פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשואה לגבר גרוש עם ילדים, המשך
    אפרת
    11/08/2009

אני מודה שעם הזמן ומרוב איומי גירושים שקיבלתי ממנו לעיני בנותיו, האמון והיציבות נעלמו מחיי, וכיום אנחנו במצב שאני מסרבת בתוקף לראות את בנותיו.
    הצבתי בפניו שתי אפשרויות כאשר בשתיהן הוא מפסיד, באחת הוא ייקח את בנותיו לאימו שגרה קרוב אלינו (לפניי שהתחתנו הוא לקח את בנותיו כל שבועיים במשך 5 שנים לבית אימו) והן יוכלו לראות את אחותן הקטנה. והוא יידאג לטפח את מה שנחרב ממשפחתו החדשה, ייזכה לגדל את בתו הטרייה, ייזכה להשאר נשוי בבית שהספקנו להקים עם ארוחות מסודרות, בית נקי ואהבה... שאולי תחזור עם הזמן.
    באפשרות השנייה, אני אתגרש ממנו, אעבור לגור בעיר אחרת, ליד הוריי, הוא ייאלץ בכל מקרה לקחת את בנותיו לאימו, וייאלץ לשלם מזונות נוספים, לא ייגדל את ביתו, אלא יבוא לבקר אותה בנוכחותי (מכיוון שעדיין קטנה מידי) .
    הוא לא מבין את מהות הבעיה שלי מאחר וההפרעה המצפונית שלו משתלטת עליו והורסת לנו את החיים כמשפחה חדשה.
    אם יש נשים נוספות שסובלות מאותה בעייה כמוני, אשמח לשמוע מכן,
    מה עצתכם אלי? אני לא מסוגלת לסבול יותר, אני רוצה את המשפחה שלי, אני לא מוכנה שבעלי יתנה את היחס שלו אלי ביחס שייקבלו בנותיו ממני. זה נורא, אני שבוייה בתוך הקומונה שנוצרה בין בעלי לבנותיו, מרגישה כמו "שק חבטות" ומסרבת בתוקף לקבלן יותר בחיי.
    בבקשה, תציעו לי, האם האפשרויות שהצבתי בפניו הן ריאליות? כי ההגיון אומר שכן, אם אני מוכנה להפסיד את בעלי, רק לא לראות את בנותיו יותר (אינן מחונכות, חסרות ערכים וכבוד ועוד הרבה...) דחוף!!!!!!!!!!!!!!! תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקים ל"סופר נני"

דורית כהן
    13/08/2009

אפרת היקרה, המצב שאת מתארת הוא אכן בלתי נסבל. בעצם שניכם נמצאים במצב בלתי נסבל, הוא קרוע בינך לבים בנותיו שמצליחות לתמרן אותו נגדך, ואת בצדק לא צריכה לשאת את ההתנהגות שלו ושל הבנות בקואליציה הזאת שנוצרה שם.
    השאלה היא האם שוחחתם על האפשרות לקבל הדרכה חינוכית בסגנון של "סופר נני"- (מיכל דליות, למשל) מול הבנות, כדי לשים להן גבולות מתאימים ולא להיסחף למלחמות הנוראיות הללו. כי תארי לך שהוא לא ילמד לחנך אותן, ותתגרשו, ובהמשך גם הבת המשותפת שלכם תזכה ליחס דומה, הרי לא תרצי שגם היא תגדל ותהיה כך, נכןו? לאור מצבי הכסאח שתיארת - משפחתכם יכולה להפיק תועלת מסוג כזה של ייעוץ, בתקווה שהוא יסכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת תברחי כל עוד וזה רק בהתחלה.

אסתי
    19/08/2009

אומנם אצלי לא היה ככה להפך הבעל תמיד תמך בי וזה היה הכח שלי בכל לנהל את הבית ואני מודה לו על זה ככה הצלחתי אבל הקשים גדולים מאוד והמון המון ויתורים ותיסכולים חמודה אצלך זה כבר מגיע לסכסוכים ואלימות מילולית פיזית אצלי לא היה ב"ה.
    עדיף לברוח כשיש לך רק ילדה אחת וככה תזכי לחיים טובים יותר האמיני לי
    אצלי עוד היה דבש יחסית כי הבעל תמך אצלך אין מאמי קומי ותעופי מהר.
    אני מדברת מתוך נסיון של שנים מתוך כאב אני יודעת מה את עוברת בדיוק עם בנות זה קשה מאוד תמיד יקנאו בךהבנות האישה שלו ואולי גם האימא אומרת להם לכו תעשו שם בלגן לכי תדעי ת.ב.ר.ח.י
    אני אומרת לך כמו אחות.
    באהבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשואה לגבר גרוש עם שתי ילדות, הצילו
    אפרת
    11/08/2009

שלום
    אני נשואה שנתיים לבעלי ( רק ביום שישי "חגגנו" יום נישואים) יצאנו שנה וחצי לפני החתונה.
    לשנינו אלו נישואין שניים, הוא היה גרוש עם שתי בנות ואני גרושה ללא ילדים.
    הבעייה היא שכל סוף שבוע שני (ע"פ הסדרי הראייה שלו) הוא מביא את הבנות שלו אלינו הביתה ואז מתחיל הסיוט שלי... לבעלי יש " הפרעה מצפונית" אם קיים דבר כזה, והוא מרגיש צורך לרצות את הבנות שלו בכל דרך אפשרית וגם אם זה להוכיח להן שהוא יגונן עליהן על חשבון החינוך שהן צריכות לקבל, מה שיוצר מצב של "קומונה" אצלי בבית, כלומר, ברגע שהן מגיעות יש אותם כמקשה אחת מה שאומר שאם אני לא מקבלת התנהגות מסויימת של אחת הבנות, הוא לא מעיר לה ואני כן, אני אקבל ממנו השפלות וצעקות ו"איומי גירושים" מולן, ולשמחתן (כך הן מקבלות את תשומת הלב החולנית של אבא שלהן). הילדות כיום בנות 14 ו 10 כאשר הקטנה מביניהן סובלת מבעייה חברתית מאוד קשה, לא בדיוק משתפים אותי בבעייה שממנה היא סובלת, רק אני יודעת שהיא מקבלת כדורים פעמיים ביום, והבעייה עצמה נראית לעין, הילדה שתלטנית, זעפנית, לעיתים עם מבטים ממש מפחידים, לא נעימה ו... כמובן מכורה למחשב, ילדה מאוד מאוד קשה.
    לענייננו, הילדה היא לא הבעייה שלי, אבא שלה שהוא בעלי, זו הבעיה,
    יש לנו תינוקת משותפת בת 9 חודשים, מדהימה, ולפני שבועיים ביום שבת כאשר הבנות שלו שהו אצלנו, הערתי הערה לבת הקטנה שלו, שתניח לי, היא מדברת בכמויות ובקול רם, רציתי לנוח (אני אישה עובדת, יכולה לנוח רק בשבת), היא ניגשה לאחותה הגדולה לחדר השינה, סגרו על עצמן את הדלת, תיכננו מה שתיכננו, הן ילדות מאוד מתוחכמות, מודעות לבעיה של אבא שלהן, לאחר כמה דקות הבת הקטנה יצאה מהחדר ניגשה לאבא שלה שישב לידי וליד אחותי בסלון ואמרה לו שהיא ואחותה רוצות לדבר איתו בחדר, הוא ניגש ושלושתם נסגרו באותו חדר, ולאחר כמה דקות הוא יצא משם זועף אלי, התחיל לצעוק, וכאן כבר הפסקתי לשתוק (אחרי שנתיים של סבל) הוא דחף בחוזקה את הראש שלי מה שיצר מצב שביתי הקטנה שהיתה בזרועותי קיבלה את המכה במצח, אני מודה שקמתי אליו, אחותי לקחה את הילדה ממני והחזרתי לו שריטות בפנים , סילקתי את הבנות שלו מהבית שלי, וכל זה תוך כדי צרחות איומות כאשר הבת הגדולה שלו נעמדת מולי, בבית שלי וצורחת עלי, היא סולקה מיד מהבית, אחותי דחפה אותי במהירות לחדר השינה הרחוק ביותר והוא ארז במהירות את התיקים של הבנות שלו תוך כדי איומים ברצח כלפיי...
    למחרת כבר ניגשתי לעו"ד לענייני גירושים והתחלתי לפעול.
    אני חייבת לציין שניסיתי כל מה שאפשר כדי לתת לבעלי אווירה משפחתית בשבתות, קניתי בגדים לבנות שלו, הזמנתי לכולנו "נופש" באילת (היה קשה מנשוא) וההתנהגות שלו פשוט לא מתקבלת על הדעת, הוא פשוט לקח את כל העשייה שלי כמובנת מאליה, ולא הבין שאני לא אימצתי את שתי הבנות שלו, אני לא חייבת להן כלום, אין לי קרקע מתחתיי אין לי את המשפחתיות שלי, אני בעלי והבת המשותפת שלנו (המשך בהודעה הבאה)...

הוספת תגובה

• אפרת, ראי את תשובתי לשאלת ההמשך

דורית כהן
    13/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם סיפור דומה לאן חשבת שאת הולכת

אסתי
    19/08/2009

שלום לך מתוקה הרי היית מודעת למה שיש לו ומין הסתם הוא האבא שלהם היית צריכה להתייעץ ליפני בובה שלי זה לא קל בכלל זאת רק ההתחלה נשמה.
    חייך לא יהיו קלים רק אם יש בך את הנתינה ההכי חזקה בעולם אז תוכלי להמשיך ולהתמודד ולחיות עם זה חשוב תתיעצי
    אני גידלתי גם שתיי בנות עם כל הקשים מגיל 10 עד הסוף ולא ציפתי לכלום מצד אף אחד תצפי גם לא לתודה העולם אכזר אבל אנחנו גורמים לעצמנו,
    נכנסת לזה... נכנסת גמרנו את חייבת או פשוט לעוף בטיל לפני שתפגעי יותר אולי את עדין צעירה להתמודד עם הנתינה הזאתוההתעלמות מצידך.
    סורי על התגובה כי לי הייתה את הנתינה אבל אני היום לא ממליצה לאף אחת להכנס למערכת מסובכת כזאת למה לא התייעצת לפני למה?
    גם אני לא קיבלתי תמורה להפך ביקורת ותמיד לא היה מספיק בשבילהם למזלי בעלי העריך אותי אבל גם לא עד הסוף רצה עוד ועוד גם כבוד לנכדים ...חח כאן זה נגמר בובה
    פשוט העפתי את הכל חוץ מהבעל כי כבר לא נשאר לי כח יש לי ילדים משלי 4 במספר מאיפה יש לי עוד כח גם ככה אין תודה על כלום לא ככה?
    באהבה.
    אם את יכולה תברחי עכשו סורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי מבקש אישור י לקיים יחסים מהצד.
    גילי
    11/08/2009

הוא טוען שכבן מזל טלה צרכיו עזים ואין לזה חשיבות ממשית לקיים יחסים עם אחרת
    הוא רוצה לטעום עוד נשים מחוץ לחיי הנישואין ושואל אותי למה זה אכפת לי
    האם הוא לא נורמלי? האם עלי להסכים? איך עלי להגיב לבקשתו המזעזעת אותי ....
    ס"הכ אנו נשואים באהבה 11 שנים ויש לנו משפחה יפה אני אישה נמרצת נקיה מבשלת ומטופחת מאד תדירות היחסים בינינו אחת ליומיים כך שזה לא חסר לכאורה .הוא לאחרונה מתוסכל מהעבודה וייתכן שלכן הוא דורש שינויים וריגושים?

הוספת תגובה

• יש סכנות בחוץ

דורית כהן
    13/08/2009

שירה יקרה, זוהי דרישה מאד מעמתת...מצד אחד את יכולה לשמוח שהוא שקוף כלפייך ואומר זאת בגלוי, ולא בהסתר כמו המון בני זוג שבוגדים בסתר.
    מצד שני - האם הוא יסכים שגם את תתנסי עם בני זוג אחרים אם תרצי בכך?
    מצד שלישי ידוע ואת יכולה לומר לו את זה - שברגע שמתקרבים לאישה אחרת לצורך יחסי מין - קיים הסיכוי שהוא יתאהב באישה האחרת. אני יודעת על גברים שהבטיחו לעצמם שהם עושים זאת רק לצורך החווייה והסקס, ללא התאהבות, אבל בסוף זה קרה והם בכל זאת התאהבו. כך שעליו לדעת שזה כמו לפתוח תיבת פנדורה. יהיו שם הרבה חוויות מסעירות, אבל הזוגיות אף פעם לא תהיה אותו דבר.
    את שואלת האם הוא נורמלי? הוא נורמלי, והוא פתוח. בני אדם, גברים ונשים אינם מונוגמיים טבעיים. רוב בני האדם נמשכים מינית להרבה פרטנרים בו זמנית. תוסיפי על כך זוגיות עם אותה אישה 11 שנים, ואת המחשבה שלו - מה, זהו? נגזר עלי לעשות סקס כל פעם עם אותה אישה שוב ושוב?! וכל האחרות מנועות ממני? כאשר מתחתנים לא חושבים על המשמעות הזאת כי מאוד מאוהבים, מגיעים לתחושות האלו רק לאחר שנים של שיגרה...
    ממליצה לך מאוד לקרא את הספר המצויין של אסתר פרל - פסיכולוגית אמריקאית - "אינטליגנציה ארוטית", המסביר מה קורה לארוטיקה אצל זוגות נשואים ויש לה כמה המלצות בנוגע לשיגרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה נבגדת
    לב שבור
    10/08/2009

שלום רב,
    אני בת 26, נשואה קרוב לשנה ומוטרדת מדבר שאני פשוט אינני יודעת איך להתמודד איתו..
    ב"היסטוריה" במחשב של בעלי מצאתי לא פעם מאות אתרים של פורנו שהוא משוטט בהם. אני יודעת שהוא עושה זאת בעיקר בזמן שאני הולכת לישון. דיברתי איתו בגילוי לב על כך שהדבר מאוד פוגע בי ומעליב אותי. אני חשה ממש נבגדת למרות שהוא לא מפסיק לתת לי תשומת לב ואהבה רבה. אם זאת דיברתי איתו על הנושא והוא אמר לי שהוא הפסיק לצפות באתרים האלה מאחר והוא הבין את מה שזה עושה לי. גיליתי שהוא משקר והוא כן ממשיך לגלוש באתרים ובנוסף היה נדמה לי הפעם שראיתי ב"היסטוריה" של המחשב כאילו הוא חיפש פרטנרית ווירטואלית לסקס. זה פשוט חונק אותי ואני לא יודעת מה לעשות בעניין הזה? מה לעשות עם תחושת הבגידה? מה לעשות עם יצר הסקרנות המטורף שלי שגורם לי כל פעם לחפש מתחת לאדמה את האתרים שהוא גולש אליהם. האם אני שוללת ממנו זכות מסוימת ועלולה לגרום למשהו רע לקרות בעקבות זה?
    אודה על הצעת כל אנשי הפורום וכמובן הצעתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה נבגדת

הוספת תגובה

• מזדהה עם מצבך..

ש
    13/08/2009

הייתי באותו מצב בדיוק.. אנחנו זוג שמדבר על הכל וזה אף פעם לא הוזכר.. וגם אני פתאום ראיתי באינטרנט את הדברים האלה .. הרגשתי מאוד פגועה .. אך אחרי כמה ימים שעיקלתי את זה הבנתי שזה לא מהווה שום איום על היחסים שלנו...הוא לא מכור לזה- הגדרה של התמכרות זה משהו שממש מפריע לאדם בחייי היום יום .. לדוגמא חוסר עניין ללכת לעבודה כדיי לצפות בפרונו.. מעדיף פתאום להישאר בבית ולהזניח את חבריו הטובים כדיי לצפות בפרונו..
    דיברנו על זה.. ראינו ביחד את ההרצאה של ד"ר צחי בן ציון על פרונו(אתר הכללית אם תיהי מעוניינת).
    בנוסף גלשתי בפורומים שונים.. הרוב בכללית.. וזה דיי טבעי רוב הגברים אוהבים לצפות בזה וגם חלק לא קטן מהנשים..
    לדעתי זה לא צריך להפריע לזוגיות.
    בקשר לבת זוג וירטואלית.. אין לי מושג מזה.. לא נתקלתי בזה.. זה נשמע כאילו זה "רומן" עם המחשב.. דברו על זה.. תנסי להבין ..אם זה יהיה בגלוי אולי זה לא יפגע בך כל כך..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה
    מנאר
    10/08/2009

"שלום,
    קודם כל אני מודה לך, לפני כשבוע אני שלחתי עוד פעם הודעה אבל כנראה צריך לשים אותה בנפרד ולא להוסיף לתגובתך, בכל אופן אני העתקתי את ההודעה ( שלישי- 28-7):
    שלום,
    אני מאוד מודה לך על תגובתך, ביום שני בלילה ביקשתי מאחיו ( שגם הוא לא כל כך בא לצדי), אבל נעזרתי בו כי אני צריכה שמישהו יצליח לדבר איתו, בסוף הצלחנו למרות שהדרך שבה דיברו איתי לא הייתה מקובלת, אתמול דיברנו קצת אבל לא על הבעיה , סתם על הילדים שלנו, היום בבוקר הוא חיבק אותי ואמר שאנחנו צריכים לדבר על הרבה דברים אבל מאוחר יותר ויצא לעבודה.
    אני מאוד אוהבת אותו ואיני יכולה לחיות בלעדיו, ורק בגלל זה אני סובלת עד עכשיו, אני כותבת לך ובוכה, מאוד כואב לי ממה שאני עוברת, אני מאוד רוצה להיות חזקה בשבילי ובשביל הילדים שלי, ואני מאוד מפחדת מהעתיד, ואם אטעה במשהו קטן כמו שהיה ולא נתנן לי הזדמנות לדבר, היינו על סף פרידה, מה אני אעשה אני לא יודעת.
    רציתי לשאול, האם בן אדם שמוכן להתרחק והתנתק מאישתו להרבה זמן טוען שאוהב אותה, האם הוא אכן אוהב אותי או משחק ברגשות שלי. כשאני קרובה ממנו אני אכן מרגישה שהוא אוהב אותי, אבל איך הוא יכול להיות כל כך רחוק, ואיך יכול לנתק את הטלפון כשמנסה לדבר איתו לאחר הרבה זמן שלא דיברנו? למה תמיד אני זו שמנסה לפתור את הבעיה? למה אני תמיד סובלת ומתחננת בפניו שנחזור לדבר אחד עם השני, אני רוצה שגם הוא ינסה לדבר איתי ולא לוותר בקלות, מה אני אעשה?
    אני מתה למצוא פתרון וללכת להתייעציות לפחות כדי לחזק אותי , אבל הוא לא יסכים...

אני מאוד מודה לך.
    מנאר. "

עכשיו- אני מכינה את עצמי לעבודה חדשה ( מורה ליסודי), אני מאוד רוצה לההצליח בעבודתיי ובוודאי להיות חזקה למשפחתי גם, היום אנחנו מדברים טוב מאוד, למרות שלפעמים קורה משהו קטן אני מנסה לא לדבר כי אם אני כן מדברת בזמן הכעס זה יגדל כמו שקורה תמיד ואני לא רוצה שיהיה עוד צעקות מול הילדים שלי, ולמרות זה אני לא שולטת על עצמי ולפעמים אני מתחילה לבכות והוא צועק כאילו כל מה שקורה זה באשמתי.
    מה אני אעשה בכך שלא אבכה עוד וכדי שבעלי לא יצעק יותר מול הילדים, ואיך אפשר לפתור את הבעיות שיהיו לנו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה

הוספת תגובה

• להתחזק בעצמך

דורית כהן
    13/08/2009

מנאר היקרה, אני שמחה שאת ממשיכה לספר לנו ולשתף אותנו. אני מוכרחה לומר שזה נראה שאת מגיעה מעמדה די חלשה מולו ומול בני משפחתו, ועלייך לחשוב כיצד להתחזק קודם כל מול עצמך. להתחזק זה להפסיק להיות כל כך תלוייה בו, להפסיק עם ההרגל הזה להתחנן לפניו ולפייס אותו. כל פעם שאת עושה זאת שוב, את מרגילה אותו להישאר מרוחק כי הוא כבר בטוח שאת תתרפסי לפניו. זה לא מוסיף לך, אלא רק מקצר את הסבל שלך כאשר את מרוחקת ממנו.
    אין ספק שאתם זקוקים לייעוץ, אבל אני מבינה שהוא לא מסכים. אמרת שיש לכם ילדים. האם חשוב לו לשמור על שלמות המשפחה? אני חושבת שבגלל שאת משדרת כלפיו חולשה כה רבה הוא "לא שם עלייך" ולא מתייחס לצרכים הרגשיים שלך. עליכם ללמוד שפת תקשורת אחרת. אני שמחה לשמוע שלפעמים הוא כן מחבק, ואולי הוא אוהב אותך בדרכו. בלי להכיר אתכם לעומק אי אפשר לדעת עד כמה הוא באמת אוהב אותך או זו דרכו להרגיע ולהשתיק את הבכי והעצב שלך. חפשי דברים שיעשו אותך שמחה יותר מבפנים שלא קשורים ליחס שלו כלפייך, לכי ללמוד משהו שמעניין אותך, הירשמי לחוג לספורט אם את יכולה, או משהו בתחום האמנות, שוב חשוב שסזה לא יהיה קשור אליו. כרגע זה נראה שכל האושר שלך תלוי באיך הוא קם בבוקר כלפייך - מחייך או לא. זה מאד לא בריא לחיות כך כאשר את לגמרי בידיים שלו במקום שתרגישי שיש לך סיבה לחיות וליהנות בעולם מתוך עצמך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון....
    ים
    09/08/2009

אני בחודש חמישי וחצי להריון התחתנתי אחרי חצי שנה הכרות ומיד אחרי החתונה נכנסתי להריון.
    מרגישה שזו טעות ומיהרתי היות ואני מאוכזבת מהגבר שאיתו התחתנתי....
    מסתבר שעברו מלא בנשים וסטוצים דבר אשר מאוד מפריע לי אני לא יודעת איך מתמודדים עם זה, זה ממש כואב לי ומשגע אותי....
    ואיתי הוא לא כזה "חוגג" ומאוד עייף לא מפרגן לא מפנק אני רוצה הרבה יותר ממנו אני בחורה מינית, אך מרגישה שאינו נמשך אליי הוא לא מנשק אותי צרפתית כלל כי בתחילת ההריון היה לי ריח לא טוב בפה ומאז נוח לו פשוט לא לנשק אותי כלל ....
    האם כל הסימנים הללו הם הורמונים? איך ניתן להתמודד עם מחשבות והרגשות כאלה...?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון....

הוספת תגובה

• יעוץ עוד לפני הלידה

דורית כהן
    13/08/2009

שלום לך ים יקרה. אני מציעה לך לא להתרכז בעבר שלו אלא לבנות איתו עכשו את ההווה. אם את יושבת מודאגת לגבי רגשותיו ומשיכתו כלפייך, עצם הדאגה שלך מוקרנת כלפיו ומרתיעה אותו מלהתקרב אלייך. מה שכתבתי לך כמובן לא מספיק כדי לעשות שינוי, אלא מספק הסבר מסויים למה שקורה לכם עכשו. לדעתי שווה לנסות ייעוץ זוגי הכולל גם את התחום המיני - בררו זאת עוד בטלפון, כי לא כל יועץ זוגי נכנס לתחום המיני. אני חוששת שאם עכשו יש בעיות, הרי לאחר הלידה צפויות רק עוד בעיות ומשברים, ולכן יפה שעה אחת קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בבעיה וצריך עזרה דחוף
    חגי
    07/08/2009

אני וחברתי כבר ביחד כמעט 6 שנים ואנחנו לא מקיימים יחסי מין כבר קרוב ל5 שנים עקב כאבים שחברתי חשה בקיום יחסי המין,היו בנינו מזמוזים וגם זה נגמר.
    הלכנו לטיפול אצל סקסולוג בבית חולים קפלן ברחובות שהביא לה מין דמוי ויברטור לתרגל איתו חדירה אבל גם זה לא עזר הכאבים לא עוברים.
    זהו מצב בלתי נסבל שמשפיע על כל תחומי החיים שלי אני לא יכול להתרכז בעבודה ולא היתה עבודה אחת שלא פיטרו אותי ממנה בגלל המצב הזה,גם את הלימודים הקפאתי פעמיים ונטשתי אותם,וגם הוא גרם לי להתמכר למין מזדמן מה שגורם לי עוד יותר לחיות בפחד וחרדה מאיידס(למרות שהוא מוגן),וזה גם מבאס אותי כי חונכתי על ברכי התורה ואחרי הבגידה הבגידה נראת לי כמו חטא ואני מרגיש "מנוול לא קטן" ולאחר המעשה אני מתעב את עצמי ואחרי כמה זמן שוב נגרר אחרי תאוותי.
    אני לא עוזב אותה כי אני אוהב אותה והיא חשובה לי(בכל זאת 6 שנים עברנו הרבה וקשה לעזוב בגלל אי סיפוק מיני).
    עכשיו השאלה שלי היא- איך אני אמור לדבר איתה על קיום יחסי מין כי אני מתביש והיא גם כועסת עליי
    איך אני אמור לשקם את חיי המיניים/הזוגיים?

לקביעת תור
    סגירה
    אני בבעיה וצריך עזרה דחוף

הוספת תגובה

• וסטיבוליטיס

דורית כהן
    10/08/2009

חגי יקר, משום מה נמחקה תשובתי המפורטת לך, אז אחזור כאן על עיקרי הדברים: ממה שאתה מתאר יש לחברתך בעייה הנקראת וסטיבוליטיס, שמשמעותה כאבים באזור הנרתיק עקב החדירה. הכאבים יכולים להיות מסיבות שונות, חלקן נפשיות וחלקן גופניות. אני מציעה שהיא תלך לגניקולוגית בתור התחלה, רצוי אישה ולא גבר. מציעה לך גם לחפש חומר נוסף על כך באינטרנט.
    בכל אופן עליה להתחיל לטפל בכך במהרה, כי זה כבר נמשך זמן רב מדי ומזיק כמובן ליחסיכם ומזיק לכל תחושת הנשיות והמיניות שלה, וגם לשלך, בעקיפין.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיה חזק

מאי
    13/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי לתיקון?
    אבוד?
    06/08/2009

ביחד כ-20 שנה.יש ילדה. המון שנים ללא סקס. קשיים כלכלים קשים הסתבכויות שהוסתרו מפני האשה ומנגד חוסר פירגון הקשבה וחיבה לגבר . לאורך השנים הבעל ניסה להתקרב, הציע יעוץ, אך
    האשה סרבה.
    בקשר הזה היתה פעם אהבה גדולה- אך כרגע הבעל מעריך את האשה מאוד מבחינה אנטלקטואלית,
    עדיין נמשך מינית אך בשנה האחרונה מרגיש ניתוק ריגשי.

לאחר תקופה ארוכה של לבטים הודיע הבעל שהוא עוזב את הבית.
    המצב התהפך.לאשה נפל האסימון.וכרגע היא זו שרוצה להתקרב. היא עברה חשבון נפש עם עצמה
    והבינה ששקריו נעשו כי ידע שלא תקבל את האמת,היא הבינה שלמרות שעשה מעשים שבעיניה עדין
    אין לעשות-היא אוהבת את האיש.את חוכמתו,טוב ליבו,שימחת החיים שלו- פשוט אותו-כמכלול.
    כאילו משהו השתחרר אצלה.
    לבקשת האישה נשאר לניסיון אחרון.היה חודש כייפי (גם לדבריו),שבו טיילו,צחקו,שרו יחד,התחבקו
    ואפילו קיימו יחסים,
    אך לאחר חודש כשהאיש נרדם בסלון וטלפון מידיד העירו,ציינה האישה שעם הידיד הוא דיבר בקלילות וחיוך אך מיד אחר-כך ענה לאישה בעייפות וחוסר סבלנות ומייד חזר
    לישון - האשה שאלה אותו אם הוא חושב שעדיין הוא מחפש את ההקשבה אליו בחוץ.
    הגבר ענה שכבר כמה ימים הוא רוצה לאמר שהוא מרגיש שהחודש הזה מלאכותי, ולכן הוא עוזב.
    הוא לא הסכים ללכת ליעוץ כשהוא מחוץ לבית.

עברו 5 ימים מאז עזב - עכשיו הוא מוכן ללכת ליעוץ.

השאלה - האם לאור ניסיונך יש סיכוי שנחזור ליהיות חברים טובים כמו פעם?

(קודם הוא טען שאין טעם ביעוץ כי הוא עבר סף מסויים. הוא יודע מה הוא רוצה
    במשך השנה שבה התרחק ריגשית הוא עצמו השתתף בקבוצה טיפולית)

אציין שממש לא לחצתי עליו בנושא היעוץ- כשדיברנו בטלפון אמרתי לו שאני מצטערת
    שלא שיחררתי אותו מיד לפני חודש כי אז עוד הסכים ליעוץ רק אחרי החודש ביחד אמר
    שלא מסוגל. הוא ענה שהוא בעצמו משחק עם הרעיון של יעוץ וכעבור יומיים מהשיחה
    התקשר שמסכים.

במידה ויש סיכוי לדעתך לשינוי - האם מומלץ ללכת ליעוץ מייד -או לתת לו לחוות את הלבד
    שהיה זקוק לו ? לכמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיכוי לתיקון?

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות כמעט תמיד מלאכותי

דורית כהן
    06/08/2009

שלום לך אישה יקרה. תודה על הצורה המעניינת שבה סיפרת את סיפורך.
    תראי, יקרה, שניכם עוברים בחודשים האחרונים תהליכים - גם אישיים וגם זוגיים, ויש גם אינטראקציות בין שני הסוגים.
    תהליך, מטבעו, לוקח את הזמן שלו, ויש שינויים בדרך, אלא שלא יודעים מראש לאן הוא לוקח אותנו.
    מכיוון שעכשו שניכם מסכימים לייעוץ, אני מציעה שתבחרו יועץ בזהירות, ותנו צ'אנס לעצמכם ללמוד דברים חדשים, להתנסות בדברים חדשים.
    העובדה שהוא חש שהחודש היה מלאכותי - אין בכך פלא. כי שניכם התנהגתם שלא כתמול שלשום. הרי אילו הייתם מתנהגים כמו תמיד - הריחוק הרגשי והזהירות וההסתרות שלו היו נשארים...שינוי בהתנהגות תמיד מורגש כמלאכותי בתחילה, בייחוד מול מישהו שחי איתך כל כך הרבה שנים ופתאום את מתנהגת אחרת מולו.
    אז מה?! אתן לך דוגמה שאני אוהבת לתת לזוגות שבאים אלי, כאשר נושא המלאכותיות עולה, והוא עולה מידי פעם: נניח שהחלטת להיכנס לכושר גופני, אחרי שנים שהזנחת את התחום והיית "בטטת טלויזיה" מצוייה. הרי בפעמים הראשונות שתשימי על עצמך את בגדי הספורט ותצאי להליכה, או תעלי על מכשיר הכושר - זה ירגיש לך מאוד מוזר ולא טבעי. רק אחרי כמה חודשים תתחילי להרגיש שזה יותר טבעי וחלק ממך. ככה זה כאשר אנחנו לומדים משהו חדש. או שפה חדשה. הרי אם נרצה להישאר טבעיים - לא נעז ללמוד שום דבר חדש.
    ומה בעצם אני אומרת לך? שהלוואי ותמצאו מישהו שיתאים לכם ויעזור לכם לעבור את המשבר הזה בדרך הכי טובה לשניכם. כבר התקדמתם למצב בו נעשה שינוי מן התקיעות הקודמת. חלה תזוזה משמעותית, וזה חשוב. אני מאמינה שאם שניכם חשים אהבה, משיכה ורצון לשקם את הזוגיות - זה כבר הרבה, ואתם זקוקים למישהו שינחה אתכם וילמד אתכם כלים חדשים בבניית היחסים והתקשורת שלכם. בהצלחה רבה!!! ספרי לנו איך אתם ממשיכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על תשובתך.

אבוד?
    06/08/2009

אשמח להבין האם מוטב לתת לו לחוות ולמצות את הלבד שכה ציפה לו - לפני שניגש ליעוץ.
    אם כן- למשך איזו תקופה .
    בינתיים הצעתי לו שנתכתב והוא אמר שזה רעיון מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה-

אבוד?
    07/08/2009

בכל מקרה - גם אם נתחיל יעוץ באופן מיידי - זה יהיה כשהוא מחוץ לבית.

השאלה אם לתת לו לחוות חופש מוחלט ממני לפני תחילת היעוץ הזוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה לייעץ ברמה הזאת

דורית כהן
    08/08/2009

אבוד? יקרה, ממש לא יכולה לייעץ לך ברמה הספציפית הזאת שאת מבקשת...כוונתי שזה לא מקצועי לתת עצה מעשית של עשי - אל תעשי - בלי להכיר אתכם ולעבוד איתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הסיפור

אבוד?
    27/08/2009

לאחר שבועיים ו 2 פגישות יעוץ -שבהן רק שפכנו דברים -גיליתי שבעלי פתח פרופיל באתר הכרויות ומבקר בו לפחות פעם
    ביום.
    בעלי טען בפגישת היעוץ שהוא מעוניין בחיים חדשים ,שהוא רוצה עבודה חדשה ,ארץ חדשה ,להתאהב .
    כשנשאל למה בא לייעוץ אמר שרוב התכונות שמחפש במושא התאהבותו נמצאות בי.

יתכן שלבעלי שיקולים זרים לדחיית הגרושין עצמם.

האם יש טעם לדעתך להמשיך ביעוץ לשיקום הזוגיות כשאני יודעת שהוא בו בזמן מחפש התאהבות
    אצל אחרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפנות השאלה ליועצת שלכם

דורית כהן
    31/08/2009

אבוד היקרה, המצב מורכב מדי ושוב - אינני יכולה לתת עצה מסוג כזה כאשר אתם בתוך התהליך של הייעוץ. הפני את שאלתך ליועצת, ואני מקווה שתקבלי מענה בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    מירב
    06/08/2009

אני נשואה כבר שנתיים אבל עם בעלי כבר 6 שנים, יחסי המין תמיד היו תקינים, אך בחודשים האחרונים לבעלי אין חשק מיני בכלל, אנחנו מקיימים יחסים בערך פעם בחודש!!!
    אני בחורה מינית וזה מאוד מאוד מטריד אותי ופוגע בי, מה יכול לגרום לירידה כל כך דרסטית בחשק??
    האם זה בגללי? אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות, מה שמטריד עוד יותר זה שהוא לא נראה מוטרד מהעניין.
    לאיזה רופא עליו ללכת???
    תודה על התמיכה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• להתחיל אצל אורולוג

דורית כהן
    08/08/2009

מירב היקרה, אני מבינה על פי משך הנישואין שמדובר בגבר צעיר, לא כן? האם אתם מדברים על הבעייה באופן חופשי? זה מוזר שזה לא מציק לו, או שמא הוא מסתיר את דאגתו מפנייך?
    בכל אופן אני חושבת שנכון להתחיל מרופא אורולוג, על מנת שיבדוק אם יש בעייה פיזיולוגית כלשהי. אבל כמובן שבעלך צריך לשתף כאן פעולה והביאי בחשבון שזה נושא רגיש מאוד אצל גברים, נושא האון המיני. מקווה שיסתדר במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה של אנשים מחוץ למישפחתי!!!
    לימור
    05/08/2009

שמי לימור ואני בת 23 אני נשואה כבר שנתיים לגבר בן 33 ויש לנו ילד מקסים בן 6 חודשיים..אני מעל חצי שנה כבר חוששת שהיתחתנתי מהסיבות הלא נכונות אבל מפחדת להודות בכך...פיתאום אני רואה שאין ביננו המון במשותף שאני לא ממש נימשכת אליו וכל דבר קטן שהוא עושה מביא אותי למצב של עצביים לא נורמלים.הוא רק מנסה ומישתדל לעשות לי,לו ולילד טוב אך כלום לא מרצה אותי. אני מוצאת את עצמי חושבת על גבר אחר שהייתי עמו בעבר וקשה לי נוראה עם זה!!!!! מישפחתי וחברותי מנסות כל הזמן להזכיר לי כמה אהבתי את בעלי בהתחלה ומיתעקשות שלא אמצא גבר טוב מימנו ושאני צריכה לנסות לעשות הכל שזה יצליח למען הילד שלנו..אבל עניין הגירושין לא יוצא לי מהראש ובגלל זה אני לא מצליחה לתת לזה הזדמנות אני מרגישה שאני נעולה על עצמאי שזה ממש לא זה אבל באותה מחשבה נוראאאאא מפחדת שזאת טעות לקום וללכת..

הוספת תגובה

• הריון ולידה מטלטלים אותנו נפשית

דורית כהן
    05/08/2009

היי לימור, בשלב זה מאוד קשה לתת לך עצה לכאן או לכאן. הביאי בחשבון שאת מאוד צעירה, וכי בשנה האחרונה עברת מהפך מאוד קריטי - היית בהריון והפכת לאמא. המהפך הזה מטלטל את רוב הנשים, מי יותר ומי פחות. כל האנרגיות הפיזיות והנפשיות שלך כאם צעירה ולא מנוסה מתנקזות לכיוון התיפקוד שלנו שאמא וגודל האחריות. בבת אחת אנחנו הופכות למישהו האחראי לחייו ולשלומו של יצור חסר ישע, וזה לא דבר פשוט, כי עד אותו רגע היינו רק "בת של" או "בת זוג של"...

זו תופעה מוכרת שהיחס כלפי בן הזוג משתנה, וזה אחד המשברים שהרבה בני זוג עוברים לאחר הלידה, או סביב הלידה הצפוייה.

יש האומרים שהדבר קשור גם בשינויים הורמונליים.

עכשו, שימי לב: הנפש שלנו פועלת בדרך מאוד מוזרה: אנחנו מרגישים מוזר, מרגישים איזו דחייה ורתיעה לא מוסברת מבן הזוג (מן הסיבות שכתבתי קודם) והמוח שלנו מספק לנו הסברים למה אנחנו מרגישים את התחושות הלא נעימות הללו. ההסברים האלו מכילים דברים שידענו כל הזמן אבל דחקנו אותם הצידה כי הם לא תאמו את תחושות האהבה שהיו לנו קודם כלפיו: דברים כמו אנחנו מאוד שונים, הוא מעצבן אותי, אין משיכה. כלומר המוח מיישר בדרכו המתעתעת קו עם הלב...

מה שאני מנסה להגיד לך הוא שקיימת האפשרות שאת עוברת עכשו תקופה סוערת, לא פשוטה, ורגשותייך משפיעים על דרך החשיבה שלך ועל קבלת ההחלטות שלך. לדעתי, על מנת לא לעשות טעויות שאי אפשר לחזור מהן, עלייך ללכת להתייעץ עם פסיכולוג ולהיעזר בו כדי לחקור יותר לעומק מה נכון לך לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי לא מוכן להשתנות/להסתגל
    מישהי
    04/08/2009

שלום רב,

אני נשואה מזה 9 שנים ויש לנו ילד מקסים בן כשנה וחצי.

בעלי מאוד מרוכז בעצמו בכל תחומי החיים ובכל הרמות (לקח לי חודשים ללמד אותו לומר "אנחנו" במקום "אני", אנחנו מחזיקים שתי מכוניות כי הוא לא מוכן לגמישות שנדרשת לשם נסיעה משותפת, ועוד...)
    עד כה הצלחתי לאחר מאמצים כאלה או אחרים "לכופף" אותו בעניינים שהיו קריטיים בעיני. אולם לאחרונה, זה הולך והופך קשה יותר ויותר. הבן שלנו מתחיל לדבר, ןמכיוון שהעברית של בעלי לא ממש תקנית (הוא לא עולה חדש - סתם לא מדבר עברית נכונה) אני מתקנת אותו מכיון שאני חוששת שהבן שלנו ידבר עם שגיאות. בעלי ביקש ממני : "אל תתקני אותי בבקשה. אני יודע שאני מדבר עם שגיאות אבל זה מה יש". אמרתי לו שזה לא כדי להציק אלא כדי ללמד את בננו שפה נכונה. הוא אמר "אני יודע, אבל עדיין אל תתקני אותי".
    זה ממש ממש חורה לי, כי הוא עושה נזק לילד שלנו ביודעין! איך אוכל לשכנע אותו?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• שתלטנות

יהודית ברגמן
    05/08/2009

מישהי יקרה,
    אתם שתי יישויות שונות מעט בתוך המערכת הזוגית. וזה בסדר. לכל אחד מכם יש תכונות שונות ועליך לכבד את שלו כפי שהוא. נסיונותיך לשלוט בו, לתקן אותו, לשנות אותו, "לכופף" אותו לפי הצרכים שלך יעשו רק נזק. אל תדאגי בקשר לשגיאות של בעלך בשפה. בנך ילמד בחייו להבחין בין הנכון לשגוי, יכיר עוד הרבה אנשים שונים וילמד שיש מגוון ומכל אחד ילמד לקחת את הטוב. חשוב יותר שילמד שבמשפחתו יש תקשורת טובה, סבלנות, סובלנות, קבלה, הערכה, אהבה וכבוד הדדיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות
    ר
    04/08/2009

אני ובעלי נשואים כבר כמעט 14 שנה בחצי שנה האחרונה אנחנו לא מקיימים יחסי מין הוא טוען שבגגל שאני לא שמה התקן הוא לא יקיים אתי יחסי מין. ניסיתי לדבר איתו כמה פעמייים אני כבר לא יודעת מה לחשוב מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזוגיות

הוספת תגובה

• ספרי לנו עוד קצת

דורית כהן
    05/08/2009

רבקה יקרה, אם את מוכנה לספר עוד קצת על הזוגיות שלכם, כי המעט שכתבת לא מאפשר לי להגיב בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות

ר
    08/08/2009

אני ובעלי נשואים 14 שנים כל השנים היו לנו עליות ומורדות בתקופה האחרונה אנחנו לא מקיימים יחסי מין הוא טוען שישי לו הרבה עבודה ולא מעיין אותו כרגע שום אהבה. יש לנו הרבה ויכוחים על הנושא הזה ,הוא עובד הרבה שעות הוא מנהל מועדון ואין לנו תקשורת הוא לא יושן במיטה לידי הוא טוען שאם אני לא השתמש באמצעי מניעה הוא לא יהי מוכן לשכב איתי זה מציק לי המון, יש לי הרבה מחשבות על הנושא הזה .כששאלתי אותו איך הוא מענג את עצמו כי כבר כמה חודשים הוא לא הייה איתי הוא אומר שהוא מאונן במקלחת.זקוקה ליעוץ דחוף??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנות לייעוץ זוגי

דורית כהן
    13/08/2009

ר היקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי. מה שאת מתארת הוא מצב לא בריא של היחסים שאם לא תעשו משהו בקשר אליו זה רק ילך וידרדר. עליכם לפנות לייעוץ זוגי, ולהתחיל להתמודד עם הבעיות שעל הפרק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבים
    מ.כ
    04/08/2009

שלום רב, למי אני יכולה לפנות שיעזור לי בבעיית עצבים שיש לי .
    אני מתעצבנת נורא מהר ומגיבה לא יפה ( בדיבור כמובן ) הדבר פוגע לי בזוגיות עם בעלי שהרבה פעמים אנו רבים על כך , כמובן נפגע הילד שמעצבים יש לי חוסר סבלנות אליו , הוא בסה"כ בן 3 .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצבים

הוספת תגובה

• פנייה לטיפול אצל פסיכולוג

דורית כהן
    04/08/2009

מ.כ. יקרה, כל הכבוד על הנכונות להתחיל לטפל בבעיה!!!
    הכתובת היא רופא המשפחה, שאמור להפנות אותך לטיפול פסיכולוגי דרך הקופה, או שתפני לפסיכולוג/ית באופן פרטי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים עם אמא של
    רחל
    03/08/2009

שלום רב,
    צריכה את עצתכם בבקשה
    אני בת 32 ויוצאת עם בחור כחודש ,בסופ השבוע פגשתי את הוריו ואף נשארתי אצלהם לארוחת שבת ושבת כי הם דתיים ולא נוסעים בשבת.
    יום ראשון בבוקר הרגשתי שמשהו משונה בקול של החבר שלי והצעתי להפגש הוא טען שהוא מרגיש לחוצ מידי.
    אחרי כמה נסיונות לדובב אותו לדבר הוא נפתח ואמר ההורים שלי שיגעו אותי ,ואמא שלי כעסה שנסעת לפני יציאת שבת ואמרה שלא כבדת אותה .ואמרה " מה אין בחורות אחרות "...
    שאלתי אותה מה קרה השפיעו עליך אז הוא אמר כן קצת התבאסתי לשמוע את זה .
    ששאלתי אותו טוב מה אתה מתכוון לעשות הוא אמר לא יודע ....להמשיך ...אני קצת מבואס.
    די נראה לי שהם משפיעים עליו ,איני יודעת מה לעשות אני מאוד רוצה אותו אבל די מפחדת שהכל התחיל בצד שמאל .
    מה לעשות ? צריכה את עצתכם הדחופה

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים עם אמא של

הוספת תגובה

• עצה אישית מנסיון אישי

אני
    04/08/2009

מנסיון אישי שלי אל תכנסי לקשר שבו את עומדת במקום שני. לצערי הרב אני בתהליך גירושים עם תינוקת , בדיוק בגלל הסיבה שההוריםש ל בעלי עומדים במקום ראשון לפני. מההתלחה הם לא אהבו אותי והשפיעו עליו, אבל כל פעם מחדש אמרתי- זה יעבור,... כשאכנס להריון זה יעבור....כשאלד זה יעבור...
    זה לא עובר מי שיש לו עמוד שדרה חלש כך ישאר לעולם....
    מצד שני, ייתכן כי הוא יעשה רגע חושבים , ובכל זאת דעתה של אימו לא תשנה לו....

חישבי על כך ואל תיכנסי למשהו שגורם לך עצב ...יחסים אמורים להחיוץ, לשמח ולתת תמיכה ואהבה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיוני...

אילנה
    14/08/2009

אני חושבת שלא צריך לחשוב שהמשפחה שלו תתחיל פתאום לקחת את האישה ברצינות.
    מהניסיון, האישה בעצמה צריכה להעמיד את עצמה במקום מרכזי.
    במשפחה שלי גם היו כאלה קטעים, שפחות או יותר עברו אחרי עבודה קשה של להעמיד את עצמי במקום מרכזי, לגרום להתחשב גם ברצונות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבדי אותם ויכבדו אותך

דורית כהן
    04/08/2009

הרבה דברים משפיעים על ההתאהבות וחלקם קשורים למה שאנחנו שומעים מן האנשים הכי קרובים אלינו, ההורים האחים, החברים שלנו. אתם בקשר מאוד קצר, רק חודש, והמגזר הדתי הוא מורכב, יש המון דקויות ללמוד להבין ולכבד.
    אחד הדברים הראשוניים כאשר את מגיעה למקום שונה, לבית של מישהו אחר - הוא באמת לכבד את מנהגיו. יש בתים דתיים פתוחים לרווחה, שאינם כופים כלל את נוהגיהם על הזולת, ואוהבים לארח כל אחד. אבל יש בתים פחות פתוחים, שבהם יש ציפייה שתנהגי כמוהם. בייחוד שמדובר בבת זוג פוטנציאלית, ואני יכולה כבר לראות את הדאגה של האמא הזאת - שיהיו לה בעתיד המון ויכוחים והסתבכויות עם כלתה ועם בנה, והיא מעדיפה לגדוע את היחסים בשלב מוקדם כדי שהבן שלה לא יסתבך רגשית עם מישהי כה שונה.
    אז בתחילת היחסים חשוב לכבד ובנות קשר טוב עם בני הבית אליו את מגיעה, ובהמשך, אחרי שיכבדו אותך ויחבבו אותך - רמת התגוננות בפנייך תרד, ואם יאהבו אותך - יבואו לקראתך ויהיו גמישים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת איך לנהוג
    ב
    03/08/2009

אני מאוהבת בגבר שעובד איתי כבר מעל שנה הוא נשוי וגם אני נשואה.
    היה לנו וידוי אחד לשני של אהבה בתחילת השנה הזו ומאז רק עליות וירידות מבחינתו היה לקדם את הקשר גם בכיוון סקס אך אניתמיד עצרתי את זה שם .
    אנחנו רוב הזמן נעים בין מדברים לא מדברים הוא אמר לי לא פעם שהוא אוהב אותי.
    זה הגיע כדי מצב שמאוד נפגעתי ממינו מדבר מסויים שהוא עשה והחלטתי לא לדבר עימו.
    הוא לא פנה אליי כדי ללבן את העינינים ואני אחרי תקופת מה התייאשתי והתחלתי לדבר עימו ואפילו על הנושא והוא בשלו לא מוכן לדר עימי .
    אני שבורה כואבת ומאוכזבת לא יודעת איך להתמודד מרגישה כל כך חלשה ופגועה למרות שאני יודעת שאני צריכהלרדת מיזה בעקר שאני הנפגעת.
    קשה לי בשל העובדה שאני עובדת איתו.
    מה אני עושה ?
    מבקשת עיצה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת איך לנהוג

הוספת תגובה

• זקוקה רק לרומנטיקה

דורית כהן
    04/08/2009

ב היקרה,
    את רוצה להחזיק את המקל משני הקצוות, כך שזה יתאים בדיוק לצרכים שלך: רק רגשות, ודיבורים מרגשים, אך לא נגיעות. הוא למד שכאשר הוא נוגע (זה מה שפגע בך, אני מבינה) - את נפגעת ומפסיקה לדבר איתו. זה לא מה שמתאים לצרכים שלו. הרי לא תמיד יש התאמה בצרכים...הוא כנראה חיזר אחרייך בעיקר לשם סקס, והדיבורים על אהבה היו העטיפה היפה. כאשר הוא ראה שלא ייצא לו מכך סקס הוא ניתק מגע, לא שווה לו להשקיע בכיוונך.
    אני מציעה לך להוריד אותו מעל הפרק. אין התאמה במטרות שלכם. ותרי על איזשהו קשר איתו והסתכלי מה חסר בינך לבין בעלך מבחינה רומנטית, השקיעי בכיוון הזה אם זה אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה