מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה בזוגיות - חוסר ברגששרון22/05/2010
שלום,
אני בת 28, בן זוגי בן 33. אנחנו יחד 6 חודשים.
הכרנו דרך חברים משותפים והכל התחיל מאוד מהר – מכיוון שאנחנו גרים בערים המרוחקות כשעה נסיעה האחד מהשני, נוצר מצב שמכיוון שרציתי לראות אותו – אפשר לומר שכמעט עברתי לגור אצלו. מהר מאוד הוא נתן לי מפתח והגעתי כ-5 ימים בשבוע אליו.
היה לו קשה עם האינטנסיביות. אני בנאדם אינטנסיבי במערכות יחסים והוא רגיל לפחות ולכן בהתחלה זה מאוד הלחיץ אותו. הפגישות קצת התמתנו, אבל עדיין המשכנו באינטנסיביות.
בילינו, נהנינו – היינו מאוד מאושרים.
הבעיה התחילה לאחר כ-3 חודשים. בן זוגי ביקש לדבר איתי ואמר לי שהוא לא מרגיש כמו שהוא רוצה להרגיש לבת זוגתו. חשבנו איפה הבעיה יכול להיות מקור הבעיה, והוא אמר שהוא מרגיש שיש "חוצץ זכוכית" בינינו. הוא הציע שאסע לסדנת מודעות שתעזור לי להיפתח אליו – נסעתי וחזרתי הרבה יותר פתוחה.
לאחר מכן – פרחנו. נסענו לחו"ל יחד, לחופשה באילת והיה מעולה.
העניין הוא שלפני מספר ימים שוב הוא ביקש שנדבר – ואמר ששוב לפעמים הוא מרגיש הרבה אבל לפעמים פחות.
חשוב לי לציין כי אני מרגישה שהימים עוברים וכי רוב הבילויים שלנו הם עם אנשים נוספים וכי כשאנחנו בבית – אנחנו עסוקים בלשפר אחד את חייו של השני ופחות בפשוט להינות.
יש לנו רצון גדול להיות יחד אבל כמובן שזה קשה מאוד ללא הרגש המתאים מצידו. אני מאוד אוהבת אותו ומבחינתי הוא האחד. הוא אמר שמבחינתו, אם הבעיה הזו לא הייתה קיימת, הייתי האחת.
השאלה שלי היא פשוטה – האם לדעתך רגש ניתן לייצר או להחזיר?
ואם כן – כיצד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
עדי בדיחי22/05/2010הדבר הראשון שעלה לי זה שעם רגשות לא מתווכחים.
אבל, מכל מה שכתבת- הספקתם המון בששה חודשים של קשר. הלכת לסדנה, גדלתם יחד בקשר, למדתם להיות פתוחים יותר ולגלות יותר את אשר על ליבכם.. ואולי זה מסמל שהפוטנציאל שלכם כזוג הוא גדול- יש עבודת צוות, יש צמיחה.. ואולי מה שיוכל להביא לשינוי הוא שיקוף של כל הביחד שעשיתם- העבודה המשותפת, הבילויים, הביחד עצמו.. וכמו שחשבתם אז ביחד מה יכול להיות המקור- אולי לחשוב גם עכשיו יחד ולגלות מקור נוסף.
באופן כללי, כבזוג יש צד אחד מאוד טוטאלי והאחר פחות- צריך לחשוב על נוסחה שמתאימה לשניכם, כי זה סה"כ מאוד מלחיץ צד אחד בעוד הצד השני לא מרגיש מספיק סיפוק ולוחץ להיפגש עוד ועוד. אולי מהריחוק תבור הקירבה שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לגרום לבחורה שאיתי להתאהבשלומי21/05/2010
היי..
רציתי לשתף אתכם בבעיה שלי.
אני יוצא עם מישהי כחודש וסך הכל עד עכשיו הקשר סביר.
הבעיה שלי איתה שאני לא מצליח לגרום לה להתאהב בי ואני לא יודע מה בדיוק הבעיה.
אכישהו אני לא מצליח להגיע אליה.ללב שלה.אני סך הכל בחור שניראה טוב,עובד,מסודר וכך שלכאורה אין איזה בעיה מהבחינה הזאת.בנוסף במהלך החודש הזה אני זה שעשה כמעט את הכל בקשר..כלומר רוב הטלפונים אני מתקשר,אני זה שתמיד נוסע ובא אליה,אני זה שתמיד יוזם את הפגישות עד לרמה שאם אני לא אומר אם בא לה להיפגש אז לא ניפגש.מצידה יש אדישות בנושא. ובאמת עושה כל שביכולתי שהקשר הזה יצליח .לאחר שידברתי איתה קצת על הנושא הבנתי שהיא בחורה שעל מנת להשקיע ולהתאהב בבחור היא צריכה להיות סגורה עליו בצורה מושלמת משהו שעדיין לא גרמתי גם לאחר חודש של יציאות.לפי דעתי בחורה שרוצה לאהוב צריכה גם להתאמץ ולעשות גם אם בהתחלה לא מרגישים רגש.אולי אחר כך זה יבוא.כנראה שהיא כזאת בגלל קשרים קודמים שהיו שהבחורים הצליחו לגרום לה להתאהב בהם במהירות לדוגמא חבר ראשון שהיה לה היא הגדירה אותו כחבר שלה לאחר הפגישה הראשונה ואילו איתי גם לאחר חודש היא לא מרגישה כך.אני יודע שהחיסרון הגדול ביותר שלי הוא שאני לא בן אדם כל כך מצחיק..דבר שלגברים שיש את זה אכן זה עוזר מאוד בהצלחת הקשר ובלגרום לבחורה להתאהב.כמו כן אני בן אדם יחסית מחושב ועושה את הדברים בצורה הטובה ביותר שאני יכול לעשות אבל עושה אותם בצורה די רגילה נגיד די בלי הפגנת רגשות מיוחדים כלפיה..אולי משהו שנגרם עקב זה שאני לא מקבל פידבק ממנה לגבי הרגשתה(לפחות עד לשיחה האחרונה).
הייתי רוצה עצות או הכוונה ממכם,מומחי הפורום כיצד לגרום לה להתאהב או לרצות אותי יותר.
אני יודע שאין לזה נוסחא אבל אני בטוח שיש דברים ותכונות או מעשים שגורמים לרוב הבנות לרצות יותר ולהתחבר יותר.או כל מיני דברים שכדי לי להעז ולעשות על מנת לגרום לה להתאהב.
ניראה לי שזה הניסיון האחרון שלי לגרום לה לרצות אותי לפני שאני מסיים איתה את הקשר.גם לי קצת כואב להיות בידיעה שלמרות כל המאמץ אין לזה שום השפעה עליה ושבעצם רק אני זה שמתאמץ בקשר וכרגע ללא תועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תענו לי - זה חשוב!!
שלומי22/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך להתאמץ
דורית כהן23/05/2010שלומי היקר, חבל על הזמן שלך...
ככל שתתאמץ יותר - כך היא תתאהב בך פחות. אם אתה רוצה שהיא תתאהב בך - הפסק את החיזורים ותפוס מרחק ממנה. אין לך מה להפסיד. אם תחסר לה היא תמצא את הדרך לאותת לך לחזור. ואם לא תחסר לה - עליך להבין שאינך עם האישה הנכונה לך.
אשמח לשמוע עצות אחרות או דעות אחרות מאנשים אחרים או ממשתתפות הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו הדרך היחידה .
שירית23/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שירית23/05/2010אבל....גם אם היא תאותת שאתה חסר זה לא אומר בהכרח שהיא מאוהבת. יכול להיות שרק תשומת הלב שלך תחסר לה . מציעה לנהל את הצעדים לאט ובזהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשתחגית21/05/2010
שלום רב
יש לי בעיה במערכת היחסים עם בעלי ובגלל שאני נואשת אני זקוקה להכוונה והדרכה.
אני בת 63 ובעלי בן 67.
שנינו גרים יחד בנישואים כבר 45 שנה, בדרך כלל ללא בעיות חריגות, מדי פעם ויכוחים,
אבל משתדלים להמשיך כרגיל.
ב3 השנים האחרונות בעלי חלה בסרטן. עבר כמה ניתוחים ואני הייתי לצידו בכל.
יש לנו ילדים ונכדים שבאים לבקר מתי שרוצים ואנו מאוד מסתדרים איתם.
הבעיה העיקרית היא שלמרות העובדה שמקבל ממני מין למרות שאיני רוצה לתת,
בגלל שהוא צופה כל היום בסרטים כחולים במחשב.
בכל הזדמנות ויציאה מהבית שלי הוא מנצל זאת לרוץ למחשב.
גם אם קפיצה קטנה למכולת פשוט אובססיבי, הבעיה היא שאינו מודה בכך.
הסברתי לו שאם יודה בדבר נוכל לדבר ולהבין מה קורה איתו אך הוא נשבע בכל היקר לו ומכחיש,
יש לציין שביצעתי כמה פעמים בדיקה של היסטוריה ואכן נמצא שגולש באתרים מאוד קשים לצפייה ולא פורנו רך ועדין...כל מיני פטישים, שמנות מאוד, (יש לציין שאני מאוד בינונית 57 קילו ונראית טוב לגילי , מה שלא מסתדר לי למה).
בגלל מחלתו בעצם מכרנו את האוטו לממן טיפולים ואין לנו רכב, אך הוא בכל הזדמנות אומר שאם היה לו רכב אז "כלב מי לא היה נוסע לבחורות לעשות כיף"... אני מזועזעת מההתנהגות.
יש לו בערך את הסטייה הזאת בשנתיים האחרונות , למרות שלפני מחלתו לא היה "חזק" במחשב ופחות הבין.
ביקשתי ממנו שנלך לטיפול או שיילך, אך הוא טוען שאני הבעיה כיוון "שכל הגברים צופים בכך ורק את מתלוננת" למרות הכחשתו הוא טוען שאם היה רואה זה לגיטמי לחלוטין ואני צריכה דחוף טיפול.
אינני יודעת איך להתנהג איתו מאחר וכל פעם שאני איתו במיטה, אני נזכרת בבנות שראיתי במחשב אצלו , ומנסה כל הזמן להשוות את עצמי מול התחרות בהן.
אני מודעת לפנטזיה הזאת, אך לא מוכנה להמשיך לתת לו לעשות איתי אהבה, הכל מכני ואוטומטי,
הוא ביקש גם תנוחות שראה שאינן מקובלות עלי ואמרתי זאת.
מה לעשות??? נואשת מאודדדדדדדד
אנא עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניכם צריכים ללמוד לשחרר
דורית כהן23/05/2010שלום לך חגית, הנושא שהעלית הינו מורכב מאוד, ולא אוכל לתת לך תשובה שתכוון אותך להתנהגות זו או אחרת, מכיוון שלכל מה שאת מתארת יש היסטוריה "כבדה", וקורים ביניכם כמה וכמה דברים שאינם תקינים:
כאשר את מקיימת איתו יחסי מין על מנת לרצות אותו - זה מרגיש לשניכם נורא ואיום, לא רק לך.
לא פלא שזה מרגיש לך מכני ואוטומטי. אני בטוחה שגם לו זה מרגיש כך. ומפה הכל מתחיל להסתבך, ויתכן שהוא עכשו נאחז במשהו שקצת מרגש אותו ומלהיב אותו - הגלישה באינטרנט - בגלל שהמחלה גורמת להרגיש שאין כבר הרבה זמן לתקן דברים או לחוות חוויות.
אני מציעה ששניכם תגיעו לייעוץ זוגי, כי אתם תקועים עם דעה מסויימת "איך הדברים צריכים להיות" ועליכם להשתחרר מכך ולמצוא בעזרת הייעוץ מה הדבר הכי נכון ובריא עבור כל אחד מכם, ולראות האם ניתן לקבל זאת במסגרת הזוגיות שלכם.
עליכם ללמוד לשחרר קצת את החבל זה לזו. את מכריחה אותו לוותר על הנאותיו, והוא מכריח אותך לתת לו סקס בניגוד לרצונך. אלו לא חיים בריאים לאף אחד מכם, ואפשר בהחלט לעשות שינוי מן המצב הזה, בלי לפרק את החבילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אשתיבעל21/05/2010
אשתי נוהגת לעיתים לפלרטט עם ידידי. כשהם נפגשים ברחוב הוא תמיד מכנה אותה בשם "יפיופה" מקשקשים מעט ובזה נגמר. הידיד מקושר ויש לו שפה משותפת איתי ולא עם אשתי... לפני מספר ימים ידיד הודיע לי שטס עם אשתו לזמן קצר לחו"ל, אני שכחתי לאחל לו טיסה נעימה וכו', אשתי "טפסה טרמפ" על זה, ומאחורי גבי כתבה לו אס.אמ.אס שמאחלת להם טיסה נעימה וכו' ומזל טוב ליום הולדתו שיחל בשבוע הבא וכו'. וחתמה תחת שמה כמובן. האם היתה "חייבת" לסמס לו? מה יוצא לה מזה? האם זה יגרום לידיד ללעג? הערכה כלפיה? הוא יחשוד בה???? גם שמתי לב שכשהם מזמינים אותנו לאירועים שלהם, אשתי משקיעה מאד במראה החיצוני בניגוד לאירועים אחרים שאנו מוזמנים ואפילו לאירועים שלנו. האם זה שהיא סימסה לו זה מקובל עליכם? האם עבורי זוהי נורה אדומה??? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגתם על שאלתי.?
בעל21/05/2010מדוע דילגתם על שאלתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום בעל
עדי בדיחי22/05/2010מצטערת על העיכוב בתשובה. אנחנו משתדלות..
אני חושבת שכדאי שתבדוק עם עצמך מה בדיוק מציק לך ביחס של אשתך.. מצד אחד בגידה אין פה, מצד שני סביר להניח שזאת חציית גבולות מבחינתך. כתבת שהיא מאוד משקיעה בעצמה כשיוצא לכם להיפגש עם אותו זוג, והיא בכל זאת מנסה להקדיש תשומת לב לאותו ידיד.
כאן שווה לבדוק- מה אתה מרגיש, האם אתה "נעלב" כי בכל זאת היא אשתך ואתה לא רוצה שיווצר רושם רע? האם התנהגות כזאת מהווה עבורך קו אדום? סביר להניח שבמעשים אלו אשתך מבקשת איזה אישור לנשיותה, להיותה אטרקטיבית וכו'. האם אפשרי שביניכם- אתה תיצור- סיטואציות בהן אתה יותר מעניק מחוות לקראתה, יותר מחמאות, יותר חיזורים? ייתכן ובזה מדובר.
אם מפריע לך המצב, וממשיכה לקנן בך השאלה למה היא עושה זאת ומה יוצא לה מכך, אולי כדאי שתשב איתה, ותנסה לספר לה מנקודת מבטך מה עובר עליך כשזה קורה, אבל לא בנימה מאשימה, אלא לשים את הרגשות שלך על הכוונת. מאוד ייתכן והיא כלל לא חשבה שזה יגע בך כ"כ, והיא תוכל להבין את עמדתך. מנגד, לא כדאי לנפח את זה יותר מדי, כי בכל זאת, יש אפשרות שמדובר ברצון לאישור מסוים, ברצון להרגיש מושכת וכד'- ואת זה גם אתה כמובן יכול לספק לה.
אני חושבת שאפשר בגדול להשוות את זה לגבר נשוי שיחמיא שינסה להרשים מישהי אחרת וכד', דבר שיוכל לעצבן את אשתו.. וגם הוא למעשה מבקש איזה אישור לגבריותו, אבל לרגע לא חשב לבגוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך עדי..
בעל24/05/2010הרבה תודה, נתת לי מקום למחשבה ועזרת בגדול. כל הכבוד לך!!!!! .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה. נשמח שתשתף בהמשך.
עדי בדיחי24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצרי??עודד20/05/2010
אישתי אומרת שאני אדם ייצרי ולא שכלתני, וכך היא מגדירה זאת,
אנו בגילאי החמישים
מאהב סקסי, חושני, מפתה ומסתורי הוא אדם יצרי ולא שכלתני. הוא מחפש הרפתקאות וחוויות, ולא השגים או מטרות מוחשיות. הוא שואף לריגושים, להיסחפויות, להתאהבויות ולסערות בקשר, ולא לביטחון, לשקט ולמיסוד. למאהב חושני ויצרי יש צורך רב במגע ובמין בקשר. המאהב היצרי הוא אדם מוחצן ופרובוקטיבי, המדגיש בהופעתו ובדיבורו את המיניות שלו.
לעומת זאת, מאהב שכלתני אינו אדם הזקוק למגע ולמיניות רבה והוא שומר על פרטיותו הפיזית רוב הזמן. מאהב שכלתני הוא אדם סולידי הנוטה בדרך כלל להסתיר את המיניות שלו תחת מעבה סמיך של רציונאליות, מכובדות והגיון. הוא מופנם, שקט ואינו מחצין מיניות אלא ידע ושליטה בפרטים.
אני חושב שאישתי לא מכירה אותי, ראשית אני מאד אוהב אותה, אני אוהב לעשות סקס רק עם אישתי, לא מחפש הרפתקאות , לעומת זאת אישתי אדישה, לטעמה סקס צריך פעם בחודש ואפילו חודשיים.
האם תדירות של סקס פעמיים בשבוע, מעיד על ייצריות?
האם השקעה בסקס להתנשק, ללטף, לשנות תנוחות זה ייצריות? היא מעדיפה תנוחה מסיונרית בקושי.
האם ליטוף חיבוק נשיקה באמצע הלילה, כועסת שאני מעיר אותה, מעיד על ייצריות?
האם ללטף אותה במהלך היום, לתת לה נשיקה אקראית מעיד על ייצריות, טוענת שאני ילדותי.
האם אני אדם נורמלי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעייה היא בפער ביניכם
דורית כהן21/05/2010עודד יקר, גם ללא ההגדרות המעניינות שהגדרת כאן - מה שאתה מתאר שקורה ביניכם מתסכל את שניכם. ואז אתם מנהלים שיח כביכול אינטלקטואלי סביב ההגדרות הללו. זה לא מה שחשוב. מה שחשוב הוא שיש ביניכם פער שגורם לשניכם המון עוגמת נפש. אתה רוצה קירבה וחושניות איתה והיא מעדיפה לצמצם את המגע ביניכם ולהימנע כמעט מסקס, גם בתדירות וגם באיכות.
יהיו נשים שיחשבו שפעמיים בשבוע זה מעט מדי, ויהיו גברים שיחשבו שפעם בחודש זה סביר. אבל כל זה לא משנה. מה שמשנה הוא שאתם שניכם ביחד, וכאן, ביחד הזה, יש תסכול.
אני מפנה אותך למאמר באתר שלי, הנקרא - "מי משניכם יוזם סקס? או: האם יתכן שאשתך לא באמת "קרירה...א-מינית"???", על מנת להיכנס יותר לעומק מהו המרקם העדין והמורכב ממנו בנויים יחסי מין בנישואין.
אשמח אם תקרא ותגיב על המאמר כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן שאשתך לא באמת "קרירה...א-מ
עודד21/05/2010שלום דורית
קראתי את המאמר המלומד, מתוכו אימצתי תובנות חדשות שלטעמי בהן טמונה הבעיה והפתרון.
הדברים הקטנים, הקטנים מאד שאין אנו נוטים ליחס להם חשיבות בשיגרה, אילו הן הבעיות שבונים ומאידך מדכאים תשוקה, תקשורת , הרצון להעניק. אפרט ברשותכם מתוך חיי הזוגיות שלי.
הבעיה:
אנו לוקחים את האישה כדבר מובן מאליו, תפקיד האישה, ללדת ילדים ולטפל בהם, לעשות איתי סקס, לבשל לי אוכל ושהבית תמיד יהיה מסודר, גישה פרימיטיבית ומיושנת השייכת לדור המדבר, לצערי חלקנו לקחנו זאת מבית אבא.
הפתרון:
לראות באישה החצי המשלים אותי, שיוויוניות, לדקדק בפרטים הקטנים, לפרגן ותמיד, לעזור מתוך יוזמה ואיכפתיות, לדעת לאהוב לא רק את עצמך אלא גם אותה, לפרגן ותמיד, לאוכל שהיא טורחת ומכינה, להחמיא לה, ללבוש, למראה, לכל שינוי שחל בה, היא מצפה לזה, ליזום ותמיד ליזום, להפתיע ולא חייבים לרכוש לה מכונית, קנה לה פרחעם הקדשה שהיא חשובה,מידי פעם, שהיא בעבודה, תנקה ותבריק את הבית, תעשה כביסה, תדיח כלים.
אני מדמה זאת למכונית, שאנו רוכשים מכונית חדש, שהיא חדשה, אנו מפנקים אותה, אנו מטפלים בה בזמן, כל כתם אנו דואגים לנקות, אחרת היא תשווק חיים ולא תשרת אותנו,
כך הזוגיות אם לא נטפח אותה , היא תקרוס
אני בטוח שזה יעשה אותה ניחוחה, רגועה, שהיא תלך למיטה היא תצפה לך.
בהצלחה ותודה לדורית על המאמר המלומד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותחגית20/05/2010
התחתנתי לפני חודשיים. בן זוגי לא רצה להתחתן אבל בסוף הסכים . לא עברו שבועיים והוא עזב את הבית ורוצה להתגרש. הבחור אוהב אותי מאוד. אבל מרגע שנישאנו הוא הפך לאובססיבי ומבקש כל הזמן להתגרש. ממה יכולים לנבוע הפחד והאובססיביות של הגירושין עד כדי כך שהוא פוחד לדבר איתי או לפגוש אותי כדי שלא אנסה לשנות את דעתו. הוא מבטיח לי שאם נתגרש נחזור להיות חברים ואהייה מאושרת מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו טעות להתחתן בלחץ
דורית כהן21/05/2010חגית יקרה, כתבת שבן זוגך לא רצה להתחתן ולבסוף הסכים. ואני מוסיפה - נכנע ללחץ שלך.
זה לא מצב בריא, צר לי להגיד לך. זו החלטה חשובה מדי מכדי שמישהו יקבל אותה תחת לחץ ואולטימטום.
ראיתי כבר מערכות יחסים שקרסו בגלל כניעה ללחץ של האישה להתחתן. למזלך - זה קרה לפני שיש לכם ילדים משותפים.
להתחתן בשביל הרבה גברים פירושו לאבד את החופש, להיכנס לעול כלכלי, למחוייבות לפרנס, בבת אחת להיות בוגר. יש אנשים שעוד לא בשלים לכך, והאקט של חתונה מכניס אותם למקום שהם לא רוצים להיות בו עדיין ולכן ההתמרדות שלו. אחרי החתונה - כל קושי הכי קטן "יוכיח" לו שהוא צדק ושלא רצוי לו להישאר. לא תהיה לו מוטיבציה להצליח בנישואין כי הוא רוצה עדיין את החופש שלו. זה כמו לנסות לרכוב על סוס פרא. ברגע שהוא יכול - הוא ינפנף אותך מן האוכף ששמו עליו כי הוא לא בנוי עדיין שירכבו עליו...
תני לו את הגירושין ותלמדי מכך שיעור חשוב - לא הכל חייב להיות על פי רצונך שלך. את צריכה ללמוד לכבד את רצונו השונה של אדם אחר וללמוד לחיות עם זה.
אם יש ביניכם אהבה - לכי איתו בקצב שלו, עד שהוא ירצה ויבחר בנישואין.
אם זה לא מתאים לך - לכי הלאה, לא איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות
חגית23/05/2010דורית שלום,
קראתי את תשובתך והפנמתי היטב את הדברים שכתבת. אני בתחילת שנות הארבעים לחיי הייתי רווקה ובן זוגי בתחילת שנות החמישים לחייו גרוש פעם אחת כבר למעלה מעשר שנים. חשבתי שבגילאים האלה נעלם הרצון לחופש והפחד למחוייבות ואחריות. וגדול הרצון למסגרת ומשפחה. האמנם?
האם החששות, הפחדים וחוסר הרצון להתחייב יכולים להופיע גם בגיל כזה ועוד בעוצמה חזקה כל כך עד כדי קללות, התמרמרות, כעסים, חוסר רצון לדבר איתי או לראות אותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומה?
דורית כהן23/05/2010חגית היקרה, עכשו הפתעת אותי! לא עלה על דעתי שמדובר בזוגיות בוגרת כמו שלכם. יחד עם זאת אינני חוזרת בי מן העיקרון שלא נכון להלחיץ, אלא שההסבר שלי לתגובה שלו הוא אחר לגמרי לאור מה שכתבת.
לדעתי נוצרה אצלו טראומה מן הגירושין הקודמים. יתכן שבנישואים הקודמים גם היה מצב בו לחצו אותו להתחתן וזה הסתיים רע. אני חושבת שסביר להניח שהוא לא עבר טיפול נפשי באותה תקופה והאירועים נחרטו עמוק מבחינה רגשית, כלומר השאירו אותו בטראומה, וכל פעם שהוא עמד מול ההחלטה להתחתן - צפים בו כל הרגשות הקשים שהוא חווה והוא מתגונן כדי לא להיפגע שוב. זה מנגנון הישרדות אנושי ידוע. כדי להקטין את ההשפעה שלו - ניתן לעבד את החווייה שהיתה לו ע"י טיפול נפשי. יחד עם זאת, לךא כל אחד בנוי לטיפול נפשי, והרבה גברים אלופים בלהדחיק את רגשותיהם עמוק פנימה ולא להתעסק איתם.
את יכולה להציע לו לפנות לפסיכולוג לאור ההסבר שלי, אולי לתת לו לקרוא מה שכתבתי.
מה דעתך להציע לו לבחור בין שתי אפשרויות: להתגרש - כרצונו - עכשו, או להתגרש אם עדיין ירצה בכך - אחרי פנייה לטיפול פסיכולוגי.
אולי ההרגשה שהבחירה בידיים שלו תעודד אותו לבחור בטיפול, שאין כמעט ספק שהוא זקוק לו לאור התגובות המאוד רגרסיביות (נסיגה מתפקוד רגיל להתנהגות לא שקולה ולא בוגרת הנובעת מלחץ נפשי) שיש לו עכשו כלפייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות
חגית23/05/2010דורית,
אין ספק שאת צודקת בכל מה שכתבת. הבחור גם לדעתי, זקוק לעזרה נפשית. זה נכון שהוא לא הסכים להתחתן ונכנע לבקשתי להתחתן לאחר שהצבתי לו את האפשרות של פרידה. מבחינה רגשית הוא רוצה אותי מאוד. רצה להתחתן איתי כדי לעשותי מאושרת, הוא יודע שזאת ההזדמנות שלו להקמת בית ומשפחה. במהלך כל התקופה שיצאנו ניסינו להביא ילד משותף והוא רצה בזה מאוד. הגירושין הראשונים שלו נעשו גם הם תחת לחץ ואז לא הייתה אהבה והרבה מאוד סכסוכים ומריבות.אכן יש בו הרבה מאוד משקעים שהדחיק במהלך השנים. לצערי, כשאמרתי לו שעליו לפנות לעזרה נפשית לא היה מוכן לשמוע על זה. הוא אינו מוכן להודות בבעיה הקשה שלו. התחושה שלי יום אחד אחרי החתונה הייתה שהתחתנתי עם מישהו אחר שלא הכרתי קודם.כאילו מדובר באדם אחר לחלוטין. פשוט לא יאומן איך הכל התהפך עד כדי כך שלא מוכן לשמוע היום אפילו על הבאת ילד משותף. נראה לי שעד שלא נתגרש הוא לא יימצא מנוחה ושקט. חבר שלו מספר לי שהוא כל הזמן נמצא בחוסר שקט ועצבני. מסתובב כמו אריה בכלוב. לא מוצא את עצמו ומבקש רק להתגרש. חבל. זה כואב לי מאוד מפני שלא ניתנה לזוגיות זו הזדמנות. ובנוסף אני מרגישה רגשי אשמה על כך שהכנסתי אותו למצב זו. אין ספק שעשיתי טעות . הייתי צריכה לכבד את רצונו. אבל לא תארתי לעצמי שאנשים מסוגלים להגיע למצב כזה בגלל נישואין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת הרחבה על המסקנות שלך
דורית כהן26/05/2010תודה חגית על התוספת. לצערי אני חושבת שמסקנותייך נכונות. לא יכולת לנחש את עוצמת ההתנגדות הטמונה בו, ומבחינתך - עשית את השיקול שלך שחשוב לך להתחתן ולהיכנס למסגרת ברורה של יחסים ולהביא ילד לעולם, פעלת מן הצרכים האמיתיים שלך, אלא שאצלו זה גרד את שיכבת המגן שהוא שם על כל מה שקרה ומבחינה רגשית הוא חזר עכשו לאותן הרגשות קשות והוא עכשו מוצף בהן ולא רואה איך הוא יוצא משם. רק רוצה להימלט ולצאת לחופשי.
אם את מאוד אוהבת אותו - שחררי אותו, וסגלי את עצמך למצב החדש. לפעמים זוגיות שיש בה פחות כבלים רשמיים - שורדת טוב יותר, כי אז - לא הכל מובן מאליו, וצריך להשקיע יותר בזוגיות, ואלו דברים שאחרי הנישואים הרבה זוגות שוכחים ומפסיקים להשקיע...
מאחלת לך הצלחה. אל תכעסי עליו, הוא לא יכול אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות
חגית03/06/2010דורית שלום,
רציתי ליידע אותך במה שקרה מאז התכתובת האחרונה שלנו. לפני שבוע היינו בדיון ברבנות. יום לפני הדיון הוא הגיע אליי וביקש לראות אותי וביקש לשמוע את דעתי על זה שלמחרת אנחנו הולכים לדיון. הוא חיבק אותי ונישק אותי ואמר שמאוד אוהב אותי. הרגשתי שהוא מתלבט ולא יודע מה להחליט. חיבקתי אותו נישקתי אותו ואמרתי לו שכדאי מאוד שיילך לשיחות כי זה יכול לעזור מאוד. שאני מוכנה לנסות שוב. ולא כדאי לפרק את הנישואין. בסוף הפגישה שארכה שעתיים וחצי הרגשתי שאני "טוחנת מים" והוא נחוש בדעתו ללכת לרבנות כמו שנקבע. אכן, נפגשנו למחרת ברבנות והוא נראה להוט מאוד לסיים את הסיפור. אני כמובן הייתי מאוד ממורמרת וכועסת ואמרתי לו שזו הייתה טעות להתחתן. קיבלנו תאריך לגט בעוד שבועיים. הוא ניסה לדבר איתי ואמר לי שזה בסך הכל נייר והרי אמרתי לו שאני אוהבת אותו אז לא צריך להתייחס לנייר. אני הפנתי את גבי והלכתי לדרכי. אחרי שעתיים שלח לי הודעה שהוא יודע כי אני נסערת והוא מוכן להפסיק את הליך הגירושין בתנאי שאבוא לגור בביתו ולא בביתי כמו שגרנו קודם. אני לא הגבתי להודעתו. מאז ועד היום שבוע ימים, לא שמעתי ממנו ולו מילה אחת. הוא פשוט נעלם. לפני התאריך לגט הוא כל הזמן שלח הודעות עם קללות והעלבות ובקשה שאשחרר אותו. פתאום נדם לחלוטין. לא שומעת ממנו כלום. דבר שמאוד לא מתאים לו לאור העובדה שבתקופה האחרונה לא הפסיק להטריד אותי בהודעות. האם עכשיו לאחר שקיבלנו תאריך לגט והוא קיבל מה שרצה הוא נרגע ואני כבר לא מעניינת אותו. פתאום הפסיקו ההודעות. מוזר לו? איך ניתן להסביר את ההעלמות שלו והשתיקה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות
חגית19/06/2010דורית שלום,
אני חייבת לשתף אותך במה שקרה לי השבוע. ביום חמישי שעבר התגרשנו. בן זוגי קיבל סוף סוף את מה שהוא כל כך רצה- הגט! כבר באותו יום שקיבלנו את הגט הוא פשוט הפך לאדם אחר. זה שהיכרתי קודם לנישואין..הפסיקו ההודעות בפלפון בהן דיבר לא יפה, הפסיק המרמור, הפסיקו הקללות. פתאום הוא רוצה לפגוש אותי. מה שלא הסכים לעשות כבר חודשיים וחצי. חזר להיות מאושר ורגוע יותר. פשוט לא האמנתי עד כמה בנאדם יכול להתנהג בצורה נוראית כשהיה נשוי ואיך הוא השתנה מיד עם קבלת הגט. לא ידעתי שיש אנשים שאינם מסוגלים להתמודד עם מצב של נישואין , מצב של מחוייבות ואחריות.היום הוא מנסה ליצור איתי קשר. פתאום אני כבר כן רצוייה. האמת אני לא יודעת מה לעשות להענות לשיחותיו?? להתעלם??.בכל זאת חוויתי תקופה לא קלה מהעלבותיו והשפלותיו בהודעות הטלפוניות. אבל מצד שני אני מתפתה לענות לו ולהפגש איתו ??
אני מרגישה שאני מוותרת לו וסולחת לו בקלות וכאילו כלום לא קרה. מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבחון עד כמה יש אהבה אליו
דורית כהן20/06/2010חגית יקרה, אילו טלטלות אתם שניכם עוברים...
יש כאן כמה שאלות.
ראשית האם את אובת אותו ורוצה בו בתור בן זוג ואבא לילדיך?
אם התשובה היא חיובית - האם תהיי מוכנה לחיות יחד איתו "ללא טבעת", בגלל הקושי המיוחד הזה שלו. האם את רואה את עצמך חיה עם גבר ללא נישואין, אפילו יולדת לו ילדים, וכל זה ללא נישואין?
יש לכך היבטים שונים, אם כי מבחינה כלכלית וחוקית - את תהיי ה"ידועה בציבור" שלו וכל זכויותייך יהיו זהות כמו לאישה נשואה - ככל שידוע לי.
אספר לך משהו:
אחד הזוגות היותר אוהבים שהכרתי - ועד היום הם אוהבים וחיים יפה יחד - זה זוג שהגבר עבר גירושים קשים, עם שתי בנות, ולא היה מוכן להתחתן עם בת זוגו השנייה. נולדו להם שני ילדים ללא נישואין, ורק אחרי כעשר שנים משותפות - לאחר שעברו יחד סדנה לצמיחה אישית - הוא הציע לה נישואין והם ערכו טקס. אני מאמינה שהיה בכך משהו שהעיב על הזוגיות שלהם, אבל לא יותר מדי, ועובדה שזה לקח זמן ולבסוף נוצרה המחוייבות שלו כלפיה וכלפי הילדים.
עליך לבדוק מול עצמך. עכשו כבר הכרת אותו בצדדים הגרועים שלו, מה יוצא ממנו כאשר הוא בלחץ, בחרדה. זה האדם, לטוב ולרע, האם את רוצה אותו מספיק? אל תסתכלי עכשו על אהבתו אלייך אלא על אהבתך אליו. זה מה שצריך לקבוע. האם את מרגישה שאת עלולה לאבד משהו חיוני וחשוב לך אם לא תהיו זוג?
בהצלחה בקבלת ההחלטות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין יותר בבקשה :)זוהר20/05/2010
אז ככה , אני בחור בן 29 שבכל הקשרים האחרונים החברות שלי הן אלה שהחליטו להיפרד , חלקן מהסיבה שאני פשוט טיפוס שיודע לאהוב , לטענתם יותר מדי , וזה מעורר בהם רגשות שקשה להם לשאת ... אני לעומת זאת טיפוס שנשאר , יכול להכיל הרבה מאוד ונשאר .
אני חושב שבכל פעם שאני נכנס לקשר אני אכן מוצף ברגשות חיוביים ויש לי רצון עז לתת ולהעניק למי שאיתי , רק מה שהם נרתעות מזה , הן מרגישות צורך לברוח . לעיתים הקשר רץ ומתפתח כל כך מהר שרק אחרי הם בכלל שמות לב לזה ...
לדעתי כל קשר צריך להתבסס על אהבה ונתינה ובזה אני לא רוצה להשתנות , שישתנו וילמדו לקבל בשבילי , אבל מטרידה אותי השאלה למה יש כאלה שלא מסוגלים שאוהבים אותם , האמת שגם לי קשה לקבל מחמאות ואהבה , אבל אז אני מזכיר לעצמי לוגית שזה לא אמור להיות ככה ....
מה דעתכם ?? תודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפתח את היכולת לקרוא אותה נכון
דורית כהן21/05/2010זוהר היקר, מכיוון שכתבת שרוב החברות שלך התלוננו על אהבת יתר, אני מציעה לך לקחת זאת בתור שיעור לחיים. נכון שלכאורה אתה צודק כאשר אתה מאמין שכמה שיותר אהבה זה יותר טוב, אבל לצד האהבה וביטוייה, חשוב מאוד ללמוד להיות קשוב לזולת. לפעמים אנשים זקוקים לזמן עם עצמם, וזה לא אומר שהיא לא אוהבת אותך, אלא שהיא זקוקה לזמן פרטי, או לזמן לעשות דברים שאינם קשורים בך כמו חברות, משפחה. או להיות עם עצמה ולקרוא, או לגלוש במחשב או לראות תכנית טלוויזיה בלי להתחבק כל רגע. אני חושבת שלא נכון להפציץ בקירבה ובביטויי אהבה ללא אבחנה, ללא גבול. זה כאילו אתה עולה על גדותיך מרוב אהבה, אבל אינך שם לב שבצד השני זה לא אותו דבר, ואז נוצר דיסוננס, "רעש", אי נוחות.
הפתרון הוא להעביר פוקוס אל הצד השני, לקרוא אותה נכון, להיות קשוב לצרכיה אפילו אם הם מתנגשים בצרכיך. אני חושבת שלאהוב מישהי באמת זה שיהיה לך מאוד איכפת מהם הצרכים של בת הזוג שלך, ואותו דבר כמובן גם מצידה... זה כאילו אתה בא עם הדרך שלך ודי כופה אותה על בת הזוג, עד שהיא מרגישה צורך לנער אותך ולהרחיק אותך כי אינך רגיש לאיתותים שלה מה מתאים לה ומה לא. וכיוון שאתה עושה זאת כבר בתחילת הקשר - (אתה חייב להביא בחשבון שהקצב של ההתאהבות הוא שונה אצל כל אחד. לעיתים נדירות מתרחשת התאהבות בין שני אנשים ממש בו בזמן) - זה מופיע מול בת הזוג החדשה בתור " יותר מדי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךךנטלי =>19/05/2010
ותאכלס אני מבינה אותו ..אבל לצערי אני הרגשתי שאני בקטע שלו,והוא פגש מישהי בל"ג בעומר ומאז הוא כל הזמן אומר לי כמה היא יפה וכאלה,ובוא נגיד שהוא מכיר אותי 6 שנים ובחיים הוא לא אמר לי דבר כזה ואמרתי לו למה ? והוא אמר כי אנחנו כבר מספיק קרובים,ואני אומר את זה כדי להיתקרב או קי הבנתי. בקיצור יש בינהם קטע ואני קצת מקנאה. אבלל הכי גרוע זה שהוא פיתאום הפסיק לדבר איתי[הידיד]בגלל ריב טיפשי שהתחיל בצחוק,וכניראה שהוא ניפגע ממני לא יודעת למה באמת שלא,וקראתי את השיחה מאתיים פעם ולא מצאתי משהו פוגע להפך אני זאת שניפגעיתי פה לא הוא.בקיצור אחרי שקיבלתי את המכה הזאת שהוא לא מדבר איתי, פשוט חזרתי חודשיים אחורה. הצטערתי שאני והחבר שלי נפרדנו כל כך התגעגעתי אליו.בכל מיקרה אני מרגישה כמו בן אדם שקיבל מכות רצח.וכולו מלא בדם והוא מסכן. ובקושי מצליח לקום[ככה הרגשתי אחרי שניפרדנו] ואחרי שידיד שלי לא דיבר אתיי[וזה לא קשור לבחורה שהוא הכיר בכלל כי כבר גמרנו את הקטע בנינו ליפני ]את מכירה את זה שאתה מצליח לקום אחרי שהרגו אותך מכות,וכולך מדממת ואת קמה בקושי ואז נותנתים לך סטירה קטנה או מכה קטנה ...ואז את כבר לא יכולה לקום יותר?ככה הרגשתי אחרי שניפרדתי מחבר שלי ולא יכלתי כבר לקום אחרי שידיד שלי הפסיק לדבר איתי חטפתי נוקאאוט. ועכשיו אני והאקס שלי היתקרבנו ואני הכי מתגעגעת אליו בעולםם את לא מבינה. אני כל כך רוצה לחזור אליו,הייתי מוכנההכל הכללללללללל לחזור לאקס שלי.או לחילופין לגרום לידיד שלי לדבר איתי שוב. אני צריכה שני פתרונות וניסיתי כבר הכלל שלחתי לו הודעות בפייסבוק ובאסמסים [לא במסן כי הוא חסם אותי הידיד וניסיתי בפנים והוא לא לא ורצה להגיד לי למה. והוא לא רוצה לדבר איתי אבל כשאבא שלי קיבל התקף לב לא מזמן אז הוא כן היתעניין וכן שאל, אפילו שהוא לא דיבר איתי]אז מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לו לחזור לדבר איתי?ואגב הוא ממש גאוותני ויש לו אגו כזה גדול ואני לא יודעת מה לעשות ]ולעומת זאת האקס שלי ממש דאג לי וכל הזמן שלח אסמסים ושאל מה עם אבא שלי וכשבכיתי הוא בא ודיבר איתי וכאלה אבל כשאמרתי לו שאני עדיין אוהבת אותו,הוא אמר לי שאני צריכה להיתגבר או משו' כזה.לו'דעת אבל בטוח שהוא לא אוהב אותי ,ואני לא יודעת איך לשכוח אותו או לחילופין לגרום לו לחזור אלי אני מנסה להיתקרב אליו יותר, ולגרום לו להיתאהב בי שוב אבל זה לא כזה קל כמו שזה נישמע. אני צריכה פתרון גם לידיד וגם לאקס בבקשה בבקשה תעזרו לי אני כבר חודשיים ככה וואחרי שהידיד החליט לא לדבר איתי הכל חזר אלי בבום ואני לא יודעת מה לעשות פשוט מאז שניפרדתי מהאקס אני כבר לא אותו דבר ופשוט הדחקתי הכלHELP!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה
נטלי =>19/05/2010אני בסך הכל צריכה לדעת מה אני עושה מכאן? איך אני ממשיכה?
איך אני שוכחת מהאקס שלי ? או איך אני גורמת לו להיתאהב בי שוב ?
ואיךך אני גורמת לידיד שלי לחזור לדבר איתי .. בגלל שיש לנו עבודה לעשות ביחד ואם הוא לא ידבר איתי אני נידפקתי עם העבודה
מצטערת שבהתחלה לא הבנתם מה שרציתי מקווה שתבינו עכשיו יותר מצטערת =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות יתר ואהבה כובלת
דורית כהן21/05/2010נטלי יקרה, לאחר שקראתי את כל הקטעים של מכתבך, אני מתרשמת שאת נערה מאוד רגישה, ולוקחת את מה שקורה לך מאוד לעומק. יש בכך דברים טובים - עוצמת הרגשות היא לשני הכיוונים: כאשר זה טוב - זה ממש נפלא, אבל כאשר זה רע - זה "רע לתפארת" (כמו השיר של אלכסנדר פן "וידוי").
זה גם אומר שכאשר מישהו נוטש אותך את מאוד מאבדת את תחושת הערך העצמי ומייד מחפשת מישהו אחר להיתלות בו כדי להרגיש נאהבת, אפילו אם המישהו הזה לא מתאים לך. את כל כך זקוקה לתשומת לבו, לנחמה, שאינך "קוראת נכון את המפה" ומפרשת סימני חיבה וקצת משיכה גופנית בתור אהבה, ואז נותנת לליבך להישבר שוב.
אינני חושבת שיהיה נכון מצידך לרדוף אחר שני החברים, או יותר נכון החבר האקס והידיד האקס. לכי קדימה. העולם גדול ומלא באנשים נפלאים ומעניינים, ואם האקס כבר הבהיר לך שהוא אינו אוהב כבר - קבלי זאת ואל תרדפי אחריו כי זה יהיה ללא תוצאות, את רק תתבאסי מכך ותושפלי.
אם בכל זאת יש פה אהבה רצינית - היא תחזור ותופיע מעצמה. כרגע נראה לי שהאקס שלך יותר בקטע של להיות עם כמה חברות, שיהיה לו את החופש להתנסות, וזה לגיטימי בשלבים שונים של החיים. מאוד יתכן שבנסיעה הזאת לפולין הוא מאוד נהנה מתחושת החופש. יתכן שבחברות שלכם היה משהו כובל וחונק, והוא הרגיש משוחרר מזה בפולין, כאדשר לא היית לצידו, ולאחר מכן כבר לא רצה לוותר על החופש הזה.
עלייך לבדוק את עצמך - אולי את לא נותנת מספיק ספייס לבני הזוג שלך ולכן הם מרגישים צורך להתרחק ממך.
נטלי, אני מצטערת אם התשובה שלי קצת ישירה ואולי יהיה לך קשה לעכל אותה, אבל אני כותבת לך מתוך דאגה ורצון שתתחילי להתבונן על עצמך וללמוד מה קורה בעולם האהבה והקשר הזוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה =]
נטלי =>21/05/2010תודה שאמרת לי את מה שבדעתך זה חשוב לי מאוד באמת לדעת מה קורה.
אך להגיד לך את האמת אני לא כבלתי איש אולי לא שמתי לב אך זה לא הגיוני משום שלא ניפגשנו כל יום ניפגשנו אולי בימי שישי משום שלא היה זמן אני תמיד נותנת יש חופשית כן אני קנאית אך, לא מתערבת וכמובן שלא כובלת למרות שאולי את צודקת אני מאמינה שאת מבינה יותר.
ותודה שוב שענית לי אני יודעת שזה הרבה ורק רציתי להגיד שבגלל יחסו המזלזל של אותו ידיד החלטתי שאני לא מדברת איתו יותר גם אם הוא ירצה.
וגם החלטתי לאל פתח ציפיות בנוגע לאקס משום שאני אשבר שוב .
אבל מכל זה יצאו הרבה דברים רעים , אני יכולה להגיד לך שאני ילדה מאושרת בכללי אבל כרגע אני מרגישה רע ולא טוב לי.
ואני חוששת שלא אצליח להיפתח שוב מפחד הפגיעה...
בכל מקרה תודה רבה רבה רבה זה היה חשוב לי =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה זה כואב...
דורית כהן23/05/2010נטלי יקרה, תודה על התשובה שלך, שבאה ממש מן הלב הכאוב שלך.
אני רוצה להגיד לך משהו: אל תיבהלי מן העובדה שכרגע רע לך ועצוב לך. ראשית, זה יעבור בקרוב, ככל שתסתכלי קדימה על היכרויות חדשות ותיפעלי לכיוון הזה. אל תחששי להתקרב למישהו אחר, להתאהב. פשוט צריך לדעת ש"אהבה זה כואב", כמה שאהבה היא נפלאה ונהדרת ומרגשת, זה כרוך תמיד גם בכאב לב.
אבל להיות מאוהב זה כל כך כיף, שאנחנו מוכנים לקבל את הכאב שבא יחד עם האהבה. עכשו את בקטע של הכאב, אבל תזכרי כמה היה לך טוב וכיף איתו בהרבה רגעים של היחסים שלכם, וזה מתאזן. וכך יהיה גם בעתיד.
ככל שאוהבים מישהו יותר - כך יש סיכוי שהכאב יהיה יותר חריף כאשר יש בעיות איתו או כאשר זה נגמר. את עוד מאוד צעירה, ויהיו לך הרבה מערכות יחסים, יש להניח, וחשוב שתביני איך זה עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- [סליחה הינה פיסקתי ותיקנתי מצטערת]נטלי =>19/05/2010
אז..ככה .. היה לי חבר שנה ותשעה חודשים,בהתחלה הכל היה טוב ויפה באמת שאהבתי אותו והוא אותי. היה לי גם ידיד טוב שהוא וחבר שלי חברים ממש טובים, בקיצור היינו ביחד מלא זמן אני וחבר שלי. אז היה המסע לפולין ולא חשבתי שזה ישנה משהו אבל כניראה שזה שינה המון, כי כשהוא חזר [החבר שלי] הוא לא היה אותו דבר, כאילו מישהו דפק לו משהו בראש והוא השתנה והרגשתי שהוא לא אוהב אותי יותר באמת, והיה לי ממש עצוב. לא ראו את זה מבחוץ אבל ככה זה היה למרות שעדיין הייתה בנינו תשוקה והכל והיחסים היו מדהימים אבל...הרגשנו שנינו שמשהו חסר אבל אהבתי אותו ממש ממש, ואני עדיין אוהבת אותו. בכל מקרה שבועיים אחרי פולין אמ.. הוא ניפגש עם איזו ילדה למטה שכיביכול הם נהייו ידידים טובים בפולין בסדר אני סמכתי עליו אבל קינאתי והייתי קצת עצבנית, והיה נורא קשה לי להיסתכל עליו כי הוא ידע שזה יפריע לי ועשה את זה בכל זאת יום אחרי נפגשנו למטה וליפני שניפגשנו, הוא התחיל להגיד לי במסן כמה שאני מדהימה והכל כאילו הוא עומד להיפרד ממני. וידעתי שזה מה שיהיה בתאכלס גם אני חשבתי על זה הרבה בגלל הידיד הכי טוב שלי כי היה לי קשר טוב עם הידיד שלי כשהוא היה בפולין. אני וידיד שלי התקרבנו יותר אבל בחיים לא הייתי בוגדת בחבר שלי, כי אני ממש ממש אוהבת אותו. בכל מקרה הוא חזר מפולין עם ידידות מסביבו וכולו כזה דון זו'אן, ואני ממש ממש ניפגעתי כי בתאכלס אני החברה שלו שהוא לא ראה שבוע שלם. הוא אמור לרצות להיות איתי ולהיתגעגע אלי, ובמקום זה הוא היה כל הזמן עם המשלחת, וזה פגע בי אבל לא אמרתי לו כלום בגלל שהוא היה חשוב לי ולא רציתי לפגוע בו. בקיצוור הוא ניפרד ממני באותו יום. הפרידה עצמה הייתה ממש יפה כאילו זה לא היה רע זה די היה ביוזמה של שנינו, למרות שלא רציתי להיפרד בכלל לא רציתי אבל בגלל שכיביכול הוא הרגיש לא טוב במערכת יחסים היה חשוב לי שהוא יהיה מאושר גם אם זה לא איתי. אחרי שבכיתי יומיים שלמים והתחלתי להדחיק, הכל ממש הכל לא רציתי לדבר על זה בכלל למרות שהשארתי את כל המתנות ואת כל המיכתבים בארון, ועל המיטה כי רציתי לזכור לא רציתי לשכוח בכל זאת הוא מיוחד בישיבלי .אחרי שניפרדנו והדחקתי הידיד הזה שלי שהוא חבר טוב שלו היה המיפלט שלי .דיברתי איתו מלא וניפפגשנו ובאיזשהו שלב היתנשקנו אני והידיד, ואז סוג של היינו ביחד בסוד במשך שבועיים, אבל לא ידענו שנינו מה אנחנו מרגישים באמת כי אני הייתי מבולבלת כי אהבתי אותו ליפני שהכרתי את החבר שלי, ואחרי שניפרדנו זה חזר אלי.ועכשיו כאילו גם הידיד שלי בקטע שלי זה סוג של חלום כזה שמיתגשם[זה נשמע פטאתי אני יודעת אבל ככה זה הרגיש]והיינו אני והידיד שבועיים ביחד בסתר כזה,ואז היו שבועיים שפשוט לא יכלנו להיפגש בגלל שהיו מיבחנים וגם היה את החברים שלו. שאגב הם החברים שלי. אחרי זה דיברנו והוא סיפר לי [הידיד] שהוא לא אוהב אותי שהוא הגיע למסקנה שוואלה אם הוא יכול בלי להיתנשק איתי ובלי לראות אותי שבועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה שלי ליד הקטע האחרון
דורית כהן21/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול להתאהב...רן19/05/2010
שלום,
רציתי להתייעץ על בעיה שיש לי ודרכי הטיפול בה אם קיימים,
אני בן 23, חוויתי כל מיני סוגי קשרים בחיי, לפני כ-7 חודשים, סיימתי קשר של 3 שנים שהסתיים בבגידה מצד בת הזוג.
אין צורך להסביר מה חוויתי ומה עבר עלי באותו רגע ובאותה תקופה,
לצערי מאז ישנם השלכות על הזוגיות שלי.
מאז הפרידה יצאתי עם 4 נשים שאיתן ניסיתי לבנות זוגיות חדשה, אך ללא הצלחה, אני נורא נהנתי לבלות איתן, הייתה כימיה ומשיכה מינית טובה אך לא הצלחתי להתאהב באף אחת, כשזה מגיע למצב שכבר עובר מספיק זמן (כשבועיים שלוש)והם כבר מפתחות צפיות לקשר איתי, אני לא מצליח לפתח אפילו טיפת רגש ואני כלל לא נהנה מקשר ללא רגש, אני מרגיש כי זה מוביל לשום מקום לדעתי, ואין טעם להמשיך זאת, בייחוד שבנות הזוג שאיתי מתחילות לפתח אלי רגשות שאני לא יכול להחזיר...
אני מרגיש נורא כשאני רואה שאני גורם סבל לבנות הזוג, שאיתי אך אני תמיד ציינתי בתחילת כל קשר שאני פגוע ושנורא קשה לי להתאהב עקב הבגידה.
אני לא אחד שמחפש לפגוע או רק סקס למרות היותי אדם מאוד מיני, אני לרוב שומר על איפוק וממתין לראות האם אצליח לפתח רגש כלשהו ולשם שינוי מערכת היחסים הזו תהיה הדדית.
היום לאחר שבעה חודשים מהפרידה אני עם משהי חדשה, נורא כיף לי איתה היא מדהימה אינטליגנטית ויש ביננו כימיה טובה, אך אינני יכול להחזיר לה טיפת רגש, כל מה שיש ביננו אפילו סקס למרות היותו מגוון ונהדר, בא ללא רגש מסויים מצידי, אני מרגיש נכה רגשית ומפחד מההשלכות של הפרידה.
אינני מאוהב כבר באקסית ואפילו אליה הרגשות שהיו לי כבר אינם, אך אינני מצליח לחדש וליצור רגש חדש, לפני האקסית האחרונה לפני כ-5 שנים עברתי גם בגידה ממשהי שגם הייתה איתי במשך 3 שנים וזה גם שבר אותי, רק שהצלחתי ליצור זוגיות ולתת אהבה ורגשות חדשים מה שעכשיו כבר איננו.
אני מאוד מתוסכל מהעניין ועוד יותר מזה שאני גורם סבל לאחרות, אני סוג של אדם שמעדיף להיפגע ולשמור את הסבל לעצמו מאשר לראות משהו/י שנפגע כתוצאה ממני.
אודה לעזרה לגבי הסוגיה ולדעת האם קיימת דרך לצאת מהמצב הזה כי אני כבר מיואש.
המשך שבוע נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחזור הטראומה ופצע פתוח
עדי בדיחי19/05/2010הי רן,
כתבת בהרבה רגישות מה עובר עליך, ואני רק יכולה לתאר כמה זה קשה, בטח כשאתה מאוד צעיר יחסית לכל האירועים הקשים מול בנות הזוג, ואני מתכוונת גם לקבועות שלא היו נאמנות לקשר וגם לכל הניסיונות ליצור קשר מחודש אחר כך.
כשהזכרת שחווית את אותה חוויית בגידה פעמיים- הבנתי יותר טוב את הסיבה למה אתה כ"כ שומר את עצמך מהקשרים החדשים. מאוד טבעי ואפילו "צודק" לשמור את הרגש, את המחויבות הרגשית ולכן גם את הנאמנות "רק" לעצמך, כי נפגעת מאוד קשה בעבר, המודע או התת מודע (או שניהם) הבינו שכשאתה משלם את מחיר הרגש- אתה גם עלול להיפגע. זהו מנגנון כ"כ טבעי, ולכן אי אפשר לבוא אליו בטענות שפועל ככה. כך נכון לכל מי שחווה בגידה, וכך נכון לכל מי שנכווה- יזהר מאוד מהסכנה הבאה. למעשה בכל קשר חדש, הטראומה חוזרת בצורה זו אחרת- כמו תמרור אזהרה- אל תתקרב לאש.
עברו רק 7 חודשים מאז הפרידה, וחלק מתהליך ההבראה שאתה צריך לעבור גם קשור לזמן שצריך לעבור, לפחות כדי שתוכל קצת להתנקות ולחשוב איך אתה רוכש כלים חדשים להתמודדות עם המצב. כי אתה נפגע פעמיים: אחת- מהחוויה הטראומתית עצמה של הבגידה, הדחיה, חוסר הנאמנות. והשניה- כי נוצר מצב שאחרות מתאהבות בך ואתה לא יכול להחזיר טיפת אהבה בחזרה. ובגלל שהמצב כזה- אני חושבת שצריך רגע לעצור, ולחשוב עליך כעל מוקד המצב- ולא על הזוגיות. ז"א- לשנות את סדר העדיפויות, כך שהמטרה הראשונה היא לחשוב איך אתה מגיע למצב שאתה שוב מוכן לקשר חדש. ה"אזהרה" שאיתה אתה מתחיל את הקשר, היא אמיתית וכנה- אני מתקשה להתאהב עקב מה שחוויתי- אבל למעשה אתה מביא את עצמך קרוב מאוד לאש הזאת, ובכך "משחק" על הגבול- בין להיות שמור ולהתגונן (ולא לפתח רגש) לבין להתמסר (וברור שכרגע זה לא הזמן). וכאן נוצר הקונפליקט וכל האשמה שמלווה- אני לא בסדר, אני לא מתאהב, אני פוגע באחרות, מה לעשות?
הכי נכון, הכי יעיל עבורך- יהיה לגשת לאיש מקצוע, לקבל את התמיכה המקצועית הראויה ובהמשך את הכלים להבנות אמון מחדש. זה אפשרי, עם רצון ומודעות גבוהה- זה אפשרי, ונכון עבורך. כרגע, הפגיעות מהדהדות, הרצון לשמור על עצמך הוא גדול מאוד, אל מול הרצון כן להתמסר וכן להתאהב. ולכן - כדי לצמצם את הפער הזה, בין להישמר לבין להתמסר אבל לא להיפגע כך, יש לשקול לחיוב פניה לאיש מקצוע, וכשהדברים מועלים ויש עבודה משותפת מול מטפל/ת, מוצאים את הדרך הנכונה. אפשר לגשת לאיש מקצוע גם דרך קופות החולים, המחיר מאוד סביר וככל הידוע לי השירות מקצועי מאוד.
בברכת הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?=[נמרוד19/05/2010
היה לי חברה שנה וחצי אני מאוד אוהב אותה והיא אותי עבר בינינו חתול שחור כי נהייתי חולה היא אומרת לי שאני חונק אותה אני לא עושה אתזה בכוונה אני פרימיטיב עכשיו היתה לי תקופה של לחץ בידיוק בחיים לא רציתי לערב אותה היא עדין קטנה בת 17 ואני בן 20 אז בסוף נפרדתי ממנה לאדעתי מה אני אומר למה אני לוקח כדורים פרדניזון במינון 80מ''ג וזלזלתי בקשר התחלתי להרחיק אותה לאדע למה עכשיו אמרתי לה אני רוצה לחזור והיא אומרת ששברתי לה תלב והיא הפנימה תפרידה והיא לא יודעת מה היא מרגישה למרות שהיא אומרת לכולם שהיא אוהבת אותי אבל היא אומרת לי שהיא לא נהנת איתי למה אני אוהב להיות איתה בבית לראות סרטים דברים כאלה פה לשם לצאת עכשיו מהלחץ התחלתי להגיד לה את רק ילדה יהיו לך הרבה בנים כמו טמבל לאדע למה אני אומר אני ישתגעתי ממנה כבר , בחיים שלי לא אהבתי אחת כמוה אני כל הזמן בוכה בגללה בחיים לא בכיתי בגלל מישי בחיים רק בגללה עכשיו היא מבולבלת לאדע מה היא מרגישה היא רוצה זמן מחפש תירוצים להפרד לאדע והיא ממש לא כזאת היא בוגרת כולם יודעים אתזה ועכשיו היא מסתובבת עם ידידים שלה שהיא הרבה זמן לא חוותה אתזה למה היינו אני והיא 24שעות ביחד כל יום ויש לה איזה 2 חברות שרמוטות שהיא איתם אני מפחד שזה יתקלקל וזהו ילך הכל אני מרגיש לבד עכשיו בעולם הזה אין לי כבר תחברים נעלם לי השמחת חיים לא שמח לי יותר =\
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נמרוד
עדי בדיחי19/05/2010אני מצטערת שככה אתה מרגיש.
אבל עם כל התחושות הלא נעימות, ועם הרצון החזק שיש בך לחזור אל החברה שלך- אני חושבת שהיא זקוקה לזמן.
כל מה שתארת מדבר למעשה על הרצון שלה למרחב- אם זה לצאת יותר, אם זה למצוא את עצמה ולברר מה מרגישה אליך.
תזכור שאם "זה זה", זה יגיע, בשלבים, ובזמן שלו. כל עוד תלחץ וכל עוד תדרוש, וכל עוד לא תיתן לה "ספייס"- היא רק תתרחק.
לכן, חשוב שתתרחק גם אתה לזמן מה, תאפשר לה להסיק את המסקנות שלה לבד- אני בטוחה שהיא תעריך אותך על זה. ואם אכן יש פה אהבה- זה יקרה. ואם לא, או לא מספיק- מראש לא כדאי להיכנס חזרה לקשר שלא מספיק. לא?
אם וכאשר תדברו בנועם וברוגע, ותראה שהיא מוכנה לשתף אותך, תנסה להבין מה בדיוק הקשיים שהיו בקשר, ואיך אתה מוכן לבוא לקראתה. נשמע שהתחושה שלה שאתה חונק אותה מאוד חזקה, וייתכן שהיא חוששת לחזור בגלל זה. ולכן כדאי שתחשוב עם עצמך האם אתה מוכן לתת לה את החופש שהיא זקוקה לו.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ביחסים עם חברתיאופיר18/05/2010
לאחרונה אני נתקל בבעיה עם חברתי, אני מגיע אליה והיא אינה רוצה לצאת מהבית ורוצה רק לישון כל הזמן, שאני ישכב על ידה והיא לא מוכנה לצאת לשום מקום.
דיברתי איתה על זה לא מזמן, והיא פשוט ביטלה את הטענות שהעליתי בפניה.
אני לא יודע מה לעשות. מישהו יכול לייעץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה אפשרויות
עדי בדיחי19/05/2010הי אופיר,
תארת מעט ואין הרבה פרטים בדיוק על ההתנהגות של חברתך. לא הזכרת בני כמה אתם, ומה הרקע שאולי זיהית להתנהגות שלה. אבל אנסה בכל זאת לעזור-
אם מדובר בגיל ההתבגרות או סמוך לו- ייתכן וזה מסביר את ההתנהגות. נסה לחשוב האם עוברת משהו בלימודים, עם החברות, בבית, עם המשפחה, או איתך. האם היה משהו שיכל לספר מה עובר עליה?
הרצון להישאר במיטה ולא לצאת- מעיד אולי על איזו תחושה של עצב ,דיכאון, חרדה, אולי חוששת ממשהו, אולי קרה משהו? האם זה דבר שהיה בעבר, האם היא טיפוס שיש לו נטיות להיות עצוב לפעמים? אם כן- זה פחות מדאיג, כי יש כאלה (גם להם יש סיבה), ואם לא- זה יותר מדאיג כי כנראה היה טריגר להתנהגות הזאת.
הייתי רוצה שתברר עם עצמך איך אתה ניגש אליה ואיך אתה יכול לברר מה היא עוברת. נסה להגיד לה שאתה רוצה רק בטובתה, ואתה לא שואל כדי לחקור, אלא כדי לעזור לה , להיות שותף שלה ולהבין אותה. וכך להתמודד איתה יחד. כי אם היא מתמודדת לבד- זה הרבה יותר קשה. אל תבוא בטענות שהיא מסתירה או מתחבאת או מתביישת לצאת, אלא נסה להיות שותף לחוויה שלה ולהזמין אותה לדבר איתך גלויות. אם חשוב לך הקשר, והיא חשובה לך, ונשמע שכן- נסהל דבר אל ליבה, לחדד כמה היא חשובה לך וכמה חשוב לך לדעת אם משהו קרה ואם יש משהו שאתה כחבר שלה, כבן זוגה, יכול לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזוגיותשושי18/05/2010
•
בעיות בזוגיותו sho133 ו 16:07 | 18/05/10
שלום!
אני נשואה 9 שנים + 2 ילדים בני4 ו-6.
יש לי אוטו שקניתי מליסינג, שאתו אני הולכת לעבודה כבר שנתיים והוא עושה לי בעיות כל שבועיים מתקלקל משהו באוטו אמרתי לבעלי היקר שיחליף את האוטו לאוטו אחר יותר חדש אבל ללא הועיל.
נתקעתי פעמיים בצומת אז הוא אומר לי שזה קורה. הוא לא מבין שהוא יכול לאבד אותי אולי הוא מתכוון לזה אני לא יודעת ולא מבינה אותו.
בעלי עובד נון סטופ כשף בגן אירועים ואין לו זמן ובגלל זה אנחנו לא מתקדמים, אפילו הוריו לא מבינים אותו.
בעלי התחיל להיות רווק, הולך פתאום עם אחיו לכדורגל ואומר לי בדקה ה-90.
מה עושים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה על הבעיות
דורית כהן19/05/2010שושי היקרה, סיפרת על שני דברים שלקוחים מתחומים שונים, האדישות שלו לבעיות טכניות שאת נתקלת בהן, ואיזה ניתוק שלו ממך ומן המשפחה, המתבטא בכך שהוא משקיע את רוב שעותיו בעבודה, ואף יותא לבילויים לבדו, בלעדייך. אני מתארת לעצמי שיש כאן כמה היבטים של בריחה מן המשפחה, ויצירת חיים נפרדים לעצמו, ללא מעורבות במה שקורה לך. זה לא נראה טוב, ועלייך לשוחח איתו - לא בצורה מאשימה כי זה לא יוביל לשום דבר טוב, אלא לבוא עם נסיון להבין מה עובר עליו, עם סקרנות מצידך.
אם זה לא יעזור - הציעי ללכת לייעוץ זוגי, ואני מקווה שהוא יסכים לכך, לפחות לתקופה מסויימת, על מנת שתוכלו לשוחח ביניכם על הבעיות שישנן ככל הנראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית וזוגיותעודד18/05/2010
אנו זוג נשוי בגיל הארבעים, כל תקופת הזוגיות בנינו הייתה מלווה במשברים,וסבלתי סבל רב לאורך כל התקופה. בקרירות, אדישות, חוסר פירגון ומה לא
לבקשתה להתגרש, כי היא מרגישה חנוקה ללא חופש, ושאני מזלזל בה, ואני אלים מילולית כלפיה,
לציין, שמה שהיא טוענת אינו נכון וגם אם הייתה פליטת פה זה נבע מהתיסכול בו הייתי כתוצאה מהיחס שלה.
ביוזמתי התחלנו בטיפול זוגי,
במהלך הטיפול הזוגי עלתה תקופת הילדות, ואישתי חשפה חוותה הטרדה מינית מצד אביה בתקופת הילדות
זה התבטא בשלילת חופש, אלימות מילולית ופיזית, וכן הטרדה מינית שעדיין דנו בה. האימא שלה פחדה מאד מאביה ולא יכלה לעשות מאומה.
שקישרתי זאת לזוגיות בנינו, זה התאפיין בפחד בלתי הגיוני ממני, ברצון לחופש, שכמעט ואין לה מגבלה לחופש, הסקס בנינו היה מאולץ הייתה מסוגרת ומכווצת. חששה לכל צעירה שהייתה בקרבתי,
היא טענה שבלילות שהיא ישנה ישנה שינה קלה מאד, כנראה מחששות מהעבר. כל התבטאות הקלה ביותר הציגה זאת שאני מכנה אותה זונה, מזלזל,
לציין יש נכון בדבריה אך תחושיתיה קשות הרבה הרבה ממה שקורה במציאות
היועצת קישרה זאת לתקופת הילדות והמליצה לה לטיפול פרטני בבעיה.
אני מאד אוהב את אישתי ומוכן לעשות בשבילה הכל
מאז תחילת הטיפול מערכת היחסים בנינו השתפרה, קיימנו יחסי אישות מס פעמים ואף התנשקנו ארוכות דבר שלא נעשה שנים.
אך כל יום יש לה מצב רוח אחר לפעמים שאני להתקרב אליה, היא דוחה אותי,
מה שכן היא אמרה שאנחנו לא מתגרשים ושצריך סבלנות ואין לי אותה.
שאלותיי?
האם אפשר בכלל לפתור את הבעיה שלה, כי סבלתי מספיק ואנני רוצה לסבול יותר, להתגרש למרות הכל.
האם להיפרד לתקופת מה ולתת לה את החופש לקבל החלטה להמשך הזוגיות בנינו?
אני מאד רוצה להתקרב אליה נפשית וגופנית אך קשה מאד, ואני סובל נורא מזה
אנא, הצעתכם מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסובך ונדרשת המון סבלנות
דורית כהן19/05/2010המקרה נראה לי מסובך, גם בגלל מה שהיא עברה ועוצמת התגובות שלה, וגם בגלל שהיחסים ביניכם בעייתיים כבר כל כך הרבה שנים.
מכיוון שאתם כבר בטיפול זוגי, אני מניחה שהמטפלת שלכם בקיאה בחומר, היא כבר עזרה מאוד, ואין טעם להיכנס לספקולציות של מקרה פרטי.
באופן עקרוני, לא ספציפי למקרה שלך - אני מאמינה שזה יהיה קשה לנטרל שנים של יחס מסויים שנבנה על יסודות לא בריאים, ואשר נוגע גם לרגשות, גם למחשבות וגם לתגובות גופניות ומיניות. זהו מכלול שלם, וייקח המון זמן והמון סבלנות לשנות את היחס שלה כלפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות..בעיה..נטלי =>18/05/2010
אז..ככה ..
היה לי חבר שנה ותשעה חודשיםם בהתחלה הכל היה טופ ויפה באמת שאהבת יאותו והוא אותי והיה לי גם ידיד טוב שהוא וחבר שלי חברים משמ ממש טובים בקיצור היינו ביחד מלא זמן אני וחבר שלי ואמ.. אז היה המסע לפולין ולא חשתבי שזה ישנה משהו אבל כנריאה שזה שינה המון כי כשהוא חזר [החבר שלי] הוא לא היה אות ודבר כאילו מישהו דפק לו משהו בראש והוא הישתנה והרגשתי שהוא לא אוהב ואתי יותר באמת והיה לי ממש עצוה לא ראו את זה מבחוץ אבל ככה זה היה למרות שעדיין הייתה בנינו תשוקה והכל והיחסים היו מדהימים אבל...הרגשנו שנינו שמשהו חסר אלב אהתבי אותו ממש ממש ממש ממש ממש ואני עדיין אוהבת אותו בכל מיקרה שבועיים אחרי פולין אמ.. הוא ניפגש עם איזו ילדה למטה שכיביכול הם נהייו ידידים טובים בפולין בסדר נאי סמכתי עליו אבל קינאתי והייתי קצת עצבנית והיה נורא קשה לי להיסתכל עליו כי הוא ידע שזהי פריע לי ועשה את זה בכל זאת יום אחרי נפגשנו למטה וליפני שניפגשנו הוא התחיל להגיד לי במסן כמה שנאי מדהימה והכל כאילו הוא עומד להיפרד ממני וידעתי שזה מה שיהיה בתאכלס גם אני חשבת יעל זה הרבה בגלל הידיד הכי טוב שלי כי היהל י גם קשר טוב עם הידיד שלי כשהוא היה בפולין אני ודיד שלי היתקרבנו יותר אלב בחיים לא הייתי בוגדת בחבר שלי כי נאי ממש ממש אוהבת ואתו בכל מקרה הוא חזר מפולין עם ידידות מסביבו וכלו כזה דון זו'אן ואני ממש ממשנ יפגעתי כי בתאכלס אני החברה שלו שהוא לא ראה שבוע שלם הוא אמור לרצות להיו תאיתי ולהיתגעגע אלי ובמקום זה הוא היה כל המזן עם המשלחת וזה פגע בי אבל לא אמרתי לו כלום בגלל שהוא היה חשוב לי ולא רציתי לפגוע בו בקיצוור הוא ניפרד ממני בואת ויום הפרידה עצמה הייתה ממש יפה כאיל וזה לא היה רע זה די היה ביושמה של שנינ ולמרות שלא רציתי להיפרד בכלל לא רציתי אבל בגלל שכיביכול הוא הרגש לא טוב במערכת יחסים היה חשוב לי שהוא יהיה מאושר גם אם זה לא איתי אחרי שבכיתי יומיים שלמים והתחלתי להדחיק הכל ממש הכל לא רציתי לדבר על זה בכלל למרו תשהשארתי תא כל המתנות ואת כל המיכתבים במיזנון ועל המיטה כי רציתי לזכור לא רציתי לשכוח כי בכל זאת הוא מיוחד בישיבלי אחרי שניפרדנו והדחקתי הידיד הזה שלי שהוא חבר טוב שלו היה המיפלט שלי דיברתי איתו מלא וניפפגשנו ובאיזשהו שלב היתנשקנו אני והידיד ואז סוג של היינו ביחד בסוד במשך שבועיים אבל לא ידענו שנינו מה אנחנו מרגישים באמת כי נאי הייתי מבולבלת כי אהבתי אותו ליפני שהכרתי את החבר שלי ואחרי שניפרדנו זה חזר אלי ועכשי וכאילו גם הידיד שלי בקטע שלי זה סוג של חלום כזה שמיתגשם [זה נשמע פטאתי אני יודעת אבל ככה זה הרגיש] והיינו אני והידיד שבועיים ביחד בסתר כזה ואז היו שבועיים שפשוט לא יכלנו להיפגש בגלל שהיו מיבחנים וגם היה את החברים שלו וזה שאגב הם החברים שלי בקיצרו אחרי זה דיברנו והוא סיפר לי [הידיד] שהוא לא אוהב ואתי שהוא הגיע למסקנה שוואלה אם הוא יכול בלי להיתנשק איתי ובלי לראו תאותי שבועים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשךך.. [לא היה מקום]
נטלי =>18/05/2010ותאכלס אני מבינה אותו .. אבל לצערי נאי הרגשתי שנאני בקטע שלו ממש לצערי והוא פגש מישהי בל"ג בעומר ומאז הוא לכ הזמן אומרל י כמה היאי פה וכאלה ובוא נגיד שהוא מכיר אותי 6 שנים ובחיים הוא לא אמר לי דבר כזה ואמרתי ל ולמה :? והוא אמר כי נאחנו כבר מספיק קרובים ואני אומר את זה כדי להיתקרב או קי הבנתי בקיצרו יש בינהם קטע ואני קצת מקנאה אבלל הכי גרוע זה שהואפ יתאום הפסיק לדבר איתי [הידיד] בגלל ריב טיפשי שהתחיל בצחוק וכניראה שהוא ניפגע ממני לא יודעת למה באמת שלא וקראתי את השיחה מאתיים פעם ולא מצאתי משהו פוגע להפך אני זאת שניפגעיתי פהו לא הוא
בקיצור אחרי שקיבלתי את המכה הזאת שהוא לא מדבר איתי פשוט חזרתי חודשיים אחורה והבנתי כמה שאני פיספסתי את הבנאדם המדהים הזה [החבר שלי שניפרדנו] אפיל ושזה הוא שניפרד כזה
בכללל מיקרה אני מרגישה כמו בן אדם שקיבל מכות רצח רצח וכולו מלא בדם והוא מסכן ובקושי מצליח לקום [ככה הרגשתי אחרי שניפרדנו] ואחרי שידיד שלי לא דיבר אתיי [ולא זה לא קשור להיא שהוא הכיר בכלל כי כבר גמרנו את הקטע בנינו ליפני ] את מכירה את זה שאתה מצליח לקום אחרי שהרגו ואתך מכות באמת אבל וכולך מדמם ואתה קם בקושי ואזנ ותנתים לך סטירה קטנה או מכה קטנה ...ואז אתה כבר לא יכול לקום יותר ככה הרגשתי אחרי שניפרדתי מחבר לשי ולא יכלתי כבר לקום אחרי שידיד לשי הפיל את הפצצה שהוא לא מדבר איתי וזה ועכשיו אני והאקס שלי היתקרבנו ואני הכי מתגעגעת אליו בעולםם אתם לא מבינים אני כל כך ורצה לחזור אליו הייתי מוכנה לא לדבר עם הידיד הזה [לא שזה קשור ] לנצח נצחים אפילו שהוא לא מדבר איתי ושיש לנו עבודה לעשות ביחד אני הייתי נותנת הכלל הכל הכללללללללל לחזור לאקס שלי או לחילופיןם עלגרום לידיד לשי לדבר איתי שוב אני צריכה שני פתרונות וניסיתי כבר הכלל שלחתי לו הודעות בפייסבוק ובאסמסים [לא במסן כי הוא חסם אותי הידיד וניסיתי בפנים והוא לא לא ורצה להגידל י למה והוא לא רוצה לדבר איתי אבל כשאבא שלי קיבל התקף לב לא מזמן אז הוא כן היתעניין וכן שאל אפיל ושהוא לא דיבר איתי]אז מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לו לחזור לדבר איתי ואגב הוא ממש גאוותני ויש לו אגו כזה גדול ואני לא יודעת מה לעשות ] ולעומת זאת האקס לשי ממש דאג לי וכל הזמן שלח אסמסים ושאל מה עם אבא שלי וכשבכיתי הוא בא ודיבר איתי וכאלה אבל כשאמרתי ל ושאנ יעדיין אוהבת אות והוא אמר לי שאני צריה להיתגבר או משו' כזה לו'דעת אבל בטוח שהוא לא אוהב אותי ואני לא יודעת איך לשכוח אותו או לחילופין לגרום לו לחזור אלי נאי מנסה להיתקרב אליו יותר ולגרום לו להיתאהב בי שוב אבל זה לא כזה קל כמו שזה נישמע אני צריכה פתרון גם לידיד וגם לאקס שאגב האקס לא יודע על הידיד וטוב שכך בבקשה בבקשה תעזרו לי אני כבר חודשייםם חודשיים ככה בטעיות וואחרי שהידיד החליט לא לדבר איתי הכל חזר אלי בבום ואני לא יודעת מה לעשות פשוט מאז שניפרדתי מהאקס אני לא אני יותר נאי חצי בנאדם ופשוט הדחקתי הכלHELP!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה: לרווח את הכתיבה
דורית כהן19/05/2010נטלי היקרה, יש לי בקשה:
מאוד קשה לקרוא את מה שכתבת לנו, כי זה המון חומר, וגם כי אין כמעט פיסוק, אין מרווחים או פיסקאות.
האם תהיי מוכנה לעבור על מה שכתבת ואולי לקצר, לרווח ולפסק? זה מאוד יעזור ואז נשמח לכתוב לך תגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)