מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ידידותדנה19/01/2009
יש לי בן זוג מספר שנים בחודשים אחרונים נודע לי שיש לו ידידה שמבקר אצלה כשנישאל אמר שזו רק ידידות ולא ינתק איתה שום קשר אני רואה שהקשר הטלפוני די הדוק אך עצם הסתרת קשר זה שלא ידעתי עליו ניראה לי חשוד מה גם שאיני מכירה את אותה ידידה החשד שלי שזו יותר מידידות איך אוכל לדעת שאכן זו ידידות תמימה מה גם שהייתי מצפה שאם זו היתה ידידה הייתי אמורה להכיר אותה במשך אותם שנים שאנו ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידידות/יזיזות
רוJית19/01/2009דנה, מותר לבן אדם שיהיו לו גם ידידים וידידות מלבדך, רק חבל שהוא שומר אותם בסוד. השאלה למה? אבל אם יש לך תחושות בטן שזה לא תמים כדאי שתקשיבי להרגשה שלך ותבקשי לפגוש אותה. אם יש לו מה להסתיר - תביני מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי חמתי אני והילדהאני אוהבת אותומיכל17/01/2009
שלום לכולם. אני פעם ראשונה כותבת בפורום הזה. אני נושאה כבר שנה וחצי + ילדה . אני גרה ליד חמתי בית ליד. אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל... אוף אני ינסה אז ככה חמתי מתערבת לי בהרבה פעמםי בגידול הילדה ובחיים המשותפים שלי עם בעלי נורא קשה לי שאני גרה שם מכמה בחינות בעלי מת על אמא שלו ולהפך רוב הזמן הוא מבלה אצלה כיום הוא כבר כמעט שנה לא עובד ולא מפריע לו שאני נקרעת בעבודה וסובךת בעבודה ניסתי לדבסר איתו כמה פעמים שקשה לי ושאני צריכה שהוא ידאג נו ולרווחה שלנו שאנחנו כבר משחה אבל כלום לא נכנס. כךל היום הוא אצל אמא שלו מהבוקר עד הצהרים שאני חוזרת מהעבודה הוא בא לשעה ואז הולך שוב הוא לא מנסה גם לחפש עבודה טוב לו ליד אמא שלו הוא לא מנסה לחסוך למשכנא את כל מה שחסכנו פתח על המינוס אני כיום בלי חסכונות עובדת היחידה בבית אין לי אפשרות לשכור בית או לקנות בחיים האלו איזשהו בית בעלי אומר תמיד כל לטובה הכל לשמים הוא מבחינתו לגור בקרוואן ליד אמא שלו כל החיים. אני כבר לא יכולה נפשית גם מבחינה פיזית קשה לי להיות איתו כי הוא לא מתנהג כמו בעל כמו גבר. אני חייבת לעזוב דחוף אבל אין לי אך ולאן.השבת היינו אצל אמא שלי ופעם ראשונה שחזרנו הביתה רק יצאנו מהרכב חמתי עמדה בחלון ואמרה לנו לעלות אמרתי לה שניה אני ילך להאכיל את הילדה יניח את הדברים יתארגן ויבוא אבל היא אמרה לא צריך יש לי פה חלב תביא אותה ( היא טפלת בה במעון) בעלי גם כן אמר בואי נעלה עכשיו עוד לא נכנסתי לבית אני חוזרת אם הבגדים והכל התעצבנתי אמרתי שניה אני באה והלכתי להאכיל את הילדה בעלי התעצבן אמרתי לו אחרי כבר הון זמן שוב שאני לא יכולה להשאר במושב הזה והוא אמר לי פעם ראשונה משהתחתנו את יכולה ללכת לאמא שלך פה אני כבר נקרעתי אני כותבת את זה ובוכה אני כבר לא יודעת מה לעשות הוא לקח את הילדה ועלה . מה עושים אני צריכה עזרה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרש ייעוץ דחוף
דורית כהן21/01/2009מיכל היקרה, מצטערת על העיכוב בתשובה. ברור שהמצב שאת מתארת הוא חמור וכי אינכם מסוגלים לטפל בו בכוחות עצמכם. עליך להתעקש ללכת איתו לייעוץ, אפילו נניח אצל רב היישוב. כי הוא חייב לקחת עצמו בידיים מכל הבחינות ולצאת מתחת לסינור של אימו. זה שהוא לא עובד ולא איכפת לו זה מאוד מדאיג. אפ הוא לא מוכן לשמוע על כך חפשי לך בני ברית שיתמכו בך בצעד הזה, ואם גם זה לא יזיז כלום אצלו התחילי בצעדים לקראת פרידה, לפני שתיכנסי לעוד הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בהחלט מאוחר, מיכל אם את קוראת אש
מלי20/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחויבותדנית16/01/2009
שלום, אני וחבר שלי יוצאים יחד שנה. הוא רצה לעבור לגור ביחד לפני שנקדם את היחסים לשלב הסופי, ואני אמרתי שקודם אני רוצה מחוייבות ואז לעבור לגור ביחד.. כיצד ניתן לגשר על הפערים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגורים משותפים כמבחן לזוגיות
דורית כהן18/01/2009דנית יקרה, בואי נסתכל מהו הרעיון העומד מאחורי מגורים יחד: ששניכם רואים בזוגיות הזאת משהו רציני, עם כוונה להגיע לזוגיות מחוייבת, כלומר לחתונה.
אבל, מגורים יחד הם אחד המבחנים החשובים ביותר לזוגיות, והרבה פעמים דברים מאוד משתנים לאחר שזה קורה, ולא תמיד לטובה.
אני חושבת ששניכם יכולים להסכים ביניכם, על הרעיון שהמגורים יחד לפני חתונה מעידים על גישה רצינית זה לזו, ועל רצון להכיר יותר לעומק זה את זו דרך חיים משותפים, לפני שעושים את הצעד הגורלי והכבד מבחינה רגשית וכלכלית של חתונה.
בכל מקרה זו קפיצת מדרגה - מבחינת המחוייבות ליחסים - לעומת היחסים שהיו קודם לכן.
יש גברים שהיו אומרים לך במצב זהה - "אני מתחייב" ומסתירים את ההיסוס שלהם ואומרים לעצמם - במילא, אם המגורים המשותפים לא יוכיחו את עצמם - אני לא אשאר במחוייבות. אבל בן זוגך כנה איתך ולא רוצה לשקר לך או לעצמו או למישהו אחר, והוא חושב בהגיון שהמגורים הינם באמת מבחן רציני לזוגיות. אני חושבת שזאת גישה בריאה ונכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגמר לי מאשתיחנן16/01/2009
שלום. אני נשוי לאשתי 10 שנים בחודשים האחרונים התלחלתי להרגיש ריחוק רגשי ומיני ממנה . זה התחיל שגיליתי שהיא לא נהנת מהמין ושוכבת למעני . בהתחלה עוד נלחמתי בזה ע"י תדירות קבועה ביחסי המין ולאחרונה התיאשתי מהסיפור ופשוט נמאס לי ואין לי כל חשק להתקרב אליה .שוחחתי איתה על מה שאני מרגיש בעבר לא פעם ואמרתי לה שבאם לא תשתנה או נעבור איזה שהוא יעוץ מיני המצב יגיע לאן שהגיע אבל הרבה זה לא עזר כי היא כנראה בטוחהבעצמה שאני לא אבגוד בה . אשמח לקבל הצעות מה לעשות כי אני מרגיש שאני מתרחק ממנה ולא רחוק היום שאבגוד בה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד תקשורת מינית
דורית כהן18/01/2009גבריאל היקר, הגילוי הזה שאשתך לא נהנית ממין ועושה זאת רק למענך הוא מאוד מכאיב ומאכזב וגורם להרבה גברים להרגיש ספקות בגבריות שלהם וכעס כלפי בת הזוג, שמגלים פתאום שהיא לא ממש פרטנרית לתחום המיני, שעבורך הוא מאוד חשוב.
ראשית, חשוב שתדע שיש המון גברים נשואים שמגיעים לרגע כזה של גילוי לגבי בת הזוג.
אחת הסיבות שבכלל מגיעים למצב כזה היא בדרך כלל תקשורת לא מוצלחת סביב סקס. זה הרי תחום מאוד רגיש, מביך, ורוב האנשים לא מעיזים לבטא את רצונותיהם (מה מתאים להם ומתי ובאיזה עוצמה ובאיזה מקום) בצורה ברורה אפילו לעצמם...לכן יש המון קצרים בתקשורת המינית ויש המון מה ללמוד איך לתקשר זה עם זו. להרבה זוגות שמצאו עצמם בבעייה כזאת עזרה הטנטרה - הליכה לסדנא או לטיפול טנטרי. שם כל אחד מתחבר למיניות שלעצמו וולומד לתקשר הרבה יותר טוב - בחופשיות ובפתיחות עם בן הזוג שלו.
יתכן שזה ירתיע את בת זוגך, אבל עליך למצוא דרך שבה היא כן תסכים להכיר בכך שאי אפשר להמשיך כך ולהצטרף אליך לאישזהו ייעוץ זוגי - אם לא טנטרה, אז יעוץ יותר קונבנציונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה וייעוץמ.16/01/2009
שלום לכולם! אני בן 26 וחברתי בת 24 ואנו במערכת יחסים כבר 7 שנים. גרנו יחד בשנה האחרונה ואתמול עזבתי את הבית וחזרתי להורים. זה כואב ועצוב. לפני 3 חודשים היא אמרה לי שאני לא תומך ולא מקשיב, שאני אגואיסט ושהיא מרגישה לבד כבר הרבה זמן. היא לא יודעת מה לעשות ולכן רוצה פסק זמן. נשארנו לגור בדירה אך ביחסי שותפים לחלוטין. אתמול שאלתי אותה מה קורה איתנו ואם אנחנו יכולים לנסות לעבוד על הדברים ולנסות לשקם את הקשר. היא אמרה שהיא לא רוצה עכשיו. הצעתי ייעוץ והיא דחתה. קצת רקע: מאז שהיכרנו אני תמיד ניסיתי להגן עליה ולעשות הכול בשבילה. קניתי מתנות, ארוחות רומנטיות וכדומה. אם היה לה קשה הייתי עוזר לה. אם הייתה לה בעיה ואפילו קטנה הייתי פותר אותה במקומה. אף פעם לא שמעתי תודה והערכה. כאילו זה מובן מאליו שאני הולך במקומה לדואר או לבנק או הולך לטסט עם הרכב שלה. לאחר שעברנו לגור יחד שיפצתי את הדירה ותיקנתי אותה והפכתי אותה ליפה ומושקעת. קנינו את כל הריהוט שהיא רצתה וניסיתי לעשות הכול כדי שיהיה לה כיף ונעים. כל דבר קטן שהיא הייתה חושקת היא הייתה מקבלת. היא שונאת לקבל מתנות כי לטענתה היא מרגישה חייבת אך אני אוהב לתת. אני ממלא תפקיד בכיר בחברה בה אני עובד וחוזר הביתה בסביבות 5. היא לא עובדת כבר שנה וחיה מהחסכונות. למרות שניסיתי לעזור לה למצוא עבודה היא לא רוצה. מאז שעברנו לגור יחד אני עושה את רוב הדברים בבית. אני מבשל את האוכל ושוטף כלים למרות שאני חוזר עייף מהעבודה והיא רק קמה בשעה 14:00. אני עושה את כל קניות המכולת והיא אומרת לי גם ככה אני חוזר הביתה בדרך והיא צריכה לצאת מהבית במיוחד. אני מטפל ברכב שלה, עוזר לאמא שלה בתחזוקת הבית שלה ובאמת משתדל לעשות הכול. למרות הכל היחסים התדרדרו בשנה האחרונה ואין אני מרגיש שלא אכפת לה ממני כלל. בכל המריבות שלנו במהלך השנים היא אף פעם לא הודתה שהיא טעתה ותמיד אני הוא זה שלא בסדר. היא אף פעם לא יזמה אחרי הריב ותמיד אני עשיתי את הצעד הראשון. תמיד אחרי הריב היא הייתה משתתקת ורק אחרי כמה ימים זה עובר וכאליו כלום לא קרה. אני מאוד רציתי לשבת לדבר ולנסות לפתור את הבעיה אך היא לא מוכנה לשתף פעולה בטענה שהיא צריכה להירגע לבד. כל הבעיות הושתקו ולא נפתרו. בשלושה החודשים האחרונים ניסיתי להתקרב בכל דרך. לדבר, להיות אסרטיבי, להזמין אותה לבילוי, לבשל ארוחה מיוחדת, לחכות בשקט אך כלום לא עזר. היא אפילו לא אמרה לי מזל טוב ביום ההולדת שלי. היא הייתה אומרת לי שהיא לא אדם רומנטי אך היא אוהבת אותי. בשנה האחרונה לא שמעתי גם את זה. אני תמיד הכנתי ארוחות רומנטיות ועשיתי מחוות קטנות כמו שוקולדים, ממתקים ומתנות קטנות אחרות אך לא קיבלתי כלום. אני רוצה לשאול מה דפוק במערכת הזו והאם החלק שלי בזה גדול. אני מאוד אוהב אותה גם עכשיו אך אני לא יודע האם זו הפסקה או פרידה. האם אפשר לחזור אחרי זה ולשקם. האם היא אהבה אותי או שאני עיוור לחלוטין. מה לצפות עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים מאוד לא בריאים
דורית כהן18/01/2009מ. יקר, צר לי על מה שאתם עוברים. אבל מכל מה שאתה מתאר אני יכולה לגמרי להבין למה זה קרה.
אתה הפכת במערכת היחסים הזאת לבוגר האחראי, והיא נכנסה לתפקיד הילדה המפונקת שמקבלת הכל כמובן מאליו ולא נותנת בחזרה דבר. היחסים האלו מזיקים לשניכם: אתה מרגיש פראייר ושהצדק איתך ולא מקבל בחזרה אהבה מצידה. היא בעצם תקועה מבחינה אישית ולא מתפתחת מבחינת הקריירה שלה. נוח לה בביתכם. היא לא מממשת את עצמה אך כנראה גם חוששת לצאת להתמודד עם החיים ולעמוד שם ברשות עצמה.
מכיוון שאתם כל כך הרבה זמן יחד, אני חושבת שיהיה לשניכם טוב להיפרד ולחוות קצת עצמאות ופחות תלות הדדית. זה כואב, כי ישנה עדיין אהבה אצלך, לפחות, וישנו הבטחון הזה בידיעה שיש לכם זה א זו ועכשו תהיה תחושה של ריקנות חוסר, אבל מאוד כדאי לעשות זאת. מה שאתה מתאר, לפחות מצידה, זו כבר לא אהבה, אלא ניצול, תלות ונוחיות.אני מאחלת לשניכם, שבני הזוג הבאים שלכם יהיו שויוניים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמזי14/01/2009
שלום בקשר לזה שבעלי אמר לי שהוא לא נמשך אלי מינית ,אני אישית חושבת שזה דבר די נדיר אני חושבת שאצל הרבה זוגות יש שחיקה ביחסי מין אבל ככה לא להמשך לא לנשק לא לקיים יחסי מין זה לא הגיוני לדעתי בכל זאת אני אישתו מה כבר השתנה אז נכון ששמנתי אבל יש הרבה נשים שהשמינו והבעל כן מקיים איתם יחסי מין ,הוא הרבה מאוד באינטרנט רואה סרטים כחולים וכדומה. לא יודעת מה לומר אני פשוט מרגישה רע . לדעתי זה דבר די נדיר הוא בכלל לא יוזם יחסי מין לא נשיקה (אולי רק של אמא לבת) והוא אומר שאני דיכיתי לו את הקטע המיני (כיוון שבעבר לא רציתי לקיים יחסים שנתיים שזה לא מדוייק פשוט היו לי כאבים בחדירה שלא יכולתי לסבול) הסברתי לו זאת הוא אומר את דיכית לי את הקטכע של המין אני לא מרגיש משיכה מינית אלייך. למה דווקא לי למה יש לי חברות שמנות ויש גם נשים מכוערות ולמה דווקא לי אני בחורה נקיה ונאה ולא חסר לי כלום חוץ שמאז הלידה שמנתי ועדיין לא עשיתי דיאטה(וזו גם לא צריכה להיות סיבה עד כדי כך). אמרתי לו שהוא נותן לי עונש הוא אומר שזה לא נכון, היו לי כאבים בחדירה והיו הרבה בעיות כלכליות מסביב ואפילו לא ידעתי שיש לכך טיפול והזמן עובר ועובר. לא יודעת למה שהוא אומר דיכית לי את הקטע של המין ואני לא נמשך אליך נראה לי תירוץ ,אתם מסכימים איתי שמי שנמשך לא יסתכל על אז אם היה בא לו הוא היה מקיים איתי יחסים. פעם הוא זרק שלא בא לו לעשות ברים שהוא לא נהנה מהם ,אולי הוא לא נהנה איתי ולא נעים לו להגיד לי כ"כ (זה נפלט לו) אז הוא מצא תירוץ . לדעתי או שהוא לא נמשך אלי כי הוא לא ,או שהוא לא נהנה איתי, או שיש לו נטיות שגילה אותן עכשיו כי כשגבר נמשך ויש לו את זה לידו אז הוא יעשה. מה דעתכם על כל מה שכתבתי. חוץ מזה הוא אומר לפעמים שהוא אוהב ? איך זה מסתדר מי שאוהב רוצה להרגיש לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בהקדם
דורית כהן18/01/2009מזי היקרה, מצבכם בהיבט הזה של אי קיום יחסי מין דורש התערבות מקצועית. הזמן עושה את שלו ודברים מתקבעים. אם במשך הרבה זמן הוא הרגיש שאת גם לא נהנית וגם כואב לך בחדירה, כאשר זה קורה פעם אחרי פעם, זה בהחלט יכול לגרום להתרחקות ולדיכוי היצר אצלו, כי אף אחד לא רוצה להרגיש אשמה וחוסר אונים בכל פעם שהוא מקיים יחסי מין.
כרגע מבלי לשוחח עם בעלך, קשה לדעת במדוייק - האם הוא ממש לא נמשך אליך, אל גופך, או האם כל הזכרון של ההכאבה וחוסר החשק שלך וזה שאת עושה לו טובה - מתערבבים אצלו בתוך המחשבה על סקס איתך ומכבים לו את החשק עוד לפני שהוא מרגיש את המשיכה הארוטית ההתחלתית.
אני חושבת שעליכם להודות שיש לכם בעייה בתחום הזה, ולראות מה ניתן לעשות בעזרת ייעוץ זוגי (עם יועץ שמבררים איתו מראש שהוא נכנס גם לתחום המיני), לפני ששניכם תפזלו החוצה ותיתווסף גם בעיית בגידות ואמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה- פנו לייעוץ
יהודית ברגמן18/01/2009מזי /ל יקרה,
פיצלת את פניותיך בכינויים שונים ובכולם כתבת רק על כך שלחלוטין אין משיכה טבעית וליבוי יצרים ביניכם ושאין יחסים מיניים בגלל היסטוריה טראומטית שלאחר לידה, השמנה שלך ודומה שגם את לא חוסכת הקרנת ריחוק ודחייה ממראהו, מהכרס והפצעונים ויחסו המרוחק שהולך ומתקבע, ולמרות שלא התייחסת כלל לטיב התקשורת, בילויים משותפים, אהבה/ חיבה וכו' שגם הם חלק מהמכלול בחיוניות הזוגית, התרשמותי היא שגם אלו לא קיימים כלל. אני משערת שאת ובעלך אינכם רובוטים וכניסה למערכת מינית בתוך זוגיות לא נעשית בלחיצה על כפתור. רצוי ששניכם תתחילו לעשות משהו לטובת הקשר, תפנקו, תשתדלו ותעשו לשיפור המראה החיצוני שלכם גם למען עצמכם וביטחונכם האישי. ואם עוד יש משהו להציל, תוכלו לבחון אצל יועץ זוגי/מיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ זוגי לפני הנישואיןירין13/01/2009
שלום, אנחנו כבר שנה וחצי יחד מתוכם כמעט שנה גרים ביחד (אנחנו בני 29) חווינו הרבה מאוד פרידות בתקופה שהיינו יחד. מאחר ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ויש בנינו הרבה מאוד תשוקה. וכיף לנו יחד. אחרי שנפרדנו. הבן זוג שלי הציע שנלך ליעוץ זוגי מאחר ושנינו בעלי פטיל קצר "קרזיונרים" ולא יודעים לריב. בנוסף אחרי שהרבה ריבים נסובו סביב השאלה שאני רוצה להתחתן ובן זוגי לא היה בטוח. עכשיו הוא אמר לי שהוא כן רוצה להתחתן אחרי שנלך ליעוץ ונקציב לעצמו תקופת זמן של x חודשים לראות שאכן אנחנו לומדים לחיות יחד בצורה טובה. שאלותי הן: א.הפסיכולוגית שלי אמרה לי שהיא לא ממליצה לי להמשיך בקשר מאחר ולדעתה בן זוגי בן אדם מבולבל ומתוסבך עם עצמו . האם כדאי עדיין לנסות לפנות ליועץ אוביקטיבי שידבר עם שנינו ולנסות לגשר על הפער , כי הדברים שהיא אמרה מאוד מדאיגים אותי. ב. אם אכן כדאי לפנות איפה יש אפשרות לקבל יעוץ כזה לפני הנישואין?. ואם אפשר לקבל המלצות או הפניות לטיפול כזה באזור המרכז. המון תודה, ושבוע מקסים, ירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
מזי14/01/2009אם עוד לא התחתנתם וכבר יש כאלו בעיות אני לא ממליצה תשקול טוב טוב ,פתיל קצר זו בעיה רצינית ואם שניכם כך זה נראה לי יותר גרוע בהצחלה עם מה שתחליטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה להתייעץ
דורית כהן18/01/2009ירין, אני מציעה לקבל את הכיוון של בן זוגך ולשמוע עוד חוות דעת ממישהו שייפגש עם שניכם, כי אני יוצאת מן ההנחה שהפסיכולוגית שלך פוגשת רק אותך ואמרה את דעתה רק על סמך מה שאת מספרת לה. יתכן שהיא צודקת, אבל גם יתכן שהיא עושה טעות לגביו, ואם ישנה אהבה גדולה ביניכם, שווה להשקיע ולבחון זאת ואם תחליטי בסופו של תהליך הבדיקה לוותר על היחסים חשוב שתהיי שלמה עם עצמך לגבי קבלת ההחלטה.
לגבי איש מקצוע - אגיד לך בצורה פשוטה - כל יועץ זוגי עובד גם עם זוגות שטרם נישאו. זה לא תחום בפני עצמו, ותתפלאי כמה זוגות צעירים לפני נישואין מגיעים לייעוץ זוגי כי יש להם אהבה חזקה אך התלבטות בגלל בעיות תקשורת או בעיות שונות אחרות. לגבי ויכוחים וריבים - יש מה ללמוד גם איך להשמיע, איך להקשיב, ואם כבר רבתם - איך להשלים. ריבים זה לא סוף העולם, יש זוגות שרבים לעיתים קרובות ומצליחים לעבור הלאה ולהישאר מאוד אוהבים, זה עניין של סגנון אישי, שבדרך כלל מתחיל בבית בו גדלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהול11/01/2009
נ.ב. כשאנו מתווכחים או רבים הוא אומר שמגיעה לו והוא ראוי למישהי יותר טובה. טוען שעשיתי לו הרבה רע בחיים לא רק אבל הרבה וזה ממש לא נכון מריבות ובעיות כמו כל זוג מה לעשות שגם אי אפשר לשוחח איתו מבלי שיהפוך לריב ובסוף כמובן אני אשמה. הוא אומר שיש לי כל היום טענות אז יכול להיות שיש הרבה אבל לא סתם רוב הזמן הוא על המחשב ואם הוא כבר יושב לידי בסלון אז החדשות בנינו או הילדה או העיתון ,כשאני אומרת לו שישים גבולות למחשב ויקדיש לאשה ולילדה שלו זמן נטו אז הוא אומר תמיד ידעתי שמפריע לך שאני עושה משהו ואת לא שייכת אליו וזה לא נכון רק אני אומרת שישים גבולות , נוח לו כך אז הוא אומר שמפריע לי. אני מרגישה שאני בחלום רע לא מאמינה שזו נהמציאות אין לי משפחה לא אבא ולא אמא והמצב הכלכלי שלנו על הפנים אין לנו בית לא חסכונות ולא כלום ,ממש רע לי. אני מרגישה כ"כ בודדה איזו הרגשה רעה זו שהבעל אומר שהוא ראוי לאישה יותר טובה ממני. יש לציין שבאמת לא בגלל שזו אני אני בחורה מאוד טובה ,דואגת ותומכת ,בחורה ביתית שתעשה הכל למען בעלה וילדיה(אז נכון יש גם מינוסים כמו אצל כל אחד.) אבל מה לעשות בעלי לא חושב שאני כזו טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לשקם ללא ייעוץ זוגי
דורית כהן13/01/2009ל היקרה, צר לי על מה שאת עוברת וגם צר לי על בעלך, כי שניכם סובלים בקשר הזה.
לצערי הרב, אין לי בשורות טובות. מערכת היחסים שאת מתארת היא כבר גרועה מאוד, כל הקשר המיני נשחק ונעלם, התקשורת ביניכם שלילית, הדימוי העצמי ירוד, ובעצם הקשר הזה על סף גירושין. אם אינכם יכולים ללכת לייעוץ זוגי (אבל ממש טוב) עלייך להתחיל לשקול גירושין. עלי לומר לך שתהליך הגירושין אף הוא עולה הרבה כסף לכיס המשפחתי, הרבה יותר מייעוץ זוגי. עליך לחפש לעצמך מישהו שיתמוך בך רגשית ונפשית, חברה טובה, או שאת יכולה לפנות לבית הספר של הבת שלך ולשאול אם את יכולה להתייעץ עם יועצת בית הספר, או לקבל ייעוץ דרך קופת חולים, כדי שלא יעלה לך יותר מדי ביוקר, אבל עליך לשוחח עם מישהו מנוסה שידריך אותך מה לעשות במקרה שבעלך לא מוכן לשמוע על ייעוץ זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליועצת
ל13/01/2009מה שלא ציינתי ואולי חשוב שתדעי שאם למשל יש תקופה שקטה של חודש חודש וחצי בלי מריבה או ויכוח אז הוא אומר לי שאני אשת חייל ,שואל לפעמים אם אני אוהבת אותו . הוא מסוגל להגיד לי לפני חודש שאני אשת חייל ואחרי חודש לומר לי שאני אשה רעה(אם נוצרת מריבה כמובן) ואם אני אומרת לו לפני כמה ימים אמרת כך וכך אז הוא אומר התכוונתי לאותו רגע. הוא מאוד מבלבל . שאני אומרת לו שאבי נפטר ואני מרגישה שאין לי גב אז הוא אומר בעלך צריך להיות הגב שלך לא אבא שלך. אז עניתי לו לגבי זה שקרה פעמים שהוא לא תמך בי וכנראה שאני לא סתם מרגישה את זה,וגם כמעט כל מריבה או ויכוח במיוחד בשנה האחרונה הוא אומר אני ראוי למישהי טובה יותר או איך נפלתי בחיים .הוא מאוד מבלבל ולא נותן ביטחון ,מה קרה אם רבים או יש חילוקי דיעות צריך לשבור את הכלים? לא יודעת אני מיואשת. חשוב לי לתת לך עוד דוגמא על מה אנו רבים אם למשל יוצא שהוא נותן סטירה לילדה אם היא ממש לא ממושמעת ומתחצפת ואני לא מוכנה לזה כי זה באיזה מקום הופך לשיגרתי ולדעתי הכל אפשר לפתור בדיבור למה צריך לתת סטירה או לצבוט? הוא שונא מאוד שאני מתערבת אבל במצב כזה קשה לי לא להגיד לו משהו כשהוא לדעתי לא מחנך כראוי ואני מאוד משתדלת לא בפני הילדה. מה אני יגיד לך חבל לי כי אנו יכולים סה"כ להסתדר מצויין אם רק הוא היה מוכן לשנות כל מיני דפוסי התנהגות לקחת אחריות על דברים שהוא אומר או עושה ולא להפיל הכל עלי. הייתי כל כך רוצה ללכת לייעוץ אבל הוא אומר איתך זה לא יעזור את רוצה שאני ישתנה ואת תמצאי סיבות למה את בסדר,אמרתי לו שכמובן שגםאני ישתנה במה שאני צריכה. אני מרגישה שאני לרוב כ"כ בסדר ,ישרה איתו ועוד ועוד הוא פשוט רוצה לעמוד במקום ולא להשתנות אז הוא אומר עלי הכל וגם לפני כמה זמן אמר לי שהוא לא רוצה ייעוץ כי מה הוא צריך שיכנסו לו לחיים ואומר גם כל אלה שלא יודעים להתנהג עם האישה שלהם או עם הגבר יגידו לי מה לעשות. ממש בעיה הוא לא מבין שזה גם החיים שלו וחבל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללכת עם הראש או עם הלב?תותי11/01/2009
אז ככה,אני נמצאת במצב קשה מאוד עבורי, אני מרגישה שאני נמצאת בצומת דרכים ולא ממש יודעת לאן לפנות.אני בת 24, אני יוצאת עם מישהו ב-4 שנים האחרונות,הוא בן אדם מדהים, באמת, טוב לב ,רגוע ,אוהב, ונותן, אבל מצד שני תמיד הרגשתי שחסר לי משהו כאילו משהו לא מספק אותי,תמיד הרגשתי שמשהו מציק לי,אני לא יודעת אם הבעיה היא אצלו או שאצלי, באופן כללי אני מרגישה שאני רוצה פשוט לאהוב, להתאהב במישהו עד הגג להרגיש שאני לא יכולה לנשום מרוב אהבה.... אני יודעת שחיים זוגיים הם ממש לא פשוטים ולכן אני חושבת לעצמי אם מה שיש לנו יספיק בכדי לשרוד חיי נישואים, זה לא שאני לא אוהבת אותו פשוט נראה לי שלא מספיק.... עכשיו כשאנחנו כבר 4 שנים יחד ומערכת היחסים שלנו הולכת לכיוון רציני יותר אני עומדת בפני דילמה רצינית, כי מצד אחד, כמו שכבר ציינתי, אני צמאה לאהבה(שזה דבר מוזר בפני עצמו כי תמיד נהגתי להגדיר את עצמי כבן אדם ריאלי שאוהב מהראש ולא מהלב),ומצד שני אני יודעת שנורא קשה להשיג מערכות יחסים טובות ויציבות כמו שיש בינינו, ושאין הרבה גברים שיוכלו לאהוב ולהעניק כמותו, בלי קשר לעובדה שנורא קשה לי להתנתק ממנו,הוא כבר הפך להיות חלק ממני....(כבר ניסיתי בעבר), אז מה עליי לעשות?להישאר עם הגבר המושלם אבל עם תהיות, ספקות וחוסר שביעות רצון? או ללכת לחפש את שאהבה נפשי?, אם ניתן בכלל למצוא דבר כזה, ואם כן אז אני יכולה להתמודד עם פרידה בלי להישבר?מה הדרכים הכי טובות? באופן כללי אני צריכה לשמוע דיעות אוביקטיביות שיגרמו לי להחליט את ההחלטה הגורלית.... תודה רבה מעמקי נשמתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאהבות ואהבה
דורית כהן13/01/2009תותי יקרה, הדילמה שלך מאוד מובנת. את כמהה לחוש תחושות של פרפרים בבטן כלפי בן זוגך ואין לך את זה איתו. יש לי שאלה: האם אי פעם הרגשת כך כלפיו, בתחילת הקשר? כי רוב הקשרים שלנו מתחילים כך ועוברים לפאזה השנייה אותה את מתארת שכבר יש לך איתו, שאני קוראת לה אהבה להבדיל מהתאהבות. הבחיני נא שאת מייחלת להתאהבות סוחפת ומטריפת חושים, ועלייך לדעת שכמעט תמיד התחושות הללו נעלמות ואז או שמערכת היחסים מתקדמת לשלב האהבה, או שיש אכזבה כאשר מתחילים להכיר את בן הזוג, כי הסינוור נגמר ומתחילים לגלות מי הוא באמת, ולרוב זה לא כל כך נוצץ...
חפשי קצת חומר באינטרנט על ההבדל בין התאהבות לאהבה, ונסי להפיק מכך תועלת. ד"ר ירון זיו כתב על כך מאמר טוב ושווה לך לקרוא אותו. (לצערי אינני מצליחה לרשום לך את זה כלינק, אז חפשי בגוגל לפי הכותרת + ירון זיו ומייד תמצאי זאת.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פשוט כל המצב הזה...
תותי13/01/2009אף פעם לא הרגשתי כך איתו, אני לא יודעת אולי אני לא בנויה לאהוב באמת... עוד מה שמפריע לי בקשר חוץ מהרצון העז לאהבה, הוא שאנחנו שני אנשים שונים מאוד, דבר שבד"כ מועיל למערכות יחסים, אבל עכשיו כשאני מרגישה שנגמר לי הזמן להתלבט,אני מבינה שיהיה לי נורא קשה לקיים ככה חיים זוגיים, אני שאפתנית מבחינת השכלה ,מבחינה מקצועית וכל בחינה שהיא כשאני רואה משהו שאני רוצה להשיג אני יגיע לשם,והוא מסתפק במצב הקיים לא שואף לא חותר... אני שמה לב לפרטים הקטנים, ומבחינתו הם בכלל לא קיימים...שזה מחרפן אותי....ואני לא יודעת אם זה בסדר מבחינתי להרגיש ככה אבל אני רוצה מישהו שישתווה לי ברמה האינטלקטואלית, לא שאני מחשיבה את עצמי ,אבל רוצה מישהו משכיל יותר... כל אלו הן תחושות שבאות והולכות במשך ה-4 שנים שאנו יחד,והוא גם מודע להם,ואני יודעת שקשר צריך להיבנות על שותפות ותקשורת טובה,שאת זה כן יש לנו, וזו גם הסיבה שחזרתי בי תמיד כשנפרדנו,כי אני יודעת שכן יש שם משהו טוב... ולכן היום אני מרגישה שאם אני עושה צעד (לכאן או לשם)אין לי דרך חזרה,אני לא יכולה להתלבט יותר...ואני מנסה לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורי. אז האם כדאי לי לקחת את הסיכון של לזרוק מערכת יחסים טובה עבור הסיכוי למשהו טוב יותר,אולי אפילו אהבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להתפשר!
דורית כהן13/01/2009תותי, לאור מה שאת מוסיפה, דעתי מתחדדת יותר. יש לי הרגשה שאת הלכת על המוכר והנוח, ושתחושת ההחמצה תלווה אותך לאורך הזמן. אם את צריכה להחליט עכשו על חתונה ומחוייבות, נראה לי שלא יהי נכון מצידך להיכנס כך למחוייבות, מבלי שאפילו היית מאוהבת בו אי פעם, כך לוותר על אהבה?! אילו זה לא היה "מנהל" אותך עד כדי כך לא הייתי חושבת כך, אבל גם לכמוה לאהבה, וגם לראות אותו באור כזה - סוג של החמצה והשלמה עם תכונות שלאורך חיים שלמים מאוד יפריעו לך. אינני מבינה למה עלייך להתפשר? מה בוער לך? התחלתם את היחסים כאשר היית בת עשרים, ילדונת, ואחרי ארבע שנים, אם את לא ממש רואה בו בן זוג שאת יכולה להעריך - מבחינת אופי, מוטיבציה, אינטלקט - חפשי מישהו שיתאים לך יותר ושתתאהבי בו. אני מאחלת לך את זה, ואינני חושבת שיש בך פגם כזה שאינך מסוגלת להתאהב. זה פגם מאוד נדיר...אני חושבת שאת חסומה מסיבה כלשהי, ואולי כדאי שתיגשי קצת לייעוץ ותחקרי את עצמך, קצת מודעות והיכרות עצמית יכולה לעזור הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, את באמת עוזרת לי המון!
תותי13/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה!!!מאיה10/01/2009
אני אישה נשואה שהתאהבתי בבחור רווק, אני חייבת לצאת מזה, חייבת!!! אבקש רוצה ללכת לפסיכולוג שמתמחה בתחום, משהו שיציל את החיים שלי, אני לא מכירה כאלה, אני גרה באיזור הצפון, אבקש המלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפשי פסיכולוג באזורך
דורית כהן13/01/2009מאיה, אינני יכולה לתת כאן המלצות ספציפיות. חפשי אולי דרך האינטירנט, או מוטב שתשאלי קצת באזור שלך. את לא חייבת להגיד מדוע את מחפשת את העזרה הזאת אלא שאת מחפשת פסיכולוג טוב, ושימליצו לך על כמה שמות. כל הפסיכולוגים מתעסקים בין היתר גם בנושאי זוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי אוהב להיות עם נערות ליווימאיה10/01/2009
אני בת 45 נשואה כשנתיים בעבר בעלי נהג ללכת לנערות ליווילפני כשלושה חודשים ילדתי והוא הגיע לבית חולים וסיפר לי שהיה מספר פעמים עם נערות ליווי הייתי במצב גרוע בבית חולים שזה היה הרע במיעוטו. הוא אמר שאני לא מחסירה ממנו סקס ולא יודע למה הולך לנערות ליוויץ השבוע היה מספר טלפון מוזר אצלו בפון בזיכון בדקתי היה שייך לאתר של נערות ליווי אני יודעת שהתקשר לשם בטח גם נכנס אליהן. מה עלי לעשות האם שווה יעוץ נישואין או פשוט לעזוב וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילדותית מצידו
דורית כהן13/01/2009מאיה יקרה, סליחה על העיכוב בתשובה שלי.
די מטריד אותי הבעל הזה שלך: עם לידת הילד הראשון שלכם הוא מגיע לבית החולים עם הוידוי הזה?! נראה שהוא שקוע יותר בצורך שלו להתוודות מאשר בהבנה מה את עוברת לאחר לידה! זה כשלעצמו לא מוצא חן בעיני מבחינת היכולת שלו להיות רגיש לצרכים שלך ולדחות סיפוקים.
לכן נראה לי ששהגבר שלך יש בו משהו ילדותי ושקוע בעצמו ולא מתחשב, ועלייך לחשוב היטב אם יש בו מספיק דברים אחרים שמוצאים חן בעינייך על מנת להישאר איתו.
לגבי עצם העניין, נערות ליווי - שוב - נראה לי שהוא לא הפנים שהוא נשוי לך, ויש לו התמכרות שכזאת שהוא לא מסוגל להיות מספיק חזק עם עצמו ולוותר עליה. נשאלת השאלה מה הוא עושה איתן שם. יכול להיות שיש לו פנטזיות מסויימות שהוא לא חושב שהוא יכול להגשים איתך, אולי כי הן יוצאות דופן והוא מרגיש שהוא יכול לממש אותן רק בתשלום. אם את אוהבת אותו למרות מה שכתבתי, נסי לבדוק איתו מה הפנטזיות הלא ממושמשות ביניכם, כדי שנושא הסקס יהיה יותר פתוח ביניכם, ותראי אם זה יכול לשנות משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשותאורית10/01/2009
שלום רב שמי אורית ולי יש בעיה אני ובעלי נשואים 7 שנים יש לנו יחסים מעולים אך לבעלי יש בעיה לעיתים הוא צופה באינטרנט על בחורות (כמובן בערום) ואני מאוד נפגעת מזה ובזמן האחרון אני לא יכולה לנשק אותו או לקיים איתו יחסים אני נגעלת אמרתי לו שזה מפריע לי אבל הוא חוזר על אותו מעשה בתודה אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט כל גבר נורמלי עושה זאת
דורית כהן13/01/2009אורית היקרה, יש לי חדשות בשבילך: בעלך הוא גבר נורמלי לגמרי.
הציפייה שלאחר הנישואין בן הזוג שלנו יגלה עניין אך ורק בנו היא נאיבית לדעתי ולא מציאותית ברוב המקרים. אני חושבת שבני אדם בנויים בצורה כזאת שאנחנו מתפעלים מדברים יפים ומלאי סקרנות לגבי הגוף האנושי, כמו גם כלפי דברים אחרים יפים ומעניינים בטבע, אלוהים חנן אותנו בחוש ראייה שמעניק לנו הרבה הנאה בחיים, ובסך הכל בעלך משתמש בו. זה לא אומר שיש לו כוונות לממש מפגשים עם אותן בחורות עירומות. זו בסך הכל גרייה מסויימת.
רוב הגברים וחלק מן הנשים ניגשים לאתרי פורנו באינטרנט ונהנים ומתחרמנים מכך, ולדעתי ניתן לסווג זאת כמו מישהו שמסתכל בשבועון פורנו או בחפיסת קלפי עירום או צופה בסרט כחול בוידיאו - אנשים מחפשים להתגרות מינית ממשהו אחר וחדש, זה חלק מהותי מאיך שאנחנו בנויים מינית. התשוקה משגשגת דוקא מול גירויים חדשים ומרגשים, ולאט לאט דועכת כל שהגירוי שלפנינו הוא יותר ויותר מוכר. אז מה שהוא עושה זה מאוד טבעי ואנושי, נסי לראות זאת בצורה חיובית: שיש לך בעל שיש לו עניין בריא בסקס, שהוא חלק מן הנורמה, שעדיף זה על פני איבוד עניין בסקס. אני חושבת שאם תיפתחי קצת לאפשרות הזאת, זה יכול לעזור לך לשנות את הרתיעה שלך ממנו ולראות אותו באור חיובי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמאיה א09/01/2009
שלום. אני ממש בבעיה בחיי הנישואין מהרבה בחינותאני יתחיל כרגע מדבר אחד . קודם כל אנו נשואים 7 וחצי שנים ויש לנו ילדה בת 7 . אני כמעט לא יכולה לבקש או להעיר לבעלי על דברים מבלי שהוא יתנפל עלי אני ממש יושבת וחושבת אם כדאי להגיד לו משהו כי אח"כ אני מצטערת על זה(הרבה פעמים). למשל: אנו בבעיות כלכליות ותמיד רציתי מדפסת אז בעלי היה אומר תקני אז אני אומרת אין לנו אפשרות כלכלית כרגע כמה פעמים זה קרה שהינו בקניות ולא קניתי למרות שמאוד רציתי. בעלי לפני מספר ימים עשה לי מעין הפתעה קנה מדפסת שעלתה 600 ש"ח לא אמרתי לו כלום ושמחתי אך זה מאוד מציק לי כי הוא ידע שרציתי תמיד אבל אמרתי שאין אפשרות אז אני לא קונה . א. אני מרגישה שכאילו הוא זילזל במה שאמרתי ,אני רציתי כ"כ כבר הרבה זמן ולא הסכמתי להוציא את הסכום כי כרגע יש הוצאות יותר חשובות והוא פתאום קונה וכאילו שם פס על מה שאמרתי . הוא סיפר לי שהוא רצה לקנות במזומן ואז חבר לעבודה אמר למה במזומן בוא אני אתן לך את הישראכרט שלי ותתן לי כל חודש את הסכום אז הוא באמת עשה בשישה תשלומים. אני בסך הכל רוצ ה להגיד לו שבפעם הבאה שקונה משהו בסכום כזה גבוה( בשבילנו זה משמעותי) שיתייעץ איתי לפני כן(ובנוסף הוא עושה לי התחייבות ותשלומים על דבר שלא חייבים ואני לא רוצה) יש כסף קונים אין לא קונים . הבעיה שאם אני יגיד לו אז הוא יגיד לי את רוצה לשלוט אם את היית רוצה לקנות בסכום כזה אז לא ההית שואלת אותי היית קונה, לך מותר אבל לי אסור. האמת שיש בזה משהו אבל אני יותר מחושבת חושבת על הוצאות והכנסות והוא לא ממש בעיניינים. הוא גם יכול להגיד לי רוצים לשמח אותך ואת באה בטענות (למרות שהוא יותר רצה זאת גם בשביל ההנאה שלו). אני לא יודעת אם להגיד לו שבפעם הבאה יתייעץ איתי או לא להגיד. אם אני לא יגיד אז הוא ירגיש שהוא יכול לקנות מה שבא לו מבלי להתייעץ ואני רוצה לעשות את ההתחשבנות הכלכלית מבלי שתבוא לי הוצאה כזו במפתיע. ואם אני יגיד לו זה עלול להוביל לויכוחים ושאני רוצה לשלוט וכו... מה לעשות. חשבתי אולי לעזוב את זה הפעם ואם זה באמת ענין של פעם ב... אז לא נורא אבל אם אני ישתוק ועוד כמה זמן הוא יקנה משהו יקר ולא יתייעץ איתי ואני יגיד לו משהו על זה אז הוא יגיד לי :על המדפסת לא אמרת לי כלום כי את רצית אז זה היה בסדר אבל עכשיו יש לך טענות כי זה לא משהו שאת רצית. מה לעשות הוא גם ילדותי הרבה פעמים ,הגעתי למצב שאני פוחדת לדבר כי אז הוא כ"כ כועס . יש לי עוד בעיה איתו לדוגמא:הוא הרבה על המחשב הוא מגיע הביתה אחה"צ והוא בקושי איתי אוכל מדברים כמה מילים תוך כדי והוא הולך למחשב ואם הוא לא במחשב והוא עושה לי מעין טובה והוא לידי אז הוא שקוע בחדשות, אז ביקשתי ממנו שישים גבולות יש לו אישה וילדה אז הוא אומר תמיד אמרתי שאם אני עושה משהו שאת לא שייכת לו זה מפריע לך ואני מסבירה לו שזה לא נכון רק אמרתי שאין לו גבולות. והוא לא רוצה ייעוץ. אנא עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בתקשורת
דורית כהן13/01/2009מאיה היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה שלי.
הדברים שאת מתארת מקורם בחוסר תקשורת מתאימה ביניכם. לצערי אינני יכולה ללמד תקשורת דרך האינטרנט. אין מנוס מללכת לייעוץ קצר מועד, שבו פשוט תלמדו מספר כלים פשוטים שיקלו עליכם לנהל שיחות יותר נעימות, ללא כל החששות שאת מתארת - חשש מן התגובה שלו אם תגידי מה שאת חושבת.
אלה חבלי ילדות של כל קשר נישואין כמעט, והרבה זוגות מצליחים להתגבר על הקשיים האלו עם הזמן ולפתח תקשורת לא רעה ביניהם. אבל ישנם זוגות שלא מתקדמים ונשארים תקועים והתסכול והכעס מצטברים ומרעילים את האהבה. כי כאשר את מרגישה חסומה ולא אומרת דברים שחשובים לך, את גם עלולה להיות במקום שלא תרצי להתקרב אליו פיזית, והסקס ביניכם ייפגע אף הוא. כאשר עומד כעס ואינו נאמר, הוא הופך לטינה מתמשכת. בעיני כעס זה רגש טבעי וקורה המון פעמים אצל כל זוג, והשאלה היא מה עושים איתו. איך מבטאים אותו, ואיך בן הזוג מגיב לכעס. אם תצליחו להגיע להבנה שכעס הוא בלתי נמנע, ושזה לא סוף העולם אם יש כעס, אולי תצליחו להיות יותר חופשיים לבטא את הרצונות והדעות האמיתיים שלכם זה כלפי זה. עד שזה לא יקרה - האינטימיות הרגשית והגופנית שלכם תיפגע יותר ויותר, ואני מציעה לך לא להמתין עם זה, כי זה מסכן את כל הזוגיות שלך.
לגבי ביקורת כלפיו, תשאלי אותו ברגע של קירבה ביניכם, איך הוא היה רוצה שתעירי לו מבחינת טון הדיבור או ניסוח הדברים שלך. הרבה גברים רגישים במיוחד לביקורת והם נאטמים ונפגעים מכך וכועסים בחזרה או מנתקים את השיחה כדי לא לחוות ביקורת. לכן זה משהו שכדאי לדבר עליו באופן עקרוני, כדי שתביני את הרגישויות שלו. יש דרכים נעימות ובונות יותר להביע ביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להכיר יותראנה08/01/2009
היי , אני עם חבר שלי שלושה חודשים , אנחנו מסתדרים טוב , יש לנו תחומי עניין משותפים , יש בינינו הבדלים , עד עכשיו כמעט לא רבנו , לפעמים אני מרגישה שהוא מנסה לרצות אותי או לא לעשות משהו שיפריע לי ואולי אני טועה , מה שמפריע לי זה שאני מרגישה שאין בינינו שיחות עמוקות , למשל הוא אף פעם לא שאל אותי על הקשרים שלי הקודמים , אני דיברתי על מישהו שהייתי תקופה קצרה איתו לפני שהכרתי אותו אך זו היחיתה יוזמה שלי והוא לא שאל הרבה שאלות בנוגע לזה , אפילו אחד הפעמים שהייתי איתו האקס שלח לי הודעה שהוא מתגעע ואולי נחזיר את הקשר ואני בכוונה הראיתי לו את ההודעה , אך הרגשתי שזה לא ממש עניין איתו והסתפק לומר "כנראה הבחור מתקשה לשכוח אותך " , אנחנו נפגשים כמה פעמים בשבוע ומדברים בטלפון , אך אני מרגישה שלפעמים שהשיחות שלנו חוזרות על עצמן , למשל גם פעם דיברנו על ריבים במשפחה ובין ההורים , והזכרתי שלהורים היה להם הרבה בעיות בילדות ואני הייתי קצת מושפעת בזה אך עבדתי על עצמי והתגברתי על זה , הוא הגיב שכן שבכל משפחה היה קורה , לא ניסה לכנס לעומק הדברים . אני אוהבת אותו וגם הוא ואנחנו מתכוונים לקשר רציני , אך אני לא מצליחה למצוא את הכלים לתת לו יותר להיפתח אליי או לנהל שיחות לעומק או לנסות לבחון את הנקודות החלשות שיש בו , כי הוא כל הזמן רגוע , אף פעם לא לחוץ אף פעם לא עצבני . סליחה שזה ארוך אך אני מרגישה שצריכה עזרה להתמודד עם המצב הזה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולת ביטוי
דורית כהן13/01/2009אנה יקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי. מנסיוני, השיחות הכי מעניינות ומרתקות קורות אצל רוב הזוגות דווקא בתחילת ההיכרות, ובהמשך קורית דעיכה משום שאחרי שמכירים כבר היטב, אתה די מנחש וצופה את תגובת הצד השני והרבה פעמים אינך משתף אותו בדבר מסויים כי אינך מעוניין לשמוע את התגובה ה צ פ ו י י ה הלא נעימה שלו... ובתחילת ההיכרות, הכל חדש ולא ידוע ומסקרן, ויש היפתחות וזה מאוד נעים. מה שאת מספרת הוא יוצא דופן. אז אני יכולה לחשוב על שני הסברים:
או שהבחור באמת סגור ואין לו כושר ביטוי מוצלח, וזאת תכונה שקשה מאוד לשפר. אפשר, אבל דורש הליכה לסדנאות תקשורת ומודעות עצמית וצמיחה...
או שיש לו יכולת ביטוי, אבל הוא נזהר איתך, אולי כתוצאה מחווייה טראומטית קודמת, עם מישהי אחרת, שבה מילים שנפלטו לו או צורת הביטוי שלו גרמה לעלבון או פגיעה ולתוצאות שליליות בקשר, והוא החליט להיזהר בפעם הבאה...
בכלל, הרבה פעמים אנחנו חווים טראומה במערכת יחסים מסויימת ונשבעים לעצמנו שבפעם הבאה זה יהיה לגמרי הפוך, ולפעמעים ההפוך הזה הוא מוגזם בכיוון השני.
אבל הסיכוי הוא יותר גדול שאדם בעל יכולת ביטוי טובה לא יבחר לשתוק ולהיסגר, אז אני מנחשת שהאפשרות הראשונה היא יותר סבירה. חשבי היטב האם את מוכנה לחיות עם בן זוג כזה והאם מה שעכשו מפריע לך לא עלול להוות מוקש רציני במשך השנים. אגב, אם את מסוגלת לקבל את התכונה הזאת בו ולחפש לך פרטנרים אחרים לשיחות נפש - זאת בהחלט אפשרות. עלייך פשוט להשלים עם כך ולא ללחוץ אותו, כי זה עלול לעשות בדיוק את ההיפך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזרת על אותן טעויותמיכל07/01/2009
יש איזה בחור בעבודה שלי שממש מוצא חן בעיני וגם אני בעיניו ואנחנו מדברים הרבה בטלפון וממש כיף לנו ומפלרטטים הרבה וגם יצאנו לדייט אחד והיה ממש כיף אבל בסוף הדייט לא התנשקנו... ההתנהגות שלי מבלבלת אותו וההתנהגות שלו מבלבלת אותי, כאילו אנחנו אמרנו אחד לשני שאנחנו מוצאים חן אבל מצד שני אנחנו מתנהגים אחרת, נגיד אני ממש מתביישת ממנו ונמנעת מלהביט לו בעיניים הרבה אז הרבה אני מסתכלת לצדדים ודי נמנעת ממגע ומקירבה והוא לא תמיד מתקשר ולא יוזם פגישות וכאלה. קבענו שנדבר על הכל אבל בגלל שאנחנו עובדים במשמרות והמשמרות שלנו לא חופפות אז אנחנו די תקועים באוויר כי לא יצא לנו לדבר ואני לא יודעת בדיוק איך להתנהג אליו, אני כל הזמן חושבת עליו וזה לא טוב ואני מתעצבנת עליו כשהוא לא מחזיר לי הודעה כי הוא טוען שהוא נרדם ואני מתעצבנת עליו כי הוא לא יוזם כלום ואלה בדיוק הטעויות שהייתי עושה עם החבר לשעבר שלי והבחור הזה אני עדיין לא יוצאת איתו באופן רישמי כי אפילו לא התנשקנו ולא דיברנו על זה ואני כבר מתעצבנת עליו ובאה אליו בטענות.ואני מנסה לעבוד על עצמי ולקחת דברים בקלות ולחשוב על דברים אחרים אבל אני פשוט לא מצליחה.ואני לא רוצה שהוא יברח אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואיך כדי לא להרוס משהו שעדיין לא התחיל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי וודאות
דורית כהן13/01/2009מיכל היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה שלי.
אני חושבת שאין מנוס, כאשר נמצאים בתחילת קשר ועדיין אין מחוייבות, אלא לדעת שאת נכנסת לטווח זמן בלתי ידוע, שבו יהיה מתח ואי וודאות ותסכול והתלבטות האם ליזום או להמתין. זה חלק מן המשחק, יקירתי, אם את רוצה להיכנס למערכת יחסים. כי כל אחד נכנס עם ההיסטוריה שלו, עם האופי המהיר או האיטי שלו, עם החששות, עם התלבטות האם זה הקשר הנכון עבורי. לפעמים את מתחילה קשר עם מישהו חדש כאשר יש עדיין ספיחים מקשר קודם ברקע, וספיחים אלו מעכבים את העברת המחוייבות לקשר החדש.
אם את מרגישה שהשלב הזה עובר עליך קשה מדי, נסי ליזום שיחה ולשתף אותו שהשלב הזה קשה לך ושאת זקוקה לאיזו ידיעה ממנו מה הגישה שלו למערכת היחסים שהתחילה ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)