מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסינו לאן...כן..לא...רוני13/07/2009
שלום,
אני בת 33 רווקה. מעולם לא הייתי בקשרזוגי בוגר רק קשרים שלא מובילים לכלום. בעצם אין לי מושג מהי זוגיות..עכשיו אני בקשר עם בחור 4 חודשים מתראים כל יום. אני אוהבת לטייל,אקטיבית, אוהבת לטוס לחול ופתוחה בדעותי ואוהבת מגע . הוא בחור שמרן בדעתיו אוהב טלווזיה ואינטרנט כל תכנון פעילות מצריך ממנו אנרגיות והוא פולני ופחות אוהב מגע. למרות הכל הוא בא איתי למקומות שאני רוצה מתכנן ומארגן ודואג קשה לא לפרגן או להביא אהבה קשה לו לייזום או להתחייב.. מתחילת היחסים אנחנו ישנים כל יום ביחד שנינו גרים באותה עיר..אבל הקשר לא ברור עדיין..אני מרגישה שכבר הייתי צריכה לדעת האם זה זה או לא..והוא גם כן לא לוקח החלטה. אני רוצה שנטוס ביחד לחופשה ארוכה של 3 שבועות והוא מסרב להתחייב או להסכים. הרעיון על לגור ביחד עדיין לא על הפרק וגם הוא לא מכיר את הורי ואני לא את שלו. אני חשה שיש לו רגשות כלפי אבל הוא לא יודע איך להביע אותן או לחשוב בצורה "זוגית" למרות שאנחנו כל יום ביחד לא חשה שיש בינינו אינטמיות או זוגיות מוצלחת. לא יודעת האם זה ניתן לשינוי או לא? האם אני מתפשרת על האדם הראשון שאוהב ומתנהג בצורה זוגית בגלל שעד עכשיו לא מצאתי אדם כזה? או שבאמת יש פה משהו אמיתי. אני הרבה יותר מילולית ממנו ונוטה לשיחות עומק..אבל אין לי את הידע האם התרגלתי בחיי לדבר עם נשים? או שניתן למצוא גם גבר שמסוגל לנהל שיחות עומק?
ממש לא יודעת מה לעשות ..מרגישה שאני צריכה כבר לדעת ..וגם הגיל כבר לא צעיר...אני יודעת שאני יכולה לסמוך עליו תכונה שחשובה לי אבל מה עם שיחות נפש חיבוקים ומילות אהבה מיוזמתו.
ברור לי שאם נמשיך להיות ביחד אני יהיה משקית החוויה ביחסים ויצטרך לייזום כל הזמן ולא לצפות לגסטות רומנטיות...האם אני מתפשרת? או שזה הכוונה שתמיד יש פשרות.........אשמח לחוות דעת ממש מרגישה אבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הקשר בין מה שיש ביניכם לזוגיות ?
יואב14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעבוד על ההתפתחות הרגשית שלך
דורית כהן14/07/2009רוני היקרה, ממה שאת מתארת יש לי תחושה שזה לא זה...עצם העובדה שאת מעלה את השאלה הזו ומתלבטת איתה , והעובדה שעולות לך המחשבות שאולי את מתפשרת בגלל הגיל וחוסר הנסיון בזוגיות - כבר בעצמם מעידים על חוסר רגש חזק כלפיו. במערכות יחסים חדשות, בתקופה הראשונה לפחות ישנה הרבה התלהבות מבן הזוג, שהרבה פעמים מקורה בסינוור ובכמיהה חזקה לקשר אינטימי עם בן זוג כלשהו. דווקא העובדה שאינך מסונוורת ממנו ורואה את מגרעותיו נכוחה מעידה על כך שמצידך אין כאן רגש חזק וכנראה אין מספיק רגש. לא נראה לי שממה שאת מתארת יש בסיס נכון לזוגיות מוצלחת.
אני מציעה לך להתחיל לעבוד על ההתפתחות הנפשית והרגשית שלך באופן עצמאי, כרגע בלי קשר לזוגיות. להירשם לפעילות חברתית, שם גם תוכלי לפגוש אנשים בגילך באווירה ידידותית ומפרגנת, ולרכוש כלים להתפתחות אישית, אינטליגנציה רגשית, אסרטיביות, קבלת החלטות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר רציני או לא?אני12/07/2009
התחלתי לצאת עם מישהו. הכרתי אותו חודשיים לפני שיצאנו בפעם הראשונה.
בדייט הראשון כבר שכבתי איתו.... אני ממש לא מתחרטת והיה ממש כיף וגם בדייט השני שכבנו.... קפצנו כמה שלבים קדימה מהר מדי ואני לא יודעת לאן הקשר הזה מוביל אם זה רציני או לא...
מבחינתי זה רציני ואני ממש רוצה, השאלה זה איך אני אדע אם הוא רציני גם כמוני....
בעיקרון אני ממש סומכת עליו ואני לא חושבת שהוא רק רוצה סקס אבל עדיין איך מדברים על דבר כזה מבלי להלחיץ אותו? איך להעלות את זה בשיחה? ומה להגיד?
רמזתי לו שיצאתי עם מישהו שרצה ממני רק סקס ואני לא רציתי אז לא המשכתי לצאת איתו.... אז אם הוא לא אמר על זה כלום אז אולי הוא יודע שאני רוצה קשר רציני ואם הוא לא היה רציני אז הוא היה אומר משהו, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר טרי
יהודית ברגמן13/07/2009אני יקרה,
את יכולה להבהיר לו שאינך מחפשת סטוצים, אבל מעבר לכך, יחסים זה דבר מתפתח ונבנה ולא אוסף הכרזות. להכרזות אין הרבה משמעות. לכן, גם אם שניכם רציניים, הקשר מאוד מאוד צעיר. תנו ליחסיכם לזרום וראו לאן מתפתח בלי למהר לשום מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני30/07/2009טוב, מה שקרה זה שיצאנו 3 פעמים שבכולם שכבנו
בפעם הרביעית שיצאנו הוא אמר שהוא חייב לספר לי מה קורה איתו... שהייתה לו חברה לפני כמה חודשים והוא עדיין לא מפסיק לחשוב עליה, כמה שהוא רוצה להמשיך הלאה ולהתנתק ממנה הוא פשוט תקוע ולא מצליח לצאת מזה וזאת בעיה. ושזה לא הוגן עבורי שהוא יהיה איתי ויחשוב עליה, למרות שטוב לו איתי ושאני ממש נעימה ומתאימה לו. ואז התחבקנו הרבה והתנשקנו ואמרתי לו שאני רוצה קשר רציני ואני באמת לא רוצה להיות עם מישהו שחושב על מישהי אחרת שהוא איתי.... וביקשתי ממנו שנשכב בפעם האחרונה והוא לא רצה, כי הוא אמר שהוא ממש נמשך אליי ומת לעשות את זה אבל זה יצור מצב שנצא עם הרגשה לא נכונה....אבל עדיין הוא המשיך לנשק אותי וללטף אותי.
מה זה אומר??? הוא רצה סטוץ?? או שזה היה תירוץ שזה לא היה זה כי אני זאת לא ההיא? כי אם הוא היה רוצה סטוץ אז הוא כן היה שוכב איתי שוב....
בכל מקרה, מאז עברו כמעט שבועיים ודיברנו באינטרנט אתמול ואז הוא התחיל לשלוח לי רמיזות שהוא רוצה סקס ואמרתי לו שאני לא יודעת איך להגיב לזה... ומאז לא דיברנו...
מה דעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבחור אומר לך
שירית30/07/2009באופן הכי ברור שהוא לא פנוי אלייך ריגשית והוא לא יכול לקיים איתך קשר רציני. עכשיו זו את שצריכה לבחור האם את עדיין רוצה להיות איתו בקשר מסוג אחר ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני30/07/2009זהו שמצד אחד הוא היה ממש טוב... אז הייתי רוצה...
מצד שני, אני אקשר אליו ואני אפתח אליו רגשות, אני בטוחה...
אז אולי עדיף שלא....
לא כרגע לפחות.... כי אני עדייין מבואסת שהוא אמר לי שלא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי, יקירה, עדיף שלא!
שירית30/07/2009טיבעי לגמרי שתתבאסי. תאמיני שמגיע לך אחד שרוצה אותך לקשר אמיתי ותתנתקי ממנו. לטובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהסיוון11/07/2009
אני בת 30 גרושה +ילדה בת 4, אני גרושה שנתיים והיו לי מערכות יחסים במהלך השנתיים אבל שום דבר לא החזיק מעבר לכמה חודשים, הכרתי בחור מדהים רווק שהיה לנו חיבור מדהים אבל הוא החליט שכבד עליו ילדה בת 4 למרות שהוא אוהב אותי.., במהלך השנתיים הגרוש שלי רצה לחזור אלי והיה לי לחץ מהסביבה אז נתתי לזה צאנס הבעיה הייתה שלא נתתי באמת מעצמי כי הייתי מאוהבת במישהו אחר בבחור שהסטטוס שלי כבד עליו, מה שקרה המשכתי עם הקשר עם הבחור הרווק ואז החלטתי שאי אפשר להמשיך ככה וחייבים להחליט או שאתה מוכן לקשר הזה שזה כולל אותי והבת שלי או כלום והוא החליט בלב כבד שהוא לא מסוגל כרגע אז אני חתכתי , אבל במהלך הזמן שוב הגרוש שלי מחזר אחרי וטוען שהוא התשנה ומוכן לעשות אותי נסיכה,ושלמד מהטעויות ומוכן לתקן אותם אז אני החלטתי לתת לו הזדמנות אבל משום מה למרות כל המאמצים שלו קצת קשה לי להיקשר אליו פיזית ..והא כל כך משתדל ואני מרגישה לא נעים עם זה...מה לעשות.....
בבקשה תעזרי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות שניה מתוך אהבה ולא מיאוש
יהודית ברגמן12/07/2009סיוון יקרה,
אסור לך לעשות מעשה נואש ומאומץ ולחזור למקום שלא טוב לך בו, לגבר שאינך אוהבת, שלא מושך אותך, רק כי "לא נעים" ולחץ מהסביבה. מי שיצטרך לחיות בזוגיות לא מספקת זו את. אני מניחה שהתגרשת ממנו כי לא היה לך טוב איתו. לכן, את צריכה עם מבט קדימה לחיות את חייך ולצפות לאהבה אמיתית והדדית עם גבר שיקבל אותך גם כאמא לבת בת 4 ...ולא להתפשר מתוך יאוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות על סדר וניקיוןגלית11/07/2009
שלום,
אני בת 36 נשואה+2 בן 5 ובת שנה וחצי. בשנים האחרונות יש ביני ובין בעלי הרבה מריבות על ניקיון, סדר ובישולים.
בעלי גדל בבית שבו האמא לא עבדה והכל היה מתוקתק, ריח של בישולים באוויר, ניקיון של בית מרקחת וכו'...
הוא טוען שאני עצלנית ולא עושה מספיק בבית, מפריע לו מאוד שאין אוכל מבושל כל יום (אני מבשלת רק ביום שישי ,בשבת אוכלים בחוץ)
גם לי נושא הניקיון והבלגן מפריע , אבל אני פחות פדנטית באופי שלי ממנו.
אחה"צ שלנו נראה ככה:
שנינו מגיעים הביתה מהעבודה בשעה 1700 , הוא מטפל בעיקר בילד הגדול (לוקח אותו לחברים, גן משחקים וכו'), אני עם הקטנה.
בערב ארוחת ערב, מקלחות , סיפור - הילדים במיטה בתשע. (הקטנה מתעוררת חמש פעמים כל לילה, רק אני שומעת אותה...)
הוא פונה לעיסוקיו-ספורט, טלויזיה
אני מארגנת את הבית, עושה כביסות, כלים , עד עשר בערך.
אין לי כוח לבשל ולעשות נקיון יסודי אחרי יום שלם על הרגליים.
כבר שנה אין לי עוזרת (בעלי לא מוכן לתת מפתח וקשה מאוד למצוא עוזרת ליום שישי בבוקר).
המשפחות שלנו גרות בעיר אחרת .
אני צריכה עיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחלק במטלות/עוזרת
יהודית ברגמן12/07/2009גלית יקרה,
מתוך דבריך לא התרשמתי שאת עצלנית. שניכם אנשים עובדים וחוזרים הביתה באותה שעה, שניכם משקיעים בילדים ובנוסף, את בלבד ממשיכה את עבודות הבית עד שעת השינה שגם היא מופרעת מספר פעמים בלילה. אין לכם ברירה, אלא להתפשר על חלוקת מטלות הבית ביניכם במהלך השבוע, או בימי שישי החופשיים ומה שנכון יותר לשקט ולזוגיות – למצוא עוזרת טובה ואמינה שאפשר לסמוך ולתת לה מפתח, כדי שתוכלו שניכם לחזור לבית נקי ובשישי בבוקר לשניכם יתפנה זמן איכות לביחד שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמיקי11/07/2009
שלום התגרשתי ליפני שנה ולא הייתי בקשר עם גרושתי כ8 חודשים(פגשתי את הילדה המשותפת לנו דרך הגן והייתי מחזיר אותה להורים שלה)יש לציין שהייתה ביננו אהבה גדולה ואמיתית תקופה קצרה לאחר הפרידה היא היכירה בחור והם עדיין בקשר לאחר כשמונה חודשים ישהנו לדבר על הילדה שלנו והרגשתי עדיין את האהבה ביננו ישלציין שגם מצידה בתקופה האחרונה אנחנו נפגשים ומדברים הרבה בסתר היא אומרת לי שהיא עדיין אוהבת אותי ואני יודע שאני אוהב אותה היא מספרת לי דברים על הקשר שלה כמה שהוא סתמי וכמה שזה לא משתווה למה שהיה ביננו היא אומרת לי שהיא רוצה לחזור אליי אבל יש בעיה המשפחה שלה ממש סולדת ממני והיא לא יכולה להתעמת איתם היא אנחנו כל פעם מחדשים את הקשר וכשזה מגיע לרגע האמת שצריך לפעול היא מקבלת רגליים קרות ואומרת שזהו ונמשיך הלאה לאחר כמה ימים או גג שבועיים זה שוב חוזר על עצמו ואנחנו מחדשים את הקשר מביעים רגשות עד ששוב היא נרתעת מצד אחד אני אוהב אותה והייתי רוצה לחזור אליה ומצד שני זה ממש לא טוב לי הקשר הזה איתה אם הוא לא מתממש ואני אובד עצות אשמח לאחת כזאת מכם יש לציין שהיא לא ילדה קטנה היא בת שלושים ושש ולשנינו אלו נישואים שניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להכנס לנישואים שלישיים עם הגרוש
יהודית ברגמן12/07/2009מיקי יקר,
גרושתך נקרעת בין האהבה לך לבין משפחתה שסולדת ממך. רב הנסתר על הגלוי בדבריך. אם גם גרושתך אכן רוצה לשקול את החזרה למערכת זוגית אתך ולא לחזור על טעות נוספת, כדאי לכם ללכת לייעוץ זוגי כדי לבחון אם הדבר נכון לשניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשואים שנייםחנן10/07/2009
שלום.
אני נשוי פעם שנייה+ ילדה גדולה שחייה בפני עצמה , אני ומבקש את דעתך להתנהגותי .
בתי מנשואי הקודמים פתחה משרד ובידיעת אשתי ביקרתי במשרדה והבאתי עציץ למשרד .
בתי אמרה תודה .לי ברור שהתודה לשנינו לי ולאשתי .
אשתי טוענת כי הייתי צריך להגיד לה כי העציץ גם ממנה ואו שבתי הייתה צריכה להתקשר ולהודות לה .
יש לנו חשבון משותף ולדעתי בתי יודעת כי העציץ גם מאשתי .
האם נהגתי לא נכון ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחל הצלחה באופן אישי
יהודית ברגמן12/07/2009שלי יקר,
מזל טוב ובהצלחה לבתך. הנח להתעסקות וחיטוטים בשאלה אם היית צריך לאמר או לא היית צריך לאמר שהעציץ משניכם רק כי החשבון משותף, ואם בתך היתה צריכה להתקשר לזוגתך לאמר תודה על העציץ, כל זה – קצת מיותר. שהרי גם אשתך הנוכחית הינה ילדה גדולה ומילת ברכה אישית ממנה שלא באמצעות שליח, וודאי תתקבל בברכה על ידי בתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להכוונה...מיכל10/07/2009
שלום,אני מיכל, בת 24, יוצאת עם בחור כ- 3 חודשים. מבחינת הזמן אנחנו אומנם עדיין נחשבים בתחילת הקשר אבל מבחינת איכות הקשר אנחנו ברמה הרבה יותר גבוהה ועמוקה מכך. בפגישות הראשונות היו מס' דברים שהפריעו לי. אם זה נתונים 'יבשים' (רמת השכלה, מראה חיצוני שלא בסגנון שלי, רמת זיקה לדת נמוכה יותר משלי וכו') ואם זה התנהגויות מסויימות שהפריעו לי ובעקרון עם כל בחור אחר הייתי חותכת בלי לחשוב פעמיים אבל אין לי הסבר לסיבה שהחלטתי להמשיך ולצאת איתו בכל זאת. למרות כל אלו, כל פגישה ביננו זרמה מאד ונמשכה בין 4 ל 6 שעות מבלי שהרגשנו. לאחר 2 פגישות הוא עשה לי שיחת "יחסינו לאן" ואמר לי שמבחינתו אני 'האחת' בשבילו. אני אמרתי לו שאני עוד לא סגורה אבל שאני רוצה להמשיך לצאת ולראות לאן זה הולך. היום הקשר ביננו מאד טוב בסה"כ. מבחינת ההתנהגויות שהפריעו לי-הן נעלמו לחלוטין וכשדיברתי איתו על זה ואמרתי לו מה היה הרושם הראשוני ממנו הוא הסביר את זה בכך שהוא מאד רצה אותי, ניסה לעשות רושם ויצא לו הפוך. אני יודעת שהוא מאד אוהב אותי, והוא מפרגן לי ודואג לי כל הזמן. הוא בחור טוב באמת יש לו נשמה מזהב ומהבחינה הזו לא יכולתי לבקש מישהו טוב יותר. אני יודעת שמבחינת עתיד-לטווח הרחוק הוא יהיה פרטנר מדהים ואבא מקסים ולפעמים אני חושבת שזה בסופו של דבר מה שחשוב לא?! אבל בכל זאת יש לי מס' ספקות. לפעמים אני מרגישה שאני אוהבת אותו ולפעמים אני לא מרגישה כלפיו כלום. כלומר, מלבד העובדה שיש לי חיבה מאד עמוקה אליו. 1. מצד אחד אני רוצה להרגיש את הפרפרים וההר געש שכולם מדברים עליהם אבל מצד שני זה בסופו של דבר עובר ונשארים עם הבנאדם והוא מה שחשוב ולא ההתרגשויות.2. מגיע לו מישהי שתאהב אותו באותה העוצמה שהוא אוהב-זה לא פייר כלפיו.3. אם אני אחליט להמשיך בקשר עוד קצת ואח"כ יחליט לחתוך אז עוצמת הרגשות שלו יכולה לגדול-ואז הוא ייפגע עוד יותר. 4. אם אני אחליט לחפש את ההתרגשות והפרפרים-אולי אני לא אמצא אותם ואז אני אשאר לבד או שאני אצטרך להתפשר יותר משאני מרגישה שאני מתפשרת כאן.
אני מרגישה קצת פתטית בשאלה/ בקשה שלי, כי בסופו של דבר ברור לי שאף אחד לא יכול להחליט בשבילי. אבל אני אשמח אם תוכלו לתת לי הכוונה או נק' מבט חיצונית ומרעננת שאולי תוכל לסייע לי להחליט אם להישאר בקשר הזה או לא.
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות...בבקשה...
מיכל12/07/2009הבחור רציני מאד בכוונתויו..מדבר על העתיד הרחוק...והיותר קרוב..כלומר, חתונה, ילדים וכו'..מצד אחד אני נרגשת ומצד שני נלחצת...אני מאד מאד אשמח לדעות חיצוניות...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנו ליחסיכם זמן. אל תחפזו
יהודית ברגמן13/07/2009מיכל יקרה,
התקשרות בנישואים היא לתקופת חיים, לכן צריך להיות שקולים ואסור להחפז תחת לחץ ולקבל החלטות בפזיזות.
לאן אתם ממהרים? עברו 3 חודשים ואתם בסך הכל בני 24. לפני כל החלטה ובטח על יחסים לטווח הארוך של חיים שלמים. קחו את הזמן, תרגישו, תכירו יותר לעומק זה את זה. ואם מבחינה דתית משפחתית מסורתית מתאפשר לכם לעבור לגור יחד, עשו זאת. תחיו יחד תקופה משמעותית שבה תוכלו באמת להכיר אחד את השני בלי איפור ובלי מסכה ולא רק בשיחות לתוך הלילה. אחרי תקופה כזו שניכם תוכלו להחליט בצורה הרבה יותר מפוכחת אם אתם מתאימים ואם נועדתם זה לזו. מצורת הכתיבה שלך, את מאוד לוגית ומקטלגת . אבל כל חיים משותפים, בטח נישואים זה אוסף של פשרות שלא תדעו אם אתם יכולים לחיות אותם או לא עד שתתנסו. לכן, תנו ליחסיכם זמן ואל תיחפזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שאני רוצה...
מיכל13/07/2009לתת לזה זמן..אבל הבעיה שלי היא שהוא מלחיץ אותי גם כשהוא לא מתכוון לעשות זאת. אמרתי לו שכל עניין החתונה או דיבור בסגנון מלחיץ אותי ושאני זקוקה לזמן..אז הוא הפסיק לדבר על זה באופן ישיר ועבר לדיבור עקיף..איכשהו הצלחתי להתגבר על הלחץ כשהוא דיבר על הנושא באופן עקיף והתפתח אצלי רגש כלפיו אבל אז הוא הרגיש בדבר ושוב חזר לדבר על הנושא..
הוא בסה"כ מנסה להיות סבלני. הוא תמיד אומר שהוא מעדיף לחכות עוד קצת מאשר לאבד אותי לחלוטין..
השאלה היא אם באמת אפשר לפתח אהבה אחרי תקופה מסויימת שיוצאים. נכון יש הבדל בין התאהבות לאהבה..אבל האם זה אומר שאפשר לוותר על ההתאהבות (כאן זה ההתרגשות והפרפרים?) ולהגיע ברגיעה אחרי תקופה ישר לאהבה (טוב, לא ישירה אבל הדרגתית ורגועה..)
בנוגע לגיל..אני אומנם בת 24 אבל הוא מבוגר ממני..לא בהרבה..בן 28..ומבחינת מסורת..אצלי בבית לא מקובל לעבור לגור יחד לפני החתונה.אנחנו משתדלים להיות ביחד כמה שיותר ימים שלמים כי זה הכי הרבה שנוכל להגיע כדי להכיר אחד את השני במצבים שונים של היום.למזלנו זה יותר מתאפשר כי אני עדיין סטודנטית (בחופשת סמסטר) ועובדת רק במשרה חלקית והוא כרגע לא עובד (המצב בשוק) מבחינת גיל-זה נשמע אולי צעיר אבל אני מרגישה שזה הזמן שלי. ואיפשהו אני הרגשתי שזה הזמן שלי כבר תקופה מסויימת על אף גילי הצעיר.
אבל בלי קשר, אני לא מתכננת להתחתן כ"כ מהר..ואמרתי לו את זה מראש! אני רוצה לצאת תקופה לפני החלטה כזו משמעותית..אני חושבת שקשה לו עם זה בגלל שהוא כ"כ בטוח שאני זו היא והוא פשוט רוצה את הרגיעה שבידיעה..
נק' נוספת...ציינת שאני לוגית ושיש צורך בהרבה פשרות בזוגיות-אני לא חושבת שהעובדה שאני לוגית סותרת את העובדה שאני יכולה להתפשר..ואני חושבת שיש לי הרבה פשרות בקשר הזה..בין אם זה הנתונים ה'יבשים' שציינתי, ואם זה התנהגויות מסויימות/ תכונות אופי..הרי אין איש מושלם ובאמת שהוא איש מקסים..
ותודה רבה על תגובתך הקודמת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בודדותנינה09/07/2009
היי אני בת 32 רווקה , עובדת ונסודרת יחסית בחיים , אני מטבעי אדם קצת רציני , אמנם אני אוהבתלצחוק ולעשות חיים ובמיוחד אם אני נמצאת עם אנשים שכן גורמים לי להרגיש טוב ולחייך , אמנם אני מרגישה שאני לא יודעת לליצור אווירה כזו של כיפ ושמחה אמנם אני לא יושבת עצובה אך לא מסוג האנשים הפופלרים והמצחיקים , אני אמנם הנאדם מאוד רגיש אכפתי וגם תומכת וכך נהגתי עם חברותיי כל השנים , היום אני מרגישה לבד ממש לבד , בא לי לצאת אז אני לא מוצרת אף אחד לא חברה וגם כרגע אין חבר , ואלי בגלל זה גם מרגישה הבודדות והצורך להיות עם חברות , היה הרבה פעמים שהכרתי בנות ידשות תוך אירוע והיה כיף ונחמד ודיברנו על זה שניפגש ונצא ,אך בסוף שום דבר לא יצא לפועל , ואם אני לא יוזמת אז גם הן לא יוזמות , אמנם ניסיתי ליזום בעצמי אך זה לא ממש הלך
אני כל כך מרגישה בודדה מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת- ולצאת מהבדידות
יהודית ברגמן12/07/2009נינה יקרה,
כדי לצאת מתחושה הבדידות שעשויה רק להתעצם אם תשבי בבית ותאפשרי לעצמך לשקוע ברחמים עצמיים, (הייאוש נעשה יותר נוח.. כמאמר השיר של חווה אלברשטיין) תרשמי לחוגים טיולים ופעילויות שמעניינות אותך, למקומות בילוי שמעניינים אותך, שם תמצאי חברים עם אותם תחומי עניין כשלך ורוב הסיכויים שהפעילויות והמפגשים יאפשרו קשר מעמיק יותר של חברויות. כי קשרים שטחיים מזדמנים שנוצרים באירועים בהם אין ממש עניין משותף, דינם להתפוגג ברגע שהאירוע תם ואי אפשר לצפות ליותר. כשתהיי עסוקה ופעילה, הרגשת הבדידות תסתלק, תקריני משהו מושך ושמח יותר ואנשים ידבקו בך. תהיי את האמיתית ואל תנסי להיות מי שאינך. מי שירצה בחברתך יבחר בך כפי שאת, רגישה, חייכנית ותומכת ולא בהכרח בליצנית של החבר'ה. תיזמי מפגשים. ואל תצפי שאחרים יזמו בשבילך, כי רוב האנשים באמת עסוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודד ומעוניין להשיג בת זוג
פורד פרפקט21/07/2009היי נינה, גם אני מרגיש בודד ומעוניין להכיר. הייתי מאושפז בעבר, למדתי כתיבה ב"מנשר לאמנות" והיום אני באמצע כתיבת ספר מדע בדיוני. אבל זה לא מספיק, נמאס לי שלכל החברים שלי יש בת זוג (או בן זוג, במקרה של חבר טוב מאוד שלי). אני מוצא את עצמי הרבה ערבים לבד. יש בי הרבה מה לתת ויש בי הרבה מה להכיל, רק שאין למי. טוב, אם בא לך, צרי עמי קשר טלפוני או באימייל ונדבר.
פורד
077-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון ואימייל
פורד פרפקט21/07/2009077-9164858
052-475* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל ביקורתילימור09/07/2009
שלום,
אני בת 37, נשואה 12 שנה +3 ילדים (הקטנה בת שנה). בחיי הנישואין היו עליות ומורדות. בעלי טיפוס עצבני מאוד, מתרגז מהר, הכעס שלו מופנה בעיקר כלפי (עם אנשים אחרים הוא מתנהג אחרת לגמרי-חברותי, נחמד, עוזר, מפרגן). יש לו כל הזמן טענות אלי, ביקורת על כל מה שאני עושה, איך שאני נראית, איך שאני מטפלת בילדים, תדירות יחסי המין ,טוען שאני מזניחה אותו, לא משקיעה מספיק בבית, אומר שהוא נשאר איתי רק בגלל שהילדים קטנים, אומר שלא מבין איך התחתן איתי. כשאנחנו נמצאים בחברה, הוא כל הזמן יורד עלי.
אני מנסה לא להגיב , כדי שלא יהיו פיצוצים והילדים לא יפגעו. מטבעי אני אדם יותר מופנם וסגור ואני פשוט מחזיקה הכל בבטן.
המצב הזה היה בעצם מתחילת הקשר בינינו אבל במינון הרבה יותר נמוך והיו הרבה תקופות טובות - הוא אבא נהדר, משקיע המון בבית ובילדים, הוא יודע לפנק, לחזר, יחסי המין טובים.
בתקופה האחרונה המצב הפך בלתי נסבל, אנחנו רבים על כל דבר – הוא מתפרץ על משהוא ואני כועסת ולא מדברת איתו כמה ימים, האווירה נרגעת, חוזרים לשגרה עד הפיצוץ הבאה.
איך משקמים את חיי הנישואין האלה? בעלי לא יסכים בשום אופן ללכת לייעוץ נישואין, מה אני יכולה לעשות לבד כדי לשנות את החיים האומללים האלה?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
מיכל09/07/2009אני קוראת את פנייתך, והיא באמת נוגעת ללב. את מתארת מצב של תסכול מתמשך ממערכת יחסים, מול זכרונות של חיים יפים ביחד, עם תקווה לשפר את היחסים הללו.
אז קודם כל, יפה שאת יכולה לראות את היחסים ביניכם גם על צדדיהם החיוביים, ולא רק השליליים, שאת יכולה לראות גם את הצדדים הטובים בבעל. ובעיקר -יפה שיש לך מטרה: לשקם את היחסים.
אינני יודעת מדוע אישך לא מעוניין בייעוץ. לעיתים ברוח של "דו קרב" בין בני זוג כל אחד מתבצר בעמדה שלו, ואז קשה לראות את הצד של האחר. זה קורה פעמים רבות כאשר התקשורת שבין השניים מתערערת.
באופן כללי, עד כמה שזה נשמע ברור מאליו, אתם צריכים למצא את הדרך לשבת ולעשות תיאום ציפיות מחודש שלכם מהזוגיות, ואחד מהשניה. זה לא קל, אבל זה שורש העניין, ובתקשורת נכונה ניתן ליצור זאת.(תקשורת שבה צד אחד מצליח להעביר לשני את התחושה שהוא מבין אותו, גם אם אינו מסכים לו בהכרח).
יש לי כמר רעיונות, אם בא לך, את יכולה לנסות:
א. סיפרת שלאחר ריב את לא מדברת עימו, עד חלוף הזעם ואז חוזרים לשגרה כאילו לא היה דבר (מקווה שהבנתי נכון). חשוב לנסות כן לשוחח על הדברים בדיעבד. יש לזה אפילו יתרנות: יש לנו זמן להירגע, ולאחר שאנו יותר רגועים -אנו יכולים להגיב בצורה שקולה יותר, ואפילו להבין גם קצת את הצד השני. העיקר לא לוותר ולא לטטא את הדברים מתחת לשטיח, כי אני בטוחה שכמו שאת נותרת מתוסכלת, גם הוא.
ב. יכול להיות שהוא חושש ללכת לטיפול זוגי , כי הוא חושש שיצלבו אותו , שיידרש ממנו להשתנות. נסי להביא את הנושא מחדש תוך שאת מציגה טיפול זוגי כדבר ששניכם זקוקים לו, כמו למשל: "שנינו זקוקים להדרכה, גם אתה וגם אני, איך לנהוג במצבי קונפליקט, איך לתקשר נכון אחד עם השני"..כך הוא עשוי להיות פתוח יותר, כשהוא רואה נכונות לשינוי גם ממך.
ג. אם כלו כל הקיצים והוא מסרב בכל תוקף לטיפול, את יכולה ללכת לבד. יש לזה שני יתרונות עיקריים: קודם כל, אם בן זוג אחד משנה את דרכיו, השני לא יוכל שלא לעשות שינוי (זה כמו משוואה מתמטית..), ושנית, יכול להיות שהוא יתרכך, ויחליט להצטרף אלייך...
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בחיי הנישואיןקרן07/07/2009
שלום,
אני נשואה כ-שנה, אחרי שנתיים זוגיות עם בעלי .
העניין הוא שחיי הנישואין שלנו (לפני כן לא היה כך) פועלים כך : או שהכל ממש מעולה, פשוט גן עדן (גילויי אהבה, שיחות נפש, פרגון וכל מה שרק אפשר לבקש), אבל כשיש איזשהו חיכוך - גם הכי קטן בעולם - זו כבר מלחמת עולם. אין כמעט באמצע.
אני לא מושלמת (מי כן ?), וכל מעידה שלי (מילה לא במקום וכו), הוא יכול להתחרפן ומבחינתו לגמור עם העניין. ולהזכיר לי את כל "תולדותינו" ואיפה הייתי לא בסדר ב- 3 שנים שאנחנו ביחד.
בנוסף, בעלי עובר בקלות מקיצוניות אחת לשניה - מגילוי אהבה ללאמר שאינו יכול לסמוך עליי ושאנחנו לא מתאימים וכו'- זה יכול לקרות גם בהפרש של שעה !
האמת , אני מיואשת והאנרגיות אוזלות, גם שלי וגם שלו (כי כל דבר קטן הוא מלחמה וגם הפרשנות שלו למילים היא הרבה יותר חריפה מהכוונה עצמה...)
אודה לעצתכם. איך להתמודד עם העניין ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות בהקדם לטיפול
יהודית ברגמן07/07/2009טליה יקרה,
התנהגותו לא צפויה. ההקצנות והפרשנויות, ההתחשבנויות והפנקסנות שלו, המתח וחוסר היציבות קשה מאוד ולא בריאה גם לו וגם למי שחי לצידו. המתח שלו לא פועל טוב על היחסים ביניכם. בלתי אפשרי לעמוד כל הזמן על המשמר, לשקול מילים בכדי לא להגיע למצבים קיצוניים שכאלה. המתח והייאוש יגברו והאנרגיות של שניכם יאזלו ולא יהיה מנוס אלא להתמודד עם משבר קשה.
מוטב שתיפנו בהקדם לייעוץ/טיפול מקצועי לפני שיהיה מאוחר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצד שלו
הבעל07/07/2009זה כמובן היה צד אחד.
הבעיה האמיתית נמשכת כבר אפילו מלפני הנישואין. ובעצם "חוסר הסבלנות לשגיאות"
הוא תוצאה של משהו גדול יותר.
הגורמים העקריים הם:
1) הצד השני בויכוח תופס צד כמו בבית משפט ולא מבין שלפעמים הערות כאלה ואחרות
(בונות ולא הורסות) הם לטובת הכלל. כל מילה או טענה מלווים אחרי חמש דקות בהכחשה שהם קרו.
2) חוסר זהירות מוחלט בחיי היום יום. הצד השני אינו מסוגל לקחת אחריות על בעיות
או שגיאות בהתנהלות שלו , ומצד שני עושה הרבה שגיאות בהתנהלות שלו ולא שם לב
כמעט לשום דבר , בטוענה ש"יהיה בסדר".
3) הצד שני יודע לתת הערות אבל לקבל ביקורת הוא לא מסוגל לא ברגע המקרה ולא אחר כך.
4) כל פעם שהצד השני עייף או טיפה חסר סבלנות הוא לא מסוגל לנהל דו שיח נורמלי אלא
מתעלם ומסנן איזו הערה לא במקום.
5) הצד השני אינו מסוגל לנהל דו שיח שאינו נגמר אחרי כמה משפטים בשורה תחתונה - חוסר סבלנות.
וכהנה וכהנה.
יוסף לציין שאחרי ויכוח שמתקבלות מסקנות ושאמורים ליישם אותם אחר כך , כשהדברים
קורים שוב ושוב ושוב כבר הספים משתנים וכבר חוסר הסבלנות הולך וגובר.
ללא ספק , מלכתחילה , שהיה צריך ביעוץ נישואין.
או שזה יעזור או שלא. מה שבטוח שלא יתכן שלא תהיה הפקת לקחים ולימוד וקבלת פידבק
והידברות הדדית שהן הבסיס של כל זוג להתמודדות עם דברים בחיים.
חוץ מזה , בין אם מגיעים לפשרה לוגית מתאימה בין הצדדים או לא , שתי הצדדים צריכים
להיות מרוצים בחלקם , כך שלגשר בין 2 דיעות זה דבר אחד , אבל לספק 2 דיעות זה דבר אחר.
הבעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנות בהקדם לייעוץ
יהודית ברגמן07/07/2009בעל יקר,
חייכת אותי. יודע למה? כי ככל הנראה אשתך היא גם המראה שלך. אצטט מדבריך : "...הצד השני בויכוח תופס צד כמו בבית משפט"... מהו ה"צד השני"? גורם זר? גוף שלישי? מי כתב בסגנון של עורך דין המציג טיעונים מסודרים לבית המשפט? ....תחשוב על זה ;)).
מסר ודעות מתקבלים ב"צד השני" רק כשלא נזקקים לבנות חומות הגנה והוויכוח שקול ולא בכפייה כוחנית. די שאחד ה"צדדים" יוצא משליטה ומאבד כל פרופורציות בוויכוח/בריב – החטאתם את המטרה ומכאן אין יותר הקשבה אלא התנגדויות, התגוננות ובניית ביצורים.
צדקת – נכון לכם ללכת בהקדם ליועצ/ת מקצועי וממנו/ה לקבל כלים לכבד להקשיב ותקשורת בונה.
חבל להפסיד אהבה יפה בגלל עקרונות. תיזכרו בזו שהיתה לכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
הבעל07/07/2009אני רואה את זה טיפה אחרת.
אני חושב שבכל שיחה או ויכוח יש 2 צדדים.
אני לא רואה סיבה להעלות טונים אם יש אוזן קשבת בצד השני.
זה לא אומר שהצד השני צריך להסכים , אבל לשמוע ולכבד שיש דיעה שונה משלו ולהמשיך משם.
כשאחד הצדדים בויכוח מגיב באטימות או זלזול נראה לי שהפועל היוצא הוא בעצם
שמנסים עוד פעם רק יותר חזק. ואולי זה מה שגורם לטונים.
בכל מצב , יש עליית טונים הדרגתית בשיחה ולא ישר קופצים למקסימום. אומנם היא די
מהירה בגלל ההתיאשות מזה שזה לא נפתר אבל היא הדרגתית.
וחוץ מזה אופיין כזה דווקא מצביע שאני מוביל את הויכוח ולא מובל , ובגלל שאני מנסה לפתור
אני מרגיש שזה דורש ממני לנסות יותר חזק. אשמתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנות בהקדם לייעוץ
יהודית ברגמן07/07/2009בעל יקר,
טונים עולים כשמאבדים שליטה. אטימות וזלזול והפגנת חוסר כבוד - גם הם נסיון לשלוט באחר. אל לכם לנסות לשלוט ולשנות זה את זה ואל לכם להאשים ולחפש אשמים. זה לא קרב ולא בית משפט גבוה לצדק. מיצאו דרך להחליף את סגנון הוויכוח מדרך של הובלה וכיבוש לדרך של פתרון, הקשבה ותקשורת בונה.
שובו לראות בזולת שותף לדרך, לתת ולקבל,
לוותר על דפוסי התנהגות שלא עובדים יותר, תגשימו רצונות.
גשו בהקדם לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לשלוח הודעה בזמן הפסקה ביחסים?מוני06/07/2009
האם כדאי לשלוח הודעה בזמן הפסקה ביחסים ?
אני אוהב אותה ממש ולא יודע איך הגענו לזה להפסקה הזו
(תכלס אני כן יודע ......חוסר תשומת לב והמון שעות ולחץ בעבודה )
ובא לי לשלוח איזה ברכה רומנטית שתבטא את רזי הלב
או שהפסקה זה נטו הפסקה ? ( LAST NIGHT שלחתי SMS יפה מאוד והיא לא הגיבה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת בעקבות הלב? האהבה מנצחת
יהודית ברגמן06/07/2009מוני יקר,
אותי ריגשת. וכמי שמאמינה ב"ללכת עם הלב", הפעם אני מהססת, משום שדומה שלא עשיתם כל שיחת הבהרה. שלא היתה תקשורת מלאה גם בפרידה ולכן הפרידה לא ברורה. התקשורת מאוד חשובה בזוגיות ופה יש מקום לשיפור. לא ציינת אם האהבה הדדית. אולי כדאי שתזמין אותה לשיחה רגועה כדי לבחון יחד את אופי ההפסקה. אולי אתה זקוק לזמן להשלים משימות שלאחריהן תהיה יותר פנוי לקשר איתה. אם את זה תבהיר לה ויהיה לה למה לצפות ותבין את המניעים - אולי תתרצה.
שהרי הסיבה בגינה נפרדתם עדיין קיימת. בשלב זה דבר לא השתנה, ואין לך משהו חדש להציע לה, מלבד הסברים וכוונות. היא וודאי יודעת שאתה אוהב אבל קשה היה לה להאמין, כי לא הקדשת לה זמן. היא פגועה וכואבת וכנראה שגם לה לא ברור איך הגעתם לזה. בינתיים, כיוון שלא ענתה אתמול על מחווה שכבר ניסית לעשות בשליחת SMS רומנטי, כבד את השקט הזמני שהיא מבקשת. אלא אם תחליט שאתה יכול ורוצה לשנות ולהשתנות ולתת לה מעצמך יותר. כשיהיה לך משהו חדש לאמר ומה להבטיח לה, פנה אליה ונסה לשכנע אותה בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצות לעניין דחוף!!!!!טלי06/07/2009
אנסה מאוד לקצר על אף שקשה
גרושה פעמיים +4 ילדים משני אבות
לפני חצי שנה נפרדתי בצורה קשה מגבר רווק בלי בן 60
הסיבה לפרידה הייתה אי יכולתו להסתגל לילדיי או לחיי משפחה כלל ולחציי לגור יחד
מה שלבסוף אכן קרה ונגמר רע
בן אחד עזב את הבית לפני המעבר לגור יחד
אני עזבתי מיוזמתי וזה היה טראומטי
התחלתי עבודה חדשה וכולם ניסו ומנסים לעזור שלא אשקע
היה ניסיון לחזרה בינינו שנגמר רע כי לא הייתי מוכנה לשמוע על זוגיות ללא מגורים משותפים
הבנים שלי מתעבים אותו וכך כל מי שבסביבתי מאחר וסיפרתי הכל!!!!!כל מה שקרה בזוגיות
הייתה גם אלימות כלפיי
כל מי שבסביבתו מנסה למנוע שלא נחזור
חשוב לציין שהוא עושה דבר מה שלאנשים מסויימים יכול להיראות כלא מוסרי על גבול הפלילי וגם את זה בזעמי הרב סיפרתי לכל מי שהיה מוכן לשמוע(מזה הוא לא יודע,הוא כן יודע שסיפרתי על כל שאר הדברים)
יש לי מטפלת איתה אני נפגשת פעם בשבוע
החלטתי שאתגבר על הצורך העז שלי לגור יחד ושלילדיי תהיה משפחה ושנהיה יחד כזוג אך נסתיר זאת כרגע מכולם כולל מילדיי
אני יודעת וזה קשה אך זה מה יש שלגור יחד לעולם לא נגור ושעוד 12 שנה כשבני הקטן ייצא מן הבית נוכל לעשות זאת
השאלה מה אתם חושבים על זה?
אני אוהבת אותו מאוד שאי אפשר לדמיין ולא מסוגלת להיות עם אף אחד אחר
הוא רוצה אותי גם במתכונת כזו
אני מרגישה חרדה איומה מכך שאצטרך להסתיר מכולם את דבר הקשר
בבקשה אל תקטלו אותי ושיגיב רק מי שיש לו משהו לעניין להגיד בבקשה
אין לי שום כוונה להפגיש בינו לבין בניי שוב
בבקשה תייעצו לי מה לעשות כי ניסיתי להיות בלעדיו רצוף כמעט שנה ואני סובלת בעוצמות שקשה להסביר
יש בינינו משהו שהוא מאוד קרמתי בעיניי ואני פשוט לא מצליחה על אף כל הניסיונות להינתק ממנו רגשית
אנא דעתכם ועצות אם כבר לחזור איך לצמצם נזקים ואיך להתמודד עם ה"עליהום" שיהיה כשיגלו בסופו של דבר כי אנחנו אכן יחד
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים עצומות לרווחה
יהודית ברגמן06/07/2009טלי יקרה,
הקשר איתו רע לך מכל זווית אפשרית ואת יו ד ע ת את זה. זה רע וצפוי שיגמר רק רע מאוד לך ולילדיך שאוהבים וחרדים לך. יחסיכם חולניים דוחים, מלאים שקרים מזימות ואלימות. את עד כדי כך חלשה ונואשת לקשר וזוגיות שמתעלמת מכל נורות האזהרה, פוגעת ומתעלמת בצורה חמורה מילדיך שאוהבים אותך ואת חשובה להם. את כנראה כל כך חלשה ונואשת לקשר עד שאת נכנסת בעיניים עצומות לרווחה תוך יצר הרסני וויתור על כל מה שחשוב לך, למשפחתך ולכל מי שחשוב לך. יש לך דפוס התנהגות לא בריא ביחסך לעצמך, ביחסים בכלל ובזוגיות. טפלי בזה בהמשך.
תתחילי לדאוג לעצמך ולמשפחתך !
איתו- זה בטוח לא ייגמר טוב !
עזבי אותו לאלתר !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה מוצדקת?ליאת06/07/2009
יש לי חבר כשנה וחצי לא מזמן גיליתי שהוא משקר לי לגבי מישהי שעובדת איתו שכל הזמן התחילה איתו ונגעה בו באופן דיי ברור. הוא נהג לספר לי עליה כל הזמן ועל מה שהיא עושה בכל פעם שהוא עשה את זה הייתי בוכה ונפגעת והוא היה ממשיך. לא מזמן גיליתי במקרה, שהוא הסיע אותה לאיזשהו מקום שהיא הייתה צריכה ללכת אליו. חיכה איתה והסיע אותה חזרה לביתה בזמן שהוא סיפר לי שהוא יוצא עם חבר שלו.
נפגעתי מאוד עד כדי כך שהיה לי התקף חרדה והיסטריה הוא התחנן שאני אסלח לו נשבע לי שלא עשה איתה כלום ושזה סתם היה בשביל להרים לעצמו את האגו.
הדבר מאוד עירער אותי ונשבר האמון שהיה לי בו ובמערת יחסים שלנו.
גם כשאנחנו הולכים ברחוב. הוא נורא עסוק בסביבה, בבחורות. כאילו מחפש.
הוא כל הזמן מספר לי על בנות שמתחילות איתו וכשאנחנו הולכים ברחוב אז על בנות שמסתכלות עליו ומעיר הערות על המראה שלהן וכדומה. גם כן כשאני לא איתו הוא נוהג לפלרטט עם בנות שמתחילות איתו. יצא לי כמה פעמים לשמוע את זאת תוך כדי שיחת טלפון איתו או מהחברים שלו וממנו בעצמו. למרות שלעיתים הוא טוען שהוא פלרטטן ולעיתים הוא טוען שלא. מתי שמתאים לו.
יש לציין שאני החברה שראשונה שלו. ושלא היה לו ניסיון קודם לפני. הוא היה שמן והרזה המון ואומר שמפריע לו שאני עושה פרצופים וכועסת במקום לפרגן ושזה מוריד לו את הביטחון כשאני "יורדת" על הבנות שמתחילות איתו ומסתכלות עליו.
מאוד מפריע לי העניין, אני לא סומכת עליו יותר. יש לציין גם שלפני המקרה עם הבחורה לא היה חוסר אמון בכלל ולא קנאה בממדים שכאלו. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה ומה לעשות בנוגע לקשר שלנו. זה מאוד פוגע בביטחון העצמי שלי. אשמח לתגובות, תודה. ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוך חולשה וקנאה קשה לפרגן
יהודית ברגמן06/07/2009ליאת יקרה,
לא ציינת דבר לגבי טיב הקשר ביניכם, אם יש אהבה, אם יש תשוקה, כמה זמן אתם חברים, כמה הקשר הזה חשוב לך. מה שברור הוא שחברך צמא לחיזוקים וחיזורים בעקבות השינוי החיצוני שהתחולל בו. מילד שמן ודחוי הפך לבחור נאה ומחוזר. חשוב לו לבחון את גבריותו בסביבה. זה שלב שאולי הוא צריך לעבור, הוא מסוחרר מהצלחתו, רואה את עצמו ולא רואה ומתחשב בך. תפרגני לו ותחמיאי לו כשתחושי שמגיע לו ואל תפצחי במלחמה ופרצי קנאה מרחיקים. ושתפי אותו בתחושותיך. יתכן שאם תציעי הפסקה ביחסים לבחינת אהבתו ונאמנותו - תקבלי את התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית
ליאת07/07/2009אנחנו כשנה וחצי יחד. יש לנו יחסים מאוד פתוחים ואינטימיים. אני יודעת שהוא אוהב אותי. אבל לפעמים שם את עצמו קודם. ובאגואיסטיות לא חושב על איך זה ישפיע עליי. אני לא יודעת אם הוא עושה את זה בכוונה או לא אבל הוא משתף אותי במחשבות מיניות שלו על אחרות. מפלרטט עם בנות שמתחילות איתו. וכשהוא לא. הוא מציג את זה כאילו עשה לי איזה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממחוייבות...מה עושים????לאטי06/07/2009
היי לכולם, קראתי חלק מההודעות שנכתבו והחלטתי לא להסתגר לי עם הבעיה שלי...בא נגיד שניסיתי למצוא תשובות בהודעות הקיימות...אך לשווא.
אני בת 26 ויש לי חבר בן 30 כבר 9 חודשים שלא מוכן לדבר על שום דבר שקשור לקשר שלנו, ללעבור לגור יחד או לקדם את יחסינו אפילו חצי צעד קדימה. הוא מיד מתקפל לו ונסגר.
אני כבר בשלה לקיים מערכת יחסים מחייבת ואף מעוניינת בזה עם החבר הנכחי.
אני כבר ממש אובדת עצות... מה לא ניסיתי... לא להלחיץ אותו בדיבורים רבים על העניין... וכל מה שהרגשתי שיוסיף עוד לפחד הזה שיש לו ממחוייבות.
הוא מודה שהוא מפחד.. אבל לא מסוגל להתגבר על הפחד.
הוא אוהב אותי מאוד ואני אותו. מה עושים? אין גבול לסבל..
בבקשה, אם יש למישהו רעיון או עצה בשבילי, אהיה אסירת תודה.
לאטי האבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממחוייבות
יהודית ברגמן06/07/2009לאטי יקרה,
דומה שאינכם באותו מקום של בשלות לקיום מערכת יחסים מחייבת. הסיבות יכולות להיות שונות. אולי זו שאלה של בגרות נפשית של לקיחת שליטה ואחריות על חייו בכלל, הפחד להתבגר, להיות עצמאי, להתאמץ עבור המטרות של עצמו גם בשטחים אחרים.
אינך יודעת מהו הרקע האישי שלו ובאם יש לו השפעה על היכולת והרצון שלו להתחייב ולהתמסד. כי סיפור משפחתי של זוגיות פגועה ורעועה, עלול ליצור מודל של נישואין קשים ולעורר פחד מפני התחייבות בכלל. אולי הוא פוחד שהאהבה אינה אינסופית, מפחיד להיות/להיכבל עם אותו אדם "עד שהמוות יפריד ביננו". כי כשהוא מתחייב לאדם אחד, נדמה שהוא מפסיד משהו/מישהי. שההתחייבות תצמצם או תשלול ממנו את תחושת החופש. או כמו הימור על הסוס הלא נכון, לא בטוח כי הינך מי שהוא ירצה להתחייב אליה. מגורים משותפים ללא התחייבות של זמן יכולה להקל. השאלה אם הפחד ממחויבות, ספציפית אליך. אם יש אינטימיות ואמון בקשר שלכם, צרי שיחה כנה אמיתית ורגועה מהלב אל הלב. הציגי את מאווייך שלך ובלי לחץ שעשוי לדחות ולהרחיק ותבררו יחד מה מטריד אותו ואם שווה לך להמתין. אולי הוא עדיין לא חש בצורך להתמסד ואולי הוא זקוק ליותר זמן ממך בכדי לבחון אם זו אהבת אמת ואם אתם מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוהבת,לא אוהבת,למה כל הבילבול הזה?נטלי04/07/2009
אני בקשר עם מישהו כבר שנתיים, הוא יזיז קבוע ,יש ביננו משיכה מטורפת,אני מקיימת יחסים רק איתו והוא רק איתי אך לא בקשר רציני...(לא מתאים בזמן הזה לא לי ולא לו)
היו תקופות שחשבתי שאני מאוהבת בו ורוצה רק אותו אבל זה כל פעם התהפך והרגשתי שאני לא מאוהבת בו וזה היה סתם והכרתי עוד בנים .
היחסים ביננו די טובים,אך גם זה לפעמים מתהפך,פעם חוזרת עם חיוך ופעם בבאסה ..
החיוך בא מיזה שהיו צחוקים בפגישה והמשגל היה מדהים וסיפקנו אחד את השניה והבאסה באה מבנות אחרות שהוא מדבר איתן כשאנחנו בחוץ..
כל התקופה הזו הוא לא היה עם בנות חוץ ממני, והוא תמיד כנה איתי ולא אחד שמספר סיפורים,זה מה שאני אוהבת בו. אבל בזמן האחרון שאני רואה אותו מדבר עם בנות ואומר להן דברים כמו:וואי מלא זמן לא התראינו,מה קורה איתך,מה המספר, אני ידבר איתך מאמי, נהיה בקשר, זה גורם לי לקנאה גדולה והרגשה של עצב ואני לא מבינה למה, כרגע,נכון להיום אני לא מרגישה אהבה אליו,למרות שמכל הבחינות אנחנו די מתאימים והולך ביננו די טוב היחסים וכל זה גורם לי לבלבול מאוד גדול.אני כ"כ מתעצבנת בפנים כשהוא פוגש ברחוב בנות ומדבר איתך על זה שהן ישמרו על קשר או על שיחה בטלפון עם מישהי ולא יודעת מה יקרה בינהם כשהם יתחילו לשמור על קשר,אני לא רוצה שהוא יכיר אחרות ויקיים יחסים גם איתן. אני כל הזמן אומרת לעצמי "אני לא מאוהבת בו,צאי מיזה" אבל העצב עדיין נשאר...
אולי גפ כל העניין הזה שאני מאוד רגילה אליו ואף פעם לא היתה לי מערכת יחסים עם מישהו שנתיים וכל מה שקרה ביננו.. אבל בכל זאת, הבילבול לא פוסק ..
בבקשה תעייצו לי, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז ככה
שם05/07/2009טוב תמיד טענתי שכולנו פשוט חווים אותם דברים רק בזמנים אחרים ועם אנשים אחרים- וזה רק מחזק את מה שחשבתי עד היום...
קרה לי, מה זה קרה יותר נכון קורה... סיפור די דומה.. גם בערך אותו זמן. אף פעם לא ידעתי איך להגדיר את זה ואיך יש סוגים כאלה של קשרים אבל זה משהו שא יאפשר להסביר אם אתה לא בתוך זה..זה נראה לי יותר חזק מקשר נורמלי זה משהו אחר.... אין כבר משהו שהוא רגיל וסתמי תמיד זה יהיה מרגש מחדש.. אוקי בכל מקרה קרה לי אותו הדבר שהיה קשה לי שהוא מדבר עם בנות ככה וכל המסביב...האמת שהחלטנו שאנחנו לא עם אחרים אבל בכל זאת כן קרה מקרים והוא דיבר וחיבק וכן זה לקנא לגמרי ורבתי איתו על זה..והאו לא הבין בכלל .ואני אגיד לך את האמת גם אני חשבתי שנאי לא אוהבת מזה חשבתי? בטוחה... וגם היתי שלמה והאמנתי לעצמי במשך הרבה זמן...עד שזה התקלקל ואז גם ניגמר יום אחד...ואז את מקבלת את הבום! את אוהבת אותו..את תביני את זה עם הזמן, אמרתי בדיוק כמוך. וברגע שמאבדים פתאום המציאות יוצאת לעולם. (ככה אני חושבת)
בכל מקרה, תכלס, יש לך 2 אפשרויות אן שאת ממשיכה לזרום עם זה כי זה באמת כיף בסופו של דבר ואת רגילה שזה הוא וכיף לך וטוב לך עם זה...גם לו .. אבל את מוכנה לזה שאת תצטרכי להתנתק רגשית יום אחד וזה ממש ממש ממש לא יהיה קל...באמת...זה לא חשוב מה נראה לך כרגע
או שהאפשרות השניה שלך זה באמת לבוא ולהגיד לו שמע- מפריע לי תכלס שאתה עם אחרות מסתכל מדבר רוצה להכיר וכאלה... אני איתך באמת רוצה להיות- מתאים לך כן- או......שלא
עכשיו זה נורא קל להגיד תעשי את זה ו זה יכול לקחת לשני מצבים וזה או לפה או לפה... אבל זה עדיף.
בכל מקרה באמת שאת חייבת לשבת עם עצמך ולהבין שזה לא סתם וזה כמו שאנשים יגידו לך אה מה בעיה שטויות אני מפסיק מחר לעשן אם אני רוצה, זין- הם מכורים רצח..אותו הדבר..זה לא קל לעזוב את זה ביום אחד. באמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהבת אבל מקנאה
יהודית ברגמן05/07/2009נטלי יקרה,
אני מסכימה עם "שם". דומה שכרגע אתם סתם נהנים זה מזו ממיניות מעולה ופתיחות, אבל אין במערכת היחסים שלכם אהבה. ומצידו חסר כבוד, אם מפלרטט וקובע עם אחרות כשאת לצידו. את יכולה להמשיך סתם להינות מהיזיזות איתו, אבל קחי בחשבון את הסכנה שאת תסֳחפי רגשית ובסופו של דבר תיפָגעי, כי את רגישה ומקנאה וכנראה שהוא לא יסתפק באישה אחת, לעולם.
האם את בנוייה ומסתפקת באמת בהכתבת מערכת יחסים פתוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית
נטלי05/07/2009הרשי לי לתקן אותך, את טועה בגדול, הדבר החשוב ביותר אצלו זה שהוא מכבד בחורה, הוא בחיים לא יזלזל במישהי ,הוא אף פעם לא השפיל אותי , הוא תמיד התייחס אליי בהתאם , אבל דיברנו על זה כבר שאם אחד מאיתנו יצא עם מישהו אחר זה לא יהיה אמור להפריע לנו, ולא לקנא, (אז זהו שאני בתוכי כן מקנאה, אני יודעת שהוא לא מאוהב בי, הוא נמשך אליי ומכבד אותי,מאוד!, למרות שמבחינת אמא שלו אני כבר הכלה שלה חח )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על הטעות
יהודית ברגמן05/07/2009נטלי יקרה, אני שמחה בשבילך ויחד עם זאת, מזמינה אותך להסתכל שוב ולבחון אם אכן נכון וטבעי עבורך להסתפק במערכת יחסים פתוחה שכזו לאורך זמן כשלכאורה מוסכם שאינה מחייבת ונטולת רגש וקינאה. כי אם השכלתי לקרוא בין השורות, מאוד קשה לך עם הויתור.
טוב לך איתו ויחסיכם מספקים, אבל שניכם לא ממש אוהבים. צר לי, אבל אני צופה שהמצב שעשוי להיגרם בעתיד בגלל הקנאה הוא שתנסי למסד את היחסים למרות שאינכם אוהבים וזאת בכדי לשמור אותו לך בלבד. ולכן את צריכה להחליט מה את עושה. אם את לא מסוגלת "לסבול" את זה שהוא מדבר עם אחרות ומתוך ידיעה שאת לא אוהבת אותו ולא מתכוונת לקשר יותר עמוק ומשמעותי – רצוי שתיפרדו עכשיו לפני שתתקשרי ויהיה לך קשה יותר לנתק את הקשר. כי לעולם הוא לא יהיה "מגרש המשחקים הפרטי שלך"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)