פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    עינבר
    13/06/2009

שלום רב

אני בחורה רווקה ויש לי משהו שרציתי להבין קצת והסבר ישנו בחור שהוא נשואי אך אני יודעת שמערכת הנישואים שלא לא כול כך טובה אותו בנאדם כאשר אני נמצאת מולו 0(הוא רופא בכיר במקצועו ) הוא נועץ בי עיינים וכן היו מיזמוזים וכי לאחרונה הוא אף הציע לי שניפגש בבית קפה ונשוחח וכי כול הזמן יש קומפלימנטיים מצידו במקביל כאשר מתעוררת בעיה בריאותית הוא מיד מגיע אליי

בנוסף אמר שמיצידו לראות אותי כול יום

מה עושים

האם ההוא זומם משהוא ?
    האם רוצה איתי קשר מיני ?
    האם רוצה קשר רציני ?

אשמח באם תסבירו לי מה הוא רומז אנני יודעת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יקירתי..

מאיה
    13/06/2009

הוא רוצה סקס, לשאלתך. בחירתך לעשות עם הגוף שלך מה שבא לך, אבל צפי להשלכות עקב היותו נשוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שהוא מתעניין בסקס

דורית כהן
    15/06/2009

גם אני חושבת כמו מאיה שהעניין שלו הוא בעיקר בסקס. רוב הגברים המעוניינם בסקס יציגו זאת כאילו חיי הנישואין שלהם לא טובים. ויתכן גם שחיי הנישואין אכן לא טובים אבל מכאן ועד לאהבה ולפירוק הזוגיות הקיימת, ויתור על חיי משפחה וילדיו - הדרך ארוכה. הסיפור שהוא מספר לך הוא מאוד מוכר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז הוא רוצה להתחתן או לא?!
    שרונה
    12/06/2009

שלום,
    אני בת 25 יוצאת עם בחור בן 36 כמעט שנתיים.

אנחנו גרים יחד חצי שנה מאז שהתחלנו לצאת והבעיה המרכזית היא האקסית שלו.

כאשר היא גילתה שהוא יוצא איתי היא יצרה איתי קשר וניבלה את הפה..

לא נגררתי איתה..אך רציתי לגרום לה להפסיק אז אמרתי לה שאנחנו מתחתנים.

היא מיהרה ליצור עימו קשר בהתכתבויות בכדי לאמת את העניין וכול מה שהיה לבן זוגי לומר :
    "אז מה אם היא אמרה, היא יכולה להגיד".

אני מבינה את הכאב שלה וכלפיה אין לי שום טענות, הכול אני מפנה אליו, ולדבריו, אין למילים האלה שום משמעות וזהו "סגנון" דיבור שאופייני לו במצבים כאלה.

האמת שגם אחרי שנתיים של זוגיות אין התקדמות אך הקשר שלנו מיוחד ואוהב.

אני רוצה לקבל הערות לגביי מה שהוא אמר לה והאם יש מקום לוותר על האגו שלי?..

לקביעת תור
    סגירה
    אז הוא רוצה להתחתן או לא?!

הוספת תגובה

• הי,

מאיה
    13/06/2009

לא ממש הבנתי האם אכן יש תיכנון להתחתן או שאמרת את זה כדי שתרד ממכם.

כך או כך, אני מאמינה שלאקסיות מהסוג הזה לא ישנה הרבה אם הבחור נשוי או לא.. עובדה שהיא בתוך חייכם.

לגבי ה"היא יכולה להגיד", ישר עלה לי זלזול בך. ז"א, למילה שלך אין משמעת, ומאידך הוא רצה לרצות אותה, אולי. אבל קחי בחשבון שבהנחה ואין תיכנון כזה, ייתכן וכעס שבכלל אמרת את זה ככה מהשרוול.

זה לא עיניין של אגו, זה עיניין של לשבת איתו רציני ולפתוח את הנושא הזה, לאן הקשר מתקדם אם בכלל ויותר חשוב- כמה הדעה וההרגשה שלך חשובות לו.

מעבר לזה, אם מפריעה לך האקסית את בוודאי צריכה להעלות את הנושא בפניו ולחשוב עם עצמך מה קורה אם לא יוציא אותה מחייו. האם תוכלי להמשיך כך. חשבי טוב על צרכייך והעלי אותם בשיחה רצינית מולו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ממשיכים אחרי בגידה
    mimi
    11/06/2009

בתקופה האחרונה עלו אצלי חשדות שבעלי מנהל רומן. הטלפון הסלולרי שלו היה צמוד אליו כל הזמן כמו אינפוזיה והטלפון היה נעול בקוד סודי כך שלא היתה לי גישה אליו. כששאלתי הוא אמר שהוא קנאי לפרטיות שלו...
    לפני שבועיים הוא שכח את המכשיר בבית ובמקרה גם שכח לנעול אותו.
    נכנסתי להודעות ה- SMS שלו וגיליתי שהוא מנהל מערכת יחסים עם בחורה אחרת, תוכן הSMSים היה מאוד אינטימי. באותו יום התעמתתי איתו ורק ביום למחרת הוא הודה שהוא בקשר עם בחורה אחרת ב- 4 וחצי חודשים האחרונים. לטענתו (ואני מתקשה להאמין) הקשר התחיל בקשרי עבודה והמשיך לשיחות טלפון וSMSים. הוא אומר שמעולם לא היה ביניהם מגע פיזי ולא היו לו רגשות כלפיה...
    האינסטינקט הראשוני שלי היה להיפרד ממנו. הרי בוגד תמיד בוגד, והוא שיקר לי כל כך הרבה זמן שאני כבר לא יודעת מה אמיתי ומה לא.
    הוא מצידו אומר שהוא אוהב אותי, נמשך אלי והוא לא יודע להסביר למה הגיע למצב כזה - כנראה חיזוק לאגו. הוא גם טוען שברגע שגיליתי את זה הוא הפסיק להתקשר אליה והקשר ניתק מעצמו!
    אתמול הלכנו בפעם הראשונה ליועצת זוגית. היא הציעה לו, בשלב ראשון, בתור צעד בונה אמון, להתקשר אליה לידי ולומר לה שהכל נגמר ביניהם, שזו היתה היסחפות ושהוא רוצה לשקם את הנישואים שלו.
    הבוקר הוא עשה את זה - מצד אחד זה נתן לי הרגשה טובה, שהיה לו חשוב יותר לתת לי הרגשה טובה ולהחזיר את האמון, שחשובים לו רגשותיי יותר מאשר רגשותיה שלה. מצד שני, אני כל הזמן חושבת איך אפשר לסמוך על בנאדם שלא יודע להסביר את ההיסחפות הזו שלו (במיוחד לאור העובדה שהוא לא יודע להסביר את עצמו), אם זה היה בשביל האגו שלו, איך אני יכולה להיות בטוחה שהוא לא יצטרך חיזוק אגו בעוד שנתיים - שלוש - עשר שנים?
    למרות שהתחלנו בייעוץ זוגי, אני לא מסוגלת לנהל איתו זוגיות נורמלית מאז. אנחנו מתקשרים ברמה המשימתית או כשאני שואלת שאלות על הקשר שהיה ביניהם. הוא מוכן להיות סובלני ולתת לי את הזמן שצריך עד שהפצע יגליד. אבל... בינתיים אני כל הזמן חושבת על זה, לא ישנה טוב בלילה (עברתי לספה בסלון)...
    איך עוברים את זה???

לקביעת תור
    סגירה
    איך ממשיכים אחרי בגידה

הוספת תגובה

• לא סוף העולם

דורית כהן
    15/06/2009

מימי היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. יחד עם זאת יש לכם הזדמנות לאוורר את הזוגיות. צריך לעשות זאת מפעם לפעם, כי לרוב מצטברת הרבה "אבנית" שסותמת את התקשורת, ומורכבת מכל מיני ציפיות ואכזבות, ונותנת תחושה של תקיעות. אתם נמצאים במקום הנכון, נכנסתם לתהליך של טיפול זוגי, וכיום בעלך בונה את האמון מחדש.
    אין מה לעשות, ניצני החשדנות תמיד יישארו שם, בגלל מה שקרה פעם אחת. את זה אי אפשר למחוק. אבל תחשבי על כך שזוגות רבים עברו אירועי בגידה הרבה יותר חמורים ונשארו יחד. הוא פעם אחת הרשה לעצמו להתפרפר, להיסחף מבחינה רגשית, וזהו צורך של הרבה אנשים נשואים, לחוות שוב את הריגוש בהיכרות חדשה, דבר שכהבר לא יכול להיות להם בזוגיות המוכרת והשגרתית. זהו צורך קיים אצל רבים, אבל לא כולם מממשים אותו בפועל. יש סיכוי שהוא ילמד מן התגובות הקשות שלך עד כמה הוא הכאיב לך ועד כמה הוא סיכן את כל מה שיש לו כיום. לפעמים לא קולטים זאת עד שלא נמצאים במקום הזה, ועכשו הוא לגמרי מבין מה הוא עולל. לכן, יתכן והזכרון הזה של הכאב שהוא גרם לך והסיכון לכל מה שיקר לו - ירתיעו אותו בפעם הבאה שיהיה לו פיתוי
    מסוג זה.
    תהליך השיקום והחזרה לוקח את הזמן שלו, ועלייך להקשיב לעצמך ולהבחין בין הרצון שלך להעניש אותו לבין חוסר הרצון שלך להתקרב אליו. אלו שני דברים שונים.
    אני מאחלת לכם שתצוא מן המשבר מחוזקים וקרובים יותר ממה שהייתם קודם. אולי בסוף תגידי לו תודה על שזה קרה כי יש סיכוי שתמצאו את הזוגיות שלכם טובה יותר ממה שהיתה קודם. היה אצלי זוג צעיר, שלאחר מספר פגישות החלו לצחוק על הבגידה עצמה ולהזכיר אותה בבדיחות הדעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה מגיע לי למה?

אסתי
    19/08/2009

אני חייה עם בעלי 27 שנה של אושר ורוגע אהבה יחסים מאין כמותם בכל לא החסרתי דבר כל מה שרצה קיבל גידלתי לו שתי בנות מקסימות נתתי את כל נשמתי כמו גדולה כשהייתי רק בת 22 ילדה ,
    עבדתי איתם המון טיילתי איתם הייתי אימא לכל דבר עד שגדלו והיום נשואות ב"ה עם ילדים.
    היום לאחר שהבאתי 4 ילדים לתיפארת הגבר שלי ביום בהיר שוכח את הפון בבית כשהחיים שלנו מצויינים ב"ה ולתדהמתי אני רואה שתי שיחות בדיוק בהפסקה שלו חייגתי לאותו המספר ואני מגלה שמהצד השני בחורה .
    הבת הגיעה מהעבודה סיפרתי לה והבת התקשרה לשאול מי היא מה השם שלה וגילתי לתדהמתי שזאת האקסית מהרווקות שבעלה היה החבר טוב של בעלי רק פשוט כבר לא עובדים ביחד ונותק הקשר,
    הבעל חוזר מהעבודה ישר לפון הבן הקטן אומר לו אבא היו לך 2 שיחות ואז האבא אומר לו שששש
    ואת זה אני שמעתי מהמטבח והחום עלה לי ל40 מעלות כמעט התמוטטתי בבית וככה התחיל הסיפור... שאלתי אותו בנחותה בסלון ממי הפון אמר לי תמיד מחפשים איזה רב אחד ומכאן נגמרו לי החיים בעלי פשוט בוגד ומשקר לי בצרורות מבלי לדעת שאני כבר יודעת אני לא ילדה אני דיי חכמה ,
    ומכאן מעגל השקרים שלו מתחיל ולא רק זה הבעל עזר לי בכל עבודה בבית בכלללללל
    כבר הרגשתי לא נעים הגינה מהממת הבית מצוחצח מה קרה הכלים הזבל חשדתי בזה ,תמיד עזר אבל לא ככה.
    ואז המוח שלי התחיל לעבוד ידתי שיש כאן בגידה אינני יודעת אם גופנית אבל בפון כן ובטוח
    הגעתי עד לבעל בכיתי התרגשתי בן אדם זהב תמים עודד אותי המון ואמר שאין לי מה לדאוג אני אטפל בזה
    אמרתי לו הכל בבקשה בעדינות לא להרוס התחננתי הבטיח לי אבל כשהגיע הביתה הוא פשוט התפרץ בצעקות עליה .
    המשכנו לתקשר עוד קצת הוא רצה לדבר עם בעלי דיבר האמין לו
    אבל אני פשוט
    לא מסוגלת לסלוח לו הייתה בננו אהבה ואימון חזק ונתינה את כל חיי נתתי בשבילו ובשביל הבנות שלו ובסוף קיבלתי סטירה לכל החיים היום אני לא רוצה אף אחד מולי,
    גם לא את הנכדים ולא הילדים וגם לא אותו
    אנחנו חיים ככה בשביל הילדים בלבד נשיקה ושלום לעבודה.
    שקרן תמיד שקרן לא יעזור עם כל התחנונים שלו אין לי פינה בשבילו כבר השקעתי והכל סתם
    לאחד שלא מגיע לו חבל על המאמץ והכח שנתתי מעצמי לחינם.
    היום רק הילדים והעבודה לנגד עיני,
    כשאתרפא אמצא לי גבר שיתן לי אהבה וכוח להמשיך.
    לחיות איתו אני כבר לא רוצה נגעלת מרגישה הכי רע שבעולם
    למזלי הבנות הם הכח שלי היום נותנות לי את כל התמיכה והחיזקים תודה לאל שיש בנות.
    המלצה ...לא להיות תמימה בחיים להיות ביצ'ית הכי טוב ככה גברים אוהבים לצערי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה מאותו סוג.

אסתי
    19/08/2009

קראתי את מכתבך ואני בדיוק באותה צרה כמוך מהיום שעליתי על הפון בדיוק כמוך כששכח את הפון בית חודש מאז ועד היום אני לא מסוגלת לגשת אליו למיטה הוא ניסה אבל אני פשוט נגעלת למרות שהוא אומר שזה רק קשר של טלפון בלבד בשבילי האדמה רועדת מתחתי ונשמטת אני לא מסוגלת לסלוח ,
    אני לא מסוגלת גם לעזוב בגלל הילדים המקסימים שיש לי ו יש לי עדיין רגש אליו ואולי זה הרגל הזה מקשה עלי
    אנחנו מנהלים שיחות בחוץ כמו ידידים בלבד נשיקה לעיני הילדים בכדי לא לפגוע בהם היום הם המקום הראשון בחיי.
    אני לא חושבת שיש מרפא וגם לא פסיכולוגית כי... הנפש נפגעה כל הכח ששאבתי כל החיים והאימון והרוגע שהיה התפוצץ לי ביום אחד בפרצוף זה התחיל מהשקר הראשון שלו שהיו רק 2 שיחות והיא טוענת 7 ובסוף התברר המון אולי שנה בערך לכי תדעי מה היה שם גם חקרתי לעומק עד שהגעתי לבעל אבל קשה מאוד הבעל שלה כנראה תמים מאוד נפגע ממה שהיא עושה אבל אין לו כנראה כוחות
    לדעתי הפתרון הוא בגלל הילדים אני אמשיך לחיות את החיים כמו שהם בשביל הילדים,
    ושכל אחד יעשה מה שטוב לו בחוץ מבלי לפגוע בילדים חלילה גם ככה קשה להם מהשמועה ומאוד מרחמים על האימא המלאכית שככה היה מכנה אותי הבעל הבוגד.
    עוד דבר להיות תמיד עסוקה בעבודה בבית בילדים להשקיע המוןןןןןןןןן,
    לצאת לבלות לא לשקוע אני בנתיים שקועה אבל ככה אני חושבת לעשות
    הסיפור שלך פשוט צמרר אותי הכל אותו הדבר זה מדהים ,
    התגובה שלו הכל זה רק מראה לך שכל הגברים שקרנים רוצים לבגוד ולשמור גם על הבית.
    שאלוהים יתן לנו את הכח אין לי כח להתפייסות כי החזקתי ממנו בן אדם אמין לחלוטין
    ומי שבוגד פעם יבגוד גם בשנית מי יודע אולי היו עוד ופשוט לא נתפס?
    תמיד זה ינקר עדיף להמשיך לחיות ולא לחפס.
    אשמח לתקשר איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה
    רויטל
    11/06/2009

שלום אני רויטל בת 21 התאהבתי בבחור בן גילי לאחר כמה מפגשים הוא אמר שהוא דרוזי אבל מסתבר שהוא ערבי אין לו מבטא וגם לא מראה בחור יפה להפליא עכשיו הקשר בנינו הסתיים אני עדיין מאוהבת בו ברמה מטורפת וממש לא הגיונית איך אני יכולה לנתק אותו מהמחשבות שלי כמובן שאני יודעת שהוא ערבי ואין מצב בעולם שאני יהיה איתו כי אצלנו אסורים הדברים האלו ואני באופן אישי מאוד גזענית ושונאת ערבים ולא מבינה בכלל איך נתתי לעצמי הזדמנוות להתאהב בבחור ערבי מה אני עושה ? אני פוחדת ברמות שמישהו יגלה את זה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• לעבור הלאה

דורית כהן
    15/06/2009

שלום לך רויטל, אני מצטערת על האיחור בתגובתי. נראה לי שלאור מה שכתבת "באופן אישי מאוד גזענית ושונאת ערבים " עדיף לך לנתק מגע ולשכוח את האהבה הזו, משום שעם כל ההתרגשות והכיף שיכולים להיות באהבה, מדובר בכל זאת באדם שיש לו משפחה ורקע שאיתם יש לך קושי גדול, ועדיף לא להיכנס ב"ראש בריא למיטה חולה", כי אין מנוס מהסתבכויות מול הנושא של פער תרבויות ולאום שונה. השאירי את הזכרון שלו עמוק בליבך ועברי הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה לאחר קשר קצר עם אפשרות לחזרה?
    שני
    11/06/2009

אני בת 26. יצאתי עם בחור בן 30 במשך כחודשיים והייתה הרגשה נהדרת - שאנחנו מאד מאד מתאימים ודברים מתפתחים. אך אחרי כחודשיים הוא בא אלי ואמר שהוא מתקשה להמשיך הלאה כי נפרד מבת זוג של כחצי שנה מספר שבועות לפני שהתחלנו לצאת (למרות ששם הפרידה באה ממנו מפני שדברים לא העמיקו מבחינה רגשית), והוא התחיל בקשר רק כי מאד מאד מצאתי חן בעיניו, למרות שידע שזה מוקדם מדי עבורו. ואכן הוא אמר, כשהקשר התחיל להתפתח מעבר ל"דייטינג" הוא התקשה להמשיך הלאה. בפרידה עצמה הוא אמר שהתקשה מאד לקבל את ההחלטה להיפרד כי אני מדהימה בעיניו והוא יודע שהוא מפספס אבל מרגיש שהוא לא יכול להמשיך הלאה במצב הנתון, שהוא מבולבל והכל מוקדם ויותר מדי עבורו, והוא גם לא רוצה לפגוע בי. האמת שגם אני לא הייתי מסוגלת לחזור אליו כרגע במצב הנתון (לפני הפרידה הוא ביקש מס' ימים לחשוב - מעין הפסקה, וגם אני עשיתי חושבים והגעתי למסקנה שכרגע איני מסוגלת לחזור להיות איתו - אני צריכה מרווח של זמן מכל הסיפור כדי בכלל לשקול את המצב ומה אני מרגישה). הוא אמר שאינו יודע איך ירגיש בהמשך, אבל הוא מאד מאד ישמח אם לא אסגור בפניו את הדלת בעתיד ומאד מקווה שאוכל לשמור על ראש פתוח כלפיו, ושכן נישאר באיזשהו סוג של קשר (יותר טלפוני), ושזו הפעם השניה בלבד בחיים שהוא מרגיש כאילו שהוא מפספס דברים רק בגלל טיימינג ולא בגלל שום דבר שקשור אלי כבת זוג פוטנציאלית, ושהוא כן מעוניין לדעת שיש אופציה להמשך אם נרצה בכך בעתיד. מצד אחד, זה לא "עולה לי הרבה" להשאיר לו את הדלת פתוחה. מצד שני, זה מעט תוקע. האמת שאני מאד מאמינה לו שכך פני הדברים מפני שהיחסים ביננו היו מבוססים על משהו אמיתי וכנה ושאכן מדובר בקושי שנובע מהטיימינג. האם את חושבת שיש איזושהי אפשרות שדברים ישתנו או שמא אני משלה את עצמי? האם יש בכלל אפשרות לחזרה אחרי פרידה מסוג כזה אחרי פרק זמן כל כך קצר?

הוספת תגובה

• ושכחתי להוסיף...

שני
    11/06/2009

שכשדיברנו ושאלתי אם הוא שוקל לחזור לקשר עם בת הזוג הקודמת הוא אמר שזה ממש ממש לא הכיוון, והוא בטוח בפרידה ממנה. שהוא היה רוצה להיות מסוגל איתי, אבל משהו שהוא עוד איננו בטוח מהו בדיוק שקשור לפרידה אינו מאפשר לו (ולא משהו שקשור אלי או אלינו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאלה!

שירית
    11/06/2009

אני עצמי עברתי לפני חודש את התסריט שתיארת רק שאצלי זה היה בגירסה מקוצרת מבחינת הזמן אבל היה מאוד עוצמתי מבחינה ריגשית. אבל בכללי זה אחד לאחד.
    קשה מאוד להבין את הלך המחשבה או הרגש המתחולל אצל גבר במצב זה, ואני החלטתי שאני לא מנסה להבין.
    מה שאני כן מייעצת לך הוא לשים את עצמך כרגע במקום הראשון. אני לא חושבת שלאפשר לו לשים אותך "על אש קטנה" , זה משהו שהוא לטובתך. טוב ונכון תעשי אם תאמרי לו שאת מבינה שהוא מבולבל כרגע ושאת משחחרת אותו ומעדיפה לנתק את הקשר לחלוטין. ואם יחליט ביום מן הימים שהוא מוכן לקשר איתך את בהחלט לא תיפסלי על הסף את האפשרות אם תהיי פנויה עדיין כמובן. הדבר הזה יאפשר לך להתרחק מהסצנה ולבחון גם את את ריגשותייך, לחיות את חייך בלעדיו ולהמשיך לאט לאט הלאה. וגם הוא יוכל לבדוק האם הוא מתגעגע וכו'.
    את שואלת האם אפשר לחזור לקשר אחרי קטע כזה והאמת היא שאי אפשר לדעת. אני מכירה זוגות שנפרדו על רקע כזה ואח"כ חזרו והיו כאלה שפשוט המשיכו הלאה.
    החיים רצופי הפתעות ואין לדעת מה טומן בחובו המחר.
    מקווה שעזרתי ולו במעט.
    חיבוק מאחת שמבינה לליבך עד מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד אהבתי תגובתך. מסכימה מאוד.

מאיה
    12/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

דניאלה
    12/06/2009

מסכימה איתך לחלוטין. האמת שאני בסה"כ מתמודדת יפה מאד עם המצב ומרגישה מאד חזקה ושלמה עם עצמי. מבחינתי גם אין סיכוי שאיזשהו נסיון לקשר יבוא ממני. אם הוא רוצה להתקשר, או לחזר, או לדבר, הוא מוזמן. אני מצידי מאד זהירה. למרות ששאלתי אותו אם הוא מעוניין בקשר טלפוני, והוא אמר שהוא מאד ישמח, אני יודעת שאיני מסוגלת ליזום כרגע או בכלל שום סוג של קשר מצידי.
    אז מבחינת עוצמה פנימית, אני מרגישה במקום הנכון.
    מצד שני, השאלה שלי נגעה יותר לעצם האפשרות - מה הסיכוי שאם את משחררת מישהו בצורה כזו, ומאפשרת לו להמשיך להתבלבל עם עצמו, שהוא ירצה לחזור למקום שהרגיש בו מבולבל. גם אם זה לא בגללך? אולי עדיף מבחינתי לחשוב שאין אפילו שבריר של סיכוי. שאין קשר להתאמה או חוסר התאמה, או להתלהבות, אלא פשוט לעובדה שאין סיכוי לשום סוג של אינטראקציה לאחר שדברים התחילו כך. בעצם אולי זו תהיה פילוסופית או כללית וכל מקרה לגופו. אני חושבת אפילו שיש יותר סיכוי שאם זה היה הפוך ואני הייתי הצד שהיה אחרי פרידה היה יותר סיכוי שאחזור בי לאחר פרק זמן מסוים - ולעומת זאת אצל גברים דברים עובדים בצורה טיפה שונה.
    המון תודה שוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשורה התחתונה אנחנו ממש לא צריכות

שירית
    12/06/2009

גברים מבולבלים... (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו...אז אני לא היחידה?..?

בדויה
    20/10/2010

אנחנו נשואים שנתיים+יתינוק ומוגדרים זוג כבר 7 שנים...הוא היה קר גם בתקופת ה"חברות" רק לא גרנו ביחד ולא ראיתי עד כמה זה חמור...אבל כשנישאנו זה הפך לסיוט...הוא פשוט לא רוצה...אנחנו עושים את זה פעם בחודש לעיתים פעמיים בחודש וגם זה כי אני יוזמת וכי אני מתחילה ...ופשוט "אונסת" אותו בכח...
    זה כל כך משפיל...אוףףף...אח"כ אני שונאת את עצמי על זה ואומרת שפעם הבאה אני אחכה חודשיים ואהיה קרה כמוהו ונראה מה יהיה...אבל שוב, אני זו שנשברת אחרי חודש...
    זאת הרגשה כל כך גרועה...להרגיש לא רצויה,לא מחוזרת, לא נחשקת.....נראאה לי גרוע מזה אין...חשבתי גם על בגידות (אבל אני אדם מסורתי ומאמין והמצפון שלי פשוט לא נותן ולא יתן לי)
    אני בחורה נאה מאוד (כמו שכלכן גם אמרתן על עצמכן) והוא נותן לי להרגיש מכוערת בחוסר תשומת לב הזה כלפיי....
    בנוסף לכל מאכזב שהוא לא זוכר את יום הנישואין שלנו ובקושי את ימי ההולדת שלי (כלומר לא משקיע גם בדברים כאלה)....
    מה עושים??
    אני לא אשאיר את הילד שלי בלי אבא...הוא אבא נהדר...הוא אוהב את הילד יותר מהחיים שלו ואני אומללה...אומללה מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדוי-בדויה

בני
    20/10/2010

אם הזוגיות שלכם עדיין חיה ונושמת, ויש דברים משותפים שחשובים לכם, אז כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן !
    דבר ראשון את צריכה להבין שזוגיות היא שותפות לכל דבר ועניין, כשאחד נעדר מהעבודה אז השני ממלא את מקומו, כמובן שבכל שותפות יש הגדרות מי עושה מה, אבל לפעמים השעה דוחקת, או שנוצרת בעייה כלשהיא, ואז אין חוקים והגבלות, כדי להציל את העסק, זה שנמצא בכושר או זה שמסוגל להחיות את הקשר עושה את זה בלי תנאים והעיקר בלי להסתכל אחורה, כי חייבים להציל את העסק מקריסה !
    -
    הרבה נשים כותבות כאן, שבעבר הם היו רגילות שהיו מחזרים אחריהן וכו' נכון זה דרכו של האיש לחזר אחר האשה, אבל כל זה בתקופה מאוד מצומצמת כדי להגיע לייעד לכבוש אותו וכו', עם הזמן גם הבעל הכי רומנטי, מתרגל ומתחיל לפקשש, תוסיפו לזה את מירוץ החיים התובעני, עבודה בסביבת נשים אחרות, פגישה עם זוגות אחרים, ההשוואות ! שהורסות כל חלקה טובה שעדיין קיימת !
    ו,,, מתחיל נסיגה, לא תמיד מבחינים בה אלו שצריכים להבחין בה, ומתחילה ירידה ועוד ירידה, עד למצב שאת הגעת,
    כשאת או את, לומדות על בשרכן שהמצב בטטה, יש לכם 2 דרכים או לשבת ולקטר, ללכת לחפש במקום אחר, להתעצבן על הילדים, לעלות במשקל, לצאת לקניות מטורפות, וכו וכו' ,
    או לקום ולעשות מעשה,,,---------
    והמעשה הזה, הוא חובתכם בדיוק כמו שבעבר היה של הגבר שלכם,
    יש שריפה בבית, ואתן כנשים חזקות, שבדרך כלל גם יותר חכמות מתבקשות לשנס מותניים,,, ולגרום לבעל שלכם לזעזועים, כי כך א"א להמשיך ולו ליום אחד בלבד,
    -
    אז קדימה , את כל המרץ, המחשבות על בגידה, התאוות והתשוקות לתעל לתוך הבית פנימה, (בהנחה שהגבר שלכם שווה את זה, והוא לא דוחה מינית, ולא מתעלל ריגשית וכ"ש פיזית,,,).
    תראו לו מה זה אשה עם ביצים, אחת שיודעת מה היא רוצה, תרשמו לסדנת זוגיות, תצאו עם חברות, תעילמו מהבית לכמה שעות, תפילו עליו תפקידים עם הילדים שיתחנן שתחזרו כבר הביתה,
    תייצרו מתח מיני בדיבור, בלבוש, וכו', החזירו עטרה ליושנה,,,
    -
    עם הדרכה נכונה ניתן להגיע לחידוש האהבה והנלווה אליה--- בתוך מס' ימים, והעיקר זה ללמוד מעתה כיצד משמרים זוגית לאורך זמן,
    לא חייבים לקפוץ בנג'י, או להפתיע במתנות יקרות, זה טוב להרשים בתחילת הקשר, החכמה לשמר את הקשר על גחלת עמומה עם התפרצויות חמות שנותנות את הטעם לחיים משותפים, ובדרך כלל גורמות לעניין תמידי של אחד בשנייה בלי צורך לחפש בחוץ,
    -
    יאלה אין זמן, צאו לעבודה, ועדכנו בהמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואלה זה כל כך נכון!!

אישה קטנה
    25/10/2010

אני הולכת לקצת זמן ישר בעלי מתקשר אין זה משהו מתי את באה? חחחחח חייב קשיחות אין אןי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בדויה

דפנה
    20/10/2010

אני רוצה לשתף אותך קצת מנסיוני ואף לתת לך רעינות.
    קודם-כל, אני חייבת להגיד שאני מסכימה עם כל מילה שכתב לך בני. הוא כתב דברים חכמים מאוד, ואני הכי אני מסכימה עם הצעתו הנבונה: לקחת אחריות, צעד אחד קדימה, לגרותו בדרך חכמה, ובתבונה להחזיר את התשוקה בניכם.
    תאמיני לי, גם לי לא היה קל. גם לי היו תקופות קרות בעניין הזה עם בעלי. (ועדיין יש מידי פעם), ואני הרגשתי איך החשק שלי להשקיע בבית ובילדים ירד אף הוא בתקופה בה היינו ביחסים קרים. אבל לאחר מחשבה, וכשהבנתי שלמעשה אני מזיקה לעצמי ולילדים- החלטתי לקחת את עצמי בידיים ועשיתי בדיוק מה שבני תיאר לך; יצאתי עם חברות, התלבשתי יפה גם בתקופה שלא עבדתי. לפעמים הייתי מסתדרת לידו ומורחת קרמים לידו כדי שיתגרה. ותאמיני לי- זה עובד! או שהייתי מבקשת שימרח לי, שיעשה לי מסאג', כאילו בדרך אגב. עוד דבר שהייתי ממליצה- הכיני לו ארוחת ערב ולאחר שהילד ילך לישון, הדליקי נרות, עמעמי את האורות ותאכלו ביחד- עשו לכם מן ערב רומנטי ולא שגרתי. אז גם תדברו בנחת על הכל,(שזה דבר לא פחות חשוב) ואולי גם האווירה הרומנטית שתצרי- תעשה את שלה...
    אם קשה לכם לארגן ארוחה כזו בבית בגלל הילדים או משהו כזה- הייתי ממליצה לצאת מידי פעם למסעדה, לסרט, ואפילו סתם לטיול לילי באויר הצח. (רק את והוא, בלי נספחים...) זה ישפר את מצב הרוח של שניכם וגם אם הסקס לא יחזור להיות כפי שהיה - תחושתכם אחד אל השני תהיה תחושה של הזדהות, של הבנה, כבר לא יהיה את אותו כעס או תחושת עלבון על כך שאין סקס באופן תדיר. תחושת- מועקה זו תתחלף בתחושה אחרת, מבינה יותר- שיש לי חבר לחיים וזה החשוב מכל!! מתוך כך, אני מאמינה- ישתפר, ולו במקצת, גם הסקס.
    בתור אישה נשואה- גם בחיי יש עליות ומורדות בסקס בפרט ובזוגיות בכלל. למדתי איך כל פעם מחדש (על-אף שזה קשה) להתעלות על עצמי, לשתף את בעלי (דרך-אגב, שיתפת את בעלך על כך? כשאני משתפת את בעלי, הוא מגלה צער על העניין ומבטיח להשתדל להשתפר. בנוסף אני גם יודעת שהוא חוזר תשוש מן העבודה, דבר שמקשה עליו לעשות סקס בתדירות שהיתה בעבר...) למשל, אחד הדברים שלמדתי זה שבגלל עייפותו -עלינו לעשות את הסקס כמה שיותר מוקדם, (ולא מתי שבא לנו, כמו שעשינו בעבר), כי אז בעלי רגוע, לא לחוץ בזמן, לא טרוד וחושב כמה שעות עוד נותר לו לישון עד שהוא צריך לקום לעוד יום עבודה מפרך... זה לפחות מה שקורה אצלי.
    ממליצה לך לקרוא שוב את מה שכתב בני- ניכר כי הוא כתב את הדברים בזווית שאישה אינה רואה. לאחר כמה שיחות בנושא עם בעלי- מתברר כי חוסר סקס או ירידה בחשק לסקס (אצלי וסביר להניח שגם אצל אחרות), אינו נובע מתוך כך שחדלה האהבה, אלא מתוך עומס ולחץ בעבודה ועייפות. כשיש ילד- יש פן נוסף שצריך להתחשב בו, להזהר מתי עושים ואיפה...בנוסף גם שגרת היומיום עושה את שלה ולכן יש לשבור אותה מפעם לפעם בכך שתעשו משהו שונה ולא שגרתי כמו שכתבתי למעלה.
    שיתפתי כדי לתת רעיונות ולסייע עד כמה שניתן. מקווה שעזרתי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני ודפנה תודה על תגובותכם,מממ

בדויה
    21/10/2010

העניין שנדמה לי שמיציתי את רוב הרעיונות האלו...אפילו התחלתי לחטוא במחשבות ולחשוב שאולי בעלי הוא גיי בתוך הארון...(כן כן עד כדי כך...)
    העניין עם העייפות קיים..הוא באמת עובד המון וגם לומד ואני מבינה (אין ברירה)
    אנו חיים בשגרת חיים תובענית ועמוסה
    אבל בימים בהם פתאום יש חל"ת או חג או סופ"ש שומדבר לא משתנה...
    נהגתי להיות בחורה שלא יושבת בבית, למדתי לתואר ראשון, כל הזמן עבדתי ודאגתי לעצמי (ואפילו לו בזמן היותו סטודנט) , ...ופתאום אחרי הילד מצאתי את עצמי במצב פיסי ונפשי לא קל..פתאום נהייתי כלואה ...איבדתי הכל, את שגרת חיי,העבודה שרק התחלתי אחרי הלימודים והיה לי קשה לחזור למציאות. התינוק נכנס לפעוטון רק עכשיו ואני מתחילה להשתקם וכמו שאמרת- להתלבש יפה,להתאפר ולחזור למשקל 54 וכו'...אבל כל זה נראה לי לא מזיז לו..
    נראה לי משהו בהורמונים דפוק אצלו...אני לא פסיכולוגית אבל אני חושבת שהוא סובל מתסמונת מומצאת שלי בשם "נכות רגשית"...
    לגבי העניין עם היוזמה: תמיד הייתי האדם היוזם האסרטיבי והקריזמטי (לעומתו) ובוודאי שמזמן לקחתי את הדברים לידיים ועשיתי המון מאמצים ומכולם התאכזבתי, למשל;
    הכנתי ארוחת ערב עם נרות והפתעתי אותו כשחזר מהעבודה (הוא תמיד חוזר עם פרצוף חמוץ) חשבתי שהבעת פניו תשתנה, אולם הוא הביט באדישות על השולחן ואמר לי "אני לא רעב"...נחנקתי מדמעות (וטוב שהתאפקתי ולא חנקתי אותו) ועוד מלא מקרים כאלה.
    בחיי הרווקות הייתי בחורה מלאת שמחת חיים, מאוד מחוזרת, רגילה לתשומת לב (מושכת) ויצאתי לדייטים עם בחורים מאוד מבריקים ורהוטים, רומנטיים, אנשי רוח ושיח...אך לצורך נישואין העדפתי משום עוורון זמני או חוסר נסיון ללכת על בטוח, על האנטיטזה לעצמי: אדם שקט (לא דברן בלשון המעטה), ישר, טוב,עדין, ללא עבר עם נשים (פרט לחברה אחת) ללא חברים כמעט כי הוא ילד בית, לא שותה לא מעשן כזה שלעולם לא יבגוד והאידיאל החנון של כל אמא...ואני מרגישה שנדפקתי.
    הודעתי לאמא שלי שאני לא אחזיק איתו מעמד והיה לה קשה לשמוע את זה.
    מה עושים כשיש ילד...האם להמשיך ולבטל את עצמי למענו כל חיי?...כי נראה לי שזה אופי שאי אפשר לשנותו. (ברור שלייעוץ זוגיות וכדומה...אין מצב...הוא לא ילך) או האם להתנהג באגואיסטיות ולהמשיך הלאה? להודיע לו חגיגית שפיניטו לה קומדיה?...
    שוב, "האם יש לנו עדיין זוגיות" אין לי מושג מה לענות על זה..העניין שכל זה משפיע גם על האהבה שלי אליו..היא פשוט דועכת....אני מפסיקה להרגיש אליו משיכה...ומתחילה לראות בו רק את החסרונות...
    עצוב להיפרד בגלל זה...אבל אני מרגישה שאני חיה עם איש זר בבית...
    למרות שהוא אבא נהדר...והוא מאוד משקיע בילד (אחרי עבודה, אם זה נופל על יום שהוא חוזר יחסית מוקדם-שעה 5 בערב, אז הוא לא אוכל ולא שותה ולוקח אותו לטייל וחוזר אחרי שעתיים....באמת בנאדם טוב...)
    לסיכום: אני חיה עם אבא טוב, אדם טוב ואף מדהים (בפני עצמו) ובעל גרוע ביותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדויה-

בני
    22/10/2010

אל תוותרי !
    תכריחי אותו ללכת לייעוץ זוגי או אפי' מיני, השיטה כיום היא ללכת לשיחה שתיים לבדך, ולבדוק את השטח, אם הוא אוהב אותך זה יעניין אותו לכל הפחות להשתתף בשיחות או לדבר עליהם אח"כ, אם כל זה לא קורה,,,
    והלכתם לבדיקות רפואיות מתאימות, תבקשו את כל המכלול מרופא משפחה , ואח"כ תשבו ביחד ותלבנו את המצב,,,
    ועדיין הוא לא משתף פעולה בדבר הבסיסי שלשמו התכנסנו לעולם הזה, וזהו הדבק הכי חזק שגורם לאנשים להיות ולסבול אחד את השני,,,
    אין לך ברירה אלא להראות לו את הצד היפה של הקוקר מחדר המדרגות.
    נקודה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן,כל מלה שלך בסלע..

בדויה
    22/10/2010

קשה יהיה ללחוץ על ייעוץ כי הוא בנאדם פרטי מאוד, לא מדבר על עצמו לא איתי ולא עם אף אחד...מאוד סגור ומופנם.
    אני אציע זאת כמפלט אחרון ונראה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדויה-

בני
    22/10/2010

אני שמח בשבילך שלקחת אחריות על החיים שלך,
    תלכי ליועץ/ת הכי מקצועי/ת. ורק אח"כ תספרי לו על הפגישות, תני לעצמך להחליט האם הוא ראוי שתתאמצי בשבילו, כי הפגישות הראשונות הם מתנה בשבילך, לדעת איפה את ממוקמת בתוך הזוגיות,
    תעדכני אותנו בהמשך---
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי לא רוצה סקס !!!
    בדוי
    11/06/2009

שלום,
    הבעיה שלי היא לא ממש חדשה אבל מאוד החמירה בתקופה האחרונה ,
    אני ובעלי כבר 8 שנים יחד נשואים 5 שנים מתוכם ,אני בת 28 והוא גדול ב9 שנים.
    מאז ומתמיד הוא היה אדם קר במיטה זאת אומרת לא כל כך יוזם סקס ולא הכי פתוח בנושא!
    גיליתי שאני חייבת להוביל כאן את המצב ורוב הפעמים אני יוזמת (יש לציין כי כמעט תמיד הוא משתף פעולה) אבל בצורה מאוד אגואיסטית (לא דואג שאגמור למשל).
    אני משוחחת איתו על הנושא בצורה גלויה לחלוטין מתוך תסכול אך הוא עדין נורא אדיש בדרך כלל אפילו לא מודה לבעיה ולא חושב שהיא קיימת!
    ולכן במצב הזה אני נימצאת כמעט מתחילת הקשר !
    אין ספק שיש בינינו פער מיניות ענק כי לי לא היה אכפת אפילו כל יום ומבחינתו מספיק פעם בחודש!
    יש לציין כי הזוגיות הכללית שלנו טובה מאוד מצבנו הכלכלי טוב ולא בא לי להרוס הכל בשביל זה אבל זה מעסיק אותי ללא הרף בעיקר בלילות כשהוא ישן ואני עצבנית :"(
    מה ניתן לעשות במקרה כזה ?חשבתי על יועצת נישואין/סקסולוגית אך לדעתי הוא לא ישתף פעולה!
    אני באמת מתוסכלת מהנושא וזקוקה לעזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי לא רוצה סקס !!!

הוספת תגובה

• התייחסי אליו באופן חיובי ללא ביקורת

דורית כהן
    11/06/2009

שלום לך, אני חושבת שאין מנוס מלגשת לייעוץ סקסולוגי. מה שאת מתארת הוא קודם כל גישה מאוד אגוצנטרית של בן זוגך, ונראה לי שרמת העניין שלו בסקס מאוד נמוכה, אחרת הוא היה קצת מתעניין ולומד ומבין למה את זקוקה ממנו. נראה לי שהוא התרגל לכך שאת לקחת את האחריות על הנושא הזה - ליזום, לפתוח בשיחה, והוא מרגיש מאוד לא נוח סביב כל הנושא, ואולי גם מרגיש "לא יוצלח" לאור הערותייך המתוסכלות. מאוד יתכן שחלק מן ההימנעות שלו היא בגלל חששות שיש לו מהערותייך. הוא לא מקבל אותך בתור המומחית - קשה לו עם זה, ולכן עליו להסכים לפנות לייעוץ מיני - אולי לא בחברתך אלא בנפרד. הוא זקוק לקורס שיתן לו מושג מהי מיניות בריאה ועשירה. אולי את יכולה להתייעץ עם רופא המשפחה באופן דיסקרטי, כי חשוב לא לעורר את ההתנגדות שלו להתחיל לטפל בבעייה.
    אם הוא לא יסכים ללכת לייעוץ - נסי את הדרך החיובית, האיטית: למדי אותו ע"י חיזוקים חיוביים על כל מה שהוא יעשה שיהיה לך נעים, והימנעי מלהעיר לו הערות שליליות, שכנראה גורמות לו ללחץ ולהימנעות. עודדי אותו ליזום דברים חדשים אפילו אם הם אינם מוצאים במיוחד חן בעינייך - העיקר שהוא יתפוס קצת יוזמה על משהו בתחום המיני. שבחי אותו כל שאת יכולה על כל דבר קטן שהוא מצליח בו. עלייך ליצור אווירה נעימה סביב הסקס, ולהימנע מביקורת.
    אם כל הדרכים האלו לא עוזרות, והוא גם יסרב ללכת לייעוץ סקסולוגי - בנפרד או יחד איתך, אני חושבת שיש לך בעייה רצינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמוך כמוני

בדויה נוספת
    15/06/2009

שלום בדויה יקרה!

קראתי את הודעתך והרגשתי כאילו מישהו ישב וכתב את התחושות וההרגשות שלי.
    אני נשואה 5 שנים כאשר 4 מתוכן הן במצב הזה.
    גם אני דיברתי גלויות עם בעלי על כך שלא מספיקה לי תדירות היחסים ושום דבר לא השתנה ליותר משבוע...
    גם אני מתוסכלת ועצובה.
    הכי גרוע- זה שהבנתי שכבר אין לי עם מי לדבר...
    אלא אני פשוט למדתי לאונן לגמור כדי לספק את עצמי ללא מריבות ובכיות...
    אני כ"כ מבינה אותך ומשתתפת בכאבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי....

???
    29/06/2009

אני כל כך מזדהה איתך רק שאני עדיין לא נשואה אבל יש דיבורים על הנושא. אני די חוששת מהמצב, עולות תהיות האם כך יראו חיי המיניים?! הזוגיות מצויינת אבל בנין אנחנו משני עולמות שונים. אני לא מנוסה כל כך אבל איתו אני מייחלת לפתיחות שלא קיימת. אני לא גומרת ותמיד כואב לי. הוא יוזם פעם בשבוע ותוך כמה רגעים הכל נגמר. אין משחק מקדים ואין רצון לספק אותי אני לא יודעת אם זה נובע מחוסר ביטחון מצידו וחוסר מודעות או שפשוט אין משיכה והוא נאלץ להסתפק במה שיש אולי הוא פשוט לא אדם מיני. אני מאוד מאוכזבת בתחום הזה ויותר מכל אני מפחדת מבגידה בעתיד מצד שנינו. אשמח לעצתך כמנוסה לצערינו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף סוף אני לא לבד

בדוי
    18/08/2010

אני מבינה אותכן כ"כ ואחרי 8 שנות נישואים ,אני נהפכתי לאישה עצבנית ומתוסכלת
    אני אישה מאוד נאה ואף פעם לא הבנתי מה לא בסדר בי ...למזלי הוא לא הצליח להוריד לי את הביטחון והבנתי שהבעיה היא בו ולא בי .
    אפילו הגעתי למצב שאמרתי לו שאני אבגוד בו והוא לא ממש מתייחס לזה, אני כבר לא יודעת אם אני כ"כ רוצה את הסקס כמו שאני רוצה חום , אהבה איזהשהוא יחס ממנו או שפשוט יש לי צורך להשיג משהו בלתי מושג.
    אני בחורה שטובלת במקווה ויש לי רק שבועיים להיות איתו , זה בכלל לא מעניין אותו מתי אני טובלת ושאני מגיעה למצב שאני מבקשת הוא דוחה אותי בכל מיני סיבות(עייפות , כאב ראש) הוא כמעט ולא יזם אף פעם ואם אני כבר יוזמת ויש משהו אז לא ממש אכפת לו ממני והוא דואג לעצמו , מעטות הפעמים שגמרתי איתו ולמדתי לדאוג לעצמי מבחינה מינית.
    הקשר שלנו הולך ונהיה גרוע מיום ליום בעקבות הבעיה , הוא לא מוכן להודות בבעיה ולא מוכן ללכת לטיפול זוגי. לכל הנשים שמזהות בעיה כזאת או אחרת לא להתחחתן ולסבול!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפט מדאיג

דפנה
    18/10/2010

היי בדויה.
    כתבת שאמרת לבעלך שבסוף את עלולה להגיע למצב שאת תבגדי בו והוא לא ממש התייחס לדבריך. המשפט הזה האיר את עיניי וגרם לי למעט עצב והזדהות איתך...
    אם הוא אינו מייחס חשיבות למשפט כזה, אז... מה זה אומר?
    הייתי ממליצה לך להתייעץ עם עדי או דורית, דווקא בעניין הספציפי הזה של זה מדוע הוא אינו מייחס חשיבות למשפט: "אני אבגוד בך".....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מבינה ומזדהה...

מתוסכלת
    25/08/2010

לצערי אני כ"כ מבינה ומזדהה איתכן.
    בעלי תמיד היה סוג של קר במיטה, מעטות הפעמים שהוא יזם מעצמו, והפשיט אותי בתשוקה.
    הוא לפעמים משתף פעולה אם א-נ-י יוזמת.. אבל לרוב עושה את זה בצורה מאולצת, כדי "לסמן וי" או להראות שהוא "כיבד" את ההצעות או בקשות שלי בתחום המיטה. זה ממש מרגיש כאילו יש לו "רשימת מכולת" והוא הולך על פיה. זה מוציא את הספונטניות.. ואת ההנאה...
    אנחנו עושים סקס בערך פעם בשבוע או פעמיים וגם זה כי אני יוזמת לרוב.
    נמאס לי להיות היוזמת, נמאס לי להעלות את הנושא לדיון.. ואני כ"כ הולכת על ביצים ומשתדלת להעלות את העניין בהכי רגישות ולפעמים ברמיזות.. זה כ"כ מתסכל...
    לפעמים אני מגששת, וזוכה למשפטים בסגנון של :"אני עייף מדיי", "אני טרוד", "כואב לי הראש", "לא הלילה מתוקה". יש פעמים שאני אומרת לו שאנחנו בסלון ואני מציעה שניכנס למיטה הוא ישר מפרש את זה כאופציה ללכת לישון, ולפעמים אומר "אני עדיין לא עייף" "אני רוצה להישאר לצפות בטלוויזיה בסלון", הוא לא אומר לעצמו יש לי הזדמנות לזמן איכות עם אשתי ולסיפוק ותחזוק היחסים...
    ומה שאני לא מבינה, כשאנחנו כן שוכבים הוא אומר במהלך הסקס וגם לאחריו שהיה מעולה ושהוא נהנה, אז למה הוא כ"כ קר אליי? למה הוא לא מביע חום, תשוקה, אינטימיות, שהוא נמשך אליי וחושק בי? :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני

ילדה טובה
    17/10/2010

אותו סיפור בדיוק. נשואים 5 שנים אותו, קר מאד במיטה, אני כמעט יוזמת יחידה.

נמאס לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את האמת הוא יוזם אבל...

אישה קטנה
    25/10/2010

אף פעם לא מספק אותי הוא גומר וזהו נגמר הסיפור הוא טוען שלוקח לי הרבה זמן לגמור והוא כן אוהב לראות אותי מתענגת אבל הוא מתייאש מלענג אותי מה יהיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    סיגל
    10/06/2009

שלום רב!
    אני סיגל בת 26 ונמצאת בנישואים די חדשים(7 חודשים).
    אני עובדת במשרה חלקית שכנראה בהמשך תהפוך למלאה ומרוויחה סכום משתנה כל חודש..אני עובדת כל יום לפעמים יום מלא ולפעמים כמה שעות בהתאם לצורך.
    בעלי עצמאי וכמובן שמרוויח יותר ממני..
    אנחנו גרים ביחידת דיור סמוכה להוריו לכן לא משלמים שכירות ...יש לזה יתרונות וחסרונות כמובן.
    יש בינינו הסכם שאני משלמת כל קניית האוכל אחת ל 3 קניות מכיוון שאני מרוויחה פחות..
    בעלי נמצא במינוס גדול בבנק (החשבונות שלנו לא משותפים) והוא טוען שלא מצליח לסגור אותו ושזה באשמתי כי לפני שעבדתי כל נטל הקניות היה נופל עליו...הוא החליט פתאום שאני צריכה לשלם כל קנייה שניה,פעם אני פעם הוא למרות שהוא יודע שאני לא יכולה לעמוד בזה וגם הוא לוקח אותי כל יום לעבודה שנמצאת במרחק כמה דקות נסיעה כי לי אין רישיון עדיין ואני חוזרת עם אחת הבנות מהעבודה.
    חשוב לי לציין שאני גרה במקום שאם אין אוטו אין דרך לצאת מכאן רק בטרמפים שיש אותם רק בשעות הבוקר במוקדמות ואני רוב הזמן עובדת מהצהריים.לכן בעלי לוקח אותי לא מתוך פינוק או משהו כזה
    אני לומדת נהיגה כרגע..
    עכשיו הוא גם רוצה שאני ישלם לו את הנסיעות האלה...מאוד נעלבתי ממנו נהיה מזה ריב גדול וכרגע אנחנו לא מדברים.
    הוא רוצה שאני יבקש כסף מההורים שלי ותמיד טורח להזכיר את זה שאני חיה כאן ולא משלמת כלום ושאני כמעט ולא מרוויחה כלום למרות שאני עובדת בעבודה קשה פיזית ועושה הכול בשביל הכסף.
    חשוב לי לציין שכמה פעמים שקלתי גירושין...תמיד עולה נושא הכסף ונראה כי שום דבר לא מספיק לו.
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עכשו עדיין קל לעזור לכם

דורית כהן
    11/06/2009

סיגל היקרה, אתם נמצאים עכשו בחבלי הלידה של תחילת הנישואין, ואני מעריכה שהתגובות שלו בנוגע לכסף מגיעות מן הלחץ ו הוא נמצא בעקבות המינוס הגדול בחשבון שלו. הוא מוצף בדאגה, ומחפש אשמים, וקל לו למצוא אותך, על שני דברים - שאת לא מרוויחה מספיק כסף, ושיש לך נטייה לבזבזנות.

כמו כן, יתכן והעובדה שאתם גרים אצל הוריו ואין לכם הוצאות דיור, מצדיקה בעיניו לבקש כסף מהורייך. אני יכולה לראות את הדברים מנקודת המבט שלו, בעיקר בגלל הלחץ האובייקטיבי שהוא נתון בו.

אם אינכם מסתדרים לבד - לכו לייעוץ זוגי קצר מועד, לפני שהאהבה תיעלם מרוב כעס ואכזבה. בשלב זה מאוד קל לעזור לכם לקבל אחד את השנייה ולבנות את הזוגיות שלכם בצורה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דורית

סיגל
    11/06/2009

תודה על העזרה!
    אז מה לדעתך עליי לעשות?עליי להיכנע לכל הדרישות שלו?זה נשמע לך הגיוני שאני צריכה לשלם לבעלי כסף או לקחת כסף מההורים שלי שאני כבר לא גרה בבית אני נשואה ולא ילדה קטנה?
    כרגע,זה המצב הנתון..אנחנו גרים בצפון ואפשרויות התעסוקה גם ככה מוגבלות בארץ בכלל ובצפון בפרט.יש לי תואר ראשון בתחום אחר בכלל ולמרות זאת אני עובדת בעבודה שלא קשורה למה שלמדתי רק בשביל לעבוד ולעזור אפילו אם זאת עזרה מינימלית.
    מבחינתו הבעיה היא אצלי ולטענתו אני צריכה ללכת לטיפול לבד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוויטל

אנונימי
    13/06/2009

לא זכור לי שאני חילקתי עם בת זוגתי איזה מטלות כספיות יש לכל אחד המטלות היו של שנינו וחשבון הבנק היה משותףאני הרווחתי יותרו גם את רוב הדירה והיא הסטודנטית פחות.האחריות היתה משותפת כיום היא מרוויחה יותר ממניוגם היום אין חשבונות בינינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה והמשך הנישואין מהתחתית
    סמדר
    10/06/2009

שלום,
    אודה לעזרה בנושא המשך זוגיות לאחר פרידה,
    בעלי הודיע לי לפני שבוע שהוא מנהל רומן מזה כשנתיים והוא רוצה לצאת מהקשר שלנו.
    יש לציין שלא הייתה לי שום הודעה מוקדמת או חשד , ולצערי במקום לכעוס ולסלק אותו מהבית התפוררתי לרסיסים, לקחתי על עצמי הרבה אחריות על הקשר החיצוני שלו, הוא יצא מהבית למשך חודש לחשוב לאן הוא הולך לחזור הביתה או ללכת להקים משפחה חדשה, יש לציין שהבנות עדיין לא יודעות למה הוא יצא מהבית.
    האם ניתן לתקן קשר כזה, אודה לעזרה.

הוספת תגובה

• חיזקי ואימצי

דורית כהן
    11/06/2009

סמדר היקרה, צר לי מאוד על מה שאת עוברת.
    אני יכולה רק לענות לך באופן עקרוני, שזוגות מסוגלים לעבור משבר שכזה ולחזק את הזוגיות, אבל הרצון והמוכנות להשקיע בתהליך צריך להגיע משני בני הזוג.
    אני מציעה לך לגשת לייעוץ אישי בשלב זה כדי לבחון בצורה יסודית את מצבך ואת האפשרויות העומדות בפנייך.
    סביר להניח שאם הפרשייה שלו נמשכת כבר שנתיים - הוא שקל כבר זמן רב את החלטתו, ונראה לי שעליו לעבור לשלב הבא - לבחון את המשך חייו כרגע מחוץ לבית.
    יש גברים שאחרי שהם משיגים את מטרתם הראשונית - האומץ לחשוף ולצאת מן הבית - הם מתעשתים ורק מבחוץ קולטים את המשמעות של פרידה מן הבית, הילדים, והאישה, פירוק כל המסגרת המוכרת עבור עצמו ועבור שאר הנפשות הפועלות, ולפעמים האסימון נוחת בשלב הזה, אחרי ביצוע העזיבה.
    עלייך להיערך לתקופה ארוכה של אי וודאות, ייאוש ותקווה, ולכן אני מאוד ממליצה לך להיעזר בייעוץ אישי. אני מקווה בשבילך שהוא יתעשת ויסכים לגשת איתך לייעוץ זוגי, בהנחה שעד כה לא עשיתם זאת, ואם לא - שתתחזקי ותבני את עצמך באופן עצמאי עם הזמן, כפי שהרבה נשים שאני מכירה התגברו על המכה הזאת וגילו את העולם החיצוני ואת עצמן מחדש.
    קחי מאיתנו חיבוק חזק, את זקוקה עכשו לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    ב
    09/06/2009

כבר כתבתי באתר לפני כחודשיים בערך על כך שאני אוהבת גבר שעובד איתי שנינו נשואים אף אחד מאיתנו לא מתכוון לעזוב את החיים שלו כמובן שמכורח המציאות.
    אנחנו מנסים בלי הפסקה לנסות לנתק את הקשר אני חייבת לציין שמלבד שיחות על רגשות הדיים אין בנינו כלום ואמר לא מגע לא מפגשים כלום כל הזמן אנו מנסים להפסיק לנסות לשים את הרגשות בצדאבל זה פשוט לא הולך אני חייבת לאמר שאני לא מפסיקה והוא משתף עמי פעולה בסופו שלדבר אני יודעת שאני לא מרוצה ממספר דברים א בחיים שלי אני די מבולבלת ואני לא רוצה להתנתק מימנו ואנו ממשיכים לדוש בסיפור הזה כל הזמ?
    מה עושים גם בזמן האחרון הוא אומר לי כל הזמן שברור לו שאני לא אקדם את הקשר מינית והוא מכבד את זה אך יחד עם זאת הוא כועס שאני התיחסתי אליו בכמה מריבות שהוא רק נצלן ומפש ושאין לא מה להציעל י אף על פי שדי ברור לי שגם הצעה רצינית מצידו אני לא אקח כי אני לא יכולה- אני פשוט לא מסוגל להיגמל מימנו לא רוצה ולא יודעת מה לעשות אני מרגישה שאני במעגל אין סופי שאני לא רואה בו את הסוף.
    אני כבר מתחילה לאמר לבעלי כל מיני דבים עליו שאני רבה איתו הוא מודע לקיום שלו כמובן שלא אמרתי הכל אני לא יודעת מה קורה לי?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• עלייך לפנות לעזרה נפשית

דורית כהן
    10/06/2009

ב יקרה, אני רואה שאת לא מצליחה להשתחרר מן הריגוש הזה באופו עצמאי. את נמשכת לכך יותר ויותר ותופסת מרחק מבעלך ע"י מציאת הדברים הגרועים בו (הרי בכל אחד יש דברים גרועים, איש אינו מושלם, אבל השאלה היא כמה דגש אנחנו שמים על כך בזמנים שונים).
    אני גם רואה לפי סגנון הכתיבה המבולבל וכמות הטעויות שלך - שאת במצב לא טוב נפשית.
    חמודה, אני מציעה לך לפנות לעזרה, לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת

ב
    10/06/2009

תודה רבה על ההתייחסות אין לי ספק שאני עוברת משהו מצד אחד אני די נלחמת עם עצמי לא לעבור גבול ולפתח רומן שהוא גם פיסי ומצד שני אני יודעת לאמר בוודאות שאני לא מרוצה מבעלי וזה לא בגלל הרומן הריגשי שפיתחתי כי הבעיות האלו היו קיימות קודם גם לפני הקטע הזה עם הבחור הנשוי אני יודעת שנדחקתי לשם מתוך תסכול ששוכן בתוכי.
    בכל זאת אני לא רוצה לפגוע בחיים שלי אבל גם הייתי רוצה לפתור את הבעיות עם בעלי - אני לא מצליחה במבחינתו אני לא נורמאלית וזהו.
    הוא לא מקשיב לי ותמיד זה חוזר על עצמו ומשלימים מכח האנרצייה ילדים בית ועוד אבל התסכול שם אני בטוחה שגם הוא לא מרוצה .
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזוגיות צועקת: הצילו!

דורית כהן
    11/06/2009

ב היקרה, כל הסימנים מצביעים על כך שהזוגיות שלכם זועקת: "הצילו!!!"
    גם ההתאהבות הזאת שלך בגבר אחר היא דרך לאותת לך שיש דברים שאת לא מקבלת דרך הזוגיות ושצריך לעשות משהו בקשר לכך.
    ראי, זה לא סוף העולם! לדעתי רוב הזוגות היו מפיקים המון תועלת להליכה לייעוץ זוגי לפחות פעם אחת בחייהם, כי בזוגיות המצוייה נכנסים לשגרה, מעלימים עין מבעיות שמפריעות כי לא רוצים שיתפתח ריב רציני על כל דבר, אך בסופו של דבר יש המון דברים שניתן ללמוד ולשפר, ולעשות אחרת - שניכם. איש מקצוע מנוסה יכול להיות קשוב לשניכם ולעזור לכם להיות יותר פתוחים זה עם זו ולשנות התנהגויות ודרכי תקשורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחיל גרוע וממשיך רע
    מהדקת לסתות
    08/06/2009

שלום
    אני נשואה מספר שנים ומשתוקקת למצוא סיפוק ואושר עבורי ועבור בעלי.
    הבעיה:
    כבר מהיום הראשון שלנו יחד היו קשיים ובעיות בתקשורת בנטיות הלב ובמיניות.
    בסופו של דבר ולאחר לבטים עצמיים רבים התחתנו ממגוון שיקולים ביניהם גם אהבה ואופטימיות אך גם פחד מבדידות ומתגובות החברה.
    כל מה שהיה פעם ממשיך עד היום (מלבד האופטימיות...)
    גם אהבה אך גם תסכול זלזול ובעיות שרק מחמירות בתקשורת ובמיניות.

תמיד אני שומעת זוגות שמתלוננים על כך שהאינטימיות היא לא מה שהיתה פעם, אבל לנו אף פעם לא היה מין כזה פעם מוצלח שאנחנו יכולים להזכר בו בנוסטלגיה.
    האם יש דרך לתקן את מה שמעולם לא היה שלם ?
    האם טיפול זוגי יכול להועיל? מאיזה סוג ?
    תודה רבה
    גברת כמהה.

לקביעת תור
    סגירה
    התחיל גרוע וממשיך רע

הוספת תגובה

• טיפול זוגי יכול להועיל

דורית כהן
    11/06/2009

כמהה יקרה, טיפול זוגי בהחלט יכול להועיל לכם, השאלה היא עד כמה? עד שלא תנסו - לא תדעו.
    בטיפול זוגי יבחנו איתכם את הציפיות זה מזו בכל התחומים החשובים, וילמדו אתכם כלים וטיפים איך להתקרב לחזון הזוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואין
    גדי
    07/06/2009

שלום,אני גרוש בן 42 אב לשני ילדים (10,13).חברתי בת 46 גרושה ואם לילד בן 13.
    היכרנו לפני שנתיים וחצי באקראי לגמרי,אז היא היתה בשלב האחרון של הגירושין שלה(אני כבר גרוש 5 שנים).
    בדיעבד מתוך שיחות שלנו התברר שכבר בהתחלה היא ראתה בי "מיועד" עבורה,אני ממש לא חשבתי על זה.במשך מספר חודשים ניהלנו קשר טלפוני ביוזמתה וכן מספר פגישות של כוס קפה בצהרי היום,כך בעצם התקרבנו.
    למעשה היא היתה נתונה להמון בעיות עקב הגירושין(כספיות בעיקר-להבנתי באותה תקופה) ופה ושם סייעתי בידה(היא דאגה להחזיר).
    אציין כי אני אדם מבוסס מאוד(אפילו יותר מכך) דבר שהיא לא ידעה בשלב ההיכרות שלנו,רק מאוחר יותר היא הבינה זאת.
    עם הזמן הבנתי כי יש לה כמה בעיות נוספות כמו בעיית שתיית אלכוהול מוגברת,התפרצויות אגרסיביות מידי פעם ועוד...
    בשלב די מוקדם של הקשר התברר לי שהרקע לגירושין היה בגידות וחוזרות שלה בבעלה דבר שהעלה על שירטון את היחסים בינהם כבר בשנים הראשונות לנישואיהם ולא כמו שהיא אמרה לי שהוא פשוט אדם מגעיל ונצלן ונמאס לה.....
    היא נשבעה לי שזה היה בגללו,הוא זה שהוביל אותה לבגוד בו כתוצאה מהתנהגותו אליה,למרות שלי היה נראה קצת מוזר שאדם כל כך רע לו במשך 16 שנה של נישואין וכבר מהשנה הראשונה היא התחילה לבגוד בבעלה ולא התגרשה מוקדם יותר.
    כמו כן היא טענה שבגללו היא התדרדרה לשתיה מופרזת ולאגרסיביות הזו שלה.
    האמת שבאותה תקופה היא היתה במצב לא טוב בכלל וכאב לי.
    החלטתי להיות זהיר מאוד ולכן ניהלתי את הקשר איתה בלי לערב את ילדי בשלב הזה.
    עם הזמן הבנתי שטוב עשיתי זאת למרות שהיא מאוד השתדלה לקיים את הקשר ולנסות לשפר את התנהגותה.
    רק לפני חצי שנה בעצם הצלחתי לגמול אותה מהאלכוהול ונכון גם התנהגותה השתפרה.
    מצד שני מזה שנה וחצי היא מצהירה שהיא רוצה להתחתן איתי,וזאת למרות שהיא לא מעוניינת בעוד ילדים וגם אני לא(אמרתי לה את זה כבר בהתחלה),ניהלנו הרבה שיחות על כך.ניסיתי להבין ממה נובע הרצון שלה,האם זה לא יהיה טוב שפשוט יום מן הימים נחיה יחד?הדבר היחיד שקיבלתי עליו תשובה היה תחושת הביטחון,לטענתה זה יקנה לה ביטחון בקשר.שהרי אבוי לקשר זוגי שמתקיים רק בגלל אותו נייר....
    לאחרונה היא ממש מעלה את זה כל פעם מחדש,למרות שזה לא בא כאולטימטום בכלל,רק זה כל הזמן חוזר על עצמו.
    היחסים ביננו בסך הכל בסדר,וכמו כל זוג יש עליות וירידות,רק שבזמן הירידות היא הופכת קיצונית מאוד ואגרסיבית כמו שהיתה קודם(תמיד יש לי התחושה שזו מעטפת שהיא מכסה את עצמה כדי למצוא חן בעייני והמטעפת נקרעת מהר מאוד כשקצת מזעזעים אותה)
    החשש שלי נובע מהעובדה שאכן במשך השנתיים האחרונות אני תומך בה המון,מגונן עליה וזאת בשל בעיות שונות שיש לה וגם כספיות(חובות גדולים שיש לה) למרות שהיא עובדת ומתפרנסת יפה מאוד,רק גם בזבזנית גדולה מאוד.
    ברור שהיא לא אמרה זאת,אבל מסיבה כל שהיא יש לי את ההרגשה שהיא מחפשת את הביטחון הכלכלי,איך אני אמור לדעת את האמת?

לקביעת תור
    סגירה
    נישואין

הוספת תגובה

• אתה כבר יודע את האמת

שירית
    10/06/2009

רק פוחד להישיר אליה מבט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור לא פשוט

דורית כהן
    11/06/2009

גדי היקר, אין באפשרותי לתת לך תשובה על סמך מה שכתבת. מאוד יתכן שגם אם לא היית מבוסס מאוד - היא היתה לוחצת על נישואין, אולי כדי לקבל בטחון בסיסי שהיא אהובה ושיש מי שדואג לה, כי אתה תיארת איך במשך הזמן הצלחת לגמול אותה מאלכוהות ומן האגרסיביות, וזה לא קשור לכסף שיש לך, אלא לאישיות.
    יחד עם זה אי אפשר להקל ראש בהיסטוריה שלה ובעובדה שבזמן האחרון היא שוב חוזרת לסורה, זה כנראה שוכן בה עמוק, ונראה לי שיצוץ בכל פעם שהיא תחוש לחץ. לפי תיאורך נראה לי שאולי טיפול פסיכולוגי אישי יכול לעזור לה לקחת את עצמה בידיים ולשלוט בעצמה יותר, אבל זוהי דרך ארוכה, ואין כל בטחון שזה יצליח. היא צריכה לרצות בכך, קודם כל, וגם אז אין בטחון שזה יישא תוצאות רציניות.
    אני מציעה לך לשקול בצורה רצינית האם להמשיך את הקשר עם אשה כה בעייתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית שלום!
    שירית
    06/06/2009

ראשית אני רוצה להודות לך על העזרה הראשונה שנתת לי לפני כשבוע. אני מאפשרת לכאב להיות והוא אכן הולך וקטן אם כי לא נעלם לגמרי ולפעמים אף חוזר ומתעצם כאילו בא ואומר : הי, אני פה! עוד לא הלכתי. ואז אני שוב חווה אותו עד שהוא חולף. אבל, בגדול אני יכולה לומר שאני כבר אחרי המשבר החזק.
    ועכשיו לשאלתי החדשה. אז כמו שסיפרתי פה, זה היה קשר מאוד עוצמתי ריגשית . משהו שלא חווים הרבה. גם אני וגם הוא. אלא שהוא כרגע צריך ורוצה להיות לבד ואני מכבדת את זה לגמרי. ונכון לעכשיו, אני יכולה לחיות בלי להיות בקשר איתו.
    באיזשהו מקום הסיפור אצלי נשאר פתוח. לא מוצה. הפוטנציאל הריגשי עדיין קיים ,ואני מאמינה שגם אצלו. אני יודעת שיגיע הרגע שארצה וארגיש מוכנה לקשר חדש, אבל המחשבה שאולי משהו פוספס איתו, לא תתן לי לחיות בשלום.
    האם את מציעה לי מתישהו , לנסות ולבדוק באיזה מקום הוא נמצא? האם הוא עדיין צריך את הלבד ? אם אקבל תשובה שלילית ,אקבל אישור להמשיך הלאה...
    אני רוצה לציין שאני בעצמי עוד לא נמצאת במקום הזה של לבדוק.
    כמובן,שהייתי רוצה שהיוזמה לחידוש הקשר תבוא ממנו. אבל, אני קצת מכירה אותו וגם גברים בכלל... הפחד מדחיה עוצר אותם והם מעדיפים להשאר במקום הבטוח ולא להפגע.
    ולפעמים צריך קצת לעזור להם...
    אשמח לשמוע את דעתך, תודה , שירית.

לקביעת תור
    סגירה
    דורית שלום!

הוספת תגובה

• הוא לא פנוי רגשית, כנראה

דורית כהן
    06/06/2009

שירית היקרה, תודה על הפידבק, זה חשוב לי לשמוע שהכיוון שלי עזר לך.
    לגבי שאלתך: ההשערה שלי היא שמשהו אולי קורה בינו לבין הקשר הקודם שלו, שכמו שכתבת במכתב הראשון שלך היה עבורו מאוד משמעותי. יתכן שהיה נסיון נוסף שם והוא לא יכול היה לשתף אותך בכך.
    התחושה שלי היא שמכיוון שאת הגבת על הניתוק מצידו בצורה מאוד מקבלת ומפרגנת, והשארת סוג של דלת פתוחה - אין תועלת בליצור איתו קשר ביוזמתך עכשו או אחר כך.
    אני חושבת שאם הוא יהיה פנוי רגשית הוא יצור איתך שוב קשר ביוזמתו, בהנחה שמה שנוצר ביניכם נתפס גם בעיניו כמשהו מיוחד וטוב. אני יודעת שקשה להבין זאת. יש לנו נטייה לחשוב שמה שאנחנו מרגישים הוא דומה למה שהשני מרגיש. אבל, להערכתי הוא עדיין עמוק בקשר הקודם ולא השתחרר ממנו, ואילו את כבר היית מאוד בשלה לקשר נקי, חדש. ייקח לו עוד זמן להשתחרר, וואלי עוד כמה נסיונות, ועלייך להתאזר בסבלנות. קחי עוד זמן ואולי "תתקלי בו במקרה" ותראי מה יקרה. לא מציעה "לרדוף אחריו", כלומר - לא ליזום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה

שירית
    06/06/2009

את נפלאה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

שירית
    06/06/2009

לגה ההנחה שלך שהוא מנסה עם בת זוגו הקודמת. לא נראה לי. הוא ברח משם בשאט נפש . מה גם שאני רואה אותו נכנס באופן יומיומי לאתר היכרות. מה שנראה לי, שהוא כרגע רוצה חופש. לבלוע את כל העולם, להשתולל. מה שלא היה לו הרבה זמן. ומהבחינה הזו הוא ,אכן, לא פנוי ריגשית.
    אני בהחלט מתחברת להצעתך לא ליצור איתו שום קשר. הזמן יעשה את שלו ואם ירגיש שמאס בחיי ההוללות והוא מוכן לקשר ואם, יזכור לי את חסד נעוריי, הוא ידע איפה למצוא אותי. (ואולי אז אני כבר לא אהיה פנויה...)
    אני אמשיך הלאה כשארגיש מוכנה, ללא קשר אליו (-:.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    יסמין
    05/06/2009

היי,
    בן זוגי ואני שנה יחד, מתוכה גרים יחד כחצי שנה (כחודש בישראל וכחצי שנה באירופה).
    אנחנו אוהבים מאוד. הוא מקסים, מפנק, כל הזמן אומר לי כמה שהוא אוהב אותי ושהוא בר מזל.
    הוא גרוש, ולפי השיחות שלנו, הוא אף פעם לא חווה קשר כל כך טוב ואהבה כזאת. לא הייתה לו אהבה עם גרושתו.
    אין לי ספק באהבה שלנו. אנחנו בני 29 בערך ומדברים כבר על חתונה וילדים.
    יש "תופעה" שמעצבנת אותי וגורמת לי לקנאה - דבר שלא חויתי בקשרים קודמים שלי:
    אנחנו גרים באירופה כפי שהזכרתי, וכאשר אנחנו נוסעים ברכבת התחתית, הוא "בוהה" באנשים שנמצאים מולנו, הוא ממש בוהה שניות ארוכות! (בשבילי אלו שניות ארוכות). אפשר לומר שצברתי ניסיון עם ה"תופעה" ואני כבר יכולה לפרטה: כל אדם שעומד או יושב מולנו, הוא "מעביר" עליו מבט ראשוני: לא משנה אם זה גבר או אישה. אם זה גבר ,או אישה לא מושכת במיוחד הוא מפסיק להסתכל. אך אם זו בחורה שנראית טוב, הוא ממש ממשיך לבהות בה, אפילו אם אני מסתכלת עליו בניסיון להראות לו שאני רואה על מי הוא מסתכל!! זה קורה רק במטרו... בדרך כלל אנחנו עומדים/יושבים ונוצר מצב שמולנו יש בנאדם או שניים כי אנו נוסעיפ בשעות לא עמוסות.
    יום אחד ישבה מולנו בחורה נחמדה והוא בהה בה כרגיל. בהתחלה היא החזירה מבטים ואפילו הסתכלה עלי, כאילו לראות אם אני שמה לב. אני עשיתי עצמי כאילו לא רואה והיא המשיכה עם המבטים המוזרים עליו ועלי, כאילו רצתה לומר לי "תראי איך הוא מסתכל עלי".
    באיזשהו שלב אמרתי לו "ממי, אתה בוהה. זה לא נעים.. אתה בוהה באנשים". נראה לי שהוא נמנע מלעשות זאת למשך כמה שבועות ואחר כך "חזר לסורו".
    יש לציין, שיש לי נטיה גם לבהות בנשים שנראות טוב, להשוותן אליי, לקבל השראה בנוגע לבגדים.. אבל ברור שאני מנסה לרסן עצמי ולא לבהות, זה לא מנומס ולא מתאים.
    מה לעשות? אני בוטחת בו במאה אחוז, אני יודעת שאלו "רק" מבטים אבל זה לא נוח לי. מה אפשר לומר לו? זאת זכותו להסתכל ואני לא אמורה לומר לו על מי מותר או אסור לו להביט.. אבל בכל זאת..
    המון תודה מראש על הייעוץ!!

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• אין מקום לקנאה, שימי פרשנות אחרת

דורית כהן
    06/06/2009

יסמין יקרה, אני ממש מאחלת לך שזאת תהיה הבעייה הכי גדולה שלכם, כי זה "כסף קטן", זה דבר של מה בכך. איש אינו מושלם, ואני מציעה לך לחפש את המצחיק והחיובי בתופעה הזאת, ולעזוב אותו לנפשו בנושא הזה. אם הוא ינעץ יותר מדי מבטים - מישהי כבר תחטיף לו פעם וזה יתן לו תמונת מציאות אם הוא מגזים.
    דבר נוסף: את מפרשת זאת כפגיעה בכבודך: כלומר - הוא איתך אז איך הוא מעז לנעוץ מבטים במישהי אחרת שנראית טוב?!
    יתכן שבן זוגך הוא מאוד "ויזואלי" כלומר מראה של דברים מאוד מרתק אותו, ויש לו הנאה אסתטית יותר מאחרים מלהסתכל על נשים יפות. טוב שאת מבינה זאת בעצמך - כי את כותבת שלפעמים גם את מסתכלת על מישהי שמרתקת אותך ויזואלית ובוחנת את סגנון הלבוש שלה, ללמוד ממנה. גירויים ויזואליים מושכים מאותנו, את כולנו, מי יותר ומי פחות, ולדעתי אין בכך סיבה לקנאה או לפגיעה בכבודך, אם את לא תפרשי זאת כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה! יש צדק בדברייך :)

יסמין
    06/06/2009

את צודקת, בן זוגי הוא אכן בנאדם שמאוד נהנה מאסתטיקה : בגדים, רהיטים, אביזרים.. וגם נשים.
    אנסה לפרש בצורה זו. "צרות של עשירים" כמו שהזכרת, אני יודעת :)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני לא בסדר?
    מאיה
    04/06/2009

הי דורית וכולם,

אנחנו נשואים שנתיים וחצי, בני 30, לפני כן יצאנו כשנה וסה"כ הזוגיות טובה. יש תקשורת נפלאה בינינו, כל אחד מביא את עצמו ואנחנו מאוד גלויים זה עם זה.
    מאז ומתמיד היתה לנו משיכה עזה אחד כלפי השני. הוא מחמיא ומפרגן המון וההגדרה "בעל מושלם" נועדה לו.

אני חושבת שכבר מאז כמה חודשים אחרי ההיכרות, כשהתחלנו לשכב, ועד היום- כשאנחנו שוכבים אני נוטה לפנטז על כל מיני גברים אחרים. אם זה מישהו מהעבודה, שכן, שחקן, לא משנה מי. מאוד קשה לי לא לעשות את זה. אני נמשכת לבעלי, חושבת שהוא נראה טוב.. אבל אצלי משהו נדלק רק אחרי איזה חוסר שיגרה, אחרי משהו מלהיב מאוד, ובעיקר אחרי משחק מקדים טוב. כמובן, הוא לא תמיד בעיניין, בעיקר אם לא שכבנו כמה ימים והוא מאוד להוט. הוא פשוט ישר מגיע לשם בלי בעיה.. בלי הרבה חיזורים. הסברתי לו כמה זה חשוב לי, וזה עוזר לכמה דקות, אבל לא משהו שהרגשתי שהוא הפנים. איפשהו ירדתי מה"דרישה" הזאת אליו והסתפקתי במה שיש, כי גם מה שיש מספיק טוב. הבנתי שזה לא הוא ולא לחצתי. בסקס עצמו כיף לי איתו מאוד, אבל כדי להגיע לסיפוק אין מנוס והמחשבות על אחרים עולות.. גם על אחרים שלא קיימים אגב. אציין שהוא הראשון שלי.

אני מרגישה אשמה על כך שאם למשל יצא לי להכיר סתם מישהו בעבודה, וכמובן אף פעם אני לא משדרת משהו פרט לקורקטיות עם גברים אחרים, או אם יצא שיש איזה מישהו שמתחיל איתי, בסקס שיבוא לאחר מכן עם בעלי- אני אפנטז על הגבר ההוא, המפלרטט, המתחיל, המנסה וכו'. יש לציין שכשאני לבד עם עצמי, אני דווקא כן מפנטזת על הבעל, מה שקצת מוזר לי.

אני אדם שאוהב המון ריגושים (בכלל בחיים, אני שוברת שיגרה פעמים בות, משנה תסרוקות, משנה סגנון לבוש, משנה את הבית..), וקשר עם גברים באופן כללי נותן לי הרגשה טובה ומחמיאה (בעיקר כי שמרתי את עצמי כנראה), אבל לעולם לעולם לא אבגוד. אני אוהבת אותו ויותר מזה, יודעת שהוא האחד.. תרתי משמע. ז"א, הכל נשאר במחשבה, בפנטזיה, הדבר הלא אפשרי הזה מאוד מגרה את המחשבה שלי. אבל שם זה נשאר.. ואני לא יודעת האם זה מעיד משהו על הנישואים שלנו, על עצמי, אני חוששת שאפילו שהכל בדמיון, יש פה משהו שאצלי לא בסדר. סה"כ אנחנו נשואים מעט זמן ואני פוחדת שזה ישאר ככה תמיד, החוסר יכולת שלי לא לפנטז. אני אעדיף לא לפנטז! כי זה גורם לי להרגיש שאני לא בסדר..

אשמח לתגובות..

מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני לא בסדר?

הוספת תגובה

• את ממש בסדר גמור!

דורית כהן
    05/06/2009

מאיה יקרה, תודה לך על המכתב הכנה, הפתוח!
    נא להירגע: את בסדר גמור!!!
    זכינו לשרות מיוחד מן המוח שלנו, שמסדר לנו "סרטים" בחינם בדמות פנטזיות...הן מעשירות את עוצמת התחושות שלנו, ועוזרות לנו להיכנס למצב הרוח המתאים, בונות את הגשר שנדרש לפעמים כאשר אין מספיק חיזור או משחק מקדים.
    דבר נוסף שהן יוצרות - גיוון וריגוש ושונות מפעם לפעם.
    עובדה שאת מספרת שמידי פעם את מחליפה את גיבור הפנטזיה שלך, ואני אומרת - זה על מנת שלא יהיה לך משעמם.
    חמודה, יש לך מנגנון עזר ממש בריא של פנטזיות שתומך בחיי הסקס של שניכם ומאפשר להתגבר על בעיות שזוגות אחרים נתקעים איתן כמו קיצור המשחק המקדים, שיגרה וחוסר גיוון כללי.
    אני יכולה להציע לך לבדוק בעדינות אולי גם לבן זוגך יש נטייה לפנטז, ואז אתם יכולים להפליג לעולם הפנטזיות יחד, לשלב פנטזיות, להמציא יחדיו עולם עשיר ומשתנה מידי פעם, ואולי אפילו להגיע למשחקי תפקידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית!

מאיה
    05/06/2009

המון תודה לך. קודם כל, ממש הרגעת אותי.. אבל ממש. :)

שנית, את צודקת, מאוד התחברתי למה שכתבת עליי. אני גם מרגישה שהרבה פעמים זה עוזר לי, ובעקיפין לנו, לא להיות מדוכאים מחיי מין שהם לא תמיד פרפקט. יצא לנו לממש פנטזיה של בעלי, וגם שלי, ואכן זה מהנה.. אני מניחה שעם השנים נלמד יותר להעלות אותן, כי בכל זאת דרוש המון אומץ להרים איזו אבן ומתחתיה לכי תדעי..

לא פעם אני מרגישה שאני אדם שהוא חי "על הקצה".. ז"א, הלגעת לא לגעת הזה בפנטזיה, לפעמים הפנטזיות כ"כ מנוגדות לאופי שלי, שאני חושבת האם זה באמת מעיד עליי משהו לא מודע. ז"א, אם יש לי פנטזיה על השכן, האם זה רמז לאופי בוגדני?.. אני מניחה שקצת קיצוני להסיק את זה בעקבות מה שכתבת לי. זה היה אחד החששות שלי.

אני שוב מודה לך על כל התמיכה בהודעתך.

מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה....
    נ
    03/06/2009

היי דורית,
    אולי לפי הסיפור תכירי אותנו
    אני בשנות ה20 וחברתי בשנות ה40. היינו אצלך בטיפול מספר פעמים ובפעם האחרונה לפני כשנה וחצי כשאני העילתי חששות של בגידה והיא נסוגה נורא ממני אמרת שכנראה שאין מנוס ולמרות שאמרת שראית אצלנו אהבה שלא רואים אנחנו צריכות להיפרד.
    החלטנו- במשותף- לנסות להמשיך יחד.
    במהלך השנה וחצי הזו הקשר ידע עליות ומורדות. התחלתי ללמוד באוניברסיטה.
    הקשר השתנה, היום הוא הרבה יותר חברי מאשר אינטימי. יש לי הרגשה שהיא לא נמשכת אלי כמו פעם(אנחנו פעם בחודש או פחות ביחד) למרות שהיא אומרת שהיא לא רוצה בכלל סקס עם אף אחד וזה לא מכוון אלי.
    אם את כבר מזהה אותנו אז וודאי את זוכרת שסיפרתי לך שאני חולה.
    בתקופה האחרונה המחלה מאוד החמירה, אני מקבלת טיפולים מאוד קשים וומה שהבנתי בעקיפין מקריאה על הטיפולים שאני מקבלת, מאמרים רפואיים ושאר פורומים באינטרנט שלא צפוי לי יותר מידי עתיד, בלשון המעטה...
    כלומר, יש סיכוי שלא נשאר לי הרבה אם המחלה תמשיך באגרסיביות הזו ואם כן נשאר לי אז החיים יהיו לא קלים- הטיפולים שמקבלת היום הורסים כל חלקה טובה בגוף (הגוף שלי פיזיולוגית במצב מאוד מבוגר- מקבלת כדורים ללחץ דם, סטרואידים שהורסים אותו וכו').
    לא רציתי יותר מידי לשתף את חברתי במצבי כי כששיתפתי בפעם האחרונה היא רק ברחה כי היה קשה לה להתמודד.
    בשבועיים האחרונים היא חזרה להתקרב- חזרה לומר שאוהבת ומנסה להתמודד איתי.
    בשיחות שלנו, אקראיות, אני מבינה שהיא נפגשה עם שני גברים בבית קפה.
    כשניסיתי לשאול יותר שאלות הואשמתי בחקירה צולבת ובניתוקי טלפונים וכעס.
    אציין, שפחות מפריע לי העובדה שנפגשה איתם. מפריעים לי דברים אחרים:
    א. למה היא מסתירה ממני? אם אין מה להסתיר ואני באמת החברה הכי טובה כפי שהיא אומרת אז למה הכל בחשאיות ולמה היא כל כך כועסת כשאני שואלת?
    ב. אני כבר שבוע מדוכדכת ומבקשת ממנה לצאת איתי או לפחות להיפגש איתי אצלי או אצלה כי אני יודעת שזה יעזור לי לשפר את מצב הרוח. אבל היא כל הזמן טוענת שאין לה זמן, לא מרגישה טוב, או שיש לה עיסוקים אחרים. אז העלבון שלי הוא שהיא מצאה זמן להיפגש איתם ואני מקבלת תשובות שליליות.
    האם התנהגותה אלי עכשיו ונסיונה להתקרב נובע מחשש לאבד אותי? או שזה באמת מה שהיא מרגישה אלי?
    אני במצב בריאותי מאוד לא קל. היום חזר לנשור לי השיער... לא קל לקבל את זה שוב. ואני לא רוצה להיפגע. אני רוצה להנות, רוצה חברה טובה, אני כבר לא באה בדרישה לאינטימיות כלל. רק רוצה מישהו שיהיה שם בשבילי. שלא אפול.
    האם זו ציפיה גדולה מידי?
    אציין גם שאני בטיפול פסיכולוגי מזה חודשיים ואני כבר לא דבוקה אליה כמו פעם. פחות מתקשרת, פחות כותבת, לא לוחצת כמו פעם.
    בבקשה תעזרו לי כיצד אני צריכה לנהוג?
    האם היא רוצה לעזוב ופשוט מפחדת לומר את זה? כי אם כן, כמה שקשה לי אני אעשה זאת עבורה, אני לא רוצה שיהיו איתי בכוח ומרחמים גם אם לא נשאר לי הרבה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה....

הוספת תגובה

• כותרות והבהרות

דורית כהן
    05/06/2009

נ יקירתי, כמובן שזיהיתי.... צר לי על המצב הבריאותי. מקווה שתעברי זאת בשלום ותחזרי לתפקוד טוב ושגופך יתגבר על הטיפולים האגרסיביים.
    לתחושתי, לאור מה שאת מתארת, הגיע הזמן לעבור לאיתה לפאזה של חברות טובות, אם את חושבת שזה אפשרי ונכון לשתיכן, ולהכריז על סיום הקשר הזוגי. כי אם תשנו את הכותרת המחייבת ההיא - זוג אוהבות - תוכלו לממש את האהבה והאיכפתיות ללא תחושות אשמה והאשמה וחקירות וחשדנות שנכנסות היום אל כל חלקה טובה שנותרה ביחסיכן.

את השתמשת בביטוי "החברה הכי טובה" - השאלה היא האם היא קונה את השינוי הזה ומאמינה שזו כוונתך האמיתית, ושלא תיפגעי מדברים שהיא תשתף אותך לגבי יחסים עם אחרים שיהיו לה. כי כל עוד היא חוששת לפגוע בך - היא תמשיך להתחמק מחברתך ולהסתיר מפנייך ולהרגיש נחקרת, וזה יעיב על יחסיכן.
    אז אולי תכתבי לה במייל את כוונותייך, ואת יודעת, חשוב מאוד לעשות זאת עם המון אהבה, ללא האשמות...דיברנו על כך. הסגנון כאן מאוד חשוב...חיבוק חזק לך, נ!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות....

אני
    05/06/2009

היי דורית, קודם כל תודה על החיבוקים.... שולחת בחזרה....
    לצערי אני לא מאמינה שזה יצליח. אני חושבת שבמקרה שלנו זה או הכל או כלום. נכון שכל המפגשים שלנו ירדו משמעותית, וזה לא הקשר שהיה פעם אבל עדיין אני מרגשיה שאני לא יכולה להיות רק חברה שלה. מה גם, אם אחליט שזה מה שאני רוצה זה לא יגרום לה פחות להסתיר ממני או כן לשתף. כי היא כזאת, ממה שהספקת להכיר. תקני אותי אם אני טועה.
    מה שמצער אותי זה כשאני זקוקה לה היא לא שם. גם לא בתור חברה. אין לי כתף אצלה ואני לא יכולה להרגיש בנוח לקרוא לה כשאני מצוברחת וצריכה אותה כי היא לא תבוא ורק תכעס שאני לוחצת ומציקה.
    האם זו דרישה גדולה מצידי? אם לא, אז איך לגרום לה כן לבוא ושזה לא ישמע מציק. ואם זו דרישה גדולה מידי אז כנראה שאנחנו לא צריכות להיות בשום קשר שהוא, ואם כך הדבר, איך מנתקים קשר כ"כ אינטנסיבי ואהבה כזו גדולה כמו שיש לי אליה? כי אני לא רואה את החיים שלי בלעדיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להרפות ולשחרר

דורית כהן
    06/06/2009

צר לי נ, אין לי בשורות טובות...לא חושבת שהיא יכולה להשתנות. עליך ללמוד לקבל אותה כמו שהיא באמת. את כל הזמן משדרת לה כמה היא לא בסדר ולא נעים לה להיות במקום הזה אז היא מתחמקת מחברתך. היא לא תשתנה בשבילך, אלא רק תתרחק יותר ויותר. הלמידה שלך היא להרפות, לשחרר, ולקבל אותה כמו שהיא אם את רוצה אותה בחיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אני
    06/06/2009

כואב מאוד לשמוע. אבל כנראה שאת צודקת.
    אני חושבת שהיא מחפשת אהבה אחרת, מרגשת ומסעירה. ומקומי לא שם גם אם אשחרר וארפה.
    איך מתמודדים עם הכאב והאובדן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה