פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים???
    מירי
    30/08/2009

אני וחבר שלי חברים כבר שנה וחצי ואנחנו אוהבים את את השני מאוד מאוד!!..לאף אחד משנינו אף פעם לא הייתה אהבה כזאת חזקה ואנחנו נהנים מכל רגע,הבעיה היא שאנחנו מפחדים מהעתיד..מה יהיה בהמשך אולי יימאס לנו אחד מהשני בגלל שאנחנו כל הזמן ביחד.
    יש לציין שהוא כרגע בצבא ואנחנו מדברים כל יום בערך 4-5 שיחות בערך וכשהוא מגיע סופי שבוע הביתה אנחנו 24 שעות ביממה ביחד ולשנינו יש את הפחד של מה יקרה ומה יהיה ,הפחד לאבד את האהבה הגדולה הזאת שכל כך טובה לשנינו..
    יש את המחשבות המפחידות שפתאום אולי יתחשק לנו להיפרד רק כדי לנסות ולראות קשרי אהבה עם אנשים שונים,אחרים או שפתאום ישעמם לנו מאוד בקשר שלנו כי אנחנו כל הזמן ביחד וזה יהפוך
    לסוג של שגרה..
    מה עושים?מה אפשר לעשות?אנחנו נורא אוהבים אחד את השני ומאוד מפחדים מהעתיד..אנחנו נורא
    רוצים להיות אחד עם השני,כל כך טוב לנו ביחד והנושא הזה מטריד ומפריע לשנינו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סביר שאתם צודקים, אבל תיהנו עכשו!

דורית כהן
    06/09/2009

מירי חמודה, מתחשק לי לקחת את שניכם ולנער אתכם, או להשתמש בשרביט קסם כד להרגיע אתכם.
    ראי, אתם מפספסים את התקופה הכי מקסימה שבה אנחנו כל כך מאוהבים שרק רוצים לבלות כל רגע בחברת השני. רוב הזוגות חווים את הרגעים האלו, ונכון שזה יכול להימשך ממספר חודשים ועד מספר שנים, ובדרך כלל העוצמה של הפרפרים וההתרגשות דועכת, אבל יש סיכוי שזה יוחלף באהבה מסוג אחר, המבוססת על הערכה, מסירות, איכפתיות, הנאה, דברים משותפים.
    ככה זה...אצל רוב הזוגות...
    אבל זו לא סיבה לא להינות ממה שיש לכם כרגע בשיא העוצמה והכיף.
    את שואלת מה ניתן לעשות כדי להאריך את תקופת הריגוש והגעגוע?
    ליהדות יש פתרון יפה בעיני - תקופת הנידה. מערכת אוטומטית של ריחוק וקירבה. נדמה לי שהיתה כאן המון מחשבה: מתחילת היחסים לא מאפשרים לבני הזוג להישאר צמודים ונוגעים כל הזמן, כמה שהם רוצים, אלא אומרים להם - בתקופת הנידה אסור לגעת זה בזו. האיסור הזה מעורר המון כמיהה, ויש מסר דומה לפסיכולוגית חכמה בשם אסתר פרל, שכתבה ספר מדהים בשם אינטליגנציה ארוטית - על מה קורה לתשוקה המינית בזוגיות ובנישואין. היא ממליצה להכניס קצת "פילפל", קצת סיכון, לעורר טיפה קינאה, קצת פלירטים עם אחרים. לתת את התחושה לבן /בת הזוג שלא הכל מובן מאליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי ואסור לי להתייאש
    עגבניה
    30/08/2009

שלום אני בת 29 בהריון שני עם ילדה נפלאה ובעל קצת פחות.
    עיסוקי חופשי ובשנה ןחצי האחרונות נשארתי עם ביתי בבית ועבדתי מעט בערבים להשלמת הכנסה. ראינו כי טוב ונכנסנו להריון שני. אני כבר בשביעי ומתחילה להשתגע. מרגישה שהנישואין עולים על שרטון וכאילו כל הזמן הולכת על ביצים כדי שהכל יהיה בסדר. בעלי הוא טיפוס נחמד ושקט בן 32 הוא די מגניב אבל הוא טיפוס בודד שקשור מאוד לאמא שלו (אין לו אבא) ובעצם חוץ אולי מאנשים בעבודה ובאינטרנט (לא יודעת מה הוא עושה שם כל כך הרבה) הוא בעצם מתקשר איתי ועם הבת גם כן צריך להעיר אותו כל הזמן
    וזה בעצם מה שאני מרגישה שאני ערה והוא ישן והוא רוצה לישון ולישון ולישון ולא להתעורר ואני רוצה להתעורר ולחייך ואז כשהוא מתעורר הכל משתנה כאילו נכנס בי לחץ כזה להוכיח כל הזמן משהו ושאני כאן וכאילו נהוא רוצה שאניח לו כל הזמן וכשאני מניחה לו ועושה דברים שלי הוא נדבק אלי ומציק לי ונוגע בי אבל זה גם אף פעם לא ממש מגיע לאנשהוא ואף פעם לא ממש יוזם סקס רק נוגע כאילו מציץ אבל לא באמת עושה.
    ואני אוהבת לצאת ולהנות ולעבוע ולצחוק עם אנשים ואיתו כל הזמן עוצרת את עצמי גורם לי להרגיש מגושמת ואני יודעת שאנחנו מתאימים חלקית אבל כל הזמן צריך לעבוד הזה להרים את הראש מעל המים וזה כ בר מתיש רוצה זוגיות נורמלית שיש עם מי לשוחח לא רק להוציא אלא גם לקבל תגובות ויחס מהצד השני ולא רק שיניחו לי לנפשי אלא גם להיות מחוזרת ולא שיציקו לי כשאני עסוקה.

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי ואסור לי להתייאש

הוספת תגובה

• הרצון לשנות את בן הזוג

דורית כהן
    06/09/2009

עגבניה יקרה, ראשית סליחה על העיכוב בתשובה.
    ממה שאת מתארת, מערכת היחסים שלכם הולכת ושוקעת אל תוך אכזבה (הדדית?)רצון חזק לשנות את בן הזוג, וחוסר מוכנות לקבל את האחר כמו שהוא.
    לאחרונה הגעתי למסקנה (שכבר אחרים אמרו אותה בצורות שונות...) שדווקא במקומות בהם אנחנו הכי רוצים לשנות את בן (או בת, כמובן) הזוג שלנו - יש סיכוי גדול מאוד שדווקא מקומות או תכונות אלו יישארו (כמו להכעיס) ויתקבעו!!!
    למה, את שואלת?
    כי כאשר מישהו שאני אוהבת לא מרוצה ממני ולא מקבל אותי כמו שאני, ומעיר לי שוב ושוב, מתעוררות אצלי כמה תגובות: ההערה היא קודם כל מעצבנת! שנית, לא בא לי להיכנע, להתקפל. כל אחד רוצה להרגיש שהוא עצמאי ומקבל את ההחלטות על עצמו בעצמו, ומתמרד כאשר מישהו מנסה לכפות עליו לשנות משהו פנימי או בעצם - לא להיות מי שאני באמת...
    ובתהליך הזה, יש שני כוחות: האחד, להיות נאמן לעצמי, והשני - להתחבר, להתמזג עם בן הזוג בהרמוניה, ללא חיכוכים. בתחילת הזוגיות, בשיא ההתאהבות, הכוח השני נותן את הטון ואנחנו מסתירים ומדכאים באופן אוטומטי את החלקים בתוכנו שאנחנו מרגישים אינטואיטיבית שמפריעים לבן הזוג שלנו, אז הוא לא מצליח לזהות את התכוונת המפריעות, מה גם שהוא די מסונוור ועיוור מרוב אהבה...אבל כאשר נכנסים לשיגרת חיי הזוגיות - הכוח השני הולך וגובר, וכל אחד מנסה בתוך גבולות הזוגיות להתרווח כמה שהוא יכול ולהיות נאמן לעצמו.
    לכן, יקירתי, סליחה על כובד התיאוריה, אבל במצב בנוכחי אני ממליצה לך שתיכנסו לתהליך של ייעוץ זוגי שמטרתו להתיידד מחדש, לקבל זה את זו, ולראות את היתרונות האחד של השני. אם זה מצליח, את תראי שכל התפיסה שלנו את בן הזוג משתנה, כי עכשו כל מה שהוא עושה מעצבן אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל עם הרבה פנטזיות
    אוהבת ופגועה
    30/08/2009

בעלי ואני יחד 4 שנים.בני 30 + עדיין ללא ילדים. שנינו מיניים ויש לנו חיי סקס מעולים ולמרות זאת לפני שנה הוא בגד בי מספר פעמים. התירוץ היה חרמנות של הרגע. לא שזה מאשר את זה אבל מאז עברנו יחד תקופה לא קלה ואנחנו יחד חזקים ומנסים להמשיך הלאה.
    הוא בעל פנטזיות מיניות רבות וביחסים קודמים שהיו לו לפניי גם מימש הרבה דברים כמו סקס עם זגות אחרים או מפגשים, שלישיה וכו'. לטענתו גם, הסיבה לבגידה הייתה למעשה כמו פנטזיה וזה מימש את החרמנות שלו.
    כעת הוא מבקש שנפגש עם עוד זוגות. למשהו קליל יותר, ללא חדירות. צפייה הדדית, מגע עדין, עיסוי וכל מיני כאלה. אני מתנדנדת. מצד אחד אני חושבת שזה יכול להיות מהנה ואולי חוויה מדי פעם מצד שני , אני חוששת שזה יפגום בבטחון הזוגי שלנו, שהוא יתאהב או ילך עם מישהי אחרת שוב כמו שהלך ועוד מתחת לאף שלי וגם שזה ירגש אותו יותר מהיחסים שלנו לבד.
    אני חוששת מזה כי מהרגע שנתתי אישור שיש מצב שאולי נבדוק משהו כזה, רק על זה הוא מדבר, רק על זה הוא מפנטז ואני מרגישה שהאינטימיות שלנו נעלמת. למרות שהוא טוען שלא ושזה רק מגביר יותר את האהבה. אני לא מבינה איך זה מגביר אהבה לפנטז על אחרים. או עלינו עם אחרים.
    איפה המקום הנקי שהבטחנו זה לזו ביום החתונה שלנו? ויותר מזה, אנחנו כעת בני 30 וקצת מעל.
    מה יקרה בשנות הארבעים של חיינו והחמישים? האם לא נשתעמם מכל החוויות שכבר עכשיו אחרי סך הכל 5 שנים יחד אנחנו נעבור? זה מאוד מטריד אותי.
    אני תוהה מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    בעל עם הרבה פנטזיות

הוספת תגובה

• לבנות מודל זוגיות שיתאים לכם

דורית כהן
    31/08/2009

תלתל היקרה, אכן דילמה לא פשוטה! יש לי הרגשה, על סמך מה שאת מתארת, שבעלך זקוק להרבה ריגושים, והוא לא ישתנה בעניין הזה.
    השאלה היא האם הוא יעשה זאת בשיתוף איתך או בהסתר.
    אני מניחה שאם לא תשתתפי איתו - הוא כנראה יעשה זאת בהסתר, כי על פי תיאורך הוא אדם שהולך ומבצע את הפנטזיות שלו, והדמיון שלו חופשי ופעיל, כך שיש להניח שכל הזמן יהיו לו עוד ועוד פנטזיות שירצה להגשימן.
    אני חושבת שעליך להחליט עד כמה את אוהבת ומפרגנת לו שיממש את הריגושים שהוא זקוק להם, ובמקביל לבנות איתו יחסי אמון המאפשרים מרחב, חופש אישי, התנסויות - ללא צורך בהסתרות, שהן בעיני הדבר הכי מכאיב.
    יש לכם אפשרות לבנות מודל נישואין וזוגיות ייחודי לכם, ובו המערכת המרכזית היא של שניכם, עם המון אהבה, הערכה, פירגון ואמון הדדי, ולצד הזוגיות החזקה והמאפשרת הזאת - להביא בחשבון שיהיו פה ושם סטוצים מרגשים.
    לא לכל אחד מתאים המודל המסורתי של זוגיות נאמנה ללא ריגושים מן הצד. השאלה היא האם אתם יכולים להכיל את הסטוצים האלו - (ונכון שיש כאן סיכון להתאהבות), או שאינכם מסוגלים לכך, או שאת עצמך אינך מוכנה לכך.
    זה נושא לבירור עקרוני ביניכם, אם כי עלי לומר שלפעמים מחליטים על מודל מסויים שנראה מתאים, וכאשר הדברים מתחילים לקרות בפועל - הרגשות שעולים - קנאה, חרדה, פחדים לאבד את בן הזוג - לא מאפשרים ליישם את המודל התיאורטי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה? רוצה גם? אוף לא יודעת....
    אני
    29/08/2009

הי,
    אני בת 22, סטודנטית... בזמן האחרון כמה אנשים מהלימודים שלי התחילו להתארס ויש גם עוד כמה זוגות נשואים, ולרוב החברות שלי מהלימודים יש חבר רציני...וזה גורם לי קצת לרצות גם....
    בעיקרון לי יש מישהו שאני ממש אוהבת וכיף לי איתו אבל זה קשר שיגמר מתישהו כי זה לא אפשרי.. זה ממש זה וממש היינו רוצים כן להמשיך אבל זה לא יקרה...
    ובינתיים אני לא יוצאת עם אף אחד כי אני נאמנה לו וטוב לי איתו...
    מצד שני אולי אני מפספסת משהו וכדאי לגמור את הקשר איתו כדי למצוא מישהו שכן נתחתן מתישהו...? אולי אני סתם מבזבזת את הזמן....? מצד שני אני רק בת 22...?
    לא יודעת.. אני מבולבלת.... אם אני אמשיך עם ההוא עוד שנה זה לא יהיה נורא נכון? כי אני צעירה עדיין... לא? אבל אולי עכשיו אני צריכה להכיר מישהו כדי להיות איתו באמת כדי שנגור ביחד נגיד עוד שנה....

הוספת תגובה

• יקירה

מאיה.
    30/08/2009

ברור ומובן מעבר לכל ספק- את איתו כי נוח לך, כי מתאים לך להיקרא תפוסה מול כל הסביבה שמשקפת לך מה היית רוצה להיות, וזה הכי קרוב שאפשר- ולכן את איתו.

אבל בפנים, את מחפשת משהו אחר, ובפנים את גם יודעת שאת מבזבזת את הזמן. את עסוקה בספקות שלך, בסביבה, במה שהיית רוצה.. במשאלות ליבך.. הוא לא בתמונה הזאת.

לטעמי עדיף להיות לבד ולחפש את האחד מאשר להיות עם אחר שברור שזה לא יימשך, בטח ובטח לא לגור איתו או לקיים איתו מערכת יחסים רצינית יותר ממה שהיא כבר. כשאת איתו את לא תבגדי בו כאמור, את איתו כי נוח אבל מגד- כל חייך נעצרים.. כל חיי האהבה שאת רוצה בהם- נעצרים.

זה לא זה עבורך. את נו-רא צעירה. את תמצאי את האחד שלך. רק אל תישארי במערכת שסופה ידוע מראש (בהנחה שהסוף הוא סוף). קראי בבקשה מה שכתבת לנו כי הכתובת על הקיר.

בהצלחה רבה ובלי להתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא יאוש

אילנה
    30/08/2009

את האמת אני גם זוכרת כשהייתי סטודנטית, היתי רק יוצאת עם בחורים ולא כל קשר הלך.
    למרות החברות הרבות שלי ,שהיו להן חברים רציניים.
    עכשיו, כעבור משהוא כמו 4 שנים אחרי סיום הלימודים, ובערך שנתיים של נישואין, אני רואה שכל זה ממש שטויות. כל אחד מוצא את האהבה שלו (כמובן אם הוא נותן לה הזדמנויות להגיע). ועוד יותר, היא בדרך כלל באה כשאתה לא מצפה לה , עם בן אדם שאתה ממש לא מצפה שמה שהוא יכול להצליח איתו.
    ...הייתה לי חברה, שלא יצאה עם בחורים עד גיל 25, בגיל 25 הכירה בחור ,שכעבור 5 חודשים התחתנה איתו.
    למרות שזה לפעמים מתסכל לראות אחרים מתחתנים, מתארסים, אל תשימי לב ותחיי את החיים שלך. כל דבר בזמנו.

...וכמובן, את לא בת 80, שכבר זהו זה.... החיים עוד לפנייך! תמהרי להנות מהחיים, כי הם עוברים כל כך מהר!
    :)

הרבה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא יאוש

אילנה
    30/08/2009

את האמת אני גם זוכרת כשהייתי סטודנטית, היתי רק יוצאת עם בחורים ולא כל קשר הלך.
    למרות החברות הרבות שלי ,שהיו להן חברים רציניים.
    עכשיו, כעבור משהוא כמו 4 שנים אחרי סיום הלימודים, ובערך שנתיים של נישואין, אני רואה שכל זה ממש שטויות. כל אחד מוצא את האהבה שלו (כמובן אם הוא נותן לה הזדמנויות להגיע). ועוד יותר, היא בדרך כלל באה כשאתה לא מצפה לה , עם בן אדם שאתה ממש לא מצפה שמה שהוא יכול להצליח איתו.
    ...הייתה לי חברה, שלא יצאה עם בחורים עד גיל 25, בגיל 25 הכירה בחור ,שכעבור 5 חודשים התחתנה איתו.
    למרות שזה לפעמים מתסכל לראות אחרים מתחתנים, מתארסים, אל תשימי לב ותחיי את החיים שלך. כל דבר בזמנו.

...וכמובן, את לא בת 80, שכבר זהו זה.... החיים עוד לפנייך! תמהרי להנות מהחיים, כי הם עוברים כל כך מהר!
    :)

הרבה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרי לי על זה...

איילת
    06/09/2009

היי,
    את נמצאת בדיוק במצב שאני הייתי בו עד לפני שנתיים.
    אני בת 23 גם סטודנטית, חברות שלי או נשואות או מאורסות או גרות עם החבר.
    אני יצאתי מגיל 20 עם האקס, והיינו ביחד 3 שנים.
    מאוד אהבתי אותו והסתדרנו והיה לנו טוב אבל עמוק בפנים הרגשתי שזה לא זה, אבל התכחשתי כי אהבתי אותו ותמיד קיוויתי שהכל יהיה בסדר ושאני ירגיש טוב עם הקשר ושכן יצא מזה משהו. אבל עמוק בתוך תוכי ידעתי שזה לא יקרה... פשוט מרגישים את זה ואם הבנתי אותך נכון אני מניחה שגם את מרגישה את זה.
    אני גם חשבתי לעצמי - אני רק בת 23 ויש לי זמן... אבל מניסיון אישי (נפרדנו לפני חודשיים), אם את מרגישה שזה לא זה, זה לא זה וזה גם לא יהיה זה!!! לא משנה כמה תנסי לשכנע את עצמך!

להיפך, את צריכה לסיים את הקשר, לצאת ולהינות לפני שיהיה באמת מאוחר מידי.
    אני אגב הכרתי מישהו לפני שבועיים וממש טוב לי איתו, למרות שחשבתי שאני לא ימצא מישהו ואשאר לבד כל החיים... זאת מחשבה טבעית והגיונית לאותו הרגע.
    תזכרי - ככל שאת מושכת את זה, את גם מתבגרת בנפש וגם בגיל. זה לא נעשה קל יותר.

תחשבי על זה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבלבלתי

איילת
    06/09/2009

התכוונתי שאת נמצאת במצב שאני הייתי בו עד לפני חודשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם בחור כזה?
    חסויה
    29/08/2009

הייי יש מישהו שאני יוצאת איתו כבר איזה שלוש שבועות שבועיים הוא היה ביומהולדת שלי .. חברות שלי אמרו לי תעזבי אותו אין לו כבוד הוא לא קנה לך כלום השאיר כסף על החשבון עם החברים שלו והלך למקום אחר איתם אפילו שרציתי לצרפת אותו הוא כזה לא רצה כי הוא טען שהוא לא רוצה ליד החברים שלו . אחרי זהו הלך הוא סיפר לי תסיפור מה שהלך בפאב שהוא רב עם חברה שלי והוא אמר לי דברי איתי כשתהיהי בבית..
    מה אני יעשה עם בחור כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם בחור כזה?

הוספת תגובה

• קצת קשה להחליט..

מאיה.
    30/08/2009

אבל ממה שכתבת, בהנחה שזאת התמונה במלואה (בתמציתיות רבה), נראה שהבחור לא רציני. לא כ"כ היומולדת והעזיבה שלו אותה אלא העובדה שהתבייש לגבי הנשיקה..

אני מסייגת את דבריי ושוב אומרת שזאת דעתי על סמך הנתונים המעטים שהבאת פה. את נשמעת צעירה, חפשי מישהו שבאמת יכבד אותך ויהיה לכם טוב באמת יחד. הצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעל עם הבגידה מחכה לתשובה .
    אסתי
    28/08/2009

רוב הסיכוי שאני נגשת לרבנות כי הגבר שלי אדיש למעשיו ודורש ממני להעביר הכל,
    ואומר לי שהוא פשוט אדם שאוהב לצחוק עם נשים ללוות נשים הביתה להצחיק וגם הפון לא היה כל כך נורא בשבילו , בשבילי זה כבר בלתי נסבל דורית
    הוא איבד כל רסן כנראה ורוצה שאקבל אותו כמו שהוא אין מצב דורית
    מה דעתך על זה?
    דורית הכל מידרדר ומתפורר.

הוספת תגובה

• אסתי

שירן
    28/08/2009

סתם נכנסתי לכאן וקראתי את מה שכתבת והרגשתי צורך להגיב לך.

אני אומנם לא פסיכולוגית אך אדם מהצד שישמח להגיד לך מה דעתו אם זה יעזור לך.

לפי מה שאת מספרת לחיות לצד בעלך נעשה בלתי נסבל ככל שהימים עוברים.
    אני באמת מאמינה שכדי לשמר קשר אחד הדברים העיקריים זה אמון בין בני הזוג. שיהיה סוג של ביטחון כלשהו בין השניים. וכשאין אמון אז הקשר מתפורר.
    אי אפשר להעביר את כל החיים לצד מישהו שאת חושדת בו, לא מרגישה מוגנת ונאהבת על ידו.

אני במקומך הייתי שוקלת לחיוב את אופציית הגירושים <עם כל הקושי שבה ואני מבינה שכרוך בכך קושי אך לעיתים הקושי הזה מתגמד בסוף כשמבינים שעשינו בסה"כ צעד נכון> . חישבי על זה..האם את באמת רואה את עצמך חיה עם אדם שמפלרטט עם נשים אחרים ולא מתחשב בך?

לא מגיע לך לחיות עם בן זוג שיכבד אותך ויהיה רק איתך?
    אני חושבת שבהחלט מגיע לך ודווקא משום שמגיע לך את צריכה לעמוד על שלך בעניין הזה ולא לוותר לו ובטח שלא לעצמך.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתי, ראי את תשובתי מהיום

דורית כהן
    31/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעל שניהל שיחות בפון עם האקסית
    אסתי
    26/08/2009

דורית תודה על עזרתך ותגובתך,
    אני התחתנתי איתו כשאני רווקה שאלת אותי כמה ילדים יש לי ממנו 4 ילדים ,
    ועוד 2 ילדים שלו מאישה הראשונה שאותם אני גידלתי באהבה ,
    יש לי גם ילדים גדולים וגם קטנים,
    שאלת אם אני אוהבת אותו כמובן אני חייה איתו 28 שנה.
    אבל ...קש לי לחיות עם הבגידה הזאת אחרי כל מה שעשיתי למענו ולמען ילדיו
    הבטן שלי מלאה עדיין מיזה חודש ימים.
    אני אישה מאוד רגועה אישה של כבוד והבנה וסובלנות.
    אבל כנראה שזה נגמר לי .
    הרבה תשומת לב ממנו לא היה לי רק אני היא זאתץ שנתתי ושיבחתי את נשואי,
    אני דוגלת בדיבור אבל משום מה אצלו זה מגיע לטונים גבוהים החוסרת סובלנות וכאן אני פשוט מפסיקה והולכת,
    אולי כאן הבעיה לחוסר הסובלנות שלו כלפי וכלפי הילדים בגלל שהוא מסתיר משהו?
    עוד דבר דורית הייתה לו בעיה בעבודה לפני שנה פעם עבד ןפעם לא,
    לא אהבתי את זה זה ברור אני דוגלת בדלת חדשה שנפתחת ולא להתעקש על אותה עבודה
    אולי גם פה החוסר ההבנה,
    כי כשאמרתי את זה ומצא עבודה חדשה תמיד רצה לחזור לאותו מקום שעבד קודם לפני
    והוא פשוט עזב וחזר שוב ושוב עזב וכאן באמת הייתי עם מצב רוח ירוד מהדאגה לפרנסה .
    בעלי לא ילך ליעוץ כי הוא פרימטיבי בדעותיו.
    חושב שהוא עדיין חכם שחושב שהנה אוטוטו האישה נרגעת וכאן זה נגמר.
    ואצלי הבטן מלאה .קשה לי למחול לו שמה יחזור שניתוכאן כבר לא תהיה דרך חזרה
    מה עושים?
    אם תוכלי לאמר לי מה יכולה להיות הסיבה לבגידה עם האקסית שלו אשמח מאוד
    למרות שלא החסרתי דבר ממנו.
    תודה דורית אני אפשפש גם במעשי.

הוספת תגובה

• כניסה לייעו זוגי

דורית כהן
    31/08/2009

אסתי יקרה, בתור זוג שנכנס למשבר, מה שאני מציעה לך זה כניסה לתהליך של ייעוץ זוגי.

לפרק את הזוגיות בלי לנסות ייעוץ - זה צעד נמהר וחסר אחריות כלפי הילדים - לא משנה איך את מרגישה. אני מבחינה בין רגשות הכעס והייאוש שיש בך, לבין חשיבה הגיונית ושקולה על מה שקרה ועל מה שצריך לעשות.

תתפלאי כמה זוגות נכנסים לייעוץ זוגי עם תחושה שכלו כל הקיצין ושהם קרובים מאוד לגירושין - ואחרי כמה שיחות פתאום שוכחים כמה רע היה וחוזרים לשיגרה ולאהבה. נכון, זה לא תמיד מצליח. לפעמים היסודות אינם מספיק חזקים ולא ניתן לשקם, אבל אינני חושבת שבני הזוג עצמם, בעיצומו של המשבר המלחיץ הזה יכולים לאבחן זאת בעצמם, ועל כן הם זקוקים לאיש מקצוע שיעבוד איתם ויבחן יחד איתם האם ניתן לשקם.

לגבי השאלה שלך למה הוא עשה זאת - זה סוג של בריחה מן המציאות, ויש להניח שמנקודת המבט שלו משהו העיק עליו ועדיין מעיק, וזאת יש לבחון בייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שווה יותר אולי?

אסתי
    25/09/2009

אולי בגלל שאני צעירה ממנו וגם מטופחת ותוססת אולי רוצה להוכיח לי שגם הוא כזה
    הוא גבר נאה מאוד,
    אבל יש בי כמין גועל דורית משהו שקה להגדיר אותו אנחנו מדברים אבל עד למיטה
    פשוט אין לי משיכה כל נגיעה דוחה אותי.
    הוא לא רוצה ללכת ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת מה לעשות..
    שירן
    26/08/2009

אני בת 22, מתחילה כעת קשר חדש וכנראה שזה הולך בכיוון רציני.
    אני מאוד שמחה על הקשר החדש הזה אך גם מאוד פוחדת. יש משהו, עיקרון מסוים שאני מאמינה בו ומאוד פוחדת לספר לצד השני.

אני לא מעוניינת להביא ילדים לעולם. לא מרגישה את הצורך האימהי הזה, אני רואה בהבאת ילדים כמעמסה נפשית, פיזית, כלכלית או מה שתרצו להוסיף. מה גם שעברתי הרבה טראומות בחיי שגרמו לי להבין בעצם שהדבר האחרון שארצה הוא לא להביא ילד לעולם בעתיד, ילד שיכול לעורר את כל "השדים" שלי בחזרה ולא עלינו- לגרום לקריסה נוספת שלי בכל תחומי החיים <כאילו שלא היו לי מספיק קריסות בחיי.>

הנושא הזה עלה בינינו לפני כמה זמן בטלפון. ממש במקריות. אמרתי לו שאיני מרגישה צורך בהבאת ילדים מתישהו ושאני לא מעוניינת בכך מהסיבות שכבר אמרתי. הוא הופתע מאוד לשמוע את זה. באישזהו מקום זה שבר אותי ואני עדיין מרגישה רע עם זה.
    למרות שאני יודעת שאם לבחור בין לבין אז אני מעדיפה לגמרי להישאר לבד מאשר להביא ילדים לעולם.

אולי זה נשמע לכם הזוי אבל באמת שעברתי מספיק בחיי כדי להבין שזה משהו שלא אוכל נפשית להכיל אותו. לא לכולם יש מסוגלות הורית ועדיף להודות בכך מוקדם מאשר מאוחר או לעולם לא.

שאלתי היא האם להעלות את הנושא הזה שוב בפני אותו בחור עימו אני הולכת לכיוון של קשר רציני ? או להשאיר זאת כך לעת עתה?
    אני מרגישה שאני בסוג של אשליה בכך שלא אספר לו את האמת כולה או אפילו מעבר לזה שאני סוג של מרמה אותו אם לא אספר לו לעומק את עמדתי ואבהיר לא אותה.

מצד שני אני לא רוצה להרוס את הקשר הזה ואני ממש בדילמה.
    מה הייתם ממליצים לי לעשות???

נ.ב: אני יודעת שייתכן ותאמרו לי שאני עדיין צעירה כדי לגבש דיעה כזו אך אני באמת איתנה בדעתי ולא מדובר בקפריזה חולפת או בגחמה חסרת משמעות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת מה לעשות..

הוספת תגובה

• עמדה מאוד נחרצת

דורית כהן
    26/08/2009

שירן יקרה, זה נכון מצידך להגיד את האמת ואת אמונתך לגבי הבאת ילדים לעולם. אלא שאני חושבת שאת נחרצת מדי. להגיד שלעולם זה לא יקרה זה קיצוני ולא ריאלי.
    אני חושבת שאת יכולה להגיד שכיום זוהי דעתך ושאת לא רואה שזה ישתנה בעתיד, מן המקום והגיל בו את נמצאת היום. אם חברך מספיק נכון - הוא יביא בחשבון שאולי דעתך תשתנה בעתיד ואולי לא, ויעשה את הבחירה שלו, האם להעמיק איתך את הקשר או לא.
    מה שאת כותבת זו החלטה שבאה ממקום חווייתי ורגשי מאוד טעון, כתוצאה מדברים שעברת בילדותך, כפי שהסברת- ויצרה את ההחלטה לא להביא ילדים לעולם. נכון שאת מאוד צעירה ועלייך להביא בחשבון את האפשרות שתרגישי ותחשבי אחרת עם השנים ולכן אני מציעה לך לפחות להוסיף לדברייך את המינימום הזה של ספק קל - כי אנשים הרי מאוד משתנים עם השנים, חישבי על עצמך - האם לא השתנית כבר במהלך השנים שאת זוכרת את עצמך? תארי לך כמה כל אחד מאיתנו משתנה נניח בחמש השנים הבאות, או בעשר השנים הבאות, ויותר מזה. ולכן, כאשר את מדברת עם בן זוגך על הנושא - אין צורך להיות כה דרמטית והחלטית. נכון שזה נושא שחשוב לתקשר אותו כדי לא לרמות או להשלות את האחר.
    אבל, יקירתי, בדקי עם עצמך - אולי יש לך "רווח" נוסף מכך שאת מציגה עמדה כה נחרצת? אולי זה נותן לך לגיטימציה לעוד דברים יוצאי דופן - בגלל שעברת ילדות כה בעייתית? נניח, סתם אני מנחשת ויתכן שאפספס - שאת אולי לא מרעיפה אהבה כמו אחרים?
    תסכימי איתי שדעה כה מגובשת בגיל כה צעיר - היא יותר כמו הצהרה, ואולי קצת פרובוקטיבית. אולי זה גם בא על מנת לעשות לבחור מבחן כמעט בלתי אפשרי - נראה עד כמה הוא אוהב אותי - אם הוא מוכן להישאר איתי למרות הדעה הזאת שלי.
    לכן אנא ממך, נסי להתמתן קצת, להשאיר מקום לספק, סייגי זאת ואימרי שכיום אינך רואה עצמך מביאה ילדים ושאינך מסוגלת לחשוב כיום שאי פעם זה ישתנה. תוספת קטנה ולא בלתי נכונה.
    הצעה נוספת - לאור הדברים החמורים שעברו עלייך - האם הלכת לטיפול פסיכולוגי? כי זה מומלץ, אם לא ניסית זאת עדיין.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית

שירן
    26/08/2009

אני מודה לך על תגובתך המעמיקה והמקיפה.

אני חושבת שאת אכן צודקת שאנשים כן משתנים.. ויכול מאוד להיות שגם אני אשתנה עם הזמן.
    את צודקת בכך שעלי לומר שכרגע איני רואה את עצמי מביאה ילדים ואיני חושבת שזה ישתנה אך אין לדעת לעולם מה יהיה.
    אני לא חושבת שעמדתי הנחרצת נובעת ממקום של גיל או בשלות דווקא. אני באמת לא חושבת שיש לי את המסוגלות הזאת להיהפך להיות אמא ביום מן הימים. מה גם שאני לא מרגישה שום צורך אימהי או חשק נקרא לזה כך להיות אם לתינוק אי פעם.
    ייתכן וזה ישתנה כמו שכבר אמרת אך אני לוקחת בחשבון גם את האפשרות שהעבר וההווה הקשים שלי יעיקו מדי על הכל ואבחר בכל זאת באופציה של לא להיות אמא לילדים.

חברתי הציעה לי שלא לדבר על כך עם הבחור עדיין משום שאנחנו עדיין בשלב מאוד ראשוני של הקשר ואין טעם להקדים סתם דברים.
    האם את חושבת שזה נכון להשאיר זאת כך לעת עתה עד אשר הקשר יותר יתחזק? אני מרגישה שאני סוג של מרמה אותו בכך שאני לא פורשת את "הקלפים" בפניו על ההתחלה.

מה דעתך? לחכות עם זה קצת עד למיסוד יותר מעמיק של הקשר או עדיף על ההתחלה?

ולשאלתך, את מרבית חיי אני מעבירה בטיפולים. פסיכולוגיים, פסיכיאטריים וכו'.
    הטיפול מאוד עוזר לי ללא ספק. כיום אני במקום אחר רק בזכות הטיפול הטוב שאני מקבלת אך לצערי הדרך עוד ארוכה עד להחלמתי הסופית.

אשמח לשמוע מה דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזור לבעלי
    בתיה
    25/08/2009

אנחנו זוג בתחילת שנות ה30 לחיינו, נשואים שנה וחצי, בעלי סכינזופרני והבעיה היא שעד החתונה הוא טיפל בעצמו, לקח כדורים אבל עכשיו הוא טוען שהתרופה לא יעילה ושאין סיכוי שהוא ממשיך לקחת אותה
    מה אפשר לעשות? אני רוצה שהוא ימשיך לטפל בעצמו אבל זה נראה בלתי אפשרי לשכנע אותוC

לקביעת תור
    סגירה
    לעזור לבעלי

הוספת תגובה

• פורום בנושא בריאות הנפש

דורית כהן
    26/08/2009

בתיה, אני מציעה שתפני לפורומים העוסקים בבריאות הנפש, כי זה לא התחום שלנו ואיננו מומחים לביעות מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזוג לשלישיה-כבר שנה וחצי
    yb
    25/08/2009

שלום רב,
    אנו הורים לילדה בת שנה וחצי מקסימה. לפני ההריון ובתחילתו היינו בייעוץ זוגי בשל אי הסכמות שהיו בינינו. כיום הדברים פחות או יותר על מי מנוחות. העניין הוא שלפני יומיים חשבתי על זה שאם היו לי שלושה ילדים, כסף ודירה נוספת, לא בטוחה שהייתי נשארת איתו. למרות שהכל בסדר על פני השטח, ואין לנו ריבים גדולים, עדיין מרגישה עמוסה עם הילדה, שכל הנטל נופל עלי, אלא אם אני חולה או משהו ממש משמעותי קורה לי. אין לנו ממש זמן לדבר (ודווקא הנחלתי ארוחת ערב משפחתית), כי הוא לא אוהב לדבר על עבודה ואחרי שהילדה נרדמת, אנחנו רואים ביחד טלוויזיה, עד שאני הולכת לישו. כך שחוץ משיחה קצרה בארוחת הערב, שיחות בינינו כמעט ולא מתקיימות. הסקס בינינו הוא מוצר מתכלה, וגם כשיש, אני עושה הרבה והוא כמעט ולא, למרות שפעם היה יוזם ועושה והיה לי איתו את הסקס הכי מרחיק לכת שהיה לי בחיים. הוא כאילו בעייפות מתמדת כזו, והאמת, גם אני.הוא כל הזמן מתלונן שאני לא אומרת לו מספיק שאני אוהבת אותו, ולא מקדישה לו אותו הזמן כמו קודם. אבל איך אני יכולה, אם אני חוזרת הרוגה מהעבודה ל"משמרת שנייה" עם הילדה ולא עושה כלום כמעט עם הילדה, וכשהוא איתה סוף סוף, אני מסדרת ומארגנת את הבית. אנחנו רוצים עוד ילדים. מה יהיה?

לקביעת תור
    סגירה
    מזוג לשלישיה-כבר שנה וחצי

הוספת תגובה

• היערכות והתמודדות עם בואה של תינוקת

דורית כהן
    26/08/2009

yb היקרה, את מתארת בעיית תקשורת קלאסית סביב שינוי בסטטוס המשפחתי - עברתם מזוג ל"שלישייה", ובבת אחת גברו הלחצים, המשימות, הקשיים הפיזיים, העייפות, הדאגה...במצב כזה כל אחד מנסה קודם כל רק לשרוד ולספק את הצרכים הבסיסיים שלו, וזה מספיק קשה, על כן יש קושי לחשוב על הצרכים של בן הזוג, ולהבין אותם, ולפעמים אתה לא מרשה לעצמך אפילו לראות את כל מה שהשני עושה למען הבית שמא זה יגמד את המאמצים שאתה מרגיש שאתה עושה... ושוב - אני חושבת שכל אחד מכם מרגיש שהוא עושה מעל ומעבר למה שעשה קודם!
    אז הכיוון הנכון הוא ראשית להבין את מה שעובר עליכם, ולעושת את המאמץ הנוסף הזה - להכיר בתרומה של כל אחד, במאמץ של כל אחד, להשתמש בסגנון חיובי - מילות הערכה, מילות אהבה, לבקש במקום לדרוש. נסי לקחת יום אחד ובו תעשי מאמץ לדבר אליו בצורה נעימה, חיובית, שמחה, לבקש במקום לדרוש, ותראי עד כמה זה משפיע על האווירה ביניכם. ואם זה יעבוד יום אחד - תדעי שזאת הדרך...ואז עליך לרתום אותו שגם הוא יעשה מאמץ לשנות את המנגינ, את הסגנון. שיקרא את התשובה הזאת ויחשוב על כך. מה שאתם עוברים אינו יוצא דופן. כל זוג עובר זאת בצורה חמורה יותר או קלה יותר וזה אחד המבחנים הראשונים לחוזקה של הזוגיות שלכם.

נקודה נוספת קלאסית היא תחושתו של בן הזוג שהוא אינו מקבל אהבה וכי כל האהבה ותשומת הלב שלך נתונים לתינוקת החדשה. זוהי תלונה נכונה, וחשוב להבין איך הוא מרגיש ולמצוא זמן איכות לזוגיות, ל"שניים" - זמן בו מישהו אחר יהיה עם התינוקת ואתם תתנתקו לכמה שעות ותבלו עם עצמכם, כמו שהיה פעם, לפני התינוקת. עשו זאת כמה שיותר מהר, ועשו זאת להרגל של לפחות פעם בשבוע!! ותשמחי שבעלך מתלונן על כך - כי זה תפקיד חשוב במערכת החדשה - לשמור על הגחלת של הזוגיות, וזה מה שהוא עושה.
    מאחלת לכם המון הצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשרים משפחתיים
    חנן
    24/08/2009

היי .
    אני היום בתסבוכת עם בעלי בגלל קשרים משפחתיים עם המשפחה שלי .
    לפני מספר שנים נגרם סיכסוך בינינו לבין קורבי המשפחה שלי ומאז הקשר קר מאוד , שלום וזהו ולא יותר , אף אחד לא מזמין את השני ולכל אחד מטענים משלו .
    בעלי מתנגד לקשר איתם וטוען בצדק כי הם פגעו בנו ואינו מוכן לכל קשר איתם עד שלא יתנצלו בצורה מכובדת בפנינו .
    למרות זאת בעלי בכל מיני מצבים שבהם המשפחה נפגשת באירועים מנסה להתקרב אליהם אבל הם טיפסו על עץ גבוה ולא יורדים ממנו (משחקי כבוד).
    היום אני בבבעיה כי בני הגדול עומד להנשא ובעלי מתנגד להזמין את קורבי המשפחה שלי (זוג בני דודים) לחתונה בטענה שאין לנו כל קשר איתם הם פגעו בנו בעבר מספר פעמים ומתעלמים מאיתנו בכל פגישה משפחתית ולכן לא צריך להזמינם .
    עוד טוען בעלי כי כבודו יושפל באם אזמין אותום .
    אני רוצה להזמינם למרות הפגיעה כי הם בני משפחה שלי אבל אני מרגישה שאני עומדת בפני פיצוץ בנושא .
    איך יוצאים מזה כך שגם אני וגם בעלי לא נפגע .
    תודה
    חדווה

לקביעת תור
    סגירה
    קשרים משפחתיים

הוספת תגובה

• אפשרות הסליחה

דורית כהן
    26/08/2009

חדוה יקרה, צר לי על התסבוכת ועל משחקי כבוד שנכנסים כאן.
    אפשרות אחת שאני רואה כאן היא להיעזר בקרובי משפחה אחרים הנמצאים ביחסים טובים עם שני הצדדים, ולבקש מהם "לתווך", כלומר לבדוק את האפשרות שתהיה התנצלות מסויימת מול בעלך ושהסכסוך יגיע לסיומו בהזדמנות הזאת.
    אפשרות שנייה היא לשכנע את בעלך שסליחה מעידה על נדיבות וגדלות נפש מצידו, ושהוא יוצא גדול ואצילי במידה והוא מבליג על רגשות העבר ופשוט מסכים להזמנתם.
    אפשרות שלישית היא לוותר על נוכחותם, אבל חשוב ששניכם תהיו שלמים עם הצעד הזה ותקבלו החלטה אחת ותדבקו בה, כדי לא לבזבז אנרגיות שליליות על ויכוחים נוספים בנושא הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי מכור פורנו
    טופז
    23/08/2009

היי דורית אודה לך אם תוכלילענות לי .
    אומר בקצרצרה אני נשואה שנה לפני 9 חודש ראיתי שבעלי גולש באתרי פורנו מאז אני גמורה ושבורה ואפילו רוצה לסיים את הקשר ביננו .
    יצא לי לדבר איתו על זה והוא לא רואה בזה שום בעיהלהיפך הוא מכיר זוגות שרואים יחדיו ואני מבחינתי יהרג ואל יעבור רציתי לשאול :
    א. האם זה מסמל על אדם בוגדני? וזה יכול להגיע יותר רחוק?
    ב.האם הוא לא מסופק מחייהמין שלנו?
    ג. האם יש סיכוי להוציא אותו מזה?
    ד.ממה זה בא לו? מה הסיבה?
    אני אישית לא רואה את עצמי מתמודדת עם ידיעה כזו שבעלי גולש באתרים כאלו ולהיפך המחשבות שלי גולשות רחוק לגבי הנושא הזה ושוב אני מבהירה אין לי שום פחד לקום וללכת אם אין פתרון.
    אני ממש ממש מודה לך אני מתוסכלת נורררררררררררררררראאאאאאאא.

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי מכור פורנו

הוספת תגובה

• פורנו באינטרנט כביטוי של המיניות

דורית כהן
    26/08/2009

נסי להיכנס לעורו וחשבי על החווייה שהוא עובר:
    בזמן גלישה באתרי פורנו הוא נמצא בפרטיות שלו, ללא חברתך, קולט גירויים שונים, גולש הלאה, זורם, מגיב בתגובותיו הראשוניות ביותר, נותן חופש לייצריות שלו ללא הצורך להביא בחשבון את נוכחות בת הזוג...
    הרי כך המיניות של כולנו פחות או יותר מתחילה בגיל ההתבגרות - בחווייה העצמית הזאת, שבה אנחנו מגלים את הייצריות והמיניות שלנו ללא בן או בת זוג, והכל מותר והכל כשר.
    נראה לי שבזמן גלישה כזאת יש המון חופש, כמו להתחבר למסע קסום פנימי אל תוך העצמי נטול העכבות ללא כל מגבלה חיצונית שמישהו אחר עלול להפיל עלי, לבקר אותי, להסתייג ממני, מן הטעם שלי, ממה שמעניין אותי, ממה שמתחשק לי לעשות.
    אז אם בעבר, לפני שהיתה גלישה באינטרנט, רבים היו מאוננים עם חוברות פורנו, היום זה מה שהחליף את החוברות.
    הבעל שלך הוא אדם ייצרי, ויתכן, רק יתכן, אני מדגישה, שהוא חווה בנוכחותך קצת ביקורת, וזקוק ל"מרחב מוגן", כדי להתחבר מחדש למיניות הבסיסית הפרועה והחופשית שלו. תקני אותי אם אני טועה - אני תמיד שמחה להבין את התופעה הזאת יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכזבה -למנהלת הפורום
    ליאם
    22/08/2009

חייתי בזוגיות שנתיים,אהבה חזקה הוא טען שאני אהבת חייו ומעולם לא היה לו טוב כל כך.החלטתי להיפרד מאחר וראיתי שיחסינו אינם מובלים לשום מקום,בתקווה שינסה לתקן ולעבוד על הנקודות שהפריעו לי,אך התברר שהמשיך מיד הלאה להכיר אחרות ,אני פגועה וחושבת שלא אהב אלא היה לו נוח בלבד.אחרת כיצד אפשר להמשיך מיד למערכת אחרת אם אתה אוהב?-

לקביעת תור
    סגירה
    אכזבה -למנהלת הפורום

הוספת תגובה

• הדייטים עוזרים לכאב הלב

דורית כהן
    26/08/2009

רנית היקרה, צר לי על כאב הלב ועל האכזבה. אלב כל אחד בנוי אחרת. מאוד יתכן שהוא מנסה לשכוח אותך ע"י היעזרות בריגושים החדשים הנוצרים בדייטים, זו דרך לא רעה לעבור הלאה, ולהתנתק מכאב הלב. את כותבת שאת יזמת את הפרידה ממנו, ומאד יכול להיות שהוא פגוע ממך וכועס עלייך, והולך לדייטים גם כדי להקל על כאבו הוא ואולי כדי להראות לך שהוא מסתדר גם בלעדייך. זה לא בהכרח מעיד על כך שהאהבה שלו אלייך לא היתה חזקה כמו שאמר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני מפספסת כאן משהו?
    Joanne
    22/08/2009

שלום,
    אני בת 39 גרושה עם ילד.
    חבר שלי בן 32 רווק.
    האמת שמעולם לא היו לנו בעיות סביב הסטטוס והגיל, תמיד היו בעיות סביב שני דברים: מקום המגורים וחתולה שלו.
    חבר שלי מתל אביב ואני מכפר סבא. הוא מאוד לא מתלהב לעבור לכאן (למרות שעובד כאן חלק מהשבוע), אבל ניסיתי להתגמש על ידי כך שהצעתי לו לעבור לכאן עד שהבן שלי יסיים בית ספר יסודי (3 שנים), ושנחפש כאן בית יותר גדול שירגיש בו יותר טוב (שיהיה לו שם משרד, תנאים נוחים יותר), וכעבור שנתיים פלוס, נתחיל לחפש מחוץ לעיר.
    הוא עדיין מתקשה לקבל את המעבר לכאן, זורק כל הזמן הערות סרקסטיות ופשוט צוחק על העיר הזאת, כאילו היא סוג של בדיחה.
    הבעיה השניה היא החתולה שלו. יש לו אלרגיה לחתולים, ואם כל כמה שניסיתי, השהות עמה כרוכה בחוסר שינה, עיניים מגרדות, התעטשויות, גירויים בגוף, וכל הסימפטומים נשארים איתי במשך יום שלם לאחר שאני ישנה אצלו.
    הוא אומר שלא מוכן למסור אותה, למרות שלא ביקשתי, כאילו מכין אותי מראש. אני לוקחת כדורים, ספריי לאף, וממשיכה לישון אצלו על אף המחיר...עד אתמול, שפשוט חזרתי כל כך חולה הביתה שהתחלתי בעצמי לשקול אם מוכנה לחיות ככה. האם זה הגיוני בכלל.
    האם זה סביר שאדם שטוען שהוא כל כך אוהב, נותן כל כך הרבה משקל לכתובת זמנית, והאם זה ייתכן שאני אמורה לחיות עם חתולה בבסיס יומי כשאני מגיבה אליה כל כך רע?
    ברור שאני מבינה שכואב לו למסור אותה, יש ביניהם בונד, אבל במשך שנה ניסיתי להתגבר על האלרגיה, אפילו הייתי אצל אלרגיולוג שאמר שהדרך האמיתית היחידה היא להימנע ממגע...
    הוא כל הזמן טוען שהוא לא יכול לעשות וויתור נוסף, ז"א אם יעבור לכאן, אז לא בלי החתולה... שאני מצפה ממנו לעשות כאן את הוויתורים. אני מוכנה ואהיה מוכנה לעשות הרבה וויתורים בחיים, אבל לא יכולה בשלב זה להוציא את הילד מהבית ספר ולחיות עם אלרגיה שלא מאפשרת לי לתפקד.
    מרגישה כאן כאילו עושה לי סוג של מאזן, ושאם הוא נותן משהו עלי מייד לתת משהו בתמורה, אבל מה קורה כששני הדברים האלה לא אפשריים? הייתכן שהוא פשוט טיפוס שחייב לקבל תמורה לכל נתינה?
    הוא מעבר לזה אדם נפלא, החבר הכי טוב שלי ואני שלו, קשה לי מאוד לדמיין חיים זוגיים עם אדם אחר :(
    זה ייתכן ששתי הסוגיות האלה הן בסיס לפרידה?
    הוא טוען שאין פתרון.
    נפרדנו לפני חודשיים וחזרנו לפני שלושה שבועות סביב אותו עניין, השלושה שבועות האחרונים היו טובים מאוד, אבל ברגע שעולות הסוגיות הללו, הוא ננעל.
    אני אומרת לו תמיד שאם הייתי יכולה לעבור הייתי עוברת, שהסיבה היא מעבר לצרכים שלי, הוא אומר לי על בסיס קבוע שלא מאמין לי...משפט שעד היום לא מבינה.
    נכון לרגע זה אנחנו לא בייחד, הוא היה אצלי אתמול וסוכם ביננו שאין פתרון.
    הוא מודה שיש לו בעיית זוגיות, שקשה לו לתת עד הסוף, מכיר את הנטיה שלו למדוד ולחשבן, אבל לא אני יכולה להתגמש כאן, רק הוא יכול.
    אשמח לשמוע את דעתך.
    תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני מפספסת כאן משהו?

הוספת תגובה

• זוגיות ממרחק

דורית כהן
    26/08/2009

ג'ואן יקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי.
    את יודעת, לא כל אהבה נועדה להפוך לזוגיות...
    יש בחיים סדרי עדיפויות, וממה שאת מתארת ברור שבעצם הוא קשור יותר לחתולה שלו מאשר אליך!!! זה נשמע נורא, אני יודעת, אבל במבחן התוצאה - הוא איתה ולא איתך...הוא לא מספיק מעוניין ולא מספיק אוהב כדי שיוותר על דברים שחשובים לו, ואין מה לעשות. אלה לא דברים שאת יכולה להתפשר עליהם. חשוב לך בתור אמא חד הורית לא לשנות את סביבת הילד שלך בשנים הקרובות, ואפשר להבין זאת, וברור לגמרי שאינך צריכה לסבול את האלרגיה הנוראית הזאת על מנת להיות איתו.
    די, חיתכי, זה לא בשבילך! אם הוא מאוד אוהב אותך ולא ירצה לוותר עלייך - שיבוא לקראתך, כי אלו לא דברים מוגזמים!
    או שתסתפקו ביחסים חלקיים, של זוגיות מרחוק, שזה פתרון לא כל כך רע, אגב, שבו כל אחד גר בדירה אחרת, ורק הוא מגיע אליך, בגלל החתולה. מתאים לך? מתאים לו? בינינו - זה לא בלתי אפשרי. זו זוגיות שיכולה להיות מאוד מאושרת, והרבה שנים, דווקא כי היא לא עומדת למבחן השחיקה של שיגרת חיי הנישואין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

Joanne
    27/08/2009

ואחרי הכל, נפרדנו, ולא רק מהסיבה שכתבתי.
    ואני משחררת, כי אני מבינה שלריקוד הזה צריך שניים, ועובר עליו משהו, הוא בטיפול, הוא מלא בחששות, ואני לא יכולה להחליט עבורו.
    ובינתיים בונה על הזמן, שיעבור מהר יותר :(
    לא קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית תעני לי על הגבר שבגד בפון
    אסתי
    22/08/2009

דורית נשמה אני לא יכולה לסלוח קשה לי מאוד אחרי שנתתי את כל חיי בשבילו ועבדתי קשה מאוד כדי לחיות יפה איתו עם כל מה שיש לו.
    האם אני מגזימה?
    שיחות בפון זה בגידה או לא?
    הגבר שלי רוצה אותי בחזרה וקשה לו לוותר עלי האם זה אמיתי בגלל שנתפס?
    אך ניתן להעביר בגידה בפון אחרי נשואים נפלאים עם מערכת מורכבת וקשה ונתניה מצידי,
    אך עוברים לחיים רגילים איתו?
    הוא תמיד אומר לבנות שיגידו לי שהוא אוהב אותי...אז למה הוא בגד ? זה לא ברור לי.
    אך אני יכולה לדעת אם היית בגידה פיזית ?זאת לעולם לא אדע...ובפצע תמיד ישאר לי פתוח
    ככה אני מרגישה ונראה לי גם אם אהיה גיבורה המחשבות על זה תמיד יצוצו.
    אך הוא מצפה ממני להעביר דברים מהר ולמה... הרי זה כאב פנימי שקשה לי להעביר אותו
    אני מנסה בשביל הילדים וכשאני מסתכלת עליו בא לי פשוט לקום וללכת אני רואה בן אדם שקרן וצבוע מולי והוא אפילו לא מרגיש מה עובר לי בראש...אולי כן ,אני לא יכולה לשמוע אותו מדבר על נושאים אחרים.הבטן שלי מלאה עליו.דיברנו פעם פעמיים על זה אבל הנשמה שלי לא מקבלת את זה
    קשה לי אך אפשר לעשות כזה דבר לאישה מלאך אך?
    דורית ...האם להיות צבועה כמו כולם ולהבליג זה המתכון להמשך החיים ,
    ולעשות מה שבא לי?
    תחזרי אלי דורית אני מתוסכלת.
    דורית מידי פעם יש לי התפרציות זעם עליו על כל דבר שלא נראה לי ובוכה ואני פוחדת על הילדים שלי אז אני משתדלת לשתוק ולפעמים לא להגיב.
    מחכה ממך לתשובה מידית .
    תודה דורית.

הוספת תגובה

• זאת בעייה שניתן לפתור בייעוץ

דורית כהן
    26/08/2009

אסתי היקרה, ראשית אני מקווה שראית את התשובה שכתבתי לך היום על פנייתך הראשונה.
    את שואלת עד כמה חמור זה שיחות טלפון עם האקסית?
    בעיניי זה כשלעצמו לא חמור, הבעייה היא שהוא כנראה הסתיר מפנייך ושיקר לגבי כמות השיחות, וכאן הבעייה - למה הוא מרגיש שהוא חייב להסתיר ממך - ממה הוא חושש, מאיזה תגובות שלך הוא מעדיף להימנע ע"י ההסתרה. וכמו כן באמת קשה לדעת מה היה בשיחות הללו, והאם היה משהו ביניהם מעבר לשיחות או לא.
    לדעתי במצב שנוצר כדאי להיעזר בייעוץ זוגי, כדי לנסות לעבור תא המשבר בצורה הכי טובה ולבחון ברצינות איך מתגברים על מה שקרה והופכים את הזוגיות לטובה יותר ממה שהיתה, כי יש להניח שהיו גם דברים לא כל כך נפלאים בנישואים שלכם שהביאו אותו להתנהגות הזאת, ועדיף לדעת מהם ולטפל בהם אחרת הם עלולים לצוץ בצורות אחרות.
    אני מציעה לך ליזום מהר את הפנייה לייעוץ, כי את מתארת כיצד ההתנהגות שלךכלפיו וכלפי הילדים מושפעת - התפרצויות הזעם ואולי עוד דברים, וככל שזה יתמיד ביניכם - יהיה יותר קשה לבנות את מה שהיה ולשפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה