדול, ואם מדובר בשינוי, הרי שמדובר בשינוי מאוד משמעותי.
האדם איתו את נמצאת, כמו כל אחד אחר, נשען על הרגלים שלמד אותם בבית אבא, עוד מהשנים הראשונות שלו. אם זאת הקללה "מטומטמת" ,אם זה הלגלוג "צחק לי בפנים", אם זה חוסר הרגש והקהות הרגשית שמפגין ועוד. אלו לא דברים שישתנו ב-180 מעלות. לא בתוך תקופה קצרה, וספק אם בתוך תקופה ארוכה יותר. למה? כי זה מאוד שורשי, זאת התנהגות וזאת אישיות. אישיות אפשר לשנות, לא הכל.
כמו שכתבתי, יש את האפשרות לנסות טיפול זוגי, ולא להתחתן תוך כדי על מנת למנוע מפח נפש, מה גם שאת עדיין חוששת מהמהלך הזה (ובצדק). אז יש את האופציה של לנסות ולראות, אבל שני הצדדים צריכים לקחת בחשבון כמה דברים:
1. לא לצפות לשינוי מיידי, זה תהליך ארוך.
2. להגיע עם מקסימום אנרגיות ורצון להשתפר כל אחד בכיוונו שלו.
3. לזכור שכל פגישה עולה כסף ולהערך בהתאם.
הכל תלוי במה שאת מרגישה. אם את מרגישה (לא חושבת) שזה האחד שלך ואת מוכנה להשקיע, לכי על טיפול (אגב אותו דבר גם לגביו). אם את מרגישה שלא משנה איזה טיפול יהיה, ואת לא תאמיני שהשינוי יהיה משמעותי ותמיד יקונן בך החשש והאמון השביר - וותרי מראש. חבל על הכוחות שלך שיכולים להיות מנותבים לאדם ראוי לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ס118/06/2010אני ממש ממש מודה לך.
עזרת הרבה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שיכולתי לעזור
עדי בדיחי18/06/2010אם תרצי לעדכן אותנו בהמשך, בשמחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ זוגידורית14/06/2010
כולם אומרים שכאשר יש בעיה הולכים ליעוץ זוגי ומה אם הגבר אינו מעוניין אינו רוצה ולא מוכן מה עושים. האם הדרך לגירושין היא קצרה מאוד. או האם הרבנות אינם מחייבים אותו . מה עושים במצב כזה שאחד מבני הזוג רוצה לשקם ושני דבק בעמדותיו הבלתי מובנות ללא רחמים. עזרו לי לעזור לאדם קרוב ביותר מקוה בע"ה ה' לישועות ה'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להכריח, אבל ..
עדי בדיחי14/06/2010הי דורית,
זאת אכן סוגיה.
בגדול, אי אפשר להכריח את בן הזוג (ולפעמים זאת אשה) שלא מעוניין בטיפול. הדבר שכן אפשר לעשות זה לנסות ללכת לבד לייעוץ זוגי, כשבן הזוג כמובן יודע מזה, וזה עושה כמה פעולות:
1. גורם למסתורין ולסקרנות במערכת היחסים- מה היא אומרת למטפל? מה הוא מציע לה? והמון נסיונות לנחש האם יש שוני הקטן ביותר בהתנהגות של בן הזוג שקיבל טיפול, ובכך למעשה תשומת הלב מרוכזת במערכת הזוגית, לא ממש "בכוונה".
2. הפחתה של מתח וחרדה מבן הזוג שכן נמצא בתהליך טיפולי, הוא מקבל כלים חדשים להתמודדות וכך הוא מגיע למערכת היחסים פנוי יותר וריק יותר בבחינת רגשות שליליים שהצטברו לפני.
3. הורדת האגו של בן הזוג שלא רוצה ללכת לטיפול- כשהוא רואה שהאשה לצורך העיניין כן התחילה בטיפול, הוא יכול להסיק מזה "היא מבינה שהבעיה אצלה.. מה אכפת לי להצטרף".. וכך למעשה יש מצב הפוך על הפוך- הוא מצטרף, יש תהליך זוגי, ולא משנה מי התחיל אותו, משנה מי נמצא בתוכו.
כך שראית שבן הזוג המתנגד יכול להיות בתוך התהליך, בתוך הקליניקה, יכול להיות מחוצה לה או מאחורי הקלעים..
כך שהאומץ של בן הזוג שכן רוצה בטיפול- חשוב כאן. כי זה יכול להשפיע הלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
דורית15/06/2010תודה נתת רעיון מצוין אני מקוה שישתמשו בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה, בהצלחה
עדי בדיחי16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מזמינה את החברים לדיון הזה
עדי בדיחי14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אתלא את.13/06/2010
שלום,
אני בת 27 וחבר שלי בן 30 ושנינו אנשים דיי דעתניים, עקשנים ווכחנים, לאחרונה (סה"כ אנחנו יחד 4 חודשים) אנחנו נתקלים בקשיי תקשורת רבים (וגם כשנינו מאוד רגישים ונפגעים בקלות). ברוב הוויכוחים כאשר אני מעלה משהו שמפריע לי התגובה המיידית היא מגננה, הדבר הראשון שהוא אומר זה:לא את ככה וככה, כלומר שלי מפריע משהו שהוא עושה אבל אני לא יותר טובה או עושה את אותם הדברים. אני מרגישה שזה נורא ילדותי ואינני יודעת איך "לעקוף" את צורת הוויכוח כדי להגיע לפתרון. כשאמרתי לו שזה נראה לי אינפנטילי להגיד את זה כל פעם הוא נורא נפגע והוסיף שזה טיעון לגטימי לגמרי, אבל אני מרגישה שאנחנו מגיעים למבוי סתום בכל פעם שהוא עושה את זה.
מעבר לזה הוא כל הזמן מרגיש שאני מתנשאת עליו, למרות שבאופן חד משמעי זה לא יכול להיות כל הזמן, ואפילו חלק מהזמן, אבל אולי יש לו בעיה/ רגשי נחיתות (על אף שאין שום סיבה בעולם) מולי ואני לא יודעת איך לשנות את האנטי הזה שיש לו כלפי בהזדמנויות רבות...
אני מאמינה שהוא האחד ולכן לא הייתי רוצה לוותר בקלות על היחסים שלנו, למרות שהאפשרות הזו עולה בראשי פעמים רבות כאשר אני מגיעה לייאוש ולמבוי סתום בויכוחים.
איך אפשר להתחיל ויכוח להמשיך ולסיים אותו כך שלא נפגעים/ פוגעים ומרוויחים מזה גם להבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, מתנצלת על העיכוב
עדי בדיחי16/06/2010את מתארת מצב בו שניכם עשויים מאותם חומרים, לאורך כל הודעתך. ז"א, שניכם דעתניים מאוד, שניכם נפגעים ורגישים, אולי דומים מדי.
כשהוא אומר "זאת את שמתנהגת ככה וככה ולא אני", אולי הוא מספר לך בדרך שלו שאתם למעשה מאוד דומים, ושרצלך מתעוררת התנגדות להתנהלותו ייתכן והוא מזהה התנהלות דומה אצלך. ז"א, כמו מראה- אתם משקפים אחד לשני התנהגויות זהות. וכשזה קצת כמו לצאת עם עצמך- זה נורא מטריד וגורם לקונפליקטים באופן קצת פרדוקסלי.
אתם יוצאים ארבעה חודשים. זה בדיוק הזמן בו מתחילות להתעורר הבעיות, או פערים אם יש כאלה. יש ללא ספק איזו בעיית תקשורת או מצבים בהם התקשורת ביניכם לא מספיק בריאה. אם את מוצאת בו את מה שאת רוצה, למרות הכל, וזה הדדי גם לגביו, הציעי לו ללכת לסדנת תקשורת יחד. אני חושבת שזה יכול להיות גם חוויה וגם ללמד אתכם רבות. אם את רואה לנכון לגשת לייעוץ קצר מועד על מנת ללמוד אסטרטגיות תקשורת (טיפול התנהגותי) - זאת גם אופציה. הכל תלוי בפתיחות שלכם לשינוי ובחיבור ובאהבה שלמרות הקשיים יש לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלגו עליי...עדן13/06/2010
נשואים כבר 4 שנים, ילד בן שנה.
בעלי מתייחס אליי בצורה זוועתית. זה התחיל ממזמן אבל זה החמיר מאז הלידה. הוא מקלל בלי סוף (סמרטוט, מי את בכלל, סתומה, לכי לעזאזל, את לא שווה שום דבר וכו'...), צועק על כל דבר, מתעצבן מכל שטות וכו'... אני כבר לא מצליחה לעשות שום דבר שימנע ממנו לדבר אליי כך.
הוא גם תמיד מצפה שהבית יראה טיפ טופ, מתלונן כשהבית לא מושלם הוא מצידו עושה את הכלים אז הוא עוזר.
לא עוזר יותר מידי עם הילד, מידי פעם מלביש ומחליף אבל זהו.
בקיצור, אני ממש לא יכולה עם היחס הזה יותר. זה גם לא מגיע לילד ובטח שלא בריא לו.
הוא לא מוכן בשום פנים ואופן ללכת לייעוץ זוגי, לא משנה כמה שאני אבקש וכמה שאפילו חברים שלו ממליצים ואף הולכים.
הוא נטול יוזמה, יוצא שאני עושה הכל. אין לו רישיון כרגע מה שמכביד עליי. הוא עובד משמרות לכן לא תמיד יכול לעזור לי אחרה"צ.
בקיצור, מה עושים?
אני לא מוכנה לחיות עם בעל כזה (הוא ממש לא היה כך כשהכרנו או בתחילת הנישואין).
אני לא מוכנה שהילד יהיה בסביבה כזו.
אני כבר לא בטוחה כמה אני אוהבת אותו, כי איך אפשר לאהוב בן אדם שממש משפיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי עדן, רציתי לומר....
קומפקטית13/06/2010אני חושבת שקללות והשפלה מילולית זה סוג של קו אדום שאסור להגיע אליו בזוגיות.
את צודקת לחלוטין שאינך מוכנה לקבל יחס כזה והילד עלול להפנים שמותר ככה להתנהג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עצותדנה13/06/2010
בת 20,
אני אוהבת מישהו שיש לו חברה כבר חודשים.
לפני כחצי שנה יצאנו במשך 3 חודשים ואף פעם לא התקדמנו לשלב "החברים" כי אני הייתי די שלילית ומרוחקת מהפחד לאבד אותו, ובסופו של דבר זה מה שהרחיק אותנו זה מזה והקשר נותק (שלא לדבר על זה שהיינו גרים רחוק אחד מהשני)
עכשיו יש לו חברה יפה גרה קרוב אליו, זה מאוד כואב לי וניסיתי לשכוח אותו וזה לא עזר כי ראיתי אותו לפני כשבועעים וכל הרגשות שלי חזרו ובכלל לא עזר לי שהוא התנהג אלי והתסכל עליי שוב כאילו שהוא רוצה אותי ( במילים אחרות הוא קירקר סביבי, קינא שהייתי עם מישהו אחר ולא רצה לדבר על חברה שלו)
הסיפור שלנו הוא ארוך (משהו כמו שנתיים) העיניין הוא שאני מרגישה שיש לי עוד סיכוי להחזיר אותו אלי
אני לא יודעת איך להתחיל ומה לעשות...
תעזרו לייי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דנה, סליחה על העיכוב
עדי בדיחי16/06/2010באשר לשאלתך- נראה שרק אם תסירי את הכפפה תוכל להיות התקדמות. ז"א, להיות כנה ולהגיד בגילוי לב מה את מרגישה. נשמע שהסיפור הארוך ביניכם לא נגמר.
באשר לחברתו- חשוב לברר איתו מה מרגיש באמת, כלפייך, בכל זאת כרגע הוא בקשר חודשיים.
עד שלא תבצעי איזו שיחה גלויה איתו את תמשיכי לצערי לחיות בתהיה הזאת "מה היה אם". בכל אופן, אם יהיה ביניכם בעתיד קשר רומנטי, אני מציעה לך להמשיך בקו של הכנות וגילוי הלב ולספר לו את הרגשתך, כי כפי שכבר הבנת- אם תתרחקי כדי לא לאבד.. את תאבדי רק כי הוא מרגיש שאינך מתקרבת.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?נ.ל12/06/2010
נשואים כבר 6 שנים, וב-3/4 שנה האחרונה לא היו בינינו יחסי אישות בכלל. בתחילה, היה בגלל משבר תעסוקתי שלו, ואכן פוטר בפברואר, ולא עובד ממאי, אבל עכשיו זה כבר ממשיך כך, עד שגם המגע שלו נהיה לי זר. גם לתת לו יד או חיבוק - קורה ימים שלמים שזה לא מתרחש.
עם זאת, המשבר התעסוקתי שלו דווקא קירב אותנו ברמה הרגשית ובתמיכה הרבה יותר ממה שהיינו מזה תקופה ארוכה. אבל מרגישה מרוחקת ממנו פיזית מאוד. המגע שלו זר לי.
גם מרשה לעצמי לא לטפח את עצמי יותר מדי בקרבתו, כי זה לא משפיע.
וגם לפני כן, כשעוד עשינו סקס, המצב לא היה משהו ואני הפחתתי את המינון כי זה היה סקס משעמם עם 2 פוזיציות שחזרו על עצמן, וברובו הוא שכב על הגב ולא עשה הרבה.
אבל עכשיו אין בכלל כלום כבר מספטמבר. ואני משתגעת. מרגישה לא מושכת, לא רצויה ולא אהובה. רק מלאה בכעסים שלו עלי ושלי עליו. גרה עם מי שיכול היה להיות באותה מידה שותף לדירה ולגידול הילדה.
ומרגישה שכשנרצה לעשות עוד ילד, בחודשים הקרובים מאוד, אעשה את זה בעיקר באופן מלאכותי ולא בגלל הקרבה שלנו.
מה עושים. איך מחזירים את האינטימיות לזוגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה מרוחקת ממנו פיזית.המגע זר לי
זיוה13/06/2010את לא לבד. בטח זה לא מנחם אותך
איך מחזירים את האינטימיות לזוגיות?
איך מחזירים את התשוקה לזוגיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"להזדווג בשבי" הסבר בגוף התשובה...
דורית כהן14/06/2010לנ.ל. ולזיווה היקרות,
כמוכן אני בטוחה שיש עוד הרבה נשים ועוד יותר הרבה גברים המרגישים מיובשים ונטולי מגע ותשוקה בתוך הזוגיות המתמשכת.
בניגוד לחלומות מן התקופה הראשונה בה לא יכולתם להוריד את הידיים זה מזו, נוצר יובש וקרירות, ושעמום בסקס.
במקום אינטימיות וקירבה נוצרות שכבות של כעסים, תלונות, אכזבות בהמון תחומים של הזוגיות, וכבר אי אפשר להפריד את התשוקה הגופנית מן הריחוק הרגשי. הרבה יותר קל להשאיר את התשוקה בוערת כאשר מערכת היחסים הינה מצומצמת רק למפגש חד שבועי של אהבה וסקס, כמו עם מאהב. ככל שהמחוייבות ותחומי השותפות רבים יותר - כך ישנם יותר אזורי חיכוך ופוטנציאל לאי הסכמות ולאכזבות, וזה מייד פוגע בסקס.
וכאשר אין קירבה ואין חופש לביטוי עצמי - הסקס הופך להיות שגרתי וטכני וחוזר על עצמו, כי שני בני הזוג הולכים על בטוח: אם כבר "הצליח" לנו והתקרבנו מספיק כדי לגעת אחד בשנייה, עדיף לא לקחת צ'אנסים ו"להבריח" את בן הזוג ע"י הצעה לעשות משהו חדש. יש בכך סיכון גדול מדי, כי לא מרגישים מספיק קרובים וחופשיים על מנת לעמוד מול סרוב או ביקורת, ושני בני הזוג לא רוצים לסכן את מה שבכל זאת יש. וכך הסקס נדון להיות סקס "בטוח" שלא לוקח צ'אנסים, חוזר על עצמו עם התנוחות שכבר הוכיחו את עצמן ועד מהרה כבר לא כיף לצפות לכך כי אתה כבר יודע מה הולך להיות. חלק גדול מן הכיף של הסקס הוא החידוש והשוני ואי הידיעה, כמו שכתבה אסתר פרל בסיפרה המדהים "אינטליגנציה ארוטית". באנגלית יש לספר שם מאוד עצוב!!! "להזדווג בשבי", שם האומר שסקס בנישואין מתמשכים זה כמו עבור חיות - להזדווג בתוך שבי. כלומר - חיות שנלכדו ונלקחו בשבי - מתקשות ביותר להזדווג...כמה עצובה המחשבה...
מה עושים? מכירים בבעייה ונכנסים לטיפול זוגי ומבררים עם המטפל שהוא גם נכנס לתחום הסקס. לא כל מטפל זוגי עושה זאת. לדעתי במקרה הזה סקסולוג זה לא מספיק, כי הבעיות המיניות יושבות על מערכת יחסים ותקשורת בעייתית, זה לא רק בעיות טכניות בסקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת האהבהשלמה11/06/2010
אני ובת זוגתי חברים כ4 שנים . שנינו גרושים . לפני 8 חודשים , העמדתי אולטימטום . או שגרים יחד . או שנפרד . לאחר שבועיים . התנצלתי .כי הבנתי שעשיתי טעות . היא חושבת שאני עשיתי מניפולציה . מאז אנו לא ביחד . מה שאני לא עושה זה לא עוזר . פרחים .מתנות . שיחות ארוכות , ומה הייתה הסיבה שאמרתי. התנתקה מימני בהדרגתיות . עד שלא מפריעה לה שאני יכיר מישהי אחרת . לא נראה לי שיש לה חבר חדש . שאלתי . איך אני מחזיר את האהבה חזרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שהיא כבר לא אוהבת
דורית כהן14/06/2010שלמה היקר, מכיוון שאתה כבר מחזר אחריה והבעת את החרטה שלך לאורך יותר מחצי שנה, והיא לא נענתה - אז סביר להניח שהיא לא באמת רוצה את הקשר איתך ואולי היא לא אוהבת אותך כמו שאתה אוהב אותה, עם כל הצער שבדבר.
מי שאוהב את בן זוגו - ייקח כל הזדמנות וכל אופציה שמושיטים לו ו"ירד מן העץ עליו טיפס". אלו כבר לא משחקי כבוד או רצון להוכיח לך, או לחנך אותך לקבל את דעתה בעניין המגורים יחד.
לדעתי חסרה כאן אהבה ולא נכון יהיה להיאחז בה ולהשתטח לרגליה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתגרש?עדן10/06/2010
נשואים כבר 4 שנים, ילד בן שנה.
בעלי מתייחס אליי בצורה זוועתית. זה התחיל ממזמן אבל זה החמיר מאז הלידה. הוא מקלל בלי סוף (סמרטוט, מי את בכלל, סתומה, לכי לעזאזל, את לא שווה שום דבר וכו'...), צועק על כל דבר, מתעצבן מכל שטות וכו'... אני כבר לא מצליחה לעשות שום דבר שימנע ממנו לדבר אליי כך.
הוא גם תמיד מצפה שהבית יראה טיפ טופ, מתלונן כשהבית לא מושלם הוא מצידו עושה את הכלים אז הוא עוזר.
לא עוזר יותר מידי עם הילד, מידי פעם מלביש ומחליף אבל זהו.
בקיצור, אני ממש לא יכולה עם היחס הזה יותר. זה גם לא מגיע לילד ובטח שלא בריא לו.
הוא לא מוכן בשום פנים ואופן ללכת לייעוץ זוגי, לא משנה כמה שאני אבקש וכמה שאפילו חברים שלו ממליצים ואף הולכים.
הוא נטול יוזמה, יוצא שאני עושה הכל. אין לו רישיון כרגע מה שמכביד עליי. הוא עובד משמרות לכן לא תמיד יכול לעזור לי אחרה"צ.
בקיצור, מה עושים?
אני לא מוכנה לחיות עם בעל כזה (הוא ממש לא היה כך כשהכרנו או בתחילת הנישואין).
אני לא מוכנה שהילד יהיה בסביבה כזו.
אני כבר לא בטוחה כמה אני אוהבת אותו, כי איך אפשר לאהוב בן אדם שממש משפיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל קסמים של כעס ותיסכול
דורית כהן14/06/2010עדן היקרה, ממה שאת מתארת - עלייך לקחת את הרגליים ולצאת משם כמה שיותר מהר. אם הוא לא מוכן ללכת לייעוץ זוגי, ואת מרגישה שאת חסרת אונים מול ההתנהגות שלו - אין לך ברירה.
אני משערת שיש לו רגשי נחיתות וחוסר בטחון והוא פשוט מוציא את כל התסכול שמצטבר אצלו במשך היום (כאשר הוא סופג השפלות וביקורת מאחרים) עלייך , בתור הקרבן הקרוב ביותר שנמצא תחת ידיו.
יש להניח גם שיש לכם בעייה בתחום המיני, ולפי התיאור שלך הוא צבר המון כעס עלייך על כך שאין לו מספיק סקס ושאת מסרבת לו. אני משערת גם שאת מסרבת לו בגלל שאת מלאה כעס עליו ולא מרגישה שאת יכולה או רוצה בכלל להתקרב אליו פיזית, ואז זה מעגל קסמים שרק הולך ומחמיר כי הוא צובר המון תיסכול ופורק אותו עלייך ובודאי שלא רוצה לעזור לך בבית ועם הילד כאשר הוא מרגיש שאת לא אוהבת אותו ולא רוצה סקס איתו.
בלי ייעוץ זוגי אתם לא יכולים לצאת מן המעגל הזה, ולכן - אם הוא לא יסכים לכך - אין לך ברירה, צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשאר או לעזוב....דניאלה09/06/2010
אני בחורה בת 29 בן זוגי 49 יש לנו ילד יחדיו בן 3 וחצי לבן זוגי מנישואין קודמים יש 2 ילדים גדולים בני 20 22 עברנו תקופות לא קלות כי ההריון לא היה מתוכנן והיום כבר אחרי 5 שנים שאנחנו יחד אני רוצה עוד ילד והוא לא רואה את עצמו עם ילד נוסף בגילו אני אוהבת אותו מאוד הוא אדם מיוחד ומקסים ואבא נפלא וכל פעם עולה נושא שיחה זה מחדש אני לא יודעת מה לעשות, לעזוב? להשאר? מה עושים במצב זה? האם מפרקים חבילה? תראו אני סך הכל בחורה צעירה בת 29 ואני כן רואה את עצמי עם ילדים לפחות 3 אני אובדת עצות מצד אחד מבינה אותו מצד שני נקרעת בתוכי הילד גדל אני מתבגרת בסופו של דבר,יש לציין שמבחינה כלכלית אין לנו בעיה לגדל אני אשמח אם תתנו לי עצה כי אני אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער שמתבטא בתוך הזוגיות
עדי בדיחי11/06/2010הי דניאלה,
לצערי השנים הנמצאות ביניכם כן עושות משהו בבחינת השלב בו כל אחד נמצא. לבן זוגך ילדים גדולים מנישואין קודמים, ועוד ילד שלא היה מתוכנן למעשה על ידי שניכם. בן זוגך כבר בשלב שמיצה את אבהותו ולא מוכן להורות טריה אחרת.
בעוד את, מאוד צעירה, רוצה להגשים את האימהיות שלך, רוצה לפחות עוד שני ילדים. ומה עושים?
רק את יכולה לתת את התשובה לדילמה הקשה הזאת. כי מצד אחד- את אוהבת אותו. מצד שני- את רוצה עוד ילדים. ז"א גם אם תביאו, הוא לא רואה את עצמו עם ילד נוסף, כלומר, תחושת התסכול רק תישאר שם.. או.. שאת מחליטה לא להביא ילד וזהו, מה שנשמע לי לא נכון לך.
דווקא בגלל פער הגילאים מאוד בולטת העובדה, הטבעית מאוד אגב, שגבר בן כמעט 50 לא רואה את עצמו עם ילד בן 10 כשהוא בן 60, הוא לא מוכן לזה. בעוד את, לא רואה את עצמך בגיל 39 רק עם ילד אחד..
הפער גדול. אני חושבת שאת צריכה לחשוב על גיבוש של קבלת החלטה, ואולי לפני זה כדאי להתייעץ עוד קצת אם זה לא לגמרי מגובש אצלך. בכל אופן להרגשתי אם תישארי ותוותרי על ילדים, התחושה של הפיספוס תישאר שם, דווקא כי הצורך והחושים האימהיים הם מאוד חזקים, לפעמים מכל דבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להשאר או לעזוב
דניאלה20/06/2010תודה לך עדי על תשובתך אכן אינני רואה את עצמי ללא ילד נוסף ומצד שני לא בא לי לפרק את המסגרת הזאת בן זוגי אב נהדר לילדיו ולילדנו אני מנסה לגבש החלטה למרות שזאת ההחלטה הכי קשה בשבילי אנחנו מדברים על זה והוא כבר כמעט שוכנע ופתאום התחרט קשה לי לעזוב זוגיות כזאת טובה ומצד שני אני כן רוצה ילד נוסף לפחות אח.....החלטות החלטות החלטות אולי אני צריכה לדבר עם מישהי קצת בשביל לגבש כי עם עצמי קשה לי מאוד להגיע להחלטה כנראה כבד עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ מקצועי יכול לעזור בהחלטה
עדי בדיחי20/06/2010הי דניאלה,
כן, זאת החלטה לא פשוטה כלל. הצעת משהו נכון- אולי שווה להתייעץ בתמיכה מקצועית, אולי כמה פגישות יכולות להאיר עוד נקודות שיעזרו לך לקבל החלטה. בתמיכה כזאת את תוכלי להרגיש מגובשת ומעובדת יותר.
אני חושבת שעצם זה שהוא שוכנע ואח"כ התחרט רק מראה עד כמה הוא מהסס ואמביוולנטי כלפי הנושא, ואם מקבלים החלטה חשוב שתתקבל מכל הלב ולא מתוך לחץ.
אל תרגישי אשמה אם קשה לך לקבל החלטה, מדובר בסוגיה לא פשוטה, לא לו ולא לך. (מה שכן, אני מעריכה את הכנות שלו אלייך.. כי להשאיר אותך איתו היה יכול לכלול משפט "טוב בואי נעשה ילד", ולמעשה אח"כ לא להתחייב לו או משהו בסגנון. ונראה שיש ביניכם גילוי לב וכנות של קשר, שחשוב להעריך. זה במאמר מוסגר כמובן ללא קשר למה שתחליטי, אלא רק מספר שהוא כן איתך ולא "מעגל" פינות וזה חשוב לא פחות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם למעלה פעם למטההילה09/06/2010
היי, אני בת 20 וחבר שלי בן 22 אנחנו במערכת יחסים של שנתיים וחצי מערכת יחסים ראשונה של שנינו.
(הכרנו דרך רשת חברתית) המערכת יחסים התחילה כשהוא המחזר ומבחינתי, הוא היה עוד מחזר שלא ייחסתי לו יותר מידי חשיבות. אחרי שהוא אמר והחליט שהוא מאוהב זה התפתח למימדים יותר גדולים. בחצי שנה ראשונה של המערכת יחסים שלנו אני לקחתי אותו מאוד כמובן מאליו ועשיתי הרבה דברים שאני מתחרטת עליהם. יחד עם זאת שיקרתי לו בנוגע לכל מיני דברים כי אני בסך הכל מאוד חסרת ביטחון והוא העריץ אותי אז הרגשתי צורך לשקר לגבי דברים שאני לא מרגישה איתם נוח לגבי עצמי. השקרים התגלו אחרי שנה בערך כשהמצב בנינו היה כבר שונה אני התחלתי לפתח רגשות חזקים כלפיו חזרה. כמובן שזה יצר משבר והרגשתי שהיוצרות התהפכו ושהוא בעמדת הכוח ואני בעמדה הקודמת שלו.
בעקבות הכעס וכנראה שבעקבות תחושת העליונות הוא ניצל איזשהו מצב עם מישהי שהתחילה איתו, בהתחלה כל הזמן סיפר עליה דברים טובים ואת עצם העובדה שהיא מתחילה איתו אחרי מריבות רבות בעניין שלה כאשר הוא הציג את זה שהם ידידים שנמשכים אחד לשני ושזה לגיטימי פעם אחת הוא שיקר לי וסיפר שיצא עם חבר כאשר יצא איתה. באותו רגע כשקראתי איזשהו אסאמאס לא ברור בינו לבין חבר שלו וחשבתי שהוא בוגד בי היה לי סוג של התקף חרדה- התמוטטות עצבים. לקחתי את זה מאוד קשה והיה לי מאוד קשה גם להתגבר על זה כיום שנה בערך מהמקרה עדיין קשה לי לסמוך עליו. הוא טוען שהוא סתם יצא איתה כי היה לו כיף שמישהי מעלה לו את האגו כל הזמן בניגוד אליי שהקשר בינינו התחיל בצורה שאני דרכתי עליו כל הזמן ולא הערכתי אותו. הוא טוען שהוא לא עשה איתה כלום. עד היום אני לא יודעת מה היה שם. אבל אני נוטה להאמין לו. כרגע אחרי שני משברים בולטים אלה אני שוב מרגישה בעמדת נחיתות במערכת היחסים אני מרגישה שכרגע הוא לוקח אותי כמובן מאליו ומזלזל בי. הוא אומר כל מיני דברים מזלזלים כמו שהוא חושב שהוא יותר חכם ממני. או יותר מוכשר ממני בתחומים מסוימים. הוא רוצה שאני אעשה הגדלת חזה ושאיבת שומן (הוא בעצמו רוצה לעשות מספר ניתוחים פלסטיים והוא מאוד בעד התחום הזה באופן כללי) אחרי שהבהרתי לו הרבה מאוד פעמים שאין לי שום כוונה לעשות את זה הוא חוזר וכל הזמן חוזר ומדגיש את זה. הוא אמר לי אתמול אחרי שניהלנו דיון בנוגע למה היה קורה אם היינו נפגשים בצורה אחרת (ולא דרך רשת חברתי) שהוא כנראה לא היה נמשך אליי כי אני "שקטה" וזה לא עושה לו את זה.
אני אוהבת אותו מאוד, קשה לי לראות את החיים שלי בלעדיו אני מאוד מפחדת להיפרד ולהתחיל חיים לבד, להיות לבד. אבל רע לי כרגע. ואני מרגישה שאני בעמדת נחיתות והוא בעמדת עליונות ואני לא יודעת מה לעשות עם המצב הזה.
אשמח לקבל תגובות.
תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
הילה09/06/2010שאני מאוד מפחדת שהוא יבגוד בי הוא בנאדם נורא שיטחי ומרגיש לי כאילו שאם תיהיה לו ההזדמנות להיות עם מישהי שנראית יותר טוב ממני הוא יעשה את זה. בנוסף אני הראשונה והיחידה שהוא היה איתה ואני חושבת שהוא דיי מתבייש בזה הוא אומר לאנשים אחרים שהוא היה עם בנות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת יותר פתוחה וכנה
דורית כהן13/06/2010הילה היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה אלייך.
ציינת שזוהי מערכת היחסים הראשונה של שניכם, ומבחוץ קל למי שקורא את מה שכתבת לציין לעצמו שאתם עוברים את כל "מחלות הילדות" של קשר - החשש להיפתח זה בפני זו, ההסתרות, החשדנות, הקנאה, הפחד להיעזב, הרצון להתנסות בחוויות עם אחרים ואחרות...
אחד הדברים שהפתיעו אותי היה כאשר ציינת שהוא בעינייך "שטחי" ואני מבינה שאת מתכוונת לחשיבות שהוא מייחס להופעה חיצונית
ולמרות ה"שטחיות" שלו את מאוד מאוהבת בו. שווה לך לבדוק בינך לבין עצמך, עד כמה את באמת מאוהבת בו ואוהבת ומעריכה אותו בתור אדם וגבר, או, לחליפין, את אוהבת את המצב שיש לך בן זוג, וחוששת להימצא ללא בן זוג.
יש לך כיום אתגר, להעלות את מערכת היחסים שלכם לדרגה הבאה, שבה את תוכלי להיות כנה איתו, להצביע על הדברים שמפריעים לך ולראות מה הוא יכול ורוצה לעשות איתם. באותה מידה בידקי את עצמך ובקשי ממנו פידבק לגבייך, מה מפריע לו אצלך. אם תצליחו לנהל שיחה כזאת, כאשר כל אחד מקשיב לשני ולא מתווכח איתו מתוך הנחת היסוד שאכן כך כל אחד חווה את המצב, זו כבר תהיה התקדמות חשובה. השלב השני הוא להתחשב בבקשות ולנסות כמה שיותר לבוא אחד לקראת השני - אבל לא לעבור את הגבול הקד של התבטלות והתעלמות מן הצרכים של עצמך. לא להיות בהקרבה ומחיקה עצמית, אלא - איפה שאת יכולה להרשות לעצמך - תתחשבי, וכך גם הוא. כל אחד גם צריך לשמור על עצמו ולדאוג לעצמו, לא להתבטל בפני השני, מה שאפיין אותו בתחילת היחסים שלכם. כיום הוא מרגיש צורך להשמיע את עצמו יותר - בגלל הביטול שהוא חווה בתחילת הקשר.
אני חושבת שאם לא תצליחו להגיע לתקשורת פתוחה מסוג זה, שווה להתנתק ולעבור הלאה, בעיקר משום שאתם כה צעירים, ולא נכון להיתקע במערכת יחסים שגורמת לכל כך הרבה תסכול ודאגה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף משבר...בחור מבולבל08/06/2010
שלום לכולם,
קוראים לי נתן אני מאיזור הצפון.
יש לי חברה עוד מעט 3וחצי שנים.
ההתחלה הייתה מדהימה.. כבר שנה וקצת התחילו הריבים, בלאגנים, ויכוחים, אפילו על סתם דברים,
ורובם אני לא אשקר אני הייתי אשם.
הגענו למצב כזה שבשנה וחצי האחרונה לא היה חודש שלא רבנו בו לפחות פעמיים.
כרגע אנחנו עומדים לפני פרידה.. ואני אובד עצמות מה לעשות כיצד לנהוג, אולי זה הרגל, למרות שאהבה תמיד הייתה ואפעם לא נעלמה.. יכול להיות ירדה קצת.. אבל יש אהבה.. והיא חשובה לי ואני חושב עליה ורוצה להיות איתה, פשוט לא מסוגל לדמיין את עצמי ממשיך בחיים בלעדיה ..
בבקשה תעזרו לי אני יודע שאין משהו חד משמעי כיצד לנהוג אבל כמה עצות כיצד לנהוג מה לעשות קודם ואם באמת שווה להפרד ולזרוק הכל לפח בכל זאת הייתה תקופה טובה בחלק נכבד מהזמן שלנו ביחד...
תודה רבה לכם ולילה מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב
בחור מבולבל08/06/2010אגב שחכתי לציין אני בן 20 אוטוטו והחברה תהיי החודש בת 19
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך שניים.. ומשמעות הגיל שלכם
עדי בדיחי11/06/2010שלום נתן,
הייתי אומרת שלריב פעם פעמיים בחודש זה "בסדר" , אני חושבת שמה שאתה מתכוון זה התכנים של הריב והעוצמות של הקונפליקטים, וכן הסיבות "המיותרות" שבגללן רבים.
בכל מקרה, נשמע שאתה כן רוצה לשפר וכן רוצה לשנות את היחס, אתה אומר שברוב הפעמים אתה היית אשם.. (תמיד יש שניים, אבל אם ראית את הקושי יותר אצלך, שווה לעבוד על זה).
אני מציעה שתגיע לחברה שלך עם איזושהי "מדיניות" או תוכנית פעולה שלך עם עצמך- אני מתכוון להיות מודע לעצמי יותר ולהשתנות, אבל לשם כך אני זקוק לעזרה שלך. ז"א, לבקש ממנה הזדמנות נוספת ע"י כך שתעשו רשימה של הדברים שמפריעים לה, לך, לכם לחיות חיי זוגיות טובים, על מה נשענו הריבים, איזה נושא משותף תמיד עלה בריבים או איזה סוג של תקשורת לא טובה היתה שם בשיגרת הקשר. על מה הפערים האלה יושבים. בשיחה הזאת אתה באמת צריך להראות לה את הרצון שלך לתקן ולהשתפר.. ולבדוק מולה מה קורה בתקשורת ביניכם גם מהצד שלה, ואיפה שניכם יכולים לתרום לשיפור המצב. כי אם אתה מגייס אותה- היא גם תרגיש אחראית.
אבל כל זה בתנאי שבאמת אתה מרגיש שאפשר לשנות, ושהיא מגיעה עם רצון דומה לשלך. כי בכל זאת, צריך שניים.
בתוספת שלך ציינת את הגילאים שלכם וכנראה לא סתם, הגילאים האלו מאוד צעירים ויכול להיות שהריבים שלכם היו, בין היתר, גם בגלל שהאישיות נבנית בגילאים אלו, אלו שנים מאוד משמעותיות.. הרצונות משתנים, הצרכים, השאיפות והתדמית שכל אחד יוצר. ייתכן וגם זה חומר למחשבה- עד כמה אתם *עדיין* מתאימים זה לזה. האם אפשר לגדול ביחד? לצמוח למרות השינויים של כל אחד? לא לשכוח צבא באמצע.. בקיצור, הגיל גם משחק תפקיד כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)