פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסי מין
    ללא שם
    06/09/2009

שלום,
    אני נשואה כתשעה חודשים, לפני שהתחתנתי קיימתי יחסים רק עם אדם אחד ובעלי הוא השני איתו קיימתי יחסי מין.
    לפני החתונה אני ובעלי לא קיימנו יחסי מין מטעמי התקרבות לדת.
    לאחר החתונה נוכחתי לדעת שבעלי סובל משפיכה מקודמת (בעיה זו כבר טופלה) וכמו כן נראה לי שהאיבר עצמו דק וקצר.
    שבוע שעבר חברה אמרה לי שיש לה חברה שסיפרה לה שבגלל שלבעלה יש איבר מין קצר בגלל זה היא לא מצליחה להיכנס להריון והתחלתי להילחץ.
    האם בגלל איבר מין קצר או קטן לא יהיה ניתן להיכנס להריון אלא רק עם טיפולים?
    אני רוצה לציין שבעת קיום היחסים אני מרגישה את החדירה ואני יודעת שהשפיכה נעשית בתוכי (למרות שלאחר שהוא יוצא, נשפך קצת חומר).
    איך אני אדע האם גודל האיבר הוא בסדר או לא? האם זה תקין שלאחר השפיכה "נוזל" קצת?
    מה אני צריכה לעשות?
    אנחנו ממש רוצים להיכנס להריון ואנ ילא כ"כ יודעת איך אני אדבר עם בעלי כי אני מפחדת לפגוע בו כי אני יודעת שבקשר לנושא הזה הוא מאוד רגיש.
    אני מתחננת לעזרה, אין לי עם מי לדבר. אני לא מרגישה כ"כ בנוח ופתוחה עם מישהו כדי לדבר איתו על זה.
    אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין לך מה לדאוג. הגודל לא קובע

יואב
    06/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגודל אינו קובע

דורית כהן
    08/09/2009

יקרה, בנושא של כניסה להריון - הגודל אינו קובע, ככל הידוע לי. מספיק שכמות אפילו קטנה של זרע מגיעה לצוואר הרחם - ונכנסים להריון, אלא אם יש בעיות אחרות, כמו פוריות האישה או פוריות הגבר.
    אבל אני מציעה שתכתבי את שאלתך בפורומים של פוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת..
    אני
    06/09/2009

שלום ..
    יש לי חבר קרוב לשנה
    אבל אני כל כך מבולבלת מיואשת עצובה ומותשת מהכל ..
    זה מתחיל ככה ..
    בתחילת הקשר הכל היה מושלם.. אבל אחרי איזה חמישה חודשים זה התחיל להיראות מוזר
    הוא הבנאדם היחידי ויצאתי עם בנים לפניו אבל הוא היחידי שאני נותנת לו הכל מעל ומעבר!
    העיניין הוא שהוא לא מעריך כלום לא מכבד כלום .. אבל איכשהו אחרי כל זה אני עדיין אוהבת אותו
    וזה מה שמוזר..
    הוא די פוגע בי, הוא בנאדם שיודע לקחת הוא נותן אבל במידה מסוימת.
    אני מרגישה לא טוב מבפנים ביגלל שאני מנסה לימשוך ממנו יחס כלשהו ( וכן שכבנו.. ) אבל הוא משום מה יעשה ביד מול פורנו ( למרות שזה מרתיח אותי .. )
    ואז זה נותן הרגשה כזאת רק שיש לו אפשרות לעשות מול פורנו הוא יעשה ואז הוא לא יצטרך אותי ואם אין לו את האפשרות הזאת אז יש לו אותי .. זה ממש מוזר
    אני לא רואה ניצוץ כמו פעם ..
    אני יודעת שהוא אוהב ..
    אבל זה לא מרגיש כבר כמו בעבר ..
    הוא די רב איתי על כל שטות קטנה וזה הנפך לממש סיפור
    זה יומיים בסדר יום שלישי ריב מטורף .. וזה ניראה כבר לא בסדר
    קראתי את הספר למה גברים אוהבים ביצ'יות..
    והעיניין הזה של הנחמדונת זה כאילו ממש אני ..
    אבל ביצ'ית אני לא מצליחה להיות כלפיו
    תמיד החברות הטובות אומרת לי תעזבי אותו הוא יחזור!
    אבל אני לא חושבת שזה פיתרון .. אני באמת אוהבת אותו
    והוא יודע כמה ..
    אבל זה נורא פוגע בי ודי משפיל מה שקורה ..
    והינה דוגמה למשל.. אתמול ניסיתי להראות לו כמה זה כואב להרגיש מושפל..
    וכמה שזה מדכא וכמה שזה לא כיף..
    אבל כרגיל הוא ממשיך בשלו וידבר איך שבא לו ויעשה מה שבא לו
    הרי תמיד אני הרעה בסיפור לא חשוב מה..
    אז יום למחרת ניסיתי להיתקרב .. לרכך אותו .. אבל שום דבר לא עוזר
    כאילו לא שם עלי!
    אני מנסה להוכיח לו את מה שהוא עושה לי..
    הוא בנאדם מיוחד כי יש לו לב.. אבל כניראה שאין לו לב אלי..
    כי אם אני בוכה.. בוכה כי לא טוב לי.. הרי אף אחת לא תסכים לזילזול כמו שלו
    ממזמן מישהי אחרת הייתה מעיפה אותו והוא מודע לזה..
    אבל זה יעניין אותו ביכלל..
    מה שכן הורג אותי זה שאני אוהבת אותו אבל לא יודעת מה הפיתרון לכל זה..
    אשמח לתשובה .. כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת..

הוספת תגובה

• הוא לא שם עליך

יואב
    06/09/2009

רק אם תעזבי אותו תתחזקי. את מנוצלת. אולי נהנית להיות קורבן. היחס ביניכם לא הדדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשובל

אני
    06/09/2009

תאמיני לי שאת לא הראשונה שאומרת את זה ואני בטוחה שלא האחרונה ..
    אבל קשה לי לשחרר..
    אני אמרתי ננסה לתפוס מרחק טיפה.. אולי זה יעזור לי להבין
    כי כולם אומרים לי שאני כרגע " מסונוורת מאהבה "
    או שאנחנו יותר מדי ביחד ויש ימים כאלה וזה גרוע ..
    אבל תודה בכל זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד להיות אסרטיבית

דורית כהן
    08/09/2009

אין שם יקרה, את מתארת את מצבך בצורה מאוד ריאליסטית. מצד אחד את מודעת לעמדה החלשה בה את נמצאת - "שפוטה" שלו, ומצד שני את נשאבת ל"תפקיד" הזה ומשלימה איתו כי אינך מסוגלת לעמוד מולו ולהיות אסרטיבית.
    העובדה שאת ערה לכך וזה מציק לך היא חשובה, כי מכאן את יכולה להתחיל לעשות עם זה משהו, במקום להישאב יותר ויותר.
    הצעתי לך - לכי - רק את - לייעוץ פסיכולוגי קצר מועד. יש לי תחושה שהנטייה שלך לרצות אותו לא נולדה עכשו, רק מולו, אלא יש לך אותה מילדות, ואולי למדת אותה מאמא או מאבא, מן הזוגיות שלהם. כאשר תביני את המקורות לתלות הזאת, למחיקת הרצון והעצמיות שלך מולו - רק אז תוכלי להתחיל לעשות עם זה משהו.
    מה שברור הוא שמאוד לא בריא להישאר במערכת כזאת מבלי לשנות את ההתנהגות שלך ולהיות יותר אסרטיבית. נסי בדברים קטנים - שחשובים לך, לעמוד על שלך, ותתאמני על כך- יהיה אשר יהיה...אני לא מציעה לך למסד את היחסים איתו אם את מרגישה שאינך מסוגלת ביחסים האלו לדאוג לעצמך באופן עצמאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להישאר נשואה
    טליה
    06/09/2009

אני בת 27 ובעלי בן 28 אנחנו נשואים כשנה וחצי. קצת לפני החתונה בעלי השתנה מבחור שמבין אותי,ג'נטלמן,וחבר לשיחה הוא התהפך והיום אני לא מכירה אותו. הוא מדבר אלי בזלזול,הוא כל הזמן עצבני ומוציא את העצבים שלו ביחס מזלזל. לפני החתונה וקצת אחרי ההלכנו לטיפול זוגי ולאחר כמה פגישות הוא אמר שחבלעל הכסף,ושהוא לא רוצה שנמשיך ללכת לייעוץ. הוא יוצא עם חברים וחוזר ב-4 לפני בוקר,תפסתי אותו משקר לי בשאלות שאני שאלתי,לפני חצי שנה עזבתי את הבית בעקבות התפרצות אלימה שלו שהוא התחיל לשבור דברים.לאחר שבוע הוא הבטיח לי הבטחות אמר שילך לייעוץ,כשחזרתי הביתה הוא הלך לפגישה אחת רק כדי לרצות אותי והוא אמר שהוא לא מאמין במטפלים. אין בינינו תקשורת,אנחנו לא מסכימים על שום דבר.הרבה פעמים אני מנסה ליזום שיחות והוא רק תוקף אותי בהתגוננות. מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם להישאר נשואה

הוספת תגובה

• אלימות? ייעוץ לא עוזר? רק פרידה

יואב
    06/09/2009

מה יש לך לחפש אצלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מנוס מלהיפרד

דורית כהן
    08/09/2009

טליה יקרה, מכל מה שאת כותבת לא נותר לי אלא להסכים עם שובל ולכתוב אף אני לך שבמקרה כזה אין מה להמשיך, במיוחד שאתם רק בתחילת הדרך, ללא ילדים, זה הרבה יותר פשוט לפרק את החבילה.
    שווה לך לנסות להיבן מה קרה. יש לי תחושה שזה לא רק הוא שהשתנה, אלא משהו באינטראקציה שלכם שלא עובד, אתם כנראה לוחצים אחד לשני על הכפתורים הכי רגישים, והתגובות קיצוניות - התקפות והתגוננות.
    מכיוון שאינו מוכן להשקיע בייעוץ, עשי את הצעד הראשון ותיזמי להיפרד. שיהיה לך בהצלחה, ואני מציעה שאם זה יקרה לך גם בהמשך, עם בני זוג אחרים - חשוב לתפוס זאת במזן ולהגיע מהר יותר לייעוץ, לפני שהיחסים מדרדרים לבל חזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעיפי את הטינופת

אין שם
    08/09/2009

הבעיות רק תתעצמנה ברחי כל עוד נפשך חבל עלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    מיטל
    06/09/2009

שלום,
    אז ככה אני בת 26 נשואה טרייה 5 חודשים.
    יצאנו לפני 6 שנים.
    כרגע אני במצב שאני מצטערת שבכלל התחתנתי איתו, תמיד חשבתי שהוא הבן אדם הכי טוב שיש.
    מה שקרה אתמול הוא כזה:
    במשך כמה ימים רבנו מלא מלא, הוא הבטיח שיפסיק לעשן.
    אתמול מה שקרה זה שחיפשתי את הסיגריות בבית ,פתחתי את המגירה וראיתי שם 4 עטיפות של קונדומים ראיתי את זה חשכו עייני!!!!! (ואנחנו לא משתמשים בזה לעולם, אני לוקחת גלולות)
    הוא בדיוק יצא מהמקלחת וראה שהמגירה בה ראיתי את מה שראיתי פתוחה. הלכתי לחדר שינה עמדתי דפק לי הלב, זה הרגע בו הבנתי זהו הוא בוגד בי ,זה ברור שכן!!!
    הוא עמד מולי במשך5 דק' ולא דיבר מילה.... פשוט לא אמר כלום.וזה הרי עוד יותר מסגיר.
    לקחתי את המפתחות של האוטו נסעתי צרחתי לאלוהים, רציתי למות.
    אמרתי לעצמי אני חייבת לחזור הביתה לדעת מה היה.
    חזרתי לא השתלטתי על עצמי הרבצתי לו (הבנתי לרגע מה המושג "אי שפיות זמנית"), הוא פתח את זה והראה לי שזה בכלל חומר סיכה. (ובדקתי את כל ה 4 ,גם את הסגורים וזה באמת לא היה מה שחשבתי).
    באותו רגע לא ידעתי מה לעשות , יצאתי מהבית הייתי ברחוב אולי שעה וחצי. הבנתי שלבן אדם לא אכפת ממני (וזה דבר שמורגש כל ה 6 שנים- לא אכפת לו מהבריאות שלי, אכפת לו מעצמו).
    הוא פשוט עמד שם ולא ניסה להגיד לי "תראי מה זה, זה לא מה שאת חושבת". הוא לא ניסה לעצור אותי מללכת.
    חזרתי אחרי שעה וחצי הביתה הוא דיבר על הריב הקודם לא ביקש סליחה על מה שהיה יותר מזה הוא פשוט לא הבין.
    הלכתי לישון ביקשתי ממנו שלא יישן לידי שאני לא רוצה לראות אותו. אני מרגישה שלא אכפת לו היה אם אני ימות.... ואם לא הייתי חוזרת הביתה לשאול מה זה ייתכן שבאמת הייתי עושה תאונה אם הסערת רגשות שהרגשתי והקטע הוא שהוא ידע זאת.
    בבקשה תעזרי לי מה לעשות מפה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• חשיבות התקשורת לאחר מריבה

דורית כהן
    08/09/2009

מיטל יקרה, צר לי על הטלטלה הרגשית שאת עוברת. אני מבינה עד כמה נפגעת, אבל בזוגיות קורים ועוד יקרו בעתיד דברים שפוגעים, והשאלה היא איך מתגברים, פותרים ומתקדמים הלאה בצורה מוצלחת יותר. לשם כך הכרחי לקיים תקשורת טובה.
    עכשו שקצת התקררת, אני מקווה, עלייך להבין שכאשר את מגיבה בכזאת סערת רגשות - התקשורת ביניכם לא מתקיימת: את נסערת, בוכייה, מגיבה אפילו באלימות ובהשתוללות (אי שפיות זמנית, כמו שכתבת), ולנוכח תגובותייך - הוא לא מוצא מילים ונכנס לחוסר אונים, לשיתוק.
    כלומר, אם את רוצה שתהיה תקשורת, שמאפשרת קודם כל להבין מה באמת קרה, מה פשר הדברים שמצאת - צריך להתקרר ולנהל שיחה. אם את רוצה באמת להבין מה קרה - עליך להשתלט על הכעס, ולשאול אותו שאלות שיש בסופן סימני שאלה, סקרנות, ולא תלונה ותוכחה. האם את יכולה? כל עוד אינך יכולה לשאול, ומקולך הוא יבין שאת עדיין כועסת - אין סיכוי שהוא יתן לך תשובות אמיתיות, שחושפות מה הוא באמת מרגיש ומה באמת קרה כאן מנקודת המבט שלו. הכעס שלך מפחיד ומשתק אותו ואני חושבת שמחשש לעוד כעס מצידך הוא עלול "למרוח" אותך, לעגל פינות, לנמעיט במה שעשה, להסתיר חלקים - רק כי אינו רוצה עוד סצינות של השתוללות כמו זו שהיתה.
    הביאי בחשבון שכל פעם שתגיבי בצורה כזאת - זה עלול לחזק את הנטייה שלו להסתיר מפנייך את האמת.
    אינטימיות אמיתית משמעותה היכולת לחשוף בפני בן הזוג גם את החלקים הפחות יפים ופחות מוצלחים שלנו, לחשוף גם ת הטעויות מבלי שיענישו אותנו. חשבי על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

גלית
    09/09/2009

יש המון בדברייך אקח המון לצומת ליבי
    "התקררתי" קצת מאז , המצב בינינו הסתדר.
    למרות שהוא נראה לי עדיין קצת בהלם מהתגובה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רע לי , בעלי, הריון
    עצובה
    05/09/2009

שלום.
    אני כותבת כאן אחרי שכבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי...
    אני נשואה לבעלי כבר שנתיים ובהריון שבוע 9 .
    כ"F היה לנו טוב תמיד, אהבה, הבנה, אכפתיות...
    היום רבנו ריב רציני ועל שטויות.
    אספתי אותו מהעבודה להיפגש עם חברים ביחד, ובדרך בגלל הריב הוא הכריח אותי ליסוע הבייתה.
    ממש נגע לי שהגה וכיוון ימינה וכמעט עשיתי תאונה.
    התחלתי להתעצבן עליו ולדפוק לו מילים (שזה ממש לא מתאים לי) וגם הוא ורבנו ריב מאוד רציני.
    אני ממש עצובה שהוא הולך להיות אבא של התינוק שלי.
    ממש רע לי.
    הוא יצא מהרכב ברמזור והלך.
    לא בא לי שיחזור, וגם אני רוצה שיחזור.
    לא כייף לי איתו ככה. הוא נהיה בנאדם אחר בזמן האחרון.
    לא אכפת לו ממני, הוא מדבר בזלזול, ועוד הוא זה שרצה את ההריון.
    אני מרגישה שלא ילך לנו ביחד ככה, ודווקא עכשיו אנחנו בדרך לילד...

חשוב לי להדגיש שהקשר שלנו היה ממש טוב עד הזמן האחרון שאנחנו כל הזמן מתפרצים אחד על השני ולא מתאפקים ומשפילים אחד את השני.
    כ"כ לא טוב לי.
    ממש לא בא לי לחיות ככה.
    לא יודעת מה יהיה...

בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!! אני במצוקה!!!!!!!!!!!!!
    זה חירפן אותי....................
    רוצה רק לצעוק הצילו!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    רע לי , בעלי, הריון

הוספת תגובה

• זה טבעי לחשוש לקראת התינוק

דורית כהן
    06/09/2009

עצובה יקרה,
    בנושא הבאת ילדים - לפעמים אין לנו מושג איך זה יהיה, ורק ברגע שזה מתחיל להתרחש - כאשר נכנסים להריון - אנחנו קולטים את גודל האחריות, את העובדה שזוהי דרך של "אל חזור", ושנעורינו החופשיים כבר מאחורינו, ועוד ועוד מחשבות לא פשוטות.
    את כותבת שהוא זה שרצה ילדים, ואני חושבת שברגע שנכנסת להריון - התחילו לעלות אצלו ספקות. אל תיבהלי - זה קורה לכל אחד ברמה זו או אחרת, זה קרה גם לי בהריון הראשון. היו ימים שהתחרטתי והייתי מבוהלת ורק רציתי להיפטר מן העול והאחריות הזאת שגדלים אצלי בבטן. לא קולטים את גודל האחריות עד שלא נכנסים להריון.
    לכן אני חושבת שמה שעובר על שניכם - זה מובן, וצפוי, אלא שאתם לא צפיתם את זה ואתם נבהלים מעצמכם ומתגובות בן / בת הזוג.
    אני מציעה שתנהלו שיחה פתוחה על רגשותיכם. בדרך כלל יש רגשות מעורבים - גם שמחה וגם פחד וחששות מרובים, וגם כעס על עצמי - לאן גררתי את עצמי, לפעמים חרטה, והכל מתערבב גם עם ציפייה וחשק להכיר את התינוק שגדל בבטן, ולהכיר את עצמנו בתור הורים. בקיצור - אל תיבהלי כל כך, הראי לו את התשובה הזאת וקבלו שתגובותיכם העצבניות הן לגיטימיות, ובעיקר מעידות על כך שאין לכם מספיק חופש להגיד זה לזו מה אתם באמת מרגישים לגבי התינוק. כרגע, אם הוא מרגיש שאסור לו להעלות חששות בנוכחותך - רגשית הוא רואה בך סוג של אוייבת, במקום בת ברית... אני מעריכה שאם הוא ירגיש חופשי לשתף אותך במחשבות שלו ובחששות שלו - העצבנות הזאת תיעלם והוא שוב יוכל לראות בך שותפה, אהובה וחברה הכי טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

עצובה
    06/09/2009

זה הרגיע אותי קצת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרשת דרכים בזוגיות.
    רן
    05/09/2009

שלום, אני ובת זוגתי ביחד כבר קרוב ל-3 שנים, אני בן 22 והיא בת 20.
    בחצי שנה האחרונה חלה הדרדרות ממשית בקשר שלנו, לא מבחינת אהבה אלא מבחינה מינית.
    אנחנו נורא אוהבים אחד את השני ומוכנים לעשות הכל כדי שנוכל להישאר ביחד.
    חברה שלי בזמן האחרון מרגישה שנורא קשה לה עם זה שאני הראשון שלה, שהיא לא חוותה
    משהו אחר ומרגישה מן פספוס כזה, כיוון שהיא רואה את הקשר שלנו הלאה היא רואה אותנו
    לעתיד הרחוק, ובתת מודע שלה היא יודעת כי לא תוכל להיות יותר או לחוות גבר אחר (נישואין).
    מצד אחד אני מבין אותה, ומנסה כמה שיותר לתמוך ולעזור לה עם זה, אך מצד שני היא סכ"ה השנייה
    שלי, כך שזה לא כזה משמעותי, גם אני לא התהוללתי וכו'.
    יצא לנו לדבר על זה 3 פעמים ועדיין לא מצאנו פיתרון לזה, חשבתי על פרידה, וזה ממש הרס אותה
    (למען האמת גם אותי), והיא אמרה שהיא לא רוצה אף אחד אחר היא לא מוכנה לוותר עליי.
    אני נורא מתוסכל מזה כי כבר כלום לא אותו הדבר, ניסיתי אפילו לרמוז לה שתבגוד בי (מה שלא
    יודעים לא כואב) העיקר שתחזור לעצמה,והיא אמרה שהיא לא תוכל לחיות עם עצמה.
    אנחנו מנסים למצוא פיתרון למשבר הזה וזה לא עוזר, אנחנו לא יודעים איך לפתור את זה.
    חברה שלי לא יכולה להדחיק את הרגש שלה, היא יכולה למנוע אבל לא להרגיש וזה פוגע נורא
    בזוגיות שלנו, אין לי מושג כבר מה לעשות.
    אני ממש רוצה שנתחתן ושנהיה מאושרים ביחד אבל מצד שני אני לא יכול להיות איתה במחשבה
    שכל מה שאני עושה או נוגע בה היא חושבת על משהו אחר, אני נורא נפגע מזה והיא שונאת את עצמה על כך שהיא רואה אותי פגוע ומפנים ולא אומר לה כלום, נורא בכתה לי על זה.
    אני כבר התרגלתי לכאב הזה ולסבל אני נותן לה זמן וחופש כדי שתתגבר על זה אני לא מעיק עליה
    אבל זמן זה לא התרופה, אנחנו ממש זקוקים לעזרה ולא יודעים מה לעשות, אשמח לתגובות
    לגבי העניין, בתודה ושבוע טוב, רן.

לקביעת תור
    סגירה
    פרשת דרכים בזוגיות.

הוספת תגובה

• רגישויות גבוהות

דורית כהן
    06/09/2009

רן היקר, מכיוון שאתה מתאר זאת כבעיה שפוגעת עד כדי כך במיניות שלכם, אני מציעה לא לנקוט בפעולה מסויימת אלא לבוא לייעוץ חד פעמי ובו כל אחד יהיה מאוד פתוח לגבי מה מטריד אותו ומה האפשרויות. אני מאמינה שבעזרת צד שלישי בוגר ומנוסה, אולי תקבלו פרופורציות נכונות לגבי העניין, ואולי אז, יחד עם היועץ, יעלו רעיונות איך לפתור זאת. אינני רוצה להציע רעיונות עכשו, כי אתם נשמעים לי שניכם מאוד רגישים ופגיעים, וכל הצעה שאציע כאן, שיכולה אולי להתאים לזוג אחר - עלולה להיות כמו בומרנג אצלכם בגלל הרגישויות הגבוהות והגיל הצעיר וחוסר הנסיון שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה את החבר שלי בזמן האחרון
    לילך
    05/09/2009

מישהו יכול להסביר לי את ההתנהגות של חבר שלי(כמעט חצי שנה ביחד-אני בת 19 והוא 23)
    הוא לא שומר איתי על קשר בזמן האחרון בכלל...מתקשר פעם ביום בקושי לא מציע לי בכלל שניצא ביחד או משהו כזה..כשאנחנו ביחד אז הוא תמיד עייף ורוצה לישון וכשאני שואלת אותו לגבי רגשותיו הוא אומר שהוא כן רוצה אותי ולא יוותר עלי ודברים כאלה..אני לא מבינה אותו אם הוא לא רוצה ניהיה ביחד(הרי הוא מראה את כל הסימנים לכך) אז למה הוא ממשיך את הקשר איתי(יש לציין שעדיין לא שכבנו, אבל אנחנו עושים הרבה דברים אחרים ונהנים).

הוספת תגובה

• התחלת יחסים מתאפיינת ביותר התלהבות

דורית כהן
    06/09/2009

לילך היקרה, מה שאת מתארת הוא אכן יוצא דופן לעומת המקובל. בדרך כלל בתקופה הראשונה של החברות מופיעה המון התלהבות שמתבטאת ברצון להיות יחד הרבה, ובדרך כלל גם ברצון לקיים יחסי מין מלאים בגילאים שלכם. לא כתבת האם יש לשניכם כבר נסיון ביחסי מין מלאים עם אחרים. אם התשובה היא לא - אז אפשר יותר להבין שיש לו הססנות וחששות.
    האם תוכלי לפרט יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתג

לילך
    06/09/2009

חבר שלי כבר מנוסה בתחום הזה(הוא לא בתול) ואני עדיין לא התנסתי..
    אני פשוט לא מצליחה להבין את היחס שלו כלפי הוא גם לא הכי מביא חום ואהבה כלפי,הוא כן אומר שהוא רוצה אותי וכו אך הוא לא תורם מספיק מעצמו לקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות הראשון שלך זה מחייב

דורית כהן
    08/09/2009

לילך, יכול להיות שיש לו התלבטות לגבי הקשר, אבל הוא לא אומר זאת לך, והיחס האמביוולנטי שלו בא לידי ביטוי בהתנהגות כלפייך, אך לא במילים שלו.
    יתכן והידיעה שאת בתולה מרתיעה אותו, אם אינו בטוח לגבי אהבתו, אולי הוא מרגיש שלהיות הראשון שלך זה משהו מחייב ואחראי, ואולי גם את משדרת זאת, וזה בסדר גמור שאת משדרת זאת - שאת רוצה שהחווייה הראשונית הזאת תהיה עם מישהו שאת סומכת עליו ואוהבת אותו מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואים טריים - לבטים
    מור
    05/09/2009

אני נשואה כשבועיים, לבעלי 2 דירות מלפני הנישואין. אחת מהן קנה לפני שנה, לאחר שהציע לי להשתתף אך לא היו לי הסכומים הדרושים וגם עדיין לא היינו נשואים. אני בת 29 והוא 34.
    אני מעוניינת לקנות איתו נכס או להשתתף איתו בדירה שקנה לפני שנה והיא עדיין בתהליך בנייה, אך הוא לא מעוניין, ואומר שבעוד כמה שנים נקנה דירה אחרת יחד...
    כרגע יש לי סכום מסויים, ואני בלבטים אם לפתוח חשבון משותף.. איןלי את הסכומים שיש לו אך אני כן רוצה שיהיה לנו נכס במשותף, ויותר שיתוף בחיים הכלכליים.
    כיום אנו חיים יחד בדירה שכורה ומתחלקים בהוצאות שווה בשווה, עדיין אין לנו חשבון משותף.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    נישואים טריים - לבטים

הוספת תגובה

• מזמינה גולשים אחרים לענות לך

דורית כהן
    08/09/2009

מור יקרה, לצערי אינני מתמצאת בתחום הזה, אני מקווה שיהיו באתר גולשים אחרים/ אחרות שידעו להשיב לך על שאלותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למור

אין שם
    08/09/2009

לא ברור ומעצבן לשמוע על דברים כאלה.כשאדם נישא חלק נכבד מהזוגיות זה שיתוף וחיים כלכליים משותפים.מנקודת ראותי חייב להיות חשבון משותף אין דבר כזה, שמתחלקים חצי חצי.
    בזוגיות בריאה כל אחד תורם כפי יכולתו ובצרכים מתחלקים שווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואים = חיי שיתוף

יהודית ברגמן
    09/09/2009

מור יקרה, אני מסכימה עם אין-שם. בנישואים בריאים כל אחד מבני הזוג מגיע עם מה שיש לו לתוך הזוגיות, ומיום הנישואים, הרכוש הופך משותף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשןרת
    אולגה
    05/09/2009

אנחנו נשואים מעל 10 שנים + ילדה גדולה .
    במשך רוב השנים התקשורת ביננו הייתה מעל הממוצע , הייתי מעלה נושאים בעיתיים בבית או בעיות שהפריעו לי , אשתי שמעה את הטענות שלי , הסכימה או לא הסכימה (לא אמרה לי מסכימה / לא מסכימה , אני צודק , לא צודק , נלך בדרך אחרת וכו"י .
    אשתי ניסתה בשיטת השתיקה לפתור את הבעיות על מנת לרצות אותי גם אם איננה מסכימה לדרך .
    כך השנים עברו .
    בשנים האחרונות "מלחמת השתיקה" כך אני קורא לזה משגע אותי ואני לא מסוגל לסבול זאת יותר .
    כשיש בעיה שמפריעה לי ואני מעלה אותה כי לי זה מפריע היא מבטיחה לדבר על זה אבל לא עושה כך וחושבת שאולי אשכח או אשלים עם המצב ועקב כך נגרמים כעסים ומצטברים אצלי טענות ומענות כי הבעיות לא נפתרות לכאן או לכאן ולבסוף זה גורם לפיצוצים בינננו .
    לפעמים הבעיות נפתרות בשיטה הזו "בשתיקה " ולפעמים לאחר זמן קצר הם צצות מחדש
    המענין הוא כשהיא מעלה בעיה שמפריעה לה או שהיא רוצה לשנות ,הנושא נסגר מייד בשיחה .
    הקושי שלי וזה מתסכל ומשגע אותי שאני לא מצליח בכל שיחה איתה להבין האם היא מבינה אותי , האם הטענה שלי נכונה / לא נכונה , האם היא רוצה או מסכימה לשנות את המצב וכ"וי , כי היא פשוט שומעת ולא עונה כך היה תמיד "מלחמת השתיקה" .
    הלכנו ליעוץ זוגי בנושא ונאמר לה במפורש שזו שיטה קשה ופוגעת והיא חייבת להפסיק עם השיטה ולענות לי , היעוץ עזר לזמן מה והתופעה חוזרת שוב .
    אשמ לקבל עצה לפתור את הבעיה כי אני מרגיש שאני לא יכול להמשיך כך יותר .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תקשןרת

הוספת תגובה

• טיפול זוגי בנוסף לטיפול בתקשורת

דורית כהן
    06/09/2009

גלר היקר, ראשית תודה על שאתה מעלה נושא כה חשוב, והיטבת לתאר את מה שקורה ביניכם ואת התסכול שאתה חש לאורך השנים מול טקטיקת השתיקה.
    אני חושבת שהשיטה הזו, נולדה במקור כיוון שלאשתך היה קושי בסיסי להביע אי הסכמות. אני משערת שזה משהו שהיא התרגלה אליו בילדות, יתכן שבבית הוריה לא ניתן היה להביע אי הסכמות, אולי זה נחשב לחוצפה ולמרדנות, והיא נענשה על כך או ראתה מישהו אחר מאחיה נענש על כך והעדיפה לא להגיע למקום הזה. (אשמח לשמוע ממך האם יש משהו בניחוש שלי).
    יתכן שבשבילה להתווכח איתך זה "סוף העולם", והיא ממש מפחדת מכך. כתבת שחשוב לה לרצות אותך גם אם אינה מסכימה לדרך שלך. נראהלי שהיא גם חוששת מביקורת ושיפוטים, וגם חשש זה מפריע לה להיכנס לשיחה איתך, כי היא כנראה מאוד רגישה לביקורת.
    אני חושבת שמעבר לרשות שהיא צריכה לקחת לעצמה להביע את דעותיה, יש משהו יותר בסיסי שהיא צריכה לעבור, ורצוי יחד איתך, וזה לא רק בנושא התקשורת שלכם אלא בזכות הבסיסית של כל אחד מכם לחשוב ולקבל החלטות בעצמו בחיים שלו, לחוד וביחד. היא עדיין רואה בך מישהו שיש לרצות, וחוששת להגיד את דעתה, ובכך יש לטפל, להביא לשוויון ביניכם. ברור לי ממכתבך שזה מה שאתה רוצה, אבל משהו בה עדיין חושש מזה, והיא דבקה בשיטה הישנה אליה היא התרגלה.
    אני מציעה שתלכו לייעוץ לא רק בנושא התקשורת שלכם אלא תטפלו גם במבנה הבסיסי יותר של היחסים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל שמשקר ומסתיר
    ריקה
    02/09/2009

היי
    אני נשואה כשנה עם בעל שבגדול ידוע בשמו הטוב הוא בעל נכסים ואני הנישואים השניים שלו.
    כל הזמן אני מוצאת את בעלי משקר לי ומגלה דברים בדיעווד.(לדו' "כן הפקדתי לך כסף" אני הולכת לבדוק או מנסה להשתמש בכרטיס ואז מגלה ששום הפקדה לא התבצעה)המצב הכלכלי שלנו יותר מבסדר בעלי הוא איש עסקים מתליח ואין שום סיבה לשקרים האלו. אני לא יודעת מה לעשות ואני מרגישה שעכשיו זה הזמן היחידי שלי להציל את המצב כי אנו נשואים אזרחית(בארה"ב)בלבד ובתיכנון לבוא לארץ להתחתן דתי באפריל. בעלי יודע שזה מאוד מפריע לי אני מדברת איתו כל הזמן וכלום לא משתנה.אני חייבת עצה מה לעשות כי מבחינתי אין לי בעיה גם לבטל את מערכת היחסים הזאת לפניי שאגלה שמאוחר!
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעל שמשקר ומסתיר

הוספת תגובה

• לא מצב טוב

דורית כהן
    06/09/2009

אובדת עצות יקרה, עלי להודות שקשה לי לענות לך כי התייחסת רק לנקודה אחת שמפריעה לך בזוגיות הטרייה הזאת. יחד עם זאת, אמון בסיסי הוא מאוד חשוב, ואם את מרגישה שזה לא קיים ביניכם - את חייבת לעשות משהו דראסטי בקשר לכך.

אני מעריכה שחלק מן ההתנהגות שלו היא אולי איזה מבחן שהוא עורך לך - עד כמה את איתו בגלל הכסף שלו, אבל זה מבחן שמכשיל את שניכם, כי קשה מאוד להצליח בו.

האם הוא יסכים לערב צד שלישי בנושא הזה? את נשמעת לי מישהי צעירה ולא מנוזסה בענייני כספים. האם יש לך ידיד טוב או בן משפחה איתו את יכולה להתייעץ בנקודה הזאת, משיהו שמכיר את בעלך ויכול לתת לך עצה טובה ולהסביר את ההתנהגות שלו.

אני חושבת שאם מתעורר כזה חשד, כמו בדוגמה שתיארת, ועוד אתם מדברים על כך ושום דבר לא משתנה - זה לא סימן טוב, ועלייך להיזהר בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת מבעלי
    מיואשת
    02/09/2009

אנו זוג כבני 40 עם שני ילדים. בשנה האחרונה אני מרגישה שבעלי אינו מעוניין בסקס. הדבר גורם לי להרגיש דחויה, בלתי נאהבת ובכלל מדוכאת. אינני חושבת שהוא בוגד בי. כשדיברתי איתו על הנושא, הוא לא מבין מה אני רוצה וטוען שמאוד אוהב אותי. לא חלו שום שינויים בתקופה זו מבחינה חיצונית (שלי או שלו). לאחר מספר פעמים שרק אני יזמתי סקס, אני מרגישה שהגעתי לשלב משחקי הכוחות ובא לי להיות מחוזרת. הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא שאני לא משתמשת בגלולות מזה 4 שנים, עובדה ששינתה את צורת קיום יחסי המין, אך לא שמעתי כל תלונה מצידו. מלבד זאת, היחסים ביננו פתוחים וטובים בסך הכל. הוא לא מעוניין בטיפול זוגי.
    מחכה לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת מבעלי

הוספת תגובה

• כמה שאלות לפני ייעוץ

דורית כהן
    06/09/2009

מיואשת יקרה, אינני חושבת שניתן לתת לך כאן עצות מעשיות, מעבר לעצה הפשוטה שבכל זאת כדאי ללכת לייעוץ קצר מועד.
    נראה לי שבעלך אינו מודה בקיום בעייה, וחלק מתופעה זו הוא חוסר הנכונות שלו להסכים ליעוץ...מספיק שבעינייך זה מופיע כבעייה - שזה יהפוך לבעייה...
    לפני היעוץ, יש לי שאלה: האם כאשר את היוזמת - את מרגישה ששניכם נהנים? עד כמה שניכם נהנים פיזית - (הנאה ארוטית מן המשחק המקדים, מצליחים לגמור), ורגשית - תחושה של חיבור וקירבה רגועה בסיום היחסים?
    כי אם התשובות הן חיוביות - אז מה יקרה אם תקחי על עצמך את היוזמה? האם יש תחומים בזוגיות שלכם בהם בעלך לוקח אחריות? אם ישנם, אז מה עלול לקרות אם זה יהפוך להיות התחום עליו את אחראית? אצל רוב הזוגות יש אחד (נכון שלרוב זה הבעל) שיוזם סקס, והשני יוזם דברים אחרים כמו נקיון וסידור הבית, או חינוך הילדים, או חיי החברה של בני הזוג. בעיני זה לא נורא שאחד מבני הזוג לוקח אחריות לרתום את השני אל התחום שחשוב בעיניו, אפילו שמדובר כאן בסקס שהוא לכאורה של השניים באותה מידה. אבל עם השנים יש רפיון, ונשאבים לנוחיות, ומעבירים הרבה דברים לרמה של "אוטומט", במקום להמציא כל פעם מחדש, וזה חלק מן העניין. זה לא שאני בעד להכניס זאת לאוטומט, ואני מאמינה שעדיף להתרענן ולחדש ולשנות, אבל הפרשנות שלך שאת לא מושכת אותו, או שיש לו מאהבת - לא בהכרח נכונה.
    ואם התשובות לשאלה שהצגתי אינן חיוביות במלואן, אז ביעוץ טוב ניתן לחקור מה קורה לכם שמשאיר איזשהו טעם לא טוב מן הסקס, וגורם להתנהגות של הימנעות אצלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש צריך יעוץ, אני כבר נישברתי
    רועי
    01/09/2009

אז ככה.....
    אשתי ילדה לפני חודשים בערך היא כרגע אצל אמא שלה בערך חודשים כדי שתעזור לה בהתחלה וממש מאז פשוט אין יחס כלפי אלא רק כלפי הילד
    זה קצת מבאס אבל גם סקס אין ממנה כיוון שהיא כל הזמן עייפה ואם היא לא עייפה היא צריכה להניק
    ומוצאת 1001 סיבות, ואני מוצא את עצמי כל הזמן מחפש סקס כמו איזה מיוחם
    מאוד כואב לי המצב הזה, לא ידעתי שאני יגיע למצב כזה בחיים , בנוסף לכך אנחנו כל הזמן רבים על שטויות, כיוון שזה כמו גלגל אם מתעלמים מהבן זוג ולא מקיימים יחסים אז עם הזמן היחסים מתערערים ואז מתחילים לריב עם קטנות , קיצור.........נישבר לי !!

מהלידה אני פשוט מאוד מיוחם ומתוסכל !!!

אנא ממכם מי שיכול ליעץ לי להחזיר את השפיות לחיים שלי

הוספת תגובה

• ככה זה אצל כולם

מיואשת
    02/09/2009

אני רק רוצה לעודד, מניסיון אישי, ככה זה אצל כולם. אני יודעת שזה לא מנחם אבל העייפות מוציאה כל חשק. אולי תנסה לגלות over אמפתיה כלפיה כך שמעגל השפיות יחזור מעט לקדמותו. תקום בלילה לתינוק, גם אם היא מניקה, תביא לה למיטה את התינוק. אל תישאר בעבודה עד הלילה ותשאיר אותה להתמודד לבד- זה מאוד קשה. תחזיק מעמד....זה עובר אחרי כמה חודשים כשהמערך החדש בזוגיות נכנס לתלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה צריך יעוץ

יהודית ברגמן
    02/09/2009

רועי יקר,
    אשתך ילדה את בנכם המשותף רק לפני חודשיים! , למרות שמבחינתך "מגיע לך סקס", אתה חייב להתאזר בסבלנות , לתמוך ולפרגן ולהבין שמבחינה נפשית ופיזיולוגית, החשק של אשה אחרי לידה משתנה וישוב כשהיא תתחזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר קמצן
    ליאם
    31/08/2009

אנחור שמאוד הי גרושה עם ילדים .הכרתי בחור נחמד שמאוד התלהב ממני. עבר לחיות איתנו, היה לנו נחמד וטוב אך הוא לא מציע עזרה ותמיכה כספית.עברו חודשים והוא לא מציע להשתתף בהוצאות הבית והתשלומים .החלטתי להיפרד ביקשתי שיעזוב.לאחר הפרידה הפיץ לחברי שאני נצלנית רעה ורציתי רק את כספו. אני פגועה כי האמנתי והכנסתי אותו לביתי ומשפחתי מעל שנה.מה דעתכם?אשמח לתגובות

לקביעת תור
    סגירה
    חבר קמצן

הוספת תגובה

• ברוך שפטרנו מעונשו של זה

יהודית ברגמן
    02/09/2009

ליאם יקרה,
    חבריך וודאי מכירים אותך ויודעים מי פה הנצלן המרושע שחי על חשבונך, נהנה משנה בביתך שפתחת ברוחב לב ללא תמורה ובסוף התקופה הוסיף והשמיץ. תשמחי שנפרדתם ומוטב מאוחר מאף פעם לא. תמשיכי הלאה. הוא לא שווה את הכאב שאצלך בלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול מחוסר אהבה וזוגיות-ליהודית ב

ליאם
    03/09/2009

אני מתוסכלת כי חשבתי שסוף סוף מצאתי את אהבתי,כעת לשאלתך עצוב לי מאוד יתרה מכך אני עובדת קשה לפרנס את ילדי וכלל לא מתפנה למצא אהבה .כמו כן קשה להכיר גבר איכותי ורציני .ומכאן התסכול גובר .אשמח לשוחח איתך באריכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעסקות עם ה"אין"

שירית
    04/09/2009

ליאם יקרה,
    כשאת מתעסקת עם מה שאין לך בחיים: אין אהבה, אין זוגיות ,אין מספיק כסף וכו' את יוצרת אצלך מצב של תסכול. מצב של נואשות והזדקקות לדבר לדבר שחסר.
    תתחילי להסתכל על מה שיש: ילדים, בית חם, פרנסה ,חברים וכו' . תתחילי לראות את הדברים הטובים בחייך ותישמחי עליהם.
    רצית מתכון לחיים מאושרים...
    זה המתכון על קצה המזלג (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה
    נועה
    31/08/2009

שלום,
    אני בחורה בת 28 נשואה כבר 5 שנים לאדם אשר הכרתי כבר מילדות.. אני אוהבת אותו והוא אותי, הבעיה שאני לא יכולה להתקרב אליו מבחינה מינית! פשוט לא מסוגלת שיתקרב ואם מקיימים יחסי מין זה רק כדי לצאת מדי חובה כי הוא חושק בי ולא רוצה לפגוע בו.
    חשבתי האמת להיפרד ולשים קץ לעניין הזה כי הוא מרגיש פגוע מזה ואני מבינה אותו, לא רוצה גם שימשיך להיפגע, הוא מצידו לא מוכן שניפרד ורוצה שנשאר ביחד.
    מה אני עושה? אם אני נשארת איתו אני פוגעת בו ובי ואם אני נפרדת ממנו אני גם פוגעת בו ובי. אני מרגישה מצוקה גדולה ולא מצליחה לחוות תשוקה כלפיו, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה

הוספת תגובה

• הי נועה

שירית
    01/09/2009

זה נכון שבשני המקרים בעלך נפגע.אבל יש הבדל.
    אם אתם נשארים ביחד הוא נפגע ובנוסף לכך שניכם סובלים ולא נהנים מיחסי מין שהם חלק חשוב מאוד בתוך הזוגיות.
    אם תיפרדו הוא אכן יפגע ...אבל לטווח הארוך, תאפשרו לעצמכם למצוא זוגיות חדשה הכוללת גם משיכה וסקס מהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או לקחת ייעוץ או להיפרד

דורית כהן
    06/09/2009

נועה היקרה, ראשית - זה מצב הדורש תיקון. ממש לא נכון להמשיך מבלי לנסות לתקן את המצב או להיפרד!
    אם אינך משכת אליו, יש לבדוק ביסודיות ובכנות מה גורם לכך, וניתן לבחון זאת בכמה מישורים:
    לפעמים זה ביטוי לחוסר אהבה אמיתית. לפעמים יש אהבה אבל קרה (או קורה עדיין) משהו ביניכם בסקס שיצר אצלך דחייה, התנגדות, אולי כאבים, אולי אינו יודע לענג אותך, יש המון פרמטרים שצריך לבחון כדי להבין מה גורם לכך. ניתן לעשות זאת בייעוץ זוגי או מיני. אם את מחליטה לפנות לייעוץ, אני מציעה שתתחילי בייעוץ זוגי, וודאי (עוד בטלפון) שהיועץ הוא כזה שמוכן להיכנס לתחום המיני. אם הוא יגיע למסקנה שמדובר במשהו טכני יותר - יש להניח שהוא ישלח אתכם לייעוץ מיני, שיתן לכם כלים וטכניקות.
    אגב, לצערי יש הרבה נשים במצבך, בדרגות שונות של התנגדות לסקס, וזו תופעה מאוד נפוצה, וכתבתי על כך מספר מאמרים באתר שלי העוסקים בפער בתשוקה בין בני זוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת אבודה...
    דניאל
    31/08/2009

שלום לכולם, זו פעם ראשונה שלי כאן ואשמח לעזרתכם...
    אני בת 24 אוטוטו באוקטובר ויש לי חבר כבר 6 שנים, עברנו לגור יחד לפני 4 חודשים ומאז הכל התדרדר, אנחנו כל היום רבים, על כל מיני שטויות- לא דברים מהותיים וחשובים אבל מעצבנים בעיקר, אני מרגישה שהוא לא מבין אותי בכלום, אין בינינו תקשורת טובה , הבנה, השקפות עולם שלנו לגמרי שונות הוא רק התחיל ללמוד הוא גם בן 24 ואני עוד שנה מסיימת את הלימודים, כרגע אנו נמצאים במקומות מאוד שונים בחיים וקשה לי להתפשר בנושאים מסוימים כמו חתונה או אפילו ילדים...
    חשוב לי לציין שלפני שעברנו דירה היינו ממש מסתדרים, טיולים, יציאות, הכל היה כמעט מושלם, אבל מאז הדירה אנחנו פשוט לא מפסיקים לריב, אני מרגישה שהוא לא עושה בשבילי מספיק מבחינת נתינה, הקרבה, יחס, הוא טוען שכן, כבר כמה חודשים אני חושבת על פרידה אבל אני פשוט לא מסוגלת אני אוהבת אותו מאוד מאוד מאוד אני בכלל לא מתארת את עצמי בלעדיו אבל אני באמת מרגישה שמה שנשארה זה רק האהבה וזה כבר לא מספיק לדעתי- אני לא מאושרת איתו כרגע, כלומר יש ימים שהכל סבבה וכיף וטוב ויש ימים שאני כל הזמן במתח לחץ וריבים איתו- מה גם שניסינו לדבר ביחד וישבו שעות על גבי שעות כדי ל]תור את זה ושוב על פעם הריבים חוזרים מחדש, אני יודעת שהוא ממש לא רוצה להיפרד אבל אני מרגישה שאין לי ברירה,,,, אני באמת לא יודעת מה לעשות חשבתי על הפסקה- מה אתם אומרים?? אשמח לשמוע את העצות שלכם תודה דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    קצת אבודה...

הוספת תגובה

• נראה לי יותר נכון להיפרד

דורית כהן
    06/09/2009

דניאל היקרה, לאור מה שאת מספרת, ובעיקר העובדה שאתםיחד כבר 6 שנים ואת רק בת 24, נראה לי שעדיף יהיה להיפרד, יחד עם כל האהבה וההתרגלות למציאותו של בן הזוג לצידך כל כך הרבה זמן.
    כי אם אתם בשלבים אחרים של החיים, השקפות עולם שונות, וגם יש לכם ריבים כל היום - אז לא יהיה נכון להישאר יחד, כי יש יותר מדי תחומים בעייתיים. אני חושבת שהמגוריםיחד בחודשים האחרונים מבליטים את הפערים ביניכם, ואולי גורמים לבן זגוך לחץ רב יותר מאשר לך כי הוא אינו בשל עדיין להתמסד, ואת מכניסה אותו ללחץ בהיבט הזה, ואז כל אירוע קטן מבשיל לריב, עד שיצטברו יותר מדי ריבים וזה יהיה יותר "סביר" להיפרד...
    מה דעתך ליזום פרידה ממקום של הגיון ושכל, ולא לחכות למריבה הגדולה הבאה? אולי כדאי להשאיר מקום לפגישה נוספת בעוד שנה או שנתיים ואז לראות באיזה שלב אתם בחיים, האם מצאתם אהבה יפה אחרת? אולי תרצו לחזור זה אל זו כאשר תהיו יותר בשלים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה