פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיואשת כבר.....
    דורין
    04/05/2010

אני (בת 23) נמצאת כשנה בזוגיות עם בחור (בן 27). בהתחלה הכל היה מעולה, הוא הראשון שבאמת הצלחתי להתאהב בו ואפילו ראיתי בו כהאחד שלי. לאחר חצי שנה התחילו ריבים ומאז זה פשוט לא מפסיק. נפרדנו לחודשיים ביוזמתו, באותה תקופה הייתי מאוד פגועה ושבורה, פשוט לא האמנתי שזה קרה לי. הוא מצידו נתן לי את ההרגשה שאני לא מעניינת אותו ושבגללי כל הריבים ואז פתאום הוא הופיע שוב ורצה שנחזור. אני שעוד הייתי מאוהבת בו הסכמתי מייד. עכשיו אנחנו יחד ויש לי הרבה ספקות.
    אני כל הזמן חושבת על זה שהוא ירצה לעזוב אותי שוב.... המחשבה הזאת פשוט לא יוצאת לי מהראש. אני מנסה לנהל איתו שיחות על הזוגיות שלנו ועל מה שמפריע לי אבל ברוב המקרים לא נראה שזה נכנס לו לראש (אני יותר מרגישה חופרת והוא רק מחכה שאני אסיים לדבר), אין שום פידבק מצידו. על הכל הוא אומר "טוב, אני מבין" ואז הכל נרגע קצת עד הריב הבא. בנוסף נוצר מצב שאני מרגישה אשמה שהזוגיות הזאת לא מצליחה, אני באמת מנסה להבליג ולא להעלב מכל מילה שיוצאת לו מהפה אבל לפעמים אני מרגישה צורך להוציא הכל ואז הוא אומר "הנה, שוב את רבה איתי".
    בכל השיחות שלנו אני תמיד יוצאת רגשנית כזאת והוא מצידו שומר על קור רוח ועל מן אדישות כזאת שמאוד קשה להתמודד איתה, אני מפרשת את זה כחוסר אכפתיות.
    אני באמת רוצה להיות איתו אבל חשוב לי להיות מאושרת, אמרו לי שאי אפשר לשנות אנשים ושאני מבזבזת את הזמן שלי בלחנך. גם מפריע לי שאני לא נמצאת בראש סדר העדיפויות שלו והוא לעומת זאת כן. אני באמת מוכנה לתת מעצמי והרבה אבל איתו זה מרגיש כאילו אין כלום חזרה ועל כל חיבוק קטן אני צריכה להודות.
    מה עושים? שיחות לא עוזרות..... אני כבר לא יודעת איך להתמודד איתו.... או שאולי צריך פשוט לקום וללכת במקום לבזבז כל כך הרבה אנרגיות???

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת כבר.....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח אם תתייחסו לשאלותיי

דורין
    07/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קארין

שירית
    07/05/2010

נדמה לי שבתוך תוכך את יודעת מה את צריכה לעשות אבל עדיין פוחדת. פוחדת שאולי משהו בכל זאת ישתנה ואת תפספסי...אולי פוחדת להשאר לבד...אולי עדיין לא מוכנה לוותר.
    הקשר הזה לא טוב לך , מתוקה. את לא זוכה לאהבה, לשיתוף פעולה , להבנה ואיכפתיות מבן זוגך.
    זה לא אמור להיות כך בקשר טוב. וזה לא ישתנה.
    קומי, שנסי מותניים ועשי את המעשה.
    חיזקי ואימצי, ותמיד תזכרי שמגיע לך את הכי טוב!!
    שירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורין, סליחה.

שירית
    07/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דורין, לפי דעתי...

אליהו
    07/05/2010

שלום דורין,
    אני לא מבין גדול, אבל אני אנסה לעזור..
    אני מסכים עם שירית- זו לא זוגיות תקינה כשהגבר לא מראה אכפתיות ואהבה וזה לא יכול להימשך ככה באופן הזה.
    לפי דעתי- תעלי לפניו את הנושא, אבל תשתדלי לדבר מהלב ובטון שקט על מנת שהוא לא יפרש את זה כריב, תסבירי לו שאת אוהבת אותו, אבל שזה קשה לך מאוד ככה שאת מרגישה שהוא לא מפגין כלפיך אכפתיות, ועל כך שכשהוא אומר "אני מבין.." והוא לא באמת מפנים מה שאת אומרת.
    פשוט תפרסי לפניו את הרגשות שלך ותגידי לו שאם זה יימשך ככה את חושבת לוותר על הקשר ביניכם...
    שתי דגשים חשובים:
    1-חשוב מאוד, לשמור על טון נמוך ולא להתפרץ, כדי שהוא לא יגיד לך "את רבה איתי שוב.." וגם כדי שזה לא ייגרר באמת לריב בסופו של דבר, אלא פשוט תגידי מה שיש לך בלב בצורה נעימה וברגש.
    2-עוד נקודה חשובה, כשאת מתחילה לדבר על כך, אל תתחילי ישר בטענות שלך כלפיו- (כי אף אחד לא אוהב טענות ואז הוא רק יחכה שתסיימי לדבר), אלא קודם תתחילי ביתרונות שלו- ובכך שאת אוהבת אותו ומרגישה כלפיו רגשות שלא הרגשת כלפי אף אחד לפניו, ורק אז לאמר לו את הטענות - ואז הוא גם יקשיב לך יותר..
    (שתי הנקודות הנ"ל חשובות לא רק ספציפית לעניין הזה אלא באופן כללי בחיים..)

אם את באמת חשובה לו, אז ייתכן שהוא יפנים את זה וינסה להשתנות (על מנת לא לאבד אותך).. אבל אם גם אחרי זה את רואה שזה לא עוזר, כנראה שהוא לא באמת מתאים לך.. אל תדאגי, יש עוד הרבה דגים בים- דגים שיתייחסו אלייך יותר טוב ויהיו יותר אכפתיים ויבינו את איך שאת מרגישה.. העיקר לא להישבר, לנסות לקחת את זה בקלות ולהאמין שיהיה טוב.
    זהו, אני מקווה שעזרתי לך איכשהו.. שיהיה לך הרבה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ממשיכים?

דורין
    07/05/2010

אוףףף אני כבר לא יודעת מה לעשות...
    הוא התקשר עכשיו אמר שהוא רוצה לסגור את העניין לכאן או לכאן ושאי אפשר להמשיך לריב ככה כל הזמן.
    הוא אומר שאני יודעת מה החבילה ושאני צריכה להחליט אם אני מקבלת אותה כמו שהיא או שלא ושאם לא אז שאני אשחרר אותו.
    אמרתי לו שאף אחת לא תהיה מוכנה לקבל יחס כזה שגובל אפילו בהשפלה של הצד השני. הוא אמר סבבה אז שחררי, תיפרדי ממני.
    התחלתי לבכות.... אני פשוט לא יכולה יותר ולא יודעת מה לעשות עם זה.
    כואב לי לוותר עלינו ועוד יותר כואב לדעת שכבר אין לו כוח לשמוע מה שיש לי להגיד.... הוא רק רוצה לסגור את העניינים.
    הוא לא מוכן להגיד בפירוש שהוא רוצה שניפרד, נראה כאילו הוא רוצה להפיל עליי את האחריות.
    אני מצידי עוד לא הגעתי לתובנות, מפחדת לעשות את הצעד הנחרץ הזה....
    השיחה הסתיימה בזה שהוא אמר שאני צריכה לאסוף את עצמי ולא לבכות מהדברים האלה.... הוא אמר שנדבר יותר מאוחר, זה כאילו לא נסגר לשום כיוון עדיין...

איך ממשיכים מכאן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידי שאת רוצה לחשוב---

בני
    07/05/2010

יאלה מאוחר עוד מעט שבת
    אז ככה בקצרה
    אולטימטום זה לטורריסטים,
    תירגעי יש הרבה דגים בים, ואת לא חייבת לענות מייד, למה לא ככה ?
    תאמרי לו בפשטות שקשה לך ואת צריכה להחליט בנידון, אלא שזה דורש ממך זמן, ואולי אף ייעוץ של צד ג'
    באותה נשימה את יכולה לומר לו שאת חושבת ללכת לייעוץ זוגי לשיחה או שניים כדי לברר עם עצמך כמה דברים שבסוף יועילו גם לו,
    זו את - וזאת החבילה,,,
    שבת שלום ו ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירתי

שירית
    08/05/2010

החבר שלך לא מוכן לעשות שום שינוי עם עצמו. ויתרה מזאת ממש לא אכפת לו שתיפרדו. אני אפילו שומעת מגרונו : תיזרקי אותי כבר...
    חבל לי עלייך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רומן שהסתיים
    אני
    03/05/2010

שלום רב....

אני בת 30 נשואה+1....לפני חצי שנה הכרתי בחור בן 39..נשוי+2 והשלישי בדרך......

היה ביננו קליק כזה מדהים שמיד התאהבנו ונכנסנו לרומן אינטנסיבי מאוד. פגישות...מיליים...טלפונים על בסיס יומי

בשלושה חודשים הראשונים הוא היה מאוהב בי בטירוף עד שקיבלתי ממנו מייל ששם הוא מסביר לי שהוא לא יכול להמשיך יותר את הקשר איתי כי הוא כבר לא מתפקד בעבודה ומתייחס ממש מגעיל לאשתו ולילדים כי הוא עצבני כי כל הזמן חושב עליי. איך שהוא בשלושה חודשים הבאים הצלחתי לגרור את הקשר הזה לעוד מפגשים שהתחילו לפחות וגם כשהיינו ביחד אחרי הסקס הוא היה ממש כועס על עצמו ממה שעושה לאשתו ופוגע במשפחה שלו...כל הזמן הייסורי מצפון הפריעו לו והחברים לעבודה שלו אמרו לו שעדיף שיעזוב אותי כי הם כבר לא מכירים אותו בכלל...חושב ומדבר רק עליי כל הזמן ובדיכאון. אני מצד שני לא נתתי למצפון שלי להפריע...למעשה מרוב שאני אוהבת אותו אז לא הרגשתי בכלל שאני עושה משהו רע...ממש ככה. עוד שבועיים אשתו צריכה ללדת והוא בשבועיים האחרונים ממש נפרד ממני בהדרגה ואמר לי שאי אפשר יותר להמשיך ושהוא בן אדם מאוד רציונלי וחייב לחשוב עם הראש ולא עם הלב ושהקשר הזה לא בריא לנו כי שנינו בדיכאון ובוכים כל הזמן על זה שאי אפשר לחיות ביחד. התנתקנו לגמרי - לא טלפון...לא מייל.....

אני מרגישה מתה...לא יוצאת מהמיטה...לא יכולה לטפל בילד...לא אוכלת כלום...חברות שלי מנסות לעודד אותי וכלום לא עוזר. אני התחלתי לדבר עם פסיכולוג....אבל אני מרגישה שאני שומעת הכל וזה לא באמת נכנס לי לראש....אני מאוהבת בבחור עד כלות נשמתי...כל הגוף שלי כואב פיזית...אני מפחדת שלא אצא מזה...הכל נראה לי כזה סתמי פתאום בעולם הזה בלעדיו....

מה אני יעשה????

לקביעת תור
    סגירה
    רומן שהסתיים

הוספת תגובה

• אין מה לקנאות---

בני
    03/05/2010

מצד אחד אני יושב לי כאן וקורא כ"כ הרבה על בגידות, ושואל את עצמי למה לי זה לא קורה ? למה אף אחת לא מתאהבת בי ?
    ורגע אח"כ אני ממש מבסוט, הנה אנשים ונשים נשואים אולי לא באושר אבל נשואים שהתחייבו זה לזו לעשות הכל למען האהבה, ואיך כתוב שם---"ולא יעלימו זה מזו"---
    וברגע שיש להם תחושה שמישהו קורץ להם או שבבית יש איזה שהוא משבורון הופ, הם קופצים את הגדר ומשתולליםכאילו אין מחר,
    מה קורה לכם אנשים ?
    אפשר לעשות הכל בבית עם אותה האהובה, כפי שמשורר אינשטיין,
    אלא מה ? צריך להשקיע, נכון, זה מה שעושה את זה יותר מעניין, חברים, אפשר לנקז את כל התשוקות לתוך הבית פנימה, ניתן ללמוד תקשורת נכונה ולדבר בשפה פשוטה, ולכל הפחות לנסות, למה לקרוע משפחות, למה ?
    תראו את הגב' הנכבדה- כל העולם נראה לה מיותר, זה הגיוני, התחרפנה לגמריי, אלוקים תן לה את הכדור בזמן,
    תתבוננו סביב ותווכחו, ילדים עזובים ריגשית ואומללים נפשית, ועזבו מה איתכם נפש חצויה לשניים, חרדות פחדים תלות במי שמספר לכן סיפורים על האהבה, בלה בלה, זאת תאווה נטו, מי שאוהב את הזולת לא פוגע בו, לא נוטש אותו, לא נלחם בבתי משפט בשביל להוציא לו את המיץ, לא ולא !
    רוצים שלום בעולם עם הפלסטינים,,, תעשו שלום עם עצמכם, ואז תתפנו לעשות שלום עם אחרים,
    ----
    את רוצה לשמוע מה יש לי להגיד לך, בלי כל בילבולי המוח שכתבתי כאן,
    לכי לטיפול גמילה, תתאוששי, ובד בבד תתעלי את התשוקות שלך לכיוון בעלך, שדרך אגב לא ציינת אותו בכלל,,, כל מה שעולה לך בראש לעשות עם ההוא, תעשי עם בעלך ויצאתם נשכרים,
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיות עם עצמך

שמחה
    04/05/2010

שלום

אשתדל להיות מנומס ואולי אפילו לעזור.
    המשך הרומן האסור הזה יפגע בהמון אנשים לך יש ילד לבוגד שלשה לך בן זוג ולו אישה בהריון
    ניראה לי שלמרות הכל יש ביכולתו לחשוב ולהבין שהמעשה שלכם הוא התגלמות הגועל
    תתבגרי תתעוררי תבדקי את עצמך תפסיקי לפגוע באנשים שלא עשו לך כל רע.
    תגבירי את כמות הטיפולים הפרטנים שאת מקבלת בשבוע ותגלי מה גרם לך להיכנס למצב כזה
    מבלי ערעורי חרטה בכל.
    שחררי את אהובך לדרכו ואל תכבידי עליו שחררי גם את בעלך במידה וזה לא מה שאת רוצה
    העיקר תביני שבסופו של דבר זה יתגלה ולאחר מכן נשאר רק כאב גדול ואכזבה.
    לפי דבריך אהובך כבר לא באמת שם אבל את מקשה עליו את הפרידה.
    התעוררי חיזרי למסלול חיים נורמלי ותני למצפונך לעבוד אין כל רע בכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו גמילה מסמים

דורית כהן
    08/05/2010

אני מאוד מבכימה עם התגובה הנבונה של שמחה.
    אוסיף עוד משהו: את עוברת עכשו תגובה שאופיינית למישהו שהתמכר לסמים ונלקח ממנו בבת אחת הסם. התמכרת לאהבה החזקה הזאת בצורה שלגמרי עיוותה את תהליכי המחשבה הרציונלים שלך. זה קרה גם למאהב שלך אבל הוא תפס את עצמו והחל לשלוט ברגשותיו ולנהל את עצמו למסלול מנוגד לרגשות המציפים אותו.
    אם תצליחי להבין שאת עוברת עכשו גמילה - יהיה לך יותר קל לעבור את התקופה הקשה הזאת. ההתאהבות שלך, כמו התאהבויות אחרות, מציפה את המוח באנדורפינים, שהם כימיקלים שיוצרים תחושה של אושר, והם אכן אותם כימיקלים שפועלים כאשר אוכלים שוקולד, או כאשר לוקחים סמים, או שותים אלכוהול. להבדיל - הפעם זה קורה לא בגלל חומרים שחודרים למוח אלא בגלל פעילות פנימית של המוח, רגשות חזקים, מחשבות מאוד חיוביות, הנאה ותענוג גדולים. אבל ההצפה של המוח בחומרים האלו היא אותה הצפה, וכאשר זה מופסק פתאום נשאר ואקום וכל הגוף זועק - תנו לי עוד - זה היה כל כך טוב!!!
    כמו כל גמילה - זה עניין של זמן. ככל שגופך ומוחך יתרגלו להיות בלי ה"סם" הזה ויעכלו את המציאות בלעדיו - כך הצורך והכאב יפחתו. זה לוקח זמן - בין שבוע לחודש, וגם אחר כך עוד יופיע הגעגוע והזכרונות, אבל לא בעוצמה הזאת.
    אני מקווה שההשוואה הזאת תעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התתכן אהבה אמיתית בזוגיות ללא סקס
    זיוה
    03/05/2010

אנחנו נשואים בני 50. כבר תקופה מאוד ארוכה הוא מדבר על כך שהוא כן חושק בי אבל רק מילים מילים. כל לילה, כל יום מסיבות שונות אנחנו לא מקימים יחסים. יש ליטוף נשיקה אבל לא סקס וכשכבר כן יש כי רמזתי הוא רדוד. בעצם זיון ולישון
    מה השתבש או אולי הוא בוגד כי איך אפשר בלי בכלל ?
    נמאס לי

הוספת תגובה

• הייתי הולך--

בני
    03/05/2010

על איזה ארוחה רומנטית + שקיעה על שפת הים, ומדברים עד שיצא עשן !
    דברי בשפת האני , אני מאוד זקוקה ליחסים איתך למגע שלך, זה חשוב לי, הייתי רוצה שנחזור לימי קדם, אתה זוכר ש,,,
    אל תאשימי ואל תחקרי , אלא אם יש לך חששות כלשהם שזה עושים מאחורי הגב, והכל בטאקט,
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבי. אהבתי את הגישה שלך. איישם

זיוה
    04/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרגלתי לישון לבד.... :(
    שירית
    02/05/2010

אני ובעלי (בני32) נשואים כמעט שש שנים, יש לנו שני ילדים מקסימים בגילאים שלוש ושנה וחצי.
    בעלי עובד במשמרות, ולא תמיד נמצא בבית.
    לצעיר חיי הנישואין שלי אינן מושלמים, שכן לאחרונה ישנם הרבה ויכוחים ומעט סבלנות.
    שנינו עובדים מאוד קשה, בקושי מתראים בבית , כשאני מגיעה הוא יוצא וההיפך....
    לאחרונה-סיימנו טיפול זוגי ארוך יקר וממושך, שהיה נראה כי הניב תוצאות, אך שוב ניבולי הפה וההתנהגות הילדותית הבוטה החלו לצוף.כשבעלי לא מקבל את מבוקשו, הוא מסוגל לפתוח את הפה ולהתנהג ממש כבני בן השנה וחצי. שכחתי לציין שישנם בעיות שינה (בנוסף לבעיות שלנו).הוא אינו מסוגל להתעורר לבדו בבוקר, אני צריכה "להילחם" איתו על מנת שיקום, הוא נוחר בזמן השינה עד כדי זה שהשכנים בחוץ שומעים אותו....ולכן איני ישנה כלל לידו.
    בקיצור- יש לי בבית שלושה ילדים ולא שניים!!!!
    אני מתוסכלת מכל המצב, אין יום שעובר ללא מריבה, ללא עצבים, אני לא אומרת שאני טלית שכולה תכלת, גם לי יש את המינוסים שלי, אבל בבוקר- כשאני צריכה לקום במיוחד בשבילו מוקדם,להעירו, ועוד לחטוף ריקושטים שהוא טוען שהוא לא שולט בהם- זה הורס לי את כל היום.
    אני אובדת עצות, החלטתי לחשוב לאחרונה עם עצמי בלבד על פירוק החבילה, וכל פעם שאני חושבת על זה אני נזכרת בשני הקטנטים המקסימים שהבאנו יחד.
    מה אני אמורה לעשות?שכחתי לציין שניסינו כל מיני טיפולים וניתוחים למיניהם בעניין הנחירות- הדבר לא משתנה.בזבזנו הון עד שהגענו למצב שנותרנו בלי שקל עם חובות כבדים מרוב בדיקות ורופאים פרטיים....
    האם כך ייראו כל חיי? כאשר בעלי אומר לי שהוא עובד לילה-אני מאושרת כי אני יודעת שאשן טוב....
    אז מה יהיה?רוצה להיות מאושרת יותר.למה הכל חייב להיות קשה כל כך?...........

לקביעת תור
    סגירה
    התרגלתי לישון לבד.... :(

הוספת תגובה

• יחסים של אמא וילד

דורית כהן
    05/05/2010

קארין היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. הבעייה היא שאם אתם כבר עברתם טיפול זוגי ממושך ויקר ואף הרגשתם שיפור והכל חזר לאחר שהפסקתם - בעיקר התחושה שלך שיש לך ילד שלישי במקום בן זוג - נראה לי שעליך להתחיל לחשוב על עצמך ועל האושר שלך. לא יתכן שתמשיכי לסבול בצורה כזאת את הלילות המשותפים. אלא אם כן תסכימו שניתן למצוא דרך לאטום את הנחירות - שהוא יישן בחדר נפרד, למשל. אבל יש הרבה בעיות אחרות שאת כותבת עליהן, היחס שלו, העצבים, אי לקיחת האחריות על התעוררות בבוקר. נראה לי שככל שאת נעשית יותר בוגרת ואחראית, כך הוא שומט כל עול ומרשה לעצמו להיות "ילד" לידך. יכול להיות שהחוייה שלו היא שהוא במילא יחטוף ממך ותגערי בו והציפיות שלך ממנו הן גדולות עליו. אם הוא מרגיש שאין סיכוי שאת תעריכי אותו - זה מסביר את המרדנות שלו ואת העצבים. יש להניח שיש גם לו טענות - סביר בתחום הסקס. נדמה לי שכאשר יש מערכת יחסים של אמא /ילד לא יתכן ביניכם סקס טוב.
    בקיצור - לא נראה לי שהייעוץ הזוגי שינה משהו בצורה אמיתית, ואו שתיפנו לייעוץ נוסף, אצל מישהו אחר, או שתדאגי לעצמך ותיפרדו. שניכם עדיין צעירים ויכולים למצוא זוגיות טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברים שגיליתי על בעלי לעתיד...
    הילי
    02/05/2010

שלום. אני בת 30 ועומדת להתחתן בעוד כמה חודשים עם אהבת חיי, בן 37. (יש כבר טבעת יקרה ואולם סגור).. אנו באמת באמת אוהבים. שניינו אנשים בוגרים עם המון ניסיון חיים ומערכות זוגיות קודמות שלא הובילו עד כה לחופה וניתן בלב שלם לומר שהזוגיות שלנו מאוד משלימה והתקשורת נהדרת. ריב או וויכוח יש פעם ב' וסה"כ אנו מתאימים מכל הבחינות. (אנו יחד שנה וחצי). לאחרונה נכנסתי בטעות לתיבת האי-מייל של בן זוגי שנישארה פתוחה באופן מיקרי וגיליתי מספר דברים שמתרחשים מאחורי גבי, שמאז "התגלית" אני מרגישה שמשהו בי השתנה, הביטחון בו התערער ואני מנסה בכל הזדמנות אפשרית לבדוק ללא ידיעתו את האימיילים. מצד אחד אני מרגישה רע עם החדירה שלי לפרטיות שלו, וגם לא יכולה לומר לו כלום על מה שגיליתי, שכביכול אני לא אמורה לדעת.. אך מצד שני אני שמחה שביכולתי להכין עצמי נפשית מראש ולהתמודד עם הסיטואציות השונות כש/אם יתגלו בפני בעתיד.
    שני הדברים שגיליתי פותחים שני מקרי פגיעה באמון הדדי שונים:
    1) הרצון לעשיית הסכם ממון לפני החתונה (הוא ממש לא "עשיר", אין לו שום נכסים אלה רק קצת חסכונות מכל שנות הרווקות) והעובדה שהוא עדיין לא העלה את הנושא בפניי, מסתיר את כוונותיו וכניראה מחכה להפתיע אותי עם הנושא במועד סמוך לחתונה לא בסדר מבחינתי.
    2) (והחמור לדעתי) גיליתי שמישהיא מעברו (שהיה לו קשר מיני איתה וכיום קשר משפחתי עסקי בלבד, כביכול) עדיין מנהלת איתו פלירטוטים מיניים ובוטים מאוד באופן וירטואלי, ואני חוששת שהקשר העיסקי עלול להוות תירוץ למפגשים פיזיים בעתיד. אני גם יודעת שהם משוחחים בטלפון או מתכתבים באס אם אס מידי פעם, בתירוץ עסקי, אך מה שגיליתי בפירוש אינו משתמע לשתי פנים, לצערי. אני לא אומרת שהוא בוגד, אך הוא בהחלט משתף איתה פעולה בכל המתרחש וזה ניראה לא טוב... מה עושים????????????????????????
    תודה מראש על העצה והעזרה... אני ממש לא יודעת מה לעשות..:(((

הוספת תגובה

• משבר אמון לפני חתונה

עדי בדיחי
    02/05/2010

הי הילי,

את מתארת עד "רגע הגילוי" יחסים מצויינים, תקשורת טובה, התמודדות במצבים של קונפליקטים, השלמה זה של זו, והתאמה מכל הבחינות.

והנה גילית שני דברים שאת רואה בהם כמחבלים באמון, דברים שהסתיר ממך, ולצורך השליטה את מוצאת עצמך נכנסת תדיר למייל שלו, לדעת מה קורה, להכין את עצמך ל"פגיעה" אם תבוא- התגוננות.

אני תוהה למה מצאת לנכון לא לגשת אליו עם מה שגילית, שכן את מתארת זוגיות נהדרת. האם את חוששת שיפנה אלייך אצבע מאשימה כיון שחדרת לו לפרטיות? האם את חוששת לערער את המצב הטוב אליו הגעתם בזוגיות ולא להוציא שלדים מהארון?

להרגשתי, כל עוד הדברים לא יהיו על השולחן, את תמשיכי להסתבך ולהתבלבל עם התחושות המעורבות- וסביר שהוא ירגיש בכך בשלב מסויים וזה ייאמר גלוי, אולי אפילו תוך ריב או קונפליקט. ודברים מהסוג הזה- צריכים וראוי שייאמרו בשיחה גלויה ורגועה.

המשבר הנוכחי יוכל להצמיח את הקשר ולהעלות אותו שלב אחד למעלה, אם רק תוכלי לאפשר לעצמך את המקום ה"לא מאוד בטוח" בלהגיד את הדברים, אפילו להתנצל על החיטוט- אבל להסביר את המקריות שהיתה, ולברר איתו מה פשר הסכם הממון, ומה פשר הקשר ה"עסקי". בשיחה כזאת כדאי שתשימי את הפוקוס עלייך- מה לך קשה, מה את מרגישה, מה אצלך התערער, ופחות להגיע בנימה מאשימה. כיוון שיש כאן גם את החלק שלך (שבכל זאת חדרת לו לפרטיות), יש על מה לתקוף (מצידו).. ולכן חשוב שננטרל את זה ע"י שיחה רגועה ופתוחה, שתאפשר לו גם בהמשך להמשיך להיות גלוי איתך.

יש מקרים שבן הזוג מעדיף להתייעץ עם גורם אחר לגבי מרכיבים של הקשר, כמו הסכם ממון, וזה לגיטימי. את מצידך לא חייבת להסכים.. אולי הוא רצה עוד זמן עד שמדבר איתך על זה דוגרי. לא יודעת. בכל אופן- כדאי לברר את זה איתו.
    לגבי הקשר שיש לו עם ההיא- חשוב שגם פה תדגישי מה את מרגישה, מה קראת ומה ראית שכתבה לו ואיפה זה שם אותך בבחינת ההרגשה שלך. האמון ביניכם חייב להישמר, ולכן אם גם את תמשיכי בדפוס של ההסתרה- לא יצא מזה טוב. אמון הוא בסיס הכרחי לכל קשר, ובטח לקשר שלפני מיסוד.

השינוי צריך להתחיל אצלך-לשבור את דפוס הסתרה הזה (כרגע שניכם מסתירים)- ומשיראה שזה לא כ"כ נורא גם לספר ולהיות גלוי (ע"י הזמנה שלך לשיחה גלויה), ייתכן ובהמשך הוא יוכל לפנות אלייך ולשתף, וזה סה"כ יעצים את הקשר ביניכם.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות?.?
    ליאת
    30/04/2010

אני בת 28 נשואה שנתיים וקצת בעלי בן 42 אנחנו יחד 9 שנים...
    האהבה שלנו עברה הרבה משברים... נלחמנו כדי להצליח ולזכות אחד בשניה והצלחנו...
    אנחנו אוהבים מאוד וזה משהו שחשוב לי לציין.. בעלי הוא אדם מאוד טוב אבל יחד עם זאת הוא מאוד עצבני וכעסן מכל שטות הוא יכול לא לדבר איתי כמה ימים ואז בסוף לבוא
    ופתאום לדבר כאילו כלום לא קרה... או לבוא לחבק אותי פתאום בלילה וכך זה עובר...
    אני רוצה לציין שברגע של עצבים בעלי משתמש במילים שמאוד פוגעות בי ומעליבות...
    ואח"כ מתנצל ואומר שזה לא היה באמת... אבל אני כבר נפגעתי!!!

אחרי טיפול פוריות ב"ה נקלטנו להריון ואני בחודש חמישי להריוני... מאז ההריון בעלי מנסה להשתנות.. לפני שלושה שבועות הגעתי לאחד השאים כשהייתי נורא עצבנית על חוסר היחס שלו אליי
    (אין לו כוונה פשוט קשה לו להביע רגשות, הכרתי אותו כך)
    אבל בגלל ההורמנים של ההריון אני צריכה כל מילה וליטוף ויחס...
    אז היתה מריבה והבהרתי במריבה בהחלטיות ובנחישות שאם הוא לא משנה את הדיבור והיחס שלו
    אז עדיף פשוט עדיף לסיים את הנישואים האלה כי אני לא מתכוונת לחיות בהשפלה ובהעלבה
    ובטח לא כשיש ילדה בעתיד, הוא באמת הבין ושינה המון... היה מאוד סובלני ומתון ...
    אבל פתאום אתמול בלי סיבה מיוחדת הוא התחיל להתווכח בלי סיבה והחליט שהוא ישן בסלון ו"ברוגז" כמו בעבר, ניסיתי לדבר שיסביר לי...
    וכל מה שהוא אמר זה: "את אישה רעה" בחיים הוא לא השתמש במילים האלה... לא משנה כמה רבנו הוא תמיד היה אומר שאני אישה טובה.. ופתאום זה הרג אותי... מאז אני ממוטטת... לא דיברתי איתו פשוט יצאתי מהבית הלכתי להורים שלי... וכשחזרתי לפני חצי שעה הוא כבר הלך... (לשחק כדורגל)
    אני לא יודעת מה לעשות ואיך לפנות אליו... הוא פגע בי מאוד... אחרי כמעט חודש טובים והוא נתן לי להרגיש מעולה איתו.. הרגשתי שסוף סוף עלינו על דרך המלך....
    ועכשיו אני לא מפסיקה לבכות...

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות?.?

הוספת תגובה

• תשובה קצרה---

בני
    30/04/2010

את בתקופה מיוחדת, ההרמונים משתוללים, ובכי זה טבעי לגמריי, לידיעתך אין זוג שלא רב בתקופת ההריון, אין !
    אבל חשוב להבהיר שכדאימאוד להמעיט בחיכוכים ולנסות להבליג יותר, וראוי שגם בעלך יפנים את זה, תשלחי מישהו לומר לו אבל לא ממקום של שפיטה אלא בתור חבר שסתם יחליק את הנושא ,
    אתם יכולים לנבור בפורומים השונים ולהיווכח שכמעט כל זוג עובר סוג של משבר בתקופה היפה הזאת,
    הסיבות לכך הן רבות ואין לי זמן כרגע,
    אז תירגעי ושתהיה לנו שבת שלום,
    דרך אגב, תעסיקי עצמך במשהו שאת נורא אוהבת ותחכי לשעת הכושר לשוחח איתו , ותאמרי לו שהוא מוזמן להכנס בייחד איתך או לבד לאתרים שונים כדי להירגע,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה...
    לב
    30/04/2010

שלום,

אני בת 29 ויוצאת עם גבר הצעיר ממני בשנתיים מזה 7 חודשים. מה לא עברנו בשבעת החודשים האחרונים-2 מחלות מין שעד היום לא התגברתי עליהן -האחת מהן היא הרפס והשניה קונדילומה שהופיעו זו אחר השניה, אני כבר לא יודעת מי הדביק את מי ובאיזשהו שלב העדפתי כבר לא לדעת. מה שכן, מאז המחלות האלו ירד לי החשק המיני, הרגש, ההתרגשות...לאחרונה קיבלתי טבעת-לבן זוגי היה ברור כבר בפגישות הראשונות שאני היא האחת ולתקופה קצרה בהתחלה אני הרגשתי גם כך, אבל מהר מאוד הרגש הלך ודעך, זה התחיל מזה שהוא היה כנה מספיק לשתף אותי בעבר שלו כילד עד לגיל יחסית מאוחר כשלאורך כל התקופה הזו הוא היה ילד בעייתי מאוד (על רקע משפחתי לא פשוט- הורים שחזרו בתשובה וובין היתר היו מאוד קמצנים), הוא עשה דברים שבקלות יכלו להגיע לתיק פלילי ואיכשהו זה לא קרה. בכל אופן, לאחר הצבא הוא התאפס והלך ללמוד הנדסת חשמל. היום הוא עושה כבר תואר שני מה שהעיד בעיניי על יכולת התמדה ורצון להתקדם. אבל החותם של העבר הבעייתי שלו אף פעם לא באמת נשכח, היות ואני עכשיו יודעת שהבסיס של התפיסות שלו היה מעוות, בכל אופן מהר מאוד גיליתי שהוא לא מת על בעלי חיים ומעבר לאהבה אין לו אמפטיה כל כך אליהם. מוזיקה היא גם ברשימת הדברים שלא ממש מעניינים אותו..דווקא הדברים שהופכים אותי להרבה יותר מאושרת לו אין נגיעה אליהם. אנימוצאת שהוא ציניקל מאוד, לעיתים הוא לוקח על עצמו את תפקיד ליצן החצר וזה מלווה בהרבה חוסר טקט בכל מיני אמירות לא במקום וכשאני עומדת מהצד אני נבוכה. הוא מטיף המון על כסף, על כך שיש שאיפות קדימה וצריך לנסות ולהתפזר כמה שפחות כדי להתרכז במטרה, אבל לפעמים מתחשק לי לבלות איתו במסעדה טובה מבלי להרגיש את החשבון נושף לי בעורף...מצד שני אם חסר לי כסף בחשבון אין לו בעיה להכניס כסף...העניין הוא שהחשק המיני שלי והרגש מאוד ירדו והמצב שיננו התדרדר מיד לאחר שהחלטנו להתחתן באמת, אז יש לי טבעת ואני לא מרגישה את השמחה אלא רק את הקונפליקט והפחד שאני עושה טעות רק כי אני לא מסוגלת להביט מחוץ למערכת יחסים הזו, מה עוד שהיו לי 2 קשרים אחרים האחד של שלוש שנים והשני של ארבע שהסתיימו, בעיקר בשל חוסר רג מצידי ופעם מצד האחר. איכשהו עושה רושם של כל מערכת יחסים שלי מסתיימת בחוסר רגש- והכל קורה מאוחר מדי..כשאני כבר עמוק בפנים ולא מסוגלת לחלץ את עצמי משם. אני גם כבר לא יודעת אם זו אני וכך יהיה בכל מערכות היחסים- ואם כן, אז מה הטעם לנסות ולהכיר גבר חדש...אני מבולבלת, כבר אמרנו לכולם שאנחנו מתחתנים ועכשיו כך הרגשות שצפים מכתיבים אחרת...אני פוחדת לאבד אותו אבל כבר לא בטוחה שזה מהמניעים הנכונים או מהם מניעים נכונים בכלל....אני רק יודעת שאני מתעצבנת עליו בקלות, שהוא מצחיק אותי הרבה פחות מבעבר ושאני רוב הזמן עצובה, פשוט עצובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה...

הוספת תגובה

• אתם לא מתאימים

זיוה
    01/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לב

עדי בדיחי
    02/05/2010

קראתי מה שכתבת לנו ואני מצטערת שלכך הדברים הגיעו.

לאורך כל ההודעה שלך יש פער בין רציונל- מה צריך להיות, מה את יודעת שצריך לקרות או לא ביניכם, לבין החוויה הרגשית, המתעתעת, המבלבלת.. אחרי מערכות יחסים שגם הן הסתיימו, יש בך את הרצון הגדול להתיישב, להתמסד, להרגיש שייכת. וממה שקראתי לא הרגשתי את ה"שייכות" או החיבור שלך למערכת היחסים הנוכחית.

אם היית כותבת רק על עבר בעייתי של הבחור- הייתי עונה לך שכל אחד מגיע עם תיק ועם תיבת פנדורה כזו או אחרת, ואם אותו אדם תפס את עצמו בידיים והיום כבר בלימודי תואר שני- זה מעיד הרבה על כוחותיו, ומה שהיה בעבר- היה, אי אפשר לשנות, אבל אפשר ללמוד לקח לדור הבא (שהייתם כביכול מביאים יחד). אבל דיברת על הרבה מעבר.

דיברת על רגש שמתפוגג, דיברת שהרגש מכתיב לך אחרת, דיברת על הפחד שתעשי טעות, דיברת על פערים בתחומי העיניין שלכם (שגם הם לא יעידו-רק הם- על חוסר התאמה בהכרח), ושלעתים את מתביישת בו.

אז יש פה הרבה מרכיבים שכל אחד מהם תופס לך מקום בפחד ובחשש- האם להתחתן, האם זה נכון. הייתי מזמינה אותך לשים בצד את הידיעה שיש טבעת (שכרגע היא מתפקדת כתכשיט בלבד ולא כמשהו רגשי עמוק), לשים בצד את הדעות והציפיות של האחרים שלהם הודעתם על החתונה, ולשים בצד גם את האינטואיציה המיידית שלו- שאת היא האחת- הרגשה שאצלך דעכה די מהר.

שימי לב שאת לפני החלטה הרת גורל ומשמעותית, אני מניחה שזו הסיבה שגם פנית אלינו, שאולי נוכל לנסות לשקף לך מה קורה.. למרות שאני משוכנעת שאת היטב יודעת שהמצב הזה דורש לחכות עם כל התיכנונים ולחשוב "נקי" מה את רוצה, מה את רואה בקשר הזה, אם בכלל- שיצפון לך העתיד, והאם לא מדובר פה ביותר מדי מרכיבים שמביאים אותך למסקנה- שלא יהיה לך טוב איתו לאורך טווח.

לגבי ההתנהלות שלך בקשרים ארוכים- רק את יודעת מה באמת קורה שם ואיפה לך יש את החלק שלך, והאם הוא גם דורש התייחסות מיוחדת יותר. בהקשר הזה אני מציעה שתבררי עם עצמך- איפה את מרגישה את הקושי במערכות היחסים האלה (באיזה שלב מגיע), ואם את חושבת או מרגישה שיש מקום לעבודה עצמית מול איש מקצוע- אני בעד, זה יעשה רק טוב, יחדד את ההיכרות שלך עם עצמך וייתכן וימנע ממך בעתיד להגיע למצב דומה.

מקווה שעזרתי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאהבות ????
    זוהר
    29/04/2010

שלום לכולם !!!

אני יוצא כבר כמה חודשים עם בחורה שהכרתי בהזדמנות בלתי צפוייה , התחלנו לדבר סתם ככה מתוך התעניינות בסיסית ובאופן הכי טבעי שבעולם ... מכאן לכאן דברים התפתחו והיום אני חושב שנעים לי ובטוח מאוד בקשר איתה , אני לא מרגיש נבלע בתוכו , מרגיש ששנינו עומדים בפני עצמנו , יש לנו נושאים משותפים רבים והאורח חיים שעברנו הוא די דומה בעקרונותיו , בגלל כל הדברים האלה אני מהתחלה הרגשתי נינוח , ופשוט מי שאני ....

כשאני מנסה לשחזר , אני לא מוצא את כל מה שמדברים עליו כולם וזה את ההתאהבות , אני יודע מה זה , והקשרים הקודמים היו כאלה ברובם , סוערים ונורא יצריים , אימפולסיביים ,אך עכשיו זה משו שונה , כאילו השלב הזה לא היה הכרחי , גם הסקס נעשה מתוך הכי כיף שבעולם אך לא מתוך להט ותשוקה נורא גדולה ויצרית ... והאמת זה לא מפריע לי , יש בזה משו שיותר מאפשר קרבה אמיתית ..

ובכל זאת ,
    מעניין אותי אם לעוד אנשים יצא להגיע ישר לשלב של הקרבה והאינטמיות הרגועה בלי כל הפרפרים , לילות בלי שינה , מחשבות אובססביות שמאפיינות התאהבות ???

לקביעת תור
    סגירה
    התאהבות ????

הוספת תגובה

• תהנה

שירית
    01/05/2010

תהנה מהדבר היפה הזה שיש לך...ההתאהבות והפרפרים הם נפלאים אך ככל הנראה אינם הכרחיים ולעיתים מלווים בהרבה כאב...
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יושב על הגדר
    כפיר לוי
    29/04/2010

שלום שמי כפיר ואני אובד עצות.
    אני ואשתי נשואים כמעט שנה אך ביחד מזה שש שנים.
    בשנתיים האחרונות יש בינינו ויכוחים שרק הולכים ומחמירים במצבם ובעוצמתם.
    יש לנו בעיות בחדר המיטות ,לאשתי קשה ליזום ואם כבר התחלנו אז היא רוצה קצר כי כואב לה, אנחנו בודקים למה.
    הוויכוחים שלנו הם החל מלמה לא הגעתי לפנייה לבית ומה להכין לאכול.
    לאחרונה המצב הגיעה מבחינתי לשיא , היה לנו ויכוח התעצבנתי ורציתי לצאת מהבית להירגע והיא מנעה מימני לצאת קרעה מעליי את החולצה ואז נעלה את הדלת.
    היו כבר בעבר פעמים שהיא איבדה שליטה עצמית ברמות כאלה. היא מודה בכך שזה קורה.
    אשתי אומרת שאני הפכתי אותה לאישה ממורמרת אך לא יודעת איך.
    היא אומרת שאני לא מספיק חושב עליה ונותן לה את היחס לו היא ראויה.
    אני מרגיש אחרת.
    מבחינתי המצב הוא בלתי אפשרי.
    אנחנו התחלנו ללכת לייעוץ מזה 3 פגישות אבל זה בלתי נסבל. מה עליי לעשות?
    יושב על הגדר ומחכה....

לקביעת תור
    סגירה
    יושב על הגדר

הוספת תגובה

• שלום כפיר

עדי בדיחי
    30/04/2010

אתה באמת מתאר מצב לא פשוט, ויותר מזה- קצת חסר שליטה. ואני מרגישה שזה הדבר הראשון שיש לטפל בו- המקום שלה, בו היא מאבדת עשתונות ואתה שצופה בה- חסר אונים.

הלכתם לשלושה מפגשים לטיפול- זה מצוין ומעיד ששניכם מוכנים להגיע לפיתרון, אבל שלושה מפגשים הם בהחלט מעט מדי כדי לנסח הצלחה או כישלון. כן, זה קשה ולפעמים זה בלתי נסבל, אבל סבלנות- וסבלנות רבה, כי בכל זאת זה שינוי, בטח של הרגלים והתנהגות- זה דבר שבא לאט, עם הרבה תמיכה שלך ושל המטפל. ובמאמר מוסגר- לא להתבייש גם להגיד שאין כימיה עם המטפל ולנסות מטפל אחר.

התקפי הזעם האלו כנראה מגיעים מרמה גבוהה מאוד של עצבנות שלה, של תסכול קשה, של "על הקצה", ואולי- לפני טיפול זוגי (בהנחה והחלטתם להפסיק) שווה לבדוק אופציה שהיא תלך לטיפול פרטני (אולי אפילו אצל המטפל הזוגי- להגיע לכמה מפגשים לבד), כי להרגשתי יש משהו אישי שלה, שהיא צריכה לטפל בו. לבדוק מה מניע את התסכול הזה, מה בדיוק הפך אותה לממורמרת (להגיד שזה אתה- זה נוח ואולי נכון, אבל צריך לבדוק מה היה באינטראקציה ביניכם שגרם לכך ומה היה בתקשורת ביניכם).. ומשם להמשיך לטיפול זוגי. אולי זה יתן בסיס טוב יותר והטיפול הזוגי לא יהיה בלתי נסבל.

חשוב שתראה לה גם אתה את הרצון לעזור, לתקן ולהביא לשיפור את מערכת היחסים שלכם. לתת לה את היחס הראוי עליו מדברת (גם אם בהתחלה זה קשה, זה ישתלם), בקיצור- להראות נוכחות, להתחיל אתה את השינוי ביחס, את האופטימיות שיכול להיות בסדר (זה דורש הרבה אנרגיות אבל אתה מסוגל), להתאפק יותר בויכוחים, ומשם להמשיך ולדרבן לייעוץ או טיפול אישי, ואתה תצטרף.

לפעמים כשאתה מתחיל את השינוי אצלך- הרבה יותר קל לה להתגייס לקראת משהו "בנוי" ולא משהו חלוצי שהיא צריכה ליזום וגם בסוף להיות אחראית להצלחה או לכישלון של הניסיון להתקרב. לכן חשוב שתיקח אתה את המושכות כאן.

מקווה שעזרתי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי כפיר

חושבת
    30/04/2010

בצורה הכי פשוטה, תן לה את מה שהיא צריכה. אני מניחה שבמהלך שנות הזוגיות שלכם, זוגתך פנתה אליך והדגישה לך מה הצרכים שלה- מה היא צריכה ממך רגשית. קח בחשבון, שככל שהיא "מתלוננת, יותר ואתה לא מספק את הסחורה, כך היא הולכת ונשחקת , הופכת להיות מתוסכלת יותר ויותר, מה שיכול להוביל בסופו של דבר, אך ורק לפרידה. אני משערת שגם לך יש צרכים שאינם מסופקים. סיפוק הצרכים שלכם אמור להיות ללא ספק הדדי, אך אישה הינה יצור רגיש בדרך כלל יותר מהגבר, ולכן כמו שעדי ציינה, חשוב שאתה תתחיל עם תהליך הנתינה.
    בדרך כלל, ואני לא אומרת תמיד, אבל בדרך כלל, כשאישה מקבלת מבעלה את מה שהא זקוקה לו, או אפילו רואה כי הוא מתאמץ למענה, היא נותנת לו המון בחזרה.
    פחות משחקי אגו, יותר נתינה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייה בשקר?או לא
    שני
    29/04/2010

שלום
    יש לי סוד שאני שומרת אותו לעצמי וחשבתי שאם אני התייעץ וידבר על זה אולי זה יעזור לי להתמודד
    ולדעת מה עושים???
    אני נשואה טרייה מאוהבת בבעלי וחייה חיים טובים
    יש לי ידיד טוב של שנים שהוא נמצא גם במערכת זוגית יש לו חברה אנחנו נפגשים בימי הולדת בבילוים ומתראים הרבה .
    כל חברותיי כולל אני מרגישות ומתנהגות עליו כאח וידיד קרוב מאוד
    לפני כשנה ולפני שהתחתנתי יצא לנו להיפגש ביום הולדת הוא היה קצת שתוי ואין לי מושג איך זה
    קרה אבל דיברנו בנייד הכל זרם בצחוקים למחרת ולמשך זמן של חודשיים שלוש הינו מתכתבים במחשב ,תחילה זה היה בקטע ידידותי רגיל ופתאום הוא התחיל לעקוץ ולהחמיא לי ומאז זה כבר
    נהפך למוזר ולא מוגדר יצא שחלמתי עליו בלילה והוא באותו הלילה חלם עלי דיברנו על זה לי זה גרם להרגיש נורא מצד אחד כי אני במערכת זוגית וזה סוג של בגידה .
    מאז הפסקתי להיכנס למחשב בשביל לא להתכתב איתו אבל יצא לנו להיפגש במפגשים
    יום אחד נפגשנו הוא ביקש שאני ירד למעטה וישבנו ודיברנו שאלתי אותו מה הוא רוצה ממני ולא היה לו תשובה מדויקת ,הוא נישק אותי נשיקה בפה בקטנה ומייד הפסקנו ולא המשכנו מכייון שהרגשתי מבוכה גדולה כי לעולם לא התביישתי ממנו והתביישתי שזה קרה בכלל
    סגרתי תאריךך לחתונה התחתנתי והייתי הכי מאושרת ושמחה
    חשבתי שזה יעבור לי ויחלוף לבד גם ממה שהבנתי הוא עושה עינים להרבה
    בחורות אחרות .
    היום אני נשואה ובעלי ואני בקשרים טובים איתו
    כל פעם שאנחנו מתראים אני מרגישה שהוא מסתכל עלי אחרת ,וגם כיום יצא לנו לעשות אל האש
    בייחד אז יצא לנו לדבר בנייד והוא אמר אני יודע שהתגעגעת עלי מה את משחקת אותה מתקשרת בגלל האל האש כל מיני כאלה כמובן שזה לא נגרר למעבר כי אני לא נותנת לזה
    אבל קשה לי להתמודד אם זה תמיד אני רואה אותו כי הוא בחברה
    ותמיד לאחר מזה עולות לי מחשבות ואולי אשליות רגשות עליו
    מנסה להתגבר על זה ומרגישה שזה מפריע לי להמשיך לבנות את הזוגיות שלי במקביל
    יש לזוגיות שלי הרבה דברים טובים והרבה לא
    אני והידיד מאוד דומים באופי ואני ובעלי מאוד שונים באופי
    וזה עוד אחד מהסיבות שמקשות עלי וגורמות למחשבות עליו שאולי אם הייתי אם הידיד עכשיו הכל היה יותר טוב יותר קל הייתי חייה חיים אחרים חיים מלאי בילויים
    בעלי לא אוהב ברים ומועדונים אנחנו מבלים במסעדות אירועים וכאלה
    ואני מאוד אוהבת לצאת ולבלות בברים אם החברה והחברות שלי
    הוא לא אוהב ים , והידיד הזה יותר בראש שלי
    הרבה סיבות לחשוב אם היה אחרת?
    אבל מה אני עושה בכל פעם שאני רואה אותו הכל חוזר לי
    אני מאוד מכבדת מעריכה ואוהבת את בעלי ולא יודעת למה זה קורא לי אם הידיד
    עצות דחוףףףףףףף

לקביעת תור
    סגירה
    חייה בשקר?או לא

הוספת תגובה

• לא ללכת שולל

דורית כהן
    04/05/2010

שני היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה. אני חושבת שתמיד ישנו ברקע מישהו שלישי, מחוץ לזוגיות, שיש בו משהו שמושך, מידה מסויימת של פלירטוט ותחושת החמצה, כמו שאת מתארת.
    אבל הענין הוא כזה: כאשר מתחילים לגור עם מישהו, ולחיות חיים משותפים, אז מתחילים להכיר אותו יותר לעומק, ונוצרות המון אי הסכמות, ויכוחים, חיכוכים. זה הכי טבעי בעולם שזה יקרה, כי פתאום שני אנשים שגדלו במשפחות שונות צריכים ללמוד להסתדר זה עם זו. עם כל האהבה והמשיכה - זה לא תמיד עוזר, ומתגלים ויכוחים ויש אכזבות. זה יקרה עם כל אחד! גם אם היית מתחילה זוגיות עם הבחור האחר זה היה קורה לך מולו, והיית שואלת את עצמך מה היה אילו היית עם בעלך...ככה זה. הביאי בחשבון שהמחשבות האלו אולי מפריעות לך להתחייב ולהתקרב אל בעלך ולפתור את הבעיות. כאילו כל הזמן יש לך איזה מקום מיפלט, שאם הדברים יהיו גרועים עם בעלך - את יכולה להימלט אל הבחור הזה. אבל נדמה לי שההוא - הוא סוג של פלרטטן "מקצועי", ויתכן שיש לו את ההתקרבויות הקטנות האלו גם עם אחרות, זה הכיף שלו, לאות שהוא נחשק ושמצליח לו. אני מציעה לך להתרכז עכשו בבניית הזוגיות שלך. אין גבר מושלם, ואם בעלך לא אוהב לבלות כמוך, מצאי לך חברות מתאימות שייצאו איתך לבילויים. אני בטוחה שיש בבעלך דברים אחרים מצויינים, התרכזי בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצים בחילות חרדות
    שמעון
    29/04/2010

יש לי חברה כבר שנתיים וחצי
    שנה ראשונה היתה בסדר אחרי זה התחילו פרידות וחזרות בגללי
    התחילו לי לחצים ובחילות וחרדות והתקפי פאניקה כאלה שהלב מתחיל לפעום חזק והגוף מתחיל להרגיש חולשה ואז אני מקיא
    זה הגיע למצב שאני לא יכול לעשות איתה דברים לא לצאת איתה לשתות אצל חברים לא לשבת איתה בחצר עם אנשים רק המחשבה הזאת לפני שהיינו יוצאים לשתות אצל חברים היתה גורמת לי לבחילות ולחצים וגם התיאבון יורד שאני איתה אני לא מרגיש רעב ואין לי תיאבון אני יכול לא לאכול יום שלם
    גם שהיא היתה באה אליי היינו שוכבים ואחרי זה היו לי לחצים ובחילות והייתי מקיא
    כאילו שאני איתה אין לי שקט נפשי והראש כל הזמן חושב מתלבט מהסס
    בגלל זה אני לא איתה כרגע לפחות ככה אני לא חושב למרות שיש לי מצבי רוח משתנים אני יכול להיות בסדר ולשבת אם חברים ופתאם נגיד אחרי שאני מעשן סיגריה יורד לי המצב רוח ובא לי להיכנס לחדר להיות לבד
    הסקס רב הפעמים בסדר אבל יש עליות וירידות ולפעמים אני לא מצליח לגמור וצריך לפנטז על מישהי אחרת בשביל לגמור
    אבל לפחות אני לא נלחץ ומקיא
    אולי זה כי זה פשוט לא זה ואני צריך לא להיות איתה
    אולי אנ ילא אוהב אותה מספיק אולי כי היא אהבה ראשונה שלי ואני עוד רוצה לחוות עוד דברים
    היא סך הכל בחורה טובה אוהבת עושה הכל בשבילי ואני כמו דפוק מחפש עוד ריגושים ועוד סקס אולי כי לא התנסייתי מספיק בעוד סקס ועוד קשרים
    עכשיו היא נסעה לחול לחודש לשכוח ממני אבל אנחנו מדברים והיא יודעת שזה לא יעזור לה והיא תחזור לפה לאותו מצב ואמרתי לה שאני לא יחזור אלי כי אני תמיד יפחד שיחזור לי הבחילות והלחצים והמחשבות והיא אומרת שאני לא מסוגל להתמודד עם זה ואני יפסיד אותה
    הייתי גם בחול לפני חצי שנה ושכבתישם עם כמה בחורות האם זה אומר שאני לא אוהב אותה?או שפשוט אנחנו גברים אין מה לעשות תמיד רוצים משהו חדש
    אני לוקח כדורים של ציפרלקס אבל זה סתם לא עוזר לא נראה לי שזה מה שיפתור לי תבעיה
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לחצים בחילות חרדות

הוספת תגובה

• הכתובת על הקיר

עדי בדיחי
    30/04/2010

שלום שמעון,

אני רוצה לצטט כמה מהדברים שכתבת:

"כשאני איתה אין לי שקט נפשי והראש כל הזמן חושב מתלבט מהסס"
    "וצריך לפנטז על מישהי אחרת בשביל לגמור"
    "הייתי גם בחו"ל לפני חצי שנה ושכבתי שם עם כמה בחורות האם זה אומר שאני לא אוהב אותה? או שפשוט אנחנו גברים אין מה לעשות תמיד רוצים משהו חדש "..

הצירוף של הדברים האלו בהחלט מעיד שהמפגשים עם החברה שלך גורמים לך לסטרס מאוד גבוה-למצב של מתח, חרדה, בלבול, חוסר אונים.. אתה לא מרגיש נוח לצאת איתה, להיות איתה ליד חברים, אתה מרגיש אפילו אשם "אולי אני לא אוהב אותה מספיק", "ככה אנחנו הגברים תמיד רוצים משהו חדש".. אז לא. מחפשים משהו חדש כשמשהו חזק מאותת לנו בקשר הנוכחי- שמשהו לא כשורה.

והגוף שלך מאותת לך את זה השכם והערב. כל מה שתארת, החל מהתחושות וכלה בסימפטומים הגופניים של בחילה והקאות- הם תסמינים של מתח וחרדה (לאחר ששללנו משהו גופני).

הציפרלקס- זה כמובן אינו פורום שיכול להיות מוסמך להגיד האם זה נכון או לא, אבל עצם כך שפנית לעזרה פסיכיאטרית מעיד שאתה לא זקוק לעוד גורמי לחץ בחייך, וייתכן והכדור אכן יעזור לך, אבל חשוב לנטרל סביבה מלחיצה על מנת להתמקד בשקט הנפשי שלך (שכרגע לא קיים איתה).

עכשיו כשהיא רחוקה, חשוב שתגיע אתה בעצמך למסקנה מה טוב לך, ולקבל החלטה לגבי המשך החיים שלך והבריאות שלך. זוגיות היא קשה לפעמים והעבודה בה סיזיפית לא מעט פעמים- אבל זוגיות לא אמורה להביא למצב אותו אתה מתאר, ובטח שלא לכזה נזק. שמור על עצמך ועל השקט הנפשי, התמקד רק בך כרגע- וקבל החלטה להיפרד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

שמעון
    04/05/2010

אנ ילא איתה כרגע למרות שיש לי עדיין מחשבות בראש ואנ יכאילו באי ידיעה מה קורה ויש לי מצבי רוח יורדים והרגשה של דאון כזה ככה גם היה לי בתאילנד שהייתי לא לידה והי לי גם בחילות אולי זה בגלל חוסר ידיעה לגבי העתיד וזה חולף עם הזמן שאני מתישהו ישכח אותה או שזה לא קשור אליה
    וכולם מדעים אותי אתה עושה טעות אתה לא תמצא בחורה כמוה
    אולי אני מחפש עוד ריגושים בקשר ובסדס כי לא היו לי לפני אז קשה לא להיות מנוסה אבל בסופו של דבר על סקס ניהיה הרגל ותמיד רוצים משהו חדש לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

שמעון
    04/05/2010

הפסקתי עם הכדורים למה אני לא חושה שזה מה שאני צריך כי אם זה לא זה שום דבר לא יעזור
    אתמול למשל הייתי במסיבת לג בעומר מהעבודה ובדרל היה לי מן חרדה קטנה שרצתה להחזיר אותי הביתה אבל הלכתי היה בסדר לא נלחצתי למרות שבטח אם היא היתה איתי הייתי נלחץ והולך לשירותים להקיא
    אולי כי אני עוד בקשר איתה ומדבר איתה כל יום במחשב שהיא שם וצריך לנתק תקשר לגמרי אבל זה יהרוס לה תטיול והיא לא תהנה שם היא כל הזמן חושבת עליי ואני מעוד אותה שתהנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

שמעון
    04/05/2010

עוד משהו שניזכרתי בפסח הייתי בצפון ושחזרתי היא רצתה ליראות אותי היא באה ושכבנו ואחרי זה נלחצתי והקאתי אבל אמרתי לה שזה מהמופלטה עשתה לי לא טוב
    לאחר כמה ימים היא באה אליי להיפרד לפני שהיא נסעה ושכבנו ואחרי זה לא זןכא אם הקאתי אבל היו לי לחצים וחרדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דת
    שני
    28/04/2010

היי אני נשואה חמישה חודשים יצאתי אם בעלי 6 שנים הוא היה חילוני לגמרי ועוד לפני החתונה התחיל להתחזק לנסוע לאומן ולשמור שבת ולכבוש כיפה
    אני לא באה מבית כזה ששומרים אבל בעקבות הסביבה והחברה אני הרבה זמן לא מעשנת בשבת וכל השאר עושה
    כיום אנחנו חיים אצל אמא שלו בבית והיא שומרת שבת אני מכבדת את זה ולא עושה בכוונה
    בעלי דורש ממני לא לנסוע בשבת ברכב השותף שלנו אבל אין לו בעייה שאני יסע במונית
    את זה מאוד קשה לי לקבל
    וזה מוציא אותי מדעתי לשבת כל השבת בבית
    שאר הדברים לא מפריעים לי אני בן אדם מאמין אבל קשה לי לשמור וללכת בדרכו של השבת
    מה עלי לעשות לגבאי הרכב ?
    כרגע האוטו לא נוסע בשבת כבר יותר מחצי שנה אבל כל שבת יש וויכויחים ומריבות על הנושא
    במשך השבוע אני נוסעת על הרכב הזה
    אשמח לקבל עצות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דת

הוספת תגובה

• קשה לחיות במצב כזה

בני
    29/04/2010

אני מבין את הכאב שלך, ויותר את התיסכול מכך שהוא התחרפן לגמריי,,,
    אבל לך יש יתרון עליו בכך שיש לך בחירה האם לחיות בטוב או ח"ו ברע,
    לדעתי האישית אם את חפצה בחיים נורמליים אז עלייך לברר עם עצמך כבר היום לאן פנייך מועדות, אני מניח שיש בינכם אהבה רבה אחרת היית חותכת והולכת,,, לא כך ? א"כ הרי שחובת המציאות היא לראות בו את המכלול של המעלות בייחד עם החסרונות, ולכן כדאי לקחת עט ונייר ולעשות רשימה מה את מוכנה לעשות למענו בשם האהבה, ומה הוא מוכן ללכת לקראתך בשם אותה האהבה, אין טעם שתחיו בשקר ותריבו כל פעם מחדש על הרכב או בעתיד על דברים אחרים, זה יחמיר ויילך לכיוונים לא טובים וחבל,,,
    אתם חייבים לכבד את הצרכים של השני, גם אם זה לא נראה הוגן כרגע, המתכון לחיים יפים שמחזיקים לאורך זמן זה הכבוד וההערכה לבן זוג, ולא משנה מה ואיך,
    לכן אם כ"כ חשוב לו שלא תסעי בשבת אז תשתדלי להימנע מזה לגמריי, ויש הרבה דברים שניתן לעשות במקום, איך כל שומרי השבת מסתדרים עם השמירה, תבררי ---
    ברגע שהוא יראה שאת באה לקראתו הוא יעריך את זה ויכבד אותך, ויוביל אותכם למערכת יחסים רגועה ושפוייה,
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שני
    29/04/2010

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שני

עדי בדיחי
    30/04/2010

בהמשך לתגובתו של בני, דווקא מהצד הדתי, אני חושבת שאני יכולה להזדהות ממקום נוסף-

את עושה הרבה מאוד בשביל בן זוגך. את ניטרלת הרבה מהצרכים שלך, ובאת לקראתו- לא עושה בכוונה, לא נוסעת ברכב המשותף, ועוד ועוד.

כשצד אחד עושה כזה מהפך, הצד השני מרגיש צורך להיות שם ולהישאב- כדי לא ליצור עימותים וויכוחים. וזה בסדר ויפה. אבל- כשם שאת באה לקראתו עליו להבין שגם הוא צריך לבוא לקראתך, בעיקר בעיניין הרכב- שהוא משותף, כל מה שנוצר בזוגיות שלכם הוא משותף, של שניכם. אני מרגישה שאת מקריבה הרבה וגם מבקשת ממנו לבוא לקראתך, לפחות ב"לא לכפות" את הדת עלייך, שכן בסופו של יום זה רק ירחיק אותך.

(יש עוד רעיון פשרני, אולי לרכוש רכב נוסף עבורך- ובכך לנסות להפריד את הצרכים שלכם. סביר להניח שגם זה יפריע לו והוא ידרוש גם הפעם לא ליסוע בשבת). בכל אופן עליו להבין שהשינוי שהוא עושה בחיים משפיע גם עלייך ובעקבות כך כמו דומינו- גם על הזוגיות. את אדם מאמין וזה "מזל" כאן, שאת לא אנטי. ובכל זאת, את מבקשת גם התחשבותו עקב הפער הדתי שנוצר.

הרכב הוא רק סימפטום, זכרי שבעתיד יגיעו ילדים וחינוך זה נושא ותחום עיקרי ומשמעותי במשפחה, וחשוב שכבר עכשיו תנסחו דרך פעולה, ואם את מרגישה שהפער לא מצטמצם או שאין הבנה הדדית- נסי לבדוק לגבי קבלת עזרה מקצועית זוגית, לטובת המשפחה שתבנו יחד.

יש זוגות שגם אני מכירה- שצד אחד כזה וצד אחד אחר- והם מסתדרים. איך? מתוך ההבנה שכל אחד שונה וכל אחד רוצה להרגיש את עצמו בתוך הקשר.. ולא להיבלע בתוך הפער שנוצר. הרבה אהבה וחיבור, כבוד וקבלה- זה לא קלישאה, זה מה שיוכל לאחד אתכם בסופו של דבר. אז נוסף לכל הקשיים של הזוגיות הרגילים, יש פה גם פער דתי, חשוב להסתכל לו בעיניים ולטפל בזה, כי הרכב זה שיקוף למעשה, של הפער הזה. ואפשרי להתמודד עם זה בצורה טובה.. ע"י קבלת תמיכה מקצועית בעיקר, והרבה כלים שאפשר לרכוש ע"י שיחות פתוחות והבאת הקשיים.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי תודה

שני
    30/04/2010

עדי תודה רבה לך אני שמחה שיש מישהו שמבין את הצד שלי גם , בכל מקרה אני רואה את המציאות ולכן אני מודאגת מאוד ומוטרדת שבעתיד לא היו בעיות בנושא
    אני משתדלת עד כמה שאני יכולה ובכושי גדול אני כל השבת יושבת בבית
    וזה משהו שלפני לא הייתי רגילה לזה
    בכל זאת עושים פשרות בזוגיות אני יודעת אבל אני לא מוכנה לוותר על עצמי בהכל ...
    תודה לך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דורית זה ממש דחוף..
    שרונה
    28/04/2010

הכרתי משהו שעובד לידי .. כאשר היה לי חבר הוא היה מתחיל איתי זורק רמזים שהוא מעוניין וכו'..
    אפילו יום אחד נכנס עם שקית ובתוכה שמלה מתנה... לאחר חודש אני וחבר שלי נפרדנו מסיבות אחרות... ואז התחיל להתפתח ביני לבינו סוג של קשר.. הוא הזמין אותי לצאת איתו.. יצאנו לבר .. שתינו קצת והוא הזמין אותי לבית שלו .. הלכתי ושם שכבנו...
    יום למחרת בעבודה דיברנו כרגיל הכל היה בסדר..נפגשנו שוב ערב אחרי הייתי אצלו נוצר ויכוח קטן אז הלכתי משם .. ומאז לא דיברנו במשך חודש.. יום יום אני רואה אותו ואנחנו לא מדברים..
    לאט לאט הוא התחיל לשוב לדבר איתי .. לזרוק לי רמזים שהוא רוצה שניפש שוב..
    נפגשנו שוב שכבנו כמה פעמים.. ואז הואהתקשר אליי ואמר לי " יש לי בית ריק" את רוצה לבוא אליי?..
    התעצבנתי ואמרתי לו שהיה מה שהיה עשיתי טעות ששכבתי איתי בהתחלה ושאני לא רוצה לחזור לזה שוב .. הוא התחיל לנאום לי על זה שאין לי זכות לצפות ממנו לדברים אחרים ושזה מה שדרשתי כביכול והראיתי לו... וביקש שניפגש ונדבר על זה .. נפגשנו ואז הוא אמר לי שתמיד הוא רצה אותי לקשר רציני ואני זו שהתקשרתי אליו ויזמתי פגישות שנגמרו בסקס.. זה טיפה נכון האמת.. הוא פשוט זרם עם זה ..
    בכל אופן אני ממש רוצה אותו לקשר רציני עכשיו והוא די לא יוזם שום דבר..
    אתמול הוא הציע לי לבוא איתו לריצה בחוף והלכתי.. לא קרה בינינו כלום מאז.. חוץ מנשיקה לשלום שהלכתי הבייתה.. הוא בקושי מתקשר .. מה לעשות
    ? איך לגרום לו לחשוב עליי בצורה אחרת ממה שנראה לי שהוא חושב עליי..
    איך להפוך את העניין לרציני ולצאת מהרושם הראשוני של קלה להשגה ?
    בבקשה עזרי לי ..
    תודה רבה !
    שרונה

לקביעת תור
    סגירה
    היי דורית זה ממש דחוף..

הוספת תגובה

• לשחק אותה קשה להשגה

דורית כהן
    02/05/2010

שרונה היקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי.
    לדעתי עלייך לגלות התאפקות רבה, אם הקשר הזה חשוב לך. הוא כנראה לא מעריך נשים מתירניות מדי, וחושש להיקשר רגשית למישהי שהוא נוכח לדעת ממקור ראשון שהיא "קלה להשגה".
    כלומר עלייך להראות לו שיש בך גם דברים מעבר לרושם הראשון הזה, יכולת לשוחח, יכולת להקשיב, נתינה, התחשבות, תחומי עניין משותפים. כנראה שעליך להניח לו להיות היוזם והמחזר. אני מתרשמת שיש לו את הנטייה הזאת שיש להרבה גברים - שרק אם הם משקיעים מאמץ בחיזור - הם מעריכים את האישה שהתאמצו לכבוש אותה. זאת מין עצה "עקומה" כזאת, אולי לשחק אותה קצת קשה להשגה, אדישה, כדי לעורר את העניין שלו מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לא הגיוני משיער ראשי
    נועה
    27/04/2010

אני יוצאת כבר חצי שנה עם בחור מקסים, אוהב והקשר שלנו נהדר יש המון פתיחות וחברות טובה ואנחנו מבלים המון זמן יחד. הוא בן 30 ואני בת 34 וזהו הקשר הרציני הראשון שלו
    כחודש לאחר תחילת הקשר הראתי לו אלבומי תמונות מצעירותי. בתקופה ההיא היה לי שיער יפה וארוך. במהלך השנים שערי איבד מצורתו והוא לא יפה כפי שהיה אבל זה מעולם לא באמת הפריע לי.
    בן זוגי לא הבין למה שערי השתנה ובעיקר מדוע מעולם לא טרחתי לטפל בכך. בהתחלה הוא רק העיר אך במשך הזמן הוא הפך להיות אובססיבי לחלוטין, הוא סיפר לי שהוא מתקשה להתרכז בעבודתו, שהוא לא מפסיק להסתכל על שיערות של נשים אחרות (ולהצטער ששערי הוא לא כמו שלהן), שהוא קורא בפורומים על שיער וזה לא מניח לו. הייתה תקופה שהוא היה מחטט לי בשיער וטוען שיש לי קרחות.

אני מבינה לחלוטין שהבעיה היא בראש שלו ולא בשלי (אין לי שום בעיית שיער) אני מבינה שהוא מדמיין עתיד של בת זוג ללא שיער (הוא מאוד רציני בכוונותיו כלפי) ואני מבינה לחלוטין שהבעיה שלו היא עמוקה וקשה. יש לנו אינסוף מריבות בנושא ולאחרונה אף התפרצויות וצעקות.

אני מאוד אוהבת אותו והוא אותי ואין לי מושג מה לעשות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לא הגיוני משיער ראשי

הוספת תגובה

• פחד לא הגיוני

יהודית ברגמן
    27/04/2010

נועה יקרה,
    אני מסכימה אתך שהבעיה בראש שלו ולא בשלך. התעסקותו הלא רציונאלית בנושא מאוד מטרידה ומחייבת טיפול ובחינה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה קולעת של יהודית..

עדי בדיחי
    27/04/2010

הי נועה,

יהודית בתשובתה הממצה והקולעת אלייך צודקת בהחלט. ראי, זה יכול להיות שיער, זה יכול להיות לק על הציפורניים, זה יכול להיות צבע עינייך שמשתנה בשמש (ואני לא צינית חלילה). מדובר בבעיה נפשית.

אני לא יודעת איזה עוד טריגרים היו או יש בקשר, ואם את מצליחה לאפיין ולזהות את האובססיביות והכפייתיות של בן זוגך באשר לדברים שחייבים להיות מושלמים בעיניו- ממש התעסקות מטרידה בעיניינים שוליים וחסרי משמעות (וגם רבי משמעות, קל וחומר) שהכל ייראה וירגיש מושלם. זה יכול להתבטא רק בחשיבה, ויכול להמשיך הלאה למעשים- סדר ספציפי, טקסיות מסויימת, חוקים, ועוד.

חצי שנה זה בהחלט זמן סביר ש"השדים יצאו" מהארון, ואני מצטערת לספר לך שזה מצב בעייתי. אבל- סיפרת על קשר טוב, על אהבה, ועם זאת על חוסר אונים מה עלייך לעשות.

נצלי והשתמשי בקשר הטוב והפתוח שפיתחתם נסי לבדוק עד כמה הוא מבין ואיך הוא תופס את ההתנהגות שלו- האם הוא מבין שמשהו מוגזם, מעוות? האם הוא יכול או מרגיש שיכול לשלוט בזה? אם מבין אותך ומה זה גורם לך? בקיצור- תובנה למצב. אם את מקבלת את הרושם "שיש עם מי לדבר" ויש עם מי לעבוד על שינוי- ולך יש את הסבלנות והכוחות להשקיע- נסי לעודד אותו לגשת לטיפול (התנהגותי למשל - C.B.T), אפילו להצטרף אליו אם יחוש נוח ולהתחיל במשהו משם. יש פעמים שזה עובד נהדר, במיוחד במצבים בהם רוצים מאוד ויש כוחות אישיותיים טובים- זה אפשרי ואנשים חיים עם הפרעות אובססיביות כמו כולם, וחיים טוב. ואנחנו לא מרגישים בהם ביומיום.. אבל הם בינינו.

סביר להניח שהוא מכיר את הדפוס הכפייתי הזה בעוד מצבים בחייו ופחות שיתף אותך כי חשש, ועכשיו כשיש משהו כ"כ מאיים (כמובן שלא אובייקטיבית, אלא מנקודת ראותו) הוא נלחץ ונכנס לכזה סטרס שאיסוף מידע רלוונטי באינטרנט וע"י חיטוט בראשך- יכול להרגיע לעת עתה. וחוזר חלילה..

בגל שאת כה אוהבת אותו והוא אותך, נסי לשקף לו בעדינות מירבית את המצב, כמה המצב הזה לא הגיוני, ושאת מוכנה (אם את מוכנה) ללוות אותו ולעזור לו, אך אם לא יעזור לעצמו- המריבות הצעקות ישנו ויחזרו על עצמן, והתסכול יגבר ויותר מכך- הוא ימצא נקודות אחרות לא מושלמות ואת עלולה בסופו של דבר גם להיפגע שלא לצורך. לכן חשוב לטפל בזה, אני חוזרת שזה אפשרי אם רוצים, יש היום טכניקות מיוחדות (ולא חפרניות) לטפל בהפרעה כפייתית.

וזכרי- זאת לא את. זה הטריגר שהציף הכל.

אם תצטרכי עוד מידע- בשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    מורן
    26/04/2010

היי,

אני בת 24 ויש לי בןזוג בן 28 אנחנו יוצאים 9שנים.
    לפני שנה נפרדו לתקופה של 8 חודשים וחזרנו ממש לפני 3 וחצי חודשים .
    מאז שחזרנו יחסי המין שלנו התדרדרו עד למצב של פעם בשבועיים וגם אז מאוד טכני, קצר, ולא מספק, בן זוגי גומר ממש מהר ואני בכלל לא נהנהת , בנוסף מה שמטריד אותי זה ברגע שהוא גומר לא אכפת לו מכלום, הוא מתלבש.
    אציין שאנחנו נמשכים אחד לשני אבל בבתקופה האחרונה בן זוגי מתרחק ממני וכל ניסיונותי ליצרת מגע כושלים.
    העלתי את הנושא מספר פעמים וכל פעם קיבלתי תשובה מוזרה עייף,עסוק וכו'.
    אני אוהבת לקיים יחסי מין ואני פשוט לא מצליחה להבין מה הסיבות לתנהגות שלו.
    אצין שמעולם לא קיימתי יחסים מלאים עם מישהו אחר, אבל אני כל הזמן מרגישה שהסקס שלי גרוע(סיפורים של חברות, אחיות)

הגעתי למצב שאני מרגישה שאני נאלצת לשווק את עצמי מולו ואין סיבה שאני יעשה זאת, אני נראת טוב, רזה צעירה ...מה לא בסדר?

מה לעשות?

אודה לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• קשר לא מספק

יהודית ברגמן
    27/04/2010

מורן יקרה,
    לא פרטת על איזה רקע הקשר נותק ומדוע חזרתם. יתכן וההתרחקות שלו נובעת מירידה במשיכה, באהבה וזה לא קשור למראה חיצוני. אולי הקשר פשוט נגמר ועליך להכיר בכך. דברי איתו גלויות ובררי מדוע הוא שינה את יחסו אליך. אישית, איני מאמינה בתירוצים. כי תירוצים מחפשים כשאין סיבות. אם הוא מתרץ את התרחקותו והמנעותו ממגע בעייפות, או עיסוקים אחרים, כנראה שיש לו סיבה טובה אחרת. את עדיין צעירה ואל לך להתקע והסתפק בקשר ובסקס גרוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה