מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה רצינית עם בעליע.18/11/2008
בעלי הוא איש עסקים בחו"ל, לפני נישואינו הוא בקש שאתפטר מהעבודה ואנסה את מזלי בחו"ל, אציין כי אין לנו הוצאות מחיה כאן (בחו"ל)וכסף זו לא בעיה להיפך בעלי טוען שכך נוכל לחסוך כסף שנחזור לארץ מבוססים, נענתי לבקשתו התפטרתי מהבנק אחרי 7 שנות עבודה ונסעתי איתו, ממש לאחר נישואינו גיליתי שאני בהיריון ולכן לא יצאתי לעבוד אלא להיפך בעלי דאג שאנוח כמה שיותר מידי חודש היתי מגיעה לארץ וחוזרת שוב כך 6 חודשים. עכשיו נולדה ביתנו היקרה וממש לא בא לי לחזור לשם אני לא אוהבת את החיים בחו"ל קשה לי מאוד המרחק מהמשפחה. הויכוחים בלתי פוסקים בעניין כל אחד מושך לכיוונו מה עושים?? מצד אחד אני מבינה אותו אין לו מה לעשות בארץ העבודה שלו כאן ומנגד יש אותי שלא אוהבת את החיים כאן. הצעתי לו שייסע ויחזור כל פעם אני אשלם את המחיר להיות לבד אך הוא טוען שלא בשביל זה הוא התחתן לא בשביל לחיות בפירוד אנא עיזרי לי מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם את אוהבת אותו מספיק?
דורית כהן20/11/2008ע. היקרה, לדעתי אין ביניכם מספיק אהבה. העובדה שאינך עושה את הצעדים של התאקלמות מלמדת אותי שאת נטועה חזק מאוד בארץ, אולי גם בתוך משפחתך המקורית, ולא ממש עשית את המעבר הרגשי לכיוון הזוגיות שלך. כאשר יש וודאות לגבי האהבה - דברים אחרים כמו מקום מגורים ועיסוק מקצועי מקבלים פרופורציות אחרות ומסתדרים. האם אני צודקת? האם בתוך ליבך את אוהבת אותו מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית20/11/2008אין לי ספק באהבתי אליו, אני מאוד אוהבת אותו ואת הזוגיות שלנו אבל אין לזה קשר לאהבה, אני פשוט לא אוהבת את המרחק מהמשפחה שלי ומחבריי ומאורח חיי . אני חושבת שזה קצת מעליב לחשוב שאיני אוהבת אותו. איפה כתוב שאשה שמתחתנת אמורה לא לראות משפחתה כיוון שבעלה עובד בחו"ל והיא צריכה להצטרף אליו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על הפספוס...
דורית כהן21/11/2008היי רונית, אני מצטערת על ההשערה שלי, פספסתי ואני מתנצלת. יחד עם זה אינני רואה פתרון שיתאים לשניכם, כי הוא לא מוכן לחיות בזוגיות חלקית, כמו שאת הצעת, שתגורי עם הילדים בארץ ותיפגשו בתקופות מסויימות, והוא אינו יכול לראות עצמו חוזר להתפרנס בארץ, ואילו את לא יכולה לראות עצמך מתמנתקת מן הארץ וממשפחתך. דווקא אני חושבת שמתכון כזה לזוגיות יכול להיות מרגש ולהחזיק מעמד זמן רב כי אין התרגלות, ויש געגועים ושמחה בכל מפגש, אבל מצד שני זה גם מתכון לבגידות, לצערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מגיעה לאורגזמהגלית18/11/2008
שלום הכרתי בחור נהדר ועל המפגש הראשון עשינו סקס ולא הגעתי לאורגזמה וכך גם ביום השני והשלישי. האם משהו לא בסדר אצלי, הוא מרגיש לא בנוח עם זה. מה אני עושה על מנת לשפר את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת פתוחה ובניית אמון.
דורית כהן20/11/2008גלית יקרה, אינני יודעת מה הנסיון שלך עם גברים שונים, אבל במשך הזמן, עם הנסיון, אישה לומדת מה גורם לה עונג ומה מכבה אותה. מאוד חשוב להגיע לתשורת פתוחה עם בן הזוג כך שאפשר יהיה לבקש בקשות זה מזו, ולהרגיש נוח לומר אחד לשנייה אם יש משהו לא נעים שקורה ברגע מסויים. אני טוענת שהאחריות להגיע לאורגזמה היא של האישה - ע"י כך שהיא מכירה מה עושה לה טוב ויודעת לבקש מן הגבר במילים או בשפת הגוף. שאלה נוספת היא האם את רגילה להגיע לאורגזמה נרתיקית - פנימית, או בעזרת גירוי הדגדגן. אבל למעשה שאלתך ראוי לה שתישאל בפורומים הסקסולוגיים, כמדומני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהאוה15/11/2008
אני גרושה והיה לי חבר כשבע שנים. נפרדנו לאחר כשבע שנים של קשר הרסני, עם ניתוקים לרוב, ריבים תמידיים . הבעיה שלי היא שאיני מצליחה לנתק אותו ממני לחלוטין. הוא עדיין מתקשר , רוצה לדבר ולהיפגש. הוא הבין כי לא יהיה בינינו קשר זוגי, אך הוא עדיין לא מפסיק לנסות.
אני יודעת כי הבעיה של ניתוק הקשר נמצאת אצלי. אני לא עקבית והחלטית מספיק. לא איכפת לי לדבר איתו ומדי פעם לראותו, אך בשום אופן אני לא רוצה קשר זוגי איתו ואני מבהירה לו זאת .
אני לא יוזמת כל קשר איתו. למרות זאת, הוא ממשיך לטלפן ואני מסכימה לדבר איתו ולפעמים גם להיפגש. אני יודעת שזאת הבעיה שלי. אילו הייתי מספיק נוקשה, עקבית , הייתי מצליחה לנער אותו מעל גבי.
הוא מצלצל אלי ולעתים מנתק את הטלפון , משום שהוא כועס על כך שאני לא נענית לו.
זה כבר אבסורד ואני מבטיחה לעצמי לא לענות לו יותר. אבל כנראה שאני לא מספיק חזקה וכשהוא מתקשר אני מדברת איתו.
אני מרגישה כי אני מבזבזת את חיי על ספור שלעולם לא יתממש וחבל על החיים שלי.
אני כועסת על עצמי לעתים קרובות אך ללא הועיל, כי כשהוא מצלצל אני לא נוטרת ומדברת איתו.
לעתים קרובות , כשהוא מנתק לי את הטלפון, אני כועסת עליו, אך רק למשך כמה ימים.
מבקשת עזרה והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין יש לך "רווחים" מן הקשר
דורית כהן17/11/2008אוה היקרה, אני מציעה לך לבדוק מה הקשר איתו עדיין מספק לך. אני מנחשת שההרגשה שהוא רוצה אותך חשובה לך, החיזור העקשני שלו, העובדה שיש מישהו בעולם הזה שמעוניין בך ונלחם עלייך. ואולי את יכולה לראות "רווחים" אחרים, כמו שכל עוד הוא בסביבה את לא ממש פנוייה להתחיל בקשר חדש, שאולי אחרי מפחי הנפש שהיו לך - את קצת מפוחדת מקשר נוסף פן תתכאזבי שוב, והקשר הרופף ההוא שבעינייך לא ממש נגמר - מחזיק אותך חצי "תפוסה" ומעכב אותך מלהיות ממש פנוייה. מה מכל הדברים מרגיש לך נכון? ואולי משהו אחר שאת יכולה לראות? כי אם קשר מסויים עושה לנו רק רע, או משאיר אותנו אדישים - אנחנו לא נשארים בו, אלא אם הוא משרת אותנו במשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נמשכת לבעלי בגלל המראה שלו -נגה13/11/2008
שלום רב , אני בת 32 נשואה באושר + 2 ילדים . אני נראית טוב לגילי - מסוג הנשים שמשתבחות עם השנים ולמרות כל ההצעות שיש לי מסביב מעולם לא בגדתי בבעלי . אנו נשואים כבר 8 שנים , הוא בעל טוב :נאמן, מפנק,עוזר בגידול הילדים ובבית והוא ואני חברים מאוד טובים- אגב גם הסקס איתו מצויין רק יש לי בעיה מאוד גדולה איתו : מאוד מפריע לי שעם השנים הוא (בעלי) ממש מזניח את המראה החיצוני שלו , הוא השמין נורא, הוא שוקל 110ק"ג ולכן הוא גם נראה ממש הרבה יותר מבוגר מגילו ,ואני לעומתו מקבלת מחמאות מכל הכיוונים על איך שאני נראית כי אני מאוד מקפידה להשאר אישה נאה - לאור המצב אני מרגישה שאני לא נמשכת אליו , אני רוצה את בעלי נראה טוב כמו שהכרתי אותו , אני רוצה להתגאות בו , אני רוצה להמשך אליו והמראה שלו פשוט מוריד לי את כל החשק- דיברתי איתו על הנושא בגלוי ובעדינות למרות שהיה נראה כאילו זה יעזור והוא לרח זאת לתשומת ליבו - זה ממש עבר לו מאוזן לאוזן והוא לא השתנה ולא עושה שום מאמץ להשתנות . מה אני עושה במצב כזה ?? אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני אבגוד בו , אני רוצה שבעלי יהיה מטופח כי יש לו ממש פוטנציאל אבל זה לא יקרה אני רואה את זה . מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
נגה13/11/2008שכחתי לציין שהסקס בנינו הוא מדהים , אני מגיעה לאורגזמות ותמיד הסקס היה מדהים רק שמאז שהוא נראה לא טוב אני נאלצת לפנטז על גברים אחרים תוך כדי קיום היחסים עימו וזה ממש עושה לי רע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
נגה17/11/2008אפילו 2 הבנים שלי שהם בני 8 כבר מתביישים באבא שלהם שהוא מגיע איתם לבית הספר כל בוקר והוא שוקל 110 ק"ג- אציין כי הוא גם נמוך מאוד 165 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי יגיע רק מבפנים
דורית כהן17/11/2008היי נגה, מנסיוני אדם יעשה שינוי אמיתי רק כאשר יניע אותו משהו פנימי. כל עוד רק את היא זו הממריצה אותו לרזות, וזה לא בא ממנו עצמו, זה לא יקרה. אני מעיזה לנבא מתי זה יקרה: אם את תעזבי אותו (צעד מאוד דראסטי וגורלי לשניכם, שעלול להיות בלתי הפיך, אך עשוי לגרום לו לרצות לקחת עצמו בידיים כדי להחזיר אותך או כדי למצוא מישהי אחרת), או אם הוא יעבור איזה תהליך שינוי פנימי ע"י טיפול נפשי, סדנת צמיחה אישית, או קואוצ'ינג. אני מנחשת שבדינמיקה ביניכם את משדרת לו בין אם בגלוי ובין אם באופן סמוי - ביקורת על האכילה שלו, על מה וכמה הוא אוכל ומתי, ומסר קבוע שכזה, במידה וקיים, מרגיל אותו שיש מישהו בסביבתו שקובע לו גבולות בתחום הזה ויש סכנה שהוא יימנע מלפתח את הגבולות של עצמו, שזה כמובן מאוד חשוב בהרגלי אכילה נכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדורית
נגה17/11/2008דורית שלום , תודה על תשובתך , אני מבינה ששינוי יגיע מצידו רק מפנים - וכמו שתיארת אם לא יקרה משהו דרסטי השינוי הזה לא יבוא . שאלתי היא : מה אני עושה בנידון ??? האם להמשיך כך ולרעות בשדות זרים? האם להשלים עם המצב? מה אני אמורה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה גלוייה ונוקבת
דורית כהן17/11/2008נגה, אני מצטערת, אבל זה בעצם לחיות עם מישהו שהתמכר לאוכל.. עליו לקחת אחריות על עצמו ועל גופו, ומובן שאת לא יכולה לעשות זאת במקומו. אינני ממליצה לך לעשות דברים מאחורי הגב שלו. אם אינך יכולה לשאת את המצב אולי תהיי גלוייה והסבירי לו מה עלול לקרות מבחינתך, וכאשר את מסבירה לו הדגישי איך את מרגישה, לא עד כמה הוא לא בסדר. אולי שיחה נוקבת כזאת, שמבהירה לו מה עלולות להיות התוצאות בזוגיות שלכם, תפיל לו את האסימון ותגרום לו לרצות לעשות שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדורית
נגה17/11/2008דורית , עשינו את השיחה הזאת לפני כחדשיים - זו הייתה שיחה מאוד פתוחה , שיחה מלב אל לב ,לצערי השיחה לא גרמה לו לפצוח בדיאטה ולשמור על מראהו החיצוני . מה שכן השיחה גרמה לו להיות מעט קנאי (לזמן קצר) והכל חזר לשיגרה . אני אובדת עיצות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני יודעת ש...עלמה12/11/2008
הרבה פעמים אני מחטטת בבגד של בעלי שבא מהעבודה .סמס שהוא קיבל וכולי ...וזה כתוצאה מזה שהרבה פעמים הוא הסתיר ממני דברים ויצר חוסר אמון מצידי. הוא "תפס" אותי מספר פעמים ואמר לי שזה מגעיל ובזוי אבל זה הכול נובע מכך שהוא שיקר לי המון פעמים. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבנות מחדש פתיחות קרבה ואמון
יהודית ברגמן13/11/2008עלמה יקרה, כאשר אין אמון הדדי ביניכם או פתיחות ושיתוף, (והדגש על הדדי, כי גם הוא רדוף) יחסיכם יהפכו קרים חשדניים ומרוחקים יותר ויותר. ממצב כזה עלול להיווצר מעגל מתמשך של חוסר אמון הדדי, הסתרה והתבצרות, אווירה של חשדנות עד ניכור וזרות. הפגיעה ביחסים ההרמוניים ביניכם תהיה קשה מאוד לשיקום. לכן, לפני שהריחוק ילך ויחריף, ואם את רוצה לעצור את כדור השלג ההרסני ולהשיב את האמון וההרמוניה לנישואיכם, עליכם כבר עכשיו לפתוח הכל. להתחיל לתקשר הכל בשיחות ביניכם, לברר למה ואיך קרה? מה מציק? מה חסר? לשתף אחד את השנייה בכנות ופשטות בצרכים וברגשות שלכם. לבנות וליצור מחדש פתיחות מלאה, ליצור מחדש קרבה ואמון שהם היסוד לזוגיות טובה. אם לא תצליחו לבד – פנו לעזרה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות קשהאנה11/11/2008
אני בת 29 , גרושה ואם לידה בת 3 וחצי , התגרשתי לפני כשנה, הבעיה שלי שכולם רוצים שאני יחזור לאקס שלי, אניאספר בקצרה על למה התגרשנו שתיבנו את התמונה. האקס שלי בן אדם מאוד קשה ומאוד קר הוא בן אדם טוב אבל לא יודע להביע רגשות , ומאוד קשור למשפחה שלו ברמה שהם נורא משפיעים עליו, והמשפחה שלו תמיד ניסו לשנות אותי אתה מראה החיצוני שלי (אני נראית טוב מאוד) אבל בשבילהם הוא צריך נערת פלייבוי לא קיבלו את הדעות שלי והיו לנו המון מריבות והקשר הלך ודעך בקושי מדברים בקושי יוצאים ובקושי עושים סקס , התרגלנו למצב הזה ואז קרה דבר ששבר הכל, אני עברתי ניתוח פשוט והסתבכתי והייתי במצב קריטי והאקס שלי לא היה שם בשבילי ולא בשביל הבת שלנו בקושי היה בא לבקר אותי בבית חולים וגם שהיה מגיע היה מגיע כמו אורח, בכל מקרה אחרי שהחלמתי החלטנו להתגרש 0יעתי שזה הדבר הכי טב לעשות) אני הייתי בן אדם מאוד תמים, כנוע, וותרן, היום אחרי שנה עשיתי מהפך שלם, אני בן אדם חזק, עומדת על שלי , בן אדם שמח, ואחותו של האקס שלי רצתה לפגוש אותי ולדבר וניפגשנו והיא רוצה שאנחנו נחזורהיא חושבת שהסיבה שהתגרשנו היא שטותית וחסרת טעם והסיבה היא חוסר ניסיון של שנינו בזוגיות , היא טוענת שהיא השתנה וחשובה לו מסגרת המשפחה והבת שלנו מאוד היא שאלה אותו עם הוא שונא אותי ואמר לה בדיוק להפך... הבעיה שמוזר לי שהוא גר עם מישהי כבר שנה ונראה לי מוזר שהוא רוצה לחזור אלי... אני בדילמה ולא ידעת מה להחליט, אני מאוד רוצה שלבת שלי יהיה משפחה אמיתית (אחים אחיות) ואני לא יודעת עם כדאי לי לנסות לחזור אליו.... אשמח לעזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאמיני לי החלטה נבונה
ליה11/11/2008אל תחזרי אליו בשום פנים......גם אני צעירה שהתגרשה לאחר שנה......בעלי כמו שאת מתארת לא יודע להביע רגשות כמעט לא מדברים וכמעט אין סקס ולא מתעניין כמעט כשאני חולה.......אני לא מאמינה שאנשים משתנים....ואהבה לא פותרת הכל.........גם משפחתו נשדמעת לי סנובית חבלז.......גם משפחתו של בעלי היו ככה מכוערים שחושבים עצמם מלכי יופי לא מהעולם הזה.....ומנסים לרמוז לי שאני לא מספיק יפה בשביל בעלי ושאגיד תודה שהסתכל עלי.....פחחחחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך את מרגישה כלפיו?
דורית כהן11/11/2008אנה היקרה, חסר לי משהו מאוד מרכזי - איך את מרגישה ביחס אליו? את מתארת מה אחרים חושבים, מה הוא אומר, אבלל את לא כותבת מה את רוצה, מה את מרגישה. התרשמתי ממה שכתבת שאת השתנית, התחזקת, את הרבה יותר מאושרת ושלמה עם עצמך.
מצד שני, זה די נכון מה שאחותו אמרה לך, שמה שקרה לכם קורה להרבה זוגות ויש הרבה זוגות שמצליחים - לבד או עם עזרה מקצועית - להתגבר על המשבר הזה ולחזק את הזוגיות. אתם לא ניסיתם להיעזר באיש מקצוע לפי מה שכתבת, ויתכן שאילו הייתם לוקחים אז ייעוץ - זה היה עוזר לכם. לא בטוח, כמובן...
אם עדיין יש לך רגשות עמוקים כלפיו, משיכה מינית, איכפתיות, הערכה לאישיותו, הציעי לו ללכת עכשו לייעוץ זוגי, ושם אתם יכולים גם לנתח את מה שהיה ולבחון את רגשותיכם ואת רצונותיכם, וללמוד להתגבר על הקשיים שתיארת, שמאוד אופייניים לזוג צעיר.
מקסימום, גם אם זה לא יביא לאיחוד מחדש שלכם כזוג, זה יכול לשפר את התקשורת ביניכם וזה חשוב בגלל הילדה המשותפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלא מרפה מהעברדניאל10/11/2008
שלום, אני בת 17 וחבר שלי בן 19 אנחנו מסתדרים מצוין בהכל חוץ מבעיה אחת גדולה שלא עוזבת אותו מאז שאנחנו ביחד, אנחנו ביחד שנה וחודש. הוא נורא אובססיבי לעבר שלי, לפני שנהיינו ביחד, שהייתי שותה ושוכבת עם בנים ומתנשקת וקיצור כל מיני שטויות. (שכבתי בסך הכל עם שני בנים לפניו ולא יודעת אם חשוב לציין הוא שכב בסך הכל עם בחורה אחת לפניי והוא לא שותה בכלל). הוא חשוב לי מאוד אבל לא חשוב מה אני אעשה או אגיד כדי להוכיח לו שאין מה לדאוג זה לא יעזור. אני לא יודעת מה לעשות. אני יודעת שבחיים הוא לא ישכח את העבר שלי, כל פעם שאנחנו רבים אנחנו מגיעים לזה בסופו של דבר! אני רוצה שייתן לי הזדמנות ושיראה אותי כמו שאני היום ולא בעבר, אני הפסקתי לגמרי לעשן סיגריות כבר חצי שנה ואני לא שותה, רק כשאני איתו אני יכולה לשתות קצת (ככה קבענו שנשתה רק כשאנחנו ביחד). אני רוצה שהוא יבין שהשתניתי בשבילו וזה שהוא לא מבין מוריד לי קצת מהביטחון העצמי שלי וגורם לי לחשוב לפעמים שאולי באמת אני פה לא בסדר, ולא יכולה להשתנות. אולי זה כי הביטחון העצמי שלו נמוך והוא מזלזל בעצמו ולא מאמין בעצמו וחושב שהוא לא טוב מספיק בשבילי? או שאולי ההפך זה נובע מביטחון עצמי מופרז והוא חושב שמגיעה לו מישהי "שמורה"? או שאולי זה לא קשור בכלל לביטחון עצמי? כבר כתבתי את הבעיה הזאת לפני מספר חודשים בכמה פורומים אבל לא קיבלתי תשובה שיכולה לעזור לי במשהו. איך נוכל להתגבר על זה ולפתור את הבעיה הזאת? נוכל בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשלים עם העבר
יהודית ברגמן13/11/2008דניאל יקרה, קודם כל השלימי את עם עצמך, שלא עשית משהו רע או פסול ואינך צריכה להרגיש רע או להתנצל עליו. זה משהו שהתנסית בו בעבר, שקרה. לכל אחד מכם היו חיים לפני שנפגשתם. מה שהיה - היה. בקשר להווה ולעתיד תצטרכי לדבר איתו.. כי אם ההתעסקות וההיאחזות שלו בעבר ימשיכו להציק לשניכם, תפישתו השונה תנהל לכם את מסגרת האמון בהווה, איני רואה סיכוי להמשך קשר בריא ונעים לשניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידידותסיוון08/11/2008
היי, לחבר שלי יש כמה ידידות והן כל הזמן מתקשרות ושוחולות לו הודעות, והם נפגשים לא מטע ולי זה ממש מפריע בעיקר כי אנחנו נפגשים בסופ"שים ואמרתי לו את זה והוא פשוט לא מצליח להבין אותי ואני כל הזמן מקנאה לו בגלל זה ואנחנו כל הזמן רבים על זה ואני כבר לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב: כשתצאי מהשעמום - הכל יסתדר
יהודית ברגמן09/11/2008סיוון/יעל יקרה, להזכירך- ב -19,20/10 ועוד קודם לכן, פנית באותה שאלה. ותשובתי לך היתה שאם העבודה המועדפת שאת עוסקת בה משעממת אותך עד חידלון ואת מרגישה חוסר שביעות רצון, תקועה בחייך, משועממת, רדודה, מרירה, חסרת הערכה עצמית, ריקה ולא מסופקת, מתלוננת המון, בלי תכניות ותקווה לעתיד, כל מחשבותיך תלויים בחברך וממלאים את יומך. מצב תלותי שכזה - לא יכול להמשך לאורך זמן ואת עשויה לשקוע ולהמאיס עצמך עליך ועליו יותר ויותר. אולי רק כשמרכז עולמך יזרוק אותך, תחושי טלטלה ותיזָכרי בדברים שנאמרו לך כאן. הוא ממשיך לצמוח, להתפתח, להתחדש ולהתקדם, מסופק ונהנה מחייו. לא תוכלי לעצור אותו, אלא לפרוח ולהתפתח בעצמך, בעיקר למען עצמך ובנוסף- למען הקשרים שלך- את חייבת למצוא לך חיים מלאים מעניינים ומספקים, אולי במסגרת לימודים שיעניינו אותך, עבודה מעניינת ומאתגרת יותר, חוגים והרחבת חוג החברים. אל תצָפי שיהיה מסופק ומאושר איתך בלבד - כי לא יוכל להתחייב לקשר איתך בלבד. זה לא יעבוד. יש לו עוד אנשים בחייו כי הוא יצור חברותי וסקרן. אל תנסי לסגור עליו ולמנוע ממנו חברויות וקשרים נוספים ולדרוש שיתחייב להצטמצם רק לקשר שלו איתך בסופי שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני באמת מנסה
יעל\סיוון09/11/2008קודם כל הוא באמת זרק אותי כבר פעם אחת ואחרי חודש ביקש לחזור אלי וחזרנו, אני באמת מנסנה לפתח את החיים שלי ועוד חודש אני מתחילה ללמוד לקורס שמאוד מעניין אותי אבל מעבר לזה מפריעה לי העובדה שהוא כל הזמן עסוק עם חברים שלו וכל הזמן הוא בקשר עם ידידות שלו אני כבר לא חושבת שזה קשור לשיעמום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשתרגישי טוב עם עצמך...
יהודית ברגמן09/11/2008סיוון יקרה, כשתפעלי להתפתחות וצמיחה אישית - תהיי שלמה מסופקת ו"שווה" גם בעיני עצמך - ורק אז תוכלי לפרגן לחברך על קשרי הידידות הנוספים שלו, כי הם לא יאיימו עליך עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך עושים את זה?
יעל\סיוון09/11/2008ואיך אני עושה את זה?נותנת שהזמן יעשה את שלו כמו שכולם אומרים ובינתיים מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתני שהזמן "יעשה את שלו"!!!!!!j!
אני10/11/2008דבר אחרון שיעצו לך פה זה שתיתני שהזמן יעשה את שלו !!j!!!!! נאמרו לך פ ה הרבה דברים שלא הפנמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כן עושים?
סיוון10/11/2008אז מה אני כן עושה???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיראי בעיון כל מה שכתבתי לעי"ל
יהודית ברגמן10/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם זאת הדרך האטית לעשותלילך05/11/2008
זאת, אך לא מצאתי דרך אחרת כבר שבוע ויומיים שאני לא עונה לטלפונים (לבחור הצעיר), הוא מתקשר כול יומיים, ושולח הודעות sms. ההודעות לא מוצאות חן בעיני ובעקבות זאת מצאתי לנכון להתעלם מפניותיו והודעותיו. הוא שולח לי הודעות בסגנון: "מאמוש שיהיה לך יום נעים... או/ "אחותי היפה... וכו' הוא בטח לא מבין מה קרה לי? היינו רגילים לדבר מידי יום, הוא היה אצלי בבית עם חברתו ופתאום אני מתעלמת, אך אני יודעת שאם אתחיל לפתח איתו שיחה, להסביר לו את עמדתי הוא יתחיל "לסבן" אותי ולגרום לי לרחם עליו ולהמשיך את הקשר הזה, והקשר הזה לא בריא לי!!! למרות שהוא לכאורה מבוסס על קשרי "אח ואחות" אך בפועל זה לא כך לפי ההודעות שהוא שולח לי. אחרי שבוע שלא הגבתי לו הוא צלצל ביום ראשון ושלחתי לו הודעה שאני עסוקה מאוד עם מלא ישיבות!!! הוא שלח לי בתגובה הודעה : ד"ש, אוהב אותך!!!! זה גרם לי עוד יותר להבין שלא כדאי לדבר איתו ולהסביר לו שהקשר הזה לא בריא לי, ועדיף להתנתק... אבקש את דעתך בנושא? האם אני פועלת נכון? היתה לי כוונה לפני כמס' ימים ללכת לעבודתו ולדבר איתו ב- 4 עיניים, להסביר לו ולבקש ממנו שאני לא רוצה קשר איתו, אך בעקבות ההודעה אני פתאום חושבת אחרת... מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב סיפרתי לבעלי הכול, הראתי לו את
לילך05/11/2008ההודעות וגם הוא בדיעה שאני צריכה להתנתק ממנו, רק לא ברור לי למה הוא כותב את ההודעות האלה? איך מרשה לעצמו לקרוא לי מאמוש ולהגיד אוהב אותך, הוא מכיר את בעלי? היה אצלנו בבית, הוא לא מתבייש? לא פוחד שבעלי יראה את ההודעות האלה? הרי הכרנו בסופר לפני כחמישה חודשים, לא איזה ידידות עמוקה של שנים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יותר פשוט מלהיות ישירה וברורה?!
יהודית ברגמן05/11/2008נויה יקרה, בבקשה ממך, אם את רוצה להמשיך ולהתדיין פה – תשרשרי בהמשך לפניות קודמות שלך, כי כך קשה לעקוב ולתת את העצה הנכונה! שוב אחזור על מה שיעצתי לך גם ב-27,28/10 : "לחתוך" את הקשר. זו שיטה בזויה לא לענות לטלפונים. וזה לא ברור! וותרי על סגנון הרמזים והתחמקויות הפתלתלות שלך. עליך לענות לו רק פעם אחת בשיחה טלפונית ברורה ישרה ישירה וחד משמעית ולאמר באסרטיביות שהקשר נגמר סופית מבחינתך וזהו. שקוף (גם לו, אגב) שאת משאירה לו אופציה. שאת זקוקה ומפתה אותו להמשיך. את משועממת ומוחמאת מעקשנותו ולא יכולה להיגמל מתשומת הלב ואולי מייחלת בדרך זו, שבעלך האדיש יקנא לך ויתחיל גם הוא לחזר אחריך במרץ, אבל שוב באותה שיטת רמזים שלך! דברי, נויה, תְתָקְשֵרי. כבדי את עצמך, טפלי בדרך התנהלותך. תהיי ישרה. ישירה. נקייה וברורה בקשרים ובניתוקי קשרים שלך!
מיצינו?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעדכני אותנו איך נסגר
סקרנית09/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נסגר כך..
לילך13/11/2008שהיה עוד שבוע אחד שלם שלא עניתי לו לטלפונים והודעות בתקווה שיבין שאינני מעוניינת בקשר איתו, ביום ראשון הוא התקשר כמה פעמים ואז שלח הודעה שהוא מקווה שהכול בסדר ושהוא לא מבין מה קרה ואיחל שבוע טוב. אני החזרתי לו הודעה שמחר נדבר פנים מול פנים (הבנתי שאי אפשר להמשיך להתעלם בלי להגיד את הדברים) הוא אמר שישמח לפגוש אותי ואמר שהוא מקווה שהכול בסדר. למחרת הוא התקשר שוב ולא עניתי לאחר מכן חזרתי אליו ואמרתי לו שלא מסתדר לי לפגוש אותו ואני גם לא חושבת שאני רוצה, אמרתי לו שאני מבקשת שננתק את הקשר, שהוא לא בריא לי, שאני לא מאמינה בידידות בין גבר לאישה במיוחד שאין קשר ארוך שנים אלא הכרות שטחית בסופר.... אמרתי לו שאני מאוד מכבדת אותו, מעריכה וכו' אך מעדיפה להתמקד בביתי, בבעלי ובבת שלי, רוצה להרחיב את המשפחה וכו', הוא אמר: "למה, את מרגישה אלי משהו?" אז אמרתי שלא וזה לא העניין, אמרתי שאני לא מעוניינת לקבל הודעות בסגנון שכתב, אני אישה נשואה וזה לא מכבד אותי, אמרתי שאני אוהבת ומעריכה את בעלי מאוד, והוא החבר הכי טוב שלי, הוא שאל אם זה היוזמה של בעלי? אמרתי שלא, שאני חושבת שהקשר הזה לא בריא לשנינו... הוא אמר שהוא לא מסכים איתי אבל מכבד מאוד את בקשתי, הוא אמר שהוא מעריך אותי מאוד , אוהב אותי וסוגד לי.. הוא שאל אם אגיע לחתונה שלו כשיתחתן? אמרתי וודאי.. וזה, כך הסתיימה השיחה ביום שני, אני בטוחה שהוא יכבד את בקשתי ולא יתקשר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שמטרידה אותיאירנה04/11/2008
שלום אני עם בני זוגי התחתנו לפני שנה ויצאנו עוד שנתיים וחצי - אחרי חתונה עברנו לשכירות וגרים לבד. בעיה היא שבעלי מאוד מוזר בדברים שקשורים לסקס- ז"א אני מאוד בחורה חמה ואוהבת סקס מאוד בעלי לא אוהב גיוון בסקס - כמה פעמים אמרתי לו להחליף משהו במטיה- תנוחות וגם הוא לא אוהב מין אוראלי ,אנאלי זה מאוד מרגיז אותי כי אני מתה על דברים האלוץ אני בחורה שצמיד מתחילים איתי ברחוב ו בעלי מאוד קנאי הוא לא רוצה שאני אלבש שמלות קצרות או גופיות פתוחות , הוא מאוד ביתי , עוזר הרבה בבית, דאגן מאוד , אוהב אותי ואני יודעת את זה אבל החשק שלו למין הוא ממש חלש לדעתי. איך זה שבחורה אומרת לגבר שהיא רוצה כל יום והוא לא יכול כל יום אנחנו מקיימים יחסי מין 3 פעמים בשבוע, נכון שיש עבודה לימודים אבל אין לנו עדיין ילדים. מה יכול להיות הסבר ?? איך זה שגבר לא מבקש שירדו לו או כשדיברתי איתו על מין אנאלי הוא אמר שזה מגעיל אותו . כמה פעמים רציתי לעשות את זה במקלחת והוא פשוט לא מת על זה. יש לי גוף יפה האם זה אומר שאני לו מושכת אותו? או שזה האופי של בן אדם.?כשאמרתי לו שאני אוהבת תנוחות שונות הוא אמר לי שמעדיף תנוחה מיסיונרית אבל אני אוהבת גיוון וכאשר אני אומרת לו משהו שלא מתאים לי הוא ישר נעלב. הוא אומר שלא הכל זה סקס..... גם לפני חתונה הואהיה כזה אך נראה לי יותר( יכול להיות כי ראינו אחד את השני פחות) מה עלי לעשות? אני מרגישה לא מסופקת .האם יש הסבר לסיטואציה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסופקת מינית
יהודית ברגמן05/11/2008רונית יקרה, נולדנו שונים. כמו שלא לכולנו יש אותו קול, שיער, מבנה אף, גובה, טביעת אצבע וכו', כך יש הבדלים ברמת הליבידו, העדפות, עוצמת היצריות, תשוקה, צורך לגיוון, טעמים וצרכים מיניים. מההיבט הזוגי, יש לי שאלה: כבר לפני שנישאתם, ידעת כבחורה יצרית שאין התאמה מינית ביניכם. מה משך אותך לזוגיות לא מספקת, שגרתית, בנאלית ולא מתגמלת מינית? למה וויתרת על מה שכל כך חשוב לך? האם שוחחתם על הנושא ברצינות והעלית בפניו את בעיית התסכול, הפערים וחוסר הסיפוק שלך? האם את אוהבת אותו? הוא אותך? אם כן, מוטב שתפנו לייעוץ מיני ואולי קודם לכן לפורום מיניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעצה טובה...שיר03/11/2008
לאחרונה צץ מקרה מסויים לחברי שהוא מאוד חשוב עבורו, הוא ביקש את עזרתי בנושא , אך לפעמים יש דברים שאינם תלויים בנו , ואין לנו את היכולת והאפשרות לעשות אותם למרות כל הרצון. עקב הנושא הזה ( בלי לפרט מהו) אני באמת השתדלתי לעשות הכל אבל אין לי אפשרות כי זה לא תלוי בי אלא רק בגורמים מסויימים. אני יודעת כמה העיניין הזה חשוב לו , והוא חשוב לי לא פחות שיצא כפי שחברי רוצה, אני יודעת כמה זה יפגע בו אם התוצאות לא יצאו כפי שהוא רוצה ומגיע לו ,אבל אני באמת לא יכולה לעשות דבר , כי זה משהו שתלוי בגורמים מסויימים. אני באמת עושה ונותנת מעצמי כל מה שאני יכולה וכל מה שאפשר , ועד היום לא היה דבר שאיכזבתי אותו , אבל פה הוא לא מבין כמה אני רוצה ופשוט אין לי דרך ,ועכשיו בגלל שאין באפשרותי את היכולת לעזור בעיניין , הוא כעס עליי מאוד , ולא רצה לשוחח איתי. הוא אמר לי שמאוד איכזבתי אותו , למרות שאני יודעת כמה זה חשוב עבורו . הלב שלי פשוט נשבר , אני לא יודעת מה לעשות בכדי שהוא יבין כמה אני רוצה ולא יכולה. נפגעתי מאוד שהוא פשוט לא מסוגל להבין שיש דברים שאין לנו את היכולת להחליט , ושהוא יודע כמה אני נותנת בשבילו את הלב והנשמה שלי , שאף פעם לא איכזבתי אותו בדבר, ושלא צריך לשכוח הכל בגלל דבר אחד שהוא בלתי אפשרי מהצד שלי. כי זה גם משהו שעלול לקרות , יש דברים שהם לא בידיים שלנו. אני שבורה מזה ולא יודעת מה לעשות בכדי שהוא יבין ויוכל לסלוח לי על זה, הוא פשוט לא מוכן להקשיב לי, ולרגע לשים את עצמו במקומי ולראות כמה זה חורה לך שאתה מאוד רוצה לעשות את זה אבל אין לך אפשרות בשום דרך. אשמח לעצה טובה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגישי בנוח, כי עשית כל שביכולתך
יהודית ברגמן04/11/2008שיר יקרה, את מצפה שהוא זה שיסלח לך??! יסלח על מה?! הביני שיש גבול למסירות. עשית כל שביכולתך מעל ומעבר לעזור לו ומעבר לכך לא תוכלי יותר. הדבר בהחלט לא תלוי בך אלא בגורמים אחרים ומכיוון שאת בטוחה בכך לגמרי, תרגישי בנוח, חזקה ושלמה עם עצמך משום שבלתי אפשרי לך מעבר לכך. חברך כעוס ומאוכזב. אז מה?! הוא משתמש בך ובקשרים שלך, שולט בך, מכאיב ולא הוגן כלפיך. כל עוד יחוש שאת חלשה נשלטת ומשתדלת בכל כוחך לרָצות אותו, רכה ומתכופפת למענו, ימשיך בדרכו האגואיסטית-מניפולטיבית והלא רגישה, בפרט כלפיך. אין בעולם איש הראוי שתבטלי עצמך בפניו! את ראויה לתודה ולהערכה על המאמץ לעזור, גם אם לא השיג את כל מבוקשו. את היא זו שלא צריכה לסלוח לו על יחסו האגואיסטי והחד צדדי ביחסים, כי למרות שהוא פוחד ומאוכזב, אסור לו להטיל את כל האשמה עליך, גם ברגעיו הקשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך , את אישה מדהימה
שיר05/11/2008תודה מכל הלב על התגובה , ועל המילים שמחממות את הלב. כל מה שאת אומרת זה נכון לגמריי, והלוואי והוא היה מבין ,ויכל לראות את הדברים אחרת. אני הכי שלמה עם עצמי , אבל אני מאוד פגועה. לפעמים זה מדהים לראות כמה הכל הפוך בעולם , שתמיד זה שיתן מעצמו הכי הרבה כך הוא יקבל הכי פחות , כך הוא יפגע יותר , ודבר אחד שפחות הצלחת לעזור בו מוחק את כל מה שעשית אי פעם. מבחינתי הבן אדם זה לפני כל דבר אחר. אני תמיד סולחת , אני אף פעם לא שומרת טינה , אבל אין ספק שהלב פגוע. לפעמים שהוא מקצין במילים ,זה כואב לי ואני מחזירה לא מתוך כוונה בשביל לגרום לו להבין מה אני מרגישה. אני יודעת שלפעמים קצת קשה , אני מאוד מבינה, אבל צריך לחשוב לפני שאומרים משהו, אני ממש לא מחפשת שהוא יגיד לי כל פעם תודה או סליחה , אבל זה כן משהו שצריך לבוא לידי ביטוי בהתנהגות וביחס לבן אדם, וברגע שהיחס הוא כזה אז זה מראה שכל מה שבן אדם עושה פשוט לא שווה. תודה רבה לך אישה יקרה. והלוואי שיהיה רק טוב ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבים המוןלאה03/11/2008
שלום רב, אני נשואה + 1 מזה כ- 6 שנים. אוהבת את בעלי אולם הגעתי למסקנה שהתחדדה לי מאז שהבן נולד לפני כשנה שבעלי מוציא ממני את הצדדים הרעים שבי ומפריע לי להיות מאושרת. יוצא שכל שיחה שלנו מייד מגיעה לריב. יתכן שגם לי יש חלק בכך אולם אני יכולה להעיד על עצמי וגם אחרים יעידו שאני אדם נוח, לא נוטה לווכחנות, מתפשרת . ואילו איתו האופי שלי משתנה. הוא ממש מעצבן אותי כי קשה לרצות ולספק אותו, יש לו הרבה הערות, הוא נוטה להעביר ביקורת ותמיד איך שהוא יוצא שאני לא בסדר. אתן דוגמא קטנה טריה מהיום: נסענו היום בשני רכבים לרופא מומחה לילד. היינו אמורים להיפגש בנק' מסויימת ומשם שאסע אחריו כי אני לא יודעת את הדרך. כל כמה דקות הוא התקשר אלי כדי שנתעדכן איפה הוא ואיפה אני ויצא שהוא זרק הערות כמו: כל כך מהר הגעת לשם, את בטח נוסעת כמו מטורפת, ככה את בטח כל הזמן נוסעת עם הילד, או אני בטוח שכשתגיעי לנקודה X את בטוח תטעי ותסעי בדרך אחרת - אני מכיר אותך". אני מבינה שבמקום להיתמך ולהיעזר באדם הכי קרוב לי אני כלל לא מקבלת ממנו עזרה וצריכה תמיד להסתדר לבד - הוא מנסה לעזור אבל זה יוצא לו לא טוב. אז מכל ההערות הללו נוצרה אווירה שלילית ואני כבר הייתי עצבנית וכשהגענו לקליניקה גם אני דיברתי אליו לא יפה לפני אנשים. הוא שם את הילד על הריצפה לזחול ואמרתי לו בטון תקיף "מה הילד סמרטוט שבכל מקום אתה מניח אותו על הריצפה?" הכעס שלי התחיל כבר בבוקר שבגללו יצאנו מאוחר. אני קמה מוקדם מכינה את עצמי, מכינה את הילד, מכינה קפה (תמיד עושה ה כ ל) והוא עד שמתעורר ומזיז עצמו. הכעס המשיך להערות שלו מהדרך ולכן אני אומרת שהוא מוציא ממני דברים רעים. מה עושים עם המצב הזה ואיך יוצאים ממנו ושומרים על מערכת נישואין בריאה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבוד דחוף ביחד על התקשורת הזוגית
דורית כהן03/11/2008לי היקרה, ראשית אני רוצה להחמיא לך על יכולת הכתיבה המצויינת שלך, ועל התיאור המפורט שממש עוזר לקלוט מה עובר עליכם.
את צודקת כשאת כותבת שבעלך מוציא ממך את הצדדים הרעים שבך, ככה זה נראה, אבל יש לי מה להוסיף על כך. שימי לב שכאשר את כותבת - "שבעלי מוציא ממני את הצדדים הרעים שבי ומפריע לי להיות מאושרת" על מי האחריות? את מטילה עליו את האחריות לחוסר האושר שלך ולתגובות הרעות היוצאות ממך, כאילו את "מכונה" אוטומטית, שכאשר לוחצים עליה בנקודה רגישה מסויימת - יוצאת רק תגובה אחת אפשרית.
אני מאמינה שכל אחד - גם את וגם הוא - אחראי לגמרי לעצמו, ומסוגל להפיק מעצמו תגובות מגוונות. אני מאמינה שכל אחד אחראי לשלומו הנפשי, למצב רוחו הוא, לאושר ולהגשמה העצמית שלו. זוהי טעות בסיסית להסתובב בהרגשה שמישהו אחר גורם לנו להיות "כאלו וכאלו".
מה שקורה ביניכם הוא תקשורת לא מוצלחת של "גירוי-תגובה-גירוי-תגובה" ושניכם נותנים לעצמכם להיסחף לכיוון הביקורתי, הרעיל, כי כל משפט היוצא מפיך - בין אם בתוכן שלו ובין אם בטון הדיבור - דורך לו על קצות העצבים הרגישים ממילא, ומנפיק ממנו תגובות שדורכות לך על קצות העצבים וחוזר חלילה.
עליכם להתחיל ללמוד שפת תקשורת אחרת, חדשה, ואינני יכולה ללמד אותה בהתכתבות. הרעיון הוא להקשיב למשהו אחר אצל דברי השני, ולקחת אחריות על מה שיוצא לך מן הפה, כדי לא להגיע לרעילות הנוכחית, ולהתחיל ליצור ביניכם תקשורת חיובית ונעימה, כפי שהיתה בודאי בתחילת ההיכרות שלכם. אז צריך לעבוד על ההקשבה ועל ההשמעה, וכדאי לכם לקחת עזרה כמה שיותר מהר, לפני שהתקשורת הרעילה שלכם תחסל את האהבה ביניכם. מה שאת מתארת אופייני לתקשורת של זוגות שעד מהרה מחליטים להתגרש, אבל חשוב שתדעי שניתן ללמוד לשנות זאת, וחבל לא לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ליהודית ודורית....מדוע?עלמה31/10/2008
נשואה המון והרבה זמן זה לא הקהה את רגשות האהבה ביננו וזה הדדי אבל יש הסתרות קטנות ומעידות במשך השנים שהוא בחר להסתיר ממני(לא בגידה חלילה)ומצאתי את השקרים וסילופי האמת וזה די פגע במידת האמון שניסדק אבל נילחמתי עם זה ואני עדיין אוהבת למרות כל מה שהיה.הוא כל הזמן מעונין שנלך לעיסוי אירוטי זוגי ומפגשי טנטרה זה לא נוח לי ולא ניסינו בכלל את זה אני לא מבינה את הצורך שלו בכך ומסתכלת עליו וכואב לי שאני לא מספיקה לו פתאום.זה אפילו פוגע........מה ייצא לו מזה שמישהיא מעסה אותו באיבר אינטימי? האם הוא לא רואה בזה פגיעה טוטאלית באינטימיות הזוגית שלנו?איך אני ארגיש עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת החיים הזוגיים
יהודית ברגמן01/11/2008טארה יקרה, דווקא בזכות האינטימיות ביניכם, אישך אהובך מרשה לעצמו לשתף אותך במאווייו לחלוק ביחד איתך חוויות אינטימיות נוספות, לגוון ביחד איתך ולהוסיף ריגושים לתוך הזוגיות רבת השנים וזה לחלוטין לא סותר את רגשות האהבה ההדדית ביניכם. נהפוך הוא. לכי איתו צעד צעד, קִראו חומר בנושא (קיימות גם סדנאות זוגיות ברמות שונות). ומצאו ביחד את מקורות העינוג והיישום שיתאימו לשניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזכרת לי. היום אנחנו עמוק בטנטרה
גושן01/11/2008וטוב לנו מאי פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטנטרה (היתרחבות)
פנינה02/11/2008טארה , נפלא שהוא משתף אותך . גם אני נשואה כמה וכמה שנים טובות לבעלי האהוב . גם אנחנו מאוד אוהבים זה את זה . בלי שום קשר , צברנו במהלך השנים רצונות שונים ומשונים בתחום המיני . אבל לא העזנו . עד שיום אחד חפרתי קצת , איתרתי מקום של מטפלים בצפון , הזמנתי לשנינו יום פינוק כמתנת יום הולדת לבעלי . ראינו כי טוב... מאז אנחנו בחוג הזה של אנשי טנטרה . מאז אנחנו מאושרים יותר . מאז היחד שלנו התחזק . למדנו לשתף יותר . למדנו על עצמינו יותר . על המיניות , על הזוגיות . זה ממש ממש לא בא על חשבון האהבה . זה לא סימן שלא מיסתפק בך!!!! להיפך הוא הנכון . מאז אני בטוחה בו יותר . אני בטוחה בעצמי . מאז אני חושקת . מאז אני נחשקת יותר. אפילו גילינו עד כמה היינו בורים . גילינו שיש עוד המון טוב לקבל מאחרים . למדנו שאנחנו לא לבד . זו לא בושה בגילינו לירצות יותר!!!!
תיראי את השיתוף שלו באורח חיובי. אחרי שנות זוגיות לא בגד ,לא חיפש לעצמו הרפתקאות בחוץ. רק בא אליך עם הצעות לצמוח בתוך הזוגיות שלכם מתוך סקרנות . מתוךרצון להעשיר יחד. . ..תשמחי .קחי את ההצעה בשתי ידים. לא חובה דוקא עיסוי אירוטי ממטפלת. ישנj דרכים רבות ומגוונות בשפע של היצע להתרגש יחד . חשוב ללכת למטפלים/סדנאות טובות רק תסמכי על עצמך לא ללכת ל שרלטנים . תחפשי באינטרנט ותתקשרי. אל תתביישי לשאול שאלות . לכי על זה בלי פחד . ואחר כך תחזרי מאושרת.... לספר לנו איך היה................. (הללויה . הלואי...)
בהצלחה ,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנינתי יקרה
עלמה03/11/2008האם תוכלי אפילו דרך המייל שלך שאכתוב לך-אני מעונינת ללכת למטפלים מהצפון שהמלצת אולי זאת ההתחלה?.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפוש סדנאות טנטרה/מטפלים באינטרנט
פנינה03/11/2008טארה , הלואי ויכולתי לעזור יותר , אבל תיאלצי למצוא בכוחות עצמך סדנת טנטרה או מטפלים , מכמה סיבות . האחת : המקום אליו הלכנו שנינו לראשונה - כבר לא קיים במתכונת אותה הכרנו והסיבה השנייה שאינני מוכנה לפרסם את כתובת המייל שלי פה בפורום . יש הרבה נתונים באינטרנט על שלל האפשרויות . ואני משוכנעת שכמו שידעת לפנות לפורום - כך תדעי לאתר הזדמנות מעשירה לזוגיות שלכם באמצעות האינטרנט . בהצלחה רבה לכם , פנינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה קנאה?!נירית30/10/2008
יש לי חבר כבר שנתיים וחצי,בזמן הזה אנחנו כל הזמן רבים ומתווכחים כמעט מכל שטות אבל הנושא העיקרי שאנחנו מתווכחים עליו זה שהוא ממש מסתכל על בנות אחרות!אנחנו יוצאים ואני מרגישה שהוא בכלל לא איתי העיינים שלו כל הזמן מחפשות בחורות והוא לפעמים בקושי מתייחס אלי בגלל זה,חשוב לציין שאניממממש אוהבת אותו!אבל זה מפריע לקשר אני מעירה לו כל הזמן ואז יש ריב וממש לא בא לי להעיר לו על זה כל הזמן!!!השאלה היא אם כל הגברים ככה?אולי הבעיה אצלי?? גם חשוב לציין שאנחנו מאורסים כבר שנה וזה כל מה שמעקב את זה,אני חוששת שנתחתן ורק נריב על זה ואני לא יהיה מאושרת!מה אפשר לעשות אני כבר אובדת עצות1!!!!חייבת עזרה. תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו אהבה?!
יהודית ברגמן01/11/2008נוי יקרה, אם כבר עכשיו אתם רבים ומתווכחים מכל שטות – עליכם לבדוק אם אתם מתאימים ורוצים באמת להתחתן. תבדקי עם עצמך אם את באמת ממש ממש אוהבת אותו, או שרגשות הקינאה נובעים בגלל בעיית אגו כשאת חושבת שאת רואה שהוא מסתכל על אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם רגשות קנאהפנטזיונרית30/10/2008
אז הסיפור הוא כזה: הטיול שתוכנן עם הידיד \אקס שלי ,לא יצא לפועל בסופו של דבר. במקביל , במפגש חברתי , חברה מאוד מאוד טובה שלי ואותו הגבר הכירו. חברתי הביעה עניין רב וביקשה את אישורי לנסות ולהכיר אותו . בהתחלה היה לי קשה לתת את הסכמתי. במאמר מוסגר אומר, שביני לבינו לא מתפתח דבר מעבר לקשר הנוכחי. לאחר שגילגלתי את הרעיון בראש, הבנתי שאין לי זכות למנוע מחברתי את הקשר איתו או לפחות את הניסיון. בשיחת טלפון אליו הבנתי שמציאת החן היא הדדית והעברתי אליו את מס. הטל . שלה. מאוד קשה לי. קשה לי לחשוב שאקס שלי ,שאני מעט מעוניינת בו, יהיה בקשר עם החברה הכי טובה שלי. ברור לי, שעשיתי את הדבר הנכון אבל איך אני מתמודדת עם תחושות הקינאה שצפות בי? איך אני ממשיכה את החברות עם שניהם בד בבד עם אותם תחושות קשות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שעשית את הדבר הנכון...
יהודית ברגמן01/11/2008פנטזיונרית יקרה, הָפְנימי שְלך ולו לא יהיו לעולם יחסים אינטימיים יותר מאלו הקיימים היום. ואם את רוצה להמשיך להיות בקשר עם שניהם – הניחי לקשר פשוט לזרום ומצאי לעצמך מישהו אחר שכן יהיה מעוניין בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
פנטזיונרית01/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)