מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת עצהשחר29/11/2009
שלום לכולם,
אני בת 24 והתחלתי לפני כשלושה חודשים מערכת יחסים מדהימה עם בחור מדהים. יש בינינו כמו שאומרים "אהבה מטורפת", אנחנו כבר מדברים על מגורים משותפים ואפילו מרגישים שזה הולך לחתונה. (כמובן שלא בזמן הקרוב אבל זאת ההרגשה).
הבעיה היא שהוא גר עם חבר הכי טוב שלו, ובמילים עדינות הוא בן אדם מאוד לא נחמד... אף אחד מהחברים של החבר שלי לא אוהב או מסתדר איתו, הבחור הזה ניזון מלהתנשא מעל אנשים, לרדת עליהם, לגרום להם להרגיש נחותים ורע עם עצמם (חוויתי על עצמי). הכל מושלם ביני לבין החבר שלי אבל אני מרגישה שהחבר שלו הורס לנו הכל. אני לא אוהבת ללכת אליהם הבייתה וגם כשאני שם אני מרגישה מאוד לא בנוח. מה גם שזה נראה מהצד שחבר שלי הוא סוג של "שפוט" שלו... כל דבר שקורה הוא מתייעץ איתו, "מבקש" את אישורו, עושה כל מה שהחבר שלו רוצה וזה מטריד אותי מאוד!!!
החלום של שניהם זה להקים עסק בעתיד ולהיות שותפים, אני לא רוצה שחבר שלו יהיה חלק מהחיים שלי!!! אני מפחדת שבאיזשהו שלב הוא יצליח להפריד בינינו כי כבר אני מרגישה במתח בינינו בגללו. מה אני יכולה לעשות? אני ממש רוצה שיהיה בסדר....
אשמח להתייחסות...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
שני30/11/2009תעשי מה שביכולתך להתרחק מבן אדם כזה. מה שעושה לך תברחי.
תדברי עם החבר שלך על זה, אני מאמינה שזה חשוב לו לא פחות.
למה שמישהו ירצה בחברת כזה אדם.
בקיצור, תהיי חזקה ואל תוותרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שחר30/11/2009היי שני,
תודה על התגובה.
אני ממש לא מתכוונת לוותר...
אבל העניין הוא שחבר שלי טוען שהם כמו "אחים", שאנשים מבחוץ לא רואים את החבר שלו כמו שהוא רואה אותו. אני באמת רואה שהוא מתנהג אליו באמת בתור חבר מאוד מאוד טוב. אבל אני באמת חוששת שזה יפריע למהלך הקשר בסופו של דבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-ש-ח-ר
שני30/11/2009לדעתי, מה שאני הייתי עושה, פשוט מאוד הייתי נשארת בעמדה שלי לגבי החבר הזה, את לא צריכה להיות נחמדה אליו אם את לא רוצה, או לארח אותו בביתך, אם נוח לך לדבר אליו בלי להפגע, מה טוב, אבל אם לא, שימי דיסנטנט מהר מאוד, ככה שני הצדדים יבינו וגם החבר שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חושבת30/11/2009היי לך,
לצערי, הייתי במצב מאוד דומה עם חבר שלי לשעבר. הוא גם הגדיר את החבר שלו כ-אח, החבר הכי טוב שלו וכו'.. ובנוסף היה מאוד מושפע ממנו. בהתחשב בעובדה שהחבר שלו אדם מאוד שלילי מחד, ומאידך מאוד קרוב אל החבר שלי.. משמע -יש לו גם נגיעה בחיים שלי.. כי הוא השפיע על חבר שלי,
זה מצב מאוד בעייתי בעיניי. אני לא אלאה אותך בפרטים מה קרה במקרה האישי שלי עם אותו חבר, מלבד העובדה שחבר שלו אכן היה עוקץ אותי.. "יורד" עליי , אפילו לפני חברים והכל במסווה של צחוק. כשבאתי לדבר על כך עם חבר שלי.. הוא היה בטוח שחבר שלו צוחק ולא ממש תמך בי.
ומשם.. נכנסו לקשר שלי ושל חבר שלי הרבה הרבה קשיים שנמשכו המווון זמן עם הרבה כאב.
בכל אופן ככה-
לדעתי, הכל תלוי בחבר שלך ! באופי שלו. אם יש לו או אין לו עמוד שדרה כבנאדם. אם יש לו, יהיה לך עם מי לדבר בפתיחות על כך.. כלומר איתו.. והוא יקבל את מה שאת אומרת.. וינסה להתחשב בך ואולי אפילו קצת להתרחק מהחבר הזה. גם אם לא לגמריי.. פשוט להתרחק. במידה ולא, וחבר שלך אכן מאוד מושפע, זאת כבר בעיה קשה יותר לדעתי.
בכל מקרה, אני חושבת שכדאי שתדברי עם חבר שלך מההתחלה בפתיחות לגבי הנושא. לא כדאי להדחיק דברים אף פעם. כי הם מתפוצצים בשלב כזה או אחר.
אם חבר שלך יתעקש, וימשיך להיות לך רע.. אני מציעה לך, מכל הלב, אבל באמת מכל הלב..
לא להילחם. לא בחבר שלך ולא בחבר שלו ולא בחברות ביניהם. פשוט תהיי כנה איתו, ואם זה לא יעזור ויהיה לך קשה להחזיק בקשר איתו.. תפרשי מהקשר כמה שיותר מהר.
אני יודעת, שכשאוהבים הנטייה היא להילחם.. אבל מלחמה זה לא דבר טוב.
במיוחד במצב כזה רגיש.
ואם תדברי מלכתחילה עם חבר שלך בכנות על המצב, תיידעי אותו שזה מפריע לך, מלחיץ אותך, פוגע בך וכו', והוא עדיין יהיה בשלו ולא ישנה דבר כדי שיהיה לך נוח יותר בקשר איתו-
ההצעה שלי- תפסיקי להילחם, אל תהיי עם ראש בקיר ותפרשי כל עוד כבודך איתך.
זה בעצם הסיכוי היחיד שחבר שלך ינסה באמת להבין אותך, במקום להתגונן ולנסות לשמר בכל הכוח את החברות עם החבר שלו.
בהצלחה מכל הלב,
אני יודעת כמה זה קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוא שווה אותי?שני29/11/2009
הכרתי בחור לפני כחודשים ויצא לנו להיות בקשר רציף. הוא היה בא כמעט כל יום אליי, היינו יוצאים, שותים, מדברים קצת, הקשר התפתח "בסדר" למרות שהרגשתי שהוא קצת לא סגור אם הוא רוצה אותי ברצינות. לי זה מאוד חשוב, כי אני לא בקטע של סטוצים ויזיזים.אחרי שהתנשקנו והפך להיות יותר פתוח מבחינת שנינו (לא שכבנו!!) עדיין לא ידעתי מה הוא חושב לגבי, גם כשניסתי לגשש.
עד שפעם אחת אחרי איזה לילה שהיינו יחד, עבר עליו איזה שינוי לגביי כנראה, והוא כביכול ניתק קשר, לא שאל, לא טלפון. ואני גם לא החזרתי כלום. יש לי קטע של כבוד! ובצדק.
אני מנסה לחשוב מה היה לא בסדר, או משו שאמרתי, אבל כלום.
לפני שבועיים אחרי כמעט חודש של ניתוק, הוא שולח הודעה "ספונטנית" כזאת ולא ממש מושקעת או משו שניתן להבין ממנה.
מה לעשות.? לא ממש עניתי לו. אני חושבת שאם הוא יתקשר אני יסביר לו בדיוק את עמדתי
אבל כרגע האם ליצור קשר? ואם כן, אז איזה סוג?
ומה נראה לכם באופן כללי?
יש לציין, כי עד עכשיו, יכל להיות פוטנציאל מעולה.
אשמח לתגובות!!!!
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה הסברים אפשריים
דורית כהן01/12/2009שני יקרה, די קשה לדעת מה עובר עליו. מה שאת חווה בתחילת קשר הוא רק "קצה הקרחון"...יש הרבה דברים לא ידועים.
יש כאן המון אפשרויות, ואין לדעת מה קורה איתו בפועל. אציג לך כמה אופציות שעולות אצלי, לאור מה שכתבת עליו ועל התנהגותו:
1. יש לו חברה שהוא מאוד קשור אליה והיה שם משבר ביניהם - ואת היית מישהי לבינתיים, עד שהיא חזרה...
2. הוא לא מאוד נמשך אליך פיזית ולכן הוא לא מתמיד ולא להוט.
3. הוא חסר בטחון עצמי וצריך שאת תחזרי אחריו.
4. משהו קרה בתקשורת המינית שלכם שעשה לו סוויץ'.
אני מציעה לך להגיב לו בזהירות, כדי לשמור על ערוץ פתוח איתו ולא לפספס, אבל לקחת את הזמן איתו בזהירות, בהדרגה, ולנסות "לקרוא" אותו מקרוב, ע"י שיחות פתוחות, לפני שאת מתמסרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
שני01/12/2009קודם כל תודה, את עוזרת לי להתלבט :)
לא הזכרתי מס דברים שכנראה הם משמעותים.
1. אני יודעת על החברה שלו שהם נפרדו מזמן, ואין לו צלקות או זכרונות לגביה, אפי' דיברנו עלזה, מה גםפ שאני נפרדתי מקשר ארוך וכבד לפני כחצי שנה, כך שזה דיימתאים לשנינוץ
2. מבחינת המשיכה המינית, אני אהיה הכי אובייקטיבית שאפשר, הבחור נמשך אליי מההתחלה, הוא היה מאוד עדין בנושא, אבל אחרי תקופה הוא הרשה לעצמו לגעת בי, וכשראה שאני לא מוכנה להתנשק, זה הציק לו, הוא שאל כמה פעמים.
3. הביטחון העצמי- אני גם כבר לא יודעת, מצד אחד, הוא הבחור הכי בעל ביטחון עצמי שיש, על גבול השחצנות....יש לו גב והוא תמיד יודע מה הוא עושה, אם זה לא היה מצאים לו אפילו קצת הוא היה מזמן מתפטר, יש לציין שכל מפגש ביינינו הוא היה מגיע עד אליי מעיר דיי רחוקה, בקיצור, הוא רצה.
אני שואלת את עצמי אם כל הנתק של החודש וחצי האחרון היה בגלל שהוא לא שם עליי, שהוא טיפוס שצריך שירדפו אחריו?? אני לא יודעת, אולי הייתי צריכה להראות יותר נכונות.
הוא טס השבוע לחו'ל, ורמז אם אני רוצה שהוא יבוא. עניתי משו מאוד ממופשט, כי רציתי לראות אם הוא יציע שוב, או יהיה יותר ברור, וזה יצא עקום :((( אני קצת מתחרטת.
מה נראה לך עכשיו? אשמח לתשובה!!!
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללמוד אותו
דורית כהן01/12/2009שני, עם כל מה שאת מוסיפה, עדיין,ף מכיוון שמדובר בתחילת קשר, קיימת האפשרות שיש עוד מישהי ברקע, ושיש לו התלבטות בין שתיכן. זאת יכולה גם להיות מישהי חדשה עבורו, כמוך.
דבר נוסף - מה העניין של לא להתנשק? האם את לא נמשכת אליו? האם אין לך סקרנות איך זה יהיה להתנשק איתו? ההתחלות האלו, הגישושים האלו הם מאוד חשובים - לא רק בשבילו. גם עבורך, לדעת אם את נדלקת גופנית מן המגע איתו או שלפעמים קורה ההיפך, וכדאי לדעת זאת לפני שמפתחים רגשות עמוקים, כי את עלולה למצוא עצמך עם מישהו שאינך נמשכת אליו והוא מוצא חן בעינייך רק אפלטונית. נכון שיש כאן אצלי גישה "גברית" משהו, אבל האם לא שווה לך לדעת אם את נמשכת? את מאוד עסוקה במה הוא חושב עליך. עד כמה הוא רוצה אותך. מה את חושבת עליו? עד כמה את רוצה אותו?
דבר נוסף - אני חושבת שכל אחד לומד דברים מן הקשרים הקודמים שהיו לו ומנסה לעשות תיקונים כלפי הקשר הבא. הרבה פעמים נתקלים בהתנהגות לא מקובלת ומתברר אחר כך שזה היה בגלל שהבן אדם נפגע ממישהי, והחליט שיותר הוא לא יעשה מה שעשה איתה. נניח שהוא חיזר במרץ אחרי מישהי וזה לא צלח, והוא אפילו נפגע. יתכן שהוא אחרי זה יחליט - בפעם הבאה אני לא מחזר בהפגנתיות, אלא לוקח זאת בזהירות, ורוצה להיות יותר בטוח שהיא באמת רוצה אותי. אז לכי תדעי מה נרשם בהיסטורית החיזורים שלו.
לכן עצתי - להקשיב לו, ללמוד אותו, ותוך כדי כך גם לבחון מה את מרגישה לגביו, כולל העניין הגופני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריגושים אחרים...רן29/11/2009
שלום ושבוע טוב,
שמי רן (23) ויש לי חברה (21) כבר 3 שנים,
יש לנו תקשורת מדהימה ויחסים מעולים, מבחינת זוגיות שנינו יודעים שזה מה שאנחנו רוצים לעתיד.
לאחרונה נכנס לה לתת מודע, שאני הגבר שהיא רוצה לחיות איתו, יחד עם זאת עלו לה חששות והרגשות
של תחושת הפספוס הזו, שלא חוותה קשרים עם גברים אחרים ולא ניסתה פנטזיות שהיו לה, והיא יודעת
שהיא לא תוכל לעשות זאת, כי לא מוכנה לוותר על הקשר הקיים וזה רודף אותה.
שנינו, הדבר שאנחנו הכי מעונינים בו זה להישאר יחד ולקיים את הזוגיות, אך לצערי זה נראה בלתי אפשרי, כל זמן שאנחנו יחד אני פגוע וזה הורס אותה לא בשליטתה עקב המחשבות.
לכן אני פונה בשאלה, מנסיונכן האישי, במידה ונתקלתן בכזאת סוגייה, האם יש איזושהי דרך מפאת גילנו "הצעיר" לשקם ולקיים את הקשר הזה תוך כדי העלמת הרגש שרודף אותה?
נכון לעכשיו נפרדנו, לא יכולנו להמשיך הלאה לאחר הדרדרות הקשר, אך מבחינת האהבה האחת לשני, זה הורג אותנו, זה נראה שאני כופה את הזוגיות הזאת, אך היא רוצה זאת לא פחות ממני, השאלה היא האם קיימת דרך לפיתרון והחזרת המצב לקדמותו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להיאחז בה
דורית כהן01/12/2009רן, כמו שכתבתי לנועה, אשר נראה שייצגה במכתבה את הצד השני, נראה לי שבשלב הזה לא נכון להישאר יחד. ככל שאתה נאחז בה יותר , כך היא יותר רוצה לצאת לחופשי, להשתחרר מן האחיזה שלך. וההיאחזות הזאת מובילה את שניכם לאומללות, לכעסים, לפגיעות. תן לה לצאת לחופשי, הכר את עצמך בלעדיה, חווה חוויות עם אחרות, ותראה אחרי זמן סביר - שנה, לפחות, איפה אתה נמצא מבחינה רגשית. האם אתה עדיין מאוהב בה? רוצה רק אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תשובה..שיר28/11/2009
שלום,
אשמח לעצתכן ,
אני בחורה בת 28 כרגע לומדת לתואר שני, אינטליגנטית, נאה מאוד ומטופחת, נעימה וחברותית
העניין שאני לא מוצאת זיווג, מעולם לא הייתי בקשר רציני ולא כי פסלתי הרבה או לא רציתי כנראה מזל שכזה.
במשך 6 שנים הייתי באתרי ההיכרויות, יצאתי עם בחורים שם שלא היו כלל לטעמיאך לא פסלתי ולבסוף החצופים היו אלו שנעלמים.
ניסיתי לפנות למכרים ולבקש שיחשבו עליי במידה והם מכירים בחור חמוד ורווק אך כולם עסוקים עמוק בזוגיות של עצמם ולא רואים צורך לסייע לאחרים.
כיצד אוכל לפתוח ערוצי היכרות נוספים? כי כל יום שעובר לי בבדידות הוא יום שנחרט בליבי .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים וסדנאות
דורית כהן01/12/2009שיר היקרה, עצתי לך היא לפתח תחביבים המדברים אלייך, תחביבים חברתיים, בהם את יכולה בנוסף לעיסוק שיביא לך הנאה ואושר - גם לפגוש בחורים. דוגמה קלאסית - רכיבה על אופניים! כיום זה תחביב מאוד מקובל, ויש אתר מפורסם הנקרא groupy הפועל כבר כמה שנים ומחבר בין רוכבי אופניים שונים ברמות רכיבה שונות, ובו ניתן למצוא קבוצות טיולי אופניים בכל רחבי הארץ, בכל ימות השבוע. שמתי לב שרוב רוכבי האופניים הינם גברים, לתשומת לבך...
עצה אחרת - הירשמי לסדנא מרובת משתתפים, מרובת גילאים, כמו הפורום של לנדמרק. זו גם סדנא מעולה בהיבט של התפתחות אישית ומודעות עצמית, וגם הזדמנות נהדרת להכיר הרבה אנשים חדשים, ברמה גבוהה, ובאווירה מאוד מפרגנת וידידותית. ויש עוד סדנאות מסוג זה של חברות אחרות, כמו הומניקיישן.
מה דעתך? בכל מקרה - מאחלת לך הצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך
לירז01/12/2009יש אתרי הכרויות ויש אתרי הכרויות
אני הייתי בכמה שהם די תסלחי לי על הביטוי- חארטה , לפעמים מה שצריך זה דווקא הכוונה ממישהו שרואה את התמונה מבחוץ ולא החברים הכי טובים
אני הייתי בפגישה אצל בחורה בשם טובי הדר אחרי הרבה נסיונות שלי למצוא זוגיות , הייתי בת 30 ממשפחה פולניה ורווקה והמבטים מהמשפחה שלי היו מפחידים. לא היה מי שייעץ לי אז. עכשיו אני יוצאת עם בחור נהדר , אולי זה משהו שיכול לעזור גם לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשפחה שלי מתפרקתא26/11/2009
שלום רב,
קודם כל, תודה רבה על עבודתכם, אני מאוד מעריכה את זה.
אני כלכך מיואשת שאני כבר לא יודעת מה לעשות והחלטתי לנסות לקבל עזרה פה.
ההורים שלי כל הזמן רבים וזה כלכך כואב לי לראות את זה.
אבי מתעצבן מכל שטות ומוציא את כל העצבים והתסכולים שלו על כולם.
היום, האח הקטן שלי שפך מיץ על הריצפה ואבא שלי התחיל לצעוק עליו ואח שלי התחיל לבכות.
ואז אמא שלי ואני אמרנו לו שזה לא בסדר ועוד פעם הויכוחים של אמא ואבא שלי חזרו.
רוב התכנים בוויכוחים שלהם הם שאמא שלי אומרת לאבא שלי שהוא חושב שהוא מושלם והכי טוב ושילך ל"חברות" שלו ואז אבא שלי אומר לה שהיא מרוכזת בעצמה וכולם שונאים אותו ושעדיף שיעזוב והוא לא רוצה שיבוא לקבר שלו וכמה רע לו וכמה טוב לו בעבודה כשהוא רחוק מכולם ולפעמים הוא גם אומר לי שאני ילדה חצופה ואיך יצאה לו בת כזאת ושאמא שלי יודעת רק לבזבז כסף ועוד...
למרות שאני שומעת את זה הרבה ואני כבר בת 17 אני עדיין בוכה כל פעם מחדש, ועכשיו זה הגיע לשיא.
אני רוצה שאבא שלי יהיה מאושר, כי אחד הגורמים העיקריים הם שאבא שלי כניראה סובל ממשהו ואין לי מושג ממה שמשפיע על הכל.
הוא פעם לא היה כזה ולפני שנה הוא היה הרבה פחות עצבני, אבל פיתאום מתחילת השנה בערך אני לא מפסיקה לראות אותו ככה (חוץ מפעמים חריגים).
שבוע שעבר אמא שלי תידלקה את המכונית והבחור שתידלק שבר משהו באוטו ואבא שלי כלכך התעצבן שהתחיל לקלל אותה וזה בכלל לא אשמתה שהבחור שבר את זה.
ההורים שלי בחיים לא יילכו ליעוץ זוגי, ואני עובדת עצות ואין לי מושג מה לעשות! אני יעשה הכל כדי שישארו ביחד!
אז בבקשה, אם מישהו רואה את ההודעה, אשמח שתביעו את דעתכם, אני מפחדת שבקרוב הדיבורים שלהם יהפכו לאמת! וזה הדבר שהכי מפחיד אותי בחיים, אני לא רוצה שזה ייקרה!.
תודה מראש!!
נ.ב:
שכחתי לציין שמצבנו הכלכלי הדרדר לאחרונה ואולי גם זאת אחת הסיבה לסף התפרקות מערכת היחסים.
אשמח אם תוכל לתת לי עצה שאוכל לדעת איך אפשר לשמר את היחסים ביניהם ואיך אפשר לגרום לאבא שלי להיות שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואב לשמוע
חושבת27/11/2009כואב לשמוע שאת סובלת מבעיות של הורייך.. אך חשוב שתזכרי, שאלה לא הבעיות שלך. כלומר, תנסי ליצור הפרדה 0עד כמה שניתן), בין החיים שלך, בין מי שאת, ובין איך שהורייך נוהגים.
נכון שפרידה איננה מה שאת רוצה עבור הורייך, אך לעיתים עדיף להיפרד מאשר לחיות באומללות וכעסים.
תנסי לחשוב קצת על עצמך לשם שינוי, במקום על הורייך...
לצערי, הורייך לא מספיק חושבים על טובתך ועל טובת אחיך , בזמן שהם רבים, אחרת היו הולכים לייעוץ זוגי.. ולכן אני אומרת לך, לשמור על נפשך. מה שרואים משם, לא רואים מכאן. הורייך רבים כבני זוג, ולהם יש את הטקטיקות שלהם, להמשיך לאחר הריב בחייהם. אולם את, לוקחת את הריבים הללו לליבך, ובצדק, וסוחבת אותם במשך כל היום.
מתוך המצב הנתון, ובהנחה שהורייך לא יפנו לייעוץ.. אני מציעה לך לשים את עצמך במרכז הפעם.
ואולי, אם תרצי, תוכלי לכתוב להם במכתב, כיצד את מרגישה לגבי הריבים שלהם וכיצד הם משפיעים עלייך. אולי זה יעזור..
אני לא יודעת אם עזרתי..,
תרגישי טוב יקירה..
בהצלחה לך ולהורייך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
חושבת27/11/2009עוד דבר ששכחתי לציין,
לדעתי, אם במכתב שתכתבי להורייך או בשיחה פנים מול פנים.., תפני אליהם את הצורך שלך בשיחות עם מטפל, עקב המצוקה שנוצרת אצלך בשל הויכוחים שלהם.
בעיניי זה הכי חשוב. שאת תוכלי לפרוק את תחושותייך ואת המועקות שנוצרות לך בעקבות הזוגיות שלהם. וזאת כדי שלא תשארי בודדה בהרגשה שלך..וכדי שתקבלי כלים להתמודדות עם המצב המשפחתי הנתון, או לחילופין- עם שינויים בחיי המשפחה. זה מאוד מאוד חשוב לדעתי.
שוב בהצלחה,
מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
א03/12/2009שלום,
תודה על התגובה.
בקשר למכתב אני חושבת שהם לא יבינו אותי ויצעקו עליי ואני לא חושבת שאני מוכנה לזה.
עד להיום הריבים טיפה שכחו.. אבל עדיין הם ממשיכים והיום גם.
אני יודעת שהם כן אוהבים אחד את השני, כי הם לרוב משלימים אחרי זה.
אבל אני רוצה לעצור את הריבים האלו, אני לא מצליחה שלא לחשוב על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי א
חושבת03/12/2009אהלן,
אני מבינה שאת חוששת שהם ייצעקו עלייך אם תכתבי להם מכתב.. מדוע? האם ניסית בעבר את הדרך הזאת כאמצעי תקשורת עימם ונתקלת בתגובה כזאת? .. אני בכוונה שואלת, משום שהרבה פעמים, אני נוטים לפחד מתגובות של אנשים, לא רק הורים, מבלי לדעת באמת איך הם יגיבו.. ולעיתים אנו מופתעים לטובה. במכתב את יכולה להיות פתוחה איתם עד הסוף, להביע רגשות(גם קשים וכואבים), לספר להם איך את מרגישה או כל דבר שעולה לך לראש, ומצד שני- קל להם יותר להיות קשובים לך בדרך כזאת. משום שזו דרך לא מאיימת. הם יכולים לשבת עם עצמם, בנחת, להתרכז בכל מה שכתבת ובעצם-בך, ובאמת באמת להקשיב, ללא הפרעות מסביב. ויכול להיות מאוד שזה "ייגע" בהם בפנים. כי כרגע הם לא רואים מה עובר עלייך.
אני חושבת שכדאי לך בכל זאת לנסות את הדרך הזאת.. מה יש לך להפסיד? לצעוק את אומרת שהם צועקים גם ככה. אולי הפעם את תראי צד יותר רך ומבין בהם...
מומלץ.
מקווה שתנסי..
מחזיקה לך אצבעות ואשמח אם תעדכני אותי כאן..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מסובךמישהו26/11/2009
שלום,
ראשית עלי לציין שהמקרה שלי קצת מורכב בגלל שאני סובל מהפרעה שנקראת OCD (טורדנות כפייתית). הייתי גם בפורום של OCD אבל רציתי לנסות להיעזר גם בפורום הזה כי הבעיה שלי נוגעת לקשר שלי עם בת זוגי. הפרעה זו גורמת למחשבות בלתי רצויות שהאדם הסובל יודע שהן פולשניות ולא תמיד הגיוניות אבל לא מצליח להשתיק אותן.
כאדם שסובל מ-OCD יש לי נטייה (שאני סובל ממנה בכל תחומי החיים) לחפש את המושלם בכל דבר בחיים, גם בבת הזוג. יש לי גם נטייה לראות בד"כ את חצי הכוס הריקה. זו בעיה שאני עובד קשה מאד כדי להתמודד אתה באמצעות טיפול פסיכולוגי אבל עדיין מאד קשה לי.
אני נמצא בקשר עם מי שהיום אשתי קרוב לשלוש שנים. הקשר בינינו טוב מאד לדעתי - כיף לנו ביחד, יש בינינו קירבה, חום, אהבה, אנחנו נהנים מאותם בילויים, מעולם לא רבנו ויש הרבה הבנה הדדית. הדבר היחיד שמפריע לי אצלה הוא המראה החיצוני. אני באופן אישי לא כל כך אוהב את איך שהיא נראית. רק כדי לשים את הדברים בפרופורציה - אני מניח שמי שיראה אותה לא יבין על מה אני מדבר, אבל זה חלק מהפרפקציוניזם שאני סובל ממנו. חוץ מזה, על טעם ועל ריח אין להתווכח...
אז עכשיו אני צריך לענות על השאלה - למה נשארת אתה שלוש שנים? התשובה היא שתמיד זה קצת הפריע לי אבל זה התעצם רק כשעלתה המחשבה להתחתן, לפני בערך שנה. אז נכנסתי למסכת איומה של התלבטויות האם היא יפה מספיק להיות אשתי (שוב - אני ממש לא מתגאה במחשבה הזו אבל לא מסוגל לשלוט בה). בשלב מסויים נפרדנו כי אמרתי לה שאני לא יודע אם אני מוכן להתחתן. אחרי חודש נפגשנו וברגע הפגישה הייתה לי מעין "הארה" שזו הבחורה שאני רוצה להתחתן אתה!
לצערי, כמה ימים אחרי זה חזרו ההתלבטויות אבל פחדתי לבטל את החתונה. היום אנחנו נשואים חצי שנה וההתלבטויות עדיין קיימות ובמילים פשוטות - מחרפנות לי את השכל. הפסיכולוגית שלי משוכנעת שכל ההתלבטות נובעת מה-OCD ומהחיפוש שלי אחר הבחורה המושלמת. אני נוטה להסכים אתה אבל אני פשוט סובל מאד מן המחשבות הטורדניות.
מצד אחד - יש לי מן אשליה שאם ניפרד ברור שאמצע מישהי שגם מתאימה לי וכיף לי אתה וגם מוצאת חן בעיני מבחינת מראה. מצד שני - אני מכיר המון אנשים שלקח להם שנים למצוא זוגיות טובה, הרבה שחשבו שמצאו ואח"כ התגרשו, ובקיצור, שזה לא כל כך פשוט ולכן אני חייב לנסות "לאהוב את מה שיש" ולא את מה שאין. זה פשוט לא הולך לי.
חשבתי שאולי יש עוד אנשים שסבלו ממקרה דומה, ומאד הייתי שמח לשמוע חוות דעת של אחרים על המקרה. האמת שמה שהייתי בעיקר רוצה לשמוע זה חיזוקים לכך שלא קל למצוא בת זוג מתאימה, ואם רק בגיל 34 מצאתי אז לא כדאי כל כך מהר לוותר עליה.
רק בקשה אחת - אל תקטלו אותי על זה שאני מתמקד במראה החיצוני, אני לא כל כך שולט בזה ודי מתבייש בזה, כפי שהסברתי. וגם - ברור לי לחלוטין שאני עצמי לא מושלם, רחוק מזה...
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון בודהיסטי
דורית כהן01/12/2009מישהו יקר, אני מעריכה אותך על הכנות של דבריך. האם ידעת שהרבה אנשים ללא ההפרעה שציינת שיש לך- טורדנות כפייתית - נתקלים בשלבים שונים של חייהם במחשבות שלא מרפות מהם, הנוגעות למה שהעלית, לגבי הבחירה הנכונה? האם בחרתי נכון את בן זוגי? האם לא פיספסתי מישהו אחר יותר טוב ממנו כאשר החלטתי לקחת אותו? וברגעים של קונפליקט זוגי, או של מריבה - המחשבות הללו תוקפות כמעט כל אדם.
אני חושבת שאחד הקשיים של בעלי ההפרעה הזאת שלך היא בקבלת החלטות, וזה מופיע סביב כמעט כל החלטה - קטנה או גדולה.
אני יכולה להמליץ לך על כיוון אחד מעניין:
לנסות ללמוד מדיטצית התבוננות בודהיסטית. (אבל כדאי שתתייעץ עם הפסיכולוגית שלך האם זה מתאים עבורך) אסביר לך למה אני מציעה זאת:
אחד הדברים היפים בסוג זה של מדיטציה הינו האימון בהתבוננות במחשבות. כל אחד יודע שאתה יכול לתפוס מרחק מן הרגשות (לא התבלבלתי. רגשות.) שלך ולציין לעצמך - עכשו אני מרגיש כעס...כאב...חולשה...חוסר אונים...וכו. כלומר להבחין איזה רגש מציף אותי ברגע מסויים. אבל המדיטציה הזאת מאמנת אותנו להבחין גם במ ח ש ב ו ת שלנו בתור משהו שחולף לו אי שם במוח, משהו שניתן לתפוס מרחק ולהתבונן בו, כמו מטוס שטס לו מעל העננים...המחשבות...
אינני יודעת האם ניסו לטפל באנשים עם ההפרעה הזאת בטכניקה הזאת, אבל זה יכול להיות דווקא מעניין.
האם שמעת על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מושלם המושלם בשבילנו זה אסון
עומר16/02/2011אני גם חולה ocd קשה והדבר הזה מצוי בכל דבר מחלת הספק מחלת החיפוש אחר השלמות אתה יכול לראות שיש שמש אבל אם אפילו יהיה לך ספק של 0.000000000000000001 שהמצב הוא לילה אתה תאמין שלילה וזה נכון בכל דבר בחיים וגם בבת הזוג שלך.אין מושלם ואסור לנו לחפש את המושלם תנסה להכניס את זה לראש זה קשה אבל תנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש להעריך אתכם איך אתם כנים כל כך
לילך17/02/2011עם עצמכם
כל הכבוד!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבראלה25/11/2009
שלום
אני נשואה 3.5 שנים + שני ילדים קטנים
הבעיה שלי היא שבעלי הוא טיפוס שלא דוגל ביציאות,ובילוי זמן איכות שהוא רק של שנינו.
אני לא עובדת והוא מפרנס יחיד עובד מ-8.00-20.00 כל יום למעט יום שלישי עד 14.00
אין לנו כלל זמן איכות ביחד בלי הילדים והזוגיות שלנו כמעט ולא קיימת ומאז לידת הילד הקטן שלנו.
לאחרונה אנחנו רבים על כך המון , אני טוענת שצריכים לפנות זמן איכות רק של שנינו למרות הקושי- לצאת פעם בחודש, אך בעלי מאוד כבד בנושא זה ואינו רואה צורך בכך.
הוא אינו מבין שאני כל היום בבית עם הילדים ויש לי צורך להיות איתו קצת והתאוורר בחוץ.
אם אנחנו כבר יוצאים אז יש לי הרגשה שהוא עושה לי טובה
מה לעשות? כיצד לגרום לו להבין את החשיבות של שימור הזוגיות שלנו?
דיברתי איתו אין ספור פעמים אך הוא בשלו, ממציא כל מיני תירוצים שאין לו כוח, יש ילדים קטנים שצריך למצוא סידור, בקיצור זה לא מספיק חשוב לו.
אני ממש מיואשת..
זה מאוד מעכיר את ההרגשה שלי ואין לי חשק לדבר ולפנות אליו כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לך
shir.25/11/2009בלטו לי כמה דברים מההודעה שלך.. קודם כל- אין ספק שיש שוני רב בתפיסות ביניכם, הוא אינו רואה את הצורך בלהיות יחד לבד, ולשמר דרך כך את הזוגיות ואת כן.. אבל מעבר לזה- את לבד, את לא עובדת וכל היום חווה את הלא- ביחד.. בעוד הוא בעבודה רוב שעות היום, מממש את עצמו בדרך זו או אחרת, רואה אנשים, רואה עולם, מתרחק, חוזר הביתה עם חוויות מהיומיום.. ואצלך החוויה היא שונה. ולבטח אותן חוויות יום יום.
אז זה שכמובן עדיף שהוא יבין שחשוב לשמר את הזוגיות- נכון. וכדאי וחשוב שתבדקי איתו איך הוא רוצה לשמר את הזוגיות ומהו האידיאל מבחינתו לשמור על היחסים. הסבירי לו את הצורך האמיתי שלך (בשיחה שקטה לא ליד הילדים) בזמן המשותף איתו, ווהסבירי לו ממה נובעת תחושת התסכול שלך.. בילוי אגב-זה יכול להיות גם ארוחה אינטימית בבית או סרט בבית וכד'.
ובשביל עצמך- אני מציעה שלפחות יום בשבוע שימי את הילדים אצל מישהו קרוב, או הזמיני בייביסיטר ותעשי משהו בשביל הסיפוק האישי שלך- זה יכול להיות פילאטיס, יוגה, חוג אחר, כושר, ריצה, אופניים, סתם לשבת בפארק עם ספר, לעשות מנוי לקאמרי, לא יודעת מה- אבל תעשי בשביל עצמך. שימי אותך במרכז בפעם בשבוע (אם לא יותר). כך גם את תרגישי שאת מפנה זמן לעצמך וקצת מצמצמת את תחושת הבדידות.
הוא- יש לו את האיכות הזאת, הוא עובד, והוא חוזר עייף ובא לו לראות מיטה כשהוא חוזר. מבחינתו הוא המפרנס והוא עושה את שלו (לפחות בפרנסת הבית..) , אז קודם כל כדי למגר את תחושת התסכול שלך- תנהלי את עצמך ואל תתני לדברים שלא מוצאים חן בעינייך - כמו התגובות שלו- לנהל אותך. כי יש להן המון מקום כרגע.. צמצמי את המקום הזה ותפני זמן יקר קצת לסיפוק אישי. עצרי את השיגרה המשעממת והמונוטונית ועשי משהו עבורך הפעם.
שוב אני חוזרת שחשוב לבדוק מולו למה הוא מצפה ואיך הוא רואה שמירה על הקשר (אל תנחשי, תשאלי) ועל הזוגיות. ואז הביאי את המשנה שלך, ונסו ללכת זה לקראת זו.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש כאן בגידה?ירון24/11/2009
החברה נסעה לטיול עם מישהו שהיה אקס שלה להודו.
האם סביר שאם הם מבלים 3 חודשים יחד (ישנים יחד) שלא יקרה ביניהם כלום?
היא ניסתה לרמוז שאין מחויבות ושהדברים יבדקו לכשתחזור,
אבל שהיא רוצה להיות אופטימית לגבי שנינו. אחר כל הסבירה שהיא כן אוהבת.
בקיצור אני מבולבל לגמרי.
אנחנו לא הרבה זמן יחד.
הייתי רוצה התיחסות האם אני נאיבי או פרנואיד?
האמת שמעבר לאובדן אהבה יש לי חשש מלהתמודד עם אובדן אמון (שוב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה איתך..
חושבת24/11/2009אומנם אני לא מהווה דעה מקצועית, אבל לי זה נשמע שהיא בודקת את מערכת היחסים אם האקס. כלומר, מנסה להבין מהם רגשותיה כלפי האקס ויחסיהם לאן.
עכשיו.. השאלה היא מה קורה איתך בינתיים.. האם אתה אמור להיות בעמדת המתנה עד שהיא תחזור? ז"א אין פה נכון או לא נכון, אך אני במקומך הייתי משתדלת לא להציב את עצמי בעמדת המתנה שכזו, אלא הייתי ממשיכה הלאה, נהנית, מבלה, מכירה עוד אנשים, מאפשרת להזדמנויות אחרות להיקרות בדרכי. הבחורה שיצאת איתה וכרגע נמצאת בחו"ל עם האקס, עושה את החישובים שלה, וכך גם עליך לעשות. אם היא תחליט שמתוך שלמות היא רוצה להיות איתך, ואתה תהיה עדיין פנוי אליה רגשית- לך על זה. ואם לא- לא קרה דבר, משום שאתה לא ממתין לה אלא חי את חייך.
בנוגע ל"תקרית" פיזית אפשרית עם האקס- זה בהחלט אפשרי והגיוני.. אבל שזה לא יהפוך למוקד ההתעניינות שלך. כרגע אתה צריך לבחון מה עושה לך טוב..? האם לשבת ולחכות לה ולחשוב מה היא עושה ולמה.., או האם לחיות את הרגע הזה, את החיים שלך בכייף.
בכל אופן.. זאת דעתי, אבל אשמח בשבילך אם תקבל גם עצה מקצועית בעניין:)
בהצלחה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...חגית22/11/2009
אני בת29 אני ובן זוגי 3 וחצי שנים יחד אני רוצה להקים משפחה
בן זוגי בחור רגיש,עדין,אוהב,ואני מאוהבת בו מאוד .המערכת היחסים שלנו מצוינת.
הבעיה:הוא לא מדבר איתי על חתונה, כבר כמה זמן שאני רומזת לו שאני רוצה ילדים בית משלי ולחיות איתו . הוא מבין למה אני מתכוונת אבל אין התקדמות בעיניין,
אני לא יודעת מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחות והידברות
שירית23/11/2009אני מבינה מאוד את המקום שלך.
כשקראתי את הודעתך צרמה לי המילה" רמזתי לו" . רמז- בהיותו רמז , משאיר אופציה לצד המקבל לבחור האם להבין אותו או לא...
אני בעד פתיחות והידברות. שתפי אותו במחשבותייך, רצונותייך ומטרותייך.
שאלי אותו אותו מה הוא מרגיש בנושא של מיסוד והקמת משפחה. תבדקי האם הוא בשל לצעד הזה.
לפעמים הנושא הזה מאוד מפחיד גברים ומעבר לשלב הבא בקשר מצריך מהם תהליך של הבשלה.
אם יתעורר מצידו אותו הפחד את צריכה להיות אמפטית כלפיו על מנת שלא ילחץ יותר אך יחד עם זאת עלייך להעביר לו את ממסר שיש לך מטרה ברורה בקשר הזה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהרווית22/11/2009
שלום רב. נודע לי שלשום שבעלי בגד בי במשך כשנתיים עם אשה אחרת שגם היא נשואה. אני אוהבת את בעלי מאוד ובתוך תוכי אני כן רוצה לנסות לשקם את הנישואין שלנו אך אני מרגישה שאני בוגדת בערכים ובעקרונות שלי מכיון שתמיד הצהרתי שאני על בגידה לא סולחת ושהקשר בינינו יגמר. כל הזמן חשדתי בו, היו לי המון סימנים ואולי בגלל זה אני פחות מופתעת ואולי אני בכלל לא מעכלת את מה שקרה לי. הוא מבחינתו מתחנן שאקבל אותו בחזרה ואומר שהוא מוכן לעשות הכל כדי שזה יקרה. אנו מכירים חמש שנים ונשואים 3 שנים. במשך שנתיים מתוך שלושת שנות הנישואים הוא בגד בי לסירוגין עם אותה אשה. הוא טוען שהקשר בינהם נמשך כל כך הרבה זמן מכיוון שהיא איימה עליו שהיא תספר לי. אני מאוד פגועה וכל האמון שלי בו הופר. אני יודעת שאני יאמלל אותו בשאלות שאשאל אותו ובכך שאעקוב אחרי כל צעד שהוא יעשה ואני לא יודעת לכמה זמן אדרש על מנת להאמין בו שוב. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות אם להתגרש או לתת לנישואים הזדמנות נוספת. המשפחה שלו יודעים על כך ואני מרגישה שאם אני נשארת איתו אראה בעינהם חסרת כבוד עצמי למרות שהם אוהבים אותי מאוד ודי מנסים לשכנע אותי לתת עוד הזדמנות. לא יודעת מה לעשות???????????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה
אורן23/11/2009תנסי לדבר איתו
ותתחילו יעוץ מקצועי בנסיון לשקם את הדברים חבל לפרק הכל בלי לנסות לגשר על הפערים
אני גם הייתי מוכן לסלוח אם אישתי הייתה בוגדת בי אבל אני מאמין שהיה לי קשה מאוד לשקם את היחסים איתה אבל לא הייתי שולל את זה על הסף להפך הייתי מנסה שהכל שוב יפרח כמו פעםץ
ורק' אם המצב לא ישתפר ותראו שאתם לא מאושרים וניסיתם הכל אז הייתי פונה לגירושין אבל לא לפני שאני אדע שניסיתי הכל מכל בכדי לא לפרק את המשפחה.
בהצלחה ורק טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לפרק אבל כן לקחת ייעוץ
דורית כהן26/11/2009רווית היקרה, אני מסכימה עם אורן.
מאוד קשה ומסוכן לעבור הלאה ולהישאר נשואים אחרי אירוע כה טראומטי - מבלי לברר היטב מה גרם לכך ומהן ההשלכות לגבי המשך החיים המשותפים. בעלך צריך להבין בדיוק עד כמה הוא פגע בך, ועד כמה הנישואים שלכם בסכנה, הוא צריך להבין מה פיתה אותו, צריך להתחיל להכיר את עצמו ואת חולשותיו, על מנת לדעת לעצור קודם בפעם הבאה. ואולי תוך כדי הבירורים יעלה גם משהו שאת עושה בתקשורת שלכם שלא טוב לבעלך והוא לא מסוגל לשוחח עליו בפתיחות איתך, ועל כך הוא נסחף החוצה. את כל האפשרויות הללו צריך לברר ולהבין, לפני שממשיכים הלאה.
זוגות שממשיכם הלאה בלי לפתוח זת בייעוץ מסתכנים בגרירת המטען הכבד הזה איתם להמון שנים. כל פעם שיקרה משהו שרק מתקרב לקצת פלירטוט - את עלולה להיכנס שוב לאותה טראומה, הוא עלול להתחיל להסתיר מפנייך דברים קטנים אפילו כדי שלא יהיה צורך לדבר שוב על הנושא הכאוב. כל מיני תופעות לא בריאות, שבעזרת ייעוץ נכון, ניתן למנוע אותן ולהתקדם הלאה. ודאי שלא לפרק מייד, רק בגלל הכבוד והעקרון לוותר על אהבה כמו זו שאת מתארת - זה יהיה מאוד לא נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיה זוגית שלא נפתרתנ.ל21/11/2009
שלום רב,
נשואים 5 שנים והורים לבת שנה ו-9 חודשים.
ימי שבת הם סוגיה עוד מהתקופה שהיינו ללא הילדה.
בעלי עובד ונוסע רבות במהלך השבוע ולכן מעדיף לישון ולהיות בבית בשבת (מתעורר ב-10-12 בערך, וגם כשהוא קם לוקח לו כשעתיים להתאושש, ובהן הוא לא מתקשר אלא רק קורא עיתון). מקסימום לצאת לאמו לאכול את הג'חנון של שבת ולסרט איתי אחר כך, במקרה הטוב.
אני, לעומת זאת, הייתי עובדת מהבית ועכשיו עובדת אמנם מחוץ לבית, אבל הרבה בבית בזכות שעות עם הילדה, ולכן מעדיפה לצאת מהבית בימי שבת.
לא כל שכן, הילדה מתעוררת בשעה 8:00-6:00 בבוקר, ובימים יפים כמו שהיה אתמול, פשוט חבל להישאר איתה בבית.
בעלי, שמרגיש שבמהלך השבוע לא רואה את הילדה, כי מגיע ב-19:00 והיא הולכת לישון ב-21:00, רוצה את השבתות להשלים זמן איתה (אני אוספת אותה מהגן קצת לפני 17:00 כל יום).
כל ניסיונותיי להסביר לו שהילדה משתגעת בבית משעה 6-8 בבוקר ועד שהוא קם ומתפקד בערך ב-12, נתקלו בחומה בצורה ומריבות קשות, שגורמות לו לתת לי תחושה כאילו אני חוטפת לו את הילדה.
היום הלכתי להוריי לטייל עם הילדה בפארק ב-10:00 והוא טען שהוא התעורר בשעה זו, אך לא קיבלתי שום טלפון או ראיתי שום סימן להתעוררות מצידו בשעות אלו ומאז אנו במריבה מאוד קשה כל השבת שמעכירה את האווירה. הוא מחייב אותי להשאר בבית בשבתות, או מקסימום ללכת לגינה הציבורית הקרובה, כדי שכשהוא יקרא לי ישר אגיע והוא יוכל להיות עם הילדה. אני מרגישה כלואה כך ולא חשה את השבת, אבל הוא טוען שאני סוציומטית והורסת לו את הקשר עם הילדה ואת השבת.
אנחנו רוצים עוד ילדים, ואני לא רואה איך המצב משתנה בקלות.
מה עושים<?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיבות
דורית כהן26/11/2009יקרה, ראשית אומר ששניכם מאוד צודקים! כל אחד והצורך שלו. את לא להישאר תקועה בבית והוא - העובד קשה כל השבוע זקוק גם לשינה טובה וגם לשעות איכות עם הבת שלו.
אני חושבת שצריך למצוא פתרון של נדיבות.
מה הכוונה? כל אחד כרגע נאחז בצרכים שלו ולא רוצה לוותר עליהם.
אני מציעה לבוא ממקום של פרגון ותמיכה ואהבה זה כלפי זו.
מה דעתך שאת תתחילי ראשונה להפגין נדיבות וגמישות?
אני מציעה זאת ראשית כי את זו שכתבת כאן ורוצה לפתור את הבעייה, וגם כי לך יש יותר גמישות ויותר זמן איכות עם הילדה בכל מקרה לעומתו.
לכי לקראתו ותאפשרי לו את הזמן הזה עם הילדה, עם כל המגבלות שזה שם עלייך. העניקי לו את זה בלב שלם, כדי לעשות אותו יותר מאושר...אני חושבת שהג'סטה הנדיבה הזאת עשוייה לחולל מהפך ביחסים שלכם, ואז גם הוא יתחשב בך בתחומים אחרים.
כרגע את רואה בכך כניעה, ויתור. אבל כמו שאת יכולה לשים על כך את כותרת כניעה וויתור, נאי יכולה להציע לך לשים את הכותרת - התחשבות, מחווה של אהבה אליו ואל הבת שלכם שזקוקה לזמן איכות עם אביה. התחילי את להיות הגדולה והמעניקה כאן, ותראי מה זה יחולל ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפה התשוקה?דפנה21/11/2009
הי, אני בת 30 נשואה כ 6 חוד'
אני חיה עם בן זוגי כבר 3 שנים ובתחילה חיי המין שלנו היו טובים,ולעיתים תכופות יותר אלה שבזמנו בעלי היה מיישן ומופנם במיטה ואני היוזמת והחושקת
לאחר החתונה הגלגל התהפך החשק המיני שלי ירד וכיום אין לי בכלל ממנו
היוזמה והתשוקה לבעלי נהפכה לשעמום ולעיתים לחשש מפני הבקשה שלו ליחסי מין
ניסינו לדבר על דברים אבל לא השתנה כלום כמעט
אני מאוד מוטרדת מכך כי אני מודעת לעובדה שנושא זה הוא כמו כדור שלג שרק גודל
אנחנו מאוד אוהבים אחד את השנייה אבל לא מצליחים לקיים אנטימיות טובה ובריאה
וישנה עוד בעייה של תקציב טיפול זוגי הינו יקר וארוך טווח ואין באפשרותינו כרגע לממן אותו מיכוון ששנינו סטודנטים
אני מיואשת מה הפתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לטפל
דורית כהן23/11/2009דפנה היקרה, לצערי מיניות היא אחד התחומים היותר רגישים, בעיקר כי כל כך הרבה רגש ופגיעות מעורבים בדבר, וכל כך קשה לשוחח ולתקשר בנושא זה. לכן "האבנית" נוטה להצטבר בתחום הזה יותר מתחומים אחרים, מבלי שזוגות נוגעים בה, וכך האבנית הזאת נמצאת שם ומקלקלת כל חלקה טובה...
כתבת שבעבר את היית היותר פעילה ויוזמת ועד מהרה הסקס הפך להיות משעמם עבורך. זה לא מפתיע. כדי לשמור על תשוקה מינית בין נבי זוג קבועים צריך כל הזמן לחדש ולרגש ולהפתיע ולהיות יצירתיים, ובלתי צפויים.
עדיף שהסקס יקרה לעיתים רחוקות יותר אבל באיכות גבוהה יותר. אני מאמינה שכאשר הסקס משתפר באיכותו - האיכות הופכת לכמות, כי מתחשק יותר מן הדבר הטוב הזה...
לפעמים אין מנוס אלא לקחת ייעוץ - כי ככל שעובר יותר זמן ולא מטפלים בבעייה - היא מחמירה ונעשית יותר קשה לפתרון. אם את שמה על כף המאזניים את הזוגיות שלך לעומת הוצאה של כ 2000 ש"ח (כי זה לא חייב להיות משהו מתמשך, יש גם טיפולים קצרי טווח) - בסך הכל הבעייה שלכם אינה נדירה, אלא ממש ההיפך. כמעט כ זוג נתקל בה במוקדם או במאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב כזה עוד לא הייתי .. דחוף ..אני19/11/2009
שלום .. אני בבעיה הכי קשה שהייתה לי בחיים!
אז ככה ..
יש לי חבר כבר קרוב ל9 חודשים אני בת 16 וחצי והוא בן 17 וחצי ..
אהבתי אותו מכיתה ט' בערך שזה מלפני שנתיים לקח לי זמן להשיג אותו ושהוא יהיה באמת שלי
והיום אחרי שאנחנו חברים מלא זמן..
הייתי רוצה לשתף קודם בזוגיות
זה לא משהו נורמלי .. הוא מיתעצבן מכל דבר הוא גרם לי לנתק קשר ממלא ידידים טובים שלי מחברות מכולם .. אבל לי לא היה מותר לעשות לו את זה!
הוא לא היה מרשה לי לצאת למקומות כי כל דבר דואג שאני ילך פה עם בנים שם עם בנים
הוא היה מקלל אותי הרבה אפילו זורק לי "אני שונא אותך כבר" ואחרי זה מיתנצל ואומר שהוא ממש אוהב ושהכל מעצבים ..
ואני פעם הייתי בנאדם מאוד חייכן שמח ומאז שאני איתו ניהית קרה .. עצובה.. מבואסת.. והייתי גם עד לפני כמה זמן בוכה הרבה אבל תמיד הרגשתי שאני מאוד מאוד אוהבת אותו ושמאוד אכפת לי ממנו
והוא בנאדם מדהים .. ( אני חייבת לציין שאני החברה הראשונה שלו.. )
יש רגעים הכי מושלמים איתו ושהכי כיף איתו וכאילו עולם אחר .. אבל עוד משהו אחד
הריבים האלה וכל מה שסיפרתי לפני זה היה רק עד לפני שלושה חודשים
מה שעוד נישאר זה שהוא לא מעריך מיתעצבן ומדבר איך שבא לו ..
ומרשה לעצמו יותר מדי ולי כלום ..
עכשיו ..
יש מישהו שהכרתי מישהו מצחיק חמוד וכיף לי איתו
הוא מחמיא לי הרבה משהו שהחבר שלי לא.. ואני צוחקת איתו המון ויוצאת מכל הבאסה ..
האמת .. אפילו היתנשקנו ואני לא מפסיקה לחשוב עליו
אני מרגישה ממנו באמת אהבה אבל לא מכירה מספיק את האופי שלו
אני יודעת שהכי בריא זה להיפרד מהחבר שלי .. כי אני כר מותשת ממנו ..
אבל אני פוחדת.. פוחדת מה יהיה אחר כך אני לא יודעת מה יהיה עם ההוא שהיתנשקתי.. למרות שהוא ממש רציני לגבי ואני ממש לא מפיקה לחשוב עליו
אבל אני מאוד מאוד מבולבלת אני בחיים לא הייתי במצב כזה מבלבל לא יודעת מה לעשות!
אני מאוד ישמח אם תציעו הצעות או כל דבר אחר..
כי הראש שלי מבולבל נורא שלא טוב לי כבר!
תודה ..
לילה טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב .. דחוף!!
אני19/11/2009בעצם אני פיתאום נוראה מבולבלת פיתאום אני כן רוצה את החבר ומפחדת ליפגוע בהוא כי הוא מאוד חמודדדדד אוף ..
אני בחיים לא ניכנסתי למצב כזה ואני גם די מיצטערת על זה וכן רוצה לתקן ולהישאר עם החבר מה אני עושה כדי לא ליפגוע בהוא כי הוא בנאדם מדהים מדהים מדהים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיו שם יקרה
שירית19/11/2009את מנסה שוב ושוב לקבל עזרה בפורום ונדמה לי שאת רק הולכת ומסתבכת.
אין אף אחד בסביבתך הקורבה שיכול לעזור לך? מישהו מהמשפחה ?
אולי יועצת בביה"ס? את זקוקה להכוונה כי את באמת מבולבלת ויותר מזה את מוטרדת .
בקשי עזרה ממישהו בוגר שאת סומכת עליו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב ושוב?
אני20/11/2009קודם כל זאת רק הפעם השנייה שאני רושמת פה אבל בסדר..
ושואלת..
אבל כולם עונים לי את אותו הדבר לכי עם הלב שלך אבל הלב מבולבל וזה העיניין
אבל אם זאת הגישה שלך תודה בכל מיקרה לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על ייעוץ זוגי!!
שירית20/11/2009התכוונתי להקשבה , תמיכה והכוונה אישית מאדם בוגר. מה שהאינטרנט והפורום מוגבלים לתת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אין שם
shir.21/11/2009תראי, לגבי החדש שהכרת- אני לא יודעת להגיד לך אם הוא אכן אהבה. גם את לא. זה התחלה, והתחלה שהגיע תוך מערכת יחסים אחרת. נסי לשים את התחושות אליו רגע בצד. הוא סה"כ שיקף לך מה יכול להיות שם בחוץ לבחורה צעירה בגילך... כמה עוד יש לך לחוות. וברגע הזה לא חשת טוב עם הנוכחי שלך, הרגשת כמה חסר וזה מצוין- המצב הזה בו התנשקת עם האחר- היווה לך מראה של מה קורה עכשיו ומה היית רוצה והפער ביניהם.
עכשיו, לגבי הנוכחי- לא נשמע לי טוב ולא קיבלתי תחושה טובה ממה שכתבת. גם ההסתייגות שלך אח"כ נשמעה לי לא טובה, הקיצוניות בה הוא מתואר, התנודות בתגובותיו, מחד- זלזול, מנגד- הרעפת אהבה וחיבה, וביטול והתנצלויות שהכל היה מתוך עצבים. אני לא רוצה להבהיל אותך, אבל כן לשקף לך- שגם נשים מוכות- מוכות ברגע של עצבים וחוסר שליטה של הבעל. אז פה אמנם זה מאוד לא אותו דבר, אבל בואי נגיד ככה- מחוסר שליטה יכולים לצאת הרבה התנהגויות מגעילות ואלימות לעיתים, ואם אין רצון לשפר ולתקן, המערכת תישאר לא בריאה.
ובגלל שאת צעירה, ובגלל שאת הבנת מה יש בחוץ, ובגלל שאת נעה מצד אחד לצד שני (הוא מדהים, לא טוב לי, הוא חמוד, אני מבולבלת)- אני מציעה שתקחי פסק זמן מכל מה שקורה. משניהם. לא יקרה כלום אם תישארי רגע לבד עם עצמך.. ותחשבי מה את באמת רוצה.
בנוכחי כבר בגדת, מתוך מצוקה ותסכול שלך.. מתמשכים. עם החדש את לא בטוחה מה זה. אז תעצרי רגע, ותחשבי באמת מה הלב שלך רוצה ולאיזה פרנטר את מייחלת. קחי לך שבוע ותודיעי לנוכחי מה שהחלטת. לא יקרה כלום להיות גם לבד עם עצמך כמה ימים. אל תפחדי להיות לבד, כי יש בזה הרבה יעילות וחיוביות.
הייתי מאחלת לך למצוא את המישהו הזה באמת יכבד, גם כשהוא עצבני, שידע להיות עצבני אבל עם גבולות, שלא יבקש סליחה כמילת קסם אחרי כל פגיעה, אלא שמראש לא יגיע למצב הזה בו הוא מתחרט על דברים קשים כמו "אני שונא אותך כבר" שנאמרים. כי זה נחרט. ואז הולכים לחפש משהו טוב יותר, ובהרבה מקרי- גם מוצאים.
בהצלחה רבה. סומכת עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שיר
אני22/11/2009קראתי הכל ואת ממש צודקת..
האמת לקחתי את ההפסקה הזאת ואני עוד חושבת..
אמרת דברים כל כך נכונים! תודה רבה לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי.
shir.25/11/2009שלום לך,
תודה רבה על הפידבק. שמחה שעזרתי לך.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בזוגיותנועה18/11/2009
שלום, אני נועה בת 22
אני וחבר שלי שלוש וחצי שנים ביחד. יש לנו מערכת זוגית מדהימה וכימיה מעולה, ואנחנו מאוד מתאימים.
הבעיה היא שלי קשה מאוד להישאר מונוגמית.... אני מאבדת עניין מהר מאוד בגברים
אני אדם מאוד מיני, אבל לאחרונה אני לא רוצה סקס...
אני כבר לא רואה אותו כמיני, כשאני אתו אני לא חושבת על סקס וכשאני רוצה סקס אני לא חושבת על סקס אתו. אני מתגעגעת לתשוקה שהייתה לנו ולמשיכה שלי אליו. אני חושבת על גברים אחרים והייתי רוצה להתנסות אבל אני לא רוצה לאבד אותו. אני בדילמה קשה מאוד כי אני אוהבת אותו מאוד. אני מרגישה כאילו הגיעה לי מערכת יחסים טובה מידי בשלב מוקדם מידי בחיים שלי.
אני כבר שנה און ואוף מרגישה ככה וניסיתי לעשות כל מיני דברים כדי לשפר את התחושות האלו אבל הן לא עוזבות אותי. מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקשיב למה שהגוף אומר
דורית כהן26/11/2009נועה יקרה, ראשית המון תודה על הכנות והפתיחות שלך.
אני חושבת שחוסר התשוקה שלך כלפיו מעיד על הצורך הבסיסי שלך, בשלב בו את נמצאת בחיים, להתנסות במערכות יחסים נוספות, לחוות חוויות לפני שאת מתמסדת.
מעין מסר שהגוף שלך מאותת לך - את לא במקום הנכון כרגע. אני חושבת שאחרת - זה לא היה קורה.
את בגיל בו זה רק לגיטימי להתנסות ולחוות חוויות, ולהתפתח - ואם תתמסדי איתו - את עלולה למצוא עצמך "תקועה" עם ילדים ועול כלכלי ועם אותו רצון להתנתק ולשנות - בעוד כמה שנים.
אם הוא אוהב אותך - ואת אוהבת אותו - שחררו זה את זו לחוות חוויות עם אחרים, קחו פסק זמן.
קבעו להיפגש בעוד 3 שנים (סתם אני מציעה מספר שרירותי) ותראו האם עדיין אתם אוהבים, ואז יש להניח שהיחסים יתחילו מחדש ממקום יותר נכון לשניכם.
נכון שקל לי, במקום שלי, ללא מעורבות רגשית, להציע הצעה כזאת, אבל היא באה מתוך הקשבה לגוף שלך, ומשום שאת כל כך צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה...
רן29/11/2009חיפשתי תשובה לפיתרון של הבעיה שלי ומצאתי את הפוסט שלך.
תראי נועה, גם אני הייתי במצב בדיוק כמוך, אך מצאתי דרך עצמית להתמודד איתו,
הגוף שלנו מוצף ברגשות ללא יכולת לשליטה עצמית עליהן, השאלה מה עושים עם זה.
אם מצאת לך גבר שיש לכם מכנה משותף והכל טוב לכם ביחד, אז למה לא בעצם?
את הרגש שאת מרגישה עכשיו, את תרגישי תמיד, גם אחרי עשרה גברים, תמיד כיף להרגיש
את ההרגשה החדשה הזו ואת הפרפרים בבטן ממהתרגשות ורמת המיניות שבאווויר מהבנאדם החדש שכבר אינה עם החבר הונכחי שלך, וזה בסדר, זה מה שמקסים בכל העניין.
זה הכל עניין של ריסון עצמי, ואם זה לא יהיה, עלולה להתפתח בגידה.
אני הבנתי את זה בתת מודע שלי שלא משנה עם מי אני אהיה גם עם האישה המהממת ביותר בעולם
תמיד ארצה לחוות אחרת, לכן מצאתי דרך להתמודד עם זה ולו בשביל בת זוגתי, אלא בשבילי בכדי שאמצא זוגיות מושלמת.
זה שקשר כל כך טוב נפל עלייך בשלב מוקדם של החיים זו מתנה, מכאן הבחירה שלך האם להתמודד
עם זה, בידיעה שזה יבוא לך תמיד בכל קשר עתידי שלא יהיה ובסופו של דבר תביני שאת צריכה לעשות לזה סוף כי את תרצי בעל, השאלה כמה זמן זה יקח ואם תמצאי את אותה הזוגיות שהייתה לך...
בהצלחה ושבוע טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאונט ברוקבקימימה18/11/2009
אני ובעלי נשואים באושר כבר 13 שנה.
השבוע במקרה גיליתי על המחשב המשותף שלנו
תמונת פורנו של גבר שמורה באחת התיקיות.
בעלי הכחיש משיכה כלשהי לגברים והמשיך להסתבך
באיזה שקר.
קשה לי להאמין לו.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשואה באושר
יהודית ברגמן18/11/2009אמא לשלושה, יקרה,
כיוון שאתם נשואים באושר 13 שנים, דומה שהוא נמשך אליך כאישה. נסי לדובב אותו ברוח טובה ואמפטית, בלי כעסים והאשמות מיותרות, רק כך יש סיכוי שתביני מה התמונה עשתה שם. בשיחה מאשימה לא תשיגי כלום.. ואולי שיחה פתוחה ביניכם על פנטזיות מיניות אף תתרום ותשבח את הזוגיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)