מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהעינת05/01/2009
שלום, אבא שלי בן 60 , מאז ומעולם שתה אלכוהול. הוא אינו שותה בכלל במהלך היום אבל חייב 2-3 כוסיות (ויסקי בד"כ) בשעות הערב המאוחרות (החל מהשעה 21:00). השתייה הזו גורמת לו לעיתים להתפרצויות זעם כלפי בני הבית (בעיקר עצבים ואלימות מילולית) ,בכל פעם שניסה להפסיק חזר לשתות אחרי שבועיים או שלושה מכיוון שלטענתו אינו מצליח להירדם בלי השתיה וכך נשאר ער לילות שלמים. חשוב לציין,שביום יום הוא אדם מאוד פעיל,עובד ,דואג,חברותי וחם. בימים אלו הוא הסכים שיש לו בעיה והוא זקוק לעזרה,העניין הוא שהוא לא בנוי לקבוצות תמיכה. באיזו דרך ניתן לעזור לו? פסיכיאטר אולי? טיפול תרופתי? אשמח לתגובה בהקדם,הוא ממש זועק לעזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אחרי פרידה - צריכה קצת עזרהיסמין02/01/2009
היי, שמי יסמין , אני בת 24 והחבר שלי נפרד ממני לפני שבועיים אחרי שנה שהיינו ביחד. אני יודעת שזה עדיין מאוד טרי אבל אני עוברת כרגע את כל התקופה הקשה של הפרידה ואני פשוט מרגישה שאני לא יכולה להמשיך יותר, כל דקה היא ממש סבל, אני כל הזמן מנסה להעסיק את עצמי אבל לא תמיד זה מצליח וגם אם אני כבר מתרכזת במשהו פתאום יהיה משהו הכי קטן שיזכיר לי אותו ואני נופלת למחשבות שוב. אני מניחה שזה מאוד קשה וטראומטי בשבילי כי זו הפעם הראשונה שאני בעצם עוברת פרידה ממישהו שאהבתי - הבחור היחיד שאהבתי עד עכשיו (ועדיין אוהבת). הקשר בינינו היה מלא באהבה בסך הכל אבל היו בינינו המון חילוקי דעות שגרמו לויכוחים, מתחים וריבים כמובן, למרות שמבחינתי השתדלתי להתעלם מהדברים שהם לא קריטיים אבל זה היה לי מאוד קשה כי תמיד הרגשתי שהוא לא ממש מבין אותי ומה אני באמת צריכה ממנו. לא הרגשתי תמיכה מלאה ממנו כמו שציפיתי מחבר להיות בעצם. והיו כמובן עוד דברים אבל זה לא מה שמשנה כרגע. טרחתי לספר את כל זה בגלל שאני בעצמי זאת שחשבתי על פרידה בתקופה האחרונה, כי ראיתי שזה לא מוביל לשום מקום כיוון שרק אני זאת שניסתה והתאמצה והשתדלה להתפשר כדי שיהיה לשנינו טוב, אבל שלא מקבלים ויתורים או מוכנות מהצד השני זה די מתסכל. אז...לסיכום, למרות שאני בתוך תוכי יודעת שזה משהו שהיה טוב לשנינו שיקרה (הפרידה) אני סובלת מאוד בימים אלה, אני ממש מנסה להוציא את עצמי מזה אבל לא יכולה. לא יוצא לי מהראש לשנייה, אין לי חשק לשום דבר, אין לי תאבון, אני בוכה המון ואם אני לא בוכה ופורקת החוצה אז אני סובלת כאבים פיזיים בכל הגוף. אני חייבת להגיד שיוצא לי להיות הרבה בסביבת מגוריו ואני ממש עוצרת את עצמי מללכת אליו ולדפוק לו על החלון......בבקשה תגידו לי להפסיק עם המחשבות האלה ולהגיד לי למה זה לא טוב אם אני יעשה את זה, אני צריכה לשמוע אחרת אני אמצא את עצמי עושה את זה מתוך ייאוש ועצב, וכאב. סליחה על המגילה, הייתה חייבת לשפוך וכמובן אשמח לקבל עצות וחיזוקים תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות חיובית לכאב
דורית כהן04/01/2009יסמין יקרה עד מאוד, ממש נגעת לליבי במכתבך...
מעוצמת התגובה שלך לפרידה אני יכולה להבין שאת צעירה מאוד רגישה, ולוקחת דברים ללב ובצורה עמוקה יותר מאחרים. משמעות התכונה הזאת היא שאת אוהבת בעוצמה, ושאת חווה את הפרידה בעוצמה רגשית. נסי למצוא משמעות חיובית במה שקורה לך. משמעות אחת הצלחת למצוא בכוחות עצמך - ידעת שזה הצעד הנכון עבורך וכי זו לא זוגיות שמתאימה לך, ובעצם הפרידה הזאת היתה עבורך במקום.
אני יכולה להציע משמעות חיובית אחרת: כל פעם כאשר את מרגישה את הכאב מציף אותך, את יכולה להגיד לעצמך - עוצמת הכאב הזה מעידה על עוצמת האהבה שיש לי אליו, וזהו טיבה של פרידה. כלומר - את בן אדם שמרשה לעצמו להרגיש - את האהבה ואת הפרידה, את האושר ואת הכאב והעצב, את בן אדם עם כל המגוון והמינעד של קשת הרגשות, ואיזה יופי שהיתה לך אהבה כה אמיתית ועמוקה! לא כל אחד זוכה לכך או מרשה לעצמו להתאהב כך!
דבר נוסף שאני מציעה לך הוא הדרך הבודהיסטית: לא לברוח מן הכאב ומן הצער, אלא להתבונן בהם ולציין לעצמך - אני חווה עכשו כאב. אני מבחינה שאני חושבת עכשו עליו. אני שמה לב שהוא חסר לי. להתבונן במה שעובר עלייך ופשוט לציין זאת לעצמך. ההתבוננות הזאת יוצרת מרחק קטן מן הרגשות ושמה אותם במקומם הנכון - אלה רגשות שלך, וזו אחת התופעות (מבין הרבה תופעות אחרות)שקורות לך, וזה מסקרן כמה זמן זה יישאר כה עוצמתי.
אם לא תילחמי בכך ואם לא תנסי לברוח מן הרגשות האלו, אלא לקבל אותם כחלק ממך ומעולמך, את תראי שלאט לאט יופיעו גם תחושות אחרות, נסבלות יותר, ותחומי עניין נוספים. מנסיוני, ככל שתנסי "לא לחשוב עליו" או להתאכזב מעצמך שאת מגיבה בעוצמות האלו - זה יימשך יותר זמן.
אשמח מאוד אם תמשיכי לשתף אותנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל...
יסמין04/01/2009תודה על תגובתך. תראי, אני מודעת לכל הדברים שכתבת לי, ואני באמת באמת רוצה להמשיך הלאה בחיים ולעבור את ה"דבר" הזה של הפרידה. ואני בעצמי החלטתי לא להלחם ברגשות האלה כי זה רק יחמיר, אני נותנת לעצמי את הזמן להתפרק, לבכות, לכעוס וכל מה שנלווה ואני יודעת שזה הדבר הכי נכון לעשות כי זה חלק מהתרופה. א-ב-ל, הבעיה כאן היא, כמו שאמרת, שאני בעלת סף רגישות גבוה לטוב ולרע ולכן אני סובלת מאוד כרגע, ובעצם אולי מה שכן הייתי שמחה לקבל ממך זה איזושהי עצה איך יהיה יותר קל לאחת כמוני להשתחרר מהיתר רגישות הזאת, כי האמת היא שבכל פעם שאני קצת נשברת אני מרגישה שאני חייבת להתקשר אליו, כאילו שאני חייבת להגיד לו באותו רגע מה אני מרגישה (וכן, אני יודעת שזה לא יעזור) וזה ממש ממש קשה לי כל הזמן להיזכר בו ולחשוב איך הכל היה יכול להיות שונה, זה מחשבות שהורגות אותי, אני משתגעת, אני לא ישנה טוב מאז הפרידה. אז לסיום, אני שואלת: מה הכי טוב לעשות כרגע? לחכות? לתת לזמן לעבור? ומה עושים בינתיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההגיון מול הרגש
דורית כהן05/01/2009היי יסמין, השאלה היא מה את חושבת שנכון עבורך, מה התכנית הכוללת, "תכנית האב" לגב היחסים עם הבחור.
לא נכנסת לפרטים של סיום היחסים. קיבלתי בתור נתון את מה שאת כתבת שהיחסים האלו לא טובים לך. אם ברמה של המחשבות, של הידיעה, של ההגיון - את יודעת שזה נכון, נשאלת השאלה - מה את רוצה שינהל אותך: הרגשות, הנזקקות, הצורך המיידי לגבר איתו, או ההבנה שזה טיבם של רגשות, וש"מישהו אצלך" צריך לקחת פיקוד עליהם ולנהל את עצמך בידיעה שהרגשות הינם חלק ממך. כלומר השאלה היא מי המפקד - את על הרגשות או הרגשות עליך?
אבל - אם ההגיון שלך "חושב" שיש סיכוי ליחסים הללו, ויש סיכוי ששניכם למדתם משהו מן הפרידה, ודברים יכולים להשתנות - אז אולי שווה לתת לכך צ'אנס?
בכל מקרה, אם זה לא כך, עלייך לתת לעצמך זמן, ויתכן שאצלך, בתור רגישה מובהקת, זה ייקח יותר זמן. יש כאלה שזה משתפר אחרי שבוע, ויש כאלה שזה משתפר אחרי חודש חודשיים ואפילו יותר.
מה שיכול לזרז את התהליך זה להתחיל להכיר מישהו אחר, אם את מסוגלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב
מיכל07/01/2009יסמין, קראתי את מה שרשמת ואני פשוט עוברת בדיוק את אותו הדבר, רק השוני הוא שהייתי עם הבחור שנתיים, הוא נפרד ממני לחודש, חזר לפני שבועיים וחצי נפרד ממני שוב... גם לי קשה נורא והוא עוד רוצה להישאר בקשר איתי אבל אני לא מסוגלת להסתכל עליו כרגע כידיד אחרי כל מה שעברנו. הדרך שאני מתמודדת איתה זה כמו שאמרומ לך לנסות למצוא מישהו חדש, יש כרגע מישהו שאני רוצה לנסות להיות איתו, זה די משכיח לי את הפרידה אבל הפרידה והכאב הוא תמיד שם,אני הרבה חושבת אבל בזכות הבחור החדש אני יותר מאופקת מבחינת הבכי והכל. אני רגישה בדיוק כמוך, כשקראתי את זה פשוט אמרתי לעצמי בואנה זה בדיוק מה שעובר עלי אחד לאחד. אני גם כרגע לא מאמינה במשפט שהזמןנ עושה את שלו כי עדיין קשה לי וזה טרי אבל אני בהחלט מאמינה שלפחות לתקופה מישהו אחר יכול להשכי קצת את החבר הקודם. הבעיה החדשה שלי היא שאני יותר מידי חושבת על הבחור החדש כדי לא לחשוב על הפרידה ומוצאת כל מיני דברים שלא מוצאים חן בעיני, בינתיים אגרתי את זה ולא התפרצתי עליו אבל זאת הבעיה החדשה שלי-איך לא להתעצבן מכל שטות כמו שהוא לא מתקשר אלי וכאלה ואיך להפסיק לחשוב על כל הזמן ולהרעיל את עצמי ואת הקשר שאולי יוכל להתפתח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל...
יסמין07/01/2009אני מצטערת בשבילך על מה שאת עוברת...אנחנו עוברות את אותו דבר ואני יודעת כמה זה קשה. לפחות את מצאת מישהו חדש שינקה לך את הראש קצת, אני לא חושבת שאת צריכה להתעסק בו יותר מדי ובדברים שמפריעים לך ההפך, תנצלי את זה כדי להנות ולהשתחרר אני אישית לא חושבת שאני מסוגלת להיכנס לקשר כרגע אבל אם תהיה הזדמנות אני לא יהסס לבדוק אותה. אגב, לגבי מה שאומרים, שהכל עובר עם הזמן, זה ממש נכון ואני יודעת שגם לי זה יעבור פשוט לא יודעת מתי, מקווה שכמה שיותר מהר וגם את- תנסי להיות אופטימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן...
יסמין07/01/2009מצחיק ששאלת אם יש צ'אנס, כי התשובה היא לפי מה שחשבתי , היא כן. וזה מצחיק כי לפני יומיים הבחור התקשר אלי, ונפגשנו והוא אמר שכרגע ממש קשה לו בלעדיי והוא הבין שהוא בכל זאת רוצה אותי חזרה. כמובן שאני אמרתי לו שאני לא מוכנה להכנס למערכת יחסים של "יו-יו" שאני אהיה שם מתי שנוח לו, אלא אני רוצה לדעת בוודאות שהוא רוצה שניקח את הצ'אנס הזה ביחד וזה לא רק אני שיתאמץ וישנה מה שאפשר, אלא שגם הוא יעשה אותו דבר. הוא אמר לי בכנות שהוא מוכן, פשוט שנעשה את הכל לאט לאט בשביל לא לחזור על טעויות. הכל נשמע לי הגיוני ויפה והסכמתי כמובן לבקשתו. בדיוק עכשיו סיימתי לדבר איתו, אחרי שהוא אמר לי שהוא חשב על הכל שוב והוא עדיין מבולבל עם עצמו ולא יודע מה הוא רוצה, ובגלל שהוא לא רוצה לפגוע בי שוב, הוא מעדיף שלא נפעל לפי התכנית למרות הכל. אני ממש כעסתי, אמרתי לו שאני מצטערת בכלל שהאמנתי לזה שהוא אמר שהוא מוכן ושהוא רוצה לנסות, כי בעצם זה שהוא התעקש להיפגש איתי בשביל לדבר איתי על זה ולתת לי עוד שביב של תקווה ואז ניפץ אותה, זה פגע בי עכשיו אפילו יותר ואני פשוט אמרתי לו בשיחה עכשיו שאני לא רוצה שהוא ידבר איתי יותר, שלא יתקשר יותר ושלא יציק לי. אם הוא לא יודע מה הוא רוצה שלא יגרור אותי לתוך זה! אני רק נפגעת שוב!! אוף....זה היה קשה :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם תמיד חוזרים
מיכל08/01/2009אני חייבת להגיד שאני בחיים לאט האמנתי בהפסקות או בפרידות וחזרה, אני חושבת שזוג כשהוא נפרד יש סיבה לכך ואח"כ אם הוא חוזר הסיבה לא באמת נעלמת. הטעות היא באמת לחזור ואני עשיתי אותה,כי היה לי חסר וכי התגעגעתי אבל טעיתי כי עובדה נפרדנו שוב... אני חושבת שכשנפרדים אז די כנראה שזה לא זה, אני כן חושבת ששוה לתת עוד צאנס כי הלב מרגיש אחרת אולי יסתדר ואולי לא אבל הבן אדם צריך להבין את זה לבד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליסמין
שיר31/03/2009אני בד"כ לא נוהגת לכתוב אלא רק לקרוא אבל אני מרגישה צורך הפעם כי אני כ"כ מבינה את כל הרגשות שלך... את עוברת עכשיו תקופה לא מזהירה במיוחד, אין לך חשק לשאר העיסוקים שלך וזה לגיטימי לגמרי היות והוא היה חלק אינטגרלי מהחיים שלך. שנה זה לא מעט זמן להיקשר למישהו,לתכנן איתו תוכניות לעתיד ובעיקר להבין כמה שהוא עושה לך טוב בחיים ושאת לעולם לא תוותרי עליו, עם זאת יש לי עצה שעזרה לי מאוד להתגבר על מערכת יחסים של שנתיים, תסתכלי על זה בצורה שונה.. תאמרי לעצמך כך : הוא היה נקודת אור בחיים שלי , הכרתי בעצמי המון דברים שלא ידעתי קודם, הוא לימד אותי שאני אוהבת כך וכך(זה יכול להיות כל דבר).. שהיה לך כיף לבלות איתו ולעשות איתו כך וכך...ופשוט תאמרי לעצמך שכל הנקודות האלה שהוא האיר עליהן הן נקודות ששייכות אליך והן עדיין נמצאות בתוכך! את תמשיכי לעשות את הדברים האלו גם בלעדיו. פשוט תסתכלי על זה כך. תזכרי הכל מתחיל ונגמר במוח... ברגע שאת עושה עם עצמך שינוי בגישה שלך אליו הכל משתנה. תאמרי לעצמך היה טוב וטוב שהיה, הוא לא רוצה אז לא בכוח. יהיו לך עוד המון פרידות בחיים הרי בואי לא נהיה תמימות - לא מתחתנים עם החבר הראשון... ותזכרי - פרידה זה משהו שאת צריכה לחוות כדי להרגיש שחווית הכל בחייך ולא רק את הדברים הטובים ביותר. הפרידה הזאת תעניק לך חוסן נפשי ואל תשכחי בפעם הבאה שאת מתחילה במערכת יחסים חדשה תפיקי לקחים ותשני דברים שבמערכת יחסים הקודמת שלך לא עשו טוב.
בקשר לזה שאת רוצה לדבר איתו, אל תעשי את זה! פשוט לא... אין טעם- אם זה זה אז הוא יחזור ואם לא אז תאמרי שלום. את לא זקוקה לאף אחד שיהיה איתך רק כי הוא מרחם עליך או משהו כזה...אני מציעה לך לקרוא את הספר "למה גברים אוהבים ביצ'יות" של שרי ארגוב- ממליצה! כי זה עוזר להבין מה גברים חושבים ואיך הם לא נשברים כל כך מהר לעומתינו הבנות.
ודבר אחרון תעיפי מהבית שלך כל דבר שקשור אליו, וגם את הסמסים שלו תתפסי אומץ ותמחקי!
סליחה על המגילה מקווה שזה יעזור לך, או לכל אחת אחרת שזקוקה לכך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי תעזרו ליייייייי !!!!!
יסמין10/01/2009אחרי כל מה שסיפרתי פה....אחרי כל מה שהיה בשבוע האחרון אתמול גיליתי את הדבר הכי מזעזע..... מסתבר שהוא התכתב עם בנות, ממש התחיל איתן באתר כזה של הכרויות (מקושרים) בזמן שהיה איתי !!!!! אני מדברת על חודש אוגוסט, כאילו זה אפילו לא קרוב לעכשיו, לזמן שלפני הפרידה אני פשוט בהלם, אני מרגישה כעס מטורף שאני לא יכולה להסביר אפילו, אני מרגישה גועל, אני רועדת בכל הגוף לא האמנתי בחיים שאני יגלה שהוא עשה לי דבר כזה, ועוד בעיקר שהוא זה שכל הזמן אמר לי כמה הוא לא מוכן שאני יהיה בקשר עם אנשים באינטרנט (נו ברור) אני בשוק....אני לא יודעת איך לעכל את זה אני מרגישה שאני רק רוצה להתקשר אליו, לספר לו שגיליתי ולראות איך הוא מגיב, מה יש לו להגיד על זה, אבל אני יודעת שמילא זה לא ישנה משהו ויש מצב שזה יגרום לי להרגיש עוד יותר רע. זהו, אני בקרשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים
מיכל10/01/2009השאלה הראשונה המתבקשת-איך גילית על ההתכתבויות? ודבר שני-תאמיני לי שעדיף לשנוא אותו ולהיות פרודים מאשר לאהוב אותו ולהיות פרודים... כנראה שזה באמת לא היה צריך לקרות ביניכם ומה שמצאת כרגע רק מוכיח את זה... אז עצה שלי-תעזבי אותו, תעברי הלאה, אם את צריכה לדבר איתו איתו כדי להוציא את הכעס תעשי את זה לא שזה יעזור,את סתם תרגישי יותר רע אבל בגדול את צריכה לשכוח אותו ולהמשיך הלאה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא משנה איך גיליתי
יסמין10/01/2009העיקר שגיליתי......וזה פשוט מזעזע, הוא התכתב עם כמה בנות כבר לפני כמה חודשים. וכמו שאמרת, מלדבר איתו על זה במילא לא ייצא כלום אבל אני באמת מרגישה שאני חייבת לפרוק את זה עליו, לראות את התגובה שלו כשאני אספר לו שאני יודעת.... אוף מה לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לדבר
מיכל10/01/2009אל תדברי איתו על זה כי הוא בוודאות יגלה איך גילית ולדעתי היתה לך את הסיסמה שלו וחדרת לו לפרטיות, לא שאני שופטת אותך כי גם אני לצערי הרב עשיתי את זה אבל זה רק מעיד כמה הקשר לא היה טוב ובריא ואסור לחזור אליו. ולכן מה שאני ממליצה לך הוא להמשיך הלאה, לא לבוא אליו בטענות ולא כלום פשוט תשכחי אותו וזהו, תביני שזה לא היה קשר טוב וטוב שהוא נגמר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב גם אני מרגישה צורך לשתף...
שלי05/02/2009היי בנות, אני נמצאת בימים אלו בעיצומה של פרידה די כואבת וקשה. אמנם הייתי איתו 4 חודשים, אבל אלו היו 4 חודשים אינטנסיבים וכיפים בהתחלה, עד שבחודש האחרון הכל התדרדר כשהוא סיפר לי שהאקסית שלו שממנה הוא נפרד לפני שנה לא מרפה ממנו ולא מפסיקה להתקשר אליו. בהתחלה היה לי חשוב שהוא יספר לה שיש לו חברה ושתנסה לעזוב אותו. הוא אמר לי שהוא יעשה את זה אבל לאט כי הוא לא רוצה לפגוע בה , היא עדיין חשובה לו, הוא היה איתה 3 שנים, היא מאוד אוהבת אותו ובלה בלה בלה.... אז ניסיתי להיות סובלנית ורגישה, אולי יכולתי להבין אותה כי זה קשה. אבל הוא פשוט נתן לה את הלגיטימציה לשמור איתו על קשר. במהלך אותו חודש הייתי נורא סקרנית לגבי הנושא הזה והצלחתי להסתכל בפלאפון שלו ולראות כמה הם מדברים ולקרוא SMS ממנה כמו "תפסיק לשחק איתי משחקים", "גבר בוגד" וכאלה. ואז התחלתי לחשוד. ביום שנפרדנו, גיליתי שהוא היה נפגש איתה מאחורי הגב שלי אבל הוא לא בגד בי. למרות שזו גם בגידה לדעתי. היה לי קשה לקבל את זה והיתה לנו שיחה מאוד סוערת וקשה, הוא רצה ללכת לישון ולחשוב על הכל, בקיצור ניסה להעיף אותי. בבוקר לאחר מכן גיליתי שהוא פשוט נסע אליה להעביר את הלילה והוא חיכה שאני אלך. הוא העביר אצלה יומיים רצופים ולא הלך ללמוד אפילו. חשוב לי לציין שאני יודעת מאיפה זה נובע הוא גם אמר שהוא פשוט נורא סומך עליה כי היא מכירה אותו והוא מרגיש נוח להתפרק, הוא שבור מכל המצב. אבל אני לא נרגעת מזה, אני מרגישה פגועה מאוד ושהאגו שלי בריצפה. אני יודעת שאנחנו לא צריכים להיות יחד. אבל אני מרגישה שכל הסיפור לא נגמר כמו שצריך ולא ממש דיברנו על הכל. אנחנו עובדים באותו מקום עבודה כך שיוצא לי לראות אותו שם. אני אוכלת את עצמי, כואב לי כל הגוף, לפעמים אפילו בחילות. מה אתן מציעות לי לעשות בקשר לזה, אני יודעת שזה יעבור עם הזמן, אבל מה לעשות כדי להקל על הכאב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכל וצריך עזרהעומר31/12/2008
אני בן 23 ויש לי חברה בת 19 חברה שלי התגייסה לצבא עד לא מזמן אני מרגיש שהקשר שלנו ממש אבל ממש דעך היא רק מדברת על המפקדים שלה כל הזמן ועל כמה שהם חמודים ברגע שהיא חוזרת לשבת אנחנו רק רבים ועל שטיות לא אכפת לה כנראה שזה כולה שישי שבת שגם ככה נגמרים מהר אז למה לנצל אותם ככה? אני מרגיש שהיא כבר לא אוהבת אותי למרות שהיא לא אמרה משהו דומה לזה מה עושים במצב כזה? הקשר הזה לפעמים נראה לי כקקשר הכי טוב בעולם ולפעמים אני רק רוצה לברוח ממנו מה עושים????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תברר עם חברה שלך בלי הלחץ
סהר07/01/2009עומר מה עושים????. אתם עוד צעירים. הכל יכול להתהפך כי חברה שלך עדיין מתלהבת כי בטח זה חדש לה הכל כי לא פגשה לפני זה כל כך הרבה גברים חמודים במדים. הפחד שלך יכול להרחיק יותר כי זה מלווה בריגשיי. אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלהתמודד עם הקנאה שלך כי אני לא בטוח שהיא אוהבת אותך כל כך כמו שאתה אוהב אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסנו לאן...פוקאנטס29/12/2008
שלום אני בת 23 בזוגיות של 5 שנים, בן זוגי גדול ממני בשנתיים, הוא מקסים נותן לי בטחון רב, מכבד ועוזר כשצריך. הבעיה היא שהוא לא יוזם אף פעם, אין ריגוש, תשוקה כבר... בכל יחסינו תמיד אני הייתי זו שיוזמת אם זה טיולים, מפגשים (אנחנו גרים במרחש של שעה), מחוות רומנטיות. אני יודעת שהוא אוהב אותי מאד הבעיה היא שהוא פשוט לא רומנטי, ולא יוזם. אני מרגישה שאני הגבר ביחסים ואם אנ ילא אשנה ואגום לניצוץ הכל ישאר כמו שהוא - פשוט יזרום לו גם בסקס אני זו שיוזמת ונמאס לי להרגיש לא מושכת ממנו, האגו שלי עולה רק מבחוץ כשמתחילים אית ואני יודעת שאני נראת טוב אבל אני לא מרגישה את זה ממנו. ניסית לדבר ולהסביר לו וכבר עברתי את שלב הרמזים ממש אמרתי לו שיפתיע אותי עם צימר או שיבוא אלי ללימודים בהפתעה.. אבל כלום מה קורה? לאן עלי להמשיך.. אני אוהבת אותו אבל כבר לא כל כך טוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך הלאה עם מישהו אחר
דורית כהן30/12/2008פוקאנטס היקרה, אני כבר רואה שאת טיפוס מאוד רגשני ורומנטי, רק על פי השם שבחרת לך...
תראי, אני לא חושבת שבגילך עלייך להישאר ביחסים הללו. העובדה שהוא לא יוזם פעילויות או לא מחזר ולא רומנטי, לא מבהילה אותי, כי רוב הגברים הם כאלה, והמחוות הרומנטיות שלהם מחזיקות מעמד רק בתחילת היחסים, ורוב הנשים מתלוננות על חסר בתחום הזה. אבל עניין המין והתשוקה מטריד אותי יותר וזה לא בריא שזה חד צדדי.
אילו היית חיה עם כך בשלום - אין בעייה, אבל זה מטריד אותך וגורם לך ללהרגיש לא מושכת בנוכחותו, ולחפש הערצה וריגוש מגברים אחרים. אני חושבת שאת בגיל צעיר מדי כדי שתשלימי עם מצב כזה, ואינני חושבת שזה משהו שהוא יכול לשנות בגדול, בלי שתנדנדי לו המון ותצטרכי להזכיר לו שוב ושוב. לכן - אולי הוא אינו הבן זוג שאת זקוקה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערבולת המשפחהיפית29/12/2008
אני נשואה מזה שלוש שנים, יש לי תינוקת בת שנה. מהיום שהתחתנו אנחנו ממש לא חיים חיי זוגיות, וכל הריבים סובבים בעיקר סביב המשפחות. הורי היו אמורים לתת כסף לקניית בית,אבל נקלעו לקשיים,הוריו של בעלי נתנו לנו כסף,קנינו בית, לפני כשנה, אבל עדיין הנישואים אינם נישואים. בעלי אינו מוכן לראות את הורי, הוא מחק אותם לא מוכן לשמוע עליהם והכל בגלל כסף שהובטח ולא ניתן. אני איני מוכנה ללכת להורים שלו בכל יום שישי כל זמן שהוא לא מוכן ללכת להורים שלי. מאוד קשה לי עם זה אני לא מסוגלת לקבל את זה ואני לא יודעת לאן זה יוביל. מה אני יכולה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניכם צריכים להיות נדיבים ואנושיים
דורית כהן30/12/2008יפית היקרה, צר לי על מה שאתם שניכם עוברים בתקופה כל כך רגישה ומהותית לבניית היחסים שלכם.
בעלך לא התעלה מעל עצמו על מנת להבין את הקשיים הכספיים של הורייך ולהישאר איתם ביחסים.
את לא התעלית מעל עצמך - להישאר עם הוריו ביחסים ולא להתחשבן על כך ולהתנקם בבעלך.
מה שקרה הוא ששניכם מפסידים!!! הזוגיות סובלת, הילדה ודאי סובלת, ההורים סובלים...וזה יוליך לגירושין...
לדעתי שניכם צריכים לרדת מן העץ ולהיות הרבה יותר נדיבים. עליכם להבין עד כמה היחסים עם ההורים חשובים ולשים כל דבר אחר כמו כסף - בעדיפות משנית!
אשמח לשמוע ממך מה דעתך.
אם אתם מתקשים לוותר ולבוא אחד לקראת השנייה - היעזרו בייעוץ זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון
יפית30/12/2008דורית תודה על התגובה. כן התקופה שאנחנו עוברים היא מאוד קשה ואני גם מאמינה שאם זה ימשיך כך הזוגיות הזו לא תחזיק מעמד. אני התעלתי על עצמי כל התקופה הזו, יותר נכון התעלתי על עצמי הרבה מאוד זמן לא רק עכשיו, בעלי לא מוכן בשום פנים ואופן לרדת מהעץ שהוא נמצא עליו ולקבל את ההורים שלי כדי לכבד אותי, מבחינתו זה לא קשור אין אצלו לכבד אותי במה שקשור להורי. אז נכון ההורים שלו תמכו ותומכים ועוזרים, להם יש את היכולת ונכון ההורים שלי אינם צדיקים אבל אלו ההורים שלי ואני לא יכולה למחוק אותם מחיי. אבל למרות הכל הוא מעדיף להשאיר את המצב ככה, לא ללכת לשם לא לראות אותם... והוא לא מבין עד כמה זה פוגע בי, עד כמה זה פוגע ביחסים שלנו וכמובן בילדה. אוטוטו היא בת שנה ואני לא יכולה לעשות לה יום הולדת עם כל המשפחה. וכן, יש לי רגעי משבר שאני אומרת לעצמי די, אני פשוט רוצה לקום וללכת ומצד שני אני רוצה להילחם, אבל כבר אין לי כוחות. הצעתי לו טיפול זוגי הוא לא מוכן, אני הלכתי פעם אחת לבד ומתוך ייאוש ויתרתי. אני ממש לא יודעת איזה פתרונות יש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותרחלי29/12/2008
אני בסוף שנות העשרים. אני ובן זוגי, שבעה חדשים יחד. מערכת היחסים שלנו נהדרת, אין לי טענות. פה ושם ויכוחים (כמו בכל קשר בריא), אבל בסה"כ יכולה לומר שיש הידברות, כנות ,רצון להקשבה, פתרון בעיות בדרך נכונה, ויחסים של פתיחות מאוד גדולה. מדברים על הכל. מכבדים איש את רעהו.מפנקים. לפני שבוע הציע לי בן זוגי לעבור לגור בדירתו,( ומרגע זה, אמר,שהדירה הזו תהיה של שנינו.) כמובן ששמחתי, וזה דבר שכבר דיברנו עליו לא מעט לאחרונה. הסכמתי. לאחר כמה ימים החלו לצוץ אצלי תהיות ומחשבות, האם זה הצעד הנכון לעשות, האם זה הזמן לעשות את זה. אני מניחה, שלפני כל צעד חדש מתרוצצות מחשבות ותהיות ואם לא מנסים אז איך נדע? ובכל זאת עולות אצלי כל מיני מחשבות שאם אעבור אליו ולפתע יקרה משהו- לא יהיה לי לאן לחזור (אם אעזוב את דירתי שלי עכשיו), משפחתי גרה מאוד רחוק ממני (גיאוגרפית)..וכל מיני תהיות... מצד אחד משהו בי אומר לי שזה הצעד הנכון, אנחנו בשלב מאוד מתקדם בקשר והכל פתוח וכנה אצלנו, זה ברור שזה זמן מתאים מבחינת התפתחות הקשר. מצד שני אני מרגישה שאולי צריך לתת לזה קצת זמן. מבולבלת מאוד. אשמח לשמוע עצות מעניינות להתמודדות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגורים יחד הם מבחן חשוב והכרחי לזוג
דורית כהן30/12/2008בילבי היקרה, שאלה לי אלייך - האם כבר גרת אי פעם עם בן זוג? או שזאת הפעם הראשונה שאת עומדת בפני האפשרות הזאת?
מכיוון שאת כבר בגיל בו חלק מן האנשים שוקלים להיכנס ליחסים רציניים, עם בדיקה האם היחסים יוליכו להקמת משפחה - אני חושבת שזה הצעד הנכון לעשות, אם את רואה בו פוטנציאלית בן זוג מתאים להקמת משפחה.
יחד עם זה, המעבר למגורים משותפים הוא המון פעמים מבחן רציני לזוגיות, וכנראה מכך את נרתעת וחוששת. רמת החיכוך גוברת, השונות הבין אישית בולטת יותר, הרגלים שונים, סדר יום שונה, ערכים שונים, פערים בחשק המיני - על כל אלו צריך למצוא דרכים להתגבר, והיכולת למצוא את הדרכים האלו היא החשובה, כי יש לצפות שהחיכוחים ייוצרו, השאלה היא רק עד כמה תצליחו להתגבר עליהם ולהישאר אוהבים.
ההגיון אומר שזהו המבחן - האם להישאר עם בן הזוג הזה או לחפש מישהו יותר מתאים.
לכן - חששותייך מובנים, צפויים ונכונים: המגורים יחד עלולים (אך לא בהכרח, כמובן, הרבה זוגות עוברים מן השלב הזה לחתונה...) לגרום לדעיכת הזוגיות, אבל יחד עם זה - אם זה מה שיקרה - האם לא כדאי לדעת זאת מוקדם ככל האפשר?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רחלי31/12/2008דורית שלום, לשאלתך- זוהי פעם ראשונה שאני עוברת לגור עם בן זוג. (היו לי מספר בני זוג לפניו, אך לא גרתי איתם) באופן טבעי, החששות הם בהתאם. אני מניחה שזהו צעד נכון בשלב זה של היחסים ורק בדרך זו נוכל לדעת לאן ממשיכים. מאוד מעריכה את תשובתך הכנה. עזרת לי מאוד. תודה רבה.(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני פועלת נכון?ענבר29/12/2008
שלום, שמי ענבר בת 32 נשואה + אחת וההשני בדרך (חודש חמישי), אתמול לאחר חודש מתוח אמר לי בעלי כי ברצונו להיפרד, ציין בדבריו שהוא אוהב אותי אולם מרגיש חנוק, לא טוב לו במערכת, בקיצור רוצה להיות רווק, היה נחוש בדעתו ועוד בקש ממני באותה נשימה להפיל, אינו רוצה בילד מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ליעוץ זוגי להציל את הקשר
יהודית ברגמן29/12/2008ענבר יקרה,
אם יש אהבה ביניכם ויחד עם זאת ישנה לאחרונה מתיחות קשה עד כדי חנק, יאוש ורצונו של בעלך להתנתק מהמערכת, משמע משהו בהתנהלות שלכם מאוד לא נכון חסר מרחב וכובל. לפני שתשקלי הפלה, גשו בדחיפות רבה לפגישה עם יועץ/צת זוגי שיבחן איפה טעיתם. יתכן שבעזרתו תוכלו להציל ואף לשבח את הזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחתה של אישתי לוקחת ממנהטירן28/12/2008
כספה ועקב כך גורמים לי ולאשתי להתווכח אני חושב שמשפחתה של אישתי מאלצים אותה לתת להם את כספה עם באיומים של לא נכיר בך לא פעם ולא פעמים היא רמזה לי שכך ואני לא יודע מה לעשות ואיך לפתור את הבעיה אני מבקש ממי שיכול לעזור לי אנא תפנה אלי כמה שיותר דחוף אני אוהב את אשתי ואינני רוצה להפרד ממנה יש לציין שאשתי אוהבת אותי גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחיטה כספית מצד המשפחה
יהודית ברגמן28/12/2008טירן יקר,
קרוב לוודאי שיחסם של בני משפחתה לא לרוחה. אבל אשתך זקוקה לקשר המשפחתי ונמצאת בדילמה איך לשמר אותו וברור שהיתה מעדיפה אותו ללא הסחיטה הכספית ואילו הם מודעים לכך ומנצלים זאת בצורה צינית. היא לא מסוגלת בכוחות עצמה להניא אותם מהסחיטה, אבל משתפת אותך במרומז כי חוששת יותר מתגובתך שגורמת לה לחוש בין הפטיש והסדן. נסה להבין ולהיות יותר קשוב למצוקתה ולפחדים שלה מדחייה מצד משפחתה ואל תוסיף ותטיח בה את כל האשמה כי גם כך המצב לא נוח לה ולא בריא לאף אחד מכם. כדאי שתתמוך ותציע שתיפנו יחד לייעוץ כיצד לפתור את הבעיה שבעצם משותפת לשניכם כזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוכזבת מהחייםנעמי24/12/2008
אני חד הורית בת 44 ויש לי חבר כמעט שנתיים שבהתחלה שלנו היה הקשר יפה והיה לי חשק לשבת איתו ולעשות איתו סקס וכל הזמן חיפשתי רק לשבת איתו וכמובן שגם הוא והוא נורא היה מקנא לי ואוהב אותי בטירוף קיום הוא קיבל בית משלו ואני מנקה לו ועוזרת לו לסדר את הבית כמו החבר הקודם שהיהי לי שסידרתי לו הכל ואחרי 8 שנים נפרדנו וזה נראה לי בדיוק אותו הדבר היום אני מריכה לשרת אותו לבשל בבית שלי ולהביא לו ללכת ולבוא כל פעם והוא אפילו לא טורח חעשות בשבילי כמעט כלום הבעיה שאני איתו אני רוצה לברוח וכשאני לא שם אני מקנא לו נראה לי שאני לא יודעת מה לעשות אנו הציעו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את ראויה ליותר
יהודית ברגמן25/12/2008נעמי יקרה,
מסתבר שהתבנית ההתנהגותית שלך בזוגיות לא טובה לך. דומה שכמו בקשריך הקודמים, את חסרת בטחון בעצמך ובקשר ומתאמצת לרֳצות את חברך בציפייה לתשומת לב או תגמול. ככל הנראה אין זו הדרך אל ליבו וכמו שאי אפשר לאהוב עֶבֶד אלא רק ליהנות משירותיו, כך את הופכת להיות הרגל נוח, מובנת מאליו או המשרתת עבורו ולא האהובה. אם את בטוחה שהוא ראוי לך ולא רק ברירת מחדל, שוחחי איתו ותעלי בפניו את תחושותיך. יתכן שבמידה ויהיה מודע להם – ישתדל גם הוא לפנק ולהשיב לך כגמולך, כי את ראויה ליותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית
נעמי30/12/2008קודם אודה לך על התשובה הכנה כי זה מה שבאמת ניראה לעיין ובאמת ישבתי איתו לכוס קפה ואמרתי לו שהוא חייב לצאת לעבוד מכיון שאני צריכה עזרה ותמיכה כלכלית אבל הוא לא מוצא לנכון לעבוד יהודית אני עברתי טראומה לפני 6 שנים אחותי בגדה בי עם בעלי ומאז חיי השתנו אני נורא פוחדת להיות לבד הבדידות מציקה לי ונאחזתי בבחור שאני מודעת למצב שלא טוב לי פשוט אני פוחדת לעזוב כרגע כי אני לא חזקה נפשית אני מטופלת הייתי נורא רוצה להתחזק והיתוק הקשר הזה הוא החאכי מכיון שאנין לי ממנו ולא לילדים שלי תועלת אודה לך בתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת ראויה ליותר
יהודית ברגמן31/12/2008נעמי יקרה,
דומה שלא רק שאין לך ולילדיך תועלת ממנו, מאדם נצלן שלא מפרנס, לא תורם לך וליחסים ולא מעניק מעצמו דבר, אלא גוזל ממך אנרגיות נפשיות ופיזיות כשהיום בעצם גם במחיצתו לא נמנעת ממך תחושת הבדידות. זה קשר סוחט מחליש ולא בריא לך. אל תיאחזי בעבר ואל תהיי במקום שלא טוב לך בו, כדי ליצור מרחב וזמן להתגבר ולהתאושש. רק כשתאמיני ותבחרי לוותר על העבר, תתפני לעתיד טוב יותר שיוזמן לתוך חייך.
את ראויה ליותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית
נעמי01/01/2009בוקר טוב והיה לי נורא כיףלקרוא את תשובתך המעודדת והיום וכן הצלחתי להחזיק את עצמי מבלי ללכת אליו היה לי משעמם נורא אבל התגברתי אני רואה שהוא אפילו לא טורח לרדת לראות מה קורה איתי יהודית היום אני מתחילה לעבוד בחנות צעצועים מקווה מאוד שיהיה לי טוב צעד שאני עושה נורא חשוב בחיים דבר שלא חשבתי שיגיע כי לא היה לי כוח חשק כל דבר הדיכאון סוגר אותי חזק ואני מקווה שהצעד שאני עושה ירומם לי קצת את החיים הילדים שלי נורא עצובים לראות אותי בוכה כמעט כל היום וכעת לאחר חיזוקים ממך ועוד גורמים מקווה להמשיך ולהאחז במשהוא שיתן לי קצה חוט לחיים שאני אובה את עצמי ולגהי החבר אני אמשיך לכתוב לך אם לא מפריע זה עוזרלי המון התושבות פשוט אני רוצה לקרוא אותם מהצד השני של בעל מקצוע אך רואים את הדברים מהצד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווח כפול לך ולילדייך
יהודית ברגמן04/01/2009נעמי יקרה,
נפלא עשית! התחלת בשני צעדים נכונים מאוד לקראת בניית חיים חדשים בריאים ומשמעותיים יותר. התנתקותך מהגבר שאינו ראוי לך ויציאה לעבודה עם אנשים, כזו שתנעים את זמנך ותכניס אור לחייך. קרוב לוודאי שמצב רוחך יהיה מרומם יותר בחלוף הזמן וילדיך יזכו לאמא מחוייכת ומלאת חיים ושמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסיכסוך עם חמתיsharon23/12/2008
אז ככה השמח לתגובות שמי שרון אני ואישתי שנה וחצי נשואים ו4 שנים ביחד מאז שהיתחתנו אמא שלה מתערבת לנו בנשואין אמא שלה לא אוהבת אותי ואני לא אולך אלי לבית לאחרונה היה לי ויכוח עם אישתי על העינין הזה ואישתי שותקת ומעדיפה את הקשר עם אמא שלה על הקשר שלנו והיה לנו ריב ואז אישתי לקחה את הילד והלכה לאמא שלה שחיממה אותה והכניסה לה שטויות ברואש לאחר מם ימים הגישה נגדי תלונה שווה האיתי באלם והורחקתי לשבועים לאחר מכן התיק נסגר לאחר שאודתה על שקר הוא מאז הקשר שלנו נקלאה לקשיאים אישתי אצל אמא ואני רואה את הילד כול יום שדיברנו היא לא רוצה לחזור ביגלל העינין עם המישטרה אמרתי לה שאני אוהב אותה וסולח לה שלא תקשיב לאמא שאומרת לה להתגרש אחרי חודש בערך היה לי ויכוח עם אמא שלה והיא שלחה אותה לעושות נגדי צו ההגנה ביגלל הריב איתה שאמרתי לה לא להתערב אני לא בנדם אלים אמא שלה עושה הכול כדי להפריד בנינו והיא שולטת על הבת שלה ואומרת לה מה לעשות התיעשתי ויצא נגדי צו ההגנה כבר חודשים אנחנו לא ביחד וגם לא מדברים אני רואה את הילד פעמים בשבוע עם היעוש פתחתי תיק גרושים ולאחרונה ביטלתי את התיק ופתחתי תיק לשלום בית העם עשעתי נכון ? גם אישתי פתחה נגדי מם תיקים והיא אמרה שעשתה ביגלל שאני פתחתי שאמרתי לה שביטלתי את הגרושים היא לא מאמינה לי ולא סגרה את התיקים אישתי גם רוצה שלום בית זה מה שאבנתי מה הרב של העיר אך אמא שלה כול הזמן אומרת לה להתגרש ומסיתה אותה מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לעזור לך כאן
דורית כהן25/12/2008שורן יקר, צר לי על הדברים שאתה מספר, אולם נדמה לי שלא אנחנו הכתובת עבורך. נסה להתייעץ עם שרותי הרווחה בעיר מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברור.....שאלה23/12/2008
שלום , הייתי מאוד מעוניינת לקבל את חוות דעתכם בנוגע למקרה שלי : לפני כשבועיים ,הכרתי בחור איכותי במיוחד, שחיזר אחריי במשך כמה חודשים ובסופו של דבר נענתי לחיזוריו, שנינו בגילאי 30+ יצאנו פעמיים היה מאוד נחמד והיה חיבור , אבל הבחור לא יצר שום סוג של אינטימיות בינינו , אפילו לא חיבוק ושלא נדבר על נשיקה על השפתיים , אנחנו מדברים בטלפון פעם ביום כאשר את כל השיחות הוא יוזם ולא אני. אתמול הוזמנתי אליו לדירתו , דיברנו צחקנו המון היה ממש כיף שפת הגוף שלו שידרה עיניין בי , אבל הוא לא יזם שום קרבה ולא ניצל את המומנט , אני לא מכירה את זה , וזה זר לי מאוד התנהגות כזו של גבר במיוחד כזה שחיזר אחריי בהתעקשות אני נראת מצויין ומוחזרת המון ע"י בחורים , אני בעלת ביטחון עצמי גבוה, ולא ברור לי מה העיניין ... יכול להיות שאני פשוט לא מוצאת חן בעיניו או שהוא לא נמשך אלי ?? אשמח לשמוע את דעתכן בעיניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה אפשרויות
דורית כהן24/12/2008נועה יקרה, אין לנו גישה למייל שלך. אני יכולה לענות לך רק דרך הפורום.
מה שאת מתארת הוא אכן יוצא דופן, אך ניתן להעלות כמה השערות. הכי טוב שתעלי מולו את הנושא בסגנון של סקרנות - ולא של שיפוטיות.
אפשרויות שאני יכולה לחשוב עליהן:
1. בעבר הוא התחיל פיזית עם מישהי מאוד יקרה לליבו ועבורה זה היה מוקדם מדי או לא מתאים והיא ניתקה את הקשר, ואולי הוא למד מכך לחכות שהבחורה תיזום.
2. יש לו ליבידו חלש, אין לו עניין במין.
3. יש לו איזו בעייה בתחום המיני והוא מעדיף עדיין לא לחשוף אותה, לכן הוא מעכב את כל הנושא הפיזי.
4. הוא לא מספיק נמשך אלייך מינית, אך מחבב אותך בתור ידידה.
מאחלת לך הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
סיגל24/12/2008נפגשתם לראשונה לפני שבועיים. היו רק שני מפגשים ביניכם. לא חשבת שאולי הוא רציני כלפיך וחושב רחוק ולא רק על סטוץ, לכן מבשל לאט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש אהבה. התשוקה כבר מתהסמדר23/12/2008
שלום אנחנו נשואים כ-30 שנה. הילדים יצאו מהבית . אנחנו עדיין אוהבים (לא מאוהבים) אבל הסקס הולך ואוזל. כמעט לא קיים. התשוקה לא בנמצא. הוא אומר שנמשך אלי. אין תוצאות. אין יוזמה לסקס. הוא אומר שאוהב אותי. לא מראה לי את זה פיזית. לא נעים לי לעורר את זה מחדש בכל פעם כמו נודניקית. הפסקתי להאמין שהוא נמשך אלי. למרות שטוען שכן אבל לא מגלה זאת פיזית. נמאס לי לטמון את הראש בחול. כל לילה מאוננת. כל לילה חולמת על סקס משובח שאין לי כבר מזמן. מאהבה אפלטונית לא בונים מדינה. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשוקה כבר מתה
מין ביד ימין23/12/2008סמדי יקרה מכירה מקרוב את שעובר עלייך כל ההצעות לסדנאות טנטרה עיסויים וחירטוטים למינהם הציתו זיק קטן ולקצת ,וכבה הנר! הגעתי למסקנה גם מהמעגל הקרוב לי שאנחנו לא יחידות ביקום שחוות את המצב שתיארת. צריך להפנים שאחרי 30+ שנות יחד הריגוש נמוג ,הכל מוכר, עם כל האהבה והחברות. תזרמי , תחייכי , ואולי תעיזי להגשים לך פנטזיה משלך , ניסיתי :) ,באתי, נדלקתי, חיה עם זה ,מרגישה נאהבת נחשקת ומסופקת . זה הסוד שלי להשאר שפוייה . dd אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא ביד שמאל
מתוסכל23/12/2008מתמודד מול אותם חסכים מהצד הגברי עם אותם 30 שנות יחד והמגע מתמוסס הרגשה נוראה לא להיות נחשק ללא סערות , והצורך כל כך עז יד שמאל מיובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחי התשוקה כבר מתה תיוולד חדשה
סמדר24/12/2008dd האחת והיקרה שקלתי הכל אפילו לסכם איתו ששנינו נאפשר, כי יש אהבה רק התשוקה גוועה אבל זה סכון שלא אוכל להתמודד אתו. אני חושבת שאת צודקת שאין דרך אחרת. אי אפשר להחיות מה שמת לכן מדבריך אקח, ארהיב עוז למען עצמי שלא אכבה. גם החלום שלי שוב להתרגש להיות נחשקת ומסופקת שזה חסר עד כאב!!!!!!!! אם אין ברירה אשלם את המחיר לשפיות בסוד עם מי שיצית אצלי את שכבה. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשוקה מתה. לחפש חלופית?
סמדר25/12/2008יהודית ודורית כהן , איך אתן רואות את זה? אני קצת חוששת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלייעוץ על מנת להחיות מחדש את התשוקה
יהודית ברגמן25/12/2008סמדר יקרה,
לא ציינת מה רמת התשוקה שלך אליו ועד כמה היית נחשקת מצידו בעבר. כל עוד יש אהבה ביניכם לא רצוי לגרום לשבר על ידי הסתרה, בריחה ושקרים, אלא להציף ולתקשר את הבעיה. לירידה בתשוקה יכולות להיות הרבה סיבות ביניהן, חוסר גיוון עד שעמום, עייפות, לחץ כלכלי, בעיה רפואית. כדאי לבדוק ולטפל בגורם לירידה בחשק בפגישה עם יועץ מיני/זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות!!!מאיה23/12/2008
אני בת 45,גרושה+1(משמרת משותפת),מזה שנתיים יש לי חבר,גרוש+2(משמרת משותפת). לפני כחצי שנה הוא שאל אותי אם אני מודעת לזה שאני מאוננת מתוך שינה,אמרתי שלא,כי אני לא מודעת,הייתי בשוק,חייבת לומר שזה לא משהו שמפריע לו,להיפך הוא מתייחס לזה בהבנה ואפילו ניסינו יחד לברר באינטרנט את פשר העניין,לאחר שהנושא עלה כל פעם שהיינו ישנים יחד,3-4 פעמים בשבוע הייתי שואלת אם גם הלילה....אוננתי,ברוב הפעמים התשובה שלו היתה חיובית,מידי פעם הייתה שלילית,האמת שבשלב מסויים זה נראה לי מוזר,כי אני לא מכירה את עצמי ככזו.....לפני חודש החלטתי לעשות מעשה,התקנתי מצלמה נסתרת בחדר השינה שלי(ללא ידעתו)כדי לבדוק את עצמי,ואכן התוצאות מראות הלכה למעשה את אשר אמר לי החבר שלי,במשך 29 יום של צילום רק פעמיים לא אוננתי.אני חייבת לציין שיש לנו סקס מדהים,לא חוויתי סקס כזה עם בן זוג מעולם,בכל פעם שאנחנו עושים סקס(ועושים הרבה,3-4 פעמים בשבוע)סקס משובח,ארוך,מושקע....אני חווה מספר רב של אורגזמות בכל פעם,ומה שמדהים אותי שבלי קשר לזה,גם אחרי ערב של סקס אני אמצע הלילה מאוננת,לפעמים יותר מפעם אחת.מאוננת ומוציאה קולות,וגונחת ומדברת,אני ממש בהלם. לפני כן מעולם לא אמרו לי את זה,או שזה היה אך לא אמרו,או שלא היה.סביר להניח שלא היה כי גם חברי אמר רק לפני חצי שנה,יש לו שינה מאוד קלה,כך שמכל קול או תזוזה הוא מתעורר,ואם היה כדבר הזה קודם הוא היה מרגיש וגם אומר. האמת שעם כל ההבנה שלו,ובאמת הבנה וקבלה מלאה,אני מרגישה לא נורמלית כבר,אני לא שמעתי על דבר כזה מעולם,ואחרי שראיתי את עצמי,במו עייני,אני פשוט המומה. מה זה?איך מסבירים דבר כזה?למה זה קורה?מה צריך לעשות עם זה?איך מטפלים בזה אם בכלל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה צריך לטפל..........?
יובש23/12/2008דווקא נשמע לי אחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל שנותר לי הוא רק לקנא בך
סמדר23/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא טוב ליאישה אוהבת22/12/2008
היי ! היחסים של משפחת בעלי כלפיי אינם טובים ומשפיעים על הזוגיות שלנו. שנינו מאוד אוהבים אחד את השנייה ומאוד מחוברים ומפרגנים אך ברגע שמגיע נושא המשפחה שלו מתחיל ויכוח לא נעים. (אין לנו ילדים) כתוצאה מאפליות וחוסר יחס חם וחוסר אכפתיות מצד משפחתו כלפי שנינו אני חשה שאין בי הרצון ללכת לבקרם או להיות בקשר איתם בכלל, מאוד קשה לי להתחבר אליהם. זה התחיל בערך מזמן החתונה ועד היום...לפני החתונה הדברים היו יפים יותר והיו נראים אחרת... בעלי אומר לי שמבחינתו אני יכולה לחיות את החיים שלי בשקט ובאמת מנסה להבין אותי אך בגלל שזו משפחתו לא נעים לי ומצד שני בכל פעם שאני מבליגה אני גורמת לכך שבתוך תוכי אני ממשיכה לסבול. אני ובעלי נמצאים במצב סוציו-אקונומי קשה וכתוצאה אנו עובדים כל יום וכל היום על מנת לבסס את עתידנו. אין לנו זמן איכות ביחד מלבד ערב יום שישי למס' שעות בודדות. כתוצאה מכך, יוצא שאנחנו מתראים אחת לחודש עם משפחתו והם במקום לבוא ולתמוך ולהבין שמאוד קשה לנו לבנות את עתידנו הם פוגעים בנו ועושים אפליות. לבעלי יש לב רחב כמו אוקיינוס ולדעתי אינם מעריכים אותו על כך. כאילו שכחו את כל השנים שבהם היה עוזר בכל התחומים ושהיה עובד קשה מאוד על מנת לכלכל את משפחתו ועכשיו שהוא עובד יותר קשה, למה צריך לשפוט אותו ולהעליב אותו???!!! בכל פעם שאני מתארחת אצלם אני מרגישה שאסור לי לדבר / להביע דיעה (כי המנטליות שלהם שונה משלי) כי אז ייגרם פיצוץ של עקשנות וחילוקי דעות, אז פשוט עדיף שאני לא אפצה את פי. בקיצור, לא כיף לי להיות בקרבתם ולא בחברתם, מבחינתי הם פגעו בי עמוק מאוד ואין בי המקום לסלוח או להתחיל מחדש כי ניסיתי כמה פעמים וזה לא עוזר איתם. אין בהם גם היכולת לראות עד כמה עמוק נפגעתי. במיוחד שאפליות קורות לך מול העיניים שלך! אני לא רוצה לאבד את בעלי, אני יודעת שהוא באמת אוהב אותי והוא משתדל בשבילי המון ואני מרגישה שאם זה יקרה זה יהיה רק בגלל היחס המגעיל של משפחתו כלפיי. אני מבחינתי התחתנתי איתו ולא עם המשפחה שלו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לחפש את הזהב" אפילו אצלם
דורית כהן25/12/2008אישה אוהבת יקרה! צר לי על תחושותייך הקשות. מאוד חשוב להבין במקרה כזה עד כמה חשוב לבעלך לשמור על קשר חזק ואוהב עם משפחתו, עם הוריו, ועד כמה אהבתם והערכתם חשובה לו, ותהיה לו חשובה תמיד. לא כל משפחה יודעת לאמץ אל חיקה את הכלה הטרייה, וכעת את חשה על בשרך את המבחנים שההורים שלו עושים לך, לראות עד כמה את מתאימה לבן האהוב שלהם...ובתקופה הזאת את תחת זכוכית מגדלת. הם בוחנים אותך כבן אדם בפני עצמו, ובוחנים את השינויים שחלים בבן שלהם "בגללך", ובוחנים מה הם מפסידים ממנו שאת מקבלת...
אם תצליחי להבין שכל המבחנים הללו באים ממקום של דאגה אמיתית לשלומו ואהבה רבה אליו, זה יכול לעזור לך לקבל אותם. כרגע, כאשר את כועסת עליהם ומתוסכלת, קשה לך לראות בהם דברים חיוביים. נסי, בתור תרגיל מחשבתי, לראות האם את מצליחה למצוא באמו או באביו גם דברים חיוביים. האם יש למשפחתו הרגלים או ערכים שאת כן מעריכה ויכולה ללמוד מהם? חפשי את ה"זהב" שיש בהם. אם בעלך אוהב אותם ויכול למצוא בהם דברים חיוביים, ודאי שיש בהם משהו קצת חיובי. והאתגר שלך הוא לחפש זאת אצלם, ולהצליח למצוא. נדמה לי שכל דרך אחרת מוליכה לתוצאות הרסניות, כאשר או את תמצאי עצמך מחוץ למשוואה, והוא יחבור אליהם, או שהוא ייאלץ להתנתק מהם בגללך, ויכאב לו ולהם, וגם לך זה לא יהיה טוב. יש להניח שהם שונים בהרבה דברים ממשפחתך שלך, ככה בנוי העולם, שאת פתאום נכנסת פנימה אל תוך משפחה שונה לגמרי, ועלייך להתרגל אליהם, בין אם הם קולטים אותך יפה ובין אם לא. המון נשים נמצאות במצב דומה, ונדרשת כאן אינטליגנציה רגשית גבוהה, כדי להצליח, אם ההורים שלו לא עושים בעצמם את המאמץ לקלוט אותך. בהצלחה...מקווה שעזרתי במעט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה נבגדתבת22/12/2008
שלום, אודה אם תוכלו לעזור לי ולתת לי טלפון של קבוצת נשים נבגדות שנפגשות לתמיכה הדדית עם הנחייה או טיפול קבוצתי או כל התכנסות שתוכל לחזק אשה נבגדת תודה מראש לעזרתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי מכירה?
דורית כהן25/12/2008בת יקירתי, אינני מכירה קבוצות שכאלו. חזקי ואימצי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)