פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בחיי נישואים
    נשואה
    17/11/2009

שלום רב,
    אני ובעלי בני 28,התחתנו לפני שנתיים ואנחנו ביחד 10 שנים,רק לאחר שהתחתנו עברנו לגור ביחד ומאז התחילו בעיות.אלו בעיות שבעיקר נוגעות לדברים הקטנים כמו ניקיון/שטיפת כלים וכד'.אבל הדבר הכי משמעותי והכי מאכזב קרה אתמול,בעלי הוא בן אדם שעד שהוא עושה דברים לוקח לו המון זמן ואני כל הזמן צריכה להזכיר לו וללחוץ אליו שלא ישכח לעשות.לפני שנה היינו מעורבים בתאונת דרכים קטנה,ואז הגיע הדרישה לתשלום עבור אמבולנס וכדי שלא נשלם הוא היה צריך להביא אישור ממשטרה לאחר תקופה מסוימת התחילו כבר להגיע מכתבים מעו"ד,אני מאוד הייתי לחוצה וכל הזמן ביקשתי שישלם,לפני חודש הוא אמר לי שהוא דאג לזה שהמשטרה פיקססה לעו"ד את הדוח.אך פתאום אתמול חזרתי הביתה וגילתי קבלה מתאם עו"ד שהוא שילם להם סכום מסוים אני מאוד התעצבנתי וישר אמרתי לו מה זה צריך להיות עם הוא אמר שהוא טיפל בזה...הוא אמר שזה עבור טיפול אבל לא נשמע לי הגיוני וגם עם זה נכון אני עדיין לא מבינה למה היה צריך להסתיר ממני כזה דבר,לא פעם ראשונה שהוא עושה עסקה ולא אומר לי ולא עדכן אותי.
    אני מרגישה שאני לא יכולה כל כך לסמוך עליו,אני גם מרגישה שאני כל הזמן זאת שצריכה לגרום לדברים לקרות ......

מה לעשות ? אך לפעול ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בחיי נישואים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפוס לא בריא

דורית כהן
    26/11/2009

נשואה יקרה, סליחה על העיכוב בתשובה אליך.
    כמעט כל זוג נתקל בבעייה שאת מתארת. זה קורה כי אחד מבני הזוג הוא יחסית פחות אחראי ופחות ביצועיסט, ונוטה לדחות את עשייתם של דברים שהוא לא אוהב, ואילו השני הוא פחות כזה...אז תמיד זה שיותר אחראי מוצא עצמו נוזף וביקורתי כלפי זה שדוחה. די מהר נוצר דפוס תקשורת שבו בנוסף לדחייה, הדחיין כבר חושש מן הביקורת ואז מתחיל להסתיר את הפאשלות שלו, רק כדי לא לחטוף נזיפה.
    אם לא מטפלים בכך בצורה בוגרת - זה עלול להתפתח לדפוס קבוע ומאוד מזיק בזוגיות. כי את כבר לא תסמכי עליו, תבדקי אותו פעמים רבות, תעשי דברים במקומו והוא כבר יתחיל לראות בעצמו דחיין סדרתי ולקבל את הדימוי העצמי הזה בחוסר ברירה. וכך זה ילך ויתחזק.
    על כן אני מציעה לערוך על כך שיחה עקרונית, לא כאשר אירוע כזה קורה והוא מרגיש אשמה ואת מרגישה כעס ואכזבה, אלא ברגע טוב שלכם, או פשוט לבקש לקבוע איתו שיחה מראש אליה תבואו שניכם עם ראש פתוח. נסו לחקור את התופעה הזאת אצלו - למי זה דומה אצלו בבית, מתי זה התחיל, מה קורה אצלו בראש כאשר הוא נזכר שצריך לעשות משהו - מה קופץ לו בראש שגורם לדחייה הזאת. כאשר תבינו זאת לעומק, תשאלי אותו האם הוא היה רוצה לשנות זאת. אם כן - תשאלי אותו האם הוא היה רוצה עזרה ממך. וכל השיחה הזאת צריכה להיות ללא כעס, אלא מתוך נסיון אמיתי להבין מה קורה אצלו ואיזה רעיונות עולים לשניכם על מנת לשנות זאת.
    מקווה שקצת עזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נכה קל נשוי ולא מוצה עבודה וב
    עמוס
    17/11/2009

אני נכה קל ברגל בן 44 נשוי פלוס 2 ולא מוצא עבודה ובא לי להתאבד כול רגע אמיתי מה לא עשיתי פניתי לכול כח אדם באזור חיפה יש לצין שלפני תאונת העבודה עבדתי כולהזמן ןאכשו אני ריקני גם משעמום וגם מבחינה כלכלית וזה אחוזי הנכות שמגיע לי מביטוח לאומי מצבי בכי רע אני מפחד לעשות משהו שאני אצטער אלו אנה עיזרו לי בכול דרך אני מתחנן בתודה מראש 0506397661

הוספת תגובה

• להיעזר בלשכת הרוווחה

דורית כהן
    21/11/2009

עמוס יקר, צר לי על התקופה הקשה שאתה עובר. האם התייעצת עם רשויות הרווחה? אתה זקוק לתמיכה נפשית ובלשכת הרווחה יש אנשי מקצוע גם מבחינת טיפול נפשי וגם מבחינת הכוונה מקצועית, שיכולים לתמוך בך בתקופה הזאת. אני מקווה שלא תיכנס עמוק יותר לייאוש הזה ותאפשר לעצמך לקבל עזרה שמגיעה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם מפנים ישר לייעוץ????????
    דנה 25
    16/11/2009

לא מזמן שיתפתי אתכם בבעיה קטנטנה שהיתה לי, ענתה לי דורית וכשכתבתי תגובה לא פרסמתם אותה? למה? כי כתבתי את האמת שזה היה משבר פצפון שעבר בזכות האהבה הענקית וההערצה שיש לנו האחד עם השניה?
    זו ממש חוצפה שאני שולחת תגובה על התשובה ואתם לא מפרסמים אותה, כי טענתי שלפי דעתי אנחנו לא צריכים ייעוץ!!!!!!!!!!!!
    אנחנו נשואים סה"כ 6 חודשים נהדרים והתשובה היתה "ישר ייעוץ"......... למה ומדוע? זו בעיה כזו קטנטונת, במקום שתגידו שזה משהו קטן שעובר תוך יום(כמו שבאמת קרה) אתם מנסים להלחיץ, מזל שאני יודעת מה יש לי בידיים ולא ממהרת להקשיב ל"עצות"....
    הלואי על כולן בעל כמו שלי, כולם פה כותבים על בגידות ודברים נוראים ואני סך הכל רציתי טיפה הכוונה לגבי ההתנהגות ש ל י שא נ י יודעת שהיא לא בסדר ופוגעת, ואת כתבת לי "קחי א ו ת ו לייעוץ" מה הקשר ? ככה אתם עוזרים? אז לכל הנשואים הטריים אני אתן לכם עצה- אם אתם אוהבים ונאמנים אחד לשני ולא אכפת לכם מאף אחד אחר חוץ מבן/בת הזוג שלכם, אז תדעו שבכל תחילת נישואים חדשים יש טיפה ויכוחים וזה נורמלי!!!!!! תסמכו על האהבה הענקית ש ל כ ם ותסמכו על ע צ מ כ ם !!!!!
    מזל טוב ובהצלחה.. ותזכרו כל מה שנראה גרוע, בבוקר מקבל פרופורציות......

הוספת תגובה

• מה את כל כך כועסת?

שירית
    16/11/2009

בסה"כ פתחו לך אופציות לדרכים בהן את יכולה לקבל כלים להתמודד. את לא חייבת אם את מרגישה שאת יכולה להתמודד לבד וזה בדיוק מה שנאמר לך. את מוזמנת לקרוא שוב את שתשובה שקיבלת.
    דרך אגב...תודה על ההתייחסות אמרת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתך כן פורסמה

shir.
    16/11/2009

פשוט שירשרת אותה למקום הלא נכון. את הגבת בטעות ל"מבולבל" (ראי דף קודם)-שרשור שהגבתי לו גם.ככה שכבר את יכולה להיות רגועה שכן פירסמו את תגובתך.

מעבר לזה אני בטוחה שמי ש/שלח' אתכם לייעוץ עשה זאת מכוונה טובה לעזור, עזרה שאת ביקשת אותה פה, ברגע שכתבת את ההודעה. אז לא כל פיתרון מוצא חן, אבל בכל פיתרון הוקדש זמן ומחשבה עבורך. קבלי זאת בתודה ובהבנה.

אני שמחה שהסתדר לך, אינשאללה על כל הזוגות. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה חוסר בטחון
    אוהבת ופגועה
    16/11/2009

בעלי אמר לי שלעיתים הוא נמשך מינית לנשים אחרות, ידידות או מכרות, או סתם כאלו שיוצא לו לפגוש.
    הוא לא עושה עם זה שום דבר, אך עדיין נמשך מינית. מוזר לו שנאי לא נמשכת מינית לגברים אחרים. האם זה באמת מוזר? האם זה כל כך ברור שגברים ימשכו מינית לנשים אחרות?
    לפני שנ חווינו בגידה. אני אומרת חוינו למרות שהוא זה שבגד בי לאחר סך הכל שנתיים ביחד. הוא היה בחו"ל הרגיש שהוא רוצה "לחגוג" ושזה מה שנכון לו באותו הרגע וכך גם פעל.
    השבוע, בעקבות איזה מפגש עם מישהו, עלתה בי שוב התחושה הזו של חוסר בטחון.
    מאז הבגידה, טיפלנו בעצמנו. לא הלכנו לטיפול זוגי כי הוא לא ראה בכך צורך ממשי. אני הלכתי פעמיים למטפלת, לעשות עבודה עם עצמי ולשחרר.
    השבוע עלה בי שוב המקום הזה והתחלתי על כך שיחה והוא ממש התפוצץ. לא נעים לו לשמוע שלא טוב לי עם זה, שאני מבקשת שיקח אחריות על המקום המגעיל הזה שאני חשה בתוכי. הוא אמר לי שאם הייתי מפוצצת אז את הקשר אז זה היה נגמר - כלומר הוא אפילו לא היה נלחם עלי. במערכות קודמות הוא כבר בגד וגם נבגד ואני מאוד רוצה לסגור את המעגל הזה של הבגידות בחיי. אני לא רוצה להיות חסרת בטחון שהוא שוב יטוס ויתחשק לו לחגוג, או שפתאום משהו ירגיש לו מתאים....
    למרות שהוא אומר שהוא אוהב אותי ורוצה רק אותי, הוא גם אומר שאם הוא יבטיח לי שהוא לא ירצה לחגוג פעם זה יהיה לשקר לי ושגם אני לא יכולה להבטיח לו שאני לעולם לא ילך עם מישהו אחר כי הוא כבר ראה הכל.
    אני ממש אובדת עצות. אני אוהבת אותו מאוד ורוצה לחיות את חיי איתו. לפני כמה זמן עלה עניין חתונה והוא ביקש הסכם ממון ונישואים ואני מסיכמה לכך כי זה יתן לו בטחון שהוא זקוק לו. אני זקוקה להתחייבות שאומרת- אני איתך ולא אלך לחגוג גם אם יבוא לי. כי אני מתחייב לך. על זה אי אפשר לחתום אצל עו"ד... מה אני עושה? איך לגשת אליו?

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה חוסר בטחון

הוספת תגובה

• להימשך לאחרים

דורית כהן
    21/11/2009

שלום לך, הרשיתי לעצמי לאחד את שתי הפניות שלך כי הן עוסקות במשהו דומה.
    התשוקה המינית היא כמעט אף פעם לא בלעדית כלפי בת הזוג לבדה.... אנחנו בנויים פיזיולוגית בצורה כזאת שיש כל מיני דברים שמשפיעים על ההימשכות שלנו לבני המין השני: יופי חיצוני, ריח, שפת גוף, קול. והרבה מאוד אנשים מן המין השני יכוטלים לעורר בנו תגובה של התעוררות מינית.
    יש בינינו כאלה שיותר מרשים לעצמם להבחין בעובדת ההימשכות הזאת ויש כאלה שחוסמים את הגירויים האלו ולא מאפשרים להם לחדור ולהשפיע.
    גברים ונשים מקבלים חינוך די שונה מן הבחינה הזאת.
    בחברה הגברית יש עידוד וחוסר שיפוטיות כאשר גבר נשוי מתעורר מינית למראה אישה שאינה בת זוגו - חבריו הגברים רואים בכך משהו גברי, חיובי, חזק, מלא חיות. אין שיפוטים ערכיים שליליים על התנהגות מפלרטטת אצל גברים. זה מתקבל יחסית בסדר (רק בת הזוג שלהם מתקוממת...)
    ואילו אצל נשים המערכת הערכית פועלת אחרת. אישה נשואה שמגיבה בהתעוררות מינית למראה חתיך חדש - מייד תרגיש בעצמה שזה לא בסדר, היא לא תמהר להראות זאת ואולי תסתיר את הימשכותה אפילו מפני עצמה...
    רק כאשר הגבר מפנים שזה פוגע בבת זוגו - מתחיל להיווצר אצלו איזה מצפון פנימי העוצר אותו מן הפלירטוט. אבל אם זה כרוך באיסורים והגבלות שאת מטילה עליו - זה לדעתי עלול לפגוע בהתפתחות המצפון. אסביר לך למה: כי הוא מתקומם כאשר את אוסרת עליו מטעמך ומטילה עליו הגבלות. ואז הוא יהיה עסוק בהדיפת ההגבלות ובהתנגדות להן, במקום בלפתח את הערכים ואת הגבולות של עצמו. האם את רוצה שהשינוי יבוא ממקום פנימי שלו או בגלל שאת אוסרת עליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

אוהבת ופגועה
    22/11/2009

ברור לי שאני רוצה שהשינוי יבוא ממנו. אבל זה לא משהו שנראה כרגע לעין.
    הוא כל כך עקשן ועקבי בדבריו ומעשיו שזה יכול לשגע.אני לא רוצה לשנות אותו, אני רוצה שיראה אותי ואת הכאב שבי. שיבין שאני לא כזו והוא כן...אז איך מגשרים על זה בזוגיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתן ילדותי ומסוכן לתינוקת
    הילי
    16/11/2009

בקשר לתינוקת הוא נותן לה לעשות דברים ממש מסוכנים לשלמותה הגופנית ומתפאר ביכולותיה המוטוריות . כל מיני להטוטים בגן שעשועים או בבית שממש מצמררים אותי. הוא עצמו ספורטאי כפייתי והכל נובע מילדותיות בלהוכיח שהיא פנומן ספורטיבית.
    בקשר לביתי הוא מתיחס אליה לעיתים קרובות בטרור סמוי כגון: כעסים ומצבי רוח על שלא קראה את מחשבותיו ועשתה דברים אחרת משציפה. לא זורם אלא משבית שמחה כי התאכזב. והכל על שטויות לכאורה. ביתי מאד קשובה ומתרשמת בהכנעה ונכנסת למגננה בלנסות לרצות אותו ולהבין אותו.
    תמיד יוצא שהוא הכועס והיא מתנצלת.
    במקור זה היה אחרת אבל אחרי התינוקת הוא נתן דרור לתכונות אלה.
    הוא גם מאד רכושני כלפי התינוקת.
    אני פוחדת שזה יחמיר עם הזמן ועם התינוקות הבאים.
    יש לי דוגמה דומה במשפחה שגורמת לבעיות גדולות מאד בזוגיות.
    מה ליעץ לביתי כדי לשפר את מעמדה בבית מולו בעת טרור כדי שזה לא ידרדר. ומה עושים שלא יסכן את התינוקת?

הוספת תגובה

• חסרים פרטים

דורית כהן
    21/11/2009

רונה, מכתבך מתחיל מן האמצע, האם את יכולה להוסיף את משפטי ההתחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אומרת...

naama
    11/12/2009

שיש לה בת שמקבלת לדעתה יחס שלילי מבעלה (החתן של הכתובת), שמופגן גם כלפי הבת שלהם (הנכדה של הכותבת). היא חוששת שהוא מזיק להן.
    זה מה שאני הבנתי מדבריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכמיהה לאהבה...עזרה
    לואי
    15/11/2009

זו הפעם הראשונה שאני יושבת מתוך ייאוש ונכנסת לפורום מקצועי בניסיון למצוא עזרה.
    אני נמצאת בזוגיות עם בעלי מזה 7 שנים, לפני כשנתיים התחתנו ומייד ילדתי את בני המקסים בלידה מוקדמת בחו"ל (חודש שישי) חוויה שהיתה דיי טראומתית והכניסה את החיים שלנו לדרייב מטורף. עד לאותו יום הייתי האישה ה"חזקה" שמובילה את הזוגיות ומחזיקה אותה. בעלי היה שרוי בעצמו - מתלבט אם הוא רוצה אותי או לא ואני "נלחמתי" על האהבה שלו בכל הכוח.
    ביום שילדתי, לנוכח הטראומה שעברתי ולאור העובדה שרציתי לזכות באהבה ודאגה מבעלי (ולא רק כי נלחמתי על זה) הרשיתי לעצמי להישבר ולהיות חלשה יותר- הרשיתי לעצמי לומר שקשה לי ורציתי לקבל ממנו תשומת לב, רציתי שהוא יכיל את הכאב שלי וייתן לזה מקום...וזה לא קרה. הוא מצידו כעס עליי ואמר שאני קרציה ושנמאס לו מהקטרנות שלי.
    בלת ברירה המשכתי הלאה עם התחושות המתסכלות שאני לבד ומידי פעם שאני נשברת ומלינה שקשה לי - מייד אני נתקלת באותם תגובות.

אנחנו נמצאים במצב של תסכול ומטענים רבים אחד כלפי השני, חוסר הערכה וחוסר כבוד...

לפני כחמישה חודשים החלטנו ללכת לטיפול זוגי אצל פסיכולוגית. מאז ההרגשה טובה יותר ברמה שלי עם עצמי- אני מרגישה שאני עושה עבודה, נוגעת בדברי כואבים ומנסה ורוצה להשתנות ולתקן.
    הוא מצידו משתף פעולה ואין לי ספק שהוא רוצה את הקשר הזה ורוצה בשינוי. אבל הבעייה שמתגלה אצלו טמונה בחוסר היכולת שלו להתקרב- הוא חושש מתלות וחושש להיפגע.
    חוסר היכולת שלו להכיל את הכאב והקושי שלי נובעת מהפחד שלו שברגע שאני חלשה זה מחליש אותו...ואני לא יכולה להמשיך להיות העמוד שדרה של הקשר הזה ושל הבית הזה...
    לעיתים הוא מחליט שהוא לא מגיע לטיפול...החלטות שמתקבלות שם נשארות מחוץ לחומת הרגש שהוא יצר ואני לא יודעת אם אצליח לעבור אותה.

אני מרגישה לבד, מרגישה שאני שקוקה לאהבה בתוך כל תהליך השינוי שאני עוברת בטיפול ובכלל בחיים.

אני חושבת שאם אני יחליט להיות חזקה באמת ולטפח את עצמי אני יצליח אולי להרים את הקשר - אבל משהו בי לא מוכן לעשות את זה - כי שוב אני יייקח על עצמי וזה לא פייר...

מתי אני יקבל את מה שמגיע לי?

אני מפחדת שהטיפול הזה ייקח נצח - אני כמהה לאהבה וזוגיות ורוצה עוד ילדים...כל המצב הזה מעכב אותנו מתלהתקדם בעבודה- לקנות בית וכו'. כי אנחנו עסוקים כל הזמן בקשר הרקוב הזה.

כמה זמן עוד אני אמורה לתת לזה?....אני לא רוצה לפרוש אבל משהו בי ממש לא מאמין שאני יכולה לקבל ממנו את האהבה שאני באמת רוצה- הוא אף פעם לא ידע לתת לי אותה....

לקביעת תור
    סגירה
    הכמיהה לאהבה...עזרה

הוספת תגובה

• מי אחראי לספק את צרכינו הרגשיים?

דורית כהן
    21/11/2009

לואי היקרה, את אולי רוצה ממנו משהו שבאמת אינך יכולה לקבל, וכל עוד תראי את מערכת היחסים דרך העדשה הזאת - את תראי אותה בצורה שלילית ומדאיגה, ללא יכולת לפתרון.
    הצורך הזה שלך בקבלת תמיכה כאשר את חלשה הוא משהו שקיים אצלך. בעלך לא אמור לספק לך את כל צרכייך הרגשיים. אין "חיה כזאת" שבנוייה לספק את כל הצרכים הרגשיים של בן אדם מסויים. אנחנו מתאהבים במישהו מסויים (בדרך כלל זה מלווה בסינוור ובתעתוע...) ומאז נדמה לנו שהוא הנסיך על הסוס הלבן, וכל פעם שהוא לא מספק את הסחורה המבוקשת אנחנו "שוברים את הכלים" ושוקלים האם נכון להמשיך את הקשר.
    חשיבה יותר בוגרת ומציאותית, אני חושבת היא ההכרה וההשלמה עם כך שיש צרכים רגשיים שבן הזוג לא יכול לספק לנו ועלינו למצוא אותם או בתוך עצמנו או בעזרת חברות טובות. אני חושבת שאם את תחליטי שאת היא האחראית על עצמך ועל סיפוק צרכייך ולא הוא - תוכלי להתחיל לראות אותו כמו שהוא במקום דרך העדשה המעוותת של צרכייך הרגשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא חושב שאני טיפשה
    אני
    15/11/2009

שלום שמי אתי ,
    יש לי חבר כבר שנה וקצת ..
    כבר כמה חודשים שאני מדברת איתו והוא עוצר אותי באמצע ואומר שזה לא מעניין או שאני חופרת ..
    או שביכלל הוא עונה לי פיתאום נושא אחר ..
    והוא אפילו עשה לי את זה ליד אנשים וזה הרגיש השפלה ..
    ניסיתי לדבר איתו על זה אבל שוב הוא ענה לי על נושא אחר ..
    למה הוא עושה לי ככה ?..
    מה ביגלל שאני לא מיתעניינת בדברים שהוא אוהב ?.. כמו , דגים , מכוניות , צמחים ..
    אני גם מיתעניינת בצמחים וניסיתי בדגים אקווריום וכל זה ושניסיתי אז ראיתי שהוא כן מוכן לעזור
    אבל אם אני מיתעצניינת בבגדים שיער או שאני מספרת לו משהו שקרה לי הוא מעביר נושא או משפיל אותי ליד אנשים ..
    אבל אם אני מספרת לו משהו עליו אז הוא עוצר הכל
    זה די מעליב
    הוא אפילו פעם אחת קרא לי אפס ..
    אטמנם אין לי ידע רחב בדברים שהוא מיתעניין ואני לא חושבת שזה גם פייר מה שהוא עושה
    ניסיתי לעשות לו את זה גם הוא היתעצבן ובא במשפט " מה את לא מקשיבה לי?! "
    וגם אני שאלתי אותו אבל זה לא עיניין אותו כלל .. הוא המשיך בשלו ..
    וזה די נימאס
    מה אני עושה עכשיו?

אשמח לתשובה ..
    להתראות

לקביעת תור
    סגירה
    הוא חושב שאני טיפשה

הוספת תגובה

• זאת תכונת אישיות שקשה לשנות

דורית כהן
    21/11/2009

אתי היקרה, את מתארת מצב שבו בן זוגך שקוע בעולם שלו "ולא רואה ממטר", כלומר לא מביא בחשבון שלאחרים יש תחומי התעניינות שונים משלו. עם הזמן זה יכול קצת להשתפר. כרגע הוא מאוד שקוע בעצמו ובנוסף על כך שיפוטי וביקורתי לגבי מי שמתעניין בתחומים אחרים. זה לא סוף העולם, הרבה אנשים צעירים הם כאלה, חלקם משתנים עם השנים וחלקם נשאר כזה לתמיד...
    כל עוד את שלמה עם עצמך וקצת מדגימה לו מה זה נקרא להתעניין בעולם של השני, אבל מדגימה בצורה נעימה, חיובית, לא שלילית, לא דווקא "להראות לו שהוא לא בסדר", אלא להראות לו כמה זה נעים שמישהו מתעניין בעולם שלו. עליך פשוט להבין ולקבל שהוא בנוי אחרת, והשינוי יגיע בעזרת דוגמה אישית חיובית ואולי, יש לקוות כאשר יהיו לומילדים והוא קצת יתעניין בעולם שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה...
    אורלי
    15/11/2009

אני גרה אצל חמתי והתרגלתי למצב בעלי עובד ולומד יש ל עוד ללמוד עוד שנתים....
    אנחנו חיים ביחידת דיור ושם אין אפשרות לגדל ילד
    אני ממש לא רוצה לדחות את זה אבל גם לחסוך לוקח זמן עצוב לי
    אני לא יודעת איך להתמודד במצב שכזה....
    בנוסף לכול מאז שהתחתנו אני פשוט לא מפסיקה לבקש צומת לב ...פשוט התהפך הגלגל ומעצבן אותי להיות כדבר מובן מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...

הוספת תגובה

• לקיחת אחריות על עצמך

דורית כהן
    21/11/2009

אורלי היקרה, צר לי על תחושותייך. יחד עם זאתחשבי על הדבר הבא: זה בידיים שלנו (שלי, שלך) לצבוע את חיינו באיזה צבע שאנחנו בוחרים לצבוע אותם. חשבי על כך שאולי מישהי אחרת באותו מצב עניינים (דיור אצל החמות ביחידת דיור קטנה, בעל שעובד ולומד ועל כן עסוק ושחוק ולא מסוגל לתת הרבה תשומת לב) - היתה יכולה לחשוב על מצבה בחיים בצורה אחרת. למשל, היא היתה יכולה לחשוב - איזה יופי לי, בעלי עכשו מקדיש עצמו ליצירת העתיד שלנו כמשפחה ולבניית הקריירה שלו. לי עדיין אין ילדים אז אני ממש פנוייה!!! זאת ההזדמנות שלי להגשים חלומות! את חולמת על ילד. אולי את שוקעת בחלום הזה כי אין לך משהו מוחשי אחר שיסחוף אותך. אבל אם היית מחפשת עבודה שתעניין אותך, או לוקחת קורס בכיוון שמעניין אותך - זה היה מכניס משמעות לחייך, היית בונה את עצמך בתור מישהי עצמאית, לא רק תלוייה בתשומת הלב שלו, שבכל מקרה, אמו שאת מרגישה כבר, זה לא בריא וזה מעמיס עליו מטלות נוספות שקשה לו לעמוד בהן. קחי אחריות על החיים שלך במקום לראות באחרים (בעיקר בבעלך) אחראים אחראי לשלומך הנפשי. את האחראית הבלעדית על עצמך - על מצב הרוח שלך ועל הדרך בה את בוחרת ללכת. עם אותם נתונים את יכולה להחליט שאת עושה משהו אחר, שיעשה אותך הרבה יותר מאושרת ויוריד את הנטל המיותר מבעלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה קשה קשה
    מירב
    14/11/2009

שלום,
    אני בת 36 ואם חד הורית לילד מקסים בן 3.5.
    עד לפני ההריון עוד הייתי בעלת קריירה משגשגת באילת וביחסים עם גבר שאהבתי גרוש ואב לשניים לאחר שנה וחצי ניפרדנו וזה חזר לגור עם גרושתו בטענה שאין לו לאן ללכת ומפה הגיעה עוד ילדה.
    וברוב טיפשותי ומבלי לדעת שזו בהריון שכבנו ואני גם ניכנסתי להריון(ממש טלנובלה).
    הרבה תהפוכות ואהבה שלא ניגמרת עזבתי עם בני לצפון מה שהקשה את חיי מבחינת הפרנסה אבל עדיין אותו גבר אב ילדי המשיך להגיע ובעצם מנהל שתי מערכות ואני כאילו אטומה לעיניין.
    מה עושים ?אני לא מצליחה להוציא אותו מחיי ואני נחשבת לבחורה לא טיפשה וחזקה וכל הקשור אליו פשוט ממוטט אותי.
    אני מיואשת,מרגישה חסרת אונים לנוכח הרבה דברים שקורים בחיי.
    אני עובדת חצי משרה,יש לי מחלת פרקים לא קלה ואני בחורה יפה ומטופחת
    ומרגישה זקנה ונבולה
    לפעמיםלא בא לי פשוט לקום מהמיטה ולהמשיך עם חיי.הילד שלי הוא הכח שלי ,בשבילו אני עוד זזה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשה קשה קשה

הוספת תגובה

• אכן, הסתבכת...עלייך להוציא עצמך משם

דורית כהן
    15/11/2009

מירב היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. אבל איך שאני רואה את הדברים, את באמת הסתבכת כאן עם יחסים שלא יכולים להביא אותך לזוגיות שלמה ויציבה עם הגבר שאת אוהבת. אפילו אם הוא יעזוב את משפחתו, מה שלא נראה לי כי יכול היה לעשות זאת כבר מזמן - עדיין הוא יישאר קשור אליהם וזה יהיה עול כלכלי רציני כל החיים. ומי יודע מה יקרה אם יעבור לגור איתך - לפעמים זוגיות שנייה אינה מצליחה ולו בגלל כל המטענים העודפים שיש עליה כלכלית ורגשית.
    דמייני את חייך בעוד עשר שנים - מה את רוצה שיופיע בחיים שלך היום כדי שתוכלי לממש את שאיפותייך בתחום הזוגיות בעוד עשר שנים? אחרי שתרשי לעצמך לדמיין זאת - תתחילי לפעול במתאם לדמיון שלך, צעד אחרי צעד, כבר היום, כבר בהווה. הייתי מציעה לך להיכנס לייעוץ שיתמוך בך אבל אני מבינה שיש לך קשיים כלכליים וזה מאוד יקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד ..

מירב
    15/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש אבוד
    אבי
    14/11/2009

הסיפור שלי הוא ארוך. השורה התחתחונה היא שאשתי בעקבות משבר גדול שעברה הפכה ל"רוחנית" ונוצרו ביננו פערים גדולים מידי כדי שנוכל להמשיך ביחד.
    פרידה מהילדים ומהבית קשים לי מנשוא ואני נמצא במצב נפשי לא פשוט. חוסר אונים מוחלט.
    אשתי מוכנה להמשיך לחיות כך (משיקולי נוחות ורצון לא לפגוע בילדים) אולם אינני יכול לחיות ללא זוגיות בכלל.
    שתבינו לאן זה הגיע. מבחינתה שאקיים סקס בחוץ. זה לא מפריע לה והיא די מעודדת את זה. אני כל כך לא כזה ... לא מסוגל.
    לא מסוגל להמשיך לחיות ככה ולא מסוגל לאבד את המשפחה שלי שכל כך , אבל כל כך חשובה לי.

חשבתי בעבר שיש לי פתרונות לכלךבעייה. היום אני על שפת תהום.
    מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש אבוד

הוספת תגובה

• נשמע קשה

shir.
    14/11/2009

הי אבי,

באמת נשמע קשה ועצוב. אתה מתאר מאוד בתמציתיות מה קרה, יותר מזה אתה מתאר בפירוט איך אתה מרגיש, ולשם אתה לוקח אותי, לתחושה שלך ואיפה זה משאיר אותך, ופחות איך אפשר לפתור את זה.. אם אפשר. מהקצת שתארת לגביה, נשמע שהיא הלכה וסיפקה את חייה באותה רוחניות, עקב משבר שחוותה. חוויה (אותה רוחניות) שמדבריך היא עברה לבד, עם עצמה, בעוד אתה נשארת שם, בחיים הקודמים, באותו פורמט קודם שכבר לא התאים לזוגיות שלכם.. והשאיר את הפער גדול, ומשם הגיעה הפרידה, לפי הבנתי.

יותר דיברת על המשפחה שחשובה לך, פחות עליה. עוד אמרת שלה לא משנה אם תשכב עם אחרות, דבר שמעלה את השאלה האם יש בה עוד רגש, או שמאותה חוויה של סיפוק שחוותה, היא מתכוונת באמת ובתמים להמשיך הלאה..

אם אני רגע שמה אתכם כזוג בצד, ומסתכלת רק עליך ועל התחושה שאתה מביא, אותו אובדן, בדידות וחוסר אונים ממש "על שפת תהום" כפי שתארת, אני חושבת שהמתנה הכי גדולה שתוכל כרגע לתת לעצמך היא להרגיש מוחזק רגשית. זה מה שחסר לי בהודעה שלך- החזקה רגשית מסויימת.. אולי אותה חיפשת פה. לטעמי המקום הזה הוא אמנם טוב לשמש כפורקן וירטואלי, אבל זה וירטואלי מדי.. רחוק מדי ולא אישי מספיק, מה שלדעתי חשוב כאן- הפן האישי. אתה זקוק למישהו מוסמך, שיקשיב, שיהיה, שיתן ויעניק את ההכלה הרגשית הזאת, וזה בפירוש מטפל מקצועי. לא יודעת לגבי טיפול נפשי, אלטרנטיבי כזה או אחר- אבל החזקה רגשית כלשהי. זה יכול להיות גם יוגה, קבוצת תמיכה, סדנה זו או אחרת, פסיכולוג, קואוצ'ר, לא יודעת. אבל משהו, חיצוני, מקצועי, שם תוכל לדבר על הכל ולפחות למצוא תשובות ביניים שיעזרו לך להמשיך.

מקווה שעזרתי במשהו. בהצלחה רבה ותהיה חזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    רינת
    14/11/2009

היי!
    יש לי חבר כבר 5.5 שנים (מגיל 15)
    אנחנו ממש אוהבים והוא בן אדם שאני יכולה לסמוך ולהשען עליו בכל דבר....העיניין הוא שכבר בערך שנתיים אנחנו בשגרה ,מתנהלים כמו זוג נשוי ,,הוא מגיע אליי מדליק טלויזיה או ניגש ישר למחשב ואני פשוט נחשבת לפסל מבחינתו ...אני שם בשביל לעשות לו קולות רקע...אני לא מריגשה עם זה בסדר ואפילו דיברתי איתו על זה כמה פעמים כמובן שהעדינות כדי לא להשמע קטרנית מדי...אבל אז הוא נכנס למעין עמדת תקיפה ואומר שזה מה שהוא אוהב לעשות ושהוא אצלי אז מה אני מתלוננת....אז הסברתי לו שמבחינתי להיות יחד זה לא לשבת יום שלם באותו החדר כל אחד בעסק אחר בלי לשים לב שהשני נמצא שם....
    זה מציק לי כי לא חשבתי שבגיל 21 אני יהיה בבעיה כזאת ,הוא לא מחמיא לי ,אני יכולה להתלבש ליידו והוא אפילו אל ישים לב שאני ערומה כי הוא שקוע במחשב או טלויזיה
    אתמול יצאתי עם חברה שלי לרקוד והכרתי מישהו בן 26 שפשוט עשה לי משהו,מה שחבר שלי היה גורם לי להרגיש פעם,דגדוג בבטן כמו חשמלשעובר בגוף כשהוא התקרב אליי...רקדנו כל הלילה יחד ולא אמרתי לו שיש לי חבר,הוא לקח אותי הביתה ,ביקש את המספר שלי ונתתי לו ...אני מרגישה עם זה רע אבל מצד שני המערכת יחסים הזאת לא טובה לי ,אני לא מאושרת ככה.
    אני לא יודעת מה לעשות כי פשוט אני לא מכירה את החיים בלעדיו ואני מפחדת שאני לא ימצא מישהו שישתווה אליו

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• לא להישאר

דורית כהן
    15/11/2009

יקירתי הצעירה, לפעמים צריך להכיר בכך שמערכת היחסים כבר לא נותנת לך את מה שאת זקוקה לו. את נשארת שם רק מטעמי נוחיות ובטחון.
    מכיוון שאת צעירה - איזרי אומץ! למה שתחשבי שלא תמצאי מישהו יותר טוב? לכי תקרעי קצת (או הרבה) את העיר, תכירי עוד גברים ותתנסי, תתבגרי, תלמדי איך החיים שם בחוץ. לא מתאים לבלב של החיים שלך ההתבייתות המשעממת הזאת שאת מתארת!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מאיפה להתחיל....
    אני
    14/11/2009

אנחנו נשואים טריים,אין לנו עדיין שנה וגילינו שאנחנו בהריון....ואני בפחדים נוראיים.

הזוגיות שלנו מאז ומעולם לא הייתה קלה,אף פעם לא היה ירח דבש,תמיד ישנם צרות ובעיות שלא חולפות.
    אני אוהבת את בעלי זה הדבר היחיד שאני בטוחה בו,אבל בכל השאר ממש לא, קשה לנו...
    קשה לנו מבחינה כלכלית( גרים אצל ההורים), קשה לנו להסכים על דברים, בעלי נוטה יותר לדת ממני,זה היה שם מאז ומעולם, תמיד רבנו על זה ותמיד זה היה מתפוצץ ואז הוא היה מבין שהזוגיות שלנו חשובה יותר מהכל ומתמתן, אבל הנה שוב הריבים האלו חוזרים, ושוב הוא מגזים ונסחף,אני חושבת שזו בריחה שלו לדת אבל אני לא מבינה למה זה תמיד חוזר על עצמו, אני כבר עייפה.
    במקום לתעל את המשאבים שלו ואנרגיה לדאוג שיהיה לנו יותר קל מבחינה כלכלית, להשקיע יותר בלימודים האקדמיים שלו, הוא בורח לדת ומוסיף עוד נדבח ועוד נדבח, ההתחרדות שלו מביכה אותי מאוד ליד החברים וליד המשפחה שלי,אני לא יודעת איך לעצור את זה, ולא בטוחה שכבר בא לי.
    אבל שוב עכשיו אנחנו כבר מצפים לילד וזה פחד אלוהים!
    בנוסף לכל זה, יש לנו את הבעיות הרגילות של זה שהוא לא מסודר ולא עושה מספיק בבית ומתעצל, וזה מה שאני לא מבינה, למה לא להסתפק בבעיות זוגיות הרגילות, למה להוסיף עוד
    אני מרגישה בזוגיות הזו ממש לא בטוחה, עומדת ומחכה למכה הבאה שאני לא יודעת מאיפה תגיע, פעם רבים על זה ופעם על זה, וכל זה תחת קורת הגג של הורי, שזה תסכול גדול בפניי עצמו.
    הפחד שלי הוא גם שנעבור לגור יחד לבד , אז כל מפלצת הדת עוד יותר תגדל, כי אין לי ספק שבבית הוריי הוא עוד ממתן את עצמו.

סליחה על הארוך...
    הייתי חייבת לשפוך את שעל ליבי, חיי נישואין לא קלים!
    אובדת עצות!

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מאיפה להתחיל....

הוספת תגובה

• לא רצוי להביא ילד לעולם בתנאים האלו

דורית כהן
    15/11/2009

אני יקרה, דווקא מה שכתבת מאוד מאלף, ומאפשר לי לענות לך יותר בבטחון.
    אני חושבת שלהביא ילד בתנאים שתיארת זו טעות.
    עליכם להתגבר קודם על בעיות הזוגיות היותר בסיסיות לפני שיהיה תינוק, ואין בטחון שאכן תצליחו, וא שניכם הסתבכתם לכל החיים, והתינוק שלכם עלול להיפגע אף הוא מן הבעיות שיתלוו לגידולו - בעיות מכל הכיוונים - פערים בדת, בעיות כלכלה, חילוקי דעות ואכזבה שלך בנושא פרנסה.
    סילחי לי על השאלה אבל האם קיימת בעינייך אופציה להפלה? האם את שוקלת זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסוגלת לחשוב על הפלה

אני
    16/11/2009

לא אחריי שראיתי את התינוקת שלי, חיה וזזה.
    אני מעוניינת לגשר על הבעיה עם בעלי, נסיתי לשוחח איתו אתמול אך הוא כלכך סגור על עצמו ומתעקש, לא אכפת לו לוותר עליי ועל הילדה שבדרך לטענתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו מין פסיכולוגית את?

לין
    16/11/2009

לומדים משהו וכבר תופסים תחת?
    כמה זוגות יונים יש כבר??.שלא רבים על משהו? אז כל פעם רצים להפיל ילד? או במילים פחות עדינות לרצוח נפש???????.
    תפסתם מעצמכם אלוהים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרחמת עליו יותר מאשר עלייך

לין
    16/11/2009

שאת חושבת שדת זו מפלצת ושזה משהו שמאיים עלייך.....את מפסידה......חוצמזה ממתי גברים עוזרים בבית??? תתעשתי ותתאפסי על עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון
    בתימית
    14/11/2009

היי אני נשואה קרוב לשנה כרגע אני אחרי לידה יש לי תינוק בן שלושה חודשים.
    מה שקורה שעוד בהיריון אני ובעלי היינו מקיימים יחסי מין אבל לא כמו לפני ההריון,נכון לעכשיו מאז שילדתי הסקס עם בעלי קר ואני מרגישה חוסר ביטחון מצידו ומיצדי זה לא כמו שהיה לפני ההריון הסקס אולי בין 10 לחמש דקות אותה תנוחה ואני עוצמת עיניים לא כיף וגם הסקס הוא פחות .לפני ההריון ההינו מקיימים הרבה יחסי מין, היום בקושי ,אני מדברת איתו על זה והוא אומר בסדר זה יסתדר אני מאמינה שאם אני לא נהנת אז גם הוא לא ,אני לא מבינה למה זה קרה בכלל הקרירות הזאת הרי אנחנו מאוד אוהבים אבל שזה מגיע לקטע של מיטה אז זה אחרת ,זה מציק לי ,זה לא שהשתניתי חיצונית אחרי לידה ,חזרתי לגוף שלי אז אני לא מבינה למה זה ככה ,מקווה שתיתני לי תשובה שתספק אותי ותעודדי אותי קצת .תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון

הוספת תגובה

• גם גבר עלול להיות בטראומה אחר לידה

דורית כהן
    15/11/2009

בתימית יקרה, ראשית, מזל טוב לכם על הולדת התינוק!!!
    טוב שאת מעלה את הנושא הזה וטוב שאת היא זו שמתריעה על כך...בדרך כלל הגבר מרגיש ראשון את התסכול. ואני מבינה שבעלך לא כל כך מודאג כמוך ממה שקורה והוא אומר - בסדר...זה יסתדר...
    אני לא כל כך חושבת שזה יסתדר מעצמו. כי בכל פעם שמתרחש הסקס הבלתי מספק הזה - יש פחות ציפייה לקראת הפעם הבאה - כנראה אצל שניכם.
    נדמה לי שאולי בעלך קצת בשוק ממה שקרה, מן המהפך שמשפחתכם הצעירה עוברת. הרבה פעמים לידת תינוק משנה את האיזונים ואת ההרגלים. לרוב האישה היא בסוג של טראומה ונמנעת מסקס (כי סקס הוא מה שהוביל אותה מלכתחילה לתוצאה הזאת שעכשו יש את העול של תינוק עם כל המשמעות והאחריות והעייפות...). אבל קורה לעיתים שהגבר נמצא בטראומה. לפעמים זה כתוצאה מכך שהוא נכח בלידה וזה השאיר אותו עם זכרונות מוחשיים לא נעימים, לראות את יציאת הראש, את הדם, את הכאב. אולי הוא באופן לא מודע מעדיף לא להתקרב אליך פיזית כמו קודם כי המראות האלו לא יוצאים לו מן הראש. האם הוא היה איתך בלידה? יש גישה הטוענת שזה מקלקל במיניות אחר כך וממליצים לא לעשות זאת בשל כך. כמובן שזה לא פועל אותו דבר על כל גבר.
    לפעמים הטראומה של הגבר היא מן ההשלכות של הכניסה לאחריות כה גדולה. זה מפחיד...ואז הוא פחות נלהב בסקס, שוב - כי זה מה שהוליך להולדת התינוק...
    בקיצור - המסר שלי הוא שכדאי לטפל בבעייה כל עוד היא לא מתמשכת מדי ולפני שגם את תאבדי עניין בסקס. לכו לייעוץ קצר מועד - לא צריך יותר מדי פגישות. לפעמים פגישה אחת טובה תעשה את התיקון הנדרש. בהצלחה, ושוב תודה על שהעלית בפנינו את הנושא החשוב הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילוי משותף
    שרית
    14/11/2009

הי , אני נשואה + 4 ילדים , סדר היום שלי ושל בעלי מאוד עמוס , אני קמה בחמש וחצי , מארגנת את הילדים והולכת לעבודה , בסוף יום העבודה מוציאה את הילדים - משמרת שנייה , בעלי מצטרף ב7-8 בערב לאחר שהילדים מקולחים ואכלו .
    אין לנו זמן איכות לעצמינו , בעלי גם לומד (תואר שני ) אנחנו לא יוצאים , ביחד , השבוע בעלי ביקש לצאת עם חבר לשחק כדורסל ,
    אני מבינה אותו , אבל מאוד נפגעתי כי אין לנו זמן לבלות ביחד , אבל בשביל החבר הוא יכול לפנות זמן
    מה עליי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    בילוי משותף

הוספת תגובה

• פרגני לו, למסכן...

שירית
    14/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החברים או אני?!
    אני
    13/11/2009

יש לי חבר.. ולאחרונה שהוא מיתעצבן הרבה ביגלל דברים אין לו חשק אלי , אין לו סבלנות אלי , והוא קר אלי .. ( והדברים שהוא מיתעצבן מהם זה נגיד מאמא שלו או דברים אחרים לא שאני עיצבנתי אותו .. )
    אבל אם החברים שלו ידברו איתו .. אז הוא יחייך והכל יהיה בסדר כאילו לא קרה כלום אם אני יגי לו סתם מילה שקשורה לאיזשהו נושא הוא ישר פיתאום הופך את הפרצוף וניהיה קשוח ועצבני
    למה?!
    כאילו אני צריכה לספוג את העצבים שהוא מקבל מאמא שלו... אבל החברים שלו מספר אחת אצלו! ככה זה ניראה .. מה אני בובה???

לקביעת תור
    סגירה
    החברים או אני?!

הוספת תגובה

• דרך אגב זאת אני מההודעה הקודמת..

אני
    13/11/2009

רציתי לשתף בעוד משהו שזה רק ניראה לי לאחרונה אני פשוט לא מבינה את הזוגיות הזאת יותר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה