מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעלי מתנהג כמו ילד קטן!דודה29/07/2009
שלום לכם,
אני דורית, נשואה כבר 5 שנים ונמצאת עם בעלי עוד ארבע שנים לפני הנישואין
יש לנו ילד קטן ומקסים, שלו שמו, בן כמעט 3.
הקשר שלנו במשפחה טוב מאוד ואני דיי מאושרת מהמצב הכללי
אבל יש דבר אחד שמחרפן אותי ואני לא יודעת איך לגרום לו להפסיק לעשות את זה - למרות שדיברתי איתו על זה בלי סוף - הוא פשוט לא רואה בזה חשיבות גדולה כל כך, יתכן ואני מגזימה.
אני מקציבה לשלו עד שלושה חטיפים \ ממתקים בשבוע - ורוב הזמן שהוא מחפש 'נשנושים' אני מכינה לו דברים בייתים שקצת יותר מזינים.
יש לנו ארון עליון בבית המכיל את כל החטיפים והממתקים , ששלו מבקש כל הזמן - ואני יודעת מתי לתת לו מה.
גם כשאני קונה חטיפים אני קונה דברים בריאים יותר כמו תפוצ'יפס קידס שאפוי ומותאם לילדים, כמו דובונים, פופקורן וכיו"ב...
בעלי בעצמו אוכל לא מעט מהשטויות האלה, למרות שהם מיועדים לילדים. לא שזה מפריע לי - אין לו בעית השמנה או בעיות בריאות והוא מספיק מבוגר להחליט מה טוב לעצמו
הבעיה שלי היא כשאני לא נמצאת (שזה קורה לרוב בשעות הערב כשאני מלמדת ובעלי עם השלו בבית) שלו רואה את אבא שלו אוכל חטיף ורוצה גם.
ושלו לא רוצה קצת מאבא, הוא רוצה חטיף משל עצמו - והוא ממש התאהב בחטיף החדש הזה תפוצ'יפס ילדים (בעלי תמיד אכל תפוצ'יפס ואמרתי לו שמזה שלו לא יכול לאכול, עכשיו שלו ממש מתלהב שהוא יכול לאכול עם אבא שלו את זה)
בקיצור - אני חייבת שהוא יפסיק להאכיל את הילד בדברים האלה בלי פיקוח..
אתם חושבים שאני מגזימה?
אם לא, מה עושים?
אודה לכם מאוד על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיניי את מגזימה עם הצורך בשליטה.
שירית29/07/2009עלייך לקבל את העובדה שככשלו נמצא עם אביו לבד אין לך שליטה על מה שקורה. יש לך שליטה רק כשאת נמצאת. ברגע שתשחררי יהיה לך יותר קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להיות שוטרת
joanne02/08/2009אני מסכימה שבזמן שבעלך מנהל את העניינים, עלייך לסמוך עליו ולשחרר.... לא צריך להיות control freak - הילדים שלנו עוד ייחשפו להרבה דברים כביכול פוגעים, זה לא מסוג הדברים שהייתי מכניסה מתח הביתה בעקבותו.
שחררי, זה הרבה יותר סקסי מאישה היסטרית :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממתקים בארון העליון? סכנת נפשות,
אבא לילדים25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה בנישואיםאנונימית29/07/2009
היי, אני בת 25 ונשואה 4 שנים עם שני ילדים. בתקופה האחרונה אני מרגישה שלא טוב לי בחיי הנישואים שלי. אני מרגישה שבעלי ומשפחתו הציגו את עצמם אחרת בתקופה שיצאנו על מנת "לקנות" אותי, ועכשיו במיוחד אחרי שיש ילדים מתגלה הפרצוף האמיתי. אם זה ביחס לאנשים זרים- נניח תרבות נהיגה, ואם זה ביחסים ביניהם- זלזול מוחלט בכבוד ההורים והמבוגרים במשפחה. אני מרגישה שאיבדתי כל כבוד לבעלי, וכמובן שאין מה לדבר על משיכה... היא עברה מזמן... וכל פעם שאני מתלוננת, הוא זורק לי "לא טוב לך? לכי להורים שלך", והאמת, אני מרגישה שממש לא אכפת לי, אני פשוט מרחמת על הילדים.
האם יש דרך להחזיר את הגלגל לאחור? להחזיר את האהבה שהייתה פעם?
האם כדאי בכלל להתאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסוננס קוגניטיבי - לא להיבהל...
דורית כהן01/08/2009אנונימית יקרה, את מרגישה כאילו "סידרו "אותך. אני חושבת שזה לא סביר. זו לא היתה תכנית זדונית אלא תעתוע שכיח, אשלייה כזאת שהמוח שלנו מסדר עבורנו: בתחילת היחסים אנחנו כל כך מאוהבים ומסונוורים שאיננו רואים נכון את המציאות, אלא הרבה יותר וורוד וחיובי. למה זה קורה? כי הרגשות של האהבה כל כך חזקים, עד שהמוח שלנו חייב ליצור התאמה בין עוצמת הרגשות לבין ההתרשמות מן המציאות, אז הוא צובע אותה בוורוד...ואז זה מתאים...
אותו דבר קורה לך עכשו רק שזה בדיוק בכיוון ההפוך: לא טוב לך רגשית, אז את מתחילה לראות רק את הדברים השליליים, המעצבנים. לדעתי הכל היה שם כל הזמן, גם החיוביים וגם השליליים, אבל מוחנו מבליט כל פעם את מה שמתאים למצב הרוח שלנו, ומשכנע אותנו שזאת המציאות.
(קוראים למנגנון הזה בפסיכולוגיה בשם מסובך: דיסוננס קוגניטיבי - פער הכרתי)
מסקנה: אם את מקבלת את ההסבר שלי, עלייך לחפש באופן מודע עכשו שאת בתחושות השליליות - דברים חיוביים שמן הסתם אינך מסוגלת לראות במשפחה שלו ובו. אם בכל זאת לא תצליחי למצוא, הביאי בחשבון שרגשותייך כלפיו נפגעו קשות, והחליטי אם את רוצה לנסות לשקם את יחסיכם ע"י ייעוץ זוגי או להתחיל בתהליך של גירושין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכה וחשק מיניThe One29/07/2009
אני בת 22 ונמצאת עם חבר שלי כבר 6 שנים, הוא היה הקשר הרציני הראשון שלי, הפעם הראשונה שלי וכו'. בהתחלה הייתי מאוהבת בו (פרפרים וכו'), הייתה משיכה מטורפת וגם הסקס היה טוב עד לפני כ-3 שנים. איכשהו, אני לא זוכרת בדיוק למה ומתי (לא חושבת שזה קשור לגלולות כי לקחתי אותן עוד לפני שהירידה בחשק התרחשה ובנוסף הדבר המשיך גם כשניסיתי הפסקה מהגלולות), לא מתחשק לי לשכב איתו יותר, גם כשזה קורה, אני מרגישה שאין מה לדבר על אורגזמה בכלל.
אני אוהבת אותו מאוד, הקשר שלנו מעולה בכל קנה מידה, הוא החבר הכי טוב שלי, התקשורת שלנו מצויינת, פשוט חבל לי להפסיד אותו על זה,
הסיפור הזה מטריד אותי, אבל למדתי להדחיק, גם אותו זה מטריד ואני חושבת שצריך לחשוב על פתרון...
תודה מראש על עזרתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני הסברים אפשריים
דורית כהן01/08/2009שלום לך, האחת...
ראשית, את מאד צעירה, והוא הבן זוג הרציני הראשון שלך.
אציע לך שני הסברים:
האחד: הגוף שלך שולח לך את המסר, והוא כנראה יודע יותר טוב ממך ומרשה לעצמו לחוש זאת) שאת צריכה לעבור הלאה. אילו היית כותבת כאן שבתחילת הקשר הסקס לא היה משהו, הייתי אומרת לך ששווה להגיע לייעוץ כי אולי התקבעתם על מסלול שלילי ועל חוויות לא מספיק טובות תוך כדי ההתנסויות המיניות לכם. אבל מכיוון שכתבת שהיה סקס טוב ומשיכה מטורפת - במשך שלוש השנים ראשונות - אני חושבת שהגוף משלך מאותת לך שזה לא זה. עם כל האהבה והתקשורת הטובה. לפעמים אנחנו חיים בסוג של אשלייה שהכל טוב, שאנחנו אוהבים, ואיננו מעיזים לצאת מן הקופסא ומן המקום הנוח והמוכר ולהיות קצת לבד או לחשוב שנוכל למצוא מישהו אחר והפחד הזה לשנות יוצר אשלייה שהכל טוב על מנת לא לשנות...
ההסבר השני: יתכן שנכנסתם למצב קבוע בו הוא רוצה יותר סקס מאשר את, ולך אין כלל צ'אנס להרגיש משתוקקת אליו, כי אינך מספיקה להרגיש רעב מיני. כתבתי על כך מאמר מפורט באתר שלי, אם תרצי לקרוא את כל ההסבר. (שם המאמר - "מי משניכם יוזם סקס") ואז מכיוון שהוא תמיד יוזם - את לא מגיעה כלל למצב בו את מרגישה שאת היא זו הרוצה סקס. וזה תמיד בזמן שהוא מרגיש את הצורך בסקס, ולא בזמן המתאים לך. אין הפסקה מספיק גדולה. וזה מצב שמתקבע ומשפיע נפשית על התשוקה.
אשמח לשמוע ממך תגובה מה דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתי
The One01/08/2009במשך השלוש וחצי שנים אחרונות אנחנו לומדים במוסדות שונים ונפגשים בסופי שבוע בלבד, כך שלפי ההגיון הייתי אמורה לרצות סקס לא? אם אני לא רואה את האדם 5 ימים ויש לי 2 לילות לבלות איתו, נשמע לי מוזר שאני לא אשתוקק לזה ולצערי ברב המקרים זה היה המצב.
לא תמיד הוא היוזם, לפעמים אני היוזמת אבל גם בפעמים האלו, לא הרגשתי "ואו". אני מרגישה שזה נחמד, לא יותר מזה.
מצד אחד, אני חושבת שאני מסוגלת להמשיך ככה ופשוט לא להתעמק ולא לחשוב על זה, אבל מצד שני אני חושבת שזו יכולה להיות בעיה גדולה בחיים משותפים ביחד שם זה יהיה יותר מורגש.
אני באמת רוצה לנסות לשפר את זה כי מבחינת הוא הבן זוג המושלם, אני אוהבת אותו מאוד, אנחנו מתאימים מכל הבחינות, יש לנו שאיפות משותפות ואנחנו רואים ביחד עתיד משותף...
אני מבינה שאי אפשר להתעלם מה"בעיה הקטנה" הזו לאורך זמן, אבל באמת שחבל לי להרוס הכל..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לך
מאיה02/08/2009שלום..
היה לי עצוב קצת לקרוא מה שכתבת, שכן על פי דברייך הכל ממש בסדר, אתם רואים עתיד יחד, חברים טובים, מלא זמן ביחד.. ובכל זאת- משהו ביחסי מין מהבהב שמשהו לא כשורה. ואני אסביר- אני חושבת שכשיחסי במין בירידה, לתקופה ארוכה, זה חייב לומר לנו משהו על מערכת היחסים. אם זה משהו שמטריד אותנו לאורך טווח, אם זה משהו שקרה ולא עוזב אותנו (או מי מבני הזוג), אם זה איזה חשש, אולי מישהו אחר חיצוני למערכת היחסים שאמר, שעשה.
הייתי מציעה שקודם כל תבדקי עם עצמך את העיניין הזה. תחשבי טוב טוב ותפתחי את המודעות שלך כמה שאפשר- אם יש משהו, שקרה, שנאמר, שהיה, אפילו במחשבה, אפילו לפני מלא זמן- שאולי כשזה מגיע ליחסי מין, שהם חשיפה לכל דבר, שהם ביטוי של השתחררות חסרת מעצורים, שהם בעצם משקפים לנו הרבה מאוד (!) במערכת היחסים- אז אולי את נעצרת, וזה למעשה שיקוף של משהו הרבה יותר פנימי ולא משהו לאו דווקא חיצוני או ביולוגי. בכלל מערכת יחסים היא דבר דינאמי לכל דבר. אם היית כותבת שחצי שנה את לא מסופקת, ניחא. יש תקופות קשות. אבל שלוש שנים זה זמן. לדעתי- משהו היה חייב לקרות שם איפשהו במהלך הזמן הזה כדי שבהדרגה יגיע מצב כזה.
מעבר למה שגם דורית כתבה, ומששללת על פי הבנתי חוסר התאמה או ש"זה לא זה", נראה לי שאת מתכוונת להשקיע טוב בסוגיה הזאת של יחסי המין. כדאי שגם הוא. את צדקת מאוד כשאמרת שלחיים משותפים בטווח הארוך זאת בעיה רצינית. לאט לאט היא תתרחב ותטריד אותך יותר, גם אם תנסי להתחמק ממנה. כבני אדם יש לנו את הצורך הראשוני הבסיסי הזה של סיפוק ושל תשוקה וכו'. משאין לך את זה בזוגיות וזה ככה שנים, זה בהחלט הופך לנושא רציני שיעלה כל כמה זמן. בגלל שהקשר חשוב לכם, בגלל שאת כבר עכשיו מוטרדת, אני מציעה שתנסי להתייעץ עם מטפל/ת מיני/ת - אם קשה לך מיד אולי תקני ספר בהתחלה ואז תנסי ייעוץ מיני. אני סבורה שבתוך כמה שיחות (ספורות אולי) עם סקסולוג אתם תוכלו להציף מעל פני המים כמה עיניינים שכרגע אתם לא רואים. ככה תדעו לפחות שניסיתם הכל, כולל הכל, כדי להחזיר מחדש את התשוקה והרצון שוב. אני חושבת שבכלל, טיפול כזה יכול לעשות לך אישית טוב, ולו רק בגלל שאת משתפת איש מקצוע והוא יכול לתת לך תמונה יותר רחבה עלייך, עליכם וכו'. אם בן הזוג לא מעוניין, נסי את לבד. אני במקומך הייתי עושה את זה ללא חשש ודואגת "להקיף" את הנושא מכל צדדיו.
בהצלחה רבה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי גולש לאתרים אירוטייםשירי28/07/2009
לאחרונה גילית שבעלי גולש לאתרים אירוטיים. לא אתרי פורנו, אלא כאלה בהם מצולמות נשים סקסיות צעירות בלבוש מינימלי או כמעט ללא בתנוחות פרובוקטיביות ומיניות.
בעלי ואני נשואים עשרים שנה, ויחסי הזוגיות שלנו טובים מאד.
למרות זאת, הגילוי הזה, (שבעלי איננו יודע עליו) מכאיב לי מאד.
מה דעתכם?
האם זה מראה שהוא לא נמשך אלי יותר? שאני לא מספיקה לו? שהוא נמשך לנשים יותר צעירות ושהוא היה רוצה לשכב איתן אילו היה יכול?
אני מאד אשמח לדעת מה דעתכם על כך,
תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון, ריגוש ופנטזיות
דורית כהן28/07/2009שירי היקרה, ברוכה הבאה לעולם האינטרנט... אני לא הייתי נבהלת או נפגעת או מודאגת במקומך. לרוב האנשים יש צורך בקצת יציאה מן השיגרה, גיוון, ריגוש, כניסה לפנטזיות, ועולם האינטרנט מספק זאת ברמות שונות. ראי בכך קצת העשרה. האם היית מודאגת אילו היה שוכר סרט כחול על מנת להתגרות קצת? אני חושבת שבזוגיות זה חשוב שיהיה עולם פרטי במקצת כל אחד מבני הזוג. רשות הפרט. מקום בו כל אחד יכול קצת לפנטז, להרהר, לא הכל חייבים לחלוק עם בן הזוג. הזמינות של הגלישה באתרים אלו היא קלה, מיידית, וזה מושך להישאר בהם ולגלוש עוד ועוד. אני במקומך לא הייתי מודאגת, זו תופעה טבעית והמון גברים ולא מעט נשים עושים זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרטהשני28/07/2009
שלום.
אני רוצה להתייעץ בבקשה לגבי משהו שקרה לי אתמול.
הכרתי בחור מיוחד לפני שבועיים שקטן ממני בשלוש שנים, דבר שגרם לי להסס.
עם הימים הוא שיכנע אותי שהוא רציני(אני 28 והוא 25), והחלטתי לתת צ'אנס.
מאד נהנתי מהשיחות איתו. מכיוון שהוא ללא רכב ניפגשנו רק פעם אחת בשבועיים הללו.
יום ראשון קמתי עם החלטה שנימאס לי, ושאני רוצה גבר שיהיה לצידי ולא חבר טלפוני.
חשוב לי להזכיר שהוא הראה הרבה חיזורי אהבה בטלפון אבל זה לא סיפק אותי, במיוחד בגילי.
אז כמו שאמרתי, יום ראשון אחרי ההחלטה, שלחתי לו אס אם אס שזה לא בשבילי ואין טעם להמשיך.
אני יודעת שזה מכוער לעשות זאת בהודעה אבל לא שלטתי על זה.
כעת אני קצת מצטערת על המעשה, מרגישה שהייתי פזיזה מדי והייתי צריכה לתת לזה צ'אנס מעבר לשבועיים.
מצד שני אני נזכרת ב 2 שבתות שהייתי לבד ואני מאד מבולבלת.
מה דעתם?? שגיתי?
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצון להכאיב בחזרה
דורית כהן28/07/2009שני היקרה, אני חושבת שלא נוכל לדעת אם צדקת או לא. מה שעולה יותר מן הסיפור שלך הוא שאת פועלת ממקום מאוד רגשי, וחשוב שתהיי מודעת לכך ותנסי להתמודד עם הנטייה שלך לפעול מתוך המצוקה והתסכול שלך. יתכן שהאינטואיציה שלך היתה נכונה, וכי גם אחרי מחשבה וניתוח והתייעצות עם חברות, היית עושה את אותו הדבר, כלומר מודיעה לו על כך שזה לא מתאים לך. אבל התגובה שלך של שליחת הסמס היתה ממקום של כעס ורצון להכאיב בחזרה, וגם חוסר כבוד, ולא השאירה פתח לבחור לעשות עם זה משהו.
אם היית מתאפקת קצת, היית יכולה לעשות זאת נניח בטלפון, או במכתב, או לקבוע איתו פגישה ולומר לו את הדברים. אני חושבת שאם בחור מוצא חן עד כדי כך - חשוב להשאיר פתח ולתת צ'אנס, בכל מקרה לכבד את האדם שמולך, כך גובר הסיכוי שיכבדו אותך. כי מה שהוא למד עלייך זה שאת פוגעת כאשר את במצוקה, ואם היה לו קודם רצון להמשיך ביחסים איתך, עכשו יגיד לעצמו שעליו להיזהר ממך ולהיזהר איתך, את "שולפת"...
אני לא אומרת שאף פעם לא צריך לפעול ממקום של רגש ואינטואיציה. לפעמים זה הדבר הנכון לעשות, אבל הסיכוי שאחר כך נתחרט הוא הרבה יותר גדול. חומר למחשבה...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית
שני29/07/2009דורית את כ"כ צודקת, וכתבתי לו מכתב התמצלות למייל.
כתבתי שפעלתי מתוך אימפולסיביות, שאני יודעת שזה היה מכוער ומעליב.
היום אני יודעת שאכן פעלתי לפי האינטואיציות שלי, כי הבחור אפילו לא הראה סימן חיים, חוץ מתגובה קצרה ולא עניינית.
אני חושבת שהבחור שלי צריך להתאים לי גם בעניין הזה, שלנסות קצת לרכך אותי כשאני במצבים כאלו. הוא לצערי התגלה כאחד שבורח בדיוק כמוני, ומסתבר שדומה ודומה לא מתאים (-:
אני מודה לך מאד על התשובה שהביאה לי תובנה ענקית.
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה פעם שלישיתשרה27/07/2009
זה כשנה וחצי בעלי ניהל רומן
וכל פעם שנתפס הורחק מהבית ולאר כ ששבוע חזר לבית בבקשת סליחה בפעם השלישית היה ממש רציני כ שלוש שבועות וגם שכר בית עם המאהבת ובדקה התישעים חזר לבית איך אמורה לנהוג איתו אני אוהבת אותו וגם הוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי אפשרויות
מאיה27/07/2009את יכולה לקבל את זה כמו שזה, להבין שאמנם את אוהבת אותו ולא רוצה לעזוב- אבל מה שתשלמי יהיה הדפוס הזה (3 פעמים בזמן כה קצר זה דפוס בעיניי), יש זוגות שחיים ככה- האשה יודעת על הבגידות, לעיתים גם היא בוגדת ובכל זאת חיים יחד. אבל באפשרות הזאת את לא יכולה לצפות ממנו להשתנות.
אפשרות שניה - אם הוא כ"כ מתחרט ואת אוהבת אותו ורוצה לשקם את היחסים- שיוכיח לך שהוא אכן רציני ע"י כך שתלכו יחד לייעוץ זוגי, בו יהיה אפשר לנתח את העיניין הזה של האמון ושל הצורך הזה בבגידה נשנית. יש זוגות שיוצאים מזה, וגדלים וצומחים ממקום כזה של בירור וכנות, ייתכן (אני לא בטוחה אבל גם לא רוצה לשלול כי אני לא מכירה)- ייתכן וזאת אפשרות. אם הוא באמת רוצה להשתנות- שיוכיח לך את זה בדרך של לקחת אחריות ולגשת ליועץ זוגי שינסה לעזור לכם למצוא את הדרך הנכונה. אם הוא מסרב, תאלצי לחשוב עם עצמך מה באמת מתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כל הזמןמנאר27/07/2009
שלום,
אני אנסה לסכם כמה שיותר, כרוב לארבע שנים כבר נשואים עם שני ילדים, מההתחלה יש לנו בעיות אני חושבת כמו שאר המשפחות, רק שאצלנו הבעיה לא נפתרת, בעלי כל הזמן בורח מהוויכוחים והוא יכול מצדו להשאר עד סוף חייו בלי לדבר איתי, אני לא אומרת שאני מושלמת ולא טועה, אבל הוא לא נותן לי הזדמנות לדבר איתו, ואם אני מצליחה לדבר רק אחרי הרבה ימים שחורים וכואבים השפלות והתחננות לדבר איתי, כך שאני כל הזמן מרגישה שאני מושפלת.
בזמן שאין בעיות הוא בן אדם טוב מתחשב בי עוזר לי עם הילדים, וכמו כל בן אדם יכול לטעות לצעוק בלי סיבה אני תמיד מנסה להבין אותו ורוב הזמן שהוט טועה הוא בא ומדבר איתי בהבנה, אבל אם אני טועה ( אני גם לא טועה בתדירות גבוה כמוהו) כמו שקרה פעם אחרונה לפני כשבוע, הוא יצא מהבית בבוקר לא עונה על הטלפון, חזר מאוחר הביתה וקרא לאחיו לבוא והתחיל לדבר שטיות ולהשפיל אותי, לאחר מכן יצא מהבית ישן בחוץ ל-3 לילות ברצף, לאחר מכן בא הביתה לא מוכן לדבר גם לא משחק עם הילדים שלו וכבר יומיים לא ראה אותם ( יוצא וחוזר הביתה זמן שינתם).
אני מתחילה להבין שאין לנו סיכוי ביחד, ולפעמים אני חושבת על יציאה מהבית, אבל אני תמיד מנסה בשביל הילדים שלי שנגיע להבנה ונחייה ביחד מאושרים כמה שאפשר.
אני במצב מאוד קשה ההורים שלי מבקשים שאצה מהבית ואלך לגור איתם ( וזה לאחר שניסו לדבר עם הרבה אנשים שיעזרו לנו אבל בעלי לא רצה לדבר איתם), הוא לט יכפאת לו, אני לא יושנת טוב, לא אוכל כפי שצריך, לא מצליחה להיות חזקה לילדים שלי, בבקשה אני צריכה ייעוץ דחוף כך שאהיה חזקה בשבילם, ואם ישנו דרך שבה אצליח לדבר איתו ולשכנע אותו שצריכים לפתור את הבעיות שלנו בעצמינו ובצורה מהירה ככל האפשר.
רציתי לשאול אם האווירה שבה הוא גדל היא הסיבה ואם יש לה השפעה,
ידוע בכפר שיש לו אבא מאוד בעייתי ואמא שלו מתה ממנו ומהיחסים שלו, היא מתה כשבעלי היה בן 17 והוא הראשון שמצא אותה על הרצפה בבית, אבא שלו התחתן ישר לאחר מכן, ובעלי הוא היחיד שנשאר אצלו עד שמלאו לו 30 שנה ולאחר מכן התחתנו, והין הוא לא בקשר טוב עם אבא שלו גם עם קרובי המשפחה שלו, הוא בן אדם שאני לא יודעת למה אבל אם מישהו טועה איתו בדיבור כמו דודותיו למשל הוא רב איתם ולא מדבר איתם למשך שנים גם עם אבא שלו כך, והכי יותר איתי ועם המשפחה שלי שכבר חודשים לא מדבר איתם בלי סיבה, למה הוא כך אני לא יודעת,
בבקשה תסביר לי על מצבו ומה אפשר לעשות איתו?
חשוב להזכיר שמצידי ניסיתי הכל, וכבעתי לנו תור אצל פסיכיאטר ולא הסכים ויותר הוא עשה לי מזה בעיה גדולה..........
בבקשה לעזור לי, תודה.
מודה לכן,
מנאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק להרבה הערכה וקבלה
דורית כהן28/07/2009מנאר היקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
לפי התיאור שלך בעלך הוא בעל אישיות מאוד לא בוגרת, שלא מסוגל לעמוד מול ביקורת ומעדיף "לטמון את הראש בחול", להתנתק, לברוח, או להתקיף את מקור הביקורת. אני חושבת שכבוד מאוד חשוב אצלו, וכנראה טון הדיבור בו פונים אליו מאוד קובע את שיתוף הפעולה שלו.
מאוד סביר שמכיוון שהוא גדל עם "מודל" של אבא כה בעייתי - זה היה המקור העיקרי ממנו למד איך להגיב בשעת לחץ.
מכל האמור לעיל - טיפול אישי או זוגי מאוד יכול להועיל לשפר את היחסים ביניכם, אבל הבעייה היא שהוא אינו מסכים. האם יש מישהו בכפר שיש לו השפעה עליו? חבר טוב? דוד? קרוב משפחה? אם יש כזה אולי כדאי להיעזר בו כי מאוד קשה לבעלך לקבל זאת מ מ ך שהוא זקוק לעזרה.
כעקרון, עלייך ממש להימנע מסגנון של האשמה כלפיו, גם אם את כועסת עליו, כי הוא לא מסוגל להקשיב להאשמות. הדרך היחידה שאולי הוא יקשיב לך תהיה אם תדברי או תכתבי לו יותר על הרגשות שלך: את מרגישה בודדה, עצובה, חסרת כוחות, חסרת שמחת חיים, ומאוד קשה לך להמשיך כך. מה הוא מציע? ויתכן שהוא יציע שאת תלכי לייעוץ. אולי כדאי שאם הוא מציע זאת - לכי את לייעוץ שיחזק אותך, ובמשך הזמן אולי הוא יצטרף.
אם כל זה לא יעזור, יש לך שתי אפשרויות: לעזוב אותו כי זה גדול עלייך ואינך חייבת להיות אומללה כל החיים.
אפשרות שניה - להיות היותר חכמה והיותר בוגרת במשך זמן רב, להתאזר בהמון סבלנות, להבין מאיפה נוצר הקושי שלו - מן הילדות, ולהיות מאוד סבלנית, חיובית כלפיו. למצוא על מה להחמיא לו אפילו אם זה בדברים קטנים ומובנים מאליהם, להימנע ככל האפשר מביקורת, וואלי לאט לאט הוא יתבגר ויתחזק.
חזקי ואימצי, וכתבי לנו שוב מה שלומך ומה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מנאר29/07/2009שלום,
אני מאוד מודה לך על תגובתך, ביום שני בלילה ביקשתי מאחיו ( שגם הוא לא כל כך בא לצדי), אבל נעזרתי בו כי אני צריכה שמישהו יצליח לדבר איתו, בסוף הצלחנו למרות שהדרך שבה דיברו איתי לא הייתה מקובלת, אתמול דיברנו קצת אבל לא על הבעיה , סתם על הילדים שלנו, היום בבוקר הוא חיבק אותי ואמר שאנחנו צריכים לדבר על הרבה דברים אבל מאוחר יותר ויצא לעבודה.
אני מאוד אוהבת אותו ואיני יכולה לחיות בלעדיו, ורק בגלל זה אני סובלת עד עכשיו, אני כותבת לך ובוכה, מאוד כואב לי ממה שאני עוברת, אני מאוד רוצה להיות חזקה בשבילי ובשביל הילדים שלי, ואני מאוד מפחדת מהעתיד, ואם אטעה במשהו קטן כמו שהיה ולא נתנן לי הזדמנות לדבר, היינו על סף פרידה, מה אני אעשה אני לא יודעת.
רציתי לשאול, האם בן אדם שמוכן להתרחק והתנתק מאישתו להרבה זמן טוען שאוהב אותה, האם הוא אכן אוהב אותי או משחק ברגשות שלי. כשאני קרובה ממנו אני אכן מרגישה שהוא אוהב אותי, אבל איך הוא יכול להיות כל כך רחוק, ואיך יכול לנתק את הטלפון כשמנסה לדבר איתו לאחר הרבה זמן שלא דיברנו? למה תמיד אני זו שמנסה לפתור את הבעיה? למה אני תמיד סובלת ומתחננת בפניו שנחזור לדבר אחד עם השני, אני רוצה שגם הוא ינסה לדבר איתי ולא לוותר בקלות, מה אני אעשה?
אני מתה למצוא פתרון וללכת להתייעציות לפחות כדי לחזק אותי , אבל הוא לא יסכים...
אני מאוד מודה לך.
מנאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל קנאילא קנאית26/07/2009
שלום.אני נשואה 15 שנה ואמא לשני ילדים. שנינו עובדים ומשתכרים יפה ואוהבים והכל זורם על מי מנוחות חוץ מהקנאה של הבעל שמלחילה מ"בדיקת" הבגדים שאינם שקופים מדי או שלא רואים את הכתפיה של החזיה וממשיך בטלפונים אינסופיים אם יצאתי לקפה עם חברה מה שקורה פעם בשנות אלף כי אני מאוד קשורה לבית וילדים ולחוגים ולמחויבויות ובכ"ז,איך מסיבירים לו יפה שזה מפריע וגורם לי לברוח ממנו והוא חייב לשחרר את הלחץ ?איך מבחינה מקצועית מסבירים לו שזה לא בריא החקירות והשאלות איפה ולמה והם מי ומתי?איך לגרום לו להבין שאני באמת באמת מוטרדת מהעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ ממוקד
דורית כהן27/07/2009לא קנאית יקרה, מה שאני יכולה להציע הוא או ייעוץ קצר מועד מסויים וממוקד בנושא הזה, יתכן שקשה לו לשמוע ממך שזה לא בסדר, אבל מאיש מקצוע הוא כן יסכים לשמוע.
ואם הוא לא מסכים - אולי כדאי שתדגימי לו מה הוא עושה לך ע"י חיקוי הפעולות שהוא עושה והפעלתן כלפיו, כדי שהוא יבין מה זה עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותהיי26/07/2009
איזה דברים אני וחבר שלי יכולים לעשות שיחזק את הזוגיות?? חוף מסקס ויציאות וסרטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לתת יותר פרטים
דורית כהן27/07/2009קשה לי לענות לך כרגע כי חסרים פרטים חשובים כמו כמה זמן אתם יחד? נשואים? מה הגילאים שלכם? יש ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחיות יקרותמורן26/07/2009
אני נשואה שנה ו 7 חוד' אני ובעלי אוהבים מאוד ולי אין בעיה להראות ולשוויץ בזה
אך בעלי הוא ההפך הגמור הוא לא מראה את אהבתו אליי הוא נורא קר ועצבני מטבעו
וברור לי שאלו משקעים מהעבר... המשפה שלו גם כזו...
אבל אני חייבת גבר שמראה ונותן אהבה... אני זקוקה כל כך ללליטוף ולמילה הטובה....
יש לו גם קטע של השפלה ... הכל יכול להיות בסדר ורגוע ופתאום הוא יכול "להחליף צבע" ולהיות עצבני ולהגיד מילים משפילות ומעליבות!!!
אני מאוד נפגעת ממנו למרות שאני יודעת שהוא לא באמת מתכוון אבל זה בכל זאת משפיע עליי ומוריד לי את הביטחון, הסברתי ואמרתי לו שזה עושה לי רע והוא מבטיח לשנות את זה אבל לא מקיים,
האם יש לכם עצה בשבילי איך לנוהג? מה לעשות??
תודה ויום מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא מערער אותך על מנת לחזק את עצמו
דורית כהן28/07/2009מורן היקרה, צר לי...
אני חושבת שכאשר מישהו משפיל ומעליב אחרים בסביבתו הוא עושה זאת בעיקר כדי להרגיש באותו רגע שהוא משפיל - מעין עליונות, כאילו הוא מתפאר: הצלחתי להטיל דופי במישהו אחר, וזה שם אותי במקום יותר טוב ממנו, יותר גבוה, יותר מוצלח. מי שיש לו צורך לעשות זאת זה מראה דווקא על חוסר הבטחון שלו עצמו. מי שמרגיש בטחון בעצמו וביכולותיו באופן קבוע, אין לו את הצורך הזה להמעיט אחרים.
לכן, התגובה היחידה שאני יכולה להציע היא כזאת:
צריך לבנות את הבטחון העצמי שלו בכל מיני צורות. האם את יכולה לקחת זאת על עצמך במקצת? לשבח אותו, להשמיע מילות הערכה אפילו על דברים קטנים שהוא עושה אפילו על דברים מובנים מאליהם שהוא עושה. מצד שני, אם תביני שכל פעם שהוא מעליב אותך זה יוצא מתוך החלק הילדותי והפגיע שלו, וזה אולי סימן לכך שעבר עליו משהו קשה באותו יום שעירער את בטחונו העצמי - תהיי יותר סלחנית כלפיו ולא תקחי זאת אישית. את אומרת שהתגובות הללו מערערות את בטחונך העצמי. החליטי שזה לא יערער אותך. עלייך לבנות את הבטחון העצמי שלך בצורה עצמאית, באופן שאינו תלוי בהתנהגות ובמילים שלו! העריכי את עצמך על פי קריטריונים החשובים לך, והיצמדי אליהם.
מה שאני מציעה לוקח הרבה זמן.
דרך יותר קצרה היא להיעזר בייעוץ זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורן29/07/2009קודם כל תודה על ייעוץ....
אני יודעת שהוא עושה ואומר מילים שאין לו כוונה אליהם באמת....
אני משתדלת לא לקחת ברצינות אבל הבעיה שאני מאוד רגישה וכל דבר שהוא אומר עושה לי רע וגורם לי לבכות ומדכא אותי למשך היום....
אבל מבטיחה לנסות לקחת על עצמי לחזק ולפרגן לו....
הבעיה שבעלי הוא בן אדם מאוד עצבני כל דבר קטן מרתיח אותו ואז ברגע של כעס ועצבים
מגיע הנושא של הדיבור המשפיל ומכוער.... הוא חייב גם לעבוד על עצמו מבחינת העצבים זה לא בריא לגוף ולנפש ובטח שלא לי.........
תודה רבה על הייעוץ וההקשבה, יום מקסים ומוצלח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום נשואיןדנית26/07/2009
אנחנו חוגגים 30 שנות נשואין .רציתי לתת לאירוע קצת יותר נפח אך בעלי מסרב לכך. לא נראה לו חשוב ענין של ברכות , חגיגות.כל רצון ליוזמה שלי קשה לביצוע בגלל חוסר שיתוף פעולה מצידו.בסך הכל נשואינו טובים אבל אני זאת שבדרך כלל מתניעה את העינינים ולו מאד טוב עם הפסיביות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתפור את האירוע כך שיתאים לו
דורית כהן27/07/2009דנית יקרה, אם את תקחי על עצמך לתכנן משהו - האם הוא ממש יסרב? אם את לוקחת על עצמך את רוב התכנוןן ואומרת לו איפה את זקוקה לעזרתו - והוא בכל זאת מסרב, נסי לברר איתו מה בדיוק מפריע לו? אולי הוא לא אוהב להיות במרכז העניינים, "על במה"? אולי הוא חושש שיצטרך לברך מול כולם? נסי לברר מה מפריע ולתפור את האירוע כך שיתאים לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעתשיר25/07/2009
שלום,
אשמח לשמוע דעתכם בעניין הבא,
יצאתי עם בחור כחודשיים ,לאחר חיזורים רומנטיים מצידו
ובאמת בהתחלה היו כוכבים,ניצוצות ,הוא אפילו אמר שהוא מאוהב למרות שאני לא התאהבתי אבל כן היה לי טוב.
לאחר חודשיים הבחור נעלם כלא היה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? והאם עליי להסיק שעשיתי משהו לא בסדר?
אני לא חושבת שלחצתי ,בטח לא יותר ממנו ,הוא הקפיד להתקשר פעמיים ביום כל יום.
הבחור כן הראה כוונות רציניות ביותר במהלך התקופה ולכן נותרתי מבולבלת מאוד.
מודה לתשובכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיח ומוכר...
שירית25/07/2009שיר יקרה,
מה שתיארת היא תופעה מוכרת . אני יכולה להסביר לך את זה כך. כשגבר מחזר אחרי אישה על מנת לכבוש אותה הוא נמצא בריגוש מאוד גבוה. הדרייב שלו גבוה. הרגשה של מאוהבות והידלקות בעוצמה. בחוויה ריגשית כזו הוא באמת "רציני" . הוא רציני מאוד לגבי הכיבוש! והוא יעשה ויאמר הכל כדי להשיג את המטרה.
ומה שלפעמים קורה הוא שכשהכיבוש מתרחש ישנה נפילת מתח והבחור נכבה ומאבד עיניין.
אל תחפשי את האשמה בך. את לא אשמה. וגם הוא לא אשם שככה הוא בנוי מבחינה ריגשית (כגבר).
באסה... אבל זה קורה ...(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלוקת אחריות יוצרת הקלה
דורית כהן27/07/2009אני מסכימה עם שירית, ואוסיף משהו: אתם בעיצומה של תקופה תובענית מאוד של החיים - המעבר להורות, לאחריות. המעבר הזה תובע מאיתנו כל כך הרבה אנרגיות, מלווה בחששות, בתחושה של ראשוניות, ולפעמים לא נותרות אנרגיות למשהו אחר, כמו הזוגיות כמו הסקס. אלה הופכים להיות בעדיפות אחרונה. הרי חייבים לדאוג לתינוק, לבנות קריירה, להביא כסף - ואלו דרישות מאוד תובעניות. יש תחושה שהזוגיות תדאג לעצמה, שזה כבר יסתדר מעצמו. אבל האמת שלרוב זה לא מסתדר לבד, ואחד משניכם צריך להיות מודע לכך ולשים את הזוגיות במקום יותר קדמי. אצל רוב הזוגות בדרך כלל הגבר לוקח על עצמו להיות היוזם בסקס, למשל, ומתמלא תסכול שהוא נעשה היוזם היחידי, ושבת זוגו כאילו עושה לו טובה. אבל אם מסתכלים על כך שלמשפחה חדשה יש המון מטלות בו זמנית, ושיש חלוקה טבעית - מי דוחף יותר בכל תחום - אז נראה לי טבעי שאחד מבני הזוג ידחוף יותר את נוזא הסקס ולא יתרעם על בן זוגו שכאילו לא איכפת לו הנושא. אני בטוחה שיש תחומים כמו החינוך, או סידור הבית שבהם בת הזוג (סליחה אם אני נוטה להכליל כאן...) היא היוזמת. אם לא עושים מכך עניין ומקבלים שיש חלוקת אחריות - אבל מכבדים ונענים ליוזמות של השני - כל אחד בתחומו - זה מאוד מקל לעבור את התקופה הקריטית הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זויגיות אבודהליה24/07/2009
היי,
אני בת 32 נשואה ויש לי ילדה מדהימה בת שנתיים עוד מעט.
אני נשואה 5 שנים, הזויגיות שלנו מהתחלה לא הייתה טובה.
אם הזמן המריבות שלנו מגיעות לשפה של רחוב ובטונים צורמים מאוד, למרות שאני יודעת שזה גורם נזק רב לביתי היקרה וגם לי אני לא מצליחה לעזוב את בעלי.
המריבות שלנו הם כל יום אפילו במהלך היום כשאנחנו משוחחים בטחפון אנחנו רבים, אין ביננו הסכמה לגבי כלום.
מעבר לכך שאין בינינו מגע בכלל כבר שנה וחצי!!!!!!!
למען האמתמתחילת הקשר לא היה ביננו הרבה מגע.
אני מאוד זקווה למגע,לחום בקיצור לגבר אמיתי.
אני מאוד מתוסכלת ומאוד רוצה להתגרש ולא מבינה למה אני לא מצליחה לקום וללכת.
אחת הדילמות שלי איך אני מתחילה את חיי מהתחלה אין לי גרוש משלי.
אני לא עובדת תקופה ארוכה אני עם ביתי בבית עד סםטמבר.
ברמת העיקרון האים הוא צרך לשלם לי מזונות מהיום שאני עוזבת את הבית?
סליחה על אריכות דבריי ותודה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
מאיה26/07/2009קודם כל צדקת כשאמרת שאת צריכה להתגרש.
שנית, מצאי עבודה בדחיפות. השתכרי בכוחות עצמך, ותתחילי בתהליך גירושין. לגבי מזונות- אין לי מושג אבל לדעתי יש פה פורום שמתאים יותר, אולי גם יעזרו לך בעצות כלכליות איך להתמודד עם זה.
עבודה היא דבר מאוד חשוב- תעשי הכל כדי לעבוד, ולא רק בשביל כסף אלא לבריאותך ולשלוותך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא קיבלת תגובה
ליה28/07/2009האים דילגתם ולא שמתם לב???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת איך להגיבאני23/07/2009
שלום,
אני בת 29 ויש לי חבר בן 32. אנחנו ביחד קצת יותר מ 4 חודשים וכבר גרים ביחד חודשיים. כבר מהתחלה הוא הביע המון רגש כלפיי וכוונות רציניות. הוא היה הרבה יותר מהיר ממני בהצהרת כוונות, רצון לעבור לגור ביחד, לוקח אותי על בסיס שבועי לארוחות עם משפחתו וחבריו, ביקש להכיר ולפגוש את הוריי, מדבר על עתידנו בצורה חופשית וכו' וכו'... הכל נראה ונשמע כוויכול מעולה....
אלא שכבר בערך פעם שלישית (בערך) הוא פולט דברים די מדאיגים ואני מתחילה לפקפק בהכל.
כאשר הוא שומע סיפורי חבריו, אשר כולם כבר נשואים והורים לילדים וקצת לחץ מתון מכיוון המשפחה, הוא נכנס ללחץ לגבי משמעות ותוצאות של מחוייבות הנישואים והולדת תינוק.
הוא משתף אותי בחששות שלו, אומר לי שהוא מצד אחד חושב על חתונה והולדת תינוק, מצד שני כשהוא חושב על זה, זה נורא מלחיץ אותו. הוא מנסה להרגיע אותי ואומר לי שטוב לו איתי ושהוא אוהב אותי מאוד, שיש לו כוונות רציניות, מצד שני הוא נלחץ ופוחד מזה.
הוא חזר ואמר את הדברים כבר כמה פעמים במספר הזדמנויות ולא כ"כ ידעתי איך להגיב.
מצד אחד כבר היה לי נסיון עם מישהו כזה בעבר, שבסוף נפרד ממני, כי לא הצליח להתגבר על הפחד שלו, לכן לא בא לי להפוך שוב למטפלת ומרגיעה של מישהו מהסוג הזה. מצד שני, אני מרגישה שזה באמת מוקדם מדי לקפוץ לאיזשהן מסקנות או לנהל שיחות רציניות בנושא, כי זה רק יכול להפחיד אותו יותר.
אני לא יודעת מה לעשות. לא יודעת איך להגיב. עכשיו אני מאוד מודאגת, כי אני פוחדת להיפגע.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנה אמפתיה ושחרור הלחץ.
שירית23/07/2009הי,
מה שנראה לי נכון כתגובה לדבריו הוא הבעת הבנה ואמפתיה. להגיד לו שאת מבינה את הלחץ שהוא מרגיש ושגם את לפעמים חווה אותו. ושלדעתך עדיין מוקדם לחשוב או לדבר על מיסוד הקשר. את יכולה להגיד לו גם שאת עוד לא מרגישה בשלה לצעד כזה. זה ירגיע אותו כי יבין שאת לא מצפה ממנו כרגע לשום דבר בומבסטי.
תהני מהקשר ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיטימי להתלבט סביב חתונה
דורית כהן27/07/2009אני מסכימה עם שירית לגבי הצורך לתת לו אמפטיה בנושאים שמלחיצים אותו. אני באמת חושבת שהצעדים של חתונה והבאת ילדים, להפוך לבוגר אחראי, להורה, לקחת אחריות על כלכלה של משפחה שלמה - אלו צעדים מאוד משמעותיים ומלחיצים. בגיל 32 הוא כבר רואה לא רק את החתונות של חבריו אלא בהחלט גם את הקשיים שהם נתקלים בהם, וודאי שואל את עצמו עד כמה הוא יצליח להתמודד. מה שאני מנסה לומר כאן הוא שתגובות מסוג זה הן מאוד צפויות וטבעיות, ונורמליות. זה שחברך הקודם עזב על הרקע הזה מסביר את החששות שלך להיפגע שוב, אבל זה לא אומר שזאת תהיה גם תגובתו של הנוכחי. אם תראי בכך תגובות נורמליות, כנות, שקופות - ומורכבות - גם ציפיות ורצון להתמסד אך גם חששות מתלווים - זה המקום הנכון להיות בו...האם לך אין חששות? האם אינך יכולה להבין מה עובר עליו מנסיונך שלך עם חברים וחברות? את מנסה להימנע משיחות מסוג זה כנראה בגלל הנסיון המר שהיה לך עם החבר הקודם, יש לך הרבה כאב רגשי סביב הנושא הזה. ואנחנו בדרך כלל מנסים להימנע להיכנס למקומות כואבים...נסי להבחין בין אז להיום, וקבלי את ההתלבטויות שלו כמעידות על תהליך חיוני וחשוב ולא על יחסו כלפייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשה :(היי22/07/2009
יש לי חבר כבר חודשיים... זו אהבה ממבט ראשון..ליפני כמה זמן, לא היתראנו שבוע בערך... ובזמן הזה מאוד היתגעגעתי והייתי ממש בדיכאון....
פעם תמיד היתרגשתי והיו פרפרים בבטן....
עכשיו.. כשניפגשנו אחרי הרבה מאוד זמן שלא היתראנו אני לא מרגישה כלום.... אני אוהבת אותו מאודדד אבל אני לא מרגישה את זה בלב , אני לא מאוהבת. אני לא מרגישה פרפרים בבטן כמו פעם... אני לא רוצה לומר לו את זה אני רוצה שהמצב יחזור כמו שהוא היה קודם.... אני רוצה להיות איתו מאוד... הוא באמת מדהים (אגב אנחנו בני 15) אני רוצה שהרגש הזה יחזורררר...... מה אני צריכה לעשות בישביל להיתאהב בו שוב???
תעזרו לי בבקשה.. זה ממש שובר אותי... כי הוא ממש מאוהב בי ואני רוצה להעניק לו גם אהבה כזאת...
תעזרו לי בבקשה :( :( :( :( :(
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין התאהבות לאהבה
דורית כהן27/07/2009שלום לך נערה צעירה...מה שחווית בתחילת הקשר נקרא "התאהבות" וזו מורכבת במידה רבה מאוד מתגובות פיזיולוגיות של המוח. כאשר אנו מתאהבים חזק במישהו - המחשבות עליו גורמות לנו לריגוש רב, מופעלים כימיקלים במוח המציפים את כל הגוף בתחושת ה"פרפרים בבטן". עם הזמן, ככל שאנחנו מתרגלים לנוכחותו של האהוב בחיים שלנו, התופעה הכימית הזאת הולכת ונחלשת. אם למדת בביה"ס קצת על תפקוד המוח, תוכלי להבין את מה שאני מתארת יותר בקלות. ככל שמסלול עיצבי מסויים מופעל יותר פעמים, כך מתחוללת התרגלות להתרחשותו. זה מנגנון שעוזר לנו להישרד: הוא מאפשר לנו להבחין בין משהו חדש ובלתי צפוי - שאמור לתפוס את תשומת ליבנו, לעומת משהו יומיומי החוזר על עצמו ומוכר לנו ואנחנו כבר יודעים איך להיערך כלפיו.חשבי למשל על היום הראשון ללימודים במקום חדש - כמה התרגשות הוא מעורר, ועל המשך השנה - כב ראיננו מתרגישם באותה מידה בכל פעם שאנו יוצאים לקראת בית הספר...
אז ההתאהבות גורלה לחלוף, עם כל זה שהיא מאוד נעימה ומיוחדת...היא מתחלפת בתחושות הרבה יותר יציבות של הנאה מן השהות ביחד, הערכה והיקסמות מבן הזוג, רצון לעשות אותו מאושר.
אז בדקי עם עצמך מה מתגובות אלו מצויות אצלך כלפיו.
יש אנשים שתחושות ההתאהבות כל כך נעימות להם שזו הופכת להיות התמכרות. ממש כמו התמכרות לסמים: הם זקוקים להרגיש את ההתאהבות כל הזמן ולשם כך עליהם לנטוש את אהוביהם ולחפש לעצמם אהה חדשה, עד שזו ממצה את עצמה ונרגעת, ואז הם שוב עוזבים...מכורים לריגוש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)