פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחלה כרונית
    ללי
    05/11/2009

שלום.אני בת 25.סובלת ממחלות כרוניות שגורמות לי לפגיעה קשה בתפקוד.אינני עובדת ולצערי צריכה לנהל מלחמה מול הביטוח לאומי כי אין לי הכנסה אחרת.הייתי בקשר זוגי של שמונה שנים וכעת מתלבטת אם לחזור לקשר (מאותם בעית שהיו קודם).בן זוגי(לשעבר)רוצה לחזור אבל קשה לו.תמיד הוא תמך בי וקבל את מחלתי אבל הוא רוצה להתחתן ולהביא ילדים ואני לא מסוגלת(לא בגלל בעיה בפוריות אלא בגלל שקשה לי) וכן הנושא הכספי מטריד אותנו מאוד(לציין שהמשפחות לא יכולות לעזור,הן בעצמם זקוקות לעזרה)אני מפחדת אפילו מהתפקוד שלי עם עבודות הבית שקשה לי כול כך.
    מה לעשות?האהבה ביננו מדהימה אבל אני מרגישה שאין ברירה אלא להפרד.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלה כרונית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי להיעזר בביטוח הלאומי

דורית כהן
    09/11/2009

לאה היקרה, צר לי על מה שאת מתארת בנסיבות החיים שלך. אלו דילמות שרוב האנשים אינם צריכים להתמודד איתן, גם מחלות כרוניות, גם קשיים כלכליים, גם פער בדעות לגבי הבאת ילדים. אני מניחה שאפילו אם תלדי ילדים - עדיין יהיה לך מאוד קשה לתפקד איתם בגלל מגבלותייך. יחד עם זה אהבה היא צורך אנושי מאוד חיוני לכל אחד, ואם יש לך כזאת אהבה כבר בחיים - חבל מאוד לוותר עליה. האם בדקת עד כמה תוכלו לקבל סיוע מן המוסדות, ביטוח לאומי למשל, על מנת לסייע לך בתמיכה כלכלית ובעזרה בעבודות הבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ללי
    12/11/2009

כן,כמובן שבדקתי אם מגיע לי עזרה מביטוח לאומי.כמו שרשמתי לך המלחמה (ואני בכוונה רושמת מלחמה כי זה ממש כך)עם ביטוח לאומי כבר נמשכת כמה שנים,אפילו לקחתי עו"ד.
    העו"ד אומר שהם מתנהגים ככה כי הם לא רוצים לשלם קצבת נכות למישהי צעירה כול החיים.אבל מה אני אשמה שחליתי?ושגם עברתי תאונת דרכים??
    הוא אומר שלא כדי בכלל לבקש עזרה עם עבודות בית(זה קצבה אחרת)כדי לא להסתבך ועדיף רק להתעקש על הנכות..
    האמת היא שגם עם הקצבה זה יהיה קשה מבחינה כלכלית.
    האם כדאי לנסות לעבור טיפול זוגי ,לראות אם יש לנו בכלל סיכוי?
    כואב לי שאולי אני הורסת לו את החיים .שבמקום שהוא ימצא מישהי בריאה שתוכל לתת לו את המשפחה שהוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לוותר

לילית
    12/11/2009

עם יש לכם אהבה . הבנה וכוח סיבולת אפשר להתגבר על הכול עם הוא אוהב אותך על תוותרי..למה מה את חושבת שהגברים בחוץ ישר ירוצו לידיך?
    על אהבה לא מוותרים נלחמים ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני במקום הנכון?
    מיכל
    04/11/2009

היי,
    אני בחורה בת 28 יוצאת עם גבר גרוש +ילדה כבר חודשיים. לאחר שנים ללא זוגיות וטראומה מזוגיות קודמת אני מרגישה מוכנה לבנות זוגיות חדשה העניין הוא שאני לא בטוחה שבן זוגי מוכן רגשית לקשר הכל בסדר ביננו ואני מרגישה שהוא בהחלט בעניין אך שומר מרחק ביטחון.
    בנוסף, הוא התגרש לפני פחות משנה איך אני יכולה לברר האם הוא פנוי רגשית לקשר מחייב? או שמא הוא נמצא איתי מהפחד להישאר לבד?? אנחנו גרים די רחוק ומתראים רק בסופישבוע כך שקשה לי מאוד לבחון דברים כשהקשר מתנהל במרחק שכזה.
    האם ניתן לדעת זאת?
    בתודה מראש, מבולבלת

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני במקום הנכון?

הוספת תגובה

• מיכל יקרה

שירית
    05/11/2009

את נמצאת בגיל כזה שכל קשר שאת נכנסת אליו, יש לך מטרה מאוד ברורה לקשר רציני שיוביל למיסוד ולבניית משפחה. ולכן השאלות שלך הן בהחלט במקום.
    בן זוגך לעומת זאת רק יצא מזוגיות ( לא טובה מן הסתם...). אני מניחה וזאת רק הנחה כמובן ,שהוא זקוק ליותר זמן על מנת להבשיל לקראת זוגיות מהסוג שאת רוצה. זאת הסיבה שאת חשה ריחוק ממנו או מרווח ביטחון.
    אני הייתי מציעה לך לפתוח את הנושא הזה איתו. לשתף אותו במטרותייך הזוגיות ולשאול אותו מה דעתו. אז תוכלי להחליט לגבי המשך הקשר.
    תיראי, אין אמת אחת. (שמעתי גם על זוגות שהתחתנו זמן מאוד קצר לאחר הגירושים. למרות שזה נדיר ולא תמיד מוצלח...)
    מה שחשוב הוא שאת תהיי שלמה עם הבחירה שלך. אם את בוחרת להשאר איתו ולחכות לו עד שיהיה מוכן ,זה בסדר רק שתהיי שלמה עם זה ועם מחיר הזמן שאת משלמת.
    ואם את בוחרת להפרד כי את מרגישה שזמנך יקר מידי זה גם בסדר. רק שתהיי שלמה עם זה.
    מקווה שהיבהרתי את הנקודה...(-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשואה חצי שנה
    דנה 25
    04/11/2009

אני ובעלי נשואים חצי שנה יש לנו אהבה ענקית, הייתה לנו את חתונת החלומות הכי יוקרתית שיש, ויש לנו חלומות לעתיד, הבעיה שאנחנו רבים כמעט כל יומיים, אני לא יכולה להעיר לו על כלום הוא נפגע מכל דבר, נלחץ מכל דבר כל יום הוא מפחד שיתחילו איתי או שאני יבגוד בו מה שלא בא בחשבון אף פעם!!!, כשאנחנו רבים הוא יוצא מהבית ,המצב הכלכלי שלנו נרומלי ואנו חוסכים לבית, ואני התחלתי לעבוד במקום חדש כשאנו רבים אז אני תמיד זורקת לו הערות כמו- הייתי צריכה לחפש מליונר ככה לא היו לי צרות, (למרות שאני לא מתכוונת לזה)הוא מתעצבן ואומר שזה מה שיש ואם לא טוב לי שאני יחפש מישהו עם כסף, הקטע שלפני החתונה בחיים לא היינו רבים ככה, והוא תמיד דואג לי ולא מחסיר ממני כלום אנחנו באמת אוהבים והוא בחיים לא פגע בי, אני מרגישה כאילו אני לא מוכנה נפשית לכל ה-נישואים בית משכנתא ילדים הזה, ומצד שני אני מתה עליו פשוט אין לי כוחות נפשיים, וגם הוא מאז שהתחלנו לריב ככה התחילה לו נשירה חזקה וזה בחיים לא היה לו, אני מרגישה כאילו אני לא מספיק טובה בשבילו וכאילו הוא היה יכול למצוא מישהי שתתייחס אליו כמו מלך כמו שהוא מתייחס אליי, אני מבולבלת כל כך אין לי חשק ללכת לעבודה אני עובדת בעבודה בתחום שירות הלקוחות ואני חייבת להיות נחמדה ולחייך ופשוט בפנים אני קרועה בא לי לקחת את כל הכדורים שיש לי ולהתמודד עם זה ככה לא ידעתי שמי שמתחתן במדינה הזו אין לו תמיכה מאף אחד ואם חס וחלילה נתגרש זה בגלל הלחצים הכלכליים כי אם זה היה תלוי באהבה בחיים לא היינו רבים, עכשיו אני מבינה את אחוזי הגירושים במדינה לא עוזרים לזוגות צעירים בכלום.....
    מה אני עושה הלאה...???????????

לקביעת תור
    סגירה
    נשואה חצי שנה

הוספת תגובה

• הרבה סבלנות

אילנה
    06/11/2009

אני אכתוב את דעתי עד שאנשי מקצוע יתנו את תשובתם.

אני חושבת שלרוב הזוגות בתחילת הנישואין לא קל.
    את מתרגלת לזה שיש מישהוא שאמור להיות איתך לכל החיים, ואתם למעשה משפחה עכשיו, גם הוא יש לו חששות ודאגות.
    ניראה לי שתנסי לסובב את כל המעגל הקסום שאליו נכנסתם (זה מה שהבנתי מהספור).
    אל תגידי לו שום דבר נגדו. אם את רואה שהוא עושה מה שהוא שאת לא אוהבת, פשוט בדרך אחרת תגרמי לו לא לעשות זאת יותר. זה יתן לך יותר אפשרות להבין אותו באמת, מה הוא מרגיש, ממה הוא מפחד וכו'. הפוך תתחילי לעשות הכל כדי שהאווירה בבית תיהיה טובה, תשכחי מהכל. (אני אומרת שאת תעשי ולא אתם, כי שאני חושבת שאישה היא זו שמובילה את הבית, אין מה לעשות. הוא ילך אחרייך).

את אמרת שזרקת לו, שהיית צריכה להתחתן עם מיליונר. יכול להיות שזה פגע בו, והוא עכשיו חושב שהסכום שהוא מרוויח לא מספיק לך.
    לגברים יש בעיה מאוד גדולה, הם צריכים שהנשים יעריכו אותם, במיוחד אישתו ולא משנה מה הוא עושה. אפילו אם זה סתאם להכניס בורג לקיר. אם הם חושבים שלא מעריכים אותם, הם מתחילים להכניס לראש כל מיני מחשבות, שקשה להוציא אותם אחר כך משם.

אני חושבת שאם את תתייחסי לזה כקושי זמני ואתם תעברו אותו, זה יועיל וכך זה יהיה.
    ויחד עם המחשבה הזאת תמשיכי לנסות להרגיע את המצב.
    הרי לפני החתונה הכל היה טוב, אז תעברו את הגשר הזה והכל שוב פעם יהיה טוב.

הרבה בהצלחה והרבה סבלנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בושה ללמוד זוגיות טובה

דורית כהן
    09/11/2009

דנה יקרה, בנוסף לדברים היפים והנכונים שכתבה לך קרן, אוסיף עוד משהו: העלית כאן בעייה שמשותפת להמון זוגות צעירים - לאחר ההתפכחות מן החלום של החתונה - צצות המון בעיות מתוך החיכוך הבלתי נמנע בין שני אנשים שכל אחד "סוחב את העגלה" לכיוון הנכון עבורו, על פי צרכיו, מטרותיו, על פי מה שראה בבית הוריו. ומכיוון שהכל חדש, צצים פחדים וחששות ויש מריבות.

אם את מרגישה שזה מעבר לכוחותייך להתגבר על הבעיות, הזמיני אותו לסדנא לתקשורת זוגית, או לייעוץ זוגי קצר מועד. תתפלאי - אבל המון זוגות צעירים עושים זאת, כי הם מבינים שזוגיות זה לא משהו שלומדים בבית ספר, או במקום אחר כלשהו, וחבל זכך, כי יש כל כך הרבה כלי עזר בתקשורת זוגית שניתן ללמוד כאשר מגיעים לייעוץ או לסדנאות... ואם לא מטפלים בכך בתחילת הדרך - והבעיות לא נפתרות - הן נערמות ומצטברות והאהבה מתחילה לברוח, להיעלם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת ביניים....
    אדווה
    04/11/2009

הי..רציתי לשאול ולהתייעץ:
    אני בת 22.היה לי חבר במשך 3 חודשים.נפרדנו בגלל פערים שלא התגברנו עליהם...אחרי שנפרדנו בצורה בוגרת והסכמנו בינינו שקשה שנשאר ביחד אבל חשוב לנו שנשאר בקשר של ידידות.
    עבר כבר כחודש וחצי והוא לא התקשר.אני מתארת לעצמי שקשה לו שנדבר או נתראה וזה יהיה אחרת או שיש גם לי רגשות אבל צריך לנטרל אותן אבל הוא חשוב לי כבנאדם ואני לא יודעת מה לעשות.מצד אחד בא לי להתקשר ולשאול לשלומו..מצד שני אולי הוא יחשוב שאם אני מתקשרתזה אומר שאני רוצה לחזור...אני לא יודעת בעצמי...אבל אני יודעת שהוא חשוב לי לא משנה באיזה מטרה אני רוצה לדבר ולשמוע אותו.הרי יש זוגות שגם אחרי שנפרדים נשארים במקרה מסיעם החברים הכי טובים לא?אז צריך לחדש את הקשר מתישהו לא?לא איכפת לי לעשות את הצעד הראשון...אני לא יודעת אם זה יוביל ללחזור או לא כי מצד אחד אני כן רוצה מצד שני לא יודעת אם מה שלא התגברנו עליו לא יצוץ ויפריע אז כרגע לא רוצה להחליט רק לדבר,זה נשמע לכם מוזר שאני אתקשר?
    תודה..........

לקביעת תור
    סגירה
    תקופת ביניים....

הוספת תגובה

• זה תלוי בו

זאב בודד
    11/11/2009

את הצד שלך אני מבין את רוצה להשאר ידידה שלו, זה לא מומלץ אבל בהחלט אפשרי, גם אני בקשר עם אקסית שאני לא איתה 5 שנים, ואפילו מייעץ לה בנושא הזוגיות שלה, אני מודה שזה נשמע הזוי.
    בכל מקרה לעיניינך את צריכה להתייעץ איתו אם זה מרגיש לו נכון להמשיך לדבר מידי פעם או שהוא מעדיף להתנתק לגמרי כדי להתגבר ולהמשיך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

אדווה
    12/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכאן או לכאן

דורית כהן
    15/11/2009

גל היקרה, נשמע לי שאת מרגישה רצון לחדש את הקשר לא רק מטעמי ידידות אלא כי את שוקלת אולי לחדש את הזוגיות אבל חוששת שיופיעו שוב הפערים הידועים שצצו קודם לכן.
    אני חושבת שאם אחרי שלושה חודשים כבר נפרדתם - זה די אומר שזה מה שצריך לקרות. הרבה פעמים הרגש לא מסכים עם השכל, ונותרים געגועים. זה רק טבעי. העובדה שהוא לא מתקשר מעידה שזה לא עובר עליו בקלילות, הפרידה הזאת, ואולי הוא נפגע מכך.

לדעתי חשוב למצוא דרך לגרום ליחסים להיות גמורים שלמים וברורים, על מנת להמשיך הלאה, או לבחון ברצינות ובמהרה האם יש בכל זאת אופצייה לחידוש הקשר.

לכן כדאי ליזום שיחה איתו ולבחון מחדש איך שניכם מרגישים. אני חושבת שאם תרגישי בשיחה שמאוד מתאים לך לחזור לזוגיות איתו - עליך להעלות את האופציה כדי לשמוע איך הוא מרגיש ביחס לכך. כבר שמעתי על הרבה זוגות שנבהלו בסיבוב הראשון אבל אחר כך ביררו עם עצמם ורצו לחדש את הקשר וזה יכול לעבוד בפעם השנייה, כי אני מאמינה שאנשים הינם בעלי יכולת הסתגלות וגמישות והפקת לקחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להתנתק מהאקסית
    צעיר
    03/11/2009

שלום,
    אני והאקסית (בני 21) הכרנו במשלחת לחו"ל לפני שנתיים, במשך החודשיים של המשלחת היינו יחד כל דקה, ונהננו מכל רגע, הרגשתי כאילו החיים שלי מעולם לא היו טובים יותר. התאהבתי בה והרגשתי כמו שלא הרגשתי מעולם, היא גם אהבה אותי - אבל לא באותה רמה.
    מאז היינו ביחד כמה חודשים, במהלכם קרו כל מיני דברים מצידה שפגעו מאוד באמון שלי בה והבנתי שהיא לא מרגישה כמוני באותה מידה אז ניסיתי לחתוך את זה כמה פעמים אבל איכשהו כל פעם הייתי חלש מדי והסכמתי לחזור אליה, למרות שבלב תמיד ידעתי שאין לזה סיכוי.

אחרי קצת פחות מחצי שנה ביחד החלטנו להפרד ומאז אנחנו לא ביחד. השתדלתי מאוד להתרחק ממנה ולא להיות בקשר אבל היא לא הפסיקה להתקשר ואמרה שהיא יודעת שהכי טוב בשבילי לא לדבר איתה, שהיא מצטערת שהיא מתקשרת כל הזמן אבל היא לא יכולה להיות רחוקה ממני ולא לדבר ולראות אותי. היו שבועות שלא דיברנו ולא היה לנו שום קשר וידעתי שזה הדבר הכי טוב שיכול להיות לי כדי לשכוח אותה אבל עדיין היא לפעמים הייתה מתקשרת, ועכשיו אני יודע בדיעבד שהייתי צריך להיות יותר תקיף ברגע שראיתי שהיא ממשיכה להתקשר.

לפני כמה חודשים דיברתי איתה על הנושא ואמרתי לה שממש קשה לי ככה ושאני לא יכול להישאר איתה בקשר של רק 'ידידים' ושאני יודע שמבחינת שנינו לחזור היא לא אופציה, ככה שהדבר היחיד שאפשרי זה ניתוק.

מאז הפרידה שנינו יצאנו עם אחרים לא מעט, אצלה היא אומרת לי שעם אף אחד זה לא זה, ואני יודע שאף אחת לא תשתווה אליה, למרות שניסיתי לצאת עם הרבה בנות, בעיקר כדי לנסות להמשיך הלאה בחיים ולהשכיח את האקסית.

לאחרונה היא הועברה לשרת בבסיס שלי מה שגורם לנו להתראות לפחות כמה פעמים בשבוע, ובגלל תקופה קשה שעוברת עליה אני מוצא את עצמי איתה הרבה מאוד זמן, לפעמים גם מעבר לשעות העבודה.
    הרבה פעמים היא אומרת לי שאני הבן אדם שהכי חשוב לה בעולם והכי דואג לה והכי כיף לה איתי והכל - אבל אני יודע שאין בזה שום רגש שהוא מעבר ל'חברי'.

אני לא יודע מה לעשות, אני יכול לדבר איתה שוב ולהסביר לה שממש קשה לי עם הקשר איתה ולהתרחק מעט, אבל אנחנו עדיין נתראה כמה פעמים בשבוע בבסיס. יש לנו הרבה חברים משותפים ככה שנאלץ גם להיות באותה חברה ואני יודע שאין סיכוי שבמצב כזה נצליח לא לדבר. עשיתי טעות שלא חתכתי את זה מזמן ושנגררתי עם זה כל כך הרבה, אבל עד היום אני לא מפסיק לחשוב עליה כל הזמן.

יש לי פה עוד הרבה לשפוך בנושא אבל אני מרגיש שהבהרתי את הנקודה ושמיותר לחפור יותר מזה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להתנתק מהאקסית

הוספת תגובה

• וואי, זה כל כך מזכיר לי את המצב שלי

חנוש
    03/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

חנוש
    03/11/2009

למה אתה לא רוצה לחזור אליה?אתה בטוח שמה שהיא מרגישה אליך זה רק רגש חברי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה:

צעיר
    04/11/2009

אבל כבר יצא לנו לפתוח הכי גלוי יש את כל הנושא יותר מפעם אחת והיא לא באמת אוהבת אותי, היא מרגישה אולי יותר מרגש חברי, אבל זה עדיין לא הדבר האמיתי.

חוץ מזה שאחרי יותר משנה מאז שנפרדנו, נראה לי שהיא כבר הצליחה להמשיך הלאה והיא לא ממש בראש של לחזור, ככה שגם אם הייתי רוצה, זאת לא ממש אופציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתגרש בגלל בעיות עם ההורים???
    אני
    03/11/2009

דורית היי.
    שמי לילך ואני נשואה 3 שנים +1 (בן שנה ו10) אני יכולה למלא דפים שלמים על הבעיה שלי אספר בקצרה.
    את בעלי הכרתי לפני 7.5 שנים התחלנו לצאת הכל היה טוב אחרי חצי שנה הוריו החליטו שהם לא רוצים שאכנס לביתם כי אני לא בת העדה שלהם (לפני זה הם לא ידעו)
    יצאתי מביתם ובעלי אז "החבר" בחר בי (מיוזמתו ללא התערבותי) ועברנו לגור יחד (עוד כחיילים) אחרי 4 וחצי שנים התחתנו הוריו שנתקו עימנו קשר (איתו לסירוגין) לא הגיעו לחתונה למרות שהתחננתי בפניהם יומיים לפני החתונה שיבואו הם קיללו אותי ולעגו לי (אגב הקללות היו חלק מחיי כשנה לפני החתונה קללות רציניות שמביישות כל אדם -חשוב לציין שנה שלמה כמעט על בסיס יומי)
    גם בהריון היו איומים מכתבים שחיכו לי בדלת וכד' (אגב הריון הם מעולם לא ראו את ילד שלנו)
    בעלי מיום החתונה התנתק מהם לגמרי אבל לפני 3 חודשים אמא שלו החליטה שהיא רוצה לחזור לקשר ושהיא מצטערת על הכל ובעלי ... עצוב לי לומר רץ אליה בזרועות פתוחות עם אהבה אין סופית הוא הולך אליהם בערך פעם בשבוע ואני לא יכולה לסבול את זה אני לא יכולה לסבול אותו כבר אני לא מסוגלת ללכת אילהם או לראות את הפרצוף שלהם רק המחשבה על זה גורם לי לדחיה הם אנשים דיי טיפשים (ולא בקטע של לפגוע הם חסר אינטיליגנציה רגשית חברתית ושכלית)
    אבא שלו אלכוהליסט שכל היום שותה ומסניף טבק אמא שלו חצי נכה (חצי גוף יד רגל חצי פנים) אח שלו פסיכי (עם תעודות- ניסה להתאבד מס' פעמים יצא מצהל פרופיל 21 עם כדורים לכל החיים ) אחות בת 19 שלא התפתחה נפשית (בצדק עם משפחה כזאת) ומתנהגת כי ילדה בת 11 (ועוד הגזמתי)
    אני לא יכולה לתת לו לקחת את הבן שלי לבית כזה לאנשים כאלה
    אני לא סומכת על בעלי יותר בכלום אני מפחדת שהוא יקח את הילד לשם מבלי שאני אדע אגב הוא משקר לי בנוגע לדברים שקשורים אלייהם דברים טיפשיים אבל עדיין שקר גדול מתחיל בשקרים קטנים
    אני לא רוצה להתגרש הוא אבא טוב אבל אני לא יודעת איך להמשיך ככה
    נ.ב
    את מפרסמת את מס' הפלא' שלך האם ניתן להתקשר? מתי? במה זה כרוך?

תודה על זמנך
    לילך

הוספת תגובה

• אם מס' הפלא מפורסם, בטח אפשר להתקשר

יואב
    03/11/2009

אם מס' הפלא שלה מפורסם, בטח אפשר להתקשר
    לשאול את כל השאלות. אני משער שדורית מספיק נבונה לענות רק על מה שהיא רוצה.
    יואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי!

חנוש
    03/11/2009

אני יכולה לשאול מאיזה עדה הוא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי חנוש

אני
    04/11/2009

היי חנוש
    הוא טוניסאי לא שאני מבינה למה זה חשוב הרי מה זה משנה מאיזה עדה אנחנו כל עוד אנחנו בני אדם?
    אמא שלו אמרה שאני לא בשבילו מבלי להכיר אותי כאדם אמרתי לה שתנסה להכיר אותי אולי אני באת אדם רע ולא מתאימה לו ואם זה כך אקבל את דעתה בכבוד ובהבנה שאמא מבקשת לבנה את הטוב ביותר אבל אם היא תכיר אותי ותגלה שאני אדם טוב שתקבל את החלטת בנה ותבין שהוא מאושר וטוב לו הרי זה מה שאמא בסך הכל רוצה לא???
    אגב יואב תודה על התייחסותך וזמנך אשמח לעצה ממך רק חבל לי שדורית טרם התייחסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית כהן תודה
    עדי הודיה
    02/11/2009

ד,ר כהן היקרה.תודה רבה על תגובתך.אכן אני יודעת שיש לי חוסר ביטחון עצמי בקשר למראה שלי. תמיד הייתי קנאית אך קנאה גדולה כזאת התחלתי להרגיש בהריוןועוד יותר עכשיו כמה חודשים לאחר הלידה שעדיין לא הצלחתי להשיל מעלייאת המשקל העודף.האם את חושבת שחזרה למשקלי הקודם תעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    דורית כהן תודה

הוספת תגובה

• לקיחת אחריות ושליטה בחיים

דורית כהן
    03/11/2009

בפירוש כן! מכיוון שאת קושרת את חוסר הבטחון במפורש להופעה החיצונית, יש להניח שכאשר תרגישי שעלית על המסלול הנכון בדרך לשמירה על ההופעה, על הכושר, על הבריאות, ועל תחושה נעימה ושלמה שלך עם גופך - הרגשתך תשתפר. לפעמים אין אפילו צורך בלהגיע ליעד הקיצוני שקבעת לעצמך מבחינת משקל גוף או מידת המכנסיים - אלא התחושה שהנושא נכנס למסלול, שמצאת לך זמן קבוע לפעילות גופנית מתאימה והצלחת להכניס זאת לסדר השבועי שלך, ושיש לך שליטה במה את מכניסה לפה - תחושת השליטה הזאת בחיים שלך כבר יכולה להועיל מאוד להרגשת הבטחון העצמי.
    אני גם חושבת שאחרי שתתנסי בלקיחת אחריות לעצמך ושליטה בתחום הזה של החיים, זה יחלחל לתחומים נוספים של חייך, ותמצאי את עצמך מעיזה להתנסות בעוד דברים, לאחר שנוכחת לדעת שהתמודדת בהצלחה עם התחום הגופני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקנות
    דודי
    02/11/2009

יש לי בת זוג כשנתיים והיחסים בינינו היו מעולים עד לפני מספר חודשים ,לפני כחודש היא הפסיקה להתקרב ונמנעת מלקיים יחסי מין ,לדבריה אמרה שהיא מרגישה ריקנות ולא מסוגלת לקיים יחסי מין ולהתקרב יש לציין שהיא ילדה את בנינו לפני כ6 וחצי חודשים,דבר נוסף היא ממשיכה להתנהג כרגיל כלפי ילדיה וכלפי בנינו ,ואני כאילו לא קיים.מה עושים?האם זו בעיה נפשית ?או דיכאון אחרי לידה ?
    דבר נוסף מיוזמתה באה ואמרה שהיא קבעה טור לפסיכולוג . מכירים מקרים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריקנות

הוספת תגובה

• דכאון לאחר לידה

דורית כהן
    09/11/2009

דודי היקר, אחרי הלידה קורים אצל הרבה מאוש נשים שינויים נפשיים והורמונליים, שחלקם נכללים במסגרת של "דכאון לאחר לידה", וטיפול פסיכולוגי יכול להועיל במקרה כזה. אני מציעה בשום אופן לא ללחוץ עליה לקיים יחסי מין. זה בעיני תמיד - לא משנה מה הנסיבות - מזיק בטווח המיידי והארוך ומסבך את ההתייחסות לסקס בין בני הזוג. אני מקווה שהטיפול בו היא תתחיל יעזור לה, לפעמים צריך גם טיפול תרופתי, ולפעמים צריך גם טיפול זוגי כדי "להתניע" מחדש את הקירבה האינטימית בלי לחץ מצידך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש לא יכולה יותר ..
    אין שם
    01/11/2009

אז ככה.. לפני הרבה זמן דיברתי פה על פורנו שחבר שלי מיסתכל ושזה מפריע לי ..
    אחרי כל מה שאמרתם לי נכון הוא לא שם עלי
    אבל איכשהו הצלחתי להבליג על זה ואמרתי יאללה כולה מחשב ..
    אבל עצם העובדה שהוא משקר לי בישביל זה זה ממש מגעיל אותי!
    אני כבר הרבה זמן שלא נתתי משהו מעצמי.. ולא רציתי כי שניסיתי הרגשתי רע עם עצמי אחרי זה
    עד שסוף סוף הרגשתי שוב קרובה אליו והוא היה אצלי אבל הוא מיהר ללכת לסידורים הוא לא ידע שהבית שלו ריק וכניראה שהוא עבר קודם בבית הוא ראה שהבית ריק אז הוא הרשה לעצמו לידחות הכל
    וזה כבר ממש בלתי ניסבל!
    למה הוא עושה לי את זה למה?
    אני רואה אותו כל הגוף שלי צמרמורות ..
    אני אוהבת אותו כרגע אני מאוד כועסת!! תמיד יום למחרת אני איכשהו נירגעת
    אבל מבפנים אני מרגישה פגועה
    מה אני כבר יכולה לעשות עוד?!
    אני ניסיתי הכל אני מצליחה לדלג על זה אחרי כמה ימים אני נירגעת
    אבל זה נורא מבאס אותי..
    זה נחשב בגידה?
    ראיתי פה מישהי ששאלה אם הוא חושב עלייה בזמן הסקס שהוא רואה פורנו..
    זה ממש השאלה שלי גם ..
    אבל הבנתי אחרי שקראתי..
    בכל מיקרה למה כל זה ככה למה?!
    אשמח לתשובה .. זה די מתיש אותי כבר..
    ערב טוב .

לקביעת תור
    סגירה
    אני ממש לא יכולה יותר ..

הוספת תגובה

• הבחירות שלנו בחיים

שירית
    01/11/2009

אנשים שאוהבים ומעריכים את עצמם בוחרים להכניס לחייהם אנשים שאוהבים ומעריכים אותם. שמכבדים אותם. שמוסיפים לחייהם טעם טוב.
    אנשים שלא מעריכים את עצמם בוחרים להכניס לחייהם אנשים שפוגעים ומזלזלים בהם.
    הבחירה להיות בקשר עם מישהו או לא להיות בקשר היא שלנו!! אבל קודם כל אנחנו צריכים לאהוב את עצמינו...
    עכשיו תשאלי את עצמך לאיזה סוג של אנשים את שייכת ולמה את חושבת שלא מגיע לך משהו אחר?

נכון...את אוהבת אותו... אבל האם את אוהבת את עצמך??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהבת ??

אני
    01/11/2009

אוהבת את עצמי כן אבל תלוי באיזה מובן ..

תיראי ברור שמגיע לי יחס הרבה הרבה יותר טוב ..
    ומגיע לי מישהו שיעריך אותך אבל אני לא מבינה למה אני לא מצליחה לעבור הלאה ..
    אני גם יודעת שהוא לא ממש שווה אותי..
    ואני יודעת שמגיע לי משהו טוב ..

אבל יש רגעים שהוא שונה.. למשל לגבי הסקס אני לא יוכל להיפתח אליו בזמן בקרוב שוב כניראה עד שהוא יבין את זה אם הוא ביכלל ירצה ..
    אבל יש רגעים שהוא מקסים ומתוק..
    ויש רגעים שהוא מעצבן עצבני ועושה מה שבראש שלו ..
    אני פשוט לא מבינה למה הוא עושה את זה?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהדר!

שירית
    01/11/2009

את יודעת שמגיע לך משהו הרבה יותר טוב. את יודעת שמגיע לך מישהו שיעריך אותך.
    ואת גם יודעת שחוץ מלהיות מקסים ומתוק (וגם זה רק לפעמים ,כשבא לו...) את מקבלת הרבה עגמת נפש מהקשר איתו.
    השאלה למה הוא עושה את זה לא מעניינת. גם לא נצליח להבין מה עומד מאחורי זה. זה שלו. לא שלך. ניסית לשנות את זה ולא הצלחת...
    מה הלאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מצליחה ..

אני
    02/11/2009

זהו שלהמשיך הלאה אני ממש לא מצליחה וזאת הבעיה שלי..
    יש לו רגעים שהוא מצליח ליכבוש אותי במילים שלו.. אבל יש רגעים שבא לי להרוג אותו!!

רציתי לישאול אותך עוד משהו..
    יש לו חבר שהוא ידיד שלי.. הוא באמת בנאדם מדהים
    הוא אמר לי שהוא אוהב אותי ..
    והוא אחד שמעריך שמכבד שמפנק וההפך הגמור מהחבר שלי
    יש לי רגעים שאני אומרת לעצמי בא לי לנשק אותו ושאני אולי אפילו רוצה אותו
    דיברתי על זה עם חברה שלי .. היא אמרה לי שזה רק סתם בראש תקופה שהוא לא באמת נימצא בראש שלי
    ואם אני יפרד מהחבר שלי בישבילו אני יצטער על זה אבל אני גם מיצד שני חייבת לעזוב את החבר שלי בכל מיקרה אחרי כל מה שהוא עושה ..

אבל למה הוא פיתאום בא לי לראש? זה ביכלל מביא אותי למצב שאני מבולבלת ..
    אבל זה רק רגעים זה לא תמיד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

שירית
    02/11/2009

כשאת אומרת שאת לא מצליחה את אומרת בעצם, שאת בוחרת להשאר איתו. זה בסדר . זאת הבחירה שלך . עכשיו קחי אחריות על הבחירה הזאת וקבלי אותו כפי שהוא. בלי לנסות לשנות אותו .בלי להתלונן ולקטר. לקבל את העובדה שמידי פעם את תיפגעי ותיעלבי.
    זאת המשמעות של "לקחת אחריות ".
    לגבי הבחור השני, הוא כנראה נוגע בך בנקודות שהחבר שלך לא. הוא מתוק, מעריך, מפרגן.
    הוא מראה לך איך נראית אהבה באמת.
    אין ביכולתי לייעץ מה לעשות לגביו, צר לי.
    מקווה שעזרתי לך ,בהצלחה, שירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הדרדרנו ככה?
    סימה
    01/11/2009

היי לכולם
    אני בחורה בת 26 סטריטית מאמינה באלוהים
    עד כה אני בהלם מכך שיש עידוד להומואים ולסביות למינהם ........לי אין כלום נגד אהבה משום סוג......אבל זה לא אנשים החליטו שמשכב זכר אסור בכל הדתות הוא אסור....זה מילה של אלוהים ותראו מה קרה לשבט לוט ......
    נראה לי שאנשים חושבים שמותר להם לעשות מה שמתחשק להם .......אבל אלוהים יודע מה טוב בשבילנו יותר מכל אחד אחר.....
    איך אפשר לא להעריך את הדברים הטובים שהוא נתן לנו......כל הפירות והירקות כל הבשר המותר(של תרנגולות בקר כבש) הפרחים היפים .....מאיפה לדעתכם כל זה בא?
    האם באמת לבנאדם מותר לעשות ככל העולה על רוחו......?
    מה דעתכם בעניין אשמח מאוד לשמוע?

לקביעת תור
    סגירה
    איך הדרדרנו ככה?

הוספת תגובה

• הי לך

שירית
    01/11/2009

אלוהים גם ברא את ההומואים והלסביות. כולנו פרי בריאתו של אלוהים.
    מה דעתך על כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לנו לדבר מאחרים?

הדר
    03/11/2009

מה אכפת לך ממה שאחרים עושים?? תדאגי לעצמך. תדאגי שאת תהיי טובה כלפי כולם. וחלאס. אלוהים ברא את כולם. ויש זכות בחירה. ולא ממש עיניננו לדחוף תאף לעסקים של אחרים.
    זה מעשה שלו וזה מעשה שלי אז למה לנו לדבר מאחרים. סתם כדי להרגיש עליונות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההדרדרות היא מצדך

אני
    03/11/2009

באמת איך הידרדרנו... סימה יקרה
    ההדרדרות היא מצדך ומצד אנשים כמוך אני לא מבינה מה נותך לך את הזכות להיכנס לחדר המיטות של אדם פרטי אם היו נכנסים לך לחדר המיטות ושופטים את מעשייך במיטה איך היית מרגישה?
    הייתי אומרת שהם אנשים בדיוק כמוך אבל בהתחשב שנכנסת לפורום שבכלל לא עוסק בזה רק כדי לומר את דעתך עושה אותם אנושיים קצת יותר ממך...
    צאי מזה ותתעסקי בחייך "חייה ותן לחיות" כמו שאת רוצה להמשיך לחיות מבלי שיתערבו לך אז תניחו להם לנפשם
    אגב מה את עושה במיטה? את למטה? למעלה? יורדת? אוהבת שיורדים לך? דיי בוטה נכון ואפילו מזעזע גם לי ככותבת ככה הם מרגישים גם אם לא שואלים ישירות...
    בהצלחה בחייך התמקדי בלהיות אדם טוב כי "דרך ארץ..." אני בטוחה שתוכלי להמשיך את המשפט לבד... את הרי מאמינה לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושדת בבגידה
    דנה
    01/11/2009

נדמה לי שבעלי בוגד בי
    לא יודעת מה לעשות אין לי מצב רוח
    קשה לי עם זה מה עושים

לקביעת תור
    סגירה
    חושדת בבגידה

הוספת תגובה

• להוסיף עוד פרטים

דורית כהן
    09/11/2009

דנה היקרה, צר לי על תחושותייך. מכיוון שכתבת כה מעט, אין לי כרגע כיוון בו אני יכולה להיאחז ולעזור לך. כתבת שנדמה לך - יתכן שזה פרי דמיונך, אבל יתכן שהחושים שלך לא מטעים אותך. נסי לספר לנו קצת יותר פרטים למה את חושדת בו ונראה אם נוכל לעזור במשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות ראשונה
    מירי
    31/10/2009

היי,
    אני בת 19 ואני יוצאת עם החבר הראשון שלי כבר כמעט 4 חודשים.
    אני מאוד אוהבת להיות איתו, אבל כאשר אנחנו מתנשקים אני רוצה שזה יגמר ולא ממש רוצה לעשות את זה...
    זה בגלל שאני לא אוהבת אותו, או שזה יכול להיות בגלל שהוא החבר הראשון שלי ואני פשוט לא רגילה ומפחדת?

תודה רבה!
    -מירי-

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ראשונה

הוספת תגובה

• להגיד מה נעים ומה לא נעים

דורית כהן
    09/11/2009

מירי היקרה, סליחה על האיחור בתשובה. וחוץ מזה, תודה על על שאלתך, כי היא מאפשרת לי להאיר משהו שבדרך כלל לא משוחחים עליו.
    את שואלת האם תגובתך לנשיקה מעידה על חוסר אהבה או על חוסר נסיון? לדעתי - הסיכוי יותר גדול שמדובר בחוסר נסיון. נשיקה היא פעולה מאוד אינטימית וחודרנית! יש האומרים שעבורם נשיקה היא יותר אינטימית אפילו מאשר אקט החדירה ביחסי מין מלאים!!!
    וכאן קורה משהו מאוד חשוב: עד כמה את יכולה להגיד לו או לתקשר זאת ללא מילים - איך את בדיוק אוהבת שהוא נוגע בך או מנשק אותך ומה אינך אוהבת. יתכן שהוא עושה תוך כדי הנשיקה דברים שאינם נעימים לך: אולי חזק מדי, אולי מחדיר את הלשון בלי שאת תרצי בכך, אולי את מרגישה את הרוק שלו וזה מרתיע אותך. האם יתכן שאינך חופשייה להגיד לו מה נעים לך ומה לא? אני לא אתפלא אם תעני לי שאת אינך חופשייה. זה מאוד אופייני בהתחלה של ההתנסות המינית. אנחנו חושבות שהחבר שלנו הוא המנוסה, הוא היודע איך מנשקים ואז איננו מתקנים כי אנחנו חושבות שלנו אין מושג... אבל הנכון הוא שיש האוהבים את הנשיקות רטובות יות רוחודרניות יותר ויש האוהבים את הנשיקות יבשות ועדינות, ואין דרך אחת נכונה!!! האם תעיזי לתת לו פידבק ולהנחות אותו מה נעים לך? היכולת לתת פידבק ולבקש מה שנעים לך ולהגיד לו בקלילות מה לא נעים - היא מאוד קריטית כדי לבנות ביניכם תקשורת בתחום המיני. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קטנה בזוגיות עם בת זוגתי
    חסוי
    31/10/2009

אז ככה אני בן 18 וזוגתי בת 15 אנחנו לא מאותה עיר וכבר 9 חודשים בלי עין הרעה ביחד,בתקופה האחרונה יש ביחסים שלנו קינאה עמוקה כל דבר קטן אנחנו מקנאים וזה מוביל לויכוחים ולמריבות..כיצד אפשר להתגבר על זה ?איך אפשר להפחית בכללי ויכוחים להפחית את הקינאה לתת לבנדם טיפה יותר חופשיות שלא ירגיש בסופו של דבר שהיא בכלא אצלי

הוספת תגובה

• השורשים של קנאה-באירועים מן הילדות

דורית כהן
    02/11/2009

חסוי צעיר יקר, אתם נתקלים בנושאים זוגיים קלאסיים בהם נתקל כל זוג בשלב זה או אחר. ראשית הבא בחשבון שקנאה - בזוגיות צעירה כמו שלכם - מעידה על עוצמת הרגשות זה כלפי זו, וזה דווקא משהו טוב לדעת. אלא שאתם הגעתם לשלב בו הקנאה מעיקה וכובלת ועלולה אם זה לא ישתפר - להביא לפרידה.
    קנאה עזה מסוג זה נובעת מחוסר בטחון עצמי, פחד מנטישה. האהבה היא כל כך נעימה, ומזכירה לנו זמנים בעבר בהם הרגשנו נאהבים עד כדי כך, שבהם ברגע מסויים מישהו אהוב, שסמכנו עליו לתמוך בנו ולהיות עבורנו בשעת צרה - איכזב אותנו, נטש אותנו, לא נענה לצרכים שלנו, והשאיר אותנו פגועים ומאוכזבים. הפגיעה שחשנו פעם, כילדים, היתה כל כך כואבת, שאנחנו עכשו, שהתאהבנו, מפחדים שיקרה משהו שיגרום לכאב דומה וכל סימן קטנטן של חוסר תשומת לב ישר מתפרש כאילו כבר לא אוהבים כמו קודם ומנגן על אותו עצב מעורער ופגוע מן הילדות. עד כאן ההסבר הפסיכולוגי התמציתי. מה עושים? יש לנסות ולשוחח על כך עם בת זוגך. לבחון יחד איתה האם בעבר קרה לה משהו בדומה למה שתיארתי - מול אחד ההורים? מול חבר אחר? נכון שזה קצת מורכב לגילך אבל האופציה השנייה היא טיפול, וזה לא משהו שאני ושבת שאתה צריך להמליץ לבת זוגך, בגילאים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה...
    המתלבטת
    31/10/2009

שלום,

אני בת 22, לפני כחודש סיימתי קשר של שנה וקצת. הקשר היה רווי בהרבה עליות ומורדות. אנו באנו ממנטליות שונה, רקע שונה, תחומי עניין שונים. הוא לא היה אדם כל כך רציני בכל הנוגע לקשרים זוגיים (אני הייתי הקשר הרציני הראשון שלו), לאחר כתשעה חודשים חווינו פרידה מיוזמתו, בעילה שהוא היה צריך יותר מרחב. לא הסתדרנו בנושא של החברים שלו, הוא היה מבלה איתם שעות רבות (הם לא אהבו אותי) ולי הפריעו פרקי הזמן הללו, הרבה פעמים הוא היה מעדיף אותם על פני ואף מחזיר אותי בחזרה לביתי אם הם רצו להיפגש עמו. לבסוף הצלחנו ללבן את הדברים והסכמתי לקבלו בחזרה (הפרידה ארכה כחודש). לאחר כחצי שנה (לפני חודש) באה הפרידה הסופית (שוב מיוזמתו, בעילה שאנו לא מתאימים, "לא הולך לנו" וכו').

לפניו היה לי קשר של 4.5 שנים עם אדם שהיה מתאים לי מכל בחינה, במיוחד תקשורתית.

אך אני סיימתי את הקשר כי רציתי "לחוות" ולראות עוד. זמן קצר לאחר הפרידה מאותו אדם הבנתי שעשיתי טעות אך לא רציתי לגרום לו כאב נוסף. ואח"כ הכרתי את הבחור השני.

במהלך כל הקשר האחרון שלי שמרתי על קשר עם האקס ההוא (שבינתיים מצא גם לו חברה), היינו מדברים פעם בחודש לערך, והרגשתי ממש צביטה בלב, כי קלטתי שנפרדתי ממנו לשווא, כמובן שהיו לנו בעיות כמו לכל זוג, אבל אלו לא בעיות כה עמוקות כמו שהיה לי ולחברי.

לעיתים אני מרגישה שהקשר האחרון שלי היה כמין "בריחה" מהטעות שעשיתי עם ההוא.

אני עדיין מרגישה שאני וההוא מאוד מתאימים ואני מתלבטת אם בכלל לפתוח את הנושא בפניו. יש לציין שכעת הוא חווה בעיות מאוד קשות בקשר שלו עם החברה הנוכחית ואף משוחח איתי על כך.

אני בדילמה קשה, כיוון שהוא באמת אדם חשוב לי ואני לא רוצה לאבד אותו אפילו כחבר. גם הוא אמר לי את אותו הדבר, שאני אדם מאוד חשוב לו ושאפילו שלחברה שלו מפריעה שמירת הקשר איתי הוא בכל זאת לא יכול לוותר על קשר הידידות איתי, גם אם בסתר.

מה אתם חושבים, האם עליי לנסות לשדר לו סימנים? האם לחכות? או שהאם הרכבת התפספסה לה? אני מחכה לדעתכם הכנה.

מתנצלת על האורך, אך הייתי חייבת לשפוך...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...

הוספת תגובה

• למתלבטת

שירית
    01/11/2009

חווית שתי מערכות זוגיות בחייך.
    הראשונה תשמש לך דוגמה איך המערכת הבאה שלך צריכה להיראות. השניה תשמש לך תזכורת איך היא לא(!!) צריכה להיראות.
    הנטיה הטיבעית שלנו כשמשהו נגמר היא לרוץ למלא את החלל שנפער. וזה לא תמיד הדבר הכי חכם לעשות.
    אני הייתי מציעה לך לנוח מהקשר האחרון לעשות קצת חושבים עם עצמך ולמלא מצברים לקראת הקשר הבא.
    את והאקס הראשון בלאו הכי נמצאים בקשר כלשהו והוא יודע שאת פנויה כרגע.
    אם הרכבת התפספסה או לא אין לדעת ...ורק ימים יגידו...
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירית

המתלבטת
    02/11/2009

קודם כל תודה רבה על תגובתך, היא בהחלט גרמה לי לחשוב רבות, בעיקר על כך שאני צריכה זמן לעצמי כרגע ולהתמקד בחיי.
    כפי שרשמתי בהודעה הראשונה האקס נמצא כרגע בזוגיות, אתמול דיברנו איתו על כך שקשה לו לנהל את הזוגיות שלו יחד עם השיחות שלי ושלו (הוא רוצה להשקיע בקשר הנוכחי שלו למרות הקשיים) ולכן החלטנו לנתק כרגע את הקשר (בא יותר מיוזמתו מאשר מיוזמתי) ואילו לי לא נותר אלא להסכים, כי אני לא רוצה לפגוע בו בשום צורה. אז רק איחלתי לו אושר וזהו. כנראה שזה באמת הזמן הכי נכון להתמקד בחיי ובי, דבר שלא עשיתי כבר כמעט 6 שנים..
    למרות שכואב לי קצת כרגע, אני יודעת שזה כנראה הדבר הכי נכון לעשות.
    נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשית את הדבר הנכון ביותר!

שירית
    03/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    עדי הודיה
    31/10/2009

שלום,
    אני עדי.נשואה(שנה-לפני כן היינו חברים שנתיים)ואמא לתינוקת.
    בעלי הוא מיוחד במינו.מקסים.תומך,עוזר ואוהב אותי אהבה אמיתית!
    לכאורה הייתי צריכה להיות מאושרת ורגועה.
    אני מאוד אוהבת אותו ושמחה בחלקי ובגורלי הטוב אך מצד שני אני חושבת שיש לי בעייה רצינית של קנאה.
    אני יודעת שהוא נאמן לי במליון אחוז אבל עדיין מקנאה מאוד מדברים לא הגיוניים.
    אני לא מראה לו את זה.הוא יודע שאני קנאית אך לא יודע עד כמה.
    אם אנחנו רואים טלויזיה ביחד ויש מישהי שנראית ממש טוב אני מרגישה צביטה בלב שהוא מסתכל עליה. אני מדמיינת בראש את מה שהולך בראשו,שבטח הוא היה רוצה לשכב איתה וכו.אני ממש מסוגלת ללכת לשירותים ולבכות מרב תסכול שזה מפריע לי. אני גם לא יכולה שהוא יגיד על מישהי שהיא נראית ממש טוב.זה פוגע בי.
    אני אובדת עצות.מאוד הייתי רוצה להפסיק להרגיש ככה.אני סובלת מזה ויודעת שזה לא נורמלי.
    בבקשה תייעצו לי מה לעשות!
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• מה עושים עם קנאה לבן הזוג?

דורית כהן
    02/11/2009

עדי יקרה, תודה על גילוי הלב, ועל המוכנות להתמודד עם כך! זה נדיר שאדם מתלונן על עצמו ולא על בן זוגו! כלומר את לוקחת את האחריות למה שקורה על עצמך. זאת נקודה נהדרת להתחיל לעבוד על עצמך.
    אני מציעה שני כיוונים:
    האחד - לבחון את האפשרות שרמת הבטחון העצמי שלך היא נמוכה ומשום כך יש לך חששות שמא הוא יעזוב אותך כאשר ימצא מישהי "שווה" יותר. אשה עם בטחון עצמי גבוה מסתובבת עם התחושה שבן זוגה "ממש זכה בפייס". היא יכולה לעמוד מול נשים אחרות שנראות טוב או מרשימות בכל מיני היבטים ולא להיבהל מכך היות והיא יודעת מה היא שווה. אם תשובה זו מדברת אלייך - את יכולה לפנות או לייעוץ פרטני שבו תיעזרי על מנת לצאת מן הדימוי העצמי הירוד הזה, או לעשות קצת עבודה עצמית - לבחון את חייך בהיבטים שונים שחשובים לך כמו - קריירה, הורות, כלכלה, בריאות, יופי וטיפוח עצמי - ולהתחיל לקדם את עצמך בכל תחום בו את מרגישה שיש פער בין הרצוי שלך והמצוי שלך. כאשר הדגש הוא על "שלך", בעיני עצמך.
    השני - להבין שאם בעלך מסתכל על נשים אחרות ונהנה מהופעתן - זה לא אומר בהכרח שהוא רוצה או שוקל או מתכנן כמו שאת אומרת לעצמך - לשכב איתן. אם תצליחו לנהל שיחה פתוחה בנושא - תוכלי לבחון את הרעיון הזה שלך: מכיוון שעיניים לנו, וחושים אסתטיים - כמעט כולנו מתענגים על מראה של אישה יפה ומיוחדת, ובואי נודה על כך - גם גבר שנראה טוב יכול לתפוס את עינינו. אני עצמי יכולה למצוא עצמי נהנית ממראה של אישה יפה ואני אף נוהגת להסב את תשומת ליבו של בן זוגי כדי שגם הוא ייהנה. אני מאמינה שאם תעיזי "להסתכל לדבר הזה בעיניים", לשוחח עליו ולהסתקרן מה הוא מרגיש כאשר הוא מסתכל על נשים יפות - את תמצאי שהשד אינו נורא כל כך. ואפילו אם בא לו לשכב איתן - זוהי תגובה גברית אנושית מצוייה ויש מרחק מאוד גדול בין "בא לו" לבין ההתכוונות שלו לעשות משהו בקשר לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה עם הודיה לחלוטין!

מאיה
    04/11/2009

בעיני זה אולי "רגיל" שגבר מסתכל על אישה אחרת אבל הוא צריך להתגבר על עצמו והבעיה לא אצלך. וכן, הוא באמת רוצה לשכב איתן. (וזה לא אני אומרת זה אלא גברים שדיברתי איתם אמרו). הם פשוט חושבים אחרת, ואנחנו הנשים פשוט לא מבינות איך הראש שלהם עובד. וכן, יש אולי הבדל בין לרצות משהו לבין לעשות אותו, אבל ברגע שהגבולות מיטשטשים מי יכול לומר מה נכון ומה לא? היום הוא מסתכל עליה, מחר הוא נוגע בה. קל יותר לעבור למצב של נגיעה אם אתה יודע שמותר לך להסתכל. אז קודם כל אין לך בעיה של ביטחון עצמי, זה נורמלי לחלוטין. ולגבי פיתרון- בעולם של היום צריך להשלים עם זה שאם הגבר שלך מאמין שמותר לו להסתכל הוא יסתכל, ואת תצטרכי פשוט לחיות עם זה, כמה שזה קשה. אבל שלא יהיו לך רגשי אשם על איך שאת מרגישה. זו פשוט עוד התפשרות שעושים בעולם של היום בשביל הזוגיות...
    הבעיה היא בעולם, ואולי כדאי לשנות את הגישה ולהפסיק לראות סרטים שיוצרים בעיות בזוגיות אח"כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה