פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבאת ילד נוסף לעולם
    טלי
    14/04/2010

שלום רב,
    אני ובעלי נשואים 7 שנים ויש לנו ילד בן 4. אני מנסה כבר כמה זמן להכנס להיריון אבל כל הזמן יש לי מחשבות שאולי לא כדאי להביא כרגע ילד נוסף לעולם. הסיבה לכך היא היחס של בעלי כלפיי: אם משהו לא מוצא חן בעיניו הוא מתחיל לקלל אותי, לפעמים כשהוא מתעצבן הוא צועק עליי וגם מוציא עליי את העצבים שלו. זה לא קורה כל יום אבל לפעמים זה קורה ואני בוכה בגלל זה אחרי שזה קורה.
    לפני כמה שנים הוא גם פגע בי פיזית אבל אחרי שהתלוננתי במשטרה הוא הפסיק עם זה.
    אני לא מצליחה לדבר איתו על הדברים האלה והוא לא מוכן ללכת לטיפול זוגי.
    אני מאוד חוששת להכנס להריון ולהביא ילד נוסף לעולם עם יחס משפיל כזה מצידו.
    בתודה מראש,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבאת ילד נוסף לעולם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי טלי

עדי בדיחי
    15/04/2010

לא הזכרת האם גם הוא רוצה להביא ילד נוסף. אם כן, אולי כדאי להתנות את זה בללכת יחד לטיפול זוגי ולאחר מכן לנסות- גם כדי ובעיקר- לתת לך תחושת ביטחון או שליטה, דבר שנמנע ממך במצבים מסויימים מולו.

בעלך אדם אלים. הוא צריך לטפל בבעיה הזאת. להקים משפחה משמעותה אחריות עצומה, והוא בהחלט צריך לקבל את העובדה שללא טיפול המצבים האלה עלולים להדרדר. ילדים שחווים את האמא כקורבן ואת האבא כתוקפן עלולים גם הם לאמץ דפוס כזה בהמשך- זה מה שהיה רוצה? שאת היית רוצה? מובן שלא.

לכן צריך לקבל אחריות, ולא לפחד להתנות לו את הבאת הילד בטיפול זוגי, או טיפול באלימות שלו.

תקשורת הכרחית אף היא להמשך הקשר ביניכם, וכדאי לעבוד על זה בהקדם האפשרי. לכך את לא חייבת אותו בתור התחלה, נסי לגשת את לטיפול/ קואוצ'ינג/ הדרכה לגבי תקשורת זוגית, אפילו מס' מפגשים ואולי זה יתן טיפים ורעיונות ובעיקר יוכל לסלול איזו דרך לתקשר איתו, ומשם להמשיך.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העבר המיני של חברה שלי
    מ
    14/04/2010

שלום רב
    לחברה שלי מזה 4 שנים היה עבר מיני רב .הבנתי את זה מכל מיני הערות שנזרקו לחלל החדר.
    אין לי מושג למה העבר שלה מהווה איום עליי אבל הוא מהווה וגם מפחיד. אני מאוד אוהב אותה ואת מע היחסים שלנו.
    בכול פעם שיש אמירה שמתקשרת למין אפילו שלא קשורה אליה.
    אני מכניס את עצמי לסרטים ואז נוצר ריב. גדול ביננו .מה עושים?
    כמובן שהיא לא מוכנה לספר ולי נראה שאם אני ידע אני ירגע.

לקביעת תור
    סגירה
    העבר המיני של חברה שלי

הוספת תגובה

• לבקש פידבק וללמוד טכניקות וגישות

דורית כהן
    15/04/2010

אבי היקר, לא כתבת בן כמה אתה. על סמך מה שאתה כותב אני מתרשמת שחלק מן הבעייה הוא שאתה מרגיש בנחיתות מבחינת הנסיון המיני שלך לעומתה, והמחשבה עד כמה אתה מאהב טוב לעומת מאהבים אחרים שהיו לה - לא מרפה ממך ומכניסה אותך לסרטים.
    חלק מן הדימוי העצמי של כל אחד בנוגע למיניות שלו וליכולותיו כמאהב - נבנה בעזרת מחמאות ומילות הערכה שאנחנו שומעים מבני הזוג שלנו. זהו תחום שדי קשה לבנות בו הערכה עצמית ללא פידבק מבנות הזוג.
    אני דווקא לא חושבת שמה שיעזור במקרה הזה הוא שהיא תספר לך פרטים מבני זוג אחרים. אולי תוכל לבקש ממנה לתת לך פידבק, ולהגיב לדברים שאתה עושה איתה בסקס, כדי שתהיה יותר בטוח מה מן הדברים שאתה עושה איתה הינם נעימים לה ומה פחות. זה דורש פתיחות ותקשורת טובה, ובעיקר מוכנות שלך ללמוד ולקבל הערות.
    אפשרות נוספת היא להתעמק בספרים שנותנים הדרכה מינית או באתרי אינטרנט כמו אתר ישראלי שנקרא "יחסים" שיש בו המון אינפורמציה מועילה. מישהו סיפר לי פעם שהוא למד המון טכניקות של עינוג נשים ע"י קריאה והתעמקות באתרים שונים וזה הפך אותו למאהב מצויין, ובעל בטחון עצמי מדהים בתחום הזה!
    אני מאחלת לך הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה העבר המיני של חברה שלי

מ
    26/04/2010

דורית תודה רבה
    נראה לי שזה די נכון ושבאמת מה שמהווה איום זה הנחיתות שלי מולה בכל הקשור למין
    אף על פי שהיו לי לא מעט קשרים מיניים ארוכים קצרים אני עדין מרגיש נחות.
    אולי מכוון שבפעם הראשונה שעשיתי איתה סקס ושאלתי שאלות מפגרות כמו איך היה הסקס קיבלתי תשובות בנוסח הייה לי משהוא יותר טוב עם גוף מדהים . וששאלתי כמה היו לפני היא אמרה שיותר ממאה .שזה נראה לי מספר מפחיד ביותר. לבחורה היא תיקנה כמובן במשך השנים את האמירות האלה שלה וגם הסקס מרקיע שחקים . אבל אצלי
    זה משהו שחרוט די עמוק ומקשה עליי ועל היחסים הנפלאים שבינינו .
    דרך אגב אני בן 28 שרוצה למסד את הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפוך על הפוך

דורית כהן
    27/04/2010

אבי היקר, אין לי הרבה מה לחדש לך, מלבד ההצעות שכתבתי לך בתשובה הקודמת שלי, שמשמעותן באופן כללי לפתח תקשורת פתוחה סביב נושא הסקס ביניכם ולקבל ממנה פידבקים על עצמך, לא בהשוואה למאהבים קודמים אלא מה עושה לה טוב ומה פחות טוב או לא מזיז לה.

בכל זאת עולה לי רעיון אחר:
    אולי אתה יכול ללכת בשיטת "הפוך על הפוך" : לצלול את תוך הקושי שלך, כלומר למנף את הנסיון שלה לטובתך. למשל - עם קצת הומור, אם היא כל כך מנוסה - שתלמד אותך כל מיני פטנטים שלמדה מאחרים. אם תיקח זאת בקלילות ולא ממקום של נחיתות, אולי אפילו יצא לכם משהו טוב מזה. כי כרגע נדמה לי שהיא קולטת את הרגישות שלך ואולי נזהרת לא לספק פרטים מן העבר שלה, וכאשר לא מדברים על משהו הוא עלול להתעצם בעיני דמיונך ולהפחיד עוד יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה אחרונה בבקשה

מ
    29/04/2010

אני ישמע בהצעתך ובאמת ישאל שאלות בזמן הסקס שאלות כפיות כי זה באמת משהו שלא קיים
    אצלנו .נראה לי שגם אני יכול לתרום מניסיוני .
    יש מצב שאני מרגיש נחות כי הייתי חננה בתקופת התיכון וכל יחסי המין המיזדמנים שהיו לי קרו ביוזמתם של בחורות.שלקחו יוזמה יצאתי עם המון המון בחורות והמפתיע שרק עם מעטות קיימתי יחסים מין מלאים ויום אחד שהתעוררתי אחרי הצבא מצאתי את עצמי נשוי ושכבר היתגרשתי נוצר הקשר איתה אני .מרגיש שפיספסתי משהו חשוב בחיים אני גם נראה מאוד טוב ובגידות זה משהו שלא קשור אליי.
    תודה על הכל אבי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד דברים חדשים

דורית כהן
    02/05/2010

אבי היקר, יש לי עוד הצעה בשבילך: אולי תיקח ייעוץ קצר אצל סקסולוג שפשוט ילמד אותך ויתםן לך טיפים איך להיות מאהב טוב יותר. קח שניים שלושה שיעורים, ואני חושבת שללמוד מנסיון של אחרים זה יכול להעשיר אותך ותגיע אליה עם ידע חדש ואפילו תפתיע אותה במיטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי שלום
    שמחה
    13/04/2010

ראשית אני מבין שהצלחתי להרגיז מספר מאנשים בשאלתי האחרונה ועל כך אני מתנצל
    סך הכל כניראה שסערת הרגשות איתה אני חי גרמה לי לכתוב בצורה חריפה מדי.
    ברצוני להודות לכם על ההתיחסות.
    אשתי ואני נימצאים כרגע בשלב בו היא מסימת טיפול ארוך ( אישי ) שהחלה בו בעת או בגלל
    המצב בו היתה.
    אני התחלתי בטיפול אישי מיד עם הגילוי וסוף סוף הצלחתי לשכנע אותה ללכת גם לטיפול זוגי.
    מאחר ואין אנו רוצים להיות מטופלים מדי אקח גם אני הפסקה מהטיפול האישי ונלך יחד למספר פגישות על מנת לחזק את הזוגיות.
    אני מתחיל לחשוב שאולי הצלחתי להרגיז את האנשים בפורום כי אני כניראה מחפש מקום לפרוק את הרגשות שלי ולמעשה לדבר ולהוציא החוצה את הדברים ואילו הפורום המקסים שלכן נותן תשובות מקצועיות ועניניות.
    אשמח לקבל ממך הצעה איכן ניתן פשוט להתכתב על הדברים מתוך רצון לפרוק ולהרגיש אפילו שותפות גורל והאם נכון לעשות כך.
    שוב אני מודה לכן מאוד על הבמה שאתן נותנות לאנשים כמוני ועל הסובלנות שאתן מפגינות יחד עם תחושה של מקצועיות ואכפתיות מהנהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    עדי שלום

הוספת תגובה

• הי המבולבל

עדי בדיחי
    15/04/2010

ראשית- תודה על הכנות, השיתוף וגם ההתנצלות. לא חושבת שהרגזת, לפחות לא אותי, היתה ברורה סערת הרגשות בה היית, זה טבעי לגמרי. ייתכן והשאלה "האם הפורום מופנה לנשים בלבד" דיבר קצת על אשתך- מודל נשי קרוב- שהיא זו שמקבלת "טיפול" ואפשר עוד להפליג עם זה באופן פסיכודינאמי, אבל אני אחסוך ממך ומהקוראים :)

לשאלתך, למעשה גם כאן פנית למי שחווה דבר דומה ויוכל לתת לך איזו משענת. כאן בפורום תוכל כנראה למצוא תמיכה ותגובות מאנשים שחוו דברים דומים, אבל אני לא משוכעת שזה אכן הנכון או המתאים במצב כזה. לא לשכוח שכל אחד חווה את הדברים אחרת ואולי ההשוואה לחוויות סובייקטיביות אחרות יכולות לבלבל יותר, לעמעם את הדרך החדשה עם אשתך וכו'. סה"כ החלטתם על דרך אחרת, טובה יותר.

שמחתי לקרוא שלקחתם טיפול אישי, להווה ולעתיד זה כנראה היה הכרחי, ויפה וטוב שידעתם שניכם להיות אחראים למצב ולטפל בו באופן מקצועי. עשית נכון ששיכנעת אותה גם ללכת לטיפול זוגי! ייתכן וגם בפורומים אחרים תוכל למצוא "שותפות גורל", ייתכן ואתה מחפש את הצד שעבר את זה גם, שיודע על מה אתה מדבר, שהיה שם, שנפגע ונכווה.. וזה טבעי. זה בעיקר אומר שאתה בשיאו של התהליך אותו אתה עובר, שהכאב עדיין נמצא, שאתה עדיין זקוק למשענת, לאוזן הקשבת- וזה משהו שדווקא הטיפול האישי יכול לתת, ואולי כדאי שבמקביל, מדי פעם על פי הצורך- כן תשתף את המטפל האישי, על מנת לקבל גם תמיכה אישית, או לחילופין- לנסות לקבל זאת בשיחה אישית עם המטפל הזוגי (שלבטח ירצה לדבר גם עם כל אחד מכם בנפרד, אם יזהה צורך כזה של מי מכם).

מאחלת לך בהצלחה רבה ושמחה שהצלחנו לעזור במקצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    שמחה
    13/04/2010

שלום

כפי שכתבתי בעבר אשתי היתה מאוהבת באדם אחר ואני קיבלתי את זה קשה מאוד
    בכל מקרה כרגע הזוגיות שלנו פורחת וכף לחיות בבית.
    העניין הוא שפעמיים בשבוע אשתי פוגשת בבחור האחר במקום העבודה שלה.
    למרות שאני סומך ומאמין שאצל אישתי היה מדובר במעידה חד פעמית עדיין יש לי חשש גדול
    וכמובן שעל הבחור אני ממש לא סומך.
    מה דעתכם האם זכותי לדרוש ממנה לעזוב את העבודה הזו? יש לקחת בחשבון שהעבודה מאוד מאוד חשובה לה ואם להיות אמיתי כך היה גם לפני שהוא הצטרף..
    אשמח לשמוע דעות שונות
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• אנחנו כותבים באותו זמן---

בני
    13/04/2010

איש יקר ונכבד,
    קח את אשתך למסע זוגיות סוער, ואז כל המחשבות והריגושים יהיו שלך ושלה בלבד, לא יהיה לך אז אפי' ספק שבספק ותוכלו להחזיר את האימון שאבד,
    תגרום לה ולך להתאהב מחדש,
    לך לסדנאות, לייעוץ , ככל שידך משגת, ותאמין לי זה אפשרי,
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מבולבל

עדי בדיחי
    13/04/2010

ראשית אציין כי דורית אכן התייחסה להודעתך הראשונה, לפני מספר ימים, והזמינה את משתתפי ומשתתפות הפורום לתרום מעצתם. ככל הידוע לי הפורום הזה מכבד פניות מגברים, נשים ושאר בעלי החיים. :)

ולענייננו- אני מרגישה ממה שאתה כותב שאכן אתה מאוד אוהב את אשתך, ושאחרי המעידה הזאת שניכם מעוניינים בהמשך הקשר. לא הזכרת האם לקחתם טיפול לאחר המשבר, האם הייתם בייעוץ מקצועי. אני מחדדת את העיניין הזה כי לפעמים זה דבר שמאוד יכול לעזור בעתות משבר, לנסות להחזיר את האמון, לנסות להפריח את הקשר מחדש למרות ואולי בגלל מה שקרה.

כאן אתה כבר כותב שהגבר האחר עובד איתה. אין ספק שזה שם את האמון שלך שוב במבחן.. אני לא יודעת כמה זה יהיה נכון לשים לה אולטימטום- או שאת עוזבת את העבודה או שאת איתי. לא בטוחה שזה נכון כי זה "יכלוא" אותה מצד אחד, מצד שני אתה תרגיש שוטר וכל העיניין של ה"לסמוך על", והאמון- בעצם ייעלם ויטושטש בתוך המעקב שתעשו זה לזו.

הייתי ממליצה שתנסה כמה שיותר להזכר בהחלטה שקיבלת- להאמין לה, לסמוך עליה, ולבדוק את המשך היחסים ביניכם. בד בבד, כן לשתף אותה בחששותיך, כן לספר לה כמה אתה חושש שהרי הגבר הזה בסביבה כל הזמן.. ואתה יודע כמה חשובה לה העבודה ולא היית רוצה לדרוש ממנה חלילה לעזוב את מה שכ"כ חשוב לה. ייתכן והיא תראה בזה הזדמנות נוספת לחזק אותך ואת האמון שצריך להירכש, מצידך, מחדש. באמת חשוב שתרגיש כמה שיותר בטוח לחזק את האמון לידה.

נסה בכל אופן להתמקד בעובדה שקיבלת החלטה להמשיך את הקשר על אף הבשורות הקשות שקיבלת, ולקחת את זה למקום ממנף- מה כן אפשר לשפר, איפה כן אפשר לצמוח ואיך בונים מחדש את הקשר, מהשלבים הראשונים. זכור שאם תתמיד בהחלטה שלך להישאר בקשר איתה- היא גם תחווה ממך את הביטחון החדש שנתת בה, ואולי הפעם היא לא תרשה לעצמה להיסחף לאותו מקום של אז. ז"א- דווקא המבחן של לעמוד מול הפיתוי- ייתכן ויוכל לחזק אותה, ואתכם בהמשך.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה ליעוץ
    gilishir
    13/04/2010

אני יוצאת עם בחור כבר חמישה חודשים. שנינו אוהבים אחד את השני ורוצים שהקשר יצליח ויביא לחתונה. כבר בתחילת הקשר שמתי לב לפער מסוים בינינו. אני רגישה מאוד, חברותית, משתפת ומוחצנת, אוהבת לנתח סיטואציות, לדבר על מודעות עצמית ותהליכים רגשיים,להתפלסף והוא-מגדיר עצמו כפשוט, מופנם מעט, מעדיף להתלוצץ ולא להתעסק בדיבורים "כבדים". בכל פעם שהתחלתי לדבר על נושאים "לעומק", הוא כלל לא הגיב אליהם והעביר נושא. כששוחחתי איתו על כך, אמר שלא שם לב שבכלל דיברתי על משהו "גבוה". הדבר מפריע לי מאוד מכיוון שמרבית שיחותינו "שטחיות" בעיני וחסר לי שהצד הזה שבי לא בא בקשר שלנו לידי ביטוי. בנוסף, היה קשה לי עם תגובתו כאשר דיברתי על נושאים אישיים שחשובים לי. לדג' דיברתי על מותה של סבתי והקשר המיוחד שהיה לי אליה, והוא לא הגיב בנושא ודבר על זה שהוא צריך להחליף לאוטו את הריפוד..כאשר הפנתי את תשומת ליבו לתגובותיו הוא הקשיב לי, אבל התקשה להתייחס לנושאים אישיים-רגשיים שהעלתי ולהצליח לתת לי תחושה שהוא מבין ומתעניין במה שאמרתי.

עם התקדמות הקשר הגענו למשבר. נכנסתי לתקופת אינטנסיבית מאוד בלימודים ובעבודה. על מנת להשקיע בקשר ויתרתי על הצטיינות בלימודים (דבר שהיה חשוב לי לפני כן) ולא הקדשתי כלל זמן לחברות ולמשפחה. מנגד, עלה הלחץ מצידו להתחתן ושאגיע כבר להחלטה(שנינו דתיים ופרק זמן של שלושה חודשים נחשב מספיק להכרעה בעיני הסביבה). חשתי במתח ולחץ רב, ובכיתי המון (גם מולו). ניסיתי לשתף אותו ולשאוב ממנו עידוד, אולם הוא הביע הזדהות מינימלית מאוד כלפי תחושותי. לא התייאשתי, ישבנו יחד ואמרתי לו בדיוק את המשפטים שאני צריכה שיאמר לי ומה עליו לעשות על מנת לעודד אותי. הוא עשה זאת, אך ניכר כי הכל חיצוני. הוא בעצמו אמר כי הוא לא מצליח להתחבר לרגשות שלי וכאשר הוא חוזר הבייתה הוא שוכח ממני ומתחושותי ומגיע לפגישה הבאה כאילו הכל כרגיל. פעם אחת ניסה להזדהות איתי ונכנס לדיכאון ולתחושה קשה וביקש לנסוע הבייתה וללכת לישון (להיכנס למ"מערה"..).

אני יודעת שהוא לא מתנהג כך מתוך חוסר התחשבות. הוא באמת משתדל ורוצה בטובתי ואיני כועסת עליו. אך עדיין, אני מרגישה שצורך רגשי גדול שלי לא בא על סיפוקו. בתקופה האחרונה אני חשה בכאב נפשי גדול ואף בתחושת חנק מהקשר. לפעמים איני רוצה לראות אותו רק מהפחד ששוב אפגע לאחר שאחשוף עצמי ואביע רגש והוא לא ידע כיצד להתייחס אליו ולהכיל אותו.

אני יודעת שהקושי מאפיין הבדלים יסודיים בין גברים לנשים ואפילו קראנו שנינו את גברים ממאדים ונשים מנגה כדי לנסות לפתור את הבעיה. אבל, לפעמים נראה לי שהוא יותר מדי "גבר" ואני יותר מדי "אישה" ואיני יודעת אם נוכל בכלל לגשר על הפער הזה? וגם אם הדבר אפשרי, כיצד אעשה זאת כשאני חשה כאב והתחלה של ייאוש מהקשר?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה ליעוץ

הוספת תגובה

• הי gilishir

עדי בדיחי
    13/04/2010

אני חושבת שתיארת בצורה ברורה מה עובר עלייך, ותודה רבה שאת פה ומשתפת אותנו.

אכן, קשר בין דתיים הוא לא קשר סטנדרטי בבחינת הזמנים שלו, הכללים והנורמות של החברה מסביב. ולמרות זאת, אולי שווה לשים רגע את כללי החברה בצד ולהסתכל עלייך ועל עתידך. כי בסוף עם זה את נשארת- אחרי ההילולות והחתונות והשמחות וה"בקרוב אצלך", את נשארת איתו, את תחיי איתו. ואת גם תתמודדי עם החלקים הטובים והטובים פחות שלו. החברה שמלחיצה להתחתן- כבר לא יהיו שם.

ולכן, אני לא אומרת חלילה לנתק קשר על הרקע הזה ולוותר. כי נשמע שכן יש ניסיונות לגשר, בעיקר מצידך (וזה בסדר שאת ה"מושכות"), כתבת ששניכם אוהבים ומאוד רוצים בהצלחת הקשר.

אבל- יש בהחלט מקום להמשיך ולעבוד על הקשר, להמשיך ולעבוד על תקשורת נכונה בין גבר לאשה, אשה- עם כל המכלול שלה, וגבר- עם המכלול שלו. לא תארת בעיה מאוד נדירה מצד אחד, מצד שני הפער בהחלט מורגש כאן, וההחלטה לפנות לפורום כנראה הגיעה כי באמת את נמצאת באיזו צומת דרכים- הלחץ שלו ושל החברה לקבל כבר החלטה, מאידך- את כבר מגיעה למצב שלא בא לך להיפגש איתו כי ייתכן ותיפגעי. לי זה נראה ברור- לקבל החלטה למיסוד הקשר במצב בו את כ"כ מתוסכלת וכמעט מיואשת- היא לא נכונה. בהמשך- בהחלט כן, כשתרגישי מוכנה באמת.

מה שכן- ידוע שבחברה הדתית יש אנשי מקצוע מתאימים, יש משהו בסגנון "מדריכי חתנים" - אבל בעצם מדריכים בכיוון של הכנה לקראת הכניסה לנישואין- אני יודעת שזה קיים בעיקר כי גם אני הגעתי מחברה דתית. נסי להיכנס לפורום של צוהר ודומים אליו.

בנוסף, אפשר בהחלט לשקול ייעוץ זוגי קצר מועד, בו שניכם פעילים ושניכם מביעים את הפער- כל אחד מנקודת ראותו. את צודקת שפער כזה הוא בעייתי, ולא כי "באופן יבש" הוא בעייתי אלא כי המצב הזה מביא אותך, סובייקטיבית, לתסכול מתמשך. וכשצד אחד מתוסכל ככה- צריך לטפל. לכן יש יועצים ומטפלים מתאימים למצבים האלו, והרבה זוגות לפני חתונה עובדים על הזוגיות, גם דתיים כמובן, אין הבדל.

לגביו- שבי איתו וסכמו יחד שהמצב צריך באמת להשתנות. שניסיתים לגשר, אבל זה עוד לא מספיק. מצד שני זה לא סוף העולם. כל הזמן צצות בעיות וצצים פערים בזוגיות, העבודה היא תמידית. נישואין הם רק ההתחלה של מסכת זוגית שטומנת בחובה גם לא מעט קשיים. ולכן זה "אימון" טוב עבור שניכם, וזה יכול לחזק אתכם מאוד גם להבא. לכן חשוב שגם הוא יבין שללא הדרכה שיקבל, שתקבלו- יהיה קשה לך למשיך ולקבל החלטה, וכמובן שצריך להבין שלא מקבלים החלטה כזאת מתוך לחץ. חשוב שתהיי כנה איתו בבחינת איפה הדברים מעמידים אותך ואיך את מרגישה שהתסכול גובר ואפילו חוששת להיפגע. הזמיני אותו ללכת יחד ולנסות לפנות לגורמים מקצועיים על מנת לגשר על הפער הזה, אני משוכנעת שאם שניכם רוצים בטובת ובהצלחת הקשר- שימו את הנורמות והלחץ החברתי רגע בצד וטפלו בדברים לאט, בקצב שלכם, ותתמסדו מתוך מקום בריא וחזק יותר- ודברים יסתדרו.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני
    שמחה
    13/04/2010

בני שלום.
    לא ברור לי מדוע כתבת את מה שכתבת?
    אינני כותב את הדברים לאשתי ואני מאמין שהיא לא נעזרת בפורום זה.
    אומנם היה שלב שחשדתי בכך אך כיום אני מאמין שהיא לא נכנסת לכאן.
    יותר מזה אני רואה בפורום מקום שלי בו אני יכול לדבר ולספר על התחושות שלי מבלי
    שיכירו אותי .
    בנוסף אין לי כל כוונה להכיר אשה אחרת ולהתנחם בזרעותיה.
    אני אוהב את אשתי אהבת אמת ולא אפגע בה לעולם.
    כל שרצתי היה ללמוד ולהבין עד כמה שניתן מהן התחושות שעברו ועוברות על אשתי
    והאם יש סיכוי אמיתי לשקם ולצמוח יחד במקרה שכזה.
    אני מתנצל סבמידה ופגעתי במישהו כתוצאה מהדברים שכתבתי אבל חשוב לזכור
    שאני לא ממש במיטבי בימים אלה.

לקביעת תור
    סגירה
    בני

הוספת תגובה

• קבל התנצלות+סליחה---

בני
    13/04/2010

לא אתה זה שטועה אלא אשתך, וכעת גם אני טעיתי, אז קודם כל סליחה---,
    כעת אנסה לענות לגוף השאלה שלך, לדעתי האישית אין ולא יכול להיות קשר בין מקרה אחד למשנהו ולא הרי בעיתך כבעייתם של נשים אחרות כך שאין ע"ז סטיסטיקות או עובדות לכאן ולכאן,
    אשתך ואתה יכולים גם יכולים לצמוח מהמשבר הזה למקומות גבוהים שלא הכרתם, הידעת שהזרע קודם נרקב באדמה ורק אח"כ יכול להצמיח חיטה וכו',
    זהו דרכו של עולם, ירידות לצורך עליות, אם שניכם מעוניינים לחיות בצוותא ויש בסיס כלשהוא ולא משנה מה המניעים של כל אחד ואחת מכם, אז בהחלט ניתן לשפר ולעלות את מערכת היחסים על מסילה של התקדמות בשלבים, ואף לצמוח גבוה יותר,
    הכל תלוי בכח הרצון, בהתמדה, ולא להרפות גם כשנראה שהכל בסדר, אלא להיכנס לתהליך של זמן עם הגדרות מראש שיהיו נפילות, אבל אל לכם להתייאש, כי זה עבודת האדם באשר הוא, חלק עושים זאת מרצון וחלק מקבלים זבנג ואז מתעוררים,
    לסיכום: צמיחה אישית וזוגית נעשית בשניים, אשרי מי שיכול לרתום את בת זוגו ואשר מי שיכולה להיעזר בבעלה כדי להגיע לרמה הזו,
    אני יודע שאני מתנסח באמירות מפוצצות, אבל אתה בטח תמצא את שביל הזהב,
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נמשך אליי
    דניאלה
    13/04/2010

שלום פורום יקר

אני בת 34
    יש לי בן זוג כבר שמונה חודשים ועברנו גם לגור יחד, אנחנו מסתדרים נהדר ונהנים אחד מהשני.
    מתחילת הקשר הרגשתי שיש בעייה בתחום המיני בינינו , בשיחה שניהלנו הוא אמר שהוא לא נמשך אליי . (אני מאוד נמשכת אליו)
    הוא מוכן להיות בקשר הזוגי שלנו גם בלי המשיכה המינית, בפועל אני רוצה יותר פעמיים סקס מימנו וגם הוא לא נהנה לספק אותי ובסופו של דבר אני צריכה לספק את עצמי כשאני לבד.

לרוב אני מסתדרת עם זה, רק שלפעמים מציפה אותי תחושת כאב גדולה רק מלחשוב על העובדה הזאת, ותסכול מיני. ככל שעובר הזמן הכאב והתסכול גדלים.

השאלה היא האם טיפול זוגי/מיני יכול לעזור? אם כן אשמח להמלצות .
    וגם אשמח לשמוע דעות בנושא או עצות מכאלו שעברו דבר דומה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא נמשך אליי

הוספת תגובה

• דניאלה יקרה

שירית
    13/04/2010

ראשית, צר לי על הכאב שאת חווה.
    את מתארת מערכת יחסים טובה אך לא מספקת. משיכה מינית ויחסי מין הינם חלק גדול , חשוב והכרחי במערכת יחסים זוגית. בן זוגך מוכן , כרגע, לוותר על החלק הזה בתוך הקשר ביניכם ואינו חווה את חסרונו. ואילו את, חווה אותו בכאב ובתיסכול.
    אינני חושבת שמשיכה מינית יכולה להתעורר בעזרת טיפול. זהו משהו בסיסי בחיבור בין גבר לאישה. או שהוא קיים או שאיננו.
    עם כל הצער, אני מציעה לך לשקול את המשך הקשר .מבחינתך זוהי פשרה כואבת ובלתי נסבלת לאורך זמן (ואתם בס"הכ 8 חודשים ביחד!) .
    שירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאלה
    13/04/2010

תודה על ההתייחסות

אני בהחלט שוקלת. לפני החלטה אני בוחנת את האפשרות שאולי יש משהו בי שאפשר לשנות (לא פיזית) אלה בהתנהלות המינית.

ההיגיון שלי אומר לי בדיוק את מה שכתבת , שמשיכה מינית או שיש או שאין וזה לא משהו שאפשר לעבוד עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאלה

עדי בדיחי
    13/04/2010

ראשית, תודה על השיתוף שלך.

אני נוטה להסכים עם תגובתה של שירית. באמת, כפי שאמרה- עכשיו את מרגישה את התסכול ההולך והגובר אחרי 8 חודשים של קשר. מה יקרה עוד חצי שנה, שנה, שנתיים, חמש? התסכול לא יעלם, וגם לא שלו- גם לו יש משהו שלא מסופק אי שם, על אף הרצון והמוכנות היפה שלו כן להישאר בקשר.

אם לא היתה עוד שיחה כזאת ואת מוכנה אליה- אולי תנסי להבין האם יש משהו שכן אפשר לשנות לטובת הקשר הזה, האם מדובר במשהו הפיך- אולי כן יש משהו שאת תוכלי לשנות, כי בכל זאת נשמע שאת מאוד רוצה בקשר הזה למרות הכל. אם כבר הייתם שם, וזה לא מצב הפיך, אני נוטה להסכים שבלי משיכה הדדית התסכול ילך ויגבר.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תכנסי לזה

יניב
    14/04/2010

אתם בסה"כ חברים מה יהיה אם תתחתנו ? תאמיני לי מתוך נסיון אישי זה לא שווה
    עד כמה תוכלי לספק את עצמך בסוף רוצים את הדבר האמיתי.

מגבר נשוי שעדיין לא בגד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליניב והבנות ..

נורית
    14/04/2010

אני רוצה לשתף מהצד השני. אני בת 32 ונשואה 3 וחצי שנים, אין ילדים. לרקע כללי לבן זוגי ולי יש משבר בזוגיות כבר למעלה מחצי שנה, שנובע מהון דברים. הדבר העיקרי הוא הסקס. מאז ומתמיד כל המשברים סביב נושא זה. הוא רוצה יותר ואני פחות. בנוסף יש לי בעיה של חוסר חשק וכאבים בעת קיום יחסים מה שמעיב עוד יותר על המערכת.
    לפני כמה חודשים יצא שהשתתפתי בצ'אט עם גבר שאותו אני מכירה, לא ברמה החברית אלא כמכרים (לא מתראים ולא מדברים בטלפון. לפרוטוקול - אני יודעת שגם לבן זוגי יש צ'יטוטים עד היום... וזה בסדר מבחינתי. ). ומה אני אגיד לכם..לצ'אט היה אופי מאוד מיני, וזה היה חדש עבורי ובעל רגשות מעורבים של ריגוש ואשמה. באותו צ'אט - נדלקתי. פתאום כל הנשיות שלי התפרצה..רציתי סקס, רציתי חדירה, רציתי מין אוראלי.. הבעיה - לא מהגבר שלי. (הצ'אט היה חד פעמי)
    כמה שאני מנסה להחזיר תשוקה לזוגיות שלנו - אני לא מצליחה... ואני מאוד רוצה. אנחנו חברים טובים..והוא אדם טוב ואני יודעת גם שהוא יהיה אבא נפלא... אמה מה... זה לא עובד לי.
    הבעייתיות בצ'אט היא שאני קובעת איך מתי כמה ולמה... ובפועל אני לא יודעת אם גבר אחר אכן יעשה לי טוב כמו שאני מפנטזת, יתרה מכך אני נורא פוחדת שגבר אחר לא יבין את המצוקה שיש לי כשכואב ואי אפשר חדירה..לעומת בן זוגי שיודע ומבין. אני חייבת לציין שעל אף ההבנה הזו יש מדיי כמה חודשים פיצוצים ותהיות על האם אנחנו מתאימים מינית. בפנים ברור לי שמינית אנחנו לא מתאימים..
    והשאלה הגדולה מה אני עושה... האם אני מרמה את עצמי? האם אני מרמה אותו....
    לצערי הגעתי למצב בו אני שוכבת איתו אך מפנטזת על גבר אחר שאני מכירה... אני מניחה שעשיתי את זה כדי להיות יותר מגורה ויותר בעניין.. העציב ועדיין מעציב אותי שכבר לא הוא שעושה לי את זה.. התשוקה הזו שהיתה לי בעקבות הצ'אט זה משהו שמעולם לא הרגשתי עם אף אחד.
    באחת מהשיחות שלנו (אנחנו מאוד פתוחים) דיברנו על כך שבזמן החברות שלנו היה לו צ'אט עם משהי והוא כמעט נפגש איתה... כי לא היה לו מין כמו שהוא רוצה וכו'..וגם את זה אני מבינה...
    האם אנחנו בחרדות? האם החברות שווה את הסקס והאם היא מספיק טובה בשביל להקים משפחה?
    אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנורית: חברות טובה ללא משיכה מינית

דורית כהן
    20/04/2010

נורית היקרה, הדברים שאת מעלה הם מורכבים.
    אחד הדברים שבלטו לי מתיאורייך - עד כמה בקלות חשת התעוררות מינית מול הבחור מן הצ'אט.
    ולדעתי, אם תחשבי על כך יותר לעומק, הרי אפשר לומר שבסיטואציה הוירטואלית הזאת את בשליטה מוחלטת, וזה מאפשר לך להתחבר אל המיניות האמיתית שלך, זו ששוכנת בתוך מוחך. מסתבר שאצלך הכל עובד, שום דבר לא מקולקל, כאשר זה נעשה בתנאים הנוחים לך, בשליטה שלך.
    אני לא מתפלאת שעולה בך תשוקה והתעוררות כה חזקה מול הבחור מן הצ'אט, כי היצרים היו מדוכאים אצלך תקופה ארוכה מאוד בגלל הכאבים שחווית ביחסי המין עם בעלך.
    התופעה עליה סיפרת קורית הרבה, שיש כאבים בחדירה, ויש דרכים להתמודד איתה. אבל צריך להגיע לייעוץ סקסולוגי או זוגי סקסולוגי, כדי להיכנס לפרטים הרגשיים והטכניים ולהבין מה חוסם אותך ומכווץ אותך. לדעתי נוצר מעגל קסמים, שבו את מרגישה צורך להגן על עצמך, ואת שקועה בתחושותייך, חוששת מרגע החדירה ולא מצליחה להינות משום דבר אחר, ומפסידה גם תחום אחר בסקס ממנו ניתן מאוד ליהנות - לענג את בן הזוג, כלומר להיות בפוקוס עליו ולא על עצמך. ברור שדי מהר הפסקת להימשך אל גופו כי המוח שלנו הוא מאוד יעיל: ברגע שיש משהו שגורם לנו סבל, אנחנו לומדים לקשר ולהיזהר מכל מה שנמצא מסביב. אני לא מתפלאת שהפסקת להרגיש משיכה אל הגוף הזה שלו, שגורם לך סבל פיזי ומצוקה רגשית, ובודאי גם רגשות אשמה...
    לגבי התהייה שלך אם נכון להקים איתו משפחה לאור הקשיים בסקס? התשובה היא לא. אבל בגלל החברות הטובה, שווה לכם להגיע לייעוץ מתאים ורק אם זה לא יעזור - אז לקבל החלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית

נורית
    27/04/2010

תודה על תשובתך.

לצערי זאת לא הבעיה היחידה, לכן קשה לי בהחלטות. אני סובלת מוסטיבוליטיס כבר עשור שלם. היינו בייעוץ סקסולוגי אך הבנו שיש בעיות בזוגיות ולכן לא היה מה לדבר על סקס לפני שנפתור דברים בסיסיים. נסינו טיפול זוגי - אך מהר מאוד הסתייגתי מהמטפל (לא הרגשתי בנוח בכלל). התחלנו טיפול אישי כל אחד. עם הזמן כל אחד יצר את האינדווידואל שלו וכעת צריך לחבר בינהם... זה כמו שני אנשים כמעט חדשים שצריכים להתאים את עצמם לכותרת זוג נשוי. מצד שני ישנם דברים שמפריעים לי שנשארו מפעם - ואני לא רואה בהם שינוי ומאוד פוחדת לפתוח אותם האמת היא שאני גם לא יודעת איך לפתוח אותם מבלי לפגוע או להשמע טוטאלית. אני לא שוכחת שיש שני צדדים למטבע. עלי עוברת תקופה מאוד קשה ורוב הזמן אני לא רואה טעם להמון דברים ומוצאת את עצמי מרוקנת מחיים - דכאון. ועם זה הוא צריך להתמודד....... וזה לא קל. מכיוון שהוא היותר בריא מבין שניינו (לפחות כך אני מרגישה) אני לפעמים תוהה אם אני לא עושה לו עוול בהיותי איתו.
    לעיתים אני חושבת האם מערכת היחסים היא זו שמובילה אותי לתחושת הדיכאון שאוחזת בי. כמו ביצה ותרנגולת... מאוד מתסכל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול טנטרי

דורית כהן
    02/05/2010

נורית היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה שלי. אינני יכולה לייעץ לך כי ממה שכתבת נראה לי ששניכם מוקפים יועצים, המכירים אתכם הרבה יותר לעומק...אבל על פי "מבחן התוצאה", אם לאחר כל כך הרבה שנים לא היתה עדיין פריצת דרך משמעותית - אולי את צודקת בתחושה שלך שאין התאמה מינית ביניכם. מצד שני, קיימת האפשרות שבגלל ששניכם כבר מאוד זהירים וחסומים ולא חופשיים בבואכם לקיים יחסים - זה מקשה לצאת לדרך חדשה. אחד הדברים שאני מכירה ששמעתי שיכול לעזור הוא ללכת לייעוץ טנטרי. את מוזמנת להתקשר אלי על מנת לקבל המלצה על מישהי טובה שאני מכירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב האם..

נורית
    04/05/2010

תוכלי להרחיב מה מהות הטיפול?
    קראתי קצת באינטרנט ונראה שהאקסיומות בטיפול קצת צורמות לי.
    מצד שני אולי אני פשוט לא מבינה....

שוב,
    תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איטיות, הרחבה, העמקה

דורית כהן
    05/05/2010

ראשית, אופי הטיפול נקבע בעיקר ע"י אישיות המטפל!!! בייחוד בתחום הזה. אין דרך אחת, אין אסכולה אחת. עלייך להיות מאוד זהירה אם את הולכת לכיוון הזה כי יש המון שרלטנים שעלולים לגרום נזקים. בגלל זה הצעתי שתתקשרי אלי ואפנה אותך למישהי טובה.
    אחד העקרונות בטנטרה הוא האיטיות, עם המון הקשבה לתגובות הגוף. בטנטרה כל תהליך עובר האטה מהותית, "לא צריך להגיע לשום מקום".
    מכיוון שזה עולם ומלואו, יש המון גישות, ומה שאת יכולה לראות באינטרנט הוא רק קצה הקצה, ורוב האנשים לא באמת יכולים להבין מהי טנטרה עד שלא התנסו בכך, ובתנאי שהם יעשו זאת אצל מישהו מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה לגמרי.

דקלה
    05/05/2010

מסכימה לגמרי. התחתנתי עם גבר שלא צריך מין וזה תסכול גדול ככל שעוברות השנים.
    מאישה נשואה שעוד לא בגדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עשית בשביל לשפר ?

בני
    06/05/2010

אפשר וצריך לעשות הכל, (חוץ מלרשום כאן את התיסכולים,,,) בכדי לעורר תשוקה בזוגיות,
    סקס זה התבלין---
    מיניות יכולה להיות חלק מההבעה של אינטימיות, אבל אפילו הנאהבים הגדולים ביותר אינם נמצאים באינטימיות מתמדת בינם לבין עצמם, לכן קיים אצל האנשים פחד כל כך גדול מאינטימיות. אינטימיות יכולה להתקיים גם ללא שיתוף של מין, הם מהווים רק את הפן החיצוני שלה, הצד החלש ביותר, אינטימיות יכולה להתקיים עמה ובלעדיה,
    יש היום כ"כ סדנאות ודרכי טיפול שיכולים להנחות את הדרך, ועם האוכל בא התיאבון,
    ---
    דבר נוסף, ישנם מקרים רבים שבמהלך החיים משתנים היוצרות, בגלל הרמונים, בעיות כלכליות, אובדן בן משפחה, ועוד, בייעוץ מסודר בודקים מתי בדיוק חלה ההידרדרות ומנסים לתקן,
    ----
    לדעתי היות ואנו חיים בזוג, זה אומר שפעם אתה סוחב אותי על הכתפיים, ופעם את סוחבת, איו מה לעשות לא הכל דבש, ולא כל הזמן בחורות רוצות סקס כמו ב"עספור",
    ובמקרה שלכן צריך לראות מה אתן עושות לא נכון שהגבר מרגיש בטוח לשבת בחיבוק ידיים ואשכים ולא להתאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    שושי
    12/04/2010

שלום!
    אני בת 29 נשואה 9 שנים + 2 ילדים בני 4 ו-6.
    בעלי עובד כשף בגן אירועים 15 שעות עם 2 אחיו הצעירים.
    בעלי מהמר בכדורגל 10 שנים והתחתנתי בלי ידיעה שהוא מהמר גיליתי אחרי חצי שנה.
    ברחתי והוא רדף אחרי והיתה רגיעה של ההימורים תקופה ושוב הוא התחיל להמר וכבר הילדים גדלו והוא הפסיד מעל 20,000 ש"ח וזה סיפור שלא נגמר.
    עכשיו דברנו והוא אמר שהוא בשלבי גמילה והוא נתן לי תוך שבועיים הוא מסיים.
    עוד בעיה הוא דוחה דברים למשל:
    המנורה של פינת אוכל נשרפה ולא אכפת לו לתקן/ להחליף, אני צריכה כל דבר 10 פעמים להזכיר ואם אני עושה לבד אז הוא כועס.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• הי שושי

עדי בדיחי
    13/04/2010

יש שתי בעיות שתיארת- הנטיה של בעלך לדחות דברים ובעיה נוספת עיקרית- ההימורים.

לא כ"כ הבנתי מה פשר "תני לי שבועיים ואגמל", שבועיים של חסד?

בכל אופן את צודקת - בעיה של הימורים היא בעיה רצינית, משמעותית וזאת מחלה לכל דבר. העובדה שאז ברחת והוא רדף אחרייך והיתה רגיעה יכולה לרמז שבכל זאת הקשר חשוב לו והוא הבין שאת לא מתכוונת לשתף פעולה עם ההתמכרות שלו. במצבים כאלה לצערי זה הפיתרון שיותר עובד- או שאתה מתחיל בטיפול גמילה אינטנסיבי, או שאתה ממשיך להיות מכור אבל לא איתי.

בהרבה מצבים הקיצוניות שבאמירה כזאת (וכפי שעשית - במעשה אמיץ) היא משפיעה. לפעמים ההבנה של מה אני מפסיד לעומת מה אני מרוויח עושה משהו ועל הרקע הזה מתחילים גמילה.

אבל- גמילה לא תמיד מספיקה, חשובה מאוד תמיכה והבעת אמון רצוף, הבעת אמפתיה למצב הקשה שבלרצות משהו כ"כ, כמו סם- ולא לקבל אותו. לכן חשוב שאם הוא מתחיל בטיפול תומך כלשהו- את תהיי שם, לעודד, לחזק חיובית ולבוא בכמה שפחות תלונות, גם על הדברים בבית.

ואפרופו- תוכלי להגיד לו שאת לא רוצה שיעבוד קשה, ולכן את עושה זאת במקומו. הוא יכול לכעוס, מותר לכעוס, אבל חשוב שגם את תיקחי יוזמה, ונכון שגברים הם יותר משובחים בדברים האלו, אבל גם אנחנו מדי פעם יכולות לבטא את הכישורים הטכניים שלנו אם הגבר מתעצל לעשות אותם. תוכלי גם להוסיף שזה נעשה מתוך אהבה ורצון להפחית ממנו עומס. אולי זה קצת יעזור.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות
    ש
    12/04/2010

אני ובעלי נשואים מזה 4 שנים יש לנו ילד בן 2.8 וכרגע אנחנו בצומת דרכים אנחנו לא יודעים אם לטובת בננו ולטובתנו אנחנו צריכים להתגרש או יש על מה לעבוד הענין הוא שבעלי בא מבית של עצמאים ולכן הוא אומר שלא מתאים לו לעבוד בתור שכיר והוא רוצה לפתוח עסק שאומר שאנחנו צריכים להתגורר במשך שנה שלמה אצל אמא שלו ( יש לה דירת שלושה חדרים שבחדר אחד ישנים גיסתי ובעלה ובחדר השני חמותי) אני לא מעונינת ואומרת שזה לא בריא למערכת נישואים שלנו שבין כה וכה במצב עדין בעלי כרגע לא עובד כי פיטרו אותו אז הוא עבד בפאב במשך חודשים ואני אומרת דיי!!!! הוא לא עוזר בבית (הוא לא ראה את זה בבית שהוא בא מימנו זה נחשב השפלה) ואני לא יכולה שכל הנטל הזה יפול עלי זה מעייף לעבוד במשרד לבוא הביתה לטפל בבן שלי (שעליו אני לא מתלוננת) במקביל לטיפול בבית וגם בבעלי שער בלילות וישן בימים מה עושים קודם כל לטובת בני???
    שלא תבינו גם לי לא חסר אנחנחו כל הזמן עצבניים (ממש) אין לנו אלימות מילולית וחלילה פיזית

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות

הוספת תגובה

• הי ש

עדי בדיחי
    13/04/2010

חשוב לחדד משהו:
    יש קודם כל את העיניין שאת מרגישה שכל הנטל נופל עלייך, שבעלך בעצם חי חיים הפוכים לגמרי, לא יציבים, והדבר משפיע על שניכם וכמובן על הילד.

כתבת שגם לך לא חסר, משמע, גם לך יש את חלקך בנושא (כמו אצל כולנו), וחשוב שתנסו לגשר על הפערים בכוחות עצמכם, ע"י שיחה רק של שניכם, אפילו במקום נייטרלי, ובו תשימו את הדברים על השולחן. כל אחד מנקודת ראותו ללא האשמות, אלא להיצמד לעובדות מחד, ולרגשות מאידך- כל אחד איך שהוא חש את הקשר ואת הבעיות. עם כל החומר הזה לגשת לייעוץ זוגי, זה חשוב גם לכם וגם לילד. בייעוץ תוכלי להעלות את הדברים באופן כזה שתוכלו גם לקבל טיפים ועזרה מקצועית ונייטרלית יותר.

חשוב שבעלך יהיה מודע לקשיים שלך, חשוב שגם את תביני את הצורך שלו בהגשמת עצמו וסיפוקו המקצועי. אחרת שניכם תצאו מתוסכלים ומופסדים.

ולאחר שתמצאו מסלול נכון יותר לתקשורת, תוכלו להחליט יחד בנושא המעבר. זכרי שגבולות תמיד צריך לשים- ומגורים יחד עם ההורים הם לא נכונים לאף זוג, לא בתחילת דרכו, אמצע או סוף. למה? כי זה שלכם, ואף אחד לא אמור לחוות יחד איתכם את הקשר הזוגי. כאן את מתארת מצב מורכב יותר- שגם הגיסים גרים שם. לא הייתי ממליצה ללכת על זה. את בהחלט צודקת שזה יכול להחליא את הקשר שגם ככה לא במצב חזק כרגע.

אני משוכנעת שעם ייעוץ או הדרכה נכונה, זוגית, תוכלו להגיע לפתירון שיהיה טוב עבור שניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הפורום לנשים בלבד
    שמחה
    12/04/2010

שלום
    האמת שאני מנסה בעזרת הפורום לקבל קצת תמיכה ועזרה ומתקבל אצלי הרושם שאולי אני לא במקום הנכון אולי העדיפות כאן לנשים בלבד?
    אני בן 40 + 2 נשוי כ15 שנה עד לפני כשנה באושר.
    לפני שנה התחלתי להרגיש שמשהו אצל אישתי לא בסדר. היא התחילה להתרחק ממני ולדבר בצורה מאוד לא נעימה על הצורה החיצונית שלי ( שלא רעה בכלל ) ועל ההתנהגות שלי וההורות שלי.
    לאחר מכן שמתי לב ששינתה את פרטי הלבוש שלה והתחילה לרדת במשקל .
    כאשר שאלתי מה קורה היא אמרה לי שהיא במשבר גיל 40 ובדיכאון . אני שמכיר אותה טוב הרגשתי שמשהו לא טוב קורה.
    עברנו שנה קשה מאוד במהלכה שכרתי בלש פרטי שהביא לי תוצאות קשות.
    אשתי היקרה והאהובה התאהבה בגבר אחר ( נשוי גם הוא ).
    לפני מספר חודשים העניין התפוצץ והיא אמרה לי שלא ממשה את אהבתה ובחרה להישאר איתי .
    אני מאוד מאוד אוהב את אישתי ולקחתי על עצמי את כל הטעויות שאני עשיתי בדרך.
    היום הקשר בינינו טוב מתמיד אך עם זאת המחשבות הפחדים וחוסר האמון לא מרפים.
    אינני מפסיק לחשוב על הדברים שראיתי , על הדברים היפים שכתבה לו ועל אהבתה אליו.
    האם יש סיכוי אמיתי לשקם את הזוגיות שלו ? לשכוח ולסלוח ?
    אשמח לשמוע סיפורים מהצד השני.
    נשים שהתאהבו בגבר אחר במהלך הנישואין והצליחו בסופו של דבר לשקם את הזוגיות שלהן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם הפורום לנשים בלבד

הוספת תגובה

• לא צריך לכעוס

הילה
    12/04/2010

אין לי ממש עצה חכמה לתת לך. זה גם תלוי למה בסופו של דבר החליטה לא לממש את אהבתה לגבר האחר..וכמובן מה שיש בינכם. לא עברתי דבר כזה, אבל אני מתארת לעצמי שזה לא קל לחיות עם אדם אהוב שפגע בך ובאמונך כל כך. אתה אומר שאתה מאוד מאוד אוהב אותה -זה נשמע נהדר, אולי תציע לה לצאת איתך לחופשה ארוכה ללא ילדים, אולי בילויים ודברים חדשים שיגרמו לשניכם הנאה וסיפוק. מקווה שיצליח לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשים שבגדו

בני
    13/04/2010

או שבוגדות כבר עברו את שלב הציטוט בפורום והם חזק במעשים או שעסוקות בלתקן את התקלות שהן ייצרו אצלן ואצל הסביבה, כך שלא נשאר להן זמן להתכתב,
    אם אני ישאל אותך בעדינות האם אתה מנסה להעביר איזה שהוא מסר לאשתך דרך הפורום, אתה תכעס עליי ???
    ושוב בעדינות שאלה נוספת האם אתה מחפש מישהי לשפוך את את אשר על ליבך ולהתנחם בזרועתיה ???
    אני לא שופט אותך ח"ו, באמת ובתמים כוונתי לזה שכאן זה כנראה (נחיה ונראה,,,) זה לא המקום,
    אז תפנים או שלא ,ושיהיה לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגורים
    מתלבטת
    11/04/2010

שלום אני בת 34 ובעלי בן 39 ולנו שני ילדים. לפני כ- 4 שנים מכרנו את הדירה עקב קשיים כלכליים. כמובן שהמכירה נעשתה מהרצון של שנינו. מאז אנו גרים בשכירות בבית מקסים. בשנים האחרונות גם הלחץ הכלכלי ירד ואני מרגישה טוב יותר מהבחינה הזו. יש לציין כי היחסים בינינו כזוג ידעו ירידות יותר מאשר עליות. אנו חווים משברים רבים ומריבות ובאופן כללי אנו יחד לדעתי כי אני ממש אוהבת אותו. להורי יש בית חדש אשר צמוד אליהם והם הציעו לנו לקנות את הבית במחיר מציאה. כמובן שאז ייפתר נושא המגורים כי כמובן אי אפשר לחיות בשכירות לנצח. אני מציינת שהבית חדש בשכונה מעולה ביותר. הבעיה שלי שאני ממש חוששת מאיבוד הפרטיות. היום הורי אינם עדים לצורת החיים שאני חיה בה. טוב לי כך שאינם יודעים על מריבות ביני לבעלי. אני מפחדת שהיחסים יעלו ממש על שרטון גם ביני לבין בעלי וגם בין הורי לבין בעלי. אני מפחדת שהם יהיו חשופים למריבות בינינו.
    בעלי לוחץ עלי שנקנה את הבית אומר שככה נתקדם ושאין דרך אחרת. אני ממש בדילמה. מהעלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מגורים

הוספת תגובה

• לכי ע"ז

בני
    11/04/2010

כשבעלך תומך בך מצד אחד, וההורים שלך מאפשרים לך מצד שני זה יכול להיות מצוין, ובתנאי שתעשי איתם שיחה נחמדה על זה שיש לך חששות לפרטיות שלך, דברי עם כל הורה בנפרד מהקל אל הכבד אם את מבינה את כוונתי,
    ושיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למצוא פתרון אחר

דורית כהן
    13/04/2010

שלום לך מתלבטת. לדעתי זה לא בריא לגור בצמידות להורים, גם בגלל הסיבות שהעלית וגם כי אלו ההורים שלך ויתכן שבעלך לא ירגיש נוח מולם עם הקירבה הזאת.
    אולי אפשר להציע להם שהבית הזה יימכר והם יתנו לכם סכום כסף מן המכירה לצורך קניית בית או דירה מתאימים. בהנחה שהם רוצים שתהיו מאושרים, אני חושבת שהם יבינו את החשש שלך, ואולי יתמכו בדרך שיותר מתאימה לצרכים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובד עצות
    המאוהב
    11/04/2010

אני ואשתי בתהליך גירושין, יוזמה שלה להתגרש. בתחילה התחלנו כל אחד לחוד בטיפול פרטני, כיום אנו בטיפול טיהור אווירה.
    אכן יש אווירה בבית של אנרגיות שליליות, עצוב לי, מצב רוחי ירוד, ושאני יוצא מחוץ לבית, לחברים,לטייל, מדבר עם ידידות, אני מרגיש נפלא, השבת האווירה בבית השתפרה, אך אני עדיין מרגיש מבולבל ובלי מצב רוח כלל.

אישתי דורשת בתוקף להתגרש, ואני אוהב אותה, ולא מעוניין להתגרש מאידך אנני מוכן להמשיך להיות נשוי כפי שהיינו בעבר, כי סבלתי מאד מיחסה אליי, וכנראה שגם היא סבלה, אחרת לא הייתה מבקשת להתגרש., השלמתי עם הרעיון להתגרש כי היא לא רוצה אותי.

לדבריה אין אמון בנינו שהצטבר לאורך שנים, לא שיקרתי אותה, האמת שלי תמיד ניראה בעיניה כשקר.

לא ניהלתי כל מערכת יחסים עם נשים אחרות, אפילו לא סטוץ. מנעתי מעצמי להגיע למצבים שבו אני עלול לאבד את הראש.תמיד האמנתי שאם "אוריד את המכנסיים אני עלול לאבד את אישתי" והיו לי הרבה הזדמנויות אך לא יכולתי לעשות דבר כי אהבתי מאד את אישתי.
    אך אישתי חושבת שאני מנהל קשר רומנטי אחרי גבה, משקר אותה, שאני מנסה להסביר היא לא מקשיבה. וכנראה שזה לא יעזור ואנו נתגרש בסוף.

הציעו לי שאני צריך למצוא אהבה חדשה, לא לעשות חשבון לאישתי, בקיצר להתפרפר, להשתחרר. וכך אני אצא מהמצב הירוד שלי, אך אני לא מסוגל, אני אוהב את אישתי, אני כל היום חושב רק עליה ולא מסוגל להיות עם מישהי אחרת

בתקופה האחרונה, הייתי במצב רוח ירוד מאד,"שיחררתי מעט את החבל" ואיפשרתי להיות מחוזר,
    מספר נשים שהכרתי החלו לחזר אחריי במרץ, אך תמיד נמנעתי מליצור עימם קשר קרוב.

שאלתי?
    מאחר והסיכוי לשלום ביית אפסי ואני במצב רוח ירוד מאד תקופה ארוכה , משפיע על הלך רוחי, לא מרוכז בעבודתי
    האם זה נכון , שקשר עם אישה אחרת יכול להטיב עימי. אני חושב שזה יתסכל אותי עוד יותר.
    ועדיף להמתין לסיום הזוגיות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אובד עצות

הוספת תגובה

• תמצא לך תחביב אחר לבינתיים

בני
    11/04/2010

עצה שלי
    כך תוכל לסדר את המחשבות ואת החיים שאחריי
    חבל לשחרר הכל רגע לפני הסיום,
    כמוצא אחרון אולי תציע לאישתך דרך גורם אחר סתם איזה חבר או איש משפחה שלה כמובן, שידבר אל ליבה ויאמר לה שאתה מאוד אוהב אותה ומשבח אותה בין כולם, ו,,,שהייתה מת שהיא תהייה המחזרת החדשה שלך, מה שנקרא אצלנו מתחילים את החיים כאילו מחדש, הרבה זוגות עושים את זה בהצלחה, זה יותר בטוח ומתחשב בסביבה מאשר להתגרש ולהשאיר צלקות אצל כל הסובבים ועוד לא דיברנו על הילדים !
    לכן אל תתפרפר כ"כ מהר אלא אם אתה יודע בוודאות שזה ייגרום לקנאה אצל אישתך שתמהר להחזיק בך--- דבר שכרגע אין לדעת כיצד ייתפתח !
    אם אתם בעיצמו של טיפול אז תמשיך בו כפי שכתבת כדי לטהר את האווירה שגם זה חשוב מאוד,
    אם אתה לא מרוצה מהייעוץ או שאתה הפסקת, נסה יועץ אחר, תתפלא זה יכול להצית את האהבה מחדש,
    אז תתחיל למשוך בחוטים,ולנהל את העיניינים, כי סתם לחיות בצל ולהתנזר בגלל שאשתך לא תחשוב שאתה משקר, ובכוונה כתבתי את זה מסובך---
    ב ה צ ל ח ה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור יותר יסודי

דורית כהן
    13/04/2010

וויפר יקר,
    אם אני שומעת אותך נכון, אתה אוהב מאוד את אישתך, וכנראה גם היא אוהבת אותך - עובדה שהיא מקנאה לך ורגישה מאוד לנושא של יחסים שלך עם אחרות. אילו היתה אדישה - אני חושבת שהדרישה שלה לגירושין היתה נעשית בצורה אחרת.
    אולי שניכם טיפסתם על העץ הלא נכון? אולי צריך לברר מה נמצא עמוק בלב אצל כל אחד, אחרי שמפנים את החשדנות ואת הכעסים.
    אולי יתברר שאצל שניכם יש עדיין אהבה, ואולי תוכלו למצוא את הדרך לחיות יחד בזוגיות ולתקן את קשיי התקשורת שאני רואה שקיימים ולא מאפשרים לכם לממש את האהבה.
    אם זה כך, חשוב מאוד לאזור אומץ ולבחן את האפשרות הזאת. אני מניחה שיש ילדים בתמונה ושעלול להיגרם סבל רב אם תלכו על גירושים כאשר הלב אומר אחרת. אגב, זה קורה להרבה זוגות, הטעות הזאת, ותדע לך שגם אחרי הגירושים לא מצליחים באמת להתנתק רגשית. אז חשוב להיות בטוחים שזה מה ששניכם רוצים או לפחות שזה מה שהיא באמת רוצה, כי אתה כבר כתבת שאתה אוהב אותה ולא רוצה להתגרש.
    אם תעשה את הבירור הזה ויתברר שהיא באמת לא אוהבת, באמת נגמר לה - אז אינני רואה סיבה למה לא תיהנה בחוץ, אם הכל ברור ולא מדובר על אפשרות של שיקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילופי זוגות
    הילה
    10/04/2010

אני באמצע שנות השלושים,נמצאת בזוגיות כשנתיים, הזוגיות הי טובה ויציבה שהייתה לי מאז ומעולם.
    אנחנו אוהבים ונהנים מאוד ביחד, כבר מתחילת היחסים בן הזוג שלי דיבר על כך שמאוד נהנה לצפות בבנות הזוג שלו שוכבות עם גבר אחר או אפילו סתם מפלרטטות איתו.
    מיטיבי אני מאוד פלרטטנית וקל לי מאוד ליצור קשר עם בני הזוג השני. לאחרונה בן זוגי מביע תסכול מזה שאיני מפלטטת מולו ולא יוצרת קשרים עם גברים מולו -שכן זאת ההנאה שלו.לשכב עם גברים אחרים מולו (ובכלל) זה צעד מאוד לא בא בחשבון כרגע בשבילי.
    למען האמת, אני נהנית לפלרטט עם גברים, אך מצד השני קצת מעליב אותי "הגיוון" שבן הזוג שלי בוחר. הגענו למקום מאוד מתסכל ונראה שאין מוצא האם "ללכת איתו על זה" או פשוט להגיד שלום לקשר. אנא עצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חילופי זוגות

הוספת תגובה

• זה "פטיש" וזה לא ייעלם

דורית כהן
    10/04/2010

הילה היקרה, אני שמה לב שזה לא גחמה חולפת אצל בן זוגך. הקשר ביניכם העמיק אבל הצורך שלו לראות אותך עם גברים אחרים לא נעלם. אני לא חושבת שזה ייעלם. לדעתי עלייך להביא בחשבון שזה הצורך שלו, ושמידי פעם - כדי שהוא יהיה מאושר - תצטרכי לבוא לקראתו על מנת לספק צורך זה. האם את יכולה לדמיין את עצמך הולכת על כך?
    היכרתי פעם זוג שהיתה ביניהם קירבה מדהימה וסקס מאוד מספק, ויחד עם זה כל הזמן התנהל ביניהם משא ומתן על הנושא הזה בדיוק: במשך שנים היא דחתה את תחנוניו, ובהמשך היא נאלצה לבוא לקראתו בצורה חלקית - לאפשר לגבר אחר לעשות לה מסאג' ארוטי בנוכחותו. כיום יש ביניהם מו"מ על המידה שבה היא תרשה לעצמה להיות עם השני ללא תחתונים, או לגעת בשני במקום להיות פסיבית. אציין כאן שהיא עצמה מתגרה מן המצב הזה, מצד אחד, ומצד שני מאוד נרתעת. זה מורכב, לא פשוט...זה זוג שיש לו ילדים, הם יחד כבר מעל עשר שנים, ויש ביניהם תשוקה מינית מאוד גדולה.
    אני מנסה להגיד לך שאנשים שונים נדלקים מינית מדברים שונים, ואחד הדברים החשובים הוא המידתיות - עד כמה זה הופך להיות קבעון, ועד כמה זה מאמלל אותו ואותך. זה לא יחלוף. זה סוג של "פטיש" כלומר קבעון מיני, ולאנשים שונים יש "פטישים" שונים, אם כי לרוב האנשים אין פטיש כלל. אם זה מאוד מפריע לך - היפרדי ממנו. אם את גם קצת מתגרה מכך, ומוכנה לווריאציות שונות של העניין מידי פעם - היכנסי איתו למו"מ ותראי אילו אופציות ייווצרו ביניכם, זה יכול להיות מדליק לשניכם אם את לא פוסלת זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דורית

הילה
    11/04/2010

דורית, התגובה שלך מתארת בדיוק רב את המצב שבו אני נמצאת. ואני מאמינה שאני צריכה להתחבר בכנות להרגשתי (שמשתנה ולא ברורה) שכן, למצוא את שביל שגם אני אפיק הנאה מהצורך שלו יכול להיות מפתח למיניות טובה ומספקת לאורך הזמן.מצד שני, ההתנגדות שלי היא כמעט אוטמאטית, ונובעת בעיקרה מהחשש להיות "כלי" בידיו, למרות שאני מאוד רוצה לספק את צרכיו מתוך אהבה כנה.תודה עמוקה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב דומה...

איריס
    25/04/2010

דורית שלום,

תודה על התשובה שנתת כי היא נוגעת בנקודה דומה מאוד אצלי.
    אנחנו 5 שנים נשואים. 7 שנים מכירים ויש לנו ילד אחד. המיניות שלנו נפלאה. יש משיכה חזקה וגיוון של "המין השיגרתי" של שנינו במיטה.
    לעיתים משתפים בפנטזיות, לעיתים רואים סרט, ובעיקר משנים תנוחות ומצבים וזה גורם לנו להתרגש כל פעם מחדש.

העניין החל לפני שנתיים. בעלי רצה שניפגש עם עוד זוגות. לי העניין מפריע מאוד והוא כעס וחש מתוסכל שזה התפרק בבגידה, מעידה לדבריו חד פעמית. מיותר לציין כי מאז אני פגועה מאוד אם כי נשארנו יחד ולמדתי לראות את הסיטואציה כקרש קפיצה והקשבה זה לזו.
    מאז נפגשנו מס' פעמים לעיסוי עם זוגות אחרים ולפעמים נעים לי ולפעמים לא. כל ענייו החיפוש אחר זוגות מעלה בי גועל ובחילה. המפגש עצמו כפי שאמרתי מאוד תלוי בסיטואציה והזמן.

הוא מעוניין שנפגש יותר, רוצה שנעשה יותר מעיסוי ואני ממש לא מוכנה לכך. אני מרגישה שמתחתי את כל גבולותי. הבאתי את עצמי לקו האדום של עצמי. הסכמתי למפגש של פעמיים בשנה . דבר שאני יודעת מראש ויכולה להכין את עצמי אליו ולא מתוך גחמה של הרגע שפתאום זה מתאים לו.

ועדין, אני לא שלמה עם העניין הזה. עדין משהו בתוכי זועק ממצוקה ומצד שני ישנה בי ידעה ברורה שהקו המנחה הזה של הזוגיות המינית שלנו חייב להיות על מנת לשמור על הזוגיות הקיימת.
    אני אוהבת אותו מאוד. כל "שאר" הדברים ביננו פשוט מצויינים. אבל המקום הזה קשה מאוד.

איך באמת אפשר להתגבר על מקום שקשור גם לפגיעה באמון שנרפתאה אך לתחושתי צלקות שלה ישארו תמיד ולחיבור בין חוסר הרצון להיות שם (כי אם היתה לי אפשרות אחרת לא היתי בוחרת בכך) אבל עדין כן לבחור בבעלי שהאהבה ביננו גדולה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמות פנימיות
    מישהי
    10/04/2010

אני חייבת לשתף... לא היה לי אף פעם זוגיות רצינית
    אני צעירה אומנם בת 20 אך מאוד משתוקקת להיות במערכת יחסים חמה ואוהבת
    מצד אחד אני מאוד סגורה ומאוד מפחדת להיכנס לאחת כזאת
    קשה לי לתת הזדמנות, לפעמים קל לי יותר להדחיק ולהגיד טוב הוא לא מתאים לי
    הלאה... חשוב לי מאוד התשוקה והמשיכה. למרות שאני יודעת שזה לא הכי חשוב בזוגיות
    נרשמתי לאתר הכרויות כי המליצו לי ... ואני לא הכי מאמינה באתרים האלה אבל עדיין.... משהו בי מקווה למצוא סוף סוף את היחסים שלי כל החברות שלי נמצאות בזוגיות אזה נורא מעיק עליי
    הרגשת הבדידות נוראית.... יש לי קושי לבטוח בגבר, אני מרגישה שרוצים רק לשחק בי ולא לקחת אותי ברצינות......

מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    דילמות פנימיות

הוספת תגובה

• הי אני

עדי בדיחי
    11/04/2010

ממה שכתבת עלו לי שני דברים:

מה אני רוצה- הפנטזיות שלי, המשאלות שלי, החלומות באשר למציאת בן זוג.
    מה קורה אצל אחרים- המליצו לי על אתר הכרויות, לחברות שלי יש בני זוג וכו'.

אני בכוונה מחדדת את העיניין הזה כי מאוד חשוב שתשימי לב שלא תמיד מה שטוב לאחרים ומתרחש אצלם הוא בהכרח מה שכרגע צריך גם לקרות בחייך שלך. כמובן שמעצם הידיעה שלאחרות יש בני זוג הבדידות אצלך רק הולכת ומתעצמת.

מצד שני, את מתארת את עצמך כמישהי שמתקשה לבטוח בגברים ומנסה להדחיק מערכות יחסים רציניות. לזה בטח יש סיבה או יותר. לא תמיד מתאים לנו דווקא בשלב הזה להיכנס למערכת יחסים רצינית, אם זאת התחושה שעדיין לא בטוח לי ליד גבר, אם זאת התחושה שאני בכלל לא רוצה להתחייב אלא לבדוק מה מתאים לי, אם זה סיבות עמוקות יותר- כמו על מה גדלתי ואיזה מודל אני מכירה מהבית ולכן הוא "מרגיש טוב" יותר, או לחילופין- המודל שגדלתי עליו מראה לי כי גבר הוא לא אדם לבטוח בו.. והיד עוד נטויה.

אז .. יש משאלת לב- למצוא את האחד. זאת משאלה שיש לכולם.
    ויש את המציאות העכשווית- את סגורה, קשה לך להיפתח, קשה לך להרגיש בטוחה ליד גבר ולבטוח בגברים, את מרגישה שינצלו אותך אם תתחייבי למישהו.. אלו סיבות חשובות שיש להתייחס אליהן בכובד ראש לפני שנכנסים למערכת יחסים, ולא סתם אינך נמצאת באחת כזאת- וזה בסדר גמור גם לא להיות במערכת יחסים כרגע. להרבה יש, השאלה היא אם כולם מוכנים להיות רציניים פתאום, להתחייב, להתמסר, להתאהב- גם זוגיות וכל המשתמע ממנה היא לא פשוטה. זאת עבודה קשה של שניים.. ומי שלא מוכן עדיין, קשה לו מאוד להחזיק.

את צעירה מאוד, ונשמע שאת מודעת לעצמך, נשמע שאת מבינה שעל מנת להתחייב ולהגשים את המשאלה הזאת להפגת הבדידות ולהיות יחד עם מישהו וכמובן לבטוח בו- עלייך לעבור תהליך, לנסות להבין מאיפה מגיע החשש שינצלו, שישתמשו בך לרעה- אלו פחדים מוחשיים שכדאי לבדוק אותם, בינך לבינך. כי רק אחרי ש"תטפלי" בהם, את תוכלי באמת לרכוש אמון בבן הזוג ובכך גם לקיים מערכת יחסים שתרגישי בה נוח.

מאוד יכול להיות, כמו אצל הרבה בני ובנות גילך- שבמקביל זה פשוט לא הזמן להיות "חברה של", אלא הזמן של להתנסות ולנסות מבלי להתחייב למשהו ספציפי, אלא פשוט להכיר את עצמך, כן לצאת וכן לחפש, וכשיקרה בדרכך מישהו שתרגישי יותר בטוח איתו- נסי להמשיך איתו את הקשר.

שומדבר לא דחוף. מה שחשוב הוא שתבדקי מה טוב לך כיום, ולפעמים גם להיות לבד זה ממש בסדר.. לתת לדברים לקרות ללא השוואות מול אחרים, אלא בקצב שלך. יש עוד הרבה תחומים שאפשר להתפתח בהם, וזה בדיוק הגיל.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענקית לך על ההשקעה את מקסימה

מישהי
    13/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש עוד אהבה
    מבולבלת
    10/04/2010

אני בת 32, נשואה שנתיים וחצי ואם לילדה בת שנה וחצי. יצאנו חמש שנים לפני החתונה. בחודשים האחרונים אני לא כל כך בטוחה שאני עדיין אוהבת את בעלי. זה לא שרע לי. הוא בעל נהדר ואבא נהדר אבל אני לא כל כך אוהבת את האדם שאני רואה מולי. הדבר שהכי מפריע לי הוא שאנחנו כל כך שונים בחשיבה שלנו, ברצונות שלנו. ידעתי את זה כשהתחתנו אבל משום מה חשבתי שזה בסדר כי אנחנו אוהבים. תבינו שאנחנו לא רבים, סה"כ אנחנו מסתדרים אבל זה בגלל שאני אדם מאד פשרן, מרצה ונוח. אני חושבת שבגלל זה הסתדרנו כל כך טוב לפני החתונה. אבל מאז שנולדה ביתנו יש ביננו יותר חילוקי דיעות, לי יש יותר דברים שאני דורשת (מה שלא היה קודם) והפער בדרך שאנחנו רואים דברים מאד בולט אצלי ( הוא חושב שיש לנו זוגיות נפלאה). דברים שהוא עושה מעצבנים אותי, וגם אני מרגישה שאני לא מעריכה אותו ושאני לא יכולה לשתף אותו בהרבה דברים ושהוא לא חבר שלי. ואני חושבת שאחרי הרבה שנים יחד החברות זה הדבר הכי חשוב בנישואים, זה מה שמחזיק הכל יחד. הוא אומר שאני החברה הכי טובה שלו ושהוא מרגיש שהחברות ביננו התחזקה. הוא יודע שאני לא מרגישה ככה. פעם הוא היה מושלם בעיני והים אני רק רואה את החסרונות שלו. יכול להיות שפשוט נעלמה ההתאהבות הזו? שהאהבה עכשיו היא שונה וזה בסדר? ככה זה גם אצל אחרים?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש עוד אהבה

הוספת תגובה

• מבולבלת

עדי בדיחי
    11/04/2010

אני לא יודעת אם "ככה" זה גם אצל אחרים, על זה אולי דורית תוכל יותר להעיד בשל ניסיונה הרב עם זוגות.

בכל אופן מה שבלט לי מאוד הוא הפער בין איך שהוא חווה את הזוגיות ותופס אותה, אז והיום, לבינך. אם שניכם מגיעים מאותה נקודה- שמשהו השתנה לנו בזוגיות, צריך לשפר משהו, לשנינו לא טוב- אתם לכאורה באותו שלב וקל יותר למצוא מענה לבעיה. אבל כשהדברים נחווים שונה זה לעומת זו, מראש יש למצוא דרך לנסות להעביר לו את התחושות שלך, את התפיסה שלך, מה שאז חווית מולו ומה שהיום. כי היום את כבר מתארת חוסר הערכה אליו, את מתארת משהו פרווה ופשרני, והרבה דברים מעצבנים אותך כנראה כתוצאה מהפער הזה. זה מגיע למצב בו את כבר לא מרגישה נוח לשתף אותו והחברות שלדעתך מחזיקה את כל החבילה יחד- מתפוררת או לא חזקה מספיק.

אני חושבת שכל זה אומר שלא צריך לחכות יותר ולפעול בנחישות לנסות כן לצמצם את הפער, או לפחות בתור התחלה להביא אותו להבנה בבחינת איך את חווה את הקשר, למה את חווה אותו דווקא כך ולא כמוהו, איפה את רואה את השוני. פעם הוא היה מושלם והיום את רואה רק את השלילי. מה היה באמצע? דברים הובילו למצב העכשווי. אין לי ספק שגם הוא סובל מעצם הידיעה שהוא אינו מתפקד בחייך כפי שתיפקד בעבר, הוא כנראה גם מרגיש את חוסר ההערכה שלך וזה כדור שלג שיש לעצור אותו.

חשוב שתנסי לגשת לייעוץ זוגי, לנסות להעלות את הפערים, אולי בהתחלה רק את ומאוחר יותר הוא יוכל להצטרף, זאת כדי לאפשר לך לקבל קצת יותר תמיכה רגשית ועל הבסיס הזה לנסות לעבוד יחד על הזוגיות. אל תשכחי שאם את חשובה לו, החברה הכי טובה שלו, ומבחינתו האהבה התחזקה- הוא לבטח ירצה לעזור כך שהדברים יחוו באופן הזה גם אצלך. ייתכן והוא כן יוכל לבוא לקראתך בעיניין החינוך והדברים שהוא רואה שונה, וייתכן וגם את תצטרכי לעשות צעדים לקראתו על מנת כן להמשיך את מה שהתחלתם בו, את הזוגיות שכה אהבת בעבר.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה