מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בוסית כוחניתיעל10/05/2010
אני עובדת הרבה שנים ויש לי בוסית שמתנהגת בטון תוקפני ותנועות גוף ממש מפחידות
כשאני משוחחת עימה אני מפרגנת לה על עבודתה כדי לקנות את ליבה ותשוחח עימי קצת באדיבות
כל העובדים חוששים לפנות אליה ואפילו חוותרים גם במחיר שהעבודה לא תעשה
מצב זה נמאס ואני לא מוכנה "ללק " לה כדי שתהיה אליי נחמדה
הגעתי למצב שאני לא מעוניינת להיות בקרבתה ולא לעבוד מולה
יש לציין שהיא מאד מסוכבת ומפחידה לשאלתי אני מאד רוצה לומר לה שתתיחס אלי בכבוד
מאחר וזו דרישה סבירה והגיונית
מה עליי לעשות איך אני מראה לה שהתנהגות כזו לא אסבול יותר?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
עדי בדיחי11/05/2010לצערי לא כתבת לפורום הנכון - הגעת לפורום זוגיות.
אמנם יש פה "זוגיות" שלך ושל המנהלת שלך.. ובכל זאת.. אתייחס בקצרה;
את לא חייבת להישאר איפה שלא טוב לך. אותה, כנראה, לא תוכלי לשנות. גם לך יש בחירה כאן- וזכותך לבחור לא לסבול את זה יותר ולשנות מקום עבודה.
הדבר היחיד- זה לפנות הלאה לממונים עליה, אם מתאפשר.
אני מצ"ב קישור של [a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=301' id='link']פורום התמודדות עם מצבי לחץ [/a](בין היתר עוסק גם בזה), כאן בפורטל beok, אולי כדאי שתפני את השאלה לשם.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסים מהעברמור10/05/2010
שמי מור אני בת 25 ועדיין לא הייתה לי מערכת יחסים יציבה בחיי ולטווח הארוך.לפני כשנתיים הכרתי בחור דרך האינטרנט,והיה לנו חיבור אמיתי ומיוחד,לאחר שבשיחות בינינו הדגשתי כי אני פגועה ממערכת יחסים קודמת ושיקח בחשבון שאני עדין לגמרי לא יציבה בתקופה הזו בחיי.כשנפגשנו הרגשתי כי אני לא נמשכת אליו והרגשתי די שבורה כי אופיו קסם לי,בעקבות אותו מפגש ראשון שהייתי קרירה לחלוטין כלפיו ולא במודע החלטנו להיפגש לבמהלך תקופה ארוכה(כשנה)לסירוגין בהם רק היינו מייסרים אחד את השני למרות כל הרגשות שעדיין חשנו אחד כלפי השניה.הוא רצה יותר לתת ואני הייתי זקוקה קצת לריחוק בינינו.בפעם האחרונה זה נגמר בצורה מפלצתית והחלטתי שאני חותכת למרות הרגשות שלי,לטובת שנינו.בעקיפין התברר לי במהלך הזמן שאנחנו לא בקשר ,כבר שנה וחצי, לאחר הקשר איתי,שיש לו חיים משותפים עם מישהי.לפני כחצי שנה קיבלתי ממנו אימייל שאומר שהוא מאוד זקוק לי ורוצה לדבר איתי למרות שעד היום הוא נמצא איתה.מאז ההודעה אני מאוד מיוסרת, כי גם במהלך התקופה חשבתי עליו ,אני בלבטים אם יש צורך לחדש את העבר או לא?אני מנסה להמשיך הלאה ולצאת עם אחרים,אבל הוא עדין בראשי.האם זה רק הצורך להיות עם מישהו במערכת יחסים יציבה או שזו באמת הכמיהה אליו? אני מאוד מתוסכלת.
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי הלאה
זיוה11/05/2010זה רק הצורך להיות עם מישהו במערכת יחסים. הוא לא בשבילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדברים בלתי פתורים
דורית כהן13/05/2010מור היקרה, הדברים שאת מספרת עליהם מורכבים, לא פשוטים. מצד אחד את מדברת עך חוסר משיכה מינית כלפיו מן ההתחלה, והתנסויות ממשיות לא מוצלחות עד מפלצתיות איתו.
מצד שני את מדברת על כמיהה אליו כאשר הוא איננו.
ועוד את מספרת על מערכות יחסים קצרות שפגעו בך.
מה שאני יכולה להציע לך הוא להיכנס לטיפול פסיכולוגי, שיעשה לך קצת סדר בבלגן הפנימי. עליך לברר ממה נפגעת, אולי את פגיעה מדי ועלייך לבנות חוסן נפשי, או אולי עלייך ללמוד לבחור טוב יותר את הגברים בחייך. לדעת מה את מחפשת אצל גבר, ולהימנע מלהיסחף לכיוון של מי שמראה סימנים שהוא חושק בך. זה לא מספיק - זה שחושקים בך. צריך שגם את תרצי ושהוא יעניין אותך, ותימשכי אליו, ותמצאי עניין באישיות שלו, ותחומי עניין משותפים, ועוד.
האם יתכן שאת כמהה אליו בגלל שהוא כל כך מתעניין בך וזה נעים לך?
נדמה לי שבמערכת יחסים כל כך קצרה בפועל, כמו שזו היתה - כאשר ברקע כל הזמן ישנה בת זוג קבועה שלו - כיוון שקרו כל כך הרבה דברים לא מוצליחם - עדיף לעבור הלאה. גם אצלך יש דברים בלתי פתורים וכנראה גם אצלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוצאת עם בחוריהלי10/05/2010
כשבועיים,ישנה כימיה נפלאה בינינו ומשיכה פיסית חזקה, כשאנחנו נכנסים למיטה,יש לו זקפה,אבל באיזשהו שלב היא יורדת והוא לא מצליח לגמור,כששוחחנו,הוא אמר שהוא חש חרדת ביצוע,מעולם לא היו לו פרטנריות מיניות,חופשיות ופתוחות,ששואלות אותו מה הוא אוהב,מפנטז ומשתפות אותו במאווים שלהן.הוא אומר שהוא מאד נהנה מזה ומרוגש, אבל גם מובך ומרגיש חסר ניסיון. מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתגר.
עדי בדיחי12/05/2010סליחה על העיכוב בתשובה.
אני חושבת שבגדול, כדאי שתחשבי עם עצמך האם בשבועיים האלו שהכרת אותו- "שווה" להשקיע, ז"א- הכימיה הנפלאה והמשיכה וכו'- יכולות להוות כלים טובים מאוד לעשות שינוי גם בתחום האינטימי.
את תוכלי דווקא לנתב את זה לאתגר- איפה הוא עכשיו ולאן יוכל לשאוף יחד איתך. אין ספק שהוא זקוק לעידוד, דחיפה, דירבון וחיזוק הביטחון שלו. אם את מוכנה לקחת את זה כאתגר, להיות המובילה, להיות זאת שנותנת את הטון- לכי על זה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוחה שמתגעגעת לבעלענת10/05/2010
אני נשואה כבר 14 שנים עם 3 ילדים. בעלי נסע לחו"ל למשך שבועיים. הילדים נורא מתגעגעים אליו, אבל אני לא בטוחה שאני מתגעגעת אליו, אני אוהבת אותו והוא אבא טוב אבל לבינתיים אני לא מרגישה שאני מתגעגעת אליו, האם זה אומר משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
שמחה10/05/2010לא קרה כלום בסך הכל יש בך רצון לקצת שקט קצת חופש זה לא סוף העולם.
מלבד זה מה הוא געגוע? האם עצם זה שאת עסוקה במחשבות על חוסר היכולת שלך להתגעגע
זהו לא סוג של געגוע?
זכית בקצת שקט
תבדקי את עצמך כאשר יחזור האם תהיה שמחה בלבך?
ובכל זאת זאת הפעם הראשונה שאתם נפרדים לכזה פרק זמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת, בהמשך לדבריו של שמחה
עדי בדיחי10/05/2010מסכימה עם שמחה.
הייתי גם מציעה לבדוק עם עצמך מה יש בשקט הזה שקיבלת עכשיו, מה יש בו שאת רוצה "להתרפק" עליו. ז"א- מה היה רועש קודם? אם יש כזה בכלל. לא לשכוח שאנחנו הגענו לנישואין כאנשים יחידים לכל דבר, אינדיבידואל, וקרוב לוודאי שאחרי 14 (!!) שנים, השגרה, המשברים, השחיקה של הנישואין יבואו.. ויהיה טוב גם קצת לזכור את הלבד.. ולתת לו מקום.
לא הייתי חושבת שזה חריג, אלמלא יש משהו מאוד חזק שאת ממש לא מתגעגעת אליו, כשבעלך היה איתך קבוע. ז"א- משהו באינטראקציה, בתקשורת, בהתנהגויות השונות מולך, שכנראה עשה לך טוב שהתרחק ממך לזמן מה. לא כתבת כמה ימים עברו מאז אותה תקופה, ז"א האם מדובר ביומיים ואת שואלת אם זה חריג, או שמדובר בכך שמחר צריך לחזור ואת ממש לא בעיניין? שווה לנסות לבדוק איפה בדיוק הנקודה הזאת..
בכל אופן, אם סה"כ טוב לך איתו, את אוהבת אותו, והיה טוב קצת בלבד- אין בזה סיבה לדאגה לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה..?מישהי09/05/2010
אני רוצה בן זוג, אני רוצה חבר להעניק לו אהבה אבל קשה לי לבטוח בגבר
קשה לי להאמין בו, להאמין לו, גדלית בלי אב וחונכתי להיות עצמאית וסוג של גבר- אישה כזאת
אחת שעומדת על אחת לא מוותרת, מגנה על חברותיה, אבל בתוך תוכי אני רכה, ורוצה להעניק ולקבל אהבה אבל - קשה לי לבטוח בגברים במיוחד שחוויתי הרבה קשרים כושלים לטווח הקצר...
אתרי הכרויות לא פרמטר מבחינתי לא מאמינה בזה, יציאות ובילויים לא הולך לי להכיר מישהו....
אני קצת עצובה מזה, אני צריכה שינוי כלשהוא בנוגע לתפיסה של גברים... אין לי מושג מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמרת נכון: שינוי בתפיסה לגבי גברים
עדי בדיחי10/05/2010הי,
אני מבינה את מה שאת כותבת. את מאוד רוצה אהבה, מאוד רוצה להיות במקום שמעניק, שבוטח, שמאמין, אבל משהו, חוליה מסויימת חסרה לך. את מאוד מודעת לעצמך וכתבת שחונכת ללא אב, למעשה ללא דמות גברית שהיתה יכולה להעניק וללמד אותך מודל של גבר, שאפשר לבטוח בו ולהאמין לו, כמו אותו אבא שחסר. "לא מוותרת, מגנה, בתוך תוכי רכה ורוצה להעניק ולקבל אהבה"- יש בזה משהו "אימהי", "אבהי", תפסת במשך הזמן תפקיד של כמו שאמרת "סוג של גבר", ז"א החוזק, האומץ, העצמאות.. יש בך את אלו, כי לא היה בעבר.. ולכן סיגלת לעצמך- וזה מצוין.
עכשיו את מרגישה את הצורך, שהגיע זמן "לפנות מקום" גם לחלקים הגבריים האלה (של הפרטנר לחיים), האבהיים, המכילים והחזקים.. ז"א קצת להוריד מעצמך את המשקל, ולדעת לקבל.. לדעת לקבל את האהבה הזאת. וכשזה מגיע- מה קורה? את לא בוטחת, לא מאמינה, אולי לא מאמינה שמגיע לך, אולי לא מאמינה כי ככה חונכת - לסמוך על עצמך ולהיות "גבר גבר".
אז יש מטרה- ללמוד לפנות מעצמך את המקום הזה למקום אחר- שיודע להאמין ולקבל ולא רק להעניק, להיות במקום שמכיל אהבה של אחר, ולנסות לבטוח בכך ולתת לו אמונה שימשיך.
מכל מה שכתבת, נשמע שיש בך את היכולת והמודעות לעבודה עצמית, לא בטוח שארוכה, על מנת למלא את החוליה החסרה ולדעת כן לקבל וגם להעניק- מתוך מקום הדדי, ולא מתוך מקום שאינו שווה ערך (כמו התפקידים שנאלצת לקחת על עצמך).
השינוי יבוא ממך, וכמו שעד כה היית עצמאית ואמיצה (גם לכתוב כאן את הדברים האלה), את יכולה לשנות, את יכולה לתקן, ואני חושבת שהדרך היעילה והבטוחה ביותר היא לעשות זאת מול גורם מוסמך, מקצועי, ייעוץ, טיפול אישי, ותתפלאי איך תוך כדי תהליך את מסוגלת לשנות את התפיסה שלך. עם מודעות (שלך) וכלים (של המטפל) זה אפשרי בהחלט.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני אמורה לעשותסיגל09/05/2010
אתמול קרה לי דבר נורא ....אני והחבר שלי יוצאים שנתיים יש בנינו אהבה מטורפת אני גרושה עם ילדה והוא רווק
הוא בנדם נהדר טוב לנו יחד אוהב את הילדה שלי חבל על הזמן
לפני חודשיים הציאה לי נשואין כמובון שהסכמי ,עכשיו אנחנו בשלבים של מעבר מגורים יחד אבל אתמול קרה דבר נורא....
הייתי אצלו בבית והוא נכנס למקלחת ,נכנס למחשב כדי להכנס לפייסבוק שלי ופתאום אני רואה את הפייסבוק שלו ומה שראיתי שם לא האמנתי!
ראיתי שהוא שולח הודעות לבחורות שהם פרובוקטיביות במראה שלם הודעות כמו? בוקר טוב סקסית!,את נראת טוב...,ואחת שלבשה הלבשה תחתונה אז הוא רושם לה יפה לך שחור וכל מינה כאלהנושא ללא תוכן....וכל זה לבחורות שהוא הציאה להם חברות ולא מכיר אותם
אני מאוד נפגעתי!
כשיצא מהמקלחת ישר דיברתי איתו על זה ממש לא תקפתי אותו אמרתי לא שראיתי במקרה את ההודעות ורציתי הסבר!
הוא אמר שזה סתם ואין לזה משמעות שהוא נורא אוהב אותי וכו וכו..... אתם יודעים את ההמשך....
אמרתי לו שאני מאוד פגוע ולא יכולה להמשיך הלאה איתו...ושזה נגמר בנינו לתמיד
מרוב שכעסתי אפילו לא בכיתי פשוט לא האמנתי שהוא עשה לי את זה מפחינתי זה בגידה אמרתי לו!
אמרתי לו שהוא כל הזמן מקנא לי ומחפש נאמנות ממני ועושה בדיוק ההפך
וכך זה נגמר בנינו אתמול!
היום הוא לא מפסיק להתקשר ולשלוח הודעות, ביקשתי מימנו שיפסיק להטריד אותי זה נגמר!
אני לא יודעת מה לעשות אני כלכך פגוע אבל אוהבת אותו באמת ו
כואב לי לזרוק הכל לפח אבל אני לא מוכנה לסלוח לו על זה ולא יודעת מה לעשות!
אשמח שתענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב ראשון.. ניכנס לפרופורציות
עדי בדיחי09/05/2010הי סיגל,
לא סתם כתבתי- נסי להירגע רגע, ולהבין את מסגרת הדברים.
הכרת בחור מקסים, רווק, מוכן לעבור לגור איתך ועם הילדה- ז"א לקחת על עצמו מחויבות גדולה לכל הדעות, הציע לך נישואין ואתם אוטוטו עוברים לגור יחד.
קרה מקרה, והמאורס שלך עשה מעשה שמבחינתך עובר את הקו האדום שלך. כתבת שלא תקפת אותו אך דרשת הסבר. הסביר לך שאין לכך משמעות בעיניו (זכותך לחשוב שלא כך- אבל זה מה שאמר) ובכל זאת- העוצמות של תגובתך עולות ועולות, ומהבחור המאורס שלך שמוכן באמת להתחייב לך ולילדה שלך (בבקשה אל תקחי את זה כמובן מאליו), הוא הפך לאקס הבוגד?
נסי לשים את הדברים בפרופורציות- יש הבדל בין מעשה שנראה לך כחוצה גבול וקו אדום, מבחינתך, שפוגע בך ואת מרגישה "מרומה", לבין בגידה בפועל- ללכת ולקיים רומן מחוץ למערכת היחסים ביניכם ולשבור אמון טוטאלית. "זה נגמר לתמיד".
תופתעי לדעת שיש כ"כ הרבה גברים שמחמיאים לנשים אחרות כדי להרגיש "גברים", וכלל לא על מנת באמת להתחיל או לרצות שאותה בחורה תעשה מעשה אמיתי להיות איתם. האגו הגברי והאישור הנשי שאנחנו מספקות להם, הגברים, חשוב להרבה מהם. כמו בדיוק שהאישור הגברי כ"כ חשוב לך. אז אני לא אומרת שזה נכון להתנהג ככה, אבל כן נכון לחשוב מאיפה הם פועלים ולגלות שבהרבה מקרים כוונה רעה- אין שם.
אני יכולה להבין אותך שלראות דברים כאלה, בואי נתפשר על ההגדרה "פלירטוט אינטרנטי"- זה לא נעים לך, כמאורסת שלו, כאהובתו וכו'. אני גם יכולה להבין את התגובה שלך ואת הדרישה להסבר. סביר להניח שהרבה אחרות היו מתנהגות כמוך. אבל-
הבחור התנצל. ביקש סליחה. מחזר אחרייך. נראה שהבין והפנים שזה לא מוצא חן בעינייך, לא נשמע שהיה שם משהו מעבר לזה, בקיצור- הבין שטעה. אז איפה הצד שלך? הרי עד אתמול היית מאוהבת בו, עומדת לגור איתו, הוא עומד להיות האב החורג של הבת שלך- איפה כל זה אל מול "מעידה" (גם לא) קטנה שלו, והתנצלותו שבאה למחרת?
כשדברים יירגעו קצת, בהחלט את יכולה לשים על השולחן את עיניין הפגיעה ממנו, עיניין הנאמנות ומה כל אחד מצפה מהאחר לעשות במצבים כאלה. את מצידך- את הגבולות שלך, הוא- את שלו, ונסו להגיע לכללים מסוימים ולתיאום ציפיות.
נסי לסלוח.. גם בהמשך, אם תחליטי להישאר איתו, היכולת לסלוח ולהבין שהאחר הוא גם אדם בסה"כ שיכול לטעות- תעזור לכם מאוד. יש שחור, יש לבן ויש גם אפור.. נסי להיות גם שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שענית לי ! הפחד שלי....
סיגל10/05/2010שזה יקרה שוב אחרי שנתחתן כשיהיה בהריון ....אחרי כמה שנים....כבר חוויתי נישואין כושלים ובגידה אני מפחדת שזה וקרה לי שוב....!
אני לא רוצה להיות עם יד על הדופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין השורות
עדי בדיחי10/05/2010הי סיגל,
בין השורות מהודעתך הקודמת נראה היה שהיתה חוויה קודמת לטראומה הזאת, של נטישה, בגידה, חוסר אמון, צורך שנכפה עלייך לבדוק את הפרטנר.. והנה הדפוס חזר.. זה טבעי מאוד אחרי טראומה. "נכוות ברותחין ונזהרת בצוננין"..
אז חשוב כמה דברים:
1. לעשות הפרדה: זה לא אותו טיפוס, זה לא אותו בחור. לעומת הקודם המחויבות לגור איתך ולהיות אבא לילדה שלך אומר המון על הרצון והנאמנות שלו. אין ערבויות בחיים, אבל זה בהחלט מרכיב משמעותי.
2. לשתף, להיות גלויה, ולהביא גם מולו את אותה חוויה, שלמעשה את פעלת מתוך אותו פחד להיפגע, ולכן מאוד חשוב שתעשי איתו שיחה גלויה לגבי הפחדים שלך, למה זה מחזיר אותך, לאיזו פגיעה וחוסר ביטחון את חווית שם ולמעשה תנסי לגייס אותו ולהסביר לו מדוע פעלת כך. אני חושבת שהוא יעריך את זה מאוד.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה דומה, אך לא רק וירטואלית...
הילי11/05/2010לצערי חוויתי מקרה דומה עם הארוס שלי לא מזמן, אך אותה בחורה אחת שגיליתי כי הוא "מפלרטט" איתה וירטואלית גם מעורבת בקשר עיסקי איתו, והם אף היו "יזיזים" בעבר, לפני מספר שנים, מה שהופך את העיניין ליותר מאיים ומלחיץ מבחינתי. מצד אחד אני לא רוצה שיחשוב או יגלה ש"חיטטתי" לו באימליים במחשב, כי זו חדירה ל"פרטיות", אך מצד שני ממש לא מצא חן בעיני הצאטים שגיליתי, ואני עומדת להיות אשתו וחושבת שזכותי לדעת דברים כאלו, ולדרוש שינתק כל קשר עם אשה מסוג זה, כולל הקשר העסקי (שהוא לא כזה משמעותי), כיוון שעושה הרושם כי היא ממש מנסה לפתות אותו וכיוון שאני לא מצליחה לישון בלילה! (ולא, לא חוויתי חוויה קודמת דומה בעבר...)
השאלה הנישאלת היא האם להמשיך לבטוח בו או שזהו? האמון אבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילי
שמחה11/05/2010לא האמון לא עבד.
מנסיון אומנם חיטוט במייל לא נעים אבל לפעמים אין ברירה והוא מביא תוצאות.
הבחור בחר בך ולא ב " יזיזה " כניראה שהוא יודע למה.
דברי איתו תציפי את הבעיה ובמידה וזה יגרום לפיצוץ כניראה שזה רק יציל אותך ממה שצפוי לך בהמשך.
לא ניראה לי שתצליחי לבנות איתו חיים טובים עם חששות בלב עוד לפני החתונה.
את באמת רוצה חיים של סודות ושקרים?
עיזרי אומץ ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכרותאנה09/05/2010
היי אני בחורה בת 30 פלוס , לאחרונה הכרתי בחור דרך אחד האתרים אני ראיתי תמונות שלו והוא גם ראה את שלי ,דיברנו בטלפון כמה פעמים בשבועיים שלוש האחרונות השיחות שלנו נהיו מרתקות , אני נהנית לדבר איתו ונראה גם הוא , פעמיים אמר שהוא בא להיפגש מאחר שלא גרים אחד קרוב לשני , אך לא הסתדר לו ולא הגיע ... כל הזמן הוא טוען שהוא עובד קשה ועד מאוחר , אני מבחינתי מעצבן אותי שאנו מדברים ד"כ הרבה דרך הצט ועוד לא נפגשנו וכבר אמרתי ו את זה כמה פעמים , וכמה פעמים ביקשתי ממנו לא לפנות אליי במייל או בצט כל עוד אנו לא נפגשים , ובסוף חוזרים ומדברים ... אך אני בפעם אחרונה אמרתי לו שלא יתפלא אם אני לא עונה למיילים או הודעות שלו , כי אנ כבר לא מוכנה לדבר אם לא ניפגש ,, ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא משחק בי והוא לא אכפת לו בכלל .. וכנראה הוא נפגע זה ,האם נהגתי נכון האם צריכה לעמוד על זה שניפגש הוא תמיד אומר לי ניפגש בקרוב הוא רק רחוק ממני ב חצי שעה נסיעה אך טוען שהוא עובד עד מאוחר וגם בשבתות הוא עסוק ....... מה לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה תבדקי כמה שנים הוא נשוי?
שימחה09/05/2010סתם עוד אחד שמחפש ריגושים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נשמע רציני מספיק.. להמשיך הלאה
עדי בדיחי10/05/2010אנה יקרה,
ייתכן ושמחה צודק- לא יודעת אם מדובר באדם נשוי- לא פוסלת, אבל כן נשמע שאם באמת היה רציני- הוא היה נפגש איתך. לאור השיחות המרתקות וההנאה ההדדית- את צודקת וראוי להיפגש. אין טעם להמשיך קשר כזה באינטרנט אלא אם כן- משהו שם מאוד משך אותו וריגש אותו ולכן מותח את הזמן.. אבל לא ייזום פגישה.
בכל מקרה, אדם שרוצה קשר אמיתי לאורך זמן- לא היה נוהג ככה אלא מנסה להיפגש. נסי לחשוב הלאה- מה יקרה בהנחה ויהיה ביניכם משהו רציני? האם יוכל לפנות זמן לפגישות סדירות? חצי שעה זה לא הזמן בין אילת למטולה, זה מקסימום תל אביב כפר סבא..
לכן דבקי בהחלטתך לא ליצור קשר, ועמדי על כך. שיחות מרתקות ומרגשות יכולות להיות לנו המון, אבל אם זה לא ממשיך הלאה כפי שאת צריכה ורוצה- קשר אמיתי- אז מה כל זה שווה? אנרגיות, זמן שהולך סתם, שהיה יכול "ללכת" על מישהו שבאמת רציני ורוצה בך באמת.
זכרי שהמציאות לפעמים טופחת על פנינו, אל תתייסרי במחשבה מה היה קורה אילו היינו נפגשים, סביר להניח שההתנהגות החפיפניקית הזאת היתה ממשיכה גם במציאות המוחשית- וזה לבטח כואב ומאכזב הרבה יותר מאשר מול המדיה האינטרנטית. אז גם על זה אפשר להודות, על זה שנחסכה ממך, כנראה, חוויה דומה גם במציאות.
משוכנעת שתמצאי את מי שראוי לזמן שלך ולתשומת הלב שלך באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשאר או ללכת?שלי08/05/2010
שלום לכולם,
יוצאים כבר שלוש שנים (שנינו לקראת סוף שנות העשרים שלנו), עד עכשיו לא גרנו יחד מסיבות כלכליות, לאחר שיחה הוחלט כי אני אצא מהבית לתקופה של כחצי שנה (המצב בבית של ההורים אינו פשוט עבורי) ולאחריה נעבור לגור יחד. לפני כחודש התחילו ספקות בקרבו, הוא טוען כי יש דברים שמפריעים לו בי, דברים שלטענתו לא היו קיימים בתחילת הקשר והשתנו, אחד מהם הוא המראה החיצוני שלי (עלייה במשקל). אחרי הדברים הקשים הללו, אמרתי לו כי אני אוהבת אותו כמו שהוא ועליו לחשוב אם אני האישה בשבילו, היות ואני רואה את הקשר הזה מוביל למגורים יחדיו ולאחריו חתונה. נפגשנו לאחר ארבעה ימים והוא גלגל את הכדור בחזרה אליי, טוען שאם שני הדברים שמפריעים לו אינם מפריעים לי אז שאני לא אשנה אותם ונפרד, ואם אני מוכנה לשנות אותם אז יש על מה לדבר על המשך הקשר ומעבר לדירה יחדיו.
אני ממש לא יודעת מה לעשות, אם עכשיו שני הדברים הללו מפריעים לו ואני אשנה אותם מי מבטיח לי שעוד חודשיים הוא לא ימצא משהו אחר שמפריע? מצד שני אולי אם אני אשנה אותם נוכל להמשיך יחדיו?
אשמח לשמוע את דעתכן ודעתכם.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
שימחה09/05/2010לא ברורה לי הסיבה השניה אך ברור לי לגמרי שהירידה במשקל חשובה לדימוי העצמי שלך
בלי קשר לבן זוגך.
נכון שבזוגיות מותר לבקש שינויים אך ניראה לי קצת חצוף לדרוש דיאטה או פרידה.
אולי בן זוגך היה צריך ללמוד איך מבקשים דבר כזה בלי לפגוע ובלי לאיים.
ניראה לי שבמידה ותלכי איתו בדרכו כיום תשלמי על זה מחיר יקר בעתיד.
הוא רוצה אותך שיחליט אח" את יכולה לעשות מאמץ בשבילו.
שוב צריך לזכור הסיבה השניה לא ברורה לי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שלי
עדי בדיחי09/05/2010בהמשך לדבריה של שמחה, אני מזהה כאן איזושהי "אהבה שתלויה בדבר".. אהבה שתלויה במשקל שלך? למשל..?
נשמע שהבחור איתו את יוצאת לא מאוד בשל למחויבות נוספת כמו מעבר למגורים יחד, ייתכן והמראה שלך הוא תירוץ לפחד שלו ולעיכוב המעבר, אבל אם כן נתעכב על מה שאמר לך- שאם תרדי במשקל "אז יש על מה לדבר", נשמע לי כמו עיסקת חליפין..
צדקת כשאמרת "אם אתה אוהב אותי כמו שאני". בהרבה פעמים אנשים קודם כל נמשכים לאופי, לתכונות המקסימות, ואח"כ למראה, וה בד"כ מסתדר זה עם זה על אף החסרונות. הוא טוען שאם שני הדברים שמפריעים לו לא מפריעים לך=ניפרד. ואם הם כן מפריעים לך ואת תשני אותם, מה תהיה התחושה שלך לדעת שהוא נשאר איתך רק על הרקע הזה? ואת צודקת בתהייתך- מה יהיה הלאה, בהריונות, או בסתם תקופה שתעלי שוב במשקל, או לא חשוב מה- במשהו אחר שלא ימצא חן בעיניו? יש לתת על זה את הדעת.
כך או כך, אם זה תירוץ לעיכוב המעבר לגור יחד או לא, נסי לחשוב עד כמה הבחור הזה אכן מוכן להתחייב לך ולראות בך מכלול שלם שהוא מקבל אותו כמו שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם
שלי28/05/2010תודה על התשובות, מצטערת על העיכוב עברה עליי תקופה לא קלה, למען האמת עדיין עוברת.
לצערי נפרדנו היות והבנתי שהמשקל שלי לא אמור להוות מכשול כזה גדול. ניסיתי לבוא לקראתו אבל הדרישות והביקורת רק הלכו וגברו עד שהרגשתי שאני נדחקת לפינה שממנה יש רק מוצא אחד-פרידה.
אני משתדלת לראות את האירועים כשיעור לחיים.
תודה על הייעוץ.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בנישואיןשירן08/05/2010
אני בת 29 ונשואה מזה שנה, ונמצאת כרגע בצומת דרכים בעייתית בנישואי, בעלי מצד אחד יודע לפרגן לי ואוהב אותי, ואין לו בעיה להראות את זה ולהשמיע את זה שזה מקסים ומבורך, אבל מצד שני הוא מגלה אפטיות וחוסר דאגה אלי בקשר למחלה כרונית שבה אני חולה ושמקשה עלי בתפקוד היומיומי, כך למשל שאני מספרת לו מה עובר עלי ועל הכאבים הוא ממשיך לצפות בטלויזיה ואפילו לא מסובב אלי מבט או שאני מבקשת שיעסה לי את המקום הכואב הוא אוחז בי לדקה קצרה ומיד מפסיק, ואני מפחדת בתקופה האחרונה שכל המחלה הזאת גדולה עליו ושאם אני בעתיד אזדקק חס וחלילה שיהיה יותר תומך ועוזר (למשל כשיהיו ילדים) אני אמצא את עצמי מתמודדת עם הכל לבד. אני אישה מאוד פעילה, עובדת ב- 2 עבודות ומשלבת לימודים אקדמאיים, ובנוסף מטפלת בבית ללא כל עזרה מצידו שזו גם בעיה לא קטנה, אבל לאחרונה אני מאוד מתוסכלת מכך שהוא לא רגיש לבעיות הרפואיות שלי ובטח כשהוא היחיד שאני נפתחת לפניו בעניין כדי שיתן לי תמיכה ומשענת. אני כל כך מאוכזבת ממנו בנושא שאני שוקעת במחשבות האם הוא באמת מתאים לי לשארית חיי או שכדאי כבר עכשיו, עוד לפני שיש ילדים וההחלטה תעשה לקשה יותר, פשוט ללכת כל אחד לדרכו. אני לא מצפה ממנו "שיסעד" אותי, בסך הכל אני עובדת ונושאת בכל הנטל של תחזוקת הבית לבד לחלוטין, אבל מאוד קשה שבן הזוג שבחרתי לשארית חיי אדיש וחסר רגישות בעניין כי "לא לילד הזה פיללתי" וכמובן שזה משפיע פיזית על המחלה שלי ומאז נישואינו בגלל חוסר התמיכה רק חלה התדרדרות במצבי. אודה לקבלת תגובות ועצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיכנס לעובי הקורה
דורית כהן08/05/2010שירן היקרה, לאורך כל הדברים שכתבת היה חסר לי משהו: מה את מרגישה כלפיו? עד כמה את אוהבת אותו? לי זה הופיע, לאור מה שכתבת, כאילו הדבר היחידי שאת "סופרת" הוא היחס שלו למחלה שלך.
אז מעבר לנושא שמטריד אותך, שתיכף אתייחס אליו, מאוד חשוב שתבחני מה את חושבת עליו, מה את מרגישה כלפיו, איזה מין בן אדם הוא, עד כמה את מעריכה תכונות שונות שלו.
לגבי חוסר ההתייחסות שלו: שווה לבדוק זאת יותר לעומק. יכולות להיות לכך סיבות שונות.
אולי הוא מאוד חושש מן הנושא ומעדיף "להכחיש" אותו ע"י חוסר התייחסות.
אולי כאשר את מעלה את הנושא הוא מרגיש חסר אונים ומתקשה לעזור לך ולא אוהב להיות במצב כזה. הרבה גברים רוצים מייד לעזור, לפתור את הבעייה וקשה להם עם בעיות שאינן נפתרות אלא נמשכות.
אולי הוא אינו מצליח להבין בדיוק מה את צריכה ממנו, ואת נמנעת מלבקש בצורה מדוייקת וברורה אלא מעדיפה שהוא יבין מעצמו מה נדרש?
אני חושבת שעליכם לקיים שיחה פתוחה ולהבין זה את זה לעומק בנושא הזה.
כמובן שקיימת האפשרות ש"זה גדול עליו" וחשוב שתדעי זאת באמצעות השיחה.
עם כל זאת, זה מוזר לי שאת לוקחת על עצמך לעשות הכל בבית! האם את עושה זאת כדי להוכיח לו ולעצמך שאין עלייך מגבלות פיזיות? בכל מקרה זו לא התנהלות נכונה וחשוב לשנות זאת. את לא תחזיקי מעמד פיזית ונפשית אם הוא לא יהיה שותף אמיתי שלך, גם בלי קשר לבעייה הכרונית שלך.
את צודקת שעליכם לעשות "בדק בית" לפני שמחליטים לעשות ילדים, ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
שירן09/05/2010תודה על תגובתך המהירה,
לשאלתך- אני מאוד מאוד אוהבת את בעלי, הוא יודע לפרגן להשגיי המקצועיים, לחזר ולהחמיא לי על כל דבר שאני עושה, והאינטימיות שלנו מצויינת. יתכן והשתמע שכל מה שאני רואה זה היחס שלו למחלה, אבל לצערי מטבענו אנחנו לרוב רואים את הכוס הריקה, מה גם שזה לא עניין חולף אלא שמדובר במחלה כרונית ולכן ברור לי שגם המחלה מעורבת בנישואינו ולכן כל כך קשה לי שהוא לא קשוב אלי בנושא.
אני נושאת איתי חשש יומיומי שאהיה חלילה נטל עליו בעתיד, ומזה נולדת המחשבה שאם כיום כשאני מתפקדת וזקוקה בעיקר לאוזן קשבת ולמעט עזרה אני נתקלת באוזניים ערלות, מה יהיה בעתיד כשבאמת אזדקק לו וכשיהיו גם ילדים שזקוקים לטיפול. אני מאוד חצויה בין האהבה והמשיכה הגדולה שלי אליו לבין הצורך להיות ריאלית, צורך שנכפה עלי לאור המציאות הבריאותית שלי.
באשר לטיפול במטלות הבית, אני נאלצת לשאת בעול לבדי כי הוא לא אוהב לעזור, וזו בעיה שלדאבוני נשים רבות נאלצות להתמודד איתה ולעשות לוליינות כדי לתמרן בינה לבין קריירה, וזו גם בעיה שבעניינה אני לא מצליחה לחדור לתודעה שלו לגביה שיבין שאני באמת צריכה את עזרתו בעניין. אני כבר שנה מנסה "להגיע אליו" בנושא וממש אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו את נישואייעודד07/05/2010
שלום
אנו זוג נשוי מזה כ- 30 שנים, הזוגיות שלנו לוותה במשברים, היו לנו משברים בזוגיות, לפני תקופה קצרה אישתי ביקשה להתגרש, בטענה שאין לה חופש, שאני מזלזל בה תקופה ארוכה, ומתבטא אליה במילים פוגעות, שהיא לא אוהבת אותי יותר, שאין לה על מי להישען ועוד דברים קשים מאד, ואני לאורך כל התקופה שמרתי לה אימון, אוהב אותה ולא רוצה להתגרש.
בהחלטה משותפת דחינו את תהליך הגירושין לשלושה חודשים שבתקופה זו נלך לטיפול זוגי
לאחרונה דיברנו ארוכות על הזוגיות שלנו, דבר שלא נעשה שנים ארוכות, כל הטענות שהיא מעלה בשיחתינו הם נכונים, ולטעמי לטענות שלה זו לא סיבה להתגרש. אך העוצמה שהיא מבטאת אותם הם קשים " רואה את צל ההרים כהרים"
אישתי בצעירותה עברה התעללות פיזית, נפשית וגופנית מצד אביה, שלל ממנה את החופש, וזה מתבטא שתמיד הייתה משווה אותי לאביה.
אין לי ספק שהדברים שהיא מעלה כנגדי נכונים, אך לא נכונים בעוצמות שהיא מרגישה, וכל זה משליך על הזוגיות שלנו,
בטיפול הזוגי אני רוצה להעלות את הנושא, אך חושש שמא יפגע בה ע"י חשיפה שלי, מאידך חשבתי ליצור קשר עם המטפל ולהעלות לו את הבעיה מבלי שאישתי תדע
נא תשובתכם
תודה מראש ושבת שלום
שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד---
בני07/05/2010ש ל ו ש י ם שנ ה !
איך החזקת מעמד,,,
הרעיון שאתה מציע הוא חיובי בהחלט וזה מה שאני הייתי עושה,
רק לא ברור לי איך זה שהיועץ לא עלה ע"ז עם אשתך כבר בשיחה הראשונה,
בכל מקרה ייתכן וזה יבוא ממנה באיזה שלב, וצריך לנקות טוב טוב ורק אח"כ לתת פתרון, תלך על טיפול בדמיון מודרך, שם עושים זאת בהצלחה,
---
רק שתדע שזה לא קשור אליך ואתה לא אמור לדעת איך לטפל בבעיות כאלו, וצריך צד ג', זוהי הנדוניה שאשתך הביאה עימה לתוך מערכת היחסים שלכם, כפי שאתה בוודאי הבאת נדוניה "מוצלחת" מבית הוריך,
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו את נישואיי
עודד07/05/2010תודה על התגובה, רק לא הבנתי, האם להעלות זאת בטיפול יחד עם אישתי ואו לספר לו זאת לפני הטיפול, ואו לשוחח עם אישתי בנושא
בכל אופן הייתי שמח אילו עדי ואו דורית היו מתיחסות ,
אישתי עברה התעללות מינית, הכוללת, אי מתן חופש, אלימות פיזית ומילולית,זאת סיפרה שהכרנו
בשיחה האחרונה שלנו היא סיפרה שחששה להשאיר אותי לבד עם האחיוניות שלה שהן בוגרות שמא, אתעסק איתם,
רבתי עם אחותה בידיים, והיא אומרת שהטרדתי אותה,
שאני שוכב איתה לפעמים בכדי לרצות אותי , הייתה בוכה.
דברים שלא שיתפה ואו סיפרה לי מאז נישואינו
זה מאד כואב לי, לא חשבתי לכוון הזה, אבל שהיא סיפרה לי, קישרתי בן הדברים
האם מה שעברה קשור ללמה שאני מרגיש ,?
מבקש תשובה מקצועית
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה דמיון מודרך?.
עודד07/05/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש להניח שהנושא יעלה באופן טבעי
דורית כהן08/05/2010שלומי היקר, אני חושבת שאתה מאוד צודק שיש קשר בין עוצמת התגובות הרגשיות של אישתך לבין חוויות שהיא עברה בילדותה. יש להניח שכאשר היא מרגישה רגשות דומים של פחד, חוסר אונים, כעס ותסכול, היא מרגישה שוב כמו ילדה קטנה וחלשה שאינה יכולה לעשות כלום מול אבא חזק שקובע הכל עבורה. ואז היא מגיבה ממקום מאוד לא בוגר.
ההבנה הזאת אמורה להנחות אותך להיות יותר רגיש כלפיה ולדעת מהם הטריגרים שמקפיצים אותה ולשלוט בעצמך על מנת לא להיכנס למצבים הטעונים האלו. או להבין שאם היא חוששת להשאיר אותך עם אחייניות קטנות - זה בגלל שיש לה חששות מאוד עמוקים שלא ניתן לסמוך על גברים מול ילדות צעירות כפי שהיא עברה בילדותה. היא מגיבה ממקום מאוד מפוחד ולא הגיוני, כמו חייה במלכודת.
אני מניחה שכאשר תגיעו לטיפול הזוגי הנושא של חוויות ההתעללות מן הילדות שלה יעלה מעצמו עד מהרה. נכון שמידת החשיבות שניתנת לנושא שונה לפי הגישה הטיפולית של המטפל, אבל זה אחד הדברים היותר מקובלים - ויותר בסיסיים ומשותפים למטפלים מאסכולות שונות - שהמטפל יחפש את הלינקים בין חוויות הילדות לבין תפיסת המציאות בהווה.
לדעתי ממש לא צריך לחשוש שמא זה לא יעלה. אם זה לא יעלה בפגישה הראשונה, זה יעלה בהמשך. חלק מן המטפלים מקיימים גם פגישות נפרדות עם כל אחד מבני הזוג, ואתה תוכל להגיד זאת בפגישה הנפרדת אם זה לא יעלה קודם. עדיף שהיא תעלה זאת בעצמה, אבל יש להניח שזה יעלה באופן טבעי בשיחות הראשונות.
אני מאחלת לכם הצלחה בתהליך החדש, ומתרשמת לטובה מעצם העובדה שכב התחלתם לשוחח ביניכם שיחות שגורמות לכל כך הרבה חשיבה והבנה, עוד לפני שהתחלתם להיעזר במישהו חיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית אנא יעצי לי
עודד09/05/2010ראשית תודה, על התשובה המלומדת,
לפני שלוש שנים היה לנו משבר והתפייסנו, אך כלום לא השתנה.
המשבר הנוכחי נמשך כ- 4 חודשים, בתחילת המשבר לא דיברנו כלל, היה בנינו מתח אדיר,
לפני כשלושה שבועות, שבוע לפני הדיון הראשון ברבנות התחלנו לשוחח ביוזמתי, סיפרנו אחד לשני מה כואב, ואז היא סיפרה לי את הפחד ממני, לפעמים שהיינו עושים סקס היתה בוכה, שהיא חששה שמא אתעסק עם האחיניות שלה, רבתי עם אחותה בידיים והיא האשימה אותי בהטרדה מינית של אחותה, שאני מזלזל בה ומשפיל אותה, שאני אלים מילולית כלפיה,
כל הטענות שהיא מעלה קרו לפני כשני עשורים ואף יותר., אין לה טענות לשנים האחרונות
אני מבולבל מאד, לפני כמה ימים התקרבתי אליה ונענתה לי, עשינו אהבה, במהלך השבוע הזה ניסיתי להתקרב שוב, אך היא דוחה אותי ואני מרגיש נורא.
אוסיף שהיינו בפגישה אחת עם המטפלת הזוגית שבה הנושא של ילדות אישתי לא עלה כלל, אישתי אמרה שהיא לא אוהבת אותי יותר, ושאין לה רבה מוטבציה , המטפלת סיכמה את הפגישה הראשונה כך, "כנראה שאין מקום לטיפול זוגי, שלי יש הרבה מוטיבציה ולאישתי אין,"
לי נראה מוזר ותמוה שכך סיכמה את הפגישה הראשונה מבלי להיכנס לעומק הבעיות בנינו.
אני מאד סובל, לא ישן כלל, הורדתי במשקל הרבה, לא מתפקד בעבודה,
חשבתי לעזוב את הבית למס' שבועות ולתת לה את החופש,
אני מדבר הרבה עם אישתי, מספר לה עד כמה אני סובל, ועד כמה שהיא שופטת אותי לא נכון ועד כמה אני אוהב אותה, היא אדישה
שאלתי: האם לעזוב את הבית כי אני סובל מאד ולחפש לי אהבה, פורקן, כך לטעמי יקל עליי.לעולם, לא בגדתי באשתי
האם סיכום הפגישה הראשונה עם המטפל סבירה/ הגיונית.?
האם לספר את ילדותה של אישתי למטפל לפני הטיפול הקרוב.שיבין ויגע בנושא בטיפול?
הרבה תודה ושיהיה שבוע טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיערך עצמאית ולתת לה חופש
דורית כהן09/05/2010שלומי היקר, קיימת האפשרות שמעבר להתעללות המינית שאישתך עברה בילדותה, קרו כמה דברים בשנים האחרונות שגרמו לה לאבד את האהבה, ולהגיע להחלטה שהיא לא תוכל ואף לא תרצה לשקם את הזוגיות.
יכול להיות שאישתך מרגישה ששום דבר לא יעזור, והיא רוצה את החופש שלה ומתרכזת בכל האמצעים שיוכלו להשיג זאת עבורה.
אתה מתאר שכאשר אתה משתף אותה בסבל שלך היא נשארת אדישה. זה מעיד על איבוד הרגש כלפיך.
אני מציעה שתתייעץ עם היועצת הזוגית לגבי הצעדים הבאים שלך. יתכן שבאמת כל אחד מכם זקוק עכשו לפרידה על מנת לתפוס קצת מרחק זה מזו ולראות עד כמה היא שלמה עם הכיוון של גירושין. כל עוד אתה מתחנן ומנסה להשפיע עליה - היא עסוקה יותר בנסיון להדוף את השפעתך ובהתחפרות בעמדה שלך.
יתכן שאם תתן לה את הספייס, את החופש, ותדאג לעצמך ותחווה חוויות - היא אז תוכל להירגע ולבחון בצורה יותר שקולה את מצבה ואת רצונותיה.
ברור שצפויים לך חודשים לא פשוטים, אני מציעה לחפש דרך שבה תצליח לראות את החיובי בפרידה: הזדמנות לעצמאות, אתגר בנושא ניהול עצמאי של משק בית, היכרויות חדשות, אולי תתחיל הרגלי אכילה חדשים, התעמלות או כושר גופני - זה מאוד עוזר לתחושה טובה יותר גם גופנית וגם נפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מילים אלא, לומר לך תודה
עודד10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאהבתי במישהי שיש לה חבר...אליהו06/05/2010
שלום,
התאהבתי במישהי שיש לה חבר (אני לא מכיר אותו). אנחנו מכירים רק חודש וכרגע אנחנו ידידים אבל היא די מחבבת אותי.
העניין הוא שיש לנו די הרבה תחביבים משותפים ותכונות אופי דומות ולכן קל לנו להתחבר אחד לשני.
לאחרונה קצת פיתחתי את הקשר איתה מיוזמה שלי, אבל אני מפחד להישאר איתה ככה כי זה אולי יגרום לה לחבב אותי עוד יותר ואז זה יגרום לה להתרחק מחבר שלה.
אני מצד אחד רוצה לפתח את הקשר בינינו עוד יותר- אבל מצד שני אני לא רוצה לפגוע בחבר שלה- כי הוא נראה בחור נחמד ואם היא תתרחק ממנו זה יפגע בו מאוד.
מה עליי לעשות? האם כדאי להתרחק ממנה ולהישאר ידידים רחוקים כדי לא לפגוע בחבר שלה?
המצב קצת בעיתי, אשמח לקבל עצות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ---
בני06/05/2010האם כדאי להתרחק ממנה ולהישאר ידידים רחוקים כדי לא לפגוע בחבר שלה?
כן !
מה ששנאוי עליך אל תעשה לחבר של חברה שלך,,,
תמתין בצד או שתצא לדרך חדשה, הבחירה בידיים שלך,
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק, אני מסכים איתך, אבל..
אליהו06/05/2010אתה צודק. זה באמת נבזי אם אנסה לפתח איתה את הקשר מיוזמתי.
אבל העניין הוא שאני חושש שאולי היא כבר היא נקשרה אליי קצת, וגם אם אני ארצה להשאר ידיד רגיל שלה זה כבר לא יעזור. במצב כזה הפיתרון היחידי הוא להתרחק ממנה אפילו יותר מזה- מה שיהיה לי מאוד קשה לעשות. השאלה היא אם להתרחק ממנה עוד יותר או להישאר ידיד שלה אבל באופן סטאטי ולתת לה לפעול לפי שיקול דעתה?
ועוד שאלה, נניח והיא תיזום בעצמה לפתח בינינו את הקשר- האם עליי לסרב כדי לא לפגוע בחבר שלה ולהגיב בקרירות? או שאז כבר להגיב אחרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה---
בני06/05/2010אל תהייה צדיק יותר מהאפיפיור,
תן לה להחליט בשביל עצמה, אם היא בכיוון שלך ,לך ע"ז, אתה לא אמור לדאוג לו,
מצד שני זה שאתה יודע שיש לה חבר זה לטובתך,
או שאתה מנתק ופונה לדרך חדשה,
או שאתה בממתינה וחי על תקן של מילוי מקום,
אז מה בא לך להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אליהו
עדי בדיחי06/05/2010אני מסכימה עם בני- זכור שגם לה יש כאן בחירה, אם היא נשארת בקשר איתך, זאת בחירתה וייתכן והיא מרגישה שיש לך רגש אליך. אז אולי היא בקשר איתך כי כיף לה לקבל את הפידבק שלך וזה מאוד מחמיא, ואולי היא מרגישה גם משהו ורוצה להישאר בסביבה..
לא הייתי עושה עבורה או עבור החבר שלה את החשבון- הייתי הולכת על צעד כן ואמיתי- לספר לה שיש בך רגש אליה, יותר מידידות, ולברר איתה מה קורה בכיוון שלה. כך או כך, אם המצבהזה נמשך- אתה תמצא עצמך יותר ויותר מסובך ומנסה לפרש כל תקשורת בקשר שלכם.
תהיה אמיתי, ואם יש שם משהו רציני- אתה כבר תדע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה בני ועדי.
אליהו07/05/2010עזרתם לי מאוד,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותקרן06/05/2010
שלום רב,
אני באמצע שנות ה - 30 לחיי יש 2 בחורים שמאד מעוניינים בי ואוהבים אותי
שניהם מתיחסים אלי יפה ובכבוד רב
הראשון - גרוש + 1 בחור זהב אבללעיתים בעל מצבי רוח דכאוניים שכן גרושתו לקחה את הילד היה משפט ארוך וכו' היום הוא רואה את הילד אחת לשבועיים בסופי שבוע (כיוון שהם מאד מרוחקים גאוגרפית אחד מהשני) ומן הסתם כל הקשיים שהיא עשתה לו הביאו אותו למצב נפשי לא הכי טוב, מצבו הכלכלי כרגע לא טוב (הלוואות, מינוס...) עפ"י שיש לו כרגע עבודה קבועה.
אני נמשכת ואוהבת אותו אבל זה מעין להכניס ראש בריא למיטה חולה ,קשה לי לראות שנסתדר כלכלית בשנים הקרובות במידה ונהיה יחד וגם המצב הנפשי שלו לא משהו (מצבי רוח וכדומה)
השני - גרוש+2 בחור זהב שמתיחס אלי בחום אהבה וכבוד עבודה יציבה מאד ומצב כלכלי טוב מאד
עם שניהם יש לי תקשורת טובה מאד וחברות טובה
לראשון - הטיפוס היותר בעיתי אני נמשכת יותר מלבחור השני ואפילו נראה שיותר מאוהבת בו (הוא גר לידי אז אנחנו מדברים המון ונפגשים והוא חולק איתי כל מה שעובר עליו)
אני מאד מתלבטת אני במעין מצב ללכת לפי הראש או לפי הלב
שניהם אוהבים ומתיחסים אלי נהדר עם המבוסס העתיד יהיה ברור יותר ומסודר יותר
"היותר בעיתי" העתיד הכלכלי בשנים הקרובות לא ישתפר והמצב הנפשי המתנדנד שלו גם לא ישתנה (לדעתי...) עפ"י שאליו אני יותר נמשכת ואולי יותר מאוהבת....
להזכיר שאני כבר באמצע שנות ה - 30 וצריכה כבר להסתדר...
בבקשה תעזרו לי להחליט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
עדי בדיחי07/05/2010הגדרת נכון- ללכת עם הראש או הלב.
כשאני חושבת על זוגיות ארוכת טווח, על זוגיות של שנים, אני זוכרת שיש הרבה מכשולים בדרך, הרבה משברים, בכל זאת עבודה קשה. בלי רגש אמיתי ובלי חיבור "מהלב" קשה מאוד להסתדר.
נכון שהאטרקטיבי יותר כלכלית- יהיה יותר קל איתו, הוא יותר יציב, כנראה מכל הבחינות. אני לא בטוחה שאם נניח היית איתו- לא היית חושבת מה היה קורה אם הייתי עם השני. בעוד אם את עם הבחור אליו את יותר נמשכת ויותר מאוהבת- אני לא משוכנעת שהיית חושבת על ה"חזק כלכלית" ההוא.. שכנראה זה חלק מהקסם שלו בעינייך, באופן טבעי.
גם אדם יציב כלכלית יכול יום אחד ליפול- ואז מה? הוא שווה ערך במעמדו לבחור השני, רק שאת פחות אוהבת אותו, בדיוק כמו היום. ושוב מחשבות על מה היה אילו הייתי עם ההוא.. לפחות הייתי יותר מאוהבת, יותר נמשכת .. ואז החוויה כבר אחרת.
מאידך, נסתכל גם על החצי המלא- גם אדם לא יציב כלכלית היום- אין זה אומר שיום אחד, ואולי בעידוד ובתמיכה שלך- לא יוכל להתקדם ולשנות מצבו. הדברים דינאמיים. ולכן הייתי ממליצה לך ללכת על פי הלב שלך, כי מדובר באהבה.. אחרי הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד כיווןורד05/05/2010
אני אמא לילדה בת שש, בזוגיות שניה מזה כחמש שנים עם אדם גרוש ללא ילדים המבוגר ממני ב15 שנה (54). גרים יחד ומנסים להביא ילד לעולם (לבן זוגי אין ילדים). מערכת היחסים ביננו ידעה לא מעט ירידות ולפני כשלוש שנים אף פרידה למספר חודשים. קיימת אהבה רבה, בן זוגי מטורף על ילדתי והיא עליו, אך הוא לעניות דעתי נכה ריגשית ואיני יודעת איך להתמודד עם כך. בשנה האחרונה בן זוגי נוסע לביתו בטבריה שם הוא גר עם שותף לעסק (השקעה באופציות) מיום שני חוזר ביום חמישי. היו לנו בחודשים הראשונים לא מעט וויכוחים בנושא כמובן מצידי היה לי קשה עם הניתוק הארוך, אך מצידו אמר אני הולך לעבוד, מפירות עבודה זו הרי תהני.... בפועל הרי דבריו הם שטויות יש לו צורך בניתוק הזה לטבריה. באמת השלמתי עם הנושא ואני אף מצליחה להנות ממנו. כיום אני מרגישה כי הוא מתנתק ממני רגשית, שיחות ביננו מתמעטות, כשהוא מגיע הביתה הוא תמיד נפגש עם חברים אני ממש צריכה להילחם על זמן איכות עימו. כשאני שואלת מה קורה אין לו מושג על מה אני מדברת . אני מרגישה במערבלת שסוחפת אותי , מלחיצה אותי ומדכאת אותי דבר שכמובן אינו מאפשר לי להיכנס להריון.ואז הלחץ גובר עוד יותר. אין לי מושג מה לעשות, אם אני מדבסרת הוא ארומר שאני מבלבלת במוח אם אני מרימה ידיים נאבד אחד את השני והכי גרוע זה מדכא אותי.
איני יכולה לקום וללכת . מה אני עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לא פשוט---
בני06/05/2010היי
כך לא מנהלים חיים נורמליים,
זה לא תקין בלשון המעטה,,,
אבל כל אחד בוחר את סגנון חייו, ולפי מה שכתבת השלמת עם זה,
רק רציתי לשאול אם אתם נשואים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתי, ואשמח אם דורית תוכל להוסיף
עדי בדיחי07/05/2010הי ורד, מתנצלת על העיכוב בתשובה, אנחנו משתדלות כמיטב יכולתנו.
אני אתן את דעתי, ואני מזמינה את דורית להוסיף בשל הניסיון שהיא מגיעה איתו לגבי זוגות:
את כותבת שלדעתך בן זוגך נכה רגשית ולא יודע להתמודד עם המצב הזה. הוא אוהב את ילדתך. את מרגישה שטבריה היא תירוץ לניתוק. ייתכן ואת צודקת, לא יודעת.
את בהחלט צודקת שמצב כזה הוא כמעט ולא "זוגי", ואם הוא כבר מגיע הביתה- הוא מתרחק. יש בזה אמת, וחשש שאכן משהו עובר עליו.. חשוב לבדוק מה.
כך או כך, תסכימי איתי שלעשות ילד- זה לא זמן מאוד טוב, בלשון המעטה. יש להביא ילד להורים שמתקשרים טוב ושהזוגיות במצב שמור וטוב. אחרת המודל ההורי שהילד שלך יקבל לא יהיה מספיק בריא עבורו.
אני לא בטוחה שאותה "נכות רגשית" שאת חשה, היא לא קשורה גם היא לניתוק הפיזי והרגשי שהוא עושה מולך. ייתכן והוא פחות שלם עם ההחלטה להביא ילד? ייתכן והפער של השנים שקיים, קצת מרחיק אותו מהחוויה של הבאת ילד? אני מעלה השערות.. לא יודעת עד כמה הן נכונות במציאות- אבל אולי תוכלי לנסות לזהות..
אני מניחה שעד לפני שנה, ז"א במהלך 4 שנים, המצב היה אחר. נסי לבדוק ממתי אתם רוצים או מתכננים להביא ילד.. ותבדקי האם זה קשור זה לנסיעות לטבריה.
במצב כזה הייתי מייעצת להתייעץ מקצועית, אם לא ביחד- שזה כמובן עדיף- אולי לבד לעת עתה, ולקבל קצת יותר פידבק מקצועי וכלים.
אני משוכנעת שדורית תוכל לתת עוד זוויות, בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשנות את התקשורת הזוגית
דורית כהן08/05/2010ורד היקרה, ראשית אני מצטרפת להבחנות הרגישות שעדי עשתה.
בנוסף, סביר להניח שיש משהו בתקשורת ובהתנהלות הזוגית שלכם שמרחיק אותו, ואולי כבר נוצר סוג של מעגל קסמים זדוני: הוא מתרחק, את נעלבת ומודאגת בשל כך ונלחצת ואז התגובות שלך כלפיו מביעות את רגשותייך ואינן נעימות לו והוא חווה אותן כביקורת וככבלים עליו, וזה גורם לו לרצות להתרחק עוד יותר ואז את עוד יותר מודאגת, וחוזר חלילה, ללא מוצא...
לפעמים כדאי להיעזר ביועץ חיצוני, שיכול להראות לשניכם מה קרה ומהן ההתנהגויות הלא מודעות שגורמות לכם להתרחקות הזאת, כי לכם יהיה קשה לראות זאת לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גברים ופורנומיטל04/05/2010
שלום! אני נשואה שלוש שנים באושר, צעירה ונראית טוב .הסקס בזוגיות שלנו תמיד היהטוב וסוער בשנה האחרונה קצת פחות .בכל מיקרה בזמן האחרון יצא לי להציץ במחשב של בעלי מסקרנות ומתברר שהוא צופה לא מעט באתרים פורנוגרפיים .אותי זה ממש מעליב ולא יכולה לדבר איתו על זה מה עושים ?האם זה נורמלי?אני תמיד זמינה אליו ופתוחה להצעות אז לא מבינה למה האם משהו דפוק בי?או שאני עושה פיל מעכבר? יש מישהי שמזדהה?מחכה לתשובה שאולי תעזור.תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס עם עצמך
דורית כהן08/05/2010מיטל היקרה, זה נושא שעולה מידי פעם בפורום שלנו ואם תדפדפי בו תראי שיש המון התייחסויות לכך.
אני יכולה להבין את העלבון שלך, כך זה בפעם הראשונה שמגלים זאת. אני חושבת שכל אישה או גבר שמגלים זאת בפעם הראשונה אודות בני זוגם - ירגישו כך. אבל לצד העלבון, בואי נחשוב יחד:
כיום עולם הפורנו כל כך זמין ומיידי באינטרנט. כאשר מישהו נמצא ברווקותו - ללא בת זוג - הוא באופן טבעי גולש לאתרים פורנוגרפיים, ומוצא שם גירויים מרתקים שעושים לו את זה. נוצרת התרגלות כזאת, לסקס עם עצמך בדרך מסויימת. נדמה לי שמאז ומתמיד היה קיים "סקס עם עצמך", אין כמעט אדם שלא חווה זאת בזמן זה או אחר.
סקס עם עצמך שונה מאוד מסקס עם פרטנר.
יש בו כמה דבים מאוד נוחים, מרגיעים ובטוחים, להבדיל מסקס עם בן או בת זוג. הוא תלוי אך וק ברצונו הוא, בטיימינג שלו, בקצב שלו, לא צריך לחזר אחרי אף אחד, לחשוש שלך לא מתחשק עכשו ואולי לא תהיי נלהבת כמוהו, וגם - לא צריך לעמוד בשום קריטריון של הצלחה, להצליח לענג אותך, אולי לעשות לך דבים שלא תמיד מתחשק לו...בקיצור - הכל קורה שם על פי הצרכים שלו.
למה שלא תאפשרי לו לחוות את החווייה הזאת?
לחסום או להתנגד לכך לא יעזור. אז הוא ירצה בכך עוד יותר, בבחינת "מים גנובים ימתקו".
קבלי זאת כמשהו שהמון אנשים - גברים ונשים - עושים כיום ונחשב מקובל ומצוי, בין רווקים ובין נשואים.
אני זוכרת שפעם מישהי ענתה לשאלה דומה וסיפרה שהיא במקום להתנגד ולהילחם בכך - הצטרפה אל בעלה והשתמשה בהומור ובהצטרפות כדי להתמודד עם התגובות הראשוניות שלה שהיו דומות לשלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בזוגיותרונית כהן04/05/2010
בעיות בזוגייות עקב משבר משפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמח אם תפרטי
עדי בדיחי07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)