מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהא04/07/2009
שלום.קודם כל אני יאמר שאני מאוד נהנה להשתתף בפורום ואני שמח שכל מה שנאמר לי פה אכן היה נכון ותמיד היה לי לעזר בכל שלב. תודות למנהלות הפורום היקרות !
ככה.אני בן 23 ויצאתי מלפני שנה עם בחורה למשך דייט אחד.זה לא הלך כל כך,ממש אחרי הפגישה הראשונה ראינו שזה לא זה .אני אישית די חפצתי בה והיא כנראה שלא .
כעבור כשנה בערך נפגשנו שוב אחרי חודש וחצי של שיחות דרך האינטרנט(תכנת מסרים).
נפגשנו שוב והיה זה מפגש שבו הבנו כי אנו רוצים אחד את השני.
שמחתי נורא ויצאנו שוב והכל היה נהדר.
שכחתי לומר הבחורה בגילי 23 . הבחורה הייתה ביישנית מעט ובקושי רב שיתפה אותי על מערכות היחסים הקצרות שהיו לה .גם לי אגב לא היו ממש ארוכות.לכל היותר חודשיים.
היא הייתה בחורה ביישנית ומעט סימפטיה כלפי והרגשות והכל לא הובלט החוצה לעברי ואני הרגשתי
כאחד כזה שרק נותן ואין שום קבלה .סליחה ,אבל הרגשתי כאילו אני מול עצם ולא בחורה.
הרגשתי זאת מאוד חזק לקראת סיום הקשר . ואז לקחתי עצמי בידיים ופשוט לא יצרתי קשר עם הבחורה.ומאז אנחנו לא מדברים והיא כלל לא יצרה עימי קשר.
משמע צדקתי (!) למזלי ניצלתי מקשר מיותר וחסר כל יעד.
מדוע ? ולמה זה קרה לי ? למה הבחורה כלל לא חזרה אליי ושאלה לפשר העלמותי ?
היא הייתה טוענת שהיא מרגישה געגועים כשאני הייתי מספר לך על הרגשתי אליה אך מעולם זה לא
בא ממנה (!)
אני מאוד אשמח לשמוע דעתכם על המקרה הנל שהתרחש בחיי ,מה קרה פה ולקבל "הערכת מצב " ולצערי נוצל מחיי קשר של שנה וחצי שלא הוביל לכלום ו"לא הסתיים" .
שבת שלום וקסומה.
שלכם.חדש פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
יהודית ברגמן05/07/2009א. יקר,
קח אחריות על חייך ואני מאחלת לך שבמערכת יחסים הבאה תזכה לאהבה, הדדיות, שקיפות ותקשורת יותר בריאה עם בת זוגך. אל תצפה לכנות ממקום שהיא איננה וכשהדברים יהיו לך ברורים כי הם יתוקשרו, לא תזדקק לניחושים והערכות מצב מאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א05/07/2009תודה רבה על התגובה שלך.לא הבנתי למה התכוונת לגבי הכנות ?כנות של מי ? ומה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יהודית ברגמן05/07/2009א יקר,
לגבי הפרק שהסתיים, הנחתי מדבריך שהיחסים לא היו הדדיים, שאתה הרגשת משהו כלפיה, רצית בקשר ואילו היא לא הפגינה כל חמימות וכאילו אולצה להודות שכן, כדי לרָצות אותך... וכלאחר יד ולא ממש ברור, נגררה ואמרה שהתגעגעה.. הינחתי שזה לא היה כנה מצידה כלפיך. אבל הנח למה שחלף ותשאיר אותו בעבר. תחיה בהווה - ויותר טוב :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א05/07/2009יהודית,קודם כל הרבה תודה על התגובה וההסבר.
אין ספק כי למדתי את הלקח ואת הכשלון שהיה ולשמחתי הוא חצי כוס מלאה ,משום שעצרתי
בעצמי את הקשר ,אחרת היה נשמך ונגרר כמו כדור שלג ,בחרמון (:
צודקת,אני לא אחיה את העבר אבל בלי עבר אין עתיד.
לכן,לקחתי את המסר ואת השיעור ואני מודה לך .
את חושבת שכדאי לדבר איתה ? יש טעם בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודית ,תוכלי להגיב ?
א06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנח לעבר. מצא לך אהבה אמיתית
יהודית ברגמן06/07/2009א. יקר,
מטעויות העבר היית אמור ללמוד ולהפיק לקח לגבי העתיד, אבל אם נתקעת בעבר ואתה גורר וחי אותו בהווה ורוצה אותו גם בעתיד.. משמע שלא לקחת את המסר ולא למדת את השיעור.
טענת שהפקת לקח...חשבתי שתפתח דף חדש. אחר. נקי.
אני מופתעת משאלתך אם כדאי לדבר איתה ואם יש טעם בכלל ?"
דבר והיפוכו!
במילים פשוטות: לא. לא כדאי לדבר איתה. אין טעם בכלל!
הפסק לקרטע. הנח לעבר. מצא לך אהבה אמיתית. הדדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום ספק
א06/07/2009יהודית ,
תודה ענקית לך אני לוקח כל דבר וכל עניין ממה שאמרת לי ואני מבטיח לך ולי דף חדש ברגע זה .
דף חדש התחלתי ואני ממשיך הלאה .חשוב היה לי לדעת מה קרה והבנתי .
אני ממשיך הלאה ושמח מאוד שעזרת לי .
תודה ענקית שוב יהודית היקרה
שבוע טוב
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?D12302/07/2009
שלום רב
אני פונה לעצה בפורום אחרי שכבר אין לי מושג איך להתמודד עם מה שקרה.
בעלי ואני נשואים 6 שנים, נשואים רגילים עם עליות ומורדות, כמו כל זוג.
לאחרונה התחלתי להרגיש שהוא מסתיר ממני דברים, הולך עם הנייד שלו לכל מקום (למרפסת, לשירותים!!) והתחלתי לבדוק אותו. לפני שבועיים מצאתי מייל ממנו למישהי שבו בוא כותב שהוא מתגעגע אליה, שהיא האישה מהאגדות ועוד מיני משפטים ופלירטוטים. היא החזירה לו מייל בחזרה גדוש במילים חמות ולסיום היא הוסיפה "נשיקה קטנה על השפתיים".
כמובן שהתעמתתי מולו והראתי לו את המכתב והוא התחנן על נפשו והצטער והסביר את המייל כפלרטוט סתמי שלא אומר שום דבר, מעידה חד פעמית. הבחורה הזו עובדת משרד לידו.
אני מרגישה שהעולם התמוטט, שאני לא מסוגלת לסמוך עליו יותר, שאני לא יודעת אם אני בכלל רוצה. יש לנו שני ילדים קטנים ובגלל זה הכל יותר מסובך.
מאז הוא מנסה לחזור לשגרה לחיים רגילים אבל אני פשוט לא מסוגלת. לא מסוגלת לחשוב שאולי היה משהו בינהם מעבר להתכתבויות במייל, שאולי עוד יהיה.. ואפילו אם לא היה שום דבר מעבר למיילים, עדיין קשה לי להסתכל עליו, מבחינתי זו עדיין בגידה.
מה עושים? איך להתמודד ולשקם את מערכת היחסים? או שלא?
אשמח לעצה כמה שיותר מהר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים מלימון ?....לימונדה
יהודית ברגמן02/07/2009D123 יקרה,
תחושת איבוד האמון צורבת, לא מניחה לך כנבגדת וגם לא תניח כך סתם. לא נכון לחזור לסדר היום, לטאטא את התסכול תחת השטיח, כאילו דבר לא קרה, ולסמוך על הבטחה, אחרי משבר שכזה! עד שלא תנקו.. תחטטו ותבחנו יחד למה זה קרה. מה חסר. אולי הכניסה לשגרה המלחיצה ששחקה ובלעה את אהבתכם, אולי תחושת המובן מאליו שהתגברה עד זרות וניכור... מומלץ לעשות עבודה משותפת להשבת האמון ולא לוותר על שיקום למענכם ולמען הילדים. אם אתם עדיין אוהבים ובאמת רוצים להתקרב ולהתגבר, על שניכם מוטלת האחריות לשקם ולא רק עליו כצד הבוגד.
אפשר לעבור את המשבר ואפילו לצאת מחוזקים ממנו באמצעות הצפה, תוך הקפדה על תקשורת בונה והקשבה, שקיפות ושיחות עומק שיבהירו לשניכם מה חסר בזוגיות ויתכן אף שבזכות המשבר העמוק תלמדו להכיר טוב יותר זה את זו. תוכלו לחזור לימי הזוהר של ההתחלה ואפילו לאהוב יותר.
בעזרת יעוץ זוגי - תוכלו לצאת מחוזקים מהמשבר ולקבל כלים להעצים את הקשר הזוגי שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
אמיר02/07/2009ערב טוב אשמח לתת לך עצות אם תרצי לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוף הקוראים בעצות
יהודית ברגמן03/07/2009אמיר יקר, תודה על היענותך לעזור לאישה במצוקה אמיתית. אשמח אם תשתף גם את הגולשים האחרים מניסיונך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהאורית30/06/2009
היי לכולם, אני לא יודעת למה אני פה בעצם, אולי אני רק מחפשת לפרוק את העול שרובץ לי בלב. הסיפור שלי הוא ארוך וסבוך, ברוב פרטיו לא אוכל לשתף.
אני בת 28 נשואה כמעט שנה. לאורך כל תקופת הנישואין הקצרה הייתה לי תחושה שבעלי בגד בי בחודשים שלפני הנישואין (אני חייבת לציין שלפני החתונה לא הרגשתי כך, פשוט לאחר החתונה פרטים מהפרשה החלו לעלות על פני השטח). בגלל שהחשדות שלי הלכו וגברו התחלתי באופן אובססיבי כמעט לחפש בכל פינה בבית ובחפציו האישיים של בעלי על מנת למצוא הוכחה. אם למישהו היה ספק, אז מצאתי אותה, והיא היתה חדה וברורה. התגלה לי שמה שחשבתי לבגידה הוא לא פחות ממערכת יחסים שלמה (לינה משותפת, בילויים ) שערכה קרוב לארבעה חודשים! זאת בתקופה שלא גרנו יחד. היא ידעה עלי ואפילו ראתה תמונות שלי. זה לא היה סטוץ, אולי עם סטוץ הייתי יכולה להתמודד, קשה לי המחשבה שהוא חיבק אותה, נישק אותה, ליטף אותה....אולי אפילו היתה שם אהבה. אני לא רוצה שהוא ידע שחיפשתי לו בדברים, אז אמרתי לו שזה מה שאני חושבת שקרה וביקשתי ממנו לאשר או להכחיש. הוא לא אישר ולא הכחיש. הוא אומר שזה לא משנה ושאני לא צריכה להתעסק בזה. מבחינתו זה מאוד פשוט לא להתעסק בזה. כאילו אני יכולה לשלוט במחשבות שלי.
הפגיעה הגדולה ביותר היא זה שאני מרגישה מושפלת. אני מרגישה שכל פעם שהוא הסתכל לי בעינייםהוא חשב לעצמו.." מסכנה, היא לא יודעת כלום...". הוא היה איתה וחזר אלי.....הסתכל לי בעיניים והיה שלם עם עצמו.
אני רוצה שהוא ידע שאני יודעת, שיבין שהוא נתפס, אני רוצה שהוא יתחנן לסליחה.....אני רוצה שהזמן יחזור אחורה, אולי היה עדיף אם לא הייתי יודעת כלום.
פרט לזה, במהלך החיפושים שלי מצאתי עדויות לכך שבמהלך הקשר שלנו הוא בילה שבוע עם האקסית שלו...בבית שלה....כן, סקס והכל.
אני פשוט מרגישה מטומטמת. האמנתי לו כשהוא אמר שלא היה שם כלום. .....למה הוא שמר את הדברים האלה, ועוד בבית שלי איפה שאני יכולה למצוא אותם....למה הוא השאיר עדויות?
אני יודעת שהוא אוהב אותי ומבחינתו מה שהיה לפני הנישואין נשאר שם אבל בכל זאת....איך אני יכולה לבטוח בו שוב?
יש עוד הרבה פרטים והרבה תחושות, אבל אני מרגישה שהעמסתי עליכם כבר יותר מידי.
אשמח לשמוע חוות דעת או עצות. אני פשוט לא אובייקטיבית כלפי עצמי כרגע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוגדנות
דורית כהן01/07/2009אורית יקרה, צר לי מאוד על מה שגילית. אני מתארת לי מה שאת עוברת עכשו, נשואה טרייה.
עלי להודות שמה שאת מתארת לא נשמע טוב כלל וכלל. מאוד יתכן שבעלך הטרי יש לו נטיות בוגדניות, אין לו גבולות משלו והוא מנצל הזדמנויות כדי לארגן לעצמו את החיים שלו מבלי להתחשב בזולתו.
לדעתי על מנת שתדעי עם מי יש לך עסק ותוכלי להחליט אם מתאים לך להישאר איתו, עליכם לגשת לייעוץ, ושם לבחון את הבעייה הזו.
מנסיוני, לפעמים זה קורה כי הגבר מרגיש כבול ע"י המחוייבות להתחתן, והבגידה היא אקט של לקיחת חופש ועצמאות, ואינה אומרת כלום על אהבתו אליך. אם זה כך - ניתן לשנות את דרגות החופש בתוך הנישואין שלכם כך שהוא ירגיש פחות כבול, ללא הצורך לבגוד.
אבל אם יתברר שאת נותנת לו הרבה חופש (וזה יתברר אובייקטיבית, לא רק על פי מה שאת חושבת על עצמך) - ובכל זאת הוא זקוק למימוש יחסי מין ופרשיות מחוץ לנישואין - יש לך בעייה רצינית, ותצטרכי להחליט אם מתאים לך לחיות איתו עם הסיכוי שזה יקרה מידי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית,תגובתי לתגובתךא29/06/2009
בס"ד
בראש ובראשונה
תודה רבה על ההתייחסות
אני לא מושלמת אבל במקרה הזה אני אכן מבצעת כל יום את העצה הזאת במשך 4 שנים.
אני מודה לאל שיש לי אותו במיוחד אחרי שאני מבקרת אצל חברות ורואה במי הן בחרו...
אבל זה לא מספיק לי על אף שזה נשמע קוטרי לומר זאת.
אני הספקתי להכיר את בעלי טוב מאוד את הטוב והפחות טוב.
אני מחמיאה לו כל יום כמעט וומפנקת אותו באוכל מוכן ומראה לו כמה אני דואגת לו אם הוא מקבל שריטה או מכה בעבודה אני מראה רצינות ודאגה.ולעומת זאת אם לי יש משהו תלכי תבדקי בלי שום צומי
אני טיפוס שבגלל העבר שלי ובגלל המקום ממנו אני באה ובו חונכחתי והורגגלתי ,זקוקה לחום למילה טובה לחיזוק תמיכה וכואני לא מסוגלת לסבול קרירות אני לא יכולה להסתפק בפחות.
ואולי יש לי דימוי עצמי נמוך ואולי חוסר בטחון,יכול להיות אז מה?אם בן הזוג חולה חלילה או חסר במשהו אז אדרבא לדבר על זה ולעזור לבן הזוג לא?!
אבל דיי אני מרגישה ממש מפגרת שאני כל הזמן במירוץ על מנת לרצות אותו
כל יום.עד כה זה באמת היה מבלי לצפות חזרה אבל...כאילו...מה איתי? איפה ההדדיות שאמורה לבוא כמעט באופן אוטומטי...?אני זקוקה לזה במיוחד שאני בתקופה שאני מזה רגישה.
בקיצור אני מרגישה שאני נעלמת וניבלעת ואותו אני כל הזמן מבליטה ביחסים שלנו.
חשוב לי לציין שאני כבר חודש זקוקה לנעליים ומחכה שיציע לי ללכת לקנות או שיוציא לי כסף ויניח לי ביד ויאמר קחי תקני לך נעליים אני יודע שאת צריכה.(הוא מחזיק מזומן לא אני)
ורק לפני יומיים זוג חברים הציעו לנו להצטרף לקנות לאשה נעליים ונסענו והיה סגור.כאילו על הדרך כן ניקנה לך נעליים אבל במיוחד אני לא יכול לזכור שאת צריכה.עד עכשיו הוא לא מדבר על הנעליים.
גם יוםנישואים לפני שבועיים לא זכר ולפני שבוע היה יום נישואים לזוג חברים אחר שיצא למסעדה והוא הציע לי שנלך איתם על הדרך.גם זה לא יצא לפועל אבל אח"כ כבר לא הציע לי לחגוג במיוחד...
בכל אופן אני לא חושבת שאפשר לכסות את כל הנושא בתגובה אחת ולכן אסיים בשאלה
דוגמא אישית יש חיזוקים הוא מקבל כל הזמן
מה בכל זאת יכול לעורר אותו לצבוט אותו שיתחיל טיפונת לזוז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימי את עצמך במקום הראשון
שירית30/06/2009קראתי את מה שכתבת וליבי ליבי איתך. מה שאני יכולה להציע לך זה שאת כל הדברים שהיית רוצה שבעלך יעשה עבורך ,עשי את לעצמך. שימי את עצמך במקום הראשון. ואותו במקום השני. את רוצה שיתייחס אלייך כמו מלכה? תתחילי להתנהג כמו מלכה! דאגי בראש ובראשונה לעצמך. צאי מהמקום הקורבני והמקריב הזה. אם יש לך משהו שאת רוצה לעשות והוא עבורך בלבד, אל תוותרי עליו. לדוגמא, מנוחת צהריים במקום לבשל עבורו ארוחה טריה לאותו יום. ואם תשאל השאלה למה אין אוכל התשובה תהיה , כי הייתי מאוד עייפה ורציתי לנוח. תעבירי לבעלך מסר מאוד ברור שאת עכשיו דואגת לעצמך כי את חשובה לעצמך.
הפסיקי לקרקר סביבו בנסיונות לרצות אותו. הוא ממילא לא מעריך את זה ולוקח את זה כמובן מאליו.
אל תנדנדי לו בקשר לצרכים שלך. הוא לא מבין על מה את מדברת. הוא יבין זאת היטיב כשתשני את התנהגותך. גברים לא מבינים מילים, הם מבינים מעשים. השינוי מתחיל קודם כל בתוכינו...
בהצלחה יקירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל...
א30/06/2009בס"ד
זה לעשות דווקא לעצמי .
כי אני לא יכולה להחמיא לעצמי או ללטף או לתמוך או לעודד או לפנק את עצמי
וגם לא להיות אוזן קשובה ולנהל מונולוג עם עצמי.למרות שעדיף לי כי כל אבל כלללל שיחה שלנו
גם אם היא למטרה טובה הא מסתיימת ב5 דקות בויכוח כי הוא תמיד צודק (לדעתו)
גם שיחה שאני מנסה לדבר איתו לב אל לב בלי עצבים ומנסה לומר לו מה אני מרגישה או מה עובר עליי
אז הוא מגמד וממעיט את הדברים והבעיות כי גם כשישבעיות הוא מבחינתו "אין בעיות איזה בעיות את עושהדרמה מכל דבר.
אין לי עם מי לדבר וטוב שמישה כמוך מגיבה זה עוזר לי.
אני לא מדברת איתו יותר על דברים כי אין לי כוחלריב איתו אז אנ י כבר עמוסה וטעונה
ואז הוא לא מבין איך "פתאום"ערב אחד וא ניכנס הביתה ואני כולי אש עליו מעצבים שמתמלאים בי במשך הזמן והיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא יקרה!
שירית30/06/2009קשה ובלתי אפשרי במסגרת הפורום לתת מענה או פתרון. במיוחד כשמדובר במכלול בעיות הקשורות אחת בשניה.
את זקוקה לעזרה מקצועית, על מנת להעלות את דימוייך ובטחונך העצמי. כמו כן גם הזוגיות שלך חייבת לקבל ייעוץ.
מצטערת שאינני יכולה לייעץ משהו טוב יותר...
חיזקי ואימצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן הזוג האולטימטיבי
דורית כהן01/07/2009א היקרה, קראתי את תגובותיך ואני מבינה עכשו קצת יותר.
כאשר אנחנו מתחתנים, יש לנו ציפייה תמימה, אידיאליסטית, שבן הזוג שלנו יספק את כל הצרכים שלנו, מכל הסוגים - אהבה, פינוק, תשומת לב, רומנטיקה, סקס, כלכלה, עזרה בבית, תיקונים, תרבות, שיחות נפש. אבל אם נחשוב על כך בהגיון - כמעט אין בן אדם כה מושלם במציאות, ולרוב - בן הזוג שלנו יהיה מוצלח בחלק מן התכונות, בינוני באחרות וחלש בחלק מן התכונות.
ההבנה שיש צרכים בחיים אותם נצטרך לקבל מבני אדם אחרים ולא מבן הזוג שלנו היא חלק מן ההתפכחות וההתבגרות.
יחד עם זה כמו ששירית הציעה לך - חלק מן הבעיות בתקשורת ניתן לשפר ע"י ייעוץ זוגי אפילו קצר מועד, כי כל אחד מביא איתו מן הבית בו גדל סגנון התנהגויות ופתרון בעיות שלא תמיד מתאים לבן זוגו, ויש רפרטואר חדש אותו ניתן ללמוד תוך כדי ייעוץ זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשנגמרת האהבה?שומשום2229/06/2009
שלום לכן,
בת 31 נשואה 6 שנים עם ילד בן 4,
יום אחד קמתי בבוקר עם תחושת רייקנות כזאת של מה אני עושה בזוגיות הזאת.
לא בטוחה אם זו שיגרה מעיקה או שאין כסף לצאת לאיזו חופשה טובה לנקות את הראש.
ופשוט נמאס לי מהכל!
וכשאני אומרת הכל זה כולל אנשים עבודה בעל וגם הילד שלי שאני מאד אוהבת אבל נגמרה לי הסבלנות לכל הדברים האלו.
אני עצבנית,פגועה ולא יודעת על מה בדיוק אני רק יודעת שנורא בא לי לקום ולברוח רחוק ככל האפשר ולחיות קצת לבד רק עם עצמי.
אבל אי אפשר...מה שעושה אותי יותר מתוסכלת אומללה וחסרת אונים.
מה גם שבעלי מראה סימנים כאילו הוא גם במקום הזה שהוא לא יודע מה קורה כנראה בגללי.
לא בא לי לשכב איתו ואני שוכבת כדי לא לפגוע ביחסים שלנו.
בבקשה עיצה או כיוון מה אני עושה?
** אין לנו רכב ואנחנו לא יוצאים הרבה מהבית וזה נראה לי גם סיבה למצב שנקלעתי לו**
אודה לכם מאד על כל תשובה שתראה לי אור בקצה המנהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב רוח דכאוני
דורית כהן01/07/2009שומשום היקרה, הגדרת בצורה מדוייקת - מה עושים כשנגמרת האהבה.
אני רוצה להתייחס למילה אהבה, כמו שאני קוראת את מכתבך:
מכיוון שאת מדגישה עד כמה נמאס לך מהכל: אנשים, עבודה, בעל והילד אפילו - אני הייתי קוראת לכך שהאהבה שלך לחיים, ולעצמך - נחלשה עד מאוד. כאשר אדם אוהב את עצמו - נובעת ממנו גם אהבה לסביבתו.
המסקנה היא שעלייך לחפש את הפתרון בתוך עצמך. אם ע"י פנייה לטיפול פסיכולוגי אישי, כי נכנסת למה שהפסיכולוגים מכנים דכאון. ככל שמצב הרוח הזה נמשך זמן רב יותר - כך זה מדאיג יותר. אם תצאי מן המצב הזה בכוחות עצמך ובמהרה - זה יעיד על כך שזה היה מצב רוח חולף ולא באמת דכאון.
אם את רוצה כמה טיפים - שבי עם עצמך ועשי רשימה של דברים שאת אוהבת לעשות בחיים, כאלה שלא עולים הרבה כסף, בגלל המצב הכלכלי שאת מספרת עליו. עלייך להכניס כמה דברים כאלו לכל יום בשבוע. דוגמאות - שיחה עם חברה, פגישה עם מישהו אהוב - אמא, אחות.. יציאה לסרט, לריקוד. אני מאוד ממליצה על פעילות ספורטיבית קבועה (אני למשל עושה הליכה כל בוקר, בחוץ - זה לא עולה כסף). פעילות גופנית היא תרופה בדוקה לדכאון, כי היא מעלה את כמות הסרוטונין במוח - מה שאחראי על תחושות נעימות, על אושר.
אם לא תצליחי לאמץ את הטיפים האלו, תצטרכי לפנות לטיפול נפשי, וצר לי - זה דווקא עולה הרבה כסף, אז אני ממליצה שתקחי עצמך בידיים ותיעזרי בטיפים האלו, ואני פונה לשאר הקוראים לתמוך ולהציע עוד רעיונות לשומשום - איך לצאת ממצב הרוח הדכאוני הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
הבעל08/07/2009קודם כל חברים יכולים לעזור , לנסות לשפר את המצב רוח שלך.
אני חושב שלא מעט מפעילויות הן דורשות איזו מידה של רצון עצמי להנות.
לכן , דבר ראשון את צריכה להחליט שאולי הגוף אומר לך דיכאון אבל הראש אומר לך
להנות , ותנסי דבר אחד או שניים או שלושה והדכאון שלך יעבור.
אולי כדאי לך להתחיל בפעילויות שאת הכי אוהבת או הכי חלמת עליהן.
אולי תתחילי בלקחת ערב חופשי איזה פעמיים בשבוע (תמיכה מבעלך) בשביל להתרכז
בך בעצמך ובשיקום מצב רוחך.
כל אחד ואחת עובר באיזה שלב משבר בחיים בשלב כזה או אחר , את לא שונה,
פשוט צריך לתת זמן והשקעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רומן עם גבר נשויאמא לשלושה29/06/2009
שלום רב,
אינני יודעת לאן עוד לפנות.
לפני כחצי שעה גיליתי שהבחור שעימו לאחותי יש רומן מתמשך (של כמה שנים) נשוי ואב לבן.
כל משפחתי מכירה אותו ואפילו היה בארוע משפחתי שלנו ולכן אני כ"כ המומה מזה.
גם אחותי היא "צדיקה " כזאת - תמיד משתדלת לפעול ועשות את הטוב , ומאוד עושה דברים עפ"י המסורת ו"מה שנכון " - כך שזה ממש הפתיע את כולנו.
יש לציין שלא דיברנו על זה מילה וגם הסכמנו שלא נדבר.
החברה הכי טובה שלה ניסתה לשכנע אותה אך נתקלה בהתנגדות כך שאנחנו כרגע לא יודעים מה לעשות.
היא כבר בת 33 ומאוד רוצה ילדים ומשפחה (מה שלא יקרה בסצנריו הזה .. מן הסתם)
אני רוצה לדעת מה אנחנו יכולים לעשות איתה ?
הצעתי כבר מזמן ללכת לטיפול כי לדעתי היא לא מנצלת את כל המשאבים שלה ועסוקה כל החיים בתחושת תסכול והחמצה ו"כמה דפקו אותי.." אבל היא לא מוכנה .
ניסיתי להפנות אותה לקואצ'ינג - אבל היא פשוט לא מוכנה ללכת .
מה יש לי לעשות? היא כל הזמן בודדה ולבד , אני מאוד רוצה לעזור לה!!!
תעזרו לי לעזור לה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוחה ההרסני של הדאגה לזולת
דורית כהן01/07/2009שלום לך, אמא לשלושה. אני קולטת את הדאגה הרבה שמתרחשת מסביב לאחותך - כל המשפחה מודאגת מאי מימוש הפוטנציאל ומן ההסתבכות עם גבר נשוי.
מנסיוני - כאשר אדם בוגר נעטף בדאגת הסובבים כלפיו, יש משהו מעיק ומטריד בדאגה הזאת. אתם כאילו משדרים לה - אנחנו לא סומכים עלייך שתסתדרי בעצמך, אז אנחנו כל הזמן חושבים מה להציע לך, איך לשלוף אותך מזה. יש כאן גם היבט נוסף - של העברת האחריות מן האדם עליו מדובר - אחותך - לשאר בני המשפחה.
זה אולי נשמע לך ולאחרים כאן מוזר שאני רואה את מושג הדאגה כמשהו שלילי, כי מי שמוצא עצמו דואג - בטוח שזהו רגש נאצל וחיובי! אבל חשוב לי להעביר את המסר הזה:
כל עוד אחותך חשה את הדאגה הזאת - היא לא תרגיש חופשייה להתייעץ איתכם. היא תגיע לשיחה איתכם מלווה ברגשות אשמה וכשלון - "אני לא מספיק טובה, מוצלחת, אני גורמת לבני משפחתי האהובים דאגת יתר...", היא לא תוכל לספר לכם כל אשר על ליבה כדי להימנע מלהדאיג אתכם עוד יותר...היא גם מרגישה שאינכם סומכים עליה שתצליח לצאת מן הבעיות באופן עצמאי וזה מאוד מחליש. סוג של מעגל קסמים שלילי...
את גם כותבת - יש לציין שלא דיברנו על זה מילה וגם הסכמנו שלא לדבר: כלומר משהו בסגנון המשפחתי של השתקה אפילו עושה את העניין עוד יותר בעייתי.
אחותך כרגע משקיעה כנראה אנרגיות רבות בחסימת הדאגה הזאת, בהדיפתה ממנה והלאה.
לדעתי הכיוון הוא הפוך: לסמוך עליה שהיא תמצא את הדרך שתהיה נכונה לה בעצמה, בזמן שלה. למצוא את הדרך להגיד לה את המשפט הזה, כדי שתדע שעול הדאגה שלכם יורד ממנה. אז היא תמצא את האנרגיות ואת החוכמה לפתור את מצבה בחיים, ויכול להיות שבטווח הארוך היא בחרה נכון. אנחנו לא באמת יודעים אצל מי האמת והצדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתגעגעת בלי סוףיפעת28/06/2009
לפני כשנתיים נפרדתי מאהבה האמתית הראשונה שלי שהחזיקה כ 7 שנים בערך.
נכון עברו כבר שנתיים וכל אחד המשיך לדרכו אך עדיין אני לא מפסיקה להתגעגע
יצאתי עם גברים אחרים ובאמת בניסיון להתחיל משהו חדש מבלי לעשות השוואות אחורה אך עדיין אני לא מפסיקה ותמיד יש לי את המחשבה של אולי ויש סיכוי לבצע קאמבק.
נפרדנו בטעם מר ורע אני הייתי ילדה ומאוד התבגרתי בשנתיים שחלפו אך הוא לא רוצה לשמוע ממני
אני יודעת בלב שלם שהוא אהב אותי אהבת אמת .
הייתי רוצה שהגלגל יחזור אחורה
מה עוד אפשר לעשות ? אני באמת חושבת שמגיע לי צ'אנס נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת יקרה
מאיה29/06/2009אם ניסית לאחרונה ליצור עמו קשר, והוא לא רוצה לשמוע ממך.. אין טעם לנסות. לא היית רוצה שיהיה איתך מתוך הכרח וכפיה וכי לא נעים לו אז הוא איתך, נכון? היית רוצה ואני בטוחה שאת גם מאמינה- שמגיע לך בן זוג שיאהב אותך ויהיה איתך כי נוח לו ונעים לו ולא כי הוא בא לרצות אותך. מה גם שבמהרה לא תרגישי את אהבתו הכנה, וזה יהיה כואב הרבה יותר מלקבל דחיה.
אם ניסית לא ממש לאחרונה אלא בסמוך לפרידה והוא לא הסכים לחזור- אולי שווה לנסות היום, ממרחק שנתיים, שוב. אני הייתי פונה אליו במכתב. במכתב הייתי מעלה את השינויים שחלו בזמן הזה, את ההתבגרות, את התובנות ואת האהבה אליו שלא מרפה. הייתי גם מאפשרת לו זמן כדי לענות על זה, ומאפשרת לו מרחב. אף אחד לא רוצה להרגיש חנוק.במקרה הזה את חייבת לקבל דעתו, ואם הוא עדיין לא ירצה לחזור- ראי זאת כסיום סופי לפרשיה הזאת והמשיכי הלאה!
קשה לכתוב את זה, אבל באמת, אם ניסית לאחרונה והבחור רוצה להמשיך הלאה אבל לבד, אין מנוס- אלא להשאיר את זה מאחור, ולקבל את הפרידה הזאת עד סופה. אני בטוחה שהעובדה שאינך משלימה עם הפרידה- היא היא שגורמת לקשרים החדשים שניסית ליצור- לא לצלוח. במילים אחרות- אם תשלימי עם הפרידה, עם מה שהיה, ועם זה שאת היום אדם חדש ומחודש לקשר אמיתי ובריא- ותשימי הכל מאחור, את תבואי עם הזדמנות אמיתית לבחור חדש, ולא עם שרידים מהאהבה ההיא.
חישבי על הקשרים שניסית ליצור ותשאלי את עצמך בכנות האם הגעת אליהם מתוך השלמה עם הקשר ההוא הארוך, או מתוך אילוץ. ברגע שתגיעי שלמה, את גם תוכלי להרגיש התאהבות נוספת והאמיני לי - טובה יותר.
אני מאחלת לך הרבה בהצלחה ואני מקווה שהצלחתי לשפוך אור על אפשרויות נוספות בחייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהמיכל28/06/2009
שלום ,
אני בת 37 אם לשניים נשואה 11 שנה , מערכת היחסים עם בן זוגי בכל 11השנה היתה עם עליות ומורדות .בשניים הראשונות הינו רבים ומתווכחים היום אנחנו לא רבים אבל כל אחד מאיתנו נשאר עם הכעס שלו אני בדרכ שכועסת עושה פרצופים נעשת נעט דיכאונית ובעלי שונא את זה ומנתק מגע , מפסיק לדבר איתי וזה מכעיס אותי עוד יותר , אני נטה להרבה מצבי רוח והוא טוען שהוא כבר לא יכול להתמודד עם זה , הגענו למצב שבעצם אנחנו צריכים להיפרד אבל בגלל הילדים 4,7 אנחנו נמנעים . אנחנו לא רוצים לפגוע בהם .בכל כעס שיש ביננו בעלי מזכיר את זה שנמאס לו מימני ובעצם שכל אחד יחיה כרגע את חייו עד שהילדים יגדלו ואז ניפרד, לי זה קשה החוסר וודאות הזה מטריף אותי , אני יודעת שאני צריכה לקחת החלטה שכנראה אנחנו צריכים להיפרד למרות שהילדים קטנים .. אבל קשה לי ...לא ניסינו טיפול זוגי כי הוא לא מעוניין הוא לא מאמין שטיפול ..
אני כבר תשושה, ...עד כדי כך שאנ י אפילו אמא שהילדים הם כל עולמי מתקשהלהתעניין בהם ,, מה לעשות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשו צריך כבר לפעול
דורית כהן28/06/2009מיכל יקרה, על פי מה שאת מתארת, שניכם נשאבתם לגמרי אל תוך הנתק הזה, והאיכות השלילית של חיי היומיום שלכם צובעת הכל בצבעים קודרים. אותך היא מביאה לתחושות דכאוניות ולאיבוד עניין בדבר הכי חשוב לך - הילדים, ואותו זה מביא לאטימות, ניתוק מגע. לשניכם זה מצב שהורס את כל שמחת החיים ולא משאיר אנרגיות.
את מצאת את עצמך עכשו תלוייה בו, בלוח הזמנים שהוא הציב, בהחלטות שהוא יקבל בבוא הזמן, וזה מגביר את חוסר האונים שלך ואת הפסיביות שלך.
לדעתי עלייך להיכנס לפעולה: או להבהיר לו שאינך מוכנה להמשיך כך (לדעתי יכולת התפקוד שלכם כהורים מאוד ירודה במצב הזה וזה כלל לא לטובת הילדים שתישארו כך יחד) - זה הרסני לכל אחד מכם ולילדים, אז או שעושים עכשו את הצעד ומתגרשים או שנותנים צ'אנס לזוגיות ומנסים ייעוץ זוגי ביחד. יש זוגות שמצליחים לבנות מחדש את הזוגיות ואת האהבה ויש זוגות שזה כבר מאוחר מדי, או שזה פשוט לא מתאים להמשיך. אבל לא תדעו עד שלא תגיעו ליועץ.
זה הזמן לפעולה, יקירתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היא רוצה להפרד..אחרי קשר חזק מאודרון27/06/2009
אהלן, אני אנסה כמה שיותר לקצר כי זה לדחוף הרבה מידע להודעה.
בקיצור אני בן 19 וחצי, משרת ביחידה קרבית.
היא בת 19 חיילת
הכרנו לפני 4 וחצי שנים, והיום אנחנו אוטוטו 3 שנים, שבאמצע הייתה פרידה של חצי שנה מצידה, ועוד הפסקה של שלושה שבועות בדיוק ביום שהתגייסתי.
אני התגייסתי לפני שלושה חודשים והיא חודש וחצי לפני..
יוצא לנו להתראות במקרה הטוב פעמיים בחודש.
היא נפרדה ממני בתחילת הגיוס כי היא הכירה חברות חדשות,היה לה טוב איתן,הרגישה שאני כבר לא נחוץ לה ורבנו מלא,הייתי לוחץ עליה שהיא חזרה הבייתה פעם בשבוע שתהיה רק איתי..ובסופו של דבר היא נפרדה ממני.
תקופה מאוד קשה של שלושה שבועות. חזרנו ביוזמתי אפשר להגיד והיה מושלם, היא הייתה כל מה שהייתי צריך, יש לציין שהיינו רואים זה את זה 24 שעות ביממה כולל בביה''ס ולפני הצבא..עבדנו יחד..למדנו אותה כיתה.היו לנו חברים לא משותפים,היינו אחד לשנייה הכל.
לפני חודש נפגשנו למשך 4 ימים והיה מאוד כיף..היינו ביחד כל הזמן הזה.
לאחר שחזרתי לצבא ( יומיים אחרי)רבנו בטלפון וזה נגרר לריבים בלתי פוסקים.היא הפסיקה להתקשר..הפסיקה לשלוח הודעות..ואם דיברנו זה היה מסתיים בכעס.החלטתי להעמיד אותה במקום ולהסביר לה שככה לא מתנהגת חברה וזה והיא אמרה לי שאתן לה זמן אין לי מושג מה קורה לה..זה התבטא בזה שהיא הכירה חברות ממש טובות בצבא ודי שכחה ממני בגללן כי טוב לה איתן והן אפשר להגיד אלו שהיא רואה כל יום ואותי לא.
החלטתי שאני אומר לה שאני רוצה להפרד (למרות שלא רציתי ולא חשבתי שנפרד ) בשביל לראותצ אם היא נלחמת עליי..וידעתי שאם היא תגיד שהיא רוצה להפרד אני אלחם ואגיד שאני לא רוצה.במשך שבועעים אנחנו בקושי מדברים..ואם מדברים זה מה יש לה וכל מה שאני מטיח בה היא אומרת שאני צודק ושהיא רוצה להפרד כי לא מגיע לה מישהו מושלם כמוני. אני לא רוצה להפרד ממנה, אני יודע שהיא יכולה לחזור לעצמה ואין לי מושג מה לעשות. סופ''ש הבא אננחנו נפגשים ואני די בונה על זה שזה מה שיציל.היא בהתחלה אמרה שנפגש זה יסדר הכל, אבל עכשיו היא כל הזמן אומרת לי להפרד ממנה כי זה מה שהיא הייתה רוצה.
היא הכל בשבילי ורק לפני חודש היה כזה מושלם וטוב לנו. איך אני מחזיר את המצב הזה, הרי בהתחלה אמרנו שזה רק תקופה.אבל בגלל שהכנסתי לה לראש שצריך להפרד..היא לא יודעת אם היא אוהבת אותי וכו' ורוצה שאפרד ממנה.
מה אני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ב27/06/2009היי שון,
מנסיוני, ברגע שזוגות רבים הרבה, נפרדים וחוזרים, זה קשר לא בריא.
שאתה נמצא במערכת יחסים, אתה צריך להרגיש טוב עם עצמך וטוב עם בת הזוג שלך.
ריבים זה דבר בריא לקשר, אבל לא בתדירות גבוהה....
דבר נוסף, שניכם נכנסתם למסגרת חדשה לא מזמן, וכשנכנסים למסגרת חדשה, לא משנה מהי, הקשר עומד בפני מבחן, הרי אינטנסיביות הקשר משתנה, במיוחד בצבא, ואתה ציינת שאתה קרבי אז מטבע הדברים שלא תראו זה את זה הרבה.
אני חושבת שאתה מרגיש שהקשר בורח לך מהידיים ואתה צריך לחשוב עם עצמך - האם אני רוצה להיות עם מישהי שרבה איתי? מישהי שלא מדברת איתי? מישהי שגורמת לי להרגיש לא טוב עם עצמי? אהבה תמיד יש, אבל היא לא מספיקה לקשר ממושך. צריך לדעת להסתדר ביחד.
אני מקווה שתעשה חושבים עם עצמך ותגיע להחלטה נבונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שון..
מאיה27/06/2009מבלי להכיר אותך, באמת שהייתי רוצה עבורך רק את הטוב, את הכי טוב. אתה בחור צעיר, וכבר מעכשיו בולטת מאוד היכולת שלך לאהוב באמת, להתקרב, להתגעגע, להכיל קשר, להכיל את מי שמולך. לקשר טוב ולזוגיות בריאה צריך שניים.
ללא ספק לחברתך יש רגשות אליך. אני לא יודעת אילו. אבל יש לה. מעבר לכך, בולט מאוד (מאוד) הבלבול שלה.. היא יצאה לעולם חדש.. מרתק.. בנים, בנות.. היא הרגע נשלפה מהתיכון, מהחממה, לתוך העולם הגדול.. עם האפשרויות הרבות. הייתם חברים המון זמן ולהרגשתי, היא פתאום נכנסה למצב של בלבול מכל מה שלנגד עיניה קורה, בזמן קצר יחסית.
אתה, לעומת זאת, מרגיש טוב איפה שהייתם. טוב לך עם הקשר (בגדול), אתה מאוד אוהב אותה, אתה מוכן להקריב.. אני לא יכולה לומר אותו דבר לגביה, ממה שכתבת פה. וזאת נקודה למחשבה.
לגבי האיומים של להיפרד- אל תהיה שם אם אתה לא באמת מתכוון להיפרד. לא יורים באקדח שאין בו כדור (ואתה בטח תתחבר להשוואה הזאת עקב היותך ביחידה קרבית..). אחרת לצד השני יש את התחושה שזה רק איום, ואין פה ממש מעבר.
נשמע לי שאתה זקוק למשהו הרבה יותר בטוח, ושאתה קצת נאחז בחוויות העבר איתה. אתם בגיל שהכל מתעצב מחדש, האישיות, תחומי העיניין, הכל מקבל תפנית של הגדרות חדשות. כי זה ה-גיל בו יוצאים לעולם ובו בודקים מה אנחנו באמת רוצים. אז פעם הדברים היו נעימים ורגועים יותר בקשר, עכשיו, משהו מתערער..
חשוב עם עצמך אם אתה מוכן להישאר באותו מקום מבולבל ולא בטוח, אם לנוכח שתי הפרדות שהיו עד כה, ולנוכח אמירותיה (הבילויים עם החברות, אין לה זמן וכו')- יש פה על מה להילחם. מבת זוג אוהבת באמת, הייתי מצפה ליותר. זאת אני. מה איתך?
לגבי המפגש הקרוב שלכם, הייתי מציעה שתשב עם עצמך ואפילו תכתוב לך את הדברים המהותיים לך בקשר, מהי אהבה אמיתית בשבילך ואילו פערים יש .. רצוי ומצוי, ותעלה זאת. בכל אופן, נשמע שהיא במקום אחר כרגע.. מבולבל יותר וזקוק לחופש.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לגרום לבעל לתת תשומת לב?א26/06/2009
בס"ד
שלום
חשוב לי לתת רקע לפני השאלות שלי
בת 27 נשואה 4 שנים +ילד בן שנה וארבע בהריון חודש שישי.רוצה אך לא עובדת לא לומדת פשוט בבית.
נשואה לאדם מקסים אך לא מושלם.הוא אדיש .איש של עבודה בית.מתייחס אלייי בכבוד.
אבל לא עושה אותי 'מלכה'
הבדל של 7 שנים בנינו. אף פעם לא קנה לי מתנה .לא יזם הפתעה .לא יוזם בכלל .הרבה מריבות בנושא ותשובתו אני לא יודע איך עוששים את זה אני לא טיפוס כזה אני טמבל.כשאני מסבירה לו מה אני מצפה בדיוק הוא מבטיח לשנות את הדבר אך לא עושה כלום.
חוץ מיחסי אישות
שזה התשומת לב היחידה שאני מקבלת ממנו שדרך אגב אנחנו מקיימים יחסים בצורה הסטנדרטית ביותר,פתוחה להצעות אך עם זאת ניסינו משהו שונה ומאוד נהנינו אך למחרת זה גורם לי להרגיש פרוץ מידי אני לא מוצאת א ת ההגדרה הנכונה,זול וכו.בכללי טוב לי איתו אך אני זקוקה לכמה שיותר טיפים מבלי לחסוך בתווים.
חשוב לי לציין שיש לי בטחון עצמי נמוך אך עם זאת אני מגדירה עצמי ניראת טוב.עם בגדים כמובן.
תמיד יש את הפגמים שמזל שהבגד מסתיר.
אז ככה..
איך אני יכולה למשוך ממנו את מירב תשומת לב ?
איך אני גורמת לו להשתגע אחריי שיימשך אליי מעבר ליחסם בלילה?
איך אני גורמת לו לקום וליזום להפתיע לקנות לי משהו?
איך אני גורמת לו לרצות ולרצות אותי כמו שאני כל הזמן מנסה לרצות ולשמח אותו?
אני לא אוהבת לקחת דומא מאחרים אבל יש זוגות שהבעל יוזם הכל והוא זה שמפנק שמלטף והאשה מזה אדישה והוא עושה אותה ממש מלכה.
אני מעוניינת בטיפים שאני יכולה ליישם כבר.
גם טיפים שקשורים ביחסי אישות יתקבלו בברכה
אני כן ניראית מטופחת כשהוא בא הביתה ובלילה משתדלת לשים משהו מושך וכו
בקיצור הבנתם אותי
אני מחכה לתשובת המומחים וגם למי שירצה להגיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוגמה אישית וחיזוקים חיוביים
דורית כהן28/06/2009א יקרה, שאלת המון שאלות...קצת קשה לי עם הכיוון שלך - "איך לגרום לו"כלומר איך לשנות אותו.
מה שאני יכולה להגיד הוא שדי קשה לאדם לשנות ממנהגיו.
דרך אחת היא ע"י דוגמה אישית, לעשות עבורו דברים שאת אוהבת שעושים לך.
דרך אחרת, נוספת, היא ע"י חיזוקים חיוביים - כל פעם שהוא עושה משהו אפילו קטנטן בכיוון הנכון - להתפעל מכך, להחמיא לו, לשבח אותו בנוכחותו ואף בנוכחות אחרים. להרבה גברים מאוד חשובה הערכה והם יעשו הרבה כדי לזכות בה. הרגילי את עצמך לחלק לו שבחים כאשר הוא פועל בכיוון שטוב לך. זה לא מובן מאליו שהוא, עם חוסר ההרגלים שלו, יקנה לך ויפתיע אותך, כך שכל פעם שהוא יעשה משהו כזה - אפילו אם זה לא יהיה לגמרי לטעמך - שבחי אותו על היוזמה, ועשי זאת עם כל ההתכוונות, ללא ציניות, ללא המעטה.
מעבר לשני הדברים הללו - אני מבינה את הצורך שלך בתשומת לב ובפינוקים, אבל אני מציעה לך להתחיל לחפש בו את הדברים הטובים שיש בו, ולא את מה שחסר. נסי במשך יום אחד לקלוט ולציין לעצמך רק את הדברים הטובים שאת מוצאת בו, סתם בתור תרגיל מחשבתי, ותספרי לנו לאן זה לוקח אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיזרו לי ! ! ! כל מי שיכול! דחוףJack25/06/2009
קשה לי לחיות כך יותר! לאשתי יש בעיה עם אנטימיות והבעת אהבה. היא חושבת שאין צורך בזה ואני האיש שלה יכול לחיות בלי זה - מבחינתה זהו צורך ילדותי, שילדים מצפים מאמא שלהם: תשומת לב, סימפטיה, חום.
והיא לא במצב של להודות שאולי היא שוגה, אולי היא צריכה לעבוד על האספקט הזה באישיותה - אני מרגיש שזה מאד מכביד עלי בחיי היום יום.
אני יודע שהיא מסוגלת ליותר, אחרת לא הייתי איתה.
הבעיה היא שגם אני וגם היא עברנו טיפול פסיכולוגי נפרד,- כל אחד עשה כברת דרך , עכשיו אנחנו בטיפול זוגי , ולמרות העבודה המשותפת אין דרך לשכנע אותה שיש לה בעיה עם אינטימיות - היא חושבת שבעיותינו נובעות מכעס הדדי שהזמן/טיפול ירפאו (?אולי) ואין לזה קשר להבעת אצפטיה אחד לשני - היא קוראת להבעת אמפטיה ואהבה "חיצוניות ורדידות"
היא לא לוקחת בחשבון שזה שהיא מתנהגת כמו ספרנית בריטית-צנון יבש למרות שהיא מסוגלת להרבה יותר מזה , הביא אותנו בין השאר למקום שאנחנו נמצאים.
אני גם מתחבר ועושה עבודה רבה על דברים באישיותי שגורמים לה חוסר-נחת.
איך גורמים לה להבין שהיא בעצם בורחת ?
איך גורמים לה להבין שאני לא יכול כך סתם לצאת ולקבל אהבה נשית במקום אחר?
איך גורמים לה להבין שיש לה בעיה שלמרות הטיפול שהיא עברה היא צריכה לא להתעלם ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לך
מאיה25/06/2009קודם כל, כל הכבו על העבודה הקשה, הנפרדת והביחד, של שניכם. הרבה זוגות שקשה להם יעדיפו לא לעשות דרך כזאת קשה ולהתעלם..
כשקראתי את הודעתך עלתה בי תחושה שאתה לא מאוד מקבל את העמדה של אשתך, אתה מאמין שהיא יכולה יותר, אולי במילים אחרות- מצפה ממנה להמון. אולי בעבר היתה מסוגלת להעניק חום ואמפתיה, והיום זה נראה ל שיטחי ורדוד כי כשהביעה, קרה משהו שלא עשה לה טוב. אינני יודעת. אולי בשלב ראשון תעצור רגע, תנשום, ותגיד חעצמך שאתה מקבל את אשתך כמו שהיא, עם מגבלותיה הנוכחיות להביע רגש. אולי זה יפחית קצת את הלחץ של לנסות ולשנות כל הזמן את המצב.
נשמע שהיא במקום אחר קצת, שהיא בשלב כזה בו לא מסוגלת לתת מעבר למה שנותנת. שווה לנסות לקבל את זה, כרגע, ולהבין שגם היא עוברת (גם אם זה לא נראה)- עוברת תהליך לא קל עבורה.
בטיפול זוגי יש עבודה של שניים מן הסתם. אני סמוכה ובטוחה שאתה עושה עבודה רבה וניכר מהודעתך שאתה כ"כ רוצה שהזוגיות תעבוד וממש לא מעוניין להרוס או להיפרד חלילה. וזה נהדר.
אבל צריך שניים לטנגו. ולא תמיד הריקוד המשותף הזה באותו קצב. לפעמים דורכים זה על זו, לפעמים מתרחקים מדי, לפעמים מועדים.
הייית נכנסת איתה לעומק, בעיניין הכעס ההדדי שהיא מאמינה שטיפול וזמן ירפאו (וזאת אופטימיות כשלעצמה). אני מניחה שנגעתם בנושא, אבל אולי דרך שם, דרך התפייסות ודיבור "צפוף" מה שנקרא, על הכעסים ומה שקרה בשנים שאתם יחד, יוכל לפרק את זה לגורמים קטנים יותר, ולעבוד לאט, פרה פרה. אולי תזמין אותה לאיזו שיחה שבה תוכל לשים על השולחן מה בדיוק קורה לה שם, עם הכעס מולך. אבל מראש אתה חייב להגיע לשיחה כזאת בקבלה וביכולת לקבל ביקורת ואת דעתה, הכואבת ככל שתהיה.
יש בה איזושהי חסימה ואנטי לכל הנושא שחסר לך, וצריך לשאול למה חל השינוי הזה, ומה הביא אותה להיסגר ברמה הזאת ולחשוב שחום ואמפתיה שייכים לילדות..
אני מקווה שהארתי לך כמה פינות.. ומאחלת לך הרבה בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלונה מתמדת
דורית כהן25/06/2009לא כתבת כמה זמן אתם יחד, והאם יש לכם ילדים.
הייתי אז שואלת אותך איך היא עם הילדים? עם חברים קרובים? אם היא "צנון יבש" עם כולם - חבל לך על הטירחה, יש סיכוי מאוד קטן שזה ישתנה אצלה. יש אנשים שגדלו במשפחות קרירות שאינן מראות אהבה וחום, ומאוד קשה להם להשתנות.
הפסק ללחוץ עליה! יש לך תלונה מתמדת בנושא ועצם קיומה של התלונה הזאת יוצר מרחק עוד יותר גדול ביניכם, ומספק לך הוכחה "כמה אתה צודק" וכמה היא "לא בסדר".
האם היא מוכנה שאתה תרעיף עליה אהבה וחום? אם היא כן מוכנה לכך - אז התנהג איתה בחופשיות מבלי לצפות לדבר ממנה, מבלי לעשות אותה "לא בסדר", ואולי אז, ממקום של בחירה חופשית, בלי ביקורת וציפיות גבוהות - היא פה ושם תעניק משהו בחזרה.
ואם אינך מסוגל לכך - תדאג לעצמך ותבחר במישהי שמלכתחילה אתה בטוח שיודעת להעניק את מה שכל כך חשוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילוווודורין25/06/2009
שלום!
אני בת 30 גרושה +ילדה בת 4, התגרשתי לפני שנתיים והכרתי בחור שהיינו ידידים טובים במשך שנה עד שהחלטתנו שאנחנו נמשכים אחד לשני והתחלנו לצאת, אחרי חודשיים הבחור החליט שהסטטוס שלי גדול עליו והוא לא יודע איך להתמודד למרות שהוא רוצה אותי מאוד הוא לא רוצה להשלות אותי ולהיות יחד במשך שנה ואז שייגמר, מה שקרה תוך כדי תקופת הידידות שלנו הגרוש שלי רצה לחזור אלי ושננסה להיות יחד, ניסינו במשך שבועיים אבל הראש שלי היה בידיד ולא נתתי 100 אחוז מעצמי לגרוש,ונפרדנו בינתיים הייתי עם הידיד והחלטנו שננסה להיות יחד ואחרי חודשיים נגמר והיה לי קשה מאוד היה לנו קשה מאוד להתנתק אחד מהשני למרות הקושי היה לנו נתק של שבועיים וחזרנולהיות בקשר יחד ולא יחד ולי קשה מאוד עם זה , הוא נורא אוהב אותי ורוצה אותי אבל הוא לא יודע מה לעשות עם הסטטוס, בזמן הזה הגרוש שלי שוב מנסה לחזור אלי ועירב את ההורים שלי ואמא שלי משכנעת אותי לנסות
בגדול אני והידיד לא ביחד בפעול ויכולים לצאת עם מי שאנחנו רוצים אני מנסה להיות עם הגרוש אבל קשה לי כי אני חושבת על הידיד
מה לעשות אני לא רוצה לפגוע
אני יודעת שהגרוש שלי השתנה המון ואני יודעת שאני אהיה מאושרת איתו, אבל איך אני מנתקת את הידיד מהראש והלב. וחושבת על העתיד שלי ועל הבטחון שלי ושל הילדה שלי
בבקשה תשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשלים עם הסטטוס...
דורית כהן25/06/2009דורין היקרה, אני חושבת שהידיד הזה לא סתם הגיע לחייך עכשיו, ואולי יש לו תפקיד - לעזור לך להיעשות עצמאית ובלתי תלוייה...
כי התוצאה הטבעית של היותו בחיים שלך עכשו היא שאת לא יכולה לחזור רגשית אל הגרוש שלך. מצד שני השכל אומר לך "... וחושבת על העתיד שלי ועל הבטחון שלי ושל הילדה שלי", כמו שכתבת. אני חושבת שעדיין מוקדם מדי לחזור לגרוש שלך, הלב שלך מאותת לך שזה לא נכון עבורך, לפחות עכשו. עבדי חזק בכיוון של להפוך לעצמאית ולקבל את עצמך כאמא חד הורית, לקבל את ה"סטטוס" הזה שנראה שהוא מפריע לך ואת לא רוצה להישאר בו, לא נוח לך שם... ככל שאת תצליחי לקבל את עצמך בסטטוס הזה - ולהשלים רגשית איתו (מה שנראה שקשה גם לך וגם להורים שלך, שלוחצים עליך לחזור לגרוש) כך יהיה לך יותר קל לקבל החלטות ולבנות קשרים אמיתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדידותא23/06/2009
שלום,
אני בת 23, כרגע לקראת סיום קשר בן כמעט 3 שנים. בדיעבד, הקשר לא היה אף פעם טוב בשבילי, היינו רבים הרבה תמיד הרגשתי שאני בעדיפות שנייה אצלו (אחרי המשפחה והחברים שלו), כשלא הייתי איתו הייתי מרגישה בדידות, ובחודשיים האחרונים היה איזשהו פיצוץ שהבנתי סופית שזהו, זה לא זה. אני מניחה שהוא גם מרגיש ככה אבל בינתיים אנחנו ביחד.
מאוד קשה לי לסיים את הקשר, אני גם מרגישה שאני לא אוהבת אותו יותר לכן אין שום סיבה בעולם שנמשיך אותו.
מאז ומתמיד היה לי חבר, ברצף ויש לי פחד נוראי מבדידות. אני לא יכולה לדמיין את עצמי לבד, רק המחשבה הזאת גורמת לי למועקה נוראית.
מה גם שאני רואה את אחיות שלי וכל הבנות שמסביבי עם בן זוג וזה הולך לכיוון חתונה.
אני מאוד מפחדת שלא אמצא את הבחור הנכון בשבילי, לאחרונה אני כל הזמן מחפשת לצאת מהבית ולא להישאר לבד בבית כי אז המועקה שוב חוזרת....
אני מאוד רוצה להתמודד עם הפחד הזה ואני לא יודעת איך, מצד אחר, אני מרגישה שאין בי את הכוחות להתמודד איתו.
אני כרגע נמצאת בתקופת בחינות ואני לא רוצה להתמודד גם עם הלחץ של הבחינות וביחד עם זה, עם פרידה אחרי קשר דיי ארוך.
אשמח לייעוץ איך עליי להתמודד עם הכל...
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר התייחסות??
א24/06/2009מישהו?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יקירה
מאיה25/06/2009מהודעתך עולה דבר ברור- את מתה לסיים את הקשר הזה, אבל פוחדת להיות לבד.
הלהיות לבד הזה לאו דווקא צריך לגרום לך תחושת בדידות ועצבות כתוצאה. אלא להיות לבד פרושו לקחת רגע נשימה עמוקה, לסדר שוב את חייך לאחר קשר ארוך ולא מספק (כתבת שאף פעם לא באמת היה לך טוב שם), ולצאת לך שוב אל החיים, עם חברים, עם משפחה, לקחת קצת פסק זמן.. ולהתארגן מחדש.. אני חושבת שלא בדידות את תחושי אלא הקלה כ"כ גדולה.
כי בצעד הזה את עושה סופסוף משהו בשביל עצמך, בשביל הנפש שלך, שהרי לא טוב לך איפה שאת כיום. מה אומר לך שיהיה לך רע יותר כשתהיי לבד? להפך! מועקת הקשר וסיומו לא תהיה יותר על כתפייך, ויתפנה לך מקום לדברים אחרים..! חשבי כמה יהיה רגוע וקליל יותר כשאת תדעי שהמהלך הזה אותו את רוצה כבר הרבה זמן- מאחורייך.
מהלבד כולנו מפחדים. גם אני בתור נשואה פוחדת מהלבד.. אפילו שאני "ביחד". לבד פירושו דחיה, תסכול, כישלון. אני מבינה אותך. אבל הלבד הזה פרושו גם טוב ושלם, כתוצאה ממהלך בריא שאת עושה לעצמך. הלבד הזה יאפשר לך רגע להתבונן מהצד, פחות להיות מעורבת, ולחשוב טוב מה את באמת צריכה בקשר הבא שלך. קשר אחרי קשר הוא לא בהכרח דבר טוב כשרק בא לשמש תחליף לבדידות, שהרי כשקשר כזה מסתיים, ההרגשה הרבה יותר מציפה ומטרידה מלהיות לבד..
כשאת בשניים, בזוגיות, ולא טוב לך- זה הרבה יותר מטריד מלהיות לבד כשלא טוב לך. חשבי על זה.
אל תפחדי, תסיימי את הקשר.
בהצלחה לך מתוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדידות אלא הזדמנות!!!
דורית כהן25/06/2009מאוד אהבתי את תשובתה של מאיה אליך. אוסיף עוד דבר: אני מתרשמת שקשה לך להיות לבד כי תחושת הערך העצמי שלך מאוד יורדת. זו סיבה מאוד חשובה להתחיל להכיר את עצמך, להתיידד עם עצמך, להקשיב לרחשי ליבך, לרצונותיך האמיתיים. נראה לי שהתרגלת לחיות בשניים ולהביא כל הזמן בחשבון את האחר ואת רצונותיו. אני ממליצה לך בכל תוקף: הקדישי את החצי שנה הקרובה לעצמך. עשי דברים שאת אוהבת לעשות, פרגני זאת לעצמך. אם תעזבי אותו ומייד תתחברי לבן זוג חדש - שוב תפספסי את ההזדמנות להכיר את עצמך. למה זה חשוב? כי אחרי שאת מכירה את עצמך ומתחילה להרגיש נוח עם עצמך, גם אנשים אחרים - ידידים ובני זוג - ירגישו נוח איתך. סיבה נוספת היא שתוכלי לדעת הרבה יותר טוב מי בן הזוג שבאמת יהיה לך טוב איתו. כי אחרת את בסכנה שכל מי שיציע לך חברות - את תלכי איתו כי כל כך קשה לך להישאר לבד.
אני מציעה לך לא לקרא לכך "בדידות".
החליפי את הכותרת הטעונה הזאת וקראי לכך "הזדמנות", "היכרות עם עצמי". את תראי שהחלפת הכותרת יכולה לעשות רבות!
אם קשה לך לעשות את הצעדים הללו לבד - קחי קצת ייעוץ פסיכולוגי שיתמוך בך, או הירשמי לסדנת הפורום של לנדמרק שעושה נפלאות.
אשמח לשמוע ממך בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהבת את תשובותיך, מאיה
דורית כהן25/06/2009מאיה יקרה, אני מאוד אוהבת את תשובותיך החכמת והרגישות, ואת מוזמנת להגיב יותר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דורית.
מאיה25/06/2009דורית יקרה,
תודה רבה על המשוב שלך. אני רואה בך כאישיות וכמטפלת מקצועית מאוד. מעריכה אותך. ולכן גם מוצאת את ה'מקום' והסיבות לכתוב בפורום שלך ושל יהודית. זה לא הפורום הראשון בנושא זוגיות שאני מבקרת בו, ומכולם, אני מאמינה שכאן (!) באמת מוצאים אוזן מקצועית, ודעה שמגיעה ממקום של הקדשה, רגש וחשיבה המותאמת למבקש העזרה.
אני אנסה להענות להזמנתך ולכתוב יותר. שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"הזדמנות"
ב25/06/2009מאיה ודורית,
תודה רבה על התייחסותכן הכנה והאמיתית.
מרגיש לי שבאמת אכפת לכן, וזאת הרגשה נפלאה.
דורית,
הנה, שיניתי את הכותרת שלי, אני מקווה שהיא באמת צעד קטן לפני הצעד הגדול והמפחיד שעליי לעשות. (ואני מקווה שאעשה זאת בקרוב...)
יש לי שאלה נוספת, אני לא בטוחה לאיזה תחום לשייך אותה.
מאז ומתמיד, בגלל שהייתי בחברת בני זוג, אף פעם לא באמת התפניתי ליצור חברויות. יש לי חברה אחת מאוד טובה וידיד אחד מאוד טוב. (שאני דיי שומרת איתם על קשר טלפוני יומי, תבינו בהמשך)
הרבה פעמים, כשמציעים לי לצאת ולבלות, אני שוללת כל פעם בתירוץ אחר. זה לא שאני באמת לא יכולה לצאת, אלא שהאינסטינקט הראשוני שלי זה לומר את המילה לא. גם שמשכנעים אותי אני נשארת בשלי, ואז מתלוננת שאין לי חברים.
אני לא מבינה למה אני נוטה לומר "לא" לכל דבר,במיוחד שאני יודעת שאם אצא, אהנה וזה יעשה לי רק טוב. אני מודעת למצב הזה אבל משום מה, אני לא מצליחה לצאת ממנו. מאוד הייתי רוצה ליצור חברים וכמו שאומרים, להינות מהחיים, אבל משהו כנראה מונע את זה ממני.
השאלה שלי היא, ממה זה יכול לנבוע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה האוטומטית שבתוכנו
דורית כהן25/06/2009כל הכבוד לך על ההיענות להזמנה ולאתגר.
ההרגשה שלי היא שאת אומרת את ה"לא" הזה לעצמך קודם כל. כאילו את אומרת - לא מגיע לך ליהנות, לא מגיע לך לחוות את החיים, הישארי בבית, בנוחיות המוכרת שלך...
אולי יש גם אי אילו חששות שכנראה מגיעים מן הילדות שלך - מחוויות לא כל כך מוצלחות מן הבחינה החברתית, ומשהו אוטומטי אצלך מייד מונף להתנגד להזמנות חברתיות כדי לשמור עליך מפני אירועים לא נעימים. העניין הוא שלפעמים מי שמחליט עבורנו באוטומטים הללו הוא הילדה בת החמש או העשר שחוותה חוויות לא נעימות והחליטה כל מיני החלטות איך צריך לחיות את החיים, והילדה הדי מוגבלת הזאת מנהלת לנו את החיים באופן אוטומטי.
אם יש משהו במה שכתבתי לך, אז לפעמים צריך פשוט לזהות את האוטומט הזה (ונדמה לי שאת די רואה זאת כבר בעצמך, לפי מה שכתבת) - להגיד לילדה הקטנה שהעולם הוא הרבה יותר מורכב ממה שהיא הצליחה להבין אותו אז, ויש בו הרבה חוויות נחמדות , ולך יש הרבה יכולות שאז לא היו לך, ותשכיבי אותה - עם כל הכבוד - לישון, ותעירי בעצמך את הבוגרת, ואיתה תצאי לכבוש את העולם. בתחילה את תראי שהילדה האוטומטית ממשיכה להרים ראש ולהופיע עם ההתנגדויות שלה, אבל לאט לאט, אם תתמידי, היא תפסיק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדמנות
ב25/06/2009היי דורית,
אני מקווה שאצליח.
תודה רבה על הכל ואני חייבת לציין שאני לומדת הרבה מהפורום הזה,
הוא נותן הרגשה שאנחנו לא לבד בעולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי את זה
ב27/06/2009עשיתי את זה.
היום נפרדנו, נפרדנו כידידים, כפי שכבר ציינתי, כמו שאני הרגשתי שזה נגמר, גם הוא הרגיש אבל לאף אחד מאיתנו לא היה את האומץ לעשות את הצעד. אני יזמתי את הפרידה היום, זה קרה לפני שעתיים בערך, בכיתי הרבה ואני עדיין בוכה, אבל אני יודעת שזה היה צעד נכון ואני לא מתחרטת לרגע.
גם אמרנו שנישאר בקשר, אמנם לא עכשיו, אלא בהמשך.
הפרידה הייתה יפה יחסית, ועל כך אני שמחה.
אני קצת חוששת ממה שצפוי לקרות, הנה אני, אחרי 7 שנים בערך רצופות עם חבר, יוצאת החוצה להתמודד עם העולם לבדי....
זאת פעם ראשונה.
אשמח לקבל איזשהו חיזוק.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ב'
מאיה27/06/2009כמה שאני שמחה בשבילך. כמה שאני מחזקת אותך עכשיו- עשית מעשה כ"כ אמיץ. לא עבורכם כזוג שלא מסופק, אלא רק עבור עצמך. סופסוף את יכולה להסתכל עלייך רגע מהצד ולומר שעשית משהו אמיתי ואמיץ עבור עצמך. ומפחיד.
יהיה לך עוד קשה עם ה"לבד" שהוחלף ב"הזדמנות" .. אבל כל פעם תחשבי על ההחלפה הזאת של הכותרת וכל פעם תעשי עבור עצמך עוד צעד קטן להגשים את ההזדמנות הזאת. אם זה להירשם לחוג, אם זה לצאת יותר, אם זה לנסות למצוא פורום בו תרכשי חברים חדשים והיכרויות חדשות , אם זה לקנות אופניים ופשוט לדווש ולהוציא אנרגיות (מניסיון..! מדהים כמה שזה עושה טוב).. פשוט לפנק את עצמך.
הבכי שלך לדעתי מעיד על המון הקלה מכאב, ממועקה.. הבכי מוציא את השאריות החוצה ואל תיבהלי ממנו לרגע. הוא מטאטא אבק. זה הכל.
תתני לזה להיות, ומחר, מתחיל שבוע חדש, שבוע טוב באמת, בו את, עם עצמך, הולכת וחוקרת אותך, הולכת ומקיימת זוגיות עם עצמך הפעם. את לא יודעת עדיין כמה כיף זה. אבל את תיווכחי בהמשך. למעשה יש לי תחושה שאת עוד תשובי לכאן, בעוד שבוע שבועיים, ותגידי את המשפט הזה "טוב לי עם הלבד של עצמי.. כרגע זה מה שמתאים לי". וכבר לא תחששי כ"כ.
עשית מעשה אמיץ, מצדיעה לך ומחזקת אותך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד!!!
דורית כהן28/06/2009ב היקרה עד מאוד, מגיע לך כל הכבוד!!! את מאוד "ניתנת לאימון", כלומר מוכנה להיחשף, מוכנה לבחון רעיונות חדשים ולהתנסות בהם, וליישם אותם אל תוך החיים שלך, ולהתגבר על הפחדים. את אמיצה! עכשו את יכולה לחשוב על שתי התכונות שאלו שנחשפו בימים האחרונים, ולדעת כבר שיש לך אותן ברפרטואר שלך, ואלו תכונות מאוד חשובות ועוזרות. וכבר נאמר שזו לא חוכמה להיות ללא פחדים וחששות. החוכמה היא להתגבר על כל הפחדים ולהיכנס לפעולה. וזה מה שעשית.
עכוש את יכולה לבחון איפה עוד את יכולה להיות אמיצה ולהתגבר על פחדים וחששות.
המון הצלחה, והמשיכי לספר לנו כאן. ותודה על הפידבקים הטובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
ב30/06/2009היי דורית,
זה נשמע מאוד נכון אבל אני לא מרגישה אמיצה...
אני מרגישה שאי אפשר היה לדחות את זה... כמה שרציתי לדחות את הפרידה כבר לא יכלתי.
הרגשתי כל כך רע עם עצמי והקשר היה בלתי נסבל.
הייתי רוצה לחשוב על עצמי כאמיצה אבל אני בהחלט לא מרגישה כך.
תודה על הכל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפרד ממני....שני23/06/2009
בת 26 יצאתי עם מישהו שקן ממני בשנתיים בשמך חצי שנה יצאנו, בהתחלה הכל התחיל כמשחק כסטוץ...כמובן שנהנתי מזה, לכן שיחקתי משחקים וסיפרתי כל מיני שטיות כחלק מהמשחק כגירוי לחיזור...
לאחר חודשיים הקשר הפך לרציני מבחינת שננו, אני ממש התאהבתי בבחור, ואני בטוחה שגם הוא בי, אך הוא לא הפסיק לחשוד בי ולא האמין לי לשום דבר...לאו דווקא בהקשר לבגידות, על כל דבר הוא חושב שאני משקרת, זה ממש עשה לי רע, נפרדנו חזרנו נפרדנו וחזרנו (יש לציין שבכל הפרידות הקצרות לא הייתי עם אף אחד, גם לא רציתי), עד שהחלטתי לתת צ'אנס לקשר ולתת את כל כולי בלי אגו ובלי משחקים בלי כלום... החלטתי לתת לא להאמין בי...לא הייתי יוצאת עם חברות לבלות, ניתקתי את כל קשריי עם ידידים... הייתי כל הזמן אצלו ואיתו...אבל בכל אופן זה לא עזר כל פעם שהיה משהו הכי קטן, לדוג' הייתי בבית אחר הצהריים נרדמתי, הוא צלצל אלי ועניתי לו מתוך שינה, הוא פשוט לא האמין לי שאני בבית...
בכל אופן, נתתי את כל כולי הייתי מוכנה לעשות לקשר ממש כמעט הכל...והרגשתי שגם הוא רוצה
אבל הוא לא עשה הרבה, היה חסר לי ממנו חום...
ואז יום אחד דיברנו על זה שאני לא מרגישה שהוא נותן הרבה לקשר, ואני עושה המון, אז הוא אמר שהוא מנסה, והוא רוצה לסמוך עלי ושהוא באמת רואה את הקשר הזה רציני...
ובאותו יום בערב נפגשנו, היה לנו מריבה קטנה, ופתאום הוא אומר לי שהוא לא רואה אותי כאשה שאיתה הוא רוצה לחיות, ממש נפגעתי לא הבנתי מאיפה זה בא, הרי רק בבוקר הוא אמר לי משהו אחר, ואז הוא שינה את עמדתו ואמר שהוא רוצה שנפרד כי הוא חושב עלי ולטובתי שאני רוצה להתחתן עוד חצי שנה, שנה, והוא ממש לא רואה את עצמו נשוי ב-5 שנים הקרובות, לטענתו עכשיו הכל טוב...אבל עוד חצי שנה שנה סתם תהיה בעיה...מצד אחד הוא צודק, אבל מצד שני מאיפה זה בא לו? הרי בבוקר הוא דיבר אחרת...
שבוע שלם חשבתי על זה ולא התקשרתי אליו, אחרי שבוע התקשרתי אליו ובכיתי, רציתי כ"כ לדבר איתו לחזור אליו, הרגשתי כ"כ מיואשת, וכשהוא אמר לי לא! עוד ותר התנהגתי כמטומטמת לא הפסקתי להתקשר אליו, הוא ביקש כבר מספיק! התחננתי אליו שייפגש איתי לפחות לכמה דקות אני רוצה רק לראות אותו, והוא ממש לא רצה, איך זה יכול להיות שאהבה נגמרת כך פתאום?
אני יודעת שאני חיבת להמשיך הלאה? מה עלי לעשות? לא בא לי להכיר מישהו אחר, ויש לציין שזו פעם הראשנה בחיי שאני ככה מתנהגת, באופן כ"כ מוזר וילדותי, והיו לי אהבות בחיי. אני ממש לא כזאת! איך אני מוציאה אותו מהראש??? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי דחוף!!!!
שני23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שני
אני23/06/2009תעזבי אותו, זה ממש כואב בהתחלה, אני יודעת כמה!!! אבל אין מה לעשות!!!
את צריכה להכיר מישהו שירצה את אותו דבר שאת צריכה ורוצה, שלא יהיו את המשחקים האלה ובעיקר שתהיה השקעה מ2 הצדדים...
לפי מה שסיפרת זה נראה כאילו לך אין מילה בקשר, הוא קובע הכל ואת שכל כך מאוהבת בו לא שמה לב. וזה קורה, והגיוני, ממש מסתנוורים מרוב אהבה, גם לי זה קרה. זאת דעתי בכל אופן, את צריכה לתת קצת זמן לעצמך לבד, לשכוח ממנו ואז תמשיכי הלאה... אם הוא לא רוצה, אז הוא לא רוצה ואל תכריחי אותו, זה שהמשכת להתקשר אליו בצורה כפייתית הייתי אומרת גורמת לו לדחות אותך עוד יותר...
תמשיכי הלאה, תפסיקי להתקשר, תדעי כמה את שווה בלעדיו ושאת לא צריכה אותו ויום אחד הוא יבין שזה הפסד שלו....
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני לא מבינה
שני23/06/2009את צודקת בהחלט, אני רק לא מבינה איך אפשר פתאום ביום אחד להפסיק לאהוב?
ואני בטוחה שהוא אהב, ושזה לא היה שקר...
ותאמיני לי שאני יודעת שדחיתי אותו, הוא גם אמר לי די מספיק די!!!!
אני ממש נגעלת מההתנהגות שלי, כשאני רואה התנהגות כזאת מהצד, אני צוחקת על הבנות האלה, כאילו אפשר לחשוב מה קרה? כאילו מישהו מת? מה נסגר? אני מרגישה כמו חולת נפש שאני מתנהגת ככה, והכי גרוע שאני בכלל לא כועסת עליו ורק רוצה אותו, ולא מובן לי איך הוא לא רוצה?
ולאן נעלמה כל האהבה שלו אלי?
אני מרגישה מתוסכלת, כאילו אני משכנעת את עצמי, שאולי יש מה להציל, לא חבל ככה לזרוק עד שהתאהבתי, נתתי כ"כ הרבה בשביל שהקשר יצליח, וזוגיות אצלי זה דבר כ"כ משמעותי וחזק, אני בדעה שצריך לעשות הכל בשביל זוגיות...
די אני לא יכולה אני מדברת כמו ילדה קטנה, וזה מה שהכי משגע אותי, שאני לא חזקה כמו שאני רגילה להיות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הכי מבינה אותך בעולם!!!
אני23/06/2009זה בדיוק מה שאני הרגשתי, אני בת 22, לפני שנה היה לי חבר במשך שנה שנפרד ממני פתאום בלי שום הכנה, כי הכל היה נראה לי מושלם, אבל תכלס במבט לאחור הוא לא היה מושלם בשבילי, הוא לא הראה מספיק חום כמו שרציתי, לא קנה לי מתנות חמודות ולא השקיע- תכלס דברים כאלה רואים רק יותר מאוחר...
הרגשתי בדיוק כמו שאת מרגישה עכשיו, רציתי למות!! לא ידעתי מה לעשות...
מה שעזר לי להתמודד זה שפשוט ישבתי עם עצמי, עשיתי רשימה של הדברים הטובים שהיו לנו בקשר, הדברים הרעים (תשבי עם עצמך, פשוט תחשבי, תיזכרי בהכל ותעלי המון נקודות) ומה למדתי מהקשר.... לא יודעת, זה פשוט הראה לי כמה שהוא היה זבל בסופו של דבר, אבל יחד עם זאת כמה למדתי והתפתחתי והתנסיתי בדברים חדשים, שהשתניתי ולמדתי על עצמי מה שאני רוצה- קשר רציני... ונראה לי שגם את!!! אז תחפשי לך אדם כזה שתהיו באותו ראש, ואני בטוחה שעכשיו אחרי שהיה לך קשר תדעי איך להתנהג, מה לעשות ולמה לשים לב ותדעי את איך להוביל את הקשר לפי איך שאת רוצה!!!
זהו בעיקרון, עברה שנה והכל כבר נראה לי כל כך אחר ורחוק, ואני שוב מאוהבת וזה שונה לגמרי!!!
והזמן- באמת כל כך עוזר!!!!
לא שווה לרדוף אחרי גברים אם הם לא שווים את זה, מקווה שעזרתי ולא דיכאתי אותך יותר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שני23/06/2009לא, ממש לא דיכאת אותי... תודה באמת, על הכל...
אני חייבת להיות חזקה, ומשום מה הזכרונות הן רק ורודים ויפים, אבל צודקת זה מה שאני אעשה...
תודה תודה תודה לך על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם חבר שליאני22/06/2009
אני וחבר שלי ביחד שנה וחצי.
לפני שבוע סתם ישבתי באינטרנט שלו וקצת חיטטתי וראיתי שהוא נכנס לאתר פורנו באיזשהו יום ואז שאלתי אותו על זה והוא קצת הובך ואמר שהוא לא אוהב את הדברים האלה ובזה השיחה נגמרה... היום הסתכלתי שוב וראיתי שמאז אותו יום הוא היה ממש הרבה באתרי פורנו...
האמת שדי הייתי בשוק, ואז חשבתי על זה שכל בן מסתכל על דברים כאלה....
ואז עדיין המשכתי לחשוב על זה עד עכשיו והבנתי שזה ממש מטריד אותי ומציק לי.... כי חשבתי שיש לו אותי אז הוא לא מסתכל בזה... ויש לנו המון סקס אז זה מפריע לי....
לא יודעת... זה נורמלי שבנים מסתכלים באתרים כאלה?? מה זה אומר?? מה אני צריכה לעשות?? אני לא רוצה שהוא יכנס לשם אבל מצד שני אם זה מה שהוא אוהב אני גם לא נראה לי יכולה להגיד לו לא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אני23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.24/06/2009זה נורמלי לגמרי שגבר מתעניין ובפורנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כל כך הרבה?
אני25/06/2009אני לא צריכה אז להרגיש רע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא. מניסיון.
מאיה25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורנו כ"מרחב מוגן"
דורית כהן25/06/2009נסי להיכנס לעורו וחשבי על החווייה שהוא עובר:
בזמן גלישה באתרי פורנו הוא נמצא בפרטיות שלו, ללא חברתך, קולט גירויים שונים, גולש הלאה, זורם, מגיב בתגובותיו הראשוניות ביותר, נותן חופש לייצריות שלו ללא הצורך להביא בחשבון את נוכחות בת הזוג...
הרי כך המיניות של כולנו פחות או יותר מתחילה בגיל ההתבגרות - בחווייה העצמית הזאת, שבה אנחנו מגלים את הייצריות והמיניות שלנו ללא בן או בת זוג, והכל מותר והכל כשר.
נראה לי שבזמן גלישה כזאת יש המון חופש, כמו להתחבר למסע קסום פנימי אל תוך העצמי נטול העכבות ללא כל מגבלה חיצונית שמישהו אחר עלול להפיל עלי, לבקר אותי, להסתייג ממני, מן הטעם שלי, ממה שמעניין אותי, ממה שמתחשק לי לעשות.
אז אם בעבר, לפני שהיתה גלישה באינטרנט, רבים היו מאוננים עם חוברות פורנו, היום זה מה שהחליף את החוברות.
החבר שלך הוא אדם ייצרי, ויתכן, רק יתכן, אני מדגישה, שהוא חווה בנוכחותך קצת ביקורת, וזקוק ל"מרחב מוגן", כדי להתחבר מחדש למיניות הבסיסית הפרועה והחופשית שלו. תקני אותי אם אני טועה - אני תמיד שמחה להבין את התופעה הזאת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן האמת שאת צודקת
אני26/06/2009אני באמת קצת הייתי ביקורתית בקשר לזה... ואני גם לא הכי פתוחה בסקס כמוהו (דיבורים ודברים בסגנון....)
אז אני אקבל את זה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)