מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לדורית כהןניבה14/09/2009
שלום
קראתי כאן באחת מהתגובות שלך ,
על השינוי שאפשר לעשות לגבי "איך אנחנו רואים ותופסים את בני הזוג שלנו .
כשאנחנו רוצים כל הזמן לשנות אותם.
ובכן אני רוצה לשנות את איך שאני רואה את בן הזוג שלי ורוצה לקבל אותו מבלי לנסות לשנות אותו
אז איך עושים את זה?
כי כל דבר שהוא עושה מעצבן אותי,ואני לא רוצה לריב איתו
וזה התחיל מהרגע שעברנו לגור יחד לפני חודשיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכולת לקבל את השונות
דורית כהן17/09/2009ניבה יקרה, אני שמחה שקוראים ומושפעים מתשובותי לאחרים...
חלק מן היכולת הזאת שאת רוצה לרכוש - זה עניין של בגרות ובשלות. היכולת להבין שכלית ולקבל רגשית שבן הזוג הוא אחר ממך, שונה ממך, גדל בסביבה ובבית אחר משלך והתפתחו אצלו מנהגים אחרים. ובכל מקום שאת ביקורתית כלפיו ומנסה לשנותו - יש דווקא סיכוי שהוא יתמיד ולא ישתנה ולו על מנת לשמור על תחושת העצמי שלו, הנמצאת בסכנה כאשר עוברים לגור יחד, במיוחד כאשר את משדרת לו ברמות שונות - מילולית ובשפת הגוף שלך - שאינך מרוצה ממנו.
זו אחת הסיבות שמאוד חשוב להיות מאוהבים חזק כאשר עוברים לגור יחד. ההתאהבות היא כמו שמן בגלגלים העוזר לעבור את החיכוך הזה של שני אנשים יחסית זרים - שמתחילים לגור יחד ונמצאים זה עם זה כה הרבה. בלי התאהבות - זה עלול להיות כמו שני שותפים לדירה, שאינם מתאימים שמעצבנים זה את זה בנוכחותם...
יש כלי שאני מלמדת את הזוגות שמגיעים אלי שמאוד עוזר לקבל את השונות, אני קוראת לכלי הזה "בקשה נקייה", אבל הוא דורש למידה. זה לא משהו שאני יכולה להסבירו בכתב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתרהאבי14/09/2009
שלום וברכה
אשמח לשמוע דעתכם.
חברתי מזה כשנה רוקדת סלסה עוד הרבה לפני שהכרנו.
אני בן 30 והיא 26.
יש לה גם כמה ידידים קבועים שאיתם היא הולכת לרקוד.
ידיד אחד הוא די קבוע, משהו כמו אחת לשבוע שבועיים.
התברר לי ממישהו שמכיר אותם מהעבר שהם שכבו בעבר, היא והידיד לסלסה, משהו כמו שנה לפני שהכרנו.
מיותר לציין שמבחינתה אני יודע ובטוח שלא היה ביניהם כלום, כמו שהיא הבהירה לי גם לגבי שאר הידידים שלה.
מה דעתכם על כך?
אני חושב לספר לה שאני יודע, וגם כאן אשמח לעצות:
* איך כדאי להעלות את הנושא?
* האם זה מוגזם לבקש ממנה שלא תתראה איתו יותר, בטח שלא תרקוד איתו?
הבהרה: הי אמרה לי באופן ברור שכל ידידיה הם אפלטוניים, כמו כן היא קנאית אלי ולדעתי הייתה מרגישה נורא אם אני הייתי רוקד סלסה עם "ידידה" ששכבתי איתה.
אבל אני לא רוקד סלסה וגם אין לי הרבה ידידות, ובטח לא כאלו ששכבתי איתן.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אבי14/09/2009אני לא חושב שהיא תשכב איתו,
אבל עדיין זה מאוד מאוד מפריע לי לחשוב שהם רוקדים ביחד לאור זה שהם שכבו בעבר. מבחינתי זה כבר לא ידיד כמו שהיא מתארת.אין לי הסבר הגיוני לתחושה אך נראה לי שהיא די לגיטימית.
בנוסף כמובן שעצם ההסתרה מפריעה לי. כי מבחינתה זה בסדר שאני "יודע" שהיא רוקדת עם ידיד אפלטוני למרות שהיא בעצם רוקדת עם בחור ששכב איתה.
זה ברור לה לדעתי שזה יפריע לי, בדיוק כמו שזה היה מפריע לה אם הייתה במקומי.
אני עוד לא יודע מה לעשות עם זה ואיך להבהיר לה כמה התחושה הזו מלחיצה אותי, של החוסר אמון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות הדדית
יהודית ברגמן14/09/2009אבי יקר,
שיח כנה פתוח וישיר תמיד עדיף על הסתרה במערכת יחסים. שניכם דוחים הצידה אמיתות שאתם יודעים ולא מעיזים לדבר אותם גלויות. לך יש מידע ולא ממנה, ששנה לפני שהכרתם, היא שכבה עם בן זוגה לריקודים. זה היה אז. גם אם יש מתח מיני באוויר ובסלסה זה קיים, סביר שיחסיהם עברו מאז לפסים של ידידות אפלטונית עם תחביב משותף. לשניכם היו חיים לפני שהכרתם, אבל לא נתתם מקום להעלות לשיחה נקיה את עברכם הרומנטי ולכן גם שלה הוסתר. מה דעתך שגם היא חשה חוסר אמון בך בגלל התחושה שאתה מסתיר ממנה מידע וגם אם אותו מידע הוא עליה? במקום להסתובב עם התחושה המלחיצה בבטן ולנפח אותה – תן לגיטימציה להעלות את הנושא באופן פתוח ואולי תגלה שהיא כן תחשוף את העבר ושאת העבר היא מזמן הניחה בצד והיום היא נאמנה לך בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יהודית
אבי14/09/2009תודה על תשובתך.
אני מסכים בעניין השקיפות ההדדית, ואני מחזיק בבטן את העניין הזה כבר מספר חודשים.
הבעיה שאני מרגיש קצת באוויר לגבי הנכון ולא נכון כדי שיהיה לי מושג קצת יותר מה להגיד לה.
ולכן אני שואל, האם לדעתך דבר כזה לא מהווה נורת אזהרה לגביה?
כי הרי היא אומרת לי משהו אחד ועושה משהו אחר, כאשר היא יודעת שאם הייתי יודע זה היה מאוד מפריע לי!
זה סוג של "מה שהוא לא יודע לא יזיק לו" - וזו גישה מאוד בעייתית לא? מה ימנע ממנה בעתיד להסתיר דברים אחרים???
והשאלה השניה - האם זה לגיטימי לדעתך, לאור הדברים, לבקש ממנה שלא תרקוד איתו יותר?
האם ניתן להבין את תחושתי הקשה מהעניין?
אני מדגיש שלדעתי היא ממש לא הייתה מרוצה אם אני הייתי רוקד סלסה ובת זוגי הייתה מישהי ששכבתי איתה ...
אשמח אם תתייחסי לשאלותיי אלו,ואז ארגיש יותר מפוקס לקראת שיחתי איתהף וכמובן שאשמח לעדכן...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שקיפות הדדית
יהודית ברגמן14/09/2009אבי יקר, מתגובתך אני חשה מתח פחד קנאה וחשדנות ומתוך חוסר האמון - נסיון שליטה מניפולטיבית. אינך נותן אמון בסיסי ולגיטימציה לדבֵר באופן חופשי על דברים, גם על דברים שקרו בעבר. אתה עצמך מחזיק בבטן, חוקר אחרים בהקשר אליה, מתכנן את השיחות איתה, חוסר ספונטניות ביחסים והאיפוק מצידך יוצרים מרחק ולא מאפשרים תקשורת חופשית וזורמת. אם אינך בוטח בה – אז אינך בוטח בה. נקודה. אתה מאמין שאם תשלוט בה, לא תסמוך עליה, תקבע עם מי יהיה לה קשר ועם מי לא ותכפה עליה להתרחק ממישהו שפעם היה לה קשר רומנטי איתו והיום כבר לא, היא תעיז להיות חופשייה לספר לך על דברים שקרו? שזה מה שיקרב ביניכם? מה שימנע ממנה להסתיר דברים בעתיד – זו הגישה שלך בהווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודית
אבי14/09/2009אני חושב שאת לא מבינה את כוונתי.
ראשית ברור שיש חשש, זה די טבעי שיש גם חששות לא?
אבל: אני ממש לא רוצה לכפות עליה שום דבר,
ובמחשבה שניה גם לא אבקש ממנה שום דבר אך כן אגיד לה עד כמה זה מפריע לי.
אני בסך הכל שואל האם מהתרשמותך, תחושתי נראית לך מוגזמת או לגיטימית?
כי אני מרגיש מאוד רע עם זה שהיא רוקדת איתו.
והאם נראה לך שהסתרה כזו היא דבר של מה בכך?
אודה לך מאוד אם תואילי לענות על שאלות אלו.
ולקחתי לתשומת ליבי את דברייך עד כה, ואכן עלי לזרום יותר ולהיות יותר פתוח איתה, אך לעיתים זה עוזר לשמוע גם דעות של אחרים, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"מי שחי בעבר - מת בהווה"
יהודית ברגמן14/09/2009אבי יקר, אספת "ראיות" מ"מישהו" ש"יודע" שהם שכבו. הוא וודאי היה עד וראה אותם בחדר. מנין לך שהמישהו הזה נתן לך אינפורמציה אמינה יותר מזו שחברתך מסרה? אולי מישהו התרברב מתוך קינאה/שוויץ/רכילות ואתה מעדיף לראות זאת כעובדה יותר אמינה מזו שחברתך שאיתה אתה רוצה להיות...
מטריד אותי איך אתה מסוגל להחזיק בבטן כזה מידע במשך חודשים, לא לשתף אותה ולהמשיך להיות איתה בלי להבהיר את הדברים. בנוסף, לדבריך, אתה לא רוצה לכפות עליה דבר, אבל תבהיר לה שהריקוד איתו אינו לרוחך, איך לדעתך היא אמורה להרגיש? תחת לחץ!
אבי, לדעתי ליחסים שלכם אין סיכוי! את כל כבדות היחסים, הרגשות, ההאשמות, רצונות וכעסים אתה בונה סביב מידע "עובדתי" שקיבלת מ"מישהו" שעליו אתה סומך יותר מאשר עליה, ואינך ישיר אמיתי וכנה איתה. בסוף תהיה מותש וחוסר הבטחון הזועק שלך יתיש גם אותה, כי אתה מתייחס לשיחה היעודה איתה - כאל פרוייקט. אוסף ראיות, מתכנן, בונה, תקוע כולך בעבר הרחוק, מחטט, נובר ומנפח מידע שלא בטוח שהוא אמין ולא פותח את בליל תסכוליך מולה. תחושתך מוגזמת ולא לגיטימית. ואם תמשיך כך, היא תנטוש אותך על כל החששות שלך, גם אם ה"עובדות" שאספת מהעבר הרחוק אינן נכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
אבי14/09/2009חבל שאת מתעסקת בטפל ולא בעיקר.
האדם הזה יודע זאת ישירות ממנה, ואין פה כלל ספק, וחבל שבזה את בוחרת להתמקד.הרי ברור שלא אפרט לך את כל הפרטים.קורה שדברים מתגלים וקורה שהמידע הוא אמין.
לא אספתי ראיות ולא חיפשתי כלל וכלל, ואני לא מבין איך הגעת למסקנות הגורפות האלו.
זה ששמרתי את זה בבטן זה לא דבר חכם, אבל לעיתים קורה שאדם מעדיף לשמור כי הוא חושש או לא יודע מה לעשות עם המידע הזה...
מכאן ועד להגיע למסקנה שאין סיכוי לקשר הדרך עוד ארוכה.
זה לא שאני לא מדבר איתה על דברים אחרים, רק שכאן מצאתי את עצמי בלי לדעת איך ומה להגיד,
ובשלב מסויים בחרתי לשתוק, אבל ראיתי עם הזמן שלא אוכל להחזיק זאת בבטן.
את לא מכירה אותי לעומק וחבל שאת שופטת אותי כל כך מהר רק מהתיאור של תחושותיי הקשות ממעשיה.
להזכירך, היא זו שבחרה להסתיר, אני פשוט לא מצאתי אומץ להעלות בפניה את העניין.
בכל מקרה תודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חפרן כבד
יואב15/09/2009הלו חפרן.......האם בכל מערכות היחסים שלך אתה דביק כזה ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך נדחף יקר
אבי15/09/2009לפחות אני יודע שעדיף לשתוק מאשר להגיד דברי בלע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתקשר בשקיפות מלאה. לא לאגור בבטן
יהודית ברגמן15/09/2009אבי יקר, צר לי שנאלצתי לנקוט בבוטות על מנת לטלטל את אורח חשיבתך ועכשיו אני רוצה לתת לך כלי לחיים: תשתדל תמיד לחיות את ההווה ולא את העבר. כדי לחיות את ההווה באופן שלם ונקי ללא סיבוכים מן העבר – רצוי לטפל לטהר ולנקות את השטח מאותם סיבוכים. על כן, פשוט דבר איתה. תקשיב לה. יתכן ובאמת עשית סרט מכל העניין, וגם אם נניח היא שכבה איתו פעם פעמיים לפני שהכרתם, היא לא מייחסת לזה חשיבות. תם ונשלם. זה נגמר ונשכח מבחינתה. היא בסך הכל מתייחסת לעבר כאל עבר שהיה והיום אין לה עניין בו יותר מאשר כפרטנר לריקוד, והמנעותה מלספר לך היתה מתוך התחשבות בך, כי לא רצתה להדאיג אותך ולעורר את קנאתך, כי אתה יקר לה. היא וודאי לא מודעת לעובדה שזה מטריד אותך כל כך. אני משוכנעת שבעקבות שיחה קלה איתה שתבהיר הכל – הסערה במחשבותיך תדעך כאילו לא היתה, ואפילו תצטער שלא עשית את השיחה הזאת קודם, כי תגלה שהגדלת דאגות מיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
אבי15/09/2009תודה על עצותייך,
אני אכן אדבר איתה ואפסיק לאגור בבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה קורה - אשמח לחוות דעתהראל13/09/2009
היי,
אני בן 30במערכת יחסים טריה (חודשיים) עם בחורה מקסימה שיש בה את כל התכונות שאני מחפש אלא שאני לא מרגיש שם - אני מרגיש מנותק רגשית מכל מה שקורה, יש בי חיבה כלפיה ואני נמשך אליה, הסקס טוב, אבל באיזושהי רמה אני מרגיש אפילו פחות ממה שהרגשתי בתחילת הקשר. מאז שהרגשתי שהיא מאוד נמשכת אלי התחלתי להלחץ ואני כל הזמן תוהה מה יהיה ומבואס מעצמי כי היא מאוד מוצאת חן בעיני אבל אני לא מרגיש כמוה, לפעמים אחרי שאנחנו כמה ימים רצוף ביחד אפילו קצת נמאס לי.
קצת רקע - הייתי מאוהב בחיי פעמיים ב-2 בחורות - את שתיהן יצא לי להכיר באוניברסיטה והיינו ידידים עד שאחרי כמה זמן הרגשתי שאני נמשך אליהן בטירוף ורוצה רק אותן אך לצערי לא התפתח כלום כי היה להן חבר. ככה שאני יודע מה זה להיות מאוהב ואני יודע שאני לא מאוהב בבחורה שאני יוצא איתה כרגע. מלבד זאת כל החברות שלי בעבר התחילו איתי והקשר תמיד נשמר על רמה מסוימת של נוחות + משיכה מינית ללא אהבה חזקה עד המצב הזה הפריע לי מאוד וחתכתי את הקשר - שום דבר לא התפתח בקשרים האלה ובמבט לאחור אני מבין שזה היה סתם. למעשה לא היה לי עד עכשיו קשר הדדי בו אני הייתי מעונין וגם הבחורה היתה מעוניינת.
ולעניין עצמו - אני נמצא בסיטואציה שאני חושש להקלע למצב אליו נקלעתי בעבר - אני מאוד רוצה שיתפתח בינינו משהו (בקשרים הקודמים לא כ"כ היה איכפת לי) ושאתאהב בה גם (אני מרגיש שהיא מאוהבת בי) ולכן גם יש לי חששות ממצב הקשר - אני כל הזמן טרוד בעניין ולא יודע אם מדובר במשהו אצלי או זה פשוט לא זה, אני לא רוצה לסיים את היחסים ולגלות יותר מאוחר שאני נקלע לאותו מצב עם בחורה אחרת ושמדובר באיזושהי בעיה אצלי שאני צריך לעבוד עליה.
אשמח לקבל חוות דעת מאנשים, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדמה לי - ערך עצמי נמוך
דורית כהן17/09/2009הראל היקר, ראשית, תודה על המכתב המעניין והמפורט. ברור שלא ניתן ממש להציע לך הצעות, אלא רק לשער השערות.
אתה מתאר נטייה שלך להתקפל דווקא כאשר מישהי רוצה אותך בחוזקה, אז אתה נסוג. מכיר את המשפט המפורסם: "אני לא מעוניין להיות חבר במועדון שבו מסכימים לקבל אותי"? כלומר - אם מישהו רוצה אותי זה מראה שמשהו באיכות שלו לא מספיק, כי אם הוא היה איכותי - הוא כבר היה מוצא מישהו יותר מוצלח ממני...
ואם אני צודקת כאן, הצעד הבא הוא להסתכל על תחושת הערך העצמי שלך. אולי אינך מעריך ואוהב מספיק את עצמך. זה גם גורם לך להתקפל כאשר מישהי מוצאת חן בעיניך מאוד (ואתה מתאהב) ובעצם אתה נסוג ולא נלחם עליה, אולי כדי לא להעמיד במבחן את יכולת המשיכה שלך. אני מתרת לי שהדברים שכתבתי נשמעים פסיכולוגיסטיים מדי.
בשורה התחתונה - אתה נעצר בשלב מסויים ונמנע להיכנס למערכת יחסים עמוקה יותר. תראה, זה לא פשוט להתאהב, ואני שמחה שזה קרה לך בעבר ושאתה יודע להבחין מתי אתה מאוהב ומתי לא. אינני ממליצה להישאר במערכת יחסים בה אתה לא מרגיש מאוהב, אבל אולי כדאי לך לגשת לייעוץ אישי - לא זוגי - ולהעלות את השאלות שכתבת כאן על סדר היום. זה לא חייב להיות תהליך ממושך. אפשרות אחרת נהדרת היא ללכת לסדנא לצמיחה אישית כדוגמת ה"פורום של לנדמרק". אני מרבה להמליץ עליה כי עשיתי אותה לפני 11 שנים ועד היום זה היה הדבר הכי משמעותי ששינה את החיים שלי, ואני מצטערת שלא עשיתי זאת מוקדם יותר בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית
הראל21/09/2009תודה על תשובתך.
אני מזדהה עם חלק מהדברים שכתבת וחשבתי על עניין הדימוי העצמי אולם קשה לי להתמודד עם כל ענין ההתאהבות - זה קרה לי רק פעמיים בחיים ובהפרש שנים די משמעותי - כמובן שהנבואה נועדה לשוטים אולם אני יכול גם לחכות עד גיל 60 בהמתנה למשהו שיפול עלי מלמעלה (התאהבות) והוא לא יגיע, זה נשמע מאוד פסיבי ותלוי לחסדי שמיים/גורל או משהו חיצוני שאין לנו שליטה עליו. מאחר ואני מחבב את הבחורה אני מתעניין כרגע באפשרות של יצירת אהבה ולא המתנה לאיזה ברק שאולי יכה בי או לא, מה גם שהמתאם בין התאהבות לחיי זוגיות טובים הוא לא בדיוק ליניארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרצון העז להקים כבר משפחה
דורית כהן23/09/2009הראל היקר, אני מעריכה את החשיבה העצמאית הזאת אצלך - להקשיב לדברים שנאמרים לך ולא לקחת זאת בתורה מסיני...
אינני כזאת מומחית לאהבה ולהתאהבות, ובכל מקרה, זה משתנה מאדם לאדם.
בכל זאת אני מאמינה שאם אתה רוצה להתאהב - זה יקרה עם האדם הנכון. אם תפתח עכשו את היחסים עם חברתך הנוכחית, ותקימו יחד משפחה, עלול להיווצר מצב שבו בעוד כמה שנים מאוד תחסר לך חוויית ההתאהבות ותרצה לצאת החוצה כדי לחוות זאת, וזאת תהיה פגיעה קשה בבת זוגך, והתלבטות קשה עם מצפונך. אני אומרת זאת מהתקלויות מסוג זה, עם גברים ונשים בשלבי החיים השונים...
לפעמים כברים ונשים כל כך רוצים כבר להקים משפחה, וזה מסנוור אותם, והם מוותרים על חוויית האהבה האולטימטיבית ומתפשרים על בן זוג לא מספיק אהוב לצורך הקמת משפחה, אבל זה תוקף אותם בשלב מאוחר יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם תוכלו לייעץ ליאורלי13/09/2009
המצב ביני לנין בעלי לא טוב אנחנו אפילו לא מדברים...
אנחנו גרים אצל הוריו ביחידת דיור ובכול אופן הוא לא מתבגר...ואנחנו כול הזמן רבים הוא גם לא רוצה לצאת משם בגלל שהוא סטודנט פשוט בא לי לבכות כי אני אוהבת אותו מכדי לעזוב ויש שהוא אומר לי גירושין אני נשברת...
צריכה עזרה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
תות14/09/2009גם אני היתי באותה סיטואציה תנסי להגיע לליבו אל תתרחקי הזמן יעשה את שלו קשה לגור אצל הוריםוכל דבר קטן גורם לניצוצות קל להתגרש קשה לתקן מנסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה במקום התרחקות
יהודית ברגמן14/09/2009אורלי יקרה,
בעלך סטודנט וככזה הוא זקוק למלוא האנרגיות והתמיכה כדי להשלים את לימודיו ובגלל שמבחינה כלכלית בשלב זה לא תוכלו לשכור או לקנות דירה משלכם, את צריכה המון סבלנות, לתמוך ולחזק במקום להוסיף מתח למצוקה שכבר קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אורלי22/09/2009אני משתדלת שלא לבכות אבל הוא פשוט יודע איך לפגוע בי....
אני סופרת את הימים לצאת משם אבל זה עוד הרבה זמן
אני מאוד חלשה לעומתו שהוא עומד על הדברים שלו...
מה אני עושה בשביל להראות אישה חזקה...
הוא טוען שהוא לא יתן לי להישאר אישה מפונקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לעזרה
אורלי22/09/2009גיליתי היום שלהוריו יש מפתחות לבית שלנו והוא הבטיח לי שזה לא יקרה ואין להם מפתח.
מרגיז אותי שהוא לא מסוגל להריב איתם אבל לשקר לי כן
איך אני יגיע למצב שהם לא יכנסו לי לחיים ושהוא יתחיל לתמוך באישתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה שמאד מוציא אותי מדעתיא.צ12/09/2009
שלום חברים!
ברצוני לשתף אתכם במקרה שמאד מוציא אותי מדעתי ולא נותן לי מנוח:
כמדי שנה אשתי טסה לבקר את אמה שגרה בחו"ל לתקופה של חודש וחצי - חודשיים. תקופה דיי ארוכה לטעמי, אבל זה נושא נפרד...
השנה, טסה אשתי כמדי שנה כבר עם ילדנו שנולד לא מזמן. משהגיע מועד החזרה שלה (כעבור חודש וחצי), היא מתקשרת אליי כשעתיים לפני הנחיתה המתוכננת (זה גם זמן הטיסה פחות או יותר) ומודיעה לי שהיא איחרה את הטיסה! וכששאלתי אותה למחרת איך זה קרה, היא אומרת שפשוט היתבלבלה בין השעות, והטיסה הבאה שיש מקומות פנויים בה יוצאת בעוד שבועיים.
אין צורך להסביר שזה פשוט הרתיח לי את הצורה. איך לעזאזל מאחרים לטיסה??? ועוד כשאני מחכה לה ולילד שלי כבר חודש וחצי?!? האם זה זלזול וחוסר התחשבות מטורף מצדה, או שטעות אנושית שיכולה לקרות לכל אחד?
אשמח מאד לשמוע איך הייתם מגיבים במקומי - גם גברים וגם נשים.
את התגובה שלי אשמח לספר לכם אחרי שאשמע את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספר על הנישואים שלכם.
שירית12/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיד מציק.....אני12/09/2009
הי,
מישהו שעובד איתי הציע לי לצאת איתו, אמרתי לו שלא כי אני לא בתקופה מתאימה עכשיו ממש לא, ושלא בא לי, למרות שיכול להיות כיף והוא סבבה. והוא אמר שהוא שמח שאני כנה איתו וזה בסדר... וכמה ימים אחרי זה הוא התקשר סתם לדבר איתו ואחרי עוד כמה ימים הוא התקשר שסתם נלך לקניון שאני אעזור לו לקנות בגדים... ובהתחלה אמרתי לו לא ואז הוא התקשר יום אחרי שנלך... והלכתי איתו כי לא הרגשתי נעים....שהיינו בקניון הוא גם רצה שנשב לשתות משהו ולא רציתי....
ואני ממש לא רוצה אותו... וזה מציק לי.... היום הוא התקשר שוב ולא עניתי..... איך לגרום לא להבין שאני לא רוצה? כבר אמרתי לו לא.... מצד שני אנחנו גם עובדים ביחד אז אני גם לא רוצה שיהיה מצב של אי נעימות.....
תודה רבה ושנה טובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך שתי אפשרויות:
שירית12/09/2009האחת היא שיטת ה"זבנג וגמרנו" , פשוט לומר לו ישירות שאת לא בעיניין ושירד מזה (אפשר לנסח אחרת אבל שזה יהיה ברור !) . השניה היא להמשיך ל"סבול" את הנידנוד ,להתעלם ולהתחמק באלגנטיות עד שהאסימון יפול בצד השני.
אני אישית מעדיפה את הראשונה אבל את מוזמנת לבחור .
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמנע מהתחמקויות חלקלקות ולא ברורות
יהודית ברגמן12/09/2009יקרה, עד כה ידידך קיבל מסרים כפולים ולא חד משמעיים. ברור לו שאם ימשיך לנסות – תתרצי, כי לפעמים זה מצליח לו ולכן הוא מנסה שוב ושוב. אם את באמת לא רוצה בקשר רומנטי איתו – תהיי ברורה ותיישרי קו. הוא יכבד את בקשתך אם תסבירי באופן אסרטיבי שאין לך כוונה לצאת איתו יותר ושעד כה נמנעת מלפגוע בו כדי להמשיך לעבוד יחד ברוח טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית היקרה!
שירית12/09/2009אני אוהבת את התשובות שלך. יש הרבה מה ללמוד ממך.
תבורכי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יהודית ושירית
אני13/09/2009תודה על התשובות!
בעצם יש התקדמות- הוא שלח לי הודעה "לא חשבתי שאת טיפוס שמסנן ולא חוזר...."
עניתי לו שפשוט אני עסוקה ואני כבר הסברתי לו שאני לא רוצה קשר רומנטי איתו ושאני מקווה שנהיה בסדר בעבודה... בקיצור הוא הבין ועכשיו הכל בסדר....
תודה ושנה טובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אוניםבעל11/09/2009
ערב טוב אני בת 55 ובעלי בן 58. אני במצוקה נוראית ואיני יודעת איך להמשיך. לבעלי, כל דבר שתשובתי לא נראית לו, או שהוא באותו רגע נכנס ללחץ- ישר מדבר אלי בצורה מאד לא אמפטית, תגובות פוגעות, מראה פניו מאז ומתמיד קודרים, איני זוכרת מתי החמיא או מילת אהבה או פרגון הם אינם בלקסיקון שלו. מאד רציני, דיבורו מאד תקיף. ממש לא נעים להיות במחיצתו. אני תמיד מדברת אליו בצורה עדינה, אמפטית והוא ההיפך הגמור. שאלתי אותו אם קורה משהו בעבודתו? הוא לא מרבה לפרט, בד"כ תגובתו : הכל בסדר, הכל כרגיל, בעבר, הזכיר שלא סובל את הבוס. אז אולי פה קבור הכלב? האם אני שעיר לזעזעל???. אתן דוגמאות לביטויים שלו: "תפעילי קצת את המוח", "לא שואלים שאלות", כל מיני תגובות לא ענייניות ובטון תקיף. ממש לאחרונה לא בא לי לדבר איתו בשביל לא לקבל דקירה בלב מהביטויים הלא חמים שלו. ואין לו תשובה מדוע הוא כך אלי. הוא אבא טוב, הוא גם יודע להושיט עזרה בבית, התקשורת שלנו נוראית. כל דבר הוא תוקף, הוא אדם לא בריא, סובל" מסכרת 2, עודף משקל, עודף שומנים, לחץ דם, ולאחרונה אימפוטנט- אז אולי הוא מתוסכל מכל מה שקורה לו, אז האם צריכים לדבר אלי בתקיפות ובהשפלות??? האם אני קרבן???.אני לעיתים מפנתזת שהלוואי והיה לי בעל שיודע להקרין חום ולא עוקץ אותי כל הזמן במילים לא חמות, ממש הוא גורם לי לשנוא אותו עד מוות. השאלה אם בגיל הזה ניתן לשנות? האם שווה שאני ילך לייעוץ לפני שאני איים בפרידה??? אנו משפחה מאד חמה ומלוכדת, וחוששת שאם אגרום לפרידה הילדים שלי התמוטטו נפשית. אך אני מאד סובלת. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדרוש שינוי מהותי או להיפרד
יהודית ברגמן12/09/2009גלית יקרה,
ממכתבך משתמע שכל ההתנהלות והתקשורת שלכם אינה בריאה ושגם בעלך אינו מאושר ולא יודע לנתב את תסכוליו האישיים ומכאן ככל הנראה נגרמו גם כל המחלות הפיזיות, היחס הלא מכבד והוצאת הכעסים כלפיך. אם עד היום צעדת על קליפות ביצים, נקטת בתגובות עדינות ומלטפות למרות היחס הגס שלו כלפיך, כנראה שזו לא הדרך הנכונה. ילדיכם וודאי בוגרים ורצוי שתחשבי קודם כל על עצמך והזוגיות שלכם. הם לא יתמוטטו אם יגלו שאמם מסרבת להמשיך להיות קורבן לא מוותרת על עצמה ועומדת על שלה לשפר את חייה. נכון להעמיד בפניו אולטימטום: שניכם חייבים יעוץ ומהפך בהתנהלות ובתקשורת, אם גם הוא רוצה איכות חיים ולא לאבד את הזוגיות איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסכול ממושך בזוגיותדובשי10/09/2009
שלום
יש לי חבר מזה כשנה איתו אני גרה .
מפריע לי כמה דברים בדרך בה הוא מתנהל וחי
ואני לא יודעת מה מכל מה שמפריע לי אכן יש לפתור ומה לא.
במילים אחרות : אפה באמת לשים את הגבול איתו .
הוא מעשן סמים ובגלל זה גם ישן המון שעות ואחכ גם קם אחה"צ ואין לו מוטיבציה למצוא עבודה,
כשאני חוזרת הבייתה מיום עבודה מתיש הוא רק מתעורר ומתישב על המחשב לשחק משחקי מחשב
.התקשורת שלנו פתוחה וטובה פרט לרגישות מאוד גדולה שגיליתי לאחרונה אצלו והיא שהוא לא מסוגל לקבל ביקורת כי הכל נשמע לו כמו שיפוט והאשמה !
עברנו לגור יחד לפני כחודשיים ומאז הוא לא יוצא איתי לאף מקום .
כשאני מעירה לו על זה ,הוא טוען שלא מפריע לו להשאר בבית ולא מפריע לו לעשן סמים ובקיצור לא מפריע לו כלום ,אבל! ,הוא יעשה לי טובה ויצא איתי שבוע הבא והוא מבטיח לסרט אולי !!!!
זה מממש מתסכל
איך לגשת אליו איך אפשר לתקשר ?אם טוב לו כך למה זה בעצם צריך להפריע לי ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה באמת מפריע לך?
שירית11/09/2009בואי נחשוב ביחד. יש לך חבר מסטול, בטלן, לא משתף פעולה במערכת היחסים הזוגית.
ברור שזה מפריע לך וטוב שכך!!!
מתוקה, את לא חייבת להסכים לקבל את זה. ואם הוא לא רואה שבדרך הזאת הוא מאבד אותך, הוא יגלה את זה מאוחר יותר ואולי מאוחר מדי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשירית
האבירה12/09/2009את צודקת ,
ולא חשבתי לוותר על עמדתי ולהשלים עם המצב.
אבל לפתור בעייה כזאת זה לא דבר פשוט,
אני רוצה לנסות ולראות אם יש דרכים לפנות אליו ולעזור לו ,או לגשת אליו אחרת.
אני לא אוכל להפוך אותו לגבר שיש לי בראש בפנטזיות אף פעם .
אם הסבלנות והתמיכה לא יעבדו ,לעזוב זה החלק היותר קל עבורי תאמיני לי
ואחכ" אני בטח לא ארצה לחזור אליו.
ואין לי בעייה לקום וללכת .
אשמח לשמוע תגובתך ,ואת תגובת המערכת לגבי עיצה מקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתי
שירית12/09/2009אף אחד לא יוכל לעזור לחבר שלך אם הוא עצמו לא רוצה .מה גם שציינת שטוב לו ככה. רק החלטה אישית שלו תוכל להזיז אותו.
הוא עצמו לא רואה עדיין את המחיר שהוא עלול לשלם על זה ולכן מה שאני מציעה לך להעביר לו מסר ברור שלך זה לא מתאים ושאם לא יחול שינוי את לא מתכוונת להשאר.שאת מצפה ממנו להפסיק עם העישונים ולצאת לחפש עבודה. בתוך זה את יכולה להציע לו תמיכה ועזרה ,אבל המסר חייב לעבור אליו חזק.
זו את (!!!) שלא מוכנה להמשיך ככה. ברגע שיחווה את איום הנטישה, אולי אולי משהו ישתנה אצלו.
ועוד משהו קטן עבורך.תשמרי על עצמך ותשגיחי רק שאת לא משלמת מחיר גבוה מדי על מנת להחזיק את הקשר הזה בשיניים...זה לא תמיד שווה את זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות מועדת לכשלון
יהודית ברגמן12/09/2009דובשי יקרה, אני מסכימה עם שירית ורוצה להוסיף שאת באמת מתוקה, אבל בזוגיות בריאה לאורך זמן, אין מצב שהאחד נותן והשני רק מקבל וכי היא מלכתחילה מועדת לכשלון. גם בגלל הסמים והוויתור העצמי שלו. אין פה אהבה ,כל נורות האזהרה דולקות ואת מחפשת צידוקים להשאר איתו?! כל אחת מהסיבות שציינת, סמים/בטלנות/חוסר פירגון - צריכה להרתיע. בעיני תמוה שאת עדיין איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מביעה רגשותמימי09/09/2009
שלום,
לפני כחודשיים פגשתי אישה והתאהבנו אחת בשניה מיד,
אי רוצה לציין שלמרות שמדובר בקשר חד מיני, אין כאן שום בעיה עם הזהות המינית,
אני בתחילת גיל ה30 והיא נושקת ל40.
אני חשה שיש לנו בעית תקשורת בסיסית,לעיתים קרובות אין אנו מבינות אחת את השניה,
כאילו מדברות בשפה זרה, בת זוגתי מתקשה להביע את רגשותיה אלי ומקמצת במילים, הזמן היחיד בו היא באמת מדברת הוא כאשר היא שותה אלכוהול, אז כל האהבה נשפכת ממנה והיא נפתחת עד לאין ערוך.
יש לציין כי אנחנו נמצאות יחד בכל יום בתום יום עבודה, וכי לא נפרדנו מהיום שנפגשנו.
בהתחלת הקשר ההתלהבות העצימה מעט את הבעת הרגשות מצידה אך ככל שעובר הזמן היא הביעה פחות, מה שגרם לריחוק מצידי,וקושי רב להביע רגשות ומגע במידה וזה לא מגיע גם מהצד השני, מה שמוביל לריחוק שהולך ומתעצם בין שתינו, תסכול גדול והרגשה שמשהו פה נתקע ואינו זורם הלאה.
אני רוצה לציין כי במערכות היחסים הקודמות לא היתה לי בעיה של להראות מגע או רגש וכי אני מנוסה במערכות יחסים ארוכות, היא לעומת זאת שגם מנוסה במערכות יחסים ארוכות טווח,כן התקשתה להביע רגשות בכל הקשרים בעבר, לטענתה היא לא הרגישה מספיק וזו הסיבה לכך.
בת זוגתי החדשה טוענת שאני אהבת חייה וכי לעולם לא הרגישה כך קודם לכן,אך עדיין היא אינה מביעה, אני מתנחמת בעובדה שאני יודעת שהיא מרגישה דברים גדולים ועמוקים אליי וכי אין מדובר בנכות ריגשית, היא יודעת לדבר על רגשות ולנתח מצבים במערכות יחסים עם חברותיה.
אני מרגישה שאיני מסוגלת להתפשר על העניין ושללא פיתרון מוחשי לבעית הבעה הרגש והמגע לא אוכל להמשיך להיות שם, זה מנטרל אותי ואיני מסוגלת לתת מעצמי למרות האהבה הרבה שאני חשה אליה.
אשמח אם מישהו יוכל להציע פיתרון מוחשי לבעיה ולשפוך מעט אור על התופעה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
לימור09/09/2009לנוכח מה שאת מספרת על בת זוגתך,
אני חושבת שבת זוגתך צריכה ללכת לטיפול ואני לא מבינה למה את נשארת במקום כזה.
כדי ליצור סוג של מערכת יחסים בונה, מפרה, מעצימה, שתיכן צריכות לבוא מנקודת התחלה מסוימת, ואם אין תקשורת - אז אין מקום לבניית הזוגיות.
צריכה להיות מוכנות של שני הצדדים לכך.
והבחירה בידייך אם להמתין עד אין קץ או שלקחת את הרגליים ולמצוא (לא מאמינה באהבה ממבט ראשון אלא במשיכה ממבט ראשון) בבסיס צריכה להיות תקשורת, אהבה, כבוד הדדי - ואם היא לא קיימת בהתחלה אז אין בסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא לא איש הפח
מימי09/09/2009הי לימור,
יכול להיות שהיתי קצת נוקשה בתאור שלי, קיימת תקשורת בנינו, היא שולחת לי SMS במשך היום (מעטים אמנם) שאומרים הרבה אהבה,לפעמים אני זוכה למשפט קטן פה ושם, כך שלא מדובר באיש הפח. קיימת המון אהבה אני מרגישה את זה כשאנחנו יחד,יש כבוד הדדי ופידבקים מהסביבה, יש תקשורת-אנחנו מדברות על מליון דברים,הבעיה שלי היא כמות הפידבקים שאני מקבלת ממנה,אני מעוניינת במחמאות (כי יש על מה מזותומרת?!),בתאורים של רגש,במגע,וכשכל אלה ממעטים לבוא אני לא מסוגלת לתת מעצמי.
אני יודעת שהיא צריכה טיפול, ואני חושבת שהיא תסכים ללכת במידה והיא תרגיש שעל זה עומד הקשר שלנו,האם אין עוד פיתרון? אולי אם נפגש פחות במשך השבוע יהיה לנו קל יותר לבנות בסיס מוצק יותר,נתגעגע יותר והיצר הראשוני יתעורר לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
מימי10/09/2009הי דורית
אשמח לעצתך המקצועית בנושא,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהוב לעומת להיות נאהב
דורית כהן13/09/2009אני לא הייתי ממהרת לשלוח אותה לטיפול!
הרבה אנשים לא לומדו ולא למדו להביע רגש באופו מילולי ויחד עם זה עוצמת הרגש שלהם מאוד גבוהה כלפי בן/ בת זוגם. זאת לא נכות רגשית. זו התנהגות מצוייה ורגילה במקומותינו.
ניתן לחזק את ההתנהגות בעיקר ע"י חיזוקים חיוביים, ודאי שלא ע"י תלונות חוזרות ונשנות או איומים!
אני משערת שבת זוגך מייחסת חשיבות רבה למילים באשר הן וחשוב לה להיות אמיתית ולא מזוייפת כאשר היא משתמשת במילים של אהבה.
בדקי עם עצמך, עד כמה את נמצאת איתה לצורך קבלת אהבה ומחמאות ממנה, או כי את רואה בה תכונות שמושכות אותך, שאת מעריכה ואוהבת אצלה.
מה שאני מציעה לך זה להעביר את הפוקוס אליה ועליה, במקום על עצמך. כי אם מה שאת זקוקה לו ביחסי אהבה זה בעיקר מראת קסמים בסגנון של אמה החורגת של שלגייה - בואי תגידי לי כל הזמן כמה אני יפה ונפלאה - אחרת אני נעשית כבוייה ודהוייה - אז את זה יכולים הרבה בני זוג לספק לך. השאלה היא מה את רואה ומחפשת אצלה שהוא ייחודי וקסום, באישיות שלה, בנוכחות שלה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קצת
מימי13/09/2009הי דורית ותודה על הדעה המעניינת,
אני שמחה שאת פותחת את הנושא לכיוונים קצת אחרים כי אני בטוחה שישנן עוד המון דרכים ללמוד לתקשר עם אדם אחר שעליהן לא חשבתי.
עם זאת, אני לא חושבת שמה שאני דורשת הוא מוגזם, זה טבעי להזדקק לתשומת לב מילולית מבן או בת הזוג,אני חושבת שלכל אחד יש את הצורך המסויים והקטן הזה בכל מערכת יחסים וזה יכול להתבטא בהרבה דברים, אני מחפשת את הדרך לשפר את התקשורת בנינו ע"י חיזוק של נקודות רופפות בקשר כמו הצורך המסוים הזה שלי.
שלא תחשבי לרגע שאנחנו לא עובדות על נקודות נוספות במקביל, על מה שמפריע מדברים ומנסים לתקן.
כל מה שאני רוצה זה להרגיש נאהבת.
אולי אנחנו צריכות טיפול זוגי? לי זה נשמע קצת מוקדם מאחר ואנחנו רק חודשים וחצי יחד,
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות ומושג החיכוך
דורית כהן14/09/2009נראה לי ממש מוקדם לפנות לייעוץ זוגי לאחר חודשיים. אולי שווה ללכת לסדנאות כמו ה"פורום של לנדמרק", או סדנאות זוגיות כדי להתעשר נפשית ורגשית, ולעבור יחד תהליכים, אבל לא בהיבט הטיפולי.
הרשי לעצמך קצת "חיכוך", שבו בודקים איך הזוגיות החדשה עומדת מול אי הסכמות, או פער בציפיות, כי ברור ששתיכן אינכן מושלמות זו עבור זו. תמיד - אצל כל זוג - יהיו חוסרים, תמיד יהיו "חריקות" ואי התאמות.
יש זוגות שהחיכוך מוציא מהם את המיטב: הם מגלים גמישות, הסתגלות, פתרוונת יצירתיים וצמיחה אישית שהיא תוצאה של ראיית החיכוך והמתח כאתגר ולא כאסון.
ויש זוגות שכל כך חוששים מן החיכוך ומן הריבים שמעדיפים לבלוע, לשתוק, ולמחוק תוך כדי הבליעה הזאת חלקים משמעותיים של עצמם בשם השלווה והזרימה המיוחלת. אבל הבליעה הזאת מעוררת הרבה כעס סמוי שמצטבר כנגד בן הזוג וכנגד עצמך כי את בעצם בוגדת בעצמך..וכך, עם הזמן נעלמת האהבה והתשוקה ולא מבינים למה זה קורה..
ויש זוגות שהחיכוכים האלו סוחטים אותם רגשית והפיצוצים מציבים אותם על הרגליים האחוריות, על עקרונות נוקשים, על "צדק" -וכך מריב אל ריב נוצרת התרחקות רגשית ומצטבר כעס, והאהבה נשחקת.
לא יודעת למה הפלגתי למחוזות הללו בתוך התשובה אלייך...
מקווה שתקחי ממנה משהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכונים מהשטח
מימי14/09/2009הי דורית,
שוב תודה, את בהחלט מצליחה לפתח כמה נקודות מעניינות עבורי,
רציתי לעדכן, שהחל מסופהשבוע שהיה עברו עלינו ימים מדהימים יחד, היתה תקשורת היה מגע היתה שמחה ושוב התמלאתי אהבה, את שואלת את עצמך מה קרה? ובכן, אני די בטוחה שזה קשור לתאריך קבלת הוסת של בת הזוג שלי,כאילו כל השערים נפרצו והיא נפתחה אלי מחדש,היא התמלאה בחשק והרגשות פתאום נראו מעל פני השטח,וכמו תגובה כימית המצברים שלי התמלאו מחדש והחומות כולן הוסרו כלא היו.
את חושבת שיש קשר בין שני הדברים?
אם כן, איך משמרים את המציאות הזו במידה וזה קשור לתהליכים פיסים והורמונלים שהגוף עובר?
ואולי אני בכלל מדמיינת וזה לא קשור, ובעצם זו תגובת שרשרת לדבר אחד כמו יציאה לטיול מדהים בסופ"ש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה מזיקהבמבית09/09/2009
היי אני בת 27 נשואה חודש (!) אחרי שנה שאנחנו יוצאים....
ודווקא בגלל זה אני כאן -
אני מודעת לזה שיש לי בעית קנאה, יש לי צורך רב שבן זוגי יראה לי אהבה, יחבק אותי ויתן לי מחמאות ואני משערת שאני כמעט כמו כל בן אדם, הבעיה מתחילה בזה שבן זוגי הוא לא איש שמראה רגשות בציבור, ותמיד ליד החברים שלו הוא כמעט לא מחבק או מנשק אבל צוחק איתי וכן נותן לי תשומת לב.
בזמן האחרון אני שמה לב יותר ויותר שהוא מסתכל על בחורות אחרות, ולא סתם אם אנחנו נמצאים במקום מסוים זמן ממושך, כמו אירוע למשל, והוא ראה שם מישהי שנראית טוב בעיניו, הוא פשוט לא יפסיק להסתכל בכל מיני הזדמנויות שיהיהו לי והוא לא מנסה אפילו להסתיר את זה ממני...
אני רוצה לציין שאני נראית טוב מאוד והרבה בחורים מסובבים אחרי את הראש, גם נשים, אבל דווקא זה שאני רוצה שיסתכל עלי ככה לא עושה את זה ומוצא עניין במקומות אחרים.
ניסיתי להתעלם, ניסיתי להחזיר לו בלהסתכל על גברים אחרים ושום דבר לא עוזר, ועוד בפעם האחרונה שרבנו על זה הוא אמר שהוא לא שם לב לזה ושלפחות הוא רק מסתכל ולא עושה שום דבר אחר...
זה ממש משגע אותי, אני מרגישה שזה יכול להוביל אותי לעשות מעשים שאני אתחרט עליהם, ואנחנו רק נשואים חודש !!! מה יהיה אחר כך?
זה מרגיש כאילו מאז שהתחתנו הוא לוקח אותי כמובן מאליו, וגם כשאני בוכה זה כבר לא מזיז לו....
מה לעשות ?!!?!?! אמרתי לו כבר מיליון פעמים שזה מפריע לי וזה לא משתנה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור למפלגת הנהנים מיופי באשר הוא
דורית כהן13/09/2009במבית היקרה, אני מבינה מה שאת עוברת, יחד עם זה, חשבי בהגיון: כאשר את מצוייה לצידו בחייכם המשותפים - ההנאה שהוא יכול לשאוב ממראך עד כמה שתהיי פצצה - תלך ותרד עם הזמן. למה? כי יש התרגלות. גם כאשר את קונה בגד יפה או ציור לסלון - בתחילה את נהנית מאוד ועם הזמן את יכולה לחלוף ליד הציור והוא לא יזיז לך.
ככה זה, יש התרגלות ליופי, ויש רעב אנושי טבעי ליופי חדש, ככה אנחנו בנויים. הרבה אנשים פשוט נהנים מאסתטיקה ויופי, והיופי הנשי חוגג על כך ומנסה לחדש את עצמו כל הזמן.
אני לא הייתי נבהלת במקומך כאשר בן הזוג מסתכל על אישה יפה אחרת - סימן שיש בו את היכולת ואת הצורך - ליהנות מיופי נשי. האם לך זה לא יכול לקרות שאת לוטשת מבט במישהי מאוד יפה? או בגבר שנראה טוב?
אני רוצה להציע לך לבטל את הקישור שאת עושה: אם הוא מסתכל על מישהי אחרת - הוא רוצה להיות איתה או הוא כבר לא אוהב אותי. מציעה לך לראות בכך רק את העובדה הפשוטה - הוא מסתכל על משהו יפה ונהנה מן היופי.
הסכנה קיימת בזוגיות שלכם דווקא בגלל שאת מגבילה אותו ומעוררת אצלו רגשות אשמה על המעשה הזה. יש בני זוג שכל כך מבינים ומקבלים את הצורך ליהנות מיופי, שהם אפילו מפנים את תשומת לב בן הזוג - "היי, חמודי, תראה איזו בחורה יפה עברה עכשו ברחוב"...
אני מציעה לך לעבור ל"מפלגה" החכמה הזאת, ובמקום להילחם בתכונה ההאנושית הזאת - הצטרפי אליה וקבלי אותה בידידות, בזרועות פתוחות, כי הנסיון לשנותו פשוט לא יצליח. אני כבר יכולה לדמיין שבגלל שאת כה מגבילה אותו בנושא זה - הוא ירשה לעצמו להתשחרר דווקא כאשר את לא נוכחת בסביבה, כדי לא לחטוף ממך. חישבי על כך - האם זה מה שאת רוצה? לא עדיף לך לשחרר לו את החבל ולתת לו הרגשה טובה וחופשיות בתחום הזה? ככל שתכבלי אותו יותר ותתלונני - הוא ירצה יותר להשתחרר ולעשות מעשים מאחורי הגב שלך.
האם תוכלי לעשות שינוי בעצמך? האם תרצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות נמוכה ביחסי המיןנעמה09/09/2009
אני בת 27 ונמצאת במערכת יחסים מזה קרוב ל-4 שנים.
הזוגיות שלנו מקסימה וממלאה ויש לנו תקשורת נעימה ופתוחה. עם זאת, יחסי המין שלנו ממש לא מספקים. התדירות מאוד נמוכה (לעיתים פעם בחודש וקרה כבר שפחות מכך) ואני חשה שהזמן העובר בין לבין סוגר אותי כל פעם מחדש ומוריד את ההתלהבות.
השנה הראשונה להכרותינו היתה מלאה בתשוקה אך התקשורת ביננו היתה פחות טובה ולבסוף גם נפרדנו. חזרנו לקשר לאחר תקופה קצרה של ניתוק ולאחר שיחות והבנה שאנחנו חשובים זה לזו וכי סדרי העדיפויות שלנו השתנו והסתדרו על הצד הטוב ובאמת מאז מאוד טוב לנו אחד עם השניה. אלא, שיחסי המין לא חזרו להיות כפי שהיו. בתחילה, הידיעה על כך שבן זוגי היה עם מישהי אחרת בתקופה שנפרדנו (חד פעמי) העיבה עלי. בהמשך, נקלענו לתקופה ארוכה בה היינו בסחרחורת של עבודה ולימודים שהעמיסו עלינו ולא נתנו לנו זמן להיות ביחד. היום, כשכבר יש יותר זמן- תדירות יחסי המין לא עלתה.
אני לא יודעת מה לעשות. השיחות על כך ביננו לא באמת מקדמות אלא לעיתים רק עוזרות ברמה הנקודתית.
אנחנו אוהבים מאוד ורוצים שיחסי המין יהיו טובים ומספקים בהתאם לקשר ביננו. רבים הפורומים בהם טוענים כי חוסר תקשורת או ריבים מעיבים על יחסי המין אך הזוגיות שלנו נמצאת במקום כ"כ טוב והמין לא. מדוע?
אני חוששת שהקשר יפגע בעקבות כך ועסוקה בזה רבות.
אשמח לעצה והכוונה,
תודה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על תשוקה, איכות וכמות ביחסי מין
דורית כהן13/09/2009נעמה היקרה, על מנת להבין את מסתורי התשוקה ומה קורה לה בזוגיות מתמשכת, אני ממליצה לקרוא את הספר המדהים - "אינטליגנציה ארוטית" מאת הפסיכולוגית האמריקאית אסתר פרל.
בגדול היא מציגה את התיאוריה הטוענת שיחסי מין ותשוקה משגשגים בתוך אי וודאות, מתח, סקרנות, חידוש, מיסתוריות, ועוד.
בטחון, אינטימיות, שיגרה - אלו הם אוייבי התשוקה!
חישבי על כך - עד כמה אנחנו נמשכים מינית דווקא כאשר הכל חדש ולא ידוע מראש. הדמיון שלנו חוגג , מעצים את המציאות ואף מסלף אותה בכיוון שאנחנו רוצים שתהיה, ככל שאנחנו מכירים את בן הזוג באופן מציאותי יותר - וכבר יודעים איך זה הולך להיות איתו - כך יורדת התשוקה.זו תופעה אוניברסלית, וכאשר מבינים אותה, אפשר לתקוף אותה (קצת "לסדר" אותה) מכמה כיוונים:
היא ממליצה קצת לפלרטט עם אחרים כדי שלא הכל יהיה מובן מאליו ובטוח (גם אצלך וגם אצלו). אחרים ממליצים לגוון בכל מיני צורות את יחסי המין כדי שהשיגרה לא תכבוש כל חלקה טובה. אני מאוד ממליצה להשקיע באיכות על חשבון הכמות. לא להיבהל מתדירות נמוכה, ולפנות הרבה זמן - שלוש שעות, למשל, ליחסי מין, ולגשת לכך בחרדת קודש, בהשקעה, ליצור אווירה, אפשר ללמוד זאת באתרי טנטרה עבריים. אחרי כמה פעמים של סקס איכותי ומרגש - יש לשער שהתדירות תעלה במקצת כי זה יהיה כל כך כיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה היא רוצה?אנונימי08/09/2009
אני יוצא עם בחורה כבר שלושה חודשים
בחודש הראשון הכל היה בסדר ממש גן עדן
מהחודש השני פתאום היא כמעט ולא רוצה סקס בקושי פעם פעמים בשבוע
חוץ מהסקס היו הרבה נשיקות ונגיעות וגם זה פחת מאד
אני מבין שלאחר תקופה יורדת התדירות
אבל אף פעם לא קרה לי דבר כזה ממש בהתחלת הקשר כשהכל אמור להיות ורוד
אני מאד מעוניין בבחורה אבל
אני מרגיש דחוי ולא מושך וחושב לסיים את הקשר כי זה עושה לי לא טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת לגבי סקס
דורית כהן08/09/2009זיו היקר, יחסי מין הינם עולם שלם, מורכב, עם המון רגישויות, וקשיי תקשורת מפה ועד הודעה חדשה... הרבה פעמים האישה לא ממש נהנית, אבל לא אומרת מה היא רוצה בגלל ביישנות וחוסר חופשיות, וממשיכה לא להינות ולפעמים אפילו לסבול מכאב ואי נעימויות. יש נשים שחוששות להגיד משהו לבן הזוג שמא הוא ייעלב וייפגע מן הביקורת.
ואז קורה שמתחילה התמעטות ויש התחמקות ממצבים אינטימיים, כמו נשיקות ונגיעות, מחשש שמא זה יוביל לסקס בו היא לא מספיק נהנית או אילו סובלת אך לא מסוגלת להגיד לך.
עד כמה אתם חופשיים לשוחח על הסקס שלכם. האם את יכול לשאול אותה ממה היא נהנית וממה לא? לשאול אותה האם יש משהו שאתה יכול לעשות לה (או להפסיק לעשות) שיכול לגרום לה ליותר הנאה? פשוט לנהל שיחה פתוחה, ממקום של סקרנות והתעניינות והקשבה, ולא ממקום של פגיעות וכשלון.
יש זוגות שיש ביניהם כימייה ראשונית טבעית אמיתית, ויש זוגות שצריכים פשוט לתקשר יותר על מנת ללמוד איך לענג זה את זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימי08/09/2009הסקס לפי מה שהיא טוענת הוא טוב
אני מאד פתוח ומענג
לא נראה לי שזו הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהגלית07/09/2009
נשואים חצי שנה, אני בת 26 הוא בן 28 .
יצאנו 7 שנים לפני החתונה , הוא הראשון שלי.
מאז שהתחתנו ההרגשה (של שנינו) שהכל נהרס , דברים יוצאים מהכלים .
חוסר פרגון, חוסר אהבה ומצדו חוסר אכפתיות (אני יכולה להתעלף לידו והוא לא יקום לעזור לי... וזה דוגמא לא קיצונית).
אנחנו לא מדברים בקושי ואם כבר אז זה רק ריבים. הוא זרק שאנחנו לא נשואים הרבה זמן ואין לנו ילדים אז אפשר להתגרש...
לא טוב לי איתו ולו לא טוב איתי. ייעוץ זוגי מבחינתו אין סיכוי לעולם. ודיברנו על הנושא.
איך אני יגיד להורים שלי???מה לעשות? אני מרגישה אבודה כאילו כל זה קורה למישהי אחרת ולא לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפרד
יהודית ברגמן08/09/2009נויה יקרה, סביר שההחלטה להנשא לא היתה מוצלחת במיוחד..אבל על הטעות הזו את לא צריכה להתענות ולשלם כל חייך. לא ברור מה היה טיב הזוגיות האהבה והאכפתיות בתקופת החברות ואולי הנישואים היו רק מכח האנרציה. וכיוון שהוא אדיש אליך ודוחה קבלת יעוץ - הקשר לא מוביל לשום מקום טוב ואין סיבה להמשיך לחיות יחד. שוחחי עם הוריך וספרי להם כל מה שסיפרת פה, הם וודאי יבקשו רק את טובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קללותמוריה07/09/2009
שלום,אני נשואה 4 שנים ומאז שאני מכירה את בעלי הוא מתעצבן מהר מאוד מדברים ומתחיל לקלל קללות כמו שאני אמות או סליחה על הביטויים:זונה,שאני לא אזכה לקום מחר ושאלך לגיהנום שהילדה תדרס מצידו (יש לי 2 ילדים) ואלף ואחת קללות וכל פעם אני נפגעת מחדש והוא מבטיח שיירגע וחוזר חלילה אגב את כל הקללות הוא גם מעביר על הילדה בת השלוש וחצי כל פעם שהוא חוזר הביתה הוא מתנהג כך ומתרץ את זה שהוא עייף או משהו אחר.
מה לעשות אני בוכה הכל הכל אני עושה רק שלא יתעצבן קשה לי נורא ולא נעים לי,גם שהוא רגוע זה טעון אני לא מצליחה לעשות כלום אין לי בן זוג שיכול להבין אותי ולהשתנות אני אשמח לתשובה מהירה.
מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את חייבת לטפל בכך בצורה דראסטית!
דורית כהן08/09/2009מוריה היקרה, העצבים והקללות שאת מתארת לדעתי לא נולדו בנישואים איתך, אלא נמצאים אצלו "על בסיס קדום", מילדות, וסביר להניח שהוא ראה את אביו מתנהג כך אל אימו ואל המשפחה, ולכן כל מצב שמעצבן ומלחיץ אותו הוא מגיב מאותו מקום עתיק, המופעל אוטומטית ללא מחשבה וללא שליטה.
אינני חושבת שאת יכולה לעשות משהו בקשר לכך. רק הוא יכול להחליט שהוא לא אוהב את התכונה הזאת אצל עצמו ושהוא רוצה לטפל בשינוי התגובות שלו.
כל מה שאת תעשי לא ישנה אותו, אלא ההיפך! ככל שאת תנסי יותר לשנות אותו ולהיות ביקורתית כלפיו - כך הנטייה שלו לקלל תהיה חזקה יותר.
מה שאת יכולה לעשות זה להודיע לו שאת לא מוכנה לחיות עם בן זוג כזה ופשוט לקום ולעזוב. אולי הדבר הזה ידרבן אותו לעשות שינוי. אבל לא מספיקה הבטחה מצידו במקרה כזה, אלא כניסה רצינית שלו לטיפול בתופעה - טיפול פסיכולוגי תחת הכותרת של "ניהול כעסים".
אם תעשי את המעשה הזה וזה לא ידרבן אותו לטפל במצבו - חשוב שתדעי שזה לא ישתנה מעצמו, ולא ישתנה עם הבטחות מצידו, ועליך לעשות את השיקול אם את מוכנה להיחשף לכך כל חייך, ולסבול מזה, ושהילדים יסבלו מזה ויראו בו מודל וזה עלול לעובר הלאה מדור לדור. את עוד צעירה ויכולה לטפל בכך בצורה דראסטית, ולהחליט שאינך חייבת לסבול מכך כל החיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אקום ואלך עם ילדים פחות מגיל 4
מוריה08/09/2009תודה על התשובה,אני עונה לך עם דמעות איך אקום ואלך עם ילדים בני פחות מארבע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות מעשיות
דורית כהן09/09/2009מוריה יקרה, ברור לי שזה מאוד מפחיד לעשות את הצעד הזה. חפשי לך חברים טובים ובני ברית מן המשפחה שלך שיתמכו בך והתייעצי איתם רבות לפני שאת מחליטה על הצעד הזה.
אחת הבעיות עלולה להיות שהוא עלול להגיב בזעם רב על צעד כזה. מה שאני יכולה להציע כשלב ביניים הוא לבקש ממישהו מבני המשפחה שהוא מכבד - להיות נוכח יחד איתך בשיחה החשובה עם בעלך, ולהגיד לבעלך שחשבת על כך הרבה והגעת למסקנה שאת לא מוכנה להמשיך בזוגיות הזאת כמו שהיא, אלא אם הוא יתחיל לטפל בבעייה של הקללות, אחרת את תהיי חייבת לעזוב למען עצמך ולמען חינוך הילדים.
תשאלי אותו כמה זמן הוא זקוק על מנת להתחיל תהליך טיפול מתאים. נניח חודש של חיפוש. ואחר כך תשאלי אותו מה את יכולה לעשות כדי לעזור לו לעשות את השינוי - על פי הייעוץ שהוא יקבל מאיש מקצוע. ותעשי גם את מאמץ לא להתגרות בו.
בעלך צריך ללמוד דרכים אחרות לשחרר כעסים ולנהל את הכעסים שלו, דרכים שהן לגיטימיות. כמו לעסוק בספורט על בסיס יומי, מדיטציה, ועוד - יש מומחים לעניין גם דרך קופות חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורייה
אין שם08/09/2009תעיפי אותו מהחיים שלך אחרי הקללות באות המכות ומי יודע קשה לאנשים כאלה להשתנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית,זה יכול להיות שייהפך לאלים?
מוריה09/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצאת ממסלול האלימות
יהודית ברגמן09/09/2009מוריה יקרה,
אכן, כמו שדורית כתבה, מילים ונסיון שכנוע מצידך לחלוטין לא יועילו ואף יחמירו את המצב. הוא צריך לעבור חוויה אמיתית של פחד נטישה, בכדי לפקוח עיניים, להודות שאין ביכולתו לשלוט לבד ולהסכים לעבור טיפול לפני שהאלימות המילולית תיהפך לפיזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאהבות באחרמבולבלבת06/09/2009
בן זוגי ואני יחד כבר 7 שנים מתוכם שנתיים נשואים. אני ב 29 ובתקופה האחרונה התחלתי לחוש משיכה לגבר אחר (על גבול ההתאהבות) אני מאד אוהבת את בעלי ורציתי לדעת האם קורה במהלך החיים שנמשכים גם לאחרים???האם מסיבה זו יש לפרק נישואים? האם במהלך העשורים הבאים עלי להאמין שהוא לא ירגיש רגשות כלשהם לאישה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבחנה בין אהבה להתאהבות
דורית כהן08/09/2009מבולבלת יקרה, גברים ונשים רבים חווים את מה שאת מתארת - מתאהבים במישהו אחר תוך שהם נשואים לבן /בת זוגם.
התאהבות היא כידוע חווייה מאוד נעימה - משכרת את הגוף, ומציפה אותנו ברגשות של ציפייה, אופוריה, התלהבות, פנטזיות נעימות.
מכיוון שאחרי כמה שנים שאנחנו עם אותו בן זוג - חוויית ההתאהבות מסתיימת (זה לוקח בין מספר חודשים למספר שנים...)ונכנסים לישורת של שיגרה, ללא ריגוש - מאותו זמן יש סיכוי (או סיכון) שכל אחד מבני הזוג יחווה התאהבות חיצונית לנישואין, בגלל החסר הרגשי (הטבעי) שהזוגיות מתגלגלת אליו.
העניין הוא שכל אחד בנוי אחרת, יש בינינו כאלה שיותר זקוקים לריגוש הזה, ואני מניחה שאת ביניהם, כי זה קרה לך מוקדם...ויש בינינו כאלה שמעדיפים את הבטחון והיציבות שיש בקשר של אהבה בוגרת, המיוסדת על הערכה, פרגון, התחשבות, הנאה מדברים משותפים - כל אותם דברים המתפתחים בזוגיות גם לאחר שההתאהבות הראשונית דועכת.
אז לשאלתך האם זה עלול לקרות גם לבעלך - אין לדעת איזה טיפוס הוא.
עכשו, אם את מסוגלת לקבל את ההבחנה בין אהבה בוגרת להתאהבות - זהמאפשר לך לנהל את מה שקורה לך ואולי יקרה בהמשך שוב - ולהבין מאיפה זה "נוחת" עליך, ולקבל את התופעה בהבנה, אפילו בידידותיות. את יכולה למשל להגיד לעצמך - אהה, אני שוב זקוקה לריגוש, הרשי לעצמך ליהנות מן התחושות שמציפות אותך, ונסי לא להתקדם מעבר לכך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאהבות
אין שם08/09/2009יכול להיות שגם הוא יתאהב במישהי .אבל הוא יפגע קשות כשיוודע לו שאת מתאהבת ורחמנא ליצלן מפתחת יחסים עם גבר אחר. מכירים את הסרט הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)