מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- די, נשבר ליyb11101/02/2009
בוקר טוב, נשואה כארבע וחצי שנים ויצאנו שלוש וחצי, כך שמכירים כבר שמונה שנים (וואו, אם חושבים על זה). יש לנו בת בכורה בת שנה, ולפני שהייתי בהריון וקצת לתוכו כבר עברנו ייעוץ זוגי כחצי שנה. היועצת אמרה לי אז, כשהיינו בפגישה אישית רק אני והיא, שבעלי הוא אדם קשה ואת רוב הויתורים בזוגיות אני אצטרך לעשות. הייתי בשוק אז, אבל המשפט לא יוצא לי מהראש. בעלי הוא אדם מאוד עקשן ושתלטן,שמדבר אלי לא יפה פעמים רבות, ואני מרגישה שאני צריכה ללכת לידו על ביצים בעוד הוא לא ממש חושב כך לגבי. הוא זה שמקבל את רוב ההחלטות בבית מלבד על הילדה, כי לי פשוט נמאס מלהתווכח. לעיתים ויכוחים עמו נראים כאילו זה להתווכח עם קיר, אז אני מוותרת. ביום שישי נשברתי ופשוט לא הבנתי למה אני נמצאת עם האדם הזה, ואיך הייתי עוורת כשהכרתי אותו ונסחפתי אחרי המחמאות, בהן הוא כל כך טוב, וליטפו לי את האגו המעורער שלי אז. דיבורים כמו חול...לכן הוא גם איש מכירות. מכר את עצמו לי בהמון הבטחות. הוא מקבל החלטות נורא לאט, והרבה פעמים אנו מפסידים בגלל זה, ואני כל פעם מתעצבנת מחדש על התהליך של ההתלבטות "בלבולי המוח" שהוא טוחן לי לגביהם בתהליך ההחלטה. הוא מדבר אלי לא יפה ובזלזול"אל תנהלי אותי" (לניסיונותי להציע בעדינות מקומות להתקשר אליהם), "תהיי בשקט", "מאיזה צד את רוצה את השקר שלך מרוח - מימין או משמאל?" (לניסיונותי לשאול כמה זמן יקח לו להחליט על גן לילדה) הן רק דוגמאות מהיומיים האחרונים והוא בכלל לא מרגיש. ביום שישי גם חזרה אלי ההחלטה שהייתה לי לפני שהילדה הזו נולדה - אז זה היה ש"אני אוציא ממנו את הילד הזה שאני רוצה" ועכשיו זה שאני אוציא ממנו את שני הילדים הנוספים שאני רוצה. אבל אני לא רוצה לחיות בנישואין חסרי אהבה, רק בשביל מטרה. אני לא יודעת אם אני רוצה אותו כאבא לילדים שלי, כי אני לא יודעת איזה אבא הוא יהיה כשהם יהיו יותר גדולים ואיך יגיב אם יאכזבו ויתחצפו אליו. האם גם יעלוב בהם? ישפיל אותם? לא יקשיב להם? כמו שהוא עושה לי. אבל לא מרגישה שיש לי הרבה ברירה, כי אני לא ממש צעירה (32) ועד שאמצא מישהו חדש, לא אוכל כבר ללדת. ולא רוצה להשאיר אותה ללא אחים. חוץ מזה, אין לי כסף לצאת החוצה (עדיין לא כותבת את המילה המפורשת), ומה עם הילדה? הילדים? לא בטוחה שפרידה שלנו והורות נפרדת תהיה כל כך יפה, בגלל אופיו. מפחדת להוציא את התסכולים שלי לילדים כי לא פייר להם. הוא שאל אותי אתמול אם אני אוהבת אותו. עניתי "ברור", אבל הלב שלי היה ריק. ומרגישה שכל פעם שמדברת איתו זה עוזר לכמה ימים/שבועות ואז שוב מההתחלה ומתישהו יגמר לי מזה וזהו. ייעוץ זוגי שהיינו עזר, אבל אז היה לנו גם כסף לזה, ועכשיו אין, ואני גם לא מי יודע מה מרוויחה מאז הלידה, ואנו רוצים עוד ילדים (להתחיל בספטמבר). מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלכודת
דורית כהן01/02/2009יקירתי, צר לי על מה שאת עוברת. התכנית שלך שאת כה בכנות משתפת אותנו בה - שיהיו לבת לך עוד שני אחים מאותו אבא, והפניית עורף כלפיו מבחינה רגשית, היא מאוד לא פשוטה. את בעצם משקרת לו: לא עומדת מולו ומתעקשת על הדברים שחשובים לך כי את מעדיפה להימנע מעימותים, ומצד שני "מרגיעה" אותו שאת אוהבת אותו. נכון שאני מבינה שהעימותים איתו הם מאוד קשים לך, כי הוא אדם - לדברייך - "עקשן ושתלטן, איש קשה". בכל זאת אני מציעה שתשקלי שוב את האסטרטגיה הזאת שלך. כי את מכניסה את עצמך למערכת יחסים שקרית, לוקחת ממנו "ילדים נוספים" ומתעלת אותו למצב בו בעוד כמה שנים יהיו כנראה גירושין, בהם הוא יצטרך לשלם מזונות ל 3 ילדים. אגב, גם לך יהיה הרבה יור קשה למצוא זוגיות חדשה בעוד כמה שנים עם 3 ילדים לעומת היום עם ילדה אחת בגיל 30 וקצת. בעיני את אישה מאוד צעירה, בניגוד למה שאת כותבת על עצמך. היכנסי לפרופורציה בנושא זה...אל תכניסי את עצמך ואותו למלכודת יותר גרועה.
אני הייתי מציעה לך להתעקש בכל זאת על ייעוץ זוגי מתאים, ולהיות ישרה איתו ועם עצמך אם זה לא יוצר שינוי. המשפט שלו - "אל תנהלי אותי" מעיד שיש לו צורך חזק מאוד בעצמאות, וכאשר כובלים אותו ומנהלים אותו זה מוציא ממנו את התגובות הכי נואשות וכועסות, מתוך הגנה על עצמו, כנראה בגלל דברים שקרו לו בעברו, אולי מול ההורים שלו. יכום הגעת למצב שאת כבר לא סובלת אותו, ורואה כל התנהגות שלו כמאיימת עלייך ופוגעת בך. אלו דברים שניתן לשנות בייעוץ זוגי מתאים. להביא אתכם שתבינו יותר לעומק מאיפה מגיעות התגובות הקשות האלו ומה ניתן לעשות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית תשוקה!!ימית30/01/2009
טוב אני בת 21 יש לי חבר מיזה כבר שנתיים בן 28 אני אוהבת אותו מאאד אנחנו רוצים להתחתן הבעיה היחידה היא שאני לא נהנת מסקס לא בא ליי אףףף פעם מיצידי גם חודשים לא לשכב איתו אני לא יודעת מה זה להנות מסקס????.וכן הגעתי איתו לאורגזמות כמובן שלא מחדירה !! סקס היא הבעיהה העיקרית באהבה שלנו אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואכן נפרדנו בגלל סקססס...אף פעם לא בא לי ואם היינו מקיימים אז הייתי פשוט שואלת את עצמי ??? למה אני לא נהנתת כמו שכל הבחורות בעולם נהנות אני לא מבינה אתת זה .אני חייבת ייעוץץ דחוף כי זה מסכן לי כל קשר בעתיד...זה רודף אותי שניםםם...למרות ששכבתי רק עם 2 גברים !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לוותר על משיכה מינית
דורית כהן01/02/2009ימית היקרה. מכיוון שכתבת שמעולם לא הרגשת שבא לך, לא הרגשת כלפיו תשוקה, ומכיוון שאת כה צעירה, עלי לומר לך שמאוד יתכן שהתאהבת בגבר שאינך נמשכת אליו. זה קורה, שאין כימייה בסיסית בין גבר לאישה, וזה עלול ללוות אתכם כל ימי חייכם. השאלה היא אם את מוכנה להיכנס למערכת יחסים שכזאת בידיעה שלא ניתן לעשות הרבה כדי לשפר את המצב? גם לבן זוגך זה לא מגיע. אם תתחתנו הבעייה תמשיך ללוות אתכם, ועם הזמן ייווצר תסכול הולך וגובר של כל אחד מכם וסביר להניח ששניכם תרגישו במשך הזמן צורך לחוות סקס עם בני זוג אחרים. לכן - אולי יותר נכון יהיה להכיר בבעייה ולהתנתק. שניכם מאוד צעירים, וניתן למצוא בני זוג שגם תתאהבו בהם וגם תהיה שם משיכה מינית חזקה. צריך לחפש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעיונותחנן30/01/2009
שלום. אני מעונין לקבל רעיונות לשכנע את אישתי שהיא גורמת להדרדרות היחסים בינינו . אשתי מתרצת את חוסר (תדירות נמוכה) קיום יחסי המין בינינו בכל מיני תירוצים וסיפורים בכל פעם משהו אחר למשל : לא לגעת לה בחזה בגלל עודף רגישות ואז יתחשק לה לקיים יחסים, כאשר אני פועל לבקשתה למשך זמן רב (חודשיים) זה גם כן לא עוזר וכשאנחנו מדברים על זה ואני טוען שהנה אני לא נוגע כבר 3 חודשים ולא קורה כלום וזה לא שינה בכלום אצלה לגבי יחסי מין אז היא ממציאה תרוץ חדש כמו חוסר "צורך במין" ואו וזה לא "עושה לה כלום ", וכך הסיפור מתגלגל . אני בבעיה ומחפש רעיונות שכנוע שתבין לאן היא מובילה אותי . יעוץ מיני / זוגי לא עזר . ביי ותודה לכל מי שיש רעיונות טובים (לא בגידות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי לא הגעתם לייעוץ המתאים לכם
דורית כהן01/02/2009טומי היקר, אתה מבקש רעיונות לשכנע את אשתך שהיא גורמת להדרדרות היחסים. יש לי הרגשה ממה שכתבת שאתה רואה רק פתרון אחד לבעייה - לשנות משהו בגישה של אישתך כך שהיא תחשוק יותר בסקס, והתדירות תגבר.
אתה גם מוסיף שכבר הייתם בייעוץ וזה לא עזר. אני חייבת לומר שאני תוהה כמה זמן הייתם בייעוץ, ועד כמה מה שלקחתם התאים לצרכים שלכם. כאשר בעייה מן הסוג שאתה מתאר קורית בין בני זוג (וזו בעייה מאוד מצוייה ושכיחה) - יש להסתכל גם על התקשורת שלכם כזוג, היכולת שלכם להיות אינטימיים רגשית זה עם זו - חשופים, ללא מסיכות, וכמובן על איכות יחסי המין שלכם. לרוב מתברר שיחסי המין הפכו להיות אמצעי טכני לסיפוק צרכים ולא משהו שמקרב רגשית, אולי דווקא ההיפך, כי כאשר יחסי המין מלווים במתח, בריצוי, באכזבה, בכעס - הם יוצרים את ההיפך מקירבה רגשית ואהבה.
אז למרות שאני מבינה שאתה מתוסכל ולא רוצה להשלים עם מצב בו אין לך שותפה שוויונית ליחסי מין, הפתרון לא יהיה בכיוון של שכנוע שלה, אלא בבדיקה הרבה יותר יסודית מה קורה ביניכם ומה ניתן לעשות בקשר לכך ברמות שונות של היחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נהניתטליה29/01/2009
שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים שנה וחצי, בחצי שנה האחרונה אני לא מצליחה לגמור, שלא נדבר על להגיע לאורגזמה,
אני מגיעה למצב שלא בא לי למרות שאני מאד אוהבת לספק את בן זוגי, לא בא לי כי אני לא נהנית.
מה עושים?
חשוב לציין שבמשך השנה מערכת היחסים ביננו היתה תקינה וסקס היה נפלא ,הייתי בשמיים ומגיעה לאורגזמה ממש בקלות.
אנא תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגוף שלנו מאותת לנו
דורית כהן01/02/2009טליה היקרה, מנסיוני, הגוף שלך מאותת לך שמשהו במערכת היחסים שלכם לא מתאים לך. הגוף שלנו "יודע" לפעמים לפני שהנפש קולטת שמשהו לא בסדר.
מכיוון שאת כותבת שבשנה הראשונה הסקס היה נפלא, צריך לבחון מה השתנה. האם עברתם לגור יחד? האם את שלמה עם היותו בן הזוג שלך? האם את רואה בו מישהו שאיתו תרצי להקים משפחה? יש כאן הרבה שאלות שצריך לשאול את עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחות יתרשני27/01/2009
אני מספרת לבעלי הכל אנחנו יחד שנתיים וסיפרתי לו על קשרים שהיו לי בעבר לפני שהכרתי אותו עם אנשים שהוא מכיר ממקום העבודה שלי חלקם נשואים וכד'. קשרים שהיו ונגמרו ולא יחזרו. עברנו את המכשול הזה. כעת הוזמנתי לאירוע של בן משפחה רחוק מאוד. פעם כילדים היינו מאוד קשורים ועם אחת כשישנתי אצלו בסביבות גיל 25 קרה משהו מיטני ביננו. סיפרתי גם את זה לבעלי. היתה שיחה קצת לא נעימה וכעת אנחנו בסדר. מה גם שזה היה לפני 10 שנים. אני מרגישה שדווקא את זה לא הייתי צריכה לספר ושגם לכנות ולפתיחות ולשיתוף יש גבול. אני פוחדת שזה יזיק לי , לנו , בעתיד. היום הזוגיות שלנו מאוד טובהויפה וכיפית אבל אנחנו לקראת ילד ראשון ואני מניחה שבעתיד עוד צפויים לנו קשיים כמו לכל זוג. אז האם אני מפריזה בפתיחות שלי??? מה עלי לעשות, אני מרגישה מאוד לא טוב עם הגילוי הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנסי
חן28/01/2009קודם כל לדעתי האישית את לא חייבת לספר ה כ ל לבעלך במיוחד אם את מכירה את הרגישויות שלו. גם אם הרצון והכוונה שלך טובה יש משפט שאומר הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות.זה לא שבגדת בו או משהו כזה או פגעת בו באיזו שהיא דרך, אז אפילו שיהיה לך קשה תלמדי את עצמך להשאיר דברים שאת יודעת מראש שיסעירו אותו לעצמך. זה לא פשע!!!! בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה בודדהחן26/01/2009
שלום, אני בת 34 נשואה 8 שנים+2 .בעלי עובד בהייטק ובקושי נוכח בבית. כתוצאה מכך אני מוצאת עצמי לבד כל היום .גם כשהוא חוזר הוא מת מעייפות ונרדם מול הטלויזיה. זה מתסכל אותי וניסיתי לדבר איתו אך הוא טוען שהוא חייב לתת את המקסימום אחרת יפטרו אותו. אני מבינה אותו אבל אני לא רוצה להיות במצב הזה לא בשביל זה התחתנתי. יש לציין שבעלי באמת אוהב אותי אהבה גדולה ומוכן לעשות בשבילי המון. אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שאני בודדה כי אין לו זמן להקדיש לי. כבר לא אכפת לי לגדל את הילדים לבד ,התרגלתי למעמסה הפיזית אבל קשה לי עם הלבד. אני בחורה שנראית ממש טוב ובכל מקום מתחילים איתי גברים אני מאוד נהנית מזה וזה גורם לי עוד יותר להרגיש "מבוזבזת" ולמה מגיע לי להעביר את מיטב שנותיי לבד. אנא עזרה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחדד ולהבהיר את הצורך שלך מולו
דורית כהן29/01/2009יעל היקרה, צר לי על מה שאת עוברת, ויחד עם זה גם על מה שהוא עובר, כי לחיות תחת איום הפיטורים בתקופה העכשווית זה ממש לא פשוט, בטח לא כאשר יש שני ילדים שצריך לפרנס, ומן הסתם התחייבויות למשכנתא ועוד.
אני חושבת שכל הכבוד לך שלקחת על עצמך את גידול הילדים ומן הסתם גם את כל מטלות הבית. זה כבר צעד גדול המאפשר לו להתפנות לעבודתו ולהקיע בה. את כותבת שהוא אוהב אותך מאוד. אז מה שחסר לך הוא תחושת הביחד, החיזור, המחמאות, תשומת הלב אליך כאישה. עד כמה הוא מבין, מן השיחות שלכם, מה בדיוק חסר לך? האם הצגת לו את החסר הזה בצורה ברורה? כי אם מה שהוא שומע ממך זה תבלה איתי זמן ביחד - זה מופיע לו כמתחרה על הזמן שלדעתו עליו להקדיש לעבודה. אבל אם הוא יבין שמה שחסר לך זה בילוי איכותי, חיזור, תשומת לב - ניתן אולי להעניק לך את זה בצורות אחרות - לא רק על מימד הזמן שהוא ישקיע בך. לכן, כל עוד מימד הזמן שהוא משקיע בך הינו הנושא עליו אתם מתווכחים - אתם עלולים להישאר בתקיעות. דבר נוסף - חשוב שהוא יהיה מודע למחשבות שלך, כפי שבוטאו כאן, כמה שיותר מהר, כדי שיבין שאי אפשר להמשיך כך ללא שיהיו לכך תוצאות הרסניות, כמו אבדן האהבה מצידך ואפילו כניסה למערכות יחסים עם גברים אחרים. אם זה יחלחל אליו - מאוד יתכן שהוא ישנה את סדרי העדיפויות שלו בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית...המשך
חן29/01/2009בעלי מודע טוב מאוד לבעיות והוא באמת מסכים איתי .המודעות שלו זו לא הבעיה הבעיה היא שהוא לא ממש עושה עם זה משהו. פעם אפילו נפלט לי שאני לא אוהבת אותו אבל אני לא יודעת אם אמרתי לו את זה כדי למשוך את תשומת ליבו או לא . אנחנו נשואים 9 שנים ומכירים 16 שנה אז אני כבר לא יודעת איפה האהבה מתחילה ואיפה נגמרת.אבל כשאמרתי לו את זה הוא אמר "לא נורא העיקר שאת מחבבת אותי" ...הייתי קצת בהלם כי לכל אחד אחר זה היה אמור להפריע לא?אז לו לא העיקר שהוא אוהב אותי לדעתו. אבל אני מרגישה שאני זקוקה גם לאהוב ולא רק לכבד,לחבב להעריך וכד'. אז אני כבר לא יודעת אם אני אוהבת או לא. כמה פעמים הצעתי שנסע לבד לאנשהו רק שנינו והוא לא רואה בזה ערך עליון אני מרגישה שהוא רואה בי מובן מאליו ומרגישה שהוא צריך איזה טלטול. אבל לא יודעת איך לעשות את זה. תודה ,יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייך להתנהג לאחר מריבה שאשתי פוגעתיעלה26/01/2009
בי -למרות הבטחות חוזרות ונישנות שלא תעשה זאת בשעת מריבה .היא מצטערת ומתנצלת אך תמיד חוזר הדבר על עצמו. בד'כ הזוגיות שלנו טובה ומוצלחת ואנו משתפים אחד את השני במה שעובר עלינו אך כשהיא לא מרוצה ממשהו היא חוזרת לאותו דפוס. הקושי שלי הוא איך להתנהג לאחר המריבה.אם אני שותק בעלבון -זה לא עוזר וגם בסוף הרי נדבר...לא יעיל ! אם אדבר ואזרום הלאה -אני מקל עליה לחזור לשיגרה כאילו כלום לא קרה. אני רוצה רעיון בסגנון אדלראיני של תוצאות הגיוניות וטבעיות לאחר מריבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר החלק הראשון בהודעתך
דורית כהן29/01/2009יעלה היקר, אנא התאזר בסבלנות, התשובות באתר לא נכתבות מידי יום, אלא אחת לכמה ימים.
לדעתי ההודעה שלך אינה שלמה, וחסרה הפתיחה. זה מתחיל ב "ב'", וחסר א'. האם תהיה מוכן לכתוב את ההודעה מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יוצא לי מהראשחן26/01/2009
שלום!
אני נשואה 9 שנים +2 ילדים .יש לי בעל מקסים ואוהב .לפני כשנה הכרתי במקרה בחור גרוש עם ילדים והרגשתי אליו חיבור מיידי ורגשות שלא חוויתי וגם הוא אלי.
למעשה הוא יזם את הפגישה ביננו ואני נסחפתי .בהיותו בחור הגון לבסוף ביטל את הפגישה לאחר שהבין את ההשלכות שיכולות להיות לה.
יש לי חולשה גדולה אליו וקושי לסרב לו.
למעשה זה נגמר לפני שהתחיל. עד היום הוא מסמס לי בחגים ואפילו התקשר אלי כדי לשאול לשלומי.מה שעוד יותר מקשה עלי. (וגם לא כ"כ מובן לי היות והוא זה שניתק את הקשר})
בכל מקרה אין יום שהוא לא במחשבות שלי מה לעשות כדי להוציא אותו מהראש????
תודה ,המתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך בריגושים ובהתאהבויות
דורית כהן29/01/2009יעל היקרה, לרובנו ישנו צורך להתרגש, לחוש פרפרים...להתאהב...האהבה שאנחנו חשים לבן הזוג הקבוע שלנו בדרך כלל אינה יכולה להישאר ברמה הגבוהה הזאת של ריגושים ופרפרים בבטן, והרגש אליו עובר לפאזה אחרת, של אהבה קבועה, איכפתיות, הערכה, פרגון.
אם תביני שיש הבדל מהותי בין אהבה לבין התאהבות, תוכלי יותר בקלות להבין מה קרה לך עם הגבר הגרוש. נדלקתם, ואת התאהבת בו: זה יוצר אצלך עד עכשו פרפרים בבטן ומחשבות עליו, כי היחס אליו לא עמד בשום מבחן מציאות - לא מימשתם וזה נשאר בגדר אפשרות מסעירה ומרגשת, כלומר זה ממשיך למלא את הצורך שלך באותו סוג של ריגוש.
אני מציעה שתקבלי את התופעה בסלחנות, לא ביותר מדי רגשות אשמה. זה קורה לרבים מאיתנו, נשים וגברים כאחד, וכל עוד זה נשאר ברמה של מחשבות ופנטזיות, אין בכך כדי להזיק. מה לעשות שכך אנו בנויים, הראש שלנו לוקח אותנו לפנטזיות ללא שליטה במחשבות. אני מאמינה שאם תקבלי בעצמך את התכונה האנושית הזאת, יהיה לך יותר קל עם עצמך. וגם אם זה יעבור, אני חושבת שיש סיכוי די גבוה שזה יקרה לך שוב מידי כמה שנים, כי יש משהו ממכר ומאוד נעים בתחושות הללו, (קצת כמו סמים, כך אומרים), אז אנחנו נשאבים לשם מידי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לדברים של דורית, התאהבות היא
דוד29/01/2009גם סימן לחיבור עם חלקים אחרים שבנפש שלך.
השגרה של הנישואים (או כל מערכת זוגית ממושכת) מביאה אל חיינו את המוכר והידוע. בני הזוג שלנו הם רק אספקט (חלק) אחד במכלול השלם של העצמיות שלנו וכאשר אנחנו מתוודעים לחלק הזה (אחרי שנה/שנתיים/עשר) הריגוש, כלומר ההתאהבות, נעלמים.
וזה טבעי. מדוע? מכיוון שהנפש שלנו דוחפת אותנו להכיר חלקים נוספים ובכך לממש את עצמנו כבני אדם.
וכך קורה שבאמצע החיים אנחנו מתאהבים במישהו אחר. ברגע שנזכור שהמישהו האחר הזה הוא רק סמל לחלק שבתוכנו ונלמד את האנרגיה שהוא מביא, נוכל לנווט את ההתרגשות אל בני זוגנו החוקיים ולהעשיר את חיינו איתם.
כמובן שתמיד יש את הבחירה לנדוד אל מושא התאהבותנו. צריך רק לזכור שיגיע הרגע שבו הריגוש שם יעלם אף הוא והנפש תזמן לחיינו התאהבוות במישהו אחר, שלישי.
אם את מרגישה שהנטל כבד עלייך יתכן שתרצי לנתק לחלוטין את הקשר עם הבחור הגרוש ולנווט את האנרגיה, התשוקה והריגוש אל עצמך ואל בן זוגך, בעלך.
לא קל :-)
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
חן29/01/2009תודה על ההתיחסות. כן אני באמת חושבת שבפעם הבאה שהוא יצור קשר אני יתעלם ממנו והאמת היא שהוא יזם מלכתחילה את הניתוק ואח"כ גם הוא זה שמסמס לי בחגים (קצת לא ברור נכון?)יש לי הרגשה שהוא מחכה אולי שהסטטוס שלי ישתנה אבל בכל מקרה לי זה מעיק אפילו הקשר המינימלי הזה כי באמת יש לי חולשה אליו. לפעמים אני מרגישה שאני חיה עם איזה וירוס שבתוכי אבל לאט אני לומדת לחיות איתו אין ברירה...כנראה שהוא לא ייצא לי מהראש בזמן הקרוב אבל למדתי לחיות עם זה .(אני יודעת שזה בטח נשמע הזוי ולא מציאותי) בכל מקרה אין בכוונתי ליצור עימו קשר זה חסר סיכוי.ועתיד. אז תודה על התשובה המקורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל, הוירוס שהזכרת הוא תופעה מוכרת.
דוד29/01/2009מדובר פשוט על יציאה מאיזון. אולי תמצאי עניין ב"בית הספר לאיזון אנרגיות מיניות - הבנה של התעללות וניצול פיזי ונפשי ". אני לא מצרף קישור כי הבנתי שזה בניגוד לחוקי הפורום. אם תרצי תשלחי אלי אימייל. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית
חן29/01/2009כן...זה באמת כמו סמים (לא שלקחתי)אבל זה באמת יוצר אצלי תחושת אשם כי סה"כ לא תכננתי את זה זה קרה ואני באיזשהו מקום כועסת על עצמי ששמתי את עצמי במקום של חולשה כי אני בנאדם מאוד חזק בד,כ אבל איתו הרגשתי קח תעשה בי מה שתרצה(לא מינית דוקא ) מזל שהוא זה שהפסיק עם זה לא שמשהו התחיל אבל זה גם גרם לי להרגיש חלשה מגיבה ולא יוזמת .טוב לפחות אני נמשכת לגברים הגונים זה גם משהו.... תודה על התגובה!יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי צועק עליאדית25/01/2009
הי, מאז ומעולם, בעיתות לחץ, בעלי מרים את הקול ומעליב. הוא טוען שהוא לא צועק, אך אם אני משווה את הטונים (רק כדי שישים לב) הוא מיד צועק שמה פתאום אני צועקת. עד היום כשהוא היה צועק הייתי מסתגרת, הוא היה מעליב ופוגע (לא מילים קשות או קללות, אך בהחלט צילק אותי ואינני מאמינה לו כשהוא אומר שהוא אוהב אותי, זתומרת הוא אוהב אותי בדרכו אבל לא אוהב אותי במובן של אהבה ואכפיתות לאדם אחר). בכל פעם שמשתבש משוה, אני אשמה וצועק עלי. ביומיום הוא מתבדח איתי - עלי. על המראה שלי, על ההתנהגות שלי, פעם הערתי שרוב האמהות בשכונה לבושות כל היום טרנינג. ביום היחידי שיצאתי מהבית עם טרנינג ירד עלי כל היום בטנה שזה"בצחוק". אני לא זקוקה לאישורו, אני יפיפיה ומטופחת. אני רק לא מבינה איך הוא מצפה ממני להכנס איתו למיטה אחרי יום של ירידות. בשעת ריב הוא זורק לי בפנים את כל מה שנוהג להגיד "בצחוק", כך שברור שגם כשהוא אומר שזה "בצחוק" אני לא מאמינה לו. מדי פעם אנחנו משוחחים על הענין, אני אומרת לו שהוא הורג את החשק המיני שלי והוא מרחיק אותי ממנו. הוא מבקש סליחה (למורת רוחי) והכל בסדר לכמה ימים, עד לירידה ולפיצוץ הבאים. היום התעוררה בעיה במס הכנסה, ושוב מטר צעקות. כבר לא מעניין אותו מי נמצא לידו. היה אבק מתחת לרהיטים שהמובילים העבירו, והוא מיד התקשר אלי - כשגיסי לידו - כדי לצעוק כמה זה היה מבזה ומביש. כך נראים חיינו. אני מסבירה לו שבסדר, מותר שתהיה ביקורת, אך לו יש רק ביקורת. שיגיד איזו מילה טובה ביום, זה רק יעשה לי טוב, וזה יחזור אליו חזרה. כשטוב לי ואני שמחה אני מיטיבה עם סובבי. יש לי חיוך על הפנים. זה מגיע למצב שאסור לי להיות חולה, הוא מחקה את אופן שיעולי, את הנחירות שלי (לא בשליטתי! מה לעשות??) ואם אני עושה "פרצוף" כשהוא מגיע הביתה (כואב לי הראש! יש לי בחילה!!) אז מיד הוא מחזיר לי פרצוף ונוזף לי על הפרצוף שלי. תקצר היריעה מלהכיל, אני מודה ומתוודה שאני לא בסדר. לא תמיד אני נענית לו, לפעמים הבית לא מסודר כי העדפתי לנוח שעתיים מאשר לעשות משהו, אני איחרתי בהגשת ניירת למס הכנסה וזה יצר איזושהיא בעיה - הכל טוב ויפה, אבל הצורה...הצורה....אני מנסה לחשוב - האם באמת כשאוהבים, מרימים את הקול ומפחידים את בן הזוג שלך כדי שיעשה את מה שביקשת בידיים רועדות? (אני לא מפחדת ממנו, אבל הכעס שלו הורג כל רגש טוב שיש לי כלפיו...מפחדת לשנוא אותו). היום אני אמורה ללכת למקווה (אנחנו לא דתיים), אז אחרי הריב הוא פלט סליחה ושאל אם אני סולחת. אני מרגישה שעשה את זה רק כדי לקבל הערב סקס. זו לא רק ההרגשה שלי, אני ממש יכולה לשמוע את גלגלי המוח שלו מסתובבים בהקשר הזה. עד היום סירבתי לו בפעמים נדירות ביותר. אני מרגישה שאין שום הערכה כלפי (עובדת ב2 משרות, מתחזקת את הבית לבדי ומטפלת בילדים כמובן), ונגמר לי החומר שידליק אותי מספיק כדי להענות לו (הייתי מדמיינת אותו בשלב בו יצאנו, או כשהיינו נשואים טריים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך -
אדית25/01/2009הייתי עושה על עצמי עבודת הכנה גדולה, וזה נכון לעד לפני חודש. גם אני מותשת, גם לי מגיע לא לעבוד על עצמי מנטלית כדי להכנס איתו למיטה, למען האמת גם אין לי כוחות. אמרתי לו שאני דורשת יחס טוב, כי גם לי מגיע להגיע נלהבת למיטה. אני דורשת שיחמיא לי, אני דורשת שיאמר מילה טובה. לדעתו "את מדליקה אותי", שזה מצב שמתאר את עצמו ולא מחמאה לי בכלל, אמור להספיק. אני לא בטוחה מה אני שואלת בכלל. כי לדבר איתו - אני מדברת, בצורה שקולה, שוקלת מילים כדי שלא ישמע כהאשמות אלא כתיאור נקי של רגשותי וצרכי, וכולום - אחרי יומיים הכל יורד לטמיון, הוא מצידו לוקה בשלשול מילולי - אומר כל מה שעולה על רוחו בלי לשקול מילים, יש לי למה להתאמץ? כל שיחה כזו עולה לי בדמים. לייעוץ זוגי הוא יגיע רק אם האלטרנטיבה תהיה גירושין. אני לא רוצה להתגרש. זה אדם שאני רואה איתו חיים עד הזיקנה - וזה הדדי (אני כן מאמינה לו בנקודה הזו....) יש מילת קסם שתעורר אותו? או אותי? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לציין
אדית25/01/2009שבימים שאנחנו כן שוכבים, למחרת הוא מחזר, מקפיץ לי קוראסונים לעבודה (כשביומיום אם הוא רואה שחסרות כמה פרוסות עוגה הוא מיד מאשים אותי שאני חוגגת עם האוכל) ממש ירח דבש שני. הוא מצידו טעון שכדי לגלות כלפי חום ואהבה הוא זקוק לסקס. אני מצידי מסבירה לו שאני זקוקה להפך הגמור. שלשום הוא אמר "מתוקה שלי", סתם ככה משום מקום, ולראשונה מזה שנים הוא התכוון אלי ולא לפעוטה שלנו. מרוב הלם, שאלתי אותו אם דיבר אלי וכשהוא אישר הייתי על סף דמעות. הזכרתי לו שפעם היה שר לי שירים, היה סתם מחבק אותי, הוא יודע את "העבודה". הוא יודע מה נעים לי, פעם גם כשהייתי עייפה הייתי נענית לו במיטה פשוט כל הזמן הייתי מתודלקת במילים טובות ויחס טוב. אפילו יזמתי....היום הטלופן מצלצל ודופקים בדלת, ואני מפחדת שאולי זה הוא והנה שוב צריך להתמודד איתו. ביומיום הוא מתקשר אלי תמיד (ואני אליו), ומתעניין במהלך היום שלי. אני מצידי מכירה לו טובה מצד אחד, אך מצד שני מודעת לזה שזה מספק את יצר השליטה שלו, והאהבה שלו לתפעל אותי (תתקשרי להוא תעשי את זה). למשל, אני כבר עובדת ב2 עבודות, והוא מדבר עם חבר שלו על מציאת עבודה אחרת עבורי. כשביקרנו חברים במלון, והיתה שם עמדת מחשב עם אינטרנט, הוא קרא "יאללה, לכי תעשי עוד כמה שעות" וכולם צחקו. נמאס לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתחילי לפעול. התפתחי וכבדי את עצמך
יהודית ברגמן26/01/2009אידית יקרה,
יש בזוגיות שלכם חוסר איזון משווע. נוצרו דפוסים הרסניים של קשר רגשי תלותי הרסני שלך בו בגלל ריבוי אלימות מילולית מצידו, הפכת להיות כנועה ומושפלת - לוח מטרה לעלבונות והשפלות גם בפני אחרים. כל אלו הורסים כל חוויה זוגית חיובית, מעלימים את התשוקה וגורמים להחלשת הזוגיות. כל מילה שלו משפיעה עליך, מפעילה אותך כמו כפתור פלא/מריונטה ומנהלת אותך, את פועלת בדיוק כפי שהוא מצפה ממך וכסופגת עלבונות, את מספקת לו יתרון בתחושת השליטה שלו בך. הוא בפירוש משתמש בך. משתמש בך לניקיון, ניהול חשבונותיו, עבודה, סקס... לידו את חיה מתוך הרגשת נחיתות אמיתית.
את הדפוס הזה צריך לשבור. ועוד לפני הליכה לייעוץ זוגי, את צריכה להוביל מהלך חדש מעתה. לטפל בעצמך למען עצמך וגם על מנת שהוא לא יוכל לך, על מנת שיחסו אליך ישוב להיות מכבד כבעבר.
כדי להשיב את ביטחונך העצמי וכבודך האבוד, לכי לקורסים וסדנאות להתפתחות אישית ועסקי בתחביבים שאת אוהבת. אל תוותרי על עצמך. רק כשאת תביני ותכירי בערכך העצמי, תזכרי שאתם "זוג" ולא שהוא ה"בעל השולט והבועל" ואת כבר אינך האישה כלי השרת שלו, אלא אדם בזכות עצמו, גם הוא ייאלץ להבין שאתם שווי ערך ושווי מעמד ואת כבר לא תהיי מובנת מאליו עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאנה25/01/2009
שלום
אני בת 30 , גרושה שנה וחצי ויש לי ילדה בת 4. אני והגרוש שלי רוצים לנסות לחזור אחד לשני, בתקופת הנישואין שלנו אנחנו לא יכולנו להסתדר אחד עם השני בעקבות שהוא היה בקושי בבית, היה יוצא הרבה, פעם משחק קלפים פעם בשבוע, פעם אירוע מהעבודה פעם אימא מבקשת עזרה תמיד היה תירוץ לא להיות בבית, אז הזוגיות הלכה ודעכה , הוא איש מקסים ועדין ולא החסיר מאיתנו שום דבר פרט לדבר החשוב מכל האהבה, חיזור וחום. ואני הייתי טיפוס מאוד חלש שמוותרת בקלות וזאת שהולכת להשלים במידה ולא מדברים.
היום אני בן אדם יותר חזק שעומדת על הרצונות שלה, אז החלטנו שאנחנו רוצים לנסות לחזור ולנסות לגשר על הפער שנוצר, הבעיה שנפגשנו פעמיים לדבר על המצב החדש והוא עדיין באותה דעה שנישואין הוא לא כלא ואם הבן זוג רוצה לצאת ולעשות את התחביבים שלו אז כן שיעשה , אני לא בעד אני חושבת שאפשר לבלות ביחד ולצאת לבלות יחד כזוג אני לא אומרת שאי אפשר לצאת פעם ב כמה זמן לבד אבל שלא יהיה משהו על בסיס קבוע, יש לו פעם בשבוע שהוא הולך לשחק קלפים אצל חברים, ולפעמים יש לו המון אירועים מהעבודה שהוא הולך לבד, אני אמרתי לו שאין לי בעיה שילך לשחק קלפים פעם בשבוע אבל במידה והיה לו רצף של אירועים באותו שבוע אני מצפה ממנו שיוותר, והוא אמר שאין קשר בין הדברים , כי האירועים זה משהו שהוא חייב והקלפים זה הפאן שלו.
אז אני נמצאת במחשבות ולא יודעת מה להחליט , מצד אחד אני רוצה לחזור אליו אבל לא בכל מחיר אני רוצה שהוא יעשה סוג של הקרבה ויתור למען היחסים שלנו ,
מה לעשות.....??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
מרינה25/01/2009אנה שלום. לי מאוד מוכרת הבעיה שאת כותבת אליה.אני בזמנו סיכמתי עם בעלי שבילוים בניפרד הם פעם בשבוע,ערוים (בעבודה,חברים,של בני משפחה...)-הם סוג של יציאות משותפות שלנו.כלומר את יכולה להסכים לגבי משחקי קלפים פעם בשביע,אבל לצאת לערוים בעבודה יחד איתו. ברור שכל מאוד לבעלך להתיחס לכל דבר בניפרד- קלפים זה דבר אחד,מפגשים חברתיים זה משהו אחר וכו'.אבל בסופו של יום הוא יוצא ,יש לו חיים חברתיים מלאים ומעניינים ואת יושבת בבית .בדומה לספה נוכה בסלון- יש לה תבקיד מוגדר. כש זוג חי יחד ,לא מדובר רק במשק בית משותף או חדר שינה .לצערי הרבה גברים לא מצליחים להבין את זה לבד. אני ממליצה להזביר לבעלך מה היא זוגיות בישבילך, מה את רוצה למצוא בזוגיות איתו או עם גבר אחר(!).תעמדי על שלך,אחרת אתם תחזרו לניקודה שממנה היגעתם לגירושים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה, ברשותך
דוד29/01/2009בואי ונסתכל על המצב מנקודת מבט גבוהה יותר, כלומר בלי לספור כמה יציאות היו השבוע ואיזה סוגים של בילויים.
השאלה החשובה היא איך את מתייחסת לעצמך.
את כותבת שהיום את אישה יותר חזקה שעומדת על הרצונות שלה. כל הכבוד! הגרוש שלך מרגיש את זה ובודאי מאוהב ואוהב אותך יותר מאי פעם.
מתוך אותה עוצמה פנימית שאת מטפחת את אולי יכולה להבין שאין מקום לתנאים או לנסיונות לכפות כללי התנהגות על אנשים אחרים, בודאי לא כאלה שאנחנו אוהבים. האדם היחיד שאת יכולה לשנות הוא את עצמך.
מתוכן הדברים שלך נראה שאת ניזונה מהיחס שלו. שאת זקוקה לאהבה שלו, לתשומת הלב שלו בכדי להרגיש טוב, בכדי להרגיש נאהבת, בכדי להרגיש שאת שווה משהו. אבל את האהבה את מוכרחה ללמוד לשאוב מעצמך, מבפנים. היות שעדיין לא מצאת את המקום הפנימי שמזין אותך יצרת בן זוג (הגרוש) שמשקף לך בדיוק את התובנה הזאת. את מה שעלייך ללמוד.
מבחינה מעשית אני מציע לך לעשות דברים בשביל עצמך, אם זה לפתח חוג של חברות, לטפח תחביב שאת אוהבת, להעשיר את עולם הרוח וכדומה. כאשר תלמדי על עצמך, על האהבה הפנימית שבתוכך כלפייך אז באופן אוטומטי תמשכי בני זוג שיפגינו את חיבתם ואהבתם ורצונם להיות איתך.
לא תצטרכי לבקש התייחסות או להתנות תנאים.
שיהיה בהצלחה.
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבודד את הצורך שלו בחופש
דורית כהן29/01/2009אנה היקרה, השאלה שאת מעלה היא לא פשוטה. ראשית, לא נכון להשוות בין זוג לזוג. יש בן זוג שמרגיש חנוק וכלוא כאשר לא מתאפשר לו לצאת פעם בשבוע לבד, ויש בני זוג שמרגישים כלואים כאשר לא מאפשרים להם לצאת 3 פעמים בשבוע. הנקודה החשובה בעיני היא שתמצאו דרך לפרגן אחד לשני את הצרכים החשובים לכם: אם לבעלך לשעבר חשוב להרגיש שהוא חופשי ולא כלוא - היי רגישה לצורך הזה שלו ותבדקי עם עצמך עד כמה את יכולה לאפשר לו זאת. הבעייה היא שאת לוקחת את רצונו לצאת לבד כאילו הוא לא מספיק אוהב אותך, מחזר אחרייך או נותן לך חום. ואני חושבת שזה בא ממקום של הצורך שלו להרגיש שהוא חופשי וקובע את העיסוקים שלו בצורה אוטונומית ולא כפוטף לדרישות שלך.
מצד שני חשוב שהוא יהיה רגכיש לצרכים שלך. שימצא את הדרך להעניק לך אהבה, חיזור וחום בהזדמנויות אחרות, ואז תהיי יותר נדיבה לתת לו לצאת יותר. ותראו מה אתם כן יכולים לעשות יחד בתור יציאות או בילויים. הנקודה היא להפריד - להבין שהיציאות שלו הן ביטוי לחופש שהוא זקוק לו כנראה יותר מאנשים אחרים, ולא ביטוי לחוסר אהבה. האם את יכולה לעשות את ההפרדה המחשבתית הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מודאגם לבן נשוי טרייעלי25/01/2009
שלום, בני נשוי מספר חודשים. לאחרונה גיליתי שאשתו לא משתפת אותו בכל הוצאות הבגדים שהיא רוכשת בסכומים גדולים. היא ממציא תירוצים כמו קיבלתי במתנה.. מה עליי לעשות בנידון? חורה לי על חוסר השיתוף והאמון בין השניים. אני יודעת שאסור לי להתערב, אך האם להשאיר זאת כך? לאן זה יתפתח???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה מוצדקת
יהודית ברגמן25/01/2009מודאגת יקרה, התסכול והדאגה מוצדקים. את מודעת לפגיעה בזוגיות של הזוג הצעיר שעשוייה להחריף ולצבור תאוצה בגלל חוסר השיתוף והאמון ביניהם. את מודעת להסתרת האמת מפניו, והוצאותיה הגדולות ללא ידיעתו, אבל חוששת להתערב בחייהם. דחייה ושמירת המידע בבטן לא יחזיקו מעמד הרבה זמן ולא יועילו ליחסים ביניכם. לכן לדעתי, מתוך תחושת האחריות שלך, עלייך להציג בפניה בכנות ורוח טובה את דאגתך כאם, לשוחח ולהציע לה לשתף אותו בתאוות הקניות שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכום הכתובהאלון22/01/2009
היי אנילפני נישואים וקצת בדילמה לגבי עניין סכום הכתובה. אני מקווה שלא נפרד אף פעם אבל חייבים להביא את זה בחשבון כאפשרות ( גם אם היא נראת רחוקה), ולכן לאור העובדה שכל זוג שלישיבישראל מתגרש וחלק מהבעלים מחויבים לשלם כתובה אני רוצה לדעת איזה סכום מקובל לרשום. מה אתם חושבים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחוליי שלא תיפרדו אף פעם
יהודית ברגמן22/01/2009ההתחייבות בכתובה נועדה לתת משמעות למוסד הנישואין על מנת שייתפס כמוסד רציני ומחייב מטעם ההלכה, וזו מאפשרת לחתום על סכום סימלי של 200 זוז. עורכי דין חילוניים ממליצים לחתום גם על הסכם ממון, כי בסופו של דבר ברוב מקרי מימוש הגירושין, הכתובה לא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו...
מאחלת לכם שלא תפרדו אף פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרושה טריה.מריה20/01/2009
שלום . אני גרושה טריה,בת 40 ,לאחר 20שנות נישואין.הים אני מרגישה מפוחדת ומבולבלת מסיבה אחד: לא יודעת איך ואיפו מחפשים בן זוג.ברור לי שאפשר לפגוש בעבודה,ברחוב וכו'.אבל ישנו בי צורך ליפעול ולא לקוות רק על הגורל. גלשתי באתרי הכרויות באנטרנט,אך כל זה ניראה לי מאוד מוזר,מאוד שיווקי,לא כל כך רצני. בנוסף לכך, מצב כלכלי לא מתאפשר לי לשלם עבור מנוי. בעבודה אין אפשרות לפגוש מישהו,גם לא דרך חברים. עזרו לי בבקשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה רעיונות
דורית כהן21/01/2009מריה היקרה, ראשית, אני דווקא חושבת שאתרי ההיכרויות באינטרנט - חלקם רציניים, מקצועיים ואמינים, ושווה לשקול שוב את מה שבדקת. נכון שצריך לפתח חושים טובים וכל מיני סינונים משלך כדי להצליח לבחור משם את הגברים המתאימים לך, וללמוד מהן הדרכים המתאימות לך לגרום לקשר הראשוני להפוך לפגישה של ממש.
שנית, מצאי לך חברה גרושה במצב דומה. תמיד יש טיפים שניתן לקבל ממישהי אחרת שכבר יותר ותיקה. כנסי לפורומים של גרושים גרושות. לכי לסדנאות מעניינות כדוגמת הפורום של לנדמרק שם ניתן לפגוש גם אנשים פנויים וגם ללמוד באותה הזדמנות הרבה דברים חשובים על עצמך. מקווה שקצת עזרתי לך...בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה של גרושה טריה
מריה21/01/2009דורית תודה על הצאות שקיבלתי ממך. רק שאלה ,פורום של לנדמרק ,איך אני יכולה למצוא אותו ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי שליטהמריה19/01/2009
הייייי.
אני נמצאת במערכת זוגית כ 6 שנים, למעשה זה פרק ב'[גרושה+2].לאחרונה הבנתי שהזוגיות שלי מבוססת על משחקי שליטה.לא מדובר בסקס,אלא בצורך מצד בן זוגי לצבור מתח ,כעס ,פגיעות .יש לו צורך לעשות מעשים שפוגעים בי מאוד נפשית.בדרך כלל אחרי ,אנחנו מדברים,הוא משתף פועלה,מסכים איתי לגבי התנהגתו הפוגעת.אני מפתחת תיקווה שממחר הכל יהיה אחרת...אך עד היום זה לא קרה. צריך להוסיף שבין לבין ,הוא רומנטי,מתחשב,אוהב....
אני שוקלת לעזוב,אבל פוחדת מבדידות,מצב כלכלי ועדיין אוהבת את החלק הטוב שלו.דיברתי עם בן זוגי,היסברתי לו שאני לא יכולה להמשיך בצורה כזאת,ואם הוא רוצה לשמור על הזוגיות שלנו אלו לפנות לטיפול פסיכולוגי . הוא הסכים,
אבל מושך זמן ובנתיים "מוציא עלי עצבים" בכל מיני צורות.
האם אדם כזה יכול להישתנות?הוא לא ילד,בן 50.איך אפשרי להעביר לו מסר ברור שאין דרך אחרת חוץ מלבנות מערכת יחסים מחודשת ללא "סדו-מזו מורלי"?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בהחלט יכול לעזור
דורית כהן21/01/2009מריה יקרה, בודאי שייעוץ יכול לעזור במקרה שאת מתארת. אני שמחה לשמוע שהוא מסכים. עליך להביא בחשבון שככל שיעבור יותר זמן ותעכבו את הפנייה לייעוץ, ישארו יותר משקעים ותהיה עבודה יותר מסובכת להתיר את התסבוכת. לפעמים הוא נעשה נחמד: רומנטי מתחשב, אוהב, כמו שאת אומרת, ואז עוצרים את הדחיפות של הטיפול ועוברים הלאה, עד ששוב זה קורה. אז - אל תחכי עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעס הוא לא צורך.הוא משהו אחר
עתליה22/01/2009מריה יקרה,
את כותבת כי לבעלך יש צורך לכעוס. אני רוצה לדייק צת יותר ולומר, שכעס הוא התנהגות תגובתית לרגשות תסכול, פחד, כאב ועוד.( לא, אל תקחי על עצמך את האחריות לכך. מקורותיו יכולים להיות קדומים מאוד). כך זה אצל כולנו. יחד עם זאת, יש אנשים שאצלם הכעס הוא דפוס התנהגותי דומיננטי, והם "משחררים" אותו לעתים תדירות, כי זו דרך ההישרדות שלהם בתוך עולם פנימי חרד, מתוסכל, כואב, לא בטוח וכו'. בכל מקרה - אם הוא מודע להתנהגותו זו התחלה טובה לשינוי.
קראי את הספר "מילים הורגות" - על אלימות מילולית סמויה,( וכעס הוא בהחלט סוג של אלימות נפשית). יש שם פרק ( נדמה לי ש-8) שנקרא " כעס והתפרצויות זעם ככלי שליטה", ושם תוכלי ללמוד הרבה על מערכת יחסים שיש בה הרבה כעס.
טיפול יכול בהחלט לעזור - מדובר בטיפול זוגי מערכתי שיש בו גם אלמנט של עבודה עם אחד מבני הזוג על ניהול כעס והתמודדות איתו.
שיהיה לך בהצלחה
עתליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעתליה
דורית כהן22/01/2009היי עתליה, אנא - את מוזמנת בהחלט להשתתף בפורום אבל ללא הטלפון, כי זו לא במה לפרסום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורנו וגירושיןיהושע19/01/2009
שלום לך. אני מתמודד עם משבר בחיי הנישואין. קצת רקע: אני ואשתי נשואים שנה וחצי, נולד לנו בן לפני ארבעה חודשים. שנינו דתיים, אפשר להגיד עם "אוריינטציה חרדית"... הזוגיות שלנו היתה לא קלה כבר בתחילת הדרך. בגדול, אישתי נוטה לצבור עלי כעסים ולהטיל עלי כמעט באופן בלעדי את האחריות למצב הזוגיות שלנו ולמידת האושר שלה. לרוב, המסרים הם מאשימים ולרוב ניכר שבעיניה, היא רעיה למופת, בעוד שאני טעון שיפור/ תיקון באופן די כרוני. לדעתי התקשורת בינינו די לקויה ויש לה דפוסים של סחטנות רגשית (אבל אני לא רוצה להאריך, כי זה לא נושא ההודעה) ועכשיו, לעניין: כמו גברים רבים שיש להם גישה לאינטרנט, גם אני נהגתי לעיתים לצפות בפורנוגרפיה. כאדם דתי, לא הייתי שלם עם זה, אבל לא תמיד הצלחתי לעמוד בפיתוי. כשאישתי גילתה את זה, היא הגיבה בצורה קשה מאוד, אני מיצידי, הרגשתי אשם מאוד, והתחייבתי להימנע מזה בעתיד. עברה תקופה, על הזוגיות שלנו העיב צילה של התקרית, אני הרגשתי חובה להוכיח את "טהרתי" ואישתי דאגה ליידע אותי שהיא ממש נאלצת להתגבר על תחושת סלידה שהיא חשה כלפי מאז. כעבור מספר חודשים התרחיש חזר על עצמו. אשתי שוב הזדעזעה עד עמקי נשמתה, טענה שהיא מפרשת את זה כבגידה לכל דבר, שאין לה אמון בי יותר , ואפילו העלתה את האפשרות שיהיה צורך להתגרש. אני שוב התנצלתי, התחרטתי, הבעתי הבנה לרגשות שלה, ובמקביל ניסיתי להציג את עמדתי, שההתעניינות של בפורנו נובעת מסקרנות טבעית שנובעת מהתאבון המיני (הבריא) שלי, ואין לזה משמעות של בגידה, אלא מדובר בהתמודדות אישית שלי (מול אלוקים). כצעד בונה אמון החלטתי להתנתק מספק האינטרנט שלי, ולהתחיל להשתמש ב"אינטרנט רימון" - אינטרנט מבוקר ומסונן, שאינו מאפשר גישה לתכנים בעלי אופי פורנוגרפי. לפני יומיים, הורדתי סרט, שאינו פורנוגרפי, גם לא ארוטי, אלא קומדיה שעוסקת במין, בסרט קיימות סצינות הכוללות עירום חלקי. אישתי (שככל הנראה עוקבת אחרי) גילתה את הסרט והגיבה באופן קיצוני במיוחד. לטענתה החיים שלה אומללים בגלל זה, היא מאשימה אותי שאני שקרן וקבעה שלנוכח העובדה ש"המצב הרוחני" שלי אינו עומד ברף שהיא קבעה, הרי שאין מנוס לדעתה, מלהתגרש. אני מוכן להתאמץ ולהעלות את ה"רמה הרוחנית" שלי. בסופו של דבר, אני מאמין בעקרונות הדת ומוכן להתאמץ על היישום שלהם. מצד שני, לדעתי היא מציבה סטנדרטים כפולים, ומצפה ממני ליותר ממה שהיא דורשת מעצמה. אמנם היא לא מתעניינת בפורנו, אבל היא רחוקה מלהיות פנאטית בענייני דת, היא צופה בסדרות בטלביזיה, מנהלת סגנון חיים דיי משוחרר ואינה מקפידה על שמירת המצוות בקפדנות. העימות שהתפתח בינינו, נגרר לחילופי דברים קשים, שכללו דברים שאמרתי והייתי לוקח חזרה, היא לא הייתה מוכנה לקבל נקודת מבט אלטרנטיבית על הנושא, והמשיכה לנופף באיום הגירושין. ייתכן שהיא מצפה שאני ארד על הברכיים ואתחנן לא להתגרש. אבל אני לא חושב שאני צריך להתחנן על נפשי. <המשך בהודעה נוספת>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר <--המשך-->
יהושע19/01/2009אני לא מעוניין להתגרש, אני אוהב את אשתי, (למרות שישנה הרבה עוינות כרגע) אני רוצה לגדל את הבן שלי, ולדעתי גירושין/פרידה צריכים להיות המוצא האחרון בסיטואציה הזו. בסך הכל, אנחנו זוג מתפקד, שחי חיים נורמליים, עם כבוד ומחוייבות הדדיים. אמנם ישנם גם קשיים ובעיות, אבל אלו החיים... אני זקוק להמלצה או לעצה טובה, כיצד לפתור את הנושא ולסלול את הדרך הלאה. אשמח גם לקבל ביקורת והערות באשר לעמדה שהצגתי בהודעה, אולי אני לא רואה את המציאות בצורה נכונה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יהושע
shir19/01/2009אני לא מתיימרת לענות תשובה מקצועית, אני כמוך מחכה לתשובת דורית או יהודית. רק רציתי לומר שאני איתך, מחזקת אותך ויודעת כמה הדרך הזאת של זוגיות יכולה להיות סבוכה. אני גיליתי שבעלי גם גולש לאתרי פורנו, והיה לי מאוד קשה (חוזר בתשובה), דיברנו והוא הסביר לי כמה זה טבעי ולא אמור לאיים עליי, כל שכן לא מהווה לי תחליף. ז"א שהוא לא עושה השוואות בין הנשים אותן רואה לביני, היה לי קשה להבין את זה (תקופה של כמעט שנה היה לי קושי עם זה) אבל בסוף,התייצעתי (גם דרך הרשת בין השאר) עם מטפלי זוגיות, התייעצתי עם חברות ואפילו עם ידידים קרובים, והבנתי שזה החופש שלו. ולפגוע בזה - זה לפגוע בו. מה גם, שגם אני לא תמיד מפנטזת עליו במיטה.. אז בוא נהיה הוגנים. ההבדל שגבר זקוק לגירוי ויזואלי בעוד האשה- רגשי או מחשבתי גם יספיק. אני מבינה שאשתך לא שם כרגע, היא אמא טריה ולא בטוח שבטוחה כ"כ לגבי נשיותה, מיניותה או משיכתך כלפיה. בתור עזרה ראשונה אולי כדאי לחזק את הצדדים האלה בה. בד"כ זה נובע משם לדעתי. משם זה נבע אצלי, משחיזקתי את הביטחון בנשיות שבי ובכך שאני אטרקטיבית- פתאום היה לי קל יותר להתמודד עם מעשי בעלי (שאגב היו פעם ב.. וגם הוא נורא רצה לא לגלוש והיה לו קשה מדי.) ואכן- כולנו יצורים מיניים. גם אשתך. אם תוכלו להתייעץ אצל מטפל זוגי זה יהיה נהדר. אבל גם פה צריך שניים לטנגו כמובן. היום אנחנו במצב שאני צופה יחד איתו כשבא לו, ואתה יודע מה? זה כ"כ עזר לי להבין שזה כלום. שזה פשוט צעצוע-מין. דבר נוסף- אתה נשמע כ"כ אינטליגנט, ומאוד אהבתי את הניסוח המדויק והבוגר שלך, וקריאתך את פני הדברים. ורק נותר לי לומר שאני מחזקת את ידך ומקווה כמוך לתשובה במהרה ממנהלות הפורום. שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד
יהושע19/01/2009שמחתי לקרוא את תגובתך. המקרה שלכם מאוד מעודד אותי משתי סיבות. א. גם אתם דתיים, אז זה מוכיח שיש דרך להתגבר על זה גם במסגרת של בית דתי. ב. את מציגה את העניין מנקודת מבטך, כבת הזוג, ואת מתארת את התהליך שעברת עד שהגעת לנקודה, שבה את חיה עם זה בשלום ואפילו מצליחה להפוך את זה לדבר חיובי מבחינתך. האפשרות שאצליח לשחזר את ההצלחה שלכם, ואף אביא את אשתי להתעניין בזה בעצמה, נראית לי חסרת סיכוי, אבל אני מודה שאני נהנה להשתעשע ברעיון... דבר אחרון, אני גאה שכישורי ההבעה בכתב שלי עשו עלייך רושם. תודה על המחמאה וכמובן, תודה על ההזדהות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מילה מיותרת
דורית כהן21/01/2009יהושע היקר, לאחר תשובתה המקסימה של שיר, אין לי כלל מה להוסיף. גם אני חושבת שפורנו בכל צורה זו הרחבה של המיניות שלנו, כלי עזר, גרייה נוספת, ואין בכך משהו שעלול לאיים על הזוגיות, אלא אם בת הזוג עוברת עקב כך תהליכים קשים וזה מעורר בה את כל ההתנגדות הזאת. האם אתה יכול להעלות על דעתך להראות לה את התשובה של שיר? היא כנראה מאוד מקובעת בדעות שלה וכדי להזיזה במקצת צריך או לחשוף אותה לדעות אחרות, או להציע לה לגשת יחד, כמובן, לייעוץ קצר מועד שיתמקד בנקודה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהושע ודורית
shir22/01/2009תודה רבה. אני עדיין עומדת מאחורי מילותיי הראשונות בהודעתי הקודמת ליהושע, כי באמת לא התיימרתי לייעץ. אבל כנראה ש'אין חכמה כבעלת ניסיון' יתאים במקרה הספיציפי הזה. אני שמחה, יהושע, שזה עזר במשהו. אני כמובן מסכימה ומעודדת שתראה את תשובתי לאשתך, באם זה יעזור אפילו ברמה שהיא תבין שבגידה זה בטוח לא. זאת יכולה להיות תפיסה שונה, אבל בגידה היא מילה קשה ומוגזמת מאוד לצפיה בפורנו. הנשים בפורנו מעוצבות (גם" פוטושופית") כך שהן יהיו אובייקט מגרה לגבר. הן מוקצנות ולבושות ככה כדי לשמש צעצוע. כמה נשים באמת נראות ככה בחוץ? כמה מהן מלבשות ככה או מתנהגות ככה? האקט המיני הוא חד צדדי- שלך. אם הבחורה הסקסית היתה יוצאת מהמסך ומבצעת איתך משהו, זאת בהחלט בגידה. אבל את הטכנולוגיה הזאת עוד לא המציאו לצערכם (?) .. :) אז שוב תודה לפידבק שלכם, ואני אשמח להרחיב אם יש ליהושע איזושהי שאלה נוספת, אם זה יעזור עוד. בהצלחה וכל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהושע - חשוב!
עתליה22/01/2009קראתי בעיון רב את הבעיה שהעלית. אכן, לחילונים, בקטע הספציפי הזה יותר קל. ( עניין הפורנו או סרטי המין האחרים). הבעיה שהעלית סובבת סביב שני צירים: האחד - נושא האחריות ההדדית על כל מה שקורה ביניכם כזוג, וזהו ציר המשותף לכל הזוגות בלי קשר להיותם חילונים או דתיים או חרדים. הציר האחר - תחושותיה של אשתך בקשר לנושא הפורנו שהיא "גילתה" (עם ובלי מרכאות), וכאן - אתם חייבים לייעוץ זוגי של מטפל/ת מתקדם אבל שתפיסתו הרוחנית דומה לשלכם. תעשה בחוכמה אם תתקשר למוקד של מכון ינ"ר בירושלים ( 6321600 - 02)זהו מכון חרדי מתקדם ביותר שיפנה אותך למטפל/ת במקום מגוריכם. אתה גם יכול להיכנס לגוגל וללמוד עליהם ועל תפיסתם, אבל בכל מקרה שם תוכללמצוא את התשובה הנכונה והמתאימה לכם, למדרג הרוחני בו אתם נמצאים. יותר מכך - נסה והיכנס לפורום שלהם, ותוכל להתרשם. יש שם רבנים שהם גם מטפלים מקצועיים שאולי יהיו קצוניים לתפיסתך, ולעומתם, כאלה המתונים יותר ויתאימו לך ולאשתך. נראה לי כי אשתך צריכה לקבל חוות דעת של אדם הקרוב לה בדרגתה הרוחנית. מעבר לכך ייפתחו בוודאי עוד חסמים בקשר שביניכם, שבהחלט יוביל אתכם אל המנוחה ואלהנחלה. אז בהצלחה. עתליה, יועצת זוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהושוע
יעלה29/01/2009נראה לי שהפורום הזה אינו מתאים לבעיה שאתה מציג כיון שאין התייחסות לזוית ההשקפתית של הענין,אינך יכול לצפות מאדם חילוני לנווט בעיה שהיא בעיקרה קשורה להיותך דתי -אחרת אולי לא היה הענין נתפס כחמור כ'כ,אני בהחלט מבינה את הכאב של אשתךומציעה לך להתייעץ בפורום י.נ.ר שבו היעוץ הפסיכולוגי הוא מנקודת מבט דתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)