מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך לדעת את כוונותיו?סיוון02/10/2009
שלום לכולן
אני בת 29 לפני כחודש הכרתי בחור שמאוד מוצא חן בעיניי. הוא בן 32 נפרד מחברה לאחר תקופה ארוכה שהם היו ביחד. השאלה היא כזאת. אנחנו נפגשים רק באמצע שבןעה ורק אצלו בבית בסופי שבןעה הוא מעדיף לבלות עם חבריו בלי להזמין אותי לרוב זה גם חבר אחד. אני לא רוצה ללחוץ עליואבל האם זה אומר שכוונותיו לא רציניות או שעדיין מוקדם לדעת?
תודה מראש לכולכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון יקרה
שירית02/10/2009הבחור נמצא כרגע בתקופת ביניים. הוא נהנה מתחושת החופש בין מערכת יחסים רצינית קודמת לזו שעתידה לבוא. יש להניח (ואני רק מניחה) שהוא לא משקיע את כל משאביו הרגשיים בך כי הוא פשוט נח...
הגישה שלו יכולה להשתנות עם הזמן או שלא. אין לדעת...
לא הייתי פוסלת על הסף אבל כן הייתי לוקחת בערבון מוגבל ומורידה ציפיות.
ובשום פנים ואופן לא לקחת אותו לשיחת "יחסינו לאן?..." (-:
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
סיוון02/10/2009זה באמת מה שאני עושה לא לוקחת לשיחות וסבבה עם "היציאות " האלה . למרות שמאוד רוצה מעבר.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סיוון
חושבת02/10/2009אני לא מומחית בנושא, אבל מניסיון אישי, הפרטים שנקלטים בתחילת מערכת היחסים(וחודש זה מספיק זמן לטעמי), ושהינם מפריעים , לא משתנים, אלא רק הולכים ומחריפים.ככל שעובר הזמן אדם נוטה להיקשר לבן הזוג, עובדה המקשה על פרידה מאוחר יותר וזה רק מסתבך, עד שמגיעה הכרעה כלשהי. אני חושבת, שכדאי לך לבחון את העניין עוד שבוע-שבועיים ומעבר לכך לקבל החלטות האם זה מה שאת רוצה ממערכת זוגית. במידה ולא- רצוי לחתוך מוקדם מאשר מאוחר.
זאת דעתי לפחות..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם ענת
שירית03/10/2009ורוצה להוסיף. השאלה שצריכה להישאל היא לא האם הוא רציני אלא האם ההתנהלות הזו מתאימה לך ועונה על ציפיותייך ,צרכייך ומטרותייך בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואים בכאילושושי01/10/2009
שלום!
אני נשואה לבעלי כבר 8 שנים ויש לנו 2 בנים קטנים בני 5 ו 3.
בעלי שף והוא עובד 15 שעות מהבקר עד הלילה.
הוא לא רואה אותנו, רק בסופ"ש ובחגים.
אמרתי לו שאני מרגישה לבד והילדים גם, וכל הזמן שואלים מתי אבא בא.
חוץ מזה שהוא לא מועיל בבית כלום וכאשר הוא בבית הוא רק במחשב ולא מעוניין במשפחתו.
האם זה נורמלי?
מה עושים שהוא יבין?
האם כדאי לו לעזוב את העבודה ולחפש משהו אחר?
נואשת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שושי
shir.07/10/2009אני אתחיל מהסוף- האם כדאי לו לעזוב את העבודה.. זאת שאלה שלך. גם אם מאוד כדאי שיעזוב את העבודה זה לא בהכרח יעיד שפתאום הוא יהפוך לאיש משפחה ולבעל למופת. הרי בעל שבאמת חשובה לו משפחתו והוא טיפוס של בית- מראש לא היה עובד 15 שעות ביום ורואה את משפחתו רק בסופ"ש ובחגים.. את יודעת, כשקראתי את זה בפעם הראשונה זה נשמע לי כמו סוג של משמורת ולא באמת נישואים של "אבא ואמא" ביחד באותו בית.
את מתארת לאורך ההודעה שלך חיים מאוד חד סטריים וכמעט כפויי טובה, מהעיניים שלך. את מתארת שגם כשהוא בבית הוא במחשב, ז"א, במילים אחרות- בזמן היחידי הפנוי לו הוא לא איתכם. אז מתי הוא כן איתכם? אף פעם למעשה. לפי מה שאת כותבת.
ייתכן ואם נשאל אותו כמה הוא נמצא עם המשפחה התשובה שלו תהיה שונה.
ולכן, אני מציעה שתשבו ותדברו על זה על איזה קפה בחוץ רק שניכם, ותבררי איפה עומדת המשפחה שלו, באיזה מקום בסדר העדיפויות. לא כי את לא יודעת כבר את התשובה מהעיניים שלך, אלא כדי לשמוע את התשובה כראות עיניו ולפי התפיסה שלו. מה קורה בסדר העדיפויות שלו ולכמה זמן זה הולך להיות ככה. האם זה היה תמיד? האם פתאום קרה משהו והוא זקוק לספייס? ממה שתארת מדובר במשהו ארוך טווח. ובכל זאת, כדי לא להגיע לעימותים שיובילו לאי נעימויות רציניות יותר, אני חושבת שמגיעה לכם פה שיחה אמיתית בארבע עיניים.
היה והוא רוצה לשנות את איזון הדברים ואתם חשובים לו, את והילדים- צריך לחשוב על דרך נכונה לטפל במצב. הוא יצטרך לוותר על שעות עבודה לטובתכם.. ועוד.
בנוסף, תחשבי טוב על מערך המשפחה שלך וכדאי שתבהירי עמדותייך לגבי איך את רואה את הדברים ומהו סדר העדיפויות שלך. בקיצור- תיאום ציפיות. דבר שצריך לרענן כל כמה זמן כי אנשים משתנים והחיים דינאמיים. כדאי שתחשבי גם עם עצמך מהם רגשותייך אליו ומה הוא משדר אלייך בפרט ואל ילדיו ולהחליט מה את מקבלת ומה את מעניקה.. ואיפה הגבול.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אמון בבן זוגדנה01/10/2009
שלום,
אני בת 28 ש', בקשר עם בחור גרוש זה חצי שנה.
במהלך השלושה חודשים הראשונים, הוא כבר החל להראות שהוא מעוניין בקשר רציני, אחרי פחות מחודש הצהיר על רגשות ועוד.
אני מההתחלה לא הרגשתי בטחון. הרגשתי אי שקט תמידי, הוא הסתכל על בחורות אחרות ברחוב, פלירטט גם מולי, וכל הזמן שיכנעו אותי ואני את עצמי שזה אופי, וזה לא אומר עליו כלום.
עד שאיזה יום מצאתי עדות לזה שהוא באמת חצה את הגבול ומפלרטט עם מישהי בטלפון.
אני מייד זרקתי אותו.
הוא התחנן במשך שבועיים, והחל ללכת לטיפול פסיכולוגי פעמיים בשבוע.
הסביר לי שהגירושים וחוויות ילדות שהשפיעו עליו קשה, גורמות לו להתנהלות הזו. הוא מפחד מאד מזוגיות, מפחד להיפגע, מפחד ללכת על כל הקופה בקשר אחד.
שהוא לא בגד בי, שהוא אוהב אותי.
חזרנו, אבל מאד אני עדיין לא שקטה. הוא עשה שינוי של 180 מעלות, ויש בו הרבה דברים טובים.
אני כבר לא בת 16 ולא חיה בפנטזיה שהכל מושלם בזוגיות.
הוא עושה תהליך מאד משמעותי בטיפול, התגייס לטיפול לחלוטין, וגם הבין בעצמו שהדברים הלא פתורים בחייו יתקעו אותו בלי קשר אלי.
אני עדיין מרגישה מועקה גדולה, מפחדת שזה יחזור על עצמו, מאחר ומדובר באדם מאד חסר בטחון, ולא מן הנמנע שהתנהגות כזו תחזור על עצמה ואולי תחמיר.
חשוב לי לציין שגם אני בטיפול פסיכותרפי ומשתדלת להתמודד עם כל החרדות האלה.
אני תוהה גם תקופה באם אני צריכה טיפול יותר התנהגותי שיתן לי קצת תחושת שליטה על המחשבות.
ולגביו, האם יש טעם להמשיך קשר ככה?
תודה מראש על מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה את (!) מרגישה כלפיו?
דורית כהן02/10/2009דנה היקרה, אני מאוד מאמינה בהתגברות על בעיות ובשינויים שאנשים עוברים. העובדה שהוא מתמסר לטיפול ולומד ומשנה את התהנהגותו - היא אינדיקציה טובה ליכולת ולרצון שלו להשתנות.
ההסברים שלו למה שקרה הינם הגיוניים.
חסר לי במכתבך - מה את רואה בו, עד כמה הוא עצמו, כבן אדם, כגבר - מושך אותך, מרתק אותך, האם את מעריכה אותו? נמשכת אליו, נהנית להיות בחברתו וכמהה להיות איתו? מאוהבת? כי מן המכתב שלך התרשמתי שאת מאוד שקולה ומחושבת, שזה בסדר גמור, אלא שלא יכולתי לעמוד על רגשותייך כלפיו, רק על מחשבותייך.
לגבי שינוי הגישה הטיפולית - אני בעד שינויים גם בנושא זה, על מנת להרוויח נקודת מבט שונה, כלים חדשים - תמיד יש מה ללמוד עוד, ואני ממליצה על הגישה ההתנהגותית - קוגניטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץתמיר01/10/2009
הי
הייתי בבלינד דייט אתמול פשוט נורא מכל.חשכו עיני כשראיתי את בת הזוג.
היא הבינה שאני לא מעונין.היא רצתה שבכל זאת אשב איתה..
אני אישית לא הייתי מסוגל ולא יכולתי לשבת איתה בזמן שאני יודע שזה לא זה ואני לא מעונין
ובה.אמרתי לה כי אני לא מאמין שזה יסתדר ואני מעדיף שלא נשב ואני אחסוך את הזמן שלי ושלה.
מה דעתכם על התנהגות מעין זו?
פעם קרה למישהו משהו דומה ,קרוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיר הי,
שירית01/10/2009יש פגישות עיוורות שעוברות בסדר גם אם לא נראה שיש פוטנציאל להמשך.
במקרה שאתה ציינת זה נשמע שאם היית יושב איתה היית גורם לעצמך סבל ועגמת נפש ולכן חושבת שנהגת נכון ,כי היית נאמן לעצמך. אני רק מקווה שהיית מכבד ונעים כלפי הדייט שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת האם להמשיך ולנסותחושבת30/09/2009
היי דורית,
שאלה חשובה לי אלייך.. אשמח אם תוכלי לשתף אותי בדעתך..
אני בת 30 ובן זוגי מזה 4 שנים, בן 28. אני מרגישה כי לאורך כל הקשר, לא היתה תקשורת זורמת בינינו, וכן אני חשה זאת יותר מהכיוון שלו. בכל פעם שיש בעיה בקשר, או שקשה לי בנושא מסוים ואני מפנה זאת אליו, הוא לא מתמודד, אלא הופך את זה לצחוק, או כועס ובורח. אני לא מצליחה להגיע איתו לשיחה אינטימית וטובה. ניסיתי כל כך הרבה פעמים לדבר ברוגע, לא להאשים אלא להסביר מה אני מרגישה.. ובכל פעם מחדש נתקלתי בקיר. נכנס מאוזן אחת ויוצא מהאוזן השנייה. אין לדבר שאני אומרת תוקף. בנוסף, תפסתי אותו במספר שקרים במהלך הקשר. למשל, לאחר תקופה של פרידה, בה המשכנו לשמור על קשר, אבל לא באופן מחייב מלא, שאלתי אותו, האם יצא לו להיפגש עם בנות אחרות, או להירשם לאתר היכרויות, והוא אמר שלא ושזה לא עניין אותו. חשוב לציין ששאלתי מספר פעמים והוא התעקש, אולם תפסתי אותו על שקר, כאשר הסתבר שהיה רשום לאתר היכררויות עם מייל אחר לגמריי מזה המוכר לי. לא הבנתי למה היה צריך לשקר לי. אני לא בטוחה כבר שיש לי אמון בו. כמו כן, בנוגע לחוסר תמיכה, אם אח שלו יאמר משהו לא במקום עליי ולפניי , הוא לא יאמר דבר , גם לאחר שאעיר לו על כך, ולהיפך, הוא עוד יכעס עליי כי אני "מתלוננת". בקצב כזה, יוצא שכל ה"בעיות" בקשר נופלות עליי ואין כלל התמודדות מצידו. חשוב לציין, שאני לומדת לתואר שמתמשך מהרגיל, ובשל כך, המעטתי יחסית לעבוד, ובכל בעיה הוא מפנה לי את השאלה- מתי את יוצאת לעבוד?. אין ספק שעבודה חשובה בעיניי ושאעשה זאת בהקדם, מאחר וכעת יש עליי פחות לחץ.
שאלתי היא.. האם כדאי לי ללכת איתו לייעוץ? הוא מסכים, אך אני כבר עייפה, והכל מגיע ממני. מבחינתו הכל מסתכם ב-"שולם מאמי.". ממש כמו ילד קטן, ואני לא רואה כך את הדברים. למען זוגיות לדעתי צריך להשקיע. כמו כן, לפני שנתיים הלכנו לייעוץ של שלוש פגישות אשר הסתיימו ביוזמתו מאחר וטען שהוא לא מאמין בזה ושאף פעם לא נפסיק לריב. כשרציתי להיפרד, הוא חיבק אותי ושכנע אותי להישאר כי הוא אוהב אותי.
סליחה על המגילה.. אשמח לדעתך..,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יגמר טוב
יוסי01/10/2009חמודה, זה לעולם לא יגמר למרות החתונה.
תחשבי טוב טוב אם את רוצה להתחתן עם מישהו כזה.
מה שהיו ילדים כל הבעיות יפלו עליך. זה מה שאת רוצה?????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יוסי תודה ואשמח גם לעצה מקצועית
חושבת02/10/2009יוסי, אני יודעת שבקצב הזה, העניינים לא ייגמרו טוב. אומנם לא הזכרתי חתונה, אבל הבנתי את כוונתך. אני פשוט מעט מתלבטת, האם לחתוך לחלוטין את הקשר או ללכת לייעוץ, למרות העייפות הנפשית שיש בי כבר. כי דיי נמאס לי ליזום כל הזמן תקשורת בינינו, או לפחות להיות היחידה שמנסה ברצינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
א.ל.04/10/2009תזרקי אותו לכל הרוחות.
שיתרפס על מישהי אחרת
איש חכם אמר פעם: "עץ עקום לא מתיישר" יש דברים שלא ניתן לשנות אתצל אנשים וצריך להחליט אם רןצים לחיות עם ה או לא.
אני לא חושבת ששווה לסבול כל החיים עם אחד כזה
תחשבי על זה טוב טוב אחרת תהיה מתוסכלת כל חייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער גדול מדי.
דורית כהן08/10/2009ענת יקרה, סליחה על העיכוב. על פניו נראה שיש ביניכם פער בתחום התקשורת והאינטליגנציה הרגשית, ואם לא מנסים לעבוד על כך - זה לא משהו שייעלם מעצמו. אני חושבת שהוא גם מרגיש נחות לעומתך בתחום התקשורת ועל כן מתחמק משיחות רציניות ואף מתחמק מייעוץ כי אינו מרגיש במקומות הללו במיטבו. חשבי האם את מוכנה להיות במערכת יחסים כזאת בטווח הרחוק? הא יש בו דברים אחרים שאת מעריכה ואוהבת או שנוח לך עם הקשר ואת חוששת להתחיל לחפש מישהו אחר. אבל את בשלב בחיים שאת עלולה לקבל החלטות מאוד גורליות לכל המשך החיים שלך, ולהביא איתו אחר כך ילדים ולכבול עצמך אליו לכל החיים. אני לא חושבת שזה נכון, לאור הפער ביניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית..
חושבת09/10/2009ראשית, תודה רבה על תגובתך..
אכן יש לי אהבה אליו עדיין ויש בו תכונות שאני מעריכה,
אך אין ספק שמאוד קשה לי לחיות עם אדם שאינו יודע מה קשר דורש .., שאלתי היא- האם אפשרי "לתקן" דברים כאלה בייעוץ זוגי?, האם יוכלו ללמד אותו כיצד להיות קשוב, לתת מעצמו נפשית יותר ולהבין שקשר זוגי משמעותו גם השקעה והתמודדות עם המכשולים הניצבים בדרך?(בהנחה שנפנה לייעוץ.. ). אני פשוט רוצה לדעת אם אני הולכת להוציא את האנרגיות שלי לחינם......
אני מודה לך מאוד על העזרה.. אכן יש לי מה לקחת בחשבון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה לראות מה יקרה בייעוץ
דורית כהן09/10/2009בוקר טוב ענת, אני רואה שאת מדירה שינה מעינייך לפי השעה בה כתבת את ההודעה שלך...
אם את בהתלבטות לגבי ייעוץ - לכי על זה וזה יאפשר לך לראות מה קורה ביניכם דרך עין מקצועית אובייקטיבית, וכמובן לראות האם הוא יכול ומוכן ליישם כלים בתקשורת ובבניית היחסים, האם יש בו פוטנציאל לשינוי. אולי את מגזימה בחומרה בה את רואה אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהריים טובים דורית
ענת09/10/2009:) נכון, אני חושבת על זה הרבה.. פשוט קשה לחיות בלי לדעת מה קורה, לכאן או לכאן..
אני אחשוב עוד קצת על נושא הייעוץ, כי כרגע אני במקום בו אני מנסה להכניס יותר אנרגיות בעצמי,
אבל אין לי ספק שלא אתחתן איתו ללא ייעוץ, ורצוי מבחינתי לבחון את הנושא כמה שיותר מהר.. כל מה שאני יודעת, הוא שאני לא אכבול עצמי למישהו לכל או רוב חיי, ללא אינטימיות בריאה בזוגיות.
אגב, מעולם לא חשבתי על כך שיתכן כי הוא מרגיש נחות ממני בתחום התקשורת.., במידה וזה המצב, הוא בטח לא הכי נעים עבורו, וגם אני לא רוצה שכך הוא ירגיש.
בנוגע להשערה כי יתכן ואני מגזימה, הכל אפשרי אבל אני בכל אופן כן מרגישה בעיה מצידו, ואני הכי חושבת שהבעיה היא ביצירת אינטימיות, בלדעת להתקרב יותר נפשית, רגשית. וחבל לי, כי גם אני וגם הוא מפספסים האחד את השנייה..
בכל אופן, אני מקווה שהדברים יסתדרו בייעוץ אם אמצא בתוכי את הכוח,
ואני מודה לך מאוד על עצותייך:),
שבת שלום:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לשנותרבקה30/09/2009
שלום
אני בת 52, נשואה באושר כבר 29 שנה. בשנה באחרונה החלטתי שאני רוצה לשפר קצת את המראה שלי ולעשות מתיחת פנים. אני קצת מפחדת מהתגובה שלי בעלי...אני שלמה עם ההחלטה שלי וכבר עשיתי כל מיני בירורים על הנושא. הבעיה היא שזהו ניתוח מאד יקר ואני אצטרך לשכנע את בעלי שזה משהו שאני מאד מאד רוצה ואני לא יודעת כיצד לעשות זאת. ביררתי על התהליך ועל המחירים אצל מספר מנתחים פלסטיים פרטיים. המקום היחידי שטיפה מוזיל לי את העלות הוא בכללית אסתטיקה כי אני מבוטחת שלהם אז יש איזשהי השתתפות בביטוח ועדיין, זול זה לא.
איך אני יכולה לשכנע אותו? אני יודעת שאתם לא מכירים אותו ורק אני יודעת איך שיכנעתי אותו בעבר לדברים, אבל כרגע קשה לי לחשוב על טיעונים מלבד ההרגשה הפנימית שלי.
אשמח לעצה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפוך אותו לשותף בתהליך
דורית כהן04/10/2009" אבודה" יקרה, ראשית - מה עניין הכינוי המיואש שבחרת לך? נישואין מאושרים של 29 שנים זה לא הולך ברגל...
שנית, בתור מי שעברה ניתוח כזה לפני כשנתיים, עלי לספר לך שחשוב שתתכונני לטראומה - לא מבחינת הכאבים (לא היו לי כאבים, רק אי נוחות), אלא מבחינה נפשית בעיקר, כי בשבוע הראשון את תיראי נורא, בגלל הנפיחות ושטפי הדם, והזמן אז עובר ממש לאט, כי מאוד קשה לישון עם התפרים. אני כותבת זאת כדי שתדעי שאת זקוקה להמון תמיכה פיזית ונפשית מבעלך.
אני מציעה שתשתפי אותו כמה שיותר מהר, כיוון שהחלטת, כי כמו שאצלך זה לקח ודאי זמן של התלבטות עד שהחלטת - גם אצלו זה ייקח זמן.
לדעתי חשוב לפגוש פנים אל פנים נשים שעברו את הניתוח לאחרונה אצל הרופא שאת חושבת לבחור. אני ביקשתי לעשות זאת ולאחר שראיתי שתי נשים פסלתי את הרופא הראשון וביטלתי תאריך ניתוח שכבר נקבע! את הרופא בסופו של דבר בחרתי לאחר שראיתי שלוש מנותחות שלו ומאד מצאה חן בעיני התוצאה. אם בעלך יסכים לפגוש אותן איתך ובכלל ללכת איתך לפגישות עם הרופא - זה יכול להכניס אותו לעניין. הכרתי כמה בעלים שמאוד תמכו בנשותיהם והיו ממש גאים בהן לאחר מכן. אני מאחלת לך שתצליחי לרתום אותו - יתכן שזה ייקח יותר זמן ועליו להשתכנע שאת רצינית וכי עשית שיעורי בית.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת..dana30/09/2009
אני בת 24, נשואה..בעלי איש חמוד מאד,אינטלגנט ומוכשר..ככל זוג יש בינינו מדי פעם בעיות, מריבות וסכסוכים
ברגע שאנחנו רבים אני נזכרת באהובי הראשון..אבל אף פעם לא ניסיתי לייצור קשר איתו כי אני לא יודעת בכלל אם הוא חושב על אישה נשואה
ההתלבטות שלי היא:האם אני עדיין אוהבת את אהובי הראשון? או שאני סתם נזכרת בו??
תעזרו לי..אני משתגעת מזה וחייבת לדעת את מי אני אוהבת
חשוב לי לציין כי אני התחתנתי עם בעלי אחרי סיפור אהבה..וברגע שהיחסים בינינו תקינים(כאילו אין מריבות)אני נהנת איתו ומרגישה שכן אוהבת אותו
בנוסף..את אהובי הראשון אהבתי ואפילו הוא לא ידע את זאת (לא היה לי קשר איתו בכלל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחה מן המציאות
דורית כהן02/10/2009דנה יקרה, מה שקורה לך הוא סוג של בריחה לעולם של פנטזיה, שבה הכל טוב ומושלם, אלא שהוא מתבסס על יציר דמיונך לחלוטין. הרי לא היה לך כלל קשר אל אותו אהוב ועל כן אין לך מושג איך הוא במציאות. הוא קיים כאהוב רק בדמיונך, כמעט כמו חבר דמיוני...אין בכך כל רע, אלא שחשוב שתביני שזאת בריחה שלך מן המציאות, כל פעם שיש לך מריבה עם בעלך החמוד האינטליגנטי והמוכשר.
לדעתי כדאי לך להישאר במציאות ולעבוד ולשפר את איכות המריבות שלכם, כדי שלא תרגישי כל כך חסרת אונים כאשר זה קורה.
עלייך לקבל שהמציאות כרוכה גם בחיכוכים ובויכוחים, אין כל רע במריבות, אלו הן הזדמנויות שבהן כל אחד עומד על שלו ומבטא מה חשוב לו. אלא שחשוב ללמוד לריב בצורה אפקטיבית, לסיים את הריב מהר ולחזור לביטויים של אהבה, כדי שהאהבה ביניכם תישאר.
חשוב לא לתת לכעס ולאכזבה ולפגיעות להשתלט, ולהמשיך להביא אהבה כל הזמן, לבטא אהבה, וליזום דברים נעימים ביניכם, לצד המריבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהנטלי29/09/2009
אני וארוס שלי תאריך החתונה שלנו עוד חצי שנה והכול מוכן לחתונה.ארוס שלי נסע לחו''ל 3 פעמים עם חברים שלו כשאנחנו מאורסים.והוא נוסע לעיר מסוימת כבר כמה שנים וכבר נסע לשם מעל 10 פעמים והוא היה הולך לשם ויוצא עם זונות ומקיים יחסי מין ויש לו כמה שהן קבועות .ויש אחת מסוימת .כל זה היה לפני שהתארסנו והוא נסע לשם אחרי שהתארסנו פעמיים ובגלל שאני בוטחת בו ויש לי אמון בו היתי מסכימה שהוא יסע.פעם התקשרתי אליו כשהוא בחו''ל אז אמר לי:כן ואמר את השם של הזונה הקבועה .אמרתי לו מה ,אומר אא והתחיל לצחוק והתווכחנו שהוא כן אמר את השם לה ולא אז בסוף אומר עם צחוק גדול כזה מה באמת האמנת סתם צוחק איתך אני כן אמרתי את השם שלה בצחוק רציתי לראות מה התגובה שלך.ושכחתי מכל הסיפור הזה וזה היה לפני יותר משנה אז אתמול יושבים אני והוא וחברים וחברות ומדברים ומספרים סיפורים וצוחקים אז פתאום חבר שלו שהיה איתו אומר לא הכי מצחיק זה שהיה אז אומר לי אבל אל תריבו ואל תכעסי עליו אמרתי לו בסדר ובכלל לא ידעתי מה רוצה לומר והוא התחיל לספר עד כמה שצחק שהם היו במכונית והוא חיכה לשיחה ממנה ופתאום אני מתקשרת כאילו מה אשכרה אמר לי הוא בגד בך שם וארוס שלי צחק כאילו כלום אני לא יודעת מה לעשות כל הלילה לא ישנתי ואין לי חשק לשמוע את הקול שלו אפילו לא סובלת אותו .והוא עוד שבועיים נוסע לשם .ואם בגד פעם אחת למה שלא בגד מליון פעם בשלושת הנסיעות זה קשה בטירוף לא יודעת מה לעשות אם הוא בוגד מעכשיו איך לא יבגוד אחרי שנתחתן ונביא ילדים וכבר ימאס לו מהחיים ?אני עכשיו חושדת בכל תנועה שלו כבר אין לי בו אמון בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך בחוויות של חופש והתפרקות
דורית כהן29/09/2009נטלי יקרה, על פי התיאור שלך יש מקום לחשש שבן זוגך חוגג שם ולא מספר לך. האם את מסוגלת להרשות לו לחגוג כאשר הוא בחו"ל? או לפחות לשחרר לו חבל ולא לתחקר אותו על מה שהיה שם? יש נשים שמסוגלות לכך ומוכנות לקבל את הצורך של בני זוגן בהתפרקות מסוג אחר, כל עוד זה נעשה רחוק ולא מסכן את היחסים, ויש נשים שאינן מוכנות לכך ורואות בכך בגידה. אינני יודעת מה את חושבת על כך, אבל לפעמים זה טוב לשחרר קצת את הרצועה, כי אחד הדברים שגברים רבים מרגישים סביב נישואין הוא שהם איבדו את החופש, ואם הם מסתובבים עם התחושה הזאת חזק מדי - הם מתחילים לחפש איפה לקחת לעצמם חוויות של חופש בסתר, מאחורי הגב.
אינני יכולה להגיד לך מה נכון ומה עדיף. חשבי קצת על הצורך שלו, לעומת הצרכים שלך בבטחון ובאמון, וחשבי על הטווח הרחוק. נקודה נוספת היא מה החברים שלו נוהגים לעשות בנושאים האלו, כי זוהי הנורמה שעל פיה הוא משווה את עצמו ואת היחסים שלו איתך. אם הוא מרגיש שהוא לא מקבל מספיק חופש ממך יחסית לחבריו, ושאת מחזיקה אותו קצר - הוא יסתיר מפנייך דברים שהוא עושה ויתמרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה
נטלי30/09/2009שלום לך
תודה על התשובה המהירה
אני בכלל לא תופסת אותו קצר מתי שהוא רוצה לצאת הוא יוצא או שרוצה לנסוע הוא נוסע .ביחס לחברים שלו יש לו את החופשיות שלו כמה שירצה .הוא יום יום עם החברים שלו לאחרי חצות לפעמים נשארים עד הבוקר הם די יוצאים ביחד ואני לא אומרת כלום כי אני יודעת איפה הוא נמצא ויש לי בטחון ואמון (או היה לי)זה בכלל לא התפרקות של לחץ או משהו כזה (מה שעשה שם)כי זה קרה לפני שנתיים אחרי שהכרנו בחודשיים שלושה .
ואני לא מחסירה ממנו משהו כל מה שרוצה הוא מקבל.
וכמה שנסביר מה שעשה ומה הסיבות וכאלה היא תשאר בגידה מבחינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לך..
shir.07/10/2009אמנם אני מגיבה מאוחר, אבל מכל הסיפורים פה זה הכי כאב לי.
לא מאוד הבנתי מתשובתך לדורית איך את רואה בגידה בנישואין, אם את מקבלת ואוספת את זה לתוך המכלול וממשיכה הלאה ביחד או שאת לא מסוגלת לעמוד במשברי האמון האלה ובחיים בצל החשד התמידי שהוא הולך וחוגג לו.
ממה שאני הרגשתי בשתי ההודעות שלך פה הוא רצון מאוד גדול להיות נאהבת על ידי אדם באמת מסור ובאמת נאמן.. הרגשתי המון לחץ בהודעה הראשונה שלך, לא היו בה סימני פיסוק, כאילו אמרת הכל בנשימה אחת. ואולי אכן אמרת זאת כך. אולי אכן את מרגישה מחנק, ולא סתם.. בצדק..
אני יודעת מה הייתי עושה במקומך, כי זאת אני עם סטנדרטים שלי, ואני יודעת מה חשוב לי וכמה אמון משחק תפקיד רציני בחיים הזוגיים שלי. אבל את זו את. ואני חושבת שאת צריכה לחשוב לבד, ועם עצמך בלבד, אם את מוכנה לקבל את הטיפוס הזה שיהיה בעלך, עם כל היתרונות, החסרונות והחגיגות מהצד, או שאת מחפשת משהו אחר לגמרי. זאת לא החלטה קלה, היא למעשה הפוכה מהחלטה של "ביחד לנצח נצחים".. בעצם יש סימן שאלה על היחסים שלך איתו.. ובכל זאת, עדיף לקבל החלטה עכשיו מאשר אחרי שתהיה לך טבעת, אז הכל נפשית ורגשית- מסובך בהרבה.
אני מקווה שמאז שכתבת פה ועד היום את פחות מבולבלת ויודעת לאן דברים הולכים.
מחזיקה לך אצבעות.. ותזכרי.. לא מתחתנים עם מישהו שהוא "ליד" או ,ממש קרוב" למה שחיפשנו. בטח שלא בגיל צעיר. כי תחושת ההחמצה לא תאחר לבוא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינאה קשה כשאולבמבי27/09/2009
התלבטתי לא מעט בחיפושי אחר הפורום שיתאים לשאלה/התיעצות בבעיה שאעלה כאן.
אני במערכת יחסים נפלאה. פרק ב'. תחילת שנות הארבעים. לשנינו ילדים. לא חיים עדיין יחד. מפאת המורכבות - הכל לוקחים לאט ובסבלנות.
הביחד נפלא. מדהים. אבל לא על כך אני רוצה לדבר.
רוצה לדבר על בעיה כואבת מאד שהיא כאבן נגף בחיי.
קנאה.
אני מאד מקנאה לבן זוגי. ומכירה את התחושה והמצב ממערכות יחסים קודמות. זה לא תופס אותי בפעם הראשונה. ואני לא זקוקה לסיבה כדי לקנא. הוא לאו דוקא יתן לי את הסיבה. אני פשוט מקנאה וכבר חשה שזה חולני.
אני גם יודעת לזהות שהקנאה הנוראית שאוכלת כל חלק בריא בנפשי נובעת מחרדת נטישה ברמה גבוהה.
בשלב מסוים ביחסים, כשאני חשה סוג של ביטחון - אז הקנאה מתחילה לצוץ ולכרסם. ולוקח זמן עד שאני מוציאה אותה החוצה. כשהיא יוצאת - היא תצא במלוא העוצמה עד כדי כך שגם אני נבהלת מעצמי, שלא לדבר על בן זוגי שנבהל מהעוצמות.
הוא יעמיד אותי במקום ואני כמובן, לאחר שארגע - אתנצל ואבטיח לטפל בזה.
אני יודעת שאהבה אמיתית היא לתת חופש. אני יודעת שקנאה היא רכושנות וכבילה והורסת את היחסים.
אני סובלת מהקנאה הזו. מאד מאד.
לא יכולה לשמוע סיפורים על אקסיות. לא יכולה לחשוב שהיה לפני עם מישהי אחרת. חודשת כל הזמן. לא נותנת אמון.
ברור שזה הרסני. ואני כבר לא יכולה יותר עם התחושות הללו.
רוצה להתיעץ, האם אתם חושבים שיש פתרון לבעיה? מה עושים? כיצד מטפלים? כיצד מתגברים?
גמר חתימה טובה ותודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי במבי
בתאל27/09/2009בטיפונת הזדהית יעם מה שכתבת גם אני הייתי שם:))
אך לא בעוצמות ובתדירות שלך לכן יפה שאת מודעת שיש לך בעיה וחשוב באמת שתיעזרי באיש מקצוע שיעזור לך לטפל בזה, כי באמת חבל זה הרסני לקשרים שלך ופוגע גם בך אישית.
אני גם בקשר פרק ב' ועשיתי ועושה עדיין עבודה עם עצמי , לדעתי מה שיש לך נובע מהערכה עצמית יש לך פצע אפילו מהילדות שאת גוררת אותו איתך ובתוך מערכת יחסים שזו ההשתקפות שלנו בעצם, שם זה מתפוצץ לך, מאחלת לך שהמודעות העצמית הגבוהה שלך אכן תוביל אותך לפנות לטיפול מקצועי אגב אני מאד מאמניה היום בקוצ'רים\ בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שהטראומה מעוללת לנו
דורית כהן28/09/2009במבי יקרה, ראשית תודה על המכתב שניסחת כל כך יפה ועם מודעות כה גבוהה.
אני רוצה לספק לך הסבר (אופציונלי, כמובן) על מה שקורה לך:
נתחיל בכך שיש לך חרדת נטישה גבוהה, כתוצאה מאירוע ראשוני אחד בעבר שהשאיר אותך מאוד פגועה רגשית. אני מניחה שהיית מאוד צעירה, וכאשר זה קרה - כל הגוף שלך הגיב, ולכן כל הגוף "זוכר" את הטראומה.
לאחר מכן, כל גירוי קטן שקורה בחוץ, אם זה במילה מסויימת או התנהגות מסויימת - שמזכיר לך אפילו באופן מזערי דברים שקרו אז, בפעם הראשונה ההיא - "מתיישב/ נקלט" אצלך במוח על אותו אזור הטראומה, ומכיוון שהגוף זוכר - גופך מגיב את אותן תגובות קשות של מתח, חרדה. ואז נכנס מנגנון מאוד מיוחד לפעולה: קוראים לו "דיסוננס קוגניטיבי". (אי הלימה הכרתית) המוח שלך מזהה תגובה חריפה בגופך ולוקח על עצמו "לספק" לך הסבר מתקבל על הדעת לעוצמת התגובה. ההסבר שאת מספקת לעצמך הוא שהמצב חמור. התנהגות פעוטה של בן זוגך תתפרש על ידי המוח שלך (בגלל מנגנון הדיסוננס הקוגניטיבי) - כמוגזמת, כי רק פרשנות חמורה כזאת תהיה בהלימה עם עוצמת התגובה הגופנית המציפה אותך. את מבינה - קורה כאן משהו הפוך!!! קודם הגוף שלך מגיב ואז המוח שלך מפרש לעצמך את תגובת הגוף ע"י הגזמה ועיוות המציאות.
הבעייה היא שאת מאמינה בפרשנות הזאת שהמוח המתעתע שלך מנפיק לך, ופועלת עם בן הזוג בהתאם. ואז הוא נבהל מעוצמת תגובותיך ועד מהרה עלול לתפוס מרחק ממך כי זה מעיק וכובל, כמו שאת כותבת.
אם מה שכתבתי לך הוא הגיוני בעינייך - אני מציעה לך לחפש טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית, שיעזור לך לזהות את תגובותייך הגופניות, לא להיבהל מהן, ולא לאפשר למוח שלך לשים את הפרשנויות המוגזמות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על התשובה המורחבת
במבי29/09/2009ואכן קבעתי כבר תור לטיפול אצל מטפלת מקצועית ומוסמכת ואביא את הגישה הטיפולית שאת מציעה בפניה כדי שתראה אם היא יכולה לטפל בי באמצעותה.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון יחסים ורומנטיקהבתאל26/09/2009
אני יוצאת עם בחור כחודשיים , שנינו גרושים ללא ילדים בסוף שנות השלושים, דיברנו על רצוננו בלעשות ילדים ואנחנו מקיימים יחסים מלאים, החודש אני בביוץ קיימנו יחסים פעם אחת וברצוני לקיים שוב סביב הביוץ, מסיבות טכניות אנחנו לא אמורים להיפגש בימים אלה אך כמובן בקשר טלפוני ואני מתלבטת אם "להזעיק" אותו ולספר לו שזה זמן הביוץ כעת, או שלתת לרומנטיקה לפעול ולזמן לעשות את שלו..?
זה קצת מביך כי אנחנו לא נשואים והכי בבה שבשלב זה , זה יהיה ספונטני, אך מצד שני חבל לי לפספס כזה תיזמון, מה אתם אומרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תני לזמן לעשות את שלו
שירית27/09/2009אתם מכירים רק חדשיים, לאן את רצה?
אל תתני לשעון הביולוגי שלך לשלוט על שיקול הדעת שלך. להזמין גבר לסקס בגלל ביוץ זה להרוס את הריגוש במקום.
בלי לחץ ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חמודה
בתאל27/09/2009זהגם מה שעשיתי בסופו של דבר:))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?ב26/09/2009
אני אוהבת גבר שעובד איתי בעבודה אנחנו עובדים צמוד מאוד במהלך השנתיים האחרונות
אנחנו יודעים על האהבה הזו כשנה היה לנו וידוי אחד לשני וגיליתי שגם הוא אוהב אותי.
אנחנו שנה בסחרחרה חשוב לציין שמלבד שיחות בעבודה ובטלפון אחרי העבודה לא היה מגע פיסי או פגישות של מעבר אני שומרת שלא נעבור את הגבול הוא מבחינתו היה לוקח את זה קדימה הוא טוען שהוא אוהב אותי וגם אני אוהבת אותו אבל אני לא אחלל את הנישואין שלי במגע עם גבר אחר.
ניסינו לנתק ואני כל הזמן חוזרת לדבר איתו על הנושא ושוב זה נפתח בתקופה האחרונה אנחנו לא מפסיקים לאמר חד לשני שאנחנו אוהבים ורוצים לדבר ולהחזיק יד לעיתים.
לי קשה הניתוק יותר אם אני אומרת לו בוא ננתק הוא מבין כי די ברור לשנינו שלא נוכל להרוס את חיינו שהם סבירים לשני הצדדים יש לי רגשות לבעלי סקס וקירבה כמוכן גם כעסים אבל סביר- גם אצלו היחיסים על מי מנוחות.
ובכל זאת אני לא מצליחה להתנתק מימנו לו קשה גם שאין קירבה מינית אבל הוא לא דורש.
ועכשיו זה התפוצץ שוב כי הוא אמ לי משהו שהכאיב לי , אני כרגיל דיברתי איתו שצריך לנתק ואנחנו לא מיישמים והוא אמר לי פשוט להסתכל על המשפחה ולשאוב מיזה כח וזה מאוד כאב לי ורבנו וזהו עכשיו אנחנו בנתק ואני יודעת שאני אראה אותו בעבודה ואנחנו עובדים יחיד ואני פשוט לא יודעת איך להמשיך קשה לי מואד ברור לי שאני מאוד אוהבת אותו.
נא עצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "מחלת ההתאהבות"
דורית כהן28/09/2009ב יקרה, אני חושבת שמה שקרה לך הוא התקף של "מחלת ההתאהבות". זו מחלה שתוקפת אחוז מסויים של האוכלוסייה. אחוז זה מתאפיין בנטייה לרומנטיקה, לריגושים, לדפיקות לב ולפרפרים בבטן, וכאשר מערכת היחסים בבית היא על מי מנוחות, ונכנסה לשיגרה מבחינה רגשית - פתאום מופיע האביר על הסוס הלבן ומפתחים לכפיו רגשות חזקים, דמותו מזינה את הפנטזיות שלך, וקשה לך לוותר על נוכחותו בחיים שלך בגלל הריגוש הרב שהוא מעורר בך.
בדרך כלל אני מציעה לאנשים במצב הזה להכיר את הנטייה שלהם להתמכרות הרגושית הזאת, ולקבל אותה כחלק מעצמם. יש אנשים שזקוקים לכך בחיים שלהם - זה בדרך כלל מתגלה מוקדם בחיים - ויש כאלה שנוח להם בבטחון ובשיגרה. כנראה שגם אותו גבר בעבודה שייך לאחוז הזה עליו כתבתי קודם, ומצאתם זה את זו. הרבה פעמים - אחרי זמן מה ביחד, או אם יהיו ביניכם יחסים מיניים - לאט לאט הריגוש נעלם והופך לשיגרה, ואז מפסיקים את הבגידה.
מה דעתך לקבל זאת בעצמך, שיש לך נטייה לריגושים, ולהחליט שאת יכולה פשוט ליהנות מהם כל עוד הם מרגשים אותך, ויחד עם זה לפתח לעצמך גבולות של מותר ואסור.
אולי את חושבת שזה לא כל כך נורא שיש קצת התאהבות, אבל כבר כאן מאוד יתכן שאילו בעלך היה יודע על כך הוא היה מאוד נפגע - גם מבלי שאתם נוגעים זה בזו, ואת לוקחת כאן סיכון מאוד גדול על חיי המשפחה שלך (וגם של החבר).
אני מציעה לך לבחון את יכולותייך, את החוזק הנפשי שלך. התנתקי ממנו, וראי עד כמה ניתן להכניס יותר רומנטיקה לחיים שלך עם בעלך. נסי לקיים איתו שיחה בנושא ולהגיד לו את צרכייך הרגשיים.
לפעמים ההתאהבות הזאת משמשת כגורם ניעור רציני לזוגיות שהפכה להיות שגרתית מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההורים שלו מתנגדים כי אי גרושה + 2אני25/09/2009
אני בת 30 גרושה + 2 בגילאים 5 ו 4
הוא גרוש בן 35 ללא ילדים
בעבר (לפני 11 שנה) היה קשר ונותק, כל אחד פנה לדרכים אחרות,
לפני חצי שנה נפגשו דרכינו בשנית ומאז אנחנו יחד (עד לפני שבועיים)
לפני שבועיים הוא בא ואמר עם הרבה כאב שההורים שלו לא מוכנים לקשר הזה
בגלל שלי יש ילדים וכי הם חושבים שהוא יכול למצוא רווקה (חייבת לציין כי בעבר הם מאוד היו בעד הקשר שלנו אבל כיום הם לא מכירים אותי )
בצעד קשה לקחנו הפסקה בכדי להרגיע רוחות דבר שהיה קשה מאוד גם לי וגם לו
מלפני שבועיים אנחנו נפגשים אחת ליומיים שלושה (ולא כל יום כפי שהיה כשהיינו יחד)
אני מקבלת ממנו הודעות SMSים שהוא אוהב וקשה לו
מבקש שאני לא אתיאש עד שהוא יצליח "לסדר הכל בשביל שנהיה ביחד לנצח"
מה עושים?
האם הוא רציני? לחכות לו?
אי אפשר להתעלם מכך שאני מאוד אוהבת אותו...
הוא מדהים עם הבנות...
אבל יש לי הרגשה שהמשפחה תמיד תעשה בעיות.... תמיד אני אהיה זו שהרסה לו את החיים בגלל הילדים שלה...
יש מצב שההורים שלו יקבלו אותי אי פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת לו להחליט בלי לחץ מצידך
דורית כהן28/09/2009שלום לך "אני" יקרה. ממה שאת כותבת, קשה לדעת עד כמה מגיעה השפעת ההורים עליו. יש לי ניחוש שבסיבוב הקודם שלו -כתבת שהוא גרוש ללא ילדים - זה גם הסתבך עם ההורים שלו ולאחר מכן הוא ראה עד כמה חשובה התמיכה של ההורים.
יחד עם זאת, כבר ראיתי מצבים בהם היתה התגברות על ההתנגדות הראשונה, והתפתחו יחסים יפים עם משפחת הבעל. זה מאוד תלוי באופי של כל הנפשות הפועלות. יחסים ניתן לבנות.
אבל במקרה שלך, אם הוא יחליט לחזור אליך כבן זוג - תצטרכי לעשות מאמצים בלתי רגילים כדי להתגבר על ההתנגדות שלהם ועל הכעס שלהם כלפייך, כי זה לא מה שהם מאחלים לבן שלהם, ואפשר להבין זאת לכאורה. כמובן שהחיים שלו ושלהם היו הרבה יותר פשוטים אם הוא היה מוצא רווקה, או גרושה ללא ילדים, כי הרבה יותר קשה להתקשר רגשית אל נכדים שהם לא שלך, ולדעת שיש ברקע "סבא וסבתא ביולוגים". ברור שזה הרבה יותר מורכב, וההורים שלו מנסים עכשו להשפיע, לפני שהקשר מתחזק ומתמסד.
אני מאמינה שאם האהבה היא חזקה ואמיתית - היא תשרוד את ההתנגדות הזאת, אבל כמובן שאין לי דרך לנבא. מציעה לך לא להילחם בהם. הם עושים זאת מדאגה ואהבה לבן שלהם ולעצמם. היי נאמנה לעצמך אך אל תלחצי עליו. הוא זה שצריך לקבל את ההחלטות, ללא לחץ מצידך. מספיק הלחץ שהם לוחצים אותו. רק אחר כך תדעי אם יהיה עלייך להשקיע ולבנות את היחסים איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתנתקי, מניסיון אישי
אני02/11/2009שלום לך "אני"
שמי לילך ואני נשואה 3 שנים + 1 , אני ובעלי נמצאים במשבר אין סופי בגלל ההורים שלו
כשאומרים שלא מתחתנים עם ההורים טועים את קודם כל מתחתנת איתם ואחר כך עם הבעל...
ההורים של בעלי לא קיבלו אותי עד כדי כך שהם לא הגיעו לחתונה שלנו זרקו את בעלי מחייהם
לפני 3 חודשים אמא של בעלי החליטה שפתאום בא לה לחזור איתו לקשר ... והוא, תנחשי מה? כלבלב קטן עם זנב בין הרגליים רץ אליה כמו מי שמתחנן לקשר אחרי כל מה שהם עשו לו הם מעולם לא ראו את הילד שלנו שאגב כמעט בן שנתיים לא עניין אותם בכלל שילדתי
המשבר נוצר בגללם רק מרחיק אותנו אפילו שוקלת להתגרש
חשוב לציין שכמו אצליך גם ההורים שלו לא מכירים אותי הם הכירו אותי בחצי שנה הראשונה שהתחלנו לצאת (אז הייתי חיילת כל שהם בקושי ראו אותי ובקושי הספיקו להכיר אותי) אחרי החצי שנה הזאת הם החליטו שהם לא רוצים שאני אכנס לביתם יותר אני ובעלי כבר 7 וחצי שנים ביחד
אגב הסיבה שהם לא רוצים אותי היא כי אני לא בת עדתם (טוניזאית) עצוב אני יודעת
עצתי לך גם אם הוא יבחר בך ביום מין הימים את תשלמי מחיר כבד מידי...
את יכולה למצוא אהבה אמיתי עם משפחה שתקבל אותך ותאהב אותך ואת ילדייך...
ובשביל התמריץ הקטן אחותי נשואה לגרוש +ילדה שחייה איתו והורי מעולם לא עמדו להם בדרך ואת הילדה שלו את מקבלים כנכדה שלהם כמו כל הנכדים...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבדתי תקווהרונית25/09/2009
אנחנו נשואים 4 שנים ונולדו לנו 2 ילדים מקסימים.
מתחילת הנישואים אנחנו רק רבים,לא מסכימים על כלום ומגיעים לריבים ולפסים ממש נמוכים(אפילו למכות) אני מגיעה ממשפחה מאוד תרבותית ואף פעם לא ראיתי התנהגות כזאת בבית ובטח לא שמעתי מילים לא יפות(שדרך אגב יוצאות לי עכשיו מהפה)אין לנו שום דבר במשותף,אנחנו לא מצליחים לבלות דקה ביחד כל דבר מעצבן אותי בו ואני מרגישה הרבה פעמים שאני מאבדת שפיות.
רוב המריבות שלנו הן על כסף כי הוא מאוד מאוד קמצן...
אני כל הזמן חושבת על זה שאם נתגרש יהיה לי יותר טוב ושקט(הוא גם היפרקטיבי)
אבל לא מצליחה להביא את עצמי למצב הזה כי כנראה נשאר לי עוד משהו קטן אליו.
אני סובלת ביום יום כי אני מרגישה תקועה:מגדלת שני ילדים(כמובן שבכייף)מוותרת המון, החיים שלי השתנו מקצה לקצה אין הערכה ...ובעיקר חסר לי כסף (בגלל שהוא כל כך קמצן הפרדנו חשבונות והמשכורת יחסית נמוכה ובה אני מחזיקה רכב חלק מהמשכנתה)
אני רגילה לשפע ולהנואות בחיים(וגם עכשיו יכול היה להיות לנו כי הוא מרוויח יפה מאוד)אבל אין כלום לא נהנים וכל הזמן הרגשה של חוסר
מה עליי לעשות? באמת להתגרש? ולנסות לחיות כמו שאני רוצה לי ולילדיי בנועם ובשקט
(דרך אגב היינו פעמיים ביעוץ אבל כל פעם רק מפגשים מעטים כי זה היה לו יקר וגם די דחקו אותו לפינה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחתוך ולעבור הלאה
דורית כהן28/09/2009רונית יקרה, צר לי על המצב כפי שאת מתארת אותו, אבל מאחר וכבר הייתם בייעוץ, והדברים לא השתנו, ושניכם סובלים בזוגיות הזאת - נראה לי שאת כבר בשלה לעשות את הצעד הבוגר, לקחת אחריות על האושר שלך בהמשך חייך, ולהתנתק ממנו. זאת היתה טעות מן ההתחלה, ועל טעויות משלמים...ככה זה. אבל אין צורך שתשלמי כל החיים - ותיתקעי איתו כי הוא לא מתאים לך. נאי יודעת שזה נשמע פסקני, אבל יש מצבים בהם פשוט צריל לאסוף את האנרגיות שנותרו לך ולעשות את החיתוך בזמן. מעניין מה בני משפחתך אומרים לך לגביו ולגבי הצעד הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נמשכת אלייחיים25/09/2009
ברגע של עומק רגשי חשפה חברתי פן בזוגיותנו: היא מעולם לא נמשכה אליי מינית.
אוקיי. הרגעתי את עצמי. שאפתי ונשמתי את האוויר הקריר שבחדרנו.
לא קל. ומדוע בכל זאת החליטה לצאת איתי (חיים ביחד ומכירים כשנתיים)? בגלל שנמשכה אליי מהבחינה האינטלקטואלית בלבד.
סקס? לא אצלנו (מזה מספר חודשים אין בכלל סקס). ועכשיו אני יודע את הסיבה. מתסכל אותי? בוודאי. אותה? ובכן, אתמול היא אמרה שהיא חוששת שבעתיד היא תשתוקק לסקס במידה רבה ומה יקרה אז?
אני אובד עצות.
כמוכ, היא אומרת שאין לנו תחומי עניין משותפים. אז אמרתי לה שניתן ליצור כאלה. לא קל אך ניתן. לדבריה אנחנו מתראים רק בערב כשחוזרים מהעבודה. קצת טלויזיה ולמיטה (בלי סקס).
נשמע נורא, אני יודע.
מה אפשר לעשות?
אני נשמע כאן "כרגיל שכזה" אך כולי מלא בחרדות עכשיו. בגילי (35) לחפש זוגיות. ואני כבר חלמתי על ילדים...וגם עניין הפרידה...תחושות לא קלות.
דרך אגב, כיום, שנינו איננו תאווי מין, באופיינו (באופי שלנו).
אודה על חוו"דכם. המלצותיכם. שיתוף במקרים דומים
גמחט. חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון להישאר יחד במצב זה
דורית כהן28/09/2009חיים היקר, הדברים הינם ברורים לגמרי: אין מצב להמשיך בזוגיות הזאת, יש לה פוטנציאל לסבך לשניכם את החיים אם תישארו יחד, ובעצם מדבריה הבנתי שהיא כבר לא רואה אתכם יחד, אלא שטרם עשתה את הצעד האקטיבי של עזיבה, ואולי מעדיפה שאתה הוא זה שיעשה את הצעד הגורלי.
רצית שנספר על מקרים דומים.
היה אצלי זוג שדווקא היתה אצלם אהבה חזקה כל השנים, ותחומי עניין דומים. הם התחתנו והביאו שני ילדים. לאחר עשר שנים היא לא יכלה יותר לשאת את מגעו בה והתוודתה בפניו שמעולם לא נמשכה כלפיו, אלא שאהבה אותו ורצתה לחיות איתו, וחשבה שעם הסקס היא כבר תסתדר, כמו שהרבה נשים נוהגות לבלוע את הצפרדע ולקיים יחסים ללא תשוקה. (גברים לא יכולים לעשות זאת כי פשוט אצלם לא תהיה זיקפה...).
היא לא היתה מסוגלת לשאת את מגעו בה והודיעה לו שמעכשו לא יהיה ביניהם סקס.
הוא עמד בפני שוקת שבורה: כבר הקים משפחה, לא יכול להתקרב לאישה שהוא אוהב, לא רוצה להתגרש אבל לא מסוגל לחיות ללא סקס, לא רוצה לבגוד - בקיצור - מצב בלתי אפשרי. לא פלא שנכנס לדכאון נפשי וגם עבודתו נפגעה קשות. לצערי לא ניתן היה לעזור להם לשקם את הזוגיות.
אני מציעה שתגיד תודה לחברתך על גילוי הלב. אותו גבר כעס ובצדק על אישתו. אילו היית אומרת לי לפני שהתחתנו שאינך נמשכת אלי - לא הייתי מתחתן איתך הוא אמר עכשו.
עליך ללכת הלאה, עם כל הכאב והפגיעה. לא נכון להישאר יחד.
עניין המשיכה הפיזית אינו פשוט. מאוד קשה לשנות כאן את הנתונים הפיזיולוגיים הבסיסיים, הנקבעים ע"י מראה חיצוני, ריח, אנרגיה, צורת מגע. עליך לחפש היטב, ולהביא גם את הגורם הזה בחשבון כחלק מבחירת בת הזוג המתאימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואים במצוקהליה23/09/2009
היי אני בת 33 ובעלי בן 35 נשואים 5 שנים.
מתחילת הקשר שלנו עוד כחברים לא הסתדרנו אבל הייתה ביננו אהבה.
כיום יש לנו בת מקסימה בת שנתיים
הזוגיות שלנו פשוט נגמרה לגמריי ואני לא יודעת איך אני אוספת את עצמי ומתגרשת, אנחנו כל הזמן רבים אים בנינו מגע כבר שנתיים )אני מתביישת לכתוב את זה אבל זאת המציאות), ולא זה ממש לא בגלל הילדה יש לנו ילדה מאוד נוחה ויש לנו זמן איכות אים היינו רוצים או יותר נכון אים הוא היה רוצה.
לפני שבוע מתוך שינה הוא נגע בי וביקשתי ממנו שישכב איתי ותוך כדי הוא אמר שנפסיק לא הרגשתי בחיים שלי כל כך מושפלת (הוא לא טיפוס בוגד הוא פשוט לא זקוק לסקס).
אנחנו מגיעים לרמות של ריב מילולי שאני מתביישת שאני מגיעה למצבים של שפה ירודה, אני מרגישה כבר שינאה אליו ויחד עם זאת גם רחמים.
כשאני חושבת על גירושים אני חושבת גם עליו וכואב לי שהוא יהיה רחוק מהילדה (נשמע קצת דפוק אבל כזאת אני, קשה לי לפגוע בו).
בנוסף אי לא יודעת איך אני מתחילה את חיי מחדש כי אין לי כסף משלי בשביל לשכור בית וכו..
אשמח לקבל התייחסות
תודה מראש וסליחה על אריכות דבריי.
0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב חמור שדורש ייעוץ או גירושים
דורית כהן28/09/2009אמא יקרה, ראשית סליחה על העיכוב בתשובתי, קורה שמדלגים בטעות על הודעה מסויימת וזה מה שקרה, לצערי.
את מתארת מצב בלתי נסבל, שחייבים לעצור אותו. אם עדיין לא ניסיתם ייעוץ זוגי - אולי כדאי לבחון זאת, אבל עלי לומר לך מראש שהסיכוי לשנות משהו הוא לא גדול, מכיוון שהפגיעה היא כבר בדברים הכי יסודיים של הזוגיות. אם אינו מסוגל לשכב איתך כאשר הוא "בהכרה", פוגע בך ומשפיל אותך - ואתם רק רבים ביניכם, וזה התחיל עוד לפני הנישואין ולפני הגעת הילדה - זה מצב שקשה מאוד להבריאו.
מעניין מדוע החלטתם להתחתן?האם על מנת להביא ילד לעולם? לי זה נראה שעבר עליו משהו אחרי הלידה כי את כותבת שמאז שנולדה הילדה אין ביניכם סקס ואין אפילו מגע גופני. אז אולי הוא באיזו טראומה? איך היה לפני הלידה? האם גם אז היו בעיות בסקס? חוסר חשק אצלו? צריך לשאול כאן המון שאלות ובהתאם לכך לתת לכם ייעוץ, ועל כן - עלייך לפנות לייעוץ איתו או בלעדיו על מנת לקבל הכוונה ולעזור לך בקבלת ההחלטות בחיים, כי כך, כמו שזה, אל תמשיכי - זה מתכון לאומללות ולמחלות גופניות, חס וחלילה.
עם כל המצב הכלכלי שאת מתארת - קחי אחריות על החיים שלך ושל הבת שלך - היא זקוקה - כמו כל אחד - לאמא מאושרת ובריאה - וצאי מן המקום הזה. אחרי שתעשי את הצעד - דברים יתחילו להסתדר עבורך, ואני מאחלת לך שנה של לקיחת אחריות על החיים שלך, אמא יקרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)