פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשתי מאד פגיעה איך מתמודדים עם זה?
    יעלה
    30/10/2009

יש ביננו הבנה ואהבה אך כל שבוע יש פיצוץ בגלל מילה שלדעתה לא במקום או כל דבר קטן אחר שגורם לה להיפגע .אני אפילו לא חולם שיכולים להיפגע מדברים כ'כ זניחים .היא מודעת לרגישות ולפגיעות שלה -אך לא עושה שום הנחות בגלל זה.אני מתחיל להרגיש מותש מההעלבויות האלה כל כמה ימים .אין לאף חברה שלה בעל כ'כ תומך ואוהב ועוזר וקונה ומקשיב ומפרגן כמוני ובכ'א היא תמיד מוצאת מימה להיפגע.היא טוענת שאני בעל נפלא ולמרות זאת היא במצב קבוע של פגיעות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה:

שירית
    30/10/2009

האם אשתך נעלבת ונפגעת גם משאר האנשים בחייה? חברים , משפחה וכו'
    או שהיא נעלבת רק ממך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר לא מאפשרת בנית אינטימיות

דורית כהן
    02/11/2009

יעלה יקר, אף אני הייתי שמחה לקבל תשובה על השאלה - איך אשתך עם אנשים אחרים בחייה.

מעבר לכך, מה שאתה מספר אינו פשוט לפתרון. כאשר אחד מבני הזוג פגיע מאוד הנטייה האוטומטית של השני היא להימנע מלפגוע בו, ואז הוא מתחיל להרגיש שהוא מהלך על קליפות ביצים ולא יכול הלרשות לעצמו להתנהג טבעי, אלא לעצור את התגובות הספונטניות שלו ולשקול מה אפשר להגיד ומה לא. התוצאה היא שדי מהר נפגמת האינטימיות הרגשית של בני הזוג, אותה תחושה ש"אני יכול להגיד לה כל דבר מבלי לחשוש". מתחילים לצוץ נושאים "רגישים" עליהם אתה מעדיף לא לספר לה כי למדת בדרך הקשה שהם פוגעים בה. אולי אתה גם מתחיל "לרפד אותה בצמר גפן", ונמנע מלדרוש ממנה דרישות שדורשים מאדם בוגר.
    הסכנה היא שבמקום להיות זוג מאוזן מבחינה פסיכולוגית - מערכת יחסים של שני בוגרים - תהפכו להיות סוג של אבא/בת, והשלב הבא, לצערי הוא פגיעה קשה בתחום התשוקה המינית, ברגע שהאיזון מופר.
    מסקנה - להגיע מהר לייעוץ זוגי או שהיא תסכים ללכת לייעוץ פרטני. אני ממליצה להתחיל מייעוץ זוגי כדי לעבוד בכל מקרה על התקשורת שלכם, ויתכן שאחת ההתפתחויות תהיה שהיא תרצה ללכת לייעוץ פרטני לאחר מכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור חיי ..
    אין שם
    28/10/2009

הייתי מעוניינת לשתף אותכם פה במשהו שאני מאוד מאוד מיואשת אבל אוהבת ..
    אז ככה ..
    אני בת 17 ויש לי חבר קרוב לשנה הוא בן 17 וחצי
    אני אהבתי אותו מלפני שנתיים ככה .. וכל כך רציתי אותו ואחרי מלא מיכשולים הוא בסופו של דבר רצה אותי מאוד ואני גם והינה אנחנו חברים ..
    בהתחלה הכל יפה וכיף ואין כמוהו בעולם ..
    אבל עם הזמן הוא התחיל להיפתח עוד ועוד... לקח קצת זמן אבל הוא ניפתח .. ( הוא בנאדם מאוד מאוד ביישן בהתחלה שהכרתי אותו בטור ידיד הוא בקושי יכל להיסתכל לי בעיניים.. כי הוא מאוד ביישן .. )
    היום הזוגיות הזאת היא ממש לא כמו פעם ..
    הוא לא מעריך .. לא מכבד .. לא שם עלי אני מודעה להכל וראיתי פה שיש עוד נשים שמדברים על זה .. וראיתי מה המלצתם להן .. אז בואו נגיד שאני לא מצליחה לשחרר
    הוא גורם לי המון סבל ובמיוחד זה הגיל שאני אמורה להנות לצאת.. אבל אני די כבולה
    וכל זמן הוא מקטר שאני כובלת אותו אבל הוא לא רואה שזה הפוך ..
    הוא כל כמה ימים היה רב איתי .. ועושה לי סיפורים וזה היה בלתי ניסבל
    אז היום אני שותקת על כל דבר כי אין לי כוח לריבים
    כולם אומרים לי שהישתנתי פעם הייתי נוראה חייכנית נהנת מהחיים מבלה כמו שצריך!
    הייתי כמו בנאדם ..
    היום אני כמו סמרטוט
    אני מודעה לזה שהכי בריא גם לעצמי להיפרד אבל אני עוד אוהבת אותו
    או שהכל סתם בראש .. ( לגבי אהבה )
    רציתי להגיד שהוא הראשון שלי אני שכבתי איתו אבל הוא עושה דברים מגעילים שאני פשוט הגעתי למצב שאני מיתחרטת ובא לי למות שביכלל נתתי לו
    אני גם הראשונה שלו ואני גם החברה הראשונה שלו ..
    אבל אני מרגישה כל כך כאב .. כולם מעירים לי אם זאת אמא שלי אחיות שלי ידידים שלי דודים שלי !! .. שהוא לא בישבילי
    אומרים שהוא ניראה בנאדם מדוכא .. ושזה כאילו משפיע עלי גם ..
    היום אני די בוכה ואני אומרת לעצמי למה אני צריכה את כל זה בגיל כזה מוקדם?!
    וצעיר כל כך ..
    אבל מיצד שני בכל הסיפור הזה אני אוהבת אותו ויש רגעים וימים שהוא בנאדם שונה לגמרי הוא שינה אותי אולי יש דברים לטובה שלא ציינתי כאן .. אבל גם לרעה ..
    הוא בנאדם מקסים בסך הכל הוא לא עושה משהו רע אני גם נתתי לו יותר מדי להיתרגל אין לו גבולות .. הוא בטח אומר לעצמו יאללה נעשה ככה וככה היא לא תכעס או כל מיני כאלה כי שוב זה הרגל
    וגבולות לתת לו אני לא יודעת איך
    אני כן רוצה לתקן פה משהו כי הוא בנאדם מקסים ובנאדם טוב וכל בעיה שיש לי הוא עוזר לי
    אבל אם אני עצובה הוא לא תמיד שם בישבילי.. ואני תמיד הייתי שם בישבילו ..
    אני יודעת שהוא לא שווה אותי ביכלל .. אני מודעה לכל מה שקורה
    אבל בפנים בלב.. אני מרגישה שאני אוהבת אותו ולא יכולה בלעדיו ..
    אני עוד ילדה אפשר להגיד.. ואני יודעת שחבל שאני ביכלל מרגישה ככה בגיל הזה..
    אבל אני מאוד ישמח להצעות או כל דבר אחר מישהו שיכוון אותי ..
    תודה , לילה טוב ..

לקביעת תור
    סגירה
    סיפור חיי ..

הוספת תגובה

• אז ככה

גבר לב שבור
    29/10/2009

על אף שאינני מרגיש שאני יכול לייעץ למישהו בעניינים של הלב, אני יתן לך את הדעה שלי בכל זאת..
    תראי, אם תתני לו לגיטימציה ותבליגי על כל קטע שעובר את הגבולות שלך זה ממש לא יעזור..
    אם הוא מקטר שאת כובלת אותו את כנראה לו נותנת לו זמן ומרחב בשביל עצמו..מניסיון אני יכול להגיד לך שזה רק יכול להרוס..יש קרבה ויש קרבה שהיא כבר חנק..
    צריך לפתור את היחס הזה רק בדיבורים ותקשורת...אין דרך אחרת..רק לעשות את זה ובטוב..לשים לב טוב טוב שהצד השני מקשיב..שניכם עדיין ילדים ואם זה קשר ראשון זה לא בא בקלות..רק מטעויות אפשר ללמוד.
    מקווה שעזרתי לך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו ש ..

אין שם
    29/10/2009

אני כל הזמן הייתי אומרת לו על דברים שמפריעים לי וזה היה המון דברים כי בתכלס הוא לא מודע למה שהוא עושה הוא מודע אבל לא יודע שככה לא מיתנהגים ..
    אז אם הייתי אומרת לו על הדברים הוא היה רב איתי מלא והיה אומר שאני עושה סרטים ושהוא לא רוצה את זה יותר.... ושאם אני לא ישתנה ויפסיק אם זה הוא לא יוכל להמשיך להיות איתי..
    הישתנתי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מישהו יכול לענות???..

אין שם
    30/10/2009

אני מאוד ישמח אם עוד אנשים יענו לי. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שם יקרה

שירית
    30/10/2009

אם את כל כך עצובה ולא טוב לך כנראה שהקשר הזה לא נועד להיות.
    בקשר שבנוי על אהבה בריאה וחברות אין את הסבל שאת מתארת.
    שחררי אותו, עם כל האהבה שלך , מתוך הבנה בוגרת שזה לא מתאים.
    את עוד צעירה ותכירי מישהו אחר שיגרום לך להרגיש טוב,מוערכת ואהובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקשיב לגוף שלך

דורית כהן
    02/11/2009

אין שם יקרה, כאשר קשר גורם לכל כך הרבה אומללות - זה בדיוק הסימן - לעזוב. זה אחד השיעורים שלומדים בחיים - לקחת אחריות על החיים שלך, לא לצפות שמישהו אחר יעשה בשבילך צעדים ואת רק תתאימי עצמך אליו. הרי בגיל הזה איש אינו הולך לייעוץ זוגי וברור שאינני מייעצת לך לעשות זאת. יש זוגות בגילאים שלכם שלומדים להתגבר על בעיות ולצאת מחוזקים ממשברים. ויש זוגות בגילאים שלכם שלא מצליחים לצאת מן הבאסה הזוגית, וזה הסימן להרפות ולשחרר. אם את כותבת שאת היית יותר זמחה ומאושרת כאשר לא היית בזוגיות איתו - את חייבת לעצמך להתנתק ממנו. משהו לא עובד נכון בתצקשורת שלכם או שפשוט אינכם מתאימים כזוג, עם כל המעלות שלו בתור בן אדם. קורה שבזוגיות דורכים אחד לשני על הכפתורים הכי רגישים ולא מצליחים להימנע מכך, ואז זה נעשה יותר ויותר גרוע.
    לדעתי העובדה שאת מתחרטת על הדברים שקרו ביניכם בתחום הסקס מעידה שגופך לא שלם עם הקשר הזה והוא הראשון שמאותת לך לעזוב. אני חושבת שאנחנו צריכים להקשיב לגופנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה או לא?
    גבר לב שבור
    27/10/2009

שלום לכולם,
    אז ככה: אני אתחיל מההתחלה, לפני כמה חודשים אני וה"חברה" שלי רבנו המון בסוף נפרדנו ואחרי כשבוע חזרתי אליה למה שנקרא "בלי מחויבות" שהסכמנו בנינו וזה אומר שאנחנו ביחד אבל לא כמו זוג רגיל..כבר תבינו..
    בזמן הזה (ה"בלי מחויבות") בנוסף על כל הריבים שכבתי עם מישהי אחרת וממש יום אחרי כבר נפרדתי ממנה (היא לא ידעה על הסיפור אבל שנינו כבר הבנו שזה כנראה יהיה הסוף בנינו).
    מפה לשם תקופה קצרה אחרי זה הגעגועים הרגו אותנו וחזרנו (האמת שעכשיו אני יודע שהיא האחת בשבילי) ואחרי שהיא גילתה ששכבתי עם אחרת היא הבינה שזה משהו שהיא הסכימה לו באיזה מובן כי זה "בלי מחויבות"..עברו בערך חודשיים ואז הזמן אכל לה את הראש והיא החליטה לקחת פסק זמן שאחריו החליטה להיפרדבגלל הסיבה הזאת ופתאום היא מגדירה את זה כבגידה..(היא אומרת שהסכמנו שאין אחרים בסיפור, אני זוכר שלא אמרתי דבר כזה) למרות שיש פה צד שהיא צודקת באיזה שהוא מובן אבל חשבתי שעברנו את זה.

בכלל היא טיפוס נורא אוהב והיא אהבה אותי כמו שאף אחת לא אהבה וכנראה שיש פה פספוס רציני בשבילינו..
    אני לא יודע אם זה האגו והגאווה העצמית שלה מדברים או שירד לה ממני אחרי שזה התפוצץ..
    חשוב לציין שלא התראינו שבועיים לפני הפרידה כי הייתי בצבא ובפרק זמן הזה קרה אצלה משהו.

עכשיו המצב בנינו הוא שאנחנו כמו ידידים, אחרי אלף ניג'וסים ממני היא כבר לא רוצה לדבר על הנושא הזה בכלל ומבחינתה המילה האחרונה נאמרה..
    היא עוררה בי צד שלא הכרתי בכלל הייתי טיפוס קר שלא אכפת לו כ"כ ועכשיו בכיתי כמו ילדה קטנה.
    אני יודע שאני אמור לוותר אבל אני יודע שהיא האחת!!!.
    כמה שאלות:מה אתם אומרים: בגידה או לא? במקומה הייתן חוזרות?

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה או לא?

הוספת תגובה

• לדמיין אותך עם מישהי אחרת

דורית כהן
    01/11/2009

"גבר לב שבור" יקר, צר לי על מה שאתה עובר. אתם שניכם נשמעים לי מאוד צעירים, אני צודקת? מה שאתה מתאר אלו ההתלבטויות סביב מהי חברות, מהי מחוייבות, כאשר לומדים בדרך הקשה מה צעדים מסויימים גורמים לשני להרגיש, מבלי שנדע מראש מה יהיה ומה צפוי. אתה למדת בדרך הקשה מה עלול לקרות כאשר אתה עדיין קשור רגשית לחברה - עם כל הריבים שהיו לכם - ומקיים יחסים עם מישהי אחרת.
    לא הייתי קוראת לכך בגידה ממש, משום שהסכמתם על חברות ללא מחוייבות - אמנם בלי להתייחס מפורשות לקיום יחסים עם פרטנר אחר. בדיעבד - חשוב לברר את הנושא הזה במיוחד, כי יש בו פוטנציאל לפגיעה מאוד קשה. לפעמים עצם המחשבה על כך שאתה קיימת יחסי מין עם מישהי אחרת - ממש מקלקלת את היכולת להיות איתך. יכול להיות שזה מה שקרה אצלה, שזה לא יוצא לה מן הראש, לדמיין אותך עם מישהי אחרת ולהרגיש רע עם זה. זו תופעה מאוד נפוצה שקורית תמיד כאשר יש בגידה או קיום יחסי מים עם פרטנר אחר גם בהסכמה מראש.
    אז אולי זו לא בגידה ממש, אבל נזק זה כן עשה, בעיקר רגשי, אצלה.
    תביא בחשבון שאלו דברים שעד שלא מתנסים בהם - לא יודעים איך זה ישפיע על כל אחד, ותחשוב מה היה קורה אילו זה היה מצב הפוך ואתה היית יודע שהיא קיימה יחסי מין עם גבר?
    אני מאמינה שצריך לתת לכך זמן. אם יש כאן אהבה אמיתית - היא תחזור ותופיע בשלב מסויים. יכול להיות שהיא רוצה עכשו להרגיש חופשייה לעשות אותו דבר ולהתנסות אף היא.
    אולי צריך לאפשר לה.
    אני מציעה לא להציף אותה בחיזור ובתחנונים, אלא לנסות פעם ב..
    ואם אתה בטוח שאתה רוצה אותה - אל תצא בינתיים עם אחרות, אלא אחרי שהרמת ידיים לגביה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית

גבר לב שבור
    05/11/2009

תודה רבה על תגובתך, אכן למדתי על בשרי את כל העניין.
    וכן אנחנו קטנטנים (אני 22 היא 20), בכל מקרה לא הייתי חכם להניח לה. אולי בכך עשיתי עוד יותר נזק.
    היא רק רוצה זמן ואני מתקשה להניח לה לנפשה.
    הקשר שלנו היה הכי מושלם בזכות האינטימיות האין סופית שלו. אין דבר שהיא לא ידעה עליי וכמובן באינטימיות פיזית היא תמיד תהיה מס' 1 בשבילי, הגענו לרמות שאולי רק זוג נשוי הרבה זמן מגיע, אם בכלל.
    אני מקווה שנחזור כי מאוד קשה לי בלעדיה במיוחד לחשוב שאצטרך לצאת עם אחרות שכבר לא תהיה ברירה, אין מנוס מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דורית..שאלה אם אפשר.

גבר לב שבור
    16/11/2009

אני והאקסית מדברים פה ושם..על רגש עמוק..היא באמת יודעת כמה שאני רציני ומטורף כלפיה..
    1.האם אני צריך להניח לה לנפשה לגמרי ואפילו להיעלם עד שהיא תבחר ליצור איתי קשר?
    2.היא בסך הכל מבולבלת, וטוענת שהיא אוהבת..וצריכה זמן, השאלה: כמה זמן אני צריך לתת לה מבלי סתם להשלות את עצמי שהיא תענה בחיוב? מה בערך הפרק זמן שאני צריך לתת לה כדי שהיא תגיע למסקנה מוחלטת ?? כי כרגע היא טוענת שהיא רוצה אבל מפחדת להתחרט על צעד לא נכון!..
    תודה ושבוע טוב.
    גל"ש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של טראומה

דורית כהן
    21/11/2009

אני מבינה שהיא עברה טראומה רגשית מן האירוע שתארת קודם, ועליה להתאושש מכך, ולבחון מחדש האם היא מסוגלת לקחת את הסיכון שזה יקרה עוד פעם. בגלל שזה קרה פעם אחת - היא עכשו צריכה להיערך נפשית ורגשית לאפשרות שזה יקרה עוד פעם. זה לא שאני חושבת שאתה תעשה זאת שוב, אבל כאשר מישהו נפגע קשות - כך הוא מתחיל להתייחס לעולם שהוא מכיר - בתור עולם מסוכן, בגלל שעובדה שהיא נפגעה. ככה זה עובד עם טראומה.
    אינני יכולה לתת לך חיווי של פרק זמן מתאים. זה אישי.
    אם אתה רואה שיש ביניכם דיבור - אז אולי העצה הקוסמת שנתתי לך לא מתאימה עכשו. היא התאימה, אני חושבת, למצב בו אין דיבור ביניכם.
    עליך להראות לה שאתה מבין מה עבר עליה. אפילו אם אינך חושב שפשעת אז, הכר בכך שגרמת אצלה לפגיעה באמון. אם היא תראה שאתה בדיוק מבין מה עבר עליה - יש מצב שהיא תקלוט שההבנה הזאת למה גרמת אצלה - שינתה אותך, והיא תוכל לבנות על כך בעתיד, ולהיות פחות בחשש שמא זה יקרה שנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות ..
    מריה
    27/10/2009

אני בת 28 אני ובעלי נשואים 5 שנים, 10 שנים יחד. יש לנו ילדה מקסימה בת שנה כמעט.
    בשנים האחרונות אני מרגישה שיש לי יותר ויותר טענות כלפי בעלי, הוא אבא מדהים, אבל בעל זה משהו אחר. יש לי המון טענות כלפיו ואני בכל פעם שאני מנסה להעלות את הנושאים הכואבים הוא נרגז ונאטם, מסרב להתמודד וטוען שכל הבעיות בראש ואני ממציעה בעיות בגלל שאני בבית ולא עובדת (מרגע הלידה אני מובטלת ומחפשת עבודה).
    ניסיתי גישות שונות להעלות את הנושאים, אני יודעת שביקורת לא עובדת. אבל גם בצורה רגועה זה לא עבוד. אני מתוסכלת ומרגישה שדופקת את הראש בקיר.
    אני אוהבת את בעלי אבל ההרגלים שלו מטריפים אותי.
    הוא העלה משקל בשנים האחרונות, הוא אינו מקפיד על מקלחת וצחצוח שניים לפני שנכנס לישון למרות שמעשן ומריח כמו מאפרה.
    בנוסף הוא אינו מוכן ללכת לישון איתי יחד, אני הולכת לישון יחסית מוקדם כי אני עייפה אחרי לילות ללא שינה והתעסקות עם התינוקת כל היום. למרות שאין ספור פעמים הדגשתי את החשיבות של ללכת לישון יחד למערכת הזוגית שלא לדבר על סקס, אין עם מי לדבר!! התוצאה שאנחנו מקיימים יחסים בתדירות נמוכה ובדרך כלל אני ממש עייפה ולא בקטע.
    בעיה נוספת זה נחירות, הוא נוחר מאוד חזק ומעיר אותי משינה, הוא מסרב ללכת להבדק ולטפל בבעיה ומתעצבן עלי כשאני מתעקשת שיש צורך להבדק.
    אני מיואשת! אני לא יודעת באיזה דרכים עוד אפשר לפעול, בבקשה עזרה!

הוספת תגובה

• תעזבי אותו לנפשו

יוסי
    28/10/2009

בקשר לנחירות, אין פתרון לזה
    אם תמשיכי להציק לבעלך הוא יום אחד יתפוצץ ולא יהיה טוב.
    תנסי למצוא עבודה כמה שיותר מהר כך את פחות תתרכזי בדברים הקטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה הפתרון שלך?

מריה
    28/10/2009

ברור שזו התשובה שיתן גבר. למה לפתור בעיות כשאפשר פשוט להתעלם.
    למה אתה מצפה מבת זוגתך שתראה במיטבה? שתתקלח? תריח מדהים? מאופרת מסודרת והכל ולגבר זה בסדר להסתובב כמו אחרון השלוכים, להשמין, ולהזניח את עצמו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיואשת

שירית
    29/10/2009

קודם כל אל יאוש!
    אני נוטה להסכים עם יוסי. לא בגלל שאני מזלזלת בטענות שלך כלפי בעלך. להיפך, אני חושבת שגם לי היה מאוד מפריע מה שאת מספרת.
    מה שנראה לי הוא שאת מפנה את כל הפוקוס שלך בחיים אליו. וכך יוצא שכל הבעיות הללו תופסות את מרכז עולמך.
    אני מציעה לך להסיט את תשומת הלב שלך מבעלך ולהעביר אותה אלייך. עיסוקים, תחביבים ואולי גם עבודה.
    כשתהיי עסוקה בדברים אחרים בעלך לא יציק לך כל כך.
    ואולי כשתרפי ממנו הוא ירתם לעשות שינוי עם עצמו...
    בהצלחה,שירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע עוד תגובות/הצעות

מריה
    03/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבור הלאה?
    שני
    26/10/2009

כבר כתבתי בנושא, אך ללא הרבה שינויים לאחרונה.
    אני יוצאת עם בחור קצת יותר מחודש, אנחנו נהנים ביחד, זורם לנו.
    הבעיה היא שהוא לא כ'כ בקשר במשך היום, הוא בא אליי בלילות בתחילה זה היה נוח ומ"מגניב" אבל זה נמשך כך הרבה זמן, ובמשך היום הוא לא מדבר או נמצא בקשר.
    יש אפשרות לפתח מערכת יחסים טובה, לדעתי, אבל אני לא יודעת מה הכוונות שלו.
    הוא רוצה רק מישהי ללילה? שתעשה לו נעים...?
    לא הגענו למיטה או משו כזה, רק נגיעות קטנות ונישוקוקים..
    לי זה מפריע. אני לא רוצה לגעת ולהתחבר לבנאדם שבכלל לא רציני כלפיי. נראה שהוא מתחמק.
    ניסיתי מאוד בעדינות לשאול אותו מה הוא רוצה מהקשר בייננו והתשובה הייתה מעורפלת כאילו א רוצה לדבר עלזה, מצד שני, הוא מחמיא, נראה שמאוד טוב לו איתי וזה לא בגלל שיש לו הרבה בנות מהצד, אני לא יודעת מה לעשות.

איך אפשר לדעת? מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לעבור הלאה?

הוספת תגובה

• להציב אולטימטום

שירית
    26/10/2009

הוא לוקח אותך כמובן מאליו. עלייך לומר לו שכך זה לא יכול להמשך כי זה מפריע לך. ואם זה לא ישתנה בימים הקרובים את מתכוונת לחתוך. לפעמים רק כשמבינים שעלולים לאבד משהו בגלל התנהגות מסויימת , מתרחש השינוי. אם אכן את חשובה לו הוא יעשה את השינוי ואם לא ,תדעי שלא הפסדת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לאיים

אנונימי
    26/10/2009

אולטימטום הוא סוג של איום זו גישה לוחמנית שעלולה לעורר רגשות של אנטי בצד השני

תקשורת פתוחה מהלב ונסיון להגיע להבנות היא דרך יותר שלווה
    לא כל האנשים נבראו אותו דבר יתכן שזה האופי שלו ואת מנסה לשנות אותו לאופי שלך
    צריך למצוא את הפשרה באמצע

לשירית
    אני מציעה שתמצאי דרך להרגיע את עצמך
    יש בך הרבה כעסים שלא תורמים לדיון כאן
    זה מזכיר את הילדים שצועקים "יאללה מכות" בבית ספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימי

שירית
    27/10/2009

"הפורום נועד להחלפת דיעות שונות. כולן לגיטימיות"
    זהו דיון פתוח ויש מקום גם לדיעות שמקורן ברגשות כעס. זאת הכוונה במילה לגיטימי.
    את יכולה להסכים איתי או לא להסכים ...לא יותר מזה.
    תודה,שירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לאיים

אנונימי
    26/10/2009

אולטימטום הוא סוג של איום זו גישה לוחמנית שעלולה לעורר רגשות של אנטי בצד השני

תקשורת פתוחה מהלב ונסיון להגיע להבנות היא דרך יותר שלווה
    לא כל האנשים נבראו אותו דבר יתכן שזה האופי שלו ואת מנסה לשנות אותו לאופי שלך
    צריך למצוא את הפשרה באמצע

לשירית
    אני מציעה שתמצאי דרך להרגיע את עצמך
    יש בך הרבה כעסים שלא תורמים לדיון כאן
    זה מזכיר את הילדים שצועקים "יאללה מכות" בבית ספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות

שני
    27/10/2009

שאולטימטום יעזור, אבל זה באמת אחד הדברים שאנשים לא אוהבים שמציבים להם, לא רק גברים, אבל הוא בהחלט צריך להבין שאני לא מובנת מאליו.

תודה בכל אופן, עכשיו נותר לחכות ולראות מתי יתקשר, ואם גם זה לא, אני יעשה את הצעד הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    אנונימי
    25/10/2009

שלום רב,

יש לי חברה מזה ואנחנו יוצאים כבר 3 חודשים,
    לאורך כל התקופה היו ביננו ריבים רבים וקשה לנו להסתדר למרות שאנחנו אוהבים מאד,
    אחד הריבים האחרונים היה בנושא קנאה אני כעסתי על חברה שלי שכאשר מתחילים איתה גברים בנוכחותי היא עדיין מפתחת איתם שיחה,
    אני לא חושב שהיא לא נאמנה ואני מאמין שהיא לא עושה את זה בכוונה אבל כשקורה מקרה כזה ואני מעיר לה שתפסיק לדבר עם הבחור שמתחיל איתה בנוכחותי היא אומרת שצריך להיות לי ביטחון עצמי ואני סתם חופר.
    ובדרך כלל במצב כזה כבר מתבאסת לי היציאה מהתגובה שלה ואני נאטם ושותק רוב היציאה דבר שמאד מפריע לה.

לאחרונה היה לנו ריב גדול לאחר שבחור התחיל איתה בנוכחותי וידע שאנחנו חברים ובאנו ביחד הציע לה אלכוהול ואמר לא שלא לא נורא אם היא תשתכר הוא יקח אותה הביתה, שם עליה ידים ואמר לה שתארגן מפגש של חברה צעירים, כתוצאה מכך וריבים נוספים בזוגיות לא עומד לי עליה כבר שבוע,
    בקשתי שהיא תתחשב בי ובזמן הקרוב תכבד אותי ותראה הרבה אהבה,
    על מנת שאני אוכל להרגיע את הלחצים ולחזור למצב רגיל והיא הסכימה.

יום לאחר מכן היא צרפה לפייסבוק את הבחור שהתחיל איתה בנוכחותי ובגללו רבנו
    אין לי כוח להעיר לה ויוצא מצב שאני כל הזמן קוטר וקנאי

אני חושב שביחסים שמבוססים על כבוד הדדי הבחורה לא היתה נוהגת כך

אשמח לשמוע דעה נוספת

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• הצדק איתך!

שירית
    25/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצדק לחלוטין איתך!!!

מורן
    25/10/2009

הצדק בהחלט איתך!

האישה שלך לא מכבדת את עצמה איך אתה מצפה שהיא תכבד אותך???

לדעתי היא עברה את גבול הטעם הטוב, אני אישית ממליצה לך לחשוב פעמיים האם את מוכן חיות בצלה של אישה כזאת...מאיפה אתה כל-כך בטוח שהיא נאמנה לך?? אם לידך היא מתנהגת בצורה כזאת.

יקירי ,כדאי שתתעורר לא מדובר בקנאה!!! החברה שלך נהנת משתי העולמות על חשבונך!!!(תסלח לי על הישירות)

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

shir.
    26/10/2009

קראתי פעמיים את מה שכתבת.. בעיקר בגלל שקנאה תמיד יכולה לבוא בכמה אופנים ובכמה מידות, ולפעמים היא מאוד מעוררת את הקשר ונותנת לו זמן מחיה, כמה שזה מצחיק.

אני לא כ"כ בטוחה שפה מדובר בקנאה שלך וזה כביכול האישיו. הקנאה שלך היא סה"כ תוצאה ברורה וידועה מראש מההתנהגות של בת זוגך. ז"א, כל אחד כנראה, היה מתקומם מהתנהגות כזאת, ואחד מהרגשות שיצופו היא הקנאה, אבל העיקרי ביניהם לדעתי, הם ההשפלה, העלבון, התסכול וכמובן חוסר האמון שזה מעורר עם הזמן.

בת הזוג הזאת כנראה מאוד אוהבת לטרוף את העולם ולהנות מכל חיזור ותשומת לב אפשרית (יש לזה סיבות שהיא סוחבת אותן כנראה עוד מלפני שפגשה אותך, אבל זה לא העיניין). וזה פשוט בא על חשבון בן הזוג. נשמע שהיא חייבת את המגע ואת הלינק הזה לאחרים, ובד בבד זה נשמע שהיא לא יכולה להתחייב לבן זוג אחד.

העובדה שהיא עושה זאת מולך, מבטלת את התחושה שלך (אתה סתם חופר ואין לך ביטחון עצמי), העובדה שהיא הכניסה את אותו בחור לפייסבוק וציפצפה עליך, לא משאירה בכלל מקום לתהיות ולספקות. זה הזמן שלך למצוא פרטנרית שהשקפת עולמה מאשר לזוגיות ולמחויבות היא כשלך (רובנו אגב כאלה, אל דגאה). שכבוד בקשר הוא נושא רחב בשבילה, שהיא לא מגייסת את כל העולם שישק לרגליה ומשאירה את כל האופציות פתוחות (גם אם היא לעולם לא תבגוד, יש משהו לא נאמן בהתנהגות הזאת). אני מרגישה ממה שכתבת שהיא רוצה את הכל לידה, הכל בשבילה, מגייסת את הסביבה לצרכים שלה (כמו שאמרתי- תשומת לב וחיזור, לאו דווקא בגידה בפועל).

מה שחשוב לי לציין, שדווקא זה שכן "סבלת" את זה בתוך מערכת היחסים שלכם, ולא חתכת על הפעם הראשונה- אומרת- שיש לך את הביטחון ואת "ההחזקה" הרגשית הזאת להתמודד עם משברים ולחץ. אז במקרה הזה היא זאת שחפרה פה :)

בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הבחורה

חברה של אנוני
    26/10/2009

שלום לכולם, בן זוגי שכח לציין מספר דברים
    אותו בחור שבו מדובר הוא אח של גיסתי לעתיד ולא הרגשתי שהוא מתחיל איתי,
    היינו בחתונה של אחיו , אני ואחי היינו ביחד ואחי הוא זה שנתן לי לשתות, הוא היה נחמד אלי כחלק מהמשפחה,
    לאחר החתונה שאלתי את אחי האם הוא שמע שאותו בחור הציע לי לקחת אותי הביתה, דבר שגם אני לא שמעתי והוא אמר לי שהכול בראש שלי, לא סיפרתי לו שבן זוגי שמע, בנוסף אחי אמר שבעקבות הכרות איתו גם במידה והוא היה מציע זה רק מתוך דאגה ולא מתוך שום דבר אחר
    בתחילת החתונה איך שהגענו, בן זוגי שכח לספר שכאשר הצלם צילם אותי הוא גם טען שהוא מתחיל איתי....
    לאחר החתונה בעקבות מצב זה, הצעתי לבן זוגי שבכול פעם שמשהו מתחיל איתי אני אחבק ואנשק אותו והראה קרבה פיזית אליו.
    הוספת אותו בחור לפייסבוק, גיסתי דיברה איתי בטלפון ואמרה שאחיה הוסיף אותי ושאני אאשר אותו זה הכול.
    בנוסף לחוסר בטחון, בכול מפגש עם חברי או עם משפחתי בן זוגי ממלא את פיו מים, הוא מעולם לא משתתף בשיחה או יוצר שיחה, ותמיד יש לו טיעון למה באותו מפגש הוא לא דיבר היות והוא כעס,
    הבעיה היא שהוא תמיד כועס ותמיד מקטר
    מאוד קל לשפוט אותי לפי מה שהוא כתב, אבל יש לכם על קצה המזלג את הצד השני
    אם לא הייתי אוהבת אותו לא הייתי יכולה להיות איתו ברמת הריבים והרגישות הגבוהה שלו לכול דבר
    אוהבת אותך אנונימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימי, לך לטפל בחוסר הביטחון שלך!

שירית
    26/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל-

shir.
    26/10/2009

חבל שאתם מנהלים את התקשורת שלכם פה.

התמונה אכן נראית שונה, ובכל זאת- נראה שלכל אחד הצדדים שלו והחלקים שצריך לעבוד עליהם כדי לפתח מערכת יחסים בוגרת.

לא תוכלו לעשות את זה פה. אם אתם אוהבים, גשו לייעוץ.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    shoosha
    24/10/2009

שלום רב
    אני ובעלי נשואים 10 שנים.
    בעלי אינו מדבר הרבה ואינו בעל מוטיבציה (ואני מאוד בעלת מוטיבציה) אלא אם מפנים את תשומת ליבו.
    אגב, דבר זה היה מאז ומתמיד , מן הסתם, אך כנראה בהתחלה האהבה גברה על...
    והיום שהאהבה פחות....
    ועל זה יש לנו ויכוחים לא מעטים.
    פעם סיפר לי שאם היה מתווכח עם חברתו לשעבר הוא היה מפסיק לדבר עימה תקופה וכנראה על בסיס זה נפרדו, טוען שלא עושה זאת היום כי הבין שזאת לא הדרך.
    אבל. בחצי שנה האחרונה........לאחר ויכוח אנו ממשיכים לדבר כרגיל , אולם בעלי לא נוגע בי בשום מובן.....עונש !!!
    בפעם הראשונה שזה קרה, יזמתי אני לאחר שבועיים קשר מחדש וגם בפעם השנייה.
    כעת אנני מוכנה.
    מה דעתך? אנני מוכנה לעונשים, אך אנני רוצה מגע אם לא מעוניין.

לעיתים אני מיואשת מחוסר תקשורת (מתחת לפני השטח) שנראה שמפריע לי ופחות לו (ענין של אופי ולא רע לב או דבר אחר)ואני יודעת שהילדים יגדלו יהיה לי קשה להיות עימו בגלל הבדלי האופי והרצון לעשייה.

דוגמא קטנה, אימו חלתה במחלה קשה - בעלי קיבל את דבר הרופאיםובזה תם סיפור המעשה ואילו אני לא הסכמתי וביצעתי חיפושים נרחבים באינטרנט, פגישות עם רופאים נוספים כדי לעזור.

אגב, גם בעבודה שלו הסיפור זהה - שום חשיבה ורצון להתקדמות...
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• את לא יכולה לשנות אותו

דורית כהן
    28/10/2009

חן היקרה, בעלך כנראה גדל בסביבה שמאוד דיכאה את היוזמה האישית, את יציאת הדופן, לחימה על הדעות שלך. לכן הוא כיום נמנע מעימותים בכל סביבה שהיא, כולל בעבודתו. לא אוהב "לעשות גלים". שיניחו לו להישאר בריבוע שלו.
    אני מאמינה שאת לא יכולה לשנות אותו ע"י ניעור או תלונה כל פעם שאת רואה זאת. אני יודעת שמאוד קשה לקבל זאת, במיוחד שאת מאוד שונה, ואת רואה בהתנהגות כזאת משהו לא ראוי, לא מוערך, ראוי לגנאי אפילו. יחד עם זאת, יש מצב אולי שהדבר הזה מסנוור אותך, ואת עכשו רואה רק את זה, רק את מה שמפריע לך כל כך. יתכן שהבעל הזה "בא" עם תכונות חיוביות בתחומים אחרים? אף אחד אינו מושלם - סליחה על הבנאליות - ואת לא תוכלי לשנות אותו. אם תוכלי לראות בו בעיקר את הדברים החיוביים, ולקבל אותו כמו שהוא דווקא בנקודות שמפריעות לך (נדרשת כאן עבודה עצמית רצינית!) - דווקא, בהפוך על הפוך - יש אז סיכוי שהוא ישתנה לאט לאט, מבפנים, ולא בגלל הלחץ שלך אלא מכיוון שירכוש יותר בטחון עצמי, יותר נסיון בחיים, ואפילו יראה אותך עם האסרטיביות שלך בתור מודל חיובי. אבל זה יכול לקרות רק בטווח הרחוק, הלא מיידי, ורק אם את תפסיקי לבקר אותו ותחפשי בו את הדברים החיוביים!!!
    מה דעתך? זה לא פשוט, אני יודעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה עימך .

shoosha
    29/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    שירה
    22/10/2009

אני נשואה 3 שנים .. + 2 בנות מתוקות =] . אני מאד מאד קשורה לבעלי ולכן קשה לי מאד בלעדיו.. בשנה האחרונה אני שמה לב שהוא מאד רוצה לטוס לחו"ל לצורך עזרה לרב שלו וכמובן כמה טיולים =] איך לא ? אני לא מצליחה להבין אותו.. אני יודעת שהוא שונה ממני , אבל 3 שבועות להיות בלעדיו .. זה נורא קשה..אפילו בלתי אפשרי מבחינתי. מעציב אותי כשאני חושבת על זה איך לא מפריע לו ללכת ..? אמרתי לו שכרגע אין על מה לדבר ואני לא יכולה .. כמובן שהוא מבין אבל עכשיו הבנתי שיש עוד נסיעה על הפרק ושוב הפחד הזה שהוא ילך.. ובכלל שיבווא לשאול ולומר לו שקשה לי.. מצד שני אני יודעת שלהגביל - זה מזיק לקשר. אבל זה דבר מאד חשוב אצלי. אני באה ממשפחה פשוטה תמיד ההורים שלי היו יחד אף אחד לא נסע לבד לאיזה שהוא מקום ואני לא מצילחה להתרגל לזה שבעלי הוא שונה..מה עלי לעשות ? איך עלי להרגיש? אשמח להבנה ..

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• לא להיאחז בבעל

דורית כהן
    28/10/2009

שירה היקרה, את צודקת בתחושתך שההיאחזות בבעלך והלחץ עליו להישאר ולא לצאת לדברים שחשובים לו כל כך - הינם גורם לא בריא בזוגיות.
    בדקי עם עצמך מה מפחיד אותך כל כך בלהישאר לבד? יכול להיות שזה כל כך מפחיד אותך שאת לא מוכנה לחשוב על הפרטים הטכניים כי את מבוהלת מכל יותר מדי. נסי להסתכל על הפרטים הטכניים בקור רוח ולראות מה נדרש ממך, איך אפשר להקל עלייך כמה שיותר , לאיזו עזרה וממי תוכלי לקבל אותה, ונסי גם לראות אם בתקופה שהוא לא יהיה את יכולה ליהנות ממשוה בלעדיו. לעשת דברים אחרים, חדשים, למצוא דרך לבטא את עצמך.
    אני חושבת שאם לא תוכלי לעבוד על עצמך בכיוון הזה - יהיה לכך נזק מתמשך ביחסים שלכם. אף אחד לא מוכן להישאר בקשר שחונק/כובל אותו ולא מאפשר לו ביטוי עצמי. הוא כנראה יישאר, אבל יהיה לכך מחיר באהבה ביניכם, בתשוקה המינית. איפהשהו יהיה לכך ביטוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה רצינית
    ששש
    20/10/2009

שלום לכם נשואה פלוס 2 בבבבמשך 8 שנים הכל בסדר חוץ מדברים מסויימים שמשגעים אותי בעלי אף פעם לא לוקח אותנו לשום מקום ואף פעם לא יוזם אם זה בחופשות בחגים תמיד עובד ואין לו זמן אם אני יוזמת מתלונן שהזמן לא מתאים מבחינת עבודה ושלא נצא בלעדיו הוא לא מסכים ככה שנים של תרוצים ,הדבר השני שמפריע זה הקמצנות שלו לא קונה כלום חוץ מאוכל מאומה לא בגדים לילדים כלום אבל מזון בשפע אינו מערב אותי במשכורת שלו וידוע לי שהיא לא מועטה ,לי לעיתים רחוקות מביא פרחים ,חוץ מאוכל אינו מכלכל אותנו ואם אני ממשכורתי הקבועה כל חודש קונה לילדים משהו שרצו יש ויכוח רציני שזה לא חשוב ולא חייב ואף אם ביקשו לדוגמא לאכול בחוץ משהו יקר וקניתי רב איתי שזה מיותר שהם מפונקים ,אינו בקשר אם הילדים חוץ מקצת דיבור ואינו מפנק אותם כלל ,חוץ מזה הכל בסדר הוא אדם ישר לא שותה מבשל לפעמים עוזר בבית יש לנו תקשורת עד שמתחיל מצב ובו הוא מתווכח על נושא כלשהו וידו חייבת לצאת על העליונה זאת אומרת חייב לצאת צודק לפעמים מתווכח כך גם אם הבנות הצעירות בבית וזה משגע אותי שוחחתי עימו הוא אף מודע לדברים בעצמו ולא משנה,יש לנו גם קטע קטן של חוב על אינטרנט שהצטבר טען שאמר לי לא לעשות ושאני יסתדר לשלם אותו למרות שגם הוא משתמש בו,אני אובדת עצות בחיי ,מה שמוזר שאם הוא החליט כן ישב במסעדה אם הילדים ואיתי ויזמין בלי גבולות אני מיואשת באמת אפילו חשבתי על פרידה ,לציין שאיני עובדת בגלל מצב בריאותי אך יש לי פנסייה קבועה בכל חודש

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה רצינית

הוספת תגובה

• ללמוד לנהל טוב את אי ההסכמות

דורית כהן
    22/10/2009

ששש היקרה, את מתארת מצב בו בעלך מנהל ביד רמה את חיי המשפחה, ונראה כי על כל דבר צריך לנהל איתו מלחמה. ברור שישנן דרכים נעימות יותר לנהל אי הסכמות. כל זוג נתקל בפערים ובאי הסכמות והשאלה הגדולה היא איך יוצרים תקשורת אפקטיבית, לא מאיימת, לא כוחנית - סביב אי ההסכמות ואיך פותרים אותן. ניתן ללמוד את צורת התקשורת הזאת, ולעבוד עליה ולהתאמן בה, כדי לשנות את הסגנון שלכם.
    אינני מכירה דרך אחרת שמאפשרת שינוי, כי באימומים ובאולטימטומים זה לא עוזר בטווח הרחוק. מה שעוזר זו ההבנה למה גורמת ההתנהגות של כל אחד כיום, והרצון שזה ישתנה, וההזדמנות ללמוד ולהתאמן בדרכי תקשורת אחרות. את זה, כמו שאת כבר מנחשת - ניתן ללמוד בייעוץ זוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכה מינית
    בעשט
    20/10/2009

אני בן 26 נשוי עם ילדה אחת בת שנה אישתי באותו הגיל שלי ואנחנו נשואים כשנתיים כשהתחלתי לצאת עם אישתי כשנה וחצי לפני . גיסתי {אחותה של אישתי} היא בת 23 תמיד הייתה דורשת תשומת לב ותמיד הביאה את הפנים שלה אליי עד ששאלתי אותה מה את רוצה ושאלתי אותה את רוצה נשיקה היא נענתה בכן ונתתי לה נשיקה בפה מאותו היום זה נהפף להרגל שרואים אחד תשני נותנים נשיקה בפה עד לפני כמה חודשים היחסים קצת התחממו התחלתי להרגיש ממנה משיכה מאוד חזקה וכשראיתי אותה נתתי לה נשיקה ואילו הנשיקה המשיכה לבד עם שפתיים ולשון והיא לא התנגדה ותמיד שאנחנו מוצאים את עצמנו אנחנו מתנשקים בלהיטות תפסתי אותה לדיבור והיא לא כלכך רצתה לדבר על זה אבל היא הסכימה שגם היא נמשכת אליי
    אם מותר לציין יש לה חבר כשנה וחצי
    שאני רואה אותה יש לי דפיקות לב מהירות אני מתרגש קצת
    וזה לפעמים משפיע עליי עם היחסים שלי עם אישתי
    מה אני יכול לעשות ???
    מצד אחד אני רוצה להפסיק כדי שזה לא ימשיך לבגידה במיטה
    ואילו התשוקה הזאת הרגשה הכי מדהימה בעולם
    מה עושים ????????????

לקביעת תור
    סגירה
    משיכה מינית

הוספת תגובה

• וואוו.....

חושבת
    20/10/2009

אני חושבת שכדאי לך לחפש דרכים למציאת הריגוש בזוגיות שלך עם אשתך והילדה. עצם העובדה שיש לך את שתיהן, היא כבר נתון מאוד מרגש, אך אתה הוא זה שבוחר ממה להתרגש ולצערי אתה בוחר בגורם שהוא מחוץ לחיי המשפחה שלך.
    אם תמשיך כך ואשתך תגלה, אני בספק אם היא תוכל לסלוח לך ולאחותה.. אי פעם. זאת פגיעה מאוד מאוד קשה. וזו בגידה קשה כבר עכשיו, כבר בשלב של הנשיקות.
    כל סוד סופו להתגלות..
    תחשוב טוב מה אתה רוצה בחייך ואת מי. וכמו כן, כיצד אתה רוצה שייראו חייך. בקצב הזה, ואני לא מאחלת לך, אבל נראה שתמצא את עצמך גרוש..
    בכל קשר אסור ישנו ריגוש.. שוב, השאלה היא מה אתה מחפש..
    אם היית עם אחותה בקשר ארוך טווח, גם אז החיים היו הופכים ליותר שגרתיים.. ואם היו צצות בעיות?
    גם בה היית בוגד?
    קצת חומר למחשבה..
    מקווה שתמצא את הדרך הנכונה והטובה עבור כולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קווים שלא עוברים

תות
    21/10/2009

חמוד החיים הם גלגל יש קווים שלא חוצים ואתה הלכת צעד אחד יותר מדיי זה יגמר רע ותשאר לבסוף מחוץ למסגרת הנישואים בלי אישתך והילדה תפעיל את הראש ולא הבולבול אל תתבלבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב, מסכימה עם תות

חושבת
    22/10/2009

ואני חייבת להגיד, שמסכנה אשתך.. שיש לה גם אחות כזאת, חסרת גבולות לחלוטין. למרות שאני רואה את האחריות של שניכם שווה, אבל היא אחותה.. אני לא מבינה איך היא עושה לה כזה דבר..??..
    או שהיא מאוד מקנאת באשתך או שהיא פשוט חסרת גבולות ומוסר.
    כשאשתך תגלה, היא לא תרצה לראות אותך או את אחותה.. לפחות אני מאמינה שכך יקרה.
    ואחותה נראית לי אכזרית שזה מה שהיא עושה עם הבעל של אחותה..
    עצוב.
    עצוב לי על אשתך. זאת האמת. היא מגדלת לכם את הילדה, חושבת שהכל בסדר אולי, ובוגדים בה מאחורי הגב..
    טוב..
    כבר עדיף שתתגרש ממנה מאשר תתנהג אליה כך. וסליחה שאני נחרצת. זאת דעתי פשוט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנהל את עצמנו מול תשוקה אסורה

דורית כהן
    22/10/2009

נתנאל היקר, תודה על גילוי הלב. ברור שאתה נמצא בסכנה שאשתך תבין מה קורה מסביבה וזאת תהיה פגיעה שמאוד קשה להתאושש ממנה.
    עליך להבין שכל מה שזה זאת משיכה מינית. היא כל כך חזקה דווקא בגלל אלמנט האיסור הכפול והסכנה הגדולה.
    מסתבר שיש מתאם בין גודל הסכנה ועוצמת הארוטיקה והתשוקה! ברגע שתבין זאת, אולי תדע לנהל את עצמך מול עוצמת התשוקה הזאת ולהגיד לעצמך שזוהי אכן תשוקה...

"תסתכל לתשוקה הזאת בעיניים" ותקרא לה בשמה - תשוקה - וזהו!

הכר בכך שאתה נמשך, זה חלק ממך, אבל האם אתה מוכן שהחלק הזה ינהל את חייך?

תנהל אתה אותו!

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש עוד מה להציל?
    adie
    20/10/2009

היי
    יש לי חבר כבר שנה ו-3 חודשים, בהתחלה הכל היה מושלם, כל הזמן היינו ביחד, תמיד נגענו והיינו הכי קרובים שאפשר.
    בחצי שנה האחרונה אני מרגישה שהתרחקנו, שזה כבר לא כמו פעם, כל השיחות שלנו הן על זה שהוא מרגיש שאני לא נמשכת אליו ושאני לא אוהבת אותו ושאני אף פעם לא יוזמת מגע מיני.
    אני לא אחת כזאת שיוזמת והוא ידע את זה עוד מההתחלה ואם לא הייתי נמשכת אליו אז כבר ממזמן הייתי חותכת את כל הסיפור הזה.
    זה כאילו יש לו פנטזיה על קשר שמבחינתי הוא לא ריאלי, שהוא מצפה שאני אקפוץ עליו וארעיף עליו אהבה ללא גבולות, אבל אני לא מסוגלת לזה ואני לא חושבת שקיים קשר שכזה כי עדיין עם הזמן האהבה הופכת לסוג של שיגרה..
    ויכול להיות שאני טועה ושהבעיה אצלי, אולי אני מאוד חסומה רגשית והוא ההפך ממני, שנינו באים ממקומות שונים, הוא ממשפחה שתמיד הגנה עליו מכל דבר ואני ממשפחה שלימדה לעצמאות והישרדות.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות, עכשיו גם עברנו לגור ביחד ואני רואה את זה בתור טעות ענקית, כל פעם שאנחנו רבים מה שעובר לי בראש זה שאולי כדאי כבר לוותר על הכל, שמיותר להישאר ביחד כי ממילא שנינו לא מאושרים בקשר הזה.
    השאלה האם יש מה להציל מהקשר הזה? האם המשקעים של כל הריבים בינינו יכולים להיעלם ולתת לנו התחלה חדשה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש עוד מה להציל?

הוספת תגובה

• הי לך

shir.
    20/10/2009

תראי, היה משהו בהודעה שלך שקצת כאב לי, כתבת שאת חסומה רגשית.

ראשית אני אזכיר שלכולם יש בעיות ולכל זוג יש צרות, עליות, ירידות וכו'. אבל- כשאת מצהירה על עצמך שאת חסומה רגשית, שלמדת הישרדות בחייך ועצמאות, בעוד הוא- גדל יותר "מפונק" והוא מחפש יותר ביטוי של רגשות- כנראה שאתם מאוד שונים, ועם זאת- לא סתם ביחד. וזה למה? כי אתם נשמעים לי מאותם זוגות שמאוד משלימים זה את זה, במקומות שכל אחד צריך להשתפר בהם. אם הוא פחות חסום רגשית, יותר מחפש תשומת לב ועם זאת- יותר גדל בתוך צמר גפן, ואילו את- יודעת מהי עצמאות ואיך שורדים בזכות עצמך ועם זאת- חסומה רגשית- אזיי הוא ילמד ממך ואת ממנו.

נכון שטבעי יהיה שיהיו חילוקי דעות עקב החיים של כל אחד בנפרד, כשהחיים נפגשים תחת קורת גג אחת- הכל יוצא החוצה. ההרגלים, הערכים, וכו'.

אני רוצה להציע לך משהו, ולא לכם, אלא רק לך. בדקי עם עצמך את עיניין החסימה הרגשית הזאת, כי סביר להניח שאת פוגשת אותה בעוד מקומות מלבד הזוגיות. אם זה בעבודה, מול עצמך, מול אחרים.. בדקי האם את חשה שאת רוצה לבטא יותר רגש אבל לא מצליחה. לכולנו יש "פאקים", שבדרך כלל יצאו מול מישהו מאוד קרוב..

זוגיות, בין היתר ואולי בעיקר- בנויה על רגשות.ולכן את חשה את החסימה הזאת דווקא במערכת יחסים. כי שם הכל אמור לצאת.

אני לא מאמינה שאם תיפרדי מהנוכחי יהיה לך מושלם עם הבא בתור (וכך גם לגבי בן זוגך). אלא הפוך, אני מאמינה שדווקא כי אתם מכירים זמן יקר, והרבה זמן, ומכירים את החסרונות והחולשות, זה בדיוק הזמן לעבוד על הקשר. זה בדיוק הזמן לתמוך אחד בשני ולחשוב יחד מה ולמה הגיע המשבר הספציפי הזה אליכם ומה כל אחד, לחוד, יכול ללמוד ממנו.

קיבלתי את הרושם שאתם כן מחוברים וכן אוהבים.. והזמן שאתם יחד ובעיקר המגורים יחד יצרו את השקיפות הזאת ואת חשיפת הפערים והבעיות בקשר. כמו שכתבתי- בכל קשר תיתקלי בבעיות שונות. והמעלה הגדולה היא לעבוד על הדברים יחד, אם זה בטיפול זוגי (גם זוגות לא נשואים משתמשים בזה וזה מבורך, זאת באמת מתנה), אם זה לחשוב קורקטי לרגע ולהבין איפה החולשות נמצאות ועל מה הן יושבות אצל כל אחד. אין לי ספק שאת משמשת לו מראה על החולשות שלו, ולהפך. ולכן-- זה קשר שיכול להצליח מאוד לדעתי.

זאת הסיבה, ששווה אפילו לתת לעצמך את המתנה הזאת ולבדוק מאיפה באה החסימה הרגשית ועל מה היא יושבת, תתפלאי לדעת כמה דברים את לא יודעת על עצמך וכמה עוד יש להכיר. עם הזמן, את תביני שהמשבר הזה הוא מתנה גדולה עבורך, להכיר את עצמך טוב יותר.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושבת כמו שיר שהגיבה

חושבת
    21/10/2009

אני וחבר שלי בדיוק אותו הדבר, רק הפוך- הוא זה שחסום רגשית ואני יותר תשומית.
    ולאחרונה התחלתי להבין, למרות הקושי העצום, היכן אני יכולה לצמוח מכאן וגם הוא.
    מאוד התחברתי למה שכתבת.
    העניין אצלי הוא, שאני חוששת "ליפול" על מטפל זוגי שלא יהיה מספיק רגיש, קשוב ובאמת מלמד,
    משום שמטפל כזה, בקלות יכול להמריד את אחד הצדדים על השני, ובעיקר זה תקף לגבי בן זוגי, שהינו מרדן מטבעו ומאוד מגונן על הצד שלו. לכן, אם המטפל יצדיק אותו, במקום ללמד אותו, הכל יכול ליפול.

אבל אין לי ספק, שניתן לצמוח מאוד מזוגיות כזאת. כל אחד יצטרך למצוא את האיזון הפנימי שלו וכך בעצם הזוגיות תרפא גם היא..
    אם זה ללמוד להיות פחות תלותי או ללמוד להיות יותר תקשורתי ומסוגל לאינטימיות אמיתית וחמה.

בהצלחה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

shir.
    22/10/2009

שמחתי שאת חושבת כמוני.

לגבי מטפל שעלול לא להיות רגיש מספיק- את תדעי את זה עוד משיחת הטלפון הראשונה שבה תרצי לקבוע פגישה, תדעי את זה מאיך שהחדר בנוי, מאיך שהוא ניגש אלייך ולא פחות- מאיך שהוא ינהל מולך את השיחה.

דרך קופ"ח אפשר לקבל טיפול כזה, בכללית זה עולה 160-200 ש"ח למפגש של כמעט שעה, מה שבשוק הפרטי יעלה לך בכ-100 ש"ח יותר, לפעמים אפילו יותר מזה.

אל תחסכי מעצמך טיפול שלדעתי הוא בגדר מתנה אמיתית, לך ולבן זוג, לחיים שלכם באופן כללי מול הסביבה, רק כי את חוששת שהוא ימריד מי מהצדדים (=זה אגב, לא מטפל מקצועי, ואם יש כאלה, זה נורא) או שלא יהיה רגיש. הרי מטפל, חלק ממה שהוא צריך להביא לטיפול- היא הרגישות והאמפתיה. אל תהססי בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    מורן
    19/10/2009

שלום,

אני בת 24 והאקס שלי בן 27 יצאנו במשך 8 וחצי שנים ללא הפסקות באמצע כיום פרודים חצי שנה.
    עברנו יחד את גיל הבגרות בית ספר,צבא,לימודים.
    המערכת יחסים הייתה טובה והתבססהעל אמון כבוד והערכה אחד כלפי השני.
    אציין שאנחנו מאוד שונים ולכן ברוב המקרים זה השלים אחד את השני ואת הפערים שהיו הצלחנו לצמצם ע"י וויתור אחד למען השני.
    במהלך השנים האחרונות התחלתי לדבר על מיסוד הקשר הרגשתי שאנחנו נמצאים כל כך הרבה זמן ואנחנו אוהבים ומסתדרים והקשר שלנו צריך לקבל כיוון נוסף. בכל הזדמנות שדיברתי על מיסוד הקשר מעבר דירה וכו הוא היה נלחץ ותמיד השיחה הסתיימה במריבה.
    כמעט 3 שנים שאני מעלה כל פעם את הנושא ומקבלת תירוצים, בשלב מסוים הרגשתי שאני אונסת אותו להתחתן והחלטתי שאם הוא לא מקבל החלטה לגבי המשך היחסים בינינו אני אצטרך להמשיך הלאה (למרות האהבה המטורפת והקשר המוצלח שלנו).
    הפחד הגדול שלי היה בגלל שאצלו במשפחה נהוג לצאת עם בחורה שנים ולא להתמסד,אחיו יצאה עם מישהי במשך 11 שנים עד שהיא קמה והלכה כי הוא לא היה החלטי פחדתי שהוא מנסה לחקות את התנהגות אחיו הבכור (מדובר במשפחה עתיקה שהבכור קובע איך הדברים מתנהלים בבית).
    בצער רב עזבתי עברתי תקופה קשה מאוד מבחינה נפשית ירדתי המון במשקל , שכרתי דירה בדיוק כמו שתיכננתי רק בלי הגבר שלי.
    אחרי ניסיונות שלו ושל משפחתו לחזור ולאחר סירובים ממושכים הוא הבין הפעם אני רצינית ואני הולכת על כל הקופה.
    במשך כל התקופה קיבלתי אינספור שיחות ובקשות לחזור ושהוא מרגיש שהוא עשה החלטות שגויות של ילד מבולבל שפחד ממחויבות כלכלית ולא זוגית.
    היום לאחר שעברתי חצי שנה מלאה בשינוים אני חושבת שלהתחתן זה לא הדבר בכי חשוב אבל הרצון לקדם את המערכת יחסים ולעלות אותה שלב בוער בי.
    יצאה לנו לדבר אחרי תקופה שלא דיברנו וחשבנו על אופציה לחזור, הבעיה היא ממש רוצה לעושת את הצעד הזה אבל מפחדת מאוד שא זה לא יצליח ואני יחזור לתקופה של העצב הבכי וההתמודדות מחדש מפרידה נוספת. אני יודעת שאני צריכה לחשוב חיובי אבל השאלה הזאת מעסיקה אותי כל כך.

האם אני צריכה ללכת אם הלב ולתת עוד הזדמנות.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• אני בעד לחזור

דורית כהן
    22/10/2009

מורן היקרה, תודה על הפירוט הרב. אני חושבת שיהיה נכון מאוד מצידך לחזור לבחון את מערכת היחסים שנית, ולתת לה צ'אנס מחודש. ראשית - כי את בעצמך אומרת שחל בך שינוי וכבר אינך לחוצה להתחתן מייד. בעיני זה חשוב שזה קורה לך (בסך הכל את עדיין מאד צעירה, קחי את הזמן שלך! המון נשים מעירות מתחתנות בעיקר כי הן רוצות להיות כלות - מלכה ליום אחד, והרצון הזה מסנוור אותן), וזה יאפשר לכם להתחיל את היחסים מחדש בצורה יותר מאוזנת, כאשר אצלך העניין פחות בוער, ואילו אצלו הוא הבין כבר שאת מאוד רצינית וסביר שזה עשה אצלו איזה סוויץ' לכיוון התמסדות מסויימת.
    אני חושבת שאם לא תחזרו להיות זוג, בגלל שאת חוששת שזה לא יצליח ויגרום לך שוב שברון לב (אני מזכירה לך - "אהבה זה כואב...") - את עלולה למצוא את עצמך בעוד כמה שנים נניח נשואה עם מישהו אחר ותוהה איך זה יכול היה להיות עם אהובך המיתולוגי. כדי שזה לא יחזור לנהל את מחשבותייך ואת החלומות שלך - ומכיוון שאינך מפסיקה לחשוב על כך - לכי על זה, ואני מאחלת לכם שזה יצליח הפעם. אנא הביני את החשש הלגיטימי שלו מלקחת אחריות על כלכלה, על להיות הורים לילדים - קחו את הזמן שלכם, תנו לעצמכם להתבגר ולפני כן ליהנות מן החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מבולבלת

מורן
    26/04/2010

היי דורית,

שוב זקוקה לעצתך.

בהמשך למייל הקודם שכתבתי לפני כ- חצי שנה בערך.
    חזרנו ולצערי הדברים לא נפתרו ויש לי תחושה שרק התדרדרו.
    אנחנו מתווכחים הרבה, אין לנו נושא שיחה משותף, הסקס פשוט זועתי (מקיימם אחת לשבועיים ולפעמים יותר) וגם אז הסקס מאוד מהיר טכני ולא מהנה , מאז הפרידה הוא בקושי נכנס אליי הביתה בגלל שהוא כועס על המשפחה שלי (בגלל הפרידה)
    אני לעומת זאת הנחתי את כל הכעסים על המשפחה שלו בצד ואני ממש משתדלת איתם.
    הוא כל הזמן מאשים אותי ומדבר על תקופת הפרידה ומה שעברנו במשך 8 חודשים וגרמתי לו להשתנות לרעה
    כל הדברים שהוא "הבטיח להשנות והשתפר נשארו כמו שהם ואף יותר גרוע.

אציין שלפעמים יש תקופות מצוינות שמזכירות לי למה התאהבתי בו , אבל לצערי התקופות הפחות טובות עולות על הטובות.
    אני ממש מרגישה לבד בתוך המערכת יחסים הזאת.
    אני מאוד מבולבלת,וקשה לי לי לעשות שוב את הצעד הכואב של פרידה אחרי 9 שנים במיוחד שאני אוהבת אותו ורואה המשך איתו.

האם יש משהו שאני יכולה למען הקשר ?

אודה לעצתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היחסים כשלו

דורית כהן
    27/04/2010

מורן היקרה, ראשית, אני שמחה על עצם העובדה שחזרת וסיפרת לנו מה קורה ואיך הדברים התפתחו. תמיד יש כזאת סקרנות וצורך במעקב ורוב המשתתפים אינם חוזרים לספר...
    מכיוון שעכשו אם הבנתי נכון הנושא המלחיץ של הנישואין אינו עומד על הפרק, ניתן לבחון אתמהות היחסים, את האיכות שלהם.
    וכאן - היחסים נכשלים בכמה היבטים חשובים: הסקס לעיתים רחוקות ומאוד טכני, אין שיחות משותפות, היחסים עם המשפחות ברקע התקלקלו, הוא מטיל עליך את האחריות לכל מה שהתקלקל...
    מאחר וכבר ניסית לחזור ואת נמצאת עכשו בעיצומה של הבדיקה, חשוב שתדעי שמה שקורה עכשו, יש סיכוי סביר שזה לא יהיה יותר טוב בעתיד, אלא אם תלכו יחד לייעוץ זוגי והמון מטענים שנצברו במשך כל כך הרבה שנים - יתפרקו שם.
    כי להמשיך את מה שקורה עכשו - לא הייתי מציעה לך. אני רואה שאת פוחדת לעשות שוב את הצעד הזה של התנתקות, לאחר שנגרמה לשניכם כזאת טראומה מן הפרידה הקודמת עליה התייעצת לפני חצי שנה.
    פחד מן הצעד הזה אינו סיבה להישאר בקשר שאינו טוב לך.
    אז אני חושבת שעלייך לקחת אחריות לאיכות החיים והזוגיות שלך ולעשות אחד משני דברים - או שתשדרגי את היחסים בעזרת ייעוץ זוגי, או שתאזרי אומץ ותיפרדי ותלכי הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואין במשבר
    יעלי
    19/10/2009

הי,

אני בת 31נשואה כשנה ונמצאת בקשר כשש שנים. אנחנו שונים בהרבה תחומים אך עם זאת כן יודעים לבלות יחד ומנסים לחיות בשלום עם הנושאים עליהם אין לנו הסכמה. הבעיה העיקרית היא שאני מרגישה חוסר כבוד ותקשורת לקויה מאוד ביננו. כל מריבה הכי קטנה מגיעה מצידו לקללות לשתיקות וליאוש. כבר הלכנו לטיפול זוגי ושום דבר לא משתנה. עדין כל מריבה הופכת לשבוע שתיקה וכעסים. הסברתי לו שאני לא מרגישה שיש שינוי ושכל פעם הוא מתנצל שהוא מדבר אלי לא יפה ואף אומר לי לארוז את הדברים שלי, הוא מצידו אמר שגם אני לא עושה דברים שחשובים לו ולכן לא ממש מעניין אותו מה אני מרגישה. אני מאוד מתוסכלת מהמצב וחושבת על פרידה. שנינו מאוד מיואשים מאחר והדברים לא מסתדרים ואנחנו רבים המון ולא מצליחים לפתור את המריבות בלי שהוא ידבר אלי בכבוד ויעשה לי ברוגז. (הוא יכול לריב איתי לדבר אלי לא יפה ואז יום אחרי זה לדבר איתי כאילו כלום לא קרה). אני מתלבטות מה עלי לעשות כי הטיפול הזוגי לא עזר לנו להתמודד ואני מרגישה שלא אוכל לחיות ככה ממריבה למריבה והשתיקות האלה רק מרחיקות אותנו האחד מהשני..
    מצד שני אני מאוד חוששת לעזוב ומקווה על הזמן שהדברים ישתנו ומתאכזבת כל פעם מחדש.
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    נישואין במשבר

הוספת תגובה

• הי יקירה

shir.
    19/10/2009

לא כתבת האם הייתם בטיפול ספציפי או שניסיתם כמה מטפלים או כמה סוגים של טיפול זוגי.

לרוב אנחנו חושבים שיש את הטיפול הקלאסי, אבל במקרה הזה הייתי פותחת את הראש לעוד סוגים של טיפולים זוגיים.

נשמע שאם הלכתם לטיפול וננתם צ'אנס אמיתי לזוגיות בריאה, תוכלו בוודאי לנסות מטפל אחר, בסימן של "משנה מקום משנה מזל". מה אכפת לנסות, אם גם ככה האופציה האחרונה היא פרידה.

אז בהנחה ושניכם באמת רוצים בהתחלה חדשה, נסו מטפל אחר, אולי הגישה שלו תתאים לכם יותר. מעבר לזה, בדקי באינטרנט איזה דברים בסגנון של טיפול או חוויות זוגיות יכולים לעזור לכם. ואל תבדקי לבד, אלא יחד איתו. כבר תרגישו שאת תחילת התהליך עשיתם יחד. מצאי יום שהוא יחסית טוב ביניכם, ותחרשו קצת על הרשת.. אולי תמצאו משהו מעניין ששניכם תוכלו להיות שותפים לו, ומשם להמשיך מחדש.

אני בעד לנסות הכל, כשהברירה האחרונה היא פרידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלב ב' בחיים
    יונית
    19/10/2009

שלום,

אני נשואה לבחור ולנו שני ילדים משותפים בני 4 ו שנתיים לבעלי מנישואין קודמים שתי בנות בוגרות.
    האחת בת 22 השניה בת 18 גרושתו ביקשה שנשלם מזונות עד סיום הצבא, בעלי ללא התנגדות הסכים להעביר (שליש מסכום המזונות לילד) לביתו הוראת קבע כל חודש עד לסיום הצבא של 550 ש"ח (סיום הצבא הינו בעוד שנתיים וחצי, היא מתגייסת בינואר) לבת הגדולה שהתחילה השנה ללמוד באוניברסיטה יש הוראת קבע של 700 ש"ח. כל חודש.

אנחנו שכירים עם ילדים צעירים, גרושתו מבקשת שנממן הוצאות נוספות של שעורי נהיגה
    וקורס פסיכומטרי.
    האם זה לא מוגזם, אני ובן זוגי מתווכחים על כך בלי סוף הוא ביקש שאני אקבל יעוץ חיצוני.
    מה דעתך????

לקביעת תור
    סגירה
    שלב ב' בחיים

הוספת תגובה

• זה נורמטיבי

דורית כהן
    22/10/2009

יונית היקרה, זה לא ממש התחום שלי. ככל הידוע לי המחוייבות החוקית לשלם מזונות לילדים מסתיימת בתום הצבא, אבל בפועל כמעט כל ילד (וגם ילדייך יגיעו פעם לגיל הבוגר הזה ותראי שהם יהיו זקוקים עדיין לתמיכתכם הכלכלית) גם אחרי צבא עדיין זקוק לתמיכה. ואלה הבנות שלו, ואני חושבת שרוב האבות הגרושים ממשיכם לתמוך כלכלית גם מעבר למה שהחוק מחייב. זה נורמטיבי. זה אכן אחד הסיבוכים כאשר מקימים משפחה שנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת הודעות הסקס
    מירי
    19/10/2009

אנחנו זוג נשוי באושר 11 שנים עם שני ילדים. אני ובעלי בעלי ראש פתוח בכל שקשור בסקס, מוכנים לעשות כל דבר חדש ואנחנו נהנים מזה . בתקופה האחרונה התחלנו לממש קצת מהפנטזיות שלנו , נהגנו להזמין החבר הטוב של בעלי פעם לחודש למיטה שלנו אבל לא עושים סקס מלא אפילו הם לא מורידים תחתונים רק אני . ואז התחלתי אני והחבר הזה לשלוח אח ד לשני הודעות לסוללילרי על וכמה היה טוב וגם מפנטזים אחד על השני וההודעות רק בנושא סקס וסקס כבד ומלוכלך אנחנו נהנים מאוד וגם בעלי יודע שאנחנו שולחים אחד ואני לא מסתירה י את זה מבעלי . אתמול אח שלי ראה שאני עסוקה בשליחת ההודעות ,אז היתה לו סקרנות לדעת למי אני שולחת, אני חושדת שהוא נכנס למכשיר שלי וחשף את ההודעות כי הוא עבד בחברה לסלילרים והוא יודע , גם יש עוד דבר שמוכיח שהוא נכנס למכשיר שלי בגלל שהוא קבל שיחה שהיתה אמורה להגיע לי. הוא לא אמר לי כלום אבל אני לא רגועה ולא יושנת טוב ואין לי תיאבון לדבר, לא אמרתי לבעלי על מה שקרה, ואני חסרת אונים וכועסת הרבה על אחי ואין לי מושג איך להתנהג ומה לעשות ומה הוא יודע בכלל, בבקשה תענו לי דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפת הודעות הסקס

הוספת תגובה

• את צריכה

לין
    19/10/2009

לפחד מאלוהים ולא מאחיך.......אני לא חושבת שזוג נורמלי ייהנה מכך שבן זוגו יזמין אחרות וילטף ויענג אותן.......אם את לא מתביישת להתמזמז עם חבר של בעלך אז למה הפחד מהאח מה ההגיון פה?
    הדבר הכי שווה שאנו צריכים לפחד ממנו זה אלוהים ככה חיינו יהיו שלווים ורגועים יותר
    אולי יום אחד הוא יתאהב בבחורה שאת הרשית לו להיות איתה ויזרוק אותך? חשבת על זה? חופשיות יתר היא מסוכנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למירי

יקירה
    19/10/2009

אם בעלך יודע מכל הודעות הסקס שלכם, ומסכים לכך, למה לפחד מהאח??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה