מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מפסיקה לבכותנשואה טריה07/03/2010
המשך....
אני לא יודעת מה לעשות, הוא אף פעם לא התנהג אלי בכזה זילזול ,ואדישות .הכל נראה לו בסדר ואני בוכה בלי סוף ...נמאס מכל הריבים המפגרים האלה והייתי רוצה שיעזרו ויקשיבו לי כי להתמודד עם זה אין לי כוחות .בעבר הציעו לי ליצור קשר עם מטפל זוגי אבל כמו שאנימכירה אותו הוא רק יצחק עלי ועל עצם הרעיון ופשוט יזלזל יותר .
כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי ,מרגישה שבחיים לא נתקלתי במצבים כאל ה ושאני צריכה להתמודד עם מישהו בן 28 אוטוטו בעל אינטליגנציה ריגשית של ילד בן 5
מה לעשות ,אני נהפכת למרירה בכל יום שעובר וזקוקה להקשבה ..
נשואה טריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שוב
עדי בדיחי08/03/2010אני מצטערת על מה שאת עוברת. אני זוכרת וגם קראתי את הודעתך הראשונה כאן בפורום, לפני כשבועיים.
אמת שהצעתי לך לנסות טיפול זוגי, אך מהדברים שהעלת כאן נשמע שהמצב לא מאפשר זאת. לכן, על מנת לקבל בכל זאת תמיכה בשביל עצמך, אולי כן שווה וכדאי לגשת לייעוץ אישי עבורך, ובכך לקבל כלים להתמודד עם המצב.
כאן בפורומים, את בהחלט מקבלת את מירב האמפתיה והרגישות, בהחלט נשמע שאת סובלת במערכת הזאת ולא טוב לך. אבל מגיע לך יותר מזה- מגיע לך מישהו מקצועי שיוכל להכיל את כל המכלול ולעזור לך, יד ביד, להתמודד עם המצב.
מקווה שתוכלי לעשות זאת עבורך- אני סומכת עלייך.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה יועצת שטיפלה בנו
טלי08/03/2010מכירה יועצת שטיפלה בנו לפני שנה בערך ומאוד עזרה לנו
אוכל לתת לך את הפרטים שלה אם את רוצה
כי נראה לי שזה יהיה הכי טוב ואפקטיבי עבורך לפי הדברים הקשים שכתבת
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מפסיקה לבכותנשואה טריה07/03/2010
היי אני בת 25 נשואה כמעט תשעה חדשים ,
יש לי בעיה ואני לא יודעת למי לפנות ....
מאוד קשה לי לפנות בבעיות כאלו ולהפתח אבל אני רק צריכה שמישהו יתן לי את ההרגשה שמקשיבים כי אצלי בבית אני נתקלת באדישות ...
לאחרונה בן זוגי נותן לי להרגיש חוסר ביטחון כלפי ...לפני מספר ימים הצעתי ושיתפתי אותו במחשבה שהיתה לי ....אמרתי שברגע האחרון אני מרגישה קצת חוסר בטחון לגבי ההרגשה הפיזית שלי עם גופי ,ואמרתי שעלה במחשבותי רעיון שאולי אתחיל לסגל לעצמי אורח חיים יותר בריא וספורטיבי בשביל לשפר את אותה הרגשה שהתפתחה בי .
כתגובה ממנו נתקלתי בחוסר טקט משווע בו נאמר לי כי עלי לדאוג למטלות הבית ובישולים ולא לדברים מסוג זה ,באותו רגע הרגשתי (בשיא התמימות )שאולי הוא לא הבין אותי נכון ואולי הוא מתכוון למ/שהו אחר ,שאולי היה קצר בתקשורת ושאני בטח לא שומעת טוב את תגובתו .
לאחר מספר שניות הבנתי שתשובתו נאמרה ברצינות .
אמרתי לו שאני מרגישה בחוסר טקט מצידו ושדווקא ממנו ציפיתי לתשובה אחרת לגמרי (הוא מתאמן בחדר כושר כמעט כל השבוע )חשבתי שיגיד לי שאני עושה משהו טוב ושהוא מעודד ומפרגן לי אבל נתקלתי בתשובה הכי צפויה בעולם .
פתאום התחוור לי שעומד מולי הבן אדם הכי אנוכי ואגואיסט שאי פעם הכרתי והגרוע מכל הוא שאני נשואה לו ,ניסיתי לדבר איתי ונתקלתי באטימות מוחלטת מצידו ,שאלתי למה ענה כפי שענה ואמר שזהו סדר העדיפויות בעיניו ולפי דעתו אני יכולה מה שאני רוצה בנוגע לזה כי לו זה לא אכפת ,אני הגבתי מאוד קשה וניסיתי להבין מאיפה נובע המרמור שלו בנוגע אלי מהי הסיבה לכך שהוא לא מפרגן ותמיד חושב רק על עצמו ,למה הוא עושה את הדברים האלה בצורה הכי מגעילה ליצור על מנת שאני ארגיש רע ,לבסוף הויכוח נגמר בכך שעזבתי את החדר והטחתי בפניו את העובדה שידאג לעצמו ולשאר הדברים "החשובים " לו ,הוא ענה שאני משעממת אותו עם השאלות ווהטחות שלי בפניו ושהוא שלם עם עצמו ועם מה שאמר ,טען שאין לו מה להגיד לי ונשאר אדיש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן שהוא צבר תיסכולים משלו?
דורית כהן09/03/2010נשואה טרייה יקרה, צר לי לקרוא את מה שאת כותבת.
ההסבר היחידי להתנהגות שלו היא שכמו שאת מאוכזבת ממנו - גם הוא מאוד מאוכזב בזמן האחרון מחיי הנישואין איתך, וכנראה הוא מרגיש שצרכיו הבסיסיים לא מסופקים, ויש להניח שהוא צבר תסכול ואכזבה על סמך ציפיות שהיו לו לגבי איך יתנהלו חיי הנישואין שלו.
אינני אומרת זאת ח ל י ל ה כדי להצדיק אותו. אני מנסה להיכנס ל"נעליים שלו" כדי להצליח להבין למה שיגיד כאלו דברים!
האם יתכן שהיו לו תלונות בנושאים כמו מטלות הבית ובישולים? ואולי גם הסקס זה לא מה שהוא ציפה? האם הוא מצפה שתעשי בבית דברים שאת לא עושה ויש לכם על כך חילוקי דעות? זה קרוה אצל הרבה זוגות צעירים שמתחילים לחיות יחד ומתברר שיש פערים ביניהם לגבי מי צריך לעשות מה בבית, וכל אחד רוצה שהדברים יהיו כמו בבית בו גדל. אני מנחשת שבבית בו הוא גדל אמו עשתה כמעט הכל. תקני אותי אם אני טועה. שוב - אינני מצדיקה אותו חס וחלילה אלא רק מנסה להבין איך יתכן שבחור צעיר שזה עתה התחתן יתייחס בצורה כל כך מבטלת כלפי הצרכים של אהובתו.
רק אם הוא מאוד מתוסכל ומתלונן - ולא רואה איך הצרכים שלו נענים - רק זה מסביר תגובה שכזאת.
עכשו - אם יש משהו במה שכתבתי - אז אולי אפשר לתייק את התגובה שלו בתור מילים שנאמרות ללא מחשבה, בהשפעת כעס ומרוב תסכול.
אבל אם זה ממש לא כך - את בבעייה רצינית עם גבר כזה אגואיסט וה"תיקון" שהוא צריך לעשות הוא מאוד גדול, וכלל לא בטוח שתסכימי להישאר ולסבול את היחס הזה - עד שאולי הוא ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון בחיי הנישואיןיונית06/03/2010
אני נשואה 10 שנים ויש לי 2 ילדים. לפני כשבעה חודשים התחלתי להרגיש שבעלי מתרחק, לא תורם בבית ולא מתנהג אלי אותו הדבר. לא תקשרנו יותר וכל דבר הקשור בי ובילדים נהיה קשה. לפני 4 חודשים גיליתי שבזמן האחרון יש לבעלי קשר עם בחורה צעירה. הוא דיבר איתה בטלפון, באינסוף הודעות ובפגישות פנים אל פנים. התעמתתי איתו והסתבר שכל ההתרחקות התחילה במקביל לקשר ביניהם. הוא יצר איתה קשר כזה שהחליף אותי במישור הנפשי, היא הפכה לחברה הכי טובה שלו. לא היתה בגידה פיזית, למרות שגם מה שהיה זו בגידה בעיני.( בעיניו ממש לא והוא לא מבין מה הבעיה) מאז אני לא יוצאת מהתחושה שהוא בגד בי ומהפגיעה, אני רוצה לשקם את היחסים אבל הוא לא מוכן לנתק איתה את הקשר בטענה שאני לא יכולה להגיד לו עם מי לדבר. במצב הזה אנחנו תקועים כבר 4 חודשים, המצב נראה טוב רק כשאני מתעלמת מהקשר שנמשך בינהם, אבל אני לא יכולה להמשיך ככה זה פוגע בי ומערער אותי. אני מרגישה שאין לי שותף ועל מי לסמוך.דיברנו על הדברים הרבה מאד אבל זה לא עוזר, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות מהר לייעוץ זוגי
דורית כהן07/03/2010יונית היקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
בעלך נמצא במקום מסוכן - ולצערי זה משהו שקורה להמון זוגות, שאחד מבני הזוג מוצא לעצמו כתובת אחרת לשיחות נפש. כמובן שאין להוציא מן הכלל אפשרות שיחסים אלו יתפתחו להתאהבות, צר לי אבל עלי לומר את הדברים כמו שהם, כי סטטיסטית זה בהחלט עלול לקרות.
זה קורה אצל הרבה זוגות לאחר כמה שנות נישואין וילדים, כאשר היחסים נכנסים לישורת הידועה של שיגרה, וודאות, שעמום, מחזור אינסופי של מטלות, ירידה בהנאה מאינטימיות, חוסר בשיחות
פ ת ו ח ו ת ביניכם.
מה שעליכם לעשות הוא ללכת כמה שיותר מהר לייעוץ זוגי.
אסביר לך למה מהר: כי אתם נמצאים עכשו ב"לופ" מסוכן: את מנסה להגביל אותו אז הוא מתמרד וכועס עלייך, ואז את עוד יותר לוחצת עליו מתוך פחד ומחשבה שאם הוא לא מוכן לנתק את הקשר - כנראה שזה מאוד משמעותי עבורו - ואז את עוד יותר חוששת. כל זה "יושב" על היחסים שלכם ומעכיר את האווירה וגורם לו לרצות לברוח מן המציאות הלא נעימה אצלכם בבית ולהתרפק על הקשר החדש ההוא עוד יותר...
ככל שזה יימשך - זה מגביר את הסיכוי שיתפתח משהו פיזי ביניהם.
ככל שזה יימשך - האהבה ביניכם עלולה לקרוס ולהיעלם.
עשי זאת מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהננ
אנונימית09/03/2010יונית שלום, אני מכירה על מה את נדברת. גם לי זה קרה. בהחלט טיפול זוגי זה הדרך. כנראה ישנם קשיים שבמשך השנים הודחקו ולא זכו להתייחסות. אם הוא יסכים וישתף פעולה יש סיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במגעבר06/03/2010
אני בת 23, בקשר ראשון עם בחור מקסים, אך יש לי קושי רציני במגע איתו.
הוא כמובן רוצה להתקרב כמה שיותר, ביקשתי ממנו להיות סבלני והוא מקבל את בקשתי בהבנה.
אני מרגישה שהכל קשה לי, מרמת הנשיקות וללכת חצי מחובקים..
אני לא יודעת כמה הוא יצליח להיות סבלני, וחבל לי לאבד אותו, אבל באמת קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות ואיך להצליח להתגבר על זה..
אשמח לקבל תגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר משיכה פיזית
דורית כהן07/03/2010בר יקרה, היי קשובה לעצמך ולגופך. הרבה פעמים הגוף יודע לפני שהנפש קולטת. האם את מרגישה רצון לגעת בו? האם יש משהו - לפני הנשיקות - שכן נהנית ממנו בהיבט הגופני? להחזיק ידיים? ללטף את הפנים? אם לא קיים שום דבר שאת נהנית ממנו ומופיעה אצלך רק תגובה של התגוננות ורצון לעצור את מה שקורה ביניכם - אז כנראה זה לא הקשר הנכון עבורך. אולי שווה לעשות הפסקה ולראות איך את מרגישה. לפני הפסקה ממש - את יכולה לעשות רק תרגיל במחשבתך: האם זה מופיע לך כהקלה כאשר הפגישה איתו מסתיימת? האם יש לך מועקה לפני הפגישה איתו? כל הדברים האלו לא קורים בקשר של אהבה ומשיכה. קורה בדיוק ההיפך, את רק מחכה לרגע שתיפגשו והוא חסר לך כאשר נפרדים, ושניכם לא רוצים להפסיק לגעת איש ברעהו.
אז או שהוא לא מתאים לך - קורה הרבה שבני אדם לא מתאימים פיזית וממש לא רצוי לטפח יחסי זוגיות עם מישהו כאשר זה המצב, שלא ניתן לשנות אותו. יש גורמים פיזיולוגיים שקובעים אותו, כמו ריח גוף, הופעה חיצונית, ועוד דברים.
אפשרות אחרת היא שיש לך מעצורים רציניים וחסימות רגשיות - ושווה אולי להגיע לייעוץ פסיכולוגי אישי - לא זוגי - על מנת לחקור מעט מה חוסם אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
בר07/03/2010אני כן נהנית מלהחזיק ידיים, וליטוף פנים. זה נכון שהוא לא בדיוק הטיפוס שאני נמשכת אליו אבל הוא כן חמוד ומאוד מקסים, מבין ותומך. המגע שלו לא דוחה אותי לגמרי פשוט קשה לי להשתחרר ולהכנס לזה.. זה קשר ראשון בגיל מתקדם יחסית ואני מקווה שעם הזמן זה יבוא לי.....
נקווה שהוא עוד יהיה שם :-P* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר זוגי עם מעשן גראסMichal05/03/2010
שלום,
אני בת 33, ויוצאת עם גבר בן 40 כשלושה שבועות. הקשר מהנה, נראה כי יש חיבור, עיניין ומשיכה. הבעיה שמעשן גראס על בסיס יומי, וכרגע אינו מראה כל רצון להפסיק ואף מסרב לא לעשן לידי.
האם יש פסול בקיום קשר עם אדם המעשן גראס? למעט העישון הקשר נפלא, האם עשוי להשתנות ?
תודה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון גראס על בסיס יומי - בעייתי!
דורית כהן07/03/2010בוקר טוב מיכל, מסתבר שיש לא מעט אנשים שמעשנים גראס, וזקוקים למנה היומית ומחכים לה על מנת לקבל מצב רוח טוב ורוגע.
בעיני יש כאן בעייה, בעיקר כי הוא ככל הנראה לא יכול בלי. אגב, מעניין איך הוא מתפקד ללא המנה היומית? יתכן שהוא לא כזה כייפי. העובדה שהוא אינו מוכן להפסיק ואינו מוכן לא לעשן לידך מעידה על רמת תלות די גבוהה ואם לא על כך אז לפחות על חוסר התחשבות בסיסי.
יש אנשים שללא הגראס מתקשים להתמודד עם בעיות, נעשים רגזניים, ואולי גם יתקשו לתפקד מינית ללא ה"מיסוך" שהגראס נותן להם. קיימת גם הסכנה שבגלל שהגבולות שלו כבר נפרצו - הוא עלול יותר בקלות להיגרר לסמים קשים יותר, כי הוא כבר רגיל לפתור בעיות יומיומיות, קטנות, בעזרת הגראס, ומי יודע למה הוא יזדקק אם יופיעו בעיות קשות יותר?
סביר להניח שבעתיד הנקודה הזאת תפריע לך יותר ויותר, ויש להביא בחשבון שאל תוך האווירה הזאת,אם הזוגיות תהיה רצינית, (ואני מניחה שאת בוחנת את הקשר הזה ברצינות) ייוולדו גם ילדים וייחשפו לכך.
אם עדיין לא התאהבת בו - עדיף לא להיכנס מראש לבעיות מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיה איתי?O05/03/2010
אהלן,
אני ב22, ומזה כשלוש שנים אני לא נמצא במערכת יחסים.
אני מאוד רוצה להכיר כבר את הבחורה האידאלית, ופשוט לא מצליח.
יש לי שתי בעיות עיקריות, אני ביישן מאוד בכל הקשור ליצירת קשר עם בחורה, ובין היתר אני גם בררן גדול.
אני לא יודע מה לעשות עם זה, אבל זה כבר מגיע, או יותר נכון, הגיע למצב של תיסכול.
אני מאוד משתדל לא להראות זאת כלפי חוץ, אבל בפנים אני ממש שבור ומרוסק.
להגיד שאני מכוער, לא נראה לי שזאת הסיבה.
בקיצור אשמח לשמוע תגובות, והמלצות שלכם, ובעיקר שלכן הבנות (איך עושים את זה?!).
מה שקורה, כשיש מישהי שמוצאת חן בעיני, אז במקרה הטוב אני משיג את המספר שלה, שולח SMS ופה זה גם נגמר. אני מבין שזה יווצר מצב שאני יוצא "לא גברי", אבל מה אני יכול לעשות, אין לי אומץ להתחיל עם בחורה.
אשמח לתשובות רציניות (מבלי להמליץ על קבוצות תמיכה).
תודה רבה רבה לכל מי שמנסה לעזור!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי O
עדי בדיחי05/03/2010תודה על השיתוף שלך. הגדרת שתי בעיות מרכזיות: ביישנות ובררנות. מביישנות פחות הייתי דואגת, בכל זאת הנה, סיפרת על כך ששלחת SMS אחרי שהשגת מספר של מישהי וזה בהחלט צעד אקטיבי. גם אם לא המשכת, זאת אקטיביות מסוימת. אתייחס לביישנות בהמשך.
ראשית הייתי יותר שמה את הפוקוס על הבררנות- אמת שמפאת גילך מותר לך וזה אף רצוי שתבדוק מול מי אתה עומד, תבחן ותסנן מה כן ומה לא. אבל גם כשעושים את הסינון, חשוב לבדוק האם הכרת מספיק עד ה"פסילה". אולי במקום לפסול אפשר רק "להעמיד להדחה" (בהשפעת האח הגדול) ולא לבטל מיד. כשמולך נמצאת מישהי, נסה להיות במקום גם שלה- שגם היא מנסה להכיר, גם היא לא יודעת אם היא תמצא חן בעיניך, מתרגשת ואולי טועה, אומרת משהו לא במקום בגלל שהכל ראשוני וחדש.. וגם היא לא בדיוק בטוחה בעצמה. ולכן, תמיד תמיד שווה לתת כמה הזדמנויות עד שאנחנו בטוחים שזה לא זה. שווה לקיים כמה שיחות בטלפון לפני פגישה עיוורת למשל, שווה לדבר ולנסות לזהות את התכונות ומשקיים שיתוף טלפוני לצורך הדוגמה- קל יותר להגיע לפגישה ובכך גם נושא הביישנות יכול לקבל עוצמה פחותה יותר.
חשוב שתדע שבהרבה פעמים אנחנו נוטים לקבל את הרושם הראשוני וממנו להשליך על כל ההמשך, בעוד שב-90% מהפעמים הרושם הזה הוא בהחלט קצה הקרחון ומסביב יש כ"כ הרבה, ומתחת לפני השטח יש הרבה הרבה יותר- ולפעמים זה פספוס אחד גדול לא להכיר, לא רק לשם היכרות רומנטית אלא לא להכיר בכלל- אנשים, עולמות, סיפורי חיים..
לגבי ביישנות- האינטרנט הוא כלי נהדר לביישנים. אתה בטח מכיר ויודע על אתרי היכרויות, שם מתאפשר לך לראות תמונות ולדבר ולהתכתב וממש להכיר את עולמה של הבחורה הרבה לפני שפגשת אותה. כפי שכתבתי זה יכול להוות הקדמה ובסיס טוב להיכרות. היום עם כל שיחות הוידאו שאפשר לעשות - הפגישה היא אמנם מאוד שונה מהמדיה, אבל- המדיה מתקרבת יותר ויותר לתחושת ריאליטי- למציאות שלנו. לא פלא שהיום יש רשת חברתית שמוגדרת ככזאת- אמיתית לגמרי- דרך הפייסבוק וכו' וכו'.. היום להכיר דרך האינטרנט זה מקובל ומבורך, ולקנות דרך האינטרנט זה לא מצריך כלום מלבד לחיצת כפתור.. הכל אינסטנט וייתכן וגם אהבת חייך היא במרחק של קליק אחד.. (הקצנתי, ובכל זאת.. בעלי יעיד שהייתי קליק אחד ממנו עד שנוצר קליק בינינו..)..
נסה להיפתח יותר דרך המדיה הזאת, וזכור שהפכים נמשכים- ייתכן מאוד שתפגוש מישהי לא ביישנית ודעתנית שתוכל לסחוף אותך מבלי שתצטרך לעשות אתה את העבודה.
דבר אחרון- נסה להבדיל בין ביישנות לחוסר ביטחון. אם בחוסר ביטחון מדובר, הרי שיש מקום לבדוק עם עצמך מה בדיוק הגורם.. לפעמים יש נטיה לבלבל בין שני הדברים.
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יהיה איתי?
O05/03/2010עדי, תודה רבה!
אין לי ספק שמדובר קודם כל בחוסר ביטחון עצמי, אבל חשבתי שהביישנות היא תוצאה מכך.
בכל אופן, שוב תודה.
אני כבר אראה איך אני אתמודד עם זה, ואולי באמת תבוא הבחורה שתיסחוף אותי (כמו שאמרת), ותחסוך לי את ה"סבל" הזה.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
BAR19/02/2011תשמע אני גם נמצא בתקופה כזו עכשיו והסיפור שאתה מספר ממש מתחבר אלי לכן אני יכתוב מה שלגבי ואולי זה יתאים גם למצבך אני חושב שהבעיה היא בנו ולא בהם אנחנו מרגישים חנוקים ולא הם למה ? כי יש מצבים שאנחנו זקוקים לחנק הזה ולכן אנו מרגישים אותו הכוונה שלי יש לנו מצבים שאנחנו צריכים את החיבוק דוב הזה והם מרגישות בזה ונותנות לנו אותו אבל אם אנחנו ננהג באיפוק במצבים האלה אז הם לא ירגישו צורך וגם אם כן הם ירתעו מלהידבק אלינו יותר מדי ואז נצליח להיות אתם בזוגיות טובה רק צריך להיות חזקים ולדעת לא לחבק יותר מדי ולא לדרוש שיחבקו אותנו יותר מדי כי אז גם במצבים שלא נצטרך זה יבוא ונרגיש חנוקים ושוב יהרס הקשר אם אתה בן מזל קשת אתה צריך את החופש הזה מאד ואם היא סרטן אז יש לה את התלותיות בך ולכן לדעתי זו הדרך אשמח לשמוע אם עזרתי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידות וחזרותשלומי04/03/2010
אני בן 28 יוצא עם מישהי בת 23 כבר שנתיים וחצי ואנחנו הרבה ניפרדים וחוזרים בגללי
היא רוצה אותי לתמיד ואני הורס כל הזמן
אני נפרד ממנה כי אני מרגיש חנוק אחרי כמה ימים שהיא איתי
יש לי לחצים בחילות לא יודע למה לקחתי כדורים הפסקתי יצאתי לחופשות להתאוור וכל פעם שחזרתי אליה זה לא החזיר הרבה זמן ושוב אמרתי לה אני נלחץ אני רוצה להיות לבד
היא בחורה טובה ואוהבת אותי כמו שלא יודע עם יאהבו אותי
הי מוכנה לעשות הכל בשביל שזה יצליח ואני הורס כל פעם מחדש
הקשר ביננו טוב ואנחנו מתאימים באופי מבחינת אהבה אני לא יודע עם אני אוהב אותה כמו שצריך לאהוב אולי בגלל זה קורה לי כל המצב שאני נלחץ ויש לי בחילות ומחשבות מה יהיה זה זה זה לא זה התיאבון שלי גם חלש מרב שאני חושב
עכשיו אנחנו לא ביחד ומדברים לפעמים אפילו פעם אחת ניפגשנו ושכבנו והיה מדהיםאם אני חושב על זה שיהיה לה מישהו חדש זה עושה לי רע ומפחיד
אני מפחד להפסיד אותה בגלל זה חלק מהפעמים שחזרתי אליה היתה מהסיבה הזאת
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
שלומי04/03/2010אולי יש לי פחד ממחויבות ואני כל הזמן רוצה להיות חופשי או זה לא מספיק חזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שלומי04/03/2010אולי בגלל שזה קשר ראשון זה ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שלומי
עדי בדיחי05/03/2010ממה שאתה מתאר עולה לי תחושה שאתה מאוד חרד מקשר זוגי באופן כללי. אתה מדבר בין היתר על חוסר תיאבון, בחילות- אלו סימפטומים שיכולים להעיד על מתח נפשי, רגשי, או חרדה.
כן, אני חושבת שנגעת בנקודה- מעבר לכך שזה קשר ראשוני, יש פה מחוייבות, וכשהיא מתקיימת בפועל- לכמה ימים- אתה כבר מרגיש את החנק הזה.
עוד דבר, ייתכן מאוד שמתאים לך סוג מסוים של זוגיות ולא זוגיות שהיא חונקת מדי או לא מאפשרת לך מקום פרטי משלך. יתכן ובאופן טבעי אתה אדם המחפש חופש.
אך מהדברים שכתבת, נשמע שאתה אכן חושש מהמקום הזה של:
1. מחויבות- ביחד
2. חופש- לבד
ז"א- חוויתי ממה שכתבת שאתה חי על שני קצוות.. האחד- אני צריך חופש אבל פוחד נורא מהלבד, והשני- אני מאוד רוצה בקשר כי הוא טוב לי- אבל פוחד מהחיבוק דב, מהחנק הזה..
אני מניחה שדיברתם וחשבתם יחד על איך חוזרים להיות יחד בפחות עוצמות או בפחות איום על החופש של כל אחד מכם. נשמע שהיא מ-אוד אוהבת אותך ונתנה לה המון הזדמנויות. אני מציעה שלא תאבד את ההזדמנות הבאה, וכדאי שתתייעץ עם איש מקצוע מעבר לפורום על מנת לדעת איפה הדברים קשים לך.. אם תמצא את שורש הבעיה- תוכל לטפל בו ביתר קלות ומשם להמשיך לתוך זוגיות בה תרגיש את מקומך ולא תרגיש מאויים שאולי החופש נלקח לך. מעבר לכך טיפול או ייעוץ למספר פגישות יוכל בהחלט להסיר את תחושת האשם שמלווה אותך- שתמיד בגללך אתם נפרדים.
סה"כ נשמע שיש ביניכם חיבור אמיתי, ואם עלית על כך שאתה צריך לנבור ולחפש בעצמך את המוקד להתנהגותך- עשה זאת ביסודיות, ובכך תמנע ותחסוך את העוצמות שבכל פרידה כזאת.. ויותר מכך, תרוויח מודעות עצמית גבוהה יותר ויכולת אמיתית להישאר בזוגיות ועדיין להרגיש גם אדם פרטי.
יש ביחד ביחד ביחד שהוא חונק .. ויש גם ביחד שמאפשר את הלחוד וכבוד לפרטיות, לחופש, למקום הפרטי שלך. אני משוכנעת שבידך לעשות את המהלך הזה עבורך ועבורכם.
בהצלחה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שלומי05/03/2010יכול להיות שאני לא אוהב אותה מספיק בגלל זה זה קורה לי?
אבל אם יהי לה מישהו אחר זה יכאב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומי היקר
עדי בדיחי05/03/2010לא נשמע לי שיש פה עיניין של רגש כמו הפחד שלך להיכנס למקום מחייב, ולכן ייעצתי לך לגשת לאיש מקצוע ולברר מאיפה הדברים נובעים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשהרחל03/03/2010
אני נשואה שנים רבות וילדי בוגרים. הבעיה היא שבעלי אינו מצליח בעסקיו והחובות מצטברים כל הזמן. אני מרגישה שאינני אוהבת אותו יותר. ואין לזה קשר לפרנסה. אין ביננו מין כבר זמן רב, אני מעונינת להיפרד ומאד לא רוצה לפגוע בו. הוא אדם סגור מאד וקשה לו לדבר על בעיות. אני מסתובבת כבר זמן רב כמו עם עצם בגרון. אין לי שיתוף והוא לא ממש מתעניין בבעיותי. לא אוכל להסתדר לבד מכיוון שפרנסתי זעומה ואין לי הורים שיכולים לתמוך בי כלכלית. האם אני צריכה להשאר במצב זה עד סוף חיי? אני בת 50 וממש לא יכולה לחשוב על האפשרות לסיים את חיי עם בן זוג שאיני אוהבת.
אודה לעצה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייצר מודל חדש לזוגיות בעזרת ייעוץ
דורית כהן07/03/2010רחל יקרה, ראשית, אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי. צר לי על התחושות הקשות שלך. מצב הנישואין שלך מאוד מעיק - על שניכם - כל אחד מתבצר בתחושותיו הקשות כנגד השני. יתכן שאצלו יש תרעומת על כך שאין ביניכם אינטימיות גופנית כל כך הרבה זמן, והצטברו המון שכבות של אכזבה וכעסים שלא מאפשרים לאהבה - אם עוד ישנה - לצאת לאור. ככל שתהיו יותר זמן במצב הזה - כך זה ייעשה יותר גרוע.
אני יכולה להציע שתגיעי לפחות לשעת ייעוץ אחת אצל פסיכולוג - או לבדך או איתו, ויתכן שיעזרו לשניכם ליצור מודל זוגיות שיתאים לצרכים שלכם. אני מבינה שכלכלית לא ניתן לפרק, אבל אולי ניתן - במודל החדש שתייצרו - להתרווח רגשית, להרגיש יותר חופשיים למלא את הצרכים הרגשיים אולי עם אחרים, מבלי שזה יעורר התנגדות. כמובן שלפני יציאה לכיוון פתוח כזה - חשוב לבחון את יחסיכם יותר לעומק כדי לראות אם ניתן לשקם את הזוגיות ולהביאה למקום הרבה יותר נעים.
לסיכום - אתם תצטרכו להשקיע קצת כסף בייעוץ זוגי קצר מועד, אבל יש לכך סיכוי לתרום לרווחה הנפשית שלכם לאורך הרבה שנים, כך שזו יכולה להיות השקעה חשובה.
אשמח לשמוע מה דעתך על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "ידידה"עדן03/03/2010
שלום שמי עדן אני בת 18 וחצי (חיילת) ויש לי חבר בן 22 כבר 7 חודשים.
היחסים בנינו מעולים הוא מאוד אוהב אותי ואני החברה הראשונה הרצינית שלו שהוא באמת אוהב, הוא היה לפני כן כמו "דון ז'ואן" כזה..רודף שמלות.
העניין הוא שהוא תמיד היה אומר לי שאין דבר כזה ידידים וידידות כי לדעתו זה תמיד איכשהוא מתפתח למשו מעבר (אני מסכימה עם זה חלקית). ובגלל מה שהוא חושב נתקתי קשר עם 2 אקסים שלי וכל מיני ידידים לא קרובים..זה בסדר מבחינתי..אבל בזמן האחרון הוא פתאום חזר ליהיות בקשר עם ידידה שלושאיתי בבסיס באותו גף. הוא מתקשר אליה בתירוץ שהוא רוצה לשמור עליי ושתדאג לי שאני לא יעשה שטויות ואני אהיה חזקה(ריתקו אותי לשבוע). העניין הזה לא מוצא חן בעניי כי זה נראה לי מאוד פטתי. הוא התקשר אליה היום עוד לפני שהוא התקשר אליי בכלל, הוא אמר לי שזה סתם לשאול מה שלומה ואני מרגישה שהיא מאוד בעננים מכל הסיפור הזה (היא תמיד רצתה אותו).
העניין הזה מפריע לי..אמרתי לי והוא הגיב מאוד באדישות ואמר לי שזה כלום. אבל אם הוא דורש מימני לנתק קשרים למה הוא מרשה לעצמו? מה אתם חושבים על העניין הזה ומה עליי לעשות חוץ מלדבר איתו יפה כי זה לא עוזר...
תודה. עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדן
עדי בדיחי05/03/2010אני מבינה את התחושה שלך.. מאידך, את אומרת שמאז ומעולם הוא היה רודף שמלות.. זכרי שבאיזה שלב האדם בו אנחנו מתאהבים יתנהג טבעי וכפי שהוא באמת- ואולי זה העיניין פה. אולי דרך אותה בחורה הוא מבקש להיות הדון זו'אן.. אישור לגבריותו וכו'.
אם זה מתאים לך בתוך הקשר- זה עיניין אחר. טוב עשית שפנית אליו ודיברת איתו.. מדברייך זה לא עזר, אבל חשוב לדעת איך פנית אליו ובאיזה עיתוי.. האם זה היה בארבע עיניים וקיבל את המשקל והמקום החשוב לשיחה כזאת.
בכל אופן, יש דילמה האם לשחרר לו את החבל ובאמת לקבל אותו כפי שהוא ולהבין שחלק ממנו הוא אותה התנהגות, או לנסות לרסן אותו- ובכך להסתכן שיתרחק, או שיסתיר התנהגותו ממך.
חשוב שתחשבי עם עצמך מה את מוכנה לקבל ועד כמה, בפרט שהוא מצהיר שאין דבר כזה ידידות. העובדה שהתקשר אליה לפנייך יכולה היתה להעיד כי את במקום אחר, בעדיפות משנית, אבל לא הייתי "מוכיחה" אותו דרך שם.
הדבר היחיד והכי בריא לקשר שאת יכולה לעשות הוא לתפוס רגע מתאים בארבע עיניים ובמקום מספיק נייטרלי, להסביר לו איפה את פגועה ואיפה את מרגישה לא נוח או מאויימת- ולא איפה הוא לא בסדר, על מנת לא להרחיק אותו יותר. משיבין את החוויה הסובייקטיבית שלך- ייתכן ויתן לך את המקם וההרגשה הראויה. כמו כן לעמוד על אופיו וטבעו של הבחור- אם זהו טבעו ואישיותו- חשבי האם זה באמת מתאים לך. כי לא תרצי שישתנה באופן מלאכותי.
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזוגיותאסי02/03/2010
אני נשוי כבר 6 שנים ויש לי שני בנות.
אשתי ואני חיים חיי משפחה ללא זוגיות כמעט בכלל לאורך כמה שנים התדדירות של יחסי המין מאוד נמוכה ואנו רבים על זה המון .
היא טוענת תמיד שאין לה מה להסתיר ושהיא לא בוגדת בי ואני די משוכנע בזה עד שאני חושב על התדירות שהיא לפעמים הגיע לאחת לחודשיים , ובנוסף אני לא מרגיש ממנה שום חיבה פיזית נגיעות וכו.
גם שאנו שוכבים היא די מגבילה אותי בלנגוע בה.
האם יכול להיות שאני עיוור והיא כן בוגדת בי?
האם תדירות כזו ביחסי המין הגיונית , בעוד היא טוענת שהיא כן אוהבת ולא בוגדת .
אשמח לתשובה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אסי
עדי בדיחי05/03/2010אני חוששת שהשאלה היא לא עצם בגידה או לא. נשמע מדבריך שהמצב שאתה מתאר נמשך הרבה מאוד זמן, הגבלת המגע, אתם "חיים חיי משפחה ללא זוגיות..".
לא הזכרת האם אתה אוהב אותה, למעשה לא נגעת כמעט ברגש.
אני חושבת שבמצב כזה - פניה לאיש מקצוע, לטיפול אישי ו/או זוגי- תהיה יעילה עבורכם ותוכל לכוון אותך יותר.
מאחלת הרבה בהצלחה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסוף...?מיכל02/03/2010
שלום רב!
בעלי ואני נשואים מזה כ-4 שנים. לפני כשנתיים נולדה בתנו הבכורה ומאז הכל השתנה.
בעלי מעדיף להיות פסיבי, אדיש בכל הקשור לבית., אנחנו מתווכחים המוןןןןן ,פעמיים הייתי על סף עזיבה והוא הבטיח שזה ישתנה. היינו בטיפול זוגי אצל מטפלת מדהימה שעוזר לסירוגין- יש שיפור ,אבל רק לשבוע,שבועיים, שלוש ואז הכל חוזר לקדמותו. בשלב מסויים בטיפול המטפלת בקשה שיגיע אליה לבד כי קודם הוא צריך ל,מצוא את הנשמה שלו" לפני שמביא משהו לזוגיות שלנו".ומאז הולך אליה לבד. אני מדי ]פעם מצטרפת.
הוא מודה שהוא מתנהג כמו ילד ,שהוא לא עושה מספיק ולא אחראי. אין לי כוחות להתווכח איתו ולנסות לשכנע אותו להיות חלק מחיי המשפחה שלנו. ניסיתי להשתנות בעצמי(חלקית גם אני השתנתי לטובת העניין), ניסינו את הטיפול אך אני מרגישה שזה לא הולך לשום מקום. במחשבות שלי מקומו הוא בדירת רווקים ,עם צעירות בנות 18, מבלה כל הלילה בפאב וישן עד הצהריים.
בימים האחרונים הגעתי למסקנה חדשה- זה פשוט לא ילך! אין לי כוחות לנסות יותר! אני לא חושבת שיש לי רגשות כלפיו (אולי פשוט לא זוכרת איך זה הרגיש פעם) ואולי הרגש היחידי הוא כעס ו,אכזבה ותסכול.
עד עכשיו רציתי להלחם בשבילנו, בשביל שנינו ובשביל הילדה. לא פחדתי לעזוב, להיות לבד ,לגדל את הנסיכה לבד. אבל רציתי לנסות שזה יצליח.
היום זה כבר לא כך אני לא רוצה להלחם אבל אני כן פוחדת לעזוב והסיבה היא הילדה שכבר בת שנתיים, מבינה ורוצה את אבא שלה.
אני לא מסוגלת להכאיב לה כל כך , אני בטוחה שזה ישפיע עליה לשלילה.
אני נקרעת בין הרצון שלי להפסיק להלחם לבין הפחד לפגוע בילדה.
אני לא ממש יודעת מה אני מבקשת ממך
אולי עצה, הארה, הערה...
משהו כדי שלא אשאר לבד עם כל זה.
תודה מראש
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל
שירית05/03/2010אני אנסה להאיר לך ...
לפני כן אני רוצה לחזק אותך בתחושותייך. עושה רושם ויותר מזה, שבעלך אכן לא מוכן לעשות את השינוי. לא מוכן לקחת אחריות . ילד! . מתוך ההבנה שזה לא ישתנה, מאוד ברור שאת לא רוצה להשאר במקום הזה יותר. נלחמת ...התאמצת...עשית את שלך...מספיק!
באשר לגירושין וההקשר לילדה. אני מבינה את הרצון שלך לגונן עליה ולחסוך ממנה חוויות טראומטיות. אבל....אני חוששת שאם תישארי תשלמי ,את, מחיר כבד מידי. תחיי עם בן זוג לא ראוי וגם לא תאפשרי לעצמך מערכת יחסים חדשה וטובה.
אני גם לא חושבת שלגדל ילד בתמונת זוגיות כמו שלך זה הדבר הטוב הבריא עבורו. תחשבי איזה מודל זוגיות הבת שלך תחווה ותפנים. הורים ,שרבים ולא מתפקדים כזוג.
אולי הגירושין ילמדו את בעלך אחריות מהי. לפחות כלפח הילדה!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעגל קסמים זדוני
דורית כהן07/03/2010בוקר טוב מיכל, אני מצטרפת לדבריה החכמים של שירית.
מכיוון שכבר נכנסתם לטיפול זוגי, ובנוסף הוא אף הולך בעצמו, ובכל זאת לא משתנה שום דבר, יתכן שהוא (בשלב זה של חייו) אכן "ילד" בעצמו ואינו מוכן לקחת אחריות.
יחד עם זה יש בעייה ברורה במערכת היחסים שלכם שלא מאפשרת הופעת אהבה בין גבר לאישה: בלית ברירה - את לקחת על עצמך יותר ויותר את תפקיד ה"בוגר האחראי" בבית, כנראה מפני שהוא לא הראה סימנים שהוא מוכן לכך, ואז נוצר מעגל קסמים זדוני, שבו ככל שאת לוקחת את התפקיד של המבוגר, ה"צודק", הנוזף, - כך הוא נשאב לתפקיד הילד שאינו רואה מה צריך להיעשות, ומתקומם בתוכו על כל נזיפה ועל כל דרישה שלך. לפעמים בגלל שאחד מבני הזוג מתחיל בדרישות - השני לא מצליח להפנים אל תוכו שדברים צריכים להיעשות בבית ו"נוח" לו להיות "ראש קטן".
לדעתי זה הפך להיות המוטיב המרכזי ביחסיכם, וכאשר זה קורה - לא יכולה להישאר אהבת גבר לאישה. כמו שכתבת - הכעס והאכזבה אצלך, והחשש התמידי מנזיפות ומתלונות אצלו - מאפילים על כל דבר אחר שאולי היה שם פעם.
אם הגעתם לניתוח הזה בטיפול הזוגי וקיבלתם כלים איך לצאת מן המעגל הזדוני הזה - והכלים לא עזרו - אני הייתי מרימה ידיים, כמו ששירית הציעה. יתכן שיעברו עוד כמה שנים עד שהאיש יתבגר, ויתכן שהצעד הזה יעשה טוב לכולם, כולל לבת שלך, שתקבל אבא משוחרר מנזיפות אמא, ותקבל אמא שלא תהיה מלאה בכעס. ויתכן שזו הדרך היחידה לגרום לו לפתח אחריות ובגרות, כאשר ייאלץ לקחת אחריות על הילדה מספר פעמים בשבוע.
אשמח לשמוע מה דעתך, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חד הורות וזוגיותאילה02/03/2010
שלום
אני בת 40 חד הורית טרייה, עם קשרים זוגיים לא מוצלחים ב-20 השנה האחרונות, קשר או שניים רציניים וארוכים ואח"כ 2 קשרים מיניים בלבד בלעדיים וארוכים (ללא זוגיות שלמה). באופן מוצהר ויתרתי על זוגיות מלאה, לא חיפשתי שום דבר ולא רציתי קשר. לפני כשנה ילדתי לראשונה ומאז כולי בתוך הקשר עם ילדי, ודווקא עכשיו מתעורר הצורך בזוגיות (ממשיכה לקיים קשר מיני בלבד עם אותו בחור) ובעצם דווקא עכשיו אני לא רואה איך להתחיל אפילו.... לא חושבת שמישהו יהיה מעוניין בחד הורית שמשקיעה את רוב זמנה בעבודה וגידול ילד... לא יודעת היכן לפגוש וגם כשפוגשת בעבודה או מסגרת אחרת, מרגישה שאין לי את הכלים לפתח משהו בכלל.
אשמח לעיצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילה יקרה
שירית03/03/2010ראשית, אני רוצה לברך אותך על הצעד הנבון שבחרת לעשות ומאחלת לך שתגדלי את הנסיך שלך באהבה, בעוצמה ובנחת.
אני בת 45 וגם אני חד-הורית מבחירה. אני מגדלת את ילדי בן ה- 6 עם שותף להורות ,שלא כמוך, אם הבנתי נכון, שמגדלת אותו לבד. אבל, לצורך העיניין אני לא רואה שום משמעות להבדל.
כשאני החלטתי להיות אמא ,לא ויתרתי על משאלת ליבי -זוגיות. (זוגיות טובה, הדדית ומפרה.) מה שכן ויתרתי עליו היה החלום או הקונספט של ילד שהוא תוצר שך זוגיות. כלומר, עשיתי הפרדה בין רעיון הזוגיות לרעיון ההורות.
ואמנם ממש כמוך,באותה תקופה שבה מטרת ההורות היתה בראש מעייני, הזוגיות נדחקה הצידה.
כשבני היה בן שנה. הצורך או הרצון לממש את חלום הזוגיות התעורר מחדש ושוב יצאתי לדרך לחפש בן זוג. ולהפתעתי מצאתי את עצמי חוזרת על אותם דפוסים שקדמו להולדת בני.מצאתי את עצמי פוגשת את אותם פחדים.ההבנה הזאת הביאה אותי להתחיל תהליך של קואוצ'נג שממקד אותילאותה מטרה.
תיראי, את מספרת שבעברך רק קשר 1 או 2 רציניים וכל השאר זה רק סטוצים. וזה מעיד על איזשהו קושי שלך באותה סוגיה. ז"א שהקושי ביצירת זוגיות הוא לא חדש לך.
ובנוסף, את אומרת שאת לא מאמינה שתמצאי את הגבר שיקבל אותך ואת בנך.
בנוסף לקושי הישן את מוסיפה סקפטיות ופסימיות. זוהי מחשבה מגבילה. מתוך כל הגברים הפנויים לא קיים גבר אפילו גבר אחד שיקבל אתכם??
קשה מאוד לשנות דפוסי מחשבה והתנהגות לבד. קשה לזהות מהם הפחדים והמחשבות המגבילות,ש"תוקעים" אותנו מלהגיע ליעדינו. זה הרבה יותר עמוק מ"איפה אני מכירה את הגברים?"....
יקירתי, גשי לקבל עזרה מקצועית. לבד זה קשה ואולי אפילו כמעט בלתי אפשרי.
אני מקווה שתקבלי את המלצתי בהבנה , דווקא בגלל המקום הדומה שלנו .
ובהרבה תמיכה ואיחולי הצלחה, שירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
אילה03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחוסר יכולת להשתחרר מהעברתומר01/03/2010
שלום רב
אני מאוד אשמח אם תכולו לעזור לי
אני מניחה שאני הולכת לכתוב הרבה... מאוד חשוב לי שתבינו אותי.
אני בחורה בת 26, עברתי לא מעט מערכות יחסים ובכל פעם אני נתקלת באותה בעיה ואינני מצליחה להשתחרר ממנה.
כשהייתי בת 19 היצאתי עם מישהו למשך כמעט שנתיים
הבחור הזה היה טעות חיי, הוא אימלל אותי ואני כילדה לא ידעתי איך להתמודד עם זה.
הבחור הזה בגד בי אין ספור פעמים והפך את השנה וחצי האלה לחיי גיהנום.
הייתי ילדה נאיבית...
החוויה הכל כך נוראית הזאת מלווה אותי עד היום
אני לא מצליחה לנהל מערכת יחסים מבלי שזה יטריד אותי.
אחרי הבחור הזה, בגיל 23 הכרתי בחור מקסים, היינו יחד שנה.. אבל אני הרסתי את המערכת יחסים הזאת בגלל הבעיה הזו.
אחריו היה לי עוד בחור, היינו יחד שנתיים..
ועכשיו יש עוד אחד, כ-4 חודשים ואני פוחדת שוב להרוס את זה בגלל הבעיה שלי.
הבעיה שלי היא כזאת-
אני לא מצליחה לסמוך על שום גבר
אני חייבת לציין שאני לא מראה זאת כלפי חוץ
אף פעם לא לחצתי על שום גבר
כן מאוד חשוב לי שלא ירגישו כלואים בתוך המערכת יחסים
הבן זוג שלי מקבל את החופש שניתן לקבל בתוך מערכת יחסים
אבל תמיד זה חוזר, ומטריד...
זה יושב לי בראש... זה אוכל אותי.
אני רוצה לכתוב על הגבר שאני איתו היום
אני יוצאת עם בחור בן 28
הבחור הזה ניהל רק 3 מערכות יחסים בחייו. בגיל עשרה, שזו הייתה מערכת יחסים פתוחה. בגיל 21 בערך, והוא בגד באישה הזאת, כאן אני חייבת לציין שהוא סיפר לי על הבגידה והוא סיפר שהמצפון שלו היה גדול ושעד היום הוא מתבייש במעשה שלו ושמגיע לו שהיא עזבה אותו בסוף.
אחריה הייתה לו מישהי בגיל 25, הם היו יחד 8 חודשים, זו הייתה מערכת יחסים רצינית ובסוף הוא עזב אותה, בגלל שהוא פחד מרצינות שהקשר הולך אליה.
אנחנו הכרנו לפני 4 שנים במפגש שהיה באיזו קומונה שהייתי פעילה בה והיינו בקשר וירטואלי.
לפני חצי שנה בערך נפגשנו וניהלנו קשר של סקס בלבד.
זו הייתה הפעם הראשונה שניהלתי סוג של קשר כזה.. אחרי חודשיים אמרתי לו שאני לא יכולה יותר כי אני מפתחת רגש, ואמרתי לו שאני מעדיפה לנתק קשר.
אני ידעתי שהוא לא רוצה קשר רציני כי הוא פוחד מהמחוייבות הזאת. אני קיבלתי את זה והבנתי אותו... והחלטתי פשוט לחתוך את זה.
אחרי שבוע שניתקנו את הקשר הוא דיבר איתי ואמר לי שהוא לא מוכן להפסיד אותי בגלל הפחד הזה שלו.
אני עד עכשיו מודעת לקושי שלו, אבל הוא תמיד אומר לי ששווה לו להלחם עלי... שחיי הרווקות צריכים להגמר.
ובכלל הוא מדבר איתי על הדברים הרציניים האלה, הוא מתקן תמיד דברים שמפריעים לנו, הוא נמצא שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך (תסלחו לי)
תומר01/03/2010אבל עכשיו, כשהכל טוב...
שאני יודעת שיש לידי גבר שבחר להכנס לשם- בגללי.
גבר שממש אכפת לו ממני... ממש טוב לי איתו.
הוא תמיד מערב אותי בהכל... הוא יוצא ומזמין אותי- לכל מקום שהוא הולך. זה כזה כיף ובטוח.
אבל עכשיו זה מתעורר
כשהוא חרמן מידי- זה מדאיג אותי.
הוא מדבר על סקס- זה מפחיד אותי
אתמול יצאנו לפאב עם חברים שלו, אני כל כך בוחנת אותו.. אם הוא מסתכל וכמה.
יש לו חבר אחד שתמיד חייב להסתכל סביב... וראיתי שלחבר שלי לא נעים ממני, שהוא מנסה להיות רק איתי.. אבל לא, הייתי חייבת לריב איתו על זה אחרי זה.
ובאמת שזה מציק לי, זה הופך את זה לכזה כבד...
כאילו כל הגברים אותו דבר.. כאילו הוא חייב להסתכל, חייב לפנטז, לדמיין.
כאילו שלכל הגברים לא מספיקה אישה אחת.. תמיד צריך עוד.
ממש ככה.
אני רואה את זה כאילו שכשאישה מסתכלת על גבר, היא רואה בחור יפה, נעים לה להסתכל.
כשגבר מסתכל, הוא מפשיט ומדמיין, מה שיש לידו כבר לא משנה.. תמיד כדי להסתכל עוד.
זה תמיד הורס אותי מבפנים.
תמיד אני משווה את הגבר הנוכחי לאותו גבר שהיה לי כשהייתי ילדה..
הקול, הלבוש, השיער, המשפחה, התחביבים... הכל.
לפעמים נדמה לי שאני פשוט צריכה לחיות עם זה... וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה?
תומר05/03/2010בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית שלום
עדי בדיחי05/03/2010מצטערת על העיכוב בתשובתי אלייך.
קראתי מספר פעמים את הודעתך כאן, ונשמע שיש פה חוויית פספוס- כתבת שהיו כמה מערכות יחסים שבהן חזר האלמנט הזה של אמון. כידוע אמון בונה את הקשר וגם מצליח בהרבה פעמים להחזיק את הקשר לזמן ארוך מאוד. ללא זה- הדברים פשוט בלתי אפשריים.
הנה הגיע לחייך בחור שמוכן להשקיע ומוכן לתת מעצמו, להיות מודע ולא רוצה לאבד אותך.
את מנגד חוששת מאוד ומאפשרת לחששות ולפחדים לנהל אותך ואת הקשר, וגם אותו. את מאפשרת לפחד הזה מקום של ממש, ובצדק- כי האבטיפוס הראשוני שלך- הקשר ההוא כשהיית צעירה- הוא ה"מודל", הוא החוויה והמפגש הראשוני והאמיתי שהיה לך עם אהבה לאורך זמן. אהבה שהיתה מהולה בבגידות ובתחושה מתמשכת שאת לא שווה, ואף פעם אשה אחת לא מספיקה.
דווקא בגלל שזה קשר ראשון שהיה וזה הטעם שהשאיר, אין לך מנוס אלא מלהשוות את כל הקשרים אחרי כן לאותו אחד. זאת חווית הטראומה, והיא נשארת וחודרת לנו לזכרון ללא הרף.
כדי לטפל בשורש הבעיה, שכ"כ מונע ממך להתקדם כרגע ולתת לזוגיות החדשה לפרוח למקומות טובים, אני מייעצת לך בחום לגשת לייעוץ של איש מקצוע, זה יכול להיות קואוצ'ינג, טיפול אישי פרטני דינאמי או התנהגותי- מה שיותר ידבר אלייך. הקשר הנוכחי "יושב" ונוגע במקומות של הקשר ההוא, הטראומתי, הדברים קורים לא במודע וללא שליטתך תמיד, עד שזה מגיע לריב או לתחושה שהצד השני כבר לא יודע איך להתמודד.. כי המצב לא "נורמלי", הוא מצב מוקצן רגשית וטעון.
בייעוץ אישי תוכלי לברר בדיוק את שורשי הבעיה ולעבד כל חלקה שהיתה בקשר הראשוני, לעבד את החוויות של האשמה, של הבגידה, של התחושה שלא מספיקה אשה אחת, בעיבוד הזה את תרגישי חזקה ושהשליטה בידייך אל מול הקשר ההוא שהשליטה ברחה ממך. בייעוץ תוכלי להיכנס לכל המקומות האלו ולעבד אותם עם מטפל נייטרלי אל מול לעבד אותם עם החבר הנוכחי שלא מתפקידו באמת לשאת את כל הטראומה הזאת.
הטיפול הוא בגדר מתנה ושעת חסד בשבוע, בה את פשוט את. ללא צורך לרצות ולהיות כ"כ בסדר. מניסיון- את תצאי אדם אחר.. ותרגישי שחרור אמיתי.
מקווה שעזרתי,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשוי באושר, חושש להתאהב באחרתגבריאל01/03/2010
אני נשוי באושר ואוהב את אשתי.
אבל אני מרגיש שאני עלול להתאהב בקלות באישה אחרת.
חשבתי שכאשר אהיה בזוג עם אישה אהובה, זה ייפסק.
אבל יש נשים שעדיין גורמות לי להרגיש אותו מתח והתרגשות משכרים.
אני נזהר מהן מאד ומשתדל להתרחק מהן, ובכל אופן אני מרגיש רע.
מה זה אומר עלי? מדוע אני כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גבריאל
עדי בדיחי02/03/2010אני חושבת שמה שאתה מתאר הוא שכיח, ולכן אולי אין ממש טעם להרגיש "אשמה" שסה"כ אתה אדם שרואה גם באחרות פוטנציאל להתאהבות. כאנשים, אנחנו כאלו שיכולים להרגיש או להתאהב בכמה אנשים, אני חושבת שזה קורה בעיקר לאלו מאיתנו המחפשים ריגושים, גיוון ואוהבים אנשים באופן כללי.
כל עוד אתה יודע להתרחק, לרכוש כלים ותובנות לגבי עצמך, ובד בבד להישאר אוהב ונאמן- אני לא רואה בזה שום רע. מעבר לכך לא תארת מצב בו אתה נמשך לתוך סיטואציה "מסוכנת" ובודק את הגבול ו"משחק באש", אלא הפוך- אתה משתדל להתרחק כי אתה יודע שזה הגבול שלך. זה מוערך.
אנחנו לא יכולים לצפות מעצמנו להיות עיוורים ואטומים רגשית לסביבה. זכור שבזכות רגישותך לאנשים, ייתכן וקצרת הרבה הצלחות בחיים, כך שהתכונה הזאת יכולה להביא להרבה נחת.
הייתי מציעה שתבדוק מול עצמך למה אתה מרגיש אשם, האם אתה חושב שאם אתה עלול או מעיז לחשוב על אחרת "מה היה קורה אילו" זה בהכרח מעיד עליך, נניח, משהו רע? האם מחשבה היא בהכרח מעשה? האם מחשבה יכולה להישאר כמחשבה, כדימיון, כפנטזיה? בעוד המציאות שלך סה"כ טובה ויש זוגיות מספקת.. (זאת הסיבה בד"כ שפנטזיות נשארות פנטזיות).
אשה אהובה לא תוכל לגרום לך להפסיק להרגיש את הפוטנציאל הגלום באחרות, היא יכולה לגרום לך להישאר נאמן לה (כי- היא מתאימה, כי- היא טובה לך מספיק, כי- אתה רוצה לשמר את הקשר איתה וכו' וכו'), היא יכולה לגרום לך לאהוב אותה ולהרגיש שהיא האחת. אבל לגרום לך להיאטם לכל מה שקורה מסביב- היא לא תוכל וגם אין צורך. זה בדיוק טיבו של אמון- שיש בחוץ כ"כ הרבה, אבל בתוך הבית יש את מה שאני באמת אוהב, מה שמקבל אותי כפי שאני, ומשאיר אותי על הקרקע.
מקוה שעזרתי בתשובתי
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים מטפל/ת??שרון28/02/2010
שלום רב אני ובן זוגי חברים כבר 6 שנים, בשנה האחרונה, מערכת היחסים שלנו נמצאת בהידרדרות
לפני שבוע התקיים בנינו ריב גדול ממש, השלמנו...וכעת שנינו מאמינים שבכדי להציל את מערכת היחסים בנינו אנחנו זקוקים לעזרה מכוונת מבחוץ- יעוץ זוגי, שנינו מוכנים לתהליך וחוץ לחזור לימים של פעם...כיצד אני בוחרת מטפל/ת,??? איננו נשואים, אנחנו עומדים לפני.... אך החלטתי לברר עם עצמי כמה דברים לפני החתונה...אנו חייבים עזרה! אשמח אם תעזרי לי ותכווני אותי, להיכן כדאי ללכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שרון
שירית01/03/2010ראשית אני מברכת אתכם על הצעד החשוב שהחלטתם לקחת.
תיראי, לגבי בחירת מטפל, אין כללים. לפעמים שם של מטפל עובר מפה לאוזן ומקבלים המלצה אישית מאדם שעבר טיפול אצלו. לפעמים פשוט בוחרים מטפל אקראי על סמך אינטואיציה ומבררים בפועל אם האינטראקציה עובדת. הכימיה עם המטפל היא שווה לכימיה עם כל אדם שיוצרים איתו קשר, או שזה עובד או שלא.
לא נראה לי שבפורום הזה תוכלי לקבל המלצה על מטפל מסויים, אבל אני יכולה להגיד לך ,שבאינטואיציה שלי דורית מצויינת.
בהצלחה, שירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)