מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות מוזרהלירום29/11/2008
שלום. אני נשואה ויש לי 2 בנים , אני רופאה בבית חולים בת"א. שמתי לב מספר פעמים שבכול פעם שאני נמצאת מחוץ לבית בשבתות או בימי שישי במסגרת עבודתי אחותו של בעלי מזמינה את בעלי והילדים לארוחת צהרים או ארוחת ערב וכאשר אני לא בתורנות אחותו נמנעת מלהזמין אותנו , היו כאלה מספר הזמנות בעבר וכששאלתי את בעלי לפשר ההתנהגות הזו הוא טען שזה מקרי לחלוטין , מקרי זה מקרה אחד או שתיים אבל כאן נראה לי שעומד משהו מאחורי התנהגות הזו שהיא לא ברורה לי מאחר וזה לא פעם או פעמיים ובהחלט לא מקרי . אני מבינה את אחותו של בעלי שמנסה להזמין את בעלי והילדים כשאני בתפקיד זה יפה מצידה אבל מדוע היא לא מזמינה אותנו כאשר אני לא בתורנות , דרך אגב אנחנו מזמינים אותם לעיתים קרובות אלינו גם בימי שישי / שבת . יש למשהו רעיון לפשר ההתנהגות הזו , או כיצד לפעול ? לי ההתנהגות הזו מפריעה ואמרתי זאת לבעלי ובכוונתי לפעול ולהפסיק להזמינם בשבתות . תודה. שרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרבות במקום ריחוק משפחתי
יהודית ברגמן30/11/2008שרה יקרה,
יפה מצד אחותו שהיא מזמינה את אחיה עם הילדים לארוחות כשאת בתפקיד. יחד עם זאת, את מתחשבנת כי חורה לך שהיא לא מזמינה גם אותך כשאת לא בתורנות למרות שאתם כן מארחים אותם כולם לעיתים קרובות. טבעי שהקשר בין האחים פתוח אינטימי וחופשי יותר כשאת לא שם למרות שיתכן שזה לא נעשה במתכוון. מוטב שבמקום להרחיק ביניהם ולפתח מחשבות שליליות ונקמניות שיפגעו בקשר, בה, בבעלך ובילדים – תיפתחי את אליה ובחשיבה חיובית בונה ומקרבת בשיחה גלויה, הסבי את תשומת ליבה לצורך שלך להיות רצויה ומידי פעם גם להיות מוזמנת כשותפה לקשר המשפחתי היפה והמחבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב ושוב נתקלת בתופעהמיכל28/11/2008
ולא מצליחה להבין את פשרה: דייט ראשון, תקשורת קולחת, הצהרה על מציאת חן הדדית, התקרבות פיזית קלה המצביעה על משיכה ו.........פןףףףףף! כבמטה קסמים הבחור פשוט מתאדה. מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד למה הם מתנהגים ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כי
ירדן29/11/2008פוחד ממשהו מחייב או מעט רציני, רק רצה אישור ונעלם יחד איתו, רואים בך פונטציאל למשהו ארוך טווח וזה מפחיד. והאמת? זה לא משנה למה. כי הכל מצביע על חוסר בגרות. ואעם זה את בטח לא רוצה להתמסד. חכי לזה שיימשך לעוד ועוד, ולא למשהו חד פעמי ורגעי. מה שאת מתארת קרה לי המון פעמים, תמיד באתי בהאשמות לעצמי. מה לא טוב בי? למה זה תמיד חוזר על עצמו? וכשהגיע המיוחל, בחנתי אותו מכל הכיוונים והוא היה מסכן. אבל הוא צלח את זה, ואני הבנתי ואמרתי תודה שכל הפגישות החד פעמיות היו כאלה ולא יותר, ולא הפכו לקשרים, כי תראי כמה זמן הייתי מבזבזת. ועובדה - התחתנתי עם אחר. תהיי חזקה, זה שטויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ירדן
מיכל29/11/2008זה נכון מאוד מה שכתבת. רק שכל כך נדיר שקורה שמישהו מוצא חן בעיניי ומעורר בי עיניין ועד שזה קורה אז מתרחש מה שתארתי לעיל. ואז אני צריכה לאסוף את עצמי ואת החלקים שלי שהתפזרו להם מפאת האכזבה הגדולה. זה לוקח לפעמים כמה ימים טובים... קשה!! בכל אופן תודה... וכן- אני חזקה ואתגבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את רוצה-
ירדן30/11/2008זה המייל שלי, את יכולה לחלוק איתי את מה שעובר עלייך, כי באמת עברתי את זה המון.. ואני חושבת שזה בהחלט יכול לחזק אותך עוד ועוד.. [email protected] אז אחרי דייט כזה תמיד תוכלי לפרוק איתי ולהמשיך.. :) בכל אופן, את תתגברי על זה. חשבתי על זה יותר בשבת- אולי הוא היה נבוך מדי להתקשר וחיכה לטלפון ממך? או שהתקשרת והוא נעלם..? ירדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתה השתלשלות ס.מ.סים
מיכל30/11/2008לא ברורה . לא הצלחתי להבין ממנו אם הוא רוצה להמשיך בקשר איתי או לא . הדבר היחיד שכן הבנתי שהוא מכוון לסקס.אני מצידי לא שיתפתי פעולה. גם בדייט עצמו היתה התכוונות כזו מצידו אבל היה גם משהו מעבר.הוא התעניין בי, בחיי ובמשפחתי. היתה גם הצהרת כוונות על פגישה נוספת. שלחתי לו מייל בו אני אומרת לו שאני לא מבינה איך ממצב של כייף הדדי ורצון לעוד , מגיעים למצב של ניתוק. לא נוסח זועף אלא משהו יותר משתף אכזבה וכו'. לא היתה שום תגובה מצידו. אני ממשיכה הלאה...עם אדם כזה באמת לא בא לי להתקע... תודה לך על תמיכתך! ואשמח לשמוע את דעתך (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל יקירה
ירדן30/11/2008לא ברור היה לי אם הSMSים היו לפני או אחרי המייל. אני מניחה שלפני. אבל זה לא משנה. תראי, אם מראש היתה כוונה שלו לסקס, זה די ברור מדוע נעלם, משראה שהכיוון שלך הוא יותר רציני. הרי סקס יש המון ובכל מקום, מה הוא צריך "כאבי ראש" עכשיו? לדעתי העובדה שהוא התעניין לא מעידה הרבה על רצינות, אלא על אנושיות, הוא אדם נחמד, הוא מתעניין, שאל קצת, אולי כדי לגרום לך לחוש נוח, זה לא צריך לחפוף לרצינות איתך או לכוונות של קשר עמוק ורציני. אולי דרך שם חשב לסלול את הדרך איתך למיטה? הרי ידוע שאנחנו "מתעוררות" לאחר חיזור, גם אינטלקטואלי. אני עדיין בדעה, למרות כל הליברליות, שאם מישהו רציני ואמיתי עם זה, סקס לא יהיה אישיו בהתחלה. תהיה התעניינות בך לגמרי, באישיות שלך, בעולם שלך, תצאו קצת, תבלו קצת זה עם זו ואח"כ יהיו רמיזות אחרות. וכל עוד סקס הוא הכיוון ההתחלתי, די ברור שהשאר הוא זניח בעיניו וסדר העדיפויות שלכם לא חופף, אפילו לא דומה. אני הייתי עושה כמוך. פשוט ממשיכה הלאה. ותרגישי מוחמאת גם מכאלה שפשוט נמשכים ליופי שלך ומוצאים אותך אטקרטיבית. זה אף פעם לא מזיק לראות את החיוביות שבעיניין :) הרבה בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך שוב!
מיכל30/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותדנה27/11/2008
אני בת 27 ובעלי בן 29 ויש לנו ילד ראשון בן 5.5 חודשים. התחתנו אחרי 5 שנות חברות ואנו נשואים 3 שנים. בעלי הוא בן זוג מדהים בלשון המעטה. הוא שותף מלא במטלות הבית ובטיפול בילד, בעל כוונות טובות תמיד, חבר טוב. בתקופת ההריון הייתי בשמירת הריון והוא היה (ועודנו) המלאך שלי והתקופה הקשה רק חיזקה את הקשר בינינו. יש רק עניין אחד שמפריע לי והפריע לי עוד לפני הלידה והוא שאין כ"כ רומנטיקה, הפור-פליי מאוד "יבש" וקצר. בעבר ניסיתי לדבר איתו על זה אבל משום מה, למרות שאנחנו משוחחים באווירה נינוחה וללא "האשמה" מצידי, הוא מרגיש שהוא לא מספיק טוב בשבילי וזה גורם לו להתעסק בעצמו במקום בבעיה ובי. הוא מבין שכדי לגרום לשינוי ברגשות שלי הוא צריך גם לעשות משהו, אבל משום מה הוא לא עושה כלום. אפילו "כלים" פרקטיים שאני אומרת לו לא עוזרים (למשל, לתת לו דוגמאות מה לעשות/להביא לי כדי שארגיש מחוזרת, היכן לגעת בי כדי שאהנה). כמובן שהעניין פוגם בהנאה שלי מהסקס בינינו. אני ילדתי בלידת ואקום שהיתה קשה והתפרים כאבו לי מאוד. היום מאוד כואב לי בחדירה, אבל אני מוכנה לסבול את הכאב בשבילנו ויחד עם זאת אני מרגישה בטוחה יותר לעמוד על שלי ולדרוש את מה שעושה לי טוב. בעלי עכשיו סטודנט וכמעט ואין זמן פנוי (וכמובן שיש גם את הילד) ושנינו מאוד מאוד עייפים, אבל...אתמול היתה לנו שיחה והסברתי לו שאין לי חשק למין איתו מאחר שמאוד חסרה לי אינטימיות איתו. השיחות בינינו מסתכמות בשגרת היום, מצב החשבון וכד' וגם פיזית כמעט ואין מגע בינינו, ולכן אני לא יכולה פיזית לקיים יחסים איתו מיוחד שגם ככה כואב לי והחשק ירוד. הצעתי גם פתרון בשלב ראשון: בכל יום לאחר שהילד ישן נקדיש חצי שעה מזמננו לשכב ערומים ולגעת אחד בשני, שלא באיברי המין, ולדבר. כשנעשה כך למשל יומיים בטוח שביום השלישי כבר ארצה לקיים יחסים וכך נעשה שוב ושוב עד ש"נחזור לתלם". אציין שלפני שבועיים ניסינו את העניין ולראשונה בזוגיות שלנו היה לי מ-ד-ה-י-ם בביחד ובסקס. זה קרה שוב עוד פעם אחת וזהו. העלתי את העניין שוב אתמול וכשנכנסנו למיטה הוא נרדם. אני מיואשת...איך אגרום לו לספק גם את צרכיי ולא רק להבין אותם. כרגע מבחינתי אני לא מקיימת איתו יחסים ו/ו מספקת אותו מינית עד שלא יספק את צרכיי (הוא כמובן לא יודע ממני שזה מה שאני עושה). האם אני צריכה יותר להיות "קלה" איתו ולספק אותו ללא קשר לצרכיי כדי לא להעמיק את הקרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשבנות מרחיקה
יהודית ברגמן30/11/2008דנה יקרה, נחמד יותר להגיע ליחסים מתוך בחירה וכייף הדדי. נסי גם את להיות יותר מתחשבת פתוחה מתקשרת וקלילה עם בן זוגך במקום להכביד, לדרוש לנטור לתחמן להתרחק ולהתחשבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש לא מושלמת...שרון27/11/2008
שלום לכולם, אני רוצה להתייעץ פה עם בעיה שמטרידה אותי מאוד. אני כמעט בת שלושים.. יוצאת עם בחור מקסים כשלושה שבועות. טוב לנו ביחד ואפילו אוהבים מאוד. אנחנו כבר בשלב של קיום יחסי מין ומאוד טוב לנו גם בתחום הזה. הוא מאוד מפרגן לי, אומר לי שאני מאוד סקסית ושיש לי גוף יפה. הוא אף פעם לא ראה אותי ערומה באור מלא. אני רזה ונאה באמת, אבל סובלת מבעיות של ורידים מרובים ברגליים. תופעה שצצה בשנה שנתיים האחרונות ולצערי רק מחריפה. אני לא השלמתי עם הדבר ולצערי גם כרגע אף רופא לא רוצה לטפל בבעיה כי המצב לא "כ"כ גרוע" מבחינתם. אבל לי זה מאוד מפריע כי זה מאוד מאוד לא אסתטי. אני פוחדת שהוא כ"כ יתאכזב כשיגלה איך אני נראית באמת. אני דוחה את הקץ...אין לי את האומץ לשתף אותו ואני בעצם כל הזמן מתחמקת מלהראות ערומה באור. זאת תחושה נוראית...כאילו אני משלה אותו. אני פוחדת שהוא כבר לא ימשך אלי ולא ירצה להיות איתי... איך כדאי לעלות את העניין מבלי שזה יראה כ"כ נוראי מבחינתי. אני יודעת שאם אני אתייחס לעניין בקלות, ככה סביר להניח הוא יתייחס. אם אני אעשה מזה בעיה רצינית ומטרידה - ככה היא תהיה. מה דעתכם...אני אשמח לשמוע גם מהגברים שבינכם... אם הייתם מאוהבים כ"כ במישהי...איך הייתם מגיבים... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש מאיתנו אינו מושלם ואת לא בובה
יהודית ברגמן30/11/2008שרון יקרה, איש מאיתנו אינו מושלם. כשתשלימי עם חוסר השלמות, לא תתייחסי לעניין בכבדות ותהיי מי שאת מבלי לעשות עניין גדול מפרט מישני - אהובך אוהבך ימשיך לראות את היופי שלך ולאהוב את מי שהינך גם באור. זיכרי: הכל בראש שלנו :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, חיזקת את מה שחשבתי..
שרון30/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות במשבר-עזרהרוצה עזרה27/11/2008
אני בת 32 נשואה+1.אוהבת מאוד את בעלי אך מאז הלידה של בתי הזוגיות שלנו לא חזרה להיות כבעבר. השגרה ההורסת,העייפות,הרדיפה אחרי כל יום,המשכנתא,הסקס שכמעט ולא קיים כל אלה הובילו לקרע מאוד עמוק. החלטנו שננסה לזרום ולתת זמן אבל בעלי כרגע מאוד מסוגר בעולם משלו,כמעט ולא לוקח חלק פעיל בבית.טוען שהוא מאוד אוהב את בתנו אבל חשב שההורות תהיה אחרת מבחינתו (הוא לא מסוגל להעסיק אותה זמן רב וחוזר לדברים שלו כגון מחשב/טלוויזיה במקום לצאת החוצה או פעילות אחרת). אני נמצאת כרגע בטיפול אצל סקסולוגית כדי לנסות ולפתור בעיות הקשורות בכאב בזמן סקס. אני מודה שאולי קיבלתי ממנה "סטירה" והתעוררתי מאוחר מדי אבל חשוב לי להציל את הזוגיות אבל למרות שבעלי אמר שינסה הוא כאילו הרים ידיים. אני גם לא רוצה ל"טחון" לו יותר מדי בדיבורים לעוסים. אשמח לקבל עצה (בתוספת עידוד גם יהיה נחמד כי כרגע אני נמצאת במרה שחורה). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת משבר
דורית כהן27/11/2008יקירתי, כתבת שאת מקבלת עזרה ספציפית לגבי הכאבים בזמן סקס, אבל אין לי ספק שמה שאתם זקוקים לו הוא עזרה זוגית מקצועית. משבר בזוגיות אחרי הלידה קורה להמון זוגות, כי הכל משתנה בבת אחת. הרבה פעמים הגבר מרגיש שהוא מחוץ לעניינים, בעדיפות אחרונה, ונוצר חיבור מאוד חזק בין האמא לתינוק. הרבה פעמים האמא מרגישה שרק היא מסוגלת לקרוא נכון את צרכי תינוקה ומשדרת אפילו בלי לרצות או להתכוון לכך שהיא המטפלת הקובעת, היא הבוסית, והאב חושש לעשות טעויות ולחטוף ביקורת, אז הוא נמנע מלעשות... יתרה מזו, יש המון מטלות חדשות לעשות בבית, עייפות בלילות, בקיצור - הכל משתנה, ולפעמים זוגות זקוקים לתמיכה ולייעוץ כדי לעבור יותר טוב את התקופה הזאת.
אל תחכי עם זה, כי בינתיים נוצר נזק לאהבה ביניכם, ולך כרגע יש תחליף נפלא לאהבה - הבת הקטנה שלכם, שאת בודאי התאהבת בה והיא בודאי מחזירה לך המון אהבה כייפית, ואולי את נשאבת לשם מבחינה רגשית, ולא חסרה לך אהבה בחיים כרגע, אבל הנזק לאהבה בין שניכם עלול להיות גורלי ללא טיפול.
אז החדשות הטובות הן שהרבה זוגות עוברים בדיוק את אותו דבר, ושניתן לעזור לכם בייעוץ זוגי. התעודדי, וקחי יוזמה, כי זה נראה שהוא עכשו בנסיגה מהתמודדות ולא יודע מה לעשות אז הוא נמנע מלעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר עצבני חייבת עזרה!!ילי26/11/2008
אני והבן זוגי כבר 3 שנים ביחד,והוא מתעצבן בקלות כמעט מכל דבר והוא לא שולט על העצבים הוא צועק מעיף דברים,למשל על הכביש הוא כל הזמן צופר לכולם ונוהג בפראות ואם מישהו מעיר לו על הנהיגה הוא נוסע מהר וכמעט נכנס בו הוא מסוגל לרדת מהרכב ולהתחיל לאיים,אני פשוט רוצה לדעת אם זה מעיד על אלימות?אני גם מציינת שהוא אף פעם לא הרים עלי יד, אבל כשהוא מתעצבן אני נכנסת ללחץ זה מפחיד אותי מאוד אני לא רגילה להתנהגות כזאת בכלל! ואז שאני מעירה לו על זה הוא אומר נכון טעיתי אבל שוב חוזר לעצמו! אני חוששת להתחתן איתו ככה,אבל מאוהבת בו מעל לראש ולא יודעת מה לעשות חייבת עצה הדרכה משהו!!! אשמח לקבל תגובה.. ילי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ילי26/11/2008שאנחנו עומדים להתחתן!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה רצינית
דורית כהן27/11/2008ילי היקרה, לצערי, מה שאת מתארת הוא מאוד בעייתי! אתם רק בתחילת היחסים ארוכי הטווח שלכם, וכבר אינו שולט בעצמו ויש לו התקפי זעם. כל זה לא יעבור מעצמו. צר לי. ככל שמהר יותר ייכנס לטיפול נפשי אצל פסיכולוג קליני או פסיכיאטר - כך ייטב, לפני שהאלימות שלו תופנה אלייך או אל אדם אחר. בטיפול יסודי ניתן לעזור לו, ואחת האפשרויות שיש להביא בחשבון היא תרופות מסויימות\ שיינתנו ע"י הפסיכיאטר. נמצא שבחלק מן המקרים, גברים שיש להם התקפי זעם הם בעצם נתונים לסוג מסויים של דכאון נפשי, ותרופות נגד דכאון יכולות לעזור להם.
אם הוא אינו מוכן להיכנס לטיפול מקצועי, אני מציעה לך לשקול מחדש את הנישואין איתו, כי עם הזמן ההתקפים הללו עלולים גם לגבור, ואילו האהבה טבעה שהיא פוחתת עם השנים, וחשבי איזה חיים יהיו לך במחיצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה- תיכף מתפוצצתמישל25/11/2008
דיברתי עם חברות, דיברתי עם חברים ואני פשוט לא מצליחה להתמודד עם ה"צרה" הזו שאני מרגישה כבר חודש. צרה שמכרסמת את הזוגיות שלי מבפנים, זוגיות שהייתה עד לא מזמן כ"כ מתוקה, כ"כ מקסימה, מאוד מיוחדת עם גבר מקסים אוהב ורגיש. אנחנו ביחד כבר למעלה משנה וחצי ואני חוששת לומר שלפתע יש לי ספקות. כי הוא אכזב אותי בבחירה שלו. עד לפני כמה שבועות הוא עמד בפני צומת חשוב מאוד בחייו- הוא קיבל הצעה עסקית מצוינת, מאדם שניתן לסמוך עליו (שגם אני מכירה), פשוט הזדמנות להרוויח הרבה כסף ובבטחה ושילוב כזה הוא נדיר. חבריו אמרו לו שכדאי לו לקפוץ על הזדמנות הפז וללכת על זה בגדול. אני עודדתי אותו כל כך. דיברתי אל ליבו, אל שכלו, לאן לא דיברתי?! כל כך התאכזבתי שהוא בחר לא ללכת על זה ולעבוד בתחום אותו הוא למד-ממנו אני לא ממש מתלהבת. מאוד חשוב לי מעמד, שהגבר שאיתי ירצה לפרוץ ובגדול, שלא יסתפק בחיים בינוניים ופשוטים, אני רוצה גבר שמנסה ומצליח, שמוכן להסתכן כדי להצליח ושיש לו רעב בעיניים לכבוש את העולם ולעשות עסקים, בקיצור- ממולח, לא פראייר.. הידיעה שהוא מעדיף להישאר ב"אזור הנוחות" שלו ולא לקחת סיכון (ובינינו הדבר היחיד שהוא מסכן אם הוא יקח את ההזדמנות העסקית הוא זמן בלבד!!!) מעבר, מאוד ערערה אותי מבפנים וגרמה לי לתהות. וזה כואב לי מאוד שהוא לא יכול להבין עד כמה אני צודקת. הוא טוען שהוא אוהב את התחום אותו הוא למד וכל מה שאני יכולה לתהות זה- איך אתה מקריב ככה את העתיד שלנו, את האפשרות שיש לנו כאן לחיות חיי נוחות ועושר.הוא הכי מקסים ומנסה לעודד אותי שהכל יהיה בסדר ומבקש שאניח לו לעבוד בתחום שהוא אוהב.אני פוחדת להסתכל על התקופה הזו בעוד כמה שנים ולהגיד שאני מאוכזבת ממנו מאוד (כי אני כבר במצב של אכזבה) או שהוא יגיד עוד כמה שנים- איך פספסתי. אני צריכה עזרה ועצות. קשה לי מאוד והוא כל כך מקסים מהצד שלו ומבקש שלא אכריח אותו. הוא הגבר הכי מקסים והכי רגיש שאפשר לבקש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשמה עצמית בתוך הזוגיות
דורית כהן25/11/2008מישל היקרה, ראשית תודה לך על הכתיבה הברורה, השוטפת והאינטליגנטית, בזכותה ניתן ממש לחוש יחד איתך מה את מרגישה ואיך זה קרה.
אבל אני חייבת להקשות עליך בתשובה שלי. את מצפה ממנו שיבחר בחירות מאוד חשובות בחיים שלו על פי הערכים והשאיפות שלך, אלו שמנהלות אותך, התקוות שלך והרצונות שלך. את מצפה ממנו שההחלטות שלו לגבי איך הוא יגשים את עצמו מבחינה מקצועית יתאימו לפנטזיה הפרטית שלך, אפילו אם זה כרוך במחיר של ויתור על תחום עניין שהוא החלום שלו, שהוא השקיע בו ומעניין אותו.
את מאוכזבת מן הבחירה שלו ואת חוששת שאכזבתך ממנו רק תלך ותגבר עם השנים. זה באמת עלול לקרות, לפי דעתי, אם את תולה בבן זוגך את התפקיד להביא את "הכסף הגדול" הביתה. אם אכן זה המצב, וזו הציפייה שלך, אז אולי האינטואיציה שלך נכונה, ועליך לחפש לעצמך בן זוג אחר, שיהיה בו הדרייב הזה שאת רוצה בגבר שלך. הביאי בחשבון שמאד יתכן שלא תמצאי אחד "שמנסה ומצליח, שמוכן להסתכן כדי להצליח ושיש לו רעב בעיניים לכבוש את העולם ולעשות עסקים, בקיצור- ממולח, לא פראייר.. " שהוא גם "מקסים אוהב ורגיש." פשוט כי זה לא כל כך הולך ביחד!
ושימי לב, לעלילה יש עוד הסתעפות אפשרית: נניח שהוא היה נכנע ללחץ ולשכנועים ופונה לעסוק בהצעה העיסקית הזאת, וכעבור כמה שנים היה מרגיש פספוס מבחינת ההגשמה העצמית שלו, ובליבו פנימה היה כועס גם על עצמו ששמע לעצתך וגם עלייך שלחצת עליו, וגם בהסתעפות העלילתית הזאת שניכם לא הייתם מאושרים, ומשהו היה קורה לאהבתכם.
לסיכום, אני חושבת שאהבה פירושה לאפשר לבן הזוג להתפתח ולצמוח כמו שנכון לו. עליך להכיר טוב את עצמך ולבחון מה יותר חשוב לך - לתת לו ללכת בדרך שלו ולאהוב אותו כמו שהוא, או להודות בפני עצמך שתכונה זו שחסרה בו היא קריטית לך ולסגנון החיים עליו את חולמת, ואם את עצמך אינך יכולה להביא את הכסף הגדול בעזרת הכישורים שלך - אז יהיה עליך לחפש בן זוג שיוכל לעשות זאת בשבילך. יחד עם זה, יש לי הרגשה שאם תלכי בדרך הזאת את עלולה להתגעגע אליו ואל הקסם שלו עוד שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית תודה אבל עוד פרט קטן
מישל03/12/2008אני רוצה להודות לך על העצה היפה ועל המחמאות בנוגע לכתיבה הנהירה שלי. בימים האחרונים השכלתי להבין שאינני רוצה להפעיל עליו לחץ נוסף ושאני רוצה שיהיה מאושר בדרכו שלו. יתכן שהייתי מעט לא מדויקת- הוא כן רוצה להצליח ובגדול אבל בתחומו ולא בתחום של ההצעה העסקית שהוצעה לו. אני בהחלט רואה שיש לו רצון עז להתקדם בתחומו ושהוא מעונין להצליח אך אני מבחינתי חושבת שבאם יפנה להצעה העסקית- הפוטנציאל הגלום בה הנו גדול יותר מבחינה כלכלית מאשר בתחום אותו הוא למד. בכל מקרה הגעתי למסקנה שחשוב לי שהזוגיות שלנו תמשיך להתנהל על מי מנוחות ואת גם צודקת באמרך שהוא עלול להיות מתוסכל בעתיד באם יקשיב לי. אני רוצה שהוא יהיה מאושר ואני יודעת שיש לנו זוגיות טובה ואנחנו גם מתכננים להתחתן ואני מוכנה שלא נהיה עשירים מופלגים ובלבד שנהיה ביחד. הוא מאוד שאפתן בתחומו והוא רוצה להגיע רחוק וכל מה שרציתי כשלחצתי עליו לקחת את ההצעה זה שהוא יגיע רחוק במהירות יחסית ולא יאלץ לעבור תהליך ארוך של קידום בעבודה ולאחר מכן, אולי - הצלחה בתחומו. כך או כך אנחנו מאושרים ויהיה בסדר. תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עמוק של בעלי עם אישה אחרתאורית23/11/2008
אני בת 36 נשואה+ 3 נשואה 8 שנים. לפני מספר חודשים חזר בעלי מטיול מאורגן במזרח. בטיול פגש בחורה רווקה ונוצר קשר עמוק והדוק. בתקופה קצרה זו (שבועיים) הם עברו יחד חויה מסעירה, אחד מן המטיילים נפטר באופן פתאומי ובעלי וידידתו החדשה ליוו את האלמנה במשך יומיים חזרה לארץ. כשבעלי חזר "מאוהב" (לדבריו- אחר כך שכח שכך אמר)וסיפר לי על הקשר שהתפתח ועל כך שלא היה שום מגע גופני בינהם הבנתי שהם עברו יחד חוויה עמוקה ונתתי לו לעבד את זה איתה, הוא גילה רצון לפגוש אותה ואפשרתי זאת מתוך רצון להביע בו אמון ומתוך התחושה שהאינטנסיביות תלך ותרד. בעלי חזר והדגיש שאין לי ממה לחשוש ושהיא אינה מתחרה בי אבל שנוצר בינהם משהו שקשה לו לוותר עליו. מתוך הרצון לשתף אותי ולא לעשות משהו מאחורי גבי שיתף אותי בעלי בתוכן השיחות שיש בינו ובינה ואט אט הקשר התחיל להעיק עלי. אני מרגישה שהוא מעסיק אותו יותר ממה שהייתי רוצה ומרגישה קנאה על הזמן והאנרגיה שהוא שהוא נותן לה. אמרתי לו שנראה לי לא בריא ושזה מעיק עלי והוא למרות אכזבתו אמר שהוא מבין שלא תהיה לו ברירה אלא לנתק את הקשר, אבל הוא מסתובב בפנים עגומות ונראה שהוא מרגיש אובדן. אני כמעט מרגישה שבשביל שבעלי יהיה מאושר אני צריכה לשלוח אותו אל אישה אחרת, הוא מרגיש שבזכותה הוא רואה יותר גילויי אהבה ממני (אין ספק שזה עורר משהו אבל שכחתי לציין שהכל קרה בסוף תקופת הריוני ואני עתה חודש אחרי לידה... מבקשת את עצתך, האם אני מגזימה? האם לגיטימי שיתקיים קשר עמוק ואינטנסיבי עם אישה אחרת או שיהיה תמים ואדיוטי מצידי לחשוב כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליו לבחור
דורית כהן25/11/2008אורית יקירתי, כל הכבוד לך על תגובותיך עד כה, הראית רגישות והבנה לצרכים שלו, ומצד שני הבהרת לו איך את מרגישה ועד כמה המצב שנוצר מעיק עליך.
מה שקרה לו זוהי כנראה התאהבות מרגשת שנוצרת די בקלות בסיטואציה הבלתי שגרתית בה שניהם היו נתונים, וזה התפתח לקשר רגשי די חזק. אני חושבת שהאינטואיציות שלך נכונות, ואין מקום לאפשר לו לקיים איתה את הקשר, אפילו אם הוא אפלטוני, משום שהפיתוי להופכו לקשר גופני קיים כל הזמן ויוצר דווקא משיכה גדלה והולכת כל עוד לא מממשים זאת. לדעתי על בעלך לבחור בין הזוגיות והמשפחה לבין ההתאהבות והריגוש הזה, כי מערכת יחסים כזאת עלולה להזיק לכם מאוד, אלא אם שניכם בעד אהבה חופשית - לשניכם - ובוחרים לחיות בדרך זו. אוסיף עוד שדרך זו יש בה את הסיכונים שלה, ולרוב מי שבוחר בה הינם זוגות הרבה יותר מבוגרים מכם, בשנות החמישים והשישים לחייהם.
קיימי איתו שיחה רצינית, הראי לו את ההשלכות, אימרי לו שאת מבינה איך זה נוצר אבל שהמשך הקשר איתה יפגע בך ובמרקם הזוגי קשות, וכי עליו לקבל החלטה אמיצה וחשובה - לבחור. הזכירי לו גם שאינך רוצה שחייכם יתנהלו על שקרים והסתרות, וכי את מאוד מעריכה אותו על ששיתף אותך בכל מה שקורה איתו.
אם תהיי מוכנה לשתף אותנו בהמשך, מאוד נעריך זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעמוםשי23/11/2008
היי שמי שי אני בן 25 אני מאוד אוהב את החברה שלי אנחנו שנה וחצי יחד אוהבים מאוד רבים מדי פעם אבל כמו כל זוג משלימים לבסוף, ישנם רגעים בשבתות בעיקר שאני ממש משתעמם ופשוט מעדיף להיות עם החברים שלי, הייתי מעוניין שהחברה תבוא איתי לחברים שלי אך היא לא מסכימה רוב הפעמים ומעדיפה שנהייה לבד , אני מאוד אוהב אותה אבל משתעמם באותם רגעים מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוד וביחד
דורית כהן25/11/2008שי היקר, לא טוב לוותר יותר מדי על דברים שחשובים לך, כי בכך אתה נעשה פחות מאושר ומסופק בחיים שלך, ולבסוף יצטבר אצלך כעס עליה בתור מי שמונעת ממך דברים שאתה אוהב.
לכן חשוב שתנהל איתה שיחה עקרונית על מהות הזוגיות. ישנם זוגות שמתאים להם לעשות הכל יחד, וזה אולי המודל שלה. אבל רוב הזוגות מגלים שיש דברים שהאשה מתעניינת בהם והגבר לא, ולהיפך, ובחלק מן השבוע נפרדים ולא עושים הכל יחד. שני המודלים הזוגיים הללו הם לגיטימיים, ועליכם לגלות, תוך שיחה - לא מתוך ריב - מהו המודל הרצוי לשניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצה :(מירית23/11/2008
שלום רב אני בשנות העשרים המתקדמות בן זוגי בגילי מאז תחילת הקשר הוא חווה לעיתים מצבי רוח פתאום הוא מסתגר, קשה לי לתקשר איתו, הוא מתייחס אליי בצורה מרוחקת הוא טוען שהוא פשוט כזה בתחילת הקשר זה קרה לו כשהוא לא היה בטוח בעצמו לגבי הקשר שלנו עכשיו הוא טוען שלא כך הדבר הוא הציע לי שנעבור לגור יחד ולדבריו הוא עדיין מעוניין לי מטבע הדברים מאוד קשה ברגעים האלה הוא יכול להיות שבועיים הכי מקסים והכי אוהב בעולם...ואז מופיע המצב רוח הזה שמוריד לי את כל הרוח מהמפרשים, כמובן מכניס אותי ללחצים (בעקבות המקרים בעבר) הצעתי לו לטפל בעצמו אך הוא לא מוכן מה אני יכולה לעשות? איך אוכל לחיות עם אדם שפעם בתקופה מסתגר ומתרחק ממני? איך אפשר להרגיש כך בטחון בקשר? אני מרגישה שהוא לא מתאמץ מספיק והוא יודע שהוא פוגע בי אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף שאני מאוד אוהבת
מירית23/11/2008אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשים פרשנות אחרת על אותה התנהגות
דורית כהן26/11/2008מירית יקרה, סליחה על ההשתהות בתשובה אליך.
ממה שאת מתארת, לבן זוגך יש את הנטייה להסתגר, ויתכן שזוהי תגובה אופיינית שלו בכל פעם שהוא מוטרד ממשהו. הוא "נכנס למערה שלו" ובעצם לא רוצה שתפריעי לו שם. הרבה גברים נוהגים כך ברמה זו או אחרת, את מוזמנת לקרוא על כך ועל עוד הבדלים אופייניים בספר המפורסם - "גברים ממאדים נשים מנגה". שם מתואר כיצד כאשר הגבר (המצוי) מרגיש שיש לו עניין בלתי פתור - הוא מעדיף להסתגר עם עצמו ולא לתקשר עד שהוא מגיע לפתרון משלו, ווהא מעדיף לא לקבל עזרה, אלא להתמודד לבד...ההמלצה בספר היא לאפשר לגבר "לצאת מן המערה" בזמן שמתאים לו ולקבל זאת כחלק ממנו. זה לא אומר שיחסו אלייך מתערער, אלא שהוא שרוי בלחץ כלשהו.
יתכן שבתחילת הקשר שלכם הלחץ היה קשור לחוסר הבטחון שלו בקשר, וכיום, כאשר זה קורה לו שוב ושוב את עושה את ההקשר וחושבת שזו אותה תופעה. אבל אני מציעה לך להאמין לו ולבחון את התיזה שהצעתי כאן, שזוהי תגובתו האופיינית כאשר הוא מוטרד מכל דבר.
אני חושבת שאם תצליחי להפריד ולא לראות זאת כמאיים על בטחונך בקשר אלא כשייך אליו בלבד, יהיה לך הרבה יותר קל לשאת זאת. זה עניין של הפרשנות שאת מייחסת לתופעה התנהגותית מסויימת. כל עוד אנחנו מאמינים שתופעה מסויימת יש לה משמעות מאוד ברורה ומסויימת - אנחנו מאמינים שזוהי המציאות האמיתית, כי אנחנו שבויים בפרשנות שלנו. אבל אם תוכלי לראות פרשנות הגיונית אחרת לאותה תופעה - הדרך בה את תופסת את המציאות מייד משתנה...אגב, על העקרון הזה מבוססת הגישה הקוגניטיבית לטיפול נפשי.
אשמח לשמוע את תגובתך למה שכתבתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוף. מה אני עושה?שמחה23/11/2008
אני חייבת לפתוח בכך שמעולם לא כתבתי באף פורום. אך גם מעולם לא חשבתי שאצטרך לכך... אני בת 26, נשואה+1. נשואה מזה 4 וחצי שנים. אנו נשואים באושר, עם המון אהבה, תמיכה הדדית, חיבוקים ונשיקות. המצחיק הוא שבכל 4 שנים אלו מעולם לא הצלחתי להגיע לסיפוק מיני עם בעלי. כן, אפילו לא פעם אחת. אנו מקיימים יחסים כפעמיים- שלוש בשבוע, ואני חייבת לציין שאני לא ממש "סובלת" מזה אך גם לא ממש "נהנית". אין לי מושג מה לעשות עם הבעיה. שנינו באים מרקע שמרני, ולא קיימנו יחסים מלאים טרם החתונה, אם כי אפשר לומר שהתקרבנו לזה מאוד, כך שלא ידעתי לצפות לבעיה זו מראש. היום אנו מאוד פתוחים חברתית ומינית. אבל זה מתמשך כבר יותר מדי זמן. מה עושים? אם הייתי צריכה לשים את האצבע על הבעיה, הייתי אומרת שזה אולי אולי מבעיה של שפיכה מוקדמת של בעלי. אם כי אם תשאלי אותי, לדעתי שורש הבעיה היא פסיכולוגית ולא מינית בהכרח, ולכן אי פונה אלייך. ניסיתי לדבר עם בעלי על הנושא, והוא מודע לבעיה ואף מנסה להתמודד, אך לשווא. אתמול זה סכל אותי עד כדי דמעות: המצב הזה של התקרבות, מגע וגירוי עד כמעט הגעה לשיא, ואז...נגמר וכלום! אשמח לתובנות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות, דגדגן ואורגזמה
דורית כהן25/11/2008שמחה היקרה, תודה לך על גילוי הלב! יש לי שאלה קצת חודרנית, אינטימית, אבל היא חשובה: האם אי פעם אוננת והגעת לאורגזמה בדרך זו? כי חלק מן הנשים מצליחות ללמד את עצמן לגמור רק בדרך זו, כאשר הן לבד עם עצמן, בעיקר על ידי גירוי הדגדגן תוך כדי אוננות, ובשלב הבא רובן מצליחות ללמד את בן זוגן לגרות להן את הדגדגן ידנית או אוראלית וכך להגיע לסיפוק. ותדעי שמשהו כמו שני שליש מכל הנשים מצליחות להגיע לסיפוק מיני רק ע"י גרוי הדגדגן, ולא ע"י החדירה הנרתיקית, כך שהשפיכה המוקדמת שציינת לא בהכרח קשורה לאי הגמירה שלך.
אם מה שכתבתי עד עכשו חדש לך, יתכן שחסר לכם מידע אינפורמטיבי לגבי מיניות האישה והגבר, ורצוי לרכוש כמה ספרים, או ללכת לקצת ייעוץ סקסולוגי.
אם מה שכתבתי ידוע לך כבר - אז חשוב מאוד לגשת לייעוץ סקסולוגי, כדי להבין מה אינכם מצליחים ליישם, וללמוד טכניקות אחרות.
מאחלת לכם המון הצלחה ועונג!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרנט ונישואיןירדן20/11/2008
שלום, זאת פעם ראשונה שלי פה, הגעתי למצב בו אני חייבת להתייעץ כי אני מרגישה לא אובייקטיבית כ"כ. אני טיפוס מאוד תקשורתי, מאוד אוהבת לדבר עם אנשים והאינטלקט מאוד חשוב לי. גם עם בעלי יש שיחות מעניינות, וכן פה ושם עם ידידים אך אני מרגישה שזה לא מספיק לי. אני מרגישה שאני זקוקה לפתח עוד קשרים (אף פעם לא היו לי ידידי נפש כאלה, ונורא זקוקה לאחד). יצא שפירסמתי הודעה שלי בפורום אחר של זוגיות, ומישהו נורא אהב והזדהה עם מה שכתבתי. גם הוא נשוי כמוני אך לא באושר (!). התכתבנו מספר ימים (בעלי אגב מודע לתקשורת שלי מול אנשים במדיה ומעודד את הצורך שלי להיפתח ולרכוש תמיכה) ומצאתי בו המון אוזן קשבת ושיתוף. העיניין הוא שאני מקשקשת עם מספר אנשים כאלה, בפני כולם הצהרתי על נאמנותי לזוגיות שלי עם בעלי, ועל הצרכים שלי בקשר ידידותי, אוזן קשבת "חיצונית" ואובייקטיבית ופיתוח אינטלקט. כולם הביעו הסכמתם לגבול הזה, וכולם הציעו פגישה. ובכל זאת אני לא יודעת אם יהיה נכון ומוסרי להיפגש איתם אפילו לקפה בשעת צהריים. אני חוששת שזה יפגע בבעלי, אפילו אם לא יַראה את זה וישדר שהוא תומך בי. חשבתי על אופציה של לא לספר כי אני שוללת מכל וכל אפשרות לפלירטוט או בגידה מצידי, כך ששום דבר לא יקרה לעולם, אני אוהבת אותו עד בלי די. אך זאת הסתרה ואינני מעוניינת להסתיר. האם העיניין הזה אמור להישאר ב"מגירה הפרטית" שלי ולא לספר? האם זה חופף לידיד אמיתי מהחיים? האם זה מוסרי? עד איפה השקיפות, ועד איפה הפרטיות? אני נדה בין הצורך הטבעי שלי בתור אדם מאוד פתוח ותקשורתי, לבין הצורך לשמור על הזוגיות ולא להכניס סתם מתח, אפילו שאין לבעלי סיבה להיות מתוח. אני יודעת מה לי היה עובר בראש אם הייתי "מסכימה" שייפגש עם מיהשהי בשם בשם נתינת החופש והליברליות (יש לו הרבה ידידות והם נפגשים מדי פעם גם לבד, ואין לי כל בעיה עם זה. אבל מהאינטרנט הייתי חשה מאוימת). אין לי שמץ של ספק בו, ובכל זאת זה היה מעט מאיים עליי. דיברנו על זה לא פעם, ויצאתי מבולבלת. מצד אחד הוא טוען שזה כלל לא מפריע לו, ומההיכרות איתי לדעתו אני ממש זקוקה לזה וזה יעשה לי טוב. הוא יודע וסמוך ובטוח שלא אפגע בו, שלא אבגוד בו, שלא אגיד משהו לא במקום. ומנגד, אני עדיין חוששת מהצעד הזה, למרות שיכול לעשות לי המון טוב ולקדם אותי אישית. אני באמת חוששת שיעברו לו דברים מיותרים בראש וזה יכניס אותו למתח מיותר. מה עושים? תודה על הסבלנות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתי מורכבת ואינה חד ערכית
דורית כהן21/11/2008ירדן היקרה, במוקדם או במאוחר תתקלי בהתכתבויות הללו במישהו שירגש אותך ואת עלולה להתפתות להיפגש איתו. זה קורה בגלל שאנחנו יצורים אנושיים שזקוקים מאוד לריגושים חדשים מידי פעם, ומאד קשה לשלוט על זה בפועל כאשר זה מתחיל.
אז מצד אחד יש כאן סכנות, אבל מצד שני, נישואין ששהכל בהם שקוף וידוע עלולים להיכנס לישורת צפוייה וקצת משעממת, ולפעמים קצת ריגושים ומתחים בין בני הזוג, קצת אי וודאות מוסיפים תבלינים לריגוש ולאהבה ולתשוקה. דווקא הידיעה שלא הכל בטוח, שיש קצת תחרות, שיש קצת קנאה - מוסיפה משהו לזוגיות מתמשכת. כך לפחות טוענת אסתר פרל, פסיכולוגית אמריקאית שכתבה ספר מצויין בשם - "אינטליגנציה ארוטית" שאני מאוד ממליצה לך לקרוא.
נקודה נוספת היא שזה אולי קשה לתפוס אבל מאוד אפשרי שהיחס של בעלך לאפשרות ההתכתבות עם זרים אינו זהה ליחס שלך לאפשרות התכתבות שלו עם זרות. אתם לא בעלי תגובות זהות, ולפעמים אנחנו משליכים על האחר את התגובות שיש לנו, וחושבים שאם אנחנו מגיבים בדרך מסויימת - אז לא יתכן שמישהו אחר יגיב אחרת, אבל זה לא כך. לכן לא בטוח שלבעלך ההתכתבויות הללו יםפריעו כמו שאת מביעה את חששך שזה יפגע בו. אולי זו רק "השלכה" שלך עליו.
לסיכום - אין לי המלצה חד ערכית עבורך, רק הארתי במקצת את הצדדים השונים של מה שהצגת בפנינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית היקרה
חני21/11/2008אני כל כך מודה לך על תשובתך הכנה. את לא יודעת כמה התחברתי למושג ההשלכה אותו ציינת. את צודקת, לא הייתי רואה בעין יפה התכתבות מהסוג הזה ולבטח לא פגישה עם זרות. והוא, לעומת זאת, יכול לקבל את זה. ואני כ"כ לא מבינה איך אפשר, הרי, איפה הקנאה ואיפה הצורך שלו לשמור אותי אליו? ולמה זה לא סותר בעיניו? הוא כמובן שומר אותי ורוצה בי בדרכיו האחרות. אתמול ניהלתי איתו שיחה על הצורך הזה שלי בעוד התקשרויות עם עוד אנשים ונשים (כן נשים אגב).. ויש מישהי שאני משוחחת עמה, גם היא מאיזה פורום וכנראה ניפגש (זה כבר פחות מפריע אני חושבת..:)), והוא היה כ"כ מקסים ואמר לי שאם אראה שיש בי את הרצון הזה (לגבי פגישה עם גבר)במשך כמה חודשים, ז"א זמן לא מבוטל, ואסמוך על האיש באינטואיציה, הוא מוכן שאפגש איתו בשעת צהריים לאיזה שעה, והתנה את זה שלא אסע איתו לשום מקום, "לא כי אני לא סומך עלייך אלא כי זה גבר מהאינטרנט ואני לא סומך עליו". כ"כ אהבתי את התשובה. מה גם שלא עלה בדעתי להיכנס לרכב לא שלי. גם תשובתי הסופית אינה חד ערכית. מה שבטוח, שאם הקשר הספציפי ההוא יימשך ובאמת אמצא בו שלווה וביטחון, אברר עם עצמי מה עוד מונע ממני. את צודקת, דורית, אני בהחלט משליכה ממני אליו.. ובאופן כללי, הגבולות שלנו אחד לשני , "הכללים" שהצבנו זה לזו ככה באופן לא כתוב אלא במהלך הזוגיות- מאוד שונים. הוא טוען שהוא אדם שזקוק לגבולות חדים יותר (הגיע מעולם מאוד ליברלי ופתוח ומאז התחזק דתית) ולכן אני איתו, ואילו אני, הגעתי ממקום מאוד שמרני בנקודת ההתחלה שלנו כזוג (בדיוק העולם שאליו היום בעלי חותר), ונורא זקוקה להתרה מסויימת של הגבולות - ולכן הוא איתי. כי הוא היה שם ומבין את הצורך. מה גם שאין לי ממש ידיד טוב, דווקא כי לא באתי מעולם שמרשה את זה כנורמה. אנו מאפשרים זה לזה את הצרכים השונים, אפילו שהם כ"כ שונים. אני פשוט המומה מזה שהוא מאפשר את זה בצורה כה גלויה ופתוחה. הוא מאוד סומך עליי. איך את רואה את אופי הזוגיות עליו דיברתי כאן? אני מאוד אשמח לדעתך. אני שוב מודה לך דורית, ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת ירדן, השתמשתי במחשב של אחותי :)
חני21/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלי להתייחס? :)
ירדן26/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות מטעם עצמך
דורית כהן27/11/2008זה נשמע מעניין, מה שאת כותבת על הכיוונים ההפוכים שאתם עוברים בתהליך האישי של כל אחד מכם. הוא מחפש יותר הגבלות ומסגרות, ואילו את מחפשת את החוויות החדשות, שיוציאו אותך מן הגבולות המוכרים בהם גדלת ויתנו לך לחוות חוויות בלתי צפויות.
אולי מה שחשוב להוסיף לך בשלב זה הוא שבעיני, לפחות, כדאי שכל אחד מבני הזוג ישית על עצמו גבולות ולא יצפה מבן הזוג שלו לנפנף בדגלים כאשר השני עובר. ואיך מתפתחים גבולות עצמיים? מתוך הערכים והמוסר הפנימי שלך, מצד אחד, ומתוך הידיעה איך בן זוגך ירגיש כלפי התנהגויות מסויימות, מצד שני. אם את יודעת מהיכרותך איתו שהתנהגות מסויימת עלולה לפגוע בו זה יהווה מרכיב בהצבת הגבולות העצמית שלך.
כי אם אנחנו ממתינים לבן הזוג שיקבע לנו גבולות - אנחנו מעבירים בעצם אליו את האחריות, יש בכך משהו נוח וילדותי. עליך לבחון מול עצמך מה נכון לך לחוות מול אנשים זרים, ויחד עם זה להביא בחשבון איך בעלך ירגיש כלפי דברים שתעשי. אבל ההחלטה היא שלך, האחריות היא שלך ואינני מציעה לך להתנסות בדברים רק משום שבעלך "מרשה לך". חשבי תמיד איך תרגישי לאחר מעשה\ עם עצמך קודם כל, ואם זה מתיישב טוב עם איך שאת רואה את עצמך כאישה, כבת זוג, כבן אדם - לכי על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ירדן27/11/2008זה באמת מעניין מה שאנחנו עוברים, אפילו מרתק ויש בזה יופי אחר. אני שוב מודה לך על תשומת הלב והדעה המקצועית שמשקפת לי יותר ולכן גם מרגיעה. את בהחלט מקצועית בעיניי. ירדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך עזרהגיל20/11/2008
חברה אני חייב עצות. לפני כמעט חודשיים הכרתי מישהי והתחלנו לצאת. בקיצור אני ידעתי שזה לא הולך להיות משהו רציני, אבל היה לי כייף אז המשכנו, וגם היא לא ידעה מה יהיה. בקיצור לפני איזה שבועיים וחצי היא סיפרה לי שהיא נכנסה להריון. אני ישר אמרתי לה שחייבים לעשות הפלה. אני ניסיתי להיות איתה הכי טוב שאפשר,ורציתי ללכת איתה ולדאוג לה, אבל היא בקושי דיברה איתי, לא חזרה אלי, היא רק שלחה לי בsms אחרי שהיא עשתה את זה שהיא מרגישה ממש לא טוב ושהיא לא מסוגלת לדבר, אבל אחרי זה התקשרתי אליה שוב והיא כל הזמן סיננה אותי. אני אפילו לא יודע אם היא באמת עשתה את ההפלה או לא כי היא לא דיברה איתי. אני לא יודע מה לעשות? פעם אחרונה שהתקשרתי היה לפני שבוע, והיא לא ענתה ולא חזרה אלי. אני לא רוצה להיות כזה קרציה ואני גם לא כזה נואש, אבל אין לי מושג למה היא בחרה לגמור את זה ככה. מה אתם אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליכים עמוקים וקשים
דורית כהן21/11/2008גיל, ההסבר שלי לתגובה החזקה שלה למה שקרה מורכב משני דברים: ראשית, הריון והפלה הינם תהליכים מאוד משמעותיים לאישה ועוברים עליה רגשות קשים מאוד לקראת ההפלה, תגובות שגבר בד"כ לא יכול להבין עד הסוף.
שנית, יתכן שעבורה היחסים איתך היו יותר משמעותיים מאשר עבורך, וואלי היו לה ציפיות לזוגיות יותר משמעותית איתך, מעבר לכיף. אולי לא הראתה זאת כלפיך כי זאת היתה רק התחלת היחסים, אחרי הכל חודש וחצי זהו זמן קצר למדי.
יתכן והעמדה הנחרצת שלך לעושת הפלה גרמה לה לכעוס עליך. אולי היית ישיר מדי ולא מספיק רגיש למה שעובר עליה והיא נפגעה מיחסך בתקופה כה רגישה. נראה לי שמה שמדאיג אותך היום זה האם היא אכן עשתה את ההפלה או שעלול להיות לך ילד בלי שתרצה בכך, ואני מבינה לגמרי את הדאגה שלך, הבעייה היא שמכיוון שהיא מרוכזת כנראה במה שהיא עשתה ומה שנגרם לה ולגופה, קשה לה לראות או לחשוב גם על הצרכים שלך ועל הדאגות שלך. אתה לא יכול כנראה לתת לה את מה שהיא זקוקה לו עכשו והיא מרחיקה אותך גם בגלל זה וגם כי אתה חלק מן הדבר השלילי הזה שקרה לה.
אני מקווה שהשערותי עוזרות לך להבין קצת את נקודת המבט שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוריתנתלי19/11/2008
שלום דורית, התלבטתי הרבה עד שכתבתי את המכתב הזה. אני בת 30 נשואה כבר 5 שנים ויש לי שני ילדים מקסימים. בעלי בן אדם מעולה, דואג, עוזר , אין לנו בעיות רציניות בחיי הזוגיות שלנו. לאחרונה ובמיוחד לאחר שנולד לי השני( לפני 8 חודשים) כולם אמרו שיהיה לו אף גדול כמו אבא , הדבר נורא הרגיז אותי (בתור אמא) מאז התחלתי להסתכל על בעלי שכן יש לו אף גדול הדבר התחיל לעצבן אותי, את לא תאמיני כשאני מסתכלת על בעלי וגם על בני אני מסתכלת ורואה מולי רק את האף . מצד אחד אני לא רוצה שעניין של אף יהרוס לי את החיים ומצד שני האף השטלת על כל עולמי, מה אני יכולה לעשות? הוא לא אשם שנולד כך !! נסיתי פעם בצחוק להציע לו שיעבור ניתוח אף, הדבר לא עולה על דעתו בכללללללללללל!! עזרי לי בבקשה להתנתק מהעניין הזה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף קטן הוא לא בהכרח יפה או מרשים
דורית כהן20/11/2008מיה יקרה, תודה על גילוי הלב.
אני רוצה לבדוק איתך משהו. כאשר פגשת את בעלך התאהבת בו ולא היית מודעת לאף גדול אצלו עד שהעירו לך לגבי הבן הקטן, נכון? יתכן שיש לבעלך אף גדול, אבל הוא כן מצא חן בעינייך, עם האף הגדול שלו, לא כן? יכול להיות שהאף שלו משתלב היטב בפניו.
יש גברים כמו למשל השחקו האנגלי ליאם ניסן - אם אינך מכירה חפשי תמונות שלו באינטרנט, ואף נשים עם אף גדול למשל מירב מיכאלי, שנראית נהדר לטעמי ואם היה לה אף קטן היא היתה משדרת משהו אחר לגמרי והיתה פחות מרשימה...
יתכן שאצל התינוק שלך הפרופורציות עדיין לא הסתדרו וכרגע האף הגדול יחסית בולט ואת שמה לב אליו במיוחד. אני מציעה לך לחפש אצל הילד שלך - שהוא יצור חדש, שלם ומעניין - תכונות נוספות, חיצוניות ופנימיות - שתתחילי להכיר אותן, להתסקרן לגביהן, ולהיות מוקסמת מהן, והאמיני בבקשה שהוא יכול להפוך לבן אדם מקסים ונאה בכל מקרה, ואם בעתיד הוא יחשוב שהאף מפריע לו הוא יוכל לעשות ניתוח בעצמו. בינתיים המשימה שלך היא לאהוב אותו כמו שהוא ולחפש בו כמה שיותר דברים טובים ויפים. בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נתלי20/11/2008שוב שלום דורית, תגידי לי זה נורמלי, כך שכל שאני מסתכלת על בעלי אני מסתכלת על האף שלו? ואיך אני יכולה לא להסתכל עליו ככה, לשנות את התפיסה הזו כלפיו! אני לא רוצה להמשיך בכיוון הזה אבל אני לא יכולה? מה הפתרון?? אני רוצה שיבוא קוסם וישנה לי את המחשבות שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי להיזכר למה התאהבת בו.
ירדן20/11/2008ואיך פתאום את כ"כ שמה על זה דגש? נסי גם לבדוק עם עצמך אם בך יש דברים חיצוניים שהיית רוצה לשנות, ולכן כ"כ בולט לך חסרונות דומים אצל אחר קרוב, קרי בעלך. כל הפוסל במומו פוסל.. חקרי עם עצמך מה אצלך מפריע לך ולמה פתאום יש דגש כ"כ חזק על חיצוניות. באשר לילד- ילד מרגיש הכל. קחי את זה בחשבון. את חייבת לקבל אותו כמו שהוא. ירדן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלרטוט עם אקסיותיפית י.18/11/2008
שלום. אני בת 27, יש לי חבר, בן 29 כבר כמעט שנה, מאוהבים עד השמיים. הקשר מדהים ומרגישים שזה שונה מכל קשר שהיה לנו בעבר. הבעיה היא כזו- הוא מפלרטט עם האקסיות שלו. לאחרונה נתקלתי בהתכתבות שלו, עם אקסית (אחת מחו"ל שבילה איתה מס' חודשים בטיול, בשביל הכיף, לא משהו רציני). במייל הוא פלירטט עם הבחורה: העלה זכרונות מלילות משותפים, אמר שזה עושה לו את זה כשהוא נזכר בלילות האלה, רמיזות של מחשבות מלוכלכות וכו'. בנוסף גיליתי שהמייל הזה הוא אחד מיני רבים אחרים בעלי אותם טונים, וכל זאת בתקופה שלנו יחד. התעמתתי איתו על זה והוא טען שמדובר בבחורה חסרת משמעות עבורו ושאין לדברים שנאמרים כל ערך. מדובר בבחור מדהים שיודע להרעיף אהבה, ונותן לבן אדם שנמצא מולו (בן או בת- לא משנה) להרגיש הכי מיוחד בעולם. אני יודעת שהוא אוהב אותי, מאוהב בי, ורק בי, אבל מרעיף אהבה לכל עבר.. אני גם יודעת שהוא רוצה אותי והוא אמר לי שהוא מרגיש שזה זה. אני לא חושבת שהוא יבגוד (כמובן שאף פעם אי אפשר לדעת אבל מההכרות שלי איתו ומהתחושה הכללית שיש אני לא חושבת שזה יקרה) אבל האם זה לגיטימי לדבר ככה, להעלות זכרונות עבר, להתרפק ובכלל ליצור תקשורת אינטימית כזו, גם אם זה וירטואלי, כשאדם נמצא בקשר מחייב? פשוט מההנחה שבת הזוג לא תראה את זה אז זה לא יפגע בה? האם דבר כזה הוא לגיטימי ושאני צריכה לקבל את זה אם אני יודעת בודאות שהוא רוצה רק אותי, ולסבול בשקט את הידיעה שמלים כאלה נאמרות "מאחורי גבי"? או שזה לא דבר מקובל כשנמצאים בקשר מחייב? קשה לי לראות דברים בצורה אובייקטיבית. אני לא רוצה להתפשר, ומצד שני מפחדת לאבד משהו אמיתי בגלל קנאה מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופש בביטוי העצמי
דורית כהן20/11/2008יפית היקרה, מאוד אהבתי את מכתבך, כי יש בו גישה בריאה ונבונה והתלבטות אמיתית. לי יש דעה מסויימת לגבי מה שאת מתארת. ההתכתבות באינטרנט יוצרת אינטימיות מיוחדת בין אנשים, ונותנת אשליה של חסיון ופרטיות. כל אדם יוצר לו עולם וירטואלי משלו ע"י הקשרים הללו, ודרכם הוא מבטא חלקים מעצמו ובורא לעצמו עולם פרטי משלו. נתקלתי בכך רבות. לדעתי זה בריא להשאיר לכל אחד מבני הזוג פרטיות, ולא להתערב בכל אספקט של החיים.
את מעידה עליו שהוא כזה שנותן לכל אחד שאיתו הרגשה שהוא הכי מיוחד בעולם. זוהי תכונה של אנשים כריזמטיים, והרבה נמשכים להיות בקירבת אדם שנותן להם תחושה כזאת. אולי בגלל זה גם את נמשכת אליו. זה חלק מן הקסם שלו. האם את רוצה קחת ממנו את הקסם הזה? לקצץ לו קצת את הכנפיים הייחודיות שלו כדי להתאים אותו לאיזה סטנדרט מקובל? ככל שתדרשי ממנו להתאים עצמו יותר - לשנות עצמו - זה לא ממש יצליח, לא לעומק, ואילו הוא ירגיש מוגבל, וזה עלול לגרום לו להסתיר דברים מפניך. לא להיות הוא עצמו. ככל שתאפשרי לו להיות נאמן לעצמו - יש סיכוי שהאהבה שלכם תפרח ותעמיק. אני מציעה לך לבנות את האהבה שלכם ממקום של חופש, רשות, מקום חיובי, ולא ממקום של מגבלות וקנאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)