מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבעל ומשפחתונויה22/07/2009
אני נשואה כבר 4 שנים עם 2 ילדים , הבעיה העיקרית שלי היא שבעלי לא מצליח להגיד לא לצרכי משפחתו כלומר הוריו ואחיו. לדוגמא אם אמא שלו דורשת לקבל משהו הוא המבצע, הוא אדם מאוד טוב, עובד מאוד קשה לפרנסתו ומנסה גם להיום אבא טוב ובעל טוב, אבל אני לא מצליחה להתמודד עם העובדה שמשפחתו היא בעדיפות ראשונה וזה בא לידי ביטוי בעזרה של כסף ועוד...
לכל דבר משמעותי שהם "צריכים" הוא אומר להם כן ולא מתייעץ איתי שזה מרגיז אותי מאוד- אני על סף ייאוש כבר ולא יודעת מה לעשות. הוא לא רוצה ללכת לייעוץ. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא קיבלתי תגובה?
נויה24/07/2009??? שכחתם אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מאיה24/07/2009אני לא יודעת ממתי המצב הזה, אם זה משהו שהיה תמיד אולי עוד מלפני החתונה או משהו חדש. נכון שזה מרגיז שהבעל לא מתייעץ, הרי הכסף הוא של שניכם ומין הראוי שכן יתייעץ איתך.
אבל, כשיש משפחה של אחד הצדדים שהיא במצוקה, זה בהחלט לא מצב קל ויש את הנטיה והדחף לעזור כמה שיותר.
מה שלדעתי מציק לך פה הוא לא העזרה הקונקרטית שלו למשפחה אלא העובדה שהוא עושה את זה על דעת עצמו.
אם הוא לא רוצה ייעוץ, לא חייבים. מה שאת כן צריכה לעשות זה לקחת אותו לאיזו שיחה, כשאתם באמת לבד ללא הפרעות, ולדבר לרגש שלו. המשפחה שלו כנראה מאוד חשובה לו, כדאי שתביעי את זה בשיחה ותבהירי שגם את רוצה שיהיה להם טוב, אבל את מרגישה קצת בחוץ בכל הנוגע להחלטות האלה, את מרגישה את הצורך להחליט שהרי זה שניכם מול התמונה הזאת. חשוב שתגיעי מאוד רגועה לשיחה כזאת.
אגב לגבי ייעוץ- את יכולה גם ללכת לבד, לפגישה אחת, כדי לברר איך לגשת אליו, ואז להגיע מתוך הדרכה והכוונה ולא מתוך כל מיני רגשות שליליים שיכולים לחבל ב"להגיע אליו".
בשיחה הזאת לדעתי כדאי שתקבעו סכום מסוים אותו אתם יכולים להוציא כדי לעזור להורים, מה גם שאפשר לעזור בדרכים אחרות כמו לבשל אוכל, לעשות כל מיני סידורים, לברר איפה הכי זול עבורם ומה משתלם, להסיע אותם ועוד ועוד. זה לא חייב להיות כספי.
לדרוש מבעלך שלא יעזור להם כלל, לדעתי לא יביא לכלום חוץ מכעסים ומריבות. חשוב שתביני שבראש סדר העדיפויות עומד שלום הבית שלכם, וגם אם זה דורש ממך ללכת לייעוץ לבד כדי להיות מודרכת, וגם אם זה דורש שבכל זאת תנסי להבין את המצוקה שלו. סה"כ כשמשפחתך (בעזרת ה' לא) תזדקק, היית רוצה שיתמוך גם. לכן חשוב להחליט על סכום מראש, לא גבוה מדי, כעזרה.
ודבר אחרון- אני לא יודעת כמה אתם קרובים ליהדות, ובכל זאת, כדי לתת עוד נופך- יש הלכה כזאת לתת מעשר כל חודש למי שזקוק. ז"א, עשירית משתי המשכורות שלכם. כך שאם יחד אתם מרוויחים 9000, 900 ש"ח יכול ללכת לצורך הזה של המשפחה, וזה אולי יכול גם לתת לך את ה"סיבה" להוציא סכום מסוים ולא יותר. בכל מקרה, אם בעלך לא מסכים ואת בפירוש רואה שזה מוגזם ואין לך יכולת לשים לזה גבול מאוד כדאי שבכל זאת תלכי להתייעץ עם מטפל זוגי לכמה פגישות, אולי סה"כ מדובר בדרך הגישה שלך אליו או במשהו אחר שהוא מתנגד לו ולכן לא רוצה להיות איתך בראש אחד. ייתכן ויש דברים מעבר למה שרואים כרגע.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נויה25/07/2009היי מאיה...
תודה על העיצה אבל לצערי כבר דיברתי איתו...וזאת לא בעיה של משפחה במצוקה ברוך השם האבא עובד. הבעיה היא אצל בעלי שרוצה לענות על דרישות שלהם שהן דרישות מעבר כמו למשל בתי מלון שיצאו לחופשה... וכדומה האבא היה צריך טיפולי שיניים ולא רצה לשלם מכספו טען שאין לו כסף- אז בעלי שילם והרבה כסף- אני מדברת על השתלות ומי שיודע היום זה המון כסף!!! האחים שלו לא משתתפים בהוצאות חוץ מאח אחד שקצת עוזר.
ונכון את צודקת שאני כועסת על החוסר שיתוף זה גם כסף שלי וגם של ילדיי.
וגם אני כועסת על זה שהוא לא רוצה לשנות את ההרגל הזה של לתת בלי הגבלה ובלי גבולות והם לא יודעים להפסיק לקחת בלי גבולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז התמונה שונה ממה שחשבתי
מאיה26/07/2009הי יקירתי
בהחלט שונה ממה שחשבתי. באמת מדובר בסכומים גדולים ולבעלך יש בעיה להגיד לא.. בעיה משמעותית שפוגעת לו גם בבית וביחסים איתך. תהיי בטוחה שגם הילדים מגיבים לכעסים מול מה שהם רואים וזה באמת לא קל.
קודם כל, אני מרגישה שיעוץ של כמה פגישות (רק את בינתיים) יהיה לך טוב, ואולי הוא יסתקרן עם הזמן ויצטרף גם, ואולי לא (יש הרבה מקרים שזה כן קורה למרבית הפליאה). בכל מקרה- את נשמעת לי טעונה ונסערת- וחשוב שיהיה לך מקום להוציא את זה ולהגיע לילדים ולבית עצמו רגועה יותר. תתפלאי כמה טוב זה יכול לעשות. אפשרי גם דרך קופ"ח במחיר נמוך.
שנית, הייתי מנסה לשתף את שאר האחים בעיניין הזה, ואם יש בהם דאגה להורים הם צריכים להצטרף לתמונה הזאת של ההשתתפות בכל העיניינים האלה, ולנסות לעזור בדרכם שלהם. פשוט להראות להם כמה אתם מוציאים על זה ואולי הם יעשו את העבודה של לשים גבול להורים, שכן הם לא ירצו להוציא סכומים כאלה.. נסי את הדרך העקיפה..
כך או כך, זה אכן מצב שבו בעלך פשוט לא יודע לשים גבול, או פוחד כי לא יודע מה תהיה התגובה, ולא כ"כ נראה שהוא מצליח לעשות הפרדות. פשוט מספק אותם במה שהם רוצים.
תנסי שוב לחשוב האם יש משהו שעברתם, משהו שהוא שומר לעצמו, שמטריד אותו, שהוא כועס לגביו ולכן נמצא בהתנגדות להתייעץ איתך בנושא הזה, אולי תמצאי שיש עוד נושאים בהם הוא לא מתייעץ או רוצה להיות בשליטה ולהיות בעל ההכרעה והכוח. לא בטוחה שזה הנושא היחיד, כמו שבטוח שזה הנושא שאת הכי חשה אותו על בשרך.
האם ניסית לשאול אותו למה הוא לא מכניס אותך להחלטות האלה, אולי יש משהו אחר לא פתור, ואז הוא יפתח וירפה יותר את השריר, ולפחות הנושא יכול להיות נדון ביניכם? ויהיה להחלטות שלך גם משקל?
אם מדובר ב"בונקר" ואין צ'אנס להגיע איתו לייעוץ בנושא, את צריכה לחשוב עם עצמך האם את מסוגלת לקבל את המצב הזה בכל זאת, אם אותו את אוהבת וזה לא שווה פירוק או פרידה, חשבי על המצב הכולל, על התמונה במלואה, והחליטי אם באמת זה משהו שהוא קריטי לך, פוגע בכם, פוגע בילדים ואי אפשר לעבור עליו- ותשקלי צעדייך, או האם זה משהו שאת יכולה להתגבר עליו ולעבוד עליו, ולהגיד שסה"כ הזוגיות טובה והבית מוצלח, ואת מקבלת אותו עם זה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל אגואיסטישירה22/07/2009
שלום,
בעלי כל הזמן מעביר ביקורת על כל מה שקורה בבית כמו לא השקעת מספיק בילדים, לא הכנת להם אוכל בריא וכד' אני כל הזמן צריכה להתגונן ולהצדיק את עצמי. חוץ מאשר לטפל בחשבונות ומדי פעם לשחק עם הילדים ולקחת אותם לחוגים הוא לא מוכן לעשות יותר. הוא טוען שהוא עוסק בניהול החשבונות של הבית שזה התפקיד הקשה. בעלי כל הזמן טוען שאני טיפשה, שהוא נשאר איתי בגלל הילדים, כשאני רוצה לצאת עם חברות בערב הוא כל הזמן מגביל אותי רק שהילדים ילכו לישון והבית יהיה מסודר. גם מהסקס איתו אני לא נהנית כי הוא כל הזמן חושב רק על ההנאה שלו. ניסיתי לדבר איתו וללכת איתו לייעוץ אבל זה לא עבד הוא טען שהמטפלת לא מספיק חכמה. מה אני יכולה לעשות? אני מרגישה שאני לא נהנית איתו, הוא לא מפרגן לי האם כדאי לפרק את החבילה ולמצוא משהו שאני אהיה רגועה לידו, יעריך אותי, אוכל להנות איתו או להשאר איתו בגלל הילדים והסיבה הכלכלית ולא להיות מאושרת.(אנחנו נשואים כבר 15 שנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות מטפל אחר - יותר אינטליגנטי.
דורית כהן23/07/2009שירה היקרה, בעלך הוא מאוד ביקורתי, וזו בעייה גדולה. את מוזמנת לקרוא מה שכתבתי לאורלי היום ואולי זה יתאים גם במקרה שלך. יחד עם זה הציעי לו שהוא יבחר את המטפל הבא, ושיבדוק היטב, ואז לא יוכל לבוא בטענות. יש שונות גדולה בין המטפלים השונים וזה בהחלט יתכן שנפלתם על מישהו שלא מתאים לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עיצותאורלי20/07/2009
שלום רב,
אני אובדת עיצות עד מאוד לגבי הנושא הבא:
בעלי - אדם טוב לב, אך מצד שני - יש בו אטימות מסויימת, וטונות של הגנות.
הוא מרבה להעליב אותי ואני חשה פעמים רבות מושפלת ( למלש - משתמש במילים מעליבות, מגמדות, מטיף לי או "מחנך" אותי ליד אחרים ועוד'). והוא מעליב גם את הילדים הקטנים -דבר שאני לא יכולה לסבול ולשאת.
לכאורה - העלאת הנושא בפניו - פעמים רבות - ונסיון לטפל בנושא באמצעות טיפול אליו הלכנו - היה אמור לסייע. אולם הוא לא. גם את הטיפול הוא סחב ו",עשה לי ממש טובה" - כי הוא לא צריך.
המטפלת היתה מודעת לכך שהוא דיבר אלי פעמםי רבות גם בטיפול בהתנשאות, ו"תקע" לי בכל הזדמנות - אולם הוא בשלו. כמו בלוק.
דבר לא עוזר. לא שיחות, לא הסברים, לא שתיקות. גם כשאני חולה מרוב לחץ והתרגזות - הוא בשלו. אני יוכלה להציא לי את הנשמה עד שהוא פעם ב... מתנצל. לא עובד איתו: אני לא מוכנה שתדבר אלי ככה, וגם לא כשאני לא מתייחסת אליו לגמרי.
הדבר בלתי נסבל וליבי יוצא את הילדים.
מה עושים ? אני מרגישה שכל הדרכים סגורות בפני.
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתגרשי ממנו
יוסי21/07/2009אין לך מה לעשות שם
ניסית לעשות הכל כולל יעוץ זוגי.
את תראי ברגע שתאמרי לו שאת רוצה להתגרש ממנו הוא יפחד וישתנה.
אם לא יהיה אכפת לו אז זה אומר שהוא לא אוהב אותך ואין לך מה לעשות שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק להמון הערכה וחיזוקים
דורית כהן23/07/2009אורלי היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. אכן אינך חייבת לספוג את הסגנון הזה ממנו ומשהו בתקשורת שלכם חייב לעבור שינוי. לפעמים נחוץ למצוא את המטפל ה מ ת א י ם, שייכנס אליו לנשמה והוא יוכל לסמוך עליו ולתת אמון שזה יכול לעזור לו, כי נראה לי על פי תיאורך שהוא חסר בטחון עצמי וכל פעם שהוא מגמד אותך הוא מרגיש טיפה יותר גדול בעיני עצמו...
יחד עם זה, קשה יהיה להביא אותו שנית לטיפול, לאחר שטיפול אחד לא הצליח והוא לא התחבר.
אציע לך עוד דבר מה: היי את הגדולה והחכמה, ובהנחה שמה שכואב לו בחיים זה חוסר הערכה עצמית וחוסר בטחון, הוא זקוק להמון חיזוקים והערכה על דברים שונים שהוא עושה. האם את יכולה למצוא על מה בכל זאת להעריך אותו, או שאת רואה רק את הדברים השליליים שהוא עושה? אם את תצליחי להתגבר על עלבונך ובאופן בלתי מותנה להחמיא לו ולתת לו חיזוקים חיוביים גם על דברים שהם לכאורה מובנים מאליהם שהוא עושה - יתכן והצורך שלו להמעיט ולבקר אותך ירד.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורלי24/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם החבריובל20/07/2009
יש לי בעיה
חבר שלי אומר לי שהוא מרגיש חנוק ממני והוא רוצה חופש
אנחנו כבר שנה ו10 ביחד ותמיד היינו כל יום אחד עם השני ועכשיו הוא פיתאום רוצה להיות פעמיים בשבוע ביחד לא הרבה ורוצה חופש רוצה להרגיש געגוע
אמרתי לו השבוע לבוא לישון אצלי בבית והוא העדיף לישון בבית שלו ולא לבוא אליי
אני לא יודעת מה עובר עליי כל פעם יש לי מחשבות שליליות על הקשר שלנו וזה מאד משפיע עליי
מה אני אמורה לעשות בנוגע לזה
אני רוצה להיות איתו כל יום לעומתו שהוא רוצה קצת חופש ממני וזה מחרפן אותי כי התרגלתי להיות איתו כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין יותר מדי ברירות
מאיה20/07/2009תעניקי לו את החופש מהסיבה הפשוטה- לא היית רוצה חבר שאיתך כי לא נעים לו וכי את לוחצת.
להפך- תני לו להתגעגע. כמעט שנתיים זה המון זמן, מותר לו גם להיות קצת לבד, לחשוב (לאו דווקא על עתיד הקשר).. הוא גם אינדבידואל כמוך, הוא צריך קצת להרגיש את זה. אם מעבר לזה הוא מראה אהבה והכל סה"כ בסדר, אין סיבה להיבהל אלא להעניק לו את החופש ואפילו להראות לו שגם את לוקחת את ההזדמנות לצאת קצת ולהנות מהאידבידואל שלך.
אל דאגה. חשוב שתעברו את זה כדי שבאמת תבדקו האם יש געגוע משני הצדדים. יהיה בסדר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעורבות יתראבי19/07/2009
שלום,
אנו זוג נשוי באושר+ ילד מקסים בן שנתיים
יש ביננו תקשורת פתןחה וזורמת ,יחסים המבוססים על כבוד והערכה.
אך ישנה דילמה מעיקה עד בלי די:
ההורים שלי מתערבים לנו בחיי הנישואין באופן חונק ומנסים להפריד.
למשל: לאחרונה החליטו הורי שהם מעוניינים לבצע שיחה ביני לבינם והדגש הוא על כך שאישתי לא תופיע בשיחה ,הם אמרו זאת גם לאישתי בצורה חד משמעית.
ברור לכולם ובל נהיה תמימים שהיא וכל מה שמפריע להם יעלה בשיחה ואיני מוכן לשיחה מאחורי גבה בשום אופן.הם מתעקשים. אין עם מי לדבר!!!
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אבי
מאיה20/07/2009דעתי חד משמעית ואולי לא תאהב אותה- לשים להם גבול שאין בכלל אישיו פה. אשתך היא אשתך, בחרת בה, אתה חי באושר, אתה אוהב אותה, הם לא צריכים לשכב איתה או לישון איתה או לגדל את הילד שלה ובזה נגמר העיניין.
איך אשתך לדעתך מרגישה? איך אתה תרגיש אם תהיה כ"כ דחוי?
וגם אם יש סיבה "מוצדקת", שהרי לבטח שמעת אותה כבר בעבר- אין לך מה להיות נוכח בשיחה כזאת. אתה ואשתך- אחד. אתה וההורים שלך- נפרדים. "ועזב את אביו ואמו והיו לבשר אחד". פה זה פשוט מתבקש..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאיה
אבי20/07/2009תודה על התגובה.
הבעיה שהם לא מרפים מזה הם טוענים ומבטיחים שלא יאמר שום דבר רע אלא רק דיבור חופשי כלשונם,
הם טוענים שמותר להורים לשוחח עם בנם לבד ללא נוכחות אישתו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אבי
מאיה20/07/2009אני כרגע מתמקדת באשתך- אם הייתי היא לבטח לא הייתי מרגישה נוח עם השיחה הזאת. אני חושבת שזוגיות היא דבר שאסור לאף אחד להתערב בו, בטח של להורי. כתבת בהודעתך הקודמת שכמובן הכל יעלה וגם היא תועלה בשיחה הזאת ואתה לא מוכן לזה.
כל עוד הם מרגישים ממך שיש סיכוי, לבטים או ספק- הם לוחצים לדבר. ברגע שתדגיש ותשדר שבאמ תאין סיכוי- ואתה איתה ואין פה יותר מקום ללנסות להפריד וכו'- הם יפסיקו כי יתייאשו ויבינו.
חשוב איך היית מרגיש במקום אשתך, מה שהיא חווה הוא דבר קשה מאוד. היא חווה דחיה, וברגע שאתה מדבר איתם לבד- א- אתה מראה שזה אפשרי להסתיר ממנה. ב- אתה מאפשר להורים שלך להיכנס עוד קצת פנימה ולערער את הגבול הברור של זוגיות. ג'- אתה פוגע בה. אל תנסה לרצות אותם.. עברת את הגיל..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אבי21/07/2009עזרת מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהמישהי18/07/2009
היי
אני בחורה בת 21 ולא שכבתי עדיין, יש לי הזדמנויות לצאת עם כל מיני גברים אבל אני מחפשת גבר טוב. עכשיו לאחרונה מצאתי אחד כזה וחשבתי שאני יכולה להסתדר עם בחור כזה כי הרי הוא בחור טוב ומתייחס אליי יפה ומבין אותי אבל אני פשוט לא נמשכת אליו, הוא קצת משעמם אותי... אבל חות מזה הוא מדהים. אני מפחדת שעם אני לא אמשיך עם הקשר הזה הלאה אז אני אפסיד.
אני לא רוצה בחור שנראה טוב וייתיחס אליי כמו אל זבל אני פשוט רוצה למצוא את החצי השני שלי שאני ארגיש שבאמת טוב לי. כל החברות שלי עם בני זוג ורק אני יוצאת עם גברים שונים שבסופו של דבר זה לא מסתדר כי אני פשוט לא מרגישה שזה זה. אולי אני לא בסדר? אולי אני מפחדת להיכנס לקשר? אני באמת לא יודעת מה הבעיה....
ואני מתוסכלת מזה ועצוב לי... כי יש לי בחור טוב איתי אבל פשוט אין לי משיכה איתו לא רוצה לנשק אותו ולא רוצה כלום.... זה מאוד מתסכל. אני אשמח לקבל כמה עצות. אני מרגישה מצוברחת.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה אינה ברורה מאליה
דורית כהן19/07/2009דניאלה יקרה, יכולתי לענות לך לכיוון זה או אחר, כמו - תני לזה צ'אנס עם הידיד ותראי שלאחר קצת ליטופים ומזמוזים את תידלקי ותרגישי ארוטית ותרגישי משיכה. יכולתי גם לענות לך - דניאלה, חכי בסבלנות עד שתמצאי גבר כלפיו תרגישי משיכה ואז את כבר תדעי שהוא האיש...
אבל, אני חושבת שמן הראוי להציע לך מכיוון שהנושא מטריד אותך ויושב עלייך - לכי לייעוץ פסיכולוגי קצר מועד, אפילו רק פגישה אחת. שבי עם מישהו מקצועי ומנוסה, עדיף אישה, אני חושבת, והיא תוכל לחקור יחד איתך את השורשים של הרגשותייך, איפה את נתקעת, ויחד תוכלו למצוא את הפתרון ואת הכיוון הנכון. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית יקרה
אני19/07/2009תראי, יש לי הרבה דילמות שמפריעות בתקופה מסויימת יש כאלה שעוברות ויש כאלה שלא
עכשיו לא בכל דילמה אני ארוץ לפסיכולוג, ולכן זו הסיבה שרשמתי כאן בפורום.
יכולתי מלכתחילה ללכת לפסיכולוג וזהו ובאמת שאין צורך שתגידי לי, אבל לא רציתי ושוב, בגלל זה פניתי לפורום של הפסיכולוגים הזה. ציפיתי באמת לקבל איזשהוא טיפ או ייעוץ קטן שיוכל לסייע לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יקירה
מאיה19/07/2009תראי, יש לי תחושה ש"ייעוץ פסיכולוגי" קצת מרתיע אותך, ואולי את צודקת, אולי לא מכל דילמה צריך לרוץ לאיש מקצוע. אבל ממה שכתבת עולה התחושה הברורה שלך- את מתוסכלת, את פוחדת שאולי משהו איתך לא בסדר, את אולי חוששת מקשר, אולי לא, אולי זה הוא, אולי זאת את.. לכולם יש, לך אין.. העלת הרבה מאוד בתוך כמה שורות, ולכן לדעתי דורית מצאה לנכון לומר לך ששווה לבדוק לעומק מה מניע אותך לפעול או להרגיש או לא להרגיש בסיטואציות מסוימות.
אני עצמי שמרתי עד לאחד שלי, ואולי זאת טעות, אולי לא. מה שהיה ברור הוא שאין סיכוי שאני אשכב עם מישהו לשם החוויה.. מאוד היה לי חשוב לדעת שמי שאני עושה את זה איתו חייב להיות אדם שאני מאוהבת בו, שהוא אוהב אותי, שאנחנו יחד ורואים עתיד יחד (חתונה או לא, עתיד יחד). וכך קרה. אני לא מתחרטת. אבל- ברור לי שכל אחת ומה שהיא. יהיו כאלה, והרבה, שירצו לברר עם עצמן ולחוות כמה נסיונות לפני משהו מחייב ויהיו שלא. אני שמרתי מהסיבות שלי- יכולתי באותה מידה גם לא לשמור.
ממה שכתבת נראה כי אינך נמשכת אליו, אמרת את זה למעשה, מה שכנראה יביא ליחסי מין לא מאוד מהנים. הרי משיכה היא א.ב של יחסי מין טובים. זה ועוד כמה דברים כמו תקשורת טובה, מתח, אמון, כל אחד ומה שנותן לו את התחושה שהנה- עכשיו אפשר להתפשט, תרתי משמע, גם במובן הפנימי וגם החיצוני, להיחשף טוטאלית בפעם הראשונה.
אני לא שוכנעתי ממה שכתבת שאכן זה האחד ששווה את זה, בעינייך. אולי היה עדיף שתחכי עוד קצת, שתצאי עם עוד כמה, ואם אגן התחושה והפחד שאולי זאת את- חוזרת על עצמה, אולי אז- תשקלי בכל זאת ללכת למישהו שיברר זאת איתך, אולי אפילו אחות גדולה, בת דודה מנוסה, או יועצת אחרת..
מקווה שעזרתי. בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה
מישהי19/07/2009אני מרגישה שבאמת הבנת אותי, תודה רבה לך מעומק ליבי על הפירוט
החשש היחיד שלי הוא שאני בעצם מפסידה בחור טוב ואני מפחדת להתחרט, ואני יודעת שהמשפחה שלי תבין את זה מבחינתם העיקר שאני אצא עם מישהו טוב משיכה או לא משיכה זה משהו שיכול לבוא... בגלל זה מאוד מעיק עליי יש בי משהו שרוצה לרצות את ההורים. וזה מכביד עליי.
יש הרבה מעבר.
אבל תודה לך על הפירוט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירתי
מאיה20/07/2009נשמע שאת מודעת לעצמך ולסובב אותך. השתמשי בזה, נסי לקבל דרך זה כלים- קודם כל היפרדות מההורים זה דבר שקורה באיזור הגיל שלך וזה טבעי שתהיי בדילמה מתי לרצות אותם, מתי לפעול תחת שיקול דעתך בלבד, מתי לעשות רק מה שבא לך. לאט לאט זה יגיע, אבל את צריכה לתת לזה לקרות. מעבר לזה נסי לשבת רק עם עצמך, אפילו מול דף ועט, ולהעלות את כל השורשים שמהם את מונעת.. נסי לערוך טבלה של מה כן ומה לא, מה כרגע בראש סדר העדיפויות שלך..
משיכה לא תמיד באה עם הזמן, לפעמים זה משהו פסיכולוגי לחלוטין ולפעמים זה משהו ביולוגי לחלוטין.. את נורא צעירה, ואת עוד תימשכי להרבה בחורים, טובים או טובים פחות, והם אלייך, ויהיה בסדר. את אותו בחור את יכולה להשאיר כידיד טוב ואולי עם הזמן משהו יתפתח, אבל לא לקיים קשר רומנטי כשאין בסיס של משיכה בסיסית. תוכלי להנות מחברתו גם אחרת.. ואולי לאפשר גם לו לא להיות במתח ובתחושת דחיה. כך או כך אני משוכנעת שעוד תכירי רבים אחרים עם אופי שימצא חן בעינייך. ואם את מתעקשת על הקשר איתו- נסי למצוא בו את הנקודות המושכות, נסי לשנות כיוון מחשבה (זה קשה, אבל אולי אפשרי), ואם זה עיניין של הופעה- קחי אותו לקניון. תתפלאי כמה לגבר זה לא ממש תמיד משנה מה ללבוש, ואם האשה שלו מרוצה גם הוא מרוצה..
אני גם הולכת לייעוץ, מבחינתי זאת מתנה אמיתית שיש איש מקצוע שמפנה לך שעה מזמנו, פעם בשבוע, ושם את יכולה לברר ולקבל הכוונה ממה את מונעת ופועלת, לחדד את המודעות ולדעת מה באמת בריא לך. שם אגב פתחתי את הרצון שלי לרצות את הוריי, הרבה פעמים דאגתי שיקבלו את התשובה שהם רוצים למרות שזה לא תמיד היה הרצון שלי.. מניסיון- זה מביא בעיקר לתסכול ולהרגשת מירמה. וזה חבל. היום אני פועלת בדרכי שלי, ולפעמים הם מרימים גבה, בדיוק כמו שאני ואת בעזרת ה'- נרים גבה על כל מיני מעשים של ילדינו. כי ככה זה. זה טבעי וזה בריא וזה תקין. את זאת את.. אם היית הם, זה היה מוזר מדי :)
בהצלחה לך חמודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רונית20/07/2009אין לך מושג כמה אני מודה לך! הפנמתי את דברייך ואני אשתדל.
יש לי מס' קונפליקטים בחיי כרגע אז אני קצת בתקופה לא טובה, בכל אופן אני רוצה להגיד לך תודה רבה על זה שישבת והקדשת זמן בישבילי וכתבת כל כך הרבה וכל כך טוב!
תודה על ההבנה ועל התשומת לב מרגישים שאת מדהימה!
תודה מקרב ליבי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריגשת אותי.
מאיה20/07/2009מאחלת לך רק טוב והמון בהצלחה. התקופה תעבור ודברים יתבהרו ויסתדרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי..מאיה18/07/2009
אני נשואה שנתיים, יש לי בעל מקסים, עוזר בבית, דואג.. יש לנו תינוקת בת 10 חודשים, אנחנו מטורפים עליה...אך אני מרגישה ריחוק בזוגיות שלנו בצורה משמעותית, סקס בקושי יש, מין ביטול הזוגיות מאז שהילדה שלנו הגיעה, אני יודעת שזו תופעה נפוצה בקרב זוגות נשואים, אך עדיין אני מגישה מאוד רע עם זה, אני אומרת איזה מין חיים אלו, בשביל מה התחתנתי? אם אין לי תשוקה ובעצם מין הרגשת ריקנות כזו..סתם אשמח לשמוע תגובה על התופעה הזו..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
מיכל18/07/2009שנתיים זה מעט מאוד זמן להרגיש כמו שאת מרגישה.
אני אחרי קשר פרק ב' של 5 שנים ונפרדנו מסיבה מסויימת. שנינו באנו לקשר הזה שאנחנו יודעים מה אנחנו לא רוצים. והדבר הראשון זה לא לקחת כמובן מאליו את הבן זוג. תמיד לחדש , לרגש, להפתיע.
זה נותן הרגשה טובה ואז יחד עם זה גם הסקס נהייה טוב יותר ומעניין.
קחו בייביסיטר צאו לסופ"ש רק שניכם או ארוחה טובה. הכי חשוב זה התקשורת בינכם. דברו מה מפריע לכל אחד. אל תשמרו דברים בבטן. תנסי מרשם להצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, שאלה נוספת..
מאיה25/07/2009את צודקת לגביי לצאת מידי פעם להתרענן, משהו שאנחנו בקושי עושים, אבל יש לי איתו בעיה שמאז שהילדה נולדה, זה כבר עשרה חודשים, שהוא כאילו מבטל את הזוכיות בשבילה, אני פחות חשובה, הוא כבר בקושי מתייחס אליי, לפני שהיא נולדה הוא היה מתקרב אליי יותר, היה יותר חום ואהבה מצידו, מה שהיום אין, וזה מה שעצוב לי...מה אני צריכה בכל זאת לעשות כדי לנסות לשפר את זה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה וחצי ללא סקסאוסנת17/07/2009
אחותי בת ה- 30 יצאת עם בחור שנה וחצי ,ובמשך השנה וחצי לא היה בינהם מגע מיני ,
החבר שלה זוהי הפעם הראשונה שבכלל יש לו חברה ,היו בינהם מספר נסיונות אך ללא הצלחה( לא עמד - כנראה מתוך התרגשות)
אחותי מאותו אירוע קצת נרתעה ומאז לא קרה כלום.
במשך כל הזמן שהם ביחד הוא תמיד לחץ עליה ואף כמה פעמים רצה להפרד רק בגלל שהיא לא הסכימה לישון אצלו.אחותי נפגעה מאוד מהסטואציה לא הסכימה לוותר עליו וניסתה לישון אצלו אולם תמיד עלו בראשה המחשבה שבגלל שאין בנינו אינטמיות הוא רצה שנפרד וזה מאוד מציק לה וחוסם אותה להתקרב אליו.
מה לעשות ? האם זה חוצפה מצידו ככה להתנהג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או להיפרד או להתייעץ
דורית כהן20/07/2009היי אוסנת, סליחה על העיכוב בתשובה. נראה לי מאוד יוצא דופן לא לקיים יחסי מין במשך זמן כה רב.אני מבינה שלאחר שהוא נתקל בקושי בזיקפה, אף היא תרמה את חלקה היא ליצירת הבעייה ונרתעה לדברייך מקיום יחסים איתו. אז בעצם שניהם תרמו לקיומה ולהנצחתה של הבעייה. לדעתי עליהם לקבל עזרה מקצועית חד פעמית שתעזור להם לשוחח על מה שהיה ותציע להם מה לעשות עם הקשיים שנוצרו, או לחילופין להיפרד, כי להמשיך כך זה לא בריא לדימוי העצמי ולא לבניית קשר אינטימי - רגשי או גופני - אמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה עצהאוסנת17/07/2009
א.אני בחורה בת 33 ,וכל גבר שאני פוגשת אני מוצאת בו פגם מסויים ועוברת הלאה אולי יבוא היותר טוב.
קשה לי למצוא משהו שאני נמשכת אליו וזה מאוד מפריע לי ,איני יודעת אם יש לי אולי בעייה מסוימת או שפשוט לא מצאתי את האחד?
ב.שאלה נוספת הכרתי האינטרנט בחור בן 30 שלא היה לו בחורה אף פעם ( בתןל) האם זה מעיד על משהו?אני חוששת שאולי יש לו בעייה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
מאיה20/07/2009א. תראי, אם לא היית בגיל שלך, אלא צעירה בכמה שנים, אולי הייתי חושבת שזאת לא את, ואולי באמת יבוא אחר. אבל כבר עברת כמה דברים בחיים שלך ועצם החשש שלך שאולי זאת את הביקורתית והשוללת- כן, הייתי מציעה להוריד פרופיל בעיניין הזה ולחפש את מה שמושך אותך ולא פגמים. גם בך יש פגמים. גם בי. וגם ב"נסיך" שידהר לקראתך על הסוס.. ככה שזה לופ שלעולם לא תצאי ממנו ואת צריכה להיפטר מהביקורתיות יתר הזאת כדי למצוא מישהו. ברגע שאת מחפשת (ומוצאת!) את היתרונות, החוזקים, היופי והחן שבבחור מולך, את אוטומטית תרגישי טוב יותר.
ב. לגבי בחור בתול בן 30- קודם כל יפה שהוא פתח זאת בפנייך. תסכימי איתי שלא כל אחד היה מספר דבר כזה.. ייתכן והוא חש שיש אמון איתך וביטחון ולכן הוא פתח את זה, ושווה לך לבדוק האם יש ביניכם עוד אלמנטים של תקשורת טובה. שנית, את יכולה לנסות לברר לפשר בתוליו (אני מניחה שאם היה דתי היית מזכירה את זה, אבל בהנחה שהוא כן- דעי לך שזה מאוד 'תקין' אצל דתיים רווקים), ואם הוא לא דתי- אני מניחה שיש פה איזה בעייתיות של חוסר ביטחון עם נשים, אולי מעבר לזה, לא יודעת ולא רוצה לומר סתם דברים שאולי אינם נכונים.
אבל אם הוא פתח זאת בפנייך- כנראה שהוא מוכן גם לספר לך למה ואולי כדי שבעדינות ובטאקט- תשאלי מה עומד מאחורי זה, סביר שזה פחד מאינטימיות עם אשה, אולי על רקע זה שאינו יודע איך לגשת, חסר ביטחון וכד'. אם לך יש את הניסיון ואת הסבלנות לניסוי וטעיה (שאגב זה קורה גם בזוגות ששני הצדדים מנוסים), ואם את רואה בו פוטנציאל להמשך- שווה לנסות וזאת אפילו יכולה להיות חוויה מעוררת מאוד. אבל קודם טפלי בביקורתיות שלך, שהרי בחור כזה זקוק לחיזוקים חיוביים ולא שליליים.
מקווה שעזרתי לך ,בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה תודה רבה על התיחסותך ותגובתך
אוסנת20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי מגלה עניין במכוני ליווידנה17/07/2009
שלום,
אני נשואה 23 שנים נישואים טובים מאד. בעלי אוהב אותי מאד ולא מחסיר ממני דבר. גיליתי לפני כשנתיים שהוא התקשר למכוני ליווי. לטענתו הוא לא ביקר שם אלא רק התקשר. ברור לי שהוא משקר. מאז שוחחנו רבות ושיפרנו דברים רבים בזוגיות שלנו. הסקס ביננו נעשה טוב ותדיר. היום גיליתי אצלו עיתון ובו סימון בעט לגבי מודעות של מכוני עיסוי. התקשרתי למספרים הללו והתברר לי שאילו מכוני ליווי. איני יודעת כיצד לנהוג. האם לאמר לו שאני יודעת? האם להתעלם? האם להבין שיש לו צורך מסוג זה פעם בכמה זמן וזה לא קשור לאיכות הקשר ביננו?
מה לעשות?
איך לנהוג?
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעי ואנושי
דורית כהן19/07/2009דנה יקרה, אני שמחה שבעצמך כתבת את האופציה - האם להבין שיש לו צורך מסוג זה פעם בכמה זמן וזה לא קשור לאיכות הקשר ביננו? כי נראה שאם זאת נטייה שיש לו כבר כמה שנים והשיפורים שלכם - (אגב, כל הכבוד על הדרך בה התמודדת עם הנושא!!!) לא הוציאו לו את זה מן הראש - אני מצעיה שתאפשרי לו את ה"יציאה" הזאת...נדמה לי שכמעט כל אחד מאיתנו זקוק לאיזה "אי של פרטיות" בתוך הזוגיות. זה לא סוף העולם. האם לך אין איזה סוד קטן שאת נוצרת ומעדיםפה שהוא לא יידע עליו? זה טבעי ואנושי. יש לו פנטזיה להגיע למקום שכזה ולהתנסות קצת במשהו אחר. זה אנושי וטבעי...לאחר כל כך הרבה שנים עם בת זוג קבועה. יתכן שהוא יממש זאת ויתכן שלא. הסכנה בדבר אינה גדולה, כך נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגד או לא?מבולבלת16/07/2009
התחלתי לצאת עם מישהו לפני קצת פחות מ-3 חודשים. חודש ומשהו היינו נפגשים כל יום, ומעבירים יחד הרבה זמן, בעיקר בים. הוא לא מאלה שקונים פרחים או שוקולדים, אבל מפגין אהבה בחיבוקים ונשיקות נורא מעוררות. לפני חודש וקצת הוא נסע לחו"ל לארץ מולדתו, כי לאמו היה יום הולדת, וכדי לבקר חברים וכו'. לפני הנסיעה הוא הבהיר לי שהוא יהיה שם כחודש, ואני אמרתי לו שישאר שם כמה שירצה, מצידי אפילו יותר מחודש, העיקר שיסיים את ענייניו ויחזור ללא מחשבות של "אוף, לא הספקתי לעשות X ולא הספקתי לבקר את Y". הוא השאיר לי את מספר הטלפון שלו בחו"ל וניסיתי להתקשר אליו מספר פעמים, אבל לא יוצא לי...ולמרות שאף פעם לא התקשרתי למישהו בחו"ל, חיפשתי באינטרנט איך וגם ניסיתי עם קידומת ובלי - ובכל זאת לא יצא לי. בסוף הוא התקשר אליי ודיברנו, וככה היה כמה פעמים. פעם אפילו דיברנו איזה 20 דקות.
בכל זאת, הוא נמצא רחוק ממני ולאורך זמן, ולמרות שהיה לנו סקס (יותר מידי) והייתה התחושה הזאת של אהבה, יש את התחושות האלה שלא נותנות לי לישון, שהוא בטח בוגד בי או היה לו איזה סטוץ הוא משהו. אני אדם נורא פרנואידי בכל מיני תחומים, וייתכן שאני סתם פרנואידית בתחום הזה ואין לי בכלל מה לדאוג והוא באמת לא בוגד ולא כלום. אבל מה אתם חושבים? אני באמת אשמח לשמוע קצת תגובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת יקרה!
שירית17/07/2009חששותייך מובנים לגמרי והם נובעים מחוסר הביטחון שלך בקשר ובאותו בחור ,מכיוון ,שהקשר ביניכם עדיין בחיתוליו ועוד לא זכה להגדרה של קשר זוגי, הכולל בתוכו ערכים כמו בלעדיות ונאמנות. חבל שלא עשיתם תיאום ציפיות לפני שנסע, לפחות בנוגע לסקס עם אחרים.
אני הייתי מנסה לבדוק איך הוא רואה את הקשר הזה. לפי התשובה שלו תתבהר לך התמונה- לכאן או לכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות לא טובהשאול16/07/2009
אני בחור בשנות ה20 .היו לי בנות זוג בחיים אבל קשרים ארוכי טווח לא היו .
שמתי לב לאחרונה כי אני יוצר קשרים ומה שקורה הוא כי בנות הזוג איתי בקשר ובהמשך מתגלה
להם כי זה לא זה ויש משהו שמפריע להם .לא יודע מה מפריע אבל הן לא אומרות זאת .
אני מבין שאני לא מתאים להם.אולם היא כן הייתה בקשר איתי ואני איתה .
איך אפשר למנוע מצבים כאלה בעתיד ? למשל דוגמא אחרונה שהייתה היא שדיברתי עם חברה לעבודה בטלפון קרוב לשבועים ואחרי שבועים נפגשנו והיא אמרה לי שלא מתאים.
מה עושים ואיך לא מגיעים למצבים כאלו ? זה מאוד חדש לי מצבים מוזרים ולא ברורים כאלה.
אשמח לשמוע ולהשכיל מכם מנהלות הפורום.
שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל פידבק
דורית כהן19/07/2009שאול היקר, אני יכולה להציע לך להיעזר באחת מן הבחורות איתן היית בקשר על מנת לקבל ממנה פידבק.
אתה יכול להסביר לה שאתה יוצר איתה קשר כי אתה זקוק לעזרה מסויימת ממנה. אמור לה מה שכתבת כאן ואמור לה שהיית מאוד שמח אילו יהא היתה מוכנה להיות איתך כנה ופתוחה, כי חשוב לך ללמוד משהו על עצמך - אולי משהו שאינך מודע אליו.
נכון שיש מצב שהיא לא תסכים לעשות זאת, או אולי אם יש משהו לא נעים להגיד - היא תעדיף לא לומר זאת כדי לא לפגוע. אבל אולי אחת מן הבחורות הללו, אם תבקש טוב - תסכים לספר לך.
כמובן שיש אפשרות שהכל בסדר גמור ופשוט עדיין לא מצאת את הבחורה שאתה הוא "כוס התה שלה". לפעמים צריך להתאמן הרבה מאוד ב"לקלוע לסל" ורק אחרי הרבה אימונים מצליחים להשחיל לטבעת ולקלוע...
תראה, אני יכולה להציע תחומים שעליך לבדוק:
התחום האסטטי - הופעה נאה, לבוש הולם, נקיון, ריחות טובים בכל המקומות בגוף, ריח פה.
התחום ההתנהגותי - יכולת שיחה על נושאים מגוונים, הקשבה, נימוסים.
התחום המיני - התחשבות באישה, אנרגיות מיניות - (גבוהות או נמוכות), ידע ונסיון בלנגוע באישה.
התחום השכלי - הבנה, למידה, אינטלקט, התעניינות בתחומים שונים.
התחום הרגשי - עד כנמה אתה מביע רגשות, מחזר, אומר מהם רגשותיך, קשוב וקולט את רגשותיה שלה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקבל את דבריך-אשמח לתגובות בחורות
שאול20/07/2009דורית מקבל מאוד את דבריך
אני חושב שאני הולי מבין למה היא לא נענתה .
יש לי זיפים שזה המראה החדש שלי,צעיר (:
וכנראה זה מראה שלא מוצא חן בעיני,האם כאן מגיעה נק' שבה אני אמור לשנות את המראה לטובת
הסכמת הצד השני כי יקבל אותי בהתאם אליו ?
לא הגענו למצב אבסורדי בנק' זו ? אשמח לשמוע גם בחורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל אופנה מתאימה לכל אחד...
דורית כהן20/07/2009שאול יקר, אני ממש לא חושבת שעליך לשנות את עצמך ואת מה שנכון עבורך על פי "כיוון הרוח הנושבת".
מצד שני שווה לבדוק עד כמה כל אופנה מקובלת מתאימה ספציפית דווקא לך. לפעמים אופנת הזיפים לאנראית טוב על מישהו אחד ונראית מצויין על מישהו אחר. אם אתה מאוד שעיר, למשל, הזיפים מבליטים את השעירות. אם אתה מאוד לא שעיר - מיעוט הצמיחה ייראה אולי מגוחך. אני חושבת שאופנה זו מתאימה בעיקר לגבר הממוצע מבחינת כמות השיער בפנים. אבל - זו היא דעתי בנושא ואינני בטוחה שכולן יסכימו איתי.זה כמו שפעם חצאיות מיני היו באופנה, והתהלכו בהן גם בחורות נמוכות ושמנמנות וזה מאוד לא החמיא להן. אדם צריך לדעת מה הולם אותו במסגרת האופנה ומה לא, והדרך לברר זאת היא בעזרת פידבק מידידים אמיתיים שלא יחששו להגיד לך את האמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מחפשים מטפל/ת זוגי?הדר15/07/2009
שלום רב,
אנו זוג צעיר עם ילד קטן.
מאז הלידה אנו חווים משבר בזוגיות, אם כי לדעתי המשבר אינו נובע רק מהרחבת המשפחה אלא נעוץ עוד במטענים כבדים שכל אחד סוחב עוד משנות רווקותו.
הגענו למסקנה שאנו זקוקים לטיפול זוגי מעמיק.
איך מחפשים מטפל? אף אחד מחברינו לא מטופל, כך שאין לנו גישה להמלצות.
אשמח לשמוע המלצות על מטפל/ת בחיפה, או הכוונות כיצד ניתן לאתר מישהו מומלץ.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשים מטפל/ת זוגי?
יהודית ברגמן16/07/2009יקרים,
הפורום אינו מקום לפרסום, וודאי לא נוכל להמליץ כאן על מטפל. וכמו שמטפל מסויים ראוי לאחד, לא בהכרח הינו ראוי לאחר. תמצאו רשימת מטפלים בדפי זהב/אינטרנט ותחושו בשיחות טלפוניות למי אתם מתחברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברברת שלא במקוםאולגה14/07/2009
שלום.
יש לי בקשה לקבלת עצה איך ניתן בצורה יפה ושקטה להעביר לחמתי את המסר מבלי לפגוע בה ומבלי לגרום להעלבויות או לשיחות שלא מובילות לשום מקום כי בעבר זה עזר למספר חודשים והברברת חוזרת .
הבעיה היא שחמתי מקשקשת ומספרת לכל מי שנמא בסביבתה על הנעשה אצלי בבית , ביקשתי שתפסיק , הבת שלה ביקשה שתפסיק אבל זה עוזר לזמן קצר .
אשתי טוענת שלה זה לא מפריע שאמא שלה מברברת , כאשר אני מבקש שלא תעביר מידע על מה שקורה אצלנו היא טוענת שהיא לא יודעת מה כן מותר ומה אסור להעביר .
בקיצור אני בדילמה , ללכת בשיחה קשה איתה ועם אשתי או ללכת בדרך אחרת שונה ואינני יודע איזו .
לי הברברת מפריעה ולדעתי זו הפרטיות שלי ואינני מסכים שכל מיני אנשים ידעו מה קורה אצלי בבית גם אם אני נוסע לחו"ל .
מה דעתכם עלי לעשות ואיך לפעול עם חמתי ועם אשתי בנושא הברברת .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאה לכבד ולא לשתף זרים בפרטיותכם
יהודית ברגמן16/07/2009יואל יקר,
אתם כנראה בראש מעיניה של חמותך, היא דואגת לכם ולכן אתם הנושא לשיחותיה. אל תטיל את האחריות על אשתך שהשלימה עם זה. בנוסף, התייחסות לנושא הפרטיות הינה סובייקטיבית ואולי אשתך פחות פגועה וגם הבינה שאינה יכולה להיות אחראית על הפה של אמה. כיוון שלך זה כן מפריע, שוחח אָתה עם חמותך, אבל ברוח טובה מלב את לב בלי להיכנס לעימותים כי שיחה קשה סוגרת ורק משאירה טעם רע. שתף אותה ברצון שלך למדר ולא לשתף אותה בגלל שאתה קנאי לפרטיות שלך. שתף בהרגשה הלא טובה ואי הנוחות שאתה חש כשכל מה שקורה בביתכם וכל מה שאתה עושה חשוף ומדווח. הצג בפניה את כל התסריטים האפשריים באיבוד הפרטיות שלך/כם ותודיע שאם אכפת לה מכם, עליה לכבד את פרטיותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אמון בבן זוגמיכל13/07/2009
אני נמצאת בקשר טרי, בן חודשיים.הכרתי את בן זוגי בעבודה כבר לפני שנים והייתה לו חברה.בשנה האחרונה התקרבנו מאוד, בעיקר על בסיס משבר בזוגיות עם חברתו לשעבר ובכך שתמכתי בו וייעצתי לו כיצד לנהוג.במסגרת ההתקרבות התאהבתי בו וגם הוא מאוד התקרב אלי ופצחנו ברומן.לאחר נסיונות רבים לשקם את הזוגיות שהיה בה הוא החליט להפרד מחברתו על מנת להיות איתי, למרות שהיה מאוהב בה עד מעל לראש-אך היחס ממנה היה מזעזע. למרות החששות להכנס לקשר עם מישהו שבגד כל כך התאהבתי בו והוא טען כי חברתו לשעבר היא שהביאה אותו למצב הזה .בחודשיים האחרונים ניהלנו חיים משותפים לכל דבר אצלו בדירה ובילינו זמן רב ביחד.בעבודה אנחנו מסתירים את הקשר על מנת לא ליצור בעיות.אני אוהבת אותו ולו יש רגשות חזקים אלי וטוב לו איתי-אך הוא לא מאוהב בי(עדיין?) כפי שהיה מאוהב בחברה הקודמת שלו. אני טובה אליו ומפנקת אותו כל הזמן והוא מוקיר על כך ומציין שטוב לו איתי ומתכנן איתי מערכת ארוכת טווח.הסקס מצויין ויש שבועות שאנו שוכבים לפחות פעם ביום ומעבר לכך אני מעניקה לו הרבה פינוקים.לאחרונה גיליתי שבפעמיים שלא ישנו ביחד הוא יצר קשר עם בחורה אשר ידועה כאחת שעושים איתה מין מזדמן, אך בפועל הם לא נפגשו(פעם אחת הוא הציע לה לבוא אליו ופעם אחת הוא הלך אליה והיא לא הייתה בבית). אסור לי לחשוף את מקור המידע שלי והוא לא יודע שאני יודעת.כרגע אני מתלבטת בין מספר אפשרויות-להמשיך כרגיל להיות סבלנית ולקוות לכך שלא "ימעד" שוב וינסה להפגש עם הבחורה ההיא, לעמת אותו עם עצם הרעיון ובכך לקחת סיכון לחשוף את מקור המידע שהוא בעייתי, או לסיים את הקשר ברגע זה. מאוד קשה לי עם המחשבות על כך ועם העובדה שהוא לא מאוהב בי כמו בחברה הקודמת וייתכן וזה מביא לכך שמחפש איגושים אחרים.אנסה להאשר צנועה ולהעיד על עצמי כי אני מאוד טובה אל בן הזוג שלי ודואגת לו לכל דבר וייתכן ועשיתי לו יותר מדי טוב כך שלקח אותי כמובן מאליו.
למרות שמדבור בקשר קצר מדובר בקשר מאוד עמוק ועצם העובדה שאנו עובדים ביחד יכולה מאוד להעיק לפי הדרך שבה אבחר לפעול. אני מאוד רוצה להיות איתו אך קשה להיות איתו כאשר אין לי בו הרבה אמון.
חשוב לציין כי בעבר היה לי מקרה דומה-בחור שהתאהבנו כאשר עדיין היה בקשר עם חברה קודמת והוא נפרד ממנה בשבילי ולבוף בגד בי...תאמינו לי שאני לא מחפשת את הסיטואציות הללו ואני באמת מנסה לפעול במוסריות אבל כשאת בודדה ומישהו מחזר אלייך לפעמים אני נהיית חלשה.אשמח לשמוע עצה/דעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא תמיד ימעד
יואב14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרי על עצמך
דורית כהן14/07/2009מיכל היקרה, ראשית, הקשר הוא מאוד קצר מועד וקשה לייעץ במצב כה בראשיתי.
שנית, קצת מדאיגים אותי שלושה דברים שציינת:
האחד - הבוגדנות שלו
השני - האובססיביות שלו לגבי האקסית
השלישי - הנטייה שלך לרצות, לפנק, לתת את עצמך ללא חשבון.
נדמה לי שאת יודעת לנתח יפה את מצבך מולו, ומודעת לנקודות האלו.
לדעתי, בטווח הארוך, אם תמשיכי להעניק את עצמך כמו היום, הוא עלול דווקא להתרחק. מאוד יתכן שמה שמושך אותו הוא דווקא האתגר להשיג מישהי שלא מתמסרת בקלות. אל תוותרי לו. הציבי לו דרישות שחשובות לך. היי אסרטיבית דוקא עכשו, לפני שאת מתקשרת אליו רגשית יותר ויותר. הוא פנה אלייך כי היה לו מאוד קל איתך ונוח, לעומת אהובתו הקודמת. גם עלול להיות מצב בו היא תקרא לו שוב והוא ירצה לחזור אליה, האקסית המיתולוגית שלו. לדעתי עלייך להיזהר ושלמור על עצמך בקשר הזה, והדרך היחידה היא ע"י שתדאגי לעצמך ותעמדי על שלך ללא ויתור וכניעה. את משדרת לו משהו מאוד כנוע, כאילו את תסלחי לו על כל דבר שיעשה כדי להמשיך ולהחזיק בו. זו טעות רצינית עם בחור כזה.
אגב, יתכן שהדרך המתמסרת הזו שלך יכולה להתאים מאוד למישהו אחר, בעל תכונות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)