מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נישואין במשברדנה22/03/2010
אני בת 37,נשואה 15 שנים,יש לנו שלושה ילדים מקסימים. לצערי ,אם אני אהיה כנה ככל האפשר תמיד במהלך הנישואין היו לי תחושות שאני לא מספיק אוהבת ומעריכה את בעלי.כשהתחתנתי הייתי צעירה מדי והרגשתי שאני עושה צעד שלא הרגיש נכון עבורי אבל מצד שני הרגשתי שאני אוהבת אותו והייתה האהבה וההערצה שלו אותי והבטחון שהוא העניק לי. פחדתי לוותר על כל זה. מעבר לכך, מלכתחילה הרגשתי שאנחנו באים מעולמות שונים,היו פערים אינלקטואליים שהלכו וגדלו במשך השנים,אני למדתי והתבססתי בעבודה שאני אוהבת ומצליחה בה והוא לא למד ולא מצא את עצמו מבחינה תעסוקתית,כיום אחרי עוד עסק שפתח ולא הצליח הוא עובד בעבודה זמנית,מתוסכל ואבוד,בשנים האחרונות ההמרחק הרגשי ביננו הלך וגדל,הרבה כעסים יוצאים החוצה. אני מסתכלת עליו ורואה אדם טוב,בעל ערכים , מצחיק ואכפתי אבל לא טוב לי אתו מספיק,מרגישה כבויה ומדוכאת,בודדה. התחלנו טיפול זוגי שבינתיים די תקוע. למען האמת מיואשת,האם אפשר לשנות משהו, אני סקפטית,כבר הפחד להיות לבד לא מרתיע אותי,וגם לא הירידה במצבי הכלכלי שגם ככה לא מזהיר.הדבר היחיד שאני חושבת עליו זה הילדים האהובים שלי והרצון להגן עליהם אבל איך אפשר להמשיך כך,עד מתי?אני כבר מתחילה להרגיש שאין לי יותר שליטה בכל הנוגע לזוגיות שלי ואולי פשוט התייאשתי ואין לי יותר כוחות לנסות למנוע את הפרידה ממנו,כבר לא יודעת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה יקרה
עדי בדיחי24/03/2010תודה על הפתיחות והכנות שלך.
את מתארת מצב שמלכתחילה היה אמביוולנטי- מצד אחד כן אוהבת, מצד שני לא מספיק.. עם השנים הפער הזה התחדד וגדל, עם הצורך שלך ללמוד ולהתפתח והנסיגה שלו בבחינה המקצועית והאישית.. התסכול והאכזבה בעיקר מעצמו. כמובן שבמהלך השנים את שיקפת לו את הדמות שכן לומדת וכן מתקדמת וכן מצליחה.. אך טבעי שדברים כאלה יתבטאו בתוך הזוגיות, על כל המשתמע ממנה.
כתבת שאתם הולכים לייעוץ זוגי, שזה צעד שמעיד על רצון של שני הצדדים כן להתקדם וכן לשקם את הזוגיות.
לא כתבת כמה זמן אתם בטיפול, אבל זכרי שלא כל "שידוך" בין מטפל למטופל הוא בהכרח שידוך מוצלח. ייתכן ואפשר למצוא מטפל אחר, בכל מטפל יש את המשהו היחודי לו, וזה לא פחות חשוב מכל הדרך עצמה.
כתבת שהיו לך תחושות שאת לא מספיק מעריכה את בעלך- הייתי מנסה לבדוק האם זה מגיע מתוך ההשוואה לאהבה שלו אלייך; ז"א- ההערצה שלו אותך והבעת האהבה שלו אלייך אולי שמה את אהבתך שלך אליו במקום "קטן" יותר, בהשוואה, אבל לא באופן הגיוני. לא תמיד שני הצדדים מביעים אהבה באותה עוצמה, כשם ששני הצדדים באמת אוהבים ורוצים להיות יחד. בד"כ כשצד אחד יותר טוטאלי, יותר עוצמתי, יותר מביע את אהבתו- הצד השני ייתכן ויחוש אי אלו תחושות של חוסר ביטחון או "אני לא מספיק". אולי זאת נקודה למחשבה.
פערים אינטלקטואליים אכן יכולים להפריע לזרם הזוגיות, אבל לא רק לדעתי. יש כנראה הרבה מסביב, ואת כל זה יש להעלות מול המטפל. אם את נוכחת לדעת שהמטפל כן טוב עבורכם, הייתי רוצה שתתני לזה זמן, שתהיי סבלנית, ותנסי להיות רגע "מהצד" (כמה שזה קשה) ולראות מה יולידו הפגישות מול המטפל. לפעמים זה תהליך סיזיפי וארוך ומצריך אורך רוח..
בהצלחה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עדי
דנה05/04/2010תודה על ההתייחסות המעמיקה והניסיון לעזור. זה נכון שהפער האינטלקטואלי הוא רק חלק מהבעיה זה הרבה יותר מורכב. אני מקווה שבכל זאת נצליח לשקם את הזוגיות ואם לא אז אני מקווה שאמצא את הכוחות בעצמי להמשיך הלאה בדרך חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
סתיו08/04/2010היי דנה,
אין לי תשובה בשבילך כי אני לא נמצאת במצב הזה...
אני בת 24 יוצאת עם בחור בן 26 מזה 8 חודשים, קראתי את דברייך ורציתי לשאול.
אני עובדת בעבודה קבועה, סטודנטית לתואר ראשון והמצב הכלכלי שלי בסדר גמור.
הוא, לעומתי, לא מוצא את עצמו מבחינה תעסוקתית, אין לו יותר מידי מה להציע לשוק, המצב הכלכלי שלו מאוד לא טוב ומתחיל ללמוד רק באוקטובר הקרוב.
הכוונה שלי היא שגם בינינו יש פער מסויים, ואני לא יודעת האם כדאי להמשיך הלאה או לחתוך...
אני מאוד אוהבת אותו ועד לפני לא מזמן הייתי בטוחה שמצאתי את האחד שלי לחיים.
אני מנסה לחשוב קדימה ואני רואה מצב עתידי כלכלי לא טוב.
אשמח לסיוע מצידך, לאור ניסיונך הרב...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתו יקרה
דנה09/04/2010הי, אני מבינה שדברי עוררו בך הזההות מסוימת וחשש מעתידך.אני חושבת שקודם כל טוב שאת מחוברת לרגשותיך ולא בורחת מהם.קודם כל בשלב של החיים בו אתם נמצאים טבעי שיש שאנשים לא בטוחים לגבי הכיוון התעסוקתי.יכול להיות שלך יותר ברור מאשר לו מה את רוצה לעשות ובאיזה כיוון להתפתח. את יותר מפוקסת כרגע ממנו אבל זה יכול להשתנות. יחד עם זאת, את מספרת שהוא מתחיל ללמוד בקרוב אז זה לא נשמע שהוא עומד במקום. בכל זאת משהו מפריע לך ואת לא בטוחה בו, לכן אולי את קולטת נורת אזהרה ואל תתעלמי מכך. אני לצערי התעלמתי ,הסתנוורתי מאהבתו אלי , פחדתי להישאר לבד והעדפתי לא לגעת בקשיים שכבר היו בתחילת הקשר שלנו.פשוט כדאי לך לבדוק לעומק יותר למה זה קשור.אתם לא נשואים אז תני לעצמך את הזמן לחשוב,להבין , להרגיש מה קורה לך . את צעירה וכל החיים לפניך,בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כדאי ללמודיובל21/03/2010
אני מתלבטת ללמוד בין מזכירה רפואית לסייעת רופאי שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יובל
עדי בדיחי21/03/2010לצערי זה לא הפורום המתאים. נסי לפנות לפורומים של ייעוץ תעסוקתי.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאלין21/03/2010
שלום,
יש לי חבר, מערכת יחסים די טריה למרות שאנחנו מכירים שנים אחורה וחזרנו להיות בקשר. אנחנו מאוד אוהבים וטוב לנו ביחד מכל הבחינות. אני בת 30 והוא 42, שנינו גרושים +1.
הקטע הוא, שבחיים לא הגעתי לשיאים מיניים כמו שיש לי איתו ובחיים לא חוויתי מה שאני חווה איתו, אני חושבת שגם אצלי משהו השתנה אחרי לידה ובגלל שהתבגרתי, השתנתי הורמונלית.
מה שמפריע לי זה שנראה לי שטעיתי שאמרתי לו שחיי המין שלי אף פעם לא היו טובים יותר והוא יודע שלא הגעתי לשיאים כאלו, רק איתו.
אני לא יודעת אם הוא יקח את זה למקום טוב או שיתפוס מעצמו ויקח את זה למקום לא טוב.
אני כן יודעת שהוא אוהב אותי ואני אוהבת אותו והמשיכה המטורפת בינינו היא הדדית.
ממש מטריד אותי איך בדרך כלל גבר יגיב לדבר כזה ואולי טעיתי שאמרתי לו...
אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף פותח דלתות
עדי בדיחי21/03/2010הי אלין,
לי דווקא נראה אחרת- שיתפת את בן זוגך בכמה טוב הוא עושה לך, לא היית רוצה שיגיד לך, שיביע מולך, כשמרגיש טוב איתך?
כרגע, כנראה מתוקף הראשוניות של הקשר, את חוששת מתגובת נגד מצידו, אולי נחשפת יותר מדי, אולי אמרת משהו ש"ינפח" אותו. אני מניחה שאם הקשר הולך למקום רציני, מפרגן, מעודד, משתף וכנה זה עם זה- הוא ידע לקחת את זה למקום הראוי.
כך בהמשך, גם הוא יוכל לדעת להגיע ולשתף אותך, ולתת לך את המקום הגאה הזה. זכרי שזה חשוב בקשר, לשני הצדדים. בהחלט ייתכן והוא ירגיש נוח לפנות אלייך ותרגישי שזה "חוזר" אלייך וגם את מקבלת פידבק דומה.
הרבה בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי יש רעיון??רונית21/03/2010
למי יש רעיון?
בעליואני חיים יחד אבל אני לא מדברת עם המשפחה שלו.
יש לנו ילדים קטנים ואיני יודעת מה לעשות בחג? אני רוצה שנהיה יחד כמשפחה- אבל הוא לא רוצה דווקא לבוא למשפחה שלי כי אני לא מדברת עם שלו(זה ממש חמור אגב)ואני מאידך לא אבוא לשלו כמובן, ואין שום סיכוי שהוא ירצה שנעשה חג לבדנו בביתנו איני רוצה שנחייה כמו גרושים- זה לא נראה לי תקין וגם חבל לי. .
אגב סתם לידע כללי...הוריו מתערבים לנו בחיים יותר מידי ואם יש למישהו רעיון גם איך מתמודדים עם זה ושהוא לצידם תמיד ורוצה רק לעזור להם ולתת להם (הוא אפילו הרחיק לכת ואמר שהם יזדקנו אני ארצה לתת להם כסף-במום לחשוב על הילדים שלו)-זה יכול להיות נחמד
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית יקרה
עדי בדיחי21/03/2010הדרך אגב היא לא ממש אגב- בהחלט חמור המצב בו הגעתם אתם כזוג מול הוריו- שאת לא מדברת איתם. כמובן מצב כזה משפיע על הנכדים, ואולי דרכם תנסי להבין שהתקשורת מולם,גם אם היא קורקטית, היא חשובה.
אני מניחה שזה משהו שמצופה שכבות שכבות ולא פשוט לפתור אותו. אבל בעזרת בעלך, חשוב שתתייעצו עם גורם מקצועי שאולי ינסה לבנות גשר לתקשורת טובה יותר מולם.
לגבי החג- אני חושבת שהחלטה כזאת היא החלטה של שניכם. האם בעלך מצפה שתשבי מולם ללא תקשורת? האם הוא מצפה ש"תוותרי" לו? האם יש פה איזה פינג פונג ביניכם..?
המצב הזה בו את במחנה אחר מולם (ובעקיפין גם מולו) הוא לא בריא. יש תחושה, ממה שאת כותבת, של תחרות "הוא דווקא לא רוצה לבוא למשפחה שלי", "ואני מאידך לא אבוא לשלו כמובן".
לא עקרוני איפה תחגגו את החג, עקרוני שתהיו משפחה מלוכדת ותוכלו למצוא דרך להתגבר על חוסר התקשורת שנראה כי גם פוגע בכם בסופו של דבר. שימי על כפות המאזניים את הזוגיות והטוב עבור ילדייך שגדלים עם עוד זוג של סבא וסבתא, ובכל זאת את העובדה שזה הורי בעלך ואם תכבדי אותם- תכבדי גם אותו.. אז אולי יותר יבוא לקראתך.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית כהן- דילמה תמידית בזוגיותאני21/03/2010
שלום דורית
אני וחבר שלי אוהבים מאוד .גרים יחד . וכמעט שנתיים יחד .
אבל האהבה זה כנראה לא מספיק ,כי בהתמודדות בחיים ובהתנהלות היומיומית אנחנו רבים בלי הפסקה .
אני בעיקר ,לא מרוצה מאיך שאני רואה אותו ואת ההרגלים שלו ,והוא משתגע מזה שאני מעירה לו כל הזמן .
הוא נוטה לפאסיביות , לא יוצא איתי לאף מקום ,לא יוזם דברים ,לא מפנק אותי , וכל הזמן מסתגר בתוך עצמו . ואני מרגישה שאנחנו חיים יחד אבל בנפרד .
דיברנו על זה מליון פעם ,אמרתי לו שאני פחות יעיר לו ,והוא ינסה להבין גם אותי אבל בפועל אני רק רואה שזה פשוט האופי שלו ולא יעזור כלום
טוב לו ככה ,ואני נחשבת קרציה , קנטרנית , ולפעמים אני שואלת את עצמי -למה בכלל לטרוח ?
אני מרגישה שאני רוצה משהו אחר לגמרי . מישהו שיהיה אכפת לו ! מעצמו וגם מהזוגיות .
קשה לו להתמודד עם בעיות באופן כללי והוא לא טיפוס תקשורתי במיוחד ,והכי מעצבן אותו ביקורת .
ואני מתכוונת לזה שאם משהו לא נראה לי ואני מעלה את זה ,אז לרוב אני נתקלת בזעם ובחוסר קשב ובמילים כמו : טוב יאללה יאללה !!!1 שאני הכי שונאת בעולם !!!!11
אז אני לא רוצה לעשות מהזוגיות שלי פרוייקט חיים
ואני לא יודעת ,מתי שווה להיות סבלני ולתרום לקשר ומתי צריך לוותר ..
כי בראש שלי הרבה פעמים
אני מחכה לרגע העזיבה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת יותר מתחשבת
דורית כהן22/03/2010אני יקרה, "ברוכה הבאה" למקום מאוד מוכר או יותר נכון לשלב מאוג מוכר בחיי כל זוג כמעט - שמתחיל לחיות יחד. בבת אחת נעשים ההבדלים בסגנון החיים ביניכם מאוד בולטים ויוצרים המון חיכוכים קטנים.
אם היחסים איתו חשובים לך, עליך לבנות איתו את התקשורת המתאימה. נימה של ביקורת מפריעה לו (שוב, זה משהו שהמון גברים לא סובלים. הם אוהבים שרק מעריכים אותם ומשבחים אותם על כל דבר קטן, ושונאים ביקורת!) - אולי תצליחי להגיע אליו ע"י שימוש רק בחיזוקים חיוביים: כל פעם שהוא כן יעשה משהו שחשוב בעינייך - שבחי אותו על כך. אם יש לך בקשות כלפיו - נסחי זאת בצורה של בקשה למשל: אתה מוכן לתלות את החולצה?) ולא פקודה או תלונה (כמה פעמים אמרתי לך לתלות את החולצה?!) ואם הוא לא מבצע את בקשתך - שחררי לו. הוא לא חייב לבצע את בקשותייך.
אם באמת תצליחי לשחרר לו את החופש להחליט בעצמו ולא תראי בו מישהו שחייב לבצע את כל דרישותייך (אני נגד דרישות בין בני זוג!) - אני מאמינה שעם הזמן תראי שינויים. יש סיכוי יותר גדול שהוא יבוא לקראתך יותר פעמים, ויעשה דברים שחשובים לך (ברור שלא הכל...) אם תבקשי אותם בצורה חופשית ובנימה של בקשה במקום פקודה או תלונה.
עליך להבין שאת לא המפקדת עליו, ושניכם שווים, וכל מה שאפשר לעשות הוא לבקש בקשות ולקוות שהשני יבוא לקראתך. אם את תבואי לקראתו בדברים שחשובים לו - יש סיכוי גדול יותר שגם הוא יבוא לקראתך.
ואם לא מצליח לכם - אז אם יש אהבה חזקה - בואו ללמוד זא בעזרת ייעוץ זוגי קצר מועד, ואם האהבה כבר נפגעה - אז אולי נכון יותר לא להשקיע יותר מדי ולעבור הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה מרוחקתנ.ל20/03/2010
ערב טוב,
אנחנו זוג בתחילת שנות השלושים, הורים לפעוטה בת שנתיים.
בתקופה האחרונה חל משבר בעבודה שדווקא קרב בינינו, אחרי תקופה ארוכה שבעלי היה עצבני ומרוחק. אבל בתקופה זו, הוא גם הרחיק עצמו מהמשפחה. כמעט לא נמצא עם הילדה ואני מרגישה שכל נטל הטיפול הוא עלי. בנוסף, בגלל המתחים גם לא שכבנו למעלה מחצי שנה ,ואנחנו בעיקר (למרות שאנחנו צוות טוב שחושב ופועל ביחד למען המטרה הזוגית המשותפת), מתנהלים באותו הבית כמו שותפים לדירה, שמדי פעם מתחבקים ונותנים נשיקה קטנה על השפתיים כדי לצאת ידי חובה.
אני מרגישה שאני מרוחקת ממנו, וכיוון שכל נטל הטיפול עלי, אני גם יותר עייפה, ואין לי כוח להיות איתו אחרי שהילדה הולכת לישון, אז אני ממציאה איזה תירוץ והולכת לחדר.
כתוצאה מזה, השבת הזו אני גם עצבנית עליו ומחפשת סיבות לריב, או פשוט מוצאת דרכים להמעיט כמה שאפשר את הדיבור לידו (לראות סרט, להיות עם הילדה).
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתניע בצורה חיובית את האינטימיות
דורית כהן22/03/2010נ.ל. יקרה, לפעמים נדרש רק משהו פעוט על מנת להתניע את התהליך החיובי ביניכם. איזשהו שינוי מן האוטומט הצפוי כל כך. מה דעתך לקחת אחריות על כך, ובאופן חד צדדי להתחיל להרעיף עליו אהבה בצורות שונות - חיבוק קצת יותר ארוך בבוקר, נשיקה מכוונת, לא כלאחר יד, סמס נחמד במשך היום, חיוך נעים כאשר הוא חוזר מן העבודה, כל מיני התנהגויות שיראו לו שאיכפת לך ממנו ושרצונך להתקרב. תראי, כל אחת עם הסגנון המתאים לה - יתכן שמה שהצעתי עד עכשו נראה לך טריוויאלי ובקנה מידה קטן מדי - אז כמובן - תני לכך את המינון המתאים שלך, אבל שיהיה הבדל מן המצב הרגיל.
שימי לב אם הוא נענה כלפייך בצורה אחרת מן הרגיל. יכול להיות שהוא נפגע מן התירוצים שלךוההתחמקויות שלך מסקס, וכבר אין לו חשק לעמוד מול ה"לא" שלך אז הוא לא יוזם. קחי את את היוזמה, האם את יכולה? הראי לו שאת חושקת בו. המון גברים שהגיעו אלי מתלוננים עד כמה חסרה להם ההרגשה שגם הם נחשקים ע"י בנות זוגם, כי בנות הזוג אף פעם אינן יוזמות סקס.
הקדישי לכך יום ואפילו יותר מיום אחד, ותראי מה יקרה ביניכם. האם הוא יגיב לאיתותים שלך?
את יכולה לראות בכך "התנעה מחדש" של האינטימיות ביניכם,במקום מה שהתקבע בחודשים האחרונים.
אם זה לא יצליח - לכו ליעוץ זוגי, ואני מקווה שזה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז דיברתי איתו היום
נ.ל22/03/2010והוא אמר לי שזה בגלל העבודה (הוא במתחים כבר תקופה ארוכה, כי הוא עומד לאבד את העבודה במאי, וכבר הודיעו לו, אז הוא דואג לעתידו ולפרנסה, למרות שלי יש הזדמנות טובה להרוויח ועכשיו אני אהיה המפרנסת העיקרית איזו תקופה ויש לנו חסכונות).
הוא אמר לי שהוא מדוכא, עצבני ומותש נפשית מכל מה שקורה ולכן אין לו כוח לכלום.
אני דווקא מאוד התחברתי לעצה שלך על הגברת האינטימיות בקטנה, אבל ימים רבים לא מסוגלת להביא עצמי לכך, ושומרת על כעס אצור. היום הצלחתי והוא באמת יותר חביב, אבל לא בכל הימים
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלב קשה להתמודדות
דורית כהן22/03/2010הביאי בחשבון שעבור גבר לאבד את עבודתו זה מאוד קשה ולפעמים זה מופיע לו כאילו הדבר הכי חשוב בחיים שלו נלקח ממנו, המשמעות לחיים, המטרה בחיים. אולי היה לו יותר "קל" רגשית דווקא אם לא היתה לך עבודה טובה. להפסיק להיות המפרנס העיקרי זה לא פשוט.
אז מאוד יתכן שצפוייה לכם עכשו תקופה לא קלה, והוא יהיה זקוק להרבה הערכה מצידך, בעיקר כי איבד את ההערכה במקום העבודה. זה יהיה מבחן ליחסיכם, האם אתם יכולים לעבור אותו עם תמיכה הדדית או ריחוק יתר ואומללות. מה שאת תשימי שם יהיה מאוד קובע. זה הזמן לשינוי אקטיבי באווירה, לחום, לאהבה, לעידוד, להבעת אמון בו.
מקווה שתצליחו לעבור את המבחן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לעזוב את הסקס בינתיים?
נ.ל23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורית זו שרונה מההודעה הקודמת...שרונה19/03/2010
לא סיפרתי לחבר שלי על הבגידה .. אבל ביקשתי שנחזור..
ועכשיו הוא לא יודע מה הוא מרגיש הוא אמר שהוא לא רוצה להיות בקשר...
אני מרגישה שהוא עכשיו זה שלא רוצה... אני לא יודעת מה לעשות .. הבנתי אחרי כל זה שאני אוהבת אותו ושלמה איתו ורוצה רק אותו.. ועכשיו הוא רוצה פסק זמן..
אין לי מושג מה לעשות.. ואם הוא לא ירצה אותי בחזרה ...
בגלל שלקחתי פסק זמן .. אני לא מבינה.. אני כל כך לא מאמינה שהוא מוותר ככה בגלל שלקחתי פסק זמן .. מה לעשות. הוא אמר שהוא יחזיר לי תשובה ..
מה עושים?<??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי להחזיר אותו אחורה בזמן
איילת22/03/2010לחברה שלי בדיוק קרה מקרה דומה!
נסי להעלות אצלו זכרונות שקדמו לריבים ולהפסקה.. דברי איתו על רגעים טובים שהיו לכם ביחד לפני שהבעיות התחילו.. ותסבירי לו שזה יכול לקרות שוב.. כדי לרצות לחזור הוא צריך להרגיש את מה שהוא הרגיש מקודם ואת צריכה לעזור לו בזה.
חוץ מזה את תמיד יכולה להקדיש לו את
if i culd turn back the hands of time
זה מה שהחברה עשתה.. לה זה עבד =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה זה כואב...
דורית כהן22/03/2010שרונה היקרה, את לומדת בדרך הקשה ש"אהבה זה כואב". עכשו כואב לך וקודם אני מאמינה שכאב מאוד לחבר שלך כאשר את ביקשת פסק זמן. אז יתכן שהוא עושה זאת כי גם אצלו ישנם ספקות, וזה לגיטימי, ויתכן שהוא עושה זאת כי להחזיר לך ולא לשחק את ה"קל להשגה". אי אפשר לנחש מה עובר לו בראש.
אני מאמינה שאם האהבה הזאת חזקה ונכונה עבור שניכם - תתגברו על פסקי הזמן האלו ותשובו להיות זוג מאוהב. אבל יתכן שהאהבה אינה מספיק חזקה אצלו (את כבר הגעת למסקנה שאת מאוד אוהבת אותו ורוצה אותו) - והוא רוצה לבחון את רגשותיו - בהזדמנות הזאת שאת סיפקת לו כאשר את ביקשת פסק זמן.
אני לא חושבת שנכון יהיה עכשו לרוץ אחריו ולהתחנן, או להזכיר לו את הדברים הטובים, אלה אקטים של נואשות והתרפסות, ואם הוא ירצה לחזור - זה אף פעם לא יהיה מן הסיבות האלו. הוא צריך לעשות את החשיבה הזאת לבדו, ואת תצטרכי להחזיק מעמד בתוך אי הוודאות הזאת, כמה שזה ייקח. ואם התשובה שלו תהיה שלילית - אל תיאבקי איתו, קבלי זאת ולכי הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם דורית!
איילת22/03/2010חס וחלילה אם תרדפי אחריו עכשיו.. מה שכן, אני חושבת שלעשות איתו שיחה חד פעמית לפני שהוא מתחיל לשבת עם עצמו ולחשוב, בסגנון שאני הצעתי ייתן לו חומר טוב למחשבה.. מה גם שאני חושבת שאת באמת מצטערת על מה שעשית בדיעבד..
שיהיה בהצלחה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות וילדיםשי19/03/2010
רציתי להתייעץ
אני ואשתי נשואים כ 12 שנה יש לנו 2 ילדים ילדה בת 11 וילד בן 7
אני בן 42 ואשתי בת 37
חיי הנישואין שלנו בדכ טובים למעט מריבות רגילות כמו אצל כול זוג
שננינו עובדים אני פחות שעות והיא יותר שעות
אשתי מזה כמה שנים אך בצורה מסיבית לאחרונה מבקשת עוד ילד
אני לא מעוניין בכך והנושא יוצר מריבות רבות
אשתי מאוד מתוסכלת והמצב בניניו לא טוב
הנושא עולה חדשות לבקרים
יש לציין כי בטיפול בילדים אני יותר דומיננטי שכן אני חוזר מוקדם יחסית מהעבודה והיא חוזרת מאוחר יותר ואפילו מאוחר מאוד לעיתים
עומס גדול נופל עלי בגידול הילדים כמו שיעורים הסעות לכול מיני מקומות הסעות לרופאים וכו
אני ממש לא מעוניין בעוד ילד שכן אני יודע שזה יצור עומס כבד על המשפחה ועלי
לי באופן אישי הדבר ממש לא חסר
ראוי לציין כי לדעתי לי וגם לאשתי אין כול כך הרבה סבלנות לילדים
מצד שני המצב כרגע כמו שכתבתי הוא לא טוב
אני נמצא בדילמה גדולה האם להכנע לדרישותיה ולהביא ילד שאני לא רוצה ואולי אחכ יהיה בסדר אן לעמוד על דעתי מה שגם ילווה כנראה במחיר כבד
אולי כדאי להתייעץ עם בעל מקצןע כלשהוא ?
מחכה לחוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה שאין עליה תשובה 1
בני-ילד טוב19/03/2010אכן נושא טעון אצל הרבה זוגות,
האבסורד הוא שאם אתה הייתה רוצה עוד ילד, היו מאשימים אותך בחוסר הבנת הצרכים של אשתך שצריכה לעמוד בנטל של רעיה, אמא, ומפרנסת, ולכן הרבה נשים אומרות אני זו שאחראית על תיפקוד הבית ואני זו שסוחבת את העובר והקושי בעצם שלי אז למה אכפת לך ?
מה שראוי לדעתי זה לנהל שיחה רגועה בזמן נכון ולפתוח את כל הקלפים ולברר עד הסוף מה עומד מאחורי השאיפה הזו של אשתך, האם זה כדי להיות בנורמה כלשהי בחברה מסויימת, האם היא רוצה לחקות את הוריה במס' הילדים הרצוי כביכול,
האם משעמם לה?
האם היא מרגישה לא נוח בזה שהיא לא עושה את תפקידה בהבאת ילדים כפי שחונכה,,,
וגם אתה תעשה בירור מה ישתנה בין 2 ל 3 ילדים, האם אתה חושש לאבד את רעייתך ? האם זה קרה בעבר שהיא הזניחה אותך לטובת הטיפול הילד ?
בקיצר ייתכן שאחרי הבדיקה המקיפה הזו אתם תהיו יותר חכמים, ואז תחשבו ביחד מה עושים ששניכם תצאו מרוצים,
שבת שלום
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה להתייעץ
עדי בדיחי21/03/2010כמובן שסוגיה כמו הבאת ילד דורשת הסכמה מוחלטת ובעיקר רצון ומוכנות של שני הצדדים. עצם כך שאתה לוקח עליך את רוב העול בגידול הילדים, בעוד לה יש פחות זמן וסבלנות לנושא, רק מגביר את המשקל של דעתך כאן, מעבר לעובדה שזאת תמיד סוגיה של שני בני הזוג. העובדות האלו פשוט מעצימות את הדברים.
תנסה לחשוב קדימה, בהנחה ותביאו ילד- איך תרגיש מולו, כאשר הרצון שלך היה מאוד חלקי ואולי פשרני בנוגע אליו.
בפירוש שווה להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לברר אולי את גבולות ואת הגדרות התפקידים שלכם בבית. אם תשימו את זה בתוך חדר נייטרלי (של היועץ הזוגי), תוכלי יחד לראות את הדברים ואת כל התמונה יותר בבהירות. סביר להניח שהיא גם תצליח להבין את המקום לך יותר ואולי להתפשר לכיוון, בבחינת כמה היא לוקחת בגידול הילדים ואיך היא תורמת ונרתמת לעזרתך.. ומי יודע.. אולי בהמשך תגבשו דעה ששניכם תסכימו עליה.
במקרה שלכם אולי אפילו יספיק טיפול לטווח קצר של כמה מפגשים, שיוכל לטפל ב"כאן ובעכשיו" של חילוקי הדעות ביניכם ולשפוך מעט יותר אור על הפערים.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בהורות ובזוגיותמ.מ.18/03/2010
במצב של לגרד את עצמי מהרצפה מרב בכי כרגע. מצאתי את הפורום הזה ואולי...
בין בעלי וביני יש אהבה. שזה מבחינתי קריטי כי אם הייתי חושבת שזה משהו שלא נמצא שם. לא הייתי נלחמת על הזוגיות שלנו. אבל, בשנתיים האחרונות נוצר מצב שבעלי לא נמצא בבית מכיוון שעובד עד מאוחר. הוא עצמאי ויש לנו חנות ואין ברירה.
עד כאן הכל בסדר ולמדתי לתפקד כאם חד הורית. אבל הבעייה שלי היא שהילדים מאד מתגעגעים לאבא שלהם והזמן היחידי שהם יכולים לראות אותו הוא בבקרים. מבחינת בעלי אין מצב שהוא יקום בבוקר לעזור עם הילדים. הוא שונא לקום בבוקר (מי אוהב?!) והוא פשוט הציב עובדה שזה התפקיד שלי מכיוון שאינני עובדת והוא כל יום בחנות מעשר בבוקר עד תשע בערב. ניסיתי להסביר לו שזה לא בשבילי שהוא צריך לקום לפחות פעמיים בשבוע. זה בשביל הילדים שלו. אבל אותו זה לא מעניין.
אתמול מבחינתי היה הקש ששבר את גב הגמל מכיוון שהבן הקטן היה צריך לקבל חיסון וזה היה בשעה תשע לפני שהולך לעבודה. ביקשתי ממנו שיבוא איתי בבקשה כי אין לי כח להתמודד עם הבכי של הקטן לבד. הוא לא הבין למה אנחנו צריכים ללכת שנינו. אז אמרתי לו או קיי לא נלך שנינו תלך רק אתה. אותו זה הצחיק ונראה לו שאני מדברת שטויות. אמרתי לו שנמאס לי לגדל את הילדים לבד ושגם שהוא יכול לעזור והוא תמיד מתחמק מזה. הוא שם רק בשביל הכייפים. אני תמיד "הרעה", המחנכת.
גם בסופי שבוע אנחנו בד"כ לא עושים שום דבר כי עד שאנחנו מצליחים לגרד אותו מהמיטה כבר 12.00 בצהריים. גם הילדים מתוסכלים מהעניין, אני בטוחה.
אני רוצה לציין שאני לא סתם לא עובדת. אני נמצאת בבית עקב אבדן כושר עבודה ומצבי הנפשי לא פשוט בכלל. בלשון המעטה. גם לי יש משברים רבים ולא תמיד קל לי להתמודד עם הילדים לבד.
אני מאד רוצה ללכת לייעוץ זוגי (כבר היינו בעבר וזה עזר) אבל מבחינה טכנית אין אפשרות כרגע, כי הוא עובד לבד בחנות ואין מי שיחליף אותו.
אודה לתשובתכם. מה אני עושה? אני כרגע עצבנית עליו "רצח" ואנחנו לא מדברים.
תודה . מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי "לבד" לשיחות עם אנשי מקצוע
בני-ילד טוב18/03/2010המטרה לגרום לבעלך לראות את הדברים בעצמו, ולקבל רצון וחשק לגדל את הילדים כמו גם לעזור לך במטלות הבית,
הלימוד : סדריי עדיפויות בקשר הזוגי, וניהול כלכלי נכון,
אני בטוח שהוא ירוויח יותר כסף + שלווה נפשית אם הוא יקדיש זמן איכות לך ולילדים,
חבל על כל יום שעובר,
מאחר ואת אישה עם בינה ייתרה, עלייך כרגע מוטלת האחריות לדאוג לזה, מאחר והוא עיוור, לא יעזור התחנונים והבקשות שלך,
חפשי חברה טובה או ספר או שתלכי כאמור לאיש מקצוע ותקבלי כלים שיאפשרו מצב חדש בבית,
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם בן הזוגיובל17/03/2010
שלום
יש לי חבר כבר שנתיים ויש לו חבר טוב טוב מילדות שאני והוא לא מסתדרים
אני לא יכולה להיות איתו והוא לא יכול להיות איתי
אני ממש לא אוהבת את ההתנהגות שלו אני בקושי אומרת לו שלום ומדברת איתו ואם אני עושה את זה אז זה רק בשביל לתת הרגשה טובה לחבר שלי
הוא תמיד מסכסך בינינו ומשפיע עליו
הוא רווק והוא תמיד לוקח את חבר שלי איתו למפגשים שלו עם בחורות והם מביאות את החברה שלהם אז זה יוצא שהוא איתה וחבר שלי עם השנייה
חבר שלי תמיד אומר את צריכה לסמוך עליי . אני סומכת עליו אבל זה מעצבן אותו וזה מוביל לריב אני לא מוכנה שהוא ילך איתו
הבעיה השניה כשאנחנו עושים שבת ביחד אז לפעמים הוא אומר לי חבר שלי בא אליי ונישאר לישון פה
אז אני אומרת לו זה מפריע לי שהוא יושן אצלך שאני נימצאת לא נוח לי שהוא שם אני לא מרגישה חופשיה ואני מרגישה שיש מישהו בינינו
הוא אומר לי הוא לא תמיד בא אז שיבוא
אז אני אומרת לו שיבוא ישב כמה שעות וילך לא נוח לי שהוא נשאר לישון אצלך
אז הוא חושב שאני כאילו מחליטה עליו אז הוא אומר לי הוא בא זה לא אמור להפריע לך הוא לא בא כול יום
מצד אחד אני רוצה להיות איתו בשבת
ומצד שני לא רוצה לראות את חבר שלו
אני מרגישה שחבר שלו עושה לי רק רע אני מתוסכלת ממנו אני הגעתי למצב שאני כבר לא רוצה להיות איתו שחבר שלו בקירבתו
אני חייבת עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל יקרה
שירית18/03/2010צר לי, נשמע שחברך מחוייב לחבר שלו יותר מאשר אלייך. נשמע שאינו מכבד את רגשותייך. נשמע שאינו מתחשב בצרכייך. אם היה מדובר במשהו התחלתי הייתי מייעצת לך לדבר איתו וכו',
אבל, מכיוון שזה כבר סיפור ארוך וכבר דיברת, הסברת וניתקלת בחוסר הבנה מצידו, אני מייעצת לך לשקול את המשך הקשר.
חוסר הכבוד וחוסר ההתחשבות הללו לעולם לא יאפשרו לך להרגיש טוב בזוגיות איתו והם א.ב. בכל מערכת יחסים.
מצטערת אבל זו דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטנדרטים גבוהים מידי?..דפנה17/03/2010
היי.
יש לי בעיה ואשמח אם תעזרו לי.
אחרי סיפור ארוך מאוד עם האקס (שהוא הראשון שלי בהכל ואהבה ראשונה ואיתו גם גרתי במשך שנתיים) שנה וחצי אחרי שקצת השתחררתי מפרידה קשה מאוד. ולאחורנה גם גיליתי שהוא מתחתן עם מישהי שחשדתי ברגשות שלו אליה והיא גם הסיבה שעזבתי אותו.
אז שנה וחצי אחרי. התחלתי לצאת עם מישהו.
האמת שכבר יצאתי השנה עם לא מעט.
אבל סוף סוף הכרתי מישהו שכן עזר לי להתנתק מאוד. ועושה לי כל מיני דברים בבטן.
הרבה זמן לא הרגשתי טוב. ושמישהו נאמן לי.
הבעיה עכשיו היא.. שהאקס. שאני כבר לא אוהבת וכבר לא מעוניינת בו, היה מאוד רומנטי.
כשאני אומרת רומנטי אני מתכוונת חסר תקנה. אם זה להביא פרחים לומר כל הזמן שהוא אוהב. להפתיע בטיולים מידי שבוע. לחבק כל הלילה מבלי להוריד את היד ממני.
לא הערכתי את זה מספיק אז כי ידעתי שזה לא מדד לאהבה שלו אליי. כי זה פשוט הוא. והאופי שלו. כשהוא אוהב. הוא נותן מעצמו הכל. (אני רואה את זה גם בקשר ה"חדש" שלו)
אז עם הבחור החדש. הוא מקסים ויש בו המון דברים שאני אוהבת וכן רוצה להיות איתו מאוד.
אבל נורא חסרה לי החמימות שאז הייתה. אני מפחדת שפשוט פיתחתי ציפיה בגלל סטנדרט גבוה שהכרתי עוד בהתחלה.
אני יודעת שהוא אוהב אותי. אבל אני חושבת שאופי חם זה משהו שמגיע מהבית. ואפשר לראות את זה גם עם ההורים שלו. הם די קרירים ולא חמים במיוחד.
אני אדם שצריך ליטופים פינוקים הפתעות. ושמי שאיתי יראה לי שהוא אוהב אות כל הזמן.
הוא לא מחבק כל הלילה.. והוא לא יוזם סקס כל הזמן.. והוא לא חם מספיק. אלא אם כן אני מזכירה לו שהוא אמור להיות וזה מה שאני רוצה ואז הוא משתדל.
מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אחד לא מושלם...
דורית כהן18/03/2010דפנה היקרה, דעי לך שנתקלת בטיפוס מאוד נדיר - החבר הראשון שאת מתארת. הוא היוצא דופן. רוב הגברים אינם כאלה. הם יכולים להיות רומנטיים תקופה קצרה - בזמן החיזור - אבל אם את רואה שזה הולך ופוחת - סימן שזה לא ב"די אן איי" - שלו, וזה יהיה משהו שתמיד יטריד אותך ויחסר לך, בייחוד לאחר שחווית כל כך הרבה אהבה אצל החבר הקודם ויש לך למה להשוות.
יחד עם זאת, אם תבואי לקשר הזה עם פחות ציפיות - את תתאכזבי פחות. זה מנגנון פנימי - עניין הציפיות, אם כי לא קל ליישם אותו, לא קל לשנות ציפיות.
אפשרות אחרת - היא להמשיך לחפש עד שתמצאי גבר שיש בו את החום הטבעי הזה. אל תשכחי שאין גבר מושלם, ואין גם אישה מושלמת. אולי תמצאי אחר כך מישהו מאוד חם ורומנטי, אבל יחסר משהו אחר שאז יפריע לך...עשי את החשבון שלך, אני מצטערת שאינני יכולה לעזור יותר מכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשהשיר16/03/2010
הי
בעלי מעשן סמים קלים כל יום בבית .יש לנו תינוק קטן ולמרות זאת הוא מסרב להפסיק את העישון .
הוא אף לא מוכן לעשן רק כשהילד לא בבית.
אני לא יודעת מה לעשות , היחסים רק מתדרדרים בעקבות הריב על הנושא.
העישון הוא גורם לבעיות הזוגיות שלנו, הוא גורם לבעלי להתכנס בתוך עצמו ולא לדאוג לצרכיי ולצרכי התינוק.
אנא תני לי כיוון ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מאוד קשה
עדי בדיחי17/03/2010שיר יקרה,
אין מנוס- הבעיה שאת מתארת חמורה מאוד.
אני חושבת שאת צריכה לקבל החלטה, האם את מוכנה להמשיך במצב הזה או לא. אם לא- עלייך להודיע לבן זוגך שאו שהוא מתחיל בטיפול גמילה אינטנסיבי, או שהוא ממשיך להיות מכור- אבל בלעדייך ובלעדי הילד. כי מצב כזה עלול לפגוע לא רק בך ובמערכת שלכם שכבר נפגעת- אלא בעיקר בתינוק שעלול לחוות הכל.
העובדה שלא מוכן להימנע מעישון בשום צורה או זמן מעידה לצערי על התמכרות קשה. הסם מנהל אותו ולא הפוך. הסם מחליט עבורו. זה מצב שמחייב התערבות מקצועית אם אתם רוצים להגיע למצב של קיום מערכת זוגית נכונה ומצב בו הילד יחווה הורות נכונה.
תהיי חזקה, וקבעי עובדה. ייתכן וזה יעורר אותו לטיפול גמילה.
בהצלחה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי!!!ר16/03/2010
מערכת המשפחתית שלי מקרטעת וכבר נמאס לי. אתמול אמרתי לבעל שהוא לא עונה לי בטלפון..והא אמר לי...שככה החליט לא לענות לאף אחד. הבעל לא עובד כבר שנה ורק עבודות פה ושם. מעצמאי..למצב רע. אני המפרנסת ולא קל לי. באותה שיחה הוא אמר כך אני רוצה..לא לענות ולכי תזדייני. נפגעתי מאדדדדדדדדדדדדד בעבר שמעתי ממנו עוד מילים כמו, בת זונה, שרמוטה ועוד.נוח לו כרגע לדור בבית.
דבר נוסף הבן בן 25 לפני למעלה משנה- ביקשתי ממנו לעזור בתשלום חשבון הטלפון- שגם הוא השתמש. בגלל בקשה של 100 שקל עד היום הוא לא מדבר איתי ורק עם אביו...בכוונה..לידי ובכלל לא אומר שלום..לא מכבסת לא..לפעמים מבשלת לו ולפעמים לא...כבר לא איכפת לו אם יש או אין..הוא טורק ויוצא לקנות בחוץ .זה בלתי נסבל. לא חונכתי מעולם על דברים כאלו. בושה לי כעבודת ציבור עם אנשים שידעו שזה מה שמנהל בביתי. לא הפסקתי מלבכות היום.
יוצא ונכנס
אוכל ..ולראות זאת זה מכוער לא לדבר עם האם. מה עושים? להוציא בכוח? כתבתי מכתב במידה והיה משהו...אני לא מושלמת וסליחה. והוא לא הגיב. יש לציין שהוא ילד לא פשוט..שתלטן(כמו אביו). אני משתגעת. נמאס לי מחוסר הכבוד אלי. בבקשה מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השינוי יכול להתחיל ממך
דורית כהן18/03/2010ר היקרה, צר לי על מה שקורה במשפחתך. אני מניחה שאחרי כל כך הרבה שנות נישואין זה יהיה משהו שמאוד יהיה קשה לשנות אותו, את הסגנון, כי כנראה תמיד זה היה כך, מידי פעם, בשעת לחץ, ויתכן שעכשו, כאשר בעלך לא עובד כמעט ואת הפכת להיות המפרנסת העיקרית - הכבוד שלו רגיש עוד יותר והוא "שומר" עליו עוד יותר ע"י התשובות הקשות הללו או ע"י השתיקה וההתעלמות.
תראי, מאוד יתכן שהסגנון בו את מדברת אל שניהם (לאחר המון אכזבה והתמרמרות על שניהם) הוא סגנון של דרישות ותלונות, וקשה לשניהם לשאת זאת ממך.
בדקי עם בעלך האם הוא מוכן להגיע לייעוץ זוגי, כדי ללמוד לתקשר בצורה אחרת.
אם הוא לא מוכן - שווה שתגיעי לבדך ואולי תלמדי דרך אחרת לפנות אליו ואל בנכם, דרך שתאפשר גם להם להגיב בסגנון אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בזוגיותרונה16/03/2010
שלום אני נשואה כ- 6 שנים אנחנו בני 30 יש לנו 3 בנות
יש לי מספר בעיות במערכת הזוגית שלי עם בעלי
1 שאני לקחתי על עצמי את כל נושא גידול הילדים מכיוון שהוא עובד מאוד קשה ושעות שהוא לא בבית
גם שהוא בבית זה לא תפקידו אין לו רצון זה מאוד מפריע לי קשה לי לשנות את זה
עכשיו זה לא הזמן מזה 3 חודשים הוא הצליח להגשים את עצמו מבחינה מקצועית והוא מאוד עסוק
בפתיחת העסק שלו שזה כרגע מקום ראשון בסדר העדיפויות
אני מאוד מפרגנת ושמחה על השינוי הכלכלי אבל אני מרגישה חוסר אפילו מאוד מקנאה לו ,אין לי ביטחון שהוא ישאר נאמן בעלי בחור מאוד נאה ויש לו סיגנון מאוד פרטטני אני מאוד קנאית אני מרגישה שאני צריכה טיפול כי בזמן שיש לי איתו שזה בשעות הלילה אני כל הזמן באה אליו בתלונות
למה אתה מעסיק בחורה גרושה ולמה הלקוחה הזאת חצי יום בחנות ולמה אתה חוזר בשעות מאוחרות
אני רוצה ללכת לטיפול לבד בבקשה תיעצי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רונה
עדי בדיחי17/03/2010בהחלט ההרגשה שלך נכונה- יש מקום ללכת לטיפול פרטני.
מה שאתרת עלול, ואולי כבר קורה- להכניס את בעלך למצב בו בוחנים אותו ועוקבים אחריו.. ובעיקר לא מאמינים לו. מצב כזה עלול להרחיק אותו יותר ולדרדר את מערכת היחסים.
יש בהחלט מקום לבדוק בטיפול את התחושות שהמצב החדש מעלה בך, את הסיכון שבפריחה של בעלך ואת הביטחון שלך בעצמך ובקשר.
טיפול פרטני- יש המון סוגים. את יכולה לפנות דרך קופות החולים שהמחיר בהן מסובסד (בערך חצי מחיר מטיפול רגיל בשוק), הם מציעים טיפולים התנהגותיים, דינאמיים וזוגיים. וכמובן דרך מקומות פרטיים. אם תרצי הכוונה נוספת את יכולה לשלוח לי מייל (מופיע למעלה) ואמליץ לך על מטפלים פרטניים שאני מכירה ויודעת שהם טובים ומקצועיים.
בברכה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצה טובה - מורןמורן15/03/2010
שלום,
אני בת 24 ובן זוגי בן 28 אנחנו יוצאים 9 שנים.
מערכת היחסים בינינו טובה אנחנו חברים טובים וישי בינינו אהבה מדהימה.
לאחרונה התחלתי לרמוז על כיוון של מחוייבת (חתונה).
בן זוגי מרגיש זה לא הזמן ושהוא מעדיף לחכות עם הנושא הזה ,אציין שהנושא עלה מספר פעמים בעבר וכל פעם השיחה הסתיימה במריבה שאני מלחיצה אותו.
קצת מלחיץ אותי שאחרי 9שנים ובגיל כזה זה לא בסדר העדיפויות שלו.
אני מרגישה בשלה להתחתן ואני רוצה אותו כבעל.
מה עליי לעשות?האם עליי להיות מוטרדת?
אני מפחדת שזה יסחב עוד שנה שנתיים וגם אז הוא יגיד שהוא עדין לא מוכן..... ומה אז??
אודה לעצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות רבות לאי הרצון להתחתן
דורית כהן18/03/2010מורן היקרה, אתם יוצאים כבר 9 שנים, מה שאומר שממש התבגרתם יחד, ויתכן שלא היו לכם בני זוג רציניים אחרים עד כה.
בגיל 28, הגיל שלו, יש עדיין המון גברים צעירים שלא התחתנו עדיין, וכיום זה די מקובל. יכולות להיות המון סיבות שונות למה הוא עדיין לא מעוניין להתחתן:
רוצה לעשות חיים בטרם הוא נכנס לאחריות,
חושש שהיחסים יתקלקלו כמו שאולי הוא רואה מסביבו, (צר לי אבל זה אכן קורה להרבה זוגות לאחר הנישואין).
אולי בסתר ליבו הוא היה רוצה להתנסות בעוד מערכות יחסים או לפחות בסקס עם אחרות, לפני שהוא מתחייב,
ואולי הוא פשוט עדיין לא בשל מספיק.
אפשרות אחרת היא שיש בעיות לא פתורות בקשר שלכם - בעיניים שלו. אולי יש משהו שמפריע לו והוא לא מעלה אותו. לפעמים הסקס הוא לא משהו וזה גורם לאחד מבני הזוג - בדרך כלל הגבר - לפקפק האם להיכנס מראש למערכת יחסים שאינה מספיק טובה בתחום הזה.
ויש את הסיבה האחרונה - שהוא בן אדם שמתקשה להחליט, חושש לעשות טעויות.
מניתי לפנייך כמה סיבות שגרתיות שאני נתקלתי בהן, חישבי האם יש משהו שמתאים לו. נסי לראות את המצב דרך העיניים שלו. לא תמיד ניתן להסכים בכל נושא. לפעמים יש פער בבשלות. אם כי גם את בעצם מאוד צעירה, לדעתי...
בידקי עם עצמך מה הסיבה שאת רוצה כבר להתחתן? האם מאוד חשוב לך להיות כלה? להיות מלכה ליום אחד? האם את מתקנאת בחברות שלך שהתחתנו? או שממש בוער לך להיות אמא?
עליך לקבל שאצלו זה מופיע בצורה אחרת, וזה חלק מהתבגרות - להבין שהעולם לא כל הזמן יתנהל על פי הרצון שלך.
מכיון שצריך לענות על כל השאלות הללו - לגבייך ולגביו - אינני יכולה לענות לך כבר על השאלה שהצגת בסוף מכתבך - האם עלייך להיות מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)