מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נואשת מבקשת עצה דחופה.שני15/03/2010
ש לי שתי בנות. ויש לי בעיה עם בעלי. הוא לא יודע להתווכח איתי. בכל פעם שאנו מתווכחים ואני עונה לו בצורה אסרטיבית הוא משתמש במילות גנאי כגון: טפשה, מפגרת מטומטמת. אני מאוד נעלבת ולעיתים מחזירה לו אולם זה מדרדר את הויכוח עוד יותר והוא מחריף את מילותיו. לפני לידת בתי הדבר היה כך אך לא הבלגתי אלא החזרתי לו במילים לא יפות ואחרי סיום הויכוח חזרנו לתפקד כרגיל. אולם מאז שנולדה הבת הדבר מאוד מאוד מפריע לי ואני נוצרת את לשוני כדי לנסות לקיים תרבות דיבור נאותה בנוכחותה. אני מאוד נפגעת מזה כי כיום אני לא משתמשת כלפיו במילים כאלה והוא כן. זה ממש גורם לי לשנוא אותו. אם אין ויכוחים בינינו אז אנחנו יכולים להסתדר מצוין. הבעיה מתחילה כאשר הוא לא מסוגל לנהל ויכוח וישר מתחיל עם מילות הגנאי. הוא לא מוכן ללכת לייעוץ מסיבה כלכלית. מה לעשות? האם זו סיבה מספיק טובה בכדי להתגרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החשבון הכלכלי של ייעוץ...
דורית כהן18/03/2010שני היקרה, את מתארת כיצד אצלך חל שינוי והצלחת לשנות את סגנון הדיבור שלך בכוחות עצמיים, למרות שכל הזמן יש פרובוקציה מצידו והוא ממשיך להשתמש בסגנון בוטה, עם מילות גנאי.ראשית - כל הכבוד שעשית זאת ללא עזרה, אבל לא כל אחד יכול, ולשם כך - את צודקת - יש ייעוץ זוגי. ראשית, הנקודה הכלכלית:
את יכולה להגיד לו שסדרה מאוד קצרה של ייעוץ זוגי - עם דגש על למידת תקשורת אחרת - זה לא דבר מאוד יקר. נניח שזה יעלה לכם בסביבות 2000 ש"ח ויכיל כשישה מפגשים. חישבי על הפרופורציות - להשקיע במשהו שיביא לכם המון תועלת וימנע המון נזק עתידי - הרי את שוקלת אפילו להתגרש, ולכך יש עלויות מאוד גבוהות, אפילו תהליך הגירושין עצמו עולה כחמשת אלפי דולרים לפחות, שלא לדבר על העלויות של מגורים נפרדים ודמי מזונות...זה פחות מדמי חופשה צנועה...
כמובן חשוב שמראש תלכו למישהו שיבטיח לכם שהוא ממש מלמד תקשורת, ולא רק יקשיב לכם ויהנהן בראשו, וכיום ניתן למצוא יועצים בסגנונות שונים, ולא בעייה למצוא את המתאים לכם.
דרך אחרת, קשה יותר ומתמשכת, היא לתת לו חיזוקים חיוביים - מחמאות - כל פעם שהוא מגיב בצורה מיושבת ורגועה. צריך לחכות בסבלנות עד שההתנהגות הזא תראה את עצמה ואז מייד להחמיא לו או לעשות משהו נעים עבורו, כדי שהוא ילמד להפיק את ההתנהגות הזאת שוב ושוב...כמו אילוף חיות, תסלחי לי על ההשוואה. הדרך של חיזוקים שליליים במקרה כזה לא עובדת, משום שאם תכעסי עליו או תהיי ברוגז - הוא עלול לכעוס עוד יותר ולהפגין את ההתנהגויות הללו בתור "דווקא" - את לא ה"בוס" ואת לא תגידי לי מה לעשות. הנה תראי שאני לא שם עלייך.
אני כבר הבנתי שהוא מאוד רגיש לכבוד שלו. עובדה שהסגנון הזה מגיע רק כאשר את אומרת לו משהו בדרך שמפריעה לו. עליך לדבר אליו בלי הוראות, להשתדל להביע המון הערכה כלפיו בכל הזדמנות, על מנת לבנות את האגו הרגיש שלו. זה ממש פרוייקט!!! אתגר רציני!!! בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורית שלום אני חייבת עזרה ממךשרונה15/03/2010
אני בת 22 ויש לי חבר שנה וחצי ...
לאחרונה אנחנו רבים כל הזמן ובגדתי בו עם מישהו מהעבודה ...
אני מרגישה ממש אשמה על הבגידה ... ומרגישה מושפלת ששכבתי איתו בדייט הראשון שלנו...
האם כדי לספר לבן זוגי על הבגידה ...ובנוסף. כל פעם מישהו אחר מהעבודה זורק לי הערה על זה שהוא יודע שיצאנו... ושאנשים מדברים עליי וכאלה.. אין לי מושג מה לעשות .. אני והבחור הזה לא מדברים כרגע... אני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה ממש מושפלת.. לבוא כל יום לעבודה ולסבול את המבטים האלה מצד האנשים... אני לא מבינה איך יכולתי לשכב איתו בפגישה הראשונה שלנו... ולבגוד בחבר שלי בנוסף..
אני אובדת עצות...
מקווה לשמוע ממך בקרוב.. מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
מורן15/03/2010שרונה שלום,
אין לי ניסיון מקצועי אבל אתן לך את דעתי בנושא.
ראשית רוצי וספרי לבן זוגך על הבגידה!!!! מערכת יחסים ללא אמון לא שווה כלום!
ביררת עם עצמך מדוע אין לך רגשות אשמה אחרי שנה וחצי של זוגיות ????
איך את מגדירה את מערכת היחסים בינך לבין זוגך?
תהיה שלמה אם ההחלטות שעשית באותו רגע נתון, ואם החלטת לשכב איתו בפגישה הראשונה כנראה שבאותו רגע הייתה לזה סיבה מספיק מוצדקת
אין ספק שהמצב שבו הכנסת את עצמך לא נעים את חייבת לאסוף כוחות ופשוט לא להתיחחס לרחשי הסביבה.
יפסיקו לדבר עליך כשתהיה שמועה מעניינת בעבודה.
תהיה חזקה והכי חשוב שתלמדי מטעויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבחון מחדש את היחסים
דורית כהן16/03/2010שרונה היקרה, בניגוד למה שכתבה לך מורן, אני לא הייתי רצה ומספרת לחבר שלי על הבגידה, כי ידיעה על כך עלולה לחסל לגמרי את הזוגיות, לפגוע בסקס שלכם, לשבור את האמון שלו בך ולשים אתכם על מסלול של חשדנות, מעקבים, ועוד דברים גרועים.
יחד עם זאת, עלייך ללמוד משהו על עצמך, עד כמה את מתפתה בקלות ומתנחמת בקלות בזרועותיו של מישהו אחר כאשר מופיע קושי בזוגיות שלך. כתבת שזה קרה אחרי הרבה ריבים שהיו לך עם חברך.
אז או שתתחילי לעבוד על מערכת היחסים הזו אם את ממש אוהבת אותו והוא חשוב לך, או שתראי במה שקרה סימן וסמל לכך שאיבדת בו עניין ועלייך ללכת הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילהH14/03/2010
אני יוצאת עם בחור נחמד כבר כמה חודשים (אני רווקה, בשנות השלושים לחיי). אנחנו מסתדרים בסה"כ, הוא אוהב אותי ורוצה להתחתן איתי. יש בינינו משיכה והוא באמת אוהב אותי וגם אני מתחילה להקשר אליו ולאהוב אותו. הבעיה היא שככל שאני חושבת על החתונה, אני פשוט חוטפת בחילה (שמלווה אותי כבר כמה שבועות, מאז שהתחלנו לדבר על זה). אני קמה עם בחילה בבוקר והיא מלווה אותי רוב היום. זה מטריף אותי כי הוא בחור טוב וחמוד. האם זה בגללו, בגלל רעיון החתונה וההקמה של בית חדש באופן כללי או בגלל סיבה אחרת?
אני רוצה להתחתן ולהקים משפחה. בעבר יצאתי עם בחורים טובים כמוהו שאהבו אותי וברחתי להם אחרי שהרגשתי מחנק ואחרי כמה שנים (עד היום למעשה) ממש הצטערתי על זה. אני לא רוצה לפספס. אני טיפוס דעתן, פרפקציוניסט ודומיננטי. אני תוהה אם הפשרות שאני צריכה לעשות הן נורמליות או שאני סתם מפונקת ואין בן אדם מושלם. בסה"כ הוא מתאים במה שחשוב באמת אף שתחומי הענין שלנו שונים וכן החלומות על העתיד. אני חושבת שבסה"כ יכולים להיות לי איתו חיים טובים ורגועים. כשיש בינינו חיולוקי דיעות לגבי מה יהיה בעתיד (לדוגמא, באיזה מקום נגור), הוא נוטה לוותר לי.
דבר נוסף: אני מאוד קשורה למושג הבית והמשפחה. אני משקיעה בכל מה שקשור לזה הרבה מעבר לכל אחד אחר (בתנאי דיור, בנוחות, במי יגור איתי - כרגע אני גרה עם שותפים. כל אדם חדש שנכנס לדירה מהווה בשבילי פרוייקט שלם). תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי H
עדי בדיחי14/03/2010מהודעתך עלו מספר מוקדים ששווה להתעכב עליהם:
1. בחילה, מחנק, בריחה- כל אלו מנגנוני התנהגות שאנו משתמשים בהם במצבים של מתח וחרדה. בפירוש הגוף שלנו מאותת שמשהו מאיים עלינו.
2. מהודעתך הבחנתי בקושי להתחבר למקום של המחויבות, הבית, החתונה וכל הכרוך בכך.. ייתכן וזה משתלב בד בבד עם היותך רוצה שהכל יהיה מושלם, המקום שלך בו את מביעה את דעתך, בו את מרגישה נינוחה ומספיק בטוחה- יתכן וחתונה לפעמים מהווה עבורך את האנטי-תיזה למקום הבטוח, שכן היא יכולה להיות גם רעיון די מפחיד, אם חושבים במונחים של "זה הגבר איתו אני אחיה כל חיי, מה יהיה, לאן זה ילך, אולי יש משהו אחר שאני צריכה", ועוד.
3.כתבת כי כל אדם שנכנס לדירה מהווה עבורך פרוייקט שלם- גם זה מעיד על הרצון והצורך שלך לבנות טריטוריה משלך, לבנות מרחב אישי ורגשי משלך, ומצב בו מישהו אחר דורך שם- פיזית או רגשית- את בעמדת בריחה, או מתח.
נסי לבדוק מה מהדברים לעיל מדברים אלייך, ובהחלט יש מקום, על מנת לא לפספס ועל מנת כן להתמודד- לפנות לייעוץ (קואוצ'ר אישי מאוד יכול לעזור כאן), איך מתמודדים ואיך נשארים ואיך מוצאים את הדברים בקשר ובזוגיות שכן ישאירו אותך בפנים ולא יגרמו לך תחושת החמצה.
מכיוון שציינת שהמצב חוזר על עצמו- ז"א ברחת מעבר מקשרים, המחנק והבחילות, יש בהחלט מקום לעזור לך לצאת מהמעגל הזה, וזה לא מאוד מסובך, אם תאפשרי לעצמך להיות פתוחה לעצמך ולתהליכים חדשים שצריך לפעמים לעבור. סה"כ זאת ההזדמנות שלך להרגיש גם בזוגיות (עם כל המחויבות שבה) וגם לבד (הזהות שלך והמרחב שכ"כ חשוב לך- ובצדק). רק חשוב לאזן בין הדברים על מנת שלא תמצאי עצמך פעם בקיצוניות אחת ופעם באחרת- צריך למצוא נקודת אמצע. ייעוץ והכוונה אישית בהחלט יעשו את העבודה.
הקשר החזק שלך למושגי הבית והמשפחה רק מחדדים את האמביוולנטיות שלך: מצד אחד ביחד ומחויבות, מצד שני לבד וחופשיות- איפה האיזון?
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה בחיי נישואיםאורלי14/03/2010
בעלי ואני לאחר תקופה של 9 חודש שגרנו אחרי חתונה אצל הוריו עברנו להשכיר
הבן אדם לא יודע על מה להוציא את הכסף ומבזבז על דברים שלא צריך כמו ווינר
בכול אופן אני מרגישה שאני עושה איתו עבודה קשה שהוא ילדותי מאוד
אני חוסכת מעצמי מאוד ואני רוצה שהוא גם יבזבז על מה שצריך
אני מרגישה שאנחנו גם בנו משני עולמות שונים אצלי בית אף פעם לא מדברים שטויות ומתנהגים בצורה ילדותית לעומת זאת אצלהם זה גנון אחותו מתנהגת כאילו היא בגן היא עובדת בתור סייעת בגן ומביאה את השטויות לבית וכאשר אני רואה את הטמטום שלה אני משטגעת עד כמה היא מטומטמת ובעלי אחריה אני פשוט אומרת אלוהים איך התאהבתי בו ואיך אני מתמודדת עם זה
אני רוצה גבר אחראי , מפרגן , עצמאי ואחד שיודע להתנהג כמו גבר.
אני לא יכולה לחשוב שאני נמצאת עם ילד זה מעצבן אותי שהכול נופל עלי
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את על המסלול לכישלון
דורית כהן16/03/2010אורלי יקרה, את משקיעה המון מאמצים לשנות את בעלך, ואני יכולה להגיד לך מראש - זה בדיוק המתכון לכישלון של האהבה ושל הזוגיות.
חזרי אחורה בזכרון שלך - כאשר התאהבת בו, מה מצא חן בעינייך אצלו? אולי דווקא שמחת החיים, רוח השטותניקיות שלו? זה בדרך כלל ככה. אנחנו מחפשים אצל בן הזוג תכונות שחסרות אצלנו.
אבל כאשר מתחילים לחיות יחד - דווקא התכונות האלו, ההפוכות - מקשות עלינו את החיים המשותפים איתם, בגלל שהן תמיד מקור לאי הסכמות, לראייה שונה של העולם, לרצונות מתנגשים...
אבל עלייך להביא בחשבון, שאם תנסי לחנך אותו ולשנות אותו - כל החיוניות שלו והחיות שיש בו עלולים להישאב ממנו, ואת אולי תצליחי במשימה הבלתי אפשרית שלך, אבל אני בטוחה שלא תצליחי לאהוב אותו כגבר. דווקא אם תאפשרי לו להיות מי שהוא, מבלי לפסול אותו על ימין ועל שמאל - אז יש סיכוי שהוא יתבגר בקצב שלו ובכיוון הנכון עבורו, במקום שיהפוך להיות שפוט מוחלש שלך.
סילחי לי על המילים הקשות, אבל עלייך לאמץ לעצמך דרך אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות להכוונה
אורלי16/03/2010תעזרי לי למצוא דרך אני באמת אוהבת אותו וההתמודדות עם זה קשה לי מאוד
איך אני יכולה להיות מאופקת שאני רואה את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצה טובה, בבקשה..ragner14/03/2010
שלום,
בעלי ואני נשואים כבר כמעט 3 שנים עם תינוקת בת שנתיים (כמעט) ועוד אחד בדרך.
אני לא יכולה לומר שהיתה לנו תקופה טובה,לא כי אני פסימית אלא כי המרחק ביננו לא קטן.
גדלנו וחונכנו בסביבוץ שונות לחלוטין (הוא בא מבית חרדי ואני לא),והגישה הכללית שלנו כ"טיפוסים" שונה מאוד.
אין לנו קשר של דיבור ושיחה על דברים שבלב, ומעולם לא היה, למדתי לחיות עם זה אבל אני מוצאת את עצמי בתקופות שדברים צפים בלי פרטנר, עם מישהו שמאוד רוצה לפתור דברים אבל בלי להקשיב או להבין,אין לי עם מי לדבר הוא מסובב את הגו כשמשהו מציק,ואומר לי שאני עצבנית אפילו שאני מאוד רגועה, או רגשית,אפילו שאני כ"כ משתדלת להשמע ולהיות רציונאלית,רגשות פשוט מעיקים עליו,(אלה מהסוג שצריך לעבוד בהם על דברים והם לא הכי נעימים ואפילו סתם אי הבנות קטנות)
הוא מעדיף להתעלם ואני נשארת עם דמעות בעיניים ,ואחרי יום או מתי שהוא מרגיש נח ובטוח הוא משתפך בוידויי אהבה ורגש, שמבחינתי אין הם שום קשר כבר לאהבה אלא יותר לשקט,אין לי כח לחיות נישואין בודדים מלאים בהצהרות ריקות של מישהו שלא באמת מעונין להכיר אותי או להיות חבר שלי.
אני פגועה מדי מלפתוח בפניו את הלב ולהתקל בקיר אטום מלא בסיסמאות,רק בשביל לשמור על השקט.
אני לא מסוגלת שהוא יגע בי כבר תקופה וכשאנחנו ביחד אני לרוב פשוט מנותקת.
שכנעתי את עצמי להסתפק בכך,כי כולם כ"כ אוהבים אותו והוא כזה חמוד (במיוחד לאור הממזרים שיצאתי איתם לפניו).
אבל הוא גורם לי לי להיות בודדה לא פחות מהם.
אולי לא היום אבל מתי שהוא אני אצטרך להחליט.
מה עושים?
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא בושה ללמוד לתקשר !
בני-ילד טוב14/03/2010ערב טוב !
אני מבין את כאבך וניתן להרגיש אותו מבין המילים שלך שניסת לדבר איתו וזה לא זה
הפתרון הפשוט והזמין ביותר זה ללכת לאיש או אשת מקצוע כדי לקבל כלים לשפה חדשה שבה תצליחי להעביר מסרים נכון, וכן טיפים לזוגיות מעולה,
טיפ ממני > תגדירי מראש מה הבעיה שלשמה באת כדי שלא תבזבזי זמן וכסף,
בעלך ?
הוא ירגיש בהבדל, יצטרף מה טוב לא יצטרף ? גם טוב, העיקר שתרגישי טוב,
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההציפייה שבן הזוג יספק את כל צרכינו
דורית כהן16/03/2010שלום לך ragner, נכון, בני שם את האצבע על הנקודה - תקשורת. אבל אני רוצה להאיר את הבעייה שתיארת מכיוון אחר לגמרי: "ציפיות":
אני רוצה שתיזכרי בתקופה בה הכרת אותו והתאהבת בו. אני מניחה שלא התאהבת בו בגלל יכולות ההקשבה המדהימות שלו, וסביר להניח שבהיכרות איתו הקושי הזה כבר היה מונח על השולחן, וקיווית אולי שעם הזמן הוא ייעשה רגיש יותר ופתוח יותר.
הציפייה שלנו, בזוגיות המודרנית, למצוא פרטנר שיהווה בשבילנו את הכל - החבר הכי טוב, המאהב הכי טוב, ההורה הכי טוב, המפרנס, העוזר לנו בבית - היא אף פעם לא ריאלית! והיא תמיד בלתי אפשרית! יחד עם זה כולנו מסתובבים עם הפנטזיה הזאת, גם בגלל הסרטים הרומנטיים וגם בגלל שאהבה מתחברת אסוציאטיבית להיפתחות ולשיחות נפש.
אבל!!! המציאות היא אחרת, ואני שמחה על השאלה שהבאת לפנינו כי זו הזדמנות להגיד להרבה זוגות משהו חשוב לגבי ציפיות לא ריאליות:
תמיד יהיו תחומים בהם בן הזוג שלנו לא ימלא אחר הציפיות שלנו! פשוט כי הוא אינו "אדם עליון"...אינו מושלם...בן הזוג לעולם לא יוכל לספק לנו את כל הצרכים שלנו. זה לא עובד כך. זה קיים רק בעולם האשליות והתקוות והציפיות ולכן בולטת לך האכזבה.
חישבי עד כמה רובנו סולחים לעצמנו כל כך בקלות, כאשר ברור לנו שיש לנו חולשות.. מה דעתך לתת לבעלך את אותו יחס? להיות סלחנית ומקבלת כלפי חוסר השלמות שלו? היכולת לקבל אותו כמו שהוא, כמו שאני מקבלת את עצמי וסולחת לעצמי על כך שאינני מושלמת, היא גישה בוגרת ומאוד הכרחית לזוגיות מוצלחת.
נכון, עדיין לא פתרנו את הצורך המובן שלך באוזן קשבת עבורך.
וכאן אני מציעה לך פתרון שמקובל על הרבה נשים: מצאי לך חברה טובה, שיש לה יכולת הקשבה ורמת פתיחות דומה לשלך, והפכי אותה לפרטנרית שלך לוידויים ולשיתופים. רוב הנשים שאני מכירה, רוב חברותי, גילו כבר מזמן שבן זוגן אינו הפרטנר הטוב ביותר לשיחות נפש. מי שאמונות על התחום הזה ומאד מיומנות בו הינן בעיקר הנשים. אני מציעה לך להתחיל לחפש בו את התכונות הנחמדות, המוצלחות, ואני בטוחה שיש בו. אם תמשיכי לשדר לו עד כמה את מאוכזבת ממנו - יחסיכם יתקררו עוד יותר מהר. אם תצליחי לראות בו דברים טובים - זה ישודר אליו אוטומטית ויחייה את יחסיכם, כי אני בטוחה שגם לו מאוד קשה לנוכח האכזבה שלך ממנו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרות בגן העדןשרית12/03/2010
שלום לכולן,
אני בחורה צעירה בת 24 שנשואה כבר שנה לבחור שמבוגר ממני ב 5 שנים. יצאנו יחד לתקופה של 7 שנים והתחתנו לפני כשנה וחצי.
בעלי איש קבע שכל הזמן מדבר על כמה לא מרוצה ממקומו אולם, בכל פעם שאני מנסה לדחוף אותו להתקדם, וללמוד כדי להכין את הרקע ולעזוב את הקבע, הוא מסרב וחוזה לפינה הבטוחה שלו בקבע, הרבה פעמים אני מתרשמת שנוח לו שם והוא פשוט מתבייש להודות שטוב לו בסטאטיות.
הצרה , שאני צעירה, אך שאפתנית, לומדת כיום לתואר ראשון במשפטים, הייתי בקבע בדרגת קצונה (גבוהה משלו) ועשיתי את הצעד של לעזוב את המערכת ולהתפתח.
בשנה הראשונה ללימודים נראה היה כי כל מרצו בקידומי, ובהתגאות בי ובנתונים שלי אולם, בשנת הלימודים השניה החלו אצלו סממנים של מעין קנאה. הוא לא אמר על זה דבר אבל תמיד יש לי הרגשה שכשאני נשארת בבית (ללמוד לבחינה או להכין עבודה) ולא קמה מוקדם (אני עובדת חצי משרה בשילוב עם הלימודים) הוא מעין מקנא לי ואז כשהוא חוזר מהעבודה הוא עצבני, מרוחק ואפטי.
גדלתי בבית שבו האישה עושה הכל, וגם אני אישה כזאת. אין כמעט אחריות שמוטלת עליו במה שקשור לבית- אולי לטפל באוטו. אני דואגת לחשבונות, קניות, ניקיון, אוכל...הכול!!! ואפילו כשאני חולה הוא לא טורח להקים את עצמו ולעזור אלא משאיר הכל כמו שהוא. בעלי בא מבית שהאמא בו מ-ל-כ-ה, שכל הכבוד נתון לה ודווקא הוא מתנהג אלי ההפך?????!!!! אני לא מבינה את זה?
בכל פעם שאני מנסה לגרום לו לקחת יותר חלק מחיי השיתוף שלנו אני נתקלת בחומה של ילד בן 5 שלא רוצה לעשות, כי הוא לא אוהב, כי לא בא לא, כי אין לו כוח או כי אין לו זמן...
צרה נוספת היא שיש לו תחביב שלו הוא מכור וזה מחשב. לאחרונה הוא נכנס כל ערב מהעבודה, עם פרצוף חמוץ, מבקש שאני אניח לו כי הוא עייף ושיגעו אותו בעבודה, יושב על המחשב עד השעות הקטנות של הלילה וקם בבוקר עם פרצוף חמוץ וזועף שהוא עייף ואין לו כוח לקום לעבודה בבוקר מוקדם וכל מיני כאלו חוזר חלילה...
אני כבר לא יודעת מה לעשות. הייתי האישה הכי טובה שיש. יש רגעים שהוא הגבר הכי חמוד בעולם, ורגעים שהוא פשוט גוש קרח- שלא רואה אותי ממטר! או שאני מרגישה פשוט שאני מפריעה לו בחיים שלו. לאחרונה למד שיטה חדשה ובכל פעם שאנחנו רבים הוא "הולך לתפוס שקט" בבית של ההורים שלו- כמעין עונש על זה שהפרעתי לו והכעסתי אותו, ולא מדבר איתי כמה ימים.
אני משתגעת, כל כך הרבה סיטואציות עגומות שרצות לי בראש, שכבר אני שוכחת את הימים היפים והטובים שהיו לנו יחד במשך שנים, לפני שהתחתנו- אפילו שגרנו יחד כשנתיים לפני החתונה.
איך שהיה רומנטי, ודואג ומפרגן ורודף אחרי והיום- בקושי מסתכל עלי ומילה טובה פעם ב...
אני בחורה צעירה, בעלת שאיפות. אני מאוד אסרטיבית, עומדת על שלי ולא מוותרת על היעדים שהצבתי לעצמי בחיים וביניהם קריירה. אבל אני מרגישה שאני מתחילה לאבד את האני שלי בזוגיות. תעזרו לי, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הזמן ללכת לייעוץ זוגי
דורית כהן13/03/2010שרית היקרה, את מתארת מערכת יחסים שהולכת ומאבדת את האהבה ואת ההערכה ההדדית. זוגיות טובה צריכה להתאים את עצמה לצמיחה ולהשתנות של בני הזוג. הוא מכיר אותך מאז שאת בת 16 לפי החשבון שלי, ומאז מאוד התפתחת - נעשית קצינה, את לומדת משפטים, ואילו הוא די נתקע עם הקריירה שלו ואין לו את האומץ או הדחף לפתח את עצמו. נדמה לי שהנתון הזה מפריע לך ואולי הוא מקבל ממך את התשדורת הזאת שאת מאוכזבת ממנו - אפילו מבלי שתגידי לו בצורה ברורה. ואולי הוא מאוכזב מעצמו. משווה את עצמו אלייך ולא נוח לו. ואז הוא מפתח "אנטי" כלפי בקשותייך ממנו בנוגע למטלות הבית, ודרכי הימלטות והתרחקות מקירבתך, ע"י הבריחה למחשב, להורים שלו.
אני חושבת שקשה לו איתך מן הבחינה שיוצא שאת תמיד צודקת בדרישותייך, והוא גם יודע זאת, אבל קשה לו עם זה שאת הקובעת, בעלת "המילה". הוא מחפש דרכים להתמרד כנגד הסמכות שלך, ועושה לך "דווקא" במקומות שהוא יודע שיעצבנו אותך.
משהו קרה לאהבה שלכם. היא מכוסה עכשו ב"שכבה מרעילה" של דרישות, תלונות וריחוק. השלב הבא עלול להיות פגיעה ביחסי המין - ויתכן שזה כבר הופיע.
אני חושבת שעליכם לפנות בהקדם לייעוץ זוגי כדי להיחלץ מן התקיעות אליה נכנסתם, ואז - או שהאהבה תופיע מחדש ואיתה מספיק מקום לכל אחד מכם לבטא את עצמו באופן מלא ובוגר, או שתגיעו למסקנה שהזוגיות הזאת אינה יכולה להמשיך להיות טובה לשניכם - ועליכם להיפרד לפני שמביאים יחד ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג בח"ולשני12/03/2010
שלום
אני גרתי עם בן זוגי בח"ול במשך שנה וחצי, הוא אינו מיתכוון לחזור אני חזרתי לארץ לחופשה ואני לא יודעת אם לחזור. מיצד אחד הוא אחראי מסור ואמין ואני יודעת שהוא יהיה אבא טוב אבל הוא מאוד מסודר ,שלטן ומקטר בלי סוף על הבאלגן בבית ולא כל כך אוהב אנשים ורעש . ואני לעומת זאת בלאגניסטית שרוצה המון צומת לב ורוצה לארח במיוחד בח"ול שרוב הזמן אני והוא לבד. יש לציין שאני מנקה את הבית ובאמת השתדלתי אבל זה אף פעם לא היה מספיק מסודר והוא לא רוצה לסדר בגלל הטענה שאני אבלגן את הבית שוב תוך כמה שעות ,האם סגנון חיים שונים לגמרי זה משהו שאפשר לגשר עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני יקרה
עדי בדיחי12/03/2010נשמע שאת מאוד מתלבטת האם בכלל לקיים את הקשר הזה, האם בכלל לחזור לחו"ל.
לא הזכרת ממש רגשות בכל הודעתך, ז"א, היה לי מאוד חסר המישור הרגשי שלך מולו בקשר ביניכם.. יותר התמקדת בדברים קונקרטיים- סדר מול בלאגן, רעש מול שקט ודיוק..
סגנונות חיים שונים בהחלט ניתנים לגישור, ע"י הרבה סבלנות, פתיחות ו"ראש גדול" בקשר.. אבל כאן באמת נשמע לי שזה לא הנושא, השאלה העיקרית היא האם את מרגישה שאהבה ביניכם חזקה, שתוכל בבוא העת לגשר על הפערים האלו. ההרגשה שלך שהוא יהיה אבא טוב והעובדה שהוא אדם אמין הן טובות מאוד, אבל לא תמיד מספיקות. הרבה יותר חשובים החיבור הרגשי ביניכם, האהבה הראשונית והתחזוקה שלה בקשר.
נסי לברר עם עצמך מה את באמת מרגישה אליו בדיוק, ודרך זה לבדוק מולו מה הוא חושב על הפערים והאם ניתן לגשר עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהטלי12/03/2010
אנו ננשואים מעל 10 שנים
2 ילדים מתוקים
אני עובדת חצי משרה ומביאה את הילדיםן מהמוסדות
אמו אישה קשה ופרמיטיבית שבעלה לא היה מזיז כוס בבית אבל בעלי לא דוגל במנטליות זו.
פתאום אחרי מעל עשור שנות נישואין אמר לי שאני לא יודעת לבשל כמו אמא שלו ,/לא יודעת בכלל , אני לא מאמינה שאני כאן שואלת.....מאד נעלבתי. אני כל יום טורחת במטבח לפחות שעתיים להכין אוכל . ולא רק זה כל עבודות הבית.. הוא גם לפעמים מתחלק בעבודות ולוקח את הילדים בבוקר למוסדות החינוך......אבל יש עוד טענות??. האם אני לא מכירה אותו כבר? הוא לא מעריך בכלל את מה שעוברת ע ם הילדים בבית מהצהריים....
ניסיתי לשוחח איתו על כך שאני לא חושבת שזה לא רק תפקידי והוא צריך לקחת חלק בנושא.
הוא בשלו..
כיצד עליי לנהוג?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טלי13/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עליי?
טלי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טלי
עדי בדיחי14/03/2010מתנצלת על העיכוב.
את מתארת מצב X 10 שנים ולאחריו מצב אחר לחלוטין.. אני חושבת שאיפשהו באמצע משהו השתנה לו. ייתכן ויש דברים שצבר, והמקום שהכי נוח וזמין להשליך עליו הוא התפקידים הקונקרטיים שלך בבית.
ייתכן ואם תחפשי, תמצאי דברים נוספים שייתכן והשתנו במהלך השנים או שפחות הוקדשו להם מאמצים בשל הלו"ז והשגרה שהנישואין תפסו..?
אני מתקשה להאמין שיש פה טענה על משהו קונקרטי כמו "את לא מבשלת כמו אמא שלי", ונוטה להאמין שהדברים נשענים על משהו יותר מופשט ועמוק מזה, במיוחד לאור העובדה שהדברים, לפחות מחווייתך, היו שונים עד כה.
נסי לשבת איתו ולדבר בפתיחות על איך את מרגישה את מצב, מה הקשיים שלך בקשר (נסי לא לדבר בלשון מאשימה אלא מהמקום שלך), ואיך את חווה את הדברים שיש לשפר. אולי בשיחה נעימה ופתוחה שמאפשרת- הוא יוכל לספר יותר על מה שעובר עליו ומדוע הוא מתנהג כפי שמתנהג.
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידידה והחברתומר11/03/2010
יש לי חבר כבר הרבה שנים, החבר הכי טוב לי
וידידה שלי שגם איתה אני בקשר הרבה מאוד שנים
לפני חצי שנה הכרתי בניהם, סתם ללא שום מטרה..
הם התחילו בקשר לא מחייב והיום הם יחד כבר 4 חודשים
הבעיה היא שאני לא יודע אם יש סיבה שאדאג לידידה שלי
החבר שלי, בן 29, עם קצת בעיות מחוייבות
לפני 3 שנים הוא יצא עם מישהי למשך שנה
הוא נפרד ממנה כי היה לו קשה להתמודד בקשר
עד לא מזמן הוא תמיד היה מדבר עליה
למרות שהיא רצתה לחזור אליו- הוא לא רצה
אבל תמיד הוא אמר שהיא האישה שלו וכשהוא יפתור את הבעיות הוא יהיה איתה
הוא ניסה להכנס לקשרים אחרים אבל סיים אותם אחרי שבוע מקסימום חודש.
עכשיו הוא עם הידידה שלי, כבר 4 חודשים
הוא אומר שמאז האקסית היא האישה היחידה שהוא הצליח להתקרב אליה
האקסית עדיין יושבת לו בראש (אני לא יודע אם זה יושבת לו בראש, אני חושב שהוא יותר נשען על המשהו הטוב והבטוח שהיה לו בעבר)
הוא מנסה להכנס לקשר שיש לו עכשיו עם הידידה שלי ומנסה לגלות רצינות
כשהוא הכיר אותה הוא מאוד התלהב והיה מאוד מבולבל עם עצמו
האם יכול להיות שהוא פשוט ישאר בקשר הנוכחי וישתחרר מהאקסית?
האם הוא לא מתאמץ לשווא?
הידידה שלי מודעת לעיניין עם האקסית וזה דיי מציק לה (בצדק)
אבל שניהם אומרים שמה שיש בניהם הוא הרבה יותר מקשר רגיל
אני לא רוצה שהידידה שלי תפגע אבל אני גם לא יודע אם אני מספיק מבין בשביל לחשוש מזה
סך הכל הוא 3 שנים לא היה בקשר, כל מי שרצה להכנס איתו לקשר מעבר לסטוצים, הוא לא רצה.. ואם כן, הוא סיים את זה מהר. עכשיו הוא פשוט שם.
הם מתקדמים בקשר, הוא ישכח מהאקסית?
אני אוכל לראות אותם מאושרים מבלי שגורם שלישי יפריע להם?
או שאני צריך לגרום לה לברוח ממנו?
אני לא יודע איך לנתח את הדברים ואני מאוד אשמח לתגובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר יקר
שירית11/03/2010ראשית, אני רוצה לומר לך שזה יפה מאוד בעיניי לראות את הדאגה האמיתית לידידה שלך.
אבל יש לי הרגשה שאתה לוקח אחריות על הקשר הזה ומהמקום הזה את מתלבט האם להתערב או לא.
תראה, יש דבר אחד שאתה יכול לקחת אחריות עליו בקשר ביניהם וזה הרגע בו נפגשו. וגם כאן זאת לא אחריות מלאה מכיוון שלא הפגשת ביניהם למטרת זוגיות. אתה צריך להבין שגם החבר שלך וגם הידידה שלך הם אנשים בוגרים, שאחראיים על החיים שלהם.
החבר שלך אחראי על הקשר הזה, ובאחריותו לבחור אם להמשיך בו או לא.
הידידה שלך, ערה לבעייתיות עם החבר שלה/שלך ובאחריותה הבחירה להמצא בקשר הזה. ואם היא תיפגע או לא זה בידיים שלה.
אם תשכיל להבין שזה לא בידיים שלך ,אני חושבת, שיהיה לך יותר קל לשחרר את המחשבות שמטרידות אותך בעיניין הזה.
מקווה שעזרתי, שירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תומר
עדי בדיחי12/03/2010בדבריה של שירית יש משהו מאוד חשוב: האחריות שאתה לוקח ובאיזה מקום אתה שם עצמך בקשר הזה.
מעבר לזה, נשמע שאתה מאוד עסוק בלדאוג לשני הצדדים ולא רק לידידה. מצד אחד- האם החבר שלך לא מתאמץ לשווא, מצד שני- האם אני צריך לגרום לה לברוח ממנו?
אכן שניהם אנשים בוגרים, אני מניחה שהם יוכלו להחליט עבור עצמם מה טוב ומה לא. אתה, מבחינתך, כלל לא במשוואה הזאת ולא אמור להוות גורם משפיע. למה? כי זה מסוג הדברים שיכולים לחבל במערכת היחסים שלך מולה ושלו מולך. וכדאי להישמר במקום נייטרלי ככל שניתן.
ייתכן ואתה חושש ממצב בו תהיה פרידה לא נעימה, בה תצטרך לבחור צד? בה תצטרך להיות במחנה אחד ונגד האחר? אם מראש תשים עצמך מחוץ לתמונה הזאת- יהיה לך קל יותר. מראש לא בחרת צד ולכן מראש אתה לא תבחר גם צד מאוחר יותר- להישאר באותו מצב נייטרלי ככל שאפשר יוכל לעזור לך להתמודד "נקי" עם המצב, לא משנה מה יקרה ביניהם. זה לא תלוי בך.
לשאלתך- נשמע שהחבר שלך מעוניין ביותר מסטוץ עם הידידה שלך, היא היחידה שהתקרבה לאקסית מבחינת החוויה שלו, והוא מחזיק איתה יותר מחודש.. אז כן, ייתכן מאוד והיא תהיה החוויה המתקנת שלו וייתכן שלא. יש אופטימיות כזאת- אם שרד עד עכשיו ואם התלהב מהתחלה והצליח להחזיק.
אם ידידתך יודעת שיש בעיה עם מחויבות ומודעת לעינין האקסית- הרי שהיה גילוי נאות ומקומך לא במשוואה הזאת. על מנת שתרגיש טוב יותר, אני מציעה שתבהיר לשני הצדדים שמה שלא יקרה ביניהם- אתה נשאר בחוץ, ונשאר בקשר עם שניהם ולא רוצה לאבד אף אחד (אם זאת תחושתך). ז"א, אני לא פקטור בקשר הזה.
כך גם תוכל להעביר אליהם את כל עול האחריות ולנקות את הזוגיות שלהם כך שיוכלו שניהם להחליט האם הם מתאימים זה לזה. אפילו במעשה זה תוכל לתרום לחבר הטוב שלך את הכלים להתמודד עם מחויבות ועם מישהי שבאמת יכולה להתאים לו- אבל לבד.
מקשרי עבר אף פעם לא שוכחים כי הם אלו שעיצבו אותנו לזוגיות המתאימה לנו בסופו של דבר. בכל אופן, כל תהיה שלך שהעלת כאן- הן אלו תהיות שלו או שלה.
אתה רק יכול לפרגן מהצד ולהיות שם עבורם. שמור על עצמך ואל תהפוך את זה למשולש, כי זה כאב ראש ולא מבשר טובות.
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית כהן שלום.. אשמח לקבל את עזרתשרונה11/03/2010
אני בת 21 יש לי חבר שנה וחודשיים כבר.. הוא בן אדם נפלא ומדהים..היחסים שלנו טובים ואני בקושי זוכרת את הפעם האחרונה שרבנו.. הוא דואג , מפנק , אוהב .. באמת אני לא מתלונננת על כלום.. הבעיה היא שבזמן האחרון אני מרגישה שהקשר הזה נהפך לשגרה.. הוא לומד מיום ראשון עד יום חמישי באוניברסיטה ואני עובדת ויוצא לנו להיפגש בסופי שבוע... יש מישהו שעובד לידי וממש נדלקתי עליו.. הוא מושך אותי בטירוף.. אני ממש מתאפקת כי אני לא בנאדם שמאמין בבבגידות.. ולא הייתי רוצה שיעשו את זה לי.. הוא הזמין אותי לצאת איתו היום.. והוא פשוט לא יוצא לי מהראש .. אני מנסה להדחיק את זה כמה שיותר אבל זה לא מצליח לי... שאני עם החבר שלי אני נעשית יותר קרירה וקשה לי להתנהג בצורה אמיתית שהאדם הזה כל הזמן בראש שלי... יצא לנו להתנשק פעם אחת ומאז אני מפחדת שזה יתגלה לחבר שלי... אמנם לקחתי מחבר שלי פסק זמן באותו היום שזה קרה אבל עדיין.. מצד אחד אני לא רוצה להיפרד מחבר שלי מצד שני אני פשוט נמשכת לבחור מהעבודה..
מה לעשות? אני פשוט אובדת עצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתנסות בעוד מערכות יחסים בגילך
דורית כהן13/03/2010שני היקרה, מכיוון שאת מאוד צעירה, אני חושבת שאולי עדיף לך עדיין לא להינעל על קשר קבוע, ואם את מוצאת את עצמך מתאהבת ונמשכת בטירוף למישהו אחר - זה אולי הסימן לכך שהיחסים שלך עם החבר שלך הגיעו למיצוי. את נמצאת בשלב כזה בחיים שאת מאוד מתפתחת, משתנה, צומחת מכל הבחינות, וגם הצרכים שלך מבחינת הזוגיות משתנים.
אם אינך מתגעגעת לחבר שלך, אותו אינך רואה במשך כל השבוע כמעט - ואינך ממש משתוקקת לפגוש אותו - זה די סימן שהאהבה כבר לא שם, אלא רק ההתרגלות והנוחיות והבטחון. ואולי גם איזו אי נעימות ממנו - חשש לסיים את היחסים כדי שלא ייפגע. ברור שיש גם חשש אצלך שמא את מפסידה אותו ואולי לא תמצאי מישהו כל כך נפלא ומדהים כמו שאת מתארת אותו. אבל הגוף כבר אומר את שלו ומאותת לך שזה לא זה: את אומרת שאת קרירה כלפי החבר שלך וכי שי לך משיכה חזקה לבחור החדש.
לדעתי עליך להקשיב לגוף שלך, ולהמשיך לפגוש גברים חדשים ולהתנסות במספר מערכות יחסים, זוהי התנסות מאוד חשובה בעיני.
אם יתברר לך שהאהבה שלך כלפי החבר הנוכחי היא בכל זאת חזקה - וזה יהיה כך גם עבורו - אתם תתגברו על פסק הזמן בנוכחי ותחזרו אחד לשנייה.
נקודה אחרת שחשוב שתכירי היא הנטייה האנושית להימשך מידי פעם לבן זוג חדש - ולו בגלל הריגוש הנפלא שכרוך בכך. חשוב שתתחילי להכיר את עצמך ולראות עד כמה את נסחפת אחר הריגוש שבתחילת יחסים ומעדיפה לעזוב כאשר הם כבר לא מספיק מרגשים. זוהי תכונה שנמצאת בחלק מן האנשים והנשים - יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות, וחשוב שתכירי את עצמך בהיבט הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עיזרו ליתחת מסכות11/03/2010
נשואה כמעט 8 שנים, אימא לשני ילדים,
זוגיות שידעה ימים טובים, אך כבר שנתיים שלא.
חודשיים רבים ללא סקס או כל קרבה פיזית, גם שניסיתי ליזום דחה אותי במילים עד כדי דחיפה מעליו
מס' מריבות שהסתיימו בהשלכת חפצים לעברי במטרה לפגוע
ניסיתי לדבר איתו השליך את כל המצב לכך שאני לא עושה דבר בבית,
אמר שזה הדבר היחידי שמפריע,
אך גם שניסיתי להתחיל את השינוי לא היה כל שינוי מצידו,
ניסיתי לשוחח איתו אך הוא בחר בגישת הלא יודע או האטמות ושתיקה
הצעתי טיפול זוגי אך בעלי סירב בכל תוקף גם במחיר גירושים
בעלי הוא אדם שאינו אומר דברים סתם,
הוא חושב רבות לפני שמסיק את המסקנות ואומר את אשר יש לו לומר
לפני כ10 ימים התגלע בינינו ויכוח שנגמר בכך ששוב לא דיברנו שלושה ימים,
והעניין נודע לחבר טוב של שנינו בכך שרצה לקפוץ לבקר בבוקר אך לא הבין למה אני לא עונה לו לטלפון
ובעלי ענה לו שאינו יודע כי אנחנו לא מדברים.
לפני כשבוע אותו חבר הוציא את בעלי לארוחה ולשיחה רצינית לאחר ששפכתי בפניו בשעת כאב,
את כל אשר עבר עליי בשנתיים האחרונות,
אמרתי לאותו חבר שאני אוהבת את בעלי ושאף אמרתי לו את זה,
אמרתי לו על המחסור בכל קרבה פיזית, הן מנשיקה פשוטה או חיבוק,
ועד לחוסר קיום יחסי מין מס' חודשים רבים.
סיפרתי לו על המריבות ועל כך שזרק חפצים במטרה לפגוע
ואמרתי לו שאמרתי לבעלי שאין מצב שנוכל להמשיך ככה,
ושנתתי לבעלי שלוש בחירות
או יעוץ זוגי או פרידה לחודש או גירושים (מחשבה על גירושים חלפה בראשי במהלך השנתיים הללו)
יום למחרת היציאה המשותפת של בעלי עם החבר הטוב,
אותו חבר התקשר והתחנן אליי תיזמי שיחה.
באותו ערב שבעלי שב מהעבודה לאחר שאכלנו את האוכל שבישלתי,
ישבנו ליד המחשב יחד, ורציתי להמתין עם השיחה עד שבני הגדול ירדם.
אך הוא הפתיע ואמר מה עכשיו?
שאלתי מה עכשיו? למה אתה מתכוון?
אמר מה הלאה?
אז אמרתי תגיד לי אתה מה הלאה,
אז הוא פתח את דבריו בכך שהוא חושב שצריך לסיים את הקשר הזה בינינו,
ממשיכה בהודעה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
תחת מסכות11/03/2010שהוא כבר לא בטוח שהוא אוהב, הוא יודע שיש רגש אך כמעט בטוח שאין זו אהבה,
שהוא לא נמשך או חושק בי,התאפקתי לא לבכות ובדמעות שחנקו את גרוני,שאלתי אם אין סיכוי שנוכל לתקן, לנסות טיפול זוגי כי אני עדיין אוהבת אותו ורוצה אותו הוא אמר שהוא סגור על ההחלטה שלו, שהוא מרגיש שהיום שירים עליי ידיים ויכה אותי לא רחוק והוא לא רוצה להגיע לזה,
ושהוא רוצה לסיים את הקשר הזה ושלדעתו אין מה להציל.
אמרתי לו אני חייבת לצאת לשאוף אוויר ולעכל מה שאמרת,
יצאתי בוכה מהבית,
שחזרתי בני הגדול ניגש אליי ואמר לי אימא למה בכית? כי את ואבא נפרדים?
אמרתי לו מאיפה שמעת את זה ילד?
הוא אמר שמאבא בקול חנוק מבכי הסברתי לו שייתכן וזה המצב וחיבקתי אותו והסברתי לו
שאותו ואת אחותו נשמיך לאהוב ושזה לא קשור אליהם ושלפעמים מבוגרים לא מסתדרים וחיים בנפרד,
ושעדיין נהיה אבא ואימא שלו
כל אותו לילה בכיתי בכי תמרורים והוא שמע ולא זז ולא ניחם או הניח יד,
למחרת ששב מהעבודה,
הוא שכב במיטה ואני התיישבתי לידו
שאלתי אותו שוב אם הוא לא רואה סיכוי להציל את הקשר,
ואמר שלא אמר שאתן לו עד ליום קבלת המשכורת לראות איך הוא יוצא לחודש מהבית,
וחזר על כך שהוא כבר לא אוהב בטח לא כמו שאהב לפני 8 שנים כמעט
והוא כבר לא חושק
ושהוא בחר באופציית הפרידה לחודש, ובהתנהלות שלי מאז שהודיע על כך אני רק מחדדת לו את ההחלטה,
כי אני לא משתנה
הנחתי את ראשי על כתפו והתחלתי לבכות, דמעותי נספגו על חולצתו,
והוא רק הניח יד על ראשי כרב מברך בכדי שהשיער שלי לא יפריע לו לראות טלוויזיה,
שלושה ימים רצופים של בכי עברו עליי, הסתובבתי עם עיניים ופנים נפוחות מבכי,
שבבוקרו של היום הרביעי מאז הודעתו, הוא התקשר אליי מהעבודה ואמר שאברר מחירים לטיפול זוגי
ביררתי מחירם וקבעתי פגישה, היינו בפגישה ראשונה,
ששם אמר למטפלת הזוגית שאם היה יוצא לחודש כמו שהוא מכיר את עצמו לא היה חוזר בכלל.
ששאלה אם הוא אוהב אותי הוא ענה לה מבלי לחשוב שכן,
וששאלה לגבי יחסי המין,
השיב שלא מפריע לו שחצי שנה לא יקיים יחסי מין.
לאחר ששטחנו בפניה את הדברים,
קבענו פגישה נוספת והיא אמרה שהיא אופטימית ואני השבתי שלפחות מישהו מאיתנו אופטימי.
מאחר שאני מכירה את בעלי, אני יודעת שהוא אדם שקול ואינו זורק סתם דברים לאוויר,
ושתשובותו לאחר שבוע של רכבת הרים רגשית, וכך ששבר אותי לרסיסים,
לפתע דיבר אחרת סה"כ יומיים אחר שהצהיר שוב ושוב שהוא רוצה לסיים את הקשר מפאת הדברים שכבר ציינתי
אתמול הוא יזם יחסי מין (אחרי חצי שנה ללא), אך בנשיקותיו היה משהו קר ומנוכר ולא כאילו הבנאדם ממש רוצה להיות שם,
אני מבולבלת, וכבר לא יודעת מה לחשוב,
האינטואיציה הפנימית מרמזת לי שאין טוהר כוונות בשינוי הפתאומי שחל בו,
והמחשבות לא נותנות מנוח,
מה מהדברים נכונים?
מרגישה שלמרות שאני אוהבת אותו, אני חשדנית וסקפטית לגביו ולגבי כוונותיו,
עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזקי ואימצי
דורית כהן13/03/2010"תחת מסכות" היקרה, צר לי מאוד על כל מה שאת עוברת. ברור לי שגם בעלך מתייסר עם כל מה שעובר עליו. אני שמחה שסיפרת את כל הסיפור - חייבת להחמיא לך על יכולת הסיפור והניסוח המדוייק, המפורט, שממנו ממש ניתן ל"הריח" מה שקרה לכם.
יחד עם זאת - קשה לי מאוד ולא יהיה אחראי מצידי לתת כאן הסברים להתנהגות המוזרה של בעלך.
אני מקווה שהוא יתמסר לתהליך של הייעוץ הזוגי ויתן לכך צ'אנס וכי תעברו יחד את המשבר הזה ותצליחו לצאת ממנו.
חיזקי ואימצי, ונשמח אם תמשיכי לשתף אותנו במה שקורה איתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בזוגיותאור10/03/2010
בהתחלה שלום,אני אשמח אם אקבל עזרה כלשהי כי אני מתרסקת מבפנים..
זה סיפור חיי, נשואה כבר7 שנים +2,בעלי ואני רוב הזמן בריב ,אתחיל מהסוף כי בראשי בלגן שלם, בקיצר אני אצל ההורים שלי כמעט שבוע וההיתי אצל ההורים שלו לפני גם 4 ימים כי הוא רוצה שנתגרש ,לפי דעתו שאנחנו נכון אוהבים אבל לא מתאימים כי כל הזמן בוויכוחים וריבים ,הוא לא רוצה אפילו לדבר איתי פשוט נפרדנו וחזרנו המון בגלל כל מיני סיפורים ,השכנה שהיא היתה אהבת הילדות שהתחתנה עם גבר אחר ופגעה בו והיא עדיין מאוהבת בו וסבלנו המון הצקות לבסוף עזבתי כי אני בוטחת בו בעיניים עצומות ,כמעל בשלוש שנים אחרונות אנחנו רבים המון גם היה סיפור שהתאהבה בו מישהי מהעבודה אבל הוא לא התייחס הוא לא בגד בי פיזית אבל מצדי גם זה בגידה עד שמצאתי הודעות ומכתבי אהבה ממנה ונשברתי הוא אמר שהוא לא מרגיש כלום כלפיה ,חשדתי כל הזמן בו וזה הציק גם לו אפילו אמר לי אני כבר לא רוצה שתתקשרי אלי המון כשאני בעבודה ולא רוצה שתשלחי לי הודעות אהבה ומתגעגעת וכל מני ,התאכזבתי.
בסוף ויתרתי עברתי המון עד שהיגעתי למסקנה שזהו אני מאמינה לו ופשוט הפסקתי לחשוד .
באותו תקופה הוא לא התנהג אלי בצורה מוזרה כאילו שונא אותי ,אמרתי איך מישהו אוהב יכול לשנוא ככה כשמתעצבן ,פגע בי המון במילים ושתקתי בסוף כי רציתי לתקן ולהמשיך לחיות בכיף כי אני אוהבת אותו, הינו רחוקים אפילו רצה להתגרש המון ,והיא מהעבודה התגרשה , אנחנו חזרנו אבל צצו בעיות אחרות כל פעם מחדש התחיל לחשוד בי בצורה לא נורמלית ואני לא עושה כלום אוהבת רק אותו שומרת על הבית הילדות רוצה רק לחיות איתו בשקט ,חברות לא נשארו לי ,חיים חברתיים אין לי פתחתי לי עסק מכון יופי וסגרתי כי היתה לו כל הזמן בעיה עם שעות הלקוחות ,אני לא יודעת מה עובר עליו ,ובסוף תמיד אני זאת שיוצאת האשמה לא יודעת איך ,ואומר שהוא נותן הזדמניות כל הזמן חוזרים ולא משתנים ,נשברתי אני אוהבת אותו הבנות מרגישות וכל הזמן שואלות איפה אבא רוצות הביתה ,והוא אפילו לא רוצה לדבר איתי ,סבלנו גם בחצי שנה אחרונה נדבקנו בווירוס שקוראים לו פפלומה הסביר לנו שזה עובר דרך קיום יחסי מין וזה יכול אפילו להיות עשר שנים בגוף וזה מתפרץ בבת אחת , מה שאני יודעת שאני בו לא בגדתי ,ונדבקתי והוא לא בגד אז מאיפה נחת עלי כל זה כשאני סובלת וקשה לי גם פיזית וגם נפשית ,והוא רק רוצה להתגרש ולא איכפת לו כי הוא לא רוצה לסבול עוד סבל המון במשך שנים ,אני רואה בו האדם הכי אנוכי איגואיסט שהוא עושה ככה אני לא יודעת מה לעשות אם נתגרש או אם יחזור שאתן הזדמנות אחרונה גם אני .אנא תענו לי אולי לא הסברתי כמו שצריך ,סליחה אבל ראשי מלא דברים ומתקשה לסדר אותם,הצעתי שנלך לגורם מקצועי אבל סליחה, אמר שאף אחד בעולם לא יגיד לו איך לנהל החיים שלו ,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר בזוגיות
יהודית ברגמן10/03/2010אור יקרה,
מתנצלת על העיכוב.
על אף שהתמונה שציירת מבולבלת ואינה ברורה דיה, היא לא מבשרת טובות. יחד עם זאת, אם היתה אהבה גדולה ביניכם ניתן להשיבה ועם טיפול נכון, לגרום למהפך ביחסים. בשלב זה התקשורת ביניכם אינה קיימת והשינוי לא יכול להיעשות מעצמו. כיוון שהוא אינו מעוניין ביעוץ, גשי לבדך להתייעץ עם גורם מקצועי על מנת לסדר את הראש, לבחון ולפרוט לפרטים מה מקור הנתק, מה מנהל את השבר, לקבל פרופורציות, יעוץ וכלים כיצד ואם להמשיך לפעול למען הזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה סוערת שחסר בה מרחב אישי
דורית כהן11/03/2010אור היקרה, ראשית, צר לי מאוד על הסבל שנגרם לשניכם.
מעבר להמלצה שיהודית כתבה לך, אשר אני מצטרפת אליה, ברצוני להאיר על משהו נוסף:
מערכת היחסים שאת מתארת - מעבר לאהבה החזקה - היא מאד סוחטת ומעייפת לאורך כל השנים.
שניכם כל הזמן נסערים, פעם את חושדת בו ופעם הוא חושד בך, פעם את מאשימה ופעם הוא מאשים. אתם תקועים בסוג של אהבה הרסנית, מכאיבה, שלא מאפשרת שלווה. והנה בעלך היה הראשון שעשה את הצעד הגורלי והודיע על התנתקות. הוא אומר לך שהוא לא רוצה יותר לסבול, והוא לא רואה איך ניתן בכלל לשנות משהו כך שהסבל הזה יפסיק להופיע.
יש אהבות שבהן שני בני הזוג נאחזים זה בזו וחודרים יותר מדי למרחב הפרטי אחד של השני. המצב הזה מתאים וכייפי בתחילת קשר, כאשר השניים מאוהבים ורוצים לבלות כל רגע זה בחברת זו, אבל עם השנים עולה הצורך בקצת פרטיות, והוא אינו זהה אצל שניכם. מספיק שברגע מסויים הוא רוצה קצת ספייס ואת רק רוצה להיות צמודה אליו - הוא ירגיש מחנק ואהבתך תופיע לו בתור עול. מכאן ואילך - הוא ינסה להשתחרר מן ההיאחזות שלך בו, ואת רק תנסי להחזיק בו יותר חזק... ואז גם מתחילה להופיע החשדנות, וחוסר הבטחון - אולי אתה כבר לא אוהב אותי? אולי אתה אוהב מישהי אחרת?
הפתרון הוא ללמוד לתת את הספייס ולא להיאחז עד כדי כך.
מערכות יחסים זוגיות - אצל כל זוג - חייבות כל כמה שנים לעבור שינוי, התאמות, כי הכל משתנה מסביב: כל אחד מכם מתפתח, האהבה משתנה, יש לחצים מסביב, יש הפניית אנרגיות לילדים, לקריירה, שום דבר לא נשאר אותו דבר וכך גם האהבה והזוגיות צריכות להשתנות. זה רק טבעי.
האהבה שלכם שהיתה פעם מאוד ברורה ועוצמתית - ומיוחדת - נשחקה ונסדקה מרוב ריבים מכאיבים ומייאשים. או שתצליחי לשכנע אותו לעבור ייעוץ זוגי על מנת לעזור לכם לבנות מודל חדש ומתאים יותר של זוגיות שיש בה מספיק ספייס, או שתצטרכו להרים ידיים ולהתגרש. הוא צודק שלא ניתן להמשיך לחיות כמו שאתם חיים - זה סוחט את הנשמה.
בהצלחה! אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר בזוגיות
אור11/03/2010תודה לכם על התגובה באמת עזרה לי ונתנה לי לחשוב על כיוונים נכונים ,החלטנו בסוף שאנחנו לוקחים קצת זמן שנחשוב כל אחד לבד מה רוצה בדיוק,אולי חודש של מרחק או יותר יעשה משהו , אחר כך כשיהיה לנו שיחה ומפגש נחליט מה נעשה ואני רוצה להציע לו שוב על יעוץ , נקווה שיהיה בסדר , אני חייבת להיות חזקה גם בשביל הילדים אם יהיה גירושים ובשביל עצמי ,אני רק חוששת מדבר אחד שהאהבה שלו כלפי לא כמו שהיתה והאמת מפחדת שיפגוש מישהי אחרת או יחזור בקשר עם מישהי מהעבר כי אנחנו מנותקים , כי אומרים רחוק מהעין רחוק מהלב , תגידו לי שאני טועה ויש לנו סיכוי ,, תודה שוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיה הסוף?טל09/03/2010
היי .. טוב זה כמו סיפור חיי..
אני בת 17 ויש לי חבר כבר שנתיים..
אני רוצה לשתף פה אותכם ואני אשמח לתגובה ..
כמובן שהכל בהתחלה ורוד... אבל אחרי חצי שנה פיתאום התחילו כל הריבים...
האמת אני תמיד שם בשבילו ותמיד תומכת ותמיד עוזרת ומקשיבה...
והוא ההפך הגמור ממני..
האמת.. זה די הזוי אבל הוא ליפעמיים מרים ידיים.. אני מאוד מאוד צעירה בשביל זה
ואני אוהבת אותו.. אבל אני גם בטוחה שזה בה מתוך הרגל..
גיל 17 זה ליגיטימי להיסתכל על בנות אחרות.. אבל יש גבול..והוא את הגבול לא מבין ולא רוצה להבין ולא מסוגל ביכלל...
אני בחורה שמאוד משקיעה בעצמי... אבל הוא תמיד מזלזל אפעם לא מחמיא או זורק איזו מילה טוב..
אני שותקת ומחביאה הכל בפנים.. יש דברים שאני מנסה לדבר איתו... אבל הוא מבקש סליחה..
אבל הוא בכל זאת נישאר אלים.. ואפילו מקלל..
לא מגיע לו אותי ואני בטוחה בזה! אני שווה יותר...
יש לי אופי ולא בקטע של להשוויץ אבל אני טובה מדי אני מוותרת.. וקשה לי להיות " הרעה "
אבל אני גם לא צריכה להיות הרעה בשביל שהוא יתנהג יפה..
אני מאוד מתוסכלת הוא הורד לי את הביטחון הוא הולך איתי בקניון ואומר לי שהוא רוצה שאני יקנה שמלה כמו שזאת לובשת או ההיא... וזה די מעליב.. הוא מיסתכל על כל אחת... ושוב זה לגיטימי ועוד בגיל הזה.. אבל איפה הכבוד שלו ביכלל מולי?!
את הביטחון הוא הוריד לי...
את החברות האבדתי ביגללו..
לא נישאר לי כלום... ואם אני יאבד אותו.. אני ישאר לגמרי לבד..
אני מנסה לדבר איתו על זה שאני לבד.. אבל הוא לא מיתייחס..
אנחנו גם שכבנו ואני חושבת שביגלל זה גם קשה לי קצת לשחרר ממנו...
וליפעמיים יש רגעים שהכי כיף לי איתו אבל יש רגעים שאני יכולה לבכות יום שלם..
רציתי לדבר על עוד משהו.. ילד בגילו שלו די צופה בסרטוני סקס..
מאז ששכבתי איתו זה די מפריע לי.. המחשבה שלי שהוא מיסתכל על מישהי אחרת ומדמיין אותה
אז מה איתי בסקס הוא ביכלל נימצא?
איך אפשר להיתגבר על דבר כזה?
וביכלל מה יהיה הסוף עם המערכת יחסים הזאת?
לאחרונה אני מרגישה שהכל מתחיל להיתפרק.. אבל אחרי הכל יש תמיד את הצד הקטנטן שאני אומרת שיהיה לי קשה בלעדיו למרות הכל...
ואני יודעת שזה לא לנכון אחרי הכל לחשוב עליו ככה..
אני מאוד מעריכה מחבקת אוהבת ומראה חום ואהבה.. אבל נישבר לי.. ואני מרגישה שבורה לגמרי..
אשמח אם תעזרו לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקצרה
בני-ילד טוב09/03/2010נכנסתי לשנייה וראיתי את מה שכתבת,
אכן קשה מאוד לחיות בצורה כזו, מה גם שאת מפרטת בדיוק את הבעיה,
אז פשוט תשבי שוב ותקראי אבל הפעם מהצד של צד ג',,,
אני בטוח שתסיקי את המסקנות לבד,
ובגלל שזה לא צחוק וכדי להתריע בכל הכוח אני אוסיף את מסקנותיי,
את שווה הרבה הרבה יותר ! רואים את זה בכושר הניתוח שלך,,,
אסור להישאר אפי' יום אחד עם אדם אלים מילולית ופיזית כאחד ! לא באת לעולם כדי לתקן אותו !
את לא נשארת לבד. נקודה.
יש עוד הרבה דגים בים,
והכי חשוב שתדעי,
שכשמפנים מקום לאהבה אז היא מגיעה, כלומר חייבים קודם להפסיק קשר כדי להתחיל קשר חדש,
ובמילים יותר יפות- כל סיום זה התחלה חדשה---
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סתיו09/03/2010טל היקרה,
חשוב לי לציין ואני בטוחה ששמעת את זה המון וגם אני שמעתי את זה המון שהייתי בגילך ולא רציתי להקשיב, אבל.... את סך הכל בת 17. כל החיים עוד לפנייך.
חבר ראשון קשה לעזוב, נכון. כולנו חווינו את זה, אבל כשאת נמצאת במערכת יחסים כזאת שרע לך בה, זאת לא הדרך לחיות. במיוחד אם הוא מגלה אלימות מצידו כלפייך, ואת לא מרגישה ביטחון איתו.
גם אני הייתי בהרבה מערכות יחסים החל מגיל 16, ותמיד חושבים שאם נסיים את הקשר, העולם יקרוס ו"אני אשאר לבד". אבל תאמיני לי!!! החיים ממשיכים ומוצאים אהבות חדשות, חברים חדשים, חברות חדשות. כל החיים עוד לפנייך ויש לך לעבור עוד כמה מסגרות בחיים (צבא, לימודים, עבודה), ובכל מקום כזה תמצאי את הסביבה הקרובה והחדשה שלך.
אני בת 24, עברתי הרבה מערכות יחסים וגם אני תמיד חשבתי שאשאר לבד.
לפני כ9 חודשים סיימתי קשר של 3 שנים והייתי בטוחה שלא אמצא אהבה, לא עברו חודשיים ומצאתי את אהבת חיי, טוב לי איתו, אני מרגישה ביטחון מלא איתו, והוא תמיד גורם לי להרגיש טוב.
זה משהו חשוב מאוד לחוש במערכת יחסים.
תחשבי על זה, אני בטוחה שתגיעי למסקנות נכונות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לשתף ואשמח לחוות דעת מקצועית..ג'יובנה08/03/2010
לפני מספר שנים הכרתי מישהו , הקשר בנינו מאוד התחזק והפכנו להיות מאוד קרובים.
היה בנינו חיבור חזק מדהים ומיוחד מאוד, משהו שקורה באמת פעם בחיים.
בשנתיים הראשונות הוא התנהג אליי בצורה מדהימה , אהב אותי מאוד , היה נורא קשור אליי , ותמיד היה אומר לי את הדברים הכי מקסימים שאפשר להגיד לבן אדם. למרות שבחוץ הוא תמיד התנהג באופן מוזר וליד אנשים זה לא היה קורה , אני בכל אופן חשבתי שהוא קצת ביישן ולכן לא יחסתי לכך חשיבות. הוא תמיד אמר שאני הכי חשובה וכל מה שיש לו ושאף אחד מעולם לא היה כמוני כלפיו. אהבתי אותו כמו שלא אהבתי מעולם והענקתי לו פשוט הכל ,לאחר שנתיים הוא קצת התחיל להיות עצבני ולהתווכח , ואמר שהוא בן אדם עצבני עם בעיה ושאני צריכה להבין, אבל בהתחלה הוא לא נהג כך כלפיי, ופתאום הויכוחים הפכו להיות קיצוניים, והייתי מנסה להבליג כמה שאפשר אבל לפעמים זה היה כבר בלתי נסבל אז הייתי חייבת להגיב , ואז פתאום הוא החליט לנתק איתי קשר ופגע בי מאוד , ממש לא הבנתי מה עובר עליו, וגיליתי שפתאום יש לו חברים חדשים וכאילו שהוא לא צריך אותי עוד. היינו בניתוק מספר חודשים , עברה עליי תקופה מאוד קשה, ואז לאחר תקופה הוא חידש את הקשר, והתקרב , הבנתי שאותם אנשים כבר עזבו ובגלל זה הוא חזר, הייתי מאוד קרירה כי זה מאוד פגע בי שהוא חזר כי הוא צריך וכשלא היה צריך הוא עזב זה כאב לי עד מאוד , אבל איכשהו לאט לאט סלחתי , ועם הזמן הקשר בנינו שוב התחזק, אבל הוא השתנה עד מאוד, מצבי רוח משתנים , פעם נחמד ופעם תוקפני והיה לי מאוד קשה עם זה אבל למרות הכל קיבלתי אותו איך שהוא וניסיתי להבין אותו שזה בלתי נשלט ושהוא לא עושה זאת בכוונה כמו שנהג להפציר כל הזמן. ובכל זאת היו לנו ימים מאוד נחמדים וטובים יחד, אני נתתי לו כל מה שיכלתי מעצמי , והראתי לו כמה הוא חשוב לי תמיד ושהכל ממני הכי אמיתי וכנה. בשנה האחרונה הוא התחיל מסגרת חדשה והכיר אנשים חדשים וזה שוב גרם לו להשתנות בצורה חריגה. פתאום הוא היה עושה השוואות , ומתווכח איתי לידם פתאום וזה היה מאוד לא נעים. ואח"כ הוא היה מתנצל , ופתאום היה מתנהג אליי הכי יפה , ואומר לי דברים טובים , וכך זה היה נע מפה לשם. וכשהיינו יוצאים יחד פעם הוא היה בא ומתנהג מדהים והיה כייף ופעם הוא היה בא עצבני ומתנהג בצורה כל כך לא נעימה.
ולאחרונה הוא היה רב איתי המון סתם בלי סיבה , אני הייתי מנסה להבין ולהבליג אבל לפעמים זה כבר היה עובר כל גבול והייתי מגיבה , כי הוא היה עושה לי את זה בכל מקום ליד כולם , וזה נראה כל כך לא טוב שבן אדם מתאר אותך להפך ממה שאתה באמת, לא הייתי מבינה למה הוא עושה לי את זה. ובכל זאת תמיד הוא רצה שאני אהיה שם , הוא רצה שרק אני אהיה איתו תמיד , שרק איתי הוא רוצה לעשות דברים , ולא הייתי מבינה את ההתנהגות הזאת , מה העיניין?! איך אפשר לעשות שני דברים שנוגדים זה את זה. והוא היה רוצה שאני אהיה איתו בכל מקום אבל ליד אנשים הוא היה ממש קר איתי , המשך למטה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ג'יובנה08/03/2010וכשהוא היה פוגש אנשים , אני הייתי נשארת מאחור , והוא היה מבקש שאמתין וכאלה , וזה היה מאוד פוגע.
לפני כמה חודשים הוא דיבר איתי איזה יום בצורה כל כך מדהימה , ואז למחרת הוא חיפש איזשהו תירוץ לריב איתי , ואז אמר לי שהוא רוצה לנתק איתי קשר , אני הייתי בשוק ולא הבנתי מה קורה.
הוא פגע בי והתנהג אליי בצורה כל כך כואבת , והוא פשוט שבר לי את הלב לחתיכות.
פתאום כולם היו הכי טובים , והוא דאג להלל את אותם האנשים שלי הוא אמר שהם אנשים ככה וככה.
אני הייתי בהלם , פתאום הכל התהפך וראיתי אדם אחר לגמריי.
אני נתתי לו את החיים שלי את הכל , והוא זרק ככה את הכל.
ואמר אז נתת ועשית נגמר , ושהכל היה סתם מבחינתו, ועוד ועוד.... הרבה דברים שפשוט באותו רגע העולם חרב עלייך.
זה היה הדבר הכי קשה בעולם , כמה דמעות , כמה כאב , שעד היום (מספר חודשים עברו) זה פשוט לא מתרפא, כל פעם הדמעות חוזרות , והכאב הזה שלא נגמר.
מאז גיליתי וראיתי כל כך הרבה דברים שהוא עשה בזמן שהוא היה איתי בקשר , כמה דברים הוא עשה מאחורי הגב שלי , דברים שאמר לי היה אומר לעוד... , גילית דברים באמת קשים שעוד יותר שברו אותי , ופתאום עכשיו אין כמו כולם , ואיזה מחמאות הוא זורק , ופתאום כולם הכי טובים , ופתאום הוא בסדר , כל מה שהוא היה אומר ועושה לי , עם אחרים אין כמוהו בעולם , אין לו שום דבר.
ואני כל כך לא מבינה את זה , למה הוא עשה את זה לי ואיתי? אני שהייתי ונתתי לו את חיי , זה מה שקיבלתי , ואחרים כולם אוהבים אותו , פתאום יש לו את כולם , והכל בסדר ומקסים.
וזה פשוט שובר אותי.
יש לי כל כך הרבה בבטן שהייתי רוצה לומר , ורק אם הייתה לי את הדרך. בכל זאת עבר זמן...
אבל הכאב ומה שהוא עשה לי זה משהו שאי אפשר בכלל לתאר, לא משנה כמה זמן יעבור.
אשמח לחוות דעת מקצועית.
סליחה שזה יצא ארוך , ותודה שהגעתם עד לכאן.
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגע ללב.
עדי בדיחי08/03/2010ג'יובנה יקרה,
הסיפור שלך כואב מאוד. נשמע שאת בתחילתו של עיבוד הרגשות שעולים בך ועיבוד הקשר שלמרות רגעיו היפים, גרם לך בעיקר לפגיעה משמעותית.
מתיאורייך את הבחור, נשמע שאינו יציב.. פעם ככה ופכם ככה, חי בספליט: מצד אחד טוב ומצד שני באופן בלתי צפוי- רע. לא הייתי מאבחנת אותו כהפרעת אישיות, אבל בואי נגיד שזה בהחלט לא נשמע אדם נורמטיבי, עם כל המכלול שתארת.
בידייך לשנות את מקומך היום, עד עכשיו התאבלת על אובדן הקשר (עדיין היתה פה זוגיות ועדיין התאהבת, לפחות בהתחלה) וכאמור בתחילתו של עיבוד הדברים. על מנת לקבל מקסימום תמיכה ומשענת לכל מה שאת עוברת, אני מציעה שכמו שכתבת- "חוות דעת מקצועית"- כך תיישמי. כאן את בהחלט תקבלי מאיתנו את התמיכה והאמפתיה למצבך. אבל על מנת לאפשר לך מקום בו תוכלי לפרוק, לעבד, להבין מה היה שם, להבין גם מה לא היה, מה הרגשת ומה עברת.. ובעיקר בעיקר להגיע למצב בו תוכלי לקיים קשר חדש עם בחור ראוי לכך- הרי זה מה שחשוב- שתוכלי להמשיך בחייך ולא תסחבי ותגררי את המודל הזה של בן זוג, בעצם- שתוכלי להשתחרר מהמקום המסרס והקשה הזה.
אין ספק שהבחור הזה חייב להישאר מאחורייך. עשי מאמץ, ולו רק עבורך, לקבל תמיכה אמיתית (הפעם) ומקצועית שתאפשר לך להמשיך הלאה, אני משוכנעת שדרך התהליך הזה את תרגישי משוחררת יותר ומוכנה לחדש את האמון שנפגע במערכת הזוגית ולהגיע ממקום שלם יותר.
בהצלחה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה לך את מקסימה...
ג'יובנה08/03/2010תודה רבה על התמיכה , ההבנה , היעוץ , והרצון לעזור , אני בהחלט אקח את כל מה שאמרת לתצומת ליבי.
ואני אשתדל לעשות כל דבר שבאמת יגרום לי להרגיש טוב יותר.
כי באמת שזה קשה , כמה שממשיכים הלאה זה עמוק בלב.
בן אדם שהייתי איתו יומיום במשך שנים , פתאום את מגלה כך כך הרבה רע זה לא נתפס.
הלוואי ויכלתי לתאר את ההרגשה , כי באמת שאי אפשר.
זה כל כך מורכב , ומה שכתבתי זה קצר לעומת מה שבאמת עברתי.
ומה שהכי עצוב בכל הסיפור , זה שהטובים נשארים תמיד מאחור , ומקבלית את המכה הכי חזקה.
הבן אדם הזה נכנס לי ללב כמו שלא קרה לי עם אף אחד , הוא פשוט גרם לי להתאהב , ולהרגיש אליו המון, באמת הרגשה של פעם בחיים , משהו עוצמתי ומיוחד.
והוא פשוט ניצל את זה , הוא קיבל והשיג ממני כל מה שרק רצה , והלך.
חשבתי שבאמת הייתי חשובה לו למרות הכל , וכמו שהוא היה אומר , בפנים הוא היה אומר לי משהו ומאחורה עושה דברים רעים.
הדבר שהכי הייתי באמת רוצה להבין מכל הסיפור , זה למה איתי הוא התנהג ככה , שקשה לו , שעובר עליו דברים , ועם כל השאר הכל בסדר , זה משהו שאני לא מצליחה להבין.
הוא היה גורם לויכוחים כאילו בכוונה שיחשבו שאני זאת שלא בסדר.
והרגשתי שהוא מתבייש בי , כי עם כולם הכל חופשי , וכאילו איתי יש קווים אדומים.
אבל ללכת איתי ושאני אהיה איתו תמיד זה כן.
אני לא מבינה מה הייתה המטרה שלו , מצד אחד ככה מצד שני ככה , הכל היה נוגד ולא ברור בכלל.
ויש הרבה דברים שלא קיבלתי עליהם הסבר , ושבאמת הייתי רוצה להבין.
כי בן אדם שמתבייש ממשהו למה הוא ירצה שהוא יהיה איתו בכלל? בשביל לנצל את טוב הלב שלו?
כמו שאמרת זה לא אדם נורמטיבי ויציב , אבל בכל אופן זה היה רק איתי ולא עם אף אחד אחר.
לא יודעת מה היו המטרות שלו , אבל להשיג כל מה שהוא רצה ממני הוא השיג בגדול.
אני באמת לא מאחלת לאף אחד לעבור כאלה חוויות , וזה לא דבר אחד זה המון דברים שהוא עשה , ממש ספר שלם , אי אפשר לעקל את זה , אפילו דמעות כבר אין , אפילו את הכאב אי אפשר להגדיר ככאב מרוב שזה עצום.
תודה רבה לך על הכל את באמת נפלאה , ותמיד טוב לקבל עצות טובות , ואני אשמח אם יש לך עוד מה להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב :)
עדי בדיחי08/03/2010הי ג'יובנה,
אני מאוד שמחה שיכולתי לעזור לך ולשמש לך לאיזושהי תמיכה.. על אף הוירטואליות..
את מתארת לפרטים חוויה של בגידה, לא במובן הנפוץ, אלא במובן של בגידה באמון שלך, בגידה במה שחשבת שהוא הכי חזק בחייך, אולי בגידה בביטחון האישי- חשבתי שמגיע לי מישהו טוב, למה זה הגיע לי? תחושת ניצול ועוד.
כל מה שתארת יכול מאוד לפגוע בדימוי העצמי (שלא לצורך), בביטחון וביכולת שלנו להיכנס לקשר חדש "נקיים", או לפחות מספיק מוכנים לזה רגשית- מוכנים לבטוח במישהו שוב, מוכנים להיות עם מישהו שוב, להיחשף מחדש ועוד ועוד. בכל קשר חדש, באופן טבעי, את תיבדקי את כל החוסרים והקשיים בקשר הקודם ותדאגי שלא יקרו. למשל: האם הוא מתבייש בי, האם הוא שם לי גבולות ולאחרים לא, האם הוא עושה מאחורי הגב שלי משהו? וכו'- כל זה גורם בשלב זה או אחר לזוגיות שעלולה לשחזר את הקודמת.. ונכנסים ללופ.. וכל זאת עם בן זוג אחר, חדש..
על מנת להגיע לזוגיות חדשה באופן בריא, חשוב באמת לעשות את מה שאת עושה כרגע: לעבד לעבד לעבד, ולהציף את כל הרגשות הקשים למעלה.. ל"טפל" בהם, להיות איתם, לתת להם מקום.. להתנקות.. חשוב גם להסתכל על הדברים בבחינת "להוציא את המיטב ממה שהיה", כל התובנות שיצאו מהקשר הזה: מהי זוגיות אמיתית, מהי זוגיות טובה, מה אני לא צריכה בחיים שלי. לפי ההתנהגות הפסולה של בן זוגך, תוכלי לדעת איזו התנהגות את כן צריכה, ומה חשוב לך שיהיה בבן זוגך החדש, בהמשך. כאשר כל זה מגיע בתוך מסגרת של טיפול מקצועי- זה משמש לדברים להגיע מהר יותר, המטפל יכול לכוון אותך נכון יותר למקום בטוח יותר עבורך.
אני מאמינה שדרך ייעוץ או טיפול או תמיכה מקצועית אחרת, את תוכלי ממש להיכנס לדברים, לקבל את מה שמגיע לך הפעם באמת: תמיכה אמיתית, הקשבה אמיתית, מקום שהוא רק שלך ללא צנזורות, חשיפה של הרגשות כפי שהם.. זה ישמש לך מקום מתקן לאותו קשר קשה שעברת.
מה דעתך? האם משהו מזה דיבר אלייך?
אשמח לתגובתך.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון ... תודה שוב :)
ג'יובנה09/03/2010כמה כייף לדעת שיש אנשים טובים באמצע הדרך :) , אפילו שזה רק וירטואלי זה עדיין מקסים באותה צורה , אני ממש שמחה שהגעתי לכאן ויכלתי לקבל יעוץ נפלא , הקשבה , והבנה מאדם נפלא , מעריכה את זה מאוד :).
אין ספק שמכל מה שכתבת , תמיד זה טוב לשתף במקום הנכון , ולקבל טיפים ועצות מקצועיות,
אני בהחלט אקח זאת לתצומת ליבי.
וגם כמובן בכוחות עצמי , ובהחלטות שבאמת יגרמו לי להרגיש טוב יותר , ולתת לזמן לעשות את שלו .
את ממש מבינה את ההרגשה שלי , ואת מה שאני חווה ביומיום.
זאת בהחלט הרגשה של בגידה , את נותנת מעצמך הכל , מאמינה בבן אדם ובמה שיש לך , ואז הכל מתפוצף בפנים , התנהגות כזאת יכולה לנבוע רק מחוסר מצפון , חוסר רגש , וניצול , אחרת אין לי דרך אחרת להגדיר זאת.
הפגיעה המילולית כואבת הרבה יותר מהפגיעה הפיזית , כי פצע עובר ושוכחים , אבל מילים ומעשים לא שוכחים אף פעם.
כל מה שתיארת זאת אכן ההרגשה שלי , ואני חושבת שעצם העובדה שכל מה שיצא ממני אליו היה הטוב ביותר זה נתן לו את הקרדיט לעשות מה שהוא רוצה.
אני פתחתי לו את הלב והוא שיחק עם זה עד הסוף.
והכי כואב לי שלא יכלתי לומר לו את כל מה שנמצא בלב שלי , כי בשיחה האחרונה הוא פשוט לא נתן לי לדבר , הוא רק צרח ואמר כל מה שרק רצה , ולי לא הייתה הזכות להביע את עצמי.
ואין יותר קשה כשהדברים נשארים בבטן , ורק מצטברים עם הזמן שמגלים עוד ועוד דברים.
ולפעמים הייתי רוצה להגיד לו מה שלא הצלחתי להגיד אז , אין ספק שזה משחרר ועושה טוב לדעת שאמרת לבן אדם את כל מה שאתה חושב , ולקבל את המקום הזה שאתה ראוי לו , כי זה עוד משהו שהוא לקח ממני את הזכות הזאת.
אין ספק שזה אחד הדברים שבאמת היו גורמים לי להרגיש טוב יותר , כי לא מספיק כל מה שהוא עשה , גם לדבר הוא לא נתן לי, וגם המילה האחרונה הייתה צריכה להיות שלו, ומבחינתי הוא עבר את כל הגבולות , ויש לו חוצפה שאין כמותה.
תודה רבה מכל הלב על הכל , ואשמח אם תתני שוב את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'יובנה יקרה
עדי בדיחי10/03/2010בהחלט יש עוד מקום להרחיב באופן אישי, אשמח לעדכן אותך אם תשלחי לי מייל (מופיע למעלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזוגיות.אריק07/03/2010
אשתי ואני נשואים כ-10 שנים ויש לנו שני ילדים (6:2).
המצב בינינו בשנים האחרונות התדרדר עד כדי כך שרק הילדים היו הסיבה לתקשורת בינינו, ללא אהבה ואינטימיות. חיינו ממש כשותפים בדירה עם עוינות לא מעטה.
לפני כחודש החלטתי שאני חייב לשנות את המצב ולנסות להתקרב לאשתי ולגלות בה עניין.
לחרדתי גיליתי שהיא בקשר שהוא יותר מידידותי עם גברים אחרים.
פניתי אליה וביקשתי ממנה לנסות לשקם את חיי הזוגיות שלנו. היא הסכימה לתת לזה סיכוי, אבל לטענתה, התהליך ייקח זמן, בגלל משקעים מהעבר, שנבעו מההתנהגות שלי.
בחודש שעבר אני עברתי שינוי קיצוני בהתנהגותי כלפיה: מפרגן, מקשיב, לא מתלהם, מפנק וכמובן גם נסיונות לקרבה פיזית. התגובות שלה לעומת זאת פסיביות לחלוטין. היא אומרת (בתגובה להצהרות שלי) שגם אוהבת אותי, למרות שאינני מרגיש בכך.
באותו החודש, בו שברתי את מחסומי העוינות שהיו בינינו הרגשתי צער נוראי על השנים הרעות, שעדיין מציק לי, אבל גם גיליתי את אהבתי אליה מחדש, רוגע ומצב נעים בבית.
אני יודע שאשתי לא חשבה/חושבת על פרידה מהסיבה שאני אב טוב ומסור לילדים (לטענתה).
הצעתי טיפול זוגי/גישור, אבל נעניתי בשלילה "בוא ננסה לשפר את היחסים בינינו בעצמינו" "אין לי כח וזמן לסדרת מפגשים ולהחשף מול אדם זר" "יהיה בסדר זה רק ייקח זמן".
המצב הנוכחי מביא אותי למצבי דיכאון. כמה זמן אוכן להמשיך בנסיונות ההתקרבות החד צדדיים?
אינני מעוניין לחזור לתקופת "המלחמה הקרה".
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אריק
עדי בדיחי07/03/2010ראשית כל הכבוד על לקיחת היוזמה והאקטיביות בבניה מחודשת של הזוגיות שלכם.
ממה שסיפרת לנו, אני לא לגמרי משוכנעת שאכן הניסיון להתקרבות הוא חד צדדי. שים לב שכן יש הבעת אהבה מצידה, למרות שזה לא מרגיש לך- היא אומרת במפורש, שים לב שהיא מנסה להרגיע באומרה "יהיה בסדר, יקח זמן, בוא ננסה בעצמנו", ומסבירה בכך שהחשיפה קשה לה.
אני מציעה שתנסה לשים כותרת אחרת, ולו לרגע, למה שאתה חווה ממנה- אני חושבת שהיא מנסה, בדרכה שלה, לומר לך- שגם היא רוצה להתקרב, וגם לה קשה, והיא זקוקה לזמן.. אחרי הכל- עשית מעשה מחדש, מרענן ואולי קצת מפחיד לפעמים- בעוד "התרגלתם" למוכר ולידוע= תקשורת לקויה רק דרך הילדים ואוירה של עוינות.. פתאום אתה מגיע ברעיון מהפכני- וזה דורש זמן הסתגלות. מסתבר שגם הדברים החיוביים בחיים דורשים זמן.
אפשרות נוספת שלא סותרת את הראשונה, היא שתיגש אתה לבד למטפל, ושם תוכל לרכוש כלים להתמודד ראשית כל עם מה שאתה עובר, ולקבל מקסימום תמיכה, לאחר מכן עם הקשר הזוגי והמכשולים שבו. בהרבה זוגות קורה מצב מעניין, שצד אחד ניגש לטיפול בעוד השני מתנגד, ועם הזמן וככל שהמפגשים עוברים, הצד האחר מאוד מאוד מסוקרן ולא אוהב שדברים נעשים ללא ידיעתו.. ומצטרף.. ומשם היסטוריה.
נשמע שאתה מאוד מעוניין בחיזוק הקשר, לא חד משמעי שהיא לא מעוניינת. לכן אני במקומך הייתי עושה את כל המאמצים ומנסה להיכנס דרך כל הדלתות הפתוחות בפניי- אם זה בטיפול אישי ומאוחר יותר- לנסות- זוגי, ואם זה לתת לזה עוד קצת זמן ולכבד גם את מרחב המחיה הזה שהיא מבקשת.. כמה זמן? תלוי רק בך ואיך שתרגיש.. אבל ממה שסיפרת לנו פה- לא בטוח שהיא לא מעוניינת.
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)