מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אפשר לשקם את חיי הנישואין?s.g16/06/2008
היי, אני בת 28 פרודה מבעלי חצי שנה יש לנו ילדה בת 4.5 הוא לא גר בבית אצל ההורים ואני נשארתי בבית משלמת את המתכנתא וכל יתר ההוצאות הנוספות, יש לנו כבר הסכם גירשין תיק ברבנות, התחיל לשלם מזונות אפילו.
הסיבה לפרידה הייתה אני, לא הייתי נאמנה במערכת היחסים שלנו, כי הרגשתי שאני כבר לא אוהבת את בעלי, התחלתי לסלוד ממנו אולי אפילו קצת לשנוא אותו, למרות שהוא לא עשה שום דבר רע, להיפך הוא בעל ואבא נהדר מפנק מנקה מפרנס בכבוד, זה אני עם השיגעונות שלי והריגושים שלי חשבתי שבלעדיו יהיה לי טוב, היום חצי שנה אחרי שעברתי את האנטי שהיה לי נגדו כי הוא רצה שנחזור ולא הסכמתי בשום פנים ואופן, גם בעקבות החבר שהיה לי ועדיין יישנו, הוא אוהב מפנק תומך מפרגן- אבל רווק, אני יודעת בתוך תוכי שכל קשר הופך להיות בסופו של דבר שיגרתי ומשעמם וצריך לדעת להחיות אותו מידי פעם, משהו שלא עשיתי בחיי הנישואין שלי ואני מצטערת מאוד, היום אני רוצה לחזור להיות עם בעלי אבל לא לפני שאספר לו על החבר זה משהו אי אפשר לסתיר כי זה הפך לקשר רציני, בחודשים האחרונים היינו ישנים ביחד כל יום. אני מוכנה היום לחזור אליו וללכת לייעוץ ולהשקיע את כל כולי במשפחה שלי , מה שלא עשיתי במשך שש שנות נישואין
ורק היום אני מבינה מה עשיתי, שזילזלתי כך במשפחה שלי. שאלתי היא האם אפשר להתגבר על זה ולהמשיך הלאה, כי הקשר שהיה לי היה במהלך הזמן שהיינו פרודים, למרות שבעלי אמר שאם היה לי קשר מיני עם מישהו הוא לא מוכן שנחזור, אני נמצאת במצב שאני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אהבה מדהימה עם גבר מדהים שלא מוכן לוותר עליי, מצד שני האבא של הילדה שלי ובעלי מיש היה איתי בשש השנים האחרונות, אני מוכנה לעשות הכל ולהשתנות, האם את מאמינה שאפשר להתגבר ? תודה מראש, המיואשתתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצי על כך באופן אישי, לא זוגי
דורית כהן16/06/2008סיגי היקרה, האם את יכולה לראות עצמך חוזרת לזוגיות מלאה עם בעלך ומוותרת על ה"אהבה המדהימה עם הגבר המדהים שלא מוכן לוותר עליך"? האם את יכולה לחזור ולהימשך גופנית לבעלך לאחר שסלדת ממנו? אם את יכולה לענות לעצמך בכנות על השאלות הללו בחיוב, פני לייעוץ אישי לפני שאת בכלל פותחת את הנושא מול בעלך, כדי שמישהו מקצועי יסתכל על הדברים יחד איתך, לפני שאת מעוררת מהפכות ושינויים שקשה מאוד לחזור מהם. ברור שלאחר מכן אם תחליטי שזה נכון עבורך, והוא יסכים, עליכם ללוות את החזרה בייעוץ זוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהבת כבר לא ממש.
s.g17/06/2008אהבה כבר לא ממש נשארה לי אליו, וזה לא קשור לחבר החדש שאיתי, קשה לי לחשוב על להיכנס איתו למצב אינטימי כי אם אני חוזרת אליו זה רק בשביל לשמור על התא המשפחתי, בגלל הילדה הסביבה קצת רחמים עליו ו, מצב כלכלי וכ"ו , ולא בגלל שיש לי רגשות אליו, ניסיתי ליצור איתו מצב אינטימי ולא הרגשתי כלום, אפילו הנשיקה קצת הגעילה אותי והחזירה אותי אחורה, לתקופה שהרגשתי מתוסכלת וממורמרת. כל הסיבות מראות שלא, האם זה מספיק? האם זו התשובה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשיכי הלאה
דורית כהן17/06/2008אני חושבת שאת בהחלט ענית כבר בעצמך בשלילה. המששפחה, הבת והרחמים הן סיבות רעות מאוד לחזור לקשר זוגי. ודאי אם כבר אין אהבה ויש סלידה. המשיכי הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץ דחוףףאלמונית15/06/2008
יש לי בעיה,
יש לי חבר כבר חודשיים שעד לא מזמן היה בקשר עם בחורה מבוגרת ממנו הוא חיי איתה וכמעט התחתן, מסיבות שונות הם נפרדו. היא הייתה הבחורה היחידה שהוא אהב אי פעם בחיים היא דאגה לו תמכה בו והכל.
לאחר פרידה ממנה הוא ניסה להחזיר אותה בכל הדרכים האפשרויות כולל לשלוח להפרחים להתקשר בלי סוף.
חברה שלי שהיא ידידה שלו ניסתה להכיר לו המון בנות הוא לא רצה אף אחת עד שהיא הכירה לו אותי והתחלנו לצאת. הבעיה שהוא משווה בינינו עכשיו(ביני לבין האקסית") כשהוא מדבר עליה ועל מה שהיה להם ביחד הוא מדבר בגעגוע מסויים ובעצב, לחברה שלי הוא אומר שהיא הייתה מושלמת ומה שהיה לו איתה אין לו איתי כלומר ריגושים כאלה, אם זה הוא אמר שאם הייתה לו בחירה לחזור אליה או להיות איתי הוא היה בוחר בי הוא גם אומר שהוא כבר לא אוהב אותה, אבל איתי חסר לו משהו.
אני מצידי מאוד נדלקתי עליו, ואני רוצה לעשות שהוא ישכח ממנה סופית ויהיה איתי מכל הלב ושיום אחד גם נגיע לאהבה. אני מצידי גם תומכת בו ועוזרת לו אבל עדיין אין את הריגושים האלו
ולכן אני חייבת את היעוץ שלכם
מה לעשות שיהיה לו טוב איתי? איך לרגש אותו, לגרום לו להתגעגע אליי (אולי לא להיפגש בכל פעם שהוא רוצה או לא להתקשר אליו כמעט?)איך לגרום לו לשכוח ממנה סופית?
אני אודה לכם מאוד אם תענו לי זה מאוד מאוד חשוב ליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי נאמנה לעצמך!!!
דורית כהן16/06/2008מיכל יקרה, אני מבינה מה שעובר עליך, להיכנס לנעלים של "אקסית מיתולוגית" מדהימה ומושלמת זה לגמרי בלתי אפשרי. מה שאני יכולה להציע לך הוא שני דברים: היי מאוד נאמנה לעצמך! אל תזייפי ואל תנסי להידמות לאף אחד. אגיד לך למה: כי אי אפשר להחליף את העור על אמת, ועדיף שהוא יכיר אותך כמו שאת ולא תצטרכי לבזבז המון אנרגיות על לנסות להיות עבורו מישהי אחרת. ההצעה הנוספת היא להיות קשובה לצרכים שלו ולראות עד כמה את יכולה לבוא לקראתו מבלי לוותר על עצמיותך כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עצה..
אלמונית28/06/2008לפני כשבוע עשיתי לו ארוחה רומנטית הכנסתי ליחסים שלנו כלמיני ריגושים, מאז הארוחה הוא השתנה מאוד, קודם כל הוא נורא אהב את ההפתעה עד עכשיו הוא אומר לי שזה אחד הערבים הכי מדהימים שהיו לו, כבר כמה פעמים הוא אמר שאין בכלל מה להשוות אותי לכל האקסיות שלו ושהן כולם ביחד לא שוות אותי, היחס שלו כלפיי אחר, המבט, המילים שלו כל הזמן הוא אומר לי שאני החיים שלו שעליי הוא הכי סומך בעולם שחוץ ממני הוא לא צריך אף אחד, לפני כמה ימים איזו ידידה אחת התחילה איתו והוא העיף אותה והראה לה את התמונה שלי, עוד שבועיים יש לי יומולדת ושמעתי מהחברה שלי (זו שהכירה בינינו ) שהוא רוצה לעשות לי משהו(הוא גם סיפר לה שלאף אחת מהחברות שלו הוא לא חגג יומולדת) אני מרגישה שאני מתחילה להתאהב בו אבל מפחדת להגיד לו את זה מאז ומתמיד היה לי פחד לחשוף רגשות, אני מפחדת לגלות שזה לא הדדי, רציתי לשאול לעצתכם האם ניתן לראות על בן הזוג אם הוא אוהב או לא כי הוא אדם מאוד מופנם הוא בקושי מגלה רגשות.. האם אני צריכה להגיד לו שאני מתאהבת בו..מה עוד אני יכולה לעשות כדי להעצים את היחס הזה שלו כלפיי... אני כל כך רוצה שהקשר שלנו יצליח ושנאהב אחד את השני.. אני מקווה שתגיבו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוהב ולא רוצה להתחתןמיכאל15/06/2008
שלום, אני ובת הזוג שלי כבר 5 שנים יחד, אנ בן 30 ובת הזוג שלי בת 25 אבל אני חושש להתחתן איתה ומנסה לדחות שיחות שנושא וכודמה, אני לא יודע למה אבל יש לי מן פחד מהתחייבות למרות שאנחנו גרים יחד והיא אומרת שאם אני לא רוצה להתחתן זה נורא לא מובן לה, האם אתם יכולים לעזור לי להבין מה קורה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבין אותך
יונתן16/06/2008אני אמנם צעיר ממך ב 6 שנים אבל נמצא במצב דומה, אתה יכול לקרוא את ההתכתבות שלי למטה עם הפסיכולוגית כאן. אני חושב שהפחד מחתונה זה קטע גברי טבעי וממה שדיברתי עם גברים רבים אחרים, כולם שותפים לפחד הזה. כולל אלו שנשואים כבר שנים רבות ובאושר, שמחזירים אותם לתקופה שקדמה לחתונה הם נזכרים בפחד שנלווה לכל המעמד הזה.
דורית המליצה לי לשקול מחדש את הקשר שלי עם ארוסתי ואת עניין החתונה. אחרי הרבה חושבים ועצות שונות החלטתי שהאהבה זה המבחן הכי חשוב. לדעתי אם אתם הרבה זמן ביחד ואתה אוהב אותה מאוד אז היא האישה של חייך. זה כמו בריכה שאתה רוצה להכנס אליה אבל חושש מהקור, צריך פשוט לקפוץ פנימה, בהתחלה זה מפחיד אבל אח"כ נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקח ייעוץ אישי
דורית כהן16/06/2008מיכאל היקר, אני מציעה, כמו ד שענה לך, שתקרא את ההתכתבויות שלו איתנו ותראה אם זה עוזר לך או פותח לך חומר למחשבה. כמו כן, קח ייעוץ אישי אם ההתלבטות שלך ממשיכה. בייעוץ האישי רצוי להיכנס לחששות, לדאגות, לבחון האם יש לך נטייה לא להחליט גם בתחומי חיים אחרים, יש לבחון מה ראית בחיי הנישואים של הוריך שאולי מרתיע אותך או אולי אתה מרגיש שמה שיש לך עם חברתך אינו משתווה למה שאתה רואה אצל אחרים או מאחל לעצמך ואתה נשאר שם מתוך נוחיות וחשש לפגוע. בקיצור יש המון על מה להסתכל, ואי אפשר לכוון אותך ללא ייעוץ אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותצחי10/06/2008
שלום רב
אני ואשתי נשואים מזה 3 שנים ויש לנו ילד בן שנה.
מאז ומתמיד יחסי המין שלנו לא היו טובים במיוחד עקב שפיכה מהירה שלי ולאחרונה אשתי אמרה לי שהיא לא נמשכת אליי וגם לא נמשכה אליי בעבר, פיזית ואינטלקטואלית, ולכן היא לא מעוניינת בקיום יחסים מרובים, דבר שהעיב עוד יותר על מהות הקשר בינינו.
שאלתי היא האם יש דרך לטפל בכך, או שפשוט צריך לבחור את דרכנו ביחסים.
תודה רבה
ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים ייעוץ
דורית כהן11/06/2008צחי היקר, לפני קבלת החלטות חשובות אתם צריכים ללכת לייעוץ זוגי ומיני. אם לא היה הילד המשותף, הייתי תומכת בכיוון של פרידה, אבל כאשר יש ילדים, יש לכם אחריות לאדם שלישי שהבאתם לעולם, לבדוק אם יש משהו שלא עשיתם ביחסים ביניכם וניתן לעשות. יש המון דברים שאפשר ללמוד דרך ייעוץ זוגי, תקשורת טובה יותר, קבלת החלטות, שיפור חיי המין וכו' ואם זה לא יעזור לכם לזוגיות שלכם, לפחות תדעו שניסיתם למען הילד, ותוכלו להשתמש בכלים הללו בזוגיות נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות במשברסנדי08/06/2008
שלום אני בת23 בעלי בן 25 אנו נשואים מזה 3 שנים ויש לנו ילדה בת שנה מאז שנכנסתי להיריון אנו עוברים משבר שלא יכלנו לפטור אותו עד עכשיו. הבעיה היא שבעלי לא דואג לי מספיק , לא מבלה עם הילדה זמן איכות, אנחנו לא יוצאים לבלות לאף מקום, הוא לא עוזר לי בכלום אפילו לא בגידול של הילדה, ערבי שישי שבת הוא מעדיף לבלות לבד מחוץ לבית ולחזור למחרת בבוקר ועוד הרבה דברים .
אני חושבת כבר להתגרש ממנו אבל הבעיה היא שאני מאוד אוהבת אותו . מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את אוהבת למרות הזילזול בך
שחר10/06/2008אני מופתע מנשים שלא מכבדות את עצמם בכלל
עם בעלך יודע שהכל מותר לו. הוא יכול לבלות. הבת שלך לא שלו בכלל
מי את בשבילו. הוא לא שם עליך את אוהבת אותו הוא לא צריך להתעמץ בשבילכם בכלל
הוא לא מתנהג כמו גבר. גם לא כמו גבר נשוי. אל תתני לזה להימשך ככה בכלל
תבדקי עם הוא אוהב אותך בכלל
עם לא - תתגרשי. לא טוב שתחיי ככה כל החיים שלך בלי מישהו שאוהב אותך בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחר צודק
שני10/06/2008איך את יכולה להמשיך לאהוב מישהו שכל כך מזלזל בך ובבת שלו?
זה מעיד על חוסר הערכה עצמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי יש לו מישהי מהצד,
s.g17/06/2008מה זה שהוא חוזר למחרת יוצא מבלה? הלו תפתחי את העינים, זה כתוב על הקיר את לא מעניינת אותו ולא הילדה כי יש לו מישהי שהוא מתעניין בה, הוא איתך כי נוח לו לעשות מה שבא לו מבלי שיגידו לו כלום, תתעוררי קחי את הפיקוד לידים ותתחילי להציב לו תנאים, ומהר, היי חזקה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות במשבר 2
סנדי11/06/2008אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל אולי הוא מפחד לקחת אחריות או אני לא יודעת מה .
בבקשה אני צריכה ייעוץ מקצועי.
תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תגובה?
סנדי12/06/2008אני לא מבינה לאף אחת מהמומחיות אין מה להגיד?
תעזרו לי בבקשה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות במשבר
יהודית ברגמן14/06/2008סנדי יקרה,
מתנצלת על העיכוב במענה. ציינת שאת יודעת שהוא אוהב אותך ואולי מפחד לקחת אחריות ואני תוהה: האם כך?? ואולי הוא לא בורח מאחריות אלא ממך? הוא לא איתך ובשבילך, לא מתייחס לביתכם וגם בזמנו הפנוי ובסופי שבוע הוא מעדיף לבלות לבד מחוץ לבית. אם זה הקשר שלכם כבר בתחילת הנישואים, מה יהיה בעוד מספר שנים? הגיע הזמן לשבת איתו ולברר יחד מה הבעיה והסיבות. ואם לא תצליחו לברר ולתקן ביניכם ואת מוצאת שיש סיכוי – גשו לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנדי - למה שאת עושה יש שם...
שני17/06/2008קוראים לזה רציונליזציה ואת גם בהכחשה לא קטנה...
הוא אוהב אותי אבל קשה לו...
הוא עסוק מידי בדברים אחרים וכו' וכו'.
את תאכילי את עצמך בכל השקרים - רק לא להתמודד עם האמת המרה.
תתעוררי - כפי שכבר מישהי כתבה לך, הכתובת רשומה על הקיר. הוא מזלזל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב החמיר
סנדי17/06/2008יהודית שלום...
הלכתי בעצתך וביקשתי ממנו שנשב ונדבר אז הוא נתן לי להגיד את כל מה שמפריע לי ובסוף הוא אמר שמה שאני אגיד לא ישנה את המצב, מפה לשם זה התגלגל לצעקות ובסוף הוא הרים עליי את היד ונתן לי שתי כפות.
אני ממש בדיכאון אני לא יודעת מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעת על "רבנות"?
שני18/06/2008או בית משפט לענייני משפחה או משטרה? לשם את צריכה ללכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?
סנדי21/06/2008אני צריכה עצה מקצועית?
בבקשה להתייחס לבעייתי.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות במשבר - מה לעשות?
יהודית ברגמן22/06/2008סנדי יקרה, האם יש ביניכם משהו שאת רוצה לשמר? אם את באמת חושבת שנותר ניצוץ כלשהו גם מצידו - פנו ליעוץ זוגי. כמו שציירת את הדברים, לא נותר לבעלך שום רצון לשותפות איתך. האם לחיים כאלה פיללת? אצטט מעצתי הקודמת: "הגיע הזמן לשבת איתו ולברר יחד מה הבעיה והסיבות. ואם לא תצליחו לברר ולתקן ביניכם ואת מוצאת שיש סיכוי – גשו לייעוץ מקצועי." ואפרט לך: הצעתי שתנהלו שיחה, ניסית ונגמר בכשלון חרוץ. הצעתי שרק אם את מאמינה שיש סיכוי להמשך חיים משותפים תקינים - גשו לייעוץ זוגי. האם אחרי כל זה את עדיין מאמינה שיש איזשהו סיכוי להמשך זוגיות שנעים לך ולו להיות בתוכה? אופציית הפרידה נראית סבירה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוהבת יותר,ומה להגיד לו?ליאן06/06/2008
היי..אני ליאן אתם כבר מכירות אותי.
אני וחבר שלי כמעט שנתיים יחד אוהבים מאושרים וכו' לפעמים רבים כמו כולם זה נורמלי.
אני חושבת שאני אוהבת אותו יותר ממה שהוא אוהב אותי, זה בטוח .
אני אוהבת לעשות לו מתנות בלי שום קשר לחגים או יום הולדת.
הוא לעומתי לא.
אני מאוד אוהבת אותו
אני בת 17 והוא 18.
אבל החיים הסתדרו ככה שאני צריכה לחזור לאוקראינה עם ההורים שלי.
ואני לא יודעת מה לעשות אני רוצה לשמור איתו על קשר ושנחשיך להיות יחד,אבל לא יודעת איך להציע לו זאת?אולי תעזרי לי מה להגיד לו?
וככה שהוא לא להבהיל אותו.
מה את אומרת על זה שהוא לא הביא לי כלום ליום ההולדת שלי שום דבר אני לא מתייחסת לזה אבל עדיין ההרגשה שלי לא טובה לפעמים כשה אני חושבת על זה.
מה את חושבת?
מה להגיד לו בקשר לנסיעה שלי, ואני חוששת שלא נצליח האם כדי בכלל לנסות?
ומה את חושבת בקשר לזה שהוא לא הביא לי כלום ליום ההולדת שלי?
בתודה מראש ליאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה לצורך מבחן לרצינות הרגשות
דורית כהן08/06/2008ליאן היקרה, שלום לך שוב...
רק עכשו מתברר שאת סך הכל בת 17, מה שאומר שהיית פחות משש עשרה כאשר פנית לפורום הזה לראשונה והיית בתחילת החברות איתו...והתגברתם כל כך יפה על המון קשיים בבניית הקשר.
יחד עם זה, אתם שניכם מאוד צעירים. עזיבתך את הארץ היא הזדמנות לשניכם להתנסות ביחסים עם בני זוג אחרים, וזה בכלל לא רע. הרבה זוגות מחליטים במצב כזה להתיר את הקשר ולהרשות אחד לשני לצאת עם אחרים. זה גם מהווה מבחן לעומק הרגשות. אחר כך, אם שניכם תרצו ותרגישו אהבה חזקה זה לזו - תמיד אפשר לחזור, וכבר קרו הרבה מקרים כאלו.
אני מציעה שתתחילי להעלות את הנושא ותציעי - אם הרעיון נראה לך - שתיפרדו עם עזיבתך את הארץ, פרידה לצורך מבחן, לצורך התנסות במערכות יחסים עם אחרים.
לגבי המתנה - צייני זאת בפניו שזה פגע בך, חוסר תשומת הלב שלו. אני חושבת שעליו לדעת זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה אם הוא מתקמצן עלייך
שני08/06/2008זה סימן שהוא לא שם עלייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ לפני חתונהיונתן06/06/2008
הי אני בחור בן 24, חברה שלי בת 25 ואנחנו ביחד 4 שנים. אנחנו מתכננים להתחתן שנה הבאה, בעיקר בגלל לחץ שלה. עכשיו חשוב מאוד להבהיר שאני חולה עליה, אוהב אותה מת עליה היא אהבת חיי. היא הקשר הראשון שלי ואני שלה, הרעיון להתחתן הועלה על ידה לפני שנה בערך, היא רצתה בהקדם, אני רציתי לדחות ובסוף החלטנו על שנה הבאה. הקטע זה שאני פשוט נלחץ בטירוף רק מלחשוב על החתונה. כל האקט הזה של להתחתן נראה לי כמו משהו שגומר לך את החיים, כאילו אתה נהייה מבוגר סופית, זקן.. ההורים שלי נשואים 25 שנה ופשוט תמיד החיים שלהם נראו לי כאלה אפורים.. פשוט פיתחתי תפיסה כזו לגבי חיי הנישואים. אני מרגיש ילד בצורה מסויימת, חברים שלי מסביב ששומעים שאני מתחתן ממש מתפלאים שאני עושה את זה כל כך מוקדם והחברה מאוד משפיעה לי על הבטחון העצמי באקט הזה. סך הכל שוב אני אגיד אני אוהב אותה ורוצה לבלות את חיי איתה, לגדל איתה ילדים, להקים משפחה, פשוט החתונה הזו מלחיצה אותי ממש ממש.
יש עצות איך להתמודד עם הלחץ הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים בציפיות וחשש משיחה גלוייה
דורית כהן08/06/2008ד היקר, אני מציעה להפריד בין שני דברים. אתה רואה באקט של החתונה וההתחייבות וההתמסדות משהו גורלי שיתקע אותך במסלול דעיכה סופי... הזדקנות, אפרוריות, כמו המילים שבחרת...מצד שני אתה מאוד אוהב אותה - היא אהבת חייך, אתה אומר. הבחירה אינה פשוטה. אבל מה יקרה, אם תחליט שאפשר להתחתן אך להכניס המון פלפל לסגנון החים שלכם? למשל עדיין לא להתמסד, לנסוע יחד לטיול ארוך לחו"ל, עדיין לא להביא ילדים. השאלה היא איך היא רואה את הצעד הזה. אם היא בעניין של התמסדות, רצינות, כניסה לעול כלכלי, הבאת ילדים - אז הצפי שלך עלול להיות ריאלי, שעד מהרה תמצא עצמך "מבוגר סופית" מושך בעול המשפחה.
נכון שמנסיוני החתונה וההתמסדות מקלקלת את האהבה אצל הרבה זוגות. הכיף נגמר די מהר ומתחילים החיים הרציניים, השגרתיים התובעניים. יש צעירים בגילך שזה מתאים להם כבר להתמסד, אבל אם אתה מרגיש שזה מקומם אותך - נהל איתה שיחה על הציפיות שלה לאחר החתונה. איזה חיים היא רוצה לנהל. בדוק לעומק אם יש פערים ביניכם. ההחלטה הזאת מאוד חשובה ועולה המון כסף, שלא לדבר על המחיר הרגשי שהיא עלולה לגבות משניכם אם תרגיש שאתה נגרר לחתונה הזאת. יש לי הרגשה שאתה חושש לנהל איתה שיחה פתוחה שתעלה קונפליקטים כי אתה מאוד אוהב אותה וחושש מתגובתה. זה כשלעצמו כבר אינו בריא, אם אני צודקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל מה להתחתן בגיל 25?
שני08/06/2008כדי שבעוד שנה תמצא את עצמך ברבנות בדרך לגירושין? מה הלחץ להתחתן כל כך צעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר דיברנו על זה
יונתן08/06/2008שוחחנו על הנושא פעמים רבות, היא מודעת לכל מה שכתבתי כאן, היא יודעת שזה מלחיץ אותי. כל פעם שדיברנו על הנושא כמובן שזו הייתה שיחה מאוד טעונה ופעמים רבות בסופה היינו מאוד קרובים להיפרד כי היא אמרה שאני לא באמת אוהב אותה אם אני לא רוצה להתחתן איתה. עכשיו כמובן שזה לא נכון מבחינתי אבל היא לא ראתה טעם להשאר בקשר עם מישהו שפוחד להתחתן בעוד שהיא כבר מוכנה לעשות את זה. אז החלטתי ללכת על זה ולהתחתן איתה שנה הבאה, גם ככה אני רואה אותה כאשתי בעתיד אז מה ההבדל אם נעשה את זה עכשיו או עוד 3 שנים בגיל 27?
ולגבי המשך הדרך היא כבר יודעת שבערך שנה שנתיים אחרי שנהייה נשואים היא רוצה כבר להכנס להריון כך שאני במסלול המהיר להיות גבר נשוי עם ילד. תוך 3 שנים מעכשיו סביר להניח שאני אבא.
אבל עוד פעם לגבי מה שאמרת על תיאום ציפיות, כבר עשינו את זה פעמים רבות והיא מודעת לכל התחושות שלי. אנחנו כבר מאורסים אגב, נתתי לה טבעת לפני כמה חודשים.
אני חושב שהפחד שלי מהנישואין הוא פחד להתבגר, אני רוצה לצאת מהמקום הזה ומתלבט איך אפשר לקדם את ההתבגרות הנפשית הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיגרר להחלטות החשובות ביותר בחיים
דורית כהן11/06/2008ד היקר. אינני רוצה לקלקל את השמחה, אבל ראיתי כל כך הרבה זוגות שנישאו כאשר אחד מהם לא שלם לגמרי עם ההחלטה, והוא ירגיש לאורך שנים שמשהו נגזל ממנו. זוג אחד אני זוכרת במיוחד. הם הגיעו אלי בני 32, היו חברים מגיל 18 האהבה היתה גדולה מאוד, והיא לחצה להתחתן, לקנות דירה ולהביא ילדים. לאחר כמה שנים הגבר נעשה חסר מנוחה, גם בבית וגם בעבודה. הרגיש כמו בבית כלא. הרגיש שההחלטות הכי חשובות שלו בחיים נעשו ממקום שהוא נגרר אליהן, במקום שהוא יוביל אליהן. היה לו מאוד קשה להתמודד עם התחושות האלו, וגם לה היה קשה לחיות עם ההרגשה שהיא גררה אותו לצורת החיים הזאת, כאשר כל מה שהוא רוצה זה להשתחרר מן העול ולהרגיש שהוא חופשי בעולם.ואם אתה שואל מה קרה לאהבה אצלם, בינתיים יש בעייה גדולה בתחום הזה. הוא לא מרגיש שהוא יכול לאהוב אותה כבר.
זוהי בעייה אמיתית, לקבל החלטה כזאת. אני חושבת שאתה צעיר מדי ומסונוור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה):
יונתן11/06/2008כל כך עצוב.. כל כך קשה.. הדברים שלך פגעו במקום חשוף אצלי. גם אני מרגיש נגרר לכל הסיפור הזה.. אוי אני לא יודע אם יהיה לי כוח לעשות את זה ואני לא יודע אם אני בכלל רוצה לעשות את זה. הזוג ההוא זה לא אנחנו, אולי אנחנו נצליח, בזכות האהבה. לא אומרים שהאהבה מנצחת הכל? אנחנו כל כך מאוהבים. אני לא יכול לעזוב אותה פשוט לא יכול, זה יהיה קשה מדי ואני לא ארצה לעשות את זה. אני כל כך מתלבט, זו החלטה שתקבע את כל חיי. עצוב.
אלוהים גדול לגבי העתיד אני לא מאמין שיהיה לי כוח לעשות את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלבים אחרים בחיים
דורית כהן12/06/2008ד יקר, אתה כותב מאוד יפה, ומן הלב. האם אתה אמיץ מספיק להראות לה את ההתכתבות הזאת? כל כך הרבה לפניכם אהבו אהבה מופלאה ונפלו אחר כך...כי טיבה של האהבה, שמציפה אותנו כמו סמים, שאחרי זמן מסויים היא משתנה, נרגעת, מפסיקה לסחוף אותנו ולרגש אותנו. כמה זמן אתה יכול להיות "תחת השפעה"? יש לכך גבול. וכאשר זה מתחיל לקרות החיים האמיתיים מתקיפים אותנו במלוא עוזם, ופתאום החובות, המטלות, הכובד, הרצינות, הזמן החופשי שנעלם - מתחילים לתת את אותותיהם ולכרסם באהבה, ואז מכיוון שאתה הוא הנגרר, ייכנסו לשם גם כעסים והאשמות ותחושת החמצה אישית. אני חושבת שאם מוקדם לך להתמסד - אז מוקדם לך! אינני באה אליה בטענות, לה זה כבר מתאים. היא בשלב אחר בחיים שלה, ואתה בשלב אחר. יותר מכך לא אומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין מבולבלת ואפילו יותר...שונטל06/06/2008
שלום לכולם...
אני בבבעיה דיי הרבה זמן, אני פרודה מהחבר שלי כבר חודש (היינו יחד שנתיים וחצי), אני עובדת במקום עבודה מסויים כבר 8 חודשים, המנהל שלי בחור צעיר יש לו חברה שנתיים וחצי וכמה פעמים סיפר לנו עליה ואפילו ראיתי אותה במקרה אחד.
הסיפור מתחיל כך גם כשהיה לי חבר היתה לי מעין משיכה למנהל שלי ווהוא לא אדיש אליי!!, כמה פעמים ניסיית התרחק ממנו ולהרחיק אותי ממנו אבל פשוט לא מצליחה,הוא גורר אותי לתוך התעניינות בו זאת אומרת הוא כל הזמן מתחיל איתי כזה מפלרטט איתי, רומז לי דברים, מחמיא לי וזה גורם לי להימשך אילו יותר ווולחשוב עליו יותר למרות שאני יודעת שיש לו חברה והוא אוהב אותה, הוא אמר לחברה שלי שהיא ידידה טובה שלו,שהוא ממש אוהב את חברה שלו וחושב אפילו לחתונה איתה.
מנגד הוא לא מפסיק לשלוח לי מבטים, חיוכים, עוזר לי מבחינת עבודה מעבר למה שיכול, אם לדוג' אני צריכה אישור מסויים למשהו שאין לי ניתן לשאר העובדים בשבילי הוא מאשר, ובא אליי בכל מיני יציאות כמו איזה יפה את היום, וואו ממש יפה השיער ככה ולכל שינוי שאניעושה או בגד חדש שלי הוא שם לב וישר מחמיא לי, פעם אחת אמרתי לו יו אתה שם לב לכל דבר אה?! אז הוא אמר "אני שם לב לכל דבר שקשור אלייך".
מה אני כבר יכולה לעשות ניסיתי להתרחק, הבחור הזה יודע שאיתי אין סטוצים, הוא מכיר אותי טוב ויודע שאני בחיים לא ייצא איתו כשיש לו חברה, אבל בכל זאת מתנהג ככה.
דוגמא נוספת יש מישהו מהעבודה שנראה לי מעוניין בי והמישהו הזה בא ביציאה למנהל שלי "תגיד לה שתיצא איתי" והמנהל שלי אמר לו ואומר לו כל הזמן "תעזוב אותה היא לא בשבילך" "היא ילדה טובה מדיי בשבילך"
לפעמים נדמה שלי שאולי אני מדמיינת את היחס שלו אליי,אבל ידיד שלי וחברה שלי גם שמים לב לדברים האלו, זה משגע אותי אם לא היתה לו חברה אני יודעת שהיום היינו יחד כי רואים שיש בינינו משיכה,אבל מה הלאה איך אני יוצאת מזה?או איך אנייעשה שלכל המצב הזה תיהיה תפנית ואדע מה אני עושה הלאה לטוב או לרע?
בנוסף, אני לא רוצה לעזוב בינתיים את העבודה שלי.מה כן אוכל לעשות לדעתכם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהנות משני העולמות
דורית כהן08/06/2008שונטל יקרה, אין לי עצה טובה במצב שכזה, אלא להמתין בסבלנות, או שהקשר ביניכם יגבר ויעמיק עם הזמן על חשבון החברות שלו עם בת זוגו, או שזה מסוג הפלירטים שישנם בעבודה, כאשר יש בהחלט משיכה מינית וחיבה גדולה בין גבר לאישה, וזה בהחלט יתכן גם אם מאוהבים באישה אחרת, והמנהל שלך נהנה משני העולמות - יש לו משחק שכזה איתך, בו הוא שומר אותך על אז קטנה ומשקיע בקשר איתך, וזה גורם לו הנאה בשעות העבודה, ויש לו את הקשר הרשמי, העיקרי, עם חברתו. זה נראה לי המצב היותר מציאותי.
אני במקומך הייתי מפנה את תשומת הלב שלי ומחפשת בכיווןן אחר. אם הוא ממש רציני בקשר אליך, הוא כבר יעשה מעשה יותר רציני ויעזוב את חברתו לטובתך, שזה לגיטימי וקורה בשלב החיים בו אתם נמצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה למה זה לא עובדש06/06/2008
שלום לכולם,
אני בת 27, ואוהבת מאוד מישהו שפגשתי לפני קצת יותר משנה. כשהכרנו, נכנסנו לקשר שנגמר אחרי שלושה שבועות. הוא פשוט חתך בטענה ש"חסר לו מרכיב רגשי" (למרות שהוא נמשך אליי מאוד ושאנחנו מדברים בלי סוף), ואחרי חודש וחצי חזרנו לקשר ידידותי.
לפני כחודשיים וחצי היה מקרה שבו הוא השתכר ושכבנו, ואז חזרנו להיות בקשר מיוזמתו. הפעם זה נמשך חודשיים, אני הייתי הכי מאושרת בעולם. הסקס היה נהדר, הרגשתי הכי קרובה אליו בעולם והיינו מדברים בלי סוף. כל כמה ימים ישנו אחד אצל השני. הקשר לא היה הכי איניטנסיבי, אבל הבנתי שזה בגלל שקשה לו להיות הרבה זמן עם אנשים, ונתתי לו את הספייס שלו. הוא אהב את זה.
לפני כשבוע, הוא שוב נפרד ממני, בטענה שהקשר לא היה מספיק אינטנסיבי לטעמו, כי הוא לא הרגיש שהוא רוצה לבלות איתי כל הזמן. הא טען שאחרי שאנחנו קמים בבוקר ומבלים ביחד את הבוקר (עד 1-2 בצהריים), הוא מרגיש ריחוק ממני ואפילו ניכור. בגלל זה נראה לו שמשהו בקשר לו עובד, שאנחנו כנראה לא מתאימים. בכל מקרה, נישאר בקשר ידידותי, כי אנחנו כבר חשובים אחד לשני.
אני לא מבינה איך זה יכול להיות, כי לי ברור שיש בינינו כימיה מדהימה, תמיד יש לנו על מה לדבר, ואני אישית הרגשתי מאוד נוח איתו וקירבה מאוד גדולה אליו (למרות מצבי הרוח שלו והספקות שלו). אני לא מבינה איך, באותו זמן, הוא יכול להרגיש כזה ריחוק ממני. פשוט אין שום סיבה הגיונית שזה לא יעבוד... תסבירו לי בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההתאהבות לא תמיד הדדית...
דורית כהן06/06/2008ש יקירתי, את מעלה את אחת החידות הגדולות שכל אחד שואל את עצמו: היתכן שאני מרגישה מאוהבת, פרפרים, הינמסות ורצון לבלות איתו כל רגע של שארית חיי, ואיך זה בכלל קורה שזה לא לגמרי הדדי?!!!
ובכן, מנסיוני - זה בהחלט אפשרי!
תארי לך, רק בתור דוגמה חלקית, ששני אנשים מגיעים למסעדה טובה. האחד מורעב כמה שעות טובות, וגם ימים לפני כן לא אכל אוכל טעים כלל וכלל, והוא מוצא את המסעדה מקום נפלא, עם ריחות משכרים, והטעמים נפלאים בעיניו. ואילו השני מגיע לא רעב במיוחד, וממש אתמול בילה במסעדה אותה מאוד אהב, ואך הרגיש לגביה שמעולם לא היה במקום כה קסום ומיוחד...הוא ימצא את אותה מסעדה בתור משהו רגיל, שלא מזיז לו הרבה.
אנחנו יצורים שכל הזמן משווים. מאוד יתכן שהבחור שלך חווה לפנייך אהבה מאוד חזקה שריגשה אותו והיתה יחודית בעיניו והוא משווה כל מערכת יחסים למה שהיה לו קודם. ואילו בשבילך - צירוף החוויות איתו הוא מאוד מוצלח ומרגש, ויש לומר - התאהבת בו לפי תיאורך, אך מה לעשות שהתחושות אינן הדדיות. הוא כנה איתך ולא משלה אותך וזה חשוב מאוד וייאמר לזכותו. יתכן ובמשך הזמן, אם יחסיכם יעמדו במבחן הזמן, הרגשות שלו כלפייך יעמיקו. כנראה שעליו גם להשתחרר מן האהבה הקסומה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. זה לא בדיוק מה ששאלתי
ש06/06/2008אני לא מבינה איך הוא יכול להרגיש ריחוק וניכור, כשבעצם דיברנו על זה שנפתחנו אחד לשני, וסיפרנו הכל, היתה בינינו אינטימיות. הוא בעצמו אמר שבקשר הזה יש הכל, אבל הוא מרגיש ניכור כאשר הוא מבלה איתי הרבה שעות, לכן הוא חייב להתרחק.
קצת רקע- הבחור בן 30, בפעם האחרונה (והראשונה) הוא היה מאוהב בגיל 17, בקשר שנמשך שנתיים. מאז היו לו קשרים קצרים, כאשר הקשר הכי ארוך היה 8 חודשים, ולא היתה בו אהבה לדבריו. הם גרו ביחד, אבל הוא טוען שהוא הרגיש שמח כשנפרד ממנה.
וכן, בשבילי זו אהבה ראשונה. בגיל מאוחר :) ואני מופתעת מהעוצמות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
ש06/06/2008לא ציפיתי עדיין לאהבה או להתאהבות גדולה מצידו, אני הרי מכירה אותו ואני מציאותית. אבל לא ציפיתי גם לתחושת ניכור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה בחור עם Issues
יונתן06/06/2008הי אני לא פסיכולוג רק סטודנט לפסיכולוגיה אבל מהתיאור שלך נשמע לי שלבחור הזה יש בעיה עם קשר זוגי. אם הוא הגיע לגיל 30 בלי קשר רציני מעבר ל 8 חודשים אני חושב שיש לו עניינים לא פתורים וזה לא קשור אליך הניכור שלו. אני הייתי מהמר שיש לו קושי להתחבר לבנות זוג באופן כללי, פשוט אני מכיר בחור כזה שלא מסוגל להחזיק קשר מעבר לכמה חודשים. והיו לו כ"ך הרבה קשרים קצרים, הוא מת למצוא את האחת שלו אבל פשוט באמת נהייה אדיש לבחורות אחרי שהלהט הראשוני של ההתאהבות חולף. אמא שלו נפטרה בגיל צעיר וזה ברור שיש שם סוגיות לא פשוטות בעבר שלו שהשפיעו על מי שהוא היום. אני לא מכיר את הרגע של הבחור שלך אבל לדעתי העיה כאן היא בו ולא בך אז אל תלקי את עצמך על היחס שלו אליך. אני בטוח שרבות לפניך סבלו מהתופעה הזאת אצלו.
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי..רציתי לשאול ...תענו לי בבקשההילה04/06/2008
שלום
אני בחודש השני להריון תודה לאל אחרי הפלה,ושנה ארוכה של טיפולי פוריות.
אין לי תופעות לוואי מיוחדות,אבל החשק המיני של כמעט נעלם.
האים זה טבעי?
מה אפשר לעשות?
דיברתי על כך עם בעלי והוא מקסים ומבין,אבל גם מאוד מתוסכל מהעניין.
איך אגרום לו להבין אותי טוב יותר?אני לא רוצה שירגיש דחוי...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני
הילה04/06/2008אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשק מיני שכמעט נעלם בהריון
יהודית ברגמן04/06/2008הילה יקרה,
חשק מיני שהיה לך בעבר, כמעט נעלם בתחילת הריון שהצליח אחרי הפלה וטיפולי פוריות. הפחדים נותרו והחששות, גם אם סמויים - קיימים ובאים לידי ביטוי במיטה. למרות הבנתו את עניין ירידת התיאבון המיני שלך - לא רצוי להעמיד את הדברים למבחן הזמן ושווה לכם להחזיר את החשק בהקדם הביתה, על מנת שלא תיווצר מצוקה.
יש לכם זוגיות נהדרת והבנה. הבעייה אינה בזוגיות. והפנייה צריכה להיעשות מול פורום אחר. לא כזה שעוסק בבעיות בזוגיות, אלא פורום מיניות. חפשי באחד הפורומים שבכתובת להלן:
http://www.beok.co.il/ForumsList.aspx
ויש כתבה מצויינת של הסקסולוגית גילה ברונר בנושא סקס בהריון, המדריך:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3814* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל אחד חי בעולם משלותות02/06/2008
שניי אנשים שהתחתנו מאהבה היום הסטואציה שכל אחד חי בעולם שלו הרבה זמן אין אנטמיות והשגרה שואבת הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקרה, שוב לא פירטת.
יהודית ברגמן04/06/2008תות יקרה,
אם את רוצה לקבל עצה/יעוץ לבעיה שהצגת, עליך לפרט יותר, כפי שהפסיכולוגית דורית כהן כתבה לך בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לנהוג.?חוה01/06/2008
אני ובעלי נשואים עשרות שנים ועובדים מחוץ לבית. ביקשתי ממנו להרים אלי טלפון פעם ביום רק לדקה אחת, כדי לגלות התעניינות בי, לקבל תשומת לב ממנו וזו דרך חיזור, אך בעלי לא עושה זאת בטענה ש"שוכח", שהעובדים במקום עבודתו מסיחים את דעתו וכול מיני תירוצים, והדגיש שלא עושה זאת בכוונה. כשאני ארמתי אליו טלפון אמר לי: "תרימי אלי טלפון רק למקרים דחופים ואת השאר יכולים לדבר בבית". מאד נפגעתי מהתנהגותו, אני מרגישה מאד דחוייה והוא גורם לי להתרחק ממנו. וכל הזמן הוא מדגיש שלא עושה זאת בכוונה. נשבעתי לו שאני רק ירים אליו טלפון למקרים דחופים בלבד לכל חיי....". איך לדאוג והאם פגיעתי מוצדקת או מוגזמת??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונות בין בני הזוג
דורית כהן01/06/2008חווה היקרה. אני חושבת שאתם בנויים אחרת. שיחת הטלפון הזאת מהווה עבור כל אחד מכם דבר מאוד שונה. בשבילך היא מעידה על תשומת לב ועל כך שהוא מקדיש לך מחשבה וזוכר אותך בעיצומו של יום העבודה. בשבילו כאשר את מתקשרת זה מהווה הפרעה אלא אם זו שיחה דחופה. הוא אינו זקוק לתשומת הלב שלך במקום העבודה, ואילו את זקוקה לכך ממנו. כאן כל אחד בעצם נדרש ע"י השני לעשות את הפעולה ההפוכה למה שהוא היה רוצה שיעשו עבורו. אם את אוהבת את בעלך ורוצה באושרו - הימנעי להרים לו טלפונים. אם הוא רוצה לעשות משהו למענך - שירים לך טלפון...
עדיף לא לקחת דווקא את הפעולה שהכי מעצבנת אותו להפוך אותה למבחן לאהבתו. יש גברים ונשים שמאוד קשה להם לא להיסחף לתכני העבודה ולפצל את תשומת הלב שלהם לעוד דברים. (אני למשל כזאת שקשה לה לפצל תשומת לב). אני מציעה לך לא לראות בכך סימן לחוסר אהבה ולדחייה. באותה מידה את יכולה לפרש זאת כהתמסרות וחריצות למקום עבודתו.
אז מה דעתך לחפש תשומת לב ממנו במקום ובזמן שהוא יותר פנוי? הסבירי לו למה את זקוקה ותשאלי אותו מה יותר מתאים לו להקדיש עבורך. ואם זה לא יהיה פעם ביום אלא פעמיים בשבוע בדרך מן העבודה? או שתקבעו דייט פעם בשבוע ותצאו לבילוי משותף ותשוחחו ביניכם? פשוט תיצרו יחסים ומפגשים ושיחות ביניכם במקום ובזמן שמתאימים לשניכם. הקדישו לכך שיחה. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-דורית כהן: תגובה.
חוה01/06/2008שלוםרב. עם אחרים/ות הוא מרבה בדיבור, הוא מגלה התעניינות יתר, מביט לאדם בעינים, נותן עיצות, מראה דאגת ייתר, חברותי מעל ומעבר :איתי? הוא ממעט בדיבור, מופנם, כשאני מדברת אליו מתוך הרגלו הוא אינו מישיר מבט לעיני אלא הצידה (וזה מאד פוגע וגם זה לא עוזר כשאני מעירה לו, ותגובתו: ": אני שומע אותך מה את רוצה.."כשחוזר מעבודתו, מייד שקוע בצפייה בטלביזיה עד שנרדם.
אני לא מעירה לו אערות, ביקורות, תוכחה, מדברת בניחותה, בטון עדין, משתפת אותו מעט במה שקורה לי בעבודה (את מי אשתף עם לא את הבעל?), מגלה התעניינות בו בעבודה , מתנהגת לגמרי נורמלי.אך זה לא הדדי אצלו. עם אחרים הוא מתנהג אחרת לגמרי, מגלה אמפתיות, חברי, צוחק, מצחיק, מגלה התעניינות, מפטפט ואיתי?? כמעט אילם. שקט, מופנם, לא מחייך, לא מצחיק, לא צוחק, גם כשאני מנסה לחזר אחריו, הוא נותן ארגשה שעושה טובה שמקשיב,, עצוב מאד להרגיש בדידות שנים רבות, וכשהיתה לי שיחה איתו אומר שאין לו טענות כלפי. הוא שומע לי, אך התנהגותו לא משתנה. החלטתי מהיום והלאה להחזיר לו באותו מטבע: במידה והתקשר אלי למקום העבודה, אדאג להעיר לו, לחקות אותו ולומר לו: שיתקשר אלי רק למקרים דחופים!!!!!!! שירגיש מה שאני מרגישה. יחס גורר יחס. לייעוץ הוא לא מוכן לשמוע, אמר שכך הוא ולא מוכן להשתנות. הוא אבא טוב , כמו כן אוהב לעזור, אך אני לא מרגישה שהוא חבר-נפש לחלוטין. אני חסרת אונים. גם בבית אין תשומת לב, זה רק פעם בשנה מתנה ליום הולדת (הייתי מוותרת על זה לחלוטין), עבורי המתנה האמיתית זה: חיבה, אהבה, להביט בעינים, לחבק, להקשיב עם כל הלב ולא להביט הצידה , לפרגן וכד'. סליחה על האריכות, כתבתי מהלב. יתכן והמקרה שלנו חסר תקנה ועלי להשלים עם צרה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב שלא יהיה נכון להשאירו כך
דורית כהן06/06/2008חווה היקרה, ישנן בעיני שתי אפשרויות לאור מה שאת מתארת. האפשרות האחת היא שהרגש שלו אלייך קהה, והוא באמת אינו מרגיש כלפייך אהבה, לפחות לא כמו בשנים הראשונות. לאור זה עלייך לחשוב האם את מוכנה שהדברים יישארו כך לאורך השנים הבאות, כך להזדקן...הוא אינו מוכן ללכת לייעוץ. האם את יכולה לחולל מהפכה? להתעקש? ללכת בעצמך לייעוץ? אני חושבת שלהשלים עם חיים לאורך זמן בתחושות הללו זהו גזר דין מאוד עצוב על עצמך, ומן הסתם גם עליו.
אבל, חווה, ישנה אפשרות נוספת והיא שאצלך יש רגישות יתר אליו. הרבה אנשים מורידים מעצמם את המסכה החברתית שהם עוטים על עצמם בבואם הביתה, כאילו הם אומרים - כאשר אני מגיע הביתה אני לא רוצה יותר להתאמץ, כאן זו המנוחה שלי, אני רוצה עכשו להיות אני עצמי, לא להשתדל להיות נחמד לאף אחד. בדקי האם הוא כזה נחמד לילדים שגרים איתכם? אולי זה פשוט הטבע שלו והוא מרשה לעצמו להיות טבעי בחברתך. ואז, אם זאת אפשרות ריאלית לדעתך, קבלי אותו כמו שהוא, את כל הזמן מנסה לשנות אותו וזה כנראה מעורר אצלו את ההרגשה שאינך מרוצה ממנו ומהתנהגותו. אנשים מתקשים לקבל לאורך זמן שמישהו לא מרוצה מהם, ששופטים אותם. זה מאוד לא נעים. אולי את מנסה לדבר איתו בטון נעים ושקט, אבל אם את לא מרוצה וביקורתית זה מחלחל מבפנים גם אם את מנסה להסוות זאת. אגב, במקרה זה על אחת כמה וכמה - עלייך לקחת בעצמך ייעוץ או להירשם לסדנא לצמיחה אישית כמו [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/Default.aspx?tabid=1' id='link']הפורום של לנדמרק [/a]שאני מאוד ממליצה עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל- דורית תגובה
חוה08/06/2008דורית שלום רב. החלק האחרון של מכתבך מאד מדבר אלי!! - קלעת בול. זה יותר מתאים לאישיות של בעלי ולא החלק הראשון. ולשאלתך, אם הוא גם מתייחס קר לשאר בני הבית? , התשובה כן. הוא קשוח, רציני ביותר, אינו צוחק, אינו מצחיק, כולנו מובנים מאליו, את אחרים הוא חייב להרשים.... זה אוכל ומכרסים אותי מבפנים לראותו לגמרי אחר עם אחרים כשאני נמצאת לצידו, אני מפתחת עם השנים טינה עזה כלפיו. את צודקת שציינת שעלי לקבלו כמו שהוא, ונכון שבבית הוא מרגיש טבעי ואמיתי, אין לי בעייה אם איתנו בבית היה מתייחס כמו לאחרים, אבל לא יתכן שאיתי ו הוא יתנהג בצורה לא אמפתית במיוחד ועם אחרים הוא כזה אמפתי שחבל"ז. אני ייאמץ את הרעיון שלך לקבלו כמו שהוא למרות שזה מאד קשה, . הוא משאיר אוירה מאד מדוכאת בבית עם קדרותו הרבה. הצעתי לו ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר , אפילו אמרתי לו ששנינו נלך, אולי משהו מעיק לו, אולי דיכאון, יתכן וצריך שיחות עם תרופות שגורמות למצב רוח טוב- הוא מסרב. אבל שחקרתי לעומק, מסתבר שזה אצליהם בגנים שסוחב מהבית , ואני משלמת על כך. כי אני טיפוס מאד חם, חייכן, עם חוש הומור, והוא מאד רציני, קודרני וביקורתי, ולגמרי לא קל לחיות עם גבר כזה שנים על גבי שנים. לא נראה לי שהוא ישתנה אולי אני צריכה להשתנות ולהתחיל לקבלו כמו שהוא למרות שזה מאד מאד קשה. ואם אראה שהמצב מחמיר- אלך לייעוץ לפני שאתמוטט.... .תודה על העזרה שנתת לי. יישר כח!!!!! .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצהנועם29/05/2008
אני בת 21, היה לי חבר במשך שנה והוא נפרד ממני לפני חצי שנה, הפרידה הייתה נוראית, באמת, הייתי שבורה, לא הפסקתי לבכות במשך חודשיים. ואז... המצב השתנה שהמאמן כושר שלי (בן 45) ואני מאוד התקרבנו... בזכותו שכחתי את החבר לשעבר והתגברתי לגמרי, התחלנו לשכב (וואי זה נשמע נורא בגלל ההפרשי גילאים האלה) ואנחנו ממש אוהבים אחד את השני.
אני יודעת שזה יגמר ברגע שאני אכיר מישהו בגילי כי אין שום סיכוי שהקשר הזה יתקדם לאיזשהו מקום.... אני גם מסתירה את זה מכולם כי אני יודעת שזה לא הגיוני מה שהולך פה... אבל- פשוט כיף לי!! טוב לי כמו שבחיים לא היה לי!!!
זה נראה לכם בסדר להמשיך עד שיהיה מישהו חדש או שזה חולני?
אולי התאהבתי בו כי הוא העלה לי כל כך את הביטחון אחרי הפרידה וזה סתם נראה לי שהתאהבתי בו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף משהו
נועם29/05/2008זה לא קשר שמתבסס רק על סקס, אנחנו פשוט תומכים אחד בשני ועושים טוב אחד לשני, כמו "שתי נפשות תאומות" (הביטוי כל כך נכון ומתאים) וזה ממש ככה!!
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשתתפכחי... תתפקחי! J
סיגל29/05/2008יקירתי, את חופרת לך בור. אני בטוחה שטוב לך עכשיו. אבל עם מבט מפוכח לעתיד- לא מחכה לך עתיד וורוד. וכשתתבגרי קצת והוא יזדקן הרבה ותישארי לבד.. אחרי שהאהבה תישקוט ויבואו המטלות.. הוא כנטל... תצטערי על הזמן שביזבזת. בנוסף, סביר שכבר עכשיו אתם שניכם לבד בלי תמיכת חברים או משפחה. כמה שנים תוכלי לשמור סוד? כמה שנים תוכלי לחיות אך ורק איתו? כל אדם זקוק לסביבה חמה, והוא כאדם יחיד לא יוכל לספק לך את כל הצרכים תמיד, ובטח ובטח שלא כשיתבגר. באופן יחסי, עם חלוף הזמן יחס הגילים רק יורגש יותר ויכאיב.
עצתי הכנה: נתקי קשר. לפחות רומנטי. וכמה שיותר מהר - יהיה לך קל יותר.
על פי כתיבתך, את לא שלמה עם הזוגיות הזו. יש לי רושם שאת בחורה חכמה ולא נוטה לעשות שטויות. תקני אותי אם טעיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
נועם29/05/2008לא הבנת אותי נכון!!!
זה ברור לי לחלוטין שזה לא קשר שימשך לנצח, רק עד שאני אכיר בחור חדש או שאני אהיה מוכנה לקשר רציני באמת.
השאלה היא אם זה בסדר רק להישאר בקשר ולהנות, באופן זמני, ממש לא לטווח ארוך!!! אין סיכוי, אני רוצה מישהו בגילי, לא מישהו שעוד כמה שנים יהיה זקן ואני אצטרך לטפל בו, מה פתאום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי בכל מקרה לא נכון מלכתחילה...J
סיגל29/05/2008נועם יקרה, גם אם לא לתמיד, את חושבת שנוח יהיה לך לעורר בו תקוות שווא? כמה נוח לך להיות במחיצתו כשאת יודעת שאת לא רצינית כלפיו? ומי יודע לאן היחסים יתפתחו? את עשויה עם הזמן לחוש תלותיות בקשר ויותר ויותר קשה יהיה לך לסיים אותו. את חושבת שתוכלי במקביל להכיר ולהינות מקשרים עם בני גילך? רק כשמתנקים מקשר אחד, אפשר "להיות", אבל ממש להיות בתוך קשר אחר. למרות שבא לך לטרוף את כל העולם. תתמקדי במה באמת נכון לך ואיזה עתיד את רוצה ורואה לעצמך, דברים לא יקרו מאליהם, אלא אם את ורק את תתכוונני לצרכים שלך.
בכל מקרה, אני במקומך... הייתי פותחת פרק חדש ולא מתמהמהת. קחי לך שבוע. שבועיים. תיהני לך מרגעי החסד איתו, אבל יידעי אותו שזה לא לאורך זמן ושכרגע השיטה "השתמש וזרוק" עובדת אצלך. שוחחי איתו וצאי לדרך חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
נועם29/05/2008סיגל מתוקה, תודה רבה, זה באמת מה שגם אני חושבת פשוט קשה ליישם את זה.
גם לו זה ברור שזה "דפוק וזרוק"חח הבהרתי לו את זה מההתחלה שאני לא רוצה קשר איתו לטווח ארוך.
אני באמת אסיים את זה כמה שיותר מהר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיזיזים?
דורית כהן01/06/2008נועם יקרה, אני מסכימה עם סיגל.
די ברור ששיחסים איתו שימשו לך תרופה מתוקה ועזרו לך לצאת מן הדכאון לאחר סיום היחסים עם חברך הקודם. אם את יכולה לשלוט בכך - סיימי זאת בהקדם. אלא אם שניכם מאוד מודעים לזמניות של היחסים ושניכם מרגישים שמתאים לכם להישאר בקשר של "יזיזים", ללא מחוייבות. גם זאת אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דורית
נועם01/06/2008מזתומרת יכולים לשלוט בזה?
תראי, אני מאוד מודעת לזמניות של היחסים האלה, זה באמת ברור לי שזה לא הולך להתפתח ולהתקדם לשום מקום, עם כל הכאב שבדבר.
גם הוא יודע את זה, דיברנו על זה כמה פעמים. הוא רוצה את טובתי (שמגיע לי מישהו בגילי שלא יהיה נטל בשלב מסויים) אבל אני חושבת שזה לא הוגן כלפיו כי הוא מבחינתו אם יכולנו להיות ביחד לתמיד אז הוא לא היה חושב פעמיים... מבחינתי- הלוואי שיכולנו והיינו באותו הגיל אבל זה לא יקרה ולכן אני יודעת טוב שזה לא ימשיך.
האמת שאני לא יודעת אם אני כבר יכולה לשלוט בזה כי נקשרנו כל כך חזק אחד לשני ואני לא רוצה לצאת מהקשר הזה עכשיו כי טוב לי.. מתי להפסיק? עכשיו או ברגע שאני אכיר מישהו חדש?
אין לי מושג מה לעשות....
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר גמור....
שני02/06/2008אם נוח לשניכם - אז בכיף
ואם את מודעת לכך שזה זמני - ואת לא נשבית באהבה הזו - אז עוד יותר טוב...
תעשי מה שטוב לך חמודה - ולא צריך להיות כבדים ולחשוב על העתיק מעכשיו. את צעירה. יש לך זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
נועם02/06/2008שני חמודה, זאת בדיוק התשובה שרציתי לשמוע!!!
כי בכל זאת כיף לי עכשיו... אחר כך יהיה כואב אבל עכשיו זה בסדר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטת לא להחליט.. וכבר מאבדת שליטה
סיגל J02/06/2008נועם יקרה, אם החלטת לא להחליט, כי את חלשה, כי צר לך עליו ואת לא נחושה מספיק לנטוש כעת את מערכת היחסים,, הרי בעוד זמן לא רב יהיה לך קשה שבעתיים. ואז מה? בינתיים את לא פוגשת את בני גילך, מסתתרת ומסתירה אותו מחבריך ומשפחתך.
אני בטוחה שאלו לא חיים שייחלת להם בזוגיות. הרי את ההחלטה כבר קיבלת - להפרד ואת רק רוצה שמישהו יחשוב בשבילך מתי לעשות את זה. אם לא תהיי נחושה עכשיו ותפני את השטח להזדמנות חדשה, לא תהיי פנויה להכיר מישהו חדש. ונראה שאת כבר "תקועה". את מחפשת מישהו שיעשה לך את העבודה... והנה קיבלת יעוץ לבלות עוד קצת וזה כל כך יותר פשוט לכאורה!!! וזה גם תשלום נפלא לו על שתמך בך בעת משבר...אבל את בכל זאת עושה עוול לך ולו כשאת מושכת את הפרידה. בסך הכל ככל שתדחי אותה - המשבר יהיה קשה יותר. זה כמו סדק לעומת קרע. זה טיבן של פרידות. הן תמיד קשות וככל שגוררים אותן הן מסתבכות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לעשותaaron26/05/2008
אני וחברה שלי כבר 3 שנים ביחד, לפני חודשיים הודעתי לחברה שלי שאני רוצה להיפרד ממנה והיא ביקשה חודשיים נוספים כדי להוכיח לי שאני טועה ושהיא יכולה להשתנות.
אני בן 26 והיא 21 אני אוהב אותה אך מרגיש שלא חוויתי מספיק יחסים, זהו הקשר הראשון שלי ואני לא יודע מה לעשות, אולי אני מפחד להישאר לבד, לא יודע, אך רוצה לקחת החלטה נכונה.
בסופ"ש הקרוב אני צריך להודיע לה על החלטתי ואין בכוונתי למשוך זאת, אך עדיין לא החלטתי.
אני מאוד מתלבט ולא יודע מה לעשות...
מקווה לשמוע את עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש ספק - בשלב כה מוקדם - היפרדו
דורית כהן28/05/2008אהרון יקר, ממכתבך עולה שאינך שלם עם המשך הקשר הזה. חשוב לך לחוות קשרים נוספים גם בגלל גילך הצעיר וגם בגלל שלא חווית עדיין יחסים עם נשים אחרות, ואתה מאוד צודק. אני דווקא שמחה שלא קל לך לעשות את הצעד של פרידה, זה אף פעם לא פשוט, כי אתה נשאר לבד פתאום, בלי שיהיה לך משהו ברור באופק, וגם משום שאתה פוגע במישהי אחרת, בהנחה שהיא רוצה בהמשך הקשר. כמעט אף פעם זה לא יהיה הדדי, ששני בני הזוג רוצים להיפרד במקביל, ותמיד יש לצפות שזה יהיה מכאיב. אבל אם אינך שלם עם הקשר, על פי מה שאתה כותב - ולא השתנה שום דבר מהותי בתחושותיך כלפיה - עמוד בדיבורך כלפי עצמך וכלפיה - ואל תמשוך זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא יעוץאמנון ותמר25/05/2008
אנחנו זוג צעיר (23, 29), ביחד שנתיים, מתגוררים כשנה באירופה (שם אנו לומדים).
אנו אנשים מאד שונים, גדלנו בסביבה שונה ובמשפחות שונות, אני בדרום והיא בצפון, אני דתי והיא חילונית.
במהלך הקשר ניסינו לגשר על הפערים בינינו, ועל חלקם הצלחנו.(יש לציין שבמחשבות שלנו לגבי זוגיות ומשפחה, יש דמיון רב ורצונות משותפים ).
כבר בשלבים הראשונים של הקשר נתקלנו בבעיות שונות, שהלכו והתעצמו עם הזמן. בעיות שלמרות הנסיון שלנו לפתירתם, והפתיחות הרבה ששוררת בינינו, והשיחות הרבות בינינו, לא נפתרו. כיום המצב הוא כזה שלמרות שאנו יודעים להצביע על הבעיות ולהגדיר אותן (אנו גם מסכימים עליהם), אין אנו מרגישים שיש בידינו את הכלים לפתור אותן.
הבעיות הן בנושאים שונים: יחסי מין, זוגיות מחוברת אל מול עצמאות אישית, יחסים בין אישיים.
הבעייה העיקרית שלנו בנושא טיפול היא הזמנים,הזמן שלנו בארץ מוגבל יחסית..אנו מגיעים לארץ, לחופשת סמסטר מאמצע יוני עד אמצע ספטמבר (פחות מ3 חודשים). שאלתנו היא האם יש טיפול קצר מועד יחסית אשר נוכל לעבור במשך תקופה זו (טיפול בהייביוריסטי אולי)שיוכל לגעת בנושאים השונים,לעזור לנו בפתרונם, ולתת לנו כלים להמשך הדרך .
בתודה מראש על התשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ זוגי קצר מועד - קוגניטיבי
דורית כהן28/05/2008מה שאני מציעה הוא לחפש ייעוץ ולא טיפול, עם דגש על למידה, כך שתצאו עם "ערכת כלים" ועם תובנות. הסבירו את מגבלת הזמן דרך הטלפון, אך חפשו מישהו שכבר דרך שיחת הטלפון איתו אתם מרגישים שהוא מתאים לכם. דברו עם מספר יועצים לפני שאתם מחליטים, כי יהיה לכם קשה יותר לעבור מאחד לשני אם לא תרגישו נוח עם היועץ שתבחרו. לא ממליצה על כיוון ביהוויוריסטי דווקא, זה מתאים יותר לטיפול בבעיות התנהגות אישיות ספציפיות. אני מציעה לחפש בכיוון קוגניטיבי, כי מאוד חשוב בזוגיות ליצור הבנה וקבלה של השני, וחשובה מאוד הפרשנות שאנחנו נותנים לכל דבר שקורה. שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)