מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בזוגיות - שאלה לדוריתשירה22/12/2008
בעלי ואני נשואים 9 שנים ויש לנו 3 ילדים קטנים מאוד. בעלי הוא אבא נהדר ובעל אוהב ומשקיע. אך חיי השגרה בבית עם 3 ילדים קטנים מאוד המוסים ומעייפים. למרות האינטנסיביות הרבה במטלות הבית והעבודה מחוץ לבית הזוגיות מאוד חשובה לשנינו ואנחנו משתדלים לצאת מידי פעם לבד ואפילו לאחרונה נסענו לסוף שבוע רומנטי ביחד. הבעיה היא שכשחזרנו היה לשנינו מאוד קשה לחזור "למציאות" האינטנסיבית בבית ומאז אנחנו רבים וכרגע בקושי מדברים. בעלי בן אדם מאוד מאוד לחוץ ונוטה להתעצבן בקלות גם מהדברים הכי קטנים. יש לו התפרצויות זעם שגובלות באלימות מילולית, זריקת חפצים, טריקת דלתות, איומים, צעקות וכדומה. בפעם האחרונה שזה קרה (לפני כחודשיים) איימתי בגירושים (שכן הוא תמיד סרב לייעוץ זוגי) במידה והתופעה תחזור והוא הבטיח שישתנה. התופעה חזרה שוב ובגדול ואני עובדת עצות. הפעם הבנתי שאיומים לא יעזרו אז אמרתי לו שאני מאוד אוהבת אותו אבל כך לא אוכל להמשיך לחיות ביחד ושאנחנו צריכים ללכת לייעוץ. בהתחלה הוא סרב אבל למחרת אמר לי שנלך לייעוץ רק לפגישה אחת ורק בשבילי. הוא לא מבין עד כמה הבעיה חמורה וחושב שאם זה קורה רק פעם בכמה זמן אז זה בסדר. הוא לא מבין את הקרע שזה יוצר בזוגיות. בינתיים הוא החליט לנהוג בקרירות וקורקטיות ולהמעיט בדיבורים בכדי לא להגיע למצב של התפרצות. ההרגשה שלי נוראית!!! הייתי רוצה ללכת לייעוץ בהקדם. השאלה היא אם פגישה אחת משותפת יכולה לעזור כאשר הבעל לא ממש מבין את משמעות וחשיבות הפגישה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה כבר צעד גדול
דורית כהן22/12/2008היי שירה, זה שהוא הסכים להגיע לפגישה אחת זה כבר הישג, כי בשבילו - להודות שצריך עזרה חיצונית זה צעד גדול, לאור הסירוב המתמשך שלו.
אני מאמינה שזה כבר פתח להכרה שיש דברים שלא ניתן לפתור לבד, וכאשר מישהו מגיע להכרה הזו זה עושה אותו יותר פתוח לקבלת עזרה ולהקשבה. משלב זה לאילך אני מקווה שאיש המקצוע שתבחרו ידע לנווט את שניכם לתהליך של שינוי ואם יהיה צורך להפנות את בעלך לטפל בהתפרצויות שלו - יש כל מיני שיטות לכך.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב שבורהרוסה21/12/2008
שלום אני בת 23 ונמצאת בקשר אם בן 42 שהוא דיי אסור הוא פרוד אך עדיין בבית בגלל הילדים הוא אומר.היינו ביחד שנה כאשר החצי השנה הראשונה היינו אך ורק ידידים הכי טובים כי היה לי תמיד חבר. הקשר היה נפלא תמיד פינק אותי יצאנו הרבה בילינו מתנות עזרה וכו וכו... יש לציין שהוא מאוד קנאי רכושני וחשדן... הכל התחיל לפני כחודש הוא הפסיק להגיע הפסיק לטרוח נפגשנו פעם בשבוע בלחץ... אציין ששיחות הטלפון לא פסקו הוא מתקשר מון אך הפגישות ירדו לכמעט אפס. חיכיתי שבוע חיכיתי שבועיים חשבתי זאת תקופה עד שיום חמישי האחרון אירגנתי לו מסיבת הפתעה היה לו יומולדת היו חברים היתה עוגה וזיקוקים הוא אמר שהוא מגיע הוא לא ידע שזאת הפתעה אבל אמר שהוא בה ולקראת 1 בלילה שלך לי הודעה שהוא לא בה.... בטענה שהוא "לא מרגיש טוב" הוא אף לא יוצא בשעה כזאת מאוחרת בלילה... הוא ניסה כל הזמן לברר מתי אני חוזרת הביתה אבל לא עניתי לו כבר. יום שישי למחרת הוא התקשר המון פעמים ולא עניתי לו ואז בצהריים הוא התקשר ועניתי ישר הוא שאל אם מי חזרתי הביתה? (חזרתי במונית) ואמרתי שזה לא משנה ואז אמרתי לו שאנחנו צריכים להפרד ושהקשר לא כמו פעם ואני רוצה לסיים יפה ואז שוב שאל אם מי חזרתי בלילה כאילו לא אמרתי הרגע שאני רוצה להפרד. ואני אמרתי ביי וניתקתי מאז עברו יומיים והוא לא התקשר ולא בה. אני על הפנים. תמיד אחרי ריב הוא היה מתקשר אלף פעם או ואם לא הייתי עונה הוא היה פשוט בה אליי אך הפעם כלום.יש לציין היינו ביחד שנה יש אהבה מאוד גדולה וחיבור מהשמיים יש לו שני ילדים קטנים אחד 6 ואחד 3 הוא אף פעם לא הסתדר יותר מדי טוב בלשון המעתה אם אישתו. אני לא יודעת מה לחשוב. אין לי מצב רוח קשה לי בלעדיו כי הוא קודם כל החבר שלי ואחכ בן זוג. נראה לי שפשוט הוא מנסה לסדר את העיניינים אם אישתו ומנסה לחזור אליה... אני שבורה בבקשה עיזרו לי זה דחוף....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר הרסני, הרוסה יקרה...
דורית כהן21/12/2008הרוסה יקרה, הקשר הזה הוא לגמרי הרסני עבור שניכם!!! את כל כך צעירה וברור שהתנהגות כזאת שוברת לך את הלב. לחבר שלך יש כל כך הרבה שיקולים מעבר להתחברות אליך - המשפחה שלו, הילדים, בעיות כלכליות, המעגל החברתי שלו ועוד ועוד, ואילו את שקועה כולך בקשר הזה ונעשית תלוייה בו. אני מציעה לך להתנתק ממנו ולחתוך את הקשר, ולעבור הלאה למישהו שממש פנוי ומישהו שיותר קרוב אליך בגילו. גם כדאי לך לבדוק עם עצמך מה משך אותך לקשר הזה מלכתחילה, האם מה שאת מצפה מגבר זה שהוא יגן עלייך ויפנק אותך? בדקי עם עצמך אם לא עדיף להיכנס לקשר על בסיס יותר שוויוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!!!!שירי21/12/2008
בעלי ואני נשואים 5 שנים + 2 ילדים אתמול הייתה לנו שיחה מאוד קשה שבה בעלי אמר לי שהוא כבר לא יודע מה הוא מרגיש, הוא מרגיש מרוקן ומתוסכל ושהוא חוזר הביתה כל יום רק בשביל הילדים אני חייבת לציין שחיי המין שלנו כמעט לא קיימים כבר ואם כן זה רק ביוזמתי. הוא אומר שמשעמם לו והוא לא יודע מה לעשות. אני יודעת שאין לו אף אחת אחרת ושזה לא העיניין. אני אוהבת אותו ורוצה להציל את הנשואין שלנו שחשובים לי מאוד .
אין לנו עודף כסף וייעוץ זוגי תהייה בעיה כספית מבחינתינו . מה עושים!!!!! אני רק בוכה מאתמול ולא יודעת כבר מה לעשות?
אשמח להצעות/תגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אלייך
דורית כהן21/12/2008שירי יקרה, למען אחרים שנמצאים במצב דומה, האם את מרשה לי לכתוב כאן את התשובה שכתבתי לך במייל הפרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה עם זה יעזור למישהו
שירי22/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל זאת ייעוץ
דורית כהן25/12/2008שלום לך שירי, צר לי על מה שאתם עוברים...ממה שאת מתארת - זה לא משהו שאני יכולה לעזור במכתב, צר לי. חשוב שתיערך שיחה שבה הוא יכול להגיד מה הוא מרגיש ביחסיכם, מה הוא מרגיש כלפייך. צריך לבחון האם זה תהליך נפשי שעובר ספציפית עליו או שזה קשור לתקשורת ולמערכת היחסים ביניכם. לפעמים קורה שאחד מבני הזוג נכנס לרמה מסויימת של דכאון נפשי, ואז הרבה תחומים בחיים לרבות הזוגיות מאבדים בעיניו את העניין והוא מאבד שמחת חיים, וצריך להבחין אצלו האם זה בא מן המקום האישי הזה או מכך שהוא מאוכזב ספציפית ממערכת היחסים, ואולי יש בעיות בתחום המיני. לעניות דעתי - את ההבחנות האלו צריך לעשות בחברת איש מקצוע, כדי לדעת מה הכיוון של העזרה שאתם יכולים לקבל - טיפול זוגי או טיפול אישי. אני מבינה שאין לכם אמצעים לייעוץ, אבל לפעמים צריך להקדיש לכך תקציב כי החיים נעשים בלתי נסבלים אם לא מטפלים בכך, ועדיף לא לעכב זאת, כי ישנם נזקים שמתווספים עם הזמן ושקשה מאוד לתקן אותם כאשר מאוחר מדי.
מה שאני יכולה להציע זה שמכיוון שהבעייה מתחילה ברגשות שלו כלפייך, אולי ילך רק הוא לפגישה ראשונית אצל איש מקצוע כדי לקבל כיוון כלשהו מה מקור הבעייה, לפני שמחליטים להיכנס לתהליך ייעוצי ממושך. אני מציעה שזה יהיה אצל מישהו שעוסק גם בייעוץ זוגי ולא רק בייעוץ אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בזוגיותשמואל21/12/2008
היי אני נשוי קרוב ל - 18 שנה ונראה שהמצב ביננו לא משתנה בנושא של אירוח אימי לימי שישי ובכלל בחגים אשתי לא מסוגלת לארח את אימי וזה גורם לי המון צרות כמו כן מיד נלחצת כאשר האחים שלי שבאים גם ככה לביקור פעם בשנה אני דיי מתוסכל ואשתי טיפוס שמספיק ריב אחד איתה היא תופסת ראש לא תדבר איתי חודש האמת שלפעמים בא לי לקום ולעזוב וזהו אין לי כוח אליה יותר הרבה פעמים היא במצבי רוח משתנים היא יכולה להחליף את הדעות שלה כמה פעמים ביום להחליט משהו בבוקר ולשנות אחרי שעה סתם בלי סיבה האמת שלי נראה שהעסק די גמור אני לא רואה איך אני עובר עוד כאלה חגים וריבים כאלה אודה לך מאוד אם תוכלי לכוון אותי האמת שאני לא פוסל שום דרך גם גירושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם ייעוץ
דורית כהן21/12/2008שמואל, המצב שאתה מתאר נראה לי מזיק לשניכם, אבל לא יהיה נכון להחליט על גירושין לפני שאתם מנסים ייעוץ זוגי, משום שכל מה שאתה מתאר ניתן לשנות בתקשורת ביניכם, וחבל מאוד לא לנסות זאת לאחר כל כך הרבה שנים ביחד וילדים משותפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתסיוון20/12/2008
אני כבר כותבת כמה פעמים לאתר ונותנים לי עצות אבל אני פשוט לא מצליחה ליישם אותן, אני עם חבר שלי כבר שנתיים וקצת ופשוט קשה לנו, אנחנו לא מביניםן אחד את השני,גם כשאנחנו מספרים אחד לשני דברים שקרו לנו ביומיום אנחנו לא נהנים לספר את זה כי האווירה מאוד מתוחה, אנחנו רבים המון ובגלל זה אנחנו אפילו לא מדברים על העתיד, על לטוס, על לעבור לגור ביחד בגלל כל הריבים האלה,דיברנו על פרידה לא מעט אבל אנחנו אוהבים אחד את השניה המון ואף אחד משנינו לא מסוגל להיפרד, נפרדנו כבר לחודש וחזרנו אבל המצב לא משתנה, אני טוענת שהוא אדיש,לא מבין אותי, לא איכפת לו ממני, שהוא יותר מידי קרוב עם ידידות שלו שזה מפריע לי והוא טוען שאני קנאית, עקשנית, לא מבינה, מדברת ומתייחסת אליו לא יפה.וכמה שאנחנו מדברים וכמה שאנחנו מנסים שום דבר טוב לא יוצא מזה, את האמת במצב הנוכחי אני לא רואה את העתיד שלי איתו אבל אני פשוט לא מצליחה לעזוב אותו ולהתנתק ולעבור הלאה, כל פעם שאנחנו מגיעים לדיבור על פרידה אני מתחילה לבכות באופן ממש מוגזם וקשה לי להרגיע את עצמי, אני מנסה לעבוד על עצמי ויש הרבה דברים שאני מבינה אותם בראש אבל בפועל אני פשוט לא מצליחה ליישם אותם ואני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני באה אליו בתלונות על הרבה דברים שלא מוצאים חן בעיני וזה כבר נמאס לו אז הוא פשוט מתעלם מזה או אומר שלא על כל דבר שלא מוצא חן בעיני צריך לנהל ויכוח אפשר פשוט להגיד ולעבור הלאה אבל אם אני אגיד ואעבור הלאה וזה יקרה שוב אז אני אמורנה לקבל את זה?הוא בחור טוב אבל אני מרגישה שאיתי הוא כבר לא כזה טוב והוא אוהב אותי מצד אחד ורוצה להיות איתי אבל מצד שני הוא מתנהג פשוט חרא ואני לא חושבת שזה מגיע לי אבל אני פשוט לא מצליחה לעזוב אותו. אני פשוט מיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל שהקשר הוא יותר פאתולוגי
מיכל20/12/2008כך הוא יותר קשה לניתוק. את לא נמצאת עם האדם המתאים לך ואת זה את כבר יודעת. גשי לקבל עזרה אם את לא מצליחה להתנתק לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...ש.16/12/2008
אני נשואה טרייה. (קרוב ל-4 חודשים) לבעל עדין, תומך ומפרגן. שנינו בעלי אופי מאוד שונה, שנינו באנו מרקעים שונים, בעלי חינוך מעט שונה. אני בהחלט מרגישה שאני אוהבת את בעלי ומעריכה אותו על המון דברים שהוא עושה למעני. הבעיה היחידה היא: שבקשרים קודמים שהיו לי לפני החתונה, הבחורים שיצאתי איתם היו מחמיאים לי על תכונות מסויימות ובעלי לא. חשוב לי לציין שאני לא בחורה שמחפשת הערצה. אבל מאוד חסר לי המבטים האלו של ההתפעלות. אני חשה שבעלי לא "תופס ממני".וזה מאוד מצער אותי. הרבה פעמים בשיחות שאנחנו מנהלים ולפעמים על נושאים שלמדתי אותם במהלך הלימודים האקדמאיים שלי, הוא גם לא שואל לדעתי. לא מחשיב את מה שאני אומרת. ובאופן כללי נהנה להיות בעל הדעת. האם אפשר לפתור דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעלות נושאים בזוגיות בשיחה מקרבת
דורית כהן21/12/2008שלום לך, ש. סליחה על העיכוב בתגובה - השאלה שלך כנראה הסתתרה לה...
רצוי לטפל בהרגשה הזאת שאת מתארת שאינך מרגישה הערכה מצד בעלך ושהוא אינו נוטה להקשיב לדעותייך.
הביטי, בזוגיות צעירה אנחנו הרבה פעמים לא נכנסים לעימותים או לויכוחים מחשש להתרחקות ולכאב לב. הבעייה היא שלאט לאט מצטברים להם נושאים רגישים, שלא דיסקסנו אותם, והם כמו אבנית שמצטברת ומפריעה יותר ויותר לתפקוד הזורם והאוהב של הזוגיות. קחי צ'אנס, טיפה סיכון, ושוחחי איתו על רגשותייך - איך את מרגישה כאשר הוא לא מתייעץ איתך, ספרי לו שחסרות לך מחמאות שלו. מצאי את הדרך להגיד לו את זאת תוך שימת דגש על רגשותיך שלך ולא על התנהגותו שלו, עד כמה שזה אפשרי, כי אם תנסחי זאת בדרך שמאשימה אותו - הוא לא יאהב את השיחה, ובאמת אחד הדברים שקורים אצל הרבה בני זוג הוא שהם לא יודעים לנהל שיחה טעונה ומאשימים זה את זו בכל מיני דברים, באווירה ביקורתית ושיפוטית, ועד מהרה כל שיחה חשובה הופכת להיות משהו שלפחות אחד מבני הזוג לא מעוניין להשתתף בה כדי לא "לחטוף"...
החוכמה היא לבנות את השיחה בין בני זוג בתור דבר נעים, שמקרב, שמלמד, שפותח פתח האחד לעולמו של השני. נסי להכריז על מטרה זו בתור הדבר החשוב, ואם מצליחים בכך - לומדים להעלות עוד ועוד נושאים טועונים בתוך השיחה וזה מצויין. אם את חוששת מניהול שיחה כזאת ללא עזרה,, זוהי טכניקה שניתן ללמוד אותה בשיחת ייעוץ זוגי לא ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח מאוד לתגובה כנה מנשים.יוסי15/12/2008
אני וחברתי במע' יחסים מזה חצי שנה,אנו מסתדרים ומאוד אוהבים. לאחרונה סיפרה לי חברתי על מס' פעמים בהן שכבה באותו לילה בו הכירה בחור. דבר שהפריע לי מאוד כי גרם לי לסמוך עליה פחות וקצת הוריד את ערכה בעיניי.דיברנו על זה וכן עברנו את המשוכה הזו . אציין כי אני נותן חופש וכי חברתי גרה עם שותף. לאחרונה היא מעלה כל מיני נושאים הקשורים לסטוצים, וישנה התחושה כי נהנת לדבר על זה ותומכת בחברות לעשות זאת. היא מספרת לי כל מיני סיפורים בנושא וכן אפילו מספרת על השותף הסטוציונר. אני לא יודע אם היא מדברת על זה בכוונה בשביל לגרום לי לקנאה וכך למשוך אותי יותר.כי זה לא עובד, זה רק גורם לי לרצות להתרחק ולשים מחסום של רגש ביננו. אני לא אוהב את המצב כי אני יודע לפנק אותה והיא מרגישה הכי טוב כשאני לידה. אני מרגיש שאני צריך לקרר את העניינים ביננו כי יש פה לפתע משחקים של כח שבהם איני רוצה להשתתף. באמת אשמח לתגובות מנשים כאן בפורום, ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד מתחברת לתחושות שלך .
מיכל15/12/2008ממה שכתבת יש לי הרגשה שהדיבורים סטוצים מצד בת הזוג שלך הם נסיון להעביר לך איזשהו מסר סמוי. אולי, שהיא רואה את הקשר ביניכם כלא רציני...או שאולי מבקשת לגיטימציה לסטוצים... בכל אופן ,זה לא נשמע טוב! שווה לך לעשות בדק בית לגבי מה היא חושבת על הקשר ביניכם והאם קיימת הלימה ביניכם בנושא. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצית גשריםנורית14/12/2008
אנחנו נשואים 5 שנים. יחסים מעולים. חברות ואהבה. מבחינת סקס יש לנו בין 3-4 פעמים בשבוע. שנינו יוזמים, מברים על זה ואוהבים את זה מאוד. אין לנו ילדים. העניין הוא, ואני קוראת לזה עניין ולא בעיה - בעלי רוצה שנתנסה בעוד דברים- לפני שיבוא היובש.הוא לא מדבר על זוגיות פתוחה אבל כן על ערבים לזוגות שבהם יש נגיעות וכו' אחד בשני.לפני חודש ימים היינו בערב כזה ולהפתעתי היה לי נעים כי שמרתי על עצמי וגם הוא אבל מצד שני הייתה לי קנאה כשראיתי שהוא נרגש ממגע של אישה אחרת.כעת הוא רוצה שנתנסה שוב. אני חוששת שזה יוביל להרס של הזוגיות שלנו.אולי אפילו לפריצה של ערכים שחשובים עבורי מאוד.כשדיברנו על זה הוא אמר שזה עושה לו כיף ואחר כך יש לו אפילו יותר תשוקה אליי והמין שלנו טוב יותר.חוץ מזה הוא הזמין עוד זוג שהוא מכיר מהעבודה ואני מכירה אותם קצת, אבל נראה לי ממש לא לעניין. האם זה מוכר בקרב זוגות? אני לא חפשת נורמה לדברים.רק לדעת שאני לא עושה טעות.הייתי מוותרת על זה.אבל לו זה חשוב ואני מעדיפה שנהיה שם ביחד במשהו קליל כזה מאשר שהוא יעזוב או יבגוד בי מאחורי גבי. ויש לי חברות שנבגדו וראיתי את הכאב שלהן.בעיקר כי הנושא הזה לא דובר אצלהם בבית.מה את אומרת? ותודה על הפורום הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצית גשרים !!!!!!!!!!
טלטל16/12/2008נורית והקוראים . הכותרת צריכה להיות "חצית גשרים (לכוון משבר/או העצמה) זהירות!!!!" זהירות, כי עם האוכל בא התאבון . זה בעצם נקודת מבחן לחיבור שלכם כי למי שזה מתאים אז זה מתאים מאוד ולמי שמלכתחילה יש סדק זה יפער אותו יותר, לכן לא לכל אחד מומלץ להתחיל עם התנסות כזו. לנו זה עושה פלאות אולי בגלל שתמיד שיתפנו כי באנו מבטחון באהבתנו, אז תלוי מאיפה זה בא אצלכם וגם תלוי מאוד בפתיחות ביניכם . כמו כן רק אם זה לצורך תיבול לתשוקה! אבל אם זה לצורך בריחה או תחליף - אסור אסור!!! אז התנאי הוא שההתייחסות קלילה כדי שלא יפגע בהרמוניה ביניכם אלא יתרום ריגוש. גם המינון חשוב. לפני שמחליטים ללכת על זה צריך להסכים על גבולות . אם תחליטו בבטחון שזה נכון לכם, תסכימו ביניכם תמיד להציף. שברגע שאת תחושי לא בנוח, נניח אם תרגישי שמשהו משתבש או שנסחף מידי או כל דבר אחר שעלול לקלקל לכם את הביטחון או האמון במקום לחבר מיד תפסיקו. הקיצר תסכמו מראש שאחרי כל מפגש תעצרו לשתף גם בחוויות כמו מה נעים מה לא או אם נתקלתם בחידוש מרענן ליישום ביניכם. אבל בהחלט אסור ללכת על זה מתוך פחד, כי תלוי אם החצית גשרים אצלכם לכוון העצמה או משבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכן כמו סוס פרא שצריך לרסן...
דורית כהן16/12/2008אני מאוד מסכימה עם טלטל וההצעות שלה. בכניסה לעולם הזה של זוגיות פתוחה - יש הרבה הנאות, ריגושים, העשרה של חיי הרגש והמין של בני הזוג, אבל יחד איתם המון סיכונים. הסיכון הגדול ביותר הוא היסחפות להתאהבות עמוקה במישהו אחר.
נכון שכמו שכתבת, נורית, זוגות שלא פונים לכיוון הזה, יש סיכוי גבוה שימצאו עצמם במקום עוד יותר כואב של בגידות וחוסר אמון, כך שמקבלים אתו ריגוש אבל משלמים מחיר הרבה יותר כבד.
אני חושבת שזה טבעי להימשך ליותר מבן זוג אחד - ככה אנחנו בנויים, אנושית, ואם בונים בתוך הזוגיות מנגנון שמווסת את הצורך בריגושים ע"י הליכה לקבוצות מגע ברמות שונות - ולדעתי זה נעשה יותר ויותר מצוי בקרב זוגות בגילאים שונים - הזוג יכול לבנות לעצמו את הבלמים המתאימים, ואגב, כמו שטלטל הציעה - להפיק לקחים אחרי כל ארוע ולעשות התאמות מתוך הצרכים שלכם והחששות שלכם.
אני מכירה כמה זוגות מאוד מאושרים ואוהבים, שרואים בהליכה לחילופי זוגות או לקבוצות מגע - מעין בונוס וצ'ופר שביכולתם להעניק אחד לשנייה, מתוך ידיעה שהצורך בגיוון ובריגושים חדשים קיים במילא, ועדיף לאפשר אותו לאור היום במקום שיילקח בסתר, מאחורי הגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורנוטופי 2513/12/2008
שלום רב, אני בת 25, נשואה טריה קרוב לחמישה חודשים. לפני הנישואין בעלי ואני יצאנו ביחד שמונה שנים. הזוגיות שלנו באופן כללי נפלאה וטובה אך גיליתי משהו לפני כמה זמן שמאוד מציק לי וגורם לי לכעוס עליו כל הזמן, להעלות את התמונות שראיתי בראשי ולחוש כעס רב.האמת היא שאני אשמה בגלל יצר החטטנות שלי והסקרנות שלי, זה הוביל אותי לסבל. מה שעשיתי הוא כזה- חיטטתי לבעלי במחשב שכרגע הוא משותף לנו וגיליתי מלא אתרי פורנו במועדפים שלו ומלא תמונות של נשים עירומות וחשתי גועל מטורף!!!! באופן טיבעי, התחלתי למחוק כל מיני תמונות וגם כמה אתרים בלי ידיעתו ומה שמציק לי זה מה זה אומר לגבינו אם בכלל? עוד משהו ששכחתי לציין הוא ששבוע לפני שגיליתי את האתרים והתמונות, תפסתי אותו בלילה בסלון למטה רואה סרט פורנו וכשהוא עלה לחדר ושאלתי אותו איפה היה? הוא אמר לי ירדתי לשתות ועליתי, הייתי במחשב.הוא עלה מחורמן לגמרי, ואין לי מושג למה עשיתי זאת אבל עוד שכבנו אחרי זה. שאלתי היא האם זה דבר טיבעי? האם גבר אשר אוהב את אישתו, וטוב לו איתה עדיין אינו יכול לחיות בלי פורנו ותמונות עירום של נשים אחרות? האם האקטים הללו נחשבים לבגידה? אני חשה נבגדת.האם המעשים שלו תקינים וזה לא אומר דבר על הקשר שלנו? האם עליי לדבר איתו על זה? מה עליי לעשות ואיך להתמודד? אשמח אם גברים כנים יוכלו להגיב לגבי זה מנקודת מבט של גבר כמובן. תודה. האם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פורנו זה בגידה או לא
טובי פלד14/12/2022שלום סופי
פורנו ה לא בגידה. היחס של גברים ונשים לסקס הוא שונה. הגורי העושמה הרגש הכל שונה.דברו תחליפו דיעות ותגיעו להבנה טובה יותר ביניכם
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה זה גברים
ליאת15/12/2008ממי אין לך מה לדאוג ככה זה גברים ל90 אחוז מהם יש פורנו במחשב (ה10 הנותרים הם כנראה הומואים) אני מצאתי לבעלי פורנו במחשב וכדי לשפר את חיי המין הצעתי לו שנצפה ביחד אם את אומרת שהוא אוהב אותך ונאמן לך אין לך מה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי פורנו במחשב
ליאת15/12/2008יש לי חברה כבר 4 שנים ויש לי פורנו במחשב גם שנתחתן אני לא מתכוון למחוק אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לקחת ללב
יוסי15/12/2008אני רוצה להגיד לך כי זה דבר טבעי לחלוטין.בקשרים הרצינייים שהיו לי גם תמיד ראיתי פורנו, ולא חלילה כי איני מסופק.הסקס בקשרים היה מאוד טוב. אך לפעמים יש צורך להתייחד קצת לבד.המחשב רק נותן גירוי. אני תמיד טוען כי עדיף שנראה פורנו מאשר יצוצו כל מיני דברים לא בריאים בעליל כמו בגידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורנו כחלק מן המציאות המודרנית
דורית כהן16/12/2008הזמינות של אתרי הפורנו, ההרגל להתחרמן ולהתגרות מינית מגלישה באתרים אלו - הופכים את הנוהג הזה למאוד שכיח, בעיקר אצל גברים אך גם אצל נשים. אני חושבת שעלינו להתרגל למחשבה שאם בעבר צריך היה להביא סרט כחול ולצפות בו בוידאו או בדי.וי.די, כיום כמעט כל אחד יודע למצוא פורנו במחשב, וזה הפך להיות חלק מן המציאות והרפרטואר המיני של הרבה מאוד אנשים. זה הולך בד בבד עם פנטזיות פרטיות שרצות לנו במוח כאשר אנחנו רואים אישה יפה (או גבר)
וסקסית ברחוב או בעבודה, זה חלק מן הביטוי העצמי המיני שלנו - איפה שיש גירוי מיני - הרבה מאיתנו ימצאו את עצמם שם, כי זה מושך, וזה זמין.
במחשב ה"משחק" הוא עוד יותר מלהיב כי יש יותר שליטה, יותר אינטראקציה, יותר גיוון, יותר ביזאר, מאשר ברחוב או בספריית הוידיאו.
גברים, יותר מנשים, בעיקר בגלל החינוך שקיבלו - הינם יותר פתוחים לגירויים מיניים. נשים חונכו להישמר, להיות צנועות, לא בוטות, ואילו גברים רבים מדברים חופשי על זיונים, מאוננים בצוותא בצבא, מתגאים בביטוי המיני שלהם ולא מסתירים אותו. לכן השונות בתגובה לפורנו באינטרנט - נשים נדהמות, נגעלות, מרגישות נבגדות ואילו גברים מחפשים עוד ועוד אתרים ומשתעשעים בפנטזיות.
אהבתי את התגובה הקודמת של האישה שהצטרפה לבן זוגה בגלישה לאתרים, כי זה לא יעזור לך אם תמחקי או אם תתלונני - הוא רק יסתיר זאת יותר טוב וירגיש אשמה וכעס כלפייך שאת חוסמת אותו. גלי הבנה לעניין הבריא שלו בסקס, ותשמחי שהעולם המיני שלו עשיר וחופשי, ולא חסום ומדוכא כמו של הרבה נשים...,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כ"כ מבינה אותך!
אנה17/12/2008גם אני נשואה יחסית טרייה וצעירה. עוד בתקופת חברותנו ידעתי שבעלי גולש באתרי סקס וזה הפריע לי אז אבל רק באלמנט של הקנאה ואח"כ גם למדתי לצחוק על זה אם נגיד הוא שכח את השמן תינוקות ליד המחשב ודברים כאלה. אבל בזמן האחרון אני לא יודעת מה קרה לי. כמו שכתבת אני מוסיפה לעצמי גם סבל רב בחיטוט בלתי פוסק בהיסטוריה של המחשב- שונאת כל בחורה מושלמת שאני רואה שם כואבת מאוד ואפילו מדוכאת מזה. הסיבה? למה הוא מעדיף את זה על פניי. פעם בשבוע זה מספיק לו בשאר השבוע הוא עייף, אין לו חשק,הוא עסוק,הוא יוצא עם חברים ועוד אלף ואחד דברים, בכלל לא מושך לכיוון, מחכה שאני תמיד אזום, חייב גירוי רציני לפני העניין אפילו ברמה שאני שוכבת איתו והוא עוצם את עיניו שאני מענגת אותו אני חשה שהוא מפנטז על נשים אחרות. אבל פורנו? כל יום ופעמיים ביום. ואני עושה הכל. קונה ביגוד תחתון סקסי, מפנקת אותו עד אובדן חושים, עושה הכל והוא? פעם בשבוע מתמסר אליי ואח"כ כלום. אני גם נראית בסדר גמור - זו לא הבעיה. בכל פעם שהוא מסרב לי בתואנה כזו או אחרת אני נקרעת . גם הצעתי לו פעם לראות ביחד איזה סרט - בחיי! אבל זה לא ממש הדליק אותו. דיברנו על זה. ודיברנו על זה. ודיברנו על זה. ורבנו על זה. אבל אפילו עכשיו שהדיבור על זה יותר שפוי אני יודעת שאנחנו במעגל - ככל שאני רוצה יותר הוא רוצה פחות וככל שהוא רוצה פחות אני רוצה יותר. הוא אומר שלא תמיד יש לו כוח להשקיע ובסקס צריך להשקיע. הוא אומר שפעם בשבוע זה בהחלט מספיק ואנחנו בסדר גמור ובכלל שאפסיק לספור לו פעמים. הוא אומר שאני צריכה ללמוד לחיות עם זה כי זה המצב ושאפסיק להיות כ"כ רגשנית בענין ובכלל מעצבן אותו הנושא הזה וזה מוציא לו את כל החשק והוא לא צריך לדבר איתי על האוננות שלו ובזב אני יודעת שהוא צודק. אני יודעת שהוא חרמן אחרת לא היה אוהב כ"כ סקס במחשב. הוא גם התוודה בפניי שהוא הרבה פעמים מפנטז על נשים אחרות שאנחנו שוכבים. הוא גם ביקש ממני אישור לבגוד בי במידה והוא יסע לטיול חברים בחו"ל אבל אמר שהוא בטוח לא יממש את האישור אבל זה טוב לדעת שאני מאשרת. אני יודעת שהוא אוהב אותי. אני יודעת שהוא באמת נמשך אליי. שזה קורה - זה בד"כ נהדר. אבל נהייתי אישה של חול ולא קודש. ואישה של ימי חול זה ממש לא מרגש. לפני שהנישואים שלי נהרסים (אני ידועת שהוא לא בוגד בי- אלא עם שיחות סקס במחשב זה בגידה) אנחנו באמת אוהבים, אני מגיעה להחלטה לזרום. לא יודעת כמה זמן זה יחזיק, אולי הקנאה תאכל אותי- כי חוץ מזה שאני משגעת אותו כהגדרתו- הכל בסדר איתנו- כך הוא אומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
טופי 2518/12/2008האם את רוצה לומר שהעולם שלי חסום ומדוכא? בגלל שאיני מסתכלת על אתרי פורנו באותו אופן שהוא מסתכל על זה? האמת שכן פתחתם לי כולכם את המחשבה וגרמתם לי להבין שזה בסדר וזה טיבעי ומה שהכי חשוב שזה בהחלט לא מהווה תחליף ליחסים בינינו אלא רק הצית אותם. להיפך, אם בעבר החשק המיני שלי היה די ירוד, דווקא עכשיו, לאחר שגיליתי את "סודותיו הנסתרים" אני רק חושקת בקיום יחסים איתו עוד יותר!!!! פתאום בא לי. כאילו שבצורה עקיפה, זה שיפר לי את החשק המיני והסקס נהיה בתדירות יותר גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
אור19/12/2008יוסי אני תומכת בדיעה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי,הילה13/12/2008
היי, שמי הילה יש לי חבר 4 שנים. לפני כחודשיים הציע לי נישואים, אז אנחנו כרגע מאורסים. כרגע אנחנו גרים דירה שהביאו לנו ההורים שלו (לתקופה) הוא היה גר בדירה הזאת לבד בתקופה שהיינו חברים, הייתי באה לישון פה יום שם עוד יום. בשנה האחרונה עברתי לגור שם. אני עדיין הולכת להוריי פעם בשבועיים ישנה שם מבחינת נוחות (יותר קרוב לחברות שלי, לאירועים שבהן אני מבלה)... או.קיי, אז ככה... בתקופה האחרונה יש לנו מלאן ריבים!!!! אומרים שזה בגלל הלחץ של החתונה, לא ידוע לי למה. מה שכן שמתי לב אצל הבן זוג שלי זה שבזמן האחרון כשאנו רבים הוא לא טורח להתנצל (ברוב הפעמים הוא אשם...) מייד אלא מחכה כמה ימים ורק כשמבין את גודל האכזבה, את גודל הפגיעה שגרם לי טורח ומשלים... אני רוצה להתייעץ אתך בנוגע לריב שרבנו היום בבוקר: הוא כבר היה ער, אני קמתי שאלתי אותו מה אתה עושה??? כי הוא לא היה בחדר שינה, הוא יצא עליי "מה אני עושה???מה יש לך? כל הזמן את חוקרת..." וכדומה... הוא לא ממש צעק אבל פשוט הראה שהתעצבן שאני שואלת אותו שאלות כאלה כל הזמן. הוא שאל אותי איפה התיק שלי (כי הוא רצה מהתיק שלי את הסיגריות שלו) אמרתי לו שאין לי מושג התיק כנראה בסלון, הוא אומר לי הוא לא בסלון נראה לי שפרצו לבית וגנבו לך את התיק (בנימת זלזול!!!) הוא התחיל לחפש את התיק הלחיץ גם אותי. אמרתי לו שיילך לבדוק באוטו והוא המשיך לטעון שהבאתי את התיק מהאוטו... בשלב זה אני כבר הפיוזים עלו לי למוח, הוא הצליח לעצבן אותי מאוד בעוד אני חצי ישנה!!! הוא יצא לאוטו הביא את התיק. אמר לי התיק שלך היה באוטו. קמתי צחצחתי שיניים ראיתי שהוא הכין לו קפה (הוא שאל לפני אם אני רוצה...) אז החלטתי לקחת את הקפה שהכין לעצמו ולשפוך אותו (כי בשלב הזה הוא כבר לא היה עצבני - כאילו הכל בסדר איתו ורק אני נשארתי עם העצבים...) אז שפכתי את הקפה לכיור צחצחתי שיניים, הוא גם התעצבן שאל אותי "מתי את הולכת????" בשלב זה הבנתי שאם אני יישאר שם עוד דקה אני ירביץ לו מעצבים, אז באמת שמתי נעליים קמתי והלכתי להורים שלי. הוא התקשר אליי בדרך שאל איפה אני אמרתי לו שהוא אמר לי ללכת אז הלכתי, ואני מעדיפה ללכת כי אני יותר מדי עצבנית. הוא אמר לי את יודעת שצחקתי אתך (גם בנימת זלזול כזאת...). הקיצר אני עכשיו אצל ההורים שלי הוא לא מוכן לבקש סליחה על מה שעשה ועל מה שאמר הוא נחוש בדעתו כמו לא יודעת מה........... הוא חושב שאני אשמה. אני כבר מתוסכלת ממנו , ממש ככה. אי חייבת עזרה ממך, שתדריכי אותי כיצד להתנהג הוא כרגע חושב שהוא הכי בסדר בעולם... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתאמן לריב נכון
דורית כהן16/12/2008הילה היקרה, ראשית תודה על התיאור המפורט אשר מצליח להדגים היטב את הבעייה שלכם.
איכשהו נראה לי ששניכם קצת מבוהלים מן ההחלטה להתחתן והריבים הרבים שמתרחשים מהווים הזדמנות לבדוק גבולות אחד אצל השנייה, להתגרות ולבחון איך תתגברו. הריבים הללו הינם
אימונים מאוד חשובים לקראת הזוגיות המחוייבת של אחרי הנישואין. את יכולה לראות בריבים הללו סוג של מבחן לעוצמת הקשר והאהבה. כי כאשר הויכוח הפנימי בינך לבין עצמך הוא - מי יתנצל ראשון, או "מי צודק יותר", אני יכולה להגיד לך שלא תגיעו רחוק בזוגיות שלכם. אהבה חזקה, איכפתיות, מחוייבות לקשר ולהצלחתו, אמפטיה לשני - כל אלו מאפשרות לקצר את משך הריבים ולראות אותם בפרופורציה הנכונה.
הריבים שלכם נשמעים לי מאוד , אבל מאוד!!! ילדותיים וקטנוניים, ועליכם עכשו ללמוד להגיד אחד לשני מה חשוב לכם בצורת הדיבור, ביחס, אלו בקשות יש לכם זה מזו, ולשתף בחששות ובמתחים. במקום לעשות את הדברים האלו אתם נתפסים לצורת הדיבור, נעלבים, מתנקמים, ומתרחקים. אם לא תצליחו לנהל שיחה - לא בשעת כעס, אלא בשעה רגועה - שבה תצליחו להקשיב טוב אחד לשנייה ולהגיד בצורה רגועה, לא מאשימה, מה מפריע לכם - היעזרו בייעוץ זוגי חד פעמי או קצר מועד, שיקנה לכם כמה כלי תקשורת, של השמעה והקשבה, לפני שהריבים יחסלו את האהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?מ11/12/2008
אני בת 57 .לפני כשנתיים וחצי הקרתי גבר והתאהבנו וכל אחד התגרש כדי שניהיה ביחד . בהתחלה הכל היה כל כך יפה כמו חלום. (אנחנו גרים ביחד אצלי יחד עם הילדים שלי). אחרי 6 חודשים שהוא עבר לגור אצלי ראיתי בפירות סיכות של הניידת שלו שהוא מדבר כ 5-10 פעמים ביום עם שני נשים ( בסירוגים) מעיר מגוריו. קיבלתי את זה מאוד קשה למראות שהוא עמר לי שזה כלום ואין שום דבר ביניהם. מאז הסיפוק המיני שלי ירד במידה מסויימת. לפני כמה ימים גיליתי שיש לו אימיל נוסך עם רשימה של כ- 10 נשים. הוא שיקר לי שהרשימה לא קיימת כיהוא מחק אותה אבל אני הצלחתי לפני זה להדפיס אותה אבל הוא לא מכיר בקיומה. יש לציין שמבחינת כלכלת הבית אני קונה הכל ובסוך כול חודש הוא נותן לי ק'ק פתוח וכמה שאני צריכה אני מעבירה לחשבון שלי.יש לי גם גישה חופשית לחשבון שלו. אחרי הגילוי של האימיל אני מפחדת להכנס איתו למיתה. אני מרגישה שאני לא מסוגלת לגעת בו בגלל שלי מאוד מפריע שקרים. מה אני צריכה לעשות? האם להמשיל איתו? אם כן איך אני יכולה להתגבר על המצוקה שלי? תודה מראש יש לציין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך בריגושים
דורית כהן13/12/2008מ היקרה, לצערי התאהבת בגבר שכנראה זקוק לריגושים - ואכן זו היתה הדרך שבה הוא הכיר אותך- התאהבתם וניהלתם פרשייה מחוץ לנישואין. יש לו צורך בסיסי - אולי התמכרות אפילו - לקשרים חדשים ונוספים, לריגוש הזה, ויש להניח שאם תתחקרי אותו, תרגלי אחריו ותתפסי אותו כל פעם, הוא רק ימצא עוד דרכים להסתיר זאת מפנייך וזה יגרום לריחוק נוסף ביניכם. השאלה היא אם את יכולה לחיות עם הצורך הזה שלו בריגושים ובהיכרויות, ואני חושבת שהידיעה הזאת מאוד מפריעה ומקלקלת. נסו אולי להגיע לייעוץ כדי לראות אם ניתן להתגבר על הבעיה.
אומר רק שאם מגיעים להסדר ולהבנה שכל אחד מבני הזוג רשאי "לשחק" קצת, בגבולות שמוסכמים על בני הזוג, יש סיכוי להגיע לזוגיות שנותנת המון חופש ופרגון ויכולה להחזיק מעמד זמן רב, בלי שמישהו מבני הזוג יהיה חייב לקטוף "פירות אסורים". ההבנה שיש בני אדם עם צורך מאוד חזק ריגושים ובחידושים הולידה את המודל של זוגיות פתוחה, שבתוכו ישנן הגדרות פתוחות יותר ופתוחות פחות - על פי הכללים שכל זוג קובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד רביעיטל11/12/2008
שלום אני בת 34 נשואה 10 שנים ואם לשלוש (4 6 ו 8) אני מאוד רוצה ילד נוסף ובעלי לא מוכן לשמוע על זה. הסיבות שלו הן דאגה כלכלית (שנינו שכירים שמרוויחים יפה) ורצון להתחיל להנות מהחיים ללא תינוקות (אני חושבת שהחיים יפים כבר עכשיו). אציין שבתחילת נישואנו הוא רצה 2 ילדים ואני 3. לפני שנה התחלתי ל"הרגיש את הרחם" והרצון לילד רביעי עלה והתפתח. אני אוהבת מאוד את ילדי ויש לנו בית חם ואוהב - אציין שבעלי הוא אב נפלא לידינו. ניסיתי לדבר עימו מספר פעמים ולהסביר את רצוני. אני מבינה את עמדתו והוא את עמדתי ועדיין אנו תקועים, אני מרגישה שאם "אוותר" אתחרט על כך כל חיי. ואם הוא "יוותר" אולי יהיה לו קצת "לא נוח" בהתחלה אבל אח"כ יהנה - כל תינוק הופך לילד... המצב ביננו כרגע די מוזר, אני מרגישה מדוכאת מכך שלא יהיה לנו ילד נוסף ולא ממש מצליחה להשלים עם זה, מרגישה שמשהו עומד ביננו. איך אני יכולה לשכנע אותו?? קשה לי מאוד להשלים עם זה שלא יהיה לנו ילד נוסף. תודה מראש על כל העצות טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרבה מה לעשות
דורית כהן13/12/2008טל היקרה, לצערי אינני יכולה לעזור במצב כזה, כי יש בכך משהו מאוד לא פיר כלפי בעלך. הפער ביניכם היה קיים תמיד, מן ההתחלה הוא אמר שהוא רוצה פחות ילדים מכפי שאת רצית. הגישה שלו היא שונה משלך, וככה זה בזוגיות, את מחברת את חייך עם חייו של מישהו אחר לטוב ולרע, ומאותו רגע על שניכם להתחשב זה בזו ולהביא בחשבון שלא תסכימו על כל דבר.
נכון שהמון פעמים קורה שאחד מבני הזוג מתנגד להביא עוד ילד ובכל זאת אם נכנסים להריון ומגיע הילד הנוסף - מתאהבים בו ושוכחים את הגישה ההתחלתית, אבל יתכן גם שללחוץ עליו להביא עוד ילד יתחיל ביניכם תהליך של התרחקות וכעס סמוי שעלול לקלקל את מערכת היחסים היפה שתיארת שקיימת. אני יודעת שזהו ממש צורך ביולוגי, רגשי, שכובש אותך - הרצון לעוד ילד, ואני יודעת שקיים גם השיקול של הגיל הביולוגי שלך, אבל מאוד לא בריא להפעיל לחץ בנושא הזה. אולי מידי פעם להעלות זאת ולבחון את יחסו, אולי יקרה משהו וזה יתשנה בעוד שנה או שנתיים, אם כי אינני חושבת שסביר שזה יקרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כל כך מבינה
שושקה07/11/2009אני ממש מבינה אותך! גם אצלנו זה ככה..האמת שבעלי רצה מספר ילדים דווקא גדול אבל היו אילוצים כלכליים שקצת עיכבו אותנו והיום כאשר אנחנו שוב במצב שבהחלט יכול לשקול את העניין נכנסו שיקולים אחרים שדי מפריעים: הגיל 36 הפער בן הקטן לזה שיבוא. על כל שאר הדברים אפשר להתגבר אבל כאשר עברו השנים החשק מהצד השני מאוד ירד ולתחושת החזקות שאת מתארת יש מקום יותר אצל נשים.
אני לפעמים מנדנדת יותר מדי ובעלי מודה שזה רק מרחיק....ואומר שאם אני אעלה מדי פעם את הנושא אולי משהו אצלו ישתנה והוא מודה שסביר יותר שלא.
ולכן נשאר לי פשוט לקוות שמשהו בפנים יזוז....
ולא שווה להרוס את זוגיות הנפלאה בגלל דדבר כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טל
shir.08/11/2009אני מבינה מה שאת כותבת.. ונשמע שהצורך הזה הוא ענק אצלך, למרות שסיפקת אותו שלוש פעמים. :) אני מסכימה עם דורית, שאכן יש פה חיים של שניים ובלי שניים, זרע וביצית - אין ילדים, ובלי הסכמה משותפת- לא מביאים אותם לעולם.. ואם מביאים מבלי שתהיו שלמים עם זה לגמרי- זה יכול לעורר חיכוכים בהמשך.. "אמרתי לך שלא רציתי את הילד הזה", ואם הולכים קצת יותר רחוק, ייתכן וילד שלא היה רצוי ע"י שני הוריו באופן מלא, יסבול במקומות מסוימים בחייו, מול ההורה שכביכול דחה את הרעיון להביא אותו, וזה פשוט לא שווה את הסיכון הזה. דומה מאוד לילד "פנצ'ר", שלא היה מתוכנן, וזה יכול לעלות יותר מאוחר ולהציף את הדחיה.
ובכל זאת, אני חושבת שאולי, למרות שזה ממש לא תחליף, אולי- תנסי לקחת את הצורך הגדול הזה ולנתב אותו למקום אחר.. אולי- טיפול בילדים (מועדוניות, התנדבות עם ילדים, סיוע למשפחות במצוקה, סייעת בגן ילדים, לפתוח פעוטון, השמיים הם הגבול שלך).. משהו שיוכל לתת לך את ההרגשה שאת מגדלת משהו חדש, אמנם ביולוגית לא שלך- אבל זאת גם לידה מסוג אחר וגם תהליך של גדילה וצמיחה מסוג אחר. יש כ"כ הרבה ילדים שזקוקים לצורך של מישהי כמוך, לדמות של אם ואין להם, ואת- שהתברכת בצורך הזה ומילאת אותו ועוד נשאר בך את הרצון- יכולה להפוך את זה לשליחות אמיתית, ולהעניק את זה לילד שאין לו.
אני מנסה רגע לשים בצד את המחלוקת בינך לבין בעלך בעיניין, ולשים פוקוס על הצורך האישי שלך למלא ולספק את החוש האימהי בעוד מקום, בעוד פרי חדש. אם הפרי הזה לא יכול להיות ביולוגי, אולי תחשבי על היריון ולידה מסוג אחר- במקום אחר.
אז זה לא מושלם, אבל אולי זה יכול לתת לך איזה שובע לתקופה, אולי זה יתן לך סיפוק אחר, אולי שם תגשימי את היכולות הגבוהות שלך לקבלה, להכלה, לנתינה.. במקומות שבהם ""אמא" זה לא מובן מאליו.. ובך יש את זה בכמויות.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות,כעס,חשדנות,חייבת עזרה!נירית11/12/2008
אני כבר 4 שנים עם החבר מאז שאנחנו יוצאים,אנחנו רבים המון(יש אהבה גדולה)אבל משום מה המריבות בלתי פוסקות! הוא עובד רוב היום ככה שלא יוצא לנו הרבה להיפגש,וגם שכבר יוצא אז אנחנו רבים! מה שמעצבן שעד שאנחנו יוצאים אני מרגישה שהוא בוהה בכל הבחורות מסביב חוץ ממני! כאילו מה?!!עד שאנחנו נפגשים הוא בקושי מסתכל עלי,וגם קשה לו להסתכל עלי כשאנחנו מדברים.. ומאז שאני מרגישה שהוא בוחן כל בחורה שזזה ירד לי הביטחון העצמי מאוד,ונהייתי פראנואידית לגביו,למשל כשהוא יוצא לעבודה אני מפחדת שהוא כל היום יסתכל על בחורות וזה עושה לי רע!! (וכבר יצאתי עם בחורים לפניו שלא היו בוההים בבחורות בצורה כזאת מוגזמת!)אני כבר אובדת עצות האם ניתן להציל את הקשר הזה,ואיך?? חייייבת את עזרתכם מוריה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות, כעס, חשדנות: אין עשן בלי אש
יהודית ברגמן11/12/2008מוריה יקרה, יתכן שהאהבה לא הדדית במשך 4 שנות חברות המלווה בקנאה ומריבות קשות. אולי אני טועה, אבל נראה שהוא לא מתרגש ממך, לא מסתפק בך - יגיד מה שיגיד...הוא מתעניין באחרות. בוהה בהן בצורה שאינה מכבדת אותך. הוא לא מסתכל לך בעיניים- הוא מתחמק מהאמת. כך אני מבינה משפת הגוף שלו אותה תיארת והיא מדברת יותר ממילים. יתכן שנכנסת לסחרור של קנאה מוגזמת בגלל אהבתך אליו, מה שלא היה קיים עם חברייך הקודמים. נסי לברר בשיחה ישירה מה מניע אותו ותבחני בעצמך עד כמה שווה לך להלחם על הקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות רבותאבי09/12/2008
שלום אני ואישתי נשואים שנתיים בלי ילדים לפעמים הכל נחמד וכיפי ולפעמים יש ריב או ויכוח שגורם לשנינו לא לדבר אחד אם השניה יצא לי לחשוב לא פעם על גרושים למרות אני חושש מכך ומלהישאר לבד.אנחנו יצאנו המון שנים יחד לפני שהתחתנו שנינו בסביבות גילאי ה30 שאלתי היא מה אפשר לעשות על מנת לשמור על הנישואים שלנו כי אני מרגיש שכל המריבות הורסים תקשר תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לדעת איך לריב
יהודית ברגמן11/12/2008אבי יקר, צריך לדעת איך לריב כדי לקחת את היחסים לרף גבוה יותר,
כדאי ללכת ליעוץ זוגי לפני שהריבים יפגמו בקשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי שלום
רועי13/12/2008אבי, אני כ"כ מזדהה איתך, אך לצערי אצלנו העניינים כנראה יצאו משליטה ואשתי החליטה כן להתגרש,דווקא עכשיו כאשר היא בהריון עם תאומים, ולאחר שלוש שנות נישואין בסה"כ. המלצתי הכנה לך היא פשוט לדעת לוותר! אין שום אפשרות אחרת. אם היום הייתי יכול להחזיר את הגלגל אחורה, והלוואי שעוד אפשר, זה בדיוק מה שהייתי עושה. אני יודע שזה לפעמים לא קל, אבל כנראה שזו הדרך, והלוואי שבאמת תצליחו לשמור על חיי הנישואין שלכם לעוד שנים רבות וארוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתרהטליה09/12/2008
הי דורית ויהודית-אשמח לשמוע את חוות דעתכן ואולי פיתרון לסוגיה שלי.אני נשואה כמעט 20 שנה.נישואין עם עליות וירידות כמו כולם אבל יש אהבה גדולה ביננו. הבעיה היא שכול השנים וגיליתי את זה בשנתיים האחרונות הוא נוהג ללכת לעיסוי.גיליתי במקרה כי מטפלת התקשרה אליו שהוא חייב כסף.אחרי חיטוטים (סליחה הוא הסתיר ממני אז הייתי חייבת לגלות)בנייד שלו כול פעם כשהוא חזר עם ריח של שמנים אתריים הסתכלתי בשיחות האחרונות שלו וגיליתי מעסה שהוא היה אצלה.עשיתי "חקירה" קטנה ואף אני הלכתי לאלה שהוא היה אצלהן וכולן לא מפוקפקות אלא עיסוי רפואי מקצועי.דיברתי איתו בשנה האחרונה :שההסתר מאוד פוגע בי ולמה יש לו צורך להסתיר זאת ממני? הרי זה לא לפרוצות או לדברים שפוגמים והורסים זוגיות.הוא הבטיח להשתנות ורק אמר לי שהוא לא מייחס לזה חשיבות והוא לא חייב לתת לי דין וחשבון על כל דבר שהוא עושה.זה ממש פגע בי ואמרתי לו שצריך שקיפות בנישואין ולהיות גלוי ואני לא שוטר שלו חלילה.היה שקט כשנה ועכשיו גיליתי שהוא קבע ללכת למעסה חדשה שהשאירה לו הודעה.מה עלי לעשות? אני ממש פגועה מה עוד שהזוגיות שלנו בסך הכול נהדרת אבל למה הוא נוהג ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות מוחלטת לעומת תשוקה מינית
דורית כהן13/12/2008אני מתרשמת שעצם העניין שהוא מקבל מסג'ים לא כל כך מפריע לך אלא רק ההסתרה. ראי, טליה, כנראה יש לו צורך ברמה מסויימת של פרטיות, ואני מניחה שהחטטנות שלך כפי שאת עצמך קראת לכך - מפריעה לו מאוד. שקיפות מוחלטת כפי שאת היית רוצה - צריכה ךהתאים לשני בני הזוג, ועושה רושם שהוא אינו שותף לאידיאל הזה שלך. את מנסה להפוך אותו לשותף והוא "מורד", וממשיך בשלו...אני מאמינה שככל שאת תלחצי יותר על שקיפות, כך יגבר הצורך שלו בעולם פרטי משלו, סוג של דווקא. ואני רוצה לספר לך ששקיפות מוחלטת היא לאו דווקא מומלצת. אסביר לך למה: כאשר הכל פתוח בין בני הזוג, נעלמים כל האלמנטים של מיסתורין, מתח, אי וודאות. נכון, זה משרה המון ביטחון, אבל בהרבה פעמים זה עלול לפגוע דווקא בתשוקה המינית.
למה? מה הקשר? כי אם תחשבי על כך, התשוקה המינית מתעצמת ככל שיש בה יותר חידוש, ואי ידיעה, מיסתורין, ואפילו קצת מתח. זו לא המצאה שלי, כתבה על כך הפסיכולוגית האמריקאית אסתר פרל בסיפרה המצויין "אינטליגנציה ארוטית". היא ממליצה שיישאר קצת מסתורין וחוסר שקיפות בין שני הזוג, קצת מתח, קצת חששות, והבחירה של בן זוגך ללכת למסג'ים זו בדיוק הרמה של קצת פלירטוטים, קצת סיכון, שהיא ממליצה כדי שהזוגיות והמיניות לא תהפוך ללגמרי מובנת מאליה ותישחק בשיגרה המוכרת והמשעממת.
אני יודעת שזוהי דעה מהפכנית, אבל אם תקראי את הספר שם היא מסבירה זאת מאוד יפה, עם המון דוגמאות מצויינות. מה דעתך, טליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)