פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה בעניין לבוש
    אמיר
    09/12/2008

מה דעתכם על מערכת יחסים (קשר רציני מאוד) בהפעם ראשונה לאחר שנה יחד בה אני מעיר לה על בגד שאינו לטעמי והיא ממשיכה ללבוש אותו(לא מדובר על מחשוף)למרות שזה מציק ליבעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בעניין לבוש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעם אישי בלבוש

יהודית ברגמן
    11/12/2008

אמיר יקר, תוכל להעיר לה ולהציע לה לשנות סגנון לפחות בנוכחותך, אבל לא תוכל לכפות עליה את טעמך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה באמת חשוב במערכת יחסים?!?
    Kיאת
    07/12/2008

שלום אני בת 30 ובעלי בן 37,נשואים 6 שנים פלוס ילד בן שנתיים. אני אישה מאד מינית, תמיד הייתי לעומתו שסקס אצלו נראה לי בסדר העדיפות אחרון. תאמת, שידעתי את זה מהתחלה ואיכשהו אז זה לא הפריע לי כ"כ כמו שזה מפריע לי היום. הוא מאד אוהב אותי וכל הזמן דואג להגיד לי את זה ותמיד רוצה חיבוק ונשיקה אבל סקס.. יכול להגיע פעם בחודש. מאז הלידה זה רק הולך ומחמיר יש לנו על זה הרבה מריבות (שכמובן עולות ממני) כבר דיברנו על זה מילון פעם והוא אמר שאני צודקת ושהוא ישתפר וינסה "לתת" לי 3 פעמים בשבוע -זה קרה שבוע אחד ושוב הכל חזר לקדמותו. כבר נשבר לי להעיר לו על זה אני נשמעת כמו איזה תקליט שבור נראה לי שמרב הערות כבר יורד לו החשק ממני. זה כבר מגיע לעקיצות קטנות כאלו... אני פשוט מיואשת בקטע הזה!! הוא אומר שבגלל שאני עצבנית כל הזמן לא בא לו אבל איך אפשר שלא להיות עצבנית אם אני שוכבת עם בעלי אחת לחודש!!! הרבה פעמים אני חושבת לבגוד בו.. אבל זה בטח לא יקרה כי המצפון שלי לא ייתן לי. חוץ מזה, הוא באמת בעל מפרגן ודואג והוא כל כך בסדר חוץ מהקטע הזה שאני ממש לא יודעת מה לעשות לפעמים אני אומרת לעצמי שאולי עדיף בעל כזה מבעל שלא מפרגן ולוקח את אישתו כמובן מאליו לאן להמשיך מפה? האם אנחנו זקוקים לטיפול ואיזה?

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

Kיאת
    07/12/2008

שאני רואה שהוא מנסה להשתדל יותר לפעמים אבל זה כל כך לא בא ממנו כלומר, רואים שהוא עושה לי טובה ואז זה בכלל מוריד לי את החשק ונראה לי שגם אם נלך לטיםול או משהו כזה... אז תמיד זה יבוא כדי לספק אותי ולא ממש ממנו מה שבעצם לא יעזור לפתור את הבעיות כי אני כ"כ רוצה להרגיש נחשקת שיבוא יום אחד ובאמת יתחשק לו עליי(זה לא קרה כבר שנים) זה מה שמייאש אותי במערכת יחסים הזאת. קרה הרבה פעמים שאמרתי לעצמי שאני לא מעירה לו יותר הערות ואני אחכה עד שבאמת באמת זה יבוא ממנו - וזה לא בא - ועברו 3 חודשים !!! ואז כמובן שהתפוצצתי כבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב דורש ייעוץ זוגי

דורית כהן
    09/12/2008

ליהי היקרה, מכיוון שציינת שהמצב הזה היה קיים מאז שהכרת אותו, אני מאוד חוששת שזה לא ישתנה באופן מהותי. יש אנשים עם חשק מיני נמוך, ותראי אם את מסוגלת להשלים עם חיים כאלו, אבל בלי לקטר ולבקר אותו על כך.
    אם אינך יכולה להיות שלמה עם כך, קחו ייעוץ זוגי - חייבים לברר מה קורה ומה לעשות בתוך מסגרת של ייעוץ זוגי, כדי שתהיו בטוחים שמיציתם את כל האפשרויות וביררתם מה עומד בבסיס ההימנעות שלו מסקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת אם זה המקום המתאים לשאול
    אפי
    05/12/2008

ואם לא אני אשמח אם תפנו אותי למקום המתאים. אני רוצה לקחת את בעלי לאיזה מקום מפנק ליום הנישואין (חשבתי על הצפון) ורציתי לבקש עצות, לאן כדאי. אני רוצה לארגן לו סוף-שבוע שכולו פינוק אחד גדול :)

הוספת תגובה

• מנסה לעזור

עמית
    07/12/2008

האמת שאני לא כל כך בקיאה אבל אחי ואשתו נסעו לפני כמה שבועות לצפון דרך חברת צבר. הם אמרו שהיה מעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפלא שאת מארגנת לו פינוק גדול

יהודית ברגמן
    11/12/2008

אפי יקרה, נפלא שאת מארגנת לו פינוק גדול, אבל זה לא המקום המתאים לשאול/לפרסם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שמציקה לי
    דניאלה
    05/12/2008

שלום, אני נשואה ואם לשתי בנות. בעלי הוא תושב הצפון הרחוק , אולם אנחנו מתגוררים בתל-אביב. במשך 11 שנים שאנחנו ביחד , תמיד נסענו לצפון להוריו פעם בשבועיים, שלושה. כשהילדות נולדו ולאחרונה שהקטנה נולדה, הנסיעות היו בערך פעם בחודש וחצי. אני עובדת במשרה מלאה, לומדת ביום שישי עד השעה 12:00 ופשוט לא מספיקה לנוח ולעשות את מטלות הבית וההתארגנות לשבוע הבא. הנסיעות לצפון מצריכות לינה החל מיום שישי וכלה ביום שבת אחה"צ. מדובר בנסיעה של שעתיים וחצי לכל כיוון (סה"כ 5 שעות) , זה מקשה עלי ולא נעים לי כבר לישון אצל הוריו כי יש עוד אנשים בבית ואין לי את הפרטיות שלי (אני אוהבת את הפינה שלי ואת הפרטיות שלי והשקט שלי, במיוחד בשבת) וזה מאוד קשה לי. אז לפעמים אני נוסעת בשבתות, אך ישנן שבתות שאני לא רוצה לנסוע בהן ואז הוא מחליט לקחת את הבנות ומשאיר אותי לבדי בשבת. זה מאוד קשה לי שהבנות לא איתי ואני אומרת לו בו ניסע בשבת בבוקר מוקדם ונחזור בערב, למה צריך להיות אצל ההורים שלך יומיים? הוא לא מוכן. למשל אצל ההורים שלי שהם קרובים , נוסעים לשעתיים שלוש וחוזרים הביתה. מה עושים? האם זה בסדר מבחינתי לא לנסוע תמיד, האם זה בסדר מבחינתי שהבנות לא איתי בשבת. אחרי שחוזרים מנסיעה כזו ארוכה אני עוד צריכה להתארגן ולחשוב על שבוע הבא. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שמציקה לי

הוספת תגובה

• שיחה על הצרכים של כל אחד

דורית כהן
    09/12/2008

דניאלה היקרה, סליחה על העיכוב...מה שאת מתארת הוא באמת משימה שקשה לעמוד בה, וכל עוד את מרגישה שיש כאן חוסר פיריות לדרוש זאת ממך, יש סכנה שתצברי המון כעס כלפיו על שהוא מאלץ אותך לנסוע. אני חושבת שעלייך לנהל איתו שיחה שהמטרה שלה היא לשתף זה את זו בצרכים הקשורים בנושא זה.
    אני מדגישה את המושג צרכים, כי כרגע יש לכם מחלוקת על דרכי הפעולה: את רוצה להישאר יותר בבית בסופי השבוע ואילו הוא רוצה שתיסעו צפונה. כאשר מתרכזים בצרכים המדוייקים הרבה פעמים נוצרות מעצמן דרכי פעולה ופתרונות שהרבה יותר מתאימים ואשר קודם לא חשבתם עליהם. אם קשה לכם לנהל שיחה כזאת - קחו ייעוץ זוגי מהיר שיכול גם לתרום לכם ביצירת תקשורת טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחור עם חברה ואישה נשואה
    מאיה
    05/12/2008

אני נשואה, הוא רווק, הכרנו לפני כ- חודשים, היתה בינינו משיכה חזקה ודיברנו על זה אך לא הסכמתי לעשות שום דבר מלבד שיחות, ניתקנו את הקשר וחזרנו, שוב ניתקנו ושוב חזרנו, בפעם האחרונה ניתקנו את הקשר וביקשתי שלא ידבר איתי בכלל, עבר חודש וחצי ולאחריה הוא התקשר מחסוי, אמר שיש לו אהבה חדשה, עבודה חדשה, אך שהוא לא מאושר בלעדי, אמר שהוא אוהב אותי וזאת עובדה (כמו ידידה טובה, אחות) אמר שהוא צריך אותי בחייו וכו', כשחזרנו להיות בקשר בפעם האחרונה זה היה יותר שיחות ידידותיות, לא הזכרנו משיכה בשום דרך, הוא וחברתו באו אלינו הביתה, היא נחמדה מאוד ואמרתי לו זאת, אחרי מס' שבועות ביקשתי שננתק את הקשר כי זה לא מתאים, הוא החל לכתוב לי בהודעות : "אוהב אותך, מתגעגע" ולי זה לא התאים למרות שאמר שזה כמו שהוא כותב לאחותו, שכך מרגיש אליי, שבוע שעבר שלחתי לו הודעה התראינו במקרה והוא היה נרגש, אח"כ שלחתי הודעה שקשה לי בלעדיו והוא אמר שגם לו... אכשהו שלשום, הייתי בבית לבד והוא אמר שהוא ליד ביתי ואם אפשר לקפוץ להגיד שלום, אמרתי שכן בהיסוס רב, הוא הגיע והתנשקנו בטירוף והתמזמזנו , לא הסכמתי לשכב איתו, הוא נישק אותי בכול גופי ואז הסתכל עלי ואמר "אני אוהב אותך" אגב, שעה לפני זה שאלתי אותו אם הוא אוהב את חברה שלו אז הוא אמר שמאוד, אוהב ומאוהב... אחרי רבע שעה בקשתי ממנו שילך, הוא יצא והתקשר אלי מייד, שאל למה התכוונתי שאמרתי לו שאני לא יכולה? בכלל או עכשיו? אמרתי שאני לא יודעת, הוא אמר שדופק לו הלב, אני אמרתי שאני מבולבלת והוא אמר שגם הוא.... אני מבולבלת, הוא רווק, הוא לא אמור לבגוד בחברתו אם הוא נמשך למשהי אחרת הוא לא אמור להיות איתה לא? הם לא נשואים, אין ילדים ובית משותפים, למה לבגוד כשחברים? אגב, באחת מהשיחות שלנו על פנטזיות וכו' הוא סיפר לי שהסקס עם חברתו גרוע ושהם לא שוכבים הרבה, אך הוא אמר שעד שכבר הם שוכבים אז הוא שקוע כולו בסיטואציה ולא מפנטז

לקביעת תור
    סגירה
    בחור עם חברה ואישה נשואה

הוספת תגובה

• אישה נשואה ובחור עם חברה

יהודית ברגמן
    06/12/2008

לילך/נויה יקרה, בהמשך לפניתך זו והקודמות בכינויים שונים, דומה שאת לא מגובשת ולא יודעת מה את רוצה מהזוגיות שלך עם בעלך או עם אותו בחור. טפלי את בבעיה שלך ולא בשלו. נסי תחילה לברר עם עצמך מה את באמת רוצה ולאחר מכן – תפעלי בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיות בקשר..
    מיטלי
    05/12/2008

שלום. מבקשת את עזרתך ביעוץ לגבי המשך קשר. אני במערכת יחסים עם גבר אשר מס שנים הוא רשום באתרי הכרויות. הוא ממשיך לשהות שם למרות כוונותיו הרציניות כלפי. הקשר בנינו טוב והמון כבוד ואהבה יש. הוא טוען שההרגל הזה נובע כיום מסקרנות ולא מעבר. הוא לא בוגד בי אך מציקה לי העובדה שהוא ממשיך לתור אחר אחרות באתרים אלו. שוחחתי איתו על כך ונאמר לי "לא לייחס חשיבות "זה סתם". לי מציק מאודדדדד. אני הייתי עדה למס שיחות שלו עם נשים במלל מאוד לא שגרתי בן "מכרים" בלבד. לא הייתי רוצה לסיים את הקשר אך הלבטים לאחרונה מעלים את האפשרות שרצוי להיות בלי מאשר עם מועקות. מבקשת יעוץ כיצד עלי להמשיך ולנהוג בקשר זה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תהיות בקשר..

הוספת תגובה

• עיצה קטנה

מיכל
    05/12/2008

כשאת מראה לו שאת מוטרדת מהעניין את משדרת חוסר בטחון בעצמך. שאת מאויימת מנשים אחרות. להיפך, תגידי לו שזה לא מפריע לך בכלל ושמגיע לו את הטוב ביותר ושאת ממש לא רוצה שיתפשר. ואם ימצא אחת יותר טובה ממך את רק תשמחי בשבילו... נכון, זה קשה אבל ככה זה עובד. תשדרי לו שאת שווה וחזקה וזה מה שיחשוב עלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של התמכרות

דורית כהן
    09/12/2008

יש משהו התמכרותי בריגוש הנוצר מהיכרות חדשה ופינטוז עליה. הרי כל אחד מתאר את עצמו במילים כה יפות ומושכות, שממש נוצרת הרגשה שאת עלולה להחמיץ משהו אם לא תנסי להכיר את הבן אדם...אז החבר שלך התמכר לריגוש הזה. האמת היא שאנחנו עדיין לא יודעים מה לעשות עם ההתמכרות הזו, היא יחסית חדשה ואין כללי "עשה ואל תעשה". עניין של תחושת בטן של כל אחד, עם מה הוא מוכן להתמודד בזוגיות ועם מה אינו מוכן. יש זוגות ותיקים שמרגישים כך לגבי יציאה לריקודי עם של אחד מבני הזוג, וזה הופך להיות אישיו מטריד, כי ביציאה כזאת נפגשים עם בני המין השני באווירה של פלירטוטים, ויש פוטנציאל להיכרויות...אני נוטה להסכים עם מיכל בשורה התחתונה ולא לדרוש שיפסיק, כי יש סיכוי מאוד גבוה שאם תדרשי זאת הוא יעשה זאת בסתר, ויכעס על עצם ההגבלה של החופש האישי שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוהב וזקוק לעזרתכן
    לב אוהב
    04/12/2008

אני בן 35 והיא בת 34. התאהבתי עד כלות בבחורה הזו ולאחר שני דייטים מדהימים הבנתי שמעולם לא התאהבתי בעוצמה כזו. היא נבהלה מאוד והתרחקה. האם יש מה לעשות או שזה אבוד? תודה, גל.

לקביעת תור
    סגירה
    מאוהב וזקוק לעזרתכן

הוספת תגובה

• כן

shir
    06/12/2008

כתוב לה מייל קצר, בלי התמרחויות, על איך התחיל, איך המשיך, מה אתה רואה בה ולמה אתה רוצה להמשיך. לא צריך להתשפך יותר מדי, אלא להיצמד לסיטואציות בה חשת את ההתאהבות ולפתוח לה פתח לענות לך על מייל זה. אתה יכול גם להוסיף בסוף- שאם לא תקבל ממנה מענה עד יום מסוים (נגיד שבוע), אתה תבין שהיא לא מעוניינת ותמשיך הלאה. ובכך גם תוכל לרכך את המכה. כך או כך, לא מאוחר. נסה. אני בעד. בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשה בעיות זוגיות עם אשתי
    נדב
    03/12/2008

שלום לכם, אולי תוכלו לעזור לי,לייעץ לי.. באמת שקשה לי אני נשוי טרי מאוד כמעט חצי שנה,אני בן 28 אשתי בת 25 אני אוהב אותה מאוד והיא אוהבת אותי.. משתדלים כמה שיותר לעזור אחד לשני לפרגן אך לפעמים.. באים ריבים שפשוט גורמים לנו לפעמים לאבד עשתונות תארתי לעצמי ממה שאמרו לי שהשנה הראשונה תיהיה קשה נורא ואני מבין את זה אבל יש דברים שפשוט אין לי תשובה להם.. לפעמים אני פשוט מרגיש שהתחתנתי עם אמא שלה ולא איתה לאמא שלה יש השפעה נורא גדולה עליה... וזה לא במובן של שליטה ישירה אלה עקיפה.. כשאמא שלה לא מרוצה ממשהו זה מספיק כדי להעביר את המסר ולחמם את העבירה ביני לבין אשתי.. אני מאמין שזה לא הכוונה שלה היא רק תרצה טוב לבת שלה אבל זה פשוט קורה והנה דוגמאות אני העתקתי בשביל אשתי את מקום מגורי לאזור שלה רק כדי שתוכל להיות קרובה לאמא בסופו של דבר עשיתי את זה בכיף ובהרגשה טובה אך היה בנינו מין הסכם קטן שאף אחד לא יצא מקופח שישי אחד אנחנו אצלה ושישי אחד אצלי בארוחת ערב... השבוע שהיה אמור להיות אצל ההורים שלי.. פתאום היא באה לי ביציאה שלבן דוד שלה יש בר מצווה וחוץ מהבר מצווה וחוץ מהשבת חתן מזמינים אותנו גם לארוחת ערב שישי אמרתי לה שזה חשוב לי להיות בשישי עם ההורים שבועיים שגם לא יצא לי לראות אותם ככה ואז היא מצאה תרוצים נלך שבוע אחרי... נלך באמצע שבוע... לא הסכמתי.. היא רבה איתי אך בסוף התפשרה כשדיברה עם אמא שלה באחת הבקרים היא פשוט רבה איתה וחיממה את העיניינים,ולא הסכימה להבין את החתן שלה... לא דיברה איתי ישירות,אבל נתנה בראש לבת שלה וככה אוטומטית היא עצבנית,עצובה,רבה איתי מוציאה עלי הכל,ואני מוציא עליה אני מרגיש שתמיד אני לא בסדר... ובעצם לא עשיתי משהו רע.זה מאוד חשוב לי ובמקום להבין אותי שופטים אותי. יש המון מקרים כאלה שהאמא מעבירה מסרים לאשתי וככה מתחיל ריב כל הזמן במקרים כאלה אני שומע... אמא כועסת אמא כועסת אני מקנה באותם גברים שהאשה הולכת באש ובמים מתי אשה משכילה להבין שזהו ! שיש בעל ושצריך להבין אותו מתי האמא מרפה ונותנת אוויר אם בכללל? זה באמת מה שמשפחה רוצה ..לתת לזוג לריב? אגב... ככה היא גם בחגים וככה לפעמים קורה שאני עייף ובא לי לישון בשבת... והאמא תוקפת אותה מה לא תבואו לסבא!!!! תמיד מפריע לה כל דבר כאילו שאני עושה בכוונה הבנתם? כאילו מישהו אחר מנהל את אשתי במובן מסויים

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם ריבים

דניאל
    03/12/2008

עיצה טובה ממקור ראשון בתור אחת שמאבדת עשתונות בזמן מריבה. פשוט שמתקלחים ללכת ל10 דקות או חצי שעה כמה שצריך להתרחק אחד מהשני. לספור עד מאה אם צריך. ולחזור לדבר שרגועים. או אפילו להגיד אני לא רוצה לדבר עכשיו לסגור את הטלפון נדבר אח"כ. ואחרי זה שמדברים שרגועים אז יותר מקשיבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נדב

shir
    03/12/2008

קודם כל, אתה צודק שהשנה הראשונה לא אמורה להיות פשוטה. זאת שנה שבה מכירים יותר לעומק, פתאו אתה חי איתה, מכיר יותר את המשפחה, את האישיות של הפרטנרית שלך ולפעמים מתגלים דברים או תכונות שלא התגלו קודם, והמטרה היא כמובן לגשר, לבין ולקבל את האדם עם כל חלקיו, הפוטוגניים והפחות.. כל אחד מבני הזוג מביא לזוגיות את הבית שגדל בו. אם אתה עצמאי, ובבית שלך הנחילו עבורך שאת בחירותיך אתה עושה לבדך, וסומכים עליך- הבאת את זה לזוגיות (השערה בלבד), ואם אשתך יותר נשענת על דעתה של אמה, ואמה מנגד משפיעה מאוד על דעותיה, סביר להניח שגם זה הגיע מאותה אטמוספרה בה אשתך גדלה. הזוגיות בונה עצמה, לאט לאט, וככ גם האינדבידואל שלכם. יפה עשית שאיפשרת את מקום המגורים ליד האם. אולי יכולה להשתמע מכך אפשרות, כאילו גם הסכמת לאותה "שליטה עקיפה". והרי כמובן שלא הסכמת ככה. לכן חשוב להסביר את הדברים מול אשתך, על מנת שהיא תבין מדוע בחרת להעתיק את מקום המגורים, להסביר שאתה רוצה גם לכבד את בחירותיה, אך מנגד, אין הכוונה שדעתה תושפע הלוך וחזור מהאם. לגבי השבתות- זה אכן הסכם שנעשה בהרבה זוגות על מנת לשמור על יחסים תקינים עם שני הבתים, כל אחד עם ביתו שלו ממנו הגיע. כשיש שמה או אירוע מסוים ומה לעשות, צריך להתפשר- זה הזמ להראות גמישות לשינויים, וכאשר תגיעו לשבוע שאחרי, תוכלו "לפצות" ולהיות אצל הוריך קצ יותר, או להגיע כבר מיום חמישי או אפשרי גם באמצע שבוע כמו שהזכירה אשתך. ישמצבים שלפעמים הם בגדר "מחויבות". להרגשתי אתה לא הסכמת או התנגדת כי זה יושב על כל הסיפור הזה מול הוריה, ולאו דווקא היית פועל ככה אם להרגשתך אמה לא היתה משתלטת על בחירותיה של אשתך. במילים אחרות, אם היחסים היו בסדר, ולא היתה השפעה גדולה מצד האם, היית מאפשר להגיע עבור האירוע והיית מסתפק ב"פיצוי" שבוע או שבועיים רצופים אח"כ, עבור משפחתך. לכן צריך לטפל בבעיה מהשורש, ולא בסימפטומים שלה. ייתכן והאירוע קרוב ביולוגית או מאוד חשוב לצד של אשתךף בין היתר גם לאמה. לפעמים זה לא "מצטייר" טוב כשבת הדודה לא מגיעה, מסיבה כביכול לא מוצדקת "כי זה התור של ההורים של הבעל". כשיקרה אירוע דומה אצלך, וודאי תרצה שאשתך תגיע שמחה ותבין את הסיבות, לא? ולכן כאן, לדעתי, ללא קשר לבעיה עצמה, שווה להתגמש עבורה, כשם שהיא תתגמש עבורך באירועים בצד משפחתך. שים לב שכל המהלך הזה עדיין תחת המונח "פירגון" כשהזכרת בתחילת הודעתך. המשך לטפח ולהשקות את הפירגון הזה, אתם בתחילת הזוגיות, זה רק נבנה עכשיו ולכן חשוב להתמיד ולנסות לוותר (גם היא וגם אתה) איפה שמתאפשר, כדי לטפח שלום בית וזוגיות המושתתת על סובלנות וכבוד גם למשפחות מסביב, אחרת זה קשה יותר גם בהמשך, וחבל. אני מבינה את תחושת האשמה שלך, אבל אני לא חושבת שהיא במקום. אני חושבת שאתה חש אשמה על עצם העצבות שאשתך נכנסת אליה במקרים אותם ציינת, אבל לא חש אשמה (וגם לא צריך) לגבי השאר, כי אכן לא עשית כלום. המשך בהודעה הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

shir
    03/12/2008

אתה חש אשמה על עצם המשבר ולא על פעולות שאתה עושה בתוכו. ולכן, אל תיקח רק על עצמך את כובד האחריות. אל תחוש אשמה על צרכים מסוימים שהם מתבקשים בזוגיות, הרי בשורה התחתונה אתה מדבר בעיקר על בניית הקן והגרעין שלכם, האישי והפרטי, ללא הפרעות מהצד. אתה מדבר על בקשה שיסמכו עליהם, שאמה של אשתך תאפשר את בניית הקן הזה ולא תשפיע על הקשר ביניכם. וכאן זהו תפקידך, לאתר זמן בו אשתך במצברוח טוב ורגועה, ללא אירוע מול האם שקרה בסמיכות, אלא לשבת איתה באיזה בית קפה (מאפשר להביא את הדברים ברוגע ולא לצעוק לפתע זה על זה, אלא שומר על גבולות ולכן המקום בו תדברו חשוב), אם לא נוח- אז בבית, וברגיעה להסביר ראשית- כמה חשוב לך הקשר וכמה אתה אוהב אותה. אתה רואה אותה אם ילדיך, אתה מוכן להשקיע בזוגיות גם כשיש משברים ואתה מוכן להיפתח ולהיות גמיש, לתת את חלקך כשם שהיא תיתן את חלקה להצלחת הזוגיות הזאת. אני לא רואה את שורש הבעיה אצל האם. האם היא טריגר או סימפטום שמשקף לך שאשתך, עדיין גדלה ונבנית עם עצמה, שמשקף לך- שאשתך, עדיין בתהליך של קבלת עצמאות וגם היא "נקרעת" בין העולם הישן (אמא) לבין החדש והטרי (בעלה האהוב). נסה להסביר שאתה מבין את זה ויכול לאפשר לזה זמן, אך חשובה לך הזהות האישית שלכם, חשוב שתקבלו החלטות על דעת עצמכם והאמא יכולה לייעץ, באם תרצו. אך לא להחליט. בשיחה הזאת שתעשה כמובן ברוגע, אתה צריך להסביר מה אתה מרגיש, כמה קשה לך, כמה אתה חושש שזה ימשיך לפגוע בקשר ואתה לא מעוניין בזה. אתה צודק בתחושתך שמישהו מנהל את אשתך, וזה לא פשוט. כאן אשתך צריכה להחליט האם היא שמה גבול לאמה, ובכך מאפשרת זוגיות בונה וטובה שהיא רק שלכם, או ממשיכה להכניס את אמה למשולש-החלטות לא בריא. כמובן שאשתך לא עושה את זה בכוונה אלא מתוך המצוקה בה נקרעת בין שני העולמות. והיא צריכה להבין שלפרטנר שלה יש קשיים מול החלטותיה שלה שנובעות מהשפעת האם ולכן הגבול אמור להיעשות על ידי אשתך. כי אצלה הכלים ולא אצל האם. היא צריכה לדבר עם אמה ולהסביר לה בצורה יפה שאתם שמחים להתייעץ מולה אבל כשאתם מחליטים, מסיבה כלשהי לא להגיע לסבא, יש לכך סיבה והיא צריכה לכבד. בהזדמנות אחרת- תגיעו אליו. תעצים את אשתך והעבר לה מסר שאתה סומך על החלטותיה והיא גם צריכה לסמוך על עצמה בעיניין. הרי בחרת בה מכולן ויש לכך כ"כ הרבה סיבות טובות. מלא את הביטחון שלה. המשך בהודעה הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אחרון :)

shir
    03/12/2008

זכור- אתם שניים שהם אחד. הבעיה היא של שניכם ושניכם תפתרו אותה בכוחות משותפים. חשוב לשים גבולות גם למשפחה, כדי לשמר את הזוגיות שלכם. אשתך צריכה לעבוד על עצמה, בעזרת הסבלנות שלך (!) ולהבין שאמה, בלי משים, פוגעת בקשר שלכם. אתה הפרטנר שלה, היא בחרה לקים עולם חדש איתך וזה צריך להשתמע גם מול הוריה. זה תהליך ארוך וזה מצריך סבלנות, אתם רק בהתחלה, ואל לך לחשוש, זוהי בעיה שיש להרבה זוגות, רק צריך סבלנות וכבוד הדדי. אתה מצידך תתגמש איפה שאפשר, והיא מצידה תצטרך להחליט באיזה עולם היא נמצאת, ואיך לאט לאט היא תעשה תהליך של נפרדות (בריא וטבעי) מהבית הישן. לגבי השבת חתן ההיא- חשוב להסביר לאשתך שכשיש ריבים ביניכם על הרקע הזה ואתה חש מאויים כי זה כמו לדבר על אמה ולא איתה- קשה לך גם להתגמש ולהגיע שבוע אחרי שבוע להוריה. באם היא גם תתגמש לטובת הזוגיות- גם אתה תוכל לתת את שלך וכן להגיע לאירועים כאלה. מאחלת לך הרבה בהצלחה.. ולחשוב רק חיובי- זה ניסיון מעולה זוגיות ואני בטוחה שתעמדו בו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בחשק המיני
    סיוון
    02/12/2008

אביו של בעלי שהוא חולה אלצהיימר ברמה בינונית....מתקשה לישון בלילות דופק על דלת חדרנו בלילות....יוצא מהבית והולך לקרוביו אך לרוב מתבלבל והולך לאחרים......כל היום חסר מנוחה ........ הוא גר איתנו ועם חמותינו האם דבר כזה יכול לגרום לפגיעה קשה בחשק המיני מצידו של בעלי??.אנחנו נשואין טריים מאוד......

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בחשק המיני

הוספת תגובה

• זה בהחלט יכול להשפיע

דורית כהן
    04/12/2008

סיוון יקרה, צר לי על מה שאת מתארת. אני חושבת שמצב כזה אכן יכול מאוד להפריע לבעלך. יתכן שזה גורם לו לדאגה, אולי הוא מרגיש שעליו להיות פנוי לעזור לאב ולמצוא אותו פן ילך לאיבוד והוא אינו יכול להתמסר למשהו אחר. זה גם יכול לפגוע בזיקפה ובחשק, זה ידוע שחרדה ודאגה מאוד משפיעים על היכולת המינית. האם ישנה אפשרות שתעברו לגור למקום אחר? פתרון אחר הוא ללכת לצימר בקירבת מקום פעם בשבוע או שבועיים, כדי לנקות את הראש ולהתנתק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהבים מאוד אך לא מסתדרעם!!!
    שני
    01/12/2008

שלום שמי שני אני בת 24 אם חד הורית לילד בן 4 חודשים. אני יוצאת עם אביו של הילד שלי כשנתיים,בשנה הראשונה יצאנו יחד והכל היה בסדר גמור עד שהרגשתי שאני זקוקה למרחב שלי מישום שאני צעירה ממנו בכ-10 שנים וכמובן שהוא כבר הספיק לעשות את שלו אני הייתי רק בחצי הדרך והחלטתי לפרק את הזוגיות בשביל יציאות ובילויים עם חברות,יש לציין שבמערת יחסים איתו הוא היה מאד קנאי ולא הותיר לי לצאת עם חברות לבד. כעבור שלושה חודשים מהפרידה חזרתי לבחור שיצאתי איתו כשלוש וחצי שנים ואחכשהו עם גלולות יש לציין נכנסתי להריון...עשיתי הפלה ונפרדנו..! כעבור חצי שנה אני ואבי הילד חזרנו להיות בקשר והוא כמובן ידע על סיפור החזרה וההפלה ולקח את זה מאד קשה ואני מבינה גם למה.. אחרי שחזרנו והיינו בקשר ודיברנו על הכל וגם חזרתי ואמרתי לו את האמת שהכוונות שלי מהאקס ממש לא היו רציניות זה היה סתם כמה סטוצים שהובילו להריון ששנינו לא רצינו בכלללל. בכל אופן לאחר 8 חודשים נכנסתי מהחבר שלי להריון והבאנו את הילד,אך כבר במהלך ההריון היו המון קשיים שגרמו לי כמעט בכל חודש לארוז את דבריי ולחזור להורים ואני מדברת על פעמיים בחודש עם בטן והמון דברים בשקיות..לא מעבר עם פיג'מה ללילה..ממש פרידות רבות. ככה המערכת יחסים התנהלה עד לחודש שביעי שבו הוא הציע לי נישואין ובאמת לאחר מכן הכל התנהל יחסית על מי מנוחות. היום אני אצל ההורים מאז שהילד היה כבן חודש אני אצלם כשלושה חודשים שגם במהלכם אנו רבים המון..ויש הרבה חסכים בינינו ונתק כמעט מוחלט..כל כמה זמן אנחנו מחליטים לחזור ולנסות ולא מצליחים יש לציין שאני מאוד אוהבת אותו והוא מאוד אוהב אותי. היום דיברנו וחשבנו לפנות לגורם מקצועי לטיפול זוגי כי אנחנו כן רוצים שזה יעבוד וכן לגדל את הילד יחד בהצלחה. לדעתי יש לו המוןןן כעסים עליי אך הוא קיבל אותי בחזרה לאחר המקרה ואמר שמבין וסולח..יכול להיות שהוא עדיין כועס וזוכר לי את זה עד כדי כך שגם היום עם ילד משותף זה פשוט מפרק את היחסים בינינו??? האם טיפול זוגי יצליח לשפר את היחסים ולהוביל אותנו לדרך שבה נצליח להיות משפחה?? אני ממש מתוסכלת כי אנחנו אוהבים מאוד ונקרעים שאנחנו לחוד אבל זה פשוט לא עובד... מה דעתכם מאין כל הבלאגן הזה נובע??? מה כדאי לעשות ובאיזה דרך?? אשמח מאוד אם תייעצו לי את דעתכם... יום טוב שני.

הוספת תגובה

• שווה לנסות ייעוץ כדי לדעת

דורית כהן
    04/12/2008

היי ליאור, את תיארת שהקשיים היו עוד לפני האירוע עם האקס, ולכן אני לא חושבת שהנושא הזה הוא קריטי. משהו בתקשורת שלכם ובהתייחסות שלכם לא עובד. ביעוץ זוגי ניתן לברר מה לא עובד, ללמד אתכם כלים ולראות אם אתם מצליחים ליישם את הכלים החדשים ולשנות את מערכת היחסים ביניכם. אם גם זה לא יצליח - אז אולי אינכם מתאימים לחיים משותפים כזוג. קורה לזוגות שמאוד אוהבים שמתברר שהם אינם מתאימים לחיות יחד. יש אהבה ויש משיכה ואיכפתיות, אבל המריבות קשות מנשוא ורבות מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות במשבר.
    אני
    01/12/2008

שלום! אני ובעלי נשואים 4 שנים ויש לנו ילד בן שנה וחצי. בשנה האחרונה יש לנו המון מריבות, וכל מריבה המילה גירושים מוזכרת. אתמול ישבנו ודיברנו והוא אמר לי שכבד עליו כל המערכת הזאת שנקראת "נישואים" קשה לו השיגרה הוא אומר שהוא אוהב אותי ושאני אישה מדהימה אבל קשה לו. אני מאוד רוצה להציל את הנישואים שלנו אבל אני לא יודעת מה עליי לעשות אם הוא אומר לי שכל המערכת הזאת קשה לו. בבקשה תתנו לי עצות כי אני ממש הולכת לאיבוד. אשמח אם תתנו לי כלים להציל את הנישואים שלנו.

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר.

הוספת תגובה

• חייבים ייעוץ

דורית כהן
    04/12/2008

יקירתי, במצב דברים כזה ומכיוון שיש ילד, אתם חייבים ללכת לייעוץ זוגי. תופתעי לשמוע שיש המון זוגות צעירים עם ילד ראשון שמרגישים כמוכם. הרבה אבות טריים אינם מתארים לעצמם מה זה אומר פתאום להפוך לאב, להיות אחראי למשפחה, להביא פרנסה, להתמודד עם כל כך הרבה מטלות בלתי נגמרות בבית, ולהתחרות על האהבה שלך עם היצור המתוק שהולדתם. אלו משימות שתובועת המון כוחות ויכולת הסתגלות, והרבה אבות וגם אמהות מאוד מתקשים להסתגל וזקוקים לעזרה. הנקודה היא שזה דחוף ומיידי, כי ככל שעובר יותר זמן יש נזקים לאהבה הזוגית. לפעמים לא צריך יותר מדי שעות ייעוץ יקרות וקצת עזרה יכולה להוציא אתכם מן המצב ולתת לכם כלים רבים.
    אגב, יכול להיות שאם תוכלי להגיד לו ולהראות לו שאת מבינה את הקשיים שהוא עובר, לתת לו אמפאטיה, זה יכול מאוד לעזור לו להתגבר, אבל זה בתנאי שאת יכולה באמת להבין מה עובר עליו.
    עכשו תראי, אני מניחה שגם לך קשה עם המשימות ועם המצב. זה שאת תביני אותו ותתני לו אמפאטיה לא סותר את הצורך שלך בתמיכה והערכה למאמצים שאת עושה בהתמודדות עם כל השינויים והמשימות הללו בחיים שלכם. כלומר זה לא צריך להיות "על חשבונך" אם את מראה לו שאת מבינה אותו, עדיין גם הוא צריך להיות מסוגל לראות ולהבין את הקשיים שלך.
    אחד הדברים שעושים בייעוץ זה שנותנים מקום ומרחב ולגיטימציה לכל אחד להרגיש ולפרט את הרגשותיו מבלי לשפוט אותו, ולפעמים ההזדמנות הזאת, לפרוק ולהוציא קיטור בלי להרגיש אשמה - היא עצמה מאוד עוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור מזלזל
    דניאל
    01/12/2008

שלום, שלום אני ובן זוגי היינו יחד במשך שנה וכמה חודשים. וגרנו יחד בדירה שהיתה פעם רק שלי. ביום שבת אחרי וויכוח ביננו הוא בא ואמר לי: "נשבר לי הזין מהזיוני שכל שלך , ומלשמוע את הקול שלך, ומלראות את הפרצוף שלך, לכי לכי ממני לחדר אחר" אחרי הדברים האלה הלכתי לחדר השני חזרתי ואמרתי לו שאני לא מוכנה שידבר אלי ככה מה גם שזה לא הפעם הראשונה, אחרי שהוא אמר שזה לא מענין אותו אמרתי לו שאני פשוט רוצה שנפרד והוא ילך מהדירה הוא הציע שנעשה את זה מחר. אמרתי לו עכשיו תקח את הכל ותלך מאחר וזה לא פעם ראשונה שהוא מדבר בצורה כזאת. הוא פינה את הדברים . זה היה שלשום . רציתי לדעת אם התגובה שלי היתה במקום ובאמת אין מקום ולא קיצונית מדי, ואם עדיף לי להמנע מכל קשר איתו עכשיו. תודה, דניאלי

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור מזלזל

הוספת תגובה

• המשך... בבקשה דחוף!!!

דניאל
    02/12/2008

היום דברנו והוא אמר לי שהסיבה שנפרדנו היא בשבילי כי אני לוחצת לחתונה בזמן הקרוב והוא עוד לא יודע וזה יצר פיצוץ. כי הוא לא יודע איך אני אהיה כאמא לילדים בגלל שיש לי קריזות ואני מסוגלת להעיף דברים . שאני לא ארים יד על הילדים. או כי אני לא מבשלת , ואין לי קשר מספיק חם עם אמא שלי. אז הוא לא יודע אם אני האחת בשבילו. והוא רוצה לטוס לחול ושאני אצטרף אח"כ כי זה החלום שלו. הוא מבחנתו רוצה לחזור. אני יודעת שהוא בתקופה מאוד מבולבלת בחיים שלו שאין לו שליטה על החיים שלו, הצעתי שהוא ישב ויחשוב עם עצמו האם הוא רואה אותי כאחת. ורק יחזור אם כן. מצד שני אני רוצה לפגוש אותו ולא יודעת אם הוא יוכל להגיע להחלטה הזאת שאנחנו בנפרד. ולא בוחנים את הדברים שמפריעים אחד לשני . מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ללחוץ על חתונה

דורית כהן
    04/12/2008

דניאל היקרה, מצטערת על העיכוב בתשובה.
    ראשית הפיצוץ שקרה הוציא לאור את הלחץ שהוא שרוי בו בגלל שאת לוחצת אותו בנושא החתונה. נראה לי ששניכם מגיבים ממקום לחוץ מדי אחד לשנייה, ועפים יותר מדי ניצוצות תוך כדי. רצוי שתלמדו קצת לתקשר זה עם זו ולקבל שכל אחד שרוי במקום אחר בחיים שלו. הוא עוד לא בשל לנישואין ורוצה לחוות טיול יחד לחו"ל לפני שהוא מתמסד. הוא גם רואה צדדים שלך שאינם נראים לו ואינו שלם איתם, ובאמת עליו לבחון עד כמה הם מפריעים לו ועד כמה את יכולה לשנות בעצמך דברים ולהגיע ליותר שליטה עצמית.
    לדעתי הלחץ על החתונה אינו במקום. אחר כך, אם הוא מסכים להתחתן אך אינו ממש שלם עם כך זה עלול להתנקם בכם בהמשך החיים המשותפים. כבר עבדתי עם זוגות שנשאר המון כעס על הצד שלחץ להתחתן וזה הרבה פעמים מוביל לגירושים די מהר, אחרי שכבר יש ילד או שניים.
    אם את חוששת לאבד אותו ואינכם מצליחים לנהל שיחה פתוחה ללא התפרצויות - נסו אולי לקחת ייעוץ חד פעמי, שיתן לכם כלים לתקשורת, ויעזור לכל אחד מכם לבחון מה קורה לו מבחינה רגשית. מעניין בני כמה אתם? את נשמעת לי מאוד צעירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.... אנא הגיבו בבקשה.

דניאל
    04/12/2008

הי, המון תודה על התשובה למדתי ממנה המון . בנוגע לגיל שזה אחת הבעיות שאני אוטוטו בת 30 והוא עוד מעט בן 29. שנינו הולכים לטיפול כל אחד בנפרד. הוא אמר שהוא מאמין שאני יכולה בטיפול לטפל בהתפרצויות כעס שלי. הגענו למצב כזה שאחרי שאמא שלו דיברה איתו ואמרה לו שיחשוב אם אני האחת בשבילו, הוא אמר שישב עם עצמו שבועיים-חודש ויחליט אם אני האחת שהוא רוצה להתחתן איתה. ואז נחזור וננסה עוד כמה חודשים ואז נראה אם זה הולך לכיוון הזה. ושהוא עושה את זה בשבילי כי הוא אוהב אותי ורוצה שיהיה לי טוב. הענין שבשיחה הזאת הוא אמר לי כמה דברים מאוד מאוד פוגעים, שמפריע לו שהיו לי בעיות בבית עם המשפחה שלי והטיח בי המון ביקורת על זה שאני לא בקשר טוב עם המשפחה לי , למרות שיש שם היסטוריה של אלימות. וכרגע אני לא בטוחה אם כדאי לי להשאר איתו אחרי שנאמרו דברים כאלו. ואפילו לא דברתי איתו על חתונה אני מדברת על האם הוא חושב עלי כעל מי שהוא רוצה להתחתן איתה עוד שנה או יותר מעכשיו. והוא אמר שיחשוב על זה ..... אני מאוד סקפטית ושוקלת להמשיך הלאה, ולחפש בן זוג חדש , מאחר ואני גם לא צעירה וכן רוצה להקים בית . ולפי מה שכתבת גם אם נחזור סביר להניח ששוב הוא ישנה את דעתו. המון המון תודה, וסופשבוע מצוין. ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא האדם הנכון

דורית כהן
    09/12/2008

ענת היקרה, לי יש הרגשה שהבחור קיבל רגליים קרות והוא בדרך החוצה ממערכת היחסים. הוא אומר זאת לך בצורות שונות - מדבר מאוד לא יפה, מזלזל, ביקורתי, סקפטי, רוצה לנסוע לחו"ל ועוד. אל תיאחזי בו רק משום שאת מרגישה שהגעת לגיל 30 ואצה לך הדרך. המטרה היא לא חתונה, חישבי על כך. הכי חשוב זה למצוא - אפילו "בפינצטה" מישהו שיתאים לך ותתאימי לו מכמה שיותר בחינות. ברור שזה קשה שם בחוץ, ולא פלא שאת נאחזת במערכת היחסים הזו, אבל לא התרשמתי שאת מאוד קשורה אליו אלא יותר לרעיון שיש לך מישהו, ואת מוכנה לספוג ממנו יותר מדי וזה כבר לא נכון ולא בריא.
    מאחלת לך המון הצלחה במציאת האדם הנכון לך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטוצים
    יוסי
    30/11/2008

שלום,
    ראשית אספר כי חברתי ואני יחד מס' חודשים ונראה כי קיימת אהבה גדולה.שנינו בני 24. הכרתי אותה באינטרנט, ולאחר שיחתנו הראשונה, מבלי עוד שהתראנו, אמרה לי כי הולכת לטייל בארץ מס' ימים במסגרת פרוייקט שמעורבים בו תיירים.לאחרונה התפתחה ביננו שיחה שבה סיפרה לי כי,הרבה לפני הקשר שלנו,שכבה עם מישהו באותו הערב בו התחיל איתה.ובנוסף גילתה לי כי במסגרת אותו פרוייקט עם התיירים היא שכבה עם אחד מהם. ובכן הפרויקט הזה התקיים לאחר שיחה אחת ביננו,ככה שכמובן שאיני רואה זאת כבגידה או משהו כזה,אך אציין כי שיקרה לי כששאלתי אותה לפני מס' שבועות לגבי הגברים שהיו לה בעבר,היא השמיטה את עניין הפרוייקט.מאוד קשה לי עם זה כי התמסרה פעמיים לגברים שונים עוד באותו הערב.מרגיש כאילו הערך שלה בעייני ירד.במע' היחסים שלי הכל מושתת על אמון כך שמאוד סמכתי עליה,גם כשגרה עם שותף בדירה עשרות קילומטרים ממני.אותן ההתמסרויות הקלות שלה גורמות לי פחות לסמוך עליה. אני מרגיש כי בכל שניה יכולה לעשות סקס עם כל אחד שיהיה מוצא חן בעיניה(אציין כי אנו נפגשים רק בסופי שבוע).ז"א שאינה צריכה קשר רגשי שנמשך זמן מסוים על מנת לעשות סקס. חוץ מהסטוצים היו בחייה עוד מס' גברים איתם הייתה בקשר, כך שסקס באותם קשרים ברור לי מאליו ולא מפריע לי.כשדיברנו על זה היא טענה כי אין קשר בין הסקס המזדמן לבין הנאמנות שלה כלפיי,וכי אין ביננו יותר סודות.נפגעתי, וראיתי שמאוד קשה לה עם זה.
    ובכן רציתי לשאול האם אני מגזים? האם זה משהו שאמור להפריע לי?
    האם "כל הבחורות" עושות סטוץ פה ושם?

דבר ראשון, אני יודע שכתבתי המון ומודה לך מאוד מראש!

בנוגע לסיפור המורחב שכתבתי, רציתי להוסיף-
    מדוע בחורה צריכה סקס מזדמן?
    אני חושב שזה בא ממקום שאינו נכון,אך חברה שלי לא מסכימה איתי.
    אני פשוט חושב שזו תכונה נורא גברית(לאו דווקא דבר טוב)
    אני חושב שאם אבין למה אולי זה יעזור לי לקבל את זה.
    בין היתר הוסיף כי חברתי בחורה מאוד ערכית, אך מה שסיפרה לי(בעייני) נוגד את זה.

לקביעת תור
    סגירה
    סטוצים

הוספת תגובה

• גם לנשים מותר!!!

דורית כהן
    04/12/2008

היי קובי, מצטערת על העיכוב בתגובה.
    פה ושם ישנן גם נשים שמרגישות תשוקה פיזית עזה מייד בהתחלה, ורוצות, בדיוק כמו שהרבה גברים רוצים, לקיים יחסים על בסיס תשוקה בלבד. אינני רואה בכך בעייה, אגיד לך למה: אם היא מרגישה טוב עם העניין, לפניו, תוך כדי ולאחריו, ורואה בסקס המזדמן הזה "סקס מזדמן" ותו לא, אז היא שלמה עם עצמה, ולא מתרחש איזה "רעש" בתודעה, הכרוך ברגשות אשמה או ייסורי מצפון. העובדה שהיא הרגישה את חופש לשתף אותך בחוויותיה ולא ניסתה להסתיר - מראה שהגישה שלה עניינית ולא מסובכת. יתכן שהיא החלה לקלוט את תגובתך המודאגת והנפגעת, וזה גרם לה להתחיל לסנן או להשמיט, כי היא קלטה שאתה אינך רואה זאת בעיין יפה...
    אז היא בנוייה אחרת ממך, וקצת שונה מחלק מן הנשים שהכרת, אבל יש לה להערכתי גישה בריאה לסקס, ויש לכך יתרונות רבים לעומת נשים אחרות שמאוד שומרות את עצמן ויש להן המון עכבות כאשר הן כבר מגיעות למיטה.
    ודאי שלא כל הבחורות עושות סטוצים...אבל אני מניחה שיש יותר מכפי שזה נראה לעין, כי יש הרבה שאינן מספרות, אולי כי זה פחות מקובל לנשים.
    שאלת מדוע בחורה צריכה סקס מזדמן? אני חושבת שבדיוק מאותה סיבה שגבר זקוק לכך: גם לאישה יש צרכים (תודה לאל), וסקס מזדמן יכול להיות חווייה מוצלחת יותר או פחות - הרי לא יודעים זאת מראש, ויש אנשים שאוהבים את הריגוש שיש בחווייה חדשה, בבלתי ידוע, בלא שגרתי. בנוסף אדם מרגיש שהוא שווה, נחשק, וזו יכולה להיות חווייה נעימה.
    לגבי הערכיות, בעיני זה לא פוסל אותה - הגישה הבריאה שלה בעינייני סקס, האם היית פוסל חבר -גבר- טוב שלך בגלל גישה כזאת בנושאי סקס וחושב שהוא אינו ערכי מספיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השיגרה בנישואים
    גילה
    30/11/2008

אני ובעלי בני 29, נשואים כבר 5 שנים +2 ילדים. הזוגיות בינינו טובה, תקשורת טובה, מדברים הרבה במהלך היום, פעם בכמה שבועות יוצאים למסעדה או סרט לבד. למרות זאת אני מרגישה שהקשר בינינו כבר לא כמו שהיה בהתחלה וכשאני מעלה את הבעיה בפני בעלי , הוא טוען שקוצ'י מוצ'י זה רק בהתחלה ואין מה לעשות נגד השיגרה.אנחנו כבר לא יושבים על הספה מחובקים כל ערב, ויחסי מין זה מקסימום 2 בשבוע (לעומת 3-4 לפחות ). אני גם מרגישה שאני עושה יותר ממנו כדי להחזיק את האש שבקשר,ואם זה היה תלוי בו אז היינו נראים ומתנהגים כמו זוג בני 60. האם בעלי צודק ואני סתם מחפשת בעיות איפה שאין??

לקביעת תור
    סגירה
    השיגרה בנישואים

הוספת תגובה

• יש מה לעשות

דורית כהן
    04/12/2008

מזי היקרה, האמת היא שאת מתארת מצב מאוד אופייני לזוג שנכנס לשיגרת חיי הנישואין, כאשר את מתחילה להבין שהריגוש והשמחה להיות זה עם זה, תחושת ההתאהבות - הסתיימה, והחלו החיים האמיתיים, ויש בהם משהו מאוד מאכזב לעומת החלומות שהיו לנו בהם דמיינו איך זה יהיה לחיות זה עם זו. בדרך כלל ההתפכחות הזו מציקה לאחד מבני הזוג קודם, וזה מתחיל להסתובב בחוסר נחת וחוסר אושר.
    מה שאני יכולה להציע הוא לקחת על עצמך את החזקת השלהבת, (בעיני לא הכל חייב להיות סימטרי, לא על עך תחום בזוגיות צריך משמורת משותפת, יש תחומים שמתאימים יותר דווקא לאחד מבני הזוג והוא יכול להיות אחראי עליהם) וליזום כל מיני אירועים קטנים ו/או גדולים של יציאה מן השיגרה. פעם בשבוע תכנני הפתעה קטנה, משהו שישמח אותו ורצוי גם אותך, והזמיני אותו לבילוי. זה יכול להיות גם כיוון שהעלית את ננושא הסקס) ללכת יחד לצימר בקרבת מקום ל 3 שעות, לא ללילה, כמו זוג נאהבים במחתרת. או מסאג' לשניים. או להירשם לסדנא שמענייינת את שניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא ואשה - בעיות מובנות????
    דניאל
    30/11/2008

שלום לכולם אני בחור בשנות השלושים ונשוי כחמש שנים אני בן להורים גרושים (בקשר עם שני ההורים) לאחר שנשאתי התחילו חיכוכים בין אימי ואשתי אני בטוח שחלק גדול מהאנשים כאן אומרים לעצמם - נו, מה חדש?! אבל היה פיצוץ אחד בין אשתי לאימי לאחר לידת בנינו הבכור ומאז נראה כי אשתי מאד פגועה ואמא שלי מאד פגועה וכי היחסים בינהן - כמה שהן "ישחקו" אותה שהם תקינים וקורקטיים - ממש לא חזרו ועושה רושם שלא יחזרו למסלול נורמלי לי מאד קשה מצד אחד אני מאד אוהב את אמא שלי ומעריך אותה על הגידול שלנו - אם כי לא מסכים לכל התכנים וה"תובנות" שלה על החיים מצד שני - נראה כאילו אשתי אינה מוכנה לשום "פתרון", כאשר מצד אחד היא דורשת יחסים חמים מצידי עם המשפחה שלה ומצד שני כל דבר שקשור במשפחה שלי - נתקל בפרצוף חמוץ, בתהיה על הנחיצות ובדיונים שלמים עד שיוצא החשק אין ספק שהיחסים שלי ושל אימי נפגעו משמעותית - למעשה, אנחנו בקושי מדברים בינינו אין ספק שהיחסים שלי עם אשתי נפגעו משמעותית, כשלמעשה, אני "נוטר" בליבי ומתקשה לנהל יחסים תקינים גם עם משפחתה בעקבות האי נורמליות ביחסיה עם אימי אני באמת לא יודע מה נכון - ברור לי שהתשובה היא איפה שהוא באמצע - אבל זה הגיע למצב שאשתי טוענת שהיא לא יכולה יותר לחיות עם התכתיבים של אמא שלי (כאשר מבחינתה, כל מה שאמא שלי מבקשת זה תכתיב) ומצד שני, אני נדרש לחמימות כלפי דרישות המשפחה שלה יש למישהו הצעה מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא ואשה - בעיות מובנות????

הוספת תגובה

• אשתך לא מציאה גדולה

סיוון
    02/12/2008

היא נשמעת בדיוק כמו בעלי לשעבר אולי נחתן את שניהם ויהיו מאושרים יחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן בעיות מוכרות...

דורית כהן
    04/12/2008

דניאל יקר, צר לי על מה שאתה עובר, ונכון שאינך יוצא דופן והתופעה שתיארת היא מאוד שכיחה, והיא אחד המוקשים שכל זוג צריך למצוא את הדרך לעבור אותם בתחילת הזוגיות.
    ישנו כלי תקשורת שאני מאוד ממליצה עליו במקרים האלו: זהו "מסגור מחדש". אסביר אותו קצת כאן: מדובר על הקשבה מסוג אחר לעומת ההקשבה שהיתה קודם. כאשר מישהו אומר או עושה משהו שמרגיז אותי, במקום להיכנס לכעס, אני אנסה להבין איזה דבר חשוב עבורו נפגע. איזה ערך או עיקרון שחשוב לו נפגע, ובגלל זה הוא מגיב בצורה קיצונית. למשל אם אמא שלך מעירה על משהו שקשור לחינוך הילד, נסו לראות מאיזה מקום זה מגיע ולמה ומה חשוב לה שגרם לה להעיר את ההערה. כאשר מצלךיחים להבין את נקודה המבט של האדם השני זה הרבה פעמים מנטרל את הכעס שהוא מעורר בנו ויוצר הבנה. ואז גם אפשר לענות לה - אני מעריך את הדאגה שלך ל...ומבין שבגלל זה אמרת את המשפט הזה, אבל לי מה שחשוב הוא ...ולכן אני נוהג/ת בדרך הזו.
    בכלל, היכולת להבין שאיננו יצורים זהים, ושכל אחד גדל בסגנון אחר ורואה אחרת איך דברים צריכים להיעשות- היא סוג של בגרות ואינטליגנציה רגשית שמפתחים עם השנים, לתת מקום וכבוד למישהו ששונה ממך, ולעמצוד על הדברים שחשובים לך מבלי לפסול או להפסיק לכבד את האחר, אלו תכונות שמאוד מקלות על הקשיים שאתם עוברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה