מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פסק זמןיובל11/10/2009
יש לי חבר כבר שנתיים ולפני שבועיים חזרנו מאילת טיילנו והיה כיף
בזמן האחרון יש לנו המון ריבים ולנסוע לאילת היה בשביל לשפר את הזוגיות
לפני שבוע היה לנו ריב והוא ביקש פסק זמן הוא אמר שזה ינסה לעזור לשנינו והכל יהיה טוב
אמרתי לו שאני לא רוצה פסק זמן שזה קשה לי ובשבילי אין פסק זמן ובאמת לא לקחנו
השבוע הזה עוד פעם רבנו והוא ביקש פסק זמן למשך שבוע
שאלתי אותו אם הוא אוהב אותי הוא אמר אני אוהב אותך אבל אני רוצה זמן לעצמי את לוחצת עליי
שאלתי אותו אם הוא היתקשר ואם נמשיך להיות ביחד הוא אמר שהוא יתקשר ואמרתי לו אם לא תתקשר אז הוא אמר " אז אני לא יתקשר תמשיכי בדרך את תצאי מישהו אחר "
עבר רק יום אחד מהפסק זמן אני עושה כל מה שביכולתי לא לדבר איתו
אבל אני לא יודעת מה המשמעות פסק זמן
אני מפחדת שהוא לא ירצה להמשיך איתי את הקשר אני כל כך הרבה זמן איתו אוהבת אותו לא יכולה קשה לי להתמודד עם פסק זמן
אני מחכה שהוא היתקשר אבל אני לא יודעת עם הוא ירצה להמשיךשאלתי אותו למה אתה רוצה לקחת פסק זמן ?
הוא אמר בשביל להרגיש געגוע להרגיש שאת חסרה לי אין לי את זה כרגע אני רוצה לראות אם אני ירגיש את זה
אני ממש מפחדת מהתגובה שלו שהוא היתקשר
מה את חושבת שיהיה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
עצובה 2212/10/2009גם לי זה קרה
ואני בדיוק כמוך ,לא מבינה למה צריך פסקי זמן
אצלי תמיד זה מוביל לפרידה
אני מקווה ששלך יוביל למשהו טוב!!!
קחי את הזמן לעצמך גם,יכול להיות שאת תגלי שזה בכלל טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנק ביחסים
דורית כהן19/10/2009יובל היקרה, את נשמעת לי מאוד צעירה. מדבריך אני לומדת שהוא מרגיש שאת לוחצת עליו. אני מנחשת שהוא מרגיש מחנק ביחסים, בייחוד לאור השיחה האחרונה שלכם. זה נשמע כאילו את לא מסוגלת לדמיין את חייך בלעדיו וזה מה שהוא מרגיש ממך - שאין לו מפלט, שהוא חייב לך, שאין לו זכות קיום בעינייך ללא היחסים איתך. כדאי שתדעי - ככל שתלחצי יותר כך הוא ירצה יותר להשתחרר וישקיע בכך אנרגיות, ובכל ריב שלכם זה מה שיקרה - שהוא יבקש לעזוב ואת תיכנסי לפאניקה, ועצם כניסתך לפאניקה תגרום לו לרצות לעזוב עוד יותר, מין מעגל קסמים כזה.
ולכן - גם עבור עצמך וגם עבור הקשר הלא בריא שלכם - את חייבת למצוא דרך לעמוד על שתי הרגליים שלך ולהפסיק להישען עליו רגשית. זה לא בריא לאישיות שלך וזה לא מתאים לבן זוג שלך.
עלייך לחפש מה מרגיע אותך, לחפש עיסוקים עצמאיים שאינם קשורים אליו, לפתח חברויות משלך שיתמכו בך. חזקי ואימצי, ואם זאת אהבה נכונה וחזקה - הוא יחזור אליך דווקא כאשר את תפסיקי לנדנד לו ולהתעלק עליו. ואם זאת לא אהבה כה חזקה ונכונה לשניכם - אז מוטב לדעת זאת מוקדם ככל האפשר, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה תקיןסיוון11/10/2009
אני נשואה 5 שנים יש לי בת בת 4 ותינוקת בת חודשיים במקרה גילתי שבעלי נכנס לאתרי סקס יום יום ולכמה אתרים ובינהם גם צ'אטים גילתי זאת במקרה כשחיפשתי אתר מסויים בהיסטוריה של המחשב ומאז אני כל יום בודקת באילו אתרים ביקר .לי מאוד מפריע שהוא נכנס לכל האתרים רואה סרטים ותמונות של נשים ואולי גם דרך הצ'אט. האם להגיד לו שאני יודעת ושזה מפריע לי ? האם זה אמור להפריע לי ? אני מודה שהסקס לא משהו בתקופה האחרונה בהריון ירד לי החשק ואחרי סבלתי מדיכאון אחרי לידה וכשסוף סוף יש לי חשק לסקס אני נגעלת ממנו שהוא מבקר באתרי הסקס ואז כבר אני לא מסוגלת לשכב איתו.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חווייה מקובלת ולגיטימית
דורית כהן16/10/2009סיוון היקרה, ברוכה הבאה לעולם האינטרנט... אני לא הייתי נבהלת או נפגעת או מודאגת במקומך. לרוב האנשים יש צורך בקצת יציאה מן השיגרה, גיוון, ריגוש, כניסה לפנטזיות, ועולם האינטרנט מספק זאת ברמות שונות. ראי בכך קצת העשרה. האם היית מודאגת אילו היה שוכר סרט כחול על מנת להתגרות קצת? אני חושבת שבזוגיות זה חשוב שיהיה עולם פרטי במקצת כל אחד מבני הזוג. רשות הפרט. מקום בו כל אחד יכול קצת לפנטז, להרהר, לא הכל חייבים לחלוק עם בן הזוג. הזמינות של הגלישה באתרים אלו היא קלה, מיידית, וזה מושך להישאר בהם ולגלוש עוד ועוד. אני במקומך לא הייתי מודאגת, זו תופעה טבעית והמון גברים ולא מעט נשים עושים זאת.
בזמן גלישה באתרי פורנו הוא נמצא בפרטיות שלו, ללא חברתך, קולט גירויים שונים, גולש הלאה, זורם, מגיב בתגובותיו הראשוניות ביותר, נותן חופש לייצריות שלו ללא הצורך להביא בחשבון את נוכחות בת הזוג...
הרי כך המיניות של כולנו פחות או יותר מתחילה בגיל ההתבגרות - בחווייה העצמית הזאת, שבה אנחנו מגלים את הייצריות והמיניות שלנו ללא בן או בת זוג, והכל מותר והכל כשר.
נראה לי שבזמן גלישה כזאת יש המון חופש, כמו להתחבר למסע קסום פנימי אל תוך העצמי נטול העכבות ללא כל מגבלה חיצונית שמישהו אחר עלול להפיל עלי, לבקר אותי, להסתייג ממני, מן הטעם שלי, ממה שמעניין אותי, ממה שמתחשק לי לעשות.
אז אם בעבר, לפני שהיתה גלישה באינטרנט, רבים היו מאוננים עם חוברות פורנו, היום זה מה שהחליף את החוברות.
הבעל שלך הוא אדם ייצרי, ויתכן, רק יתכן, אני מדגישה, שהוא חווה בנוכחותך קצת ביקורת, וזקוק ל"מרחב מוגן", כדי להתחבר מחדש למיניות הבסיסית הפרועה והחופשית שלו. תקני אותי אם אני טועה - אני תמיד שמחה להבין את התופעה הזאת יותר לעומק.
אולי תשוחחי איתו על נושא הפנטזיות, (בלי לחשוף מה שא יודעת על הגלישה שלו) שתפי בשלך ושאלי אותו אם יש לו גם כן. תראו אם אתם יכולים להעשיר את חיי המין שלכם בעזרת הנושא הזה.
נסי להיכנס לעורו וחשבי על החווייה שהוא עובר:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסיםאדווה10/10/2009
הי..רציתי לשמוע דיעה מבחוץ:אני יוצאת עם בחור מזה כשלושה חודשים.בחור טוב,מתייחס אליי בכבוד ובהערצה.בהתחלה היה לי כייף איתו ,להכיר אותו..גם הרבה זמן שלא הייתי במע' זוגית ..והאמת שלא יצאתי מהבית לבילויים בגלל בחברות נשואות/רחוקות וכו' ככה שפתאום נהניתי לצאת לבלות ולא תמיד נהניתי איתו,לא בגלל משהו רע..אלא כי שנינו שקטים יחסית ויצא שלעיתים רבות אין לנו על מה לדבר ומדברים באמת על ..מזג האויר וזה שיגע אותי...גם הוא לא אוהב אתגרים אלא בילוי שקט ויצא שהיינו הרבה בים,סרט..ים... ואין לנו על מה לדבר אז מסתכלים אחד על השני וככה גם ירד לי החשק להתנשק אפילו....
הוא גם לא חיזר ממש ..ז"א התנהג יפה ומנשק ומתגפפים אבל אף פעם לא הביא לי משהו..סתם שיהיה לי להיזכר בו עד הפעם הבאה..
העניין הוא שלמרות זה הוא בחור טוב וכל הזמן דאג שיהיה לי טוב אבל הדברים האחרים מורידים לי מההתלהבות ואני מפחדת לעזוב אותו ולהפסיד את ההזדמנות,גם לנסות ואולי אתאהב למרות המגרעות מחד או להיתקע במקום שלא בהכרח טוב לי מאידך.צריכה דיעה אובייקטיבית......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת כמה את? האם חשוב לך
ננה11/10/2009להימצא בקשר עם תשוקה, התרגשויות, אהבה
או שאת מוכנה להסתפק ביחסי חברות וכייף נעים?
את צריכה לשאול את עצמך מה את מחפשת בקשר.
מה חשוב לך.
רק אל תשארי בקשר מהחשש שלא תכירי משהו אחר, מחוסר ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלננה
אדווה12/10/2009י תודה לך...אני בת 26..קשר הכי רציני שלי...רוצה אהבה והתרגשות...אולי לי חשוב פרח או משהו והוא אומר שנתן לי את הלב שלו ..אולי אני מנסה להיות רומנטית ?אולי לא להסתכל על מה לא טוב בו ולהתעלם?אפשר?כי יש גם דברים טובים!השאלה עד כמה צריך להתפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאדווה היקרה
ננה12/10/2009אדווה, רוב הגברים לא יודעים לתת פרח,
לא מכוונה רעה, הם פשוט לא נשים...
ראשית אל תמהרי להחליט, תני לעצמך זמן- את בטוח תדעי מה לעשות.
שנית, אפשר ללמד גברים להיות רומנטים.
אגב, גם אם תכירי מישהו רומנטי, יתכן כי אחרי החתונה יתברר שהוא לא!
בקיצור, תני לעצמך זמן.
נ.ב,
את בעלי הכרתי בגיל 27, אחרי שנה התחתנו
כל החברות שלי נישאו בגיל 22-25- כך שאני מבינה את הלחץ וההתלבטות.
קחי את הזמן שלא תעשי טעות!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלננה שוב..
אדווה13/10/2009הי...טוב זה לא רלבנטי..הוא החליט לעזוב...הוא הרגיש שאני מרוחקת ומצלבטת והחליט לקחת החלטה.עכשיו אני מבינה כמה מטומטמת הייתי.הוא נתן לי את ליבו ולי הפריעו דברים חיצונים ומזעריים,גם אם יגידו שזה חשוב לי ולא מטומטמים כרגע זה משאיר אותי איתם בודדה ,כואבת ופגעתי במישהו שרק עכשיו אני מבינה כמה אוהבת.ולא הוא לא חושב שכדאי לחזור ואני רוצה:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדווה
ננה13/10/2009אל תרדי על עצמך, הדברים שהפריעו לך אינם מזערים,
אנשים עושים הרבה דברים מטופשים כדי להרגיש כמו שרצית להרגיש איתו.
אל תהיה עצובה, גם אם לא נראה לך כרגע- הכל לטובה.
תביני את זה כשתכירי את האחד האמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה ..
אדווה14/10/2009הוא לפחות דיבר איתי והתנצלתי שפגעתי בו בלי כוונה ...קשה וכואב ואולי אפילו מושלית שמשהו ישתנה ..אני אשתדל לו להתייסר למרות שאני הבאתי את המצב למה שהוא.
תודה רבה לך בכל מקרה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א את הבאת את המצב
שם בדוי14/10/2009אני מעריצה את זה שאת יודעת להגיד בדיוק מה את מחפשת את בחור, ולא מתפשרת על פחות מזה
מגיע לך הטוב ביותר ואת היחס שאת דורשת ומייחלת לעצמך.
אם לא הצלחת להרגיש כלפיו דברים כנראה שזה פשוט לא היה זה.
מאוד חשוב שבחור יחזר אחרי אישה, זה בדיוק מה שאמור לגרום לך להרגיש מיוחדת.
אם הוא לא עשה את זה, ונפרד ממך, כנראה שהוא פשוט לא ידע איך להתחבר אליך, כי דברים כאלו אמורים לבוא באופן טבעי.
אז פשוט לא הייתם מתאימים, קחי את זה בהבנה, בסופו של דבר זה קרה לטובתך ולטובתו.
מאחלת לך למצוא את האחד,
אל תפסיקי לעמוד על העקרונות שלך- שהם בכלל לא מזעריים לדעתי.
זו זכותך המלאה לדרוש אותם. כשיגיע הבחור הנכון אפילו לא תרגישי שאת דורשת אותם הם פשוט יקרו באופן טבעי- ואז תדעי שזה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לך...
אדווה14/10/2009קודם כל המון תודה על התייחסותך!
בנוגע ליחס:הוא הציחס אליי מעולה!בכבוד,בהערצה,באהבה והתחשבות ענקית בכל מה שהיה קשה ולא מוכר לי.
בנוגע לחיזור -הוא חיזר בדרך שלו ..טלפונים,סמסים,השקעה בפגישה...אני כנראה ראיתי הרבה סרטים..וחיכיתי גם לפרח/שוקולד או פתקוני אהבה...ועל זה אני קצת מתייסרת שנתפסתי על זה מצד אחד ומצד שני תוהה אולי זה לא כזה מזערי והרבה בנות רוצות קיטשי ורומנטיקה שכזו....לא יודעת...
הוא פשוט יתחבר ואהב מהלב ולא מהחומר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי...
אילנה17/10/2009דעתי את לא צריכה כל כך לאכול את עצמך.
כמו שאמרו כאן, הכל לטובה. עכשיו יש לך אפשרות לעבר על כל מה שחווית, ואת יודעת מה לעשות\לא לעשות.
אני גם חושבת שגברים הם לא נשים, הם לא יודעים (לא כולם) שנשים אוהבות פרחים.
כשהתחלתי לצאת עם בעלי, זה גם היה מפריע לי שהוא לא מביא לי פרחים, לא כותב לי מה שהוא חמוד, הוא היה ביישן ולא דיבר יותר מידי.
אז הכל התחיל בזה שאני ראשונה כתבתי לו SMS חמוד, עם כל מיני מילים רומנטיות, ואז הוא המשיך עם זה וגם שלח לי כל מיני דברים חמודים אחר כך. לאחר מכן, אחרי שכבר ממש רציתי שיביא לי פרח, והוא לא היה מביא, אמרתי לו שאני מאוד אוהבת פרחים.
אני חושבת שלפעמים צריך להראות\להסביר בעדינות\ללמד את הגבר מה את רוצה בידיוק ממנו, כי הם לפעמים לא מבינים רמזים. אפילו רמזים ממש גלויים. אני חושבת שצריך לקחת בחשבון, שלרוב הגברים הם ישרים, ולא כמו נשים שמסתכלות מה ומי אמר, איך אמר, עם איזה אינטונציה וכו'.
המון בהצלחה במציאת אותו אחד ויחידי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה!
אדווה17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת בגידהמיטל08/10/2009
הי, אני ממש מיואשת נפרדתי מבן זוגי במהלך 6 השנים האחרונות. הפרידה הייתה ביוזמתי אך לא בלב שלם. לאחר שקרים אינסופיים שלו ואמירת חצאי אמיתות. החלטתי לבדוק עד כמה הוא אוהב אותי כפי שהוא טוען ומה יעשה כדי להשיג אותי. אין לי כוח להיכנס ולספר על כל מה שהיה. לאחר חודשיים של ניתוק יצר קשר. נפגשנו והוא טען שאני אהבת חייו ורוצה להתחתן וכל הבלה בלה. הייתה שיחה טובה והתחלנו לדבר בטלפון ולנסות להתחבר מחדש כאשר הוא כל הזמן טוען שאני אהבת חייו אלא שאני הרחתי משהו לא תקין. כאילו חשתי בכך. גיליתי בטלפון שלו sms הודעות אהבה שלו לאישה אחרת וההיפך. אישה שכנה שלו (הוא קנה דירה חדשה ועבר לשם הדירה שהייתי אמורה להתגורר בה). הוא טען שהם רק ידידים ושאני אהבת חייו ולא היה שם כלום. לצערי הרב ההודעות מפרטות דברים אחרים ואין ספק שיש שם יחסים אישיים. "אני אוהב אותך" הוא כתב גם לה. בכל אופן מבחינתי אין דרך חזרה. אני מרגישה שרומיתי. אני יודעת שלא היינו ביחד וזכותו לעשות מה שבא לו. אבל השקר הזה לומר לי שהוא אוהב אותי ורוצה אותי בעוד הוא מקיים קשר עם מישהי אחרת. איך הוא יכול לומר למישהי אחרת כ"כ מהר שהוא אוהב אותה? עוד באתו היום החלפתי מס' נייד ואני לא מעוניינת לדבר איתו בכלל. אבל הלב כואב והמשבות מייסרות אותי. לא הלאתי אתכם בפרטים. מה שהורג אותי הוא שלפני שגיליתי את הסיפור הוא תיחקר אותי לגבי גברים אחרים ואמר שהמחשבה שמישהו אחר נוגע בי משגעת אותו. אני משתגעת מזה שנישארתי נאמנה לו ועוד הרגעתי אותו בנושא. גברים דעתכם בנושא!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חברים / חברות מחכה לתגובה.......
מיטל08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה או לא בגידה...
שירית08/10/2009זה בכלל לא האישיו פה. מדובר באדם שאת לא יכולה לבטוח בו ולסמוך עליו. האם זה בן הזוג שאת רואה בדמיונך עבורך?
לא רצית להלאות בפרטים אך ניתן להבין שלא ליקקת דבש איתו . ולכן טוב עשית שהתנתקת ממנו. אין מה לעשות...במצבים כאלה צריך לחתוך בבשר החי. וזה כואב...וזה מדמם...
אני יכולה להבטיח לך, מנסיון אישי, שהזמן עושה את שלו ולאט לאט הכאב קטן עד שבסוף הוא חולף.
בעוד זמן מה תסתכלי לאחור ותראי כמה חכמה היית שניתקת את הקשר הזה.
תזכרי, אישה שרוצה את הכי טוב עבורה ושומרת על עצמה מפני כל רע היא אישה שאוהבת את עצמה (-:
תהיי חזקה, שירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירית כמובן (-:
שירית08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירית
מיטל08/10/2009הי שירית, תודה על התגובה. את צודקת במיליון אחוז הנושא לא חשוב. אני לא יכולה להיות עם מישהו שאני לא מאמינה בו. סביר להניח שאם פנה לקבל נחמה אצל מישהי אחרת אז הוא לא יכול להתמודד עם דברים ואני עלולה לסבול מכך כל החיים. הכל לטובה אבל מה לעשות שהלב פצוע ומדמם והכאב קשה מנשוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב פרידה
שירית08/10/2009רונה יקירה,
אני מאוד מבינה את מה שאת עוברת. את יודעת שעשית את הדבר הנכון ועכשיו את מתמודדת עם כאב הפרידה.
מה שאני יכולה להציע לך זה לא להלחם בכאב הזה. פשוט לתת לו להיות. לחוות אותו בעוצמה שהוא נמצא ולא להדחיק. אל תגידי לעצמך :נו כבר...שיעבור לי...
הכאב הזה מראהלך שאת בריאה מבחינה ריגשית. כי את מרגישה אותו. ומי שאינו חש כאב הוא נכה ריגשית. את יכולה להוקיר את עצמך על הכאב הזה . כמו כן תתייחסי אל עצמך בחמלה. כמו שהיית מתייחסת לחברה טובה שלך שחווה כאב או אבל.
עם הזמן תיראי שזה נחלש. ובסוף זה יעלם.
אני הייתי במקום הזה לפני כמה חודשים ואת הדברים הנ"ל כתבה לי דורית ממש פה ומאוד עזרה לי.
מקווה שעזרתי לך גם.
חיבוק חם, שירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירית
מיטל09/10/2009כבר שבוע עבר והלב עדיין מדמם. לא מפסיקה לחשוב על ההודעות שהוא שלח אליה "אני אוהב אותך
הוא אמר לה, לא מבינה איך גבר שאהב אותי כו לפחות כך חשבתי וגם אחרי שנתפס המשיך לתצהיר באהבתו אלי. שירית, איך אני מוציאה את המחשבות מהראש היום אני מרגישה שאולי היה מוטב שלא הייתי רואה את ההודעות האלה שמייסרות אותי. במה להאמין? במי להאמין? אני נואשת כמו על סף תהום. לא מליחה לישון, לא מצליחה לאכול, לא מצליחה להתרכז בכלום. הכאב קשה מנשוא. לו ל בגד בי היה לי יותר קל להתגבר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונה יקרה
שירית09/10/2009עצוב לי לשמוע את מה שאת עוברת.
שבוע זה מעט מאוד זמן בשביל להתאושש מהמהלומה שקיבלת. תני לעצמך זמן... אל תילחמי במחשבות. הן צריכות להיות שם . זה חלק מתהליך ההשלמה.
מתוקה, אל תזניחי את עצמך ותידאגי לרווחתך. אוכל ושינה הם הבסיס לקיומינו .
אם את מרגישה שאת מתדרדרת לכי לקבל עזרה מקצועית. זו לא בושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירית
מיטל10/10/2009הי שירית, את מדהימה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונה יקרה,
ננה11/10/2009היום את יוצרת את העתיד שלך,
הוא יכול להיות רצוף קשיים או מהנה מאוד,
למרות שמאוד קשה לך, תהיה חזקה!!
חשוב מאוד להינשא לאדם אמין שיכבד אותך ויהיה שותף אמיתי בחיים -שגם ככה לא תמיד קלים.
תחשבי על זה בצורה כזו:
למרות שאת עדיין לא מכירה את ילדייך, אני בטוחה שהם יהיו חשובים לך מאוד- תמצאי להם אבא שיהיה ראוי להם,
ביידיך לחבור לאב טוב ליצורים הכי חשובים בחייך והכי חשוב- גם את ראויה לטוב- ויש גברים טובים
מהם תוכלי לבחור את האחד שיעשה אותך מאושרת באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה עצובהעצובה 2207/10/2009
שלום רב
יש לי חבר יותר נכון היה לי...פגשתי אותו והוא באמת בחור מדהים ,מושלם כל מה שתמיד חיפשתי
לפני שלוש שבועות אמר שאני לא מספיק פתוחה מינית וזה דבר שחשוב לו ,רצה להפרד התגעגע חזרנו ונפתרה הבעיה ע"י פשרה
כעת לפני כמה ימים שלח הודעה אמר שנגמר -שהוא לא מאוהב כמוני ושלא יכול להמשיך
שאני רוצה חתונה והוא לא
ליבי נשבר,ועכשיו נותרתי לבד,לא מבינה מאיפה זה בא
כל הודעה שניה שלו היתה מלווה באני אוהב אותך
מזה?העולם כבר לא אמיתי ?זהו נגמר לא ניתן להאמין יותר לאף אחד
הוא אמר לי לא לשכנע אותו לחזור כי הוא יסכים ואני בכלל מרגישה כל כך הרבה שנאה אהבה
ולא יודעת איך להתמודד
מה לעשות ...אני מרגישה כל כך לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתעודדי מאמי, האהבה האמיתית תגיע
חושבת08/10/2009אני יודעת שזה מאוד מאוד קשה, לעבור פרידה מאדם שאת אוהבת ושחשבת שאוהב באותה מידה. כנראה שיש לו רגשות אליך, אבל לא כמו שלך, והוא גם לא בשל כמוך למערכת יחסים רציניים.. אז אין טעם מצידך לנסות ולשכנע אותו....עם כל הכאב הגדול..
פרידות הן חלק מהחיים, ומרות שכרגע קשה לך לראות את זה, הפרידה הזאת רק תחשוף אותך לאדם המקסים הבא שתכירי, שאלמלא אותה פרידה, לעולם לא היית מכירה..
וזה לא שאי אפשר להאמין באף אחד.. יש כל מיני סוגים ורמות של אהבה.. כל אהבה שונה מאחת לשנייה, וביום שתהיה לך מערכת יחסים אוהבת וגם רצינית, הבחור שלך לא ינטוש אותך, אלא ישאר שם , והאהבה שלו תהיה יציבה. חפשי אדם , שבנוסף לעובדה שתאהבי אותו והוא אותך, יהיה גם בשל לקשר רציני..
תנסי גם למנות את התכונות השליליות באדם הנוכחי, דברים שהפריעו לך בו- זה יעזור לך לצאת מתמונת ה"מושלם" שבדרך כלל אנחנו נוטות לצייר כשאנחנו מאוהבות, ותצליחי לאט לאט אולי להבין, שמלכתחילה הוא לא היה בשבילך ומגיע לך טוב יותר..
אני מקווה שהשמחה תחזור אליך בקרוב ושתמצאי אהבה חדשה וטובה בקרוב, אחרי שתפני מקום בלב..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התגובה
עצובה 2209/10/2009הצלחת לעודד אותי
אני יודעת שאת צודקת
פשוט לפעמים שאת לא יודעת מאיפה זה מגיע ושזה מכה בהפתעה,זה מאד כואב ופוגע
במיוחד שכל הזמן הוא היה אומר לי אני אוהב אותך
אני מרגישה טיפשה ופרייארית ולחשוב שאולי תקופה ארוכה בכלל חייתי בשקר זה נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון..אני מבינה אותך..
חושבת09/10/2009וזה מאוד קשה, אבל את עוד תעמדי על הרגליים שוב,
אני יכולה לספר לך שגם לי זה קרה, עברו כבר שבע שנים בערך מאז.. אבל גם כן.. אדם שאמר שלי שאני אהבת חייו כל הזמן, ולבסוף הוא "נטש" אותי, זאת היתה התחושה..יותר מזה, הוא התחתן אחרי פחות משנה עם מישהי אחרת.. אז תחשבי כמה קשה זה יכול להיות.., וזה לא מפחית בטיפה את הכאב שלך עכשיו, אני יודעת.. , אבל פשוט.. תנסי.. טיפה לחשוב על זה שזה קרה לטובתך, ויהיה לך יותר קל עם הפרידה, תנסי לקחת שליטה על החיים שלך במקום להיות מובלת על ידו, או על ידי המעשה שלו, אני בטוחה שאת בחורה חזקה, תחמיאי לעצמך, תחזקי את עצמך ותפחיתי מהמשמעות שלו בחיים שלך.. אל תתני לו כל כך הרבה כוח....
החיים שלך הרבה יותר גדולים ממנו.. צרי לעצמך את הזוגיות שאת רוצה בה ואל תבכי כל כך הרבה עליו. תבכי, כן.. זה חשוב.., אבל במקביל, גם תעצרי בשלב מסוים את הבכי והאבל ואל תאריכי בו יותר מדי.. כי את עלולה להיסחף בתוך הכאב של זה ולשכוח, שיש לך אותך ועולם שלם שמחכה!
שמחה שהתעודדת:). עכשיו תורך להיות שם למען עצמך!!! ואת יכולה!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני יותר בשלב אחר
עצובה 2209/10/2009אני מנסה להבין אם יש משהו שאני עושה לא בסדר
לפעמים אני נעשית רומנטית ומדברת על זוגיות יותר ממוסדת
הפחד שלי הוא שאני מכוונת לסוף הזה
כלומר האם הוא סתם שיקר,האם הוא חטף רגליים קרות בגלל משהו שאמרתי
המצב הזה קרה מיד אחרי שדיברנו וצחקנו על משהו שקשור בחתונה
אולי הבהלתי אותו,למרות שמצד שני אני לא רוצה גבר שיפחד מזה
מי הבעיה?הוא ,אני ,שנינו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרופו מה שאמרת...
עצובה 2209/10/2009החבר הראשון שלי היה בערך הבנאדם שגרם לי הכי הרבה סבל בחיים
כמה שבועות אחרי שהחלטתי סופית לברוח ממנו הוא מצא מישהי והתחתן איתה תוך כמה חודשים
זה כאילו שאני מכינה אותם...אבל לחתונה עם מישהי אחרת
אני לא רוצה להיות בתפקיד הזה ..אני רוצה לצאת מזה .רוצה להיות זו שתהפוך מישהו למאושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ענת09/10/2009היי,
אני רוצה להפנות את תשומת ליבך למה שכתבת על האקס.. כתבת שסבלת איתו.. ושאת עזבת אותו,
יכול להיות מאוד שהוא וגם הנוכחי, פשוט לא התאימו לך, אבל את לא מסוגלת לקבל, שאת מחליטה להיפרד ולכן הופכת את הדברים ומרגישה שוב ושוב זאת שעזבו אותה..
יכול להיות שפשוט קשה לך להיפרד, וזה טבעי, אבל כשאת מגיעה לשלב בו נמאס לך ואת עוזבת,
את לא משלימה עם כך. לכן אמרתי לך, קחי את הכוח לידיים שלך. מותר לך,גם להרגיש בסדר עם
פרידה. האם גם עם הבחור האחרון לא היה לך כל כך טוב וחשבת על פרידה ממנו, עוד לפני שהוא
עזב אותך? תחשבי על זה.., מהו חלקך בחוסר הרצון את אותם הקשרים. ואני לא מדברת על אהבה,
אלא האם הם באמת היו מה שחיפשת?, האם הם התאימו לפרופיל של האדם איתו תרצי להתחתן ?
יכול להיות שאת מרגישה ש"הכנת אותם לחתונה", משום שנשארת שם מעבר לזמן שהרגשת שאת
צריכה או מעוניינת באמת ומכל הלב להישאר, ומה שקרה הוא שבאמת השקעת, "לשווא".
לכאורה לשווא, משום שבכל דבר יש גם טוב.
אולי תנסי לחדד יותר לעצמך, אילו תכונות את מחפשת בגבר איתו תרצי להיות ותתכוונני לאדם
כזה. אגב, יכול להיות שגם את לא היית בשלה לחתונה ולכן מראש בחרת אנשים שאינם מתאימים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדהימה
עצובה 2209/10/2009פשוט מדהים איך את קוראת אותי
האמת שאני לא בנאדם שנפרד
אני פשוט לא מסוגלת
ואת צודקת בהמון דברים שכתבת
לפעמים אני מחכה שהם יעזבו
אני מאד רגישה ,רחמנית אני פשוט לא מסוגלת לפגוע בבנאדם בטח לא בכזה שאני אוהבת
היו לי 3 חברים וכולם כביכול נפרדו ממני בסיבה יחסית דומה
יש פה ושם שינויים כמובן
האחרון היה היחיד שבאמת מצא חן בעיני מהמון בחינות,כמו שלפעמים יש לך בראש תבנית כזאת שאת חולמת עליה ,אז זה היה הוא
אבל בפעם הראשונה שהחליט להפרד משטות ,מבחינתי..לא מצא חן בעיני
חשוב לי הביטחון ,חשוב לי לדבר לפני ,שלא אני אמצא את עצמי גרושה אחרי חודש כי פתאום לא היה לו חשק
הפחד שלי הוא שאני נמשכת לבחורים האלה שפוחדים להתחייב ,קודם כל כי האם אני פוחדת להתחייב??ואם לא אני כנראה נמשכת אליהם כי אני מרחמת עליהם ומטבעי אני בנאדם מגן ועוזר
אני חושבת שאם אני לא אגיע למסקנות ,כל הקשרים שלי יסתיימו כך
כבר לא בא לי אפילו לחשוב על קשר חדש אפילו מאוחר יותר.
הרי מה הטעם?להתאהב ולשבור את הלב כל פעם מחדש מאותה הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן..
חושבת12/10/2009אני חושבת שאת תמצאי את האדם המתאים ברגע שאת תהיי בשלה בעצמך..
ואין לך ממה להילחץ, פשוט תתחילי לצאת עם בחורים מתוך מטרה להבין איזה טיפוס את מחפשת ולא בכדי להתחייב עדיין.. לאט לאט תגבשי לך דיעה יותר החלטית.
ואל תיכנסי יותר מדי לכל העניין של "מה עשיתי לא נכון", זה לא מה שעשית או לא עשית, זאת הבחירה שלא היתה נכונה ושרבים מאיתנו שוגים בכך. אבל שוב, לדעתי, מה שאצלך, בחיים האישיים שלך, דורש תיקון, את בטח יודעת.. תתמקדי בלחיות את חייך באופן שלם יותר, גם ללא גבר לצידך. ואת היציאות , תערכי במקביל לעבודה העצמית שלך, וללא ציפיות, אלא רק ממקום של לבחון מה יותר עושה לך את זה בבחור. ואם הבחור לא מתאים, אל תתביישי להגיד את זה כבר בהתחלה, שלא תיתקעי איתו:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה קורה!!אין שם06/10/2009
שלום.
יש לי חבר הרבה זמן.. אני לא סופרת חודשים ולא תזמן..
אבל הרבה זמן ..
עברנו הרבה אם זה כעס , אם זה אהבה ..
אבל הוא זילזל בי הרבה .. נתתי לזה בכל זאת צאנס..
והיום אני מגיעה למצב שאני חושבת הרבה .. התחלתי לחשוב על מישהו אחר ..
חשבתי שיורד לי מהחבר שלי ושאני ממשיכה הלאה כי הוא לא שווה אותי וזה היה כזה ברור!
ניסיתי להיתקרב למישהו האחר הרגשתי הרבה חום ואהבה הרגשתי שטוב לי משהו שלא הרגשתי הרבה זמן ..
ואפילו הייתה נשיקה ממש קטנה על השפתיים..
אבל שראיתי את החבר שלי הוא בשנייה גרם לי להיות נמסה !
והבנתי שאני אוהבת אותו... אבל מבולבלת..
ולפני כמה זמן.. דיברתי עם חבר שלו אז הוא סיפר לי שהוא שלח לו תמונה של אחת והתחיל להגיד כמה שהיא יפה ..
אמרתי לעצמי לדלג על זה ..
אבל זה איכשהו הציק לי קצת מבפנים שהוא אומר כל כך על הרבה בנות שהן יפות ולי בקושי אומר!!
אז ניסיתי לדבר איתו על זה ..
והוא אמר לי שהוא לא אמר את זה שהוא שלח את התמונה ושאל אם זאת אותה אחת שהוא חשב..
אני האמנתי.. אבל גיליתי שזה שקר ..
ואז הוא מתחיל לגמגם וכל זה .. ואז בערב איכשהו העלנו את זה שוב אז הוא אמר כן שלחתי אמרתי שהיא יפה בתמונה הזאת ..
אבל למה לפני זה הוא אמר משהו אחר?!
זה ממש מבלבל אותי..
אני לא יודעת מה אני מרגישה.. לא טוב לי איתו אבל אני אוהבת אותו..
דרך אגב אנחנו בני 17 וחצי.. אם זה משנה משהו הגיל..
אבל אני באמת אוהבת אותו.. אני לא מצליחה לשחרר אני שוב לא יודעת כמה זמן אנחנו ביחד אבל אנחנו הרבה מאוד.. ואני די קשורה אליו ורגילה אוהבת מאוד! מרגישה נוח לידו לא מיתביישת מכל דבר..
אבל הקשר הזה נראה מוזר..
אומרים שלא טוב אז אמורים לשחרר אבל יש בי פחד כזה.. שאני לא מצליחה..
כאילו שאני לא יכולה בלעדיו
הייתי רוצה לשנות את הקשר הזה שלא יהיו הרבה ריבים..
ואין הרבה כי פעם תמיד הוא היה אומר שאני עושה סרטים מכל דבר..
הפסקתי וזה עזר אבל עכשיו הוא מרשה לעצמו להיתעצבן מכל דבר קטן..
אז אני מנסה לשנות את עצמי כי רוב הבעיות באו ממני..
הוא ניתק אותי מחברים.. היה לי מלא ידידים פחות חברות אבל הוא רואה שהם נידבקים אלי יותר מדי הוא התחיל לנתק אותי מכולם.. זה מרגיש משעמם .. מעצבן.. ולא פייר
אני יודעת שאם זה היה הפוך.. הוא היה עושה לי סיפורים וקורא לי רכושנית..
אשמח לעצה או כל דבר אחר :) , ערב טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
shir.08/10/2009הי חמודה.
אני חושבת שאת מאוד יודעת מה קורה.. את כותבת בפירוש שהתרגלת לקשר הזה, שנוח לך איתו כי הכל מוכר וידוע לך, ושאת לא מתביישת איתו כי שוב- את רגילה. אז קודם כל אחת הסיבות להישארות שלך איתו זאת העובדה שהתרגלת. וכולנו , כשאנחנו מתרגלים, קשה לנו לעזוב משהו, אפילו שיש יותר טוב ואפילו שהמצב לא מספק- התרגלנו לדבר המוכר הזה ואין לנו צורך להתרגל למשהו חדש שאולי לא יצליח ולכן אנחנו לא לוקחים סיכונים ונשארים עם הישן..
דיברת בהודעתך על זלזול ועל בידול מהידידים שלך, אלו שני דברים שהדליקו אצלי נורות אדומות.
מעבר לסיפור הזה עם התמונה, שזה עוד משהו שאפשר להחליק אותו או לדבר עליו ולהתרגל, יותר מפריע לי העובדה שאת נורא צעירה, שניסית לחוות משהו אחר- הקירבה מהאדם הצדדי ההוא- שאהבת את זה והרגשת כמה זה שונה ממה שיש לך כעת, ובכל זאת את מנסה איכשהו לשכנע שכן טוב לך עכשיו. טוב לך כי התרגלת ואת חושבת שזה מה שמגיע לך ונוח לך להישאר, כי זה לא חדש ומסוכן.. זה ידוע מראש.
לפעמים הגיע הזמן להרפות את הלחץ ולחשוב מנקודת מבט בוגרת על החיים שלך כרגע.. כשניסית משהו אחר והמשהו הזה סיפק לך חום ואהבה אמיתית, כשהבנת שזה לא קיים כרגע בחיים שלך הנוכחיים, וכשהרשת לעצמך להרגיש אחרת, עשית חצי צעד לטובת עצמך. ככה אני רואה את זה. והעובדה שאת איתו שנים לא אומרת הרבה על הטוב.. היא אומרת שאתם ביחד שנים כי אז, כשהיית צעירה יותר- זה התאים ונראה לך נכון והיתה שם אהבה והיה לך מתאים. אבל אנשים משתנים וככה גם החיים, ולא תמיד מנקודת מבט של היום, עדיין מתאים לך להישאר באותה מסגרת. בעיקר בגיל כ"כ צעיר שהצרכים משתנים, שהאישיות מתגבשת, וכל המסביב.
לכולנו יש בחירה. האם להישאר בחיים הנוכחיים או לעשות צעד ולשפר את איכות החיים שלנו וזה תמיד כרוך בוויתור או בסיכון מסויים.
בגלל שאתם לא נשואים, בגלל שאת כ"כ צעירה ויש מגוון אנשים בחוץ, בגלל שאת לא חייבת ולא מגיע לך לחוש ככה, לי זה נשמע כמו משהו שצריך לאט להרפות ממנו, להתרחק ממנו, ולהחליט לחיות חיים טובים יותר עבורך. זכרי שלפעמים כשאנחנו חושבים שאנחנו אוהבים מישהו, זה יותר שאנחנו מתאהבים במצב הזה של הזוגיות והביחד לעומת חיים לבד בבדידות.. מתאהבים בהרגל הנוח הזה של הביחד, ולא תמיד זה הבנאדם שבאמת עושה לך את ההבדל. אני מרגישה שיש בך אהבה אליו מדברים שנשארו בעבר, מההרגל והנוחות של להישאר יחד בתוך זוגיות, אבל אני לא כ"כ חושבת שאת גם מאוהבת בזלזול ובבידול מחברייך (שזאת נורה מאוד אדומה).
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובה בנוגע לבעייה שליטל06/10/2009
היי,
יש לי חבר מעט זמן ... התחלנו להיות חברים לאחר שנה שהוא לא רצה שנוגדר חברים מכיוון שלא היה בטוח שאנחנו מתאימים הוא בחור עמוק ורגיש ואני הרבה פחות.
הוא החליט שנהיה ביחד לאחר שחשב עם עצמו והגיע למסקנה שיש לו חרדות מכל מיני דברים בחיים בינהם להיכנס לקשר... ולכן החליט שזה לא אמור להפריע ושניכנס למערכת יחסים ובד בבד התחיל ללכת לפסיכולוגית...
הפסיכולוגית אמרה לו שיש לו נטייה לחשיבה כפייתית...
אתמול כאשר דיברנו הוא אמר לי שזה הפריע לו שהוא ראה מישהי שהוא יותר נמשך אליה ממני, וכמו כן שהוא לא בטוח שטוב לו איתי מכיוון שהוא עדיין לא בטוח אם אנחנו צריכים להיות ביחד בשל ההבדלים באישיות שלנו.
אבל הוא לא רוצה שניפרד והוא רוצה שנמשיך לנסות... ויחד עם זאת הוא ממשיך את הטיפול אצל הפסיכולוגית...
השאלה שלי היא כזאת... האם זה נורמלי? האם אני צריכה להיפרד ממנו ? או להמשיך לנסות ?
אני יכולה להבין שהוא לא בטוח שאנחנו מתאימים כי גם אני לא בטוחה ואנחנו קצת זמן ביחד כדי להחליט... אבל האם חשיבה כפייתית זה נחשב לבעייה פסיכולוגית קשה? והאם יש לה פתרון?
ובכלל... מה אתם מציעים לי לעשות?
אני רוצה לציין שבכללי טוב לנו ביחד והוא בחור מדהים... חוץ מהנושא הזה
לתשובה בנידון אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה השייכת לתחום הנוירוזות
דורית כהן08/10/2009טל יקרה, ראשית, אם הוא מאוד מוצא חן בעינייך - המשיכי לתת לו צ'אנס. חשיבה כפייתית אינה בהכרח תופעה חמורה. זהו מצב בו אדם מתקשה לזרום כרגיל עם מחשבותיו, והוא נתקע עם מחשבות מסויימות, קבועות, שחוזרות ומציפות אותו מבלי שהוא יצליח להימנע מכך, ובדרך כלל מבזבז הרבה אנרגיה בנסיון לעצור את המחשבות, לברוח מהן. לפעמים החשיבה הכפייתית מלווה בהתנהגויות קבועות המיועדות להקטין את החרדה המציפה אותו כאשר הוא מנסה להימנע מן המחשבות. בסך הכל זו תופעה שניתן לטפל בה בשיטות שונות, חלקן דרך שיחות וחלקן בתרופות משככות חרדה, שחלק לא מבוטל של האוכלוסייה משתמש בהן.
בפסיכולוגיה מבחינים בגדול בין פסיכוזה לנוירוזה:
פסיכוזה היא מצב נפשי- שכלי -רגשי בו החולה מנותק במידה רבה מן המציאות ומתקשה לתפקד במצבים רבים, עד כדי צורך לאשפז אותו כדי שלא יגרום נזק לעצמו או לסביבה. כמובן יש דרגות חומרה שונות וגם אותו אדם יכול להיות בדרגות שונות של נתק מן המציאות בזמנים שונים.
נוירוזה היא מצב קל יותר ושכיח יותר, שבו תחום מסויים בהתנהגות הוא בעייתי, והאדם מפתח התנהגויות שמפחיתות את החרדה המציפה אותו מידי פעם, וההתנהגויות האלו נראות לפעמים קצת מוזרות או לא במקום, או לא בשליטה. אבל הנוירוטים מחוברים היטב למציאות, הם בדרך כלל רגישים מאוד, אינטליגנטים, ומתפקדים היטב ברוב התחומים. נדמה לי על פי תיאורך שחברך הוא כנראה קצת נוירוטי, וזה לא מצב חמור ובהחלט ניתן לטיפול ולהפחתה בסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד אשמח לעצה מקצועיתשם בדוי06/10/2009
שלום רב, לפני כמה שבועות הכרתי בחור מקסים, הרגשתי איתו הכי טבעי וטוב בעולום,
התאהבתי בו מעל לראש וגם הוא התאהב בי.
הכל היה נראה לקוח מסיפור אגדות, לא יכלנו להוריד את הידיים אחד מהשניה, האינטימיות הגיעה לשיא כמובן כשנכנסנו למיטה, וגם שם הכימיה היתה הכי טובה שהייתה לי מעולם. לא יכלתי לצפות למשהו רע שעןמד לקרות. השיחות שלנו, הפתיחות, הכל הכל מושלם. אמרנו אחד לשני שאנחנו חשובים אחד לשני וכל כך רוצים שזה יעבוד.
עד שהגיעה השאלה שהרסה את הכל. אחרי ששכבנו הוא שאל אותי "עם כמה גברים שכבת?", עניתי לו לא בביטחון 10\11
הוא השתתק והמשיך לחבק אותי אבל יכלתי להרגיש איזה ריחוק... כששאלתי אותו אם זה מפריע לו, הוא אמר שלא.
באותו יום הוא אמר לי שהוא לא חושב שזה יעבוד בינינו, כי כן מפריעה לו העובדה שהייתי עם גברים אחרים, קשה לו לחשוב שאחרים חלקו אותי, הרגישו אותי, וחיבקו אותי.
ויותר קשה לו לחשוב על זה שאני חיבקתי וחלקתי את עצמי עם אחרים.
לא ידעתי איך להגיב לזה, אמרתי לו שזה העבר שלי, ואין לי מה לעשות בעניין הזה, וביקשתי שינסה להתגבר על זה... להבין שמה שאני מרגישה אליו עכשיו שווה הרבה יותר ומשמעותי הרבה יותר מהסקס שהיה לי עם בחורים אחרים. שזה לא הוגן לשפוט אותי ולהעמיד אותי במצב הזה כי לא חייתי את חיי עד ליום שאפגוש אותו, וכמובן שיש לי עבר, כמו שלו יש עבר.
הוא אמר שיחשוב על זה, שיחשוב אם הוא יכול, אם הוא רוצה בכלל להתמודד עם זה, ולהיות איתי. קשה לו עם זה נורא... וקשה לי עם זה...
התחושת בטן שלי אומרת לתת לו את הזמן שלו, שיחשוב.
השכל שלי אומר-> איך הוא יכל לעשות לך את זה? להתפס על העובדה הזו, ולשפוט אותך ככה? אם הוא לא מוכן לקבל את כל כולך הוא לא שווה אותך.
מה אני אמורה לעשות???? אני קרועה!!! ומתלבטת קשות.
אשמח לדעה מקצועית.
כי חברים שלי אומרים לי בדיוק את מה שהשכל שלי אומר לי...
אבל עדיין יש לי את התחושות בטן החזקות שאומרות לא לוותר, להמשיך להלחם, לתת לו את המרחב שלו ולהבין שזה כל כך מינורי, כל כך לא משנה, שאני איתו 100 אחוז עכשיו ואני רוצה להיות איתו ולהמשיך לתת לו 100 אחוז.
אבל באיזה מחיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גועל נפש של התנהגות!
שירית06/10/2009ביקשת תגובה מקצועית ואני אינני כזאת...ובכל זאת ח י י ב ת להגיב.
התנהגותו של "חברך" כל כך ניבזית, בלתי הוגנת, שיפוטית ופוגעת.
שילך לחפש לו חברה בתולה ושילך לחפש ת'חברים שלו...
ואת, אל תצטערי. לא הפסדת כלום. בטח שלא הפסדת חבר.
המשיכי הלאה בראש מורם!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואייי איזה הגזמהההההה...
טל06/10/2009תקשיבי תנסי להבין שכולנו שונים ואהבה קשה למצוא ברחוב סתם ככה..
תני לו את הזמן שלו אולי תופתעי.. את לא יודעת מה הרקע שלו ואולי הוא היה סתול כל חייו ובשבילו 10/11 נחשב הרבה מאוד.... תחשבי איך את היית מגיבה אם גבר היה אומר לך שהוא שכב עם 50 נשים או יותר... גם את לא היית מגיבה טוב..
כל אחד והתגובות שלו , הרקע שלו וחייו..
אם ההרגשה שלך אומרת לחכות אז תחכי.. אולי כשהוא יקלוט ויבין מה הוא מפסיד הוא יחזור..
אם זה זה , אז שם דבר לא יפריע לכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שהגזמתי בחריפות תגובתי
שירית07/10/2009אך אני עדיין חושבת שזאת התנהגות לא הוגנת. אם אני שואלת שאלה אישית וישירה כל כך אני צריכה להיות מוכנה גם לתשובה שאולי לא תמצא חן בעיניי ולא לשבור את הכלים כי קיבלתי תשובה שלא אהבתי...
אין כמו כוחה של אהבה ואם נועדתם להיות ביחד זה מה שיהיה, אבל תני לו את הזמן כפי שאני מאמינה שאת בטח עושה .
ושוב בהצלחה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא אמר שהוא רוצה אותי בחזרה
שם בדוי08/10/2009הוא ממש התחנן שאני אקבל אותו, הוא אמר שהוא מבין את מה שעשה ומצטער ממש על הכל.
הוא רוצה שאני אתן לו עוד ניסיון, ותחושת הבטן כמו שכבר כתבתי אומרת ללכת על זה...
אבל ההיגיון שלי פגוע, הוא אומר לחכות... לקחת את העניינים לאט ולהבין אם זה באמת מה שאני רוצה,
הוא פגע בי, אבל אני עדיין רוצה אותו- בכל זאת חשוב לי שיבין, למרות שהוא אמר לי שהוא מבין וחזר על זה אפילו, שהוא מבין שההתנהגות שלו הייתה חריפה. וקיצונית.
הוא לא מצטער שהוא שאל אותי את השאלה הזו, למרות שאמרתי לו בדיוק את מה ששירית כתבה פה, שההחלטה לענות לו על השאלה הייתה החלטה שלי, אבל הוא היה צריך להיות מספיק אחראי בכדי להבין שיש שתי אפשרויות לתשובה- או שהוא יאהב אותה או שלא. הוא לא הסכים עם זה. אבל הוא גם גבר עם אגו.
אני רוצה לקבל אותו בחזרה, אבל חשוב לי עכשיו שיוכיח לי שהוא ראוי לי, בגלל שלא דיברנו כמה ימים התרחקתי ממנו, וההתרגשות שהייתה לי קטנה, אני צריכה שיתאמץ להרטיט את עולמי שוב.
חשוב לי שהוא יבין את זה.
וחשוב לי גם שיבין שזה שאני מקבלת אותו לא אומר שהוא יכול לעשות את מה שעשה שוב. הוא לא יכול לקבל החלטות פזיזות שכאלו שוב! בלי לחשוב בכלל על איך זה ישפיע עלי. כי אני לא מוכנה שוב לתת את כל כולי וליפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזקי ואימצי
שירית08/10/2009התחושות שלך בריאות, לכי איתן. את ראויה לטוב ביותר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה מהצד השני
דורון09/10/2009מערכת יחסים מורכבת מהמון פרמטרים , אחד מהם ואני בטוח שלא החשוב ביותר הוא היחס שלו לנושא הזה.
אם הבחור עונה על הדרישות שלך משאר הבחינות החשובות באמת : תמיכה וצמיחה הדדית , אוירה טובה , עניין ואתגר במערכת היחסים , הורות טובה וזוגיות טובה.
במקרה הזה שווה לך להשקיע בו - לא שווה לנזוף בו אלא לבוא ממקום של חיבה והסתכלות קדימה.
אין חם כבעל ניסיון - בתור נשוי ותיק ומאושר מאוד - גם לי היה קושי בנושא הזה ובת זוגי בסבלנות ובאהבה ועזרה לי להבין שהיא אוהבת אותי ומה שהיה בעבר לא רלוונטי לנו ולעתיד שלנו - וזכינו באמת זכינו לזוגיות מעולה למרות זאת.
בגילוי לב אני חייב לומר לך שיש לגברים (לפחות לחלקנו) בג בנושא משהו פרימיטיבי שחזק מאיתנו שטבוע בגנטיקה שלנו - אך כאמור אם את רואה שיש לבחור פוטנציאל והוא לא קיצוני לכי על זה (יתכן שזה יצוץ מידי פעם ואז תטפלי בזה באהבה).
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על החיזוקים
שם בדוי14/10/2009אנחנו ביחד, וטוב לנו
אנחנו גרים בחול שנינו, כל אחד במקום אחר, וסוף השבוע הזה הוא בא אלי :)
אני מאמינה באהבה, בפתיחות, ובכנות
ואני מאמינה שאם נמשיך לנהוג ככה אחד עם השניה אין סיבה שמערכת היחסים הזו לא תצליח
למרות שהיא די מנוהלת בשלט רחוק.
שוב תודה רבה לכולם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!
שירית14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר משיכה פתאומייהל05/10/2009
יש לי חבר במשך 6 שנים. הכל התחיל מאוד ורוד והאהבה הייתה אינסופית. בהתחלה היה המון סקס שירד עם הזמן. הגענו למצב לאחרונה שאנחנו לא מקיימים יחסי מין כבר כמה חודשים ולי לא אכפת. לאחרונה החלו דיבורים על מיסוד הקשר ועל חתונה ואני ממש חוששת אני יודעת שיהיו לי איתו חיים נפלאים ואני חוששת לפספס זאת אך יחד עם זאת אני מרגישה שהאהבה נגמרה והכי חשוב שלא בא לי אף פעם לעשות איתו סקס - ולצערי מצאתי את עצמי בוגדת בו.
אני לא יודעת מה לעשות והאם ניתן לשקם את המצב?
אני די אבודה כי אני לא רוצה לפספס אך לא בטוחה בכלל ביחסים שלנו
חשבתי להציע הפסקה אבל השאלה האם זה יועיל
אשמח לתגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיכנס בראש בריא למיטה חולה
דורית כהן08/10/2009יהל יקרה, לא כתבת בת כמה את.
בכל מקרה, נראה לי שאי אפשר להתקדם למיסוד הקשר מבלי לבחון היטב מה קורה בתחום הרגש והמשיכה. חלילה לך להיכנס איתו לנישואין מבלי לשנות את המצב, כי עובדה שהרגשת צורך להיות עם מישהו אחר - לבגוד - וככל הנראה יחסי מין הם כן תחום חשוב לך.
הכרתי הרבה זוגות שהתעלמו מבעיית המשיכה המינית והחליטו להתחתן והביאו ילדים ורק לאחר כמה שנים הגיעו מיואשים וסיפרו שאותה בעייה היתה קיימת גם לפני החתונה!!! לפעמים אנשים כל כך רוצים כבר להתחתן ולהתמסד ולהביא ילדים שהם מוכנים להתעלם מן המציאות ולסבך לעצמם את החיים - רק מתוך חשש להיפרד, להישאר לבד, לאכזב את ההורים, לפגוע בבן הזוג...תדאגי לעצמך ולאושרך ואל תסתבכי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לי?דניאלה04/10/2009
שלום לכולם
יש לי בעיה מסויימת שאני לא יודע איך לפתור
אני בחור בן 28, עברתי בחיי מערכות יחסים רציניות.
בשנתיים האחרונות התמלא בי פחד רציני ממערכות יחסים.
זה לא הפריע לי עד עכשיו... דילגתי מפה לשם. נהנתי ממה שיש מבלי להתחייב.
עכשיו פגשתי מישהי
היא קונה אותי בכל מה שהיא עושה, היא משפיעה עלי, היא גורמת לי לחשוב, היא גורמת לי להתעניין בה, לשמוע את כל מה שיש לה להגיד.
אני אוהב את מה שהיא אומרת, אני אוהב את נקודת המבט שלה לחיים, אני אוהבת לעשות את מה שהיא עושה, אני אוהב את מה שיש לה בפנים.
אבל אני עדיין פוחד, מאוד. בא לי לברוח מזה.
נפגשנו כמה פעמים.. כבר בפגישה הראשונה הרגשתי משהו מוזר, אבל לא יכולתי להתמודד עם זה, והמשכתי עם חיי הסטוצים.
שוב נפגשנו, ושוב.. ועכשיו אף אחת אחרת לא מעניינת אותי.
אני חושב עליה כל הזמן.
אבל אני פוחד
מאוד!!!
אתמול היא דיברה איתי על זה, ושאלה מה עכשיו.
לא היה לי מה להגיד לה חוץ מ- אני לא מסוגל.
אני יודע שהיא תברח לי, ואני לא רוצה שהיא תלך.
אבל אני גם פוחד להתחייב.
אני לא יודע מה לעשות ומה לחשוב, ואני בכלל לא מסוגל לחשוב על מה יהיה הלאה.
למה זה?
הרי בעבר לא הייתה לי את הבעיה הזאת
מה זה הפחד הזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אסף
שירית05/10/2009תארת כ"כ יפה את מה שעובר עליך. למרות הפחד הנוראי הזה שאתה מתאר הצלחת להתאהב...וזה מקסים בעיניי.
אני במקומך הייתי רצה לקבל עזרה מקצועית כדי לברר מהו אותו פחד ועל מה הוא בדיוק יושב?
חבל לפספס אהבה טובה בגלל זה... ואם לא תפתור את זה עכשיו זה יתפוס אותך שוב בפעם הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחד להתמסד, הפחד להיפגע
דורית כהן08/10/2009אסף יקר, יש לי שני הסברים אפשריים לפחדים הללו:
האחד הוא שהגעת לגיל ולשלב בחיים שבו יש בך משהו שהיה רוצה להתמסד, אבל חלק אחר בך מאד חושש מן המשמעות של התמסדות: וזה אכן טבעי להתמלא חששות, כי מערכת יחסים רצינית היא תחילת הדרך לנישואין, להבאת ילדים, ללקיחת אחריות על עצמך ועל נפשות נוספות, כניסה לעבודה מסודרת, התחייבויות למשכנתא וכו' וכו'...זה בעיני הכי טבעי לחשוש מכך, לעומת הסטטוס חסר האחריות בו אתה מצוי היום. פשוט בגילך יש סיכוי שמסביבך כבר יש חברים אחדים שכבר התמסדו, ואתה כבר לא יכול שלא לראות זאת ולחשוב על עצמך במקום הזה. כמו כן - מאוד יתכן שהצעירה בה התאהבת היא בשלה יותר לזוגיות ולהתמסדות מבחינת השלב בו היא נמצאת ומשהו בך מבין זאת וחושש להיכנס איתה למערכת יחסים מחייבת בשל הסיבות שמניתי קודם.
אפשרות אחרת לגמרי היא שבמערכות היחסים הקודמות שלך חווית פגיעה וייסורים, במילים אחרות איזושהי טראומה רגשית סביב הפרידה, ואתה במיגננה כנגד האפשרות שזה יקרה לך שוב. מה שגרם לנו סבל בעבר - אנחנו נשמרים מפניו כפל כפליים, ולפעמים איננו מודעים לתופעה וזה שולט בנו.
אשמח לשמוע מה אתה חושב - מה הכיוון היותר נכון לך? ואולי יש משהו אחר שלא זיהיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק למין של בעלימיכל04/10/2009
שלום אני נשואה במשך שנה
בעלי ואני מאוד אוהבים אך יש בעיה שבעלי אינו מעוניין בסקס בכלל, זה אמנם נשמע מוזר, בד"כ ההיפך הוא הנכון אבל אני חושבת שיש לו בעיה בטסטוסטרון שהוא נמוך. דרך אגב הוא לא בוגד, כמעט כל הזמן אנחנו ביחד והוא לא הטיפוס. פשוט אין לו חשק כשאני מעירה לו ומנסה לדבר הוא מתעצבן ומאשים אותי שאני עייפה ואני לא רוצה , לאחר מספר שיחות הוא הודה שאין לו חשק מסיבות שונות , רציתי לפנות לרופא והוא לא מוכן, ובזמן האחרון שאני מנסה שוב לדבר איתו הוא כל הזמן צועק ואומר אל תדברי איתי על זה בכלל. קשה לו להודות הוא מכחיש מרגיש כנראה בושה מזה, אבל זו בעיה קשה אנחנו זוג דתי ששומר נידה ובמשך החודש נותרים בערך שבועיים לקיום יחסים, אך בשבועיים האלו בקושי זה קורה פעם או פעמיים וגם בלי חשק בכלל רק לצורך הבאת ילדים. אני מרגישה רע ולא מוצאת פתרון, אי אפשר לדבר איתו על הנושא הזה הוא מיד כועס והולך וחוץ מזה הכל בסדר בינינו, אני כמעט בטוחה שיש לו בעיה של הטסטוסטורון רק שהוא לא מוכן להודות ולטפל. מה עושים? תודה מראש מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית יקרה
שירית05/10/2009אני מבינה את התסכול שלך.בעלך מתוסכל מהמצב הקיים בדיוק כמוך אם לא יותר. ההתפרצויות שלו כשאת מעלה את הנושא ,מעידות על כך. יכול להיות שהוא יודע מה הסיבה לחוסר החשק שלו אך אינו מוכן ובשל לשתף אותך כי הוא עוד לא התבשל עם זה בתוך עצמו.
אני מציעה לך להרפות מהנושא כרגע ולהסתפק במעט שיש בימים שמותר על מנת לא להכניס מתיחות ביחסים.
אם תרגישי שאת לא מסוגלת לשאת את המצב יותר ושהדבר גורם לך מפח נפש אמיתי לא יהיה מנוס מלעמת אותו בנושא.
הריון יכול לצאת לפועל גם מיחסי מין כמו שיש לך עם בעלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפערים בתחום התשוקה
דורית כהן08/10/2009אורית היקרה, אהבתי את הגישה של שירית לבעייה שהעלית.
ברצוני להוסיף שני דברים:
1. לפעמים אנחנו שמים משמעות כבדה מדי על דבר שקורה ומתחילים להאמין בכך ולשדר לבן הזוג שיש בעייה, ואז בן הזוג אף הוא מאמין שיש בעייה ולאט לאט הדבר הפשוט לכאורה ממנו הכל התחיל הופך להיות בעייה גדולה שיש עליה מטען רגשי כבד מדי. אני מקווה שבמקרה שלך זה מה שקרה, שבעינייך ולשיפוטך - הוא לא מספיק ייצרי, ואת מעבירה לו את הדעה שלך בכל מיני צורות ומתלוננת ואז זה נעשה נושא רגיש מדי אצל שניכם.
2. בכל זאת קיימת האפשרות שאת צודקת ויש ביניכם פער אמיתי. מאוד יתכן שכדאי לגשת לייעוץ זוגי אשר נכנס גם לתחום המיני (את זה חשוב לברר מראש כאשר אתם מדברים עם היועץ בטלפון) כי יתכן שמשהו בתקשורת המינית שלכם לא עובד טוב ונוצרו רגישויות וקבעונות ועל כן גם הימנעות מקירבה. אולי היית ביקורתית כלפיו בשלב מאוד מוקדם והוא איבד את הבטחון, אולי יש משהו שמפריע לו והוא לא יכול להגיד לך. נדרשת כאן עזרה מקצועית, וחשוב לעשות זאת בהקדם כדי שלא יווצרו משקעים כבדים מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם החמהחן03/10/2009
שלום,
נשואה בת 26 +1
לי ולבעלי יש הרבה מריבות על רקע ביקורים אצל ההורים...
להורים של בעלי יש ציפייה שנבקר אצלהם על בסיס שבועי כלומר בסופי שבוע. לי אישית יש בעיה עם זה מכיוון שאני מרגישה שכל השבת שלי "מתבזבזת" על ביקורים אצל המשפחות, ולא נותר לנו זמן איכות לבילוי משפחתי מצומצמם כמו טיולים, מפגש עם חברים , זמן אינטימי ביני לבין בעלי וכמובן מנוחה.
בעלי עובד במהלך השבוע מסביב לשעון ועד שמגיע סופ"ש ההורים שלו לא מפסיקים להתקשר " נו מתי אתם באים!" , כבר מיום חמישי אמא שלו מתקשרת לתאם.
ההורים שלו הם אנשים מאוד אינטלגנטים ואני מאמינה שהכוונות שלהם רק טובות, אבל דדדדדדדיייי. הם גם מאוד לוחצים שניסע לסופ"ש רק שנינו כדי שנשאיר את התינוק אצלהם, לחלק מן האנשים זה אולי הי נתפס כברכה אבל אני לא מוכנה להשאיר תינוק קטן רק בן שנה אצלהם לסופ"ש מלא!
אני כמה וכמה פעמים ניסיתי למצוא פשרה שניסע שבוע אחד להורים שלי ושבוע להורים שלו לסירוגין, אבל איכשהוא זה אף פעם לא עובד וזה נגמר בריב או בחוסר נעימות כלפי ההורים שלו.
חשבתי גם לדבר עם ההורים שלו אבל אני כמעט בטוחה שזה יתפרש לא נכון ורק יחמיר את המצב.
מה לעשות?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד לנהל תקשורת טובה יותר
דורית כהן08/10/2009חן יקרה, מה שבולט לי ממכתבך הוא שאת לא מרגישה חופשייה לדבר על הצרכים שלך. את כותבת שאתם מגיעים למריבות בנושא הביקורים ואני חושבת שעליכם ללמוד לתקשר את הצרכים שלכם בצורה טובה יותר. אחד הכללים של תקשורת טובה הוא לדבר על עצמך ועל הצרכים שלך ועל הרגשות שלך מבלי לעשות את האחר "לא בסדר", ולהיות מאוד קשוב לצרכים של השני, אפילו אם הם לא זהים לאלו שלך. הרי זאת המציאות שלנו, שאנחנו לא "תאומים זהים", ויהיו הרבה פעמים שנראה דברים בצורה אחרת מבן הזוג שלנו. ובכל זאת צריך להגיע להסכמות, על כן הדרך האפקטיבית שאני מכירה היא לא לדבר על פתרונות אלא על צרכים ורק אחרי שהצרכים של שני הצדדים נעשים ברורים - מתחילים לייצר פתרונות. כי אחרת זה הופך לויכוח על "של מי הפתרון היותר נכון"
לדעתי, אם תשבי קודם כל עם בעלך ותעלי בפניו את תחושותייך ואת צרכייך - מבלי לעשות אותו או את הוריו "לא בסדר" אלא עם דגש על מה חשוב לך ולמה את זקוקה בסופי השבוע - זה יכול להיות הצעד הראשון לסידור העניין. אם הוא יבין היטב את הצרכים שלך, ואת תקדישי מאמץ להבין מה חשוב לו בנושא הזה - עליכם קודם כל ליישר קו ביניכם. ברגע ששניכם תחליטו על מדיניות ברורה ומקובלת על שניכם - ניתן יהיה תהעביר זאת ללא קושי כלפי ההורים שלו, שלשמחתך הינם אנשים מאוד אינטליגנטיים. כנראה הם מאוד זקוקים לפגוש את הנכד שלהם, ואולי ניתן ליצור פגישה שבועית קצרה יותר - לאו דווקא בסוף השבוע, כדי שיישאר לכם זמן לעצמכם ולבילויים עם חברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חן
שירה24/06/2010פשוט לא מאמינה שהעלת את הנושא הזה, אצלי אותו הדבר!! רק שאנחנו גרים אצל ההורים שלי אז מן הסתם הם כל הזמן בסביבה , למרות שהם ממש לא נדחפים, ותוסיפי לזה את העובדה שבעלי כל שישי בצהריים רוצה להיות אצל אבא שלו לארוחה איתי ועם הבן שלנו- בן 3 חודשים, ואז אמא שלו מתקשרת ורוצה שנבוא בשבת!! דייי, גם לי נמאס מזה, אני אחרי לידה והחיים שלי השתנו לחלוטין ואני רוצה קצת שקט, להיות עם בעלי והבן שלי לבד, לטייל , לבלות ואפילו סתם להיות בבית לבד רק אנחנו- וזה פשוט לא קורה, וכשאני מעלה את זה אז אני לא בסדר!! אין לי תשובה בשבילך מן הסתם, אני עוד מחפשת אותה. אם תעלי על משהו, תודיעי לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץv03/10/2009
היי, אני בחורה בת 22 וחצי, אין לי הרבה נסיון מיני.
יש לי בן זוג כבר 4 וחצי שנים, הוא מדהים ואני אוהבת אותו.
אני לא חושבת שהגעתי אי פעם לאורגזמה, למרות שהוא כן רוצה שאני יגיע ומאוד מלטף ואוהב.
יש לנו יחסים מדהימים ויפים, ואנחנו כן חושבים על עתיד משותף.
האמת היא שגיליתי שאני לא ממש מתלהבת מקיום יחסי מין, ובטח שלא מהחדירה עצמה.
ואני דיי משתדלת להגיד לעצמי לא לשנוא את זה. זה נחמד אבל לא יותר מזה.
ברור לי שהבעיה היא אצלי, מכיוון שהוא מאוד משקיע, מגוון, מנשק, ומלטף.
ואני נהנת לראות אותו שמח ונעים אחרי קיום היחסים. אני כן אוהבת שזה במקומות מפתיעים, שזה פיראי, חזק ומהיר.
לוקח לי הרבה מאוד זמן להיכנס לעיניין, וכדי באמת להנות ולהכנס לעיניינים אני מפנטזת על סוג של אונס, ואני יודעת שאני לא היחידה. בנוסף לזה הוא מאוד שונה ממני בזה, הוא אוהב לאט ואינטימי,
ואני לא, אותי זה מרגיז.
הבעיה היא שגיליתי שאני אוהבת אולי יותר מידי את גוף האשה מגוף הגבר, כשאני מקיימת יחסים אני מפנטזת על איברים של נשים, כשגברים שולטים עליהם.
אולי אני פשוט סקרנית, ואולי זה נורמלי?, אבל למה אני לא ממש נמשכת לזה, ולמה אני צריכה לחשוב מחשבות כאלו ולא מחשבות על הבן זוג שלי. על האינטימיות והנגיעות שלו, זה לא עושה לי את זה. אנחנו כן מגוונים לפעמים הוא עושה מה שאני רוצה אבל זה לא עושה שינויי דרסתי בהרגשה שלי. ואני לא מתכוונת לעבד אותו בגלל זה.
אשמח לקבל עזרה פה, וכמה שיותר, ולא אין לי כסף ללכת לייעוץ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מינית ומודעות מינית
דורית כהן08/10/2009v היקרה, לצערי לא ניתן לתת לך ייעוץ אחראי במסגרת הזאת. לדעתי יש כמה אפשרויות ואינני יכולה להגיד לך איזו מהן היא הנכונה, כי צריך לחקור את החוויות שלך הרבה יותר לעומק לשם כך.
אפשרות אחת היא שאת זקוקה למאהב מסוג אחר- יותר אנרגטי ופראי ותוקפני, ומכיוון שאת עוד מאוד צעירה - לדעתי כדאי להמתין עם ההחלטה להתמסד כי את עלולה למצוא עצמך מאוד לא מסופקת מינית עם בן הזוג הנוכחי.
אפשרות שנייה היא שיש לך נטיות לסביות, או דו מיניות, כלומר שאת נמשכת גם לגברים וגם לנשים.
אפשרות שלישית - את עוד בתחילת ההתפתחות המינית שלך ועלייך להכיר את עצמך, ללמוד לאונן ולהגיע קודם לבד לאורגזמה ואז להדריך את בן זוגך איך לענג אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מקשרחסוי03/10/2009
שלום,
אני בת 25 רווקה ומעולם לא היה לי קשר רציני..
אני עוד לא התחלתי קשר והפחד שלי זה להיפגע . אני בחורה שנראת טוב, ותמיד המשפט החוזר אצל משפחה וחברים זה "איך זה שליפה כמוך אין חבר" אני גם חושבת שלמרות הכל הדימוי העצמי שלי הוא נמוך, שאני לא מספיק חכמה, ואולי הנורא מכל הוא שאני לא מאמינה שמישהו יכול לאהוב אותי..
יש לציין שאני כן יוצאת עם חברות, כן מתחילים איתי, אני פשוט מחשבנת על כל מילה שיוצאת לי מהפה, לא מספיק משוחררת, זורמת.. חברות שלי אומרות גם לפי מה שהן רואות שאני בררנית מדי. ואני ממש לא חושבת ככה, אני פשוט רוצה מישהו עם אופי טוב, שתהיה בנינו כימיה וכמובן משיכה
אשמח לייעוץ
תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחיל ייעוץ פסיכולוגי או סדנא
דורית כהן08/10/2009שלום לך, מכל מה שאת מתארת הכי רצוי זה להתחיל ייעוץ פסיכולוגי שיעזור לך לקבל ולאהוב את עצמך ולהרגיש יותר נוח עם עצמך, או לעבור סדנא לצמיחה כגון הפורום של לנדמרק שאני מאוד ממליצה עליה מכיוון שעברתי אותה בעצמי לפני 11 שנים וזה ממש שינה לי את החיים והצטערתי שלא עשיתי אותה בגיל צעיר הרבה יותר...השקיעי בעצמך והעיזי "לקפוץ" למים ולצאת מן הדברים המוכרים לך - כדי לא להיתקע זמן רב מדי באותו מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בצרכיםדרור02/10/2009
בני חמישים נשואים 28 שנים באושר. אני טיפוס ספורטיבי ופעיל והיא יותר שקוע בעבודה וחברות - אני מאוד אוהב ונמשך אליה והיא אומרת וגם אני מרגיש שיש לה אהבה רבה אלי - יחד עם זה למין של פעם בשבוע=בסוף שבוע אין לה כל כך אנרגיה וחשק - ואני ממש צריך להתחנן. היא טוענת שהיא נמשכת והכל בסדר אבל צריך לחכות לעיתוי המתאים ולי אחרי שבוע של עבודה קצת קשה לחכות שבוע נוסף לרגע המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בתשוקה המינית
דורית כהן08/10/2009דרור היקר, ראשית, זה נהדר שאתה יכול לכתוב אחרי 28 שנים של נישואים - "נשואים באושר"!!!
לגבי סקס - אתם במצב מאוד שכיח, של רוב הזוגות בעולם, שבהם לאחד מבני הזוג יש יותר דחף מיני מאשר לשני, והפער הזה יוצר כל מיני בעיות, לפעמים חמורות יותר ולפעמים לא כל כך חמורות. הדבר הכי טבעי הוא שאתה תתלונן באופן קבוע על החסר, על מיעוט הפעמים, על העובדה שהיא לא יוזמת ועושה לך טובה.
אבל דווקא התגובה הטבעית הזאת יוצרת בעיה נוספת: בגלל שזאת הופכת להיות תלונה קבועה בזוגיות, כל הנושא מקבל "מטען רגשי עודף" אצל שניכם: אצלך תסכול, כעס, חוסר אונים. אצלה - אשמה, תחושה שאולי משהו לקוי אצלה, וצורך לרצות אותך ולפצות אותך.
המטען העודף הזה מסבך את נושא הסקס ומעמיס עליו דברים שלא צריך שיהיו בו, כי הם מקלקלים ומוציאים את הכיף.
מה שאפשר לעשות הוא לקחת ייעוץ קצר מועד ספציפי לנושא התשוקה, ולראות מה ניתן לעשות על מנת "לנקות" את ה"רעלים" שהצטברו, ואולי לרענן כמה דברים בתקשורת המינית שלכם. פגשתי הרבה זוגות שלא ממש יודעים להגיד מה מענג אותם ומה לא נעים להם, ומה היו רוצים. בני זוג לפעמים מאוד חסומים ומקובעים מול בן זוגם, ויש נטייה אצל רוב הזוגות למצוא את "שיגרת" הסקס היעיל והמהיר ביותר שיביא אותם לגמירה ולהסתפק בכך, ולא לחדש ולא לגוון, לפעמים כי יש חשש מה תהיה תגובת הצד השני.
אם תרצה להרחיב על כך תוכל להיכנס לאתר שלי שם כתבתי כמה מאמרים בנושא הפער בתשוקה המינית. מקווה שעזרתי במקצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)