פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה ורצון לחזור
    הילה
    31/05/2010

שלום.

אני בת 25. במסגרת לימודיי באוניברסיטה הכרתי בחור בן גילי. בשנה הראשונה ללימודים התאהבתי בו אך מכיוון שהוא היה מחוזר על ידי הרבה בנות לא העזתי לומר כלום וככה העברתי שנה.

לפני כחצי שנה הוא פנה אליי במפתיע והזמין אותי לסרט. מאז נכנסנו לקשר רומנטי בן 3 חודשים.

לא גיליתי לו שהייתי מאוהבת בו לפני , ומיותר לציין שבתקופה שהיינו ביחד הייתי מאוהבת בו עד מעל הגג אבל לא הצלחתי להבין אם הוא מאוהב בי וכל הזמן היה לי את החשש שהוא יעזוב אותי.

לא אמרתי לו שאני אוהבת אותו ואפילו שידרתי ריחוק מסויים בשל הפחד להיפגע.

יום אחד רבנו על נושא פעוט ואני סיימתי את הקשר. אחרי כמה ימים יצרתי איתו קשר והסברתי לו מה קרה בכל התקופה הזו ולמה הייתי מרוחקת ממנו אבל הוא אמר שלמרות שהוא אוהב אותי הוא לא מעוניין להמשיך בקשר.

מאז עברו חודשיים. אנחנו לומדים ביחד באותו החוג באוניברסיטה ולכן מתראים כמעט בכל יום וזה מאוד מאוד קשה.

אני מודעת לעובדה שיש לי בעיה של אינטימיות אבל אני יודעת שאם נחזור להיות ביחד אני אשתנה.

אני ממש מאוהבת בו ולא מפסיקה לחשוב עליו. אני ממש נואשת. יש למישהו עצה?

תודה, הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה ורצון לחזור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה שקובע היא ההתנהגות, לא המילים

דורית כהן
    01/06/2010

הילה יקרה, אני חושבת שאחרי הוידוי שלך - הרי אילו הוא היה מאוד מאוהב בך - זה היה מן הסתם משפיע עליו לטובה.
    סביר להניח שעם כל הקושי שבדבר, הוא ניסה להיות איתך בקשר, והגיע למסקנה שזה לא זה.
    הרי דבר כזה קורה לכל גבר ואישה: אתה מאוהב עד כלות במישהו והוא לא מחזיר לך אהבה באותה מידה. זה שובר את הלב, שזה לא הדדי ויפה כמו בסיפורים ובסרטים, אבל התופעה הזאת מאוד שכיחה.
    זה שהוא אמר שהוא אוהב - מה שקובע היא ההתנהגות ולא המילים. יתכן שאמר זאת מתוך חשש לפגוע בך, יתכן שהוא מרגיש אהבה מסויימת אבל לא את האהבה שהוא היה רוצה להרגיש.
    הביאי בחשבון גם שעשית בקשר הזה טעויות - שלא הראית לו את האהבה הרבה שאת חשה כלפיו, שמיהרת לנתק. את עצמך התנהגת בניגוד לרגשותייך הפנימיים, כאשר היית נוקשה איתו ולא הרעפת אהבה כפי שהרגשת, ויתכן שמה שהרתיע אותו היה שלא היית אמיתית איתו.
    מה דעתך בקשר הבא - פה אני חוששת שזה כבר לא יהיה - הביאי את עצמך כפי שאת באמת. האם לא עדיף שבן זוגך העתידי יכיר אותך כמו שאת? ואז - או שהוא יאהב את מי שאת או שלא...לזייף זה מסובך, זה גוזל אנרגיות כה רבות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות
    פלוני
    30/05/2010

נשואים כ-6 שנים.סובלת מאלימות מילולית מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזוגיות

הוספת תגובה

• אלימות מילולית ? לא בבית סיפרי

זיוה
    31/05/2010

אני במקומך - לא הייתי שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבחור איפה להיות

עדי בדיחי
    31/05/2010

המילה "סובלת" אומרת הכל. אל תהיי איפה שלא טוב לך, איפה שאת מרגישה מושפלת וקטנה.

אם את סוברת שזה לא ישתנה ע"י טיפול ואין רצון שלו לתקן, הציבי אולטימטום. את צריכה להיות חזקה בשביל זה.

אשמח בכל אופן לקבל יותר פרטים, אולי נעלה ביחד על סוגיה שתוכלו לעבוד עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשברתי
    ליטל
    30/05/2010

יש לי חבר עוד מעט 3 שנים
    אני מאד אוהבת אותך ולא רואה אותי בלעדיו
    אנחנו ביחסים על הפנים אנחנו רבים המון מתווכחים צועקים אחד על השני יורדים אחד על השני
    כמו שנאמר כבוד - אין !

הוא חייל משוחרר והוא עובד במלון כבר חודשיים עוד מעט ובגלל שהבית שלו והעבודה קצת רחוקים ולא תמיד נוח לו לחחזור בהסעה אז הוא יישן אצל אחותו רוב הזמן
    אמרתי לו שמפריע לי שזה ככה
    אז הוא אמר " תקשיבי אנחנו רבים המון מתווכחים ואולי הסיבה בגלל שאנחנו מתראים המון ובגלל זה הכל גורם לריבים ואין געגוע אין תחושה שאת חסרה לי ... לכי עם חברות תצאי תבלי תפסיקי להיות אובססיבית וקנאית אליי ..שיהיה לך חיים "
    אז הוא אמר שמבחינתו אנחנו נתראה פעמיים בשבוע וכל סופש נבלה ביחד גם בטלפון הוא אומר שאני מתקשרת הרבה וזה גורם לו לא לרצות לדבר איתי אז הוא אמר שאנחנו נדבר 3 פעמיים ביום בבוקר בצהריים ובערב והוא זה שיתקשר
    אבל אני רגילה להיות איתו כל יום ולראות אותו כל יום וזה רע לי שהוא מדבר ככה
    זה גורם לי לחשוב " שכמה שהוא רחוק ממני זה עושה לו יותר טוב "
    קשה לי עם זה שהוא ככה מתנהג הוא גם אומר אני חושב לעבור לגור אצל אחותו וזה עוד יותר משפיע עליי לרעה
    את חייבת לעזור לי אני מתוסכלת ורע לי זה משפיע עליי גם בעבודה שלי אני בת 21 וכל מה שאני עוברת גורם לי לחשוב מה יהיה עוד כמה שנים

לקביעת תור
    סגירה
    נשברתי

הוספת תגובה

• אובססיביות מעיקה ודוחה

יהודית ברגמן
    31/05/2010

יובל יקרה,
    חברך צודק. את נלחמת על יחסים עכורים ממילא. יחסים 'על הפנים' שאין בהם כבוד כפי שציינת. יחסים כבדים ומתישים מבחינתו. כל גבר היה נבהל ובורח מקשר חונק ואובססיבי. לא יתכן שהוא יהיה מרכז חייך, תפתחי תלות מעיקה ומלבדו לא תהיה לך משמעות. זה פשוט לא בריא.
    נסי למצוא עיסוקים נוספים שיעניינו אותך, כי כשיהיה לך טוב בזכות עצמך, לו או לכל אחד אחר, יהיה כייף בחברתך ולא תחושה של חובה, מחנק, או מועקה.
    את חייבת לטפל בעצמך. ולמען עתידך ויחסים עתידיים, רצוי לך לקבל יעוץ אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחורה אוהבת
    תודה
    30/05/2010

שלום רב.

אני בחורה בת 25 בן זוגי בן 45,אנחנו שנה ביחד ואף גרים יחד חצי שנה,יש בנינו יחסים מדהימים.
    כל המכרים שלנו אומרים שאין זוג מתאים יותר מאיתנו.

בן זוגי גרוש 10שנים.לפני 5 שנים היתה לו חברה 4 שנים זמן קצר לאחר שהתגרש.גרושתו עד היום מאשימה אותו שהוא עזב את הבית ומה הוא עושה לילדים.

חשוב לי מאוד לציין שהוא אבא מדהים רואה את הילדים כל יום ודואג להם מאוד(הבנים בני:11,14).

עד לפני כחודש הבנים היו באים לישון אצלו שישבת פעם בשבועיים כשאני לא נמצאת,הבן הגדול אומר לבן זוגי אין יותר שבתות מכיוון שאני נמצאת שם.

אנחנו שנינו מתוסכלים מהמצב,לא יודעים מה לעשות,זה גם משפיע לנו על הזוגיות.
    אנחנו עושים הכל בכדי שיהיה להם כיף וטוב.

אשמח לעצה בהקדם.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בחורה אוהבת

הוספת תגובה

• דחוף

תודה
    31/05/2010

בבקשה הגיבו לי על הודעה קודמת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוחצת עליו.עלינו."דחוף".מה דחוף פ?!

זיוה
    31/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש משעמם לך גברת יקרה,תתעסקי בבקשה

תודה
    31/05/2010

בעיניינים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכנסת למיטה חולה

זיוה
    31/05/2010

חבריו של בן זוגך מתקנאים בו, איך הגרוש הזה הצליח בגיל 45 עם 2 ילדים לקשור אליו בחורה צעירה ממנו ב-20 שנים (הפרש של דור שלם). אבל את? משפחתך? העתיד שלך ? למה??? האם זה אב טוב, שמוכן לחיות במחיצתך ולוותר על שהייה עם בנו שמתקשה לקבל את היחסים הפטתיים ?. את יכולה להיות אחותו. 10 שנים מבוגרת מבנו הבוגר... . לא מאמינה שזו זוגיות בריאה.
    תתמודדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעלמה

תודה
    31/05/2010

גברת עלמה היקרה,

בגלל ילד בגיל ההתבגרות שההורמונים שלא משתוללים ולא יודע מה הוא עושה,אני לא אהרוס את הזוגיות המדהימה שיש לי עם בן זוגי.

וכן אני מתמודדת עם העניין לכן שאלתי בפורום זה שאלה שלא קשורה לתגובתך.

אז תודה בכל אופן ויום מקסים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיני הילד את גורם שגונב את האבא

עדי בדיחי
    31/05/2010

ראשית, אין טעם להיכנס לסוגיה האם זהו קשר נכון, טוב לעתיד ועוד כאלו- כי זאת לא שאלתך, והגדרת כי הקשר טוב לך, וטוב לו.

אני לא רואה טעם לענות על סוגיה שלא נשאלה. ואת הסובייקט שלנו נשאיר לנו.

ולשאלתך-
    בהתחלה הייתי כותבת לך כי חשובה מאוד כאן שימת הגבול של בן זוגך לבנו- אם את בת זוגו הנוכחית, והוא רוצה בנוכחותך כל סוף שבוע, הבן התבגר יאלץ כנראה להבין זאת. אני מבינה את התנגדותו של הבן, העקיפה או הגלויה, לקשר הזה, אך כמו בהרבה "פרקי ב'" בחיים, לא תמיד הקשר מוצא חן בעיני כולם, קל וחומר קשר שהדמות המחליפה של אמו היא צעירה (נסי להתחבר אליו כדמות מתבגר לרגע). אבל, כשמתחברים יותר לילד שלו, אפשר להבין באופן מופשט יותר מה הוא אומר באי הגעתו בסופ"ש:

הוא סה"כ אומר במילים אחרות- אני רוצה את הלבד עם אבא שלי, כי את לקחת לי אותו בזמן היחידי שיש לי אותו.

אני משוכנעת שאם תתקיים ביניכם שיחה בה תבינו אותו ואת צרכיו, ותאפשרו בסוף השבוע "זמן איכות" לאבא ולבנו בלבד, בעוד את תצאי, לכמה שעות או תעשי משהו אחר עבור עצמך, ייתכן וזה יוכל לקרב אותו. כי הוא ירגיש שהזמן לא נגזל לגמרי. שמשאירים לו "נתח".

ולכן, אם תאפשרו לו זמן כזה, רק של אבא ובן- ייתכן והוא יתרכך יותר לקראתך. הביני שאין זה ההורמונים, הוא רואה בך כרגע גורם מאיים. גורם שלוקח לו את המשהו היקר הזה. גיל ההתבגרות כן פקטור פה כשמדובר על הקשר החשוב והמשמעותי שהילד מחפש: אישורים וחיזוקים חיוביים, קירבה לדמות גברית ולמודל של אבא, רצון להתייעץ איתו בנושאים מיניים, ועוד. הוא זקוק לו.

אם בשיחה את תוכלי לבטא את האמפתיה שלך ואת הבנתך לקשר המיוחד ביניהם, את תרוויחי כפול- בן זוגך יעריך אותך מאוד, ובהמשך כנראה גם הבן המתבגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוחחנו

תודה
    01/06/2010

היתה פעם בה שניהם ישנו אצלנו ושוחחנו כמה דקות,אמרתי להם שאני לא מתכוונת להחליף את אמא שלהם ושאמא יש רק אחת,ושאבא שלהם אוהב אותם מאוד ורוצה שיהיה להם גם טוב וגם אני.

וגם באותו זמן שהם היו אצלנו אני בקושי הייתי איתם,נתתי להם להיות איתו לבד.

המצב הזה גורם לנו לנתק מכיוון שאנו לא יודעים כיצד להתמודד איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיאום ציפיות מחדש

עדי בדיחי
    01/06/2010

שלום שוב,

התכוונתי בהודעה הקודמת שלי לשיחה רצינית, כזאת שקובעים מראש, לא של כמה דקות אלא ממש שיחה, אולי עם או אחרי ארוחה ביחד וכמובן כזאת שגם האבא יהיה נוכח בה. זאת על מנת להיות בקו ישר אחד מול הילדים ושהם ישמעו את הדברים ממנו. הוא צריך להוביל את השיחה כי הוא למעשה זה ששם את הגבול מולם.

בשיחה הזאת אתם צריכים לקבוע זמנים שנוחים לו ולהם שהם יהיו איתו לבד בזמן הזה ואת צריכה לאפשר את זה- אפילו אם זה לצאת מהבית ולהשאיר להם את הטריטוריה מולו. הדברים צריכים להיות בנויים כך שהם יודעים יש להם X זמן שהאבא רק שלהם.

בשיחה כדאי שהאבא יחדד את העובדה ששוחחתם יחד על התיאום הזה מחדש והגעתם למסקנה שאתם רוצים את הטוב עבורם, את הזמן שלהם איתו ואת מעודדת ותומכת בזה. רק אם הם ירגישו את העידוד והדירבון שלך למפגשים פרטיים איתו- הם יוכלו להיות פנויים להוריד את ההתנגדות מולך. הוא מצידו צריך להיות חזק וחד משמעי שהוא רואה בך בת זוגו, כדי שהם יבינו שזה מצב שלא הולך להשתנות. בד בבד- לאפשר להם את הזמן איתו.

כמו כן את צריכה להיות גמישה בבחינת הטלפונים שלהם אליו, שיחות, מפגשים ספונטניים ועוד. כי אם את רואה אותו כבן זוגך בשנים הבאות, את צריכה לגייס גם את ילדיו, בכך גם הוא יעריך אותך. זכרי שאם יווצר מצב בו הוא מרגיש חצוי רגשית בינך לבינם- זה יהיה על גבול הבלתי אפשרי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

בחורה אוהבת
    02/06/2010

זה מה שקרה בדיוק בזמן האחרון הוא הרגיש שהוא באמצע והוא לא יודע מה לעשות.

היום החלטנו שאנחנו נהיה כל אחד כמה ימים לבד ואז נחליט אם אנחנו ממשיכים.

אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד מאוד.

עכשיו ממש רע לי ולא יודעת איך להתמודד עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדים שלו הם חלק בלתי נפרד ממנו

עדי בדיחי
    02/06/2010

הי, תארת את המצב קצת שונה עכשיו.

בכל אופן לאחר מספר הימים בהם אתם חושבים על הדברים, ואם את רוצה לשמור את הקשר איתו- נסי להציע את עיניין הארוחה המשותפת ולהגדיר את המאמצים שאת יכולה לעשות כדי לקרב את הילדים. את צריכה לראות בילדיו חלק בלתי נפרד ממנו ודרך לאחד את הקשר ביניכם. בלי זה, יהיה לו קשה להישאר בקשר שחוצה אותו רגשית.

לכן אני מציעה שתגדירי לעצמך ואח"כ לו כמה את מוכנה לתת את הזמן הזה, שלהם לבד איתו, ואיפה את יכולה לבוא לקראתו, הביני שהוא במצב לא פשוט כרגע. 11,14 הם גילאים קריטיים וחשובים לקבלת דמות אב (כמו כל גיל, אבל במיוחד גיל כזה).

בברכת הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תודה
    02/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר
    רבקה
    30/05/2010

שלום אני נשואה 5 שנים ויש לנו שתי ילדות אני מרגישה שבעלי אובססיבי בצורה מוגזמת אם זה על הילדות ואם זה עלי אני עובדת יום מלא לוקחת את הבנות לגן ומוציאה אותם מנהלת משק בית מטורף עובדת כקוסמטיקאית בשעות הערב לא כל יום מאוד עייפה ומותשת נפשית מרוב שבעלי כמו תקליט שבור תשבי לידי תחבקי אותי נצא לבלות רק אני ואת בלי חברים כשאני אם חברה הוא טוען שבזמן שאני אם חברה הייתי צריכה לשבת איתו חברות כבר לא אוהבות לבוא אליי ודרך אגב אנחנו מאוד אוהבים מה ניתן לעשות אני נפגשת אם האחיות שלי פעם בחודש ועל זה הוא ברוגז המצב רוח שלו משתנה לפי מזג האוויר ממש כך הוא יכול לעשות לי פרצופים ימים שלמים ואחר כך אומר שאני הייתי ברוגז דוגמא אני מכינה קפה ושואלת אם הוא רוצה התשובה שלא כמובן לא ולאחר דקה הוא יכין לעצמו אותו הדבר זה לאמון דברים הוא לא אוהב שאני אם המשפחה שלי או אחיות שלו כשאני מאושרת וצוחקת זה הופך אותו לעצבני הוא רוצה אותי נטו אבל נטו לעצמו והוא אמר את זה לא פעם המצב עושה אותי מאוד עצבנית תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר

הוספת תגובה

• בעל מרגיש דחוי

יהודית ברגמן
    31/05/2010

רבקה יקרה,
    יתכן ובעלך אוהב ומאוד זקוק לקשר חם מצידך והוא לא מקבל אותו? נסי לבחון את הקשר מנקודת מבטו. בזוגיות ראויה, צריך לטפח ולהשקיע. בזמן, בשיחות, בהקשבה, בליטוף, בפעילויות וחוויות משותפות ללא שותפים נוספים. האם יש ביניכם רגעים אינטימיים משותפים רק לכם? שיחות? האם את פתוחה לקבל את טענותיו כלגיטימיות? בכל מקרה, כדי שהיחסים לא יתדרדרו, רצוי שתפנו ליעוץ זוגי, כדי שלשניכם יהיה נוח ויהיו בידיכם הכלים לפתור את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות ריקה מתוכן
    גיא
    29/05/2010

אני בן 40 נשוי פלוס 3 ילדים.בשנים האחרונות ישנה נסיגה מטאורית,בזוגיות שלנו,הסקס שבבממוצע פעמיים בחודש מבוצע ללא כל הכנסת מרכיבי אהבה וחום.אשתי מקבלת אותי כמובן מאליו,אין ביננו רגשי האהבה,עד כדי כך שהיא גרמה לי ל"שנוא אותה"בצורה וביחס המזלזל כלפי,שתמיד ברקע התרוץ,אני עיפה,"נחשוב אליך אולי מחר,אין לי חשק עכשיו,וכ"ו.יש לציין שברמה החומרית היא עדיין קונה לי דברים כלשהם:בושם,קפה מיוחד,מכינה עוגה שאני אוהב וכ"ו.אבקש את עזרתכם מה עלי לעשות,הכמיהה למגע וחום מטריף אותי,כך שכל רגע אני חושב אולי לצאת החוצה ולפזול ,לפחות שם אני יקבל את החום והאיטמיות שכל כך חסרים ל.אבקש את הצעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ריקה מתוכן

הוספת תגובה

• שלב ידוע בזוגיות שחייבים לטפל בו

דורית כהן
    31/05/2010

גיא היקר, אכן הזוגיות שלכם הגיעה למצב (ידוע ומוכר) של ניכור ומחסור כרוני באהבה, על פי התיאור שלך.
    העניין הוא שמאוד קל לגלוש למקום הזה, והרבה זוגות מוצאים עצמם בדיוק כמו שאתה מתאר, כי כדי שזוגיות תהיה טובה ומלאה באהבה, צריך להתנהג זה עם זו בצורה אחרת. צריך להשקיע אחד בשני ולתחזק את הקשר באופן מכוון ומודע, ובעזרת כלים שבדרך כלל לא לומדים אותם בחיי היומיום, ולשם כך צריך לגשת לייעוץ זוגי יסודי.
    כרגע מה שפועל ביניכם הוא שיש ציפיות לאיכות הרבה יותר גבוהה של קשר. אצלך זה מתבטא בציפיות שהסקס ירגיש אחרת, ואצלה זה מתבטא בציפיות אחרות - אולי לשיחות נפש, אולי לעזרה רבה יותר בבית, אולי לחיזור ופינוקים מצידך (האם יתכן שע"י הפינוקים שהיא בכל זאת מפתיעה אותך בהם היא רומזת לך מלמה היא זקוקה ממך?). כל אחד מכם מאוכזב מן השני כי הציפיות שלכם לא מתגשמות, והאכזבה שוררת ביניכם ומשפיעה על מצב הרוח ומכבה את האהבה.
    אני מציעה לקחת עצמכם בידיים ולגשת לייעוץ זוגי כדי להציל את מה שניתן להציל. ככל שיעבור יותר זמן כמו שזה עכשו - יש סכנה גדולה יותר שהאהבה תיעלם לגמרי ולא ניתן יהיה להציל אותה!
    ברור שיציאה החוצה היא סכנה ועלולה להיות פגיעה בלתי הפיכה במצב הדברים ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריקים לשיפור הזוגיות
    אולינה
    28/05/2010

שלום
    אני נמצאת בקשר של 6 שנים +ילד בן 6 ח'. במיוחד בתקופה האחרונה (היריון+אחרי לידה) היחסים שלנו נמצאים במצב רע מאוד עם המון ריבים כעסים התעלמויות אחד מהשנייה עשיית דווקא וכו'.הצעתי טיפול זוגי בן זוגי לא היה מוכן לשמוע על טיפול זוגי. כעת, המצב משתפר כי הוא מסכים, שיש לשנות דברים מסוימים כי כל הסיטואציה השתנתה והוא לא רוצה "לפרק את החבילה".
    הצעתי לו לדבר פשוט בפתיחות על הכל, אך כמובן שלמופנם כמוהו הדבר קשה מאין כמותו. הצעתי רעיון נוסף : רשימת ציפיות של כל אחד מאיתנו ולעבור עליהן אחת אחת ולראות מה "הגיוני" לבקש ולצפות ומה לא.
    אז הפואנטה שח ההודעה:
    אני מחפשת עוד כמה תרגילים "מעשיים" לשיפור הזוגיות (אני קוראת לזה כך ). יש בינינו תהום ואינטימיות חסרה, שנינו רוצים לשפר את המצב אך כמובן בגבול הסביר שלנו,הכוונה לכך שאם לו קשה לדבר ישירות אז אולי בעקיפין הוא יוכל "לדבר". אני מדברת על תרגילים כמו (הכל מהסרטים האמריקאיים עם הפי אנד אז לא ברור עד כמה זה מועיל ,תגידו לי אתן ) לומר בפנים את היתרונות או החסרונות של הבן זוג , תרגילים המבוססים על חושים וכו'.
    אין סיכוי לטיפול זוגי ,עם זה השלמתי אני כן רואה נכונות מצידו לשפר המצב אז האם בכלל רעיון התרגילים הגיוני?

במידה ואינני בפורום הנכון,אשמח להכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    טריקים לשיפור הזוגיות

הוספת תגובה

• בקשות לעומת דרישות

דורית כהן
    31/05/2010

אולינה יקרה, ראשית, את כן בפורום הנכון. ברוכה הבאה! יחד עם זאת נדמה לי שלרשום לך תרגילים כאן - זה יחטיא את המטרה, כי רק לתת הוראות בלי להסביר את הרציונל מאחוריהן - זה לא רציני ואין כאן מקום וזה גם לא מה שעושים כאן.

כתבת שיש הרבה כעסים, התעלמויות, עשיית דווקא, מה שמעיד על ירידה באהבה. הרי התקופה הראשונה של ההתאהבות מתאפיינת בהמון פינוק, הליכה אחד לקראת השני, ויתורים ממקום טוב, לא ממקום של כניעה וכעס. אם רוצים שהאווירה הזאת של נדיבות והתחשבות תחזור - חשוב להבין מה דירדר אותה.

בדרך כלל כאשר הכימייה הראשונה של ההתאהבות מתפוגגת - וזה קורה לכל זוג, כי זה משהו מאוד פיזיולוגי, זה המבחן הראשון של היחסים, אבל אז בדרך כלל כל זוג נכנס גם למאבק הישרדותי, כי מביאים ילד, וכל אחד נעשה עייף, ונלחם על זכותו לישון, לנוח, לעשות קצת לעצמו, וכל אחד מרגיש שהזמן הפרטי שלו נגזל בגלל הצרכים המשפחתיים ואז הוא נאבק מול השני על מנת לקבל קצת יותר ולא להרגיש מקופח. זה שלב ידוע וצפוי בזוגיות.

יש כלי שאיתו אני עובדת על השלב הזה והוא נקרא לבקש בקשות נקיות במקום דרישות הכרוכות בסנקציות כמו תלונות או התחשבנות ופנקסנות, כמו - אם אתה לא עושה את מה שאני ביקשתי ממך - אז אני לא אעשה עבורך משהו אחר...לא מגיע לך!
    יש המון מה ללמד סביב הכלי הזה, אבל אולי מן המעט שכתבתי תוכלי להבין וליישם משהו. את יודעת, ניתן לקבל כלים כאלה גם לבד, בלעדיו, אם הוא ממש לא מסכים, אם תגיעי לייעוץ זוגי לבדך.
    מקווה שעזרתי במעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה?!
    ליאת
    28/05/2010

מי יכול לעזור.??
    אני נשואה +2 חרדית מאד ליברלית.נשואה 6 שנים יש לנו עסק מצליח מאד.ב"ה לא חסר כלום.לפני שבועיים גיליתי
    שבעלי בקשר עם בחורה שפעם נפגש איתה ומאד רצה אותה אבל היא עזבה אותו והתחתנה ותמיד היתה לי הרגשה שהוא חושב עליה.בקיצור השגתי איכשהו את המספר שלה והוצאתי פרוט שיחות גיליתי שהם בקשר כבר 11 חודש בחודשיים הראשונים הם דיברו ימים כלילות וסימסו בלי סוף ואח"כ זה נהפך לפעם בשבוע שבועיים עד לפני שבועיים. ו בפייסבוק אחרי 10 חודשים שהם בקשר הוא רשם לה הודעה"אני בניו יורק.מתגעגע לדבר איתך.אתקשר אליך ואל תכתבי דברים אישיים בפייסבוק כי יש מישהו שיכול לשים עין."
    הוא אמר לי שהוא נשבע שלא נפגש איתה.אבל התקשרתי אליה והיא אמרה שהם נפגשו פעם אחת לכמה דקות{היא מוכרת תכשיטים אז הוא רצה לראות טבעת בשבילי..חחחההה}אני מרחיבה כי באמת רציתי לדעת האם זה נחשב לבגידה?אני לא יודעת איפה לשים את עצמי ואין לי למי לספר.לא אכפת לי כבר לעזוב אותו ולוותר עליו אבל יש לי ילדים קטנים ופרנסה בשפע וחיים ברמה מאד גבוהה.אין לי לאן ללכת.אם הוא באמת אוהב אותה{היא אגב מתגרשת}לא רוצה לחיות איתו.הוא אמר שהוא מתחרט והשתנה אלי בהתנהגות לטובה,עוזר לי,יוצא איתי,וכו.אבל אני לא מאמינה לו כבר.מה עלי לעשות???תודה מראש.אביטל

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה?!

הוספת תגובה

• משבר בזוגיות

דורית כהן
    31/05/2010

אביטל היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. ממה שכתבת אני מבינה את ההתלבטות שלך, כי לצערי ישנה אפשרות - על סמך תיאורך את המצב - שהוא התאהב באישה וכי זה מהווה סכנה ליחסיכם.

השאלה היא מה עושים עם הנתון הזה?
    מאוד קשה לעצור התאהבות, במיוחד כזאת שיש לה שורשים בעבר הרחוק. זה לא בלתי אפשרי לעצור אותה, אבל חשוב שהוא יבין את הסיכונים לזוגיות, לאהבה שלך, לשלמות המשפחה, ויחליט מה הוא עושה. את כל התובנות האלו ואת ההדרכה הזאת אני חושבת שעדיף לקבל במסגרת של ייעוץ זוגי.
    הזוגיות שלכם נמצאת במשבר, וחשוב לא להתעלם מכך וזאת יכולה להיות הזדמנות לראות האם יש נושאים - אצל כל אחד מכם - שהזוגיות לא עונה עליהם ואולי ניתן לעבוד עליהם ולשפרם. לפעמים בגידה יכולה להיות הזדמנות לעשות בדק בית לזוגיות ולצאת יותר מחוזקים, למרות ששאלת האמון מן הסתם תמיד תהיה שם לאחר שזה קרה פעם אחת.
    אני חושבת שיש לך הזכות לדרוש ממנו להגיע איתך לייעוץ לאחר מה שקרה, בשם הדאגה לשלמות המשפחה ולאושר של כל אחד מכם, ועל מנת שהידיעה הזאת על הקשר שהיה או ישנו לא "תרבוץ" ביניכם לא מטופלת, ולא תרעיל את יחסיכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית

ליאת
    07/06/2010

תודה לך.
    אכן הגדרת נכון את המצב שנוצר.הסכמנו ללכת לייעוץ.הלכנו למישהו וסיכמנו כ"עזרה ראשונה"שכל יום חובה שנדבר שעה לבד.בלי טלפונים וכו וכו .עבר כמעט שבוע.ובעלי מתחמק כל יום יש לו סיבה למה לא דיברנו.פעם עייף.פעם סרט וכו וכו..אני מרגישה שהוא הבין:טוב הנה היא נשארת איתי וזהו.ואני לא יכולה כבר להתמודד כי אם מצידו אין נכונות אז למה נלך??
    אמרתי לו אני רוצה לשמוע שאתה מדבר איתה ואומר לה שיותר לא תתקשר כי זה נורא מפריע לאשתי ואני אשמע את השיחה.הוא לא מוכן בשום אופן.הוא יודע שהאהבה בינהם לא תתממש כי היום היא חילוניה ובעצמו אמר לי שהיא רצתה אבל הוא הסביר לה שהעולמות שלהם שונים והוא לא יכול.אני בטוחה שהוא אוהב אותי.אבל בטוחה שגם אוהב אותה.
    מה אעשה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לברר עם היועצת הזוגית

דורית כהן
    09/06/2010

ליאת יקרה, ראשית, טוב שעליתם על מסלול של טיפול במצב בעזרת יועצת זוגית. זה עדיין לא מבטיח שמייד הכל יסתדר, וצפויים עוד קשיים ואי הסכמות כגון מה שאת מתארת.
    אני מציעה שתעלי כל בעייה שמתעוררת בתוך התהליך הטיפולי, כי אין טעם שאנחנו ניתן כאן דעות או עצות אחרות. כאשר נותנים בייעוץ שיעורי בית - ברור שלא תמיד ניתן ליישם את הכל על הצד הכי טוב, וברור לי שלמרות שהוא הסכים לתהליך, עדיין יש שאריות רגשיות ויש לו תסכול על מה שהוא מפסיד בכך שהוא בחר להישאר בזוגיות שלכם. אלו תהליכים רגשיים מורכבים, זה לוקח זמן, ולמרות שיש ודאי גם אצלך כעסים - חשוב ליצור אווירה נעימה בבית אחרת הוא יברח החוצה. השאירי את הבירורים והכעסים לפגישה עם היועצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת
    flower34
    28/05/2010

שלום,
    שמי נעמה בת 25 ,הכרתי בחור מקסים לא מזמן והקשר שלנו די התחלתי.
    אתחיל מיתרונותיו של הבחור: הוא טוב לב , הוא מבין אותי, דואג ותומך בי, מפרגן ללא הרף, רגוע, איש שיחה נהדר, הוא אף פעם לא משעמם אותי, הוא חכם, רגיש בעיקר אלי ולצרכים שלי, אוהב מכבד!! מבחינתי האופי שלו מושלם ומעולם לא יצא לי להיתקל בכזה בחור זהב. מבחינת המראה שלו יש בו גם דברים שאני מאד אוהבת, מאד נעים לי המגע שלו, החום שהוא מעניק לי. יש לי משיכה אליו (אומנם עדיין לא 100%) גם פיזית בעיקר במצבים של אינטימיות ומגע.

ולעומת זאת יש בו דברים שאני פחות אוהבת ואף נרתעת מהם- כמו למשל חוש אסתטיקה פחות מפותח וכמה דברים בחיצוניות שגם קצת מרתיעים. כמו כן דבר נוסף שקשה לי מאד להתגבר עליו זאת שפת גופו העדינה. אני חייבת לציין שלאחרונה אני אכולת מחשבות וספקות- אני מסתובבת ברחוב ומתחילה לעשות השוואות בינו לבין גברים אחרים-חסונים וגבריים ושואלת את עצמי שאלות רבות כגון: 'למה הבחור שלי לא גברי כמוהם?, האם אני מפספסת או מפסידה משהו כשאני איתו? האם לא מגיע לי בחור גברי כמו אלה שאני נתקלת בהם ברחוב? למה הוא לא נראה כמותם?'וכו' וכו' וזו פשוט מערבולת של ספקות שאני נבלעת בתוכה ואני לא יודעת מה לעשות כדי להתגבר על זה. אני אומרת לעצמי פעמים רבות שיש לי בחור טוב ושגבריות וגוף חסון לא בהכרח מעידים על אדם איכותי בעל מעלות.

אבל נורא קשה לי עם זה ואיני יודעת כיצד עוברים את המחסום הזה. כמו כן, אני מאד פסימית ועולות בי מחשבות רבות של ייאוש ואולי אף פרידה (מה שאיני רוצה שיקרה!!! קשה לי אפילו לחשוב על זה!) כי אני מתחילה לחשוב שאולי תמיד תהיה לי איזו בעיה עם המראה שלו או שפת גופו ומעולם לא ארגיש מסופקת איתו בקשר.(למרות שבסה'כ טוב לי איתו).

עזרו לי ליישב את הבלבול והספקות הללו אני כבר אובדת עיצות ורוצה שכל ההתלבטות הזו תחלוף. אני באמת לא יודעת מה לעשות. סליחה על האורך ותודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

• האהבה מייפה את המציאות

דורית כהן
    30/05/2010

נעמה היקרה, כתבת שלא מזמן הכרת אותו. על כמה זמן מדובר? כמה שבועות? חודשים? ציינת כל כך הרבה דברים טובים אצלו שהינם מאוד חשובים בתוך קשר. הדברים שמפריעים לך הינם חיצונייים, וככל שמתפתחת אהבה חזקה יותר בדרך כלל החיצוניות נעשית פחות חשובה, וקורה משהו הפוך - בן הזוג האהוב נראה בעינינו יותר ויותר יפה ונטול פגמים. מנסיוני זהו מדד לעוצמת האהבה. לאור כל התכונות החיוביות שיש בו, אני חושבת ששווה לתת יותר צ'אנס ליחסים איתו. יש להניח - קצת חשיבה הגיונית ומציאותית - שאם תמצאי בחור חסון וגברי - יחסרו בו תכונות אחרות שחשובות בעינייך, אולי יותר מן הצד האישיותי והתקשורתי. הפתעת את עצמך ומצאת טיפוס שחיצונית שונה מן האידיאל שלך, והנה יש בך משיכה כלפיו, ואת כן רואה בו דברים שמוצאים חן בעינייך חיצונית. תני לעצמך להיפתח אליו רגשית ותראי מה קורה, האם המגמה היא שהוא נעשה יותר חמוד ונאה בעינייך או להיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להבין את עצמי..

flower34
    18/06/2010

רוצה לעדכן שאני כבר 3 חודשים עם אותו בחור מדהים, הוא תומך בי ומבין כמו שאף אחד מעולם לא עשה!!
    כיף לי ורגוע לי איתו מאד..אני מרגישה במחיצתו הכי מוגנת והכי שלמה בעולם..וגם הצד הרגשי התחזק ואני מרגישה שהחיבור בינינו התחזק עוד יותר ואני מצליחה לראות בו עוד ועוד דברים חיוביים כאלה ואחרים.

סיפרתי כאן לפני חודש בערך על ההתלבטות שהוא טיפוס עדין מדי ושזה קצת מרתיע אותי, אני מנסה לאט לאט לקבל את זה ולהבין שלא הכל מושלם ושמעולם לא אזכה בבחור המושלם- שאומנם הוא עדין ומראהו לא גברי וחסון כמו שאני אוהבת אך יש בו המון דברים אחרים שפשוט עולים על זה, ולכן זאת הסיבה שאני גם איתו וממשיכה עימו את הקשר. אני תמיד אומרת לעצמי שהביקורת הזו שלי תעבור ומתישהו אתרגל למראו ואקבל אותו אך לא תמיד אני מצליחה. יש פעמים שאני יכולה להביט בו ולחשוב: "הוא לא הטעם שלי, אני רוצה שייראה אחרת" ופעמים בהם אני יכולה להביט בו ולחשוב: "הוא נראה כ"כ יפה ואצילי!!" אני לא מבינה למה זה קורה ולמה יש כזה פער וסוג של פיצול בדעותיי.

אני חוששת שתמיד אחיה עם הספקות הללו.. מה גם ש-3 חודשים זה יחסית הרבה זמן כדי להתאהב כבר בבן אדם ואכן העוצמתיות של הרגשות שלי למול אותם דברים שאיני אוהבת בו ירדה ופחתה אך מדוע איני מרגישה שלמה עם זה? עם מראהו?
    באמת שאין לי על מה להתלונן הוא הבחור הכי מקסים שיכולתי לבקש ומשיכה פיזית גם היא קיימת. זה לא שאיני נמשכת או נרתעת. להיפך. אני בעצמי יוזמת מגע הרבה פעמים.
    אז מדוע גם הקבלה שלי אותו לא מגיעה??? ולמה זה קורה לי??
    האם זה משהו שתמיד יישאר כך ולא ישתנה? אני יודעת שקשה מאד לענות על זה אבל זה דבר ממנו אני מאד חוששת..

אשמח לשמוע דעתכם בנושא!!

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עמוק

דורית כהן
    20/06/2010

פרח יקרה,
    ראשית, תודה שאת מעדכנת אותנו, זה תמיד נותן ערך רב יותר לכולם כאשר יש המשכיות ובוחנים את הנאמר בטווח יותר רחוק.
    כבר מקריאת דברייך, לעומת מכתבך הקודם, אני מתרשמת שאת עוד יותר מרבה בשבחים אליו, ומידי פעם את אפילו נהנית מהופעתו החיצונית- כתבת "יפה ואצילי" - אלו דברים שקודם לא כתבת אותם. כלומר היופי הפנימי שלו מבצבץ כבר החוצה.
    מנסיוני האישי - ככל שאתה יותר מעריך, מכבד ונהנה בחברת בן אדם - הוא ייראה בעינייך יפה יותר. מנסיוני - אנשים שבמבט ראשון היו ממש מכוערים בעיני - כאשר התקרבתי והתידדתי איתם והוקסמתי מהם - הכיעור נעלם והופיע סוג של יופי.
    לדעתי זה קורה ביניכם, אבל אולי את עדיין מופתעת וסקפטית שזה יכול להיות ביניכם ואת עוצרת עצמך מליצור איתו קשר עמוק יותר. אינני בטוחה שזה קשור להופעתו החיצונית... האם יתכן שמשהו בך נרתע מיחסים מחוייבים וממושכים? זה רק ניחוש - אולי אני טועה. אבל שווה לבדוק זאת מול עצמך. אולי מעולם לא היה לך קשר ממושך? או אולי נפרדת ממישהו וליבך נשבר ואת מגוננת על עצמך מפני התקשרות נוספת שמא תסתיים אף היא בלב שבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

flower34
    20/06/2010

לדורית היקרה!
    תודה רבה על תגובתך !!

את האמת שבעבר היו לי קשרים ממושכים ואף אומר לך שאני טיפוס של קשרים רציניים ארוכי טווח ואני אף מייחלת שהקשר הנוכחי רק יילך ויהיה כזה!
    אני חושבת שהקושי שלי נובע מכך שזו הפעם הראשונה שיוצא לי להיתקל בסגנון כזה של בחור משום שבעבר יצאתי עם גברים מסוג אחר (יכולה לומר לך שמבחינת איכות - החבר הנוכחי מתעלה מעל כולם) ולא יצא לי לצאת עם בחור בסגנון עדין שכזה. ולכן גם הספקות והקושי לקבל.
    כנראה שזו מעין שבירת מוסכמה חברתית או שבירת תבנית אצלי בראש של משהו שאני כל הזמן הורגלתי אליו.

השאלה איך פותרים זאת ומקבלים את השונה שכפי שציינתי- הוא מדהים ומיוחד, אך לא מה שאני רגילה אליו..

אשמח לעצתך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית

flower34
    22/06/2010

עדיין לא קיבלתי מענה אשמח לשמוע מה דעתך על המשך הדברים שכתבתי.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלחת לעבור את המחסום

דורית כהן
    24/06/2010

פרח היקרה, ראשית אני שמחה על החוויות הטובות שאת עוברת. את מפתיעה את עצמך, וזה כשלעצמו הוא דבר נחמד, לגלות בתוכך נטיות חדשות, שלא ציפית להן. ומכיון שהשערותי התבדו - אענה לך בכיוון אחר:

אני חושבת דווקא בגלל שהוא לא במוסכמות שלך והוא כל כך הצליח להקסים אותך - יש בכך כדי להראות שאולי זה הדבר האמיתי. חשבי על כך שהוא היה צריך לגבור על כל המוסכמות האלו שלך ולהצליח להגיע ללב שלך בלי להיעזר בעטיפות המקובלות שתמיד משכו אותך.

אני חושבת שיש בתוכנו דחפים או תבניות קדומות שנוצרו בילדותנו, פעמים רבות בגלל דמות האבא, או מבוגר אחר משמעותי בסביבתנו שכבש אותנו - ועם הדימוי הזה אנחנו מסתובבים ונראה לנו שזהו הטיפוס שאליו אנו נמשכים. יש בזה משהו עמוק, ראשוני, פיזיולוגי אפילו, כי זה טבוע בנו כל כך מזמן, אבל זה לא בהכרח הדבר הנכון עבורנו. יש אולי הרבה גברים בעולם שניתן לאהוב אותם, שאת יכולה לאהוב אותם, ומן הסתם לא כולם בצלם ובתבנית שאת ציפית לה.

אני מציעה לך - צאי כבר מן התבנית ההיא ותשמחי שהצלחת לעבור את המחסום ולהיפטר מן ה"כבלים והחישוקים" הללו, שלא איפשרו לך להתקרב לגברים שווים בעלי סגנון אחר!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

flower34
    24/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היש עוד תקווה לקשר??

flower34
    21/07/2010

רוצה מאד להאמין שכן..
    קשה לי מאד עם המחשבות השליליות לגבי הקשר והבחור שלי, זה עדיין ממשיך ומאידך גם טוב לי איתו לפעמים כ"כ ואני יכולה להרגיש הכי מאוהבת...

רוצה מאד להתגבר על המכשול הזה, על אותה תבנית גברית ומצ'ואיסטית שטמועה אצלי במחשבה..לקבל את עצם העובדה שהגבר שלי עדין ולא כמו השאר...
    כנראה שזה משום שהוא טוב מדי אליי...אז אני מרשה לעצמי כך לחשוב ו"לזלזל".....

יש עוד תקווה לקשר הזה???
    ניתן להתגבר על זה??
    אשמח מאד לעזרה!!!
    מיואשת......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לייעוץ פסיכולוגי

דורית כהן
    22/07/2010

פרח יקרה, אם את רוצה שזה יפסיק לנהל אותך, אולי כדאי שתחקרי קצת את מקורותייך הפסיכולוגיים, תיכנסי לעבר שלך, לילדות שלך, ותנסי להבין מאיפה ההתקבעות הזאת על דמות המאצ'ו. את יכולה לעשות זאת ע"י פנייה לייעוץ פסיכולוגי אינדיבידואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבר שלא מצליח להתאהב
    שירן
    27/05/2010

היי, שמי שירן בת 24 ואני פנויה רגשית.
    לאחרונה הכרתי אדם מקסים, בגילי, שיצא לפני כמה חודשים ממערכת יחסים של כמה שנים שבסופה הוא נפגע קשות עקב בגידה של בת זוגתו לשעבר.
    נפגשנו מספר פעמים בודדות, בילינו וגם הגענו למצבים מיניים חלק מהמפגשים ביזמתי וחלק ביזמתו.
    ייאמר לזכותו כי היה מאוד כנה ואמיתי והזהיר אותי שהוא מאוד בעייתי בחלק הרגשי כרגע ושהוא ניסה מס' מערכות יחסים אך כולן נגמרו מהר מיוזמתו מכיוון ולא הצליח לפתח רגשות כלפי אף אחת ושהוא חושש שיהיה בדיוק אותו דבר גם איתי ושאם אפתח אליו רגשות אז אפגע כי הוא מבחינתו סגור, חלול מרגשות,לא יוזם ומופנם (מגדיר את המצב כנכות רגשית) ולא רואה פיתרון לנושא ומתוסכל מאוד להמשיך קשר ללא רגש מצידו ומתייאש מהר מאוד כי מפחד מהפגיעה שעלולה לבוא מכך שלא יכול להחזיר רגש.
    ניסיתי להסביר לו שמבחינתי זה משהו מובן אחרי בגידה למרות שעבר הרבה זמן, וכמובן שצריך לחזור אליו האמון בתוך זוגיות והפחד להיכוות עם הזמן ידעך אבל זמן זה משהו שמאוד חשוב פה. אני באמת מוכנה לתת מעצמי ולא לקבל חזרה ממנו את מה שהוא לא יכול לתת, בלי ציפיות ובלי מחוייבות אם צריך (אם זה מלחיץ אותו) הוא אדם כ"כ נפלא ורגיש, אני נהנית מכל רגע במחיצתו למרות שהוא חושב שהוא קר ולא נותן כלום אני מרגישה את הדברים הקטנים שכן שם וכן מראים על רצון להיות שם.
    אני אישית מוכנה לקחת את הקשר הזה לאט גם כדי להגיש מכבידה וגם כדי לתת לו את הזמן להשתקם, הוא שוקל לפנות לטיפול/יעוץ מקצועי בנושא ואני מעודדת את ההצעה כי אני חושבת שאדם מקצועי יוכל אולי לתת לו כלים להתמודד ויעזור לו להגיע למצב שבוא הוא שוב יכול להתאהב או לפחות לא להיות עם רגשות אם על זה שהוא לא. אני אדם לוחם ולא מוותרת בקלות על משהו שעושה לי טוב ובמיוחד שאני מרגישה שאני עושה לו גם טוב.
    שקלתי להציע להיות חברים בלבד, ללא קשר אינטימי או רגשי, להיות אשת שיחה ותמיכה, להעלות חיוך כשאפשר וכל זה בלי ציפיה לקשר כלשהו עתידי ובלי להיקשר ,אלא שאני חוששת שגם את זה הוא ידחה על הסף.
    הייתי שמחה לקבל ייעוץ מה עליי לעשות במקרה כזה, אם לא לוותר ולהלחם כמו שהייתי עושה במצבי הטבעי או לשחרר כי הוא פשוט צריך את הלבד שלו ולהבין שכנראה זה לא יעיל או כדאי להיכנס לחייו במצב הנוכחי.
    תודה מראש,
    שירן.

לקביעת תור
    סגירה
    גבר שלא מצליח להתאהב

הוספת תגובה

• יחסים עם גבר שנפגע בעבר מבגידה

יהודית ברגמן
    30/05/2010

שירה יקרה,
    נפלא שהוא שוקל לפנות לטיפול/יעוץ מקצועי בנושא, עודדי אותו לעשות זאת בהקדם ובמקביל, המשיכי בקשר איתו כמו שהיה עד כה ונסי לדובב אותו לגבי ציפיותיו שלו מהקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הציפיות שלו

שירן
    30/05/2010

הוא נורא מפחד שהקשר בינינו יפגע בו יותר (משהו שלא היה בהתחלה). זה אמנם קשר טרי מאוד אבל הוא כנראה רגיל שלבנות ש ציפיות ממנו לקשר רגשי כבר בשלב מאוד מוקדם ואצלי המצב הוא כזה שרגשות מגיעות אצלי קצת מאוחר יותר בהמשך. בינתיים אני מאוד מהנית ויש משיכה וכימיה מכל מיני תחומים. הסברתי לו שנאי לא מעוניינות רק בחלק הפיזי של הקשר אבל לא ממהרת ולא לוחצת עליו להרגיש משהו.

הוא מפחד להפגע כי כשהוא איתי הוא אומר שהראש שלו מוקף רגשות לא מובנים וכל דבר קטן יכול להרתיע אותו - ציטוט של דבריו.

כתבתי לו באחת ההתכתבויות שלנו שחשוב לי שיבין שאני לא נפגעת ממנו כי אני לא רואה סיבות ואני מנסה להבין אותו והוא בתגובה התעצבן כי "אני מסנה לשדל אותו לעשות דברים שהוא לא יכול" הכוונה ללהבין אותי. אז אמרתי לו שלא יבין אם הוא לא יכול אבל, שיקבל את העובדה שאני לא אפגע ממנו כי האינטילגנציה הרגשית שלי די גבוהה ואני יודעת לשלוט ברמת הפגיעות שלי.
    לא נשארו עוד אנשים טובים ורגישים כמוהו לדעתי, הוא כל מה שבחורה רוצה ובנוסף גם מאוד מושך.
    החשש שלי הוא שהוא מתרחק בגלל הפחדים הללו שהזכרתי גם בהודעה הקודמת כאן.
    הציפיות מבחינתו הן די שליליות בגלל ההרגשה הכללית הרעה שלו לגבי הכל, הוא חושב שזה זמני עד שיהיה לו קשה מידי והוא יעזוב ושאני אפגע מכך. כאילו התסריט שחזר אצלו בקשרים הקצרים האחרונים שהיו לו ולא החזיקו מאותן סיבות..

אמרתי לו שאולי הרגשות אצלו יגיעו בשלב מאוחר יותר כי עובדה שאם היה רוצה ללכת אף אחד לא מחזיק אותו בכוח והוא נפרד בעבר מבנות בגלל אותן סיבות.. כל עוד הוא שם הייתי מאוד רוצה להמשיך אתו לאט לאט ולא להלחיץ...
    הוא מאוד חשוב לי ולכן מוכנה לעשות הרבה כדי להשאר איתו.

בקשר לטיפול המקצועי זה משהו שהוא מעוניין בו אך עדיין לא ניגש להתחיל אותו לדעתי מפאת חוסר זמן וכסף. אבל זה משהו שאני מאוד מעודדת ולדעתי יקרה בזמן הקרוב ברגש שכמה דברים שהוא חייב לסיים כרגע יסתיימו יהיה לו יותר אוויר לנשימה ולבדיקה של הטיפול המקצועי.

הייתי רוצה לדעת רק אם זה טוב מה שאני עושה ואם יש דרכים לעזור לו להתנתק מהעבר ולחיות את ההווה ולא להיות כ"כ שלילי כי זה מוביל אותו תמיד למבוי סתום.

תודה שוב, שירן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הציפיות שלו

יהודית ברגמן
    30/05/2010

שירן יקרה,
    אני חוששת שהפגיעה שלו מאוד משמעותית וההתעסקות שלך בנושא עשויה להרתיע אותו יותר. אם הוא והקשר איתו חשוב לך, הניחי לו והמתיני לתוצאות הטיפול. אם את חשובה לו, ההתרחקות שלך באופן זמני אף עשויה לגרום לו לחשוק בך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתרחק??

שירן
    30/05/2010

אני יכולה להתרחק אבל אין סיכוי שאח"כ אוכל להתקרב חזרה כי זה יגרום לנתק מצידו
    אני חושבת שהוא זקוק לתמיכה ולשיקום והוא עדיין לא התחיל טיפול

אולי באמת עדיף לא להתעסק או לדבר על זה כמו שאת אומרת כדי שלא ירתע ממני...
    הקשר איתו אכן מאוד חשוב לי אך להתרחק כמו שאמרתי קודם יגרור ניתוק. לדעתי אם נתנתק הוא פשוט ימשיך עם המעגל הזה של להתחיל משהו ולהפסיק אחרי פחות מחודש כי זה קשה לו מידי לעמוד בציפיות.
    הייתי רוצה לעזור לו לצאת מהמעגל הזה של חיפוש אהבה כשהוא לא מצחיל להרגיש. הוא מחפש ריגושים בזמן שלא יכול להתמודד איתם...
    את מבינה אותי?
    האם קיים פיתרון נוסף בו גם אני בתמונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם יהודית

חושבת
    31/05/2010

היי שירן,
    אני גם חושבת שהכי טוב יהיה אם תתרחקי. לדעתי זה לא תפקידך לטפל בו, במיוחד לא על ההתחלה, כשהקשר רק מתחיל. אם הוא ירצה מספיק, הוא יחזר אחרייך ברגע שתתרחקי. ואם ירצה אך לא יעשה זאת, זה רק יצביע לך על חומרת הבעיה ועל הצורך בטיפול- שלפי דברייך, עדיין(!) לא התחיל. את לא יכולה לדעת כמה זמן ייקח לו להתחיל את הטיפול(אנשים לעיתים מושכים את הזמן בעניינים האלה), וכמה זמן ייקח לטיפול בכלל להשפיע עליו לטובה. עד אז, את עלולה להיות עמוק בקשר.
    לשיקולך.. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אשמח לקבל תגובה של יהודית גם כן

שירן
    01/06/2010

באמת כדאי להתרחק? למרות שזה יגרום לניתוק בבירור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכול הפסיכולוגיות עזרה
    אורלי
    24/05/2010

שלום,
    אני ובעלי נשואים בערך שנה ואני מרגישה שאני חייה איתו 30 שנה

אני מרגישה שכול מה שאני עושה זה סביבו ולמענו ואין הערכה
    כול דבר שאני עושה,מכינה, נותנת הוא זורק לי את המילה אין כמו אמא
    הוא יודע שאני נפגעת מזה ולא יכולה לעצור את עצמי
    אני מרגישה שאני אובססיבית כלפיו ולא יכולה שלא לפנק אותו

מצידו אני מרגישה שנגמרה לו האהבה כלפי ואני כול הזמן רודפת אחריו קשה לי עם זה
    זה נכון אני אוהבת לפנק אותו ולהיות איתו אבל אף פעם אין פירגון תמיד תלונות
    והרגשה שאני לא מספיק טובה
    אין כמו אמא

מה אני אמורה לעשות-
    כואב לי לחשוב איך הוא רדף אחרי וזה לא זה
    וכשאני רואה את אחותי אני מקנאה בבעל שיהיה לה איך הוא מעריץ אותה ודואג לה ומפרגן לה
    ובלב חושבת מה איתי

מה אני אמורה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    לכול הפסיכולוגיות עזרה

הוספת תגובה

• תפסיקי להיות אמא שלו!

שירית
    24/05/2010

בעלך צודק. אין כמו אמא. אמא יש רק אחת. וכשאת מתנהגת אליו כמו אמא הוא מיד משווה אותך עם אימו והיא תמיד יוצאת עם ידה על העליונה.
    יתירה מזאת, כשאת מתייחסת אליו כמו אמא לילד הוא לא רואה את האישה שבך. זה מכבה לו את התשוקה אלייך. כשאת מקרקרת סביבו זה מכבה אותו. ככה זה עובד. נקודה.
    עצתי לך, התחילי להיות האישה בבית . תהיי סקסית, תהיי המאהבת, תהיי התומכת והמפרגנת אבל למען השם, חידלי להיות האמא שלו.

תשאירי לאמא שלו את התפקיד שלה וחיזרי לתפקיד שלך!

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם שירית

דורית כהן
    26/05/2010

אורלי היקרה, שמעי בקולה של שירית. משהו לא בריא במערכת היחסים שלכם. אוסיף כאן עוד דבר. עושה רושם שמאוד חשובים לך דברי ההערכה שלו. אם הוא מעריך אותך על מה שאת עושה עבורו - את "בשמיים", ואם הוא ביקורתי או משווה אותך לאימו - את ב"ריצפה".
    אם בא לך לפנק אותו כי זה עושה ל ך (אני מדגישה את "לך"!) טוב - עשי זאת שלא על מנת לשמוע את הערכתו. עשי זאת עבור עצמך רק בגלל שזה עושה לך טוב. בדקי עד כמה באמת בא לך לפנק אותו ואל תעשי מעבר כך. עליכם להשתית את מערכת החסים על משהו אחר. יתכן שזו הדרך היחידה בה את רגילה להראות אהבה, חפשי דרכים אחרות, לאו דווקא של מתנות ופינוקים. אולי שיחה כייפית, בילוי כייפי, דברים שאת יודעת ששניכם אוהבים לעשות.
    ואם שינוי הגישה הזה לא יספיק - תצטרכו כנראה ללכת לייעוץ זוגי וללמוד לעשות את השינוי בצורה אחרת, יסודית יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מכול הפסיכולוגיות

אורלי
    27/05/2010

אני לא יודעת איך להתחיל לא לקרקר סביבו אנחנו בבית כול הזמן לא יוצאים בשל בעיות כלכליות
    וכול פעם שאני רוצה אותו לידי הוא במחשב הוא מעשן הוא בסוני
    אני לא מצליחה לתקשר איתו וגם שאני מדברת איתו על דברים שפוגעים בי הוא מדגדג אותי מנשק אותי ולא נותן לי להביע את עצמי
    אבל כאשר זה הפוך הוא פשוט מתעלם ממני ולא מדבר על הדברים

מציק לי שהתקשורת היחידה שנוצרת בינינו נגמרת בצעקות
    הוא לא רוצה ללכת לטיפול זוגי לדעתו זה לא עוזר
    אני לא מבינה גם כשטוב לי ואני רוצה אותו לידי הוא מתעלם וגם שאני רוצה לשוחח איתו על זה הוא פשוט משתיק אותי

איך מתחילים, איך להתנהג
    תראי לי דרך להצליח כאן אולי זה גם בגלל הפרשי הגילאים המצומצם שנינו בני 24

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורה משהו לא נעים בשיחות שלכם

דורית כהן
    27/05/2010

אורלי היקרה, התופעות שאת מתארת מעידות על בעיות בתקשורת ביניכם. הוא נמנע מלשוחח איתך, אולי כי בזמן השיחות שלכם קורה לו משהו לא נעים. אולי הוא חווה את השיחות בתור ביקורת מצידך, תלונות? אם זאת החווייה שלו - די ברור שהוא מעדיף להימנע מכך. את כותבת שכאשר את רוצה לשוחח איתו על דברים שפוגעים בך - הוא מתחיל לדגדג אותך על מנת להימנע משיחה. זה בדיוק מעיד - שקשה לו להקשיב לרגשותייך כי זה מופיע לו בתור תלונה עליו. את מעבירה לו את המסר שהוא לא בסדר. זה מסר שלרוב האנשים מאוד קשה לעמוד מולו והם מתחמקים.

הרבה זוגות נתקלים בבעייה הזאת: האחד נוטה להיות מאשים או מתלונן, ואז השני פשוט מתרחק ומקצר את השיחות או כל דבר שעלול להתפתח לשיחה - הוא מעביר לצורה אחרת של תקשורת. עלייך לבחון מה קורה בשיחה שלכם.

אם מה שכתבתי הוא נכון, עליכם ללמוד איך לנהל שיחות נפש, בהן כל אחד יכול להגיד מה הוא מרגיש ומה והוא חושב בצורה שאינה מתלוננת ואינה מאשימה את השני אלא שמה דגש על הרגשות שלך, עלייך, לא על מה הוא גורם לך. זה יוצר אווירה אחרת והשיחה יכולה להתפתח מבלי לחשוש מן הביקורת או התלונות שלך.
    זה משהו שלומדים ומתאמנים עליו בייעוץ זוגי. זוהי לא בעייה יוצאת דופן. כמעט כל הזוגות מתאכזבים מאיכות השיחה ולא מבינים מה קרה לשיחות הנהדרות והפתוחות שנהגו לנהל בתחילת הדרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגואיסטיות
    ורד
    24/05/2010

אני אם חד הורית + שני ילדים 8 ו- 11 חיה עם בן זוג רווק כבר כשלוש שנים בהתחלה כשהתחלנו לחיות יחד הוא אמר לי שאני צריכה לשנות כמה דברים בנושא של ניקיון ואחזקת הבית והסכמתי להשתנות בשביל שנינו. זאת אומרת שאני עושה הכל בבית למרות ששנינו אנשים עובדים. הוא עובד קצת יותר ומגיע יותר מאוחר הביתה. בסביבות 8 בערב בערך אני משתדלת שכאשר הוא מגיע הכל "מתוקתק" ונקי כדי שיהיה לו נוח והוא ירגיש טוב למרות שאני מאוד מאוד עייפה. הוא כבר עובד ככה כשנה וחצי ורוב הזמן מתלונן שהוא נותן לבית את כל כולו ועובד קשה. ושאני לא מספיק טובה בשבילו. הוא משפיל ומעליב שאם הוא יעזוב אז אני לא אתמודד בלעדיו ואשאר לבד.הוא תמיד משתלט עלי ואני משתדלת שהכל יסתדר למרות שלפעמים אני לא מסכימה עם דבריו וכאשר אני אומרת לו שאיני מסכימה הוא אומר שהתשובות שאני מביאה לו "מתומטמות" , הוא תמיד חושב שהוא הצודק במערכת היחסים, אני חושבת שאני צריכה להיפרד ממנו לפני שיהיה מאוחר מידי כי הוא אנוכי אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    אגואיסטיות

הוספת תגובה

• עשית מעל ומעבר ללא הערכה מצידו

עדי בדיחי
    24/05/2010

הי ורד,

אני מסכימה עם התחושות שלך. כנראה הבן זוג יודע ומכיר מודל אחד- ויש אותו בהרבה בתים כידוע- שהגבר הוא המפרנס ולמרות שהאשה גם היא עובדת- עליה מוטלת מלאכת הבית. בסדר. אם זה מקובל על כולם מה טוב ומה נעים.

אבל-

משעשית זאת 3 שנים, משהסכמת לבוא לקראתו ואין הערכה כלפייך, בלשון המעטה, ואף שימוש במילים כמו "את נותנת לי תשובות מטומטמות", מעבר לזה, "את לא תסתדרי בלעדיי", בנוסף "את לא מספיק טובה לי", ועוד השתלטויות כאלה ואחרות- אני אומרת- די.

אני משוכנעת שמישהי כמוך תמצא בן זוג שיהיה ראוי לה ויעריך את המאמצים. אם את משוכנעת שאין מה לשפר, שזה אופי שלא ישתנה, אני איתך, וצאי לדרך חדשה.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגואיסטיות

ורד
    24/05/2010

תודה על התגובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה אם בת הזוג שלי
    Oleg
    23/05/2010

שלום. יש לי בעיה אם בת הזוג שלי.
    אנחנו חיים ביחד משהו כמו 5 שנים יש לנו ילד משותף בן 3.5 וילדה בת 8.5 מבעלה הקודם.
    היא מבוגרת ממני ב5 שנים אבל בכל התקופה לא הפריע לנו הגיל. לפני שנה היא היתחילה לעבוד במקום עבודה חדש ואז הקשר היתחיל להדרדר, נהיה פחות ופחות יחסי מים, פחות קשר בינינו, התחלנו לגור משהו כמו שכנים. ואז אני התחלתי כל הזמן לדבר איתה על זה בתיקווה לשנות את זה היא כל הזמן אמרה לי בסר אני ישתדל אני ינסה והכל נשר כמו שהיה.
    כך כמה זמן רבנו עך שטויות וכמה ימים לא דיברנו ואז השלמנו אבל הקשר אצמו לא הישתנה. לפני שבוע ימים רבנו והיום אחרי עבודה התקשרתי אליה כדי לדבר איתה ולהשלים, ואז היא שואלת אותי רוצה לשמוע אמת ? אמרתי לה כן. אז אני שומעה אותה אומרת אני לא אוהבת אותך יותר ולא רוצה לחיות איתך. ואני אוהב אותה בעמת ואני לא רוצה לאבד אותה ואת הילדים אני רוצה איחשהו לסדר את הקשר ומיניות שלנו ולחיות בשקט ובשלווה איתה. מה אני צריך לעשות כדי למנוע את הרידה הזאת וכדי לסדר את היחסים בינינו ??!!?

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיה אם בת הזוג שלי

הוספת תגובה

• שלום Oleg

עדי בדיחי
    25/05/2010

כנראה שבמהלך הקשר ביניכם ועם השנים הצטברו רגשות שליליים אצל בת הזוג שלך.. נשמע שהיא הגיעה "לקצה" ולא מאפשרת לשנות הרבה. היחסים שלכם מתקררים בהדרגה ולכן חשוב לפעול עכשיו.

יש הרבה שתלוי בך. אם תגיע אליה בגישה מקבלת, נעימה, ותנסה לברר איתה יחד מה מפריע לה, ולהציע טיפול זוגי עבור שניכם, ייתכן וזה יכול לעזור, אפילו רק כדי לבדוק מה בדיוק הדברים שמפריעים לה בקשר.. אחרת לא תוכל לשנות, קל וחומר לא את חי המין, זה קשור זה בזה. אני חושבת שהדרך הכי יעילה כרגע היא לקבל תמיכה מקצועית ולגשת יחד לטיפול.

אם היא ממשיכה בהתנגדות ולא מעוניינת בשום צורה, אז חבל להמשיך להשקיע מאמצים. כדי לשפר את היחסים אתה חייב גם את הרצון שלה.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה אפלטונית?
    גלי
    23/05/2010

שלום.
    שמי גלי ואני בת 19,יש לי חבר כבר שנה והוא בן 25.
    אנחנו מאוד אוהבים ולמרות כל הקשיים בקשר אנחנו מאושרים ביחד.
    לאחרונה הוא חזר להיות בקשר עם ידידה טובה שהוא מכיר כ8 שנים מהצבא אך לעולם לא היה לו קשר רומנטי איתה.
    לפני שהכרתי אותה הוא סיפר לי המון עליה,יש לו 2 תמונות שלהם ביחד מחובקים בחדר..
    הוא אמר לי שהיא עברה פרידה קשה ושהיא מאוד רוצה שיסע איתה לאילת לכמה ימים. אני הסכמתי כמובן,והוא נסע למרות שהיה מופתע מכך שלא סירבתי והבטיח שלא יקרה שוב.
    יום אחד היא הגיע אלינו ולא מצא חן בעיני כלל!
    היתה לה גישה ש''היא היתה שם לפני'' ושהיא יודעת טוב יותר עליו ויכולה ללמד אותי,היא התחילה להביא לי עצות ונורא כעסתי. היתי נורא מאופקת ולא אמרתי לה מה אני חושבת עליה ורק התווכחנו מעט...אך אחר כך כעסתי על חבר שלי ששתק והוא התנצל על ההתנהגות הגסה שלה.
    בנוסף,הסתכלנו על תמונות שלהם ביחד בחו''ל ובמיטה מחובקים והכל ''ידידותי'' רק שהם בבגד ים והיא מנשקת אותו בצוואר ובלחי.. היא גם סיפרה על סטוצים שהיו לו בעבר וכמה הוא והיא קרובים. וכמה היא היתה ישנה אצלו והולכת לקניות עם אמא שלו.
    עכשיו,היא הציעה לו לנסוע איתה לסין לחודש וחצי בקיץ..
    הוא אמר לה שלא,מכיוון שהוא עסוק בעבודה. ומכאן התחיל ויכוח שלא נגמר...הוא אומר שהוא לא יוותר על כך בגללי במידה ויצא לו נסוע. ושויתר הפעם רק בגלל העבודה. אחרת היה נוסע ושאני לא אמורה לעצור אותו מחוויה כזאת ולהבין..
    הוא צודק? אני לא מתחשבת? והכי חשוב,יש כזה דבר קשר ידידותי בין גבר לאישה?

תודה מראש ! אשמח לתגובות אני נורא רוצה לדעת דעות של אחרים בנושא..

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה אפלטונית?

הוספת תגובה

• כמה ימים לאילת מול חודש וחצי בסין

עדי בדיחי
    24/05/2010

הי גלי,

ראשית, התרשמתי מאוד מהגמישות שלך, מהמחווה שלך עבור בן זגוך לאפשר לו ליסוע לידידה שלו. סביר להניח שהרבה בנות זוג לא היו מסכימות.. ואת שיחררת את החבל הזה. לצערי (אולי) זאת הסיבה שגם את החודש וחצי הזה בסין הוא זוקף לטובת "את לא אמורה לעצור בעדי".

בכללי, מה שאת מתארת הוא די מורכב ולא פשוט. לא כ"כ הייתי מוטרדת מעצם החדירה לטריטוריה שלכם- ע"י הידידה, אלא יותר מוטרדת מעצם העובדה שאם הוא לא היה עובד הקיץ - הוא "בקלות" היה עוזב לסין לחודש וחצי, איתה, ועוד לצפות שאת תביני אותו.

אם מראש היחסים בינכם היו מוגדרים כיחסים פתוחים, כאלה שבני הזוג יכולים בין היתר לקחת חופשות של חודשים בארץ אחרת, עם מישהו אחר ("אפלטוני" ככל שיהיה), ניחא. אבל את כותבת שמה שיש בינכם הוא אחרת ולא נשמע שאת בכיוון של לתת לו מרחב פתוח לבנות זוג אחרות... אני הרגשתי שהוא מבקש ממך אישור, וכמו שאז הסכמת (והיה מופתע והבטיח שזאת הפעם האחרונה), הוא כנראה ציפה שגם הפעם את תסכימי. ועם כל הכבוד, יש הבדל בין כמה ימים לאילת לבין כמה שבועות על פלנטה אחרת לגמרי.. הרחק..

העובדה ש-את- הוא לא שיקול להישאר בארץ, הדליקה לי נורה אדומה. ושוב- אם יש ביניהם משהו סמוי או לא, אם בכל זאת יש שם מתח שאי אפשר לגבור עליו מצידו או מצידה- זה פחות מטריד. יותר מטריד שהוא מוותר על הקשר ביניכם לאותו פרק זמן- בכ"כ קלות.. ועוד מצפה ממך להסכים לדבר כזה. אם כן- מה בראש סדר העדיפויות שלו? נסי לחשוב האם בכללי את מרגישה, ללא קשר לפרשה הזאת, חשובה עבורו, שמרגיש בחסרונך, איפה הוא שם את הקשר שלכם.. ייתכן והידידה היא תמרור אזהרה.

האינטואיציות שלך נכונות לדעתי.

בברכת הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מטומטת
    twingle
    22/05/2010

היי,

יש לי בעיה קצת מטומטמת. אני בן 20, יוצא עם מישהי מדהימה בת 24. אנחנו ביחד כבר שישה חודשים, היחסים בינינו מושלמים - אנחנו מאוהבים אחד בשני עד מעל לראש,
    כל הזמן ביחד, וכל הזמן נהנים ונהנים יותר. אנחנו עוברים לגור ביחד בקיץ ומדברים על תוכניות לעתיד וברור לשנינו שאנחנו מושלמים אחד לשני.
    דבר אחד מפריע לי, ומפריע לי מאוד. לפני שהיא הייתה איתי, היא הייתה עם משהו כמו 10 גברים - חלקם חברים רציניים אבל רובם סטוצים \ מערכות יחסים לא מחייבות.
    למרות שאני יודע שהיא כל כולה שלי, ושהיא אוהבת אותי יותר מכל מי שהיה לה בעבר (ואני באמת בטוח בזה - אין לי שום פחד \ חוסר בטחון במערכת יחסים שלנו עכשיו)
    המחשבה הזאת, שהיא הייתה עם מספר כזה של אנשים מזעזעת אותי. אני לא מצליח להפסיק לחשוב על זה, זה עולה לי לראש כל יום, כל פעם שאנחנו שוכבים (למרות שהיא אמרה לי
    שאני יותר טוב במיטה מכל מישהו אחר שהיא הייתה איתו, ושוב אני מאמין לה) וזה עושה לי מצב רוח רע. אני בנאדם רציונאלי ואני יודע שזה מטומטם לגמרי, שאין לי שום
    סיבה בעולם לסיים מערכת יחסים כזאת טובה בגלל משהו כזה טיפשי אבל משהו בעובדה ש10 אנשים שכבו עם חברה שלי לפני ממש ממש מפריע לי. המערכת יחסים הרצינית הקודמת שלי
    הייתה בגיל 17 וחברה שלי הייתה בתולה אז הבעיה לא הייתה קיימת, ומאז הייתי במערכת יחסים לא רציניות כך שזה לא הפריע לי בכלל..
    לא שיתפתי את החברה הנוכחית שלי בבעיה הזאת ואני לא יודע אם כדאי. הייתי רוצה פשוט להתגבר על זה ולא לחשוב על זה אבל אני לא מסוגל...
    מה אני יכול לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מטומטת

הוספת תגובה

• טכניקה של "הפוך על הפוך"

דורית כהן
    23/05/2010

שלום לך, הבעייה שאתה מתאר אינה ייחודית רק לך, הרבה גברים נתקלים בה וזה מפריע להם. זה מגיע מתוך צורך קדמוני ל"בעלות בית" ובלעדיות על גופה של האישה. משום מה לא נתקלתי מעולם בקושי זהה אצל נשים שיודעות על בן זוגן שהיה עם הרבה נשים לפניהן...
    אני מציעה לך לתקוף את המחשבות המטרידות הללו ע"י טכניקה של "הפוך על הפוך", שיטת האבסורד:
    נסה לחפש פרשנויות חיוביות לעובדה שהיו לה עשרה בני זוג לפניך. כלומר עליך למצוא לפחות 3 היבטים חיוביים לעובדה הזאת. זה תרגיל מחשבתי.
    עכשו חפש 3 היבטים שליליים לבת זוג המגיעה בתולה למערכת היחסים איתך.

האם אתה מצליח?

אנא שתף אותנו בהיבטים כפי שביקשתי, ואני מזמינה גם אחרים להציע פרשנויות שלהם לאחר מכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה